כמו שיש דבר הנקרא אכילה חברתית, שלילד וגם לנו יש יותר תיאבון כשהוא רואה ילדים ואנשים אוכלים יחד איתו, כך יש גם ,על אותו משקל, את הכוח של הבישול בצוותא,כמה נשים שמבשלות יחד.. מכיון שאנחנו כבר לא גרות בשבט,בו כולנו מבשלות יחד במטבח משותף, אני מעוניינת ליצור מטבח ווירטואלי שיתופי, בו נבשל בישול יומי בצוותא. לעשות מהמטבח שלנו בבית וגם שלכם ,מקום הכי ידידותי ולבסוף גם הכי אהוב.כך נעביר חוויה טובה לעצמינו ולכול שאר הבית שיזכה באימא מזינה ושמחה.
הרעיון הוא ליצור מהמטבח מקום נעים ומזמין לשהות בו וגם לבשל וליצור בו. כשהמטבח נעים,שמח ומזמין,גם אנחנו הופכות לכאלה ומבשלות בשמחה.השמחה נדבקת לאוכל ויוצרת ילדים שמחים. זו הוכחת האהבה הכי חזקה לילד שלנו. יותר מכול חדרי הבית, הוא המקום בו אנו מעבירות אהבה ומסרים לילדינו יותר מכול מקום אחר. אוכל מושקע בסביבה נעימה,שמחה וחמה שווה יותר מכול לונה פארק ,ג'ימבורי או קרטיב ...טוב, אולי ינוקא לא יסכים איתי על האחרון.
מקווה שהדף הזה יישא פרי וייתן חשק,השראה ורעיונות לכול האימהות המתקשות במתן הרגלי תזונה בריאים להן ולילדיהן, וגם לכאלו שרוצות להרגיש שהן לא לבד בחווייה.
אגב, המטבח תמיד יותר ממקום בו רק מבשלים, זה מקום בו לומדים לחיות ממש. את עיצות החיים הכי טובות מסבתא שלי קיבלתי תוך כדי שהיא לשה בצק לעוגה לשבת,או חתכה ירקות לסלט.
מעבר לבישול היומי השיתופי, הנושאים בהם נידון ונשתף הם:
- מוצרי יסוד בריאותיים ורצויים במטבח שלנו.
כלומר מה שצריך להיות בכול מטבח אצלינו. ולכן אני מזמינה כול תזונאית או מבינה לשתף במה רצוי שיהיה אצלינו.
- ארגון וסדר. טיפים לשמירת הסדר לאחר בישול,ארגון המטבח וכלים נחוצים.
- עיצוב ואסטתיקה: רעיונות לעיצוב ,פתרונות לחללים קטנים ובינוניים,עקרונות הפאנג שואי ,צבעי קיר, ועוד רעיונות שיכולים ליצור מהמטבח מקום נעים לאכול בו או סתם לשבת עם חברה על כוס קפה.
מה עוד ניתן להוסיף למרק על מנת לשדרג את ערכו התזונתי?
אם מישהי מיכן בעניין של להכין מרק עוף היום ,מוזמנת לשתף בתהליך,וכמובן בתוצאה...
מכינה את השטח ומתחילה לבשל בעוד כחצי שעה. אבא הולך לעבודה, וינוקא אמור לקום בסביבות 8.