האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
טוב, עולה סוגיה של ניצול משאבים
סוחטים /טוחנים מיץ גזר
נשארים הרבה "פרורי" גזר
מה אתן עושות בהם?
בהתחלה זרקתי (לאין קומפוסטר)
אח"כ גיליתי מתכון לעוגת גזר מעולה
הכנתי גם קינוח של ילדות (גזר + מיץ תפוז+ צימוקים)
ואפילו הכנסתי ל"מרק כתום"
אבל לא בא לי להכין כל הזמן קינוחים ודיברי מתיקה
אולי יש רעיונות נוספים ?
השאלה אם זזה מתאים בפשטידה ,כי זה לגמרי יבש-הוצאנו לו את המיץ, לא?
לדעתי לא דף זמני,
גם אני תוהה כל פעם שזורקים את מה שנשאר ,אם היה אפשר לעשות עם זה משהו טוב.
ברוב הפשטידות יש עודף מים, ומוסיפים קמח כדי "שיקח" את המים.
הנה הזדמנות להפחית עמילנים. גזר במקום עמילן. לא יכול להיות יותר טוב...
(אני הולכת לטעום עכשיו את עוגיות השוקולד-צ'יפס הנאות שלי (האמת היא שהן דלעת-צימוקים במייבש מזון))
ואני תוהה מה עוד אפשר לעשות עם קליפות תפוזים חוץ מריבה וקומפוסט?
בספר" תזונה בריאה וטעימה " יש מתכון לרוטב פיצה ללא עגבניות:
2 כוסות "בשר" גזר וסלק
1 קישוא
1 בצל ירוק
1 עלה מנגולד שטוף במים רותחים/ עלים מ2 גבעולי סלרי
1 שן שום כתושה
לתיבול- פלפל שחור טחון טרי, מלח ים טבעי,תבלינים ירוקים: אורגנו, ריחן, מיורן, פטרוזיליה,קורנית....
1 כף שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים או אורז
שמים כל החומרים יחדבמעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.יוצקים מעל הבצק של הפיצה.
בטוח שצריך דף רק לגזר?
אפשר להוסיף את השאריות לרוטב בולונז . וגם לרוטבים אחרים.
לערבב עם בשר טחון לקציצות להוסיף לאורז או לקינואה (אני מוסיפה גזר וקישוא) אפשר לנסות גם לפתיתים .
לגבי קליפות תפוזים אפשר להכין מיץ מתפוז שלם הוא יוצא קצת אחר אבל מאוד טעים ומיוחד .
אפשר למחזר בשיטתקומפוסט במרפסת בעיר
>אילה מתחרטת שנתנה את המסחטה שלה למרות שלא השתמשה בה כלל<
באין דף מה לעשות בשאריות עשב החיטה מהמיץ, כותבת כאן על תגלית של ההורים שלי:
את הקצף שנשאר להם בסוף, הם שמים באקווריום. זה עשה פלאים: גם המים נעשו צלולים להפליא, גם הדגים הרבה פחות חולים ומתים.
קסם, שמראה את פעולת המיץ בצורה ויזואלית ביותר (לא שזה ישכנע אותי לשתות מהדבר המגעיל הזה, ובטח שלא להכין אותו).
>אילה מתחרטת שנתנה את המסחטה שלה למרות שלא השתמשה בה כלל<
בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את הדף הזה בהנאה ובקנאה. מה, אתם מכינים את כל הדברים הנאים תרתי-משמע האלה?
עוגיות שוקולד צ'יפס מדלעת וצימוקים?!
והכי שאלתי את עצמי: מה, היא באמת משתמשת במכונת-מיץ-גזר שלה?!
איפה אני הייתי כשחילקו את כל ההשראה, סבלנות, מקוריות ושאר ירקות?
רעיון לחטיף מאוד מעובד לשם שינוי
מערבבים עם חומוס מבושל טחון גס וקצת כמון, פפריקה ומלח, יוצרים עיסה, מעבירים במטחנה כך שייווצרו "איטריות" דקיקות, חותכים אותן למקטעים של 2 ס"מ, קולים בתנור (או מייבשים בשמש) והנה חטיף חומוס מהסוג ההודי/תימני.
אפשר גם לערבב עם טיפת קמח ומים, להשטיח ולרדד, ולהכין מעין צ'פאטי או טורטייה. לשמור במקפיא, לפני השימוש לפשיר קצת ולהניח (משני הצדדים) במחבת לוהט לרגע-שניים.
ורעיון מתחום אחר לגמרי: מפזרים על משטח ומייבשים קצת, נותנים לילדים כחומר צבעוני להדבקות
והכי שאלתי את עצמי: מה, היא באמת משתמשת במכונת-מיץ-גזר שלה?!
בטח משתמשת!
קיבלתי אותה בנובמבר שעבר ליומולדת וכבר הכנתי איזה 6 פעמים (ובמילים שש פעמים) מיץ גזר
וגם אני חושבת שלא נחוץ דף נפרד לגזר אלא אפשר לכל ה"שאריות"
_בטח משתמשת!
קיבלתי אותה בנובמבר שעבר ליומולדת וכבר הכנתי איזה 6 פעמים (ובמילים שש פעמים) מיץ גזר_
טוב, נרגעתי. המכונה שלי, אגב, אחרי שעברה ארבע ידיים (אני הייתי היד השנייה והרביעית) עברה בסוף לגור ביאכטה! איזה כיף לה, לא?
עוגיות שוקולד צ'יפס מדלעת וצימוקים?!
זה כל כך קל, שזה מגוחך... זה מתכון של ויקטוריה בוטנקו עם קצת שינויים שלי.
מכניסים דלורית אחת טריה בלי קליפה למעבד מזון ומכסחים למרקם חלק ככל האפשר (אם קשה ונשאר מאד פירורי, מוסיפים מעט מיץ סחוט מתפוז אחד)
בנפרד מכסחים או באותו מעבד מזון או עם בלנדר מוט בערך כוס צימוקים שהושרו במעט מים, עם המים שלהם או עם עוד מיץ תפוזים. זה הממתיק שלנו. אפשר להוסיף 2-3 כפות סירופ אגאבה, או 2 תמרים מיובשים או כל ממתיק טבעי ונא אחר.
מערבבים הכל יחד וזורקים פנימה עוד צימוקים ברוחב יד. אלה ה"צ'יפס"
עכשיו יוצרים תלוליות על מגש (אני עושה עם כף גלידה) ונותנים להם "צ'פחה" שישתטחו קצת (הם צריכים להשאר שמנמנים, אבל פחוסים. משהו כמו 2-2.5 ס"מ)
שמים במייבש מזון, או בשמש מכוסה כנגד חרקים, או בתנור (ר"ל) על החום הכי נמוך. עד שמגיע למרקם שמחזיק את עצמו. במייבש זה לקח לילה.
בקיצור: דלעת בבלנדר, עם צימוקים מכוסחים, צימוקים שלמים וקצת אגאבה, ולייבש. זהו. יוצא מעולה.
עוד רעיון לגזר - לכסח עם פשתן, קצת מים ולייבש. נשמע כמו אחלה קרקרים.
אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות
אורי, אחלה רעיון!!!! תודה!
רעיון לחטיף מאוד מעובד לשם שינוי
קרוטונית, מה כל כך מעובד בחטיף שלך בדיוק? אני הולכת לנסות את זה עם חומוס מונבט. נשמע ממש טעים.
קרוטונית, מה כל כך מעובד בחטיף שלך בדיוק?
סתם הרבה עבודה ואני חשבתי על חומוס מבושל בכלל.
אולי תנסי ותשלחי לי (עד שיגיע לארץ זה ינבוט שוב בדרך, וכך נרוויח כפליים).
זה כל כך קל, שזה מגוחך... זה מתכון של ויקטוריה בוטנקו עם קצת שינויים שלי.
אני לא מכירה מתכונים של ויקטוריה בוטנקו כמעט בכלל, אבל באורח לא מוסבר, הגעתי למתכון דומה של דלעת וצימוקים. אני משטחת את התערובת בתבנית מלבנית ולאחר חצי ייבוש, אני חותכת לריבועי "בראוניז".
גיליתי רק שהדלעת חייבת במקור להיות טעימה, ואז העוגיות הנאות נהדרות.
וגם אני חושבת שלא נחוץ דף נפרד לגזר אלא אפשר לכל ה"שאריות"
הילדים גדלו ונהיו לי גם המון שאריות של עגבניות
אתו יודעות איך זה, אני פורסת / חותכת עגבניה לצלחת ירקות אבל בדיוק היום אוכלים "רק מלפפון" או "רק" אחר .
זרקתי זרקתי זרקתי עד שעלה בדעתי שחבל לגמרי אני מקפיאה את העגבניות החתוכות שלא נגעו בהן (לא, לא הפסקתי לקוות) ואת העגבניות שהתישנו במקרר - יש להן קטופסה משלהן ופעם בכמה זמן הן הבסיס לרוטב עגבניות (לפסט, לפיצה)
יום אחד נחה עלי רוח הקודש והכנתי ירקות ממולאים כמובן שנשאר הרבה "עודף" - ראשי הפלפלים ותוך העגבניות - קצצתי והקפאתי אותם יחד והנה "בסיס לשקשוקה" ליום שבו יהיה חשק לאכול כזו.
עוד פטנט לשאריות:
במים מאידוי/בישול של ירקות אפשר להשתמש להכנת אורז או קוסקוס אינסטנט, או כל בישול שסופח מים.
אם זה מים של סלק אז יוצא אורז ורוד שזה ממש להיט.
_ולגבי קליפות תפוזים (ושאר הדרים) -
אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות_
כמה זמן מי הדרים כאלו מחזיקים מעמד? במקרר? בחוץ?
קליפות תפוזים:
אפשר לגרד אותם ולהקפיא, מצויין להוסיף לכל בצק כמו שק"מ, עוגיות חמאה או כאלו, מבשם את העוגיות ומשדרג.
אני הוספתי לבצק אזני המן על דעת עצמי ועד היום מהללים אותם כבצק המן הכי טעימים
לא חשבתי שאכנס לדף שנושא כותרת כזאת... איזה הפתעות יש בחיים
לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת... לא הייתי בונה על איזהשהוא ערך תזונתי..הערך היחידי לשימוש חוזר בו זה השקטת המצפון... או משהו כמו "איזה גדולה אני... איך אני יודעת לנצל ולמחזר כל דבר.".
אם בשאריות עסקינן, אז אלו מבינינו שעוד מכינות שניצלים עם כל הטקס - אז כשנשאר מעט קמח/ פירורי לחם/ ביצה מכל הבלילות - אפשר לערבב הכל, להוסיף פטרוזיליה קצוצה או כל ירוק אחר - בנדיבות, בצל קצוץ ולמחבת עם מעט שמן על אש קטנה ומכסה. אחרי כמה דקות הופכים ושוב מכסים. יוצאת פשטידה מעולה שניתן לאכול גם למחרת (תכלס' כשיש שניצל בצלחת אין מקום באותו הרגע לחביתה או פשטידה).
לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת... לא הייתי בונה על איזהשהוא ערך תזונתי..הערך היחידי לשימוש חוזר בו זה השקטת המצפון... או משהו כמו "איזה גדולה אני... איך אני יודעת לנצל ולמחזר כל דבר.".tilted
כאמור במסחטה הביתי שלי הגזר ממש לא יוצא נסורת (הלוואי) ובכל מקרה לא ברורה לי טענת ה"אין ערך תזונתי" יש בו תאית ויש בו הרבה ... גזר
ם בשאריות עסקינן, אז אלו מבינינו שעוד מכינות שניצלים עם כל הטקס - אז כשנשאר מעט קמח/ פירורי לחם/ ביצה מכל הבלילות - אפשר לערבב הכל
ופשוט לתת לחתולים שגם ככה מבועסים שלא קיבלו שניצל...
אני בהתחלה היתה לי מוטיבציה והכנתי מלא דברים מהשאריות, אחר כך היו לי כל כך הרבה שאריות וכל כך הרבה עוגות ואף אחד מלבדי לא מוכן לאכול שהתחלתי לשים ישירות בקומפוסט, כן, כן, לא ניצול מירבי אבל בהחלט לא מבוזבז.
עוגת גזר : הגזר 'שנשאר' +קמח תופח קטן מלא "אוסם" ( לצערי אני לא מקבלת אחוזים:) 1/2 כוס שמן קנולה או חמאה קטנה, שמנת חמוצה, פקק ת.וניל אמיתית
תפו''ע קצוץ קטן על קליפתו, 1/3 עד 1/2 כוס שוקולד צ'יפס, וחופן אגוזים/צימוקים מה שיש ואוהבים.
בוחשים טוף טוף , מעבירים לשתי תבניות ''אינגליש קייק'' משומנות ומרופדות במעט קמח (*אם השתמשתם בחמאה ולא בשמן אין צורך )
ומכניסים לתנור בחום בינוני 180 מ''צ לכ 45 דק' .. בודקים עם האף/ קיסם עץ מה שעובד אצלכם
מכינים צ'יקו /נס קפה על חלב אמיתי ומזמינים את מי שאוהבים
באהבה
היי עולם חדש מופלא, תודה שהפנית לפה!
אני אוהבת את שתי ההצעות שלך. אחרי שקראתי אותן, הסתובבתי באתר ונתקלתי בדף עם רעיון דומה של שימוש חוזר.
מה דעתכ/ן על איחוד עם הדף הקצר שימוש חוזר בנוזלי בישול
כך אפשר יהיה לקרוא להם: שימוש חוזר בתוצרי בישול
כל זה ייכנס תחת מדור מתכונים בקטגוריה של "במקוריות"
?
_אני אוהבת את שתי ההצעות שלך. אחרי שקראתי אותן, הסתובבתי באתר ונתקלתי בדף עם רעיון דומה של שימוש חוזר.
מה דעתכ/ן על איחוד עם הדף הקצר שימוש חוזר בנוזלי בישול
כך אפשר יהיה לקרוא להם: שימוש חוזר בתוצרי בישול?
כל זה ייכנס תחת מדור מתכונים בקטגוריה של "במקוריות"_
אבל:
לא נכון לקרוא לזה 'שימוש חוזר בתוצרי בישול' כי השימוש הוא לא בהכרח 'חוזר'. בנוזלי הבישול זה אכן שימוש חוזר כאשר מבשלים בהם שוב, אבל נגיד בחלמונים - לא השתמשו בהם קודם, אז זה לא שימוש חוזר.
לכן מה לעשות בשאריות מהבישול יותר מתאים.
אהבת, הצעת רעיון טעים וישים. אני בעד. אפשר עוד פידבק קטן ממישהו פה על מנת שזה ייצא לפועל ונסדר עוד פינה קטנה בחדר שלנו?
ואם אתן רואות עוד דפים שניתן לאחד עם מה לעשות בשאריות מהבישול כתבו פה. תודות ליקירות.
אה... לא נעים- שוה מאוד לשים לב!... למי שרכיש קצת במעיים, כל התאית הזאת- עלולה לגרום, לפחות בתוך לחם או מאפה- לגזים... רבים ו אוד לא נעימים. מסרתי את הלחם לאחרים...
המחיר החברתי ולעיתים לא רק, עלול להיות גבוה...
טוב ניסיתי בעקבות מה שכתוב כאן... ו - אכן. ציפ ציף צדקה. ועוד אחרות גם. יצא סיבי מידיי, וישב בבטן כמו יציקה. אפילו לקחתי את כל מה שלא אכלו וערבבתי מחדש ושידרגתי, הוספתי טופו, חלב קוקוס, וכו כדי להרטיב קצת במקום המיץ של הגזרים... - עדיין סיבי מדיי, ויושב בבטן כמו יציקה. חבל על הזמן עבודה והחומרים...
וואלה אולי - כשכמות הפולפת-גזר קטנה מספיק - זה באמת סבבה וכמות התאית לא מפריעה. תוהה... ?...