אביטל (2004-03-12T08:48:00):
כפי שאתם רואים, אפילו את ה-אימייל לא הצלחתי להקליד נכון. אנסה שוב:
oron sh@zahav.net.il
אני, אביטל, אמא של אורון (13), מעיין (7) ונדב (5) מציצה פה המון. רק בשנת לימודים זו גיליתי את כל נושא החינוך הביתי ומבחינתי צורת חינוך זו היא הגשמת חלום. בכל השנים שבני הבכור היה במערכת החינוך, החל מגן חובה, שאלתי את עצמי מדוע אני חייבת לשלוח אותו לביה"ס. בני אורון הוא מה שנקרא "לקוי למידה" בעיקר קשב וריכוז ועוד הרבה "ליקויים" שעושים אותו לילד לא "סטנדרטי". לא הייתי מודעת לאפשרות לחנך אותו בבית ואם זה עלה במוחי כפנטזיה מיד ביטלתי את המחשבה בגלל אילוצים כלכליים. לאורון כשרונות מיוחדים שאינם באים לידי ביטוי בביה"ס והחל מגן חובה הוא נחשב ל"ערמה של בעיות". רק השנה לאחר שהתחלתי לחפש חינוך אחר (אגב אין באזורינו- רחובות בי"ס דמוקרטי לגיל זה) והוא החל לשדר לנו סימני מצוקה הגענו להחלטה להוציא אותו מהמערכת. קבלה רשמית לכך קיבלתי מפסיכולוג של השירות הפסיכולוגי החינוכי שטען שללא ריטלין אין לילד מה לחפש בביה"ס. כמו כל הילדים שלנו הוא ילד טוב, אפילו לא היפר אקטיבי, מוכשר ביותר בתחום המחשב ובעל קליטה יוצאת דופן. הבעיה שלו שהוא לא התאים להם למערכת שכן לפי האבחון שלו הוא בעל אינטליגנציה גבוהה ולכן לא מתאים לחינוך מיוחד ובחינוך רגיל משתעמם ולא מתפקד. מזמן החלטתי שאין צורך "לתקן" לו את המוח בטיפולים תרופתיים. כרגע הוא בבית, אני עובדת עד 13:00,האישור לחינוך ביתי בתהליך והילד משתוקק להתחיל ללמוד בעזרת שיעורים פרטיים וקורסים מקצועיים גרפיקה ממוחשבת, אנימציה ותלת מימד.
באשר לשני הילדים הקטנים יותר, הייתי מאד רוצה לחנך וללמד אותם בבית אך כלכלית זה לא מתאפשר. אני מסתפקת בכך שהם מבלים איתי כל אחה"צ שכן המשרה שלי חלקית. אני משתתפת בצערה של מעיין (כתה א' ) כשהיא מקבלת ים של שיעורי בית משעממים ומיותרים מהיום למחר או מרגיז יותר - לחופש. את נדב כנראה אשאיר שנה נוספת בגן (יליד נובמבר) למרות שכבר יודע לקרוא ולספור עד 1000, כי זה נראה לי אכזרי לשלוח אותו לביה"ס ולקבל 30 עמודים שיעורים לחופשת חנוכה כשבקושי מלאו לו 6.בינתיים הקטנים ישארו במערכת אולי עד שיגדלו תהינה (הכוונה יהיו) אפשרויות אחרות. אולי אשחרר אותם מכבילי החינוך החובה כמו את הבכור, כשכבר לא יצטרכו "בייביסיטר".