ראו גם: מדור הריון ו-מדור לידה.
הכנות ללידת בית
עקרונות לרכישה
- רק את המינימום ההכרחי (להלן הפירוט מה הכרחי), שאר הדברים עשויים להתגלות כפילים לבנים (ויקרים). פשוט כי יש המון דברים שהצורך/אי צורך בהם מתברר רק במציאות (וזה שונה מאחד לשני כך שנסיון של אחרים לא לגמרי עוזר), וגם העדפה של התינוק הספציפי (למשל, מנשא כדאי לקנות רק אחרי ניסוי ממשי, ובירור שבאמת נוח גם לך וגם לתינוק האישי שלך).
- כדאי לזכור שככל הנראה תקבלו מתנות, לא להתבייש לכוון חברים ששואלים מה אתם צריכים – עדיף שתקבלו מתנות מתאימות ולא תצטרכו ללכת להחליף.
- אפשר לבקש דברים שיתאימו בשלב מאוחר יותר (כסא אוכל נייד קטן לדוגמה)
- יש דברים שאפשר לשאול מחברים או לשכור (לדוג' בשילב – עריסה לתינוק)
- כמו כן אם תגלו שאתם צריכים ואין - אפשר לבקש ממבקרים לקנות עוד אם זה נורא דחוף. יש בית מרקחת וחנות למוצרי תינוקות בכל עיר, ותוך גג שעתיים יהיה אצלך בבית כל דבר.
- מנסיוני שלי באמת לא כדאי לקנות כ-ל-ו-ם. כל החברות שהמלצתי להן זאת כועסות עליי עד היום שלא הכרחתי אותן להקשיב. כל אחת החליטה לרכוש "רק את זה" שכמובן נמצא אחר כך כמיותר. קשה לדעת מי יהיה התינוק שלך ומה יהיו צרכיו וכן קשה לדעת מה יהיו הצרכים שלך (ולמען האמת הם משתנים יחד עם הילד). (רונה בראון)
מדור מיטה משפחתית
מתנות ליולדת
נשיאת תינוקות (ועוד דפים ב מדור מנשאים)
הכל מסכימים שכדאי / צריך לקנות לפני הלידה
- כסא בטיחות - היצרנים ממליצים לא להשתמש בכסא יותר מ 4 שנים כי הוא נהיה פחות בטיחותי (חשוף לשמש, חום, קור, מכות וכו'). כסא הבטיחות הראשון הוא הסלקל (שאפשר לשאול במקום לקנות), ואחרי חודשים ספורים אפשר לעבור לכסא בטיחות שאפשר להתקין גם קדימה וגם אחורה.
- סלקל - אפשר לשאול משום שהשימוש בו הוא לזמן קצר.
- חיתולי בד - טטרה או/ו פלנל
- מעט! בגדים להתחלה.
- אמבטיה – חלק מהכותבים גילו שלא השתמשו בה כי רחצו את התינוק בכיור / באמבטיה הגדולה. למי שיש רק מקלחת ייתכן שחיוני יותר. ראו גם רחיצת תינוק
- לא צריך חיתולים וגם לא פח משוכלל לחיתולים - אם אתם בוחרות/ים לגדל ילדים בלי חיתולים.
- לא צריך עגלות למיניהן -- אם אתם חושבים על נשיאת תינוקות.
- לא צריך פורמולות -- אם את מתכוונת להניק (ראי מדור הנקה).
- לא צריך מיטת תינוק -- אם אתם מתכוונות/ים לישון ב-מיטה משפחתית.
- לא צריך בייבי-סנס -- שוב, עקב מיטה משפחתית.
- לא צריך כרית משולשת -- כנ"ל.
- לא צריך לול. פשוט לא צריך.
- לא צריך שידת החתלה אלא אם כן אתם לחוצים במקומות איחסון ואז שווה לשקול קניית ארון ולא שידה. (ראו בהמשך דברים שאין לגביהם הסכמה)
- לא צריך מדחום לאמבטיה - יש מרפק.
- מגבונים לא בכמויות היסטריות. משחה לתוסיק אני באופן אישי בעד הרבה מים וכמה שפחות משחות. ואם יש פריחה אז נטפל בה. (יהודית)
- מתי כדאי לקנות מנשא יש שהמליצו לחכות, לבדוק מה נוח לך ולתינוק האמיתי שיוולד לך ורק אז לקנות מנשא. אחרים הציעו כן לקנות לפני, כי אחרי הלידה אין זמן.
עמדה בעד שידה: פשוט מפני שמאד נוח לחתל עליה מבחינת הגובה. אני זוכרת את יום הגעת השידה לביתנו (כשבוע אחרי הלידה) כיום חג לגב שלי שנשבר עד אז מטיפול על המיטה. ונענתה שכשמחתלים על מיטה כדאי לשבת עליה ולא לעמוד ולהתכופף.
התנגדות נוספת לשידה גם מטעמי בטיחות של המגרות:
1) אפשר לסגור אצבע. התשובה: בשידות שאנחנו ראינו בשילב ובעוד מקומות היו התקנים שמנעו סגירה על האצבעות, אם זה מה שהתכוונת אליו. ההתקן הוא לא מסובך ונראה לי שאפשר לעשות אותו לבד גם... עדיף ללכת לראות איך זה עשוי מאשר שאני אסביר
2) הבעיה שאפשר לפתוח אותן במדורג ולטפס - בעיה לגיל מאוחר יותר ונכונה גם למגרות המטבח.
- יש המציעים לא לקנות אבקת כביסה לתינוקת בלבד . האבקות הרגילות נהדרות. מצד שני יש הטוענים שתינוקות רגישים עלולים לסבול מגירוי מאבקה רגילה. לכן דורש בדיקה לפני שמוותרים על זה. חוץ מזה זו לא הוצאה נוספת, רק תחליף לאבקה הרגילה.
- פדים להנקה.
- משחת רפאל - משחה לסדקים בפטמות (הפתרון לסדקים: א. היצמדות טובה של התינוק לשד ב. קולוסטרום ואיוורור לשד.)
- משחה לטוסיק – לא בטוח שצריך, במיוחד אם בוחרים לגדל ילדים בלי חיתולים
- שמן למסאז' תינוקות: מומלצים ABC
- מגבונים לחים - עדיף לשטוף במים.
- סלסלה - שבה שמים את כל הדברים הקטנים לצורכי החתלה/החלפה. עדיף קטנה שתהייה ניידת בכל הבית.
- משטח החתלה - לא הכרחי. אם מחתלים, אפשר על כל משטח (מיטה, ספה, שטיח, שולחן), רק לרפד אותו במשהו (נגיד, שמיכה קטנה ועליה חיתול בד, שיהיה נעים, ושלא יתלכלך הרהיט מהישפכויות או תאונות...). מי שרוצה משטח, אפשר משטח זול שאפשר להלביש על מיטה (לבשמת היה משטח כזה שבכלל שמה על האמבטיה).
- משאבת חלב - ענת ממליצה להכין בסטנד ביי, כי עלולים להזדקק לזה די מהר. לא חייבים לקנות, אפשר לשאול או להחזיק טלפון של חברות שמשכירות משאבות טובות תמורת תשלום (רותי). אחרות מעולם לא נזקקו למשאבה. את רוב המשאבות לא מומלץ להעביר מאמא לאמא, כי החלב עובר דרך חלקי מנוע שאי אפשר לנקות.
התארגנות אמא
- שיננית – כדאי לפני הלידה אחריה ייקח הרבה זמן עד שתתפני. רופא שיניים טוען שהבהריון צריך ללכת לפחות פעמיים - בשלישי ולפני הלידה. כולן אם הלכו ואם לא מסכימות שזה ממש רצוי.
- לעשות מסאז' (לבד!!!), ללכת להסתפר, לפדיקור/מניקור, קוסמטיקאית.... כל הדברים שאין סיכוי שיהיה לך זמן/כסף/חשק אליהם אחר כך... (רונה)
- מה שלא חושבים עליו לפעמים זה דברים לכם (ההורים). אוכל - קנוי או מוכן, ציוד מתכלה אחר.
- חזיית הנקה – לקנות אחת לפני, ואם מתברר שהיא טובה לבקש מבעל / אמא / חברה לקנות עוד מאותו דגם, אם לא נוחה – לא נורא, קנית רק אחת. (בשמת)
עמדה אחרת: חזיות הנקה - קונים אחרי הלידה. זה אמנם אומר שהטיול ה"רציני" הראשון הוא לחנות חזיות, אבל אי אפשר לדעת כלום לפני, ואין צורך (עד עלול לגרום לסתימות) בחזיה בבית בימים הראשונים. (גילה)
- תחתוני רשת "רשתיות" זה משהו שנראה כמו תחתונים (בערך), אבל עשוי מרשת.
עוד ייתרון: נמתח בלי ללחוץ, קל על העור, ללא פס גומי שעלול ללחוץ על הבטן או במפשעה (לחץ מאוד לא נעים אחרי לידה).
יש להבחין בין הרשתיות (רשת בגיזרה של תחתונים) לבין תחתונים חד פעמיים שהם מוצר אחר. הרשתיות קיבלו יותר מחמאות והן גם יותר אקולוגיות – מתייבשות מהר מאוד אחרי כביסה ידנית במקלחת. אך צריך לזכור שגם הם די חד פעמיים, לא ישרדו יותר מכמה כביסות מאד עדינות ביד. קונים אותם בסופרפארמים וכד'.. (ולא במחלקת תחתונים של המשביר).
לגבי תחתונים חד פעמיים יש מחלוקת: חלק מאוד התלהבו, חלק לא השתמשו וציינו את הביזבוז האקולוגי. ראו גם תחבושות רב פעמיות. ובהמשך דף זה.
כל מיני (להעביר לדפים אחרים?)
- במקום משחה לטוסיק אפשר למלא שמן זית בשפריצר שהיה של סבון ידיים (או מבריק חלונות...) ולהשפריץ בהחתלה - זה יעיל באופן מדהים - כי אין בזה צינק שמייבש וזה דבר אכיל (ומה שאכיל מתאים גם למריחה חיצונית).
- דיון על בטיחות מגירות.
- מיטה משפחתית – איך "לבנות אותה"
א. הזמנו אצל פוטון העיר, והם פשוט לא יודעים לעשות מזרונים. ולוקחים המון כסף על מידה כזאתי.
ב. בהתחלה זה נראה מיטה ענקית, והיה נוח ל- חצי שנה הראשונה בערך. מהר מאד נהיה צפוף. מה שראיתי אצל אחרים שנראה עובד יפה זה לצרף אחד לשני שני מזרונים סטנדרטיים (לרוב על הרצפה. ככה גם אי אפשר ליפול מגבוה) ויוצאת מיטה ענקית, אבל עם הרבה אפשרויות. (ענת שן לוי 3.7.2002)
{דיון על רכישות ללידת בית הועבר לדף הכנות ללידת בית}
{דיון על מתנות ללידה הועבר לדף מתנות ליולדת}
{דיון על אמבטיות הועבר לדף רחיצת תינוק}
תרמו: יעל (את שאלת הפתיחה המצוינת - מה צריך?) רועי שרון, אביב חדש, אם פי 3, גילה, בשמת א, אלונה רוטר, רותי, יהודית שיפמן, איתי שרון, עירית ל, נעה גל, דנה, אפי, אמא של איסתרה, חבצלת, רונה בראון, מיץ פטל,
עורכת (בשלבים) Pלונית אחרת.
{דיון על סדיניות - מגני מיטה }