פחות עבודות בית
פחות עבודות בית
שלום לכולם,
קראתי ב"הארץ" לפני שבועיים בערך, משהו שגרם לי לחשוב הרבה. היה כתוב שם שבשנת 1910 אנשים השקיעו את אותו זמן, בממוצע בשבוע, בעבודות בית, כמו בשנת 1960. זה מדהים! היה כתוב שבשנת 1910 כביסה לקחה 4.5 שעות, גיהוץ כנ"ל, וכמובן שב - 1960 זה לקח פחות. אבל... אנשים העלו את הסטנדרט. זה המשפט שתפס לי את העין. אנשים רצו שיהיה יותר נקי, אוכל יותר מבושל, בגדים יותר נקיים.
מיד שאלתי את עצמי, איך אני יכולה להוריד את הסטנדרט?
והחלטתי לחפש. וכבר מצאתי כמה דברים שחשבתי לשתף אתכם בהם. ואשמח לשמוע עוד רעיונות. המטרה היא לוותר על עבודות בית מסוימות, פשוט להפחית...
דבר ראשון שחשבתי לשתף, שכבר שנים אני לא עושה קיפול כביסה. המטלה הזו לא קיימת כמעט בבית שלי. לילדים יש מגירה אחת לחולצות, אחת למכנסיים, אחת לגרביים תחתונים ואחת למעילים, ואת הבגדים שלהם אני מכניסה כפי שהם למגירות, ללא קיפול (למעשה ביתי בת ה - 4 עושה את זה בד"כ בשמחה... זה כבר נושא אחר). את הבגדים שלי אני ברובם תולה על קולב וחלק מקפלת (בטח שלא תחתונים...). יש לי כל כך מעט בגדים שזה באמת מעט. את הבגדים של בעלי תולה על קולב. זהו. הלכה משימה.
תגלית חדשה מהשבוע בנושא שטיפת כלים. גיליתי שלהשתמש כמה פעמים באותה צלחת, אותו קרש חיתוך, אותו סכין, חוסך המון המון כלים! ידעתי שאני די בזבזבזנית בכלים, אבל חשבתי שאני מוסיפה אולי 20% לכלים, אז חשבתי שזה לא משנה. פתאום גיליתי שירדתי מ - 1-2 מדיחים ליום (!!!) לפחות מאחד (יעני לא כל יום מדיח). אם יש משהו רק טיפה מלוכלך, כמו למשל כוס ששתיתי תה בלי סוכר, אני שוטפת קלות במים ושמה על השיש. לא להאמין! נעלמה 3/4 משימה.
גיהוץ אני לא עושה, עוד לפני שהתחתנתי הודעתי לבעלי שאני לא מגהצת. לא קונה מה שצריך גיהוץ.
זהו. פה נעצרתי. יש עוד?...
קראתי ב"הארץ" לפני שבועיים בערך, משהו שגרם לי לחשוב הרבה. היה כתוב שם שבשנת 1910 אנשים השקיעו את אותו זמן, בממוצע בשבוע, בעבודות בית, כמו בשנת 1960. זה מדהים! היה כתוב שבשנת 1910 כביסה לקחה 4.5 שעות, גיהוץ כנ"ל, וכמובן שב - 1960 זה לקח פחות. אבל... אנשים העלו את הסטנדרט. זה המשפט שתפס לי את העין. אנשים רצו שיהיה יותר נקי, אוכל יותר מבושל, בגדים יותר נקיים.
מיד שאלתי את עצמי, איך אני יכולה להוריד את הסטנדרט?
והחלטתי לחפש. וכבר מצאתי כמה דברים שחשבתי לשתף אתכם בהם. ואשמח לשמוע עוד רעיונות. המטרה היא לוותר על עבודות בית מסוימות, פשוט להפחית...
דבר ראשון שחשבתי לשתף, שכבר שנים אני לא עושה קיפול כביסה. המטלה הזו לא קיימת כמעט בבית שלי. לילדים יש מגירה אחת לחולצות, אחת למכנסיים, אחת לגרביים תחתונים ואחת למעילים, ואת הבגדים שלהם אני מכניסה כפי שהם למגירות, ללא קיפול (למעשה ביתי בת ה - 4 עושה את זה בד"כ בשמחה... זה כבר נושא אחר). את הבגדים שלי אני ברובם תולה על קולב וחלק מקפלת (בטח שלא תחתונים...). יש לי כל כך מעט בגדים שזה באמת מעט. את הבגדים של בעלי תולה על קולב. זהו. הלכה משימה.
תגלית חדשה מהשבוע בנושא שטיפת כלים. גיליתי שלהשתמש כמה פעמים באותה צלחת, אותו קרש חיתוך, אותו סכין, חוסך המון המון כלים! ידעתי שאני די בזבזבזנית בכלים, אבל חשבתי שאני מוסיפה אולי 20% לכלים, אז חשבתי שזה לא משנה. פתאום גיליתי שירדתי מ - 1-2 מדיחים ליום (!!!) לפחות מאחד (יעני לא כל יום מדיח). אם יש משהו רק טיפה מלוכלך, כמו למשל כוס ששתיתי תה בלי סוכר, אני שוטפת קלות במים ושמה על השיש. לא להאמין! נעלמה 3/4 משימה.
גיהוץ אני לא עושה, עוד לפני שהתחתנתי הודעתי לבעלי שאני לא מגהצת. לא קונה מה שצריך גיהוץ.
זהו. פה נעצרתי. יש עוד?...
פחות עבודות בית
פתאום ראיתי את הדף על הכביסה ונזכרתי בעוד משהו שביטלתי. אני עושה הכל ב - 30 מעלות ולא צריך למיין כלום. יוצא נקי לחלוטין (רק אם יש קקי אני קצת שוטפת לפני).
פחות עבודות בית
כן, כן, עוד עוד....
גם לי יש : לא מסדרת מיטות, לא מנקה אבק (אין קישוטים בבית שיעלו אבק), משתדלת שהילדים יאכלו בחצר (פחות לכלוך לנקות מההריצפה).
גם לי יש : לא מסדרת מיטות, לא מנקה אבק (אין קישוטים בבית שיעלו אבק), משתדלת שהילדים יאכלו בחצר (פחות לכלוך לנקות מההריצפה).
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
פחות עבודות בית
פתאום גיליתי שירדתי מ - 1-2 מדיחים ליום (!!!) לפחות מאחד
היום יש לנו מיני-מדיח שולחני פצפון אז זה לא רלוונטי, אבל בדירה הקודמת שלנו היה מדיח גדול ואני דווקא הרגשתי שהגעתי אל המנוחה והנחלה בדרך הפוכה: להפעיל כל יום מדיח.
גדלתי בבית עם מדיח, אבל תמיד היה ברור שכלים גדולים (קערות, קופסאות פלסטיק, מחבתות) רוחצים ביד, כדי שיהיה מקום במדיח לכל השאר. היתה לי תחושת שחרור נפלאה כשהחלטתי שאני מפעילה בכל יום מדיח, ומורידה מעצמי את הקערה של הסלט והמחבת של החביתה וכו'. כל מה שהמדיח יכול לנקות - נכנס למדיח.
גם אני מכבסת הכל ב30 מעלות, ואין סל כביסה - בגדים מלוכלכים נכנסים ישר למכונה, וכשהיא מתמלאת אני מפעילה אותה (אגב, למכבסות החיתולים הר"פ שביניכן, גם חיתולים נהגתי להכניס הישר למכונה ולסגור את הדלת - במקרה של חיתול עם קקי, לאחר שהורדתי עליו מים בשירותים. אין ריח, ובתקופת החיתולים הר"פ חלפו לכל היותר 24 שעות בלי כביסה, כך ששום דבר לא הספיק להעלות עובש או משהו. עדיף בהרבה, בעיני על פחי השריה ושאר מרעין בישין).
מהקיפול עוד לא נפטרתי, אבל מאז שהתחלתי לתלות כביסה בחוץ, ואני לא מקפלת אותה ישר מהחבל, התחלתי לאגור שתי מכונות על הספה לפני שאני מקפלת (או מבקש מהאיש שיקפל).
סאלושית, דף מצוין.
היום יש לנו מיני-מדיח שולחני פצפון אז זה לא רלוונטי, אבל בדירה הקודמת שלנו היה מדיח גדול ואני דווקא הרגשתי שהגעתי אל המנוחה והנחלה בדרך הפוכה: להפעיל כל יום מדיח.
גדלתי בבית עם מדיח, אבל תמיד היה ברור שכלים גדולים (קערות, קופסאות פלסטיק, מחבתות) רוחצים ביד, כדי שיהיה מקום במדיח לכל השאר. היתה לי תחושת שחרור נפלאה כשהחלטתי שאני מפעילה בכל יום מדיח, ומורידה מעצמי את הקערה של הסלט והמחבת של החביתה וכו'. כל מה שהמדיח יכול לנקות - נכנס למדיח.
גם אני מכבסת הכל ב30 מעלות, ואין סל כביסה - בגדים מלוכלכים נכנסים ישר למכונה, וכשהיא מתמלאת אני מפעילה אותה (אגב, למכבסות החיתולים הר"פ שביניכן, גם חיתולים נהגתי להכניס הישר למכונה ולסגור את הדלת - במקרה של חיתול עם קקי, לאחר שהורדתי עליו מים בשירותים. אין ריח, ובתקופת החיתולים הר"פ חלפו לכל היותר 24 שעות בלי כביסה, כך ששום דבר לא הספיק להעלות עובש או משהו. עדיף בהרבה, בעיני על פחי השריה ושאר מרעין בישין).
מהקיפול עוד לא נפטרתי, אבל מאז שהתחלתי לתלות כביסה בחוץ, ואני לא מקפלת אותה ישר מהחבל, התחלתי לאגור שתי מכונות על הספה לפני שאני מקפלת (או מבקש מהאיש שיקפל).
סאלושית, דף מצוין.
פחות עבודות בית
וואלה גם אני לא מסדרת מיטות. אפילו לא חשבתי על זה (התחלתי מסטנדרט כנראה לא הכי גבוה...
מיצי - לגבי כלים גם אני מכניסה קערות, סירים וכו' (כלי פלסטיק זה תענוג, כי ביד מה זה קשה להוריד את השומנים...) וגם לי יש מין תחושה "מרדנית" כזו כי לפעמים זה מדיח על איזה כמה קערות גדולות או פיירקסים, ואני שומעת את הקול של אמא שלי אומר לי באוזן, "מדיח על כמה כלים?...", ואני אומרת, כן, כן, כי בא לי לא לשטוף את זה... אקולוגית זה מן הסתם לא משהו. אבל אני חוסכת על דברים אחרים.
בעצם יש לי עוד. לא מקפלת מגבות ומצעים. דוחפת אותם סתם כך לארון. אני חושבת שהפטנט הוא שיהיה מספיק מקום, כדי שזה לא יהיה מקווצ'ץ' מדי. אגב אני גם לא עושה כמעט קניות. מזמינה הכל דרך הטלפון, והמחיר הקצת יותר יקר מתקזז עם זה שאני לא מתפתה לדברים מיותרים. זה מאוד כיף.
מיצי - לגבי כלים גם אני מכניסה קערות, סירים וכו' (כלי פלסטיק זה תענוג, כי ביד מה זה קשה להוריד את השומנים...) וגם לי יש מין תחושה "מרדנית" כזו כי לפעמים זה מדיח על איזה כמה קערות גדולות או פיירקסים, ואני שומעת את הקול של אמא שלי אומר לי באוזן, "מדיח על כמה כלים?...", ואני אומרת, כן, כן, כי בא לי לא לשטוף את זה... אקולוגית זה מן הסתם לא משהו. אבל אני חוסכת על דברים אחרים.
בעצם יש לי עוד. לא מקפלת מגבות ומצעים. דוחפת אותם סתם כך לארון. אני חושבת שהפטנט הוא שיהיה מספיק מקום, כדי שזה לא יהיה מקווצ'ץ' מדי. אגב אני גם לא עושה כמעט קניות. מזמינה הכל דרך הטלפון, והמחיר הקצת יותר יקר מתקזז עם זה שאני לא מתפתה לדברים מיותרים. זה מאוד כיף.
פחות עבודות בית
הדף הזה בא לי בזמן, כי בדיוק הערב חשבתי לפתוח דף נוסח: הצילו עזרו לי לעשות סדר .
אז מדיח אין לי, אבל את העניין עם הכלים כבר יישמתי מזמן - אני משתמשת באותם כלים כל הזמן - 3 קעריות קטנות לילדים, כ - 3 צלחות רחבות, קרש חיתוך אחד ויש כאן איזה 4 כוסות שבשימוש כל הזמן ונשטפות לפי הצורך.
כביסה - פעם הייתי מכבסת הכל על 40 מעלות, אבל לבעלי יש הרבה כביסה לבנה והיא היתה נצבעת לפעמים, אז התחלתי להפריד.
קיפול - לא מזמן הפסקתי לקפל את בגדי הילדים כמו קודם. ממילא יש מגירה למכנסיים שלו, מגירה לשלה ולחולצות בנפרד, אז אני מקפלת לשניים ומכניסה למגירה. הרבה יותר פשוט. תחתונים - מי מקפל? מגבות אין לי ברירה. אין לי לאן לדחוף אותן לא מקופלות.
ובכ"ז - אני מרגישה טובעת בעבודות הבית. כל הזמן. לפני כמה ימים העפתי את כל השטיחים החוצה. נשבר לי. אני אוהבת שטיחים, לא הסכמתי לוותר עליהם עד היום, אבל הילדה בתקופת רגרסיה והיא לא מפסיקה לפשפש והאוכל והאבק וזה שכל יום צריך לנקות אותם. הרמתי ידיים.
אני לא יוצאת מהכביסות. לא יוצאת מהם. והכי מרגיז שמשתמשים במשהו שהרגע יצא מהחבל - 5 דקות ואז שוב לכביסה.
אני כל היום במטבח. להתעסק עם האוכל, עם הכלים, עם הלכלוך, עם הפח. הקניות.. זה לא נגמר אף פעם.
הצעצועים שמתפזרים לכל עבר. השמיכות המפושפשות שצריך כל הזמן לכבס. אני מרגישה במירוץ, כל הזמן.
הם מסתובבים לי עם האוכל בבית. אין מה לעשות. היא לא בקטע של לשבת בשולחן האוכל שלה והוא שונא לשבת בכסא האוכל, אז הם יושבים על הרצפה, הוא זוחל עם האוכל בכל מקום והיא מסתובבת איתו ביד או עם ידיים מלוכלכות ונוגעת בכל מיני דברים.
אני כל היום עם מגב, מטאטא וסמרטוט ביד. בא לי כבר לצעוק: דיייי!!!!!! זה מעגל קסמים!!!
אז מדיח אין לי, אבל את העניין עם הכלים כבר יישמתי מזמן - אני משתמשת באותם כלים כל הזמן - 3 קעריות קטנות לילדים, כ - 3 צלחות רחבות, קרש חיתוך אחד ויש כאן איזה 4 כוסות שבשימוש כל הזמן ונשטפות לפי הצורך.
כביסה - פעם הייתי מכבסת הכל על 40 מעלות, אבל לבעלי יש הרבה כביסה לבנה והיא היתה נצבעת לפעמים, אז התחלתי להפריד.
קיפול - לא מזמן הפסקתי לקפל את בגדי הילדים כמו קודם. ממילא יש מגירה למכנסיים שלו, מגירה לשלה ולחולצות בנפרד, אז אני מקפלת לשניים ומכניסה למגירה. הרבה יותר פשוט. תחתונים - מי מקפל? מגבות אין לי ברירה. אין לי לאן לדחוף אותן לא מקופלות.
ובכ"ז - אני מרגישה טובעת בעבודות הבית. כל הזמן. לפני כמה ימים העפתי את כל השטיחים החוצה. נשבר לי. אני אוהבת שטיחים, לא הסכמתי לוותר עליהם עד היום, אבל הילדה בתקופת רגרסיה והיא לא מפסיקה לפשפש והאוכל והאבק וזה שכל יום צריך לנקות אותם. הרמתי ידיים.
אני לא יוצאת מהכביסות. לא יוצאת מהם. והכי מרגיז שמשתמשים במשהו שהרגע יצא מהחבל - 5 דקות ואז שוב לכביסה.
אני כל היום במטבח. להתעסק עם האוכל, עם הכלים, עם הלכלוך, עם הפח. הקניות.. זה לא נגמר אף פעם.
הצעצועים שמתפזרים לכל עבר. השמיכות המפושפשות שצריך כל הזמן לכבס. אני מרגישה במירוץ, כל הזמן.
הם מסתובבים לי עם האוכל בבית. אין מה לעשות. היא לא בקטע של לשבת בשולחן האוכל שלה והוא שונא לשבת בכסא האוכל, אז הם יושבים על הרצפה, הוא זוחל עם האוכל בכל מקום והיא מסתובבת איתו ביד או עם ידיים מלוכלכות ונוגעת בכל מיני דברים.
אני כל היום עם מגב, מטאטא וסמרטוט ביד. בא לי כבר לצעוק: דיייי!!!!!! זה מעגל קסמים!!!
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
פחות עבודות בית
חכו, תכף יהיה קיץ - אפשר לאכול ערומים בגינה.
mise, אצלינו יש שולחן אוכל קטן, בגובה 20 ס"מ. האוכל רק על השולחן. רוצים להסתובב בזמן האוכל? חופשי - משחקים, באים לקחת ביס, וממשיכים להסתובב.
אולי יעזור (לילדים לרצות לשבת ליד האוכל) אם את תשבי אתם.
mise, אצלינו יש שולחן אוכל קטן, בגובה 20 ס"מ. האוכל רק על השולחן. רוצים להסתובב בזמן האוכל? חופשי - משחקים, באים לקחת ביס, וממשיכים להסתובב.
אולי יעזור (לילדים לרצות לשבת ליד האוכל) אם את תשבי אתם.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
פחות עבודות בית
זה היה יכול להיות דף הבית שלי אני פשוט אשתף בסטנדרטים הנמוכים שלי, כי רעיונות גאוניים יותר אין לי:
(כולנו בריאים כמו שאר האוכלוסיה)
- מגבות ומצעים - מחליפה פעם בחודש, אלא אם ברח פיפי או שמישהו הקיא.
- בגדים - אין להחליף אמצע היום! אין! אלא אם נרטב עמוקות (עדיפות לשלולית בוצית) או ברח פיפי/קקי.
- ספונז'ה - לאחרונה מתישהו לפני הלידה של רחלי (היום בת שלושה חודשים וחצי).
פחות עבודות בית
בלי ציניות, אני ממש מקנאה במי שמצליחים להוריד את הסטנדרטים שלהם, או מלכתחילה לא היו להם כאלה גבוהים. אני מוצאת שאני מקדישה יותר מדי אנרגיה, גם מעשית וגם רגשית, לנושא הבלגן והלכלוך. אבל זה חזק ממני. לא נעים לי בגוף כשמבולגן או מלוכלך מסביבי. החלטתי להפסיק להילחם בעצמי ופשוט לנקות ולסדר, ולהשתדל כמה שפחות לקטר או להרגיש מתוסכלת מזה. אם יש למישהו רעיונות או פתרונות מעניינים ל"מצב" שלי, יהיה נחמד לקרוא.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
פחות עבודות בית
דף גדול! בדיוק בשבילי. מרגיעון שהמצאתי: כשהתלמיד מוכן, הדף מגיע
לאחרונה התחלתי לשים יותר לב איך אנשים מתארגנים ואילו מוצרי בית יש בחנויות כמו (זהירות פרסומת!) איקאה , הום סנטר ודומיהן.
נניח הבנתי שאם שמים נעליים על מתקן בכניסה לבית יש פחות חול
אם תולים מעילים ותיקים הם לא מסתובבים בבית ולא צריך לסדר
כל הניירות החשובים לי אני סורקת למחשב ואז זה לא תופס מקום ומתבלגן
אני משתדלת שצלחות תמיד תהינה מאותו סוג או לפחות כאלו שיכולות להערם זו על זו מבלי שהמגדל יפול
כך גם קעריות וכלי פלסטיק . חוסך המון המון מקום. עם כמה שכאב לי הלב פשוט העפתי (לא תרתי משמע כלום שהיו מוגזמים במקומם, תפסו מקום וכולי
מה שכן עוד לא מצאתי מקום נוח לקרש חיתוך. יש לי חמישה בגלל שאני מקפידה על נפרד לבשר(מטעמי הגיינה, לא בגלל דת) וכל בני הבית אוהבים לחתוך סלט יחד(או לרדד וכולי)<טוב במילים אחרות זה מעסיק אותם בזמן שאני מנסה להכין משהו>
קניתי בהום סנטר מתקן עם גלגלים נמוך שמיועד לנעליים ונכנס מתחת למיטה וזה נפלא.
אין לי שטיחים בכלל כי אני שונאת לשאוב אבק.יש לי משטחים כאלו שאפשר לרחוץ.
לאחרונה התחלתי לשים יותר לב איך אנשים מתארגנים ואילו מוצרי בית יש בחנויות כמו (זהירות פרסומת!) איקאה , הום סנטר ודומיהן.
נניח הבנתי שאם שמים נעליים על מתקן בכניסה לבית יש פחות חול
אם תולים מעילים ותיקים הם לא מסתובבים בבית ולא צריך לסדר
אני משתדלת שצלחות תמיד תהינה מאותו סוג או לפחות כאלו שיכולות להערם זו על זו מבלי שהמגדל יפול
כך גם קעריות וכלי פלסטיק . חוסך המון המון מקום. עם כמה שכאב לי הלב פשוט העפתי (לא תרתי משמע כלום שהיו מוגזמים במקומם, תפסו מקום וכולי
מה שכן עוד לא מצאתי מקום נוח לקרש חיתוך. יש לי חמישה בגלל שאני מקפידה על נפרד לבשר(מטעמי הגיינה, לא בגלל דת) וכל בני הבית אוהבים לחתוך סלט יחד(או לרדד וכולי)<טוב במילים אחרות זה מעסיק אותם בזמן שאני מנסה להכין משהו>
קניתי בהום סנטר מתקן עם גלגלים נמוך שמיועד לנעליים ונכנס מתחת למיטה וזה נפלא.
אין לי שטיחים בכלל כי אני שונאת לשאוב אבק.יש לי משטחים כאלו שאפשר לרחוץ.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
פחות עבודות בית
איפה קנית סורק? כמה זה עולה? כמה מקום זה תופס?
איפה קנית סורק? כמה זה עולה? כמה מקום זה תופס?
-
- הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47
פחות עבודות בית
בדיוק בשביל הטיפים האלה יש פליי ליידי . שיטות לייעול תחזוקת הבית.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
פחות עבודות בית
בדיוק בשביל הטיפים האלה יש פליי ליידי
אני חושבת שפליי ליידי, גם בחלומותיה הגרועים ביותר, לא רואה החלפת מצעים פעם בחודש, זריקת סדין חופשית לתוך הארון ויצירת מגדלים דקורטיביים מצלחות מלוכלכות
< דף פורק עול >
אוי ווי
אני חושבת שפליי ליידי, גם בחלומותיה הגרועים ביותר, לא רואה החלפת מצעים פעם בחודש, זריקת סדין חופשית לתוך הארון ויצירת מגדלים דקורטיביים מצלחות מלוכלכות
< דף פורק עול >
אוי ווי
פחות עבודות בית
איזה כיף לי להעלות את הנושא הזה למודעות (שלי). אתמול קראתי את כל הדף הארוך של פליי ליידי פה באתר ובהחלט למדתי ממנו (וגם הייתי גאה בעצמי שהרבה משם אני כבר מיישמת - כמו למסור או לאחסן דברים מיותרים, אני עושה סיבובי זריקות בערך פעם בשבועיים - חודש), במיוחד את הקטע של לעשות באופן שגרתי משימות קטנות ולא לצבור.
מייס - נראה לי בשבילך עניין הורדת הסטנדרטים... החלפת בגדים כל 5 דקות? למה? מה יש עליהם? אני מחליפה, כמו טליה, רק אם רטוב לחלוטין. האמת היא, מביך, אני לפעמים נותנת לקטן שלי להכנס איתי לשנת צהריים עם בגדים שהוא היה איתם בחוץ. וואלה מביך... אבל פשוט גיליתי שזה לא ממש מפריע לי. מה כבר יש שם, קצת אבק.
ולהסתובב עם אוכל? את רצינית? אני חושבת שאם תדברי עם הילדים שלך ותסבירי להם את הנושא, ותהיי נחושה, תוכלי לעשות שינוי. אצלי אין הסתובבות עם אוכל בכלל. לכל היותר עם משהו יבש שעושה רק פירורים (שלי אישית פחות מפריעים), כמו פריכית אורז, או משהו מאוד לא דביק כמו מלפפון. כל דבר יותר מזה, יש שולחן, וכשקמים ממנו עוברים לשטיפת ידיים קלה. יש שרפרף ליד הכיור וסתיו שוטפת לבד.
מונו, קרשי חיתוך יש לי פטנט, יש לי בארון הרבה צנצנות פלסטיק שאני מאחסנת אורז, גריסים וכו', כולן באותו גובה (זו גרנולה שפעם הייתי קונה ושמרתי את הצנצנות), והן עומדות יחד ומעליהן אני מניחה את קרשי החיתוך. ואז אפשר להוציא מתחתיהן את הצנצנות וזה לא נופל כי יש הרבה. ואחרי בשר או דג אפשר להכניס את הקרש למדיח ואז אני חושבת שזה יוצא נקי (יש שם מים מאוד חמים).
דו, אולי תפרטי קצת יותר, אולי גם לך אפשר למצוא פטנטים... אולי הילדים יכולים יותר לשתף פעולה? ככל שהם עולים בגיל אפשר לדרוש מהם דברים. ביתי בת ה - 4 וקצת נושאת כבר בכמה תפקידים די רציניים, שהיא עושה אותם לא רע: להוציא לי דברים מהמקרר כשאני מבשלת (ולהחזיר), לסדר את הבגדים שלה ושל אחיה ואת הלבנים שלנו בארונות, לאסוף את המשחקים שלה והספרים, להחזיר את המעילים/כובעים שלנו לארונות כשאנחנו חוזרים מבחוץ, להכניס את הנעליים שלנו לארון נעליים, את התיקים לארון שהקצינו לכך (כל התיקים הקטנים שיוצאים איתם החוצה). לא שזה מבוצע תמיד או מושלם, אבל הרבה מהזמן. להביא גלילים חדשים של נייר טואלט. ממש מצאתי לי עוזרת... גם בן הזוג שלי שולט בכמה מטלות. העיקר שזה קבוע ואני לא צריכה לבקש (גם אם זה לא הרבה, שיהיה תמיד). ואולי יש מקומות שזה חייב להיות מסודר אבל יש מקומות אחרים שאפשר לחפף?
עוד משהו שגיליתי אתמול, עשיתי ספונג'ה לראשונה מזה שנים רבות (איזה כיף לי... זה תפקידו של בן הזוג שלי) ובמקום עם המטאטא שאבתי אבק מהרצפות בעזרת שואב האבק, זה היה מאוד נחמד ומאוד יעיל. ככה לא היה את הקטע עם היעה. אני חושבת שזה ממש חסך לי. עם השואב אבק עברתי גם על הספה. אבל בדף הזה, האמת, לא התכוונתי איך ליעל משימות, אלא איך לוותר עליהן. אז זה לא ממש מתאים.
עוד?...
מייס - נראה לי בשבילך עניין הורדת הסטנדרטים... החלפת בגדים כל 5 דקות? למה? מה יש עליהם? אני מחליפה, כמו טליה, רק אם רטוב לחלוטין. האמת היא, מביך, אני לפעמים נותנת לקטן שלי להכנס איתי לשנת צהריים עם בגדים שהוא היה איתם בחוץ. וואלה מביך... אבל פשוט גיליתי שזה לא ממש מפריע לי. מה כבר יש שם, קצת אבק.
ולהסתובב עם אוכל? את רצינית? אני חושבת שאם תדברי עם הילדים שלך ותסבירי להם את הנושא, ותהיי נחושה, תוכלי לעשות שינוי. אצלי אין הסתובבות עם אוכל בכלל. לכל היותר עם משהו יבש שעושה רק פירורים (שלי אישית פחות מפריעים), כמו פריכית אורז, או משהו מאוד לא דביק כמו מלפפון. כל דבר יותר מזה, יש שולחן, וכשקמים ממנו עוברים לשטיפת ידיים קלה. יש שרפרף ליד הכיור וסתיו שוטפת לבד.
מונו, קרשי חיתוך יש לי פטנט, יש לי בארון הרבה צנצנות פלסטיק שאני מאחסנת אורז, גריסים וכו', כולן באותו גובה (זו גרנולה שפעם הייתי קונה ושמרתי את הצנצנות), והן עומדות יחד ומעליהן אני מניחה את קרשי החיתוך. ואז אפשר להוציא מתחתיהן את הצנצנות וזה לא נופל כי יש הרבה. ואחרי בשר או דג אפשר להכניס את הקרש למדיח ואז אני חושבת שזה יוצא נקי (יש שם מים מאוד חמים).
דו, אולי תפרטי קצת יותר, אולי גם לך אפשר למצוא פטנטים... אולי הילדים יכולים יותר לשתף פעולה? ככל שהם עולים בגיל אפשר לדרוש מהם דברים. ביתי בת ה - 4 וקצת נושאת כבר בכמה תפקידים די רציניים, שהיא עושה אותם לא רע: להוציא לי דברים מהמקרר כשאני מבשלת (ולהחזיר), לסדר את הבגדים שלה ושל אחיה ואת הלבנים שלנו בארונות, לאסוף את המשחקים שלה והספרים, להחזיר את המעילים/כובעים שלנו לארונות כשאנחנו חוזרים מבחוץ, להכניס את הנעליים שלנו לארון נעליים, את התיקים לארון שהקצינו לכך (כל התיקים הקטנים שיוצאים איתם החוצה). לא שזה מבוצע תמיד או מושלם, אבל הרבה מהזמן. להביא גלילים חדשים של נייר טואלט. ממש מצאתי לי עוזרת... גם בן הזוג שלי שולט בכמה מטלות. העיקר שזה קבוע ואני לא צריכה לבקש (גם אם זה לא הרבה, שיהיה תמיד). ואולי יש מקומות שזה חייב להיות מסודר אבל יש מקומות אחרים שאפשר לחפף?
עוד משהו שגיליתי אתמול, עשיתי ספונג'ה לראשונה מזה שנים רבות (איזה כיף לי... זה תפקידו של בן הזוג שלי) ובמקום עם המטאטא שאבתי אבק מהרצפות בעזרת שואב האבק, זה היה מאוד נחמד ומאוד יעיל. ככה לא היה את הקטע עם היעה. אני חושבת שזה ממש חסך לי. עם השואב אבק עברתי גם על הספה. אבל בדף הזה, האמת, לא התכוונתי איך ליעל משימות, אלא איך לוותר עליהן. אז זה לא ממש מתאים.
עוד?...
-
פחות עבודות בית
טוב, יש לי סורק לצרכי עבודה וכשעמדתי לקנות שולחן מחשב לפני שנים רבות תכננתי מקום לסורק. היתרון של סורק שהוא פחות מתבלגן מניירות
לצערי אני לא בקיאה במחירם של סורקים חדשים.
רעיון טוב סאלוש לגבי הקרשים. פשוט פעם קראתי מאמר על בשר ועל כך שזה צריך לעמוד בטמפ גבוהה מאד למשך זמן ארוך(לא זוכרת). בכל מקרה זה לא נושא הדף.
פליי ליידי נפלאה אבל אני לא עומדת בקצב שלה
לצערי אני לא בקיאה במחירם של סורקים חדשים.
רעיון טוב סאלוש לגבי הקרשים. פשוט פעם קראתי מאמר על בשר ועל כך שזה צריך לעמוד בטמפ גבוהה מאד למשך זמן ארוך(לא זוכרת). בכל מקרה זה לא נושא הדף.
פליי ליידי נפלאה אבל אני לא עומדת בקצב שלה
פחות עבודות בית
עוד פטנט לבשר (וזה דווקא כן מתאים לדף...) זה להזמין אותו חתוך, ואז הכל נפתר
פחות עבודות בית
שאבתי אבק מהרצפות בעזרת שואב
גם אני שואבת את כל הבית עם שואב
זה חוסך המון זמן.
וגם, לא נכנסים הביתה עם נעליים
עושה מכונה אחת על 30 מעלות והכל יוצא נקי
משתדלת לעשות "ארוחה בסיר אחד"
משהו שורד לב לימדה אותי,
גם זה חוסך זמן וכלים.
כל ערב אחרי שהילדים נרדמים עושב ויש של סידור חפיף
על כל הבית ואז קמים בבקר ליום חדש שמאפשר להם לבלגן הכל שוב......
איזה דף אדיר.
גם אני שואבת את כל הבית עם שואב
זה חוסך המון זמן.
וגם, לא נכנסים הביתה עם נעליים
עושה מכונה אחת על 30 מעלות והכל יוצא נקי
משתדלת לעשות "ארוחה בסיר אחד"
משהו שורד לב לימדה אותי,
גם זה חוסך זמן וכלים.
כל ערב אחרי שהילדים נרדמים עושב ויש של סידור חפיף
על כל הבית ואז קמים בבקר ליום חדש שמאפשר להם לבלגן הכל שוב......
איזה דף אדיר.
פחות עבודות בית
סאלוש, לא ממש הבנת אותי. הבעיה שלי היא לא להתארגן או לסדר או לנקות. עם כל זה אני מסתדרת יופי. הבעיה שלי היא שהייתי רוצה שיהיה לי פחות אכפת. אני רואה אנשים שיושבים בתוך בלגן וקוראים ספר, או כאלה שהבית מלוכלך ובכל-זאת הם יישבו עם הילדים וישחקו במשהו. אני לא אשב לקרוא או לשחק לפני שיהיה מסביבי מסודר ונקי. אני חושבת שנורא כיף למישהו שעובר ליד חלון שהתלכלך הלילה באבק הנורא וזה פשוט לא מזיז לו (ואולי יותר נכון לומר לה, אני מצטערת, לא רוצה להכליל, אבל נראה לי שלרוב ממילא זה אנחנו הנשים שמוטרדות מכאלה דברים שטותיים).
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
פחות עבודות בית
פליי ליידי נפלאה אבל אני לא עומדת בקצב שלה.
זה מפני שלא השתתפת עדיין בסדנה (-: ואת לא מבינה את הקצב שלה.
הקצב שלה הוא babysteps, ואם שכחת את זה - שכחת הכל.
זה מפני שלא השתתפת עדיין בסדנה (-: ואת לא מבינה את הקצב שלה.
הקצב שלה הוא babysteps, ואם שכחת את זה - שכחת הכל.
-
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2006, 07:27
פחות עבודות בית
ממ........נהדר כל הנ"ל ממש בא לי באופן טבעי, חשבתי שאני חריגה!
אך כפי הנראה מסתבר שזו תוכנית פעולה מוכרת , יהו תודה לאל!
חג אביב שמח
אך כפי הנראה מסתבר שזו תוכנית פעולה מוכרת , יהו תודה לאל!
- לא לקפל כביסה
- לא להחליף מצעים (בסדר פעם בחודש)
חג אביב שמח
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
פחות עבודות בית
לא מצאתי מקום נוח לקרש חיתוך.
אני מניחה את קרש החיתוך על הברז של כיור המטבח (אנסה לתאר: הקרש שוכב על החרסינה ומה שמונע ממנו ליפול הוא הברז עצמו). ואפשר להניח את קרש החיתוך על המתקן הפלסטי שבו מניחים את שאר הכלים: פשוט להניח על הצד הצר ולהשעין על משהו, אולי על הקיר. או להניח אותו בצורה אחרת: כלומר, כשהוא פונה אלינו בחלק הרחב והגב שלו נשען על הקיר ומה שמונע ממנו ליפול זה המתקן עצמו (מקווה שהייתי מספיק ברורה).
אני מניחה את קרש החיתוך על הברז של כיור המטבח (אנסה לתאר: הקרש שוכב על החרסינה ומה שמונע ממנו ליפול הוא הברז עצמו). ואפשר להניח את קרש החיתוך על המתקן הפלסטי שבו מניחים את שאר הכלים: פשוט להניח על הצד הצר ולהשעין על משהו, אולי על הקיר. או להניח אותו בצורה אחרת: כלומר, כשהוא פונה אלינו בחלק הרחב והגב שלו נשען על הקיר ומה שמונע ממנו ליפול זה המתקן עצמו (מקווה שהייתי מספיק ברורה).
פחות עבודות בית
_אצלנו יש שולחן אוכל קטן, בגובה 20 ס"מ. האוכל רק על השולחן. רוצים להסתובב בזמן האוכל? חופשי - משחקים, באים לקחת ביס, וממשיכים להסתובב.
אולי יעזור (לילדים לרצות לשבת ליד האוכל) אם את תשבי אתם._
אני יושבת איתם. הארוחות שלנו מתנהלות בין 20 דקות לחצי שעה וכשמגיע הסוף, אני קמה לשטוף כלים או לעשות משהו אחר ואז מתחילות החגיגות. גם אם אני מנסה לחכות עד הסוף, בד"כ לקטן נמאס לפני הגדולה ואז לשטוף פנים ידיים ולינוק והיא קמה וחוגגת.
גם לנו יש שולחן קטן עם כסאות קטנים, זה כבר הפך לשולחן האוכל הקבוע שלנו, השולחן הרגיל משמש מחסן לתיקים, שקיות, דברים שצריך לשים איפושהו..
כי היא מורידה אותם וזורקת לפעמים במקום רטוב, בתקופה זו היא מפשפשת בלי סוף וזה בא לידי ביטוי בכל הבית, כולל הבגדים. כשיוצאים לגינה או למפגש, הם חוזרים מטונפים לגמרי - בוץ/חול/אוכל מרוח. לפעמים הוא מפשפש והבגדים נרטבים, במיוחד כשלא שמתי לב והוא שחה בזה.
הם קטנים. היא בת שנתיים וחודשיים עוד מעט והוא בן שנה. כשאני אומרת לה "תחזרי בבקשה לשולחן" - לפעמים היא מיד נענית לי ולפעמים היא פשוט לא שמה עליי, חרף בקשות חוזרות ונישנות, אז אני מרפה
אולי יעזור (לילדים לרצות לשבת ליד האוכל) אם את תשבי אתם._
אני יושבת איתם. הארוחות שלנו מתנהלות בין 20 דקות לחצי שעה וכשמגיע הסוף, אני קמה לשטוף כלים או לעשות משהו אחר ואז מתחילות החגיגות. גם אם אני מנסה לחכות עד הסוף, בד"כ לקטן נמאס לפני הגדולה ואז לשטוף פנים ידיים ולינוק והיא קמה וחוגגת.
גם לנו יש שולחן קטן עם כסאות קטנים, זה כבר הפך לשולחן האוכל הקבוע שלנו, השולחן הרגיל משמש מחסן לתיקים, שקיות, דברים שצריך לשים איפושהו..
כי היא מורידה אותם וזורקת לפעמים במקום רטוב, בתקופה זו היא מפשפשת בלי סוף וזה בא לידי ביטוי בכל הבית, כולל הבגדים. כשיוצאים לגינה או למפגש, הם חוזרים מטונפים לגמרי - בוץ/חול/אוכל מרוח. לפעמים הוא מפשפש והבגדים נרטבים, במיוחד כשלא שמתי לב והוא שחה בזה.
הם קטנים. היא בת שנתיים וחודשיים עוד מעט והוא בן שנה. כשאני אומרת לה "תחזרי בבקשה לשולחן" - לפעמים היא מיד נענית לי ולפעמים היא פשוט לא שמה עליי, חרף בקשות חוזרות ונישנות, אז אני מרפה
פחות עבודות בית
אגב מצעים - אצלנו החלפת המצעים יכולה להיות לפעמים 3 פעמים ביום. שיואווו... זה מתיש אותי! במיוחד עכשיו, כשאני בהריון מתקדם, להרים את המזרנים הכבדים האלה כדי להלביש את הסדינים. בזמן האחרון היא מפשפשת במיטה, בלילה, בשנ"צ (אם ישנה) ולפעמים גם לפני שנת לילה. היא בתקופת מרד עכשיו - פשפושים בכל מקום שאסור (כריות, שטיחים, על השולחן, על הכסא, מיטה, אפילו על ספרים).
-
פחות עבודות בית
אני מקווה שאת יודעת שיש כיסויי פלסטיק גם למזרנים זוגיים! לא שזה עוזר נגד החלפת מצעים
מחזקת את ידייך - שיעבור מהר!
מחזקת את ידייך - שיעבור מהר!
-
פחות עבודות בית
לי יש שיטה ממש מעולה וקלה להפליא לניקוי יסודי של הבית: פעם בחודש ולפעמים קצת יותר אני משלמת לאישה שזקוקה לכסף הזה סכום מסוים - לא ממש גבוה - ותמורתו היא מנקה לי את כללללל הבית: תריסים, חלונות, רצפות, אמבטיה, שירותים, וכו'. היא מרוצה ואני מרוצה, לה יש פרנסה ולי יש בית נקי
וזו ממש דוגמה לסטנדרטים לא גבוהים: יש נשים שלפי הקריטריונים שלהן אי אפשר בלי עוזרת פעמיים בשבוע, ויש כאלה שלפחות פעם בשבוע. ולי מספיק פעם בחודש ולפעמים אפילו פעם בחודש וחצי ולפעמים יותר. וגם לא אכפת לי מבלגאן, וכל הבית מלא בכל פינה בצעצועים ובבובות של בתי. פעם ביובל אני מבקשת ואז היא מכניסה הכל לחדר שלה. אה, וגם ממש לא אכפת לי מה קורה בחדר שלה: כשהעוזרת באה אני נותנת לה שקיות ענקיות והיא זורקת את כל הצעצועים והבובות לתוכן.
מה שכן, בהתאם לפנג שואי ופליי ליידי וגם לפי דעתי, פעם בכמה זמן אני לוקחת כמה שקיות ניילון ענקיות ונכנסת לחדר כלשהו ו.... וזורקת המווווווווון ג'אנק וגם מוצאת המון דברים לתת לצדקה. ואני משתדלת לא לקנות יותר מדי דברים לבית.
וזו ממש דוגמה לסטנדרטים לא גבוהים: יש נשים שלפי הקריטריונים שלהן אי אפשר בלי עוזרת פעמיים בשבוע, ויש כאלה שלפחות פעם בשבוע. ולי מספיק פעם בחודש ולפעמים אפילו פעם בחודש וחצי ולפעמים יותר. וגם לא אכפת לי מבלגאן, וכל הבית מלא בכל פינה בצעצועים ובבובות של בתי. פעם ביובל אני מבקשת ואז היא מכניסה הכל לחדר שלה. אה, וגם ממש לא אכפת לי מה קורה בחדר שלה: כשהעוזרת באה אני נותנת לה שקיות ענקיות והיא זורקת את כל הצעצועים והבובות לתוכן.
מה שכן, בהתאם לפנג שואי ופליי ליידי וגם לפי דעתי, פעם בכמה זמן אני לוקחת כמה שקיות ניילון ענקיות ונכנסת לחדר כלשהו ו.... וזורקת המווווווווון ג'אנק וגם מוצאת המון דברים לתת לצדקה. ואני משתדלת לא לקנות יותר מדי דברים לבית.
-
פחות עבודות בית
הי בשמת
את פשוט טיפוס נורא מסודר, וקשה לך להבין את מי שהבייבי סטפס מאתגרים אותו
את
אני לרב מזמינה בשר חתוך ומסתפקת בארוחות בסיר אחד שהם הרעיון הכי הכי כביר מאז המצאת השוקולד. (טוב, הבנתי, המציאו את זה עוד קודם)
אבל הבעיה שיש לי ילד שאוכל אורז בלי שכלום נגע בו, פסטה בלי שכלום נגע בה.
עבורו המציאו קופסאות איחסון קטנות. אני מכינה אורז/פסטה כזו ומקפיאה במנות. כל המשפחה אוכלים את התבשיל מסיר אחד והאיסטיניסט הקטן - אני מפשירה לו מנת אורז נקייה. במיוחד שמבשלים לילדים שאוכלים כל כך מעט, וזו אותה עבודה להכין סיר ענק או סיר פצפון, אני פשוט מקפיאה במנות
ואם אני מכינה סיר ענקי עם ארוחה שלמה אני מקפידה שבכל מנה יהיו את כל המרכיבים כדי שזו תהיה ארוחה גם למי שמפשיר
אה, וכמובן לגור עם מישהו שאוהב לשטוף כלים, זה הטיפ שלי הכי חשוב.
הנה היום בישלתי תבשיל ארוחה כזה, קינואה, עוגת יומהולדת (כלומר גם סירים להכנת הציפוי וכולי), סלט עדשים, פסטה בולונז (סיר לפסטה+סיר לרוטב) וכמובן שהילדים בסוף הסכימו לאכול רק חביתה (=עוד מחבת)
בקיצור השארתי את כל הכלים המלוכלכים (והיו, תאמינו לי שלא נשאר סיר או מחבת מיותמים בארון) והלכתי שמחה וטובת לב בזכות הערת הבן זוג שראה את חצי הכוס המלאה בכך שיש לנו רק ארבע להבות גז ואי אפשר לבשל יותר....
עוד משהו שראיתי אצל אנשים שיש להם כלב ולא צריכים לנקות מהרצפה
אבימים שאין לי כוח לנקות אחרי ארוחת הערב, אני אורזת את ארוכת הערב בכריכים ואוכלים בגינה (הציבורית). הילדים מתים על זה.
קניתי לאחרונה קוצץ סלט כזה נחמד. כמובן שצריך לשטוף אותו אחרי השימוש אבל מצד שני אין קרש
את פשוט טיפוס נורא מסודר, וקשה לך להבין את מי שהבייבי סטפס מאתגרים אותו
את
אני לרב מזמינה בשר חתוך ומסתפקת בארוחות בסיר אחד שהם הרעיון הכי הכי כביר מאז המצאת השוקולד. (טוב, הבנתי, המציאו את זה עוד קודם)
אבל הבעיה שיש לי ילד שאוכל אורז בלי שכלום נגע בו, פסטה בלי שכלום נגע בה.
עבורו המציאו קופסאות איחסון קטנות. אני מכינה אורז/פסטה כזו ומקפיאה במנות. כל המשפחה אוכלים את התבשיל מסיר אחד והאיסטיניסט הקטן - אני מפשירה לו מנת אורז נקייה. במיוחד שמבשלים לילדים שאוכלים כל כך מעט, וזו אותה עבודה להכין סיר ענק או סיר פצפון, אני פשוט מקפיאה במנות
ואם אני מכינה סיר ענקי עם ארוחה שלמה אני מקפידה שבכל מנה יהיו את כל המרכיבים כדי שזו תהיה ארוחה גם למי שמפשיר
הנה היום בישלתי תבשיל ארוחה כזה, קינואה, עוגת יומהולדת (כלומר גם סירים להכנת הציפוי וכולי), סלט עדשים, פסטה בולונז (סיר לפסטה+סיר לרוטב) וכמובן שהילדים בסוף הסכימו לאכול רק חביתה (=עוד מחבת)
בקיצור השארתי את כל הכלים המלוכלכים (והיו, תאמינו לי שלא נשאר סיר או מחבת מיותמים בארון) והלכתי שמחה וטובת לב בזכות הערת הבן זוג שראה את חצי הכוס המלאה בכך שיש לנו רק ארבע להבות גז ואי אפשר לבשל יותר....
עוד משהו שראיתי אצל אנשים שיש להם כלב ולא צריכים לנקות מהרצפה
אבימים שאין לי כוח לנקות אחרי ארוחת הערב, אני אורזת את ארוכת הערב בכריכים ואוכלים בגינה (הציבורית). הילדים מתים על זה.
קניתי לאחרונה קוצץ סלט כזה נחמד. כמובן שצריך לשטוף אותו אחרי השימוש אבל מצד שני אין קרש
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
פחות עבודות בית
עוד משהו שראיתי אצל אנשים שיש להם כלב ולא צריכים לנקות מהרצפה.
לפני כמה זמן הייתי צריכה להכין ארוחת ערב לילדים במקום שאין בו כלב וממש לא הבנתי איך הם מסתדרים
מה עושים אחרי כן ספונג'ה כדי להזיז את כל הפירורים ?
לפני כמה זמן הייתי צריכה להכין ארוחת ערב לילדים במקום שאין בו כלב וממש לא הבנתי איך הם מסתדרים
-
פחות עבודות בית
זהו, שלא
מחכים שיתייבשו כדי שיהיה אפשר לטאטא אותם, מחכים שיהיה ירח מלא ואח"כ מחכים שהמנקה תבוא, ובסוף הילד שופך בטעות(?) כוס מים על הכל, אז צריך לחכות עוד.
זהו, שלא
מחכים שיתייבשו כדי שיהיה אפשר לטאטא אותם, מחכים שיהיה ירח מלא ואח"כ מחכים שהמנקה תבוא, ובסוף הילד שופך בטעות(?) כוס מים על הכל, אז צריך לחכות עוד.
-
פחות עבודות בית
אנחנו לוקחים מגב קטן כזה כמו שמנקים שמשות של מכוניות או שיש ומעבירים איתו לייעה.
בו זוגי שיחיה לא קורה באתר אז נספר בסוד שהוא קנה מ-פ-ל-צ-ת סגולה שעושה רעש של טרקטור מפחיד והיא גם מכוערת, אה ואפשר לשטוף איתה רצפה והיא גם מייבשת בלי להתכופף ובלי כל פעם למלא מחדש מיים כמו בדלי ובלי סמרטוט מגעיל.
מפלצת סגולה מזעזעת ומרעישה......... אבל אני, מה אכפת לי?כל בני הבית נלהבים לנקות עם זה את הרצפה, אז גם אני מבסוטה .
בו זוגי שיחיה לא קורה באתר אז נספר בסוד שהוא קנה מ-פ-ל-צ-ת סגולה שעושה רעש של טרקטור מפחיד והיא גם מכוערת, אה ואפשר לשטוף איתה רצפה והיא גם מייבשת בלי להתכופף ובלי כל פעם למלא מחדש מיים כמו בדלי ובלי סמרטוט מגעיל.
מפלצת סגולה מזעזעת ומרעישה......... אבל אני, מה אכפת לי?כל בני הבית נלהבים לנקות עם זה את הרצפה, אז גם אני מבסוטה .
-
פחות עבודות בית
אנחנו לוקחים מגב קטן כזה כמו שמנקים שמשות של מכוניות או שיש ומעבירים איתו לייעה.
זה מעולה גם לטיפול בביצים שנשברות על הרצפה! תיק-תק עם המגב והיעה, עוד מגבון, וזהו!
זה מעולה גם לטיפול בביצים שנשברות על הרצפה! תיק-תק עם המגב והיעה, עוד מגבון, וזהו!
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
פחות עבודות בית
mise
את לא שייכת לדף הזה.
את צריכה לשכור עזרה.
(את מטורפת שאת בכללל מנסה לעשות הכל לבד!! אישה במצבך... )
את לא שייכת לדף הזה.
את צריכה לשכור עזרה.
(את מטורפת שאת בכללל מנסה לעשות הכל לבד!! אישה במצבך... )
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
פחות עבודות בית
בדיוק בשביל הטיפים האלה יש פליי ליידי . שיטות לייעול תחזוקת הבית.
אישתי קראה את הדף של פליי ליידי והזדעזעה מהרעיון של חיים מסביב לעבודות הבית. המודעות והעיסוק בנושא הזה בכל שעות היממה נראו לה... לא בריאים (ניסוח מעודן שלי).
מבחינתי, רק המחשבה על חיים עם אשה שכל היום מנקרת בפינות הבית מעוררת בי צמרמורת. (אני תוהה כמה נשים היו יכולות לחיות עם גבר כזה?)
אישתי קראה את הדף של פליי ליידי והזדעזעה מהרעיון של חיים מסביב לעבודות הבית. המודעות והעיסוק בנושא הזה בכל שעות היממה נראו לה... לא בריאים (ניסוח מעודן שלי).
מבחינתי, רק המחשבה על חיים עם אשה שכל היום מנקרת בפינות הבית מעוררת בי צמרמורת. (אני תוהה כמה נשים היו יכולות לחיות עם גבר כזה?)
-
פחות עבודות בית
אני תוהה כמה נשים היו יכולות לחיות עם גבר כזה
אל תאתגר אותנו... חלומה האמיתי של כל אשה זה לא גבר רב און כמו שאתם חושבים אלא גבר שמנקה את השולחן אחרי ארוחת הערב....
<איפה ברי ואן דר קאמפ שצריכים אותה?>
אל תאתגר אותנו... חלומה האמיתי של כל אשה זה לא גבר רב און כמו שאתם חושבים אלא גבר שמנקה את השולחן אחרי ארוחת הערב....
-
פחות עבודות בית
מבחינתי, רק המחשבה על חיים עם אשה שכל היום מנקרת בפינות הבית מעוררת בי צמרמורת.
אז תעזור לה. נקרו, נקרו יחדיו..
אז תעזור לה. נקרו, נקרו יחדיו..
פחות עבודות בית
-
פחות עבודות בית
הזדעזעה מהרעיון של חיים מסביב לעבודות הבית. המודעות והעיסוק בנושא הזה בכל שעות היממה נראו לה... לא בריאים
מה כאן לא בריא? לסדר בית מבולגן זה לא בריא?
זו בסך הכל שאלה של:
מה כאן לא בריא? לסדר בית מבולגן זה לא בריא?
זו בסך הכל שאלה של:
- מה הסטנדרטים שלכם (שבדף הזה רואים שהם יכולים להשתנות מאוד מאדם לאדם...).
- אם הסטנדרטים שלכם גבוהים - האם יש לכם מנקה בתשלום (שגם תנקה וגם תאפשר לכם להרגיש שהעיסוק של אחרים בניקיון הוא "לא בריא" ו"מזעזע").
-
פחות עבודות בית
אני חושבת שבר עדש התכון להגיד שאשתו סבורה שהמחשבה הבלתי נפסקת מסביב לשעון על נקיון היא בעייתית
כנראה שאשת חיקו של בר עדש היא מבנות המזל שלא טרודה בזה ממילא מסביב לשעון . האמת שזה קצת מבלבל לקבל אימייל בשעות הערב:"בוקר טוב, לכי לצחצח את הכיור"
כנראה שאשת חיקו של בר עדש היא מבנות המזל שלא טרודה בזה ממילא מסביב לשעון . האמת שזה קצת מבלבל לקבל אימייל בשעות הערב:"בוקר טוב, לכי לצחצח את הכיור"
-
פחות עבודות בית
האמת שזה קצת מבלבל לקבל אימייל בשעות הערב:"בוקר טוב, לכי לצחצח את הכיור"
הנה רעיון לסטארט אפ: תוכנה שתעכב את משלוח האימייל מארה"ב ב-10 שעות
הנה רעיון לסטארט אפ: תוכנה שתעכב את משלוח האימייל מארה"ב ב-10 שעות
-
פחות עבודות בית
יאללה הלכתי על זה
מסתבר שיש גם אימיליים כאלו בעברית, אגב. חבל שאני מקבלת אותם בג'יבריש
מסתבר שיש גם אימיליים כאלו בעברית, אגב. חבל שאני מקבלת אותם בג'יבריש
-
פחות עבודות בית
מה שתכוונתי להגיד, זה שאולי נראה שהיא עסוקה בזה סביב השעון ולא ישנה לרגע בגלל הבדלי השעות
פחות עבודות בית
נאלצת לחלוק עלייך בעניין זה.
הבנזוג מתעב שטיפת כלים ברמה היסטרית שלא ראיתי כמותה.
מה זה אומר? שהוא מוכן לעשות הכל כדי לא לשטוף כלים. הכל. שערו בנפשכם.
כל מילה אמת
נאלצת לחלוק עלייך בעניין זה.
הבנזוג מתעב שטיפת כלים ברמה היסטרית שלא ראיתי כמותה.
מה זה אומר? שהוא מוכן לעשות הכל כדי לא לשטוף כלים. הכל. שערו בנפשכם.
כל מילה אמת
פחות עבודות בית
טיפ עיצובי שעבד בשבילי:
אני שונאאאאאאאת דברים שעומדים על הרצפה, כלומר שזה המקום שלהם.
אצלי בבית כל מה שיכול להיות תלוי, תלוי.
למשל מדפים על הקירות במקום כונניות עם רגליים. הסל כביסה אצלי תלוי מאיזה מדף עם שני ווים וכו'.
כשרוצים לטאטא ולשטוף (אם רוצים כמובן...) זה הרבה פחות התעסקות
אני שונאאאאאאאת דברים שעומדים על הרצפה, כלומר שזה המקום שלהם.
אצלי בבית כל מה שיכול להיות תלוי, תלוי.
למשל מדפים על הקירות במקום כונניות עם רגליים. הסל כביסה אצלי תלוי מאיזה מדף עם שני ווים וכו'.
כשרוצים לטאטא ולשטוף (אם רוצים כמובן...) זה הרבה פחות התעסקות
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
פחות עבודות בית
יו איזה דף!
גם לי יש - כשסיימתי לבשל, נניח להכין את הפירה - אנחנו שמים את הסיר כמו שהוא על השולחן (עם תחתית מעץ) ולא מעבירים לקערה. חוסך כלים לרחיצה וזמן.
ואנחנו כמובן עושים זאת גם עם סירים אחרים, בעלי עושה זאת גם כשהוא מכין לעצמו שקשוקה (הוא היחיד שאוכל את זה) הוא לא שם על צלחת אלא אוכל ישר מהמחבת.
אולי זה קצת מעצלנות אבל ככה זה אצלנו.
גם לי יש - כשסיימתי לבשל, נניח להכין את הפירה - אנחנו שמים את הסיר כמו שהוא על השולחן (עם תחתית מעץ) ולא מעבירים לקערה. חוסך כלים לרחיצה וזמן.
ואנחנו כמובן עושים זאת גם עם סירים אחרים, בעלי עושה זאת גם כשהוא מכין לעצמו שקשוקה (הוא היחיד שאוכל את זה) הוא לא שם על צלחת אלא אוכל ישר מהמחבת.
אולי זה קצת מעצלנות אבל ככה זה אצלנו.
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
פחות עבודות בית
_מה כאן לא בריא? לסדר בית מבולגן זה לא בריא?
זו בסך הכל שאלה של: מה הסטנדרטים שלכם_
לא רק. יש לי ילד במאד אוהב לבנות תפאורות ומיצגים, כך שרוב הזמן יש הרבה דברים בבית שאינם במקומם. בקיצור - בית מבולגן. פעם ביום-יומיים(-שלושה ימים) אנחנו מסדרים את הדברים חזרה למקום. אם היינו רוצים לשמור של בית מסודר, היינו צריכים לסדר לפחות פעם בשעה-שעתיים - וזה כבר לא נראה לי בריא.
אם הסטנדרטים שלכם גבוהים - האם יש לכם מנקה בתשלום
גם אם היינו יכולים להרשות לעצמנו (ואנחנו לא יכולים) הרעיון של מנקה בתשלום קצת מרתיע אותי,
למרות שלשנינו יש ניסיון מקצועי כמנקים בתשלום בבתי אחרים.
זו בסך הכל שאלה של: מה הסטנדרטים שלכם_
לא רק. יש לי ילד במאד אוהב לבנות תפאורות ומיצגים, כך שרוב הזמן יש הרבה דברים בבית שאינם במקומם. בקיצור - בית מבולגן. פעם ביום-יומיים(-שלושה ימים) אנחנו מסדרים את הדברים חזרה למקום. אם היינו רוצים לשמור של בית מסודר, היינו צריכים לסדר לפחות פעם בשעה-שעתיים - וזה כבר לא נראה לי בריא.
אם הסטנדרטים שלכם גבוהים - האם יש לכם מנקה בתשלום
גם אם היינו יכולים להרשות לעצמנו (ואנחנו לא יכולים) הרעיון של מנקה בתשלום קצת מרתיע אותי,
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
פחות עבודות בית
וכבר נאמר פעם שהסנדלר הולך יחף
וכבר נאמר פעם שהסנדלר הולך יחף
-
פחות עבודות בית
אם היינו רוצים לשמור של בית מסודר, היינו צריכים לסדר לפחות פעם בשעה-שעתיים - וזה כבר לא נראה לי בריא.
זהו, שמהמעט הידוע לי, הפליי ליידי לא ממליצה לסדר פעם בשעה שעתיים. להפך, היא ממליצה להוריד ציפיות, להקציב זמן נתון וקצרצר לסידור/ניקיון למשל בבוקר ובערב, ולא לחשוב על הנושא בכלל בשארית הזמן.
זהו, שמהמעט הידוע לי, הפליי ליידי לא ממליצה לסדר פעם בשעה שעתיים. להפך, היא ממליצה להוריד ציפיות, להקציב זמן נתון וקצרצר לסידור/ניקיון למשל בבוקר ובערב, ולא לחשוב על הנושא בכלל בשארית הזמן.
-
פחות עבודות בית
היא צריכה גבר לאירוח ולא לניקוי, לא?
היא צריכה גבר לאירוח ולא לניקוי, לא?
-
פחות עבודות בית
מה הסטנדרטים שלכם?
גבוהים.
יחסית לדף הזה - בשמים.
האם יש לכם מנקה בתשלום?
כן, פעם בשבועיים או פעם בחודש, תלוי במצב הכלכלי. בית גדול+סטנדרטים גבוהים - מחייב לפחות פעם בחודש מישהו שיעשה לי נקי-נקי-מושלם. פיזית אני לא מסוגלת לנקות ה-כ-ל ביום אחד, בסטנדרטים של עצמי. בין הפעמים שהוא מנקה, אני מסדרת ומנקה כל פעם משהו קטן, פרט ליומיום. למשל היום עברתי עם חומץ על המיקלחונים, להסרת אבנית. 7 דקות והכל מבריק. אה, ובבוקר עברתי עם חומץ על 4 מראות בבית - בול 5 דקות. עכשיו הן מבריקות ולי כיף בלב.
גבוהים.
יחסית לדף הזה - בשמים.
האם יש לכם מנקה בתשלום?
כן, פעם בשבועיים או פעם בחודש, תלוי במצב הכלכלי. בית גדול+סטנדרטים גבוהים - מחייב לפחות פעם בחודש מישהו שיעשה לי נקי-נקי-מושלם. פיזית אני לא מסוגלת לנקות ה-כ-ל ביום אחד, בסטנדרטים של עצמי. בין הפעמים שהוא מנקה, אני מסדרת ומנקה כל פעם משהו קטן, פרט ליומיום. למשל היום עברתי עם חומץ על המיקלחונים, להסרת אבנית. 7 דקות והכל מבריק. אה, ובבוקר עברתי עם חומץ על 4 מראות בבית - בול 5 דקות. עכשיו הן מבריקות ולי כיף בלב.
פחות עבודות בית
_mise
את לא שייכת לדף הזה.
את צריכה לשכור עזרה.
(את מטורפת שאת בכללל מנסה לעשות הכל לבד!! אישה במצבך... )_
אילו יכולתי, הייתי שוכרת עזרה. אז אני עובדת עם מה שיש - מנסה לתמרן
את לא שייכת לדף הזה.
את צריכה לשכור עזרה.
(את מטורפת שאת בכללל מנסה לעשות הכל לבד!! אישה במצבך... )_
אילו יכולתי, הייתי שוכרת עזרה. אז אני עובדת עם מה שיש - מנסה לתמרן
-
פחות עבודות בית
אוהבת את הדף, כי הוא גורם לי להרגיש ממש טוב עם הסטנדרטים הלא גבוהים שלי.
אני לא מנקה אבק, אבל יוצא שפעם בכמה זמן הקטנה מחליטה לבדוק חבילה של מגבונים ולהוציא אותם אחד אחד. במקום לכעוס על הבזבוז, זו הזדמנות לעבור על כל המשטחים, ארונות, מכשירי חשמל..
אני לא מנקה אבק, אבל יוצא שפעם בכמה זמן הקטנה מחליטה לבדוק חבילה של מגבונים ולהוציא אותם אחד אחד. במקום לכעוס על הבזבוז, זו הזדמנות לעבור על כל המשטחים, ארונות, מכשירי חשמל..
-
פחות עבודות בית
אה, וגם כמעט לא מטאטאת, מעדיפה לעבור עם סמרטוט
-
פחות עבודות בית
איזה אחלה דף, מראה לי באיזה מצב נפלא ביתי ואני!
-
- הצטרפות: 17 יולי 2005, 18:15
- דף אישי: הדף האישי של תלתל_בתוך_תלתל*
פחות עבודות בית
איזה דף משחרר.....(-:
פתאום הבית שלנו לא נראה לי כל כך נורא...
@}
פתאום הבית שלנו לא נראה לי כל כך נורא...
@}
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
פחות עבודות בית
דף מעולה
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
פחות עבודות בית
אצלי, אחרי כמעט מחצית חיים כאלה, קורה בדיוק התהליך ההפוך קיבלנו כזה חשבון חשמל מהמדיח שכשכל פעם שיש 5 כלים בכיור מייד הם נשטפים, עשיתי סדר פסח בכמה ארונות ואפילו אני מקפלת כביסה כל יום - הבנתי סוף סוף שעם מה שבא בכמויות קטנות אפשר להתמודד.
-
- הצטרפות: 20 מרץ 2007, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של המלכה_האם*
פחות עבודות בית
אחלה דף.
גם אני יכולה לצאת מהארון. באתי ממקום ששם היו אומרים על מישהי שהיא "מלוכלכת" והכוונה שהבית שלה לא נקי ולכן אני תמיד מתביישת במצב אצלינו ומנקה ומסדרת בעיקר לפני שבאים אורחים.
אצלינו בד"כ בלאגן וכו'. אבל רציתי לאמר שעכשיו אנחנו מנקים לפסח, וניקינו וסידרנו חדר אחרי חדר (במצב שכבר לא ראו את הרצפה!). ועכשיו כשכמעת הכל מסודר נורא כיף ולכן אני מסדרת את החדרים כל בוקר שזה נורא מעט עבודה ובנזוגי החרוץ (שלצערי קילקלתי...) מטאטא. עבודה של עשר דקות גג. עדיין יש כלים ובלאגן במטבח אבל כיף שהחדרים מסודרים. השאיפה שלי זה לתחזק את המצב ככה כמה שיותר השאלה כמה זמן זה יחזיק מעמד???
גם אני יכולה לצאת מהארון. באתי ממקום ששם היו אומרים על מישהי שהיא "מלוכלכת" והכוונה שהבית שלה לא נקי ולכן אני תמיד מתביישת במצב אצלינו ומנקה ומסדרת בעיקר לפני שבאים אורחים.
אצלינו בד"כ בלאגן וכו'. אבל רציתי לאמר שעכשיו אנחנו מנקים לפסח, וניקינו וסידרנו חדר אחרי חדר (במצב שכבר לא ראו את הרצפה!). ועכשיו כשכמעת הכל מסודר נורא כיף ולכן אני מסדרת את החדרים כל בוקר שזה נורא מעט עבודה ובנזוגי החרוץ (שלצערי קילקלתי...) מטאטא. עבודה של עשר דקות גג. עדיין יש כלים ובלאגן במטבח אבל כיף שהחדרים מסודרים. השאיפה שלי זה לתחזק את המצב ככה כמה שיותר השאלה כמה זמן זה יחזיק מעמד???
-
פחות עבודות בית
אבל הבעיה שיש לי ילד שאוכל אורז בשלי שכלום נגע בו, פסטה בלי שכלום נגע בה.
אח, את רוצה שנחליף סיפורים על למי יש ילד יותר בעייתי בנושאי אוכל? D-:
אה, וכמובן לגור עם מישהו שאוהב לשטוף כלים, זה הטיפ שלי הכי חשוב .
לא חייב לאהוב.
שלי לא "אוהב" לשטוף כלים, אבל הוא מתנדב קבוע D-:
הפוך. הפוך.
הרעיון של פליי ליידי הוא משהו כמו להשקיע כל יום רבע שעה ולקבל בית נקי ומסודר כל הזמן.
משהו כזה.
מינימום השקעה.
לא חיים מסביב לעבודות הבית, אלא ההיפך.
מי? מי מעביר לקערה? מה, זה פולני? P-:
יואו, עד שלא קראתי אותך לא חשבתי על זה בתור טיפ. ככה אצלנו תמיד.
וודאי שמגישים בסירים!
מה, יש באמת אנשים שמעבירים כל תבשיל מהסיר שלו לאיזו קערה ומגישים בה?
וכשאין מקום לסירים, בכלל מוזגים מהסיר לצלחות או לקערות (למשל מרק) ומגישים קערה לכל אחד, ישר.
אח, את רוצה שנחליף סיפורים על למי יש ילד יותר בעייתי בנושאי אוכל? D-:
אה, וכמובן לגור עם מישהו שאוהב לשטוף כלים, זה הטיפ שלי הכי חשוב .
לא חייב לאהוב.
שלי לא "אוהב" לשטוף כלים, אבל הוא מתנדב קבוע D-:
הפוך. הפוך.
הרעיון של פליי ליידי הוא משהו כמו להשקיע כל יום רבע שעה ולקבל בית נקי ומסודר כל הזמן.
משהו כזה.
מינימום השקעה.
לא חיים מסביב לעבודות הבית, אלא ההיפך.
מי? מי מעביר לקערה? מה, זה פולני? P-:
יואו, עד שלא קראתי אותך לא חשבתי על זה בתור טיפ. ככה אצלנו תמיד.
וודאי שמגישים בסירים!
מה, יש באמת אנשים שמעבירים כל תבשיל מהסיר שלו לאיזו קערה ומגישים בה?
וכשאין מקום לסירים, בכלל מוזגים מהסיר לצלחות או לקערות (למשל מרק) ומגישים קערה לכל אחד, ישר.
פחות עבודות בית
פלוני אלמונית, תודה על הטיפ שהענקת לי בלי משים על החומץ. לא מאמינה שהגעתי לגילי המתקדם ולא ידעתי על זה!
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
פחות עבודות בית
גם הגעתי למסקנה שזה נותן כבוד לבנות שלי שהבית נקי ומסודר, לא בצורה היסטרית אבל ככה מאורגן יותר ומטואטא יותר - הן כבר מרגישות יותר טוב בבית.
פחות עבודות בית
עוד יותר מוצלח מהחומץ, לדעתי, זה מלח לימון, לאבנית, מבריק מקלחות מדהים.
חומץ עובד טוב יותר כמסיר שומנים.
חומץ עובד טוב יותר כמסיר שומנים.
פחות עבודות בית
מלח לימון לא חומצת מלח (-:
זה תבלין. אחרי שמנקים עם זה כיורים מתפלאים איך קנינו עד היום מסירי אבנית (סליחה על הביטוי) מסריחים.
אני גם משתמשת בזה לניקוי אבנית בקומקום ובמיחם של שבת.
זה תבלין. אחרי שמנקים עם זה כיורים מתפלאים איך קנינו עד היום מסירי אבנית (סליחה על הביטוי) מסריחים.
אני גם משתמשת בזה לניקוי אבנית בקומקום ובמיחם של שבת.
פחות עבודות בית
ועוד על חומץ: לניקוי שטיחים והענקת ברק: למהול חומץ עם מעט מים, לקחת מברשת ולהבריש ... נראה יופי אח"כ.
פחות עבודות בית
עוד יותר מוצלח מהחומץ, לדעתי, זה מלח לימון, לאבנית, מבריק מקלחות מדהים.
מה את סחה!!! עכשיו אני ניגשת לנסות.
מה את סחה!!! עכשיו אני ניגשת לנסות.
-
פחות עבודות בית
אם כבר, מישהו יודע מה עושים עם המגירה של אבקת הכביסה שהיא ג'יפה?
תודה
תודה
-
פחות עבודות בית
קיבלנו כזה חשבון חשמל מהמדיח
יוצאת מהארון, מתבוננת בזהירות ימינה ושמאלה ומתוודה-שואלת בשקט בשקט:
מעולם לא היה לי מדיח. כמה וכמה נשים הסבירו לי שחובה לפני הכנסת הכלים למדיח לשטוף אותם טוב טוב כדי שחלילה לא יהיו בהם חתיכות אוכל-רטבים-לכלוכים.
א) האם זה נכון?
ב) אם כן, לי זה נראה כמו עבודה כפולה ומכופלת!
רחיצת כלים: שוטפים טוב טוב את הכלי, מסבנים, שוטפים שוב, מניחים לייבוש.
לפי מה שהסבירו לי לגבי מדיח: שוטפים טוב טוב את הכלים, מניחים במדיח ומסדרים אותם, בודקים שאין יותר מדי\פחות מדי כלים, מפעילים את המדיח, מוציאים לאחר זמן מסוים מהמדיח ומניחים לייבוש. וכמובן יש הפעילות סביב המדיח: לשים סבון, לשטוף מדי פעם את פנים המדיח, עניינים של חשמל וכו'.
אולי לא הבנתי נכון ואשמח לקבל הסבר.
יוצאת מהארון, מתבוננת בזהירות ימינה ושמאלה ומתוודה-שואלת בשקט בשקט:
מעולם לא היה לי מדיח. כמה וכמה נשים הסבירו לי שחובה לפני הכנסת הכלים למדיח לשטוף אותם טוב טוב כדי שחלילה לא יהיו בהם חתיכות אוכל-רטבים-לכלוכים.
א) האם זה נכון?
ב) אם כן, לי זה נראה כמו עבודה כפולה ומכופלת!
רחיצת כלים: שוטפים טוב טוב את הכלי, מסבנים, שוטפים שוב, מניחים לייבוש.
לפי מה שהסבירו לי לגבי מדיח: שוטפים טוב טוב את הכלים, מניחים במדיח ומסדרים אותם, בודקים שאין יותר מדי\פחות מדי כלים, מפעילים את המדיח, מוציאים לאחר זמן מסוים מהמדיח ומניחים לייבוש. וכמובן יש הפעילות סביב המדיח: לשים סבון, לשטוף מדי פעם את פנים המדיח, עניינים של חשמל וכו'.
אולי לא הבנתי נכון ואשמח לקבל הסבר.
-
פחות עבודות בית
הי ליאורה
אנחנו מכניסים את הכלים למדיח כפי שהם. ממש לא מניחים ליבוש, אלא מכניסים יש לארון(או נוהגים כאילו המדיח זה הארון:-P)
אח, את רוצה שנחליף סיפורים על למי יש ילד יותר בעייתי בנושאי אוכל
הבן שלי בכלל לא בעייתי:-D
רק ציינתי העדפות קולינריות;-)
בפרט- יש לנו הסכם. אני לא מלעיזה על נטייתו לאכול אורז בלי כלום והוא לא לועג לנטייתי לאכול פרוסת לחם חצי עם ריבה וחצי חרדל
<על טעם וריח....וגו>
אנחנו מכניסים את הכלים למדיח כפי שהם. ממש לא מניחים ליבוש, אלא מכניסים יש לארון(או נוהגים כאילו המדיח זה הארון:-P)
אח, את רוצה שנחליף סיפורים על למי יש ילד יותר בעייתי בנושאי אוכל
הבן שלי בכלל לא בעייתי:-D
רק ציינתי העדפות קולינריות;-)
בפרט- יש לנו הסכם. אני לא מלעיזה על נטייתו לאכול אורז בלי כלום והוא לא לועג לנטייתי לאכול פרוסת לחם חצי עם ריבה וחצי חרדל
<על טעם וריח....וגו>
-
פחות עבודות בית
אנחנו מכניסים את הכלים למדיח כפי שהם.
האם ניתן לקחת צלחות מהשולחן ולהכניס ישירות למדיח?
ואגב, אצלי בארון יש רק כלים שעוד לא הצלחתי להיפרד מהם מבחינה נפשית וקצת כלים לאירוח וכו'. הכלים היום יומיים בכלל לא נכנסים לארון. כשמכניסים לארון כן כדאי שהם יהיו יבשים אחרת עלולה להיווצר ירוקת, טחב וכו' ובסופו של דבר אחרי שנים זה יכול להרוס את פנים הארון. אצלי הכלים מונחים תמיד על המתקן לייבוש, משם לוקחים אותם לשולחן ולשם מחזירים אותם כשהם נקיים ורטובים.
האם ניתן לקחת צלחות מהשולחן ולהכניס ישירות למדיח?
ואגב, אצלי בארון יש רק כלים שעוד לא הצלחתי להיפרד מהם מבחינה נפשית וקצת כלים לאירוח וכו'. הכלים היום יומיים בכלל לא נכנסים לארון. כשמכניסים לארון כן כדאי שהם יהיו יבשים אחרת עלולה להיווצר ירוקת, טחב וכו' ובסופו של דבר אחרי שנים זה יכול להרוס את פנים הארון. אצלי הכלים מונחים תמיד על המתקן לייבוש, משם לוקחים אותם לשולחן ולשם מחזירים אותם כשהם נקיים ורטובים.
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 17:06
- דף אישי: הדף האישי של דלעת_דקורטיבית*
פחות עבודות בית
אם כבר, מישהו יודע מה עושים עם המגירה של אבקת הכביסה שהיא ג'יפה?
במכונה שלנו המגירה הזו נשלפת, צריך לשחק קצת ימינה ושמאלה והיא יוצאת בקלות, ואז מנקים אותה היטב ומחזירים.
אני מניחה שהיא נשלפת גם במכונות אחרות
במכונה שלנו המגירה הזו נשלפת, צריך לשחק קצת ימינה ושמאלה והיא יוצאת בקלות, ואז מנקים אותה היטב ומחזירים.
אני מניחה שהיא נשלפת גם במכונות אחרות
-
פחות עבודות בית
_במכונה שלנו המגירה הזו נשלפת, צריך לשחק קצת ימינה ושמאלה והיא יוצאת בקלות, ואז מנקים אותה היטב ומחזירים.
אני מניחה שהיא נשלפת גם במכונות אחרות._ אצלנו צריך ללחוץ בנקודה מסויימת, ואז היא נשלפת בקלות. טכנאי של המכונה הראה לי איך לעשות את זה פעם אחרונה שבא לתקן. הוא אמר שחיוני לעשות את זה מדי פעם. מאז עברתי לנוזל כביסה.
אני מניחה שהיא נשלפת גם במכונות אחרות._ אצלנו צריך ללחוץ בנקודה מסויימת, ואז היא נשלפת בקלות. טכנאי של המכונה הראה לי איך לעשות את זה פעם אחרונה שבא לתקן. הוא אמר שחיוני לעשות את זה מדי פעם. מאז עברתי לנוזל כביסה.
-
פחות עבודות בית
חשבון החשמל שונה לחלוטין בתקופות של שימוש שוטף במדיח
אפשר קצת פירוט?
אני מחפשת מידע במסגרת המאבק לשמור על בית נטול מדיח (-:
אפשר קצת פירוט?
אני מחפשת מידע במסגרת המאבק לשמור על בית נטול מדיח (-:
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
פחות עבודות בית
http://www.treehugger.com/files/2005/08/[po]dishwasher vs h[/po].php
הם מפנים שם לאתר ifl]הזה research[/po]/ifl research projects.php?sec=HT
מצטערת, בשמת...
הם מפנים שם לאתר ifl]הזה research[/po]/ifl research projects.php?sec=HT
מצטערת, בשמת...
-
פחות עבודות בית
הבעיה שלנו עם הדחה ידנית היא לא עצם העבודה, שבאמת לא לוקחת הרבה זמן ויכולה להיות זמן מצויין למנוחה והרהורים על החיים, אלא גובה הכיור - שכמו בהרבה בתים הוא פשוט מאוד נמוך וזה גורם לכאבי גב.
גם אני סבלתי בעבר מכיור נמוך. אולי אפשר לשבת ולהדיח? נניח על כיסא תלמיד שניתן לשחק עם הגובה?
שם הברז גם היה משפריץ מאוד בגלל הגובה שלו על הקיר ביחס לדופן הכיור שלא הגנה. קצת עזר להצמיד צינורית פלסטיק קטנה לברז ולתעל את המים נמוך יותר. בכל זאת תמיד היינו צריכים לפרוש סחבה מתחת לרגלי השוטף.
גם אני סבלתי בעבר מכיור נמוך. אולי אפשר לשבת ולהדיח? נניח על כיסא תלמיד שניתן לשחק עם הגובה?
שם הברז גם היה משפריץ מאוד בגלל הגובה שלו על הקיר ביחס לדופן הכיור שלא הגנה. קצת עזר להצמיד צינורית פלסטיק קטנה לברז ולתעל את המים נמוך יותר. בכל זאת תמיד היינו צריכים לפרוש סחבה מתחת לרגלי השוטף.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
פחות עבודות בית
סליחה אבל לטעמי שטיפת כלים היא עבודת הבית השנואה ביותר, ואני מאושרת שיש לנו מדיח!
האיש שלי לפעמים עוד מתעקש על שטיפה ידניתּ, אבל אני בטוחה שזה בגלל שהוא גדל בבית ללא מדיח.
ל לי אורה ששאלה, אני נוהגת לשים כלים בכיור ולהקפיד שיהיו בתוכם מים.
פעם ביומיים כשהכיור מתמלא אני ממלאת את המדיח בחמש דקות, הלכלוך הדביק כבר לא ממש שם בגלל שהכלים היו במים.
אני אלופה במילוי המדיח כך שיכיל המון כלים, לעולם לא מפעילה מכונה חצי ריקה!
מה שנשאר לי זה רק להפעיל את המכונה ולנקות את הכיור, ומטלת הבית השנואה עלי נמצאת מאחורי
האיש שלי מבסוט מכיוון שלפני בוא המדיח הכלים היו בטיפולו, ובענייני מדיח אני יעילה יותר ולכן הוא פטור.
הכלים יוצאים יבשים למדי בגלל החום, ובכל מקרה אנו משתמשים בהם ישירות מהמדיח ללא תיווך הארון.
למזלנו קיבלנו מדיח קטן בירושה, כי לא נראה לי שהיינו משקיעים בקנייה, זה די יקר ובסופו של דבר באמת לא הכרחי... אבל כיף!
לגבי ניקוי, הטיפ שלי הוא להשתמש ב ספוג הפלא.
בלי להתלכלך בחומרי ניקוי מעצבנים אפשר לנקות איתו במהירות כמעט כל דבר, כולל ג'יפה של תאי מכונת כביסה נשלפים.
מומלץ!!!
ועוד משהו- כלב אמנם אוכל שאריות, אבל מייצר המון לכלוך אחר, בעיקר שערות בעונת הנשירה...
ככה שנקיון הבית הוא לא שיקול מרכזי בהחלטה להביא הביתה כלב
הפתרון שלי לעניין - שואב אבק קטן ונייד שקניתי מ קרוטונית מהמרק הגדול.
ככה אפשר לשאוב כל יום קצת בלי להסתבך עם שליפת מכונה כבדה וגדולה מהארון שאחר כך גם אין חשק להחזיר פנימה.
סאלוש, אחלה דף פתחת לנו כאן!
האיש שלי לפעמים עוד מתעקש על שטיפה ידניתּ, אבל אני בטוחה שזה בגלל שהוא גדל בבית ללא מדיח.
ל לי אורה ששאלה, אני נוהגת לשים כלים בכיור ולהקפיד שיהיו בתוכם מים.
פעם ביומיים כשהכיור מתמלא אני ממלאת את המדיח בחמש דקות, הלכלוך הדביק כבר לא ממש שם בגלל שהכלים היו במים.
אני אלופה במילוי המדיח כך שיכיל המון כלים, לעולם לא מפעילה מכונה חצי ריקה!
מה שנשאר לי זה רק להפעיל את המכונה ולנקות את הכיור, ומטלת הבית השנואה עלי נמצאת מאחורי
האיש שלי מבסוט מכיוון שלפני בוא המדיח הכלים היו בטיפולו, ובענייני מדיח אני יעילה יותר ולכן הוא פטור.
הכלים יוצאים יבשים למדי בגלל החום, ובכל מקרה אנו משתמשים בהם ישירות מהמדיח ללא תיווך הארון.
למזלנו קיבלנו מדיח קטן בירושה, כי לא נראה לי שהיינו משקיעים בקנייה, זה די יקר ובסופו של דבר באמת לא הכרחי... אבל כיף!
לגבי ניקוי, הטיפ שלי הוא להשתמש ב ספוג הפלא.
בלי להתלכלך בחומרי ניקוי מעצבנים אפשר לנקות איתו במהירות כמעט כל דבר, כולל ג'יפה של תאי מכונת כביסה נשלפים.
מומלץ!!!
ועוד משהו- כלב אמנם אוכל שאריות, אבל מייצר המון לכלוך אחר, בעיקר שערות בעונת הנשירה...
ככה שנקיון הבית הוא לא שיקול מרכזי בהחלטה להביא הביתה כלב
ככה אפשר לשאוב כל יום קצת בלי להסתבך עם שליפת מכונה כבדה וגדולה מהארון שאחר כך גם אין חשק להחזיר פנימה.
סאלוש, אחלה דף פתחת לנו כאן!
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
פחות עבודות בית
זה מעולה גם לטיפול בביצים שנשברות על הרצפה!
מעולה אבל לא כמו כלב
מי? מי מעביר לקערה?
אני .
לא ידעתי שזה פולני ואפילו כעסתי על יואב שהוא חורני שהוא אוכל מהסיר .
מעולה אבל לא כמו כלב
מי? מי מעביר לקערה?
אני .
לא ידעתי שזה פולני ואפילו כעסתי על יואב שהוא חורני שהוא אוכל מהסיר .
פחות עבודות בית
חייבת להגיד שזה ממש מצחיק. הדף הזה התחיל כ"תרגיל על איך לעבוד כמה שפחות" והפך אט-אט לעוד דף של החלפת טיפים לניקיון. האם זהו גורלנו?
-
פחות עבודות בית
שרון ס תודה! תודה על המחשבה והזמן שהקדשת בכתיבת הודעה מאוד מפורטת ומקיפה. את הרוב הגדול של הדברים שכתבת לא ידעתי! תודה
-
פחות עבודות בית
החלפת טיפים לניקיון אבל הרי הטיפים נועדו לקצר תהליכים, לקצר זמן עבודה ובמקרים מסוימים גם להפחית עבודות בית שונות.
-
פחות עבודות בית
שרון ס תודה! תודה על המחשבה והזמן שהקדשת בכתיבת הודעה מאוד מפורטת ומקיפה. את הרוב הגדול של הדברים שכתבת לא ידעתי! תודה
בדיוק מה שרציתי לומר!
ועכשיו הולכת לקרוא מה שתמי גלילי קישרה, כי אולי כתוב שם ההיפך D-:
בדיוק מה שרציתי לומר!
ועכשיו הולכת לקרוא מה שתמי גלילי קישרה, כי אולי כתוב שם ההיפך D-:
-
פחות עבודות בית
תרגיל על איך לעבוד כמה שפחות
בטח:
איך לעבוד כמה שפחות בשטיפת כלים - מדיח או לא מדיח?
איך לעבוד כמה שפחות בהגשה לשולחן - להגיש בכלי הבישול או להעביר לכלים יפים? (מה חוסך מקום, עבודה לפני הארוחה ורחיצת כלים אחרי הארוחה? (-; )
איך לנקות כמה שפחות ועדיין לחיות בבית נקי - כל יום לשטוף את הרצפה יסודי בכל הבית ( ) או פעם בשבוע להעביר סמרטוט רק איפה שרואים את הרצפה ולהרגיש שהבית נקי מספיק?
בטח:
איך לעבוד כמה שפחות בשטיפת כלים - מדיח או לא מדיח?
איך לעבוד כמה שפחות בהגשה לשולחן - להגיש בכלי הבישול או להעביר לכלים יפים? (מה חוסך מקום, עבודה לפני הארוחה ורחיצת כלים אחרי הארוחה? (-; )
איך לנקות כמה שפחות ועדיין לחיות בבית נקי - כל יום לשטוף את הרצפה יסודי בכל הבית ( ) או פעם בשבוע להעביר סמרטוט רק איפה שרואים את הרצפה ולהרגיש שהבית נקי מספיק?
-
פחות עבודות בית
תמי, תראי שם את ההערות...
יש שם דברים שדי הופכים את מהימנות המחקר הזה.
ואני לא מבינה את החשבון שלפיו מדיח הוא גם "חסכוני יותר באנרגיה" וגם "חסכוני יותר במים".
הרי רק המדיח משתמש בחשמל.
הדחת כלים ידנית משתמשת ב-0 חשמל, ב-0 אנרגיה שמזהמת את הסביבה. איך משהו יכול להיות יותר חסכוני באנרגיה מזה?
גם לא לקחו בחשבון את הזיהום וביזבוז המשאבים שנגרם בייצור המכשירים האלה.
יש שם דברים שדי הופכים את מהימנות המחקר הזה.
ואני לא מבינה את החשבון שלפיו מדיח הוא גם "חסכוני יותר באנרגיה" וגם "חסכוני יותר במים".
הרי רק המדיח משתמש בחשמל.
הדחת כלים ידנית משתמשת ב-0 חשמל, ב-0 אנרגיה שמזהמת את הסביבה. איך משהו יכול להיות יותר חסכוני באנרגיה מזה?
גם לא לקחו בחשבון את הזיהום וביזבוז המשאבים שנגרם בייצור המכשירים האלה.
פחות עבודות בית
העניין הזה עם המלח לימון עובד כמו פלא. תודה.
לגבי מדיח הכלים - אני מתחילה להרגיש טוב עם זה שאין לי מדיח, אולי אפשר לאמץ לזה אפילו אידאולוגיה
האמת, לא ידעתי על החסרונות הרבים של מדיח כלים, מעבר לאי-החסכון באנרגיה, כל האיכסה ש שרון ס תארה לגבי מדיח כלים!
לגבי מדיח הכלים - אני מתחילה להרגיש טוב עם זה שאין לי מדיח, אולי אפשר לאמץ לזה אפילו אידאולוגיה
האמת, לא ידעתי על החסרונות הרבים של מדיח כלים, מעבר לאי-החסכון באנרגיה, כל האיכסה ש שרון ס תארה לגבי מדיח כלים!
-
פחות עבודות בית
בגרמניה, למשל, משתמשים בשני כיורים - אחד לסבן ואחד לשטוף, כשהראשון מלא מי סבון והשני מים נקיים
נכון, ומי שאין לו שני כיורים משתמש בשתי קערות פלסטיק בינוניות מלאות במים. האמת היא שרוב הכוסות והצלחות לא צריכות יותר מזה.
איזה כייף לשמוע שאת נהנית ממנו! (אצלנו הוא סתם הפחיד ברעש שלו את קטינא).
נכון, ומי שאין לו שני כיורים משתמש בשתי קערות פלסטיק בינוניות מלאות במים. האמת היא שרוב הכוסות והצלחות לא צריכות יותר מזה.
איזה כייף לשמוע שאת נהנית ממנו! (אצלנו הוא סתם הפחיד ברעש שלו את קטינא).
פחות עבודות בית
ליאורה, מה שהתכוונתי זה שאנחנו מנסות להגיד שאנחנו לא רוצות להתעסק בזה יותר מדי, ובסופו של דבר מתעסקות המון, איכשהו אין לברוח מזה. מבטיחה לך (מצטערת על ההכללה הגסה) שלא תמצאי חבורה של גברים מנהלת דיונים כה מעמיקים איך לייעל את עבודות הבית (אולי רק איך לבטל את עבודות הבית, שזה מה שחשבתי שהולך לקרות כאן...)
-
פחות עבודות בית
אחת בתוך ואחת ליד?
למשל, הכלים המלוכלכים נטבלים בקערת מי סבון בתוך הכיור. משם הם נטבלים בקערת מים נקיים ליד הכיור. משם הם מונחים על מגבת מטבח יבשה.
למשל, הכלים המלוכלכים נטבלים בקערת מי סבון בתוך הכיור. משם הם נטבלים בקערת מים נקיים ליד הכיור. משם הם מונחים על מגבת מטבח יבשה.
-
פחות עבודות בית
שלא תמצאי חבורה של גברים מנהלת דיונים כה מעמיקים איך לייעל את עבודות הבית
לא בטוח. את האתרים האלה שהפנו כאן עשו גברים.
כמו כן, תסלחו לי, כמה גברים עושים את כל עבודות הבית?
לבטל את עבודות הבית, שזה מה שחשבתי שהולך לקרות כאן
איך בדיוק?
בלי לבטל את הבית והמשפחה?
כאילו, לאכול במסעדות חמש ארוחות ביום? (בוקר, צהריים, ערב ושתי ארוחות ביניים) וככה ביטלנו:
לא לעשות כביסה אף פעם?
אז במקום זה לקנות כל שבוע בגדים חדשים שיהיה מה ללבוש?
או לשלוח כל יומיים שק מלא למכבסה השכונתית? שהם יכבסו ויגהצו וישלחו לנו נקי?
לא לנקות את הבית? את השירותים? מה, את באמת רוצה לחיות בתוך זה?
או שהכוונה לשלם לעוזרת בית מצויינת, יציבה ואמינה על ניקוי שבועי של הבית?
בקיצור:
אי אפשר לבטל את רוב העבודות.
אפשר רק לשלם הרבה כסף כדי שמישהו אחר יעשה לנו את רובן.
תודי שרוב עבודות הבית הן דווקא לא ניקוי הנברשת בסלון (למי שיש נברשת. לי אין! לא השתגעתי להחזיק דברים שדורשים כל כך הרבה עבודה... ), שאפשר לעשות פעם בשנה, שנתיים, שלוש או ארבע (-;
אלא הדברים היומיומיים שעושים כדי לאכול, להתרחץ, להתלבש, לשבת, לישון והמממ לעשות את הצרכים.
לא בטוח. את האתרים האלה שהפנו כאן עשו גברים.
כמו כן, תסלחו לי, כמה גברים עושים את כל עבודות הבית?
לבטל את עבודות הבית, שזה מה שחשבתי שהולך לקרות כאן
איך בדיוק?
בלי לבטל את הבית והמשפחה?
כאילו, לאכול במסעדות חמש ארוחות ביום? (בוקר, צהריים, ערב ושתי ארוחות ביניים) וככה ביטלנו:
- קניות
- בישול
- עריכה ופינוי של השולחן
- רחיצת כלים
לא לעשות כביסה אף פעם?
אז במקום זה לקנות כל שבוע בגדים חדשים שיהיה מה ללבוש?
או לשלוח כל יומיים שק מלא למכבסה השכונתית? שהם יכבסו ויגהצו וישלחו לנו נקי?
לא לנקות את הבית? את השירותים? מה, את באמת רוצה לחיות בתוך זה?
או שהכוונה לשלם לעוזרת בית מצויינת, יציבה ואמינה על ניקוי שבועי של הבית?
בקיצור:
אי אפשר לבטל את רוב העבודות.
אפשר רק לשלם הרבה כסף כדי שמישהו אחר יעשה לנו את רובן.
תודי שרוב עבודות הבית הן דווקא לא ניקוי הנברשת בסלון (למי שיש נברשת. לי אין! לא השתגעתי להחזיק דברים שדורשים כל כך הרבה עבודה... ), שאפשר לעשות פעם בשנה, שנתיים, שלוש או ארבע (-;
אלא הדברים היומיומיים שעושים כדי לאכול, להתרחץ, להתלבש, לשבת, לישון והמממ לעשות את הצרכים.
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
- דף אישי: הדף האישי של מי_מה*
פחות עבודות בית
ומי שאין לו שני כיורים משתמש בשתי קערות פלסטיק בינוניות מלאות במים
באנגליה שוטפים בקערה אחת! הסבון לא מרוכז ופשוט מוציאים את הכלים המסובנים מהקערה לייבוש. שתיתי ואכלתי שם חמש שנים מכלים שנשטפו ככה ולא היה שום זכר לטעם של סבון. אפילו עברתי את משבר ההסתגלות הנדרש ועברתי לשטוף ככה בעצמי. זה חסכוני מאוד הן במים והן בעמל.
ועוד טיפ למנקות בחומץ: מאחר והוא לא חומר מסוכן אפשר לתת לילדים לנקות את האמבטיה , למשל, ובכך לחסוך מעצמך עבודה!
בכלל נראה לי שדרך טובה ואף חינוכית להפחתת עול הנקיונות היא להפעיל את הילדים. לי יש אחד שמאוד אוהב לעבוד עם מים, היום למשל הוצאתי לו את כל הכיסאות מהבית החוצה והוא ניקה אותם בספוג ואחר כך שטף בצינור (ככה גם השקינו את עצי הפרי על הדרך), בחלוף החמסינים של האביב הוא גם ינקה ככה את החלונות והרשתות (לפני שנה יצא לו משו משו והוא היה רק בן שלוש אז השנה יש לי צפיות גבוהות).
באנגליה שוטפים בקערה אחת! הסבון לא מרוכז ופשוט מוציאים את הכלים המסובנים מהקערה לייבוש. שתיתי ואכלתי שם חמש שנים מכלים שנשטפו ככה ולא היה שום זכר לטעם של סבון. אפילו עברתי את משבר ההסתגלות הנדרש ועברתי לשטוף ככה בעצמי. זה חסכוני מאוד הן במים והן בעמל.
ועוד טיפ למנקות בחומץ: מאחר והוא לא חומר מסוכן אפשר לתת לילדים לנקות את האמבטיה , למשל, ובכך לחסוך מעצמך עבודה!
בכלל נראה לי שדרך טובה ואף חינוכית להפחתת עול הנקיונות היא להפעיל את הילדים. לי יש אחד שמאוד אוהב לעבוד עם מים, היום למשל הוצאתי לו את כל הכיסאות מהבית החוצה והוא ניקה אותם בספוג ואחר כך שטף בצינור (ככה גם השקינו את עצי הפרי על הדרך), בחלוף החמסינים של האביב הוא גם ינקה ככה את החלונות והרשתות (לפני שנה יצא לו משו משו והוא היה רק בן שלוש אז השנה יש לי צפיות גבוהות).
-
פחות עבודות בית
אגב אני גם לא עושה כמעט קניות. מזמינה הכל דרך הטלפון.
הנה דוגמא למשהו מוזר.
מה פירוש לא עושה קניות?
להזמין דרך הטלפון זה לא לעשות קניות?
שיטה מצויינת, אקולוגית (אם את לא הולכת ברגל לקניות) וחסכנית בכסף (כי קונים רק מה שצריך ולא מתפתים) ובזמן.
את עושה קניות.
רק בצורה יעילה.
גם אני עושה הזמנה שבועית של הקניות האורגניות שלנו (רוב הקניות) דרך הטלפון. המשלוח חוסך לי המון כסף וזמן.
הנה דוגמא למשהו מוזר.
מה פירוש לא עושה קניות?
להזמין דרך הטלפון זה לא לעשות קניות?
שיטה מצויינת, אקולוגית (אם את לא הולכת ברגל לקניות) וחסכנית בכסף (כי קונים רק מה שצריך ולא מתפתים) ובזמן.
את עושה קניות.
רק בצורה יעילה.
גם אני עושה הזמנה שבועית של הקניות האורגניות שלנו (רוב הקניות) דרך הטלפון. המשלוח חוסך לי המון כסף וזמן.
פחות עבודות בית
תודה על טיפ המלח לימון והחומץ, הרבה יותר אקולוגי וזול...
יש לי משהו נוסף של הימים האחרונים. תמיד כשאנחנו רוצים לצאת מהבית אז צריך לעבור בחדרים ולאסוף לכולם ג'קטים וכובעים, ודברי החתלה לקטן. אז עכשיו הכנתי שקית גדולה ליד הכניסה, והכל שם ופשוט מרוכז יחד, ולא צריך לאסוף כל פעם. גם כן חסכון. כשחוזרים הביתה פושטים הכל לתוך השקית ורק צריך להוסיף חיתולים. הלכה עוד משימה. בעצם שתיים. לאסוף כל פעם ולסדר כשחוזרים.
בשמת - זו ממש פעילות שלמה שמתבטלת, הקניות, הטיול לחנות, הלהכניס את זה הביתה, זה ערב שלם שהיה הולך לי על זה. אפשר לעשות גם הזמנת סופר (בלו סנטר או נט סל), גם הזמנה מהקצב, חנות טבע. את הכל אפשר להזמין.
יש לי משהו נוסף של הימים האחרונים. תמיד כשאנחנו רוצים לצאת מהבית אז צריך לעבור בחדרים ולאסוף לכולם ג'קטים וכובעים, ודברי החתלה לקטן. אז עכשיו הכנתי שקית גדולה ליד הכניסה, והכל שם ופשוט מרוכז יחד, ולא צריך לאסוף כל פעם. גם כן חסכון. כשחוזרים הביתה פושטים הכל לתוך השקית ורק צריך להוסיף חיתולים. הלכה עוד משימה. בעצם שתיים. לאסוף כל פעם ולסדר כשחוזרים.
בשמת - זו ממש פעילות שלמה שמתבטלת, הקניות, הטיול לחנות, הלהכניס את זה הביתה, זה ערב שלם שהיה הולך לי על זה. אפשר לעשות גם הזמנת סופר (בלו סנטר או נט סל), גם הזמנה מהקצב, חנות טבע. את הכל אפשר להזמין.
פחות עבודות בית
בשמת, מצטערת שלא הובנתי כהלכה, זה היה ממש בצחוק. ברור שלא ניתן לבטל אותן. וגם, רוב הזמן אני לא סובלת מעבודות הבית, ואני עושה את כולן בעצמי ולא משלמת לאף אחד על כלום. גם בבית, גם בתחום האוכל, וגם בגינה. סתם שמתי לב שכמה שאנחנו מנסות להסיט את הדיון לדברים אחרים, או להפחית לעצמנו את כמויות העבודה שמוטלות עלינו, תמיד בסוף חוזרים, בגרסה כזו או אחרת, לאותה נקודה.