דף לעריכה (עפ"י נושאים בטקסט נפרש. בנוסף, חלק מהצרות שנידונות כאן אפשר להעביר לדפים קיימים - למשל וולוודיניה ווסטיבוליטיס כאב כרוני בפות)
ציסטה בבלוטת הבטולין
יש לי ציסטה בבלוטת הברטולין הימנית. התחושה מאד לא נעימה ואפילו כואבת למדי. שני הרופאים שפניתי אליהם עד כה המליצו לנתח כדי לפתור את הבעייה. שניהם גם אמרו שאין סיכוי שזה ייעלם , והאמת שכך גם קראתי בפורומים על הנושא. האם מישהו מכיר דרך אחרת מלבד ניתוח ?
תזמורת הים (2005-11-02T08:36:00):
קודם כל- תנחומי

אם זה רק נפוח אבל לא כואב- אני מבינה שבמקרה שלך זה כן- זה אומר שאין עדיין דלקת ואז אמבטיות ישיבה מרובות עשויות לפתוח את הסתימה בבלוטה.
אם יש מצב של מורסה ודלקת- כלומר זה לא רק נפוח אלא גם כואב- זה לא ייעלם לבד. את יכולה לנסות אנטיביוטיקה כדי לטפל בדלקת אבל זה לא מבטיח שתוכלי להמנע מניתוח.
אני מכירה שלושה מקרים של ברטולין- אצל חברה אחת שלי היתה נפיחות ואי נעימות סבירה ואחרי כמה ימים זה עבר לגמרי לבד (כנראה שהסתימה נפתחה מעצמה ותקווי שזה מה שיקרה אצלך). אצל חברה אחרת היתה דלקת והיא לקחה אנטיביוטיקה וזה עבר. אצלי היתה דלקת וכאבים בלתי נסבלים, לקחתי אנטיביוטיקה שלא עזרה ואחרי שבוע של כאבים נאלצתי לעבור את הניתוח. מאד לא נעים, אבל לא היתה ברירה. גם אני חפשתי מידע ברשת ולא מצאתי שום פתרון יותר טוב. גם למדקר הסיני שלי לא היה שום רעיון- והוא ממש לא ממהר להמליץ על אנטיביוטיקה וניתוחים...
מנסיוני- אפשר לחכות כמה ימים למקרה שהבלוטה תפתח, ולעשות הרבה אמבטיות, וזה גם מה שהרופא שלי יעץ בהתחלה, אבל אי אפשר למשוך את זה יותר מדי. הכאב רק הולך ומתגבר, אני עברתי את הימים לפני הניתוח עם וולטרן וביום האחרון אפילו הוולטרן כבר לא עזר

חברה שלי השתמשה במשחה מאלחשת כדי להתגבר על הכאב- נראה לי עדיף.
הניתוח עצמו מאד קצר, ואפשר ללכת הביתה כבר באותו יום. בימים הראשונים אחר כך זה מאד לא נעים כי יש תפרים אבל זה פחות כואב מהציסטה עצמה. בסך הכל זה לא נורא. זה בדיוק מסוג המקרים שבו כדאי לברך על הרפואה המודרנית, על כל חסרונותיה...
נבט חיטה (2005-11-02T22:43:04):
לא נעים בכלל

אני (לצערי) עברתי ניתוח בהרדמה מלאה.
אצלי היתה דלקת וכאבים בלתי נסבלים, לקחתי אנטיביוטיקה שלא עזרה ואחרי שבוע של כאבים נאלצתי לעבור את הניתוח.
בדיוק כמו שהיה אצלי. עשיתי אמבטיות לרוב ועברתי סופשבוע סיוטי במיוחד. ובינתיים זה גדל לגודל של שזיף. נורא.
אחר כך (לאחר הניתוח) הייתי בנאדם חדש אבל כל הזמן בישרו "בחגיגיות" שאם זה קרה פעם אחת, זה עלול לחזור ואכן זה חזר אחרי שנתיים- אז כבר הייתי בארה"ב ושם רופאה נפלאה ניקזה לי את הציסטה על המקום ונתנה לי אנטיביוטיקה... מאז טפו טפו טפו... לא נפתח פה לשטן (-;
הניתוח עצמו מאד קצר, ואפשר ללכת הביתה כבר באותו יום. בימים הראשונים אחר כך זה מאד לא נעים כי יש תפרים אבל זה פחות כואב מהציסטה עצמה. בסך הכל זה לא נורא. זה בדיוק מסוג המקרים שבו כדאי לברך על הרפואה המודרנית, על כל חסרונותיה...
מאחלת לך שיעבור בקלות, יפּתח ויתנקז מעצמו... ואם לא, יש פתרונות מבורכים כאמור לעיל.
פלוני אלמונית (2011-05-12T17:50:56):
שלום,
רציתי לשתף בטיפול ביתי שפתר לנו בעיה של אבצס (/סתימה של בלוטת הברטולין).
הטיפול פשוט, אך דורש התמדה ואורכו 4 ימים עד שבוע. עשוי לחסוך ניתוח מיותר / ניקוז רפואי.
יש לבצע שלוש פעולות:
- "sits beaths" - אמבטיות ישיבה: יש להכין גיגית עם מים חמים ולשבת בתוכה זמן מה. יש לבצע זאת פעמיים - שלוש ביום.
- ניקוז גבישי מלח - משום שמצטברים נוזלים ואנו רוצים לנקז אותם מבלי להסתכן בזיהום ניתן לקנות גבישי מלח קטנים(כאלו ששמים בד"כ באמבט) ולהצמיד כמה לפצע הברטולין לאחר האמבט החם. גבישי המלח גורמים לניקוז של הנוזלים החוצה.
- יש לחטא את האזור בעזרת "מופירוסין" או "סינטומיצין".
- אנחנו ביצענו גם ניקוז ידני בנוסף לגבישי המלח, ביום השניוהשלישי על ידי לחיצה קלה על האזור וניקוי ע"י צמר גפן. במידה ועושים זאת יש לדאוג שהאזור יהיה סטרילי, וכמובן למרוח אח"כ את המשחה האנטיביוטית מסעיף 3.
החלמה מהירה.
סטודנטית (2011-05-27T11:28:22):
גם אני רוצה לשתף, כי הבטחתי לעצמי שאם אני מצליחה לפתור את הבעיה - אני משתפת איפה שרק אפשר.
אז ככה, היתה לי ציסטה ברטולין לפני כחודש שהזדהמה וגדלה, ועברתי ניתוח בהרדמה מלאה לניקוז. (ד"א, זה לא כזה נורא, ממש ניתוחון פשוט וההקלה שאחרי היתה שווה הכל

הפעם אמרתי שאני אנסה למצוא דרך אחרת. בפורומים בעברית לא מצאתי דבר, אבל חיפוש באנגלית הוביל אותי לפתרון אחר. הבנות סיפרו שהן נוטלות תוסף מזון בשם "סיליקה" (Silica) ושזה נותן להן הקלה בציסטה. מישהי שם פירטה את המרכיבים ושמי שלא מוצאת את התוסף עצמו, יכול לעשות כמוה וליטול רק:
כמוסה אחת של מגנזיום, יחד עם כמוסה של סידן+ויטמין D (מצאתי בבית מרקחת של מכבי, זה בתוך כמוסה אחת יחידה שילוב של השניים), פעמיים ביום עם ארוחה (הרוקח אמר שעדיף לא חלבית כדי לא להוריד מיעילות הסידן).
עשיתי כעצתן, הציסטה המשיכה לכאוב ומעט לגדול, אבל הנה אחרי יומיים של לקיחה כזו בערב ובבוקר, יחד עם אמבטיות ישיבה חמות בגיגית פעמיים ביום (מים חמים עם סבון), הציסטה הכואבת שלי התפוצצה לה. אצלי כבר היה מעין חור של הניתוח הקודם, ומשם יצאו כל הנוזלים. לכן אני לא יודעת אם זה יפעל למי שזו לה הפעם הראשונה, אבל לדעתי האישית - להזיק זה לא יכול, ולבנות בפורום זה עבד.
זהו, ממש מקווה שמי שתצטרך תמצא את זה לעזר. ושיהיה לכולנו רק בריאות!