מהי מכונית משפחתית

עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

לאחרונה (כנראה בגלל שאנחנו עסוקים בחיפוש מכונית) עלו בי מחשבות בנוגע ל"מכונית משפחתית".

מגוחך/מרגיז/משעשע בעיני לקרוא למכוניות הנמכרות היום בשם "מכונית משפחתית". התכנון שלהן נראה לי כמו תכנון שעשה מישהו שאין לו משפחה בכלל.
זה במיוחד בלט לי כשראיתי פרסום של אוטו דיפו שאומר (ומראה בגרפיקה מתחכמת) שהרכב הוא הבית השני שלך. אז אם זה בית, בואו נראה מה הייתי רוצה בבית הזה.

כמה נושאים קטנים וגדולים שחשבתי עליהם:
  • דבר ראשון: כסאות. הכסאות (במיוחד האחוריים) ממש לא בנויים למשפחה. שלושה ילדים על כסאות/בוסטרים בקושי נכנסים למושב האחורי, ויש מכוניות רבות שזה ממש לא נכנס. לא נוח ולא בטיחותי. למה לא לעשות את מושבי הילדים חלק אינטגרלי מהרכב? ובבקשה אל תענו לי "בגלל המחיר". תכנון טוב יכול להוזיל כל דבר, וחוץ מזה במילא צריך להוציא כמה מאות עד אלפי שקלים על שלושה כסאות כאלה. אז איך אפשר לעשות את הכסאות חלק אינטגרלי? למשל, לעשות כסאות עם אפשרות הגבהה built-in. למה רק לנהג? אם זון מכונית משפחתית אז לכולם מגיע. או לחילופין, לעשות שאפשר יהיה לשנות את הגובה שממנו יוצאת חגורת הבטיחות (כמו שיש היום לנהג ברוב המכוניות) כך שהילד בכלל לא צריך בוסטר אלא החגורה יורדת לגובה שלו (החסרון: הילד לא יכול לראות הרבה דברים מהחלון).
  • מקום אחסון. כל מי שנסע עם ילדים יודע כמה דברים צריך לקחת לאוטו (ולא בתא המטען): אוכל, מים, צעצועים... ומה עם התיק/ים של המבוגרים? למה צריך לזרוק אותם על הרצפה ואז לדרוך עליהם? למה לא לעשות תאי אחסון רבים יותר וגדולים יותר? תא הכפפות נעשה ממש בדיחה בחלק מהמכוניות.
  • תאורה. באמת. כל כך בסיסי. שכל אחד יוכל להדליק לעצמו אור בלי להפריע לאחרים, ושיהיה אור באמצע האוטו כך שאם נופל משהו בין המושבים (יש ילדים, זוכרים?) אפשר למצוא אותו גם בלילה.
  • פתיחת דלתות. למה זה כל כך קשה? הילדים לא מצליחים לפתוח לבד את הדלת (מבחוץ). העיקר העיצוב המודרני של האוטו?
  • תא מטען. כידוע, ככל שהילד יותר קטן, כך הוא צורך יותר מקום (בגדים להחלפה, צעצועים, חיתולים, ואם נוסעים לישון מחוץ לבית אז בכלל). כשיש כמה ילדים, זה לפעמים ממש אתגר להעמיס את תא המטען.
  • מראות. אי אפשר לסדר מראות שאפשר לראות את הילדים שיושבים הפוך מאחור, ושגם הם יוכלו לראות אותך? מה, רק אני חשבתי על זה? כן, יש כמה דברים כאלה לקנות כתוספת אבל למה זה לא בא עם המכונית (לפחות בתור אופציה)? וחוץ מזה מה שראיתי לא מאפשר לילד לראות אותך אלא רק לך לראות אותו.
  • כרית אויר - למה ברוב המכוניות אי אפשר לנטרל את הכרית של הנוסע הקדמי? זה לא מאפשר לשים שם ילדים. נכון, יותר בטיחותי במושב האחורי, אבל לפעמים זה ממש חיוני, כדי שאמא תוכל לשבת ליד תינוק מאחור, או כשאמא נוסעת לבד עם התינוק (ראו נסיעה בטוחה עם ילדים).
  • הדבר היחיד שראיתי למען ילדים הוא מסכי טלויזיה. נו באמת, אין להם מספיק טלויזיה ומחשב בחיים, שגם כשכבר יוצאים מהבית ואפשר לראות קצת עולם, צריך לדחוף להם את זה? חסך בחשיפה לטבע nature deficit disorder
  • חימום/קירור. לפעמים קשה למצוא טמפרטורה שתתאים לכולם, במיוחד שהאויר יוצא רק מקדימה. אז אם לילדים מאחור קר והם מבקשים יותר חם, אז ההורים מתבשלים, והפוך בקיץ. הטכנולוגיה לא מספיק מתקדמת כדי למצוא לזה פתרון (כמו שיש במכוניות קצת יותר גדולות)?
טוב, זה מה שעולה לי עכשיו.

אתם מוזמנים להוסיף את מחשבותיכם בנושא, ועוד רעיונות למה הייתם רוצים לראות ב{{}}מכונית משפחתית באמת.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

למה לה לעשות את מושבי הילדים חלק אינטגרלי מהרכב?

חשבתי על זה הרבה לאחרונה. מחשבות קצת מבוזבזות כי יש אנשים שזה המקצוע שלהם - לתכנן חגורה של 5 נקודות שמתחבאת יפה בתוך מושב רגיל.
אני מאמינה שזה יגיע (אם יצרני כיסאות הבטיחות לא מחזיקים בלובי חזק מספיק בשביל לטרפד את זה)
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

פתחים של המזגן גם מאחור :-P בפרט כאלה שאפשר לכוון קרוב לילד שיושב נגד הכיוון (ומזיע, מזיע...)
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

רמקולים מאחור!

כבר יש. כשיש 4 רמקולים בד"כ אפשר לשחק עם הבאלאנס קדימה אחורה.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי יעלי_לה »

לא מאפשר לילד לראות אותך אלא רק לך לראות אותו.

חשבתי שקשר עין בראי הוא תמיד דו-כיווני... מה, לא?!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

גישה נוחה של הילדים לתא המטען - לפתיחה ולסגירה.
למה ילד בן 10 לא יכול לקבל משימה "גש לאוטו, תוצייא את --- מתא המטען, ותסגור אותו"?
(בפרקטיקה, התאומים מצליחים לעשות את זה יחד: אחד מחזיק את המכסה ככה שלא יעלה לשמיים בזמן שהשני זוחל ומוציאמה שצריך).

פתחים של המזגן גם מאחור
קיים בחלק מהמכוניות.
לא באלה עם הסוויץ' הנוח שבעזרתו אפשר לנטרל את הכרית של הנוסע הקדמי.
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

כשיש 4 רמקולים בד"כ אפשר לשחק עם הבאלאנס קדימה אחורה.
למי שאולי לא יודע: קוראים לזה Fade. הסימון R מציין את הרמקולים האחוריים (Rear) ו-F את הקדמיים (Front).
אכן חיוני.

חשבתי שקשר עין בראי הוא תמיד דו-כיווני... מה, לא?!
תאורטית כן, אבל כשאתה שם מראה קטנטנה מאחור ואתה מסתכל עליה דרך המראה הקטנטנה של הנהג, אתה כמבוגר יכול לראות מה מצב התינוק. לתינוק זה מורכב מדי להיות מסוגל ממש לראות אותך דרך המראות הקטנטנות האלה. זה לא עניין פיסיקלי, זה עניין מעשי.
דו*
הצטרפות: 06 יולי 2006, 13:12

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי דו* »

שמעו נא, כמעט כל מה שהעליתם כאן כבר קיים. הכל שאלה של מחיר....
המכונית המשפחתית, אם תשאלו אותי, זו מין קופסה נוסעת (שזו ההגדרה של בת הארבע שלי) ובתוכה גיבוב בלתי מתפשר של כריות, שמיכות, בגדים בכל מיני מידות ולכל עונה, עטיפות של חטיפים (ואם תתאמצו מספיק אולי תמצאו גם חטיף שלם) מסוגיםמגוונים ומתאריכים שונים, חלקי צעצועים שאין ביניהם שום קשר, בקבוקי מים שמישים ובלתי-שמישים והרבה מגבונים - גם חדשים וגםמשומשים.
אם יש לכם את כל אלה, אתם יכולים לנסוע לכל מקום, עם כל אחד.
משוטטת*
הצטרפות: 13 ינואר 2005, 18:06

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי משוטטת* »

המכונית המשפחתית, אם תשאלו אותי, זו מין קופסה נוסעת (שזו ההגדרה של בת הארבע שלי)

"אוטו זה בסך הכל קופסא שנוסעים בה,
קופסא ולא יותר,
אבל על הקופסא הזאת אני מוכן
בקושי לוותר"
דתיה בן דור
דו*
הצטרפות: 06 יולי 2006, 13:12

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי דו* »

אוי, תודה משוטטת. טוב, הבת שלי ודתיה כנראה באותו ראש... אני לא היכרתי את זה, וגם הבת לא (לפחות לא שידוע לי...לכי תדעי מה הילדים שלך יודעים.....)
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

דו,
שמעו נא, כמעט כל מה שהעליתם כאן כבר קיים. הכל שאלה של מחיר....
אולי זה נכון שהדברים קיימים (וממש לא כולם!), אבל ברוב המכוניות שנקראות "משפחתיות" זה ממש לא כך. יש כמובן מיני-ואנים ורכבים גדולים אחרים שיש בהם יותר נוחיות, אבל אלה כבר לא נקראות מכוניות משפחתיות. אז בבקשה שלא יציגו לי את המכונית הרגילה כ"משפחתית" כי היא לא ממש.

דבר שני - כמה ילדים יש לך? כשיש שלושה ילדים צפופים מאחור (ומה עושים כשיש יותר? כבר צריך רכב גדול. אז זה לא נקרא משפחה??) אין מקום לכל הבלגאן שאתה מתאר. פשוט אין.
וכשיש שלושה ילדים וכלב אז הכלב ממש מקבל תנאים של כלב...
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

_אוטו זה בסך הכל קופסא שנוסעים בה,
קופסא ולא יותר,_

אגב, גם אני באותו ראש. יש כל כך הרבה אביזרים מיותרים שמוכרים למכוניות, וזה כנראה לא למי שחושב שזו קופסא. באותו קטלוג של אוטו דיפו שהזכרתי למעלה יש חלוקה לנושאים ואחד מהם הוא... נקיון וטיפוח! לא פחות ולא יותר. אולי צריך בכלל מוצרי טיפוח טבעיים לרכב? קרם שאסי מאבוקדו ולבנדר... (למרות שבקטע האקולוגי באמת לא יזיק אם יהיו פחות חומרים מזיקים בכל מוצרי הרכב).
משוטטת*
הצטרפות: 13 ינואר 2005, 18:06

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי משוטטת* »

אוטו זה בסך הכל קופסא שנוסעים בה

השיר במלואו
אחד האהובים עלי מפרפר נחמד :-)
קרן_יער*
הצטרפות: 19 מאי 2004, 11:08
דף אישי: הדף האישי של קרן_יער*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי קרן_יער* »

דף משובח!!!

אני חושבת כבר שבועיים על חגורות הבטיחות וחוסר ההתאמה שלהן לבטן הריונית. למה אי אפשר לסדר חגורת נהג/נוסע שמתלבשת על שתי הכתפיים (כמו לתינוקות) ולא על הבטן?
ניק_לס*
הצטרפות: 05 דצמבר 2007, 10:03
דף אישי: הדף האישי של ניק_לס*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי ניק_לס* »

קרם שאסי מאבוקדו ולבנדר
D-: D-:
תזמורת_הים*

מהי מכונית משפחתית

טוב, אם כבר הזכירו חגורת בטיחות, אז כמובן שחייבים כבר להמציא מנשא שאפשר ללבוש בנסיעה באופן בטיחותי.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי סיגל_ב* »

כמובן שחייבים כבר להמציא מנשא שאפשר ללבוש בנסיעה באופן בטיחותי.
אוי, גאוני!
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי במבי_ק* »

בדיוק היום המצאתי את השוקר החשמלי שמתלבש על הטלפון הסלולרי, ויכול לשלוח זרם בלחיצה על כפתור send (כן, מחשבה טריוויאלית של בחורה, טוב אישה, שהולכת בשביל צדדי כדי לקצר את הדרך)... זה בנייד של הנשים. בזה של הגברים - מצית כמובן, או מברג-פותחן...

עודד - הרעייונות שלך מעולים ולדעתי זה שווה מצגת או נייר כתוב טוב, ולשלוח לאיזה חברה שמייצרת מכוניות. אנחנו בדיוק מנסים להבין מה עושים כשיש שלושה ילדים (עוד חצי שנה אנחנו מצטרפים למועדון). מצד אחד ברור לי שיש פתרונות כי להרבה אנשים יש שלושה ילדים. מצד שני - כשאני קוראת את הדף הזה, אני מבינה שלא סתם זה נראה לנו מסובך.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

בדיוק היום המצאתי את השוקר החשמלי שמתלבש על הטלפון הסלולרי, ויכול לשלוח זרם בלחיצה על כפתור send במביונת, את גאונה :-)!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

_גישה נוחה של הילדים לתא המטען - לפתיחה ולסגירה.
למה ילד בן 10 לא יכול לקבל משימה "גש לאוטו, תוצייא את --- מתא המטען, ותסגור אותו"?_
כי יצרני המכוניות חושבים על הכסת"ח - רק חסר להם לקבל תביעה מאיזה אמריקני על תא מטען שילדים סגרו עצמם בתוכו / סגרו אותו על האצבעות / פתחו ומצאו בו משהו שלא מיועד להם.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי אילה_א* »

ויכול לשלוח זרם בלחיצה על כפתור
ואסור לתת לאף ילד לגעת בו
ואסור לזרוק אותו בתיק וכמה פעמים ביום את מוכנה לחטוף שוק חשמלי (קטן )בטעות
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

כי יצרני המכוניות חושבים על הכסת"ח
טוב, האמת, שרציתי לכתוב "בן 6" :-P
במבי_ק*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי במבי_ק* »

מיצי, ברור שאני גאון. אני עדיין מחכה להצעת עבודה בפיתוח רעיונות גאוניים שמישהו אחר צריך לבצע :-)

_ואסור לתת לאף ילד לגעת בו
ואסור לזרוק אותו בתיק וכמה פעמים ביום את מוכנה לחטוף שוק חשמלי (קטן )בטעות_

זה חלק נשלף, או אחד כזה שמופעל בפקודה מיוחדת כמובן. נניח שאני לפני הליכה בדרך צדדית, או עליה בחדר מדרגות חשוך, אני מפעילה את השוקר. אח"כ אני יכולה לנתק (פיזית או ממשקית). אל תדאגי, נמצא פתרון לעניינים הזניחים האלה :-)
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

_ואסור לתת לאף ילד לגעת בו
ואסור לזרוק אותו בתיק וכמה פעמים ביום את מוכנה לחטוף שוק חשמלי (קטן )בטעות_

ואם יש לך פשוט שוקר חשמלי רגיל? גם בו אסור לילד לגעת ואת צריכה להיות זהירה כשאת מכניסה ומוציאה מהתיק, לא?
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

ועוד שתי נקודות שחשבתי עליהן:
  • וילונות בחלונות האחוריים. למה צריך להסתבך עם חיתולי טטרה בחלון כדי שהשמש לא תסנוור לנו את התינוקות? צריך וילון אינטגרלי כחלק מהרכב, ורצוי שאפשר יהיה להוריד ולהעלות אותו בלחיצת כפתור ממושב הנהג, כמו את החלון.
  • איזשהו מנגון שימנע פגיעות באצבעות ואיברים אחרים כתוצאה מסגירה לא זהירה של דלת.
תזמורת_הים*

מהי מכונית משפחתית

וילונות בחלונות האחוריים. למה צריך להסתבך עם חיתולי טטרה בחלון כדי שהשמש לא תסנוור לנו את התינוקות? צריך וילון אינטגרלי כחלק מהרכב, ורצוי שאפשר יהיה להוריד ולהעלות אותו בלחיצת כפתור ממושב הנהג, כמו את החלון.
קניתי!
במבי_ק*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי במבי_ק* »

וילונות בחלונות האחוריים.

זאת ההמצאה השניה שלי, שאני מנסה לעניין בה כבר כמה אנשים שיודעים לתפור ולעצב, ואף אחד לא מתלהב מזה משום מה...

אז נמשיך לשמוע את סבא טוביה בקולי קולות.

אצלנו הם שומעים באוטו בעיקר מוזיקה של מבוגרים - עכשיו זה טום-טום-קלאב, ו"הלהקה של אבא" שהילדה הכריזה שהיא תהיה בת 6 היא רוצה להצטרף... לא ברור איך, זה די קיצוני בחלקו, אבל הם פשוט מעריצים את מה שאבא עושה...
במבי_ק*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי במבי_ק* »

וגם - אבא פיתח משחק ששבו שומעים "שירים של מבוגרים" והם מנחשים איזה כלים מנגנים...
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

אצלנו הם שומעים באוטו בעיקר מוזיקה של מבוגרים
החכמה היא להתחיל עם זה בגיל אפס... וגם בבית. אבל זה כבר נושא לדף אחר

<ובעודי כותב כאן מתנגנת המוסיקה המגניבה של "האחים בלוז" שהילדים שמו במערכת...>
אמא_אינקובטור*
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

מצטרפת לסטארטאפיסטים, ומקווה לחתום יום אחד על איזה מצפצף שירעיש כאשר אחת החגורות של כסאות הבטיחות מאחור הותרה מהאבזם. קרה לנו פעם בסערה של "אתה קשרת-את קשרת" שגילינו שנסענו עם ילדה לא קשורה, ועוד כמה פעמים כשהנוסעות התירו את החגורה על דעת עצמן (וגיליתי את זה כשאנחנו באמצע הכביש המהיר ללא שום אפשרות לעצור).

ושטיחונים חד-פעמיים (מתקמפסטים כמובן) לרצפת המכונית ולכיסוי הצד האחורי של המושבים הקדמיים - לא כיף להוריד טביעות נעלים קטנות מבוצבצות מגב המושב שלי.

ואתמול גם קיוויתי למין מסך זכוכית כזה כמו במוניות ניו-יורקיות, חסין קול ובעיטות :-)
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי with_passion* »

המכונית האנושית
http://www.humancar.com/

ל-4 אנשים עם פידול רגלי וידני! אחלא וידאוים
יש מודל חשמלי משולב עם פידול שיוצא ביום כדור הארץ הקרוב.
ניק_לס*
הצטרפות: 05 דצמבר 2007, 10:03
דף אישי: הדף האישי של ניק_לס*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי ניק_לס* »

רחבת-כניסה נשלפת שילד יכול לעמוד עליה, להוריד את נעלי הבוץ, לאחסן אותן בארגז יעודי ולהכנס לאוטו רק עם גרביים.
במבי_ק*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי במבי_ק* »

החכמה היא להתחיל עם זה בגיל אפס... וגם בבית

לגיב המוזיקה - אצלנו זה משתנה. לפעמים דיסקים של ילדים, לפעמים של גדולים. עכשיו הם בקטע של גדולים, אולי כי יוצא להם לשמוע גם את תהליך העבודה. הם באמת באמת אוהבים את זה.

אגב, גם לשמוע את זה שלוש פעמים ברצף באוטו (הלהיט התורן), יכול להיות קצת מתיש...
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

מצפצף שירעיש כאשר אחת החגורות של כסאות הבטיחות מאחור הותרה מהאבזם
יש את זה לחלק מהרכבים החדשים במושבים הקדמיים. באמת צריך שיהיה גם לאחוריים. הנה שוב הגישה הלא משפחתית. חושבים רק על אלה שיושבים מלפנים.
ואם כבר - אז צריך את אותו הדבר גם לאבזמים של כסאות הבטיחות (שהם לא האבזמים של הרכב עצמו, אלא אם יש כסא בטיחות אינטגרלי כפי שהוצע למעלה)
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

אגב, גם לשמוע את זה שלוש פעמים ברצף באוטו (הלהיט התורן), יכול להיות קצת מתיש...
אני לא עמדתי בזה אפילו פעם אחת :-D
במבי_ק*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי במבי_ק* »

חשבתי שהדף הזה יכול להיות גם מקום לחלוק את מסקנות החיפוש אחרי משפחתית נורמלית, לאנשים שלא מוכנים/ יכולים להוציא יותר מ 50 אלף ש"ח על רכב. אני יודעת שאנחנו ועודד יצאנו מאותה נקודת הנחה, שאוטו "משפחתי" רגיל ממש לא מספק את מה שצריך למשפחה עם שלושה ילדים (אנחנו בדרך לשם). לנו היתה מאזדה בימבה קטנטנה ששירתה אותנו 8 שנים נהדר, שהיה ברור שצריך להחליף כי אין סיכוי ששלושה ילדים נכנסים בנוחות מאחורה, שלא לדבר על עצביה הרופפים של האמא בעניין החגירה (בכל פעם שלקחנו חבר מהגן בבוסטר, שהיה תקוע בין שני כסאות הילדים, הייתי מקללת. איזה סיוט למצוא את השקע של התקע, וכמה מאמצים וזיעה צריך להשקיע בזה).

אז הנה מה שאנחנו חיפשנו -
מכונית יותר רחבה, עם שלושה מושבים מאחורה, ולא רק "אי" צר שבמושב האמצעי.
חיפשנו מכונית שתהיה יותר גבוהה, שהחגירה לא תהיה כרוכה בהתכופפות בכל פעם.
שיהיה מקום אחסון נורמלי וגדול.
תקציב: בין 35-45 אלף ש"ח.
קילומטראז' יחסית נמוך.
שלא יהיה מטחנת דלק.

האפשרויות שעלו היו -

פיאט מולטיפלה (מומלצת ע"י תבשיל קדרה ו עודד המחפש) - הם בטח יוכלו להרחיב על יתרונותיה, והם רבים. החסרונות, ע"פ התחקיר שאנחנו עשינו, הם בעניין של אמינות (הרבה מוסך) וחלקים מתפרקים, שזה משהו שבנזוגי יכול להתחרפן ממנו. למרות זאת, מדי פעם חיפשנו גם מכונית כזו, אבל קשה למצוא בקילומטרז' נמוך יחסית.

רנו סניק - אוטו יחסית רחב. סובל מבעיות אמינות וכמעט כל מי שדיברנו איתו שנסע על האוטו, היה צריך להחליף בשלב כלשהו את הגיר. אבל יש לאוטו יתרונות בולטים, ביניהם - המחיר שלו נשחק מהר (בגלל עניין האמינות) מה שהופך אותו לאוטו משומש יחסית חדש, בתקציב שלנו. החלטנו לוותר על שירותיו, בגלל עניין האמינות. הרגשנו שבשביל אנשים כמונו להוציא סכום כ"כ גדול על אוטו ואח"כ להמשיך להוציא על מוסכים - זה יותר מדי.

מאזדה פרימסי - אוטו מדהים. אין דגמים חדשים שלו, החליף אותו מאזדה 5. הפרימסי, ובכלל המאזדות, הם יותר יקרים אבל מאוד מאוד אמינים (כמו רוב היפניות). המחיר שלו היה יותר יקר, אבל עדיין אפשרי, ופלירטטנו עם הרעיון. שווה בדיקה.

רנו קנגו / סיטרואן ברלינגו - בסופו של דבר קנינו סיטרואן ברלינגו, דגם מולטי-ספייס. אלה מכוניות מסחריות, אבל בשנים האחרונות עברו איזשהו שדרוג לכיוון של אוטו "פרייבט" קצת מגושם אמנם, אבל מאוד נוח. מאוד קשה למצוא מכוניות כאלה במצב נורמלי, כי הן בדרך כלל משרתות כלמיני בעלי מקצוע קטנים (אינסטלטורים, חשמלאים, סוחרים) שנוסעים המון (כלומר, קילומטראז' פסיכי ומעלה), חלק מהם שקרנים אויומים וזה די מפחיד לאנשים שלא מבינים כלום במכוניות, וגם חלק גדול מהמכוניות שייכות לחברות שונות. ובכל זאת, ניתן למצוא גם מאנשים פרטיים. בקניית רכב כזה חשוב מאוד להקפיד על קילומטראז' נמוך (עד 150 אלף, נניח, לאוטו משנת 2003), ועל ספר טיפולים. ספר טיפולים מבטיח שהרכב טופל במוסך מורשה, וניתן לראות את כל ההיסטוריה שלו בעל מוסך מורשה (במחשב, או בספר עצמו). יש משהו שנקרא "טיימינג" שעושים כשהאוטו מגיע לקילומטראז מסויים, ואם לא עושים אותו (כמובן שאין לי מושג מה זה, אני רק משתפת במה שלמדנו) זה ממש לא טוב. חשוב לבדוק תיעוד של הטיימינג והאם הוא נעשה בשלב הנכון. מומלץ לקחת את האוטו לבדיקה במכון. כשלוקחים לבדיקה כדאי להחתים את בעל האוטו על נייר שאם עולות בעיות רציניות במנוע/גיר/שלדה הוא ישלם את הבדיקה. כי לחלק מבעלי הרכב אין בעיה לשקר לגבי מצב האוטו וגם להבטיח שהם ישלמו את הבדיקה במידה ויתגלה שלא מסרו מידע נכון לגבי דברים רציניים, ואח"כ כמובן לא להסכים לשלם. לכן כדאי מראש לשאול אם יהיו מוכנים לחתום על נייר כזה.

לקנגו ולברלינגו יש דגמים עם דלת אחורית אחת, ויש דגמים עם שתי דלתות אחריות. הדגם עם שתי הדלתות, שהוא חיוני לשימוש משפחתי (שאפשר להוציא ולהכניס את הילדים משני הצדדים) קוראים "6 דלתות". למה 6? כי מאחורה (בבגאז') יש שתי דלתות שנפתחות הצידה, מה שהופך את האוטו לבעל 6 דלתות. בדגם שלנו, שמתהדר בשם "מולטי-ספייס", יש דלת אחת מאחורה, שנפתחת למעלה. זה נוח גם כי אפשר לראות מאחורה את כל השמשה, ולא עם הפרדה באמצע. אבל זה לא ממש קריטי. הבגאז' ממש מרווח!

יתרונות נוספים - האוטו גבוה. לנשים קטנות (רמז - אני) זה ממש משפר את חוויית הנהיגה. אני יושבת יותר גבוה, ורואה יותר טוב את הכביש. בגלל שהאוטו גבוה, נוח מאוד לקשור את הילדים (לא צריך להתכופף). האוטו בא עם וילונות בחלונות של הילדים (!!!!!!!!!). זה ענק. הם יכולים להסיט לבד כשהם רוצים, וזה פוטר אותנו מהבד המאובק המתנפנף שתקוע בחלון ושצריך בכל פעם לשים ולהוריד. איך זה לא סטנדרט בכל המכוניות?!

חסרונות - האוטו קצת מגושם. צריך להתרגל לנהיגה עליו. זה גיר ידני. לנו זה לא מפריע כי גם לפני כן נהגנו על ידני, אבל בכל זאת יש משהו מגושם-משהו בהחלפת מהלכים, שאנחנו עדיין צריכים להתרגל אליו. המכוניות האלה (קנגו וברלינגו) די אמינות עד לשלב מסויים, אבל אם התחרעו על האוטו זה יכול להיות אוטו שמבקר הרבה במוסך. לכן צריך להשתדל להתעקש למצוא אוטו במצב טוב (אנחנו מקווים שהצלחנו. ביום הראשון אחרי שקינו אותו הוא נתקע! זה היה ממש דרמטי. אבל זה היה משהו קטן, שעלה בבדיקה במכון בדיקה והיה ברור מראש שנצטרך לתקן מתישהו. אבל המתישהו הזה זימן את עצמו ליום הראשון שלנו עם האוטו). הברלינגו נחשבות ליותר אמינות ונוחות מהקנגו, אבל לא באופן דרמטי.

בסופו של דבר שילמנו קצת יותר ממה שהתכוונו - 47.5 אלף ש"ח, על אוטו משנת 2003, שעשה 100,000 ק"מ. אבל הרגשנו שאנחנו מוכנים לספוג את זה עכשיו איכשהו, ולקנות משהו שנראה לנו אמיו ובמצב טוב. בינתיים אנחנו מאוד מרוצים.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מה הקטע עם החלק הנקבי של אבזם חגורת הבטיחות ?!?!?! אני מנסה לסגור את האבזם של הבוסטר בין שני כיסאות צפופים, לוחצת, והוא פשוט נדחף פנימה לתוך מושב הכיסא!! |אוף| איך זה יכול להיות שבכל הרכבים זה בדיוק אותו דבר, אף אחד לא חשב לשנות את זה?
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

למה לה לעשות את מושבי הילדים חלק אינטגרלי מהרכב?
לא קראתי הכל.
אבל התשובה לשאלה הזאת קפצה לי : מה יקרה כשהילדים יגדלו?
זה מכריח אותי להחליף רכב כל שנתיים? אני לא רוצה!
לרנו יש פתרון טוב - כסאות בטיחות שנקשרים בצורה אינטגלית לרכב אבל אפשר להוציא אותם כשרוצים
במבי_ק*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי במבי_ק* »

מה הקטע עם החלק הנקבי של אבזם חגורת הבטיחות ?!?!?!

איך זה יכול להיות שבכל הרכבים זה בדיוק אותו דבר, אף אחד לא חשב לשנות את זה?

זה חלק מזה שתשומת הלב של יצרני הרכב הולכת לדברים מנקרי עיניים ועושי אוונטה ולאו דווקא שימושיים. התעללות לשמה. אני פשוט מתחרפנת מדברים כאלה.

_מה יקרה כשהילדים יגדלו?
זה מכריח אותי להחליף רכב כל שנתיים? אני לא רוצה!_

עם תכנון נכון זו יכולה להיות הגבהה שניתנת לכיוונון, וכשאת רוצה להנמיך, את פשוט לוחצת על כפתור או משהו, או איזושהי פעולת כיוונון מכנית, ויורדת חזרה לגובה המושב, או לכל נקודה אחרת בהתאם לגיל הילדים.

מה שעודד העלה בדף הזה, ונוגע למה שכתבתן - זה שמכוניות שנקראות "משפחתיות" מתעלמות מהרבה פרמטרים שהם הכרחיים למשפחה עם ילדים. שאם היו מקדישים להם חשיבות ותכנון, זה היה נראה ונחווה אחרת לגמרי. למעשה - היום האלטרנטיבה למשפחה של 3 ילדים ומעלה, זה משהו שנקרא מיני-ואן, וזה עולה מלא מלא כסף, טוחן מלא מלא דלק, ולא בהכרח מתאים למשפחות רגילות שלא מוכנות למשכן את החיים שלהן לליסינג ולתעשיית הרכב. האלטרנטיבות שכתבתי הן היחידות (אולי יש עוד אחת או שתיים שאנחנו פספסנו) שמצויידות בכמה פונקציות (לא מספיק) שהופכות אותן לרכב שניתן לקרוא לו "משפחתי".

אנחנו בשאיפה לנסוע על רכב שאנחנו קונים כמה שנים. לא להחליף כל שנתיים, לא לעשות ליסינג, לא להתמכר למה שמנסים למכור לנו. אנחנו לא באמת צריכים את זה, הבעיה היא שאין הרבה אלטרנטיבות. ובכל זאת מצאנו אלטנטיבה טובה דיה (בשבילנו)
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

מה יקרה כשהילדים יגדלו?
מכונית טובה תהיה מתוכננת כך שהמושבים מתכווננים לכל גיל ולכל גודל. מאוד לא מסובך טכנולוגית.
מה פתאום להחליף רכב כל שנתיים? השתגעת?
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

עד שכתבתי במבי כבר כתבה אותו דבר...
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי ציל_צול* »

רק לעדכן שיצרנית קטנה בשם עינת (שם המותג הוא "עינתוש") מייצרת וילונות נהדרים לרכב. יש להם סקוטש למעלה שנצמד לבד השעיר של התקרה במכונית ועוד סקוטשים קטנים שמאפשרים פתיחה של חלק מהוילון לפי קו השמש. יש לה גם פתרונות אחרים למי שאין לו בד שעיר בתקרת המכונית. שני וילונות עולים מאה ש"ח, הם יפים ותפורים היטב וקל מאוד להצמיד אותם ולהסיר. משמשים אותנו יופי.
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

שלום לכולם. אנחנו מחפשים המלצה על מכונית לרכישה. קריטריונים החשובים לנו:
  • חסכונית מאוד בדלק (אנחנו נוסעים הרבה)
  • תא מטען גדול
  • אמינה
  • בטיחותית
  • לא יקרה
  • מושבי עור לבנים מתכווננים עם חימום לטוסיק (טוב, על זה אפשר לוותר :-) )
ב_שאיפה*
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

עונה פה בקצרה בלי שקראתי את הדף.
לטעמי מכונית מאאד חסכונית בדלק וגדולה מאד - מקום לכולם ותא מטען רציני - היא טויוטה פריוס. היברידית, אמינה.
לא יקרה- נראה לי שפה נופלים איתה (אם כי לא בטוחה מה המחירים כיום בשוק המשומשות)... אלא אם נוסעים ממש הרבה ואז אולי קיזוז מהמחיר על הוצאות הדלק.
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי צוויליך* »

עודד,
המחשבה הראשונה שלי היא שהסעיף החמישי, בשינוי ניקוד קטן, יבטא את הסיכוי למצוא אותה: Not going to happen!!!
(-:
אבל לא, זה רק היצר הרע.
אנא:
חסכונית בדלק: אתה מכוון ל12 ק"מ/ליטר, 14, יותר...? מהירות שיוט בינעירונית.
תא מטען: משפחתית (סדאן סביר), מיניוואן, סטיישן...?
לא יקרה: תקציב? מכן בד"כ יוצאים לדרך, גם אם סוטים קצת אח"כ.
מושבי עור עם חימום: אמיתי או חיקוי?
וכמובן - שנת יצור - לא משמעותי עבורך 2001, למשל, עם 327,000 ק"מ?

צוויל
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

בחסכונית אני מדבר על יותר מ-14 קמ לליטר. יש היום מכוניות שעושות גם 20, וזה מה שהייתי רוצה.
אנחנו נוסעים הרבה. חישבתי שההבדל בהוצאה על דלק בין מכונית של 12 ל-20 יכול להגיע ל-10,000 שקל בשנה. זה משמעותי מאוד.
לגבי תא מטען - משפחתית עם תא מטען גדול זה מספיק. סטיישן זה גם טוב. מיניוואן בטח מעלה את צריכת הדלק ואת המחיר אז נראה לי שזה לא יהיה הכיוון.
תקציב - תלוי. תלוי בהוצאה על דלק, תלוי באמינות (כמה צריך להוציא על מוסכים), תלוי כמה שנים היא תוכל להיות אצלנו (וזה גם מתקשר לקילומטראז').
בקיצור - לא נוציא 100,000 שקל על אוטו, גם לא 80, אבל אני פתוח להצעות בתקציבים שונים, ואחר כך נראה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בקשר לחסכון בדלק...
אנחנו משתמשים ב רכב שנוסע על גז (או דלק לבחירתנו אבל זה לא כ"כ קורה). אני יכולה להמליץ בפה מלא!! פשוט תענוג. ממש לא ברור לי איך לא כולם עוברים לזה...
בניגוד למה שחושבים יש די הרבה תחנות מילוי, וגם אם במקרה נגמר לך האוטו עובר אוטומטית למיכל הדלק.
הבעיה היחידה היא שאסור לחנות בחניונים תת קרקעיים (יש כאלו שזה רלוונטי לגביהם).
אנחנו גם נוסעים המון אבל משלמים חצי מחיר מכל רכב אחר שנוסע על דלק.
התקנה של המערכת עולה בערך 10,000ש"ח עלות שמתקזזת במהרה עם ההוצאות הזולות על הגז לעומת הדלק.

בהצלחה!
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי שני_צו* »

אנחנו כבר 5 שנים עם רנו מגאן, דיזל, ידנית 1500 סמ"ק. (שנת 2005).

היא עושה 1:20 בממוצע. צריכת אמת. עשתה בעבר אפילו קצת פחות כשרוב הנסיעה היתה בינעירונית.
6 כריות אויר. תא מטען גדול. מטפלים במוסך מורשה, וחוץ מטיפולים רגילים אולי פעמיים היתה בעיה עם אחד החלונות החשמליים.

היום היא עולה פחות מ20 אלף לדעתי (לא שנפרד ממנה בקרוב...) קנינו אותה ב55 מליסינג, בת 3.

בזמנו כשבררתי, גיליתי שהאירופאים עברו בענק למנועי טורבו דיזל קטנים ידניים, בשביל צריכת הדלק (הרבה יותר טובים מהיברידיות). והאמריקאים בהיברידיות.
בישראל יש רתיעה לא ברורה מדיזל (מנועי הטורבו של היום, זה לא מה שהיה פעם). וגם ממכוניות ידניות (כבר פחות).
עודד_המחפש*

מהי מכונית משפחתית

כן, גז זה נחמד אבל הבעיה העיקרית היא שזה לא מסתדר עם תא מטען גדול...
אגב, ראיתי שיש מישהו שמתקין מערכת לשיפור ביצועי המנוע שחוסכת המון דלק. הרעיון הוא שהיא עושה אלקטרוליזה ומפיקה מימן תוך כדי הנסיעה, ואז מעבירה את המימן דרך פילטר האויר לתוך המנוע. זה גורם לזה שבעירת הדלק נעשית הרבה יותר יעילה (בדרך כלל חלק גדול מהדלק לא נשרף והופך לפיח). כך שזה גם חוסך דלק וגם מפחית את זיהום האויר.
המערכת עולה 3500 שקל.
הנה comment]פרטים id[/po]=5505890&offset=0&total comments=12&ref=notif&notif t=video reply
פלוני_אלמונית*

מהי מכונית משפחתית

כן, גז זה נחמד אבל הבעיה העיקרית היא שזה לא מסתדר עם תא מטען גדול...
זה נכון, וכמובן שזה אישי אבל אנחנו מסתובבים עם ה מ ו ן ציוד תמיד בגלל העבודה של בעלי, וכמובן תוסיף על זה עגלה וכו'.... בכל זאת , אנחנו תמיד מסתדרים (אפשר גם להתקין גגון) ולא היינו מחליפים את הגז בחיים בשביל להרוויח את התא מטען. ( כמו שחשבנו בהתחלה, קנינו את האוטו ככה יד 2), היום אנחנו מבינים עד כמה זה חסכוני קל וידידותי (לנו ולסביבה) והשאר נראה זוטות ליד זה...

והצהובון- קושי אינו בהכרח סבל. (-:
פלוני_אלמונית*

מהי מכונית משפחתית

אנחנו מוכרות כעת רנו סניק,
משנת 2002, יד ראשונה, מנוע 2000, 230 אלף ק"מ.
המחיר המבוקש - 12,000 ש"ח, ויש על מה לדבר.
אנחנו בירושלים, 054- חמש שלוש אחת שש שתיים שבע שמונה.
מרוצות ממנה מאוד עד כה, אבל מוכרות לרגל התרחבות המשפחה.
אם_הכרובית*
הצטרפות: 05 מאי 2007, 22:00
דף אישי: הדף האישי של אם_הכרובית*

מהי מכונית משפחתית

שליחה על ידי אם_הכרובית* »

אה, אני כתבתי על האוטו
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”