המתכון הבסיסי ליוגורט נא
כוס קשיו או מקדמיה וכוס מים (זה הכול! למרות שיש שדרוגים בהמשך). טוחנים בבלנדר לקרם אחיד (לשים חצי מהמים קודם ואז להוסיף את השאר). לשים במיכל שקוף עם מגבת מעל. לתת לזה לתסוס עד הצטברות של כס"מ מי גבינה בתחתית (6 עד 24 שעות.. תלוי בעונה ובאזור). לנער ולהכניס למקרר. להגיש קר.
אין מתכון שלא משתדרג עם היוגורט הזה...
עוגות נאות,
רסק ירוק,
פסטה מירקות, בייבוש קל זה ממש גבינה צהובה בפיצה נאה (ראו
מאפים נאים) ועוד.
ממש יוגורט
זה מתכון
מאד פשוט. טעמתי יוגורט טבעונאי לפני כמה שנים ולא התלהבתי מספיק בשביל להתעסק עם זה - אבל לאחר מפגש קצר עם תמי צרי, טבעונאית מ-
עץ בעיר וטעימה חטופה ממשקה היוגורט שלה - שמתי לב שהמחשבה לנסות לא עוזבת. יותר מניצוץ הפעם - נוצר גחל שרוצה להפוך למדורה משלהבת.. עוד סיבה טובה לכל חלוץ להקיף את עצמו מדי פעם בחלוצים בראש דומה - כדי לפתוח את הראש לדברים שלא היו קוראים אם היה לבד.
אז חיפשתי על הרשת כל מיני מתכונים... וכשהגעתי למתכון של פשוט קשיו ומים .. צחקתי ואמרתי בואו ננסה.
זה תסס והחמיץ ונעשה ממש יוגורט גן עדן.
עכשיו.. אכן לא טעמתי יוגורט 14 שנה - אבל אחותי אמרה שזה פשוט יוגורט עיזים בלדי חבל על הזמן. מומו התלהבה והלכה לקטוף תותים וצילמנו אז הנה:
את שלי עשיתי אתמול ב-16:00 והיום ב-12:00 החלטתי שזהו. זה נעשה סמיך וראיתי ממש whey!
הוספתי מיץ של חצי לימון וערבבתי טוב. זהו. יש
ממש יוגורט ולא התערבנו עם הפטמות של האמהות של העגלים והגדיים ולא הסתבכנו עם סויה. ואם נלקט מקדמיה או צנובר (עכשיו שיא העונה! האצבעות שלי עדיין שחורות מאתמול) אז בכלל יצא טעים.
אופציות ברורות - לערבב עם תמרים\פטל\תותים\
גרנולה ודייסה חיות...
אני מכין עכשיו rejuvalac ואני אנסה עם זה במקום מים בעוד כמה ימים.
בתאבון ובאהבה.