חיסון דיפטריה
חיסון דיפטריה
ראו גם:
מדור בלי חיסונים
חיסונים מבחירה
חיסון טטנוס (שבא יחד עם חיסון דיפטריה באופן בלתי נפרד כנראה)
מדור בלי חיסונים
חיסונים מבחירה
חיסון טטנוס (שבא יחד עם חיסון דיפטריה באופן בלתי נפרד כנראה)
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
חיסון דיפטריה
מישהו יודע איזו מן מחלה זאת? איך נדבקים ממנה, מה הסכנות או הסיבוכים שלה?
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*
חיסון דיפטריה
אינני יודעת בדיוק מהי המחלה הזאת , אבל אני כן יודעת שהיו מתים ממנה.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
חיסון דיפטריה
מישהו יודע משהו על החיסון? מזיק? תופעות לוואי? בעיות שהיו?
פשוט עכשיו יש ב טיפה מן הטבע רק את ה-DT כלומר את הטטנוס עם הדיפטריה והם לא בטוחים מתי יהיה רק את הטטנוס ואני לא רוצה לחכות לחורף להתחיל לה את החיסונים (מחסנים שם פעם בחודש).
אז נראה לי שאני כבר אעשה לה את החיסון הכפול, לצערי, כי ממש רציתי להימנע ממה שלא הכרחי, אבל זה המצב...אז רציתי לדעת אם מישהו יודע...
פשוט עכשיו יש ב טיפה מן הטבע רק את ה-DT כלומר את הטטנוס עם הדיפטריה והם לא בטוחים מתי יהיה רק את הטטנוס ואני לא רוצה לחכות לחורף להתחיל לה את החיסונים (מחסנים שם פעם בחודש).
אז נראה לי שאני כבר אעשה לה את החיסון הכפול, לצערי, כי ממש רציתי להימנע ממה שלא הכרחי, אבל זה המצב...אז רציתי לדעת אם מישהו יודע...
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
חיסון דיפטריה
"אסכרה - Diphteria
זוהי מחלה זיהומית חריפה אשר נגרמת על ידי חיידק המתמקם בחלקו האחורי של הלוע. אופן ההידבקות הוא על ידי רסיסי רוק או במגע ישיר עם אדם חולה.
תקופת הדגירה נמשכת בין יומיים לארבעה ימים.
המחלה מתחילה בכאב גרון, בחום גבוה ובהרעה במצב הכללי. היא מתאפיינת בהתפתחות קרום דלקתי אפור-לבן, אשר מכסה את הגרון ועלול להקשות על הנשימה ואף לחסום את מבואותיה.
סיבוכים אפשריים של המחלה הם דלקת בשריר הלב (מיוקרדיטיס), שיתוק חולף של הגפיים, של שרירי הנשימה או של שרירי הגרון והעיניים.
כיום מחלה זו נחשבת לנדירה, אולם הירידה בשכיחותה חלה עוד טרם תקופת החיסונים.
יעילותו של החיסון חלקית, כמו בשאר החיסונים ייתכנו תופעות לוואי שיתבטאו בחום, אודם, ונפיחות מקומיים, בכי ממושך, ישנוניות יתר, עצבנות וחוסר שקט.
מחקרים מסויימים טוענים כי יש קשר בין קבלת תרכיב החיסון כנגד האסכרה, הצפדת והשעלת למקרי המוות בעריסה."
מתוך "חיסונים, כל מה שרצית לדע ולא העזו לספר לך", ד"ר חיים רוזנטל.
זוהי מחלה זיהומית חריפה אשר נגרמת על ידי חיידק המתמקם בחלקו האחורי של הלוע. אופן ההידבקות הוא על ידי רסיסי רוק או במגע ישיר עם אדם חולה.
תקופת הדגירה נמשכת בין יומיים לארבעה ימים.
המחלה מתחילה בכאב גרון, בחום גבוה ובהרעה במצב הכללי. היא מתאפיינת בהתפתחות קרום דלקתי אפור-לבן, אשר מכסה את הגרון ועלול להקשות על הנשימה ואף לחסום את מבואותיה.
סיבוכים אפשריים של המחלה הם דלקת בשריר הלב (מיוקרדיטיס), שיתוק חולף של הגפיים, של שרירי הנשימה או של שרירי הגרון והעיניים.
כיום מחלה זו נחשבת לנדירה, אולם הירידה בשכיחותה חלה עוד טרם תקופת החיסונים.
יעילותו של החיסון חלקית, כמו בשאר החיסונים ייתכנו תופעות לוואי שיתבטאו בחום, אודם, ונפיחות מקומיים, בכי ממושך, ישנוניות יתר, עצבנות וחוסר שקט.
מחקרים מסויימים טוענים כי יש קשר בין קבלת תרכיב החיסון כנגד האסכרה, הצפדת והשעלת למקרי המוות בעריסה."
מתוך "חיסונים, כל מה שרצית לדע ולא העזו לספר לך", ד"ר חיים רוזנטל.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
חיסון דיפטריה
תודה
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2004, 06:59
- דף אישי: הדף האישי של דנה_א*
חיסון דיפטריה
לא יודעת אם מישהו ממש נכנס כבר לדף על דיפטריה.. בכל מקרה, ללא מחוסנת שלי יש מחלה אוטו-אימונית ולכן מקבלת סטרואידים. האימנולוג המליץ בעדיפות ראשונה לחסן כנגד טטנוס, פוליו ודיפטריה אפילו שיש סיכוי שהמחלה תחזור ושמאד יכול להיות שהחיסון לא יהיה אפקטיבי. קשה לי להאמין שאני אעשה משהו שיעורר את המחלה אבל סף הלחץ שלי עלה. אולי מישהו יודע עד כמה המחלה נפוצה כיום בישראל, אילו סימפטומים מעידים עליה (בנוסף למה שתואר פה) ועד כמה היא חמורה אם נדבקים. תודה.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
חיסון דיפטריה
אפילו שיש סיכוי שהמחלה תחזור ושמאד יכול להיות שהחיסון לא יהיה אפקטיבי. קשה לי להאמין שאני אעשה משהו שיעורר את המחלה אבל סף הלחץ שלי עלה.
לא הבנתי.
לפי אתר משרד הבריאות דוחות
בשנת 2001 היו 0 מקרים
בשנת 2002 דווח מקרה 1
בשנת 2003 0
בשנת 2004 0
קחי בחשבון שזה מה שדווח. יש מחלות שנראות סתם כמו מחלה רגילה/שפעת ואינן מדווחות. אני לא יודעת איך זה עם דיפטריה.
לא הבנתי.
לפי אתר משרד הבריאות דוחות
בשנת 2001 היו 0 מקרים
בשנת 2002 דווח מקרה 1
בשנת 2003 0
בשנת 2004 0
קחי בחשבון שזה מה שדווח. יש מחלות שנראות סתם כמו מחלה רגילה/שפעת ואינן מדווחות. אני לא יודעת איך זה עם דיפטריה.
-
חיסון דיפטריה
שנים קודמות
בשנים 91-95 - אפס מקרים.
בשנים 86-90 מקרה מוות אחד ב-86 ועוד מקרה אחד ב-88.
קרמת=אסכרה=דיפטריה
בשנים 91-95 - אפס מקרים.
בשנים 86-90 מקרה מוות אחד ב-86 ועוד מקרה אחד ב-88.
קרמת=אסכרה=דיפטריה
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2004, 06:59
- דף אישי: הדף האישי של דנה_א*
חיסון דיפטריה
_אפילו שיש סיכוי שהמחלה תחזור ושמאד יכול להיות שהחיסון לא יהיה אפקטיבי. קשה לי להאמין שאני אעשה משהו שיעורר את המחלה אבל סף הלחץ שלי עלה.
לא הבנתי._
הכוונה היא שיכול להיות שהמחלה האוטואימונית תחזור עקב החיסון (יש סברה שהיא בדרך כלל נגרמת מחיסונים), ושהחיסון שינתן יהיה לא אפקטיבי בגלל הסטרואידים שהיא מקבלת כרגע שמחלישים את המערכת החיסונית.
תודה רבה על הנתונים וההפניה (לא יודעת אם הם מעודדים אותי או לא..)
לא הבנתי._
הכוונה היא שיכול להיות שהמחלה האוטואימונית תחזור עקב החיסון (יש סברה שהיא בדרך כלל נגרמת מחיסונים), ושהחיסון שינתן יהיה לא אפקטיבי בגלל הסטרואידים שהיא מקבלת כרגע שמחלישים את המערכת החיסונית.
תודה רבה על הנתונים וההפניה (לא יודעת אם הם מעודדים אותי או לא..)
-
חיסון דיפטריה
אה, עכשיו הבנתי.
ב-19 השנים האחרונות דווחו רק 3 מקרי דיפטריה, מתוכם אחד נגמר במוות.
ב-19 השנים האחרונות דווחו רק 3 מקרי דיפטריה, מתוכם אחד נגמר במוות.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חיסון דיפטריה
בני הבכור אמור לקבל בביהס חיסון של דיפטריה ואני מוטרדת. ראיתי את הנתונים האפסיים כמעט של התמותה מהמחלה אבל בעצם מה זה אומר? שלא היו מקרי תמותה משום שהאוכלוסיה חוסנה?
-
חיסון דיפטריה
כן.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חיסון דיפטריה
היכן ניתן להשיג רק חיסון דיפטריה בנפרד?
-