מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

גלית_יא*
הודעות: 1
הצטרפות: 02 נובמבר 2011, 06:58

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי גלית_יא* »

הי @}
כמו שיש דבר הנקרא אכילה חברתית, שלילד וגם לנו יש יותר תיאבון כשהוא רואה ילדים ואנשים אוכלים יחד איתו, כך יש גם ,על אותו משקל, את הכוח של הבישול בצוותא,כמה נשים שמבשלות יחד.. מכיון שאנחנו כבר לא גרות בשבט,בו כולנו מבשלות יחד במטבח משותף, אני מעוניינת ליצור מטבח ווירטואלי שיתופי, בו נבשל בישול יומי בצוותא. לעשות מהמטבח שלנו בבית וגם שלכם ,מקום הכי ידידותי ולבסוף גם הכי אהוב.כך נעביר חוויה טובה לעצמינו ולכול שאר הבית שיזכה באימא מזינה ושמחה.
הרעיון הוא ליצור מהמטבח מקום נעים ומזמין לשהות בו וגם לבשל וליצור בו. כשהמטבח נעים,שמח ומזמין,גם אנחנו הופכות לכאלה ומבשלות בשמחה.השמחה נדבקת לאוכל ויוצרת ילדים שמחים. זו הוכחת האהבה הכי חזקה לילד שלנו. יותר מכול חדרי הבית, הוא המקום בו אנו מעבירות אהבה ומסרים לילדינו יותר מכול מקום אחר. אוכל מושקע בסביבה נעימה,שמחה וחמה שווה יותר מכול לונה פארק ,ג'ימבורי או קרטיב ...טוב, אולי ינוקא לא יסכים איתי על האחרון.
מקווה שהדף הזה יישא פרי וייתן חשק,השראה ורעיונות לכול האימהות המתקשות במתן הרגלי תזונה בריאים להן ולילדיהן, וגם לכאלו שרוצות להרגיש שהן לא לבד בחווייה.
אגב, המטבח תמיד יותר ממקום בו רק מבשלים, זה מקום בו לומדים לחיות ממש. את עיצות החיים הכי טובות מסבתא שלי קיבלתי תוך כדי שהיא לשה בצק לעוגה לשבת,או חתכה ירקות לסלט.
מעבר לבישול היומי השיתופי, הנושאים בהם נידון ונשתף הם:
  • מוצרי יסוד בריאותיים ורצויים במטבח שלנו.
אחד השלבים להקמת מטבח וירטואלי שיתופי בו ניצור בישול יומי הוא בחירת מוצרי היסוד.
כלומר מה שצריך להיות בכול מטבח אצלינו. ולכן אני מזמינה כול תזונאית או מבינה לשתף במה רצוי שיהיה אצלינו.
  • ארגון וסדר. טיפים לשמירת הסדר לאחר בישול,ארגון המטבח וכלים נחוצים.
  • עיצוב ואסטתיקה: רעיונות לעיצוב ,פתרונות לחללים קטנים ובינוניים,עקרונות הפאנג שואי ,צבעי קיר, ועוד רעיונות שיכולים ליצור מהמטבח מקום נעים לאכול בו או סתם לשבת עם חברה על כוס קפה.
אחד הדברים שינוקא אוהב מאוד לאכול זה מרק עוף. אנסה את מזלי ואלך על זה היום,מי מצטרפת?...יש לי שוקי עוף טריים,בטטות,תפוחי אדמה ושאר ירקות.

מה עוד ניתן להוסיף למרק על מנת לשדרג את ערכו התזונתי?

אם מישהי מיכן בעניין של להכין מרק עוף היום ,מוזמנת לשתף בתהליך,וכמובן בתוצאה...
מכינה את השטח ומתחילה לבשל בעוד כחצי שעה. אבא הולך לעבודה, וינוקא אמור לקום בסביבות 8.
עולם_חדש_מופלא*
הודעות: 833
הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי עולם_חדש_מופלא* »

רעיון מצוין לדף. (אולי יעודד אותי לבשל כל יום...)

למרק עוף אני מוסיפה פטרוזיליה-שמיר-סלרי (השילוש הקדוש). ואפשר גם גריסים.
גליתי*
הודעות: 9
הצטרפות: 14 מרץ 2010, 08:20

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי גליתי* »

רעיון מצוין לדף. (אולי יעודד אותי לבשל כל יום...)_
הי עולם נולא, זאת גם המטרה. איזה יופי. הלוואי.

מה עם כוסברה? נראה לי שגם הולך, לא?

וואלה, סלרי אין לי.. ...

_
מניקה_אתגרית*
הודעות: 39
הצטרפות: 11 אוקטובר 2011, 15:10

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי מניקה_אתגרית* »

אנחנו מתבלים בחוויג' (בעדינות, זה חזק), מלח ופפריקה אדומה. כוסברה נותנת טעם חזק (שאצלנו לא אוהבים) אבל אצלנו השילוש הקדוש הוא דווקא זוג - פטרוזיליה ושמיר בלבד (אז גם בלי הסלרי אפשר...) השמיר נותן למרק ארומה שאני מאד אוהבת אבל הצעירים האוכלים על שולחני (וגם האיש) תמיד מבקשים "בלי הירוק". מצד שני - הירוק ניתן להזזה הצידה בקלות. תפוחי אדמה הם להיט אצל צעירים במרק העוף, והעמילן גם טיפה מעבה את הנוזל (אבל האיש מתלונן על הטעם לכן התפתח אצלנו "מרק קטן" לצד "הראשי" עם תפו"א למעוניינים בלבד).

אני מכינה היום (לראשונה זה הרבה שנים) קוגל ירושלמי. האיש מת על זה ואני שונאת את הקרמל, תמיד יצא לי שרוף והרס סירים, לכן הפסקתי. אבל לילה קשה עבר על כוחותינו בגזרת הקטנטן ואני בקטע של לפנק. יש לנו בבית גם המון גריסים - למישהי יש רעיון למרק / תבשיל מבוסס גריסים? משהו סמיך לחורף הירושלמי שנחת עלינו לפתע יהיה נהדר.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מרק גריסים ופטריות, כמובן
גליתי*
הודעות: 9
הצטרפות: 14 מרץ 2010, 08:20

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי גליתי* »

יש דבר כזה שקדי מרק מחיטה מלאה או משהו בדומה לזה?
גליתי*
הודעות: 9
הצטרפות: 14 מרץ 2010, 08:20

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי גליתי* »

שיתוף : הקטני הקיא היום. אין לי מושג למה. חושדת בתירס שהיה במקרר כמה ימים . אולי זה וירוס. איך מבדילים?
באשר למרק העוף, גיליתי שאין לי תפוחי אדמה א ברגע האחרון שמתי את שוקי העוף בתנור לא לפני שטבלתי אותם ברוטב שהכנתי מדבש,שמן זית, שמן קנולה, טיפונת חרדל...ייצא ממש יאמי....טעים ביותר!

החלטתי שעל מנת שהמטבח יהפוך למקום הכי נעים בבית, אני צריכה לטפל בו מהיסוד. את המדף שמעל השולחן אני מתחילה למיין מה עושים עם כול הבקבוקונים הקטנים של רסקיו, ויטמין די,טיפות הומיאופתיות וכו'? איך והיכן מאכסנים שיהיה גם אסטטי?
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

גליתי, יש שקדי מרק אורגניים מקמח כוסמין מלא.
גם אצלנו מרק עוף תמיד מנצח. מרקים בכלל, אבל מרק עוף במיוחד.
היום אכלנו שאריות מאתמול: מרק בטטות, קציצות בקר, ואפונה ירוקה עם קצת חמאה ומלח.

מרק גריסים ופטריות זה אחלה דבר! רעיון מצוין, וזה יהיה המרק הבא שאכין (ולצדו מרק עוף. כי מרק גריסים רק אני אוכלת בבית...)
גילוש*
הודעות: 4
הצטרפות: 02 ספטמבר 2011, 11:17

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי גילוש* »

אמא שלי מוסיפה למרק עוף פלפלים ירוקים בהירים, מוסיף המון טעם מעולה
גוונים*
הודעות: 1638
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי גוונים* »

מרק גריסים ופטריות זה אחלה דבר!
מתכון????

תודה!
מניקה_אתגרית*
הודעות: 39
הצטרפות: 11 אוקטובר 2011, 15:10

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי מניקה_אתגרית* »

הכנתי בסוף גריסים עם בטטה וגזר, יצא יותר תבשיל ממרק ופחות סמיך ממה שהייתי רוצה אבל נראה טעים, כשאבא יחזור מיום ציד מפרך נשב יחדיו לאכול ונראה עם גם נטעם ככה.
אגב - למישהי יש מתכון טוב לקוגל ירושלמי? מה שמצאתי עד עכשיו לא גליק גדול (איזה מן מתכון כותב רבע כוס שמן במרכיבים ואז שוכח להשתמש בה??????)

לעניין הבקבוקונים: אצלנו הוקדשה לסוגיה מגירה קטנה ייעודית אבל גם קופסת נעליים בתוך מגירה גדולה או על מדף (אפשר לגזור חלק מה"חזית" כדי לראות מה יש בפנים בקלות ונשלף לחיפוש מדוקדק יחסית בקלות).
גליתי*
הודעות: 9
הצטרפות: 14 מרץ 2010, 08:20

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי גליתי* »

גליתי, יש שקדי מרק אורגניים מקמח כוסמין מלא.
תודה!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה עושים עם כול הבקבוקונים הקטנים של רסקיו, ויטמין די,טיפות הומיאופתיות וכו'? איך והיכן מאכסנים שיהיה גם אסטטי?
מגירה בארון בגדים. גם להרחיק משמש, מקרינה של מכשיר חשמל (הורס רמדיס הומאופתיות) וגם, שאף אחד לא יתבלבל ויקח בלי שצריך.
<מכירה מבוגר שסיפר לי שכילד אמא שלו לא היתה מסכימה לו ממתקים אז הוא היה מטפס למדף ובולי את כל הגלובולים ההומאופתים המתוקים D-: (מבוססים כל סוכר חלב) >
דג_חתול*
הודעות: 506
הצטרפות: 09 אוגוסט 2010, 00:28
דף אישי: הדף האישי של דג_חתול*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי דג_חתול* »

איך מכינים כדורי בשר טעימים שגם ילדים אוהבים?
עולם_חדש_מופלא*
הודעות: 833
הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי עולם_חדש_מופלא* »

איך מכינים כדורי בשר טעימים שגם ילדים אוהבים?
איזה מרכיב הילדים שלך לא אוהבים?

בתור ילדה אהבתי רק כאלו שעשויים מ: הודו אדום, אפשר גם קצת בקר, בצל מגורד, אורז לבן לא מוכן (יתבשל ברוטב וידביק את הכדורים), ביצה, מלח.
בתוך רוטב: בצל מטוגן, רסק עגבניות, מים, מלח, סוכר.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הכנתי השבוע:
בסיר אחד :חלקי עוף שעברו רתיחה בנפרד,בטטות,עדשים כתומים ואורז מלא שעבר חצי בישול,קצת סויה והכנסתי לתנור על 100 מעלות ל-4 שעות. הילדים אהבו,והאורז יצא במרקם של חיטה מבושלת (אחד אחד..)
אכלנו במשך יומיים צהריים וערב.
אור_הירח*
הודעות: 74
הצטרפות: 27 דצמבר 2004, 00:47
דף אישי: הדף האישי של אור_הירח*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי אור_הירח* »

כדורי הבשר שהילדים שלי (וגם האיש) אוהבים: על כל חצי ק"ג בשר טחון אני מוסיפה ביצה, 4 שיני שום כתוש, 4 כפות פירורי לחם, כפית חרדל קצת מלח ופלפל. מכינים כדורים מהעיסה, וזורקים בתוך רסק עגבניות שטוגן במעט שמן +מים+ מלח ופלפל שרתחו.

טעים חם ואפילו קר ישר מהמקרר!
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי עדי_ל* »

כוסמת.
אני יודעת, היא שנויה במחלוקת.
אנחנו אוהבים אותה ככה, כמו שהיא, בלי ניסיון לשנות אותה :-)
אבל אתמול בישלתי אותה באופן שיצר תבשיל טעים ביותר וללא האופי הכוסמתי המוכר (הריח והכבדות)
לפני הבישול הנבטתי וזה נתן לה אופי אחר לגמרי.
את הכוסמת המונבטת בישלתי. קודם "טיגנתי" במים בצל קצוץ היטב ושום, הוספתי קוביות קטנות של גזר ואז את הכוסמת, רסק עגבניות ומים. מלח וקצת כמון.
יצא תבשיל טעים וקליל עם טעים עדין.
לולי*
הודעות: 96
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 23:47

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי לולי* »

עדי,
כול הכבוד לא לנסות לשנות כוסמת, אני לא ממש הצלחתי בזה עד כה...
איך מטגנים במים? שמעתי על כך אבל לא זוכרת. אשמח להסבר.
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי עדי_ל* »

שמה את הבצל בסיר עם מעט מים, ממש כמה טיפות. בכל פעם שהם נגמרים מערבבת עם כף עץ , על אש בינונית למנוע חריכה, ומוסיפה טיפות מים ספורות ושוב ושוב. צריכים להיות דרוכים :-) הבצל מצהיב ונהיה חום כמו בפעולת הטיגון.
לגבי הכוסמת - נסי את הבישול לאחר תהליך ההנבטה. זה שינה את אופיה של הכוסמת באופן משמעותי לטובה.
אני לא בטוחה שתהליך הבישול הותיר משהו מיתרונות ההנבטה. מניחה שלא כולם נהרסו. אבל הטעם והמירקם השתנו למשהו קליל הרבה יותר.
שמתי פי שתיים מים מכוסמת ועוד חצי כוס בעבור הגזר - קבלתי תבשיל שנותר בו נוזל וזה היה מצויין. לא יבש - עם רוטב בטעם רסק העגבניות וקצת כמון. הילדים טרפו עם סלט ירקות ליד. הגדול עירבב את שניהם :-)
אשמח לשמוע תגובות ממישהי נוספת שתנסה.
לולי*
הודעות: 96
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 23:47

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי לולי* »

תודה, אנסה את עניין הטיגון במים, נשמע טוב.
לגבי הכוסמת - עדיין מעט חשדנית כלפיה אבל מקווה לנסות ( - :
. המתכון שלך נשמע טעים ואולי הגיע הזמן שאנביט סוף סוף....
אמא_בבית*
הודעות: 1078
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי אמא_בבית* »

איך מכינים כדורי בשר טעימים שגם ילדים אוהבים?
כדורי בשר להיט:
http://www.nikib.co.il/node/451
ועוד המון מתכונים שלה (אפשר להוריד את האבקת מרק שהיא דוחפת בכל דבר)
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי נועה* »

שמה את הבצל בסיר עם מעט מים, ממש כמה טיפות. בכל פעם שהם נגמרים מערבבת עם כף עץ , על אש בינונית למנוע חריכה, ומוסיפה טיפות מים ספורות ושוב ושוב
אני שמה את הבצל בלי מים ובלי שמן על אש בינונית-נמוכה ומערבבת הרבה רק כשהבצל מצהיב אני מוסיפה שמן
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי נועה* »

איך מכינים כדורי בשר טעימים שגם ילדים אוהבים?
אני קוצצת במג'ימיקס בצל, גזר קטן, פרוזיליה, סלרי, נענע, או ירוקים אחרים
מערבבת עם חצי קילו בשר טחון, לפעמים ביצה למרקם רך יותר, מלח, פלפל, וקצת שמן.
ברוטב עגבניות.
מיכלי*
הודעות: 182
הצטרפות: 23 ינואר 2002, 18:47

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי מיכלי* »

בכדורי בשר שלי, מטגנת מעט את הבשר עם הבצל וקינמון. ברוטב יש עגבניות טריות סלרי מגורד ועשבי תיבול.
ב_שאיפה*
הודעות: 166
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

מה הכנתם היום?
אני מנסה לאכול טבעוני ומוצאת עצמי כל הזמן סביב אוכל, כל הזמן רעבה.
היום הכנתי סלט "מתוק" של חסה, אבוקדו, תפוז, סילאן ושמן זית. נגמר בצ'יק
בוחשת_בסירים*
הודעות: 1
הצטרפות: 15 פברואר 2012, 22:21

מטבח וירטואלי שיתופי בישול יומי בצוותא

שליחה על ידי בוחשת_בסירים* »

מצטערת שלא טבעוני
הכנתי אורז בסמתי מלא ורגיל מעורבב,
חתיכות קטנטנות של שוק הודו עם תועפות בצל ועגבניות עם שום פלפל שחור וטיפה רסק מבושל כשעה לריכוך והסמכה,
ומרק של ירקות : תפוחי אדמה כרשה וכרובית טחונים עם תבלינים בתוספת תירס ,איטריות אורז מלא וכוסברה טריה, עם קצת צ'ילי תאילנדי
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”