בלוג עודד המגנן

עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

זהו. החלטתי לפתוח דף בלוג על מסע הגינון שלי.
כבר הרבה זמן שאני חושב לכתוב במחברת או משהו כל מיני דברים שקשורים לגינה שלי, בעיקר כדי לזכור תאריכים (מתי שתלתי, מתי פרח וכו') ולהפיק לקחים. אבל בעקבות רעיון של סיגל ב החלטתי סוףסוף לכתוב את זה באתר , כך שבנוסף למטרות הקודמות, אוכל אולי גם לקבל פה קצת עצות מאנשים אחרים, ואולי זה גם ידרבן אותי לעשות דברים.
גילוי נאות: רק השנה, בחורף, התחלתי לגדל ירקות, כך שאין לי נסיון בכלל.
מצד שני, אני עכשיו לומד בקורס פרמקלצ'ר, כך שידע תיאורטי (וקצת מעשי מהתרגול) יש לי.

אם מישהו קורא כאן - תנו סימן. סתם, שאדע.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

אני לא אכתוב פה יותר מדי על מה שכבר עבר. אני רק אציין שגידולי החורף הניבו יפה, ועכשיו אנחנו עדיין מחכים לברוקולי (5 שתילים), כרוב אדום (5 שתילים), קולורבי 1 שנשאר, ומעט חסות שעוד לא פרחו.
שתלתי גם חסות ופטרוזיליה מתחת לעץ הרימון, כך שיוכלו לגדול בצל, בקיץ. אמרו לי שזה יכול לעבוד, ואני מנסה. בינתייים נראה שהן תפסו ונקווה שיגדלו.
החסות הרגילות מהחורף כבר פורחות מזמן, ולאחרונה הורדתי כמעט את כולן והשארתי רק 3 כדי לחזות בגלגול הזה של הצמח וכדי לאסוף זרעים (אני לא יודע אם זה קל לגדל חסה מזרעים אבל אני אנסה לקראת החורף). יש כמה חסות עגולות, עדינות, שנראות יפה. צריך כבר לאכול אותן...
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

תודה שירי.

אז היום שתלתי סוף סוף את שני השתילים האחרונים של צמחי הקיץ שחיכו לי כבר הרבה זמן. זה עוד לא סופי. את החציל שתלתי בינתיים בעציץ כי אני עוד לא יודע בדיוק איפה לשתול אותו, וצריך להכין את האדמה, וחסרה לי קצת אדמה שאני צריך להביא (למלא חללים) וגם זמן. השתיל השני זה כנראה מלפפון, אם כי זה יכול להיות גם מלון... אני לא ממש יודע להבדיל בינתיים.

אז מה יש עכשיו בגינה:
  • ברוקולי 5 שתילים שצמחו לאיטם, אבל עכשיו סוףסוף רואים את הפריחה מתחילה לצאת באמצע. נראה לי שיש עוד שבועיים לפחות עד לקטיף, אבל אני לא יודע בעצם איך באמת יודעים מתי זה מוכן. כנראה שזה יהיה מוכן כשזה ייראה כמו ברוקולי שקונים.... היו (יש?) זחלים ירוקים על הצמח (ואפילו אחד על הפריחה). אולי לבנין הכרוב? פרודניה? הורדתי אותם בהתמדה אחד אחד, כל יום כמה פעמים. עכשיו המצב נראה יותר טוב אבל עוד צריך לעקוב.
  • קולורבי אחד שנשאר, אחרי שהיום אכלנו אחד מעולה!
  • חסות ערביות פורחות (כבר איזה חודש)
  • עוד פורחים: שמיר, תימין, סלרי, כוסברה, פטרוזיליה
  • בצל ירוק (שתי נגלות שונות של שתילה). משום מה הוא גדל לי לאט, במיוחד זה שבאדמה הכבדה יותר (אולי זו הסיבה)
  • שני שתילי פלפל, משנה שעברה. מאחד מהם קטפנו פלפל אדום קטן לפני כחודש
  • שתילי חסה מסולסלת ופטרוזיליה מתחת לעץ הרימון, נשתלו לפני כשבוע
  • החציל שהעברתי היום לעציץ
  • שני שתילי עגבניה שצמחו לבד מתוך ערימת הקומפוסט שנסגרה, והחלטתי לתת להם לצמוח
  • אבטיח ליד הקומפוסט
  • מלפפון (אולי מלון) ליד עוד ערימת קומפוסט (מוכן)
  • רוקט שפורח כבר הרבה זמן וכבר יש תרמילים אבל עוד לא יבשים
  • צנונית לבנה שכבר יש לי תרמילים שהתחילו להתייבש (אבל לא אהבנו את הטעם)
  • שתילים במשתלה של עגבניות מזן טעים שאכלנו, של לוביה ושל שעועית שנקראת wild horse lima. בתכנית - לשתול אותם ליד הגדר איפה שהיה היביסקוס שמת
  • עוד שתיל עגבניה שצמח בערוגה של צמח מטפס שיש בכניסה לבית. החלטתי להשאיר אותו ("גילדה" של שני צמחים, מעניין אם יתאים להם) ובינתיים יש שני פירות קטנטנים
  • צמחי תבלין: מרווה, נענע, סטיביה, רוזמרין (גדול, אין צורך לטפל), זעתר, לימונית, לואיזה
  • שיחי פסיפלורה ששתלנו לפני כמה חודשים וגדלו בטירוף. היום ספרתי למעלה ממאה פירות!! הם עוד ירוקים, חלקם גדולים וחלקם קטנים.
שכחתי משהו?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

צמחי נוי: היום ניסיתי לעשות ייחור של קיסוס (שקיבלנו מהשכנה וסוף סוף באמת גדל יפה ומטפס על הגדר) ולהעביר למקום נוסף ליד הגדר. הורדתי בשבילו את הדשא באיזור. אורכו כ-20 או 30 סנטימטר.

אה, כן שכחתי משהו:
  • שני שתילי תרד (אחד לא שרד) שבינתיים נראים יפה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

מעניין, שמתי לב שלדף קראתי עודד המגנן, אבל זה די דומה לעודד המנגן :-)
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי סיגל_ב* »

זה די דומה לעודד המנגן
:-D
תבשיל_קדירה*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2002, 06:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדירה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי תבשיל_קדירה* »

זה די דומה לעודד המנגן
לקח לי הרבה זמן להחליט מה באמת כתוב שם, עם דיסלקצית-הבוקר שלי.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

גילוי חדש מהבוקר: העלים של המלפפון/מלון מנוקדים. אולי קמחון.
מה עושים?
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

היי עודד..
שיהיה בהצלחה!
אשמח ללמוד מנסיונך וגם לייעץ..

לגבי המלפפון, הם מנוקדים בצהוב -לבן כזה?
יש מצב שזה קימחון.
כל השתילים נפגעו?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

הי אמא אדמה. מה נשמע?
הנקודות הן לבנבנות קטנטנות. אם היתה לי מצלמה הייתי מצלם ושם תמונה...
יש לי רק שתיל אחד והוא נפגע. אז התשובה היא "כן, כל השתילים נפגעו" :-D

חיפשתי בדף גישה אורגנית למזיקים בגינה מידע ושאלתי שאלה. יש שם שני רעיונות, אולי אנסה אותם.

אבל בינתיים אני צריך לצאת תיכף.
אז ביי.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לסוגיית המלפפון/מלון בהתחלה בהתחלה הם לא דומים. מלון יותר מזכיר נביטה של חמניה, ומלפפון נביטה של דלעת.
זה עוזר?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

זה עוזר?
לא כל כך, כי קניתי שתילים ולא ראיתי את ההתחלה.
וחוץ מזה אני לא יודע איך נראית התחלה של חמניה.
אבל תודה על העזרה.
נונה_בי*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי נונה_בי* »

איזה קטע. חשבתי שפתחת דף בהמשך למעגל שלכם וקראת לו עודד המנגן...

גינה זה אושר גדול |גזר|
בהצלחה
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

היום זרעתי זרעים של צחר (עץ שעועית, או משהו כזה). שמתי חמישה או ששה זרעים בכוסיות שתילה של חישתיל. נראה מה יצא מזה...

לגבי המלפפון, הם מנוקדים בצהוב -לבן כזה?
היום הסתכלתי שוב ואכן כן. נקודות צהבהבות-לבנות.
מה עושים??
האם מאוחר מדי לזרוע שתיל חדש במקום הנגוע ולזרוק אותו (סה"כ הוא היה די קטן).

ועוד דבר: אתמול הבאתי 5 ארגזים של אדמת חמרה למלא חללים ולנסות (אם יספיק) לעשות ערוגות מוגבהות קצת יותר משמעותיות. באוטו זה היה נראה הרבה, אבל כשפרקתי את זה בגינה זה פתאום נראה ד עלוב... מקסימום נעשה עוד נגלה, אבל זה ייקח כמה ימים כי המקור לא קרוב לבית.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

עדכון מהיר:
ניכשתי קצת עשבים בשטח שאני רוצה כבר המון זמן לשתול.
אני קצת בדילמה לגבי השטח הזה. יש בו עדיין הרבה שורשים של עשבים חזקים, והרבה אבנים.
אז מצד אחד הכי פשוט וקל יהיה להפוך ולסנןם את האדמה, ולהוסיף את זו שהבאתי וקומפוסט, ולחפות (מאיפה אני אביא כל כך הרבה חומר חיפוי?)
מצד שני לא טוב להפוך אדמה אלא לטייב אותה כמו שהיא ולחפות. אבל אם אני אשאיר אותה, יהיו לי המון אבנים, וגם העשבים יצמחו (לא מאמין שחיפוי יעזור כשיש שורש גדול באדמה).
עוד לא החלטתי בדיוק, אבל צריך כבר לפעול (כנראה מחר).
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

חיפוי חיפוי חיפוי!
זו לא בעיה למצוא חומר לחיפוי, פשוט צריך לפתוח את העינים קצת יותר חזק. לגנוב מהשכנים, לפרק עץ יבש, לעשות מנוי על עיתון הארץ או לעזור למישהו עם מנוי, לעזור למישהו שעובר דירה להפטר מהארגזים, לומר לסוס "תראה! ציפור!" ולהרים לו את הערמת קש וכו וכו'.
שורשים שטניים שהיו לנו (ועדיין יש בשפע) הצלחנו לדכא בעזרת חיפוי מסיבי (רק כדי שיצאו במקומות אחרים בגינה...) של חומרים מתקספטים.
חוץ מזה, לשתול כל הזמן, גם אם לא יצא לך להנות מהירקות כי זה מאוחר מדי לעונה, תקבל עוד זבל ירוק לחיפוי ותעשה מסאז' עמוק וטוב לאדמה עם צמחים שיאוררו אותה ויזרימו לה כל טוב.

ומה שלי עוזר הכי הרבה, זה לא להתמקד בירקות או בצמחים ובהצלחתם אלא להבין שאני במשימה - אני מגדל אדמה. כל השאר עוד יקרה (וכבר קורה).
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

ומה שלי עוזר הכי הרבה, זה לא להתמקד בירקות או בצמחים ובהצלחתם אלא להבין שאני במשימה - אני מגדל אדמה. כל השאר עוד יקרה (וכבר קורה).
אהבתי את המשפט הזה. גם אני מרגיש ככה, אני ממש אוהב לראות את האדמה משתפרת. ובנוסף - המשימה שלי כרגע זה ללמוד. גם אם התנובה לא תמיד מצליחה (ויחסית דוקא די הצליחה למרות חוסר הנסיון) - אני לומד להמשך.

לגבי חומר חיפוי אני פותח את העיניים כל הזמן וגם גנבתי קצת מהשכנים ומפה ומשם, אבל אני צריך את זה גם לחיפוי וגם לקומפוסט וזה לא מעט. שכבת חיפוי טובה היא עבה אז צריך הרבה. בעבר באמת חיפיתי גם עם קרטונים אבל פחות אהבתי את זה מאשר עם צמחים, גם כי זה לא מונח כל כך טוב על ערוגות מוגבהות, וגם מבחינה אסתטית. עוד יש לי לא מעט קרטונים בגינה.
אה, ועוד דבר - יש עכשיו זרעים על כל הצמחים שגדלו עד עכשיו, אז להשתמש בזה לחיפוי יגרום לנביטה, וזה יגרום עוד עבודה בהמשך.

אז אתה אומר שאפילו אם חתכתי צמחי בר חזקים והשארתי את השורש באדמה - עם חיפוי טוב הם לא יצמחו? אולי באמת אני אנסה את זה (כמו שאמרתי - אני לומד).
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אז אתה אומר שאפילו אם חתכתי צמחי בר חזקים והשארתי את השורש באדמה - עם חיפוי טוב הם לא יצמחו?
הדרכים האחרות למיגור הרשע הן בעייתיות בעיני. או ריסוס (לא) או יוטה שחורה על האדמה לשנתיים כדי לטגן את הזרעים, ועל הדרך להבריח את כל השילשולים והחברים האחרים לקצה השני של כדור הארץ (אז לא).
מנסיוני, חיפוי מאסיבי (קרטונים) כן עוזר, ובעניין המראה - פשוט להניח מלמעלה קש, הרבה קש (שזה מראה שלי ממש עושה את זה). במידה ואין לך קש, שווה אפילו לקנות (גינה שיפה בעיניך זה דבר חשוב ביותר. המוטובציה עולה וכך ממשיכים להשקיע).
החיפוי מונע מהשמש להגיע לבני הבליעל וככה הם נכנסים לדכאון ולא רוצים לצאת.
אגב, קרטונים, לנו לקח שנתיים (חורף קיץ חורף קיץ) עד שנעלמו לתוך האדמה, והאדמה שעכשיו יש איפה שהיו הקרטונים פעם - מצויינת!
בכל מקרה, קרטונים אצלנו זה לא הסטנדרט. הסטדנרט הוא עיתון הארץ שיש לנו מנוי עליו, והמוספים (לשבת ודה מרקר) עושים יופי של עבודה נגד היבלית (ומלעלה כאמור - קש).
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הי עודד תתחדש על הבלוג @}
אני רואה שכבר יש לך הרבה אורחים, כולל אל, שלא בא לבקר בבלוג שלי, וכנראה יש דברים בגו...לא אכחיש כי יש בינינו מתחים על רקע גנני (הקישוא שלו יותר גדול משלי S-:).
נונה_בי*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי נונה_בי* »

שיבה, פלרגוניום, מרווה וגם זעתר גדלים למימדי ענק. אפשר לגזום, לקצוץ הגזם ולפזר סביב הירקות. גם חיפוי וגם עוזר להרחיק מזיקים.

יש עכשיו זרעים על כל הצמחים שגדלו עד עכשיו, אז להשתמש בזה לחיפוי יגרום לנביטה, וזה יגרום עוד עבודה בהמשך. הרבה יותר קל להוציא נבטי ירקות מלעשב ינבוטים והם גם טעימים.
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אני רואה שכבר יש לך הרבה אורחים, כולל אל, שלא בא לבקר בבלוג שלי, וכנראה יש דברים בגו...לא אכחיש כי יש בינינו מתחים על רקע גנני (הקישוא שלו יותר גדול משלי phased).
LOL, קודם כל, לא קישוא, נדמה לי שסלע הקינאה זו דלורית סקסית המבצבצת בימים אלו מבעד לערוגה השמאלית.
חוץ מזה, אני עוקב אחרי בלוגך כל הזמן, אולם לא מעיז לכתוב משום אותה תמונה ארורה במעלה הדף, תמונה הגורמת לי תמיד להחוויר אל מול גידולייך השווים :-) (כמו בוואלס וגרומיט והארנב המכושף...)

בעקבות סרט (נפלא!) שראינו היום (המלצות סרטים) עכשיו יש לי חשק עצום להבין מהם התרכובות הקסומות שמשתמשים בהם כל החבר'ה של הביודינמיקס לשיפור האדמה. (טרה, עותק כבר ממתין לך פה)
טרה_רוסה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עכשיו יש לי חשק עצום להבין מהם התרכובות הקסומות שמשתמשים בהם כל החבר'ה של הביודינמיקס לשיפור האדמה. (טרה, עותק כבר ממתין לך פה)
אני אתחיל לאסוף לך עיני עכבישים, כדי שיהיה לך במה למלא את קרן התיש שעליך לקבור באדמה בליל הירח המלא הקרוב, שהוא הזמן המיטבי לזריעת מלפפונים.
צ'או...
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

:-)
כאילו, הומאופטיה עובד לא רע על אנשים אבל לא על האדמה, נו באמת. (וזה לא עיניים של עכבישים, אלא מח עצם!)
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

לא אכחיש כי יש בינינו מתחים על רקע גנני
:-D יופי שבאתם ליישר את ההדורים ביניכם אצלי. רוצים קפה? או תה עלים?

הרבה יותר קל להוציא נבטי ירקות מלעשב ינבוטים והם גם טעימים.
לא הבנתי את המשפט הזה. ואני גם לא יודע מה זה ינבוטים...

פשוט להניח מלמעלה קש, הרבה קש
מזכיר את הבדיחה על הסוס שבא לפאב וביקש בירה, אז המוזג שאל אותו "לשים לך קש?" והוא ענה: "כן, הרבה"
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

אוקיי, הבוקר קמתי מוקדם והתחלתי לעבוד במרץ על החלקה שאני רוצה לקדם.
טוב שחפרתי וסיננתי את האדמה. היא היתה מלאה בשאריות בניה כמו חצץ (המון), חתיכות בטון, אבנים, מסמרים חלודים, חוטי ברזל וכדומה.
אז התקדמתי לא רע אבל יש לי עוד עבודה שם עד שאני אוכל לשתול שם. מקווה שאוכל להגיע לשם בימים הקרובים כי כבר יש לי שתילים שאני מת לשתול.
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

ליד הבית, במקום שבו אין לנו השקיה מסודרת,החלטנו לפני מספר שבועות לשפר את האדמה וקצת להתפרע.
האדמה שם עם הרבה חצץ (אולי שאריות בניה) ונראתה לי כמו משהו שאין הרבה סיכוי איתו.
הפכתי טיפה את האדמה, ופשוט זרעתי עם הבכור במיה, מלונים, קישואים, תירס ועץ. להפתעתי, די מהר יצאו מהאדמה הירקות :-)
למרות שאין השקיה מסודרת וההשקיה היא, לא עלינו, עם צינור ומים אפורים מהמטבח, זה נראה לי סבבה למרות הצרות הפוטנציאליות מצורת השקיה כזו (בהנחה והשקיה מלמעלה בקיץ אכן מזמנת צרות כמו קימחון וירקות שהושקו במים אפורים אסורים לאכילה) כי ככה לפחות האדמה באזור הזה תהיה טובה יותר לשימושים עתידיים. (ואז כבר נסדר השקיה כמו שצריך)
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

_חוץ מזה, לשתול כל הזמן, גם אם לא יצא לך להנות מהירקות כי זה מאוחר מדי לעונה, תקבל עוד זבל ירוק לחיפוי ותעשה מסאז' עמוק וטוב לאדמה עם צמחים שיאוררו אותה ויזרימו לה כל טוב.
ומה שלי עוזר הכי הרבה, זה לא להתמקד בירקות או בצמחים ובהצלחתם אלא להבין שאני במשימה - אני מגדל אדמה. כל השאר עוד יקרה (וכבר קורה)._
נפלא.
(וזה לא עיניים של עכבישים, אלא מח עצם!)
לעכבישים יש עצמות?

_הרבה יותר קל להוציא נבטי ירקות מלעשב ינבוטים והם גם טעימים.
לא הבנתי את המשפט הזה. ואני גם לא יודע מה זה ינבוטים..._
נראה לי שהכוונה היא שנבטים של ירקות קל לעשב, ואפשר לאכול אותם(חלק מהם לפחות) - והם יכולים לתפוס את המקום של עשבי הבר הערסים והשרדנים.
ינבוט זה אחד מאלה. קוצני, מעמיק שורש וע-ק-ש-ן. כמעט בטוח שאתה מכיר במראה, גם אם לא בשם - ואם לא, אז כיף לך ולגינתך.
לב_נדר*
הצטרפות: 26 אפריל 2008, 03:27
דף אישי: הדף האישי של לב_נדר*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי לב_נדר* »

תתחדש @}

היום ספרתי למעלה ממאה פירות
איך עשיתם את זה???? סקרנית באופן מיוחד, כמה שתילים? ואיך ?איך? איך?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

איך עשיתם את זה???? סקרנית באופן מיוחד, כמה שתילים? ואיך ?איך? איך?
ארבעה שתילים שמטפסים על כבלים שמתחתי לאורך גדר. מעבר לזה: שמתי קומפוסט, חיפיתי טוב והשקיתי טוב. אין לי איזה סוד.
לב_נדר*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי לב_נדר* »

טוב אז כל הכבוד! אני עשיתי same same
ארבע שתילים מטפסים על הגדר, מושקים ומטופלים ויצא לי איזה עשר
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי במבי_ק* »

עודד תתחדש. ותודה על זריקת המרץ.

דיברתי עם חברה וסיפרתי לה איזה דיכאון ובזבוז מים על גינת הירק. בין הערוגות מלא עשבים, ואין הדליה למלפפונים, ואין גישה לערוגות... ואז אחרי השיחה פשוט התחלתי לעשב, וגיליתי את מה שכל מי שעובד בגינה מגלה - שגם בשעתיים עבודה אפשר להספיק המון! *

עישבתי בין הערוגות, חלק יצאו עם שורש חלק רק "כיסחתי". אח"כ חיפיתי בןי הערוגות בעיתונים כדי שתהיה גישה נוחה לערוגות. שמתי על העיתונים קרשים שלא יעופו, והשקיתי אותם. אח"כ ניגשתי לדבר שהכי הלחיץ אותי וידעתי שאני לא יודעת לעשות, ושאני כל הזמן מחכה שלבנזוג יתפנה קצת זמן (והוא עסוק מאוד מאוד), וסידרתי הדליה למלפפונים. אמנם, עבודה של בנות (ויסלחו לי כל הפמיניסטיות, אבל לקשור רשת עם חוט ברזל דק להשחלת חרוזים - זה לא ממש זה), אבל יש הדליה, ויש גישה.
  • אח"כ עושים זום אאוט, ורואים שיש עוד המון עבודה. אבל ההספק בשעתיים הוא עצום. חבל שלא ירשתי יותר גנים מאמא שלי, היא בכל פעם מקדישה קצת לגינה (מין פליי ליידי של הגינה) ומצליחה לתחזק לגמרי לבד גינה ענקית ומושקעת מאוד.
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

במבי, כל הכבוד!
אני הייתי צריך לראות את הסדרה של ביל מוליסון כדי להתעורר ולשקם את הגינה מהחורף הנורא שעבר עלינו (שום דבר לא הצליח), משהו ברוח ובאגביות שלו, הכל בתנועות עגולות וללא קושי, הזרים לי הרבה אנרגיה חיוביות. וככה, ביומיים, פתאום סידרנו גינה, פתאום ראיתי שאפשר להקים ערוגה גם כשהשמש כבר יורדת, במהירות.
יש לי נטיה תמיד להגזים ולהפריז בגודל העבודה בגינה בעוד שהרבה פעמים (לא תמיד), זה ממש שטויות.
רק שעדיף כל הזמן לעשות מעט מאשר פעם בשבועיים הרבה. (וזה בערך מה שפליי ליידי אומרת, לא?)
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

לעכבישים יש עצמות?
לא. אבל מח בטוח יש להם.
אמא_אדמה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אל דנטה, מה זה הסדרה של ביל מוליסון?
מאיפה לך ? :-)
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

רק שעדיף כל הזמן לעשות מעט מאשר פעם בשבועיים הרבה
זה באמת מה שאני מנסה ליישם. אני יודע שלמצוא את הזמן ל"הרבה" הזה זה לא פשוט, וגם - מתעייפים מזה מאוד כשזה קורה.
אז כשיש אפילו חצי שעה, אני הולך לגינה ומחפש מה לעשות בקטנה. אם זה רק לבדוק מה שלום הצמחים (לחפש מזיקים וכאלה), אם זה לסדר חיפוי, אם זה להוריד פרחים, וכדומה.

איזה כיף שהרבה אנשים באים לבקר את הבלוג שלי. אף פעם לא כתבתי בלוג ואני מתחיל להנות מזה... תודה!
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אמא אדמה, בדף הבית שלי יש לינק לחלק מפרק. הוספתי גם את המייל, אם תרצי, שלחי לי מייל ואצרוב לך עותק :-)
נונה_בי*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי נונה_בי* »

כתבת יש עכשיו זרעים על כל הצמחים שגדלו עד עכשיו ואני הבנתי שמדובר בצמחי ירקות שפורחים ולכן כתבתי
ש קל להוציא נבטי ירקות.
אם אלו עשבים נושאי זרעים באמת לא כדאי לחפות איתם.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

איזה קטעים זה לכתוב בלוג. כל דבר שאני עושה בגינה, ישר אני רוצה לרוץ לספר לחבר'ה :-D

אז היום המשכתי עם הכנת השטח לשתילה. אני כבר ממש קרוב לסיום, עוד כשעתיים-שלוש עבודה, נראה לי, וזהו. השטח הזה חשוף לשמש בבוקר עד הצהריים, אז או שאני עושה את זה מוקדם בבוקר (כמו היום) או אחרי הצהריים, אבל אז עדיין חם.

בנוסף - הכנתי תערובת שתילה (שליש אדמה, שליש קומפוסט בשל, שליש אפר לבן של מדורה). זרעתי בכוסיות קטנות עגבניות מסוג שאמור להיות מעולה, וגם אבטיח ומלון. הפעם עשיתי משהו חדש. מכיוון שבפעמים קודמות גיליתי שאין 100% נביטה (לא גיליתי את אמריקה, אני יודע) אז הפעם שמתי בכל כוסית שני זרעים. אם שניהם יצליחו, אני אוציא אחד. יש לי מספיק זרעים.

חוץ מזה שמתי להשריה זרעים של שעועית ולוביה כדי לזרוע מחר. לא הספיק לי מה שהיה בנגלה הקודמת, ולא הכל הצליח.

אני מתאר לעצמי שדי מאוחר לכל זה, אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.

עדכון לגבי המלפפון/מלון עם הקמחון: כנראה שהלך עליו. היום הוא נראה ממש ממש מסכן, ונראה לי שמחר הוא כבר יהיה מת לגמרי. חבל, הוא דוקא היה נחמד.

אז עכשיו אני צריך לחפש זרעים או שתילים של מלפפון, ולקוות שעוד לא מאוחר מדי.

עוד דבר: היה לי שק של גזם שאספתי מהרחוב ביום של הגזם. אז היום פתחתי אותו, מיינתי, והוצאתי את כל העלים לקרטון, את הענפים זרקתי, וכך נשאר לי גם שק לא רע (של אמניר. לא יודע איך הוא הגיע לשם).
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

_זה די דומה לעודד המנגן
לקח לי הרבה זמן להחליט מה באמת כתוב שם_
כנל. תתחדש@}
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

את הענפים זרקתי,
לא! אז תחזור לקחת אותם! ענפים הם חומר משובח לתחתית של קומפוסט (אוויר נכנס מלמטה) ואם אתה בעניין של ערוגות מוגבהות - אז גם שם, בתחתית הערמה טוב להכניס ענפים יבשים (שאמנם מקמפסטים לאט לאט אבל דואגים לאיירקונדישינינג של כל הסמטוחה).

לגבי שתילים, יש את מתן הגנן שמוכר שתילים של ירקות. ככה תשיג מלפפונים שיתנו יבול עוד העונה.
במבי_ק*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני השנה זרעתי הכל ישירות לאדמה. הרוב הצליח. זה חוסך את המעבר הלפעמים טראומטי מהכוס/ משתלה לאדמה. אצל מתן הגנן יש שתילים של הרבה דברים, כדאי לך לקפוץ לשם.

טיפ למגננים - קניתי לא מזמן מברשת קטנה וקשה. אחרי עבודה בגינה אפשר לנקות איתה בוץ מתחת לציפורניים, וגם את הלכלוך שנדבק לקרסוליים וצובע אותם בצבע שנראה פרמננטי.
במבי_ק*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי במבי_ק* »

הלכלוך שנדבק לקרסוליים

התכוונתי לעקבים. וגם - זה בוץ, לא לכלוך, אבל כשהעקבים הופכים להיות חומים, אפשר לנקות את זה אם רוצים בעזרת המברשת הזאת...
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

לא! אז תחזור לקחת אותם!
אין לי צורך כרגע ליצור ערמת קומפוסט חדשה. לגבי ערוגה מוגבהת - באמת אני רואה בספר של שלמה אילן שהוא ממליץ לתחתית הערימה גזם עצים. מוזר - אם השורשים רוצים לגדול למטה, הם לא יגדלו לתוך העצים, הם צריכים אדמה. אני חושב שאולי הוא מדבר על ערוגה גדולה. בעצם יש מידות. הוא מדבר על גובה של 90 ס"מ ורוחב של 150. אין מצב שאני בונה כזו ערוגה ענקית!

כן, שמעתי רבות על מתן הגנן, אבל לא יוצא לי להגיע לשם. אולי באמת כדאי להתאמץ, או לקפוץ שוב לגינה האורגנית בבית יצחק ולקנות במחיר גבוה (למרות ששמעתי שגם מתן לא זול).
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

יש עוד שטח שאני מטפל בו. להלן ייקרא "שטח ב".
אז בשטח ב' שתלתי סוף סוף ביום חמישי שלושה שתילי עגבניות שהנבטתי מזמן. הן היו עגבניות אורגניות טעימות שקנינו. עשיתי שם גם חיפוי קצת יותר רציני מעלים יבשים שאספתי ברחוב, אבל יש עוד מקום לשיפור החיפוי. כל פעם עוד קצת.

היום זרעתי עוד כמה זרעי שעועית (שני סוגים) ולוביה, כי חלק מאלה שזרעתי קודם לא נבטו או התקלקלו.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

כן, הערוגות המוגבהות זה המון עבודה אבל תוצאה מאוד מרשימה...עוקבת איתך...
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

ועוד עדכון:
הייתי היום במשתלה!
קניתי:
  • 2 בזיליקום
  • פיגם
  • זוטא לבנה
  • גרניום לימוני
  • זרעים של תירס (תיכף אלך להשרות אותם)
  • פרחים (1 פטוניות מפליות, 12 וינקה זקופה, גרניום משלושה סוגים).
63 ש"ח.

את הפרחים שתלתי וגם את הגרניום הלימוני. (חלק בעציצים וחלק באדמה). בקרוב גם את השאר (צריך להחליט איפה בדיוק. חלק מזה אמור להיות בשטח שעוד לא מוכן...)
מה שעוד צריך לעשות זה לחפות.
ראיתי שיש הרבה שאריות של קש בשדה הקרוב (שנשארו מהקציר) ואני יכול לקחת הרבה. הבעיה שזה מרוסס ואני לא רוצה להכניס דברים מרוססים לגינה שלי. אז אולי אקח מזה רק לחיפוי של צמחי נוי.

איזה כיף!
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

הבוקר קמתי מוקדם מוקדם ועבדתי על השטח החדש עוד לפני שהשמש קופחת. היה הספק טוב, ובפעם הבאה אני אסיים!
היו הרבה שאריות של פסולת בנין וטוב שהמשכתי. אחרי הצהריים הספקתי להיפטר מהפסולת הזו במקום שבונים בו אז יש הרבה פסולת בניין, וגם לקחת עוד כמה ארגזים של אדמה אדומה שנראית לי טובה.

גם זרעתי 5 זרעים של תירס שהשריתי בלילה.

עשבי התיבול מאתמול עוד מחכים לשתילה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

היום היתה התקדמות אחת בלבד, אבל

גדולה

שתלתי בשטח B שלושה עצים! איזה כיף זה לשתול עצים. שתלתי:
  • קלמנטינה מיכל
  • תפוז שמוטי
  • רימון מתוק
עכשיו צריך לתת להם הרבה מים 10 ימים, ואז להתחיל ב "משמעת מים" כדי שיעמיקו את השורשים.

מישהו יודע אם יש משהו טבעי (לא כימי) נגד עש המנהרות בהדרים?

גם היום. מממ... ומחר-מחרתיים לא אהיה פה! לא טוב. אולי אני צריך לעשות זאת מחר על הבוקר.
טרה_רוסה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עודד, יש לך גינה קטנה? למה רק מלפפון אחד, חמש תירס וכיוצב?
עשבי תבלין אפשר גם לגדל בעציצים במרפסת (אם יש) או על המדרגת (אם יש) וזה מפנה מקום בגינה לעוד ירקות.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

עודד, יש לך גינה קטנה?
הגינה לא גדולה. זה בית על חצי דונם, כשחלק מהשטח הלא בנוי מרוצף, חלק חניה, חלק דשא, חלק עצים, חלק לא בשמש או במעברים, חלק גינת נוי שגנבנו ממנה לעשבי תבלין (ואין שם הרבה שמש במילא).
הרעיון לגדל תבלינים בעציצים נשמע טוב. אבל רוב השטח של התבלינים הוא די מוצל כך שאני לא בטוח שאפשר לגדל בו דברים אחרים. בסך הכל, עשבי תבלין לא תופשים הרבה מקום בגינה (יש רוזמרין אחד גדול באיזור הנוי, אבל כל השאר די קטנים).
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

אז מה התחדש בינתיים?
יש כמה התחלות של נביטות של זרעים (שעועית, מלון, אבטיח).
נראה שהפרחים נקלטו יפה.

מחר, בלי נדר.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

עדכון לגבי היום:
  1. אספתי זרעים של רוקט, צנונית לבנה (שלא אהבנו אבל אספתי כדי לתת לאחרים אם ירצו) וחסה. לגבי החסה - אני לא בטוח שהם לגמרי "מוכנים". מישהו יכול לתת לי סימנים? הפרח כבר קיבל "ציצה לבנה" וכשפוררתי אותה יצאו לי זרעים. אבל הם היו בצע אפרפר וציפיתי לשחור. זה בסדר?
  2. סוף סוף גמרתי להוציא מהשטח שאני מכין את כל הג'יפה שהיתה שם, ומילאתי באדמה החומה היפה שהבאתי ממקום אחר. אבל, כמו שחששתי, זה לא הספיק וזה עדיין נמוך מפני הקרקע שמסביב. אני לא רוצה לשתול כך כי בחורף זה ייצור לי בעיה (כמו שהיתה לי כבר בחורף הזה במידה מסויימת). אז אני צריך להביא עוד אדמה (זה כבד, לעזאזל...). כנראה אוכל לעשות את זה ביום ראשון, אז אני מקווה שאז זה ייגמר.
  3. יש נביטות בכוסיות ההנבטה, של עגבניות חדשות (מחזור נוסף שעשיתי), מלון, אבטיח, תירס, שעועית, לוביה.
  4. חלק מהנ"ל כבר צריך לשתול, וגם את עשבי התיבול המסכנים שמחכים כבר כמעט שבוע.
חני_תה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי חני_תה* »

רושמת לפני לחזור לבלוג שלך כשאתחיל את הגינה שלי סוף סוף בקרוב...
בהצלחה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אפשר הסבר על החיפוי? אם יש את זה באיזשהו מקום אשמח להפניה תודה..
אינדי אנית
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

עודד,
אצלינו במועצה שופכים לך (כלומר אם אתה תושב המועצה) בגינה בחינם משאית רסק גזם (לפעמים מהביל. זה מקסים) מהגזם שהם מפנים.
תבדוק גם אצלכם.
אמא_אדמה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

לגבי הערוגה שיצאה נמוכה, אתה יכול לעשות ממנה מין ערוגת לזניה כזאת, שתשים בה הרבה שכבות של חומר אורגני , יבש ורטוב לסירוגין , ואז רק מלמעלה למעלה עוד שכבה לא עבה של אדמה שתביא..

זה נותן אחלה גובה וגם הפוריות של הערוגה מצויינת.
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אפשר הסבר על החיפוי? אם יש את זה באיזשהו מקום אשמח להפניה תודה..

http://en.wikipedia.org/wiki/Mulch
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

הי עודד, תתחדש ובהצלחה @}
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

תודה לכל המבקרים והמברכים.

אצלינו במועצה שופכים לך (כלומר אם אתה תושב המועצה) בגינה בחינם משאית רסק גזם (לפעמים מהביל. זה מקסים) מהגזם שהם מפנים.
וואו, נשמע אחלה. אבל מהביל לא נשמע לי טוב בכלל. זה נשמע כמו קומפוסט לא בשל, שזה ממש לא טוב לצמחים (זה מתחרה איתם על חמרי המזון בקרקע).
בכל אופן, נראה לי שבכלל לא עדכנתי שראיתי לפני יומיים ברחוב שלנו ערימת גזם שמישהו זרק (בזמן הלא נכון, כשאין פינוי... אז זה נשאר בכביש כמה ימים). בדקתי אותה מקרוב וגיליתי שם חומר חיפוי נהדר, מין תערובת צפופה של עלים קטנים, ענפים קטנים שבורים, וכדומה. מיד הבאתי שק גדול ועוד שלושה ארגזים ולקחתי כל מה שיכולתי! עם חלק מזה השתמשתי לחיפוי העצים החדשים בשטח B, אבל נשאר לי עוד הרבה. איזה כיף!
אבל תודה על הטיפ, באמת התכוונתי להתקשר למועצה לברר בנוגע לרסק גזם (כבר יש לי את מספר הטלפון של האחראי). במקומות מסויימים צריך לשלם על זה, במקומות אחרים פשוט לבוא לקחת, ועכשיו אני שומע ממך שאפילו יש מקומות שהם מביאים לך! טוב, הם די רוצים להיפטר מזה, הטמבלים...
לגבי הערוגה שיצאה נמוכה, אתה יכול לעשות ממנה מין ערוגת לזניה כזאת, שתשים בה הרבה שכבות של חומר אורגני , יבש ורטוב לסירוגין , ואז רק מלמעלה למעלה עוד שכבה לא עבה של אדמה שתביא..
לא יודע, אני מעדיף אדמה. זה שטח של בערך מטר רוחב באורך של כ-4 מטר. יש לי שני חששות מההצעה הזו:
  1. הגובה של הערוגה ילך וירד בהדרגה, וזה גם לא יהיה יציב (אולי לא בעיה כל כך גדולה), וגם בסוף עלול לצאת נמוך מדי
  2. החומר האורגני ירצה להתקמפסט או להרקב או מה שזה לא יהיה, ושוב עלולה להיות תחרות על חמרי המזון שבקרקע. אני יודע ששלמה אילן ממליץ על משהו כזה בספר שלו, אבל לדעתי יש שם שכבות עבות (מדובר על גובה של כמעט מטר!) שמסודרות באופן שהחלק העליון מכיל רק קומפוסט בשל ואדמה, אבל מספיק לזמן כזה שעד שהשורשים מגיעים לשכבות הבאות, גם מה שלמטה כבר יהיה מוכן. לא נראה לי שאני בכיוון הזה כרגע.
צריך_עצה*
הצטרפות: 08 יוני 2008, 06:55

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי צריך_עצה* »

אוי. אני עשיתי את זה בדיוק: קברתי זבל אורגני בגינה: קליפות ביצים, שאריות ירקות ופירות, עליהם פיזרתי אדמה, לא שכבה עבה בכלל ועליהם שתלתי ירקות: עגבניה, מלפפון, שעועית. לפי מה שכתוב כאן בעצם הזבל ייקח את מה שהצמחים צריכים ולצמחים לא יהיה מאיפה לקחת. אז מה אתם אומרים? כל העבודה לחינם? איזה ייאוש!
טרה_רוסה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני עשיתי את זה בדיוק: קברתי זבל אורגני בגינה: קליפות ביצים, שאריות ירקות ופירות, עליהם פיזרתי אדמה, לא שכבה עבה בכלל ועליהם שתלתי ירקות: עגבניה, מלפפון, שעועית.
לא, זה בסדר גמור.

החומר האורגני ירצה להתקמפסט או להרקב או מה שזה לא יהיה, ושוב עלולה להיות תחרות על חמרי המזון שבקרקע.
לא הבנתי את הטענה שלך בדבר התחרות על חומרי המזון
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

הטענה היא לא שלי, והיא אומרת שאם שמים קומפוסט לא בשל במקום שבו רוצים לגדל צמחים אז יש תחרות על חומרי המזון שבקרקע (נדמה לי שבעיקר חנקן אבל אני לא בטוח). כלומר: גם הצמח שרוצים לגדל צריך את החומרים האלה, וגם האורגניזמים שעושים את הקומפוסט צריכים אותם. אז יש תחרות. הקומפוסט עצמו לא מזין את הצמח אם הוא לא בשל.

אז מה אתם אומרים? כל העבודה לחינם? איזה ייאוש!
בעיקרון, זה לא אמור להיות טוב. במיוחד אם שכבת האדמה לא עבה. אפשרות אחת היא להוסיף עוד אדמה, והאפשרות השניה לראות מה יהיה, ללמוד מזה, ולספר לנו.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

|יש|
היום, סוף סוף, סיימתי את הכנת הקרקע שעבדתי עליה באמת הרבה. עכשיו היא נראית יפה, עם אדמה חומה טובה, ועל חלק כבר יש חיפוי (החלק השני נעצר בגלל "עודד, בוא, אנחנו צריכים לצאת עוד חצי שעה" אבל יש לי חומר חיפוי בשבילו).
עכשיו אני מוכן לשתילה. אני חושב לשתול שם עגבניות, תירס, ושעועית ו/או לוביה.
חשבתי לשתול את התירס בשורה צמודה לקיר, ובשורה הבאה את השעועיות והעגבניות, שיוכלו לטפס על התירס. לא נראה לי שיש מקום לשלוש שורות (נדמה לי שהרוחב הוא כמטר, אולי קצת פחות). יש שתי בעיות: 1. התירס נזרע רק לפני כמה ימים. שניים (מתוך 5) כבר הציצו אבל הם קטנטנים. השעועויות והעגבניות כבר ממתינות לשתילה יותר מדי זמן. 2. כמה שיותר קרוב לקיר יש פחות שמש (כי יש מין "מצחיה" כזו של הגג, שגורמת שהצל מתחיל קודם בחלק הקרוב יותר לקיר).

יש גם נבטים קטנטנים של מלון ואבטיח, אבל אני לא יודע אם טוב לערבב אותו עם הדברים האחרים. בעצם אולי כן, כי הם מתפרשים והאחרים עולים למעלה... :-/

יש עצות או רעיונות?
טרה_רוסה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני מאסכולת "חבר'ה לא לריב, יש מספיק חנקן לכולם" :-)
ניצן_לן*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 11:09
דף אישי: הדף האישי של ניצן_לן*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי ניצן_לן* »

היי עודד
ראיתי (ברכיבה האחרונה) ערמות ענקיות של שבבי עצים ביער (לא רחוק משער הגיא). כנראה מדילול שקק"ל עשו לפני הרבה זמן.
אני מתכוון לנסוע לקחת משם חומר לחיפוי. רצוי היה לבוא עם עגלה או רכב שיכול לקחת מטען.
תהיה מעונין לבוא גם ?
ניצן.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

הי ניצן, ברוך הבא לבלוג שלי :-)
זה קצת רחוק בשביל לנסוע במיוחד לשם, אבל אולי בפעם הבאה שנבוא לבקר נוכל לנסוע לשם ביחד ולאסוף (בהנחה שזה יישאר. מעניין מה הם חושבים לעשות עם זה.)
אגב, ראית שכתבו לי פה למעלה שיש מועצות שמחלקות בחינם גזם מרוסק? כדאי לבדוק עם המועצה שלכם.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

אוקיי, החדשות המועטות מהיום:

אכלנו לראשונה ברוקולי מהגינה, עם חברינו שבאו לבקר! איזה טעים הוא היה, ואיזה סיפוק זה לאכול אוכל מהגינה. חתכתי רק את הראש ואני מחכה לראות אם באמת יצא עוד ראש קטן יותר, כמו שאומרים. אולי בגלל שכבר מאוחר זה לא יקרה, אבל בכל מקרה יש עוד 4 ראשים בהמתנה.

זרעתי דובדבן היהודים שפתאום מצאתי פרי שלו (עם זרעים כמובן) שקיבלתי ושכחתי ממנו. מקווה שייצא מזה משהו. את השאר אני מנסה לשמור כמו שלמדתי (לגבי עגבניות), על-ידי השריית הזרעים במים, ואחר כך שטיפה וייבוש של החלק ששקע.

זרעתי גם עגבניות שרי.

השקיתי את הדשא אחרי שמונה ימים שהוא לא קיבל השקיה. הוא עדיין נראה טוב, מקווה שאפשר יהיה להמשיך כך, כדי לחסוך מים.

הגיע הזמן גם לתת קצת קומפוסט בשל לכמה עציצים וצמחים שלא קיבלו מזמן. אני חושב שאשים מעט כי חם מאוד עכשיו וזה עלול להזיק, נדמה לי.

לא הבנתי את הטענה שלך בדבר התחרות על חומרי המזון
חשבתי על עוד משהו (שזה בעצם אותו דבר במילים אחרות, אולי): אם יש חומר אורגני שאמור להפוך לקומפוסט, הוא אמור לייצר חום (שזה מקביל לעובדה שהוא לוקח מזון מהקרקע). זה יכול להיות חום די גבוה שבמיוחד בקיץ יכול פשוט "לשרוף" את הצמחים.
אבל נשמח לשמוע עדכונים מ-צריך עצה.
מימ*
הצטרפות: 28 אפריל 2008, 07:42

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי מימ* »

יש לי ירקות באדניות. כל יום אוכלת מלפפון משלי! אבל, מה עושים נגד הזחלים הירוקים השמנים(פרודניה?) אני אוספת אותם ביד ומטביעה כשאני מצליחה לגלות. לרוב זה מאוחר מדי כי הם מצליחים להכנס לתוך העגבניות הצעירות ולחורר אותן לגמרי שלא לדבר על לאכול את העלים. הצילו!!! רצוי כמובן פתרון אקולוגי, הרי לא ארסס שתילי ירקות.
תודה
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

אני גם אשמח לשמוע מהמנוסים. הנסיון היחיד שיש לי הוא זחלים שהיו על עלי הברוקולי ואכן אספתי אותם אחד אחד ובסוף ניצחתי... זה לא היה קל אבל הצלחתי.
אגב, בברוקולי שאכלנו אתמול דוקא כן מצאנו פתאום זחל אחד שהצליח לחמוק... אז זרקנו אותו ואכלנו את הברוקולי.
אני לא חושב שצריך לטרוח להטביע את הזחלים. לזרוק אותם רחוק מהצמח נראה לי מספיק. הם לא יכולים לקחת אוטובוס בחזרה...
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

שכחתי לכתוב: החציל ששמתי בעציץ מתחיל להוציא פרחים. אלו רק ניצנים קטנים אבל זו התחלה.
לפי מה שרשמתי למעלה (הנה אני נהנה מזה שהכל רשום ויש לי תעוד) עברו שבועיים וחצי מהיום שבו העברתי את החציל לעציץ ועד שהוא התחיל לפרוח. כדאי להעביר אותו לאדמה, ואני מקווה שזו לא תהיה טראומה גדולה מדי בשבילו.
אמא_אדמה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

רק רציתי לספר, שהערוגות לזניה הן הכי פוריות בגינה שלי... :-)
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

אמא אדמה,
תוכלי אולי לפרט קצת יותר על הערוגות האלה? אולי יש לך תמונות (למרות שתמונה מעל הקרקע לא בהכרח תוסיף מידע)?
טרה_רוסה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני חשבתי אולי שכדאי לפתוח דף ערוגות לזניה (זכור לי שכבר היה דיון באתר על הנושא, לא?)
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

בשבוע שעבר חטפתי כאב גב די רציני שמשבית אותי מעבודה בגינה.
|אוף|.
יש המון מה לעשות וזה לא מתאים עכשיו. אבל אין ברירה - חייבים לתת לגב לנוח.

מה שכן עשיתי זה לאסוף זרעים (שוב חסה, שמיר, עדשים), ולנסות להנביט עוד תירסים, כי מחמשת הזרעים ששמתי, רק שניים נבטו.

אבל זה לא עשה טוב לגב שלי...
אל_דנטה*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

כי מחמשת הזרעים ששמתי, רק שניים נבטו.
אתה מדוד ומתמטי יתר על המידה. אני צודק? אלא אם יש לך עניין של חישוב מדוייק של השקייה, שווה לזרוע יותר ממה שצריך, אפילו בצפיפות ואחר כך לדלל, לתת לגילדות שלמות לצמוח, אחד על השני כמעט ולהסתכל מה קורה. מה עובד ומה לא.
אינסטינקטיבית בא לי לומר לך 'עודד, תתפרע!!' גינת ירק זה לא עץ שצריך לשקול בכבוד ראש מה עושים איתו ולהצטער על עקירתו, ירקות מה שמגניב בהם זה שהם (רובם) חד עונתיים, וכשהם מגיעים לפרקם במילא אתם מפרקם (נהייתי צפריר) - אז יאללה, זרע 20 תירסים, מקסימום תעתיק אחדים ואחרים תהפוך לחיפוי.

(במשתלה המאולתרת שלי, בתוך האדמה, ליד נקודת מים דולפת, זרעתי על שטח של 50 סנטימטרים מכל הבא ליד - קישואים, עגבניות, מלפפונים, במיה וחציל. החצילים והעגבניות שרדו את הג'ונגל שצמח שם ולפני יומיים הועתקו לנקודות חדשות ובריאות יותר וככה יש לנו שלב שני של חצילים ועגבניות לקיץ וכל זה, בברבריות, לקח 4 שעות עבודה. 5 דקות לזרוע ועוד 3 וחצי שעות של הכנת ערוגה חדשה, חיפוי מרשים של עיתון הארץ, עלים וקש מלמעלה, ניקוש עשבים מרושעים מסביב והעתקת חלק מהשתילים מהמשתלה. אגב, בזמן האחרון, כנראה בהשפעת ספרות דתית שאני קורא [חומריו האפלים של פיליפ פולמן], אני מפתח תחושה עמוקה שצינורות השקייה עם חורים הם למעשה דרכו של הקב"ה לומר לי "אליהו דנטה! זרע זרעך על פני זרמת המים.." וכאדם בעל אמונה יוקדת, אני לפעמים אפילו מתייחס לקולות אלו)
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

שווה לזרוע יותר ממה שצריך
ברור, אני תמיד עושה את זה. איכשהו, עם התירס פחדתי מגודלו האימתני (ביחס לגינה ביתית רגילה) של הצמח וחשבתי שאחד או שניים יספיקו לי, אז זרעתי חמישה או שישה. אחר כך הבנתי שאני רוצה עוד אז שמתי עוד ארבעה. למה דווקא המספרים האלה? כי אני מנביט בכוסות שתילה ולא ישר באדמה (גם כי עוד לא היתה מוכנה וגם כי אני רוצה לדעת מה יוצא ולא להרוג את זה בטעות בתור עשב שוטה...) - וזה מה שהיה לי באותו רגע.

וחוץ מזה - הכל בשלב של התנסות כרגע. אין לי ציפיות גבוהות מדי. "מה שיוצא אני מרוצה" (אלא אם יוצאים רק שני תירסים ואז אני לא מרוצה ושם עוד כמה :-D)
במבי_ק*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי במבי_ק* »

השקיתי את הדשא אחרי שמונה ימים שהוא לא קיבל השקיה

אנחנו משקים בערך פעם בשבוע וחצי. זה בסדר (לפחות אצלנו)
במבי_ק*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי במבי_ק* »

את הדשא כמובן, את גינת הירק פעם ביומיים ובימים ממש חמים פעם ביום
לב_נדר*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי לב_נדר* »

אני כמעט מתביישת לשאול, אבל איך יודעים מתי הפסיפלורה מוכנה?
הן כבר גדולות ועסיסיות, אז לקטוף או לתת להן להתכווץ על השיח?
והכי חשוב, תרגיש טוב! @}
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

תודה.
הפסיפלורה מוכנה כשהיא נהיית חומה כזו וקצת מקומטת. בעיקרון הן נופלות מהשיח כשהן מוכנות, אבל אולי אפשר גם לקטוף אותן רגע לפני, לא יודע.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

היום ניסיתי לעשות עוד ייחור של פסיפלורה - חתכתי במקום שנראה לי מתאים ("חצי מעוצה" כמו שאמרו לי) ותקעתי בעציץ קטן.
גם לבנדר שלקחתי מאיזה מקום. מעניין אם יצליח לי.
במבי_ק*

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי במבי_ק* »

איך יודעים מתי הפסיפלורה מוכנה?

כשהיא סגולה, גם אם היא חלקה ולא מקומטת - היא מוכנה והכי טעימה (קצת חמצמצה). לא צריכה ליפול מהשיח.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

היום סוף סוף, באופן בלתי מתוכנן, חזרתי טיפה לעבוד בגינה.
שתלתי באדמה (החדשה שהכנתי!) שני שתילי תירס, קרוב לקיר, וליד כל אחד (כ-20 ס"מ רחוק יותר מהקיר) שתיל של לוביה.
שאר התירסים רק מתחילים להציץ אז עוד מוקדם מדי להעביר אותם. לעומת זאת יש שתילי שעועית מזנים שונים שממש משוועים לשתילה...
אולי מחר.
עשיתי לכל אלה גם חיפוי כפול - קרטון ומעליו גזם מצויין שמצאתי לפני כשבועיים.

מנגד, גיליתי שוב זחלים קטנים על הברוקולי. יש כבר שני ברוקולי שאכלנו, ואני רוצה לראות אם יצמח שוב ראש. שוב צריך לעבור כל יום ולחפש את הזחלים הקטנים... אוף.

בעוד כמה ימים תהיה לי סוף סוף מצלמה ואז אוכל גם לצלם ולהעלות תמונות.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

היום חתכתי עוד שני ענפים מהפסיפלורה כדי לעשות ייחורים. חיפשתי גבעול חצי מעוצה, אבל בשביל זה הייתי צריך לחתוך גבעול באורך כחצי מטר. עשיתי שניים כאלה, נראה איך זה יתפוס.

אחד משתילי התירס ששתלתי אתמול נראה מסכן מאוד. נראה לי שחייו קצרים. אולי הוא היה קטן מדי להעברה?

עגבניות השרי מתחילות להציץ, שזה אומר שהזרעים טובים. מצד שני, קנינו לפני כמה ימים סלסלת עגבניות שרי תמר מדהימות, אז אולי עדיף שאני פשוט אזרע מעגבניה אחת כזו. או אולי גם וגם, מה יכול להיות?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

והמשכתי עוד:
שתלתי שלושה שתילי עגבניות לאורך הקיר, לידם בזיליקוןם אחד, וגם את הפיגם.
אפילו עשיתי להם חיפוי טוב מקרטון + גזם.
וגם - כיסחתי את הדשא יחד עם הבנים שלי. ואו, כמה שהוא גדל!
אני עייף
zzz
צריך_עצה*
הצטרפות: 08 יוני 2008, 06:55

בלוג עודד המגנן

שליחה על ידי צריך_עצה* »

_אבל נשמח לשמוע עדכונים מ-צריך עצה
בינתיים הכל גדל יפה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

עדכונים חשובים:
  1. סוף סוף העברתי את החציל מהעציץ (הגדול יחסית) שלו לאדמה, בקצה הערוגה ליד הקיר. הוא כבר פרח יותר מפעם אחת אבל לא הניב כלום, אולי בגלל שהיה בעציץ.
  2. שתלתי באותה ערוגה שני שתילי לוביה ושתיל אחד של שעועית wild horse lima
  3. שתלתי עוד 3 שתילים של אותה שעועית בקיר אחר. שם יש מעט שמש, משעות אחהצ המוקדמות. לא זוכר בדיוק מתי מתחילה שם השמש, אולי באמת כדאי שאעשה מעקב ואבדוק. אני מקווה שזה יספיק להם.
  4. שתלתי שני שתילי שעועית בערוגה הראשונה שעשיתי בחורף (מוגבהת מעט, מעל מצע של קרטונים, תחומה בעזרת קרשים).
להכל עשיתי חיפוי שתי שכבות (קרטונים ועליהם גזם).

במשתלה יש דברים שגדלים לאיטם - עגבניות מזן שאמור להיות מצויין (נראה לי שבקרוב אפשר יהיה להעביר חלק לאדמה), עגבניות שרי משני זנים, דובדבן היהודים, תירס (4 שתילים שאני אתן להם הפעם לגדול יותר, כדי שההעברה תהיה יותר מוצלחת).
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן

סוף סוף יש לי מצלמה!
עכשיו אפשר לתעד ולהעלות תמונות. זה בעיקר בשבילי לצורך מעקב (כמה זמן לקח למשהו לגדול וכדומה), אבל גם הקוראים יכולים לראות.

היום עוד לא הספקתי לצלם את השטח שלי, אבל יש תמונות של שטח B.
הנה:
http://img233.imageshack.us/img233/6642/copyofimg0036sr5.jpg]מבט[/img] כללי (אפשר לראות איך האבטיח משתלט על כל השטח)
חציל
http://img116.imageshack.us/img116/1361/copyofimg0040uk0.jpg]כרובון[/img] אדום
http://img116.imageshack.us/img116/2862/copyofimg0037pe7.jpg]פרח[/img] האבטיח אבל עדיין אין התחלה של פרי
http://img103.imageshack.us/img103/9813/copyofimg0038wy9.jpg]פרח[/img] של מלון או מלפפון
למעשה אנחנו לא יודעים מה זה, אבל מה שיצא זה זה
היו שתילים של מלון ומלפפון, אבל זה לא מלון ולא מלפפון. אנחנו חושבים שאולי זה פקוס? שמעתי על זה אבל מעולם לא ראיתי או טעמתי
יש לזה טעם מלפפוני.

בלי נדר, מחר יהיו תמונות של הגינה שלי.
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”