{מתכוני תרד
- http://www.tnuva.co.il/tnuva/[po]doa iis[/po].dll/Serve/item/Hebrew/1.1.1.1.2.4.html
- http://www.goodfood.co.il/recipes/get-r ... cipeID=801
בסיס:
מאדים תרד ( כ250 גר' - זה נראה המון, אבל כשזה מתאדה, זה משחרר המון נוזלים ומצטמק) ב חמאה או שמן זית), מוסיפים שום חתוך קטן או כתוש, משהו כמו 2 שיניים לכמות של מחבת בינוני.
מלח ופלפל לפי הטעם
וריאציות:
להוסיף חתיכות גבינה מלוחה או גבינה קשה אחרת ( קשקבל הולך מצוין, ברינזה, חלומי שמטגנים לפני אידוי התרד וכיו"ב)
ו/או טונה ו/או סלמון מעושן
ו/או ביצה
טעים לאללה!!!
{פשטידת תרד מצוינת תוכלו למצוא ב מתכונים לפשטידות
{ אנטי פסטי
מוצרים:
בטטה: מקלפים וחותכים לפרוסות של עד חצי סמ'
בצל סגול: חותכים לשמיניות (לא צריך לקלף)
פלפל אדום / צהוב/ כתום : חותכים לפרוסות בעובי של עד סמ'
פטריות:שלמות או חצויות לשניים
שום שלם:מקולף רק מקליפתו החיצונית ולא מפורק
ארטישוק ירושלמי: רחוץ וחתוך לפרוסות עבות
עגבניות שרי: חצויות
המתכון מאד גמיש. מכל אחד מהמוצרים אפשר לשים כמות לפי החשק או לא לשים בכלל..
מסדרים הכל יפה בתבנית (כל ירק בנפרד - זה יותר יפה). מזליפים שמן זית בנדיבות. מתבלים במלח ובפלפל שחור טחון.
מכניסים לתנור בחום של כ- 200 מעלות למשך כשעה. התבשיל מוכן כאשר הבטטה רכה ומוכנה לאכילה. ייתכן שהירקות האחרים יחרכו קצת או ישארו טיפה קשים - זה לא משנה, בכל מקרה זה טעים.
אפשר לאכול חם או קר. זה יכול להיות ארוחה קלה, תוספת למנה עיקרית, צלחת על מזנון, מילוי לסנדביץ' (עם גבינה / נקניק..), נשנוש ליד כוס יין או בירה וכו'.. מעולה לפיקניקים ולבראנצ'ים שמטילים עליכם להביא משהו ולא בא לעבוד קשה..
הערות:
אם שמים פטריות צריך לשים שלא יתייבשו יותר מידי.
תבלינים - אפשר להוסיף אחרים
{ פשטידת קישואים
חותכים קישואים לאורך לאצבעות.
מכינים בלילה: חלב, קמח, מלח, פלפל (לא הצלחנו להזכר אם יש ביצה, נדמה לי שלא). צריכה לצאת די דלילה - נגיד - משהו בין פאנקייקס לבלינצ'ס, יותר קרוב לבלינצ'ס.
טובלים, מטגנים, שמים בקערה: שכבה קישואים, שכבה גבינה צהובה מגוררת...
{ מתכון לממולאים - קישואים, עגבניות, פלפלים ואם רוצים אפשר גם תפו"א
רכיבים :
5-6 בצלים קצוצים
3/4 קופסאת עגבניות מרוסקות (אלה של ה-800 גרם)
- צרור גדול של שמיר
- צרור גדול של כוסברה
- צרור גדול של פטרוזיליה
כוס אורז
עגבניות, פלפלים, קישואים, ותפו"א מרוקנים מהתוך שלהם.
פלפל שחור גרוס טרי, מלח, פפריקה אדומה
רוטב עגבניות (צריך להכין כמות כפולה אם הולכים לפי הכמויות הירקות שנתתי כאן):
מחממים מעט שמן זית + 2 כפות קמח + רסק עגבניות (מקופסא! אחרת זה לא אותו דבר), מוסיפים מים, מלח ומי שרוצה גם א. מרק עוף.
אופן ההכנה :
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את האורז, העגבניות המרוסקות, עשבי התיבול והתבלינים.
ממלאים את הירקות עד ל- 3/4 (האורז מתנפח בזמן הבישול).
מניחים בסיר עם רוטב עגבניות, מכסים ומבשלים עד להתרככות כ-3/4 שעה.
הערות :
קישואים ועגבניות - לא קלופים!, תפו"א - כן.
לקישואים (ולתפו"א) כדאי לחתוך חלק קטן מהתחתית כדי ליצב אותם בסיר. את הקישואים מרוקנים בזהירות עם כפית. להשתדל לא לקרוע את הדפנות. אם הקישואים מאוד גדולים אני חותכת אותם לשניים.
הנה כמויות של הירקות כפי שיצא לי היום: 13 עגבניות, 8 קישואים עגולים (הם גדולים מאוד, בגודל של עגבניה גדולה), 8 תפוחי אדמה).
אצלי יוצאים 2 סירים מלאים בממולאים ומספקים אוכל ל-5 ימים למשפחה שלמה שזוללת אותם.
טיפים :
כדי לדאוג שהתפו"א, הקישואים, העגבניות והפלפלים יהיו בערך באותו גובה בסיר. כלומר, שלא יקרה מצב שהקישואים יהיו גבוהים מאוד ביחס לשאר הירקות כדי שהם יוכלו להתבשל לגמרי.
במהלך הבישול לפתוח את הסיר ועם כף, להעביר חלק מהרוטב שנמצא בסיר, על הממלואים עצמם.
אתמול ניתקלתי בקישואים עגולים (ממש בגודל של עגבניה) - הם נראים לי אידאלים למילוי, אם כי אפשר כמובן, גם את הרגילים.
{מרק דלעת מדהים!
מטגנים בשמן זית (או בחמאה, אם רוצים) בצל גדול אחד ואחרי מספר דק' והזהבה, גם כמה שיני שום (לפי הטעם).
מוסיפים 1/2 כוס יין לבן יבש ונותנים לבעבע
מוסיפים לטיגון חתיכת דלעת נאה (1/2 ק"ג ?) חתוכה לקוביות
מערבבים כמה דק' ומוסיפים מים שיכסו את הדלעת (כליטר).
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים עד להתרככות הדלעת.
עכשיו מוסיפים גביע שמנת מתוקה / חמוצה או לאלו שאינם אוכלים מוצרי חלב כוס חלב קוקוס / שמנת מחלב סויה (בחנויות טבע).
טוחנים במערבל ידני בסיר עד למרקם קרמי חלקלק ביותר, מביאים לרתיחה, ממליחים ומפלפלים, אפשר גם למסקֵט , אם אוהבים.
מביאים שוב לרתיחה ובסוף מוסיפים מיץ מ- 12/ לימון.
ו...זהו- טעים לאללה.
אפשר גם להשתמש כ"רוטב" לדגנים / קטניות / בשר וכו'.
{
אתר מתכונים (ועוד) של מועצת הירקות.
מניסיוני, המתכונים שלהם מצויינים.
אפשר לחפש מתכון לפי ירק, סוג תבשיל רצוי, וגם לפי תבלין, במקרה שחבילת קורנית ממצמצת אליכם ממדף המקרר, ומחכה לגאולה..
יש גם נתונים תזונתיים על ירקות.
מתכוני ירקות