מגוחך/מרגיז/משעשע בעיני לקרוא למכוניות הנמכרות היום בשם "מכונית משפחתית". התכנון שלהן נראה לי כמו תכנון שעשה מישהו שאין לו משפחה בכלל.
זה במיוחד בלט לי כשראיתי פרסום של אוטו דיפו שאומר (ומראה בגרפיקה מתחכמת) שהרכב הוא הבית השני שלך. אז אם זה בית, בואו נראה מה הייתי רוצה בבית הזה.
כמה נושאים קטנים וגדולים שחשבתי עליהם:
- דבר ראשון: כסאות. הכסאות (במיוחד האחוריים) ממש לא בנויים למשפחה. שלושה ילדים על כסאות/בוסטרים בקושי נכנסים למושב האחורי, ויש מכוניות רבות שזה ממש לא נכנס. לא נוח ולא בטיחותי. למה לא לעשות את מושבי הילדים חלק אינטגרלי מהרכב? ובבקשה אל תענו לי "בגלל המחיר". תכנון טוב יכול להוזיל כל דבר, וחוץ מזה במילא צריך להוציא כמה מאות עד אלפי שקלים על שלושה כסאות כאלה. אז איך אפשר לעשות את הכסאות חלק אינטגרלי? למשל, לעשות כסאות עם אפשרות הגבהה built-in. למה רק לנהג? אם זון מכונית משפחתית אז לכולם מגיע. או לחילופין, לעשות שאפשר יהיה לשנות את הגובה שממנו יוצאת חגורת הבטיחות (כמו שיש היום לנהג ברוב המכוניות) כך שהילד בכלל לא צריך בוסטר אלא החגורה יורדת לגובה שלו (החסרון: הילד לא יכול לראות הרבה דברים מהחלון).
- מקום אחסון. כל מי שנסע עם ילדים יודע כמה דברים צריך לקחת לאוטו (ולא בתא המטען): אוכל, מים, צעצועים... ומה עם התיק/ים של המבוגרים? למה צריך לזרוק אותם על הרצפה ואז לדרוך עליהם? למה לא לעשות תאי אחסון רבים יותר וגדולים יותר? תא הכפפות נעשה ממש בדיחה בחלק מהמכוניות.
- תאורה. באמת. כל כך בסיסי. שכל אחד יוכל להדליק לעצמו אור בלי להפריע לאחרים, ושיהיה אור באמצע האוטו כך שאם נופל משהו בין המושבים (יש ילדים, זוכרים?) אפשר למצוא אותו גם בלילה.
- פתיחת דלתות. למה זה כל כך קשה? הילדים לא מצליחים לפתוח לבד את הדלת (מבחוץ). העיקר העיצוב המודרני של האוטו?
- תא מטען. כידוע, ככל שהילד יותר קטן, כך הוא צורך יותר מקום (בגדים להחלפה, צעצועים, חיתולים, ואם נוסעים לישון מחוץ לבית אז בכלל). כשיש כמה ילדים, זה לפעמים ממש אתגר להעמיס את תא המטען.
- מראות. אי אפשר לסדר מראות שאפשר לראות את הילדים שיושבים הפוך מאחור, ושגם הם יוכלו לראות אותך? מה, רק אני חשבתי על זה? כן, יש כמה דברים כאלה לקנות כתוספת אבל למה זה לא בא עם המכונית (לפחות בתור אופציה)? וחוץ מזה מה שראיתי לא מאפשר לילד לראות אותך אלא רק לך לראות אותו.
- כרית אויר - למה ברוב המכוניות אי אפשר לנטרל את הכרית של הנוסע הקדמי? זה לא מאפשר לשים שם ילדים. נכון, יותר בטיחותי במושב האחורי, אבל לפעמים זה ממש חיוני, כדי שאמא תוכל לשבת ליד תינוק מאחור, או כשאמא נוסעת לבד עם התינוק (ראו נסיעה בטוחה עם ילדים).
- הדבר היחיד שראיתי למען ילדים הוא מסכי טלויזיה. נו באמת, אין להם מספיק טלויזיה ומחשב בחיים, שגם כשכבר יוצאים מהבית ואפשר לראות קצת עולם, צריך לדחוף להם את זה? חסך בחשיפה לטבע nature deficit disorder
- חימום/קירור. לפעמים קשה למצוא טמפרטורה שתתאים לכולם, במיוחד שהאויר יוצא רק מקדימה. אז אם לילדים מאחור קר והם מבקשים יותר חם, אז ההורים מתבשלים, והפוך בקיץ. הטכנולוגיה לא מספיק מתקדמת כדי למצוא לזה פתרון (כמו שיש במכוניות קצת יותר גדולות)?
אתם מוזמנים להוסיף את מחשבותיכם בנושא, ועוד רעיונות למה הייתם רוצים לראות ב{{}}מכונית משפחתית באמת.