מעבר לאוכל מוצק
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
מעבר לאוכל מוצק
בשמת, איך זה מסתדר עם זה שכדאי לאפשר לילד להתנסות בכל הדברים?
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מעבר לאוכל מוצק
מזתומרת להתנסות בכל הדברים?
כל דבר בעיתו.
למנוע מילד מזון שעוד לא מתאים לו זאת לא מניעת התנסות אלא הגנה.
כל דבר בעיתו.
למנוע מילד מזון שעוד לא מתאים לו זאת לא מניעת התנסות אלא הגנה.
-
- הצטרפות: 29 אוקטובר 2003, 21:21
מעבר לאוכל מוצק
עוגיה, איך את יודעת שהילד לא מפתח זיכרון וזוכר מה שאת מונעת ממנו ובכאשר הוא גדל הוא או מפתח סילדה ממה שמנעת ממנו או זוכר תנועה ופרצוף שאומר אסור? האם אמחנו יודעים להגיד היום שכל מה שאנחנו מונעים מהתינוקות שלנו בגיל הזה עושה להם טוב ? אולי צריך לתת להם כל יום להתנסות באוכל חדש כבר מגיל כזה?
-
מעבר לאוכל מוצק
מודאגת, אני מונעת מהילדה שלי אוכל מעובד (עד כמה שאני יכולה) וגם בוטנים, דגים ומוצרי חלב (וכמובן דברים שמכילים אגוזים לא טחונים).
אני משתדלת לא להביא אותה למצבים שאני אומרת לה "אסור". אנחנו אוכלות כמעט את אותו האוכל.
במקרים שבכל זאת יש אוכל אסור בסביבה (בכל זאת אנחנו לא מוותרים בבית על חמאה ועל לחם עם זרעונים...) אני דואגת שהיא לא תגיע ודואגת לתחליף.
אני אוכלת לחם דגנים והיא לחם "חלק". אני אוכלת חמאה והיא אבוקדו.
אני נותנת לה להתנסות בכל מזון חדש שניקרה בדרכנו.
לא יודעת מה ההשפעה של האיסורים האלה לטווח רחוק. אולי מישהי אחרת יודעת.
אני משתדלת לא להביא אותה למצבים שאני אומרת לה "אסור". אנחנו אוכלות כמעט את אותו האוכל.
במקרים שבכל זאת יש אוכל אסור בסביבה (בכל זאת אנחנו לא מוותרים בבית על חמאה ועל לחם עם זרעונים...) אני דואגת שהיא לא תגיע ודואגת לתחליף.
אני אוכלת לחם דגנים והיא לחם "חלק". אני אוכלת חמאה והיא אבוקדו.
אני נותנת לה להתנסות בכל מזון חדש שניקרה בדרכנו.
לא יודעת מה ההשפעה של האיסורים האלה לטווח רחוק. אולי מישהי אחרת יודעת.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מעבר לאוכל מוצק
כיוון שיש לי שני ילדים אלרגיים, באמת נאלצתי למנוע הרבה מזונות.
כמו לעוגיה, עזר שמה שאסור לתינוקות שלי - אסור גם לי (כי אני מניקה אותם, והמזונות האלה עוברים בחלב).
יכול להיות שאפשר לנסות וריאציה על הנושא. בכל אופן, ממילא מגיל שנה כבר מותר לילדים רגילים כמעט הכל, אז זו לא צריכה להיות בעיה.
אני לא ראיתי נזק ארוך טווח לילדה שלי מהאיסורים. היא הבינה לחלוטין, מגיל צעיר ביותר, שמשהו לא בשבילה.
אבל האמת, שכל ילד הוא שונה ופשוט כדאי "להרגיש" את הילדה שלך ולבדוק איך יוצרים מצבים שבהם נמנעים מאיסורים.
כמו לעוגיה, עזר שמה שאסור לתינוקות שלי - אסור גם לי (כי אני מניקה אותם, והמזונות האלה עוברים בחלב).
יכול להיות שאפשר לנסות וריאציה על הנושא. בכל אופן, ממילא מגיל שנה כבר מותר לילדים רגילים כמעט הכל, אז זו לא צריכה להיות בעיה.
אני לא ראיתי נזק ארוך טווח לילדה שלי מהאיסורים. היא הבינה לחלוטין, מגיל צעיר ביותר, שמשהו לא בשבילה.
אבל האמת, שכל ילד הוא שונה ופשוט כדאי "להרגיש" את הילדה שלך ולבדוק איך יוצרים מצבים שבהם נמנעים מאיסורים.
-
- הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
- דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*
מעבר לאוכל מוצק
ההמלצה היא בגיל חצי שנה, אבל אני זוכרת, וגם נראה לי נכון (ורד לב אמרת לי פעם) שנותנים שמרגישים....כל תינוק הוא משהו אחר...
אבל איך מרגישים?
תומר יהי ביום שבת בן חצי שנה, והוא שולח ידיים לכל דבר אפשרי, אם אנחנו אוכלים אז לאוכל, ואם אנחנו קוראים עיתון אז לעיתון. ואת הכל הוא כמובן מכניס ישר לפה.
אז איך יודעים?
<נראה לי שאני נורא רוצה לראות איך זה יהיה>
אבל איך מרגישים?
תומר יהי ביום שבת בן חצי שנה, והוא שולח ידיים לכל דבר אפשרי, אם אנחנו אוכלים אז לאוכל, ואם אנחנו קוראים עיתון אז לעיתון. ואת הכל הוא כמובן מכניס ישר לפה.
אז איך יודעים?
<נראה לי שאני נורא רוצה לראות איך זה יהיה>
-
- הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
- דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*
מעבר לאוכל מוצק
ואני לא יודעת למה, אבל במקרה הזה של מוצקים נראה לי שאני אלך בדיוק לפי הספר....P-:
<כבר קניתי לו תפו"א אורגני מתנה לכבוד יום הולדת חצי שנה...P-: אני רצינית....>
<כבר קניתי לו תפו"א אורגני מתנה לכבוד יום הולדת חצי שנה...P-: אני רצינית....>
-
- הצטרפות: 25 פברואר 2003, 01:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_שרון*
מעבר לאוכל מוצק
שחף בן קצת יותר מ5 חודשים.
הוא יונק וצורך בין 240מ"ל ל500 מ"ל תמ"ל צמחי ביממה.
ההנקה הולכת ופוחתת לצערי הרב, הוא מעדיף בקבוק והחלב שלי לא זורם מספיק מהר בשבילו. יש ירידה בייצור החלב .
יועצת ההנקה אמרה לי שהתמ"ל זה לא הדבר הכי בריא בשבילו והציעה לנסות במקביל לנסיונות להגביר את החלב שלי , להתחיל באוכל אחר כמו אולי חלב שומשום.
אבל היא אינה מבינה בכך כל כך והמליצה להתייעץ עם תזונאי תינוקות . אני ממש חסרת אונים. מרגישה שההנקה בורחת לי מהידיים, לא רוצה שיאכל כל כך הרבה תמ"ל, אבל הוא ממש אומלל וצורח כשאין מספיק זרימה בציצי.
האמת,אני תשושה כבר, נלחמת עם ההנקה מגיל 0.
אבל חוששת להתחיל עם מזון אחר בלי יידע מספיק.
האם אתן מכירות תזונאי תינוקות עם אוריינטציה טבעונית? מישהו מנוסה?
ואם יש הארות אחרות, אודה לקבל תשובה לאימייל שלי. תודה.
[email protected]
הוא יונק וצורך בין 240מ"ל ל500 מ"ל תמ"ל צמחי ביממה.
ההנקה הולכת ופוחתת לצערי הרב, הוא מעדיף בקבוק והחלב שלי לא זורם מספיק מהר בשבילו. יש ירידה בייצור החלב .
יועצת ההנקה אמרה לי שהתמ"ל זה לא הדבר הכי בריא בשבילו והציעה לנסות במקביל לנסיונות להגביר את החלב שלי , להתחיל באוכל אחר כמו אולי חלב שומשום.
אבל היא אינה מבינה בכך כל כך והמליצה להתייעץ עם תזונאי תינוקות . אני ממש חסרת אונים. מרגישה שההנקה בורחת לי מהידיים, לא רוצה שיאכל כל כך הרבה תמ"ל, אבל הוא ממש אומלל וצורח כשאין מספיק זרימה בציצי.
האמת,אני תשושה כבר, נלחמת עם ההנקה מגיל 0.
אבל חוששת להתחיל עם מזון אחר בלי יידע מספיק.
האם אתן מכירות תזונאי תינוקות עם אוריינטציה טבעונית? מישהו מנוסה?
ואם יש הארות אחרות, אודה לקבל תשובה לאימייל שלי. תודה.
[email protected]
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מעבר לאוכל מוצק
שאלה למנוסים/ות:
איפה מומלץ להושיב את הילד שמתחיל לאכול?
יש איזשהו כסא אוכל שמומלץ לרכוש?
איפה מומלץ להושיב את הילד שמתחיל לאכול?
יש איזשהו כסא אוכל שמומלץ לרכוש?
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
מעבר לאוכל מוצק
מזכירה, מספרת, מיידעת-
מפגש בנושא "המעבר למזון מוצק" - 22/3 ב- 10:00
איך יודעים מתי אפשר להתחיל לתת לתינוק מזונות מוצקים, מהם הסימנים הספציפיים לתינוק שלכם, עם מה מתחילים, איזה כמויות של מזון אפשר לתת לתינוק, אילו שילובי מזונות אפשריים, מה לא כדאי לתת, חשיבותם של המזונות המלאים.
במפגש תהיה אפשרות לשאול שאלות ספציפיות וינתנו מתכונים .
המפגש מיועד למשפחות לילדים עד גיל שנתיים.
המפגש יערך ב"במרכז" בגבעת עדה 04-6380648 בעלות של 35 ש"ח.
אפשר ורצוי להביא גם
מפגש בנושא "המעבר למזון מוצק" - 22/3 ב- 10:00
איך יודעים מתי אפשר להתחיל לתת לתינוק מזונות מוצקים, מהם הסימנים הספציפיים לתינוק שלכם, עם מה מתחילים, איזה כמויות של מזון אפשר לתת לתינוק, אילו שילובי מזונות אפשריים, מה לא כדאי לתת, חשיבותם של המזונות המלאים.
במפגש תהיה אפשרות לשאול שאלות ספציפיות וינתנו מתכונים .
המפגש מיועד למשפחות לילדים עד גיל שנתיים.
המפגש יערך ב"במרכז" בגבעת עדה 04-6380648 בעלות של 35 ש"ח.
אפשר ורצוי להביא גם
-
- הצטרפות: 21 מרץ 2004, 20:08
מעבר לאוכל מוצק
קושיה בעניין קקי (נא לא לצחוק..)
בני בן 8 חודשים אוכל פירות לפנה"צ וארוחת צהריים מרק ירקות . לפעמים (פעמיים עד שלוש בשבוע) גם כבד או הודו אדום מבושלים. שאר הארוחות הינן איזומיל כאשר לפעמים אני מוסיפה כפית או שתים של דיסה (קורנפלור או אורז או דגנים) להעשיר את הארוחה. הילד שותה והרבה מים או חליטת נענע או חליטת גרעיני שומר. בדרך כלל יש לו יציאות "בסדר" אבל לפעמים אנחנו זוכים לקקי פירורים. לא נראה לי שזה מפריע לו אבל אותי זה משגע. קודם כל זה לא נראה לי בסדר אבל אני לא מצליחה לזהות למה זה קורה ועל מה זה מעיד. אין שום תופעות שהאוכל שהוא אוכל לא מתאים והילד עולה במשקל ומתפתח היטב.
יש למישהו רעיון למה ומה? מעבר להנאה המפקפקת שבלאסוף פירורי קקי מכל הסביבה כשהילד החליט בדיוק להסתובב על הבטן עם החיתול הפתוח, אני פשוט בהרגשה שמשהו באוכל שלו לא בסדר ואני לא יודעת מה.
בני בן 8 חודשים אוכל פירות לפנה"צ וארוחת צהריים מרק ירקות . לפעמים (פעמיים עד שלוש בשבוע) גם כבד או הודו אדום מבושלים. שאר הארוחות הינן איזומיל כאשר לפעמים אני מוסיפה כפית או שתים של דיסה (קורנפלור או אורז או דגנים) להעשיר את הארוחה. הילד שותה והרבה מים או חליטת נענע או חליטת גרעיני שומר. בדרך כלל יש לו יציאות "בסדר" אבל לפעמים אנחנו זוכים לקקי פירורים. לא נראה לי שזה מפריע לו אבל אותי זה משגע. קודם כל זה לא נראה לי בסדר אבל אני לא מצליחה לזהות למה זה קורה ועל מה זה מעיד. אין שום תופעות שהאוכל שהוא אוכל לא מתאים והילד עולה במשקל ומתפתח היטב.
יש למישהו רעיון למה ומה? מעבר להנאה המפקפקת שבלאסוף פירורי קקי מכל הסביבה כשהילד החליט בדיוק להסתובב על הבטן עם החיתול הפתוח, אני פשוט בהרגשה שמשהו באוכל שלו לא בסדר ואני לא יודעת מה.
-
מעבר לאוכל מוצק
מאיזה גיל אפשר לתת דגים? מה בנוגע לדגים כבושים? (כאלה שלא טופל בחום אלא בהרבה מלח).
אור בת שנה וחודשיים, ונראה לי שהיא תאהב מאוד גפילטע פיש (אפילו שזה איכס)
אור בת שנה וחודשיים, ונראה לי שהיא תאהב מאוד גפילטע פיש (אפילו שזה איכס)
מעבר לאוכל מוצק
מוסיפה שאלה - איזה דייסה אפשר להכין (לבד, לא קנויה) לתינוק בן פחות מ 9 חודשים? מצא חן בעיני מאוד המתכון שנתנה ורד לב במעלה הדף, אבל זו דייסת קוואקר, ומכילה גלוטן. אפשר להכין דייסה אחרת ללא גלוטן באותו סגנון?
-
מעבר לאוכל מוצק
קווקר מכיל גלוטן? את בטוחה??
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
- דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*
מעבר לאוכל מוצק
קווקר מכיל גלוטן? את בטוחה??
אני כמעט בטוחה שכן.
אני כמעט בטוחה שכן.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מעבר לאוכל מוצק
זה שיבולת שועל, מאוד קרוב לחיטה, אז גם אני חושבת שיש גלוטן.
-
מעבר לאוכל מוצק
גלוטן קיים ב-4 דגנים: חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל.
כמובן שאם יש הסטוריה משפחתית של בעיית גלוטן, צליאק (לא עלינו) וכו' יש להיזהר עם חשיפה מוקדמת.
לגבי הדייסה- מאמאבל, נסי קינואה, אמרנט או דוחן.
עוגיה, אני חושבת שבגיל הזה היא כבר יכולה לאכול הכל בעקרון. כמובן שהייתי מנסה לתת לה מעט, כשזה מזון חדש ולראות איך תגיב. בכ"ז בפסח יש 7 ימים
כמובן שאם יש הסטוריה משפחתית של בעיית גלוטן, צליאק (לא עלינו) וכו' יש להיזהר עם חשיפה מוקדמת.
לגבי הדייסה- מאמאבל, נסי קינואה, אמרנט או דוחן.
עוגיה, אני חושבת שבגיל הזה היא כבר יכולה לאכול הכל בעקרון. כמובן שהייתי מנסה לתת לה מעט, כשזה מזון חדש ולראות איך תגיב. בכ"ז בפסח יש 7 ימים
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
מעבר לאוכל מוצק
הצילו....
איך מתחילים?
נתתי לה לשחק בתפוח, באגס, ברסק תפוחים.
אבל איך מתחילים ממש?
> הודעת תמיכה, אני אסתדר. רק תדאגו קצת, ואולי תחששו אתי, והכל יהיה בסדר (-; <
איך מתחילים?
נתתי לה לשחק בתפוח, באגס, ברסק תפוחים.
אבל איך מתחילים ממש?
> הודעת תמיכה, אני אסתדר. רק תדאגו קצת, ואולי תחששו אתי, והכל יהיה בסדר (-; <
-
מעבר לאוכל מוצק
איך מתחילים ממש מה?
אצלנו נתתי לה טעימות ולא עניין אותה
סבתא שלה לעומת זאת ישבה שעות והטיסה אוירונים לתוך הפה שלה
ואז אחרי כמה חודשים היא התחילה מיוזמתה לאכול כל מה שזז.
חוצמזה, גילה, ילד שלישי לא גדל לבד? שתבשל...
אצלנו נתתי לה טעימות ולא עניין אותה
סבתא שלה לעומת זאת ישבה שעות והטיסה אוירונים לתוך הפה שלה
ואז אחרי כמה חודשים היא התחילה מיוזמתה לאכול כל מה שזז.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
מעבר לאוכל מוצק
כמה שזכור לי עם שתיהן הן לקחו. עד אז לא ניסינו כלום.הגדולה חטפה אפרסק, הקטנה התחילה דווקא עם לחם. (נדמה לי ששניהם לא מומלצים במקומותינו)
היא מבקשת דברים? את מתכוונת מה הכי טוב לתת בהתחלה?
<חוששים איתך ודואגים, הכל בסדר >
כמה שזכור לי עם שתיהן הן לקחו. עד אז לא ניסינו כלום.הגדולה חטפה אפרסק, הקטנה התחילה דווקא עם לחם. (נדמה לי ששניהם לא מומלצים במקומותינו)
היא מבקשת דברים? את מתכוונת מה הכי טוב לתת בהתחלה?
<חוששים איתך ודואגים, הכל בסדר >
-
מעבר לאוכל מוצק
גילה, את לגמרי בכיוון...
לתת לה לשחק עם המזונות זו הדרך להתחיל.
וגם לגרות אותה עם מה שאתם אוכלים
ברור שתסתדרי
לתת לה לשחק עם המזונות זו הדרך להתחיל.
ברור שתסתדרי
-
מעבר לאוכל מוצק
מה לגרות?
את יודעת כמה פעמים ניקיתי ידיים אחרי שנדחפו ביוגורט/חומוס/רוטב של משהו? כמה פעמים הזזתי אותה מהצלחת עם העוף ופסטה? מהפאנקייקס? כמה עגבניות חילצתי מהיד? שיניתי את כיוון הזחילה שלה, והיא שינתה בחזרה? עשיתי לה צלחת ריקה/"חוקית"/עם צעצועים לכרסם/עם כפית ותפוח והיא הלכה לצלחת שלי, או לסיר? כמה פעמים היא איימה להפוך (או הפכה) צלחות עם אוכל מלכלך?
לא כ"כ בא לי לעבור, כולנו, לתזונה חוקית עבורה...
מה לגרות?
את יודעת כמה פעמים ניקיתי ידיים אחרי שנדחפו ביוגורט/חומוס/רוטב של משהו? כמה פעמים הזזתי אותה מהצלחת עם העוף ופסטה? מהפאנקייקס? כמה עגבניות חילצתי מהיד? שיניתי את כיוון הזחילה שלה, והיא שינתה בחזרה? עשיתי לה צלחת ריקה/"חוקית"/עם צעצועים לכרסם/עם כפית ותפוח והיא הלכה לצלחת שלי, או לסיר? כמה פעמים היא איימה להפוך (או הפכה) צלחות עם אוכל מלכלך?
לא כ"כ בא לי לעבור, כולנו, לתזונה חוקית עבורה...
-
מעבר לאוכל מוצק
אני התחלתי עם מיץ גזר - מרסקים בפומפיה מעל מסננת ושבתוך קערה אח"כ סוחטים עם היד לתוך המסננת. היא מאוד אהבה את זה. על אגסים היא השתגעה ממש. עברנו לגרגרי רימונים - היא מוציאה לבד את החרצנים בדר"כ. אבא מבין מיץ בבלנדר משקדיה, מי תמרים מושרים וקצת נבטי אלפלאפה - עכשיו היא אוהבת את זה גם.
בהתחלה נתתי לה גם אבוקדו ובננה אבל אחרי כמה חגיגות היא לא מוכנה להסתכל על זה יותר, אולי בגלל שעשה לה אדום בטוסיק.
יושבת עלי בארוחות ודוחפת יד לצלחת שלי בדר"כ - הכנו לה צלחת עם חתיכת חסה, מלפפון, פלפל אדום, גזר. גם לועסת וגם זורקת על הריצפה.
בערב יושבת עלי ומקבלת בטטה לטעום מהצלחת שלה שלידי - בכ"ז דוחפת יד לשלי כמובן.
אני נותנת לה לטעום חתיכה קטנה אפילו מלחם, שזה ממש לא מומלץ לפני שנתיים. שעועית ירוקה - רק את התרמיל שהוצאתי ממנו את הסיבים והפולים.
היום היא טעמה חמוציות - היה לה מאוד טעים.
אנחנו אוכלים הכל אורגני.
בהתחלה נתתי לה גם אבוקדו ובננה אבל אחרי כמה חגיגות היא לא מוכנה להסתכל על זה יותר, אולי בגלל שעשה לה אדום בטוסיק.
יושבת עלי בארוחות ודוחפת יד לצלחת שלי בדר"כ - הכנו לה צלחת עם חתיכת חסה, מלפפון, פלפל אדום, גזר. גם לועסת וגם זורקת על הריצפה.
בערב יושבת עלי ומקבלת בטטה לטעום מהצלחת שלה שלידי - בכ"ז דוחפת יד לשלי כמובן.
אני נותנת לה לטעום חתיכה קטנה אפילו מלחם, שזה ממש לא מומלץ לפני שנתיים. שעועית ירוקה - רק את התרמיל שהוצאתי ממנו את הסיבים והפולים.
היום היא טעמה חמוציות - היה לה מאוד טעים.
אנחנו אוכלים הכל אורגני.
-
מעבר לאוכל מוצק
בדר"כ אחרי שגמרה לשחק עם האוכל היא מקנחת בציצי כמובן.
-
מעבר לאוכל מוצק
גילה, גם אני מעדיפה מה שנמצא בצלחות של אחרים.
תעשי לה דווקא ותאכלי מהצלחת שלה...
תעשי לה דווקא ותאכלי מהצלחת שלה...
-
-
מעבר לאוכל מוצק
היום חזרנו לאבוקדו - הם מה זה טעימים! (אורגניים כמובן). שמתי לה בכפית קטנטנה של סירופים והיא אוכלת את זה כמו סוכריה על מקל וכל פעם אני מוסיפה לה - חגגה הרבה אבוקדו.
-
- הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 22:36
- דף אישי: הדף האישי של אמא_מתחדשת*
מעבר לאוכל מוצק
הצ'ולולו הקטן שלי היה הקיא ושילשל שבוע, דווקא הרגיש די טוב, אבל התמקד בציצי בלבד. גם ככה הוא לא היה אכלן כזה גדול.
המחלה עברה, והתאבון שלו נפתח!!!! הוא מחסל כמויות אדירות של אוכל, (מה שהיה מאוד כייף לחמי וחמותי שאצלם היינו בסדר פסח.) כ"כ כייף לראות אותו ככה. כשאנחנו מתכוננים לארוחה (חימום או קירור או בישול) אי אפשר להתיק אותו מהאזור (אפילו אם אבא בדיוק התעורר ואפשר ללכת לשחק איתו...)
הוא גם בן שנה (מזל טוב מתוקון @}), ככה שהוא יכול להתנסות בהכל פחות או יותר.
עכשיו אני צריכה לפנות ל מתכונים שפעוטות אוהבים ולשאר הדפים הרלוונטים כדי למצוא מה להכין לבלסן הקטן שלי
המחלה עברה, והתאבון שלו נפתח!!!! הוא מחסל כמויות אדירות של אוכל, (מה שהיה מאוד כייף לחמי וחמותי שאצלם היינו בסדר פסח.) כ"כ כייף לראות אותו ככה. כשאנחנו מתכוננים לארוחה (חימום או קירור או בישול) אי אפשר להתיק אותו מהאזור (אפילו אם אבא בדיוק התעורר ואפשר ללכת לשחק איתו...)
הוא גם בן שנה (מזל טוב מתוקון @}), ככה שהוא יכול להתנסות בהכל פחות או יותר.
עכשיו אני צריכה לפנות ל מתכונים שפעוטות אוהבים ולשאר הדפים הרלוונטים כדי למצוא מה להכין לבלסן הקטן שלי
-
מעבר לאוכל מוצק
ביום ד' הקרוב 21/4 אקיים ערב אונליין בנושא "המעבר למזון מוצק" ב פורום נטורופתיה למשפחה מהשעה 20:45.
אתם מוזמנים להצטרף ולשאול שאלות בנושא- קשיים של הורים, איך יודעים מתי זה מספיק, האם אנחנו נותנים פחות/ יותר מדיי,אולי אנחנו מעכבים את ההתפתחות של הילד/ה שלנו,הילד מסרב לאכול- מה עושים? אולי אני עוד לא מוכנה להוריד בכמות ההנקות, התחלת ההיפרדות מהאמא, שינויים ארגוניים בבית- כלים, כסא, נסיעות. איך נותנים אוכל? בבקבוק, בכפית, בכוס. מה נותנים קודם? פירות, ירקות, עוף? איך לגדל תינוק צמחוני, מה עם הברזל, כולם אומרים לי שצריך...
ההבנה שמדובר בתהליך- מהו תהליך, תמיכה להורים גם בדברים הכי קטנים.
ועוד ועוד...
אשמח לפגוש אתכם וגם את חבריכם, בני משפחותיכם ומכריכם המתחבטים בסוגיות דומות.
להתראות
אתם מוזמנים להצטרף ולשאול שאלות בנושא- קשיים של הורים, איך יודעים מתי זה מספיק, האם אנחנו נותנים פחות/ יותר מדיי,אולי אנחנו מעכבים את ההתפתחות של הילד/ה שלנו,הילד מסרב לאכול- מה עושים? אולי אני עוד לא מוכנה להוריד בכמות ההנקות, התחלת ההיפרדות מהאמא, שינויים ארגוניים בבית- כלים, כסא, נסיעות. איך נותנים אוכל? בבקבוק, בכפית, בכוס. מה נותנים קודם? פירות, ירקות, עוף? איך לגדל תינוק צמחוני, מה עם הברזל, כולם אומרים לי שצריך...
ההבנה שמדובר בתהליך- מהו תהליך, תמיכה להורים גם בדברים הכי קטנים.
ועוד ועוד...
אשמח לפגוש אתכם וגם את חבריכם, בני משפחותיכם ומכריכם המתחבטים בסוגיות דומות.
להתראות
-
- הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 22:36
- דף אישי: הדף האישי של אמא_מתחדשת*
מעבר לאוכל מוצק
מחפשת רעיונות לארוחת בוקר בריאה וטעימה לאמא ובנה הקטן (בן השנה) שמאסו בדייסות של החורף (דייסות מושקעות וטעימות אך עתה עם פרוץ האביב אינן אטרקטיביות כשהיו).
הוא לא אוהב ביצים בכל דרך שניסיתי עד עכשיו,(ולי יש קשיים במפגש עם ביצים על הבוקר) אין סבלנות בבוקר לחתוך סלט (שאותו הוא אוהב, אבל מסתבך קצת עם לבלוע ירקות בצורה הזאת) כך שארוחת בוקר ישראלית (ככה קוראים לזה במסעדות תיירים בהודו) היא לא אופציה.
לפני שאכלנו ביחד היתי אוכלת גרנולה שהכנתי מהעוד מועד עם יוגורט. הגרנולה לא נראית לי אופציה לילד בן שנה (או שאני טועה??) יוגורט הוא אוכל, אבל זה לא נראה לי מספק לארוחת בוקר. (אני רעבה בבוקר ואם אוכל יוגרט או יוגורט עם פרי אהיה מאוד רעבה תוך חצי שעה-שעה)
בקיצור רעיונות יתקבלו בברכה.
הוא לא אוהב ביצים בכל דרך שניסיתי עד עכשיו,(ולי יש קשיים במפגש עם ביצים על הבוקר) אין סבלנות בבוקר לחתוך סלט (שאותו הוא אוהב, אבל מסתבך קצת עם לבלוע ירקות בצורה הזאת) כך שארוחת בוקר ישראלית (ככה קוראים לזה במסעדות תיירים בהודו) היא לא אופציה.
לפני שאכלנו ביחד היתי אוכלת גרנולה שהכנתי מהעוד מועד עם יוגורט. הגרנולה לא נראית לי אופציה לילד בן שנה (או שאני טועה??) יוגורט הוא אוכל, אבל זה לא נראה לי מספק לארוחת בוקר. (אני רעבה בבוקר ואם אוכל יוגרט או יוגורט עם פרי אהיה מאוד רעבה תוך חצי שעה-שעה)
בקיצור רעיונות יתקבלו בברכה.
-
מעבר לאוכל מוצק
פאנקייקס, מאפינס, פשטדה מאתמול, לחם עם חומוס/אבוקדו/טונה, ירקות חתוכים [לא סלט].
-
מעבר לאוכל מוצק
אפשר להוסיף ליוגורט אורז מאתמול, או בורגול או משהו בסגנון.
גם לחם עם- זו אופציה מעולה.
שלווה- חיטה תפוחה (יש גם מחיטה מלאה), גם יכול ללכת עם יוגורט טוב ואם נותנים לו לבד, זה מעולה למוטוריקה העדינה
יוגורט, אגב, יכול להיות מספק ביותר עבורו. אל תחשבי במונחים שלך- אשה מבוגרת בת כך וכך. הקיבה שלו הרבה יותר קטנה משלך וכך גם הצרכים האנרגטיים שלו. דבר נוסף הוא שתינוקות וילדים בהחלט צריכים לאכול כל שעה וחצי שעתיים, אם זה מה שיבקשו, כי הם מוציאים אנרגיה הרבה יותר מהר ממבוגרים ובהתאם הדרישות האנרגטיות שלהם. קחי זאת בחשבון.
גם לחם עם- זו אופציה מעולה.
שלווה- חיטה תפוחה (יש גם מחיטה מלאה), גם יכול ללכת עם יוגורט טוב ואם נותנים לו לבד, זה מעולה למוטוריקה העדינה
יוגורט, אגב, יכול להיות מספק ביותר עבורו. אל תחשבי במונחים שלך- אשה מבוגרת בת כך וכך. הקיבה שלו הרבה יותר קטנה משלך וכך גם הצרכים האנרגטיים שלו. דבר נוסף הוא שתינוקות וילדים בהחלט צריכים לאכול כל שעה וחצי שעתיים, אם זה מה שיבקשו, כי הם מוציאים אנרגיה הרבה יותר מהר ממבוגרים ובהתאם הדרישות האנרגטיות שלהם. קחי זאת בחשבון.
-
- הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
- דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*
מעבר לאוכל מוצק
אני משרה שתי כפות שיבולת שועל בתוך יוגורט עיזים למשך עשר דקות ואז מוסיפה כף טחינה גולמית וכפית דבש/מולסה/מייפל.
האפרוחית (שנה ורבע) מאד אוהבת את הדיסה הזו והיא באמת הומצאה לקראת הקיץ כשדיסות החורף היו איכשהו כבדות מדי.
האפרוחית (שנה ורבע) מאד אוהבת את הדיסה הזו והיא באמת הומצאה לקראת הקיץ כשדיסות החורף היו איכשהו כבדות מדי.
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2004, 22:33
מעבר לאוכל מוצק
ארוחת בוקר קייצית שאני אוהבת להגיש מורכבת מברנפקלס (חיטה מלאה) המושרה כדקה עם מים פושרים, ופרות העונה חתוכים גדול , בשביל שיוכל להחזיק לבד....
גבינת טופו על פרוסת לחם, חומוס בכפית , עגבניה חתוכה לרבעים מלפפון חתוך לאורך ויוגורטים הם תמיד חגיגה.....בתאבון לשניכם.
גבינת טופו על פרוסת לחם, חומוס בכפית , עגבניה חתוכה לרבעים מלפפון חתוך לאורך ויוגורטים הם תמיד חגיגה.....בתאבון לשניכם.
מעבר לאוכל מוצק
צריכה עצה בבקשה: הקטנה עוד מעט בת חמישה חודשים ונמצאת בתינוקייה. עדיין יונקת ולמשך היום אני שוחלת איתה חלב שאוב ששאבתי יום קודם בעבודה. לאחרונה, לצערי - לא כל כך מספיק החלב שנשאב וגם אין כל כך תנאים לשאיבה בעבודה. אז מה עדיף? שייתנו לה תחליף (קשה לי להגיד את המילה הזו, היא די מגונה בעיני) או להתחיל עם מוצקים? ואם מתחילים עם מה מומלץ להתחיל? אפשר לקבל כמה כללי ברזל לאם המתחילה במוצקים? תודה.
-
מעבר לאוכל מוצק
גם אני מתלבטת מתי להתחיל עם מזון מוצק.
התחלתי לקרוא את הדף הזה, והוא עמוס בנושאים שונים ומגוונים. קשה למצוא מה שמחפשים. האם לדעתכם צריך פירוק לגורמים?
לפתוח דף מתי להתחיל לתת מזון מוצק ?
התחלתי לקרוא את הדף הזה, והוא עמוס בנושאים שונים ומגוונים. קשה למצוא מה שמחפשים. האם לדעתכם צריך פירוק לגורמים?
לפתוח דף מתי להתחיל לתת מזון מוצק ?
-
מעבר לאוכל מוצק
מזכירה את ערב האונליין שקורה עכשיו פה
אתם מוזמנים להציג את שאלותיכם ואשתדל לענות כמיטב יכולתי וידיעותיי.
להתראות
אתם מוזמנים להציג את שאלותיכם ואשתדל לענות כמיטב יכולתי וידיעותיי.
להתראות
-
מעבר לאוכל מוצק
היה ממש כייף
תודה לכל מי שהשתתף
תודה לכל מי שהשתתף
מעבר לאוכל מוצק
ורד לב,
לצערי זו הפעם הראשונה שפגשתי באתר הזה ופיספסתי את הערב שאירגנת - חבל...
אולי תוכלי לעזור לי בהתלבטות שיש לי: יש לי בן בן 8.5 ח' ואין לי מושג אם התפריט שהוא אוכל עכשיו הוא מספיק לגילו או לא: הסדר יום שלו באוכל דיי קבוע:
הוא יונק בשבע בבוקר, אחרי 3-4 שעות יונק שוב, בצהריים אוכל מרק עוף\בקר עם ירקות (בבלנדר), אחרי 4 שעות שוב יונק (ממש מעט-רק אם הוא מבקש) אח"כ איזה פרי , ולפני השינה (בסביבות שמונה וחצי) יונק שוב. האם זה נשמע לך תקין - אני יודעת שבגיל הזה עיקר התזונה שלו צריכה להיות חלב - האם הוא יונק מספיק?? בטיפת חלב אמרו שמישקלו בסדר גמור (טיפטיפה מתחת לממוצע - מאפיין תינוקות יונקים - לדיבריהם), אין לו עדיין שיניים - והוא ילד מאושר, הייתי שמחה שעוד מישהי מנוסה תשמע את זה ותאמר לי שזה נשמע בסדר.
כנראה שאני זקוקה לאישורים...
בתודה - אמא צעירה
לצערי זו הפעם הראשונה שפגשתי באתר הזה ופיספסתי את הערב שאירגנת - חבל...
אולי תוכלי לעזור לי בהתלבטות שיש לי: יש לי בן בן 8.5 ח' ואין לי מושג אם התפריט שהוא אוכל עכשיו הוא מספיק לגילו או לא: הסדר יום שלו באוכל דיי קבוע:
הוא יונק בשבע בבוקר, אחרי 3-4 שעות יונק שוב, בצהריים אוכל מרק עוף\בקר עם ירקות (בבלנדר), אחרי 4 שעות שוב יונק (ממש מעט-רק אם הוא מבקש) אח"כ איזה פרי , ולפני השינה (בסביבות שמונה וחצי) יונק שוב. האם זה נשמע לך תקין - אני יודעת שבגיל הזה עיקר התזונה שלו צריכה להיות חלב - האם הוא יונק מספיק?? בטיפת חלב אמרו שמישקלו בסדר גמור (טיפטיפה מתחת לממוצע - מאפיין תינוקות יונקים - לדיבריהם), אין לו עדיין שיניים - והוא ילד מאושר, הייתי שמחה שעוד מישהי מנוסה תשמע את זה ותאמר לי שזה נשמע בסדר.
כנראה שאני זקוקה לאישורים...
בתודה - אמא צעירה
-
מעבר לאוכל מוצק
מהצד ולפי מה שאת מתארת נשמע שמספיק לו.
בעצם הוא זה שצריך לבטא את שביעות רצונו (וקיבתו). קצת קשה לשפוט מבחוץ. הוא זה שמראה לך את הסימנים לכך שהוא רעב/ שבע שבע רצון/ חסר מנוחה ושקט וכו'.
מה שאני אומרת הוא שאת היא שיודעת הכי טוב מה נכון עבורו, ביחד איתו.
הוא אמור לקבל מזון לפי הדרישה שלו בסה"כ- אם זה חלב אם או מוצקים.
איך את מרגישה עם מה שהוא אוכל ועם התגובות שלו? איך הוא מתנהג בלילות? נראה לך שזה לא מספיק לו?
כמובן שאינך חייבת לענות לי אלא לבדוק בעיקר עם עצמך.
את יכולה להמשיך לחלוק ולספר, כמובן, ובטח יהיו פה עוד אמהות שיוכלו לעזור
בעצם הוא זה שצריך לבטא את שביעות רצונו (וקיבתו). קצת קשה לשפוט מבחוץ. הוא זה שמראה לך את הסימנים לכך שהוא רעב/ שבע שבע רצון/ חסר מנוחה ושקט וכו'.
מה שאני אומרת הוא שאת היא שיודעת הכי טוב מה נכון עבורו, ביחד איתו.
הוא אמור לקבל מזון לפי הדרישה שלו בסה"כ- אם זה חלב אם או מוצקים.
איך את מרגישה עם מה שהוא אוכל ועם התגובות שלו? איך הוא מתנהג בלילות? נראה לך שזה לא מספיק לו?
כמובן שאינך חייבת לענות לי אלא לבדוק בעיקר עם עצמך.
את יכולה להמשיך לחלוק ולספר, כמובן, ובטח יהיו פה עוד אמהות שיוכלו לעזור
מעבר לאוכל מוצק
לורד,
תודה על תשובתך המהירה. כן - הוא בהחלט נראה מרוצה ( למרות שלינוק הוא מוכן תמיד!!! גם אחרי כמות ענקית של מרק עוף - כנראה לקינוח... ) .
תודה רבה - יעל
נ.ב - האם יש פה דף שעוסק בהתפתחות ( זחילה וכאלו)
תודה על תשובתך המהירה. כן - הוא בהחלט נראה מרוצה ( למרות שלינוק הוא מוכן תמיד!!! גם אחרי כמות ענקית של מרק עוף - כנראה לקינוח... ) .
תודה רבה - יעל
נ.ב - האם יש פה דף שעוסק בהתפתחות ( זחילה וכאלו)
-
מעבר לאוכל מוצק
תעשי חיפוש במנוע ותמצאי כל מיני דברים, נראה לי.
מעבר לאוכל מוצק
בתי בת 6 חודשים , היא יונקת + תוספת סימילאק איזומיל בגלל רגישות לחלב . היא נולדה במשקל נמוך יחסית לשבוע הריון שהוא סביר 39 במשקל 2.600ק"ג ומאחר והחלב שלי לא הספיק לה, שילבנו כתוספת סימילאק איזומיל , מורן מתחילה עם בקבוק ואוכלת בערך 60 ס"מ לא יותר וגם את זה בקושי ועם הרבה שיכנועים ואפילו בעזרת כפית, מורן נכנסה למעון לפני שבועיים , והמטפלת התחילה עם תוספות כגון: ירקות ופירות תחונים , את הפרות היא בשום פנים ואופן לא אוכלת ואת הירקות היא עושה טובה בערך 5 עד 6 כפיות ואת הסימילאק זה ממש בכוח ובקושי 60 ס"מ, אני רוצה לנסות ולאפשר לה מאכלים אחרים , כמו אורז שאני מבשלת עוגיה להחזיק ביד במבה וכו' אבל אני היסטרית שמה היא תיחנק שלא נדבר על בעלי שהוא היסטרי לחלוטין בנושא הזה , אני כבר ממש מיואשת בנושא האוכל כי פשוט בשביל מורן אוכל זה ממש עונש, ואני כבר לא יודעת מה לעשות, בטיפת חלב אמרה לי האחות , תרדי ממנה , תזרמי איתה , עם כמו שהיא אומרת אז הילדה בכלל לא תאכל חוץ מהנקה שעם זה יש בעיה כי אני חוזרת לעבודה אותותו, אפשר לומר שניסיתי הכל , אפילו בדיקות דם עשיתי למורן כולל בלוטת התריס והכל יצא בסדר, אז למה הילדה לא רוצה לאכול , אנא עזרו לי למצוא פיתרון אני ממש על סף יאוש.
-
מעבר לאוכל מוצק
את נשמעת לי מאד לחוצה וזה אכן יכול להיות מתסכל כאשר נראה שהילדה לא אוכלת הרבה, במיוחד כשהיא נולדה במשקל נמוך.
לא ציינת מהו משקלה העכשווי ואיך היא מבחינה התפתחותית, מצב רוח וכו'.
שמחתי לקרוא את מה שאמרה לך האחות בטיפת חלב, כי זה גם מה שיש לי בראש.
בגיל 6 חודשים הילדים ציכים רק להתחיל לעבור מהנקה / תחליף לאט לאט ובהדרגה לאכילת מוצקים. זה תהליך שיכול לקחת שבועות ואף חודשים.
אינני מתכוונת לתסכל אותך, או להפחידך, כמובן. רק לתת לך איזושהי פרספקטיבה על המקום בו אתם נמצאים כרגע.
נשמע שמורן יודעת מה היא עושה וה- בערך 5 עד 6 כפיות שלה זה דיי מה שהיא אמורה להתחיל לנסות בשלב זה של חייה. לאט לאט היא תגדיל את כמויות המזון שהיא תאכל, אבל זה חייב להיות בקצב שלה.
כמובן שזה יכול מלחיץ כי את חוזרת לעבודה והיא הולכת למעון...
הייתי מאד רוצה לומר לך לשחרר לחץ, אבל זה משהו שקצת קשה לנו לקבל כשהוא בא כהמלצה ממישהו מבחוץ שאינו בתוך הסיטואציה. זה משהו שאת צריכה למצוא בתוך עצמך.
מאחלת לך בהצלחה, רק דעי שאינך היחידה שחווה קשיים בתהליך הזה, זה עובר על מרבית ההורים, לדעתי.
לא ציינת מהו משקלה העכשווי ואיך היא מבחינה התפתחותית, מצב רוח וכו'.
שמחתי לקרוא את מה שאמרה לך האחות בטיפת חלב, כי זה גם מה שיש לי בראש.
בגיל 6 חודשים הילדים ציכים רק להתחיל לעבור מהנקה / תחליף לאט לאט ובהדרגה לאכילת מוצקים. זה תהליך שיכול לקחת שבועות ואף חודשים.
אינני מתכוונת לתסכל אותך, או להפחידך, כמובן. רק לתת לך איזושהי פרספקטיבה על המקום בו אתם נמצאים כרגע.
נשמע שמורן יודעת מה היא עושה וה- בערך 5 עד 6 כפיות שלה זה דיי מה שהיא אמורה להתחיל לנסות בשלב זה של חייה. לאט לאט היא תגדיל את כמויות המזון שהיא תאכל, אבל זה חייב להיות בקצב שלה.
כמובן שזה יכול מלחיץ כי את חוזרת לעבודה והיא הולכת למעון...
הייתי מאד רוצה לומר לך לשחרר לחץ, אבל זה משהו שקצת קשה לנו לקבל כשהוא בא כהמלצה ממישהו מבחוץ שאינו בתוך הסיטואציה. זה משהו שאת צריכה למצוא בתוך עצמך.
מאחלת לך בהצלחה, רק דעי שאינך היחידה שחווה קשיים בתהליך הזה, זה עובר על מרבית ההורים, לדעתי.
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
מעבר לאוכל מוצק
טוב, אז קראתי את כל הדף ורק התבלבלתי יותר.
החמודון בן 4 וחצי חודשים והתחיל להתעניין (בלשון המעטה) באוכל שלנו.
הוא שולח ידיים ומתעצבן כשלא מקבל לטעום.
האמת, זה קצת מבאס אותי שהוא התחיל כל כך מוקדם. כאילו רק אתמול התחיל לינוק וכבר הוא רוצה דברים אחרים??
בשישי האחרון הייתי אצל ההורים לצהרים ושם זה התחיל.
אכלנו סלט חסה וקלטתי אותו עוקב עם המבט אחרי כל ביס שלי, אז לעסתי לו כמה עלים טוב טוב והוא בלע בשקיקה.
אחר כך נתתי לו חתיכת תפוח מקולפת (צריך לקלף?) והחזקתי אותה איתו כי פחדתי שיכניס את כולה לפה.
הוא מצץ ומצץ ופתאום הצליח לשחרר ממנה חתיכה יותר קטנה ולשחק בפה.
נבהלתי כל כך שישר הכנסתי אצבע והוצאתי לו (איזה חמקמק שם הכל בפה...).
אתמול , בעלי נתן לו תפוח מרוסק וההתלהבות הייתה גדולה.
נראה לי שאני אעשה כך (תגידו אם זה נראה לכם בסדר..).
תפוח אורגני כמה ימים. גם מרוסק וגם בחתיכות. נראה מה יקבל יותר נקודות אצלו..
איזשהו פרי אחר שאני אמצא בחנות האורגנית ואתן באותה הדרך.
אולי גזר או מלפפון.
ונראה מה הלאה.
אני מעדיפה לא לתת מבושל בינתיים. רק חי. מה דעתכם על מקלות זוקיני טרי?
ועוד דבר: בשישי הוא התחיל לטעום אוכל, בשבת קיבלתי מחזור.
מה קורה איתי? הכל קורה כל כך מהר...
>אמא אדמה ראתה בדימיונה את בנה מתחיל לאכול סביב גיל שנה ותראו את הסקרן הקטן הזה...<.
החמודון בן 4 וחצי חודשים והתחיל להתעניין (בלשון המעטה) באוכל שלנו.
הוא שולח ידיים ומתעצבן כשלא מקבל לטעום.
האמת, זה קצת מבאס אותי שהוא התחיל כל כך מוקדם. כאילו רק אתמול התחיל לינוק וכבר הוא רוצה דברים אחרים??
בשישי האחרון הייתי אצל ההורים לצהרים ושם זה התחיל.
אכלנו סלט חסה וקלטתי אותו עוקב עם המבט אחרי כל ביס שלי, אז לעסתי לו כמה עלים טוב טוב והוא בלע בשקיקה.
אחר כך נתתי לו חתיכת תפוח מקולפת (צריך לקלף?) והחזקתי אותה איתו כי פחדתי שיכניס את כולה לפה.
הוא מצץ ומצץ ופתאום הצליח לשחרר ממנה חתיכה יותר קטנה ולשחק בפה.
נבהלתי כל כך שישר הכנסתי אצבע והוצאתי לו (איזה חמקמק שם הכל בפה...).
אתמול , בעלי נתן לו תפוח מרוסק וההתלהבות הייתה גדולה.
נראה לי שאני אעשה כך (תגידו אם זה נראה לכם בסדר..).
תפוח אורגני כמה ימים. גם מרוסק וגם בחתיכות. נראה מה יקבל יותר נקודות אצלו..
איזשהו פרי אחר שאני אמצא בחנות האורגנית ואתן באותה הדרך.
אולי גזר או מלפפון.
ונראה מה הלאה.
אני מעדיפה לא לתת מבושל בינתיים. רק חי. מה דעתכם על מקלות זוקיני טרי?
ועוד דבר: בשישי הוא התחיל לטעום אוכל, בשבת קיבלתי מחזור.
מה קורה איתי? הכל קורה כל כך מהר...
>אמא אדמה ראתה בדימיונה את בנה מתחיל לאכול סביב גיל שנה ותראו את הסקרן הקטן הזה...<.
-
מעבר לאוכל מוצק
נשמע לי אחלה ללכת בקצב שהוא מתווה. גם אם הוא שונה ממה שמצוייר בפנטזיה
זה לא אומר שלא תוכלי להמשיך ולהניק עוד זמן רב (אפילו שנים) אם תחפצי בכך... תחשבי על זה.
מזמינה אותך לקרוא ShowDoc]פה Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=709 ShowDoc]ופה Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=743
שיהיה בהצלחה ובהנאה, אחרי שיחלוף השוק הראשוני כמובן
-
מעבר לאוכל מוצק
הקטנה בת 11 חודשים יונקת בעיקר.
התחלנו עם מיץ גזר ב-7 חודשים נדמה לי.
אוהבת להחזיק תפוח ולכרסם את הליבה שנישארה ממה שאכלתי. (אצלינו הכל אורגני). לצערי גם אוהבת לכרסם את הקליפה, שאז אני מאוד שמה לב שתוציא אותה.
מתעקשת על ברוקולי מבושל. פעם גם חיבבה בטטה ועבר לה.
משתגעת על שעועית ירוקה - מקבלת רק את התרמיל ואני מהר מנסה להוציא הסיבים לפני שתחטוף.
אוהבת להחזיק ולמצוץ תמר ותאנה. גם מלפפון וגזר.
מיץ מתפוח ומי תמרים בבלנדר.
החודש התחילה איטריות ברוטב עגבניות.
מחצי שנה היא דוחפת ידיים חופשי לצלחות, טועמת ומפזרת סלט.
לצערי, גם אורז היא חובבת ביותר למרות שאני יודעת שלא כדאי עמילנים לפני גיל שנה, ויש המהדרים אפילו שנתיים.
גם חתיכות פיתה עם חומוס כבר הפנימה.
עיקר מזונה חוץ מציצי זה אבוקדו.
תות שדה טרפה יומיים ולא עוד.
שותה מיץ רימונים - בעונה אכלה הגרגרים.
לא תקבל בקרוב: ביצה, בשר, ממתקים, צבעי מאכל, סוכר, מוצרי חלב, קטניות.
התחלנו עם מיץ גזר ב-7 חודשים נדמה לי.
אוהבת להחזיק תפוח ולכרסם את הליבה שנישארה ממה שאכלתי. (אצלינו הכל אורגני). לצערי גם אוהבת לכרסם את הקליפה, שאז אני מאוד שמה לב שתוציא אותה.
מתעקשת על ברוקולי מבושל. פעם גם חיבבה בטטה ועבר לה.
משתגעת על שעועית ירוקה - מקבלת רק את התרמיל ואני מהר מנסה להוציא הסיבים לפני שתחטוף.
אוהבת להחזיק ולמצוץ תמר ותאנה. גם מלפפון וגזר.
מיץ מתפוח ומי תמרים בבלנדר.
החודש התחילה איטריות ברוטב עגבניות.
מחצי שנה היא דוחפת ידיים חופשי לצלחות, טועמת ומפזרת סלט.
לצערי, גם אורז היא חובבת ביותר למרות שאני יודעת שלא כדאי עמילנים לפני גיל שנה, ויש המהדרים אפילו שנתיים.
גם חתיכות פיתה עם חומוס כבר הפנימה.
עיקר מזונה חוץ מציצי זה אבוקדו.
תות שדה טרפה יומיים ולא עוד.
שותה מיץ רימונים - בעונה אכלה הגרגרים.
לא תקבל בקרוב: ביצה, בשר, ממתקים, צבעי מאכל, סוכר, מוצרי חלב, קטניות.
-
- הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42
מעבר לאוכל מוצק
לצערי, גם אורז היא חובבת ביותר למרות שאני יודעת שלא כדאי עמילנים לפני גיל שנה,
עמילנים? אורז דווקא? לא דגנים, בגלל הגלוטן והקשר לצליאק? עד כמה שאני יודעת ממליצים לדחות כמה שיותר דווקא דגנים מכילי גלוטן, כמו חיטה, שעורה וכו' (אנחנו דחינו עד שנה).
עמילנים? אורז דווקא? לא דגנים, בגלל הגלוטן והקשר לצליאק? עד כמה שאני יודעת ממליצים לדחות כמה שיותר דווקא דגנים מכילי גלוטן, כמו חיטה, שעורה וכו' (אנחנו דחינו עד שנה).
-
מעבר לאוכל מוצק
בד"כ ההמלצה מתייחסת לדגנים מכילי גלוטן באמת. אבל נדמה לי שחגית מתייחסת להמלצות של בן אורי להתחיל עם דגנים רק בגיל שנתיים.
חגית, נשמע שהיא אוכלת אחלה דברים מלבד החלב שלך... כל הכבוד לכן!
חגית, נשמע שהיא אוכלת אחלה דברים מלבד החלב שלך... כל הכבוד לכן!
-
מעבר לאוכל מוצק
לפי יצחק בן-אורי, אמהות בדרך הטבע:
כל הפחמימות של חלב-אם הן סוכר הקרוי לקטוז ואין בו שום עמילן. התינוק אינו יכול לעכל עמילנים כל עוד אין לו שיניים. הנוהג הקיים בארצות המפותחות תהוסיף עמילמנים לחלב פרה הוא נוהג פסול ביסודו. הוספת סולת, קווקר וקמח תירס לחלב גורמת לכך שגם החלב אינו מתעכל כראוי.
הוא ממליץ על לחם חי, דוחן, אורז מלא, כוסמת, קמח תירס וקווקר רק מגיל שנתיים.
אצל הקטנה אחרי אכילת עמילנים צפויה בדר"כ נזלת טורדנית כמה ימים.
כל הפחמימות של חלב-אם הן סוכר הקרוי לקטוז ואין בו שום עמילן. התינוק אינו יכול לעכל עמילנים כל עוד אין לו שיניים. הנוהג הקיים בארצות המפותחות תהוסיף עמילמנים לחלב פרה הוא נוהג פסול ביסודו. הוספת סולת, קווקר וקמח תירס לחלב גורמת לכך שגם החלב אינו מתעכל כראוי.
הוא ממליץ על לחם חי, דוחן, אורז מלא, כוסמת, קמח תירס וקווקר רק מגיל שנתיים.
אצל הקטנה אחרי אכילת עמילנים צפויה בדר"כ נזלת טורדנית כמה ימים.
-
מעבר לאוכל מוצק
צדקת ורד, מעניין שכשכתבתי טרם הופיע מה שאת כתבת.
תודה @}
תודה @}
-
- הצטרפות: 30 מאי 2003, 08:14
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_פיצי*
מעבר לאוכל מוצק
אמא אדמה, גם אני הייתי בטוחה שככה זה יהיה, בעיקר בגלל נסיון העבר - בכורתי לא אכלה מוצק עד גיל 10 חודשים ובשום אופן לא הסכימה לאכול מרוסק או טחון (מקסימום בננה או אבוקדו קצת מעוך), כל זה לשמחתי כי אני שונאת להתעסק עם אוכל (למעוך, לטחון ולרסק) והיה הרבה יותר נח פשוט להגיש לה את הפירות והירקות כמו שהם להתעסקות עצמאית. והנה השני מגיל קטנטן חוטף לי אוכל מהיד ולא מוכן להרפות, מוצץ בתאווה וממש נלחם על אוכל מוצק - נשברתי ובגיל 5 וחצי חודשים התחלתי למעוך לו קצת בננה ותפוח, עכשיו (6 חודשים) גם מלון. ברגשות מעורבים (שמחה - כי הוא כל כך נהנה וקצת עצוב - כי מה רע בחלב שלי? והאם אתה באמת צריך את כל השטויות האילו?). טוב, הבחור באמת סוס - כמעט 9 קילו, אולי גם זה משפיע?
מעבר לאוכל מוצק
בתי בת חמישה חודשים,יונקת ,בחודש האחרון העלתה רק 200 גרם,בטיפת חלב הלחיצו מאוד לרדת מהנקה ולתת פורמולה ומוצקים,הילדה לא פותחת את הפה לבקבוק וכפית כל הניסיונות כשלו,חזרתי למשרה מלאה כך שאני נעדרת מהבית 8 שעות בהם היא לא אוכלת כלום למעט הפעמים שאני נותנת גיחה הביתה ומניקה אותה 10 דקות,לא תמיד היא רוצה לינוק ,נתקלתי בפעמים שהיא רק רצתה לשחק איתי,אני יכולה להיות איתה מקסימום רבע שעה ואז מיד לחזור לעבודה.אני מאוד מתוסכלת-היא לא שותה מים מבקבוק וכל ניסיון בכל אלמנט שהוא להכניס לה משהו לפה עולים בתוהו,הילדה פשוט ממתינה עד שאחזור הביתה,היא ישנה לילה רצוף כבר מגיל חודשיים ועכשיו הציעו לי להעיר אותה בלילה ע"מ להזין אותה,גם זה מפחיד-מה יקרה אם היא תתרגל לקום בלילה,איזה מן סדר יום יהיה לה?
האם יש למישהי עצה
האם יש למישהי עצה
-
מעבר לאוכל מוצק
מירית, אני אשאל מאד בעדינות ובזהירות, אבל סלחי לי, כי אני חייבת לשאול
האם יש אפשרות שתשארי איתה לעוד כמה חודשים בבית? ניסיתם לחשוב על אופציה שכזו?
מדברייך נשמע (לי) דיי ברור שבתך רוצה בנוכחותך ואפילו זקוקה לה, כי אחרת אינה אוכלת. אז נכון שאולי עם הזמן היא "תלמד" ו"תתרגל" שזה מה יש ותאלץ מתישהו לאכול דברים אחרים, אבל האם באמת זה מה שאת רוצה עבורה?
אגב, חשבת על כך שאם היא לא פותחת את פיה לבקבוק וכפית של חלב שאוב, למה שתעשה זאת בשביל תמ"ל?
אנא השתדלי לקרוא את זה כמו שנכתב- מתוך אכפתיות כנה ולא מתוך שיפוטיות, כי זו ממש כוונתי.
האם יש אפשרות שתשארי איתה לעוד כמה חודשים בבית? ניסיתם לחשוב על אופציה שכזו?
מדברייך נשמע (לי) דיי ברור שבתך רוצה בנוכחותך ואפילו זקוקה לה, כי אחרת אינה אוכלת. אז נכון שאולי עם הזמן היא "תלמד" ו"תתרגל" שזה מה יש ותאלץ מתישהו לאכול דברים אחרים, אבל האם באמת זה מה שאת רוצה עבורה?
אגב, חשבת על כך שאם היא לא פותחת את פיה לבקבוק וכפית של חלב שאוב, למה שתעשה זאת בשביל תמ"ל?
אנא השתדלי לקרוא את זה כמו שנכתב- מתוך אכפתיות כנה ולא מתוך שיפוטיות, כי זו ממש כוונתי.
מעבר לאוכל מוצק
שלום לכולם,
מישהו במקרה יודע האם יש מניעה מלתת לילד (או שמא תינוק??) בן 9 חודשים פרות טרופיים (כגון קיווי, מנגו, אננס).?
תודה, יעל
מישהו במקרה יודע האם יש מניעה מלתת לילד (או שמא תינוק??) בן 9 חודשים פרות טרופיים (כגון קיווי, מנגו, אננס).?
תודה, יעל
מעבר לאוכל מוצק
שוב שלום לכולם, שכחתי לשאול עוד משהו...
מישהו יכול לנסות להסביר לי למה זה לא טוב לתת לתינוק (בן 9 חודשים) לנגוס קצת קשה של לחם.... הוא כ"כ נהנה מזה ולא ניראה שנגרם איזה נזק...
אשמח לשמוע ולהחכים בנושא,
יעל
מישהו יכול לנסות להסביר לי למה זה לא טוב לתת לתינוק (בן 9 חודשים) לנגוס קצת קשה של לחם.... הוא כ"כ נהנה מזה ולא ניראה שנגרם איזה נזק...
אשמח לשמוע ולהחכים בנושא,
יעל
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
מעבר לאוכל מוצק
האם יש מניעה מלתת לילד (או שמא תינוק??) בן 9 חודשים פרות טרופיים (כגון קיווי, מנגו, אננס).?
מאוד אלרגני ולעתים גם חומצי (קיווי לדוגמא). מומלץ לחכות עד גיל שנה (לפחות).
מאוד אלרגני ולעתים גם חומצי (קיווי לדוגמא). מומלץ לחכות עד גיל שנה (לפחות).
מעבר לאוכל מוצק
לאביב חדש, תודה על התשובה!
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מעבר לאוכל מוצק
אפשרות אחרת היא לנסות לאט-לאט, כל כמה ימים מזון אחר, ולראות אם יש תגובות אלרגיות.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
-
- הצטרפות: 09 יולי 2004, 17:59
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_נועה*
מעבר לאוכל מוצק
נועה עוד שבוע בת 5 חודשים.יונקת. בעוד פחות מחודשיים אני חוזרת לעבודה חלקית- 3 חצאי ימים
(כ 6 שעות) ואז היא תהיה אצל הסבתות ועם אבא. מאז שהיא קטנה, אם הייתי נעדרת לארוחה אחת, היא היתה מקבלת ארוחה אחת של מטרנה (בערך פעם ב3 שבועות).
לפני חודש נאלצתי, בגלל ניתוח, לא להניק אותה במשך יממה כמעט. במשך כ7 שעות היא לא הסכימה לאכול מהבקבוק, מה שהלחיץ מאד את סבתא, ואח"כ הסכימה, לאכול יפה (120 ו 140 מ"ג) מידי דודתה. ואז ישנה לילה שלם.
בבוקר, לאחר שסירבה לאכול מטרנה מהבקבוק שאבא נתן לה, החלטתי שהתנדפו להם מספיק חומרי ההרדמה שדחפו לי , שלפתי את הציץ והנקתי אותה לשמחת שתינו.
לפני יומיים ניסינו לתת לה חלב שאוב מבקבוק (אבא שלה), והיא סרבה לגעת בו. סבתא כבר מתחילה ללחוץ שצריך להתחיל להרגיל אותה לאוכל מוצק לפני שאני חוזרת לעבודה. אבא שלה מבין את עניין הרצון שלי להרגיל שוב לבקבוק, אבל לא מבין למה אני מתעקשת דוקא לשאוב (למה באמת? האם היא לא גדולה מספיק לשילוב מטרנה אם צריך?)
איך מרגילים שוב לבקבוק?
האם כדאי להתחיל לתת לה טעימות של אוכל ואם כן איזה? האם לבודד את הטעימות כדי לבדוק את השפעתם?
(כ 6 שעות) ואז היא תהיה אצל הסבתות ועם אבא. מאז שהיא קטנה, אם הייתי נעדרת לארוחה אחת, היא היתה מקבלת ארוחה אחת של מטרנה (בערך פעם ב3 שבועות).
לפני חודש נאלצתי, בגלל ניתוח, לא להניק אותה במשך יממה כמעט. במשך כ7 שעות היא לא הסכימה לאכול מהבקבוק, מה שהלחיץ מאד את סבתא, ואח"כ הסכימה, לאכול יפה (120 ו 140 מ"ג) מידי דודתה. ואז ישנה לילה שלם.
בבוקר, לאחר שסירבה לאכול מטרנה מהבקבוק שאבא נתן לה, החלטתי שהתנדפו להם מספיק חומרי ההרדמה שדחפו לי , שלפתי את הציץ והנקתי אותה לשמחת שתינו.
לפני יומיים ניסינו לתת לה חלב שאוב מבקבוק (אבא שלה), והיא סרבה לגעת בו. סבתא כבר מתחילה ללחוץ שצריך להתחיל להרגיל אותה לאוכל מוצק לפני שאני חוזרת לעבודה. אבא שלה מבין את עניין הרצון שלי להרגיל שוב לבקבוק, אבל לא מבין למה אני מתעקשת דוקא לשאוב (למה באמת? האם היא לא גדולה מספיק לשילוב מטרנה אם צריך?)
איך מרגילים שוב לבקבוק?
האם כדאי להתחיל לתת לה טעימות של אוכל ואם כן איזה? האם לבודד את הטעימות כדי לבדוק את השפעתם?
-
מעבר לאוכל מוצק
האם נראה לך שהיא בשלה כבר להתחיל עם מוצקים? עזבי רגע את המצב מסביב.
מה שחשוב לתפיסתי עם התחלת המוצקים הוא שהילד יהיה מוכן. יש כל מיני סימנים לכך קראי ShowDoc]פה Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=709
בעיניי תמיד עדיף לתת חלב אם (מהציצ או שאוב) אם זה מתאפשר. כמובן שזו צריכה להיות החלטה שלך וצריך לראות אם זה מתאים לך להמשיך לשאוב ולתת לה חלב שלך, או שזה לא מתאים לאורח החיים שלך ולסדר יומך.
ברור שאפשר לשלב, אבל השאלה אם זה מה שאת מעדיפה באמת... זה משהו שאת צריכה לברר עם עצמך.
מה שחשוב לתפיסתי עם התחלת המוצקים הוא שהילד יהיה מוכן. יש כל מיני סימנים לכך קראי ShowDoc]פה Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=709
בעיניי תמיד עדיף לתת חלב אם (מהציצ או שאוב) אם זה מתאפשר. כמובן שזו צריכה להיות החלטה שלך וצריך לראות אם זה מתאים לך להמשיך לשאוב ולתת לה חלב שלך, או שזה לא מתאים לאורח החיים שלך ולסדר יומך.
ברור שאפשר לשלב, אבל השאלה אם זה מה שאת מעדיפה באמת... זה משהו שאת צריכה לברר עם עצמך.
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
מעבר לאוכל מוצק
הבן שלי אוטוטו בן 7 חודשים.
הוא יונק ולפעמים טועם מהאוכל שלנו, קצת פירות , קצת ירקות.
אני עדיין לא מוכנה נפשית לזה שהוא יחליף הנקה בארוחה.
מה עושים? איך אני אדע אם הוא מוכן?
עד איזה גיל הנקה בלעדית מספיקה מבחינה תזונתית?
>אמא אדמה כל כך נהנית מההנקה<...
הוא יונק ולפעמים טועם מהאוכל שלנו, קצת פירות , קצת ירקות.
אני עדיין לא מוכנה נפשית לזה שהוא יחליף הנקה בארוחה.
מה עושים? איך אני אדע אם הוא מוכן?
עד איזה גיל הנקה בלעדית מספיקה מבחינה תזונתית?
>אמא אדמה כל כך נהנית מההנקה<...
-
מעבר לאוכל מוצק
אמא אדמה, הבת שלי בגיל של הבן שלך. כשהיא התחילה להתעניין באוכל, אני קצת התבאסתי. גם אני נהנית מההנקה, ולא רציתי שזה ייגמר. בהתחלה נתנו לה להחזיק ביד ירק או פרי, אבל הבנתי שאנהי לא יכולה להמשיך ולדחות את הקץ, כי היא כבר הייתה מוכנה.
התחלתי לתת לה ארוחה של גזר/דלעת/בטטה מעוכים, במועד קבוע (אחרי שנת הבוקר, כל פעם יוצא בשעה אחרת).
זה לא ממש במקום הנקה. הכמות שהיא אוכלת מזערית. זה יותר כדי להתרגל לאט לאט לטעמים, לבליעה וכן הלאה. היא יונקת כל כך הרבה פעמים ביום, שאני בכלל לא מרגישה הבדל בכמות ההנקות. אני מרגישה שזה מעשיר אותה מבחינת חוויות שהיא נחשפת אליהן ושזה כיף לה.
התחלתי לתת לה ארוחה של גזר/דלעת/בטטה מעוכים, במועד קבוע (אחרי שנת הבוקר, כל פעם יוצא בשעה אחרת).
זה לא ממש במקום הנקה. הכמות שהיא אוכלת מזערית. זה יותר כדי להתרגל לאט לאט לטעמים, לבליעה וכן הלאה. היא יונקת כל כך הרבה פעמים ביום, שאני בכלל לא מרגישה הבדל בכמות ההנקות. אני מרגישה שזה מעשיר אותה מבחינת חוויות שהיא נחשפת אליהן ושזה כיף לה.
-
- הצטרפות: 09 יולי 2004, 17:59
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_נועה*
מעבר לאוכל מוצק
נניח שאני מחליטה לא לוותר על חלב-אם ולשאוב, מה אני עושה עם הסרוב של הקטנה לאכול מבקבוק?
איך מרגילים אותה?
איך מרגילים אותה?
-
מעבר לאוכל מוצק
אמא של נועה,
יש דפים שלמים על הנושא הזה.
התחילי ב-ההנקה וחזרה לעבודה, שאיבת חלב ו-מדור הנקה
פני ל-ליגת לה לצ'ה. ראי גם תזכורות למפגשי ללל
יש דפים שלמים על הנושא הזה.
התחילי ב-ההנקה וחזרה לעבודה, שאיבת חלב ו-מדור הנקה
פני ל-ליגת לה לצ'ה. ראי גם תזכורות למפגשי ללל
-
מעבר לאוכל מוצק
אמא של נועה אולי תנסו מכוס, או בכפית.
אמא אדמה אני זוכרת את התחושה הזו מאד טוב, באותו הגיל בערך. לאומני לא הייתה כלל בעיה להמשיך ורק לינוק ומאחר וההתנגדות הייתה שלי זה מה שקרה. עד שראיתי שהיא באמת מתעניינת ואני הבשלתי עם הרעיון ואז זה פשוט בא...
גיל 1/2 שנה שמדברים עליו הוא המלצה בלבד. אין שום מניעה להניק באופן מלא עד גיל שנה ואפילו קצת מעבר, אם זה מה שמתאים לילד ולאמא!
כמובן שאני מדברת על מצבים של בריאות תקינה והתפתחות נורמלית, כשאין בעיה רפואית וכו'.
וכמו שטרה כתבה, בהתחלה הם ממש דוגמים את האוכל וזו לא ממש מנה. הרי מדובר בתהליך איטי וארוך שיכול להימשך שבועות- חודשים ואף שנים.
take it easy & follow your instincts
אמא אדמה אני זוכרת את התחושה הזו מאד טוב, באותו הגיל בערך. לאומני לא הייתה כלל בעיה להמשיך ורק לינוק ומאחר וההתנגדות הייתה שלי זה מה שקרה. עד שראיתי שהיא באמת מתעניינת ואני הבשלתי עם הרעיון ואז זה פשוט בא...
גיל 1/2 שנה שמדברים עליו הוא המלצה בלבד. אין שום מניעה להניק באופן מלא עד גיל שנה ואפילו קצת מעבר, אם זה מה שמתאים לילד ולאמא!
כמובן שאני מדברת על מצבים של בריאות תקינה והתפתחות נורמלית, כשאין בעיה רפואית וכו'.
וכמו שטרה כתבה, בהתחלה הם ממש דוגמים את האוכל וזו לא ממש מנה. הרי מדובר בתהליך איטי וארוך שיכול להימשך שבועות- חודשים ואף שנים.
take it easy & follow your instincts
מעבר לאוכל מוצק
מאיה בת 10 חודשים אוכלת כל מה שנותנים לה ולקינוח ציצי.
אני מחפשת רעיונות מוצלחים לארוחות ערב לא מסובכות
(אמא של מאיה קצת מפגרת בתחום העשייה הקולינרית). מהדהד לי בראש משפט של נטורופטים בעניין פחמימות ובעיות שינה. יש משהו?
אני מחפשת רעיונות מוצלחים לארוחות ערב לא מסובכות
(אמא של מאיה קצת מפגרת בתחום העשייה הקולינרית). מהדהד לי בראש משפט של נטורופטים בעניין פחמימות ובעיות שינה. יש משהו?
-
מעבר לאוכל מוצק
ShowDoc]מתכונים לקטנטנים Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=554&BannerDocID=377
ShowDoc]מאכלים בשביל ילדים Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=799&BannerDocID=377
ובטח יש שם עוד הרבה...תחפשי
ShowDoc]מאכלים בשביל ילדים Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=799&BannerDocID=377
ובטח יש שם עוד הרבה...תחפשי
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
מעבר לאוכל מוצק
איך אפשר ללמד ילד בן שנה ללעוס?
הבן של חברה שלי אוכל כמעט הכל - אבל הוא לא לועס אלא בולע. איך אפשר ללמד ילד לללעוס ולא לבלוע?
הבן של חברה שלי אוכל כמעט הכל - אבל הוא לא לועס אלא בולע. איך אפשר ללמד ילד לללעוס ולא לבלוע?
-
מעבר לאוכל מוצק
נראה לי שהוא ילמד לבד...זה משהו שקצת קשה (לא רוצה לומר בלתי אפשרי) ללמד.
אני חושבת שזה תהליך התפתחותי שהוא צריך לעבור. בכל מקרה כל עוד אין שיניים טוחנות, הם לא ממש לועסים ובעיקר בולעים.
אולי לשבת מולו ולשחק איתו במשחק לעיסות מול הפנים, עם תנועות מוגזמות- מצחיקות יעבוד... מחשבה.
צריך לשאול קלינאיות תקשורת אם יש להן רעיון.
אני חושבת שזה תהליך התפתחותי שהוא צריך לעבור. בכל מקרה כל עוד אין שיניים טוחנות, הם לא ממש לועסים ובעיקר בולעים.
אולי לשבת מולו ולשחק איתו במשחק לעיסות מול הפנים, עם תנועות מוגזמות- מצחיקות יעבוד... מחשבה.
צריך לשאול קלינאיות תקשורת אם יש להן רעיון.
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
מעבר לאוכל מוצק
מים שקטים, לבת שלי הבכורה יצאו כל השיניים עד לגיל שנה ורק בגיל שתיים היא התחילה ללעוס מזון.
כלומר עד גיל שנתיים היתה אוכלת אוכל מרוסק (פירות ומרק ומעדנים), אפילו מבמבה היתה נחנקת כל הזמן.
בעוד שאחותה הקטנה בגיל תשעה חודשים כבר היתה מחזיקה שוק של עוף ואוכלת בעצמה.
לכל ילד יש ההתפתחות שלו והקצב שלו אבל אני ממליצה לכם לא להפסיק לנסות עד שהוא ילמד בעצמו ללעוס.
כלומר עד גיל שנתיים היתה אוכלת אוכל מרוסק (פירות ומרק ומעדנים), אפילו מבמבה היתה נחנקת כל הזמן.
בעוד שאחותה הקטנה בגיל תשעה חודשים כבר היתה מחזיקה שוק של עוף ואוכלת בעצמה.
לכל ילד יש ההתפתחות שלו והקצב שלו אבל אני ממליצה לכם לא להפסיק לנסות עד שהוא ילמד בעצמו ללעוס.
מעבר לאוכל מוצק
בעקבות שאלתי הקודמת בעניין ארוחות ערב רציתי רק לדווח, לא לקטר ולא להלחיץ, על תקרית קטנה שהיתה לנו עם יוגורט מחלב כבשים. מקווה שהמידע הזה יעזור לאחרים.
מאיה בת עשרה וחצי חודשים, כאמור, ועד עכשיו אכלה כמעט הכל בלי בעיות. כשנתנו לה יוגורט צאן היתה לה תגובה אלרגית קשה מאוד שהביאה אותנו למיון וכללה בין השאר ריור, חרחורים, התנפחות הלשון ועוד כמה סימפטומים נחמדים. בינתיים בקשו בבי"ח ("דנה", היו מדהימים שם) לא לתת לה חלב משום סוג לפני התייעצות עם גסטרו-ילדים ובטח שלא לפני גיל שנה.
מאיה בת עשרה וחצי חודשים, כאמור, ועד עכשיו אכלה כמעט הכל בלי בעיות. כשנתנו לה יוגורט צאן היתה לה תגובה אלרגית קשה מאוד שהביאה אותנו למיון וכללה בין השאר ריור, חרחורים, התנפחות הלשון ועוד כמה סימפטומים נחמדים. בינתיים בקשו בבי"ח ("דנה", היו מדהימים שם) לא לתת לה חלב משום סוג לפני התייעצות עם גסטרו-ילדים ובטח שלא לפני גיל שנה.
-
מעבר לאוכל מוצק
נשמע ממש לא נעים, סופי. טוב שזה נגמר בטוב!!!
דעי רק שבאמת ההמלצה היא לתת מוצרי חלב למיניהם היא בגיל שנה ומעלה.
דעי רק שבאמת ההמלצה היא לתת מוצרי חלב למיניהם היא בגיל שנה ומעלה.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2004, 00:18
- דף אישי: הדף האישי של דפנה_אחת*
מעבר לאוכל מוצק
זקוקה לעזרתכם...יש לי בעיה עם גרבר במקום פירות וירקות אמיתיים. אני מרגישה שזה פחות טוב.
אבל איך מסבירים את זה לחמותי??
היא טוענת שהויטמינים נשמרים בגלל הוואקום באריזה והטיעון של איכות הסביבה לא יעבוד כאן.
למישהו יש רעיון? אולי אני טועה ואין הבדל?
תודה
אבל איך מסבירים את זה לחמותי??
היא טוענת שהויטמינים נשמרים בגלל הוואקום באריזה והטיעון של איכות הסביבה לא יעבוד כאן.
למישהו יש רעיון? אולי אני טועה ואין הבדל?
תודה
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
מעבר לאוכל מוצק
השאלה היא מה הבת שלך (או הבן) מעדיפה. לי יש שתי בנות אחת העדיפה רק פירות וירקות מרוסקים טריים והשניה העדיפה אך ורק גרבר וכל ניסיון לרסק פירות טריים או ירקות פשוט לא הצליח. הטעמים כנראה שונים.
אולי פשוט תחשבו מה הילד או הילדה מעדיף.
אולי פשוט תחשבו מה הילד או הילדה מעדיף.
-
מעבר לאוכל מוצק
גרבר הוא מבושל נכון? אז מן הסתם ויטמינים נהרסים בתהליך בתוספת זמן השהייה על המדף. אז אולי הואקום משמר משהו, אבל אם אינני טועה מוסיפים גם ויטמינם באופן מלאכותי.
זה תמיד פחות טוב.
חוצמזה, למה את צריכה להתווכח עם חמותך? זה ילד שלך וזכותך להחליט מה הוא אוכל, לא? בעיניי זה בכלל לא נתון לויכוח!
זה תמיד פחות טוב.
חוצמזה, למה את צריכה להתווכח עם חמותך? זה ילד שלך וזכותך להחליט מה הוא אוכל, לא? בעיניי זה בכלל לא נתון לויכוח!
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2002, 23:14
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אחת*
מעבר לאוכל מוצק
...יש לי בעיה עם גרבר במקום פירות וירקות אמיתיים.
גרבר ירקות עד כמה שאני זוכרת (זה היה מזמן..) היו בעלי טעם מזעזע. את הירקות הכנתי תמיד לבד. (בדרך כלל פשוט הכנתי מרק ולקחתי מתוכו את הירקות. לא הכנתי "במיוחד" לילדים.
פירות - הטעם היה סביר, לפעמים הכנתי לבד ולפעמים השתמשתי בגרבר.
ולגבי חמותך - כמה שאלות: אם תגידי לה בעדינות שאת מעדיפה בכל מקרה שזה יהיה משהו שאת מכינה,
זה יעליב אותה? באיזו סיטואציה זה קורה? היא שומרת על הילד אצלך או אצלה ולא בא לה להתאמץ ולהכין? במקרה כזה
את יכולה להכין מראש ולקבוע עובדה.
למה להתווכח בכלל. תגידי לה בעדינות אך בתקיפות שזה מה שאת רוצה שהילד יאכל....
גרבר ירקות עד כמה שאני זוכרת (זה היה מזמן..) היו בעלי טעם מזעזע. את הירקות הכנתי תמיד לבד. (בדרך כלל פשוט הכנתי מרק ולקחתי מתוכו את הירקות. לא הכנתי "במיוחד" לילדים.
פירות - הטעם היה סביר, לפעמים הכנתי לבד ולפעמים השתמשתי בגרבר.
ולגבי חמותך - כמה שאלות: אם תגידי לה בעדינות שאת מעדיפה בכל מקרה שזה יהיה משהו שאת מכינה,
זה יעליב אותה? באיזו סיטואציה זה קורה? היא שומרת על הילד אצלך או אצלה ולא בא לה להתאמץ ולהכין? במקרה כזה
את יכולה להכין מראש ולקבוע עובדה.
למה להתווכח בכלל. תגידי לה בעדינות אך בתקיפות שזה מה שאת רוצה שהילד יאכל....
-
- הצטרפות: 30 יוני 2004, 00:18
- דף אישי: הדף האישי של דפנה_אחת*
מעבר לאוכל מוצק
גרבר הוא מבושל נכון?
אין לי מושג- באמת, איך יודעים?
הגרבר הוא רק קצה קצהו של הקרחון אבל את שאר חילוקי הדעות שלי עם חמותי, שרגילה להיות בנאדם דומיננטי שעל-פיו יישק דבר, נשמור לדף אחר..(ולמי שסקרן אספק דוגמא: המשפט המיתולוגי "שיבכה, זה מפתח את הריאות" כבר יצא לה מהפה בנוכחותי..). הגישה שלה לגידול ילדים שונה לגמרי מזו שלי (בנושאי הנקה, שינה משותפת ובעצם, כמעט בכל תחום שאני מצליחה לחשוב עליו). יש לי המון דברים שאני מתעקשת עליהם ואני תוהה אם להתעקש גם על ירקות/פירות "אמיתיים". יהיו לו עוד הרבה שנים לאכול אוכל תעשייתי.
אם תגידי לה בעדינות שאת מעדיפה בכל מקרה שזה יהיה משהו שאת מכינה, זה יעליב אותה?
יוצא שאני מעליבה מבלי להתכוון, כי היא כבר קנתה בלי לחשוב פעמיים סטוק של גרברים (לפני חודש) כדי שיהיה מוכן "כשהוא יתחיל לאכול ירקות ופירות".
באיזו סיטואציה זה קורה? היא שומרת על הילד אצלך או אצלה ולא בא לה להתאמץ ולהכין?
אני מביאה את הילד לביקור אצלה כי נראה לי חשוב שהוא יהיה אצל סבא וסבתא מדי פעם. לגמרי לא ברור לי למה היא בכלל חושבת שזה נורמלי להאכיל ילד בגרבר ולא להכין לו במקום רסק. בעצם, גם נראה היה לה ברור להאכיל את ילדיה באבקה כי "החלב היה דליל" אז אולי כדאי שאני אפנים שיש בינינו חילוקי דעות מהותיים גם בנושא המוצקים. אפילו בשלנית קטנה כמוני (ולבשל היא דווקא יודעת!) יודעת לרסק בדקה ירק או פרי.
אצלי קפץ איזה פיוז עקרוני בתור מישהי שמשתדלת לאכול בריא (וטרי במידת האפשר) מזה שנראה לה סביר להתעצל לרסק לו על המקום ובמקום זה היא קונה מוכן. עושה לי רע לחשוב שהבן שלי יאכל משהו מצנצנת בגיל חצי שנה. זה עושה לי דז'ה-וו למרק עשר ולמונוסודיום גלוטומט גם אם הקשר הוא נסיבתי בלבד..
מה דעתכם, להתעקש?
אין לי מושג- באמת, איך יודעים?
הגרבר הוא רק קצה קצהו של הקרחון אבל את שאר חילוקי הדעות שלי עם חמותי, שרגילה להיות בנאדם דומיננטי שעל-פיו יישק דבר, נשמור לדף אחר..(ולמי שסקרן אספק דוגמא: המשפט המיתולוגי "שיבכה, זה מפתח את הריאות" כבר יצא לה מהפה בנוכחותי..). הגישה שלה לגידול ילדים שונה לגמרי מזו שלי (בנושאי הנקה, שינה משותפת ובעצם, כמעט בכל תחום שאני מצליחה לחשוב עליו). יש לי המון דברים שאני מתעקשת עליהם ואני תוהה אם להתעקש גם על ירקות/פירות "אמיתיים". יהיו לו עוד הרבה שנים לאכול אוכל תעשייתי.
אם תגידי לה בעדינות שאת מעדיפה בכל מקרה שזה יהיה משהו שאת מכינה, זה יעליב אותה?
יוצא שאני מעליבה מבלי להתכוון, כי היא כבר קנתה בלי לחשוב פעמיים סטוק של גרברים (לפני חודש) כדי שיהיה מוכן "כשהוא יתחיל לאכול ירקות ופירות".
באיזו סיטואציה זה קורה? היא שומרת על הילד אצלך או אצלה ולא בא לה להתאמץ ולהכין?
אני מביאה את הילד לביקור אצלה כי נראה לי חשוב שהוא יהיה אצל סבא וסבתא מדי פעם. לגמרי לא ברור לי למה היא בכלל חושבת שזה נורמלי להאכיל ילד בגרבר ולא להכין לו במקום רסק. בעצם, גם נראה היה לה ברור להאכיל את ילדיה באבקה כי "החלב היה דליל" אז אולי כדאי שאני אפנים שיש בינינו חילוקי דעות מהותיים גם בנושא המוצקים. אפילו בשלנית קטנה כמוני (ולבשל היא דווקא יודעת!) יודעת לרסק בדקה ירק או פרי.
אצלי קפץ איזה פיוז עקרוני בתור מישהי שמשתדלת לאכול בריא (וטרי במידת האפשר) מזה שנראה לה סביר להתעצל לרסק לו על המקום ובמקום זה היא קונה מוכן. עושה לי רע לחשוב שהבן שלי יאכל משהו מצנצנת בגיל חצי שנה. זה עושה לי דז'ה-וו למרק עשר ולמונוסודיום גלוטומט גם אם הקשר הוא נסיבתי בלבד..
מה דעתכם, להתעקש?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מעבר לאוכל מוצק
שלום
הקטן שלי בן חצי שנה וחצי, עד היום הוא ינק הנקה מלאה, ואני מעוניינית (לדעתי מתחילות לו שיניים) להתחיל להאכיל אותו במזון מוצק. ניסיתי כמה פעמים לתת לו גזר ובטטה (לחוד), אבל הוא עושה סימנים שהוא לא יודע מה לעשות עם זה בגלל שהוא לא יודע לבלוע, ואפילו זה לפעמים נתקע לו בגרון והוא מפסיק לנשום לרגע ואחר כך מוציא את זה בשיעול קל. מה צריך לעשות? להמשיך להתעקש? האם יש דרך אחרת? האם לחכות לשיניים ? (שמעידות על התפתחות מערכת העיכול)
הקטן שלי בן חצי שנה וחצי, עד היום הוא ינק הנקה מלאה, ואני מעוניינית (לדעתי מתחילות לו שיניים) להתחיל להאכיל אותו במזון מוצק. ניסיתי כמה פעמים לתת לו גזר ובטטה (לחוד), אבל הוא עושה סימנים שהוא לא יודע מה לעשות עם זה בגלל שהוא לא יודע לבלוע, ואפילו זה לפעמים נתקע לו בגרון והוא מפסיק לנשום לרגע ואחר כך מוציא את זה בשיעול קל. מה צריך לעשות? להמשיך להתעקש? האם יש דרך אחרת? האם לחכות לשיניים ? (שמעידות על התפתחות מערכת העיכול)
-
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
מעבר לאוכל מוצק
הוא כבר יושב ? שמעתי פעם שיש קשר בין יכולת ישיבה לבין בשלות מערכות העיכול. איך הוא מגיב לנוזלים שאינם חלב אם (למשל כפית מיץ עגבניה) ?
לדעתי :
אם את מרגישה שהוא עוד לא בשל אז חכי עם זה.
אח"כ נסי להתחיל עם דלילים יותר.
ולעולם לא להתעקש. התעקשות בשלב זה יכולה להיות מסוכנת עד לכדי פיתוח הפרעות אכילה.
לדעתי :
אם את מרגישה שהוא עוד לא בשל אז חכי עם זה.
אח"כ נסי להתחיל עם דלילים יותר.
ולעולם לא להתעקש. התעקשות בשלב זה יכולה להיות מסוכנת עד לכדי פיתוח הפרעות אכילה.
-
מעבר לאוכל מוצק
מזמינה אותך לקרוא ShowDoc]פה Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=709 ShowDoc]ופה Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=743
מעבר לאוכל מוצק
שלום! בני בן כתשעה חודשים ואני חושבת שהתזונה שלו לא מספיק טובה: בבוקר הוא שותה תמ"ל + הנקה (גמל עצמו מהנקה לאחרונה, יונק פה ושם ביוזמתי), בעשר אוכל צלחת של מחית מבננה + אגס / תפוח + כף גבינה + עוגית חיטה מלאה + זרעי פשתן טחון. בסביבות שתיים אוכל חצי פרוסת לחם מקמח מלא, פה ושם אוכל חתיכות מלון, יונק, אוכל קרקר "פתית", שותה מים, בארבע בקבוק תמ"ל, בשש בקבוק דייסה, בשמונה עוד בקבוק תמ"ל. מתעורר בלילה לאכול ואוכל בקבוק נוסף במשך הלילה. ברור שחסר לו כאן חלבון, נכון? הוא לא יושב עדיין, ומלבד ארוחת הבוקר של הבננה ושות' הוא לא מוכן שאאכיל אותו - ניסיתי לתת לו גבינה, לא רצה, פירה, כנ"ל. בעבר אכל מרק. כעת לא. הוא כן אוכל דברים שהוא מחזיק ביד, ופתוח לנסות דברים חדשים כך - בניגוד להאכלה בכפית שאז הוא מוכן רק את תערובת הפירות. שאלתי: מה להוסיף לו וכיצד? אולי לתת לו חתיכת שניצל, שיאכל בעצמו?(יש לו 4 שיניים). אשמח לשמוע עצות.
מעבר לאוכל מוצק
חתיכת שניצל
עדיף קציצה, שיותר רך ללעוס.
אולי גבינה צהובה?
עדיף קציצה, שיותר רך ללעוס.
אולי גבינה צהובה?
מעבר לאוכל מוצק
בדיוק היום נתתי לו קציצת עוף. ניסה אותה, בהה בה בעניין והחזיק בה ממושכות. בקיצור לא אכל. גבינה צהובה - אנסה. תודה.
מעבר לאוכל מוצק
שאני אספר לך בסוד את המתכון שלי לקציצות שהכנתי יום אחד אחרי שנגמר לי המקום בסיר של כדורי הבשר?
בעקרון אני מכינה את שני הנ"ל אותו הדבר, אבל את הכדורים אני שולקת בתוך רוטב עגבניות (ואוכלים אח"כ עם פסטה), ואת הקציצות אני מטגנת בשמן (זית כמובן).
בקיצור, לפני שבוע נגמר לי המקום בסיר עם רוטב העגבניות, אז ממה שנשאר הכנתי כשמונה-תשע קציצות. נתתי לקטנה שלי לטעום (הגדולה אמרה פויה בלי להסתכל אפילו), והשאר נשאר על השיש להצטנן.
אחרי שעה קלה אני מתחילה לשים על השולחין את כל עניני ארוחת הצהריים, ולפתע אני רואה שנשארה צלחת הקציצות מיותמת! כמובן שישר האשמתי את האיש, אבל הגדולה ישר יצאה להגנתו ואמרה - זו הקטנה. כל הזמן הלכה ולקחה עוד!
אז אולי גם אצלך זה יעבוד?
טוב, אני כותבת. מקסימום תמחקי (ויום אחד אני אעביר את זה לדף מתכונים מתאים)
במג'ימיקס, לפי הסדר, כמה שיני שום, בצל בינוני, פטרוזיליה, גזר, תפוח אדמה בינוני, בשר עוף טחון (נדמה לי חצי קילו. החבילות המוכנות), שתי ביצים קטנות או אחת גדולה, מלח, פלפל, כמון, פפריקה אדומה, פלוס-מינוס קצת קטשופ. שמה בקערה ומוסיפה קמח מצות. מערבבת ומחכה שיספוג קצת, ואם צריך מוסיפה עוד קמח מצות. מטגנת בשמן קציצות לא גדולות מדי עד להשחמה מלאה.
להזהר לא לקבל כוויה כשטועמים...
בעקרון אני מכינה את שני הנ"ל אותו הדבר, אבל את הכדורים אני שולקת בתוך רוטב עגבניות (ואוכלים אח"כ עם פסטה), ואת הקציצות אני מטגנת בשמן (זית כמובן).
בקיצור, לפני שבוע נגמר לי המקום בסיר עם רוטב העגבניות, אז ממה שנשאר הכנתי כשמונה-תשע קציצות. נתתי לקטנה שלי לטעום (הגדולה אמרה פויה בלי להסתכל אפילו), והשאר נשאר על השיש להצטנן.
אחרי שעה קלה אני מתחילה לשים על השולחין את כל עניני ארוחת הצהריים, ולפתע אני רואה שנשארה צלחת הקציצות מיותמת! כמובן שישר האשמתי את האיש, אבל הגדולה ישר יצאה להגנתו ואמרה - זו הקטנה. כל הזמן הלכה ולקחה עוד!
אז אולי גם אצלך זה יעבוד?
טוב, אני כותבת. מקסימום תמחקי (ויום אחד אני אעביר את זה לדף מתכונים מתאים)
במג'ימיקס, לפי הסדר, כמה שיני שום, בצל בינוני, פטרוזיליה, גזר, תפוח אדמה בינוני, בשר עוף טחון (נדמה לי חצי קילו. החבילות המוכנות), שתי ביצים קטנות או אחת גדולה, מלח, פלפל, כמון, פפריקה אדומה, פלוס-מינוס קצת קטשופ. שמה בקערה ומוסיפה קמח מצות. מערבבת ומחכה שיספוג קצת, ואם צריך מוסיפה עוד קמח מצות. מטגנת בשמן קציצות לא גדולות מדי עד להשחמה מלאה.
להזהר לא לקבל כוויה כשטועמים...
מעבר לאוכל מוצק
נשמע טעים. תמיד אומרים שתינוקות לא צריכים מלח ופלפל ואבקת מרק וכו' אז עשיתי לו קציצות אנמיות ומשעממות, כמעט ללא תיבול. אולי אם אעשה לו קציצות טעימות (המתכון שלך נשמע זליל) יאכל אותן?
מעבר לאוכל מוצק
שאלה נוספת: בני (9 חודשים כאמור) עדיין אינו יושב. אני נותנת לו חתיכות של מלון והוא אוכל אותן בשכיבה על הגב. זה מלחיץ אותי כי אני רואה בפיו חתיכות גדולות של מלון. הוא מאוד נהנה מזה, טעים לו והוא ממש מתרגש. אבל נראה לי שזה מסוכן מדי ויש סכנת חנק. הבעיה היא שכשאני נותנת לו מלון כשהוא יושב על טרמפולינה המלון נשמט מידו די מהר. מה הפתרון?
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מעבר לאוכל מוצק
רגע, רגע, שרון ג , אולי פיספסת שמדובר בתינוק בן תשעה חודשים.
לפני גיל שנה לא מומלץ לתת מוצרי חלב או עגבניה או ביצים, למיטב ידיעתי, בגלל האלרגניות שלהם.
בגיל תשעה חודשים עושים בדרך כלל מרק (בלי תיבול!) שבו תפוחי אדמה, קישוא, גזר בטטה, סלרי, פטרוזיליה (או חלק מהירקות האלה, אחרי שנתת לו כל אחד מהם לחוד במשך כמה ימים ובדקת שאין לו תגובה שלילית), ואפשר גם לבשל בו קציצות קטנטנות מבשר הודו אדום, שבהן שמים רק פטרוזיליה ואולי בצל לבן קצוץ דק דק. את כל המרק טוחנים יחד ונותנים.
כמו כן, תינוק שאינו יושב - זו אחת העדויות למערכת עיכול שאיננה בשלה מספיק לעכל מזון מוצק. נראה שמה שהוא אוכל מספיק לגילו, ולא צריך להזדרז. עדיין עד גיל שנה עיקר המזון צריך להיות החלב (כן, גם התמ"ל).
יכול להיות שכדאי להמתין עד שהוא יישב לבד כדי לתת לו דברים לאכול בעצמו.
עוד המלצה להתחלת מזון מוצק: לצרף את התינוק לארוחות המשפחתיות. המטרה היא שהוא ילמד להיות חלק מהפעילות החברתית של הארוחות, שיטעם כל מיני טעמים (כן, רצוי בלי מלח, פלפל או אבקת מרק בגיל כזה, וכן, בלי ביצים וכדומה) - אין מטרה שיאכל כמויות בגיל הזה. רוב המזון הוא פירות וירקות דיאטתיים, ומזה אנחנו לא רוצים שהוא ימלא את הבטן על חשבון החלב.
עוד נקודה: החלב הוא מזון חלבוני. אין פה שום בעיה של מחסור בחלבון.
יש עוד הרבה טיפים בדפים על מזון מוצק, כדאי להציץ בהם. בהצלחה!
לפני גיל שנה לא מומלץ לתת מוצרי חלב או עגבניה או ביצים, למיטב ידיעתי, בגלל האלרגניות שלהם.
בגיל תשעה חודשים עושים בדרך כלל מרק (בלי תיבול!) שבו תפוחי אדמה, קישוא, גזר בטטה, סלרי, פטרוזיליה (או חלק מהירקות האלה, אחרי שנתת לו כל אחד מהם לחוד במשך כמה ימים ובדקת שאין לו תגובה שלילית), ואפשר גם לבשל בו קציצות קטנטנות מבשר הודו אדום, שבהן שמים רק פטרוזיליה ואולי בצל לבן קצוץ דק דק. את כל המרק טוחנים יחד ונותנים.
כמו כן, תינוק שאינו יושב - זו אחת העדויות למערכת עיכול שאיננה בשלה מספיק לעכל מזון מוצק. נראה שמה שהוא אוכל מספיק לגילו, ולא צריך להזדרז. עדיין עד גיל שנה עיקר המזון צריך להיות החלב (כן, גם התמ"ל).
יכול להיות שכדאי להמתין עד שהוא יישב לבד כדי לתת לו דברים לאכול בעצמו.
עוד המלצה להתחלת מזון מוצק: לצרף את התינוק לארוחות המשפחתיות. המטרה היא שהוא ילמד להיות חלק מהפעילות החברתית של הארוחות, שיטעם כל מיני טעמים (כן, רצוי בלי מלח, פלפל או אבקת מרק בגיל כזה, וכן, בלי ביצים וכדומה) - אין מטרה שיאכל כמויות בגיל הזה. רוב המזון הוא פירות וירקות דיאטתיים, ומזה אנחנו לא רוצים שהוא ימלא את הבטן על חשבון החלב.
עוד נקודה: החלב הוא מזון חלבוני. אין פה שום בעיה של מחסור בחלבון.
יש עוד הרבה טיפים בדפים על מזון מוצק, כדאי להציץ בהם. בהצלחה!