| מזון באמת אורגני | מזון אורגני בזול | קואופרטיב אורגני | גננות אורגנית | פירות פחות מרוססים | לקלף או לא לקלף | נקיון ידידותי לסביבה | משלוחי מזון אורגני השוואת מחירים ומבחר | מדור תזונה טבעית | מדור אקולוגיה
{למוסיפים כאן הודעות - אנא קראו קודם את מדיניות פרסום באתר באופן טבעי, תודה. }
אתר ארגון התקן האורגני העולמי - IFOAM
עמותת הצרכנים האורגניים
{
[h=3]
חנויות ומרכזי משלוחים למזון אורגני לפי אזורים בארץ [/h](שימו לב, חלק מהחנויות מבצעות משלוחים גם לאזורים אחרים):
כל הארץ:
- ""ארץ אורגנית"" www.eretz-organit.co.il - משלוח תוצרת אורגנית (פירות, ירקות, קטניות, מוצרי חלב, מאפים ועוד).
חוות דעת על ארץ אורגנית:
- הם טובים, ניכר שהם משתדלים ואני שמחה שהם דואגים להעביר את כל הדורש מיחזור ליעדו. לפעמים יש קצת טעויות ואכזבות, טל עושה כל מאמץ כדי לשפר ולתקן והוא קשוב מאוד להערות (ה עוגיה);
- אני קונה אצלם מזה 3 חודשים ומאוד מרוצה מהשירות. אם לא מרוצים ממוצר - ניתן להחזיר ולקבל זיכוי. ניתן לפרט אלו ירקות/פירות רוצים. כך למשל הזמנתי, רק בננות בשלות מאוד או קישואים קטנים שיתאימו למילויי. ללקוחות מתמידים יש בונוסים: החזר דמי משלוח, החזר אחוז מסוים מדמי הקנייה. יותר זולים מחנויות טבע. את כל המוצרים שניתן למחזר (ניירות, סוללות, בקבוקים, פחיות) אני אוגרת בארגז הפלסטיק המיוחד והנוח שלהם. במשלוח הבא הם לוקחים את הארגז המלא במוצרי מחזור, ומשאירים אצלי ארגז חדש עם ההזמנה החדשה (שולמית ש).
- עשיתי כמה פעמים משלוחים מארץ אורגנית. הבעיה של לקנות בלי לראות היא שאת לא יודעת מה את מקבלת.
_הם טובים, ניכר שהם משתדלים ואני שמחה שהם דואגים להעביר את כל הדורש מיחזור ליעדו.
מה ששבר אותי אחרי חודש וחצי בערך לא כלכך קשור אליהם אלא לקניות של אוכל טרי בהזמנה בכלל (זה משהו שלא התנסיתי בו קודם)
אני בנאדם של שווקים, אני אוהבת ללכת ולבחור את העגבניות מהדוכן שבו הן נראות לי הכי טוב, ולהחליט כמה עגבניות אני קונה לפי האיכות שלהן ברגע הקניה וכאן הייתי צריכה להחליט כמה אני רוצה בלי לראות וקרה שקניתי קצת והגיע ירק מדהים וכירסמתי את כל הקניה בהנאה עוד בטרם הגיעה למקרר ואז התלהבתי ובשבוע אחרי הזמנתי פי 5
והגיע ירק מעפן שסיים את חייו בפח. זה לא צפוי._ (מאמא מאוהבת)
אני באותה תחושה.
- אני ממליץ על ארץ אורגנית. אמנם שירות משלוחים ולא חנות שבה אפשר "למשש" אבל יש איתם קשר אישי עם אנשים קבועים והם נותנים שירות איכפתי שלומד מה שאני רוצה (קצת מרגיש כמו שמישהו אחר מהמשפחה הולך עם רשימת קניות לחנות). חוץ מזה שהמחירים שלהם נוחים שירות עד הבית הוא דבר מאוד מאוד נוח וגם חוסך זמן וכסף. (אמיר)
- משיחה עם השליח מתברר שהסוללות נשלחות לפח (ואחר כך אנחנו שותים אותן). לא יודעת לגבי שאר הדברים אך למען הסר הספק, אנא זירקו נייירות בקבוקים וסוללות לפחי המיחזור בעצמכם. (פרח)
מרכז:
- organic india לשעבר "יבולים כפר שמריהו" - מרכז מסחרי כפר שמריהו (טל': 09.9567735). איכות גבוהה של פרות וירקות. משלוחים יומיומיים חינם. בר מיצים אורגניים.
- organic india - לשעבר "יבולים מיקדו סנטר" - שכונת תל ברוך, תל-אביב, "מיקדו סנטר" (טל': 03.6449363).
- "פינת הטבע", גבעתיים, רח' ויצמן 45. חנות טבע עם מבחר סביר של מוצרים אורגנים וטבעיים, כולל פירות, ירקות ומוצרי חלב, מוצרים יבשים (פסטות, קמח, שמנים, חמרי ניקוי של אקובר ועוד). עושים משלוחים, המחירים סבירים, הצוות חביב ויש הרבה מבצעי "שני מוצרים במחיר מוזל" וכד'.
- ה-חנות של זעירא במושב בני עטרות, יש שם הכל (ליד יהוד). טל' - 03-9712391.
- ביו סנטר, רעננה: www.bio-center.co.il משק שבו אנו מקיימים את החקלאות האורגנית כבר משנת 1983. ביקור באתר האינטרנט ישלים פרטים לכל המעוניינים. במקום חנות אורגנית ומוצרי טבע שמקיימת משלוחים באזור המרכז , וגן ירק אורגני מחזורי של ירקות העונה וכן עצי פרי מסוגים שונים. אתם מוזמנים ליצור קשר ולבקר, עצות ורעיונות יתקבלו בברכה.
- מזון מזין: משווקים ירקות ופירות הגדלים בחקלאות ביו-דנאמית מחירים זולים אספקה במשלוח עד לבית ניתן לבקש את המחירון במייל liora pe@netvision.net.il .
- "Organic India" (לשעבר שדות), כפר אז"ר דרך שיבא, סמוך למחלף אלוף שדה בכביש גהה. טל' 03-5357796, פקס 03-5357801. יש לחנות מועדון לקוחות יעיל עם הנחה קבועה של 5% לחברי המועדון.
- "Organic India" (לשעבר שדות), הרצליה מרכז מסחרי צמרות. טל' 09-9563338, פקס 09-9563582.
- גן השדה ,חווה לחקלאות בת קיימא בכפר רות ליד מודיעין. למעלה מ-60 ירקות ותבלינים הגדלים בשיטות של חקלאות אורגנית מסורתית, בשילוב עקרונות פרמקלצ'ר. משלוחים לתל אביב וירושלים ביום שלישי ולאזור מודיעין בשלישי וחמישי, יש להעביר הזמנה יום קודם, ניתן להזמין גם פירות. טל: 6939320 054, www.gan-hasade.com
חוות דעת על גן השדה:
עגור לבן: חוות דעתי על גן השדה - הזמנתי השבוע לראשונה, ואני מאוד לא מרוצה מההפרש במחירים בין הרשימה המפורסמת, ובין המחירים בפועל. מלפפון ב 12 במקום ב 5 (!!!), זה אמנם הפער הגדול ביותר, ושאר המחירים היו בפער קטן יותר (1-3 ש"ח) ובכל זאת, לדעתי יש טעם להודיע מראש על העליה במחיר ואולי הלקוח ישקול שוב את הזמנתו. בנוסף - הזמנתי 1 ק"ג תפוח אדמה - קיבלתי חבילה ארוזה של קרוב ל 2 ק"ג. הזמנתי 6 גזרים, קיבלתי חבילה ארוזה של 1 ק"ג. גם בנושא זה הייתי מצפה שיידעו אותי לפני המשלוח כדי שאוכל לשקול שוב האם לשנות את המשלוח או לא.
ליאת: שלום, אני ועוד מספר משפחות משוהם מקבלות למעלה משנה בשיווק ישיר ירקות ופירות אורגניים (באישור אגריאור) מגן השדה בכפר רות (ליד מודיעין)
אני מאוד מרוצה מהטריות, הטעם, המבחר, המחיר ההוגן ובייחוד מהיחס האישי של המגדל רעי, שבשבילו חקלאות אורגנית ופרמקלצ'ר זה חזון ולא רק פרנסה, והירקות הם כמו ילדים בשבילו.
משפחתי צורכת מזון אורגני כבר 10 שנים, ולדעתי אם כבר משקיעים בירקות אורגניים, חשוב לקבלם ישר מהשדה, הן בשל הטריות ובעיקר כדי שתדעו מאין הם הגיעו ומי גידל אותם.
רעי גם מארגן מידי פעם פעילויות עם הילדים אצלו בשדה, ומי שמכיר אותו יודע שאפשר לסמוך עליו, מומלץ בחום!
- "עדן טבעמרקט", אזור התעשייה, אור יהודה. מול מגה. חנות טבע ענקית עם מבחר עצום ומחירים זולים מאד, 5% הנחה על ירקות ופירות ללקוחות עם כרטיס מועדון והנחות גדולות יותר על תוספי מזון ומוצרי קוסמטיקה. לא עושים
גליה מייצרת ומוכרת חלב סויה אורגני וטרי טרי ללא שום תוספים (למעט מעט סוכר שאפשר גם לבקש בלי).
ניתן להזמין מראש ולבוא לקחת- נמצאת בנווה צדק, תל אביב. גליה.
054-4316157
03-5161745
ירושלים:
- "ניצת הדובדבן" רחוב כנפי נשרים, גבעת שאול. סניף טוב מאד, נקי מאד, משלוחים חינם, פירות וירקות טובים מיום שני עד חמישי טלפון 6515697
- יש שתי חנויות טבע בשוק ברחוב אגריפס במרחק 100 מטר אחת מהשניה. אחת ליד מאפית הבחירה הטבעית, והשניה מול בנין כלל.
- הבחירה הטבעית- מאפיה מצויינת גם עם לחמים אורגניים וקמח כוסמין לבן. אין שימוש במרגרינה. אין סוכר לבן. אין חומרים משמרים. יש הרבה עוגיות, קצת מאפים, עוגות שמרים עם שמן זית בימי רביעי בערב עד שישי .יש גם מחלקה חלבית על טהרת החמאה(עוגיות, רולדות קצפת, בורקס חמאה, פיצות עם בצק חמאה-חלק מקמח כוסמין). טלפון 6223229.
- ניתן לקנות יין אורגני איכותי ביותר המיוצר בכל שלביו ע"י החקלאי (החל מהזבל האורגני המשך בכרם ועד לאריזת הבקבוקים. ניתן לערוך גם ביקור ביקב. משפחת לוי-נוימנד - תקוע. 029964903.
- "חוביזה", מגדלת באיזור לטרון ושולחת ארגזים לבתים. אובייקטיבית אין לי מושג איך הם עומדים בקריטריונים או משתווים למקומות אחרים - זו לנו הפעם הראשונה ואנחנו בינתיים מבסוטים להפליא מעצם הרעיון של משלוחים אורגניים (על עקרון ההפתעה, פרט לעגבניות-מלפפונים שתמיד יש). 066-535980 למי שרוצה לבדוק.
- למי שרוצה לקנות במחירים סיטונאיים ויכול לקנות ולהשתמש (או לשמור בתנאים טובים) על מוצרים בכמויות של ארגזים (ולא קופסאות יחידות), כדאי לנסות את הרצל ביבי. הוא הבעלים של ניצת הדובדבן והוא בעצמו מייבא הרבה מהמוצרים. המחסן של ניצת הדובדבן נמצא בקיבוץ מעלה החמישה, ליד ירושלים. נכנסים לקיבוץ וממשיכים ישר עד שיש פניה ימינה לכיוון הרשת, המחסן נמצא ממש שם, ליד הרפת, מימין.
- גן השדה ,חווה לחקלאות בת קיימא בכפר רות ליד מודיעין, 40 סוגי ירקות ותבלינים גדלים בשיטות של חקלאות אורגנית מסורתית בשילוב עקרונות פרמקלצ'ר, מישלוחים בימים שלישי וחמישי ,יש להעביר הזמנה יום קודם , ניתן להזמין גם פירות .טל: 4832907 052 , תא פקס : 153-8-9708032 (ראו ביקורת על גן השדה למעלה)
- חברת בוקר טוב משווקת מזון אורגני ישרות מהחקלאי לצרכן במחירים מיוחדים השרות פועל באזור ירושלים והסביבה ניתן לקבל פרטים באתר www.boker-tov.com או בטלפון 026255588
- בחוות הר סיני בסוסיא מגדלים המון דברים. אנחנו קונים מהם לבנה, יוגורט, וגבינות קשות. זה טעים מאוד ואורגני לגמרי -יש תוצרת רק חצי שנה. זה גם מקום נחמד עם בריכת אגירה, טורבינה קטנה
אזור השרון:
- "הירקנייה האורגנית בפרדס חנה" - הזמנות עושים ביום ב' ובאים לאסוף ביום ד' בין 17:00-13:00 את ההזמנות המוכנות כבר בארגזים. יש ירקות ופירות אורגניים לפי העונה, פירות יבשים, דגנים מלאים וקטניות, מוצרי בסיס (קמח, סוכר, קוואקר, ביצים וכו'). יש גם טופו, עשב חיטה, חומרי ניקוי של ecover, שמנים אתריים ומוצריהם שמכינה אנמה ועוד ועוד... גם הרבה מידע (משתנה) על כל מה שקורה אצלנו בסביבה. יש גם אפשרות למשלוחים, או להשאיר בחוץ למי שמגיע מאוחר יותר. מומלץ בחום לכל מי שגר באזור פרדס- חנה, כרכור, בנימינה, גבעת עדה והמושבים, זכרון, ושאר הישובים בסביבה. טלפונים: 6760959-04 819414-051 עינת ויובל שמש
- "סל בטבע" - ספק שמביא עד הבית באזור פרדס חנה וגם באזור המרכז. המשלוח מתבצע פעם או פעמיים בשבוע בלבד. גידי, 04.6277770 , 058.431199, [email protected]
- קבוצת קנייה מרוכזת באיזור זכרון, לפרטים: ג'רי 058345192 או [email protected]
- בת-עמי 066-535980 [email protected] עודד 054-8999954 : קבוצת קנייה מרוכזת באזור זכרון-פרדס חנה (פרטים בהמשך הדף).
- "Organic India" (לשעבר שדות), בנתניה רח' סמילנסקי 16. טלפקס 09-8334256. יש לחנות מועדון לקוחות יעיל עם הנחה קבועה של 5% לחברי המועדון.
- הגינה האורגנית בבית יצחק שבעמק חפר.
החנות נמצאת על הכביש הראשי במרכז הישוב. טל' - אודי 052-8721765, רחל - 052-8818144
- ירקות ביו אורגניים בהוד השרון אצל יצחק בראונר : 050-5661842
בינגיני (2005-07-31T10:34:24):
שלום לכולם !
אני עובד במשק אורגני גדול באיזור חדרה ובאפשרותי לקנות ירקות בזול( מכל הסוגים כולל דגנים ומוצרי חלב) .
מי שמעוניין במשלוח לאיזור חדרה ופרדס חנה יכול להתקשר:
0546747599
- אור-גני http://www.or-gani.org.il ליד צומת כפר הרוא"ה, סל ירקות קבוע קטן/גדול, יש משלוחים לנקודות איסוף ויש משלוחים עד הבית, יש גם ביצים אורגניות, לחמים ועוגיות, ועכשיו התחילו להביא פירות אורגניים ממגדלים אחרים. מאוד נחמדים.
חיפה, טבעון והקריות:
- החווה האורגנית במרחביה עושה משלוחים ממרחביה ועד טבעון דרך כל מה שבאמצע.
פרטים נוספים: www.thefarm.co.il
- בטבעון יש שתי חנויות אורגניות:
- רחמים עווד מהגן האורגני בטבעון. איש נעים ישר ואמין מאד, שלא מהסס לקבל חזרה הזמנה שלא נראית ללקוח בלי יותר מדי שאלות (בננות רכות מדי וכאלה). הם עושים משלוחים לאיזור סביב טבעון, לא יודעת בדיוק לאיזה מקומות אבל שווה להתעניין אם אתם צפוניים. 04-9530933
- מפגש טבעוני של חיים, בכיכר של קרית עמל (ליד בנק לאומי). בית טבע מגוון, אבל כמעט אין תוצרת טרייה.
- ב כפר יהושע - משק זר (משק 7) מגדלים ומוכרים ביצים, עוף, זיתים ושמן זית אורגני
,-]סל אורגני מוצרי מזון אורגניים, קטניות ודגנים בתפזורת, מוצרי ניקיון, כלים חד פעמיים מקנה סוכר ועוד.
משלוחים חינם באיזור טבעון, כפר יהושע, תמרת, גבעת אלה, גוש שגב, חנתון, שמשית הסוללים, אלון הגליל, עפולה והסביבה, חיפה, זכרון יעקב, וישובי הסביבה. משלוחים בימי שלישי, רביעי וחמישי. כל המוצרים מגיעים ממגדלים אורגניים חברי האירגון לחקלאות אורגנית הנמצאים תחת פיקוח. ניתן להשיג אצלנו גם את הטופו המדהים של אימקה מקדיתה, חדש גלידות וסורבה אורגני תוצרת עצמית מעולה שולי הלחמי - 077-3019190 , 050-7605695 [email protected]
ניתן לעיין במחירון באתר htpp://organi.org
- "אמא אדמה", חיפה, החלוץ 15 (שכ' הדר). גם זולה וגם בעלת החנות מאוד נחמדה.
- חנות אורגנית ברמת בן גוריון באחוזה, חיפה.
- פלד אסף ואפרת, כפר ביאליק, טלפון 8726149, פאקס 8722348. מזמינים בפאקס ביום ב' והסחורה מגיעה ביום ד' אחה"צ. משלוח עולה 15 ש”ח.
- "החנות האורגנית, חיפה" - רח' האורן (שכ' רוממה החדשה), בחלקו האחורי של המרכז המסחרי. פירות, ירקות ומוצרים יבשים. זהו סניף נוסף של החנות בכפר ביאליק.
קייטרינג ומזון אורגני מוכן באיזור:
- "הקדירה האורגנית - דרורית בר-צבי. אוכל אורגני מוכן, מכפר ביאליק. נמכר גם בימי חמישי ושישי בשווקי האוכל של קניון האודיטוריום ושל קניון חורב בחיפה, אפשר לקנות גם דרך "סל אורגני".
- שני ריף-פרופסורסקי - קייטרינג אורגני מיקנעם, אימייל - [email protected]
קורסים וסדנאות:
- "אורי מאיר-צ'יזיק"www.mayerchissick.com (מא צ'י)
צפון:
אם רוצים מקום נעים לטייל בו, כדאי ליצור קשר עם גיתי (052-4819258) מהמוסד השיקומי במלכישוע, שעוזר לנוער לטפל בשדה האורגני ובחממות. אפשר גם לתרום למקום בקניה של מוצרים טריים מהשדה (בינתיים אפשר לעשות זאת רק דרך "ארץ אורגנית" בצפון, או במקום)- בצרכניה של מושב יודפת יש ירקות ומזון אורגני (במועצה אזורית משגב). ניתן להשיג שם גם גבינות עזים מדהימות מחוות "חלב עם הרוח". מומלץ!
- "מטבח הבחירה הטבעית" של עפרה ורן תורהטבע, בנהריה. הוא מקום מעולה לשיעורי בישול, מזון מוכן, ארוחות רומנטיות ואורגניות וגם סתם להתפנק ביציאה שאינה מלווה בתחושה של חטא, אלא רק בתחושות טובות. המטבח הוא בבית של עפרן ואפשר גם לקנות ירקות ופירות אורגניים (כלומר- לא רק מזון מוכן). טלפון - 04-9826188
- אורגניה, בכרמיאל. חנות אורגנית - 04-9083238
- אורנה מימרן, שיש לה חממות וחנות למוצרים אורגניים 5 דקות מפארק הירדן (חממות כרכום).
- יובל וגנר מוכר בביתו באמירים תוצרת אורגנית טריה, יומיים בשבוע.
חקלאי מהצפון היחיד שמגדל ומשווק שקדים אורגניים מעוניין למכור ישירות לצרכן... לפרטים 0507561747
"השוק האורגני" בסופר לב העיר, איזור התעשייה - חצור הגלילית. מבחר תוצרים ומוצרים אורגניים מכל הסוגים. כל יום מ9 עד 21 נייד 052-878-57-57
"שוק אורגני" בקיבוץ אלומות, מבחר של תוצרת אורגנית מכל הסוגים, ימי ראשון וחמישי. לפרטים: 04-6653364
שפלה:
החנות של משק מטס במושב "נטעים" שליד ראשון לציון. טל. 9695057-03. עושים משלוחים.
חוות דעת על החנות של משק מטס:
רוני בר: מזון בריאות נטעים במושב נטעים עושים משלוחים כל השבוע....צפון: עד רמת-השרון, דרום-רחובות....ת"א וגוש דן כל יום....
פתוחים ב-ה 9-19, שישבת 9-16.....
זוהי חנות ענקית אורגנית מפוקחת ומאושרת...והם גם חקלאים אורגנים מפוקחים ומאושרים.
בעל החנות : מושבניק אמיתי....החקלאות אצלו בדם.
אני עושה שם משלוחים קבוע....יש דברים שהם לא תמיד הכי זולים,אני עושה מדי פעם סקרי מחירים, למרות שבד"כ הם כן....אבל, אמינות זה מס' 1 בשבילי. (שנים הייתי קונה אצל האמנונים...עד שהתקשרתי לאירגון....ופלוני צדקת, רבים מגידולים שלהם לא מפוקחים)
אני ממליצה עליהם בחום: 03-9695057
- משק האמנונים במושב נטעים - הם מוכרים ביום שישי ושבת בין 9:30 ל- 14:00. בעיקר ירקות, דבש ביצים ומיץ רימונים אך מדי פעם יש פירות. המחירים זולים יותר מנטעים וניר צבי - ולפי טענת בעל המקום - הם לא מרססים בכלל - גם לא ריסוסים אורגניים. יש גם סיורים במשק לקבוצות. 03-9653690 http://www.amnonim.com
חוות דעת על משק האמנונים:
פלוני אלמונית: משק האמנונים.....הבסטה שלהם בשישבת....הם מוכרים אורגני ולא אורגני יחד.....אני לא מצליח להבין מה כולם נדבקים אליהם??
אז הם אומרים שהם אורגניים....אין להם פיקוח ואין אישורים....
הירקות שלהם ברובם אורגניים,אך הפירות והדבש ממש לא...
ואם אתם לא מאמינים תפנו לאירגון ותשאלו.....(אני בדקתי)....זה בושה שבאותה נשימה מוכרים לכם...את האמנונים מול חנויות מפוקחות ומאושרות (כמו שדות, ניצת ונטעים...)....הגיע הזמן להפסיק את הטעיית הציבור....
נ.ב. פירות ההדר שלהם ממש, אבל ממש מרוססים
אור: לדעתי פלוני אלמונית טועה ופירות ההדר שלהם לא ממש מרוססים_ , להפך, _לפי טענת בעל המקום - הם לא מרססים בכלל - גם לא ריסוסים אורגניים
- "בריאוטבע", במושב ניר-צבי (ליד צריפין), פתוחה מיום ב-ו. עושים משלוחים. 08-9231348 משפחת בנדטוביץ'. ירקות אורגניים שרובם גדלים במקום, בחממה שליד. מלבד ירקות, גם מוצרי חלב עזים, סויה, טופו, חטיפים וממתקים אחרים, מוצרים יבשים ועוד המון. גם קוסמטיקה ותוספי מזון. פעם ראיתי שם גם חיתולים אקולוגיים. מחוץ לחנות פינת חי נחמדה עם אתון, ארנבות , תרנגולות, ואווזים. והכל בתוך מושב עם גידולים מסביב, ממש נחמד. שכחתי לציין, אנשים מאד חביבים וידידותיים.
אני כיום נוסעת עד נטעים (משק מטס ו/או משק האמנונים או ניר צבי.
- "Organic India" (לשעבר שדות), רחובות רח' הרצל 202. טל' 08-9364732, פקס 08-9463960. יש לחנות מועדון לקוחות יעיל עם הנחה קבועה של 5% לחברי המועדון.
- "טבע הבשור" 1-800-25-90-90 t habsor@zahav.net.il. מגדלים כ 60 גידולים ומוכרים אותם לאנשים פרטיים, את מה שהם לא מגדלים הם קונים מהחקלאים האורגנים שמסביבם. מגיעים גם למרכז.
- נטורלה, גדרה, רחוב הבילויים. משלוחים חינם בגדרה, בתשלום לסביבה. מחירים סבירים. שעות פתיחה סטנדרטיות.
דרום:
- בקיבוץ גלאון יש גן אורגני בינתיים רק של ירקות ובכל יום ו' יש מכירה ליד הכלבו של הקיבוץ.... כמובן שאין הכל אך היתרון שאתה קונה מהמגדל (את הרב). מומלץ!!!
- חוות אלה - בצפון הנגב, ליד קיבוץ להב.
צדק: 409 6431 054
ניתן לקנות: חלב עיזים, גבינות עיזים בייתיות, בשר גדי, ביצים, עוף. אנחנו נוסעים לשם אחת לכמה שבועות לקנייה מרוכזת.
אם בא לכם להצטרף לקנייה מרוכזת, או לקנות בנפרד, צרו קשר. סיימון: 054-5491560
- בקיבוץ נאות סמדר מייצרים גבינות,יוגורט,ריבות,לדר,פירות, והכל אורגני
היפיפה ובצומת שזפון תפגשו בפונדק נאות סמדר.
טלפון לבירור:08-6358111
- שומשום חנות טבע ומסעדה אורגנית באילת - מקום מיוחד ויפהפה ,אוכל מדהים ומחירים נוחים (ארוחה עיסקית ב-30ש"ח כוללת צלחת טעימות מרק וסלטים),מיצים מפירות אורגננים ועשב חיטה .
- מכירת שמן זית מכפרים באזור שכם : טעים, בריא ומסדר כמה תחלואים של המצפון (לי הוא עוזר). השמן הוא אורגני ומהווה פרנסה כמעט יחידה למשפחות רבות.... לפרטים : עומר 054-3113200 או באי-מייל : [email protected]
- חנות אורגנית בקיבוץ אייל. (מי יודע איפה זה?)
[h=3]
קואופרטיבים אורגניים ברחבי הארץ (מה זה קואופרטיב אורגני?)[/h]- קואופ רחובות (בהתארגנות). אנשי קשר: ירון NAORIUS "מייל"[email protected], בת חווה "מייל"[email protected]. ביחד יוצאים בזול
- קואופ בני ציון איש קשר: "ערן" [email protected]
- קואופ שדה ורבורג איש קשר: "יחיאל"[email protected] טל' 050-9555115. במקור יוזמה של אורית של יקו. קומונה של חברי הקואופ
- קהילה אורגנית באזור הצפון הרחוק נשות קשר: לילך: 04-6946450 או מיקה: 04-6905145
- קואופ תל אביב coop]פלייר flier[/po].html telaviv]אתר coop[/po].html
- קואופ כליל אשת קשר: דסי 0544-291278
- קואופ טבעון אתר אשת קשר: "נטע"[email protected]
- קואופ קרית ענבים- ירושלים אנשי קשר: דלית מירושלים, שלומית מאשתאול, יוסי מנטף- 052-5715520 052-4483222 052-2406949 "מייל"[email protected]
- קואופ עיר גנים, קריית מנחם, ירושלים אשת קשר: ליאת טאוב "מייל"[email protected]
- קואופ פרדס חנה (בהתארגנות) נשות קשר: אוויה- 050-6300379, נוני-050-9112434 "מייל"[email protected]
- קואופ פרדס חנה (ותיק) אשת קשר: מיכל ויטל, "מייל"[email protected], טל' 050-7651731
כתבה על קואופרטיבים ברחבי הארץ
עוד מידע
עקרונות של מזון אורגני:
- פירות יבשים יובשו בשמש ואינם מכילים חומרים משמרים (גופרית) [דיון על אמיתות עקרון זה נידונה בהמשך]
- ללא הנדסה גנטית.
- פירות וירקות שאינם מרוססים בחומרי הדברה רעילים לאדם ולסביבה.
- בע"ח הגדלים בתנאים סבירים וניזונים ממזון טבעי.
למה כדאי לקנות מזון אורגני אם הוא כל כך יקר?
פסו ימי ה"ריסוס" שאפשר כביכול "לקרצף במים וסבון מהקליפה".
המזונות הלא אורגניים מושקים במים שמכילים את חומרי ההדברה בתוכם, וגדלים באדמה שהדי.די.טי ושאר הכימיקלים מכל השנים הקודמות כבר נמצאים בה built in.
גם במזון האורגני יהיו שרידים של חומרי ההדברה שעוד נמצאים באדמה ובמי התהום, אבל בעיקרון האדמה מעובדת בשיטות שמחזירות לה את החיים, ומנטרלות את הרעלים, ההשקיה במים בלבד (לא בחומרי הדברה כימיים), ולוקח שלוש שנים של גידול אורגני עד שמותר למכור את התוצרת כאורגנית - כי זה הזמן המינימלי שלוקח לאדמה להחלים ולהתנקות מהרעלים, יחסית.
ממזון לא מקבלים סרטן (הבהרת הגדרות: סוכר לבן אינו "מזון", למשל, אף על פי שבני אדם אוכלים אותו. ממש כמו שעלי העץ אינם מזון, אף על פי שהתינוק שלי "אוכל" אותם).
מחומרי הדברה ורעלים - כן.
סרטן והרעלות אחרות. וזה פועל לטווח ארוך. ככל שמצטבר לך בגוף יותר רעל, כך הסכנה גדלה. והמחלות הספציפיות תלויות במגוון המאכלים שאכלת (מזונות שונים מקבלים רעלים שונים, ויש גם שאלה של כמה הקרקע כבר קיבלה לאורך השנים, וכמה נשאר בה מרעלים שכבר אסור להשתמש בהם אבל הם שם, כמו הדי.די.טי) וברגישויות של הגוף שלך.
המזון המורעל שמוכרים רוב המשווקים מסוכן לבריאות, כולל סכנות למערכת הרבייה של ילדות קטנות (קבלת מחזור חודשי בגיל 7-8 היא אחת התוצאות של הרעלים בחקלאות).
(בשמת א)
ישנו רופא ומורה רוחני שמקדיש את חייו לחקר התזונה. שמו gabriel cousens.
בסדנה פה בארץ הוא הראה בתצלומים קירילים שמראים את ההילה האנרגטית את ההבדל בין פירות וירקות אורגניים ללא אורגניים - מדהים ומזעזע לראות מה קורה בעקבות הריסוס.
כמו כן הוא ממליץ רק על אוכל טבעוני חי (בהדרגה ובפיקוח כמובן) - כל מה שמבושל גם הורג והורס את האוכל.
ניתן לחפש ספרים שלו (באנגלית)
האתר שלו : www.treeoflife.nu
(אריק פלד)
ארון הספרים האורגני
- "מדוע מזון מגידול אורגני? - מחקרים, עובדות ומסקנות", בעריכת מיכאל בן-צבי, בהוצאת: 'למען בריאות מושלמת, לקידום שמירת הבריאות על-פי חוקי-הטבע בע"מ': תל-אביב, 1992 (כיום ניתן להשיג באמירים, טל. 04-6989542)
- ""The Fatal Harvest Readerpd], Andrew Kimbrell bbs b 2 2[/po]/103-3309618-7157468
ספר שיבוש תרבות
לוג קריאה בשיבוש תרבות
תרמו:
ערכה: תזמורת הים (7.9.04)
(רצוי להמשיך לערוך את הדיון, חלק ממנו כדאי להעביר לדף על גננות או על חומרי הדברה. טרה רוסה? )
ערכה: פ רח (ינואר 2007)