אין מספיק חלב

תמרהינדי*
הצטרפות: 30 יולי 2006, 17:57

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמרהינדי* »

בוודאי שאני שואבת, רק רוצה להגדיל את הכמות ושייצא יותר בקלות.
ולא אין לי דו צדדית )-: ואני כבר אוטוטו שבועיים שואבת. אוף...
יש לי סטוק רציני של חלב שאוב שלא ברור מה אני הולכת לעשות איתו? בנתיים הגדולה שלי נהנת לשתות חלב מהציצי- אבל רק בבקבוק. לא מוכנה לינוק למרות שינקה שנתיים והיום היא בת שנתיים וחצי.

לקחתי מיד שרה מכונה נוראית שאחרי פעם אחת ויתרתי , כמעט תלשה לי את הפיטמה מהמקום.

טוב מקווה שביום שני תסתיים תקופת השאיבות, אחזור להניק והכל יסתדר...
תודה בשמת על הכל.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

לקחתי מיד שרה מכונה נוראית
זו לא משאבת חלב, אלא מכונה אחרת (אינהלציה או משהו?) שהסבו אותה למשאבה, מין חאפריות אלתורית כזאתי. זה לא מקצועי בעליל. את צריכה משאבה אמיתית, שיוצרה ותוכננה ומיועדת לשאיבה, ולא שואב אבק שחיברו לו מגן פטמה בקצה.
(())

פגיעה בבלוטת התריס עלולה לגרום לבעיה בייצור החלב.
בשמת, שאלה כללית: ואם יש בעיה בייצור חלב עקב בלוטת התריס, מה אפשר לעשות עם זה בדרך כלל? האם אפשר להגביר את ייצור החלב או שיש מקרים של הפסקת הנקה בגלל זה?
תמרהינדי*
הצטרפות: 30 יולי 2006, 17:57

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמרהינדי* »

ולא שואב אבק שחיברו לו מגן פטמה בקצה.-
אני צוחקת (-:
כן מיד שמתי לב שזה לא רציני...
תודה
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

ואם יש בעיה בייצור חלב עקב בלוטת התריס, מה אפשר לעשות עם זה בדרך כלל?
זה סיפור מאוד נדיר. כדאי לודא (בבדיקת דם פשוטה) שיש בעיה כזאת (ונדיר שתהיה) ורק אחר כך לחשוב מה עושים.
< תכלס, אין לי מושג מה עושים במקרה כזה אבל פתגם מזרח אירופאי (ששמעתי מסבא שלי ז"ל) אומר "בואו לא נריב על החזיר לפני ששוחטים אותו". >
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

את בלוטת התריס די פשוט לייצב... פשוט צריך לדעת אם יש בעיה.
ולא, תת- או יתר-פעילות של בלוטת התריס לא נדירות בכלל.
תמרוש_רוש

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אז מטפלים בבעיה - מייצבים את פעילות הבלוטה ואז ייצור החלב משתפר? לא צריך לעבוד על הייצור כשלעצמו? (נניח בניהול הנקה מסוים, שאיבות או משהו?)
(רוצה להבין לעומק)
תמרוש_רוש

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

ותודה על התשובה הקודמת :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ברגע שבלוטת התריס מאוזנת, לא אמורה להיות בעיה עם ייצור החלב. כשיש תת-פעילות של הבלוטה, נותנים תקופה בשם אלטרוקסין, המקבילה להורמון התירוקסין שהבלוטה התקינה אמורה להפריש.
תת פעילות של בלוטת התריסה היא בעיה שמשפיעה על עוד מערכות, וצריך לטפל בה.
כשיש עודף פעילות של בלוטת התריס, אין השפעה על ייצור החלב.
אם עצם הייצוב לא משפיע על הייצור, או לא משפיע מספיק או מספיק מהר, צריך לעבוד על הייצור, בדרכים המקובלות :-)

עדי יותם
לילך_תקומי*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2008, 20:32

אין מספיק חלב

שליחה על ידי לילך_תקומי* »

אני ילדתי לפני חודש אני כיום מניקה ואני חושבת שאין לי מספיק חלב כי הילדה בוכה אחרי שאני מניקה לפעמים אני מניקה אותה כמעט שעה מה אלי לעשות ? , מה אני צריכה לאכול? ואם יש טיפות להגברת החלב ?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אין מספיק חלב

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לילך, אני ממש לא מומחית אבל רואה שלא הספיקו לענות לך.
המדד העיקרי להנקה טובה בגיל חודש הוא עלייה במשקל. האם היא עולה במשקל כמו שצריך?
האם האחיזה שלה טובה? יועצת הנקה מוסמכת יכולה לראות אותך ולייעץ בנושא (אם ייעוץ אישי יקר לך את יכולה ללכת גם למפגשים קבוצתיים של לה לצ'ה, יש בכל הארץ, או לדיאדה למשל).
ייתכן שאתן בקפיצת גדילה, שבה הגוף שלך מסתגל לייצור כמות גדולה יותר של חלב בשבילה - לשם כך צריך להצמיד אותה לציצי בדיוק כפי שהיא דורשת.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

מסכימה עם קרוטונית.
צריך להבין יותר לעומק מה קורה פה.
איך העלייה שלה במשקל? האם חזרה למשקל לידה ועברה אותו?
מה מצב היציאות שלה? כמה פיפי וקקי יש לה ב-24 שעות?
האם בוכה מההתחלה, או שזה משהו שהתחיל בימים האחרונים?

האם צמת ביום כיפור וזה התחיל בעקבות הצום?

מצטרפת להמלצה להפגש עם יועצת הנקה. יש מקומות בארץ בהן כבר משולבות יועצות הנקה בתוך טיפות החלב, כדאי לברר זאת. זה בונוס רציני!
אור*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אור* »

אני אימא מניקה לפעוט בן שנה וחצי. לפני כשבועיים הפסקתי להניק אותו בלילה כך שכיום יש משהו כ-4 הנקות ביום (בוקר, אחה"צ, ערב ולפני השינה) + שאיבה אחת בצהריים (הוא מקבל בקבוק עם חלב שלי בגן). הבעיה שאני מרגישה שלאחרונה יש לי פחות חלב. אני גם רואה את זה בשאיבה - לוקח לי הרבה יותר זמן להוציא את הכמות הרגילה שלי - 100-110 מ"ל תוך 20-25 דקות במקום ב-10 דקות. ובעיקר אני מרגישה את זה כי הוא מתלונן! הוא יונק וצועק לי: עוד! עוד! מה שדי מבאס אותי.
אני תוהה אם יש ירידה בכמות החלב בגלל שהורדתי את הנקת הלילה (הוא היה יונק בערך 4 פעמים בלילה). אולי זה בגלל שהייתי חולה (אנגינה, אחר כך שלשולים ואחר כך שוב אנגינה). אולי זה בגלל שירדתי הרבה במשקל יחסית לעצמי.
בקיצור - לא ברור לי מה הסיבה. אני תמיד חשבתי שכאשר יש ביקוש יש גם היצע.
האם למישהי זה קרה? האם יש לכן רעיונות לשיפור המצב, כי ממש לא היה בתכניות שלי להפסיק להניק כרגע.
ליאת_רוקח*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 19:13

אין מספיק חלב

שליחה על ידי ליאת_רוקח* »

שלום בנות,
אני אמא לעידו בן השלושה חודשים. כחלק מההכנות של חזרה לעבודה התחלתי לשאוב בערב חלב להקפאה ובמקום נתתי סימילק (150 מ"ל). בהתחלה הייתי שואבת בקלות 150 מ"ל (תוך 5-10 דקות). אחרי שבוע פתאום אני לא מצליחה לשאוב אפילו עשרים. ניסיתי לשאוב גם בשעות אחרות ועדיין אותה התוצאה). היום עידו היה ממש עצבני ולא רצה לרדת מהציצי (בדרך כלל מסיים אחרי 15 דקות). אני לחוצה שיש לי ירידה רצינית בכמות החלב...
מה אני יכולה לעשות כדי להגביר שוב את הייצור??
חשוב לציין, עידו היה מקורר בשבוע האחרון וסבל מעצירות (5 ימים בלי יציאות). כמו כן, אני אוכלת טוב ושותה מספיק (כ-2 ליטר ביום).
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי במבי_ק* »

האם מוכרת התופעה של קושי בשחרור חלב בשעות מסויימות ביממה? אני מרגישה שיש שעות שהתינוקת עצבנית מאוד ביניקה, כל הזמן עוזבת ובוכה ובנוסף - אני מרגישה שהיא לא יונקת. שהיא יכולה לנסות לינוק ולוקח דקות ארוכות עד שיוצא חלב (אתן מכירות את התחושה של שחרור חלב), אם בכלל - לפעמים לא יוצא ואני עושה הפסקה ארוכה עד שאנחנו מנסות שוב. לפעמים יוצא שכמה שעות אני מרגישה שאני בקושי מצליחה להיניק אותה. היא במשקל תקין, נראית בריאה לגמרי, עושה פיפי וקקי נורמלי (למרות ששמתי לב שרוב הפיפי זה בבוקר ובשעות אחה"צ יש לה בקושי, אלה גם השעות שבד"כ היא מתקשה לינוק אחה"צ-ערב).
שירין*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 12:13

אין מספיק חלב

שליחה על ידי שירין* »

היי,
אני בהחלט לא מומחית אבל מנסה לחשוב -
יכול להיות שאלה שעות שאת יותר עייפה? שאת אחרי התרוצצות / מאמץ עם הגדולים? שאת לא שותה / אוכלת מספיק בכמה שעות שקדמו לבעיה?
או מכיוון אחר - אולי אלה שעות שבהן יש יותר הסחות דעת בבית עבור התינוקת (אחים גדולים שעושים כל מיני דברים מעניינים, המולה) והיא מתקשה להתנתק?
או שהיא פשוט עייפה?
אצלנו קורה שיא יונקת-עוזבת-מתעצבנת בשעות הערב, אבל לאו דווקא בגלל קושי בשחרור חלב, אלא כנראה בגלל עייפות ועצבנות שלה.
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סלט_פירות* »

במביק, מוכר מאוד.
בדר"כ בשעות הערב אני מרגישה שהציצים ריקים כמעט והיא יונקת יותר.
זה קורה לרוב גם בגלל העייפות, וגם בגלל שתינוקות נוטים לינוק יותר בערב - כדי לישון יותר בלילה ולינוק פחות בשעות האלה. גם אם זה לא ממש קורה בלילה, זו עדיין הנטיה.
בלילה כשאת ישנה (ומניקה), רמות הפרולקטין עולות וייצור החלב הוא הגבוה. לכן בדר"כ בבוקר יש יותר מלאות, גם בין הנקות.

ולגבי הפיפי - תראי בדפי הבלי חיתולים. בבוקר הם עושים יותר (כל רבע שעה) ובערב בתכיפות נמוכה יותר. זה דווקא נוח... (וגם נורמלי).
יש_לי_אוצר*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2008, 22:27
דף אישי: הדף האישי של יש_לי_אוצר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי יש_לי_אוצר* »

אני שמתי לב שכשהקטנה שלי יונקת בעצבנות (מתחברת ומתנתקת שוב ושוב) זה סימן שיש לה פיפי או קקי שמפריעים לה לינוק כמו שצריך.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

האם מוכרת התופעה של קושי בשחרור חלב בשעות מסויימות ביממה?
קודם כל - כן.

הקלאסי זה בערב. תינוק שיונק בלי סוף עוד ועדו ועוד, בסוף קורס-נרדם וישן הרבה.
שנת צהריים (שנותנת לאמא כח וגם פרולקטין ולכן חלב) הרבה פעמים עוזרת.

אפשרות אחרת זה שזה כן קשור לפיפי/קקי.
או שיש לך פחות חלב, ולכן פחות פיפי (ולכן גם העצבנות).
או שהיא רוצה קקי, ולא יוצא, ואז היא עצבנית על הציצי (קראנו לזה תופסת-עוזבת. מציק, מעצבן, גרם לי להיות כולי מתוחה עם תחושת "קח ממני את הדבר הזה"). במקרה כזה, יכול להיות שזה קשור למשהו שאת אוכלת/שותה פעם ביום.
אלה ניחושים שלי, ובטח יש עוד אפשרויות.
במבי_ק*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי במבי_ק* »

תודה, לא נראה לי שזה פיפי-קקי מכיוון שהיא בקושי עושה אחה"צ. בעיקר בבוקר. שנת צהריים - אנסה אולי מחר. בסך הכל אני לא עייפה, אבל אני מבינה שזה קשור גם ל פרולקטין, אז אולי אנסה את זה.. מתסכל.
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אמא_ללי* »

גם לי זה מוכר היטב, מעצמי ומכמה חברות. אצלנו זה היה בשעות אחר הצהריים, אבל ההנקה של לפני השינה כן היתה ארוכה יותר והשתחרר בה חלב.

תופסת-עוזבת נשמע כמו תיאור מדויק למדי... :-P
אני פירשתי את זה כעצבנות כללית של שעות אחה"צ ערב - כולם יותר עייפים ולפעמים גם מתוחים בסוף היום, האווירה בבית יותר אינטנסיבית סביב השעות האלה, וזה מתבטא גם בדפוס היניקה. אני לא הרגשתי שהיא רעבה ולא מקבלת חלב, אלא פשוט שזאת מן יניקה עצבנית שמבטאת את המצב שלה - עייפה אבל עוד לא ממש מוכנה לשנת לילה, חסרת שקט וכאלה.
אני חושבת גם שתינוקות שהם יותר מיילודים (לא זוכרת בת כמה היא), מפתחים מיומנות מצוינת של מתי לינוק על מנת שייצא חלב (תופסים יותר מהפטמה, עושים תנועות גדולות עם הפה), לעומת זמנים אחרים שהם סתם מתנשנשים על השד ולא ממש מתוך רעב.
מקווה שזה עוזר...
במבי_ק*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי במבי_ק* »

לדעתי זה שווה דף נפרד, כי העצות הן קונקרטיות למצב כזה. וגם מפתיע לגלות עד כמה הוא שכיח.

בינתיים, טפו, מה שעוזר לי
  1. חילבה - מדהים עד כמה זה אפקטיבי. ב goo ירוק או זרעים מונבטים (מנביטה לבד)
  2. תה שומר
  3. שתיה מרובה
  4. מנסה לנוח אחה"צ אם אפשר
  5. בבוקר אוכלת כדורים שאני טוחנת במטחנת קפה שעשויים מ - שקדים, שומשום, משמש יבש אורגני, פשתן..
  6. נבטי אלפלא - מנביטה לבד (זה מהספר של קריספיל)
תודה על העצות כאן בדף ומחברות שדיברתי איתן לגבי זה
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי קט_קטית* »

אצלנו תופסת-עוזבת עד כמה שזכור לי (בעצם זה עדיין קיים גם בגיל שנתיים + |אוף|) זה כשמשהו מציק ובעצם אף אחד לא התכוון לינוק מלכתחילה, אלא מדובר בציץ כמרגיע הלאומי, ואז הכל מתרחש במתכונת של מציצה-יללה-מציצה-יללה-מציצה...
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

אני מניקה את בתי השניה (בת 3 חודשים) מלא. את הגדולה הנקתי עד גיל שנתיים כמעט.
קראתי מה שבמבי ק כתבה. גם לי כבר קרה שבשעות הערב הציצים ממש ריקים ומדולדלים (כמו אחרי שהפסקתי להניק לגמרי את הגדולה ולא היה בהם כבר חלב)היא "מתחברת" ולא מצליחה לינוק. בוכה בכי כזה שלא דומה לשומדבר אחר חוץ מ-"אני ר ע ב ה ואין לי אוכל!" אני גם לא מרגישה את החלב זורם ככה שנראה לי שממש אין חלב!
היא צורחת וברור לי ממש שזה מרעב ואז אני נשברת ונותנת בקבוק תמ"ל.(זה קרה בסה"כ 3 פעמים והיא באמת היתה רעבה שתתה מהבקבוק ונרגעה.)החלב חזר אחרי כמה שעות טובות של שינה בלילה ששתינו ישנו ואז היא יונקת כרגיל ובבוקר ובהמשך היום יש חלב. רק בשעות הערב לפעמים. כאילו אין אין אין בכלל חלב וזה כ"כ מלחיץ אותי. לא רוצה לתת תחליף בכלל ולא מבינה למה זה קורה?
אני זוכרת שעם הגדולה גם קרה לי שבערב הציצים היו כאילו ריקים, פחות מלאים אבל תמיד היה חלב והוא זרם, הרגשתי אותו זורם והיא ינקה.
כמה שאלות:
יכול להיות שאני לא ישנה מספיק ולא נחה מספיק. האם זה יכול להשפיע על ייצור החלב? (איך אפשר לישון צהריים??עד שהגדולה נרדמת הקטנה מתעוררת..ואני מתה לישון אבל לא יכולה. בערב אני גמורה ובבוקר צריכה לקום מוקדם.)
אולי אני צריכה להוריד הילוך ולא לעבוד כ"כ קשה בבית...ובעסק(למרות שזה כיף שהקטנה איתי כל הזמן)
אני גם צריכה לשתות יותר. כמה צריך לשתות באמת בהנקה? מישהי יודעת?
לגבי אוכל-אני חושבת שאני אוכלת מספיק. יש לי תיאבון בהנקה, לא חסר...
אני ממש לא רוצה שהתופעה תחזור על עצמה. לא רוצה לתת תמ"ל בכלל!! מה עושים?
סלט_פירות*

אין מספיק חלב

תמר, מה שאת מתארת מתאים בדיוק לגיל ולשלב ונשמע כמו קפיצת גדילה.
הבקשות שלה לינוק הן לא רק מרעב, אלא כדי לאותת לגוף שלך לייצר יותר חלב לקראת ההמשך, כי היא גדלה וצריכה כמות גדולה יותר של חלב.
זה שהיא לקחה בקבוק לא מוכיח שהיתה רעבה. היה לה צורך למצוץ, זה בטוח. והמטרה היתה שהגוף שלך ייצר יותר חלב. כשנותנים בקבוק, מאבדים חלק מהאפקט הזה של קפיצת הגדילה, וכך בשלב הבא באמת לא יהיה מספיק חלב.
למרות שזה נשמע בלתי אפשרי, בקפיצת גדילה הכי טוב להכנס למיטה איתה ולהניק להניק להניק. זה עובר תוך כמה ימים.
לגבי השתיה - כן, צריך לשתות מספיק. ואם את מרגישה שאת לא שותה מספיק, נסי לשתות יותר מים, זה בטוח יעזור.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

תמר, יש לך משאבה חשמלית טובה? אם ברור לך שהתינוקת רעבה ואין לך חלב עבורה, אני הייתי נותנת חלב שאוב או תמ"ל ובמקביל דואגת לשאוב 15 דקות מכל צד. אל תסתכלי על הכמויות שיוצאות בשאיבה ואל תתרגשי אם את צריכה לתת לה קצת תמ"ל. בתמונה הגדולה זה בטל בשישים. העיקר ששתיכן תהיו רגועות, שהתינוקת לא תרעב ושהגוף שלך יקבל את הגרייה הנחוצה כדי להגדיל את תפוקת החלב בשעות הערב.
(זה מה שאומר ההיגיון שלי, אבל כדאי כמובן להתייעץ בנושא זה עם יועצת הנקה. אגב, יש גם יועצות שאפשר לשכור מהן משאבה דו-צדדית חזקה לתקופה מוגבלת.).
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

סלט פירות
תודה על התגובה.
העניין הוא שבתי לא מוכנה להיות על הציצי מעבר להנקה. יונקת רק כשהיא רעבה! בני הבכור היה יונק כל היום: כשהיה רעב, כשהיה עייף, כשרצה להירגע/למצוץ כל היום. והיא ממש שונה-רוצה לינוק רק כשרעבה. כשהיא עייפה רוצה רק מוצץ. והיא לוקחת מוצץ בשביל להירדם-תמיד.
אולי זו הסיבה שאין לי מספיק חלב? למרות שזה מוזר, הרי תמיד כשהיא רעבה אני נותנת לה לינוק ואין שינוי בתדירות ההנקה בכלל!
הלילה זה חזר שוב ולא היה חלב כמה שעות. דווקא אני מקפידה לשתות הרבה מים ולאכול טוב ולנוח ובכל זאת זה קורה...
אולי זה באמת בגלל המוצץ?? קשה לי לוותר על המוצץ זה כ"כ נוח כשאני עם הגדול ולא יכולה להתפנות אליה המוצץ מרגיע אותה, זה עדיף בעיניי מאשר לתת לה לבכות...
יש לציין שאני לא נותנת לה מוצץ כשהיא רעבה. רק הנקה. המוצץ-רק כשהיא רוצה לישון!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אין מספיק חלב

רק בשעות הערב לפעמים. כאילו אין אין אין בכלל חלב וזה כ"כ מלחיץ אותי.
הייתכן שזו רק הרגשה שלך?...
מן הסתם היא יונקת יותר בשעות האלה- קוראים לזה clustring, "אגירה" של חלב לקראת שנת הלילה, וזה בסדר גמור. היניקה התכופה גורמת להרגשה כאילו השד "מדולדל" אבל הייצור נמשך כסדרו.
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

קרוטונית, תודה.
אני מכירה את הרגשת הדלדול של שעות הערב מהנקת הבכורה בזמנו...אבל אז הרגשתי את זרימת החלב, השדיים היו קטנים יותר ופחות מלאים אבל היה חלב. עכשיו זה אחרת, הם ממש ריקים ואני לא מרגישה את זרימת החלב המוכרת כ"כ...גם בתי ממש מתעצבנת ונכנסת לבכי הסטרי כשהיא מגלה שאין חלב או שאין זרימה של חלב. אני גם מזהה מתי היא רעבה או עייפה והלוואי שזה היה רק בכי של עייפות. היא רעבה.
הבוקר כבר חזר החלב אבל עדיין לקח קצת זמן עד שהוא זרם. כאילו הוא לא "מוכן" בשבילה בציצי אלא היא צריכה "לשאוב",לינוק קצת על ריק עד שהוא יוצא. מוכר למישהי?
זה מרגיע אותי שלפחות אחרי כמה שעות או לילה (במקרה האחרון) יש חלב אבל בכל זאת, מקווה שזה לא יקרה שוב ולא מבינה מה קורה? למה זה קורה...
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

ומה את עושה במצב הזה?
אני שואלת כי חשוב להבין שהשד מייצר יותר חלב כשהוא ריק יותר. שד מלא מייצר דווקא פחות חלב.
זה מעין הפוך על הפוך כזה.
כך שהדבר הנכון יהיה לתת לה לינוק כמה שתרצה, להחליף בין הצדדים כשאת מרגישה שצד אחד הספיק לה ושוב להחליף. כך הגוף יבין שיש לייצר עוד חלב.
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

ורד לב
אני נותנת לה לינוק שוב ושוב. יותר נכון לנסות לינוק, כי נראה שהיא מנסה ולא יוצא כלום והיא רק מתעצבנת יותר... אני לא רוצה לתת לה תמ"ל ולכן זה קשה מאד לראות אותה רעבה ככה, במיוחד כמו בלילה האחרון שהמצב הזה נמשך כמה שעות ארוכות...
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אין מספיק חלב

שליחה על ידי פלונית* »

אולי תנסי בסיום ההנקה הקודמת לשעות הערב (כלומר הנקה אחרונה שהיא עדיין יונקת ולא מתעצבנת והכל בסדר) לנסות לשאוב קצת אפילו על ריק כך שאולי בהנקה הבאה יחכה לה יותר חלב בשד
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

פלונית, תודה. אין לי סבלנות לשאוב. ובכלל-מעניין אותי לדעת למה זה קורה? לפתור את הבעיה מהשורש...משהו אולי לא בסדר..?
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

תמר, האמת שקשה לענות לך דרך האינטרנט, כי עושה רושם שצריך לראות את ההנקה.
אבל כמו שורד לב כתבה לך, מה שאת מתארת הוא מצב נורמלי לחלוטין. הוא נראה לך שונה כי הבכור שלך היה אחר, אבל:
  • בגיל הזה, השדיים כבר לא מלאים כמו בהתחלה, הם חוזרים למצב נורמלי, שמרגיש "ריק".
  • מלאות או גודש הם מצב לא תקין, שאמור להיות רק בהתחלה, כשהשד מייצר יותר מדי חלב עד שיתברר כמה התינוק יונק. ואז ייצור החלב מתאזן.
  • בגיל הזה, כמעט כל החלב נוצר תוך כדי יניקה.
  • השד לעולם איננו "ריק" באמת, תמיד נוצר שם חלב.
  • השד איננו מיכל, שמרוקנים אותו. השד הוא מפעל קטן לייצור חלב על-המקום, שנוצר מן הגירוי של היניקה.
  • כאשר השד "מלא", או כאשר יש חלב בשד שעומד ועומד ולא יונקים אותו, השד משגר מסר למפעל שבמעלה השד, "לא צריך חלב! להפסיק את הייצור!" לעומת זאת, כאשר השד "מרוקן" כתוצאה מיניקות בלתי פוסקות, מתקבל במפעל מסר דחוף "לייצר עוד חלב מהר! יש דרישה!" לזה ורד לב התכוונה, שכאשר השד ריק הייצור מוגבר, וכאשר הוא מלא הייצור מופסק.
היא צורחת וברור לי ממש שזה מרעב ואז אני נשברת ונותנת בקבוק תמ"ל.(זה קרה בסה"כ 3 פעמים והיא באמת היתה רעבה שתתה מהבקבוק ונרגעה.)
זה מפחית את כמויות החלב. אנא קראי את כל הדף הזה, יש בו הסברים למעלה, למה כל בקבוק תמ"ל מפחית את החלב שלך. בשיטה הזאת, מהר מאוד באמת לא יהיה לך חלב, אז זהירות.

יכול להיות שאני לא ישנה מספיק ולא נחה מספיק. האם זה יכול להשפיע על ייצור החלב?
לפעמים יכול להשפיע, אבל יותר מהכל - מה שמשפיע הוא כמות ההנקה. כמה שהיא תינק יותר, ככה יהיה יותר חלב.
בהחלט יכול להיות שמדובר בקפיצת הגדילה המפורסמת של גיל 3 חודשים, ואז תתייחסי לזה כאל ימי מחלה, תקחי חופשת מחלה, תיכנסי איתה למיטה, תנוחי ותניקי ותנוחי ותניקי, והכל יסתדר.

אני גם צריכה לשתות יותר. כמה צריך לשתות באמת בהנקה? מישהי יודעת?
צריך לשתות בדיוק לפי הצמא. אצל אמהות מיניקות, יש ממש חיישן מדוייק. ברגע שאת מתחילה להניק, את בדרך כלל מרגישה צמא (-: חשוב לשתות לפי הצמא, לא פחות מדי (כי זה מקשה על הגוף. הוא ייצר את החלב, אבל זה "יעלה" לך יותר), ולא יותר מדי (כי גם עודף מים יכול להוריד את ייצור החלב!).

מה שאת מתארת מתאים בדיוק לגיל ולשלב ונשמע כמו קפיצת גדילה
בדיוק.

אני נותנת לה לינוק שוב ושוב. יותר נכון לנסות לינוק, כי נראה שהיא מנסה ולא יוצא כלום והיא רק מתעצבנת יותר...
איך את יודעת שהיא מתעצבנת מפני שאין מספיק חלב?
או, במלים אחרות, יש הרבה סיבות לתינוקות להתעצבן. אחת הטעויות היא להניח שהסיבה היא "אין לי חלב" ומפה כבר נכנסים לסיחרור של דאגות מצד האמא, חרדות, תמ"ל, מוצץ, ומפה לשם באמת ירידה בחלב... רק רמז: אחת הסיבות יכולה להיות שהיא צריכה קקי... היא יונקת כדי לעזור לקקי לצאת, בכלל לא מתעצבנת מרעב... ראי לגדל ילדים בלי חיתולים.
יש כמובן עוד סיבות.
למשל, אולי משהו שאת אוכלת גורם לה כאבי בטן? (נדיר, אבל אפשרות)

עוד אפשרות: האם את שותה תה עם נענע? או מרווה? או אוכלת פטרוזיליה בכמויות גדולות? או לוקחת איזה ויטמינים או תרופה כלשהי? נענע, מרווה ופטרוזיליה עלולים לייבש את החלב. כבר קרה שאמא התלוננה על מה שאת מתלוננת והתברר שכל היום היא שותה חליטת מרווה... היא ייבשה לעצמה את החלב ולא הבינה למה התינוק שלה בוכה! P-:
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

בשמת, תודה! הרגעת אותי קצת...
קודם כל לגבי התמ"ל ב-3 פעמים שזה קרה הכנתי בקבוק תמ"ל ליתר בטחון כי היה נראה שהיא ממש רעבה. רק פעם אחת נתתי לה אותו והיא שתתה אותו. בפעמים האחרות נרדמה/נרגעה אחרי הרבה יללות/בכי בלי שנתתי לה את הבקבוק. אני יודעת שזה לא מומלץ ולא רוצה בעיקרון לתת תמ"ל בכלל! (איזה מצחיק לראות אותה שותה מבקבוק. כזה מוזר)

קפיצת גדילה-אולי. אני לא מבינה בזה מספיק כנראה. אבל אני לא זוכרת כזאת התרוקנות עם הגדולה שלי.

אני מקפידה על שתיה ומנוחה בזמן האחרון וזה לא נראה לי הסיבה.

לגבי קקי-אולי...

דברתי היום עם מישהי שמבינה בעניין- מדריכת הנקה, סיפרתי לה על הכל די באריכות ומה שהיא אמרה זה ככה:
או שאני בהריון, מה שלא נראה לי כי אני עם התקן (לא הורמונלי) אבל מחר אני בודקת את העניין..! בתקווה שלא!!
או שיש לי בעיות בבלוטת התריס (גם, מקווה שלא!)
או שאני עומדת לקבל מחזור בקרוב ולכן יש שינויים בייצור החלב. (כבר מחזור? קשה לי להאמין. היא לא עושה הפסקות כאלה ארוכות בין הנקות ופעם שעברה קבלתי אחרי שנה מהלידה)

מה שיותר נראה לה וגם לי, הגיוני זה שמשהו מפריע ליונקת הקטנטנה שלי:
היא הייתה חולה בשבוע שעבר עם חום גבוה (הגיע ל-40.2 היינו גם במיון ובסוף זה וירוס. הריאות נקיות, האוזניים נקיות והשתן גם יצא תקין, בדיקות דם תקינות) כשהייתה חולה ישנה יותר וינקה פחות אז אולי בגלל זה...!(ואני עם כל הלחץ שלי מזה ש"אין חלב" בכלל לא חשבתי על האפשרות הזו)
היא אמרה שאולי זה ההתחלה של השיניים (היא כמעט בת 4 חודשים עכשיו) ובאמת בזמן האחרון כאילו נושכת, לוחצת חזק את הפיטמה וזה די כואב לי.
ואולי-היא לא שקטה בגלל שמשתעלת עדיין עם ליחה ולא נעים לה.
מה אתן אומרות??

זה קרה כבר פעם אחת לפני חודש (לפני שהייתה חולה ומצוננת ומשתעלת) אבל אז אני הייתי חולה היה לי חום גבוה והייתי ממש סמרטוט אז אולי הייתה ירידה בכמות החלב בגלל המחלה שלי? יש מצב?

בתקווה שזה באמת משהו כזה-שיניים/המחלה וזה נורמלי ויעבור... ולא שאני בהריון או שיש לי בעיה בבלוטת התריס. (בודקת מחר!!)
פלוני_אלמונית*

אין מספיק חלב

דברתי היום עם מישהי שמבינה בעניין - מדריכת הנקה.
ככל הידוע לי בשמת היא מדריכת הנקה ואילו ורד לב היא אף יועצת הנקה מוסמכת...
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

לא באתי להפחית מהידע של ורד ובשמת, פשוט לפעמים כדאי להתייעץ עם כמה אנשים, כי כל אחד חשב בכיוון אחר, זה הכל...
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

תמר, את מספרת על "תחושת התרוקנות" אבל לא בטוח בכלל שזו בעיה. גם דפוסי ההנקה של שני הילדים שלך שונים לגמרי, וגם זה יכול להסביר את ההבדלים.
אני מבינה עכשיו ששתיכן הייתן מאוד מאוד חולות. משני הצדדים זה יכול להוריד כמויות חלב.
אני חוזרת ומציעה לך לאשפז את שתיכן במיטה לאיזה שניים שלושה ימי מנוחה. תגידי לכולם שאתן חולות, תיכנסו למיטה ותאפשרי הנקה כמה שיותר לה, ומנוחה לך. עם אוכל ושתייה כמו שצריך. לעודד אותה כמה שיותר לינוק.
האם מדריכת ההנקה לימדה אותך איך ללחוץ על השד בטכניקה שגורמת להגברה של זרם החלב תוך כדי ההנקה? בכל מקרה, אם היא מתעצבנת, תעבירי לצד שני. וככה כל פעם, תעבירי. זה מגביר את הזרם. אגב, גם כמוסות חילבה עשויות לעזור לך, אם את רוצה. כאן תמצאי מידע על השימוש בחילבה להגברת החלב.
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

תמר!!!!
אני לא מאמינה!!!!
שכחתי לשאול אותך את השאלות הכי חשובות:
  1. כמה התינוקת שוקלת היום? כמה בלידה? כמה בשיחרור מבית החולים?
אם לא שקלת אותה, אנא לכי לשקול אותה מחר, ועוד שבוע תשקלי אותה שוב באותו המשקל. ואם שקלת לפני כמה שבועות, אנא שקלי אותה מחר באותו המשקל.
  1. איך היציאות שלה? כמה פיפי ביום? או כמה חיתולים/טיטולים רטובים מפיפי? איך הקקי שלה? (בגילה, כבר לא מצפים למינימום 3 קקי יפים ביממה כמו בששת השבועות הראשונים, יכול להיות קקי אחת לכמה ימים או שבועות וזה ממש בסדר, אבל בכל זאת אני רוצה תיאור).
שכחתי לגמרי שקודם כל אנחנו בודקים נתונים עובדתיים. קורה הרבה פעמים שהאמא חושבת שאין לה מספיק חלב, ושהתינוקת שלה מתעצבנת על השד בגלל שאין - בזמן שבעצם יש לה עודף חלב, התינוקת בגיל שלושה חודשים "מחסלת" את כל המנה שהיא רוצה בשלוש דקות "גג", שבעה, ומתעצבנת כי היא בכלל לא רוצה לינוק, למה אמא שלה מלחיצה אותה, ובכלל מעצבן אותה שמהשד יוצא חלב והיא רוצה רק למצוץ קצת על ריק...
את מבינה?
אז בבקשה, קודם תני לנו קצת נתונים יבשים, ואז נוכל לחשוב יותר טוב (-:
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

הי בשמת א,
התינוקת שוקלת בסביבות 7.5 ק"ג (בת 4 חודשים), נולדה 3.5 ק"ג.(עלתה בערך קילו בחודש שזה יפה ובסדר גמור)
היצאות שלה בסדר גמור.זה אני גם יודעת.
השבוע תקבל חיסון בטיפת חלב ואז אשקול אותה שוב.
אני לא בהריון ואני בריאה, לשמחתי הרבה.
מאז המקרה האחרון שחשבתי או שבאמת(?) לא היה חלב כמה שעות, הכל בסדר ויש חלב ואני רגועה. אבל עדיין לפעמים אחרי שיונקת כמה דק' היא מתעצבנת ואני לא מבינה מה יש לה. לא נראה שזה כאב בטן, שיניים-אולי, איך אפשר לדעת??

אני מפחדת ששוב יהיה לילה או ערב כזה שלא יהיה פתאום חלב.אני בכל זאת חושבת שהיא הייתה אז רעבה ולכן בכתה. היא לא אכלה כמה שעות, יותר ממה שרגילה לחכות בין הנקה להנקה ואני די בטוחה שזה היה מרעב. גם הציצים היו מ מ ש ריקים ולא הרגשתי בכלל זרם של חלב.מצד שני, אולי היה חלב ולה היה קשה לינוק?? שיניים/משהו אחר שהפריע לה?

ועוד שאלה-אני ממש מקפידה לשתות מספיק, לנוח קצת ביום, לגבי תזונה-אוכלת בריא מאד אבל לאחרונה הפחתתי כמויות של אוכל,(לא רציני, עדיין אכלתי כמות מספיקה) רציתי לרדת למשקל שלפני ההריון (נשארו עוד 4 ק"ג בערך) והרגשתי שאני אוכלת יותר מידי. יכול להיות שזה הפחית את כמות החלב שלי??
יש לי תיאבון גדול מאד בהנקה. יכול להיות שזה מה שהגוף שלי צריך בשביל לייצר כמות מספיקה של חלב או שסתם בא לי לאכול יותר ואני מדמיינת?איך אפשר לדעת, בעצם?...
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

עלתה בערך קילו בחודש שזה יפה ובסדר גמור
את מציגה כאן תינוקת שעלתה בצורה מדהימה, כמעט כתבתי מטורפת! 7.5 קילו בגיל 4 חודשים!
כבר יותר מהכפילה את משקל הלידה שלה חודשיים לפני גיל חצי שנה, בזמן שכלל האצבע אומר: להכפיל עד גיל חצי שנה, לשלש עד גיל שנה (לא כלל שחייבים לעמוד בו בדייקנות, רק ככה בערך לשים לב, כן? לא להיכנס לסרט)!

יקירתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין מצב שאין לך מספיק חלב! התינוקת ענקית!!!! היא עולה מצויין!
הניחוש שלי: היא מתעצבנת על השד כי היא חיסלה את כל מה שהיא רוצה לינוק בשלוש דקות, וגמרנו! היא לא רוצה יותר, אז הכי כדאי להוריד אותה מהשד ברגע שהיא מתעצבנת ולעזור לה להירדם, למשל. היא גמרה לינוק ולא רוצה יותר. אולי היא רוצה לגהק (גרעפס), אולי היא רוצה לישון וצריכה קצת טיול, אולי היא רוצה על הכתף עכשיו עם טפיחות עדינות על הגב, אולי היא רוצה עכשיו להשתרע לצדך במיטה ולהירדם בנחת - מי יודע?
אבל אין שום בעיה עם החלב שלך!!!!
הרגת אותי D-:
  1. 5 קילו בגיל 4 חודשים, קילו לחודש, כל חודש, עוד בגיל שבו רוב התינוקות מתחילים קצת להוריד את קצב העלייה - ואת עוד דואגת שאין לך מספיק חלב... הלוואי על כל המֵינִיקוֹת "אין חלב" כזה! שפע כזה כמו שיש לך! D-:
יש לי תיאבון גדול מאד בהנקה. יכול להיות שזה מה שהגוף שלי צריך בשביל לייצר כמות מספיקה של חלב
כן כן כן.
את מייצרת כמויות ענק של חלב, ללא ספק, כדי לספק עלייה כזאת במשקל (-:
מומלץ לא לעשות לעצמך שום דיאטות בתקופת ההנקה, זה בהחלט לא טוב גם לך וגם להנקה. אם את אוכלת בריא, אין לך מה להפחית (ממתקים, עוגות, חטיפים, בטח שאפשר להפחית, אבל זה לא "בריא"). חשוב לאכול לפי התיאבון שלך. לרדת יהיה זמן גם אחר כך, כרגע, הגוף מחלים מהלידה, מייצר כמויות אדירות של חלב (ליטר ליום אולי), וסוחב תינוקת. תזיני את עצמך, זה חשוב |Y|
במבי_ק*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי במבי_ק* »

לי היתה אפיזודה של שבועיים שבשעות אחה"צ לא היה לי חלב. אני מבינה את תמר - זה משהו שמרגישים. בדיעבד גיליתי שזה היה סביב הביוץ הראשון שלי. לקראת המחזור הראשון זה הסתדר. מאז כבר היה עוד ביוץ שלא השפיע ככה. אמנם יש לי רק 3 ילדים, אבל אני מבחינה אצלי בדפוס כזה שבביוץ ראשון יש בעיות בהנקה. כנראה שזה משהו שהגוף שלי עורב יחסית חזק. אח"כ זה עובר. 7.5 קילו זה וואו! הבת שלי בגיל שנה שקלה 7 וקצת ק"ג (הגדולה). והקטנה, בת חצי שנה, נולדה 3,300, לדעתי שוקלת סביב ה 6 ומשהו. אצלנו הם קטנים יחסית..
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

בשמת, במבי
את מציגה כאן תינוקת שעלתה בצורה מדהימה, כמעט כתבתי מטורפת! 7.5 קילו בגיל 4 חודשים!
אני יודעת, אני יודעת..איזה כיף שאתן מרגיעות אותי. איזה כיף שיש כאן נשים שאכפת להן, שעוזרות וש-מבינות בהנקה.
אמא שלי, שהיא האחרונה שמבינה בהנקה...כשראתה אותה בוכה ולא רגועה על הציצי, אמרה שאולי אין לי חלב וכך גם אני חשבתי...ונלחצתי.
זה באמת היה לי מוזר, כי אין דבר כזה שהתינוקת יונקת נהדר כמה חודשים ופתאום נגמר החלב.בגלל זה ניסיתי לחשוב מה השתנה ועכשיו אני חושבת שאולי כשניסיתי לאכול פחות זה השפיע??יש מצב? בכל אופן בשבוע-שבועיים האחרונים חזרתי לאכול לפי החשק שלי-שזה די הרבה, ויש חלב. אז אולי זה קשור?
אגב, הגדולה שלי קטנטנה, גם נולדה הרבה פחות מהקטנה וגם עלתה לאט לאט.(ושתיהן ינקו מאותה אמא.הנקה מלאה..מעניין, לא?)היום בת שנתיים ו-5 היא באחוזון ה-10 בערך במשקל. היא גם ינקה אחרת לגמרי, כמו שכבר כתבתי, כל היום על הציצי והקטנה שלי, היום, רוצה ציצי רק כשרעבה ומתעצבנת אם אני מציעה לה כשלא רעבה. (כשעייפה וכו'..)
הגדולה גם היתה יונקת במשך המון זמן, הנקות ארוכות, נרדמת, מתעוררת, יונקת ושוב..הקטנה-אין מצב שתרדם באמצע "אוכל", וכל הנקה-כמה דקות בלבד.
אז מה? סתם חשבתי שאין חלב?זה הרגיש לי ממש ריק.אולי בכל זאת הייתה השפעה של הפחתת כמויות האוכל שאכלתי.

אם את אוכלת בריא, אין לך מה להפחית (ממתקים, עוגות, חטיפים, בטח שאפשר להפחית, אבל זה לא "בריא"). חשוב לאכול לפי התיאבון שלך.
אני לא אוכלת בכלל חטיפים וממתקים, שתיה מתוקה וכו'...שוקולד ועוגות קצת אבל רק בשבת...אז בקטע של מה אני אוכלת זה בסדר..אבל לגבי הכמויות-עד כמה שאני יודעת לאכול בריא זה לא רק מה אוכלים, אלא גם כמה - לאכול לפי התיאבון האמיתי ולא סתם כי טעים...ומתחשק מכל מיני סיבות (אבל זה כבר לדף אחר) פשוט מבאס אותי שעדיין לא חזרתי למשקל ובעיקר-לבגדים שלא עולים עליי...רק 4 קילו...

בכל אופן הכל בסדר ותודה על העזרה הרבה!!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אין מספיק חלב

אמא שלי, שהיא האחרונה שמבינה בהנקה...כשראתה אותה בוכה ולא רגועה על הציצי, אמרה שאולי אין לי חלב וכך גם אני חשבתי...ונלחצתי.
מדהים איך אמירה כזו יכולה להחליש ולערער אמא טרייה למרות שברור שהיא מנוגדת לעובדות.
אפשר לפתוח על זה דף אמירות מחלישות
במבי_ק*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי במבי_ק* »

אצלי כולם יונקים יעילים, נראה לי. אף אחד לא היה פותח באסטה על הציצי. אבל כשתינוקת בת 4 חודשים לא יונקת מהצהריים עד הערב, זה היה מוגזם וראו את זה גם באיך שהיא היתה סביב הציצי וגם בתחושה שלי. נסיון לשאוב משהו ריק. בערב-לילה המצב היה משתפר וממש הרגשתי את ההבדל. זה כאמור נמשך כשבועיים, סביב ביוץ ראשון לא חזר על עצמו סביב ביוץ שני. וכאמור - זה כבר פעם שניה אצלי ואולי אפילו שלישית. פתחתי על זה לפני חודשיים דאני לא זוכרת איך קוראים לו. משהו על ביוץ ראשון ובעיות בהנקה.
במבי_ק*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי במבי_ק* »

אה, ואני לא מבינה בהנקה מעבר לניסיון הפרטי שלי (3 פעמים). לבשמת יש הרבה ידע. אני מספרת מה שאני יודעת על מקרה דומה (אצלי). בתינוק השני - זה גם היה די מצחיק, הוא היה כולו מבסוט ושמנמן ואני הייתי בסרטים שהוא רעב. כתבתי על זה בדף הזה ב 2004 בשם עפרה.ק נדמה לי. ולמרות שהוא היה רגוע ושמנמן, אני יודעת שהיו בעיות בשבועיים האלה. זו תחושה מאוד מערערת ולא נעימה
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סמדר_נ* »

פשוט מבאס אותי שעדיין לא חזרתי למשקל ובעיקר-לבגדים שלא עולים עליי...רק 4 קילו...
תמר, רדי מזה. בחייך.
אני נחשבת רזה בימים רגילים. עולה 20 ק"ג בכל הריון, שזה קרוב מאד ל 50% מהמשקל ההתחלתי שלי, בלי להגזים.
הציפייה לחזור לבגדים אחרי 4 חודשים נראית לי מוגזמת בעליל.
חצי שנה אחרי הלידה קניתי מכנסיים במידה גדולה יותר. צריך להשלים עם זה, אמרתי לעצמי. לא שקלתי את עצמי בכלל, אבל הבגדים לא עלו עלי (זה גם עניין של אגן שחוזר למקום, לא רק של משקל).
צריך לציין שאחרי עוד 4 חודשים לא היה לי מה לעשות עם המכנסיים האלה, ושהם עדיין שוכבים בארון ולא נלבשו כבר 3 שנים? וכשדודה שלי הביאה לי מכנסיים צמודים במידה הקודמת, חשבתי לי "מה היא פסיכית? אני כבר לא יכולה ללבוש את זה". אבל היא צדקה ואני טעיתי -- מדדתי, וזו היתה המידה הנכונה. אפילו שנה מהלידה עוד יכולתי להבחין בתהליך הצרת הגזרה. ולא עשיתי שום דיאטה, ולא ספרתי קלוריות, ולא כלום.
רק בתחילת ההריון הנוכחי נשקלתי שוב, ורק אז גיליתי רשמית ש 20 הק"ג מההריון הקודם נעלמו כלא היו.
אם את אוכלת בריא ולפי הרעב, ואין לך עודף משקל מלפני ההריון או בעיה מטבולית מאובחנת, המשקל ישוב לקדמותו, בקצב שלו. בטח ובטח אם את מיניקה מלא. לספור ולנדנד לו כל הזמן נראה לי ממש מיותר (אני בטוחה ש 4 חודשים מהלידה נשארו עלי יותר מ 4 ק"ג נוספים -- לא טרחתי להישקל כי ידעתי שזה יכניס אותי לסרטים שאני לא מעוניינת בהם), ואולי אפילו יכול להזיק. הציפייה "לחזור לעצמנו" אחרי זמן כל כך קצר מחלישה ומערערת בעצמה. זה לא אמור לקרות. שחררי. יהיה בסדר.
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

שאולי כשניסיתי לאכול פחות זה השפיע??יש מצב?
בהחלט יש מצב. וזו אחת הסיבות שהעצה הבסיסית היא לא לעשות דיאטות בתקופת ההנקה (לפחות בחודשים הראשונים, וכאמור - אף פעם לא לקצץ באוכל אמיתי, רק ב"ממתקים" למיניהם אם יש).

אלא גם כמה-לאכול לפי התיאבון האמיתי ולא סתם כי טעים
כאמור, את מייצרת המון המון המון חלב, זה צורך קלוריות. ואת מגדלת שתי ילדות. זה המון קלוריות.
את כותבת שאת בעודף של 4 קילו? זה לא עודף. זה הריפוד הבסיסי שהגוף שלך צריך כרגע ל"ביטוח" מפני שהוא מוציא כל כך הרבה וחייב איזה טווח ביטחון. הגוף שלך חכם, הוא שומר עלייך שלא תהיי ממש "על הסף".
וכמובן מסכימה עם מה שכתבה סמדר נ.
גם לגבי זה שהאגן הוא שלא חזר למקום, לא הקילוגרמים.
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

במבי, בשמת, סמדר,
תודה.
כיף לשמוע מכן, מהניסיון שלכן ולדעת שגם אצל אחרות זה ככה.עוזר להשלים עם זה. (למרות שיש לי חברות מוזרות..ומעצבנות(!) שאחרי שבועיים-שלושה מהלידה יכלו ללבוש בגדים מלפני ההריון).
אין לי עודף משקל, לשמחתי, אני רזה, אבל עדיין, רוצה לחזור למה שהייתי מלפני ההריון.
היום נשקלתי אחרי הרבה זמן שלא עשיתי את זה ואחרי שאכלתי חופשי כמה שהגוף דורש, אפילו ירדתי שני קילו. אז יש לי עוד משהו כמו 2 קילו עד המשקל מלפני ההריון. שמעתי פעם שכשהגוף במצב של רעב, לא מקבל מספיק אנרגיה, הוא פשוט חוסך בקלוריות ובכל פעולה "מתקמצן" ומוציא פחות אנרגיה.וכך, גם אם אוכלים פחות, לא מרזים...אז הגוף באמת חכם ועושה מה שטוב לו. הלוואי על כולנו - להקשיב לעצמנו ולעשות מה שמתאים לנו, בכל המובנים.

עכשיו אני מבינה שהמשקל פשוט ירד לאט לאט לבד.דווקא עם אוכל טוב והנקה-מה שאני אוהבת...
ובעצם, מה שבאמת מפריע לי זו הבטן הבולטת שבגללה הבגדים לא עולים עלי... אז אולי אחזור לחזק את השרירים ולא אתעצל.
תמר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמר* »

ודרך אגב, אמא שלי, אמנם לא מבינה בהנקה והיסטרית באופן כללי, אבל היא אמרה שאולי אין חלב כי אני העלתי את הרעיון ראשונה.
ויש לי חלב, אבל אני בטוחה שהיו כמה שעות שהיא הייתה רעבה ובאמת לא היה מספיק.שוב, אולי בגלל שאכלתי פחות.
אז זהו, מהיום אין הגבלות כאלה בהנקה.
פלוני_אלמונית*

אין מספיק חלב

מישהי יודעת אם זעתר מפחית חלב?
ויצו*
הצטרפות: 12 ינואר 2009, 16:51

אין מספיק חלב

שליחה על ידי ויצו* »

תקנו בגדים יד שניה, במקום להלחיץ את הגוף, התינוק והאם היולדת- להיכנס לבגדים מלפני הלידה. מי צריך את הבגדים הקודמים, אם אפשר לקנות בגדם "חדשים" בגרושים
אתי*
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:37

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

ילדתי לפני שלושה שבועות ילדה מקסימה שיונקת יפה אבל משום מה יש לי תחושה שאין מספיק חלב בשאיבה כמעט ולא יוצא לי חלב הייתי אצל ד"ר ליבוביץ שהמליצה לתת תוספת של ת"מל לאחר ההנקה ולעקוב אחרי עלייה במשקל אני עושה זאת בלב כבד וככול שחולף הזמן אני מאבדת את האמון ביכולתי להניק אשמח לשמוע מבעלות נסיון או נשים שנמצאות במצב דומה
אמא_לשלושה_ועוד_אחד*
הצטרפות: 07 ספטמבר 2006, 23:57
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשלושה_ועוד_אחד*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אמא_לשלושה_ועוד_אחד* »

אתי יקרה,בתור התחלה, עצמי עיניים, נשמי עמוק, הרפי את גופך והרגעי. הכל בסדר ואת אמא נהדרת!!!!
המונח "אין לי מספיק חלב" נחשב בדרך כלל למיתוס, כשרוצים לדבר על הנקה ולהסביר את חשיבותה ויתרונותיה... בעבר הלא רחוק נשים רבות הפסיקו להניק מהסיבה הזו ויצרו סביב זה תיאוריה שלמה לגבי גודל השדיים, גיל התינוק וכו' וכו'.... ככלל, הנקה הינה דפוס של היצע וביקוש. ככל שמניקים יותר, כך מופרש יותר חלב אל הצינוריות שבשד ומשם אל התינוק היונק. יחד עם זאת, אחת הסיבות הנפוצות לירידה בכמות החלב היא דווקא מתח. המתח יכול להגרם מהרבה גורמים, ובין השאר מהמחשבה המטרידה ש..."אין לי מספיק חלב".. כן, כן.. מכירה את סיפור הביצה והתרנגולת? אז בעצם, לא ממש ברור מתי הפסיק להגיע החלב? לגבי הסמנים של כמות החלב הניתנת לתינוק כגון עליה במשקל, חיתולים רטובים וקקי: מדובר ב-5-6 חיתולים רטובים ביממה וקקי בין 2-4 פעמים (לפחות.. כמובן). חזרה למשקל לידה עד גיל שבועיים, הכפלה של המשקל עד גיל חצי שנה, ושילושו עד גיל שנה. גם ההגדרות הללו הן כמובן טובות לספר ולאו דווקא לתינוקת שלך. אצלי למשל, כל ארבעת ילדיי נחתו איפשהו באחוזון ה-10, לפעמים מעל, לפעמים מתחת אבל בסופו של דבר, לא הביאו "נחת" לאחות בטיפת חלב (לכן אגב, עם האחרון בכלל לא טרחתי להגיע לשם...). תינוקת בת 3 שבועות אמורה להיות קטנה ולא להפוך לתינוקת עגלגלה... וגם בהמשך, צריך תמיד לתת תשומת לב לגנים שהם גורם משמעותי מאד באופי העליה במשקל.
והכי חשוב - הקשבה לקול הפנימי (או אינטואיציה בשפה מוכרת יותר..). אם את יודעת ומאמינה בתוך תוכך שאת עושה את הדבר הנכון והטוב ביותר עבור ילדתך, נסי לראות דרך העיניים הללו גם את שאר הדברים ולקבל עליהם פרשנות בעצמך על ילדתך. שהרי, למרות שהיא נמצאת איתך רק 3 שבועות, את מכירה אותה הכי טוב בעולם!!! ואל לך לפקפק ביכולתך לדעת מה באמת טוב עבורה! וזו, אגב יכולה להיות כל החלטה שתקבלי (להמשיך להניק וגם לא...)
מקווה שלא בלבלתי יותר מדי, ואם תרצי שאעשה קצת סדר בדבריי, את מוזמנת ליצור קשר דרך דף הבית שלי.
בהצלחה
חיבוק גדול לאמא הטובה! (())
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

תודה על העידוד. נכון לעכשיו אני מניקה כמה שהיא רק רוצה ונותנת מידי פעם תוספת יש ימים טובים יותר וכאלו פחות טובים עדיין מחכה לשפע
פלוני_אלמונית*

אין מספיק חלב

לגבי מוטיליום יש המון מידע בפורום הנקה של ד"ר ליבוביץ'
http://www.merkaz-hanaka.com/site/detai ... ?[po]forum id[/po]=2342&depart id=30099
אנהאטה_א*
הצטרפות: 05 מרץ 2002, 22:00
דף אישי: הדף האישי של אנהאטה_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אנהאטה_א* »

הייתי אצל ד"ר ליבוביץ שהמליצה לתת תוספת של ת"מל לאחר ההנקה ולעקוב אחרי עלייה במשקל אני עושה זאת בלב כבד וככול שחולף הזמן אני מאבדת את האמון ביכולתי להניק
אם היא המליצה, משמע, יש דברים בגו. אני ממליצה לך לסמוך על מה שהיא אמרה. אנחנו כאן יכולים רק לשער, אבל ד"ר ליבוביץ ראתה בביקור שלך את התינוקת.
אני מניחה שבנוסף, היא נתנה לך גם עצות לגבי ההנקה עצמה, נכון?
למה בעצם את עושה את זה בלב כבד?
תמשיכי להיות איתה בקשר כדי לאט לאט להוריד את כמות התמ"ל ולסמוך יותר על החלב שלך. זו המטרה, לא?
גם לי היתה תקופה קשה של בקבוקים בשבועיים הראשונים של בתי הקטנה, אחרי שאת כל ילדיי הנקתי בלי שום בעיה. עשיתי את זה כי ידעתי שזה לטובת הילדה ובאמונה שלמה שזה רק לתקופה קצרה ולאט לאט היא אכן הגיעה להנקה מלאה וינקה עד גיל שנתיים וארבעה חודשים.
וגם אם לא תחזרי להנקה מלאה, זה לא סוף העולם. העיקר שאת והיא תהיינה מאושרות @}
גל*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 17:11

אין מספיק חלב

שליחה על ידי גל* »

יש המון בצמחי מרפא שיכול לעזור
באופן כללי רב הצמחים הקמינטיביים (סופחי גזים) מעוררים ייצור חלב להנקה
כמו נענע, שומר, כוסברה, פטרוזליה וכו
וגם רב הסוככיים
אבל רצוי לבדוק להתאמה אישית
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

תודה על התגובות אני אכן ממשיכה להניק מקווה לשפע בקרוב
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

שלום אתי,
נטלתי מוטיליום להגברת החלב למשך מספר חודשים. מדוע לא תתייעצי עם ד"ר ליבוביץ' לגבי השימוש בו?
לי היא מאד עזרה, והקטן הגיע לתזונה בהנקה מלאה אחרי זמן לא רב.
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

אני אכן נוטלת בהמלצת ד"ר ליבוביץ מוטליום בנוסף נותנת תוספת של ת"מל שלוש פעמים ביום הקטנה הרבה על הציצי אך עדיין אין מספיק חלב האם משהי יודעת תוך כמה זמן אפשר להגיע להנקה מלאה?אותך כמה זמן המוטליום מתחיל להשפיע?
סלט_פירות*

אין מספיק חלב

אתי, כמה מוטיליום את לוקחת?
אני בזמנו לקחתי דומפרידון 3 כדורים 3 פעמים ביום - סה"כ 9. הם קטנים כאלה. מקווה שזה אותו הדבר.
לקח לנו בערך 3 שבועות להגיע להנקה מלאה - אבל הנקתי, ובסוף כל הנקה חיברתי לה צינורית (כמו של SNS) בצד הפה וכך היא קיבלה את התמ"ל, תוך כדי גירוי השד לייצור חלב. ידעתי שהיא לא צריכה את זה כשהיא ירקה את זה החוצה כשהגיע התמ"ל לפה...
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

הי אני נוטלת 2 כדורים 3פעמים ביום הם אכן קטנים כבר4 ימים יש שיפור בתפוקת החלב אך היא עדיין זקוקה לתוספת ת"מל.מהי הצינורית מאיפה קונים? איך משתמשים?
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

לקח לי בערך שבועים להגיע להנקה מלאה. ההשפעה היא תוך מספר קטן של ימים .
דומפרידון זה מוטיליום.
את הצינורית אפשר לקבל אצל יועצת הנקה, או בכל חדר אחיות, אם הן תהיינה נחמדות.
כשניסיתי לרכוש, לא הצלחתי. את צריכה שמישהו יראה לך איך להשתמש בה (למרות שזה מאד פשוט...).
אם את לא רחוקה ממני,אשמח לעזור. אני מרחובות.
יש גם סיכוי למצוא הנחיות מצולמות ביו טיוב.
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

אין מספיק חלב

שליחה על ידי א* »

פטרוזיליה ונענע הם מייבשי חלב ידועים! שומר נחשב כמגביר חלב בכמה תרבויות, אך לא מוכח. התוסף היחיד שמוכח שעובד הוא חילבה- אפשר לאכול ככה, כמו התימנים, או בכמוסות חלב רב- לפחות 6 ביום.
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

אין מספיק חלב

שליחה על ידי א* »

בקשר לצינורית- מדובר בזונדה של פגים. את יכולה להשיג בתינוקיה אם האחיות יהיו במצב רוח טוב. אפשר להשתמש בה שימוש חוזר, צריך רק לשטוף אותה טוב לאחר הארוחה, בעיקר אם זו פורמולה שמתיבשת ונדבקת. שוטפים עם מזרק מלא מים בלחץ.
את הצינורית שמים על הפטמה ומדביקים לשד בפלסטר (לא חובה). את הקצה השני מכניסים לבקבוק התוספת, והתינוק יונק ומקבל תוספת בו זמנית. זו שיטה מצוינת כי היא גם מונעת בלבול פטמות וגם נותנת עוד גירוי לשד לייצר חלב.
אם היית בביקור אצל ד"ר לייבוביץ', אני מניחה שתוכלי לבוא אליה לביקורת, אולי אפילו בחינם, ולבקש ממנה צינוריות, והדרכה על השימוש בהן.
סלט_פירות*

אין מספיק חלב

אין לי המלצות כי אני בחו"ל... אבל לגבי הצינורית - ההנחיות שאני קיבלתי הן להכניס לה את הצינורית בצד הפה אחרי שהיא מפסיקה לינוק ביעילות על השד, כך שאת תחילת הארוחה היא מקבלת רק מהשד ואת התוספת בסוף וזו הכמות שתלך ותקטן. וככה בכל ארוחה.

בכל מקרה כשמשתמשים בצינורית או בכל ה SNS את צריכה שמישהו יראה לך איך להשתמש בה (בדר"כ יועצת הנקה. אולי כדאי לשאול את ד"ר לייבוביץ).
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

תודה לכולכן על האינפורמציה אני אכן התייעץ עים ד"ר ליבוביץ לגבי הצינורית .טדליק אני גרה בנס ציונה אז אשמח ליצור קשר כדי שתוכלי להראות לי איך להתחבר לצינורית
טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* »

קפסולה טבעית שעזרה מצויין (בערב פסח - עם 4 שעות שינה בלילה אחרי יום עמוס פעילות לפני,
ויום עמוס פעילות אחרי + מתח של ה"רגע האחרון" ובכל זאת, הפלא ופלא - יש חלב!)
שפע מילק של "הוס טבע"
יש גם בטיפות.
טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* »

את הצינורית שמים על הפטמה ומדביקים לשד בפלסטר (לא חובה). את הקצה השני מכניסים לבקבוק התוספת

יש בקבוק כזה של "מדלה" השגתי אצל יועצת ההנקה ביישוב.
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

אני ממשיכה לקחת את המוטליום כבר כמעט שבועיים אמנם יש שיפור אך עדיין אין מספוק חלב ואני נאלצת להשתמש בתוספות אני כבר ממש מיואשת האם משהי מכירה את התופעה או שהבעיה היא רק אצלי?
סלט_פירות*

אין מספיק חלב

לא כל אחת מגיבה למוטיליום בצורה דומה. יש כאלה שיחזרו להנקה מלאה תוך שבועיים עם שפריצים, ויש כאלו שיקח להן יותר זמן, יש כאלו שירגישו שיפור אבל לא מספק, ויש כאלו שלא יגיבו כלל.
אולי כדאי להתייעץ עם דר' לייבוביץ לגבי הגברת המינון ועל המצב בכלל. אני בטוחה שהיא תוכל לעזור ולהמליץ מה לעשות.
@}
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

הי ממשיכה להניק למרות שאני די מיואשת מאוכזבת מעצמי מרגישה כאילו הגוף שלי בוגד בי בלילות חולמת על שפע חלב ומתעוררת באכזבה גדולה לא מבינה מה לא בסדר בגוף שלי למה אין לי חלב למרות כל המאמאצים שלי ?
אני_מפה*
הצטרפות: 06 מאי 2009, 18:56

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אני_מפה* »

יש לי "תחושה" שאני אוכלת פשוט נורא בזמן האחרון. אני מניקה את ביתי בת החצי שנה
ויש מצב שאני יכולה לשדר את "הכנרת מתייבשת", ככה, בלי איפור...
העור יבש, אני לא שותה.
זקוקה לעזרה , מישהי יכולה להמליץ על דברים עיקריים...??
פלוני_אלמונית*

אין מספיק חלב

התייעצות:
התינוק בן כמה שבועות. גם אחרי שנגמר גל החלב הגדול (קראתי באיזה מקום שהסיבה לשפע הגדול בהתחלה היא שהגוף מתכונן לתאומים) המשכתי להרגיש הרבה דקירות של שחרור חלב, ונזקקתי לרפידות הנקה. בימים האחרונים זה כבר לא ככה. כל המדדים הרגילים מראים שהתינוק מקבל מספיק חלב, אבל על עצמי אני מרגישה פיחות - השדיים רכים מאוד רוב היום (קשים רק בבוקר), אין הרבה 'דקירות', והחולצות נשארות יבשות בלי רפידות הנקה. האם זה תהליך נורמלי של ויסות, או סימנים מדאיגים להידרדרות, שכדאי לעצור בתחילתה?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אין מספיק חלב

שליחה על ידי פלונית* »

נשמע נורמלי לגמרי
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אין מספיק חלב

נשמע נורמלי לגמרי
בהחלט.
מייעצת*
הצטרפות: 14 נובמבר 2006, 08:13

אין מספיק חלב

שליחה על ידי מייעצת* »

זו התפתחות נורמלית.
הגוף שלך התאזן בהתאם לצרכיי תינוקך
זאת בהנחה שהמדדים תקינים:
בן כמה התינוק?
כמה חיתולים יש לו ביום?
מהו קצב העליה במשקל?
האם הוא נינוח?
פלוני_אלמונית*

אין מספיק חלב

אני שמחה מאוד לשמוע. תודה לכן.
זאת בהנחה שהמדדים תקינים. - כן, אני יודעת מה המדדים. הם תקינים.

אני מפה - אני רואה שפה את לא מקבלת תשובה, אולי כדאי לך להעביר את השאלה ל הנקה ובריאות האם . בהצלחה, ורק בריאות.
עינת*
הצטרפות: 26 ינואר 2003, 12:56

אין מספיק חלב

שליחה על ידי עינת* »

אני עושה מחקר בעקבות נסיון אישי שלי האם ישנה תופעה של חוסר חלב אמיתי {לאחר כל הנסיונות האפשריים :יועצות ,כדורים להגברה...}או שבעצם אין דבר כזה ?אשמח אים תחלקו מניסיונכם הארות הערות יתקבלו בשמחה
כינור_לשירייך*
הצטרפות: 10 יוני 2008, 09:08

אין מספיק חלב

שליחה על ידי כינור_לשירייך* »

כן, נדיר אך קיים. קראי הודעות של אמא ל 5 במעלה הדף.
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

הי בשמת האם ידועים לך מקרים של חוסר בחלב לא כתוצא מניהול לא תקין של הנקה ?ואים כן כתוצאה ממה זה קורה ? והאם נעשו מספיק מחקרים בנושא? אודה לך מאוד אם תוכלי לענות לי על השאלות
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

הי בשמת, האם ידועים לך מקרים של חוסר בחלב לא כתוצאה מניהול לא תקין של ההנקה?
כן.

ואם כן כתוצאה ממה זה קורה?
יש כמה סיבות: 1. ניתוחים בשד (הקטנה, הגדלה, כריתה). 2. חסר ברקמת שד, מום מולד. 3. סיבות הורמונאליות. 4. בעיות בבלוטת התריס. 5. ירידה דראסטית במשקל (עקב דיאטה או סיבות אחרות). 6. סיבות לא ידועות.

והאם נעשו מספיק מחקרים בנושא?
לא ידוע לי כמה מחקר נערך בנושא. יש קודם כל ניסיון מצטבר של רפואת ההנקה.

השאלה החשובה יותר היא: למה את שואלת?
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

הי בשמת, קודם כל תודה על התשובה המהירה.
ילדתי לפני כשלושה חודשים עם רצון עז להניק, אך כבר בהתחלה היה חוסר חלב למרות ההנקות המרובות, למרות המוטיליום שד"ר ליבוביץ נתנה.
ככול שחלף הזמן לא נותרה לי הרבה ברירה ועברתי לתחליף אני עדיין מניקה, בעיקר בלילה. יש עדיין חלב אך לא בכדי להזין ילדה בת 3 חודשים. אני עדיין תוהה אם אצליח להניק אי פעם או שפשוט לוותר ולנסות ללמוד לחיות עם זה?
הויתור קשה. אני כואבת כאב שקשה לתארו במלים, מסרבת להאמין ועדיין מקווה שאולי בפעם הבאה אני אצליח להניק. פשוט מעולם לא שמעתי על מקרה כזה וחשבתי אולי בכול זאת משהו בניהול ההנקה שלי לא היה תקין?
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

הי אתי. האמת שהכתובת מס' 1 לשאלה שלך היא ד"ר ליבוביץ'!
רק היא יכולה, בתישאול אישי מפורט, לברר איתך אם באמת היה משהו שקשור לניהול ההנקה.
האם לא נשארת בקשר איתה להמשך המעקב? חבל.
בהחלט יכול להיות שהיה לך חוסר חלב אמיתי, מאחת הסיבות הפיזיות. זה מאוד מצער, אבל אכן יש מקרים כאלה. בכל מקרה, בוודאי אי אפשר להגיד לך כלום דרך האינטרנט - כל מה שאגיד יהיה ניחוש. האם עשית בדיקות דם לבדיקת בלוטת התריס, למשל? רמות הורמונים? האם ד"ר ליבוביץ אמרה שיש בעיה בניהול ההנקה?
בקיצור: מציעה לך לחזור לד"ר ליבוביץ'. אם בכלל יש תשובה לשאלתך, רק היא יכולה לעזור לך למצוא אותה.
בהצלחה!
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

הי בשמת אים אכן חוסר החלב הוא על רקע בעיה בבלוטת התריס או על רקע הורמונלי האם ניתן לפתור את זה בטיפול כלשהוא?
אתי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אתי* »

דרך אגב בפגישתי אים ד"ר ליבוביץ היא לא העירה את תשומת לבי לסיבות שפרטת למעלה ויכול להיות מאוד שזו בעיה בבלוטת התריס מפני שזו בעיה נפוצה אצלנו במשפחה
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

אתי, אלה שאלות רפואיות. {@
אני ממליצה בחום לפנות איתן לד"ר ליבוביץ, במיוחד מפני שהיא טיפלה בך. אני לא רופאה, צריך לעשות לך בדיקות, צריך לדעת את כל מה שיש לבקש בבדיקות, צריך לדעת לפענח את הבדיקות, צריך לדעת איזה טיפול לתת - זה רפואי.
אני כן יכולה להגיד לך באופן כללי, שאפשר לאזן את בלוטת התריס, וכאשר היא מאוזנת אז אפשר להניק. בהסתייגות שתמיד ייתכנו יוצאי דופן ושזו לא תשובה אישית למקרה שלך.
אני לא צריכה לספר לך בוודאי שד"ר ליבוביץ מאוד נחמדה (-: אז לא ברור לי למה את ממשיכה לשאול אותי במקום לפנות למי שבאמת תוכל לענות לך - לא רק בזכות הידע המקצועי שלה, אלא גם בזכות העובדה שהיא כבר ראתה אותך בעבר.

היא לא העירה את תשומת לבי לסיבות שפרטת למעלה.
קודם מנסים טיפול. רק אם הטיפול לא עובד, רק אז בודקים אם אכן קיימת בעיה של מיעוט חלב. האם היית בקשר עם ד"ר ליבוביץ אחרי שהיא רשמה לך מוטיליום וחשבת שהתרופה לא עובדת? האם היא נתנה המלצות לשינוי המינון או משהו? אני פשוט מרגישה שמשהו מפריע לך בסיפור הזה, אבל לא ברור מה. אולי אני טועה.
אלף_בית*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 15:09
דף אישי: הדף האישי של אלף_בית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אלף_בית* »

ד"ר ליבוביץ בחופשה עד אמצע החודש... אבל אפשר צ'יק צ'ק לעשות בדיקת דם לתפקוד בלוטת התריס, ואם יש תת-פעילות, ירשמו לך אלטרוקסין ואולי תרגישי מהר מאוד עלייה בכמויות.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”