שימוש חוזר בנוזלי בישול
-
- הודעות: 81
- הצטרפות: 17 יולי 2001, 16:24
- דף אישי: הדף האישי של חאן_יא*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
במסגרת משמעת המים, רציתי לדעת אם כדאי להשתשמש במים שבהם בישלתי את הכרובית, גזר, תרד ועוד?
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
אפשר להשקות את העציצים למשל
-
- הודעות: 81
- הצטרפות: 17 יולי 2001, 16:24
- דף אישי: הדף האישי של חאן_יא*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
התכוונתי לבישול נוסף, למשל מים לפסטה, למרק ועוד. האם נשמר איזשהו ערך תזונתי? או האם דווקא משתחררים רעלנים למים האלו?
-
- הודעות: 60
- הצטרפות: 03 יולי 2001, 13:36
- דף אישי: הדף האישי של יופי_אמת*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
את יכולה להשתמש במים שבושלו בהם גזר, כרובית וירקות אחרים למרק, אורז או כול בישול אחר שיש בו צורך במים. לגבי תרד (וירוקים שונים מנגולד וכו') לא היתי משתמשת במים שלהם לבישול אחר כיוון שהם מפרישים משהו מאוד חזק למים אפילו בחליטה של כמה דקות בודדות.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
חאן יאן - שאלת על תחליף לאבקת מרק - זו בדיוק התשובה לשאלה שלך.
-
- הודעות: 2302
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
חאן יא - אם את אופה לחם, מים שבושלו בהם תפוחי אדמה הם מעולים להשבחת הלחם. (במקום המים הרגילים שבמתכון) אני משתדלת לשים כל מי ירקות בלחם. (לא ידעתי מה שיופי הוסיפה. מה זה המשהו המאד חזק הזה?), אבל תפ"א נותנים חמצמצות טעימה, ואפשר להעלים עין ולתת לחתיכות תפוחי אדמה ליפול פנימה ואז זה בכלל ....מממ.
אם את מבשלת סלק לא בקליפתו למשל, אז המים טעימים מאד ועשירים מאד במינרלים.הם גם בסיס ל"חמיצה" בתיבול מתאים (לימון וכו').
בעצם הבעיה בבישול ירקות היא אובדן המינרלים לתוך המים ולכן ממליצים על בישול בקליפה או בסיר לחץ (שזה מהיר יותר) או אפיה, או אפילו מיקרו. אם אינני טועה מיקרו אפילו נחשב להכי טוב מבחינת צימצום איבוד המינרלים בבישול.
הנה המלצה על ספר תזונה ובישול מצויין ומעורר השראה וגם רב אינפורמציה מצויינת בדיוק בכיוון הזה: laurel's kitchen. ראיתי אותו בינתיים רק באנגלית, ואפשר להזמין דרך האינטרנט.
אם את מבשלת סלק לא בקליפתו למשל, אז המים טעימים מאד ועשירים מאד במינרלים.הם גם בסיס ל"חמיצה" בתיבול מתאים (לימון וכו').
בעצם הבעיה בבישול ירקות היא אובדן המינרלים לתוך המים ולכן ממליצים על בישול בקליפה או בסיר לחץ (שזה מהיר יותר) או אפיה, או אפילו מיקרו. אם אינני טועה מיקרו אפילו נחשב להכי טוב מבחינת צימצום איבוד המינרלים בבישול.
הנה המלצה על ספר תזונה ובישול מצויין ומעורר השראה וגם רב אינפורמציה מצויינת בדיוק בכיוון הזה: laurel's kitchen. ראיתי אותו בינתיים רק באנגלית, ואפשר להזמין דרך האינטרנט.
-
- הודעות: 81
- הצטרפות: 17 יולי 2001, 16:24
- דף אישי: הדף האישי של חאן_יא*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
גילה, לא, לא שאלתי על תחליף לאבקת מרק. אף פעם לא השתמשתי באבקה וגם לא אשתמש.
מ א ד לא בריא. אבל, כן, קיבלתי המון תשובות, תודה.
ענת, ואם נשתמש במים בהם בושלו הירקות, זה לא יפתור את בעית איבוד המינרלים, ובעצם נרוויח אותם?
חומוס - עשיתי חומוס מאסיף עצמי, יצא טעים, אבל הייתי רוצה עוד מתכונים.
מ א ד לא בריא. אבל, כן, קיבלתי המון תשובות, תודה.
ענת, ואם נשתמש במים בהם בושלו הירקות, זה לא יפתור את בעית איבוד המינרלים, ובעצם נרוויח אותם?
חומוס - עשיתי חומוס מאסיף עצמי, יצא טעים, אבל הייתי רוצה עוד מתכונים.
-
- הודעות: 2302
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
בקשר למים והמינרלים, כן, אני מאמינה שנרוויח אותם. (כי אם הם לא נהרסים בחום אז לאן הם ילכו בעצם? אבל בטח יש כאן מישהו עם הסבר יותר מוצלח משלי....)
-
- הודעות: 3314
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
מי בישול ירקות הם מעולים לשאר הבישולים.
לבישול פסטה כן
לבישול אורז ושאר דגנים כן
לבישול קטניות כן
לפשטידות (אם צריך) כן
לתת לחיות לשתות כן
להשקות עציצים כן
לשתות בעצמנו כן
לרוויה!
לבישול פסטה כן
לבישול אורז ושאר דגנים כן
לבישול קטניות כן
לפשטידות (אם צריך) כן
לתת לחיות לשתות כן
להשקות עציצים כן
לשתות בעצמנו כן
לרוויה!
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
אפשר גם להקפיא את נוזלי הבישול ולהשתמש כציר למרק במועד מאוחר יותר.
-
- הודעות: 1317
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
כאשר אני מבשלת את העוף עם בצל (לפעמים גם עם קצת ירקות), ונשאר די הרבה נוזל שזה בעצם מים מעורבב עם שומן עופות (קורה בעיקר מעופות קפואים שיש בתוכם מים) למחרת בארוחת ערב הבאה אני מבשלת (או אופה) בסיר אחר תפוחי אדמה בקליפתם עם כמה שפחות מים שאפשר, ואז כאשר כל המים נעלמים התפוחי אדמה מוכנים. ואז אני שמה את התפודים בתוך הסיר עם הנוזל של העוף, ובמזלג מועכת ומועכת. ואז יש פירה תפוחי אדמה מתובל וטעים.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
האם ניתן לשתות את המים בהם בושלו אתרוגים בקליפתם?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
כן וזה מאד טעים (מי בשול אתרוגים)
-
- הודעות: 85
- הצטרפות: 18 יוני 2015, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של רוצה_לעוף*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
אמי מכינה קליפות אתרוגים שהן מעדן אמיתי. עד שהגיע הורס השמחות - גיסי - ואמר משהו חשוב ואמיתי: אין שום פיקוח על כמות הרעל שמרססים בו את האתרוגים, שהרי זה לא למאכל, ורוצים שיהיה אולטרה-נקי ממזיקים, אז ממש ממש ממש לא כדאי לאכול את הריסוס הזה.
מבאס
אבל אין ספק שהוא צודק.
אתרוגים שקונים לארבעה מינים זה רעל.
מבאס
אבל אין ספק שהוא צודק.
אתרוגים שקונים לארבעה מינים זה רעל.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
אוי ואבוי!! ומה עם הסגולה להריון ולידה לאכול אתרוגים שברכו עליהם??? לא רוצה רעלים אבל לותר על הסגולה????
)-:
)-:
-
- הודעות: 5515
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
שימוש חוזר בנוזלי בישול
ומה עם הסגולה להריון ולידה לאכול אתרוגים שברכו עליהם???
אפשר לקנות אתרוגים למאכל במקום אתרוגים מרוססים למוות ולברך עליהם?
אפשר לקנות אתרוגים למאכל במקום אתרוגים מרוססים למוות ולברך עליהם?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
ובמים שבושלו תפחי אדמה (עמילן) אפשר להשתמש למרק?
ובמים שבושלו תפחי אדמה (עמילן) אפשר להשתמש למרק?
שימוש חוזר בנוזלי בישול
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
היי כולם, ומה לגבי מים שבהם בושלה שעועית (אדומה או שחורה)? האם כדאי להשתמש בהם כציר לבישול של מרק או אורז?
היי כולם, ומה לגבי מים שבהם בושלה שעועית (אדומה או שחורה)? האם כדאי להשתמש בהם כציר לבישול של מרק או אורז?
-
- הודעות: 529
- הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
אני שומרת אותם, יחד עם חלק מהשעועית, מוסיפה עוד מים ומכינה מרק שעועית.
משתמשת גם במים שבישלתי בהם ברוקולי, שעועית ירוקה, כרובית ואפילו פסטה.
משתמשת גם במים שבישלתי בהם ברוקולי, שעועית ירוקה, כרובית ואפילו פסטה.
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
שימוש חוזר בנוזלי בישול
כן!
בשני תנאים:
הראשון- הקטניות הושרו לפחות 8 שעות בקערה מלאה במים (אפשר להחליף את המים אחרי שעתיים), והמהדרין מקפידים על 24 שעות. בשביל להקל על עיכול קטניות, אפשר בשלב הזה לשטוף את הקטניות ולהנביט אותן. ההנבטה היא בסך הכל לשטוף את הקטניות פעמים ביום ולשפוך את המים כל פעם.
והשני: בבישול של חלק מהקטניות נוצר קצף אפרפר בתחילת הרתיחה, אמא שלי טוענת שהוא מכיל חומרים פחות מוצלחים (יוצרי גזים), אז אני אוספת אותו בכף וזורקת אותו.
בשני תנאים:
הראשון- הקטניות הושרו לפחות 8 שעות בקערה מלאה במים (אפשר להחליף את המים אחרי שעתיים), והמהדרין מקפידים על 24 שעות. בשביל להקל על עיכול קטניות, אפשר בשלב הזה לשטוף את הקטניות ולהנביט אותן. ההנבטה היא בסך הכל לשטוף את הקטניות פעמים ביום ולשפוך את המים כל פעם.
והשני: בבישול של חלק מהקטניות נוצר קצף אפרפר בתחילת הרתיחה, אמא שלי טוענת שהוא מכיל חומרים פחות מוצלחים (יוצרי גזים), אז אני אוספת אותו בכף וזורקת אותו.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שימוש חוזר בנוזלי בישול
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
למה משמשים מי סלק? חוץ ממרק נגיד
למה משמשים מי סלק? חוץ ממרק נגיד
שימוש חוזר בנוזלי בישול
אפשר להוסיף כמה טיפות (קרות) לקצפת כדי לקשט עוגת יום הולדת בלי צבע מאכל מלאכותי.
יכול להיות מעניין גם לנסות לבשל בהם אורז.
יכול להיות מעניין גם לנסות לבשל בהם אורז.