נטיית ראש לתינוק
נטיית ראש לתינוק
שלום,
רצינו לשתף בבעיה, שאולי מישהו יוכל לעזור לנו מנסיונו.
לא מצאתי כאן דף בנושא, אם יש כזה אשמח שתפנו אותי אליו.
יש לי ילד בן שמונה חודשים שנולד עם הטייה של הראש לצד אחד, זאת אומרת שאוזן אחת יותר קרובה לכתף, אחרי שנולד בטיפת חלב האחות הפנתה את תשומת ליבינו לכך, והציעה פיזיותרפיה.
זה היה נשמע לי מוגזם והאמנתי שזה יעבור לבד, ללא התערבות רפואית. מה שלא ממש קרה באיזה שהוא שלב נפגשתי עם מטפלת בשיטת פלדנקריסט שנתנה לי כל מני תרגילים לעשות איתו, אחרי מעט זמן הפסקתי איתם,
כי לא כל כך התחברתי אליהם, ולנסיון לגרום לנועם לזרום איתם למורת רוחו, האמנתי שזה פשוט יעבור... מה שלא קרה.
כיום אני רואה שיש לו צד אחד בגוף קצר יותר מהצד השני , שהשרירים בו מתוחים יותר, מכווצים יותר. אני מנסה לעסות לו אותם במחשבה שאולי זה יעזור, אבל הוא כבר גדול ומתעצבן מזה.
מבחינת התנועה שלו במרחב היא ממש טובה, הוא זוחל מצויין ומניע את כל הגוף בהרמוניה בלי העדפה של צד אחד, אבל כשהוא נרדם במינשא הוא תמיד מעדיף להניח את הראש על צד מסויים, ואני חושבת שגם באופן כללי להביט לצד הזה, למרות שהוא מסובב את הראש בקלות לשני הצדדים. מאז שנולד ועד היום יש שיפור קל במצב, בחודשים הראשונים היתה לו העדפה הרבה יותר חזקה לצד אחד, היום זה פחות מודגש אבל עדיין קיים.
יש למשהו רעיון איך אני יכולה לעזור לו?
תודה
רצינו לשתף בבעיה, שאולי מישהו יוכל לעזור לנו מנסיונו.
לא מצאתי כאן דף בנושא, אם יש כזה אשמח שתפנו אותי אליו.
יש לי ילד בן שמונה חודשים שנולד עם הטייה של הראש לצד אחד, זאת אומרת שאוזן אחת יותר קרובה לכתף, אחרי שנולד בטיפת חלב האחות הפנתה את תשומת ליבינו לכך, והציעה פיזיותרפיה.
זה היה נשמע לי מוגזם והאמנתי שזה יעבור לבד, ללא התערבות רפואית. מה שלא ממש קרה באיזה שהוא שלב נפגשתי עם מטפלת בשיטת פלדנקריסט שנתנה לי כל מני תרגילים לעשות איתו, אחרי מעט זמן הפסקתי איתם,
כי לא כל כך התחברתי אליהם, ולנסיון לגרום לנועם לזרום איתם למורת רוחו, האמנתי שזה פשוט יעבור... מה שלא קרה.
כיום אני רואה שיש לו צד אחד בגוף קצר יותר מהצד השני , שהשרירים בו מתוחים יותר, מכווצים יותר. אני מנסה לעסות לו אותם במחשבה שאולי זה יעזור, אבל הוא כבר גדול ומתעצבן מזה.
מבחינת התנועה שלו במרחב היא ממש טובה, הוא זוחל מצויין ומניע את כל הגוף בהרמוניה בלי העדפה של צד אחד, אבל כשהוא נרדם במינשא הוא תמיד מעדיף להניח את הראש על צד מסויים, ואני חושבת שגם באופן כללי להביט לצד הזה, למרות שהוא מסובב את הראש בקלות לשני הצדדים. מאז שנולד ועד היום יש שיפור קל במצב, בחודשים הראשונים היתה לו העדפה הרבה יותר חזקה לצד אחד, היום זה פחות מודגש אבל עדיין קיים.
יש למשהו רעיון איך אני יכולה לעזור לו?
תודה
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2009, 21:39
- דף אישי: הדף האישי של ורד_דרור*
נטיית ראש לתינוק
שלום יעל,
אמרו לך את המילה טורטיקוליס?
מה שאת מתארת היא תופעה די נפוצה בה קיימת הטיית הראש לצד אחד, כנראה בשל מנח ברחם.
עם הגיל ההטיה יכולה להתעדן כמו שתיארת שקורה עם בנך, אך בינתיים היא יוצרת דפוסים שריריים המשפיעים על התנועה של הגוף כולו, אני מניחה שאת יכולה לראות את ההשפעה עד לאזור האגן.
אני מאוד ממליצה להמשיך ללכת לטיפול פלדנקרייז או אחר שתתחברי אליו, עכשיו הכל מאוד רך ואפשר ליצור שינוי בקלות יחסית.
אני מסכימה מאוד שצריך למצוא את הדרכים העדינות אל הילד, שווה להשקיע בכך תשומת לב כדי לעזור לגוף להרחיב את טווחי התנועה - באגן, בגב, בשכמות, בצוואר. לא כל דבר נפתר מעצמו.
הנעה של האגן והרחבת המנעד התנועתי בו, עיסוי כמו שאת כבר עושה, הנעת הזרועות ו'הפרדתן' מעצם השכמה יאפשרו יותר תנועה באזורים הקפוצים וע"י כך יקל על האיזון בין שני צידי הגוף.
אשמח לענות על שאלות אם יש
ורד
אמרו לך את המילה טורטיקוליס?
מה שאת מתארת היא תופעה די נפוצה בה קיימת הטיית הראש לצד אחד, כנראה בשל מנח ברחם.
עם הגיל ההטיה יכולה להתעדן כמו שתיארת שקורה עם בנך, אך בינתיים היא יוצרת דפוסים שריריים המשפיעים על התנועה של הגוף כולו, אני מניחה שאת יכולה לראות את ההשפעה עד לאזור האגן.
אני מאוד ממליצה להמשיך ללכת לטיפול פלדנקרייז או אחר שתתחברי אליו, עכשיו הכל מאוד רך ואפשר ליצור שינוי בקלות יחסית.
אני מסכימה מאוד שצריך למצוא את הדרכים העדינות אל הילד, שווה להשקיע בכך תשומת לב כדי לעזור לגוף להרחיב את טווחי התנועה - באגן, בגב, בשכמות, בצוואר. לא כל דבר נפתר מעצמו.
הנעה של האגן והרחבת המנעד התנועתי בו, עיסוי כמו שאת כבר עושה, הנעת הזרועות ו'הפרדתן' מעצם השכמה יאפשרו יותר תנועה באזורים הקפוצים וע"י כך יקל על האיזון בין שני צידי הגוף.
אשמח לענות על שאלות אם יש
ורד
נטיית ראש לתינוק
ורד תודה על התגובה,
לא השתמשו במונח טורטיקוליס,
אבל נראה לי שזאת ההגדרה לכך.
יש לך אולי המלצה על דרך טיפול אחרת חוץ מפלדנקרייז?
לא השתמשו במונח טורטיקוליס,
אבל נראה לי שזאת ההגדרה לכך.
יש לך אולי המלצה על דרך טיפול אחרת חוץ מפלדנקרייז?
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2009, 21:39
- דף אישי: הדף האישי של ורד_דרור*
נטיית ראש לתינוק
פלדנקרייז הוא מושג רחב בהקשר של התפתחות תינוקות, מכיוון שיש כמה וכמה שיטות לליווי והעשרה של התפתחות תינוקות שצמחו מתוכה.
אודה שאני עצמי מדריכת ליווי והעשרה התפתחותיים בשיטת שלהב ChildSpace שצמחה גם היא מתוך שיטת פלדנקרייז.
יתכן שאת פגשת במורה שגישתו לא תאמה לשלך ואולי הנתיב שלו לא התאים לך ולא בהכרח השיטה.
בכל מקרה, אולי עבודה במים תתאים לכם. יש מספר מרכזי ג'הרה בארץ- העבודה היא עדינה מאוד ונעימה מאוד ומשיגה תוצאות נהדרות. בהחלט מתאימה לילדים בגיל של בנך שכבר נעים במרחב.
הנה האתר שלהם
בהצלחה, יהיה לכם כיף.
בינתיים, ואולי כבר קיבלת את ההמלצות הללו - המשיכי לעסות אותו, באגן, שכמות ואזור עצם הבריח.
שימי לב להחזקה שלו עליך ביום יום - האם האופן שבו את מחזיקה אותו על האגן או בצורה אחרת תורם לחיזוק ההטיה? אם כן, החליפי צד. ובכלל אפשרי לו להיות מוחזק במספר אופנים.
כשאת מושיטה אליו חפצים וכו', העדיפי להושיט אותם באופן שיגרום לו להניע את הראש לצד אליו הוא לא מניע אותו בדרך כלל.
בזמן החלפת חיתול - הניעי את האגן דרך הנעת הרגליים.
זהו בינתיים
אשמח אם תמשיכי לשתף
אודה שאני עצמי מדריכת ליווי והעשרה התפתחותיים בשיטת שלהב ChildSpace שצמחה גם היא מתוך שיטת פלדנקרייז.
יתכן שאת פגשת במורה שגישתו לא תאמה לשלך ואולי הנתיב שלו לא התאים לך ולא בהכרח השיטה.
בכל מקרה, אולי עבודה במים תתאים לכם. יש מספר מרכזי ג'הרה בארץ- העבודה היא עדינה מאוד ונעימה מאוד ומשיגה תוצאות נהדרות. בהחלט מתאימה לילדים בגיל של בנך שכבר נעים במרחב.
הנה האתר שלהם
בהצלחה, יהיה לכם כיף.
בינתיים, ואולי כבר קיבלת את ההמלצות הללו - המשיכי לעסות אותו, באגן, שכמות ואזור עצם הבריח.
שימי לב להחזקה שלו עליך ביום יום - האם האופן שבו את מחזיקה אותו על האגן או בצורה אחרת תורם לחיזוק ההטיה? אם כן, החליפי צד. ובכלל אפשרי לו להיות מוחזק במספר אופנים.
כשאת מושיטה אליו חפצים וכו', העדיפי להושיט אותם באופן שיגרום לו להניע את הראש לצד אליו הוא לא מניע אותו בדרך כלל.
בזמן החלפת חיתול - הניעי את האגן דרך הנעת הרגליים.
זהו בינתיים
אשמח אם תמשיכי לשתף
נטיית ראש לתינוק
הי יעל
גם לבני (10 חודשים) יש טורטיקוליס שהבחנתי בו בעצמי בערך מגיל חודשיים.
בגיל 4 חוד' עברנו טיפול אצל אוסטיאופט ולאחר כחודש טיפול נוסף, נראה שיפור מבחינת התנועה (אחרי כל טיפול פתאום הייתה קפיצה בהתפתחות) אבל נטיית הראש נותרה בעינה.
לפני כחודש הלכנו לטיפול אצל אוסטאופת נוסף ששמו מיכאל סנהדרין (מקבל בת"א) והוא מומחה בתינוקות (מטפל בפגים בבי"ח לניאדו). עברנו אצלו טיפול ראשון שבו הסביר כי קיימת אסימטריה בעצם שנמצאת בבסיס הגולגולת (מעל העורף). השרירים וחוליות הצוואר מנסים לפצות על כך, ומה שקרה הוא ששתי חוליות בצוואר היו בזווית, והשרירים בצד אחד התקצרו. בטיפול הראשון הוא החזיר את החוליות למקומן, וקצת האריך את השרירים. לאחר כשבועיים חזרנו לטיפול נוסף, ולאחר שבדק שהחוליות במקומן וכי השרירים התארכו, הוא יישר מעט את העצם הא-סימטרית. לדבריו תוך חודשיים, עם גדילת הגולגולת, זה אמור להסתדר לגמרי. אנחנו עכשיו חודש לאחר הטיפול השני, ונראה שזה באמת הולך ומשתפר. (משך הזמן הנדרש לאיזון הוא תלוי גיל, כלומר ככל שמטפלים מוקדם יותר, הזמן עד שמסתדר קצר יותר).
פיזוטרפיסטית שאנחנו נפגשים עימה מדי פעם אמרה שנראה לה מצויין. אני עדיין רואה נטייה קלה מאוד. היא המליצה להחזיק את הילד על הצד (באופן שווה בשני הצדדים) כדי לאזן את השרירים.
שימי לב שתמיד בזמן מחלה יש נטייה מוגברת של הראש ואח"כ זה שוב מסתדר.
מקווה שתרמתי אם יש לך עוד שאלות בשמחה!
בגיל 4 חוד' עברנו טיפול אצל אוסטיאופט ולאחר כחודש טיפול נוסף, נראה שיפור מבחינת התנועה (אחרי כל טיפול פתאום הייתה קפיצה בהתפתחות) אבל נטיית הראש נותרה בעינה.
לפני כחודש הלכנו לטיפול אצל אוסטאופת נוסף ששמו מיכאל סנהדרין (מקבל בת"א) והוא מומחה בתינוקות (מטפל בפגים בבי"ח לניאדו). עברנו אצלו טיפול ראשון שבו הסביר כי קיימת אסימטריה בעצם שנמצאת בבסיס הגולגולת (מעל העורף). השרירים וחוליות הצוואר מנסים לפצות על כך, ומה שקרה הוא ששתי חוליות בצוואר היו בזווית, והשרירים בצד אחד התקצרו. בטיפול הראשון הוא החזיר את החוליות למקומן, וקצת האריך את השרירים. לאחר כשבועיים חזרנו לטיפול נוסף, ולאחר שבדק שהחוליות במקומן וכי השרירים התארכו, הוא יישר מעט את העצם הא-סימטרית. לדבריו תוך חודשיים, עם גדילת הגולגולת, זה אמור להסתדר לגמרי. אנחנו עכשיו חודש לאחר הטיפול השני, ונראה שזה באמת הולך ומשתפר. (משך הזמן הנדרש לאיזון הוא תלוי גיל, כלומר ככל שמטפלים מוקדם יותר, הזמן עד שמסתדר קצר יותר).
פיזוטרפיסטית שאנחנו נפגשים עימה מדי פעם אמרה שנראה לה מצויין. אני עדיין רואה נטייה קלה מאוד. היא המליצה להחזיק את הילד על הצד (באופן שווה בשני הצדדים) כדי לאזן את השרירים.
נטיית ראש לתינוק
גם לבן שלי היה את זה
הלכנו לפיזיותרפיסטית "רגילה" דרך קופת החולים והיא היתה מאוד מוצלחת.
התרגילים הם משחקים ותנוחות החזקה של הילד שמלמדים את הוורים כך שהשרירים בצד הקצר יותר יתארכו.
לא היתה הרגשה לא נעימה או מלחיצה ובאמת די מהר זה הסתדר.
בהצלחה!
הלכנו לפיזיותרפיסטית "רגילה" דרך קופת החולים והיא היתה מאוד מוצלחת.
התרגילים הם משחקים ותנוחות החזקה של הילד שמלמדים את הוורים כך שהשרירים בצד הקצר יותר יתארכו.
לא היתה הרגשה לא נעימה או מלחיצה ובאמת די מהר זה הסתדר.
בהצלחה!
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
נטיית ראש לתינוק
טורטיקוליס
גם לי נשמע. לא הייתי מזניחה.
לא קראתי את כל התגובות הקודמות, אבל אני ממליצה ללכת לטיפול במים (מספיק ללכת לשחייה לתינוקות ולהגיד שיש טורטוקוליס, בבריכות שעובדים בשיטה האינדיבידואלית קואופרטיבית, זה יטופל במסגרת השיעור הרגיל, ויינתנו הכלים לטפל בעצמך.) באופן כללי הטיפול הביתי כולל מיקוד במילה "איזון" ותשומת לב יתרה שלך לתת סביבה מאוזנת (להניק בצורה שווה משני הצדדים, להרדם כשהוא פעמחת מצד אחד, פעם אחת מצד שני, לשאת בצורה מאוזנת פעם יד//כתף ימין, פעם שמאל וכך הלאה.
אני מוצאת בהתבוננותי הלא מדעית שלאמהות שהיה להן טורטיקוליס בעצמן בינקות, יש נטיה לחזק את זה אצל התינוק, ואולי אפילו זו הסיבה שהילד בוחר במנח כזה ברחם. זו השערה ממש לא מבוססת על כלום חוץ מאשר על התבוננות והגיון.
שימי לב לא לנסות "לפצות" ולהדגיש צד אחד על פני האחר בתור טיפול. כשמשהו עקום לצד אחד, הכי טוב לנדנד אותו בעדינות מצד לצד, אם מכופפים לצד השני אפשר "לשבור". במקרה של טורטיקוליס
זה יכול ליצור מצב שהשרירים עדיין רפויי יתר בצד אחד ומתוחי יתר בצד שני, אבל השלד מתעקם או ששרירים אחרים נכנסים למצב הזה כדי ליצור פסאודו-איזון.
עכשיו שאמרתי את זה, אני רוצה לבלבל אותך יותר.
דברים קטנטנים לעשות בבית, ברמת האיזון הכפוי - אם עוד לא ממש זוחל, להניח אותו על הבטן, לצידו של קיר, כאשר הקיר בצד שהראש מושך אליו. לא צמוד, רק במידה כזו שלא יהיה יותר מדי מעניין בשדה הראייה שלו לצד הזה. זה תרגיל שקשה להם לעשות כשהם קטנטנים (יותר צעירים ממנו), לא להגזים. למה לא להגזים? כי עודף מזה, יכול להתנגש עם עוד עיקרון -
שימי לב שאם את לוקחת אותו לפיזיו או לטיפול, יכולה להיות גישה ש"דוחפת" את הראש נגד הכיוון שהוא מושך אליו. זה מחמיר את הטורטיקוליס. כשדוחפים שריר, הוא דוחף חזרה. לכן, בעצם, "לדחוף" (לא פיזית, עקרונית) ולהוביל את הראש עוד יותר לאותו כיוון שהוא ממילא מסתכל אליו, מחליש את הטורטיקוליס, כי הילד אינסטינקטיבית ידחוף לכיוון השני ויחזק את השרירים החלשים. במילים יותר יפות אפשר לומר ש"ללכת עם הצורך של הגוף" כרגע לכיוון אחד, יענה על הצורך הזה, יספק אותו, ויחליש את הטורטיקוליס.
מקווה שבלבלתי אותך כהוגן. לא כדי להלחיץ, בעיקר כדי לגדל תשומת לב למה שעושים.
שוב ממליצה על עבודה במים, במסגרת שיעור רגיל וחווייתי. בריכת עדן בנופך, בריכת לייף בהרצליה. (בראשונה שיעורים עמוסים, מאסטר רציני ביותר בטיפול, יחס פחות רך לילדים והמון המון רעש, בשניה שיעורים יותר רגועים ונינוחים, צוות מקסים, אבל הרבה פחות ניסיון בידיים. אלה תלמידים של שמעון מעדן.)
גם לי נשמע. לא הייתי מזניחה.
לא קראתי את כל התגובות הקודמות, אבל אני ממליצה ללכת לטיפול במים (מספיק ללכת לשחייה לתינוקות ולהגיד שיש טורטוקוליס, בבריכות שעובדים בשיטה האינדיבידואלית קואופרטיבית, זה יטופל במסגרת השיעור הרגיל, ויינתנו הכלים לטפל בעצמך.) באופן כללי הטיפול הביתי כולל מיקוד במילה "איזון" ותשומת לב יתרה שלך לתת סביבה מאוזנת (להניק בצורה שווה משני הצדדים, להרדם כשהוא פעמחת מצד אחד, פעם אחת מצד שני, לשאת בצורה מאוזנת פעם יד//כתף ימין, פעם שמאל וכך הלאה.
אני מוצאת בהתבוננותי הלא מדעית שלאמהות שהיה להן טורטיקוליס בעצמן בינקות, יש נטיה לחזק את זה אצל התינוק, ואולי אפילו זו הסיבה שהילד בוחר במנח כזה ברחם. זו השערה ממש לא מבוססת על כלום חוץ מאשר על התבוננות והגיון.
שימי לב לא לנסות "לפצות" ולהדגיש צד אחד על פני האחר בתור טיפול. כשמשהו עקום לצד אחד, הכי טוב לנדנד אותו בעדינות מצד לצד, אם מכופפים לצד השני אפשר "לשבור". במקרה של טורטיקוליס
זה יכול ליצור מצב שהשרירים עדיין רפויי יתר בצד אחד ומתוחי יתר בצד שני, אבל השלד מתעקם או ששרירים אחרים נכנסים למצב הזה כדי ליצור פסאודו-איזון.
עכשיו שאמרתי את זה, אני רוצה לבלבל אותך יותר.

דברים קטנטנים לעשות בבית, ברמת האיזון הכפוי - אם עוד לא ממש זוחל, להניח אותו על הבטן, לצידו של קיר, כאשר הקיר בצד שהראש מושך אליו. לא צמוד, רק במידה כזו שלא יהיה יותר מדי מעניין בשדה הראייה שלו לצד הזה. זה תרגיל שקשה להם לעשות כשהם קטנטנים (יותר צעירים ממנו), לא להגזים. למה לא להגזים? כי עודף מזה, יכול להתנגש עם עוד עיקרון -
שימי לב שאם את לוקחת אותו לפיזיו או לטיפול, יכולה להיות גישה ש"דוחפת" את הראש נגד הכיוון שהוא מושך אליו. זה מחמיר את הטורטיקוליס. כשדוחפים שריר, הוא דוחף חזרה. לכן, בעצם, "לדחוף" (לא פיזית, עקרונית) ולהוביל את הראש עוד יותר לאותו כיוון שהוא ממילא מסתכל אליו, מחליש את הטורטיקוליס, כי הילד אינסטינקטיבית ידחוף לכיוון השני ויחזק את השרירים החלשים. במילים יותר יפות אפשר לומר ש"ללכת עם הצורך של הגוף" כרגע לכיוון אחד, יענה על הצורך הזה, יספק אותו, ויחליש את הטורטיקוליס.
מקווה שבלבלתי אותך כהוגן. לא כדי להלחיץ, בעיקר כדי לגדל תשומת לב למה שעושים.
שוב ממליצה על עבודה במים, במסגרת שיעור רגיל וחווייתי. בריכת עדן בנופך, בריכת לייף בהרצליה. (בראשונה שיעורים עמוסים, מאסטר רציני ביותר בטיפול, יחס פחות רך לילדים והמון המון רעש, בשניה שיעורים יותר רגועים ונינוחים, צוות מקסים, אבל הרבה פחות ניסיון בידיים. אלה תלמידים של שמעון מעדן.)
נטיית ראש לתינוק
גם הבן שלי נולד עם טורטיקוליס, וגם אנחנו הגענו לטיפול אצל מיכאל סנהדרין (אוסתיאופט). הוא פתר את הבעיה בשני טיפולים בדיוק, אחד בגיל 3 שבועות ושני בגיל 5 שבועות. לי זה התאים מאוד, הרבה יותר מלקשקש לילד עם רעשנים בצד הפחות מועדף כמו שהמליצו בטיפת חלב.
אם מחליטים על הכיוון הזה מומלץ לפנות כמה שיותר מהר, כי לפי מה שהבנתי הטיפול יעיל יותר ככל שהתינוק צעיר יותר.
וגם לא הייתי מזניחה
אם מחליטים על הכיוון הזה מומלץ לפנות כמה שיותר מהר, כי לפי מה שהבנתי הטיפול יעיל יותר ככל שהתינוק צעיר יותר.
וגם לא הייתי מזניחה
נטיית ראש לתינוק
תודה רבה לכן נשים יקרות,
התחברתי מאוד לדברים שלך ניצן אמ בעניין גירוי יתר לצד מסויים.
האמת שבגלל זה לא לכחתי אותו לטיפול כי פחדתי שיגרמו יותר נזק מעזרה בשיטות הקיצוניות שיש היום בתחום הרפואה.
כל הזמן אני משתדלת לגרות אותו מכל הכיוונים, לשנות לו תנוחות וכ"ו, ומכיוון שהוא כל הזמן היה על הידיים עד שהתחיל לזחול חשבתי שהתנועתיות הזאת תפתור את הבעיה.
אך כנראה שזה לא מספיק. טיפול במים מאוד נשמע לי, רק קשה לי עם העניין של הכלור במים... בבריכות טיפול המים חמים, וזה מגביר את הספיגה של הכלור בגוף. אבל אני מניחה שזה מחיר שאאלץ לשלם לצורך העניין.
אנחנו גרים בצפון ככה שהמקומות במרכז פחות רלוונטיים בשילינו אבל מצאתי מקום במעלה גמלה עם בריכה טיפולית אני אדבר איתה היום.
ובעניין הרופא הזה מיכאל סנהדרין, שקדי ה ונועה אתן יכולות לפרט מה בדיוק הוא עושה? ואיך הילד הגיב לטיפול בזמן הטיפול?
תודה רבה
התחברתי מאוד לדברים שלך ניצן אמ בעניין גירוי יתר לצד מסויים.
האמת שבגלל זה לא לכחתי אותו לטיפול כי פחדתי שיגרמו יותר נזק מעזרה בשיטות הקיצוניות שיש היום בתחום הרפואה.
כל הזמן אני משתדלת לגרות אותו מכל הכיוונים, לשנות לו תנוחות וכ"ו, ומכיוון שהוא כל הזמן היה על הידיים עד שהתחיל לזחול חשבתי שהתנועתיות הזאת תפתור את הבעיה.
אך כנראה שזה לא מספיק. טיפול במים מאוד נשמע לי, רק קשה לי עם העניין של הכלור במים... בבריכות טיפול המים חמים, וזה מגביר את הספיגה של הכלור בגוף. אבל אני מניחה שזה מחיר שאאלץ לשלם לצורך העניין.
אנחנו גרים בצפון ככה שהמקומות במרכז פחות רלוונטיים בשילינו אבל מצאתי מקום במעלה גמלה עם בריכה טיפולית אני אדבר איתה היום.
ובעניין הרופא הזה מיכאל סנהדרין, שקדי ה ונועה אתן יכולות לפרט מה בדיוק הוא עושה? ואיך הילד הגיב לטיפול בזמן הטיפול?
תודה רבה

-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
נטיית ראש לתינוק
מיכאל סנהדרין מומלץ, אבל הוא בתל אביב.
באזור הצפון חפשי את ד"ר דקלה אורן.
חבל להזניח, כמה שמושכים יותר קשה יותר לטפל.
באזור הצפון חפשי את ד"ר דקלה אורן.
חבל להזניח, כמה שמושכים יותר קשה יותר לטפל.
-
נטיית ראש לתינוק
מציעה לך לפנות לג'וזי פוטג'ניק הוא רופא ואוסטיאופט.
נטיית ראש לתינוק
מיכאל סנהדרין- הוא אוסתיאופט שלמד בצרפת, וד"ר לאנטומיה קלינית. לא מכירה את ד"ר דקלה אורן, אבל הוא אומר שרק הוא עושה בארץ את מה שהוא עושה ועם ההכשרה שלו (אומר שיש עוד 2 עם היכולת, אבל אחד רק מלמד, והשני עבר לעבוד עם מכשירים). אנחנו נסענו אליו במיוחד מחיפה וזו היתה החלטה מצוינת בעיני. אני ממש שמחה שהגענו אליו (שמענו עליו ממש במקרה).
בטיפול שוכבים על מיטת טיפולים, והוא מזיז מפרקים ועצמות באיזור המטופל, פשוטו כמשמעו. הוא טיפל גם בי- אז אני יודעת שזה לא נעים, אבל זו אי נעימות רגעית ונקודתית. אני יצאתי ממנו לחלוטין בלי כאבים אחרי 7 חודשים של כאבים באגן.למשל הוא אבחן אצלי שהצד השמאלי של האגן עלה למעלה, אז נתן משיכה טובה, היה קנאק ואח"כ הכאב נעלם.
את הילד הוא כיווצ'ץ' וקיפל, ורוב הטיפול הוא בכה (כאמור- זה לא נעים), אבל הפסיק לבכות ברגע שהמגע נפסק- האי נעימות היא רגעית. בחלק אחר של הטיפול הכניס לו אצבע אחת לפה, ביד השניה אחז בגולגולת, ואמר שהוא מזיז לו את אחת מעצמות החך. בכל מקרה בקשנו והוא הסביר לנו הכל על שלד ועל דגם של גולגולת שיש לו בקליניקה.
הפידבק היה מידי. לפני הטיפול הילד לא הצליח להרים ראש בצד אחד, ו-10 דקות אחר כך הצליח. והיתה לילד בליטה בגולגולת שפשוט נעלמה, היניקה השתפרה. הטיפול לילד היה קצר מאוד- 5 דקות, הפסקה, ואז עוד 5 דקות.
בטיפול שוכבים על מיטת טיפולים, והוא מזיז מפרקים ועצמות באיזור המטופל, פשוטו כמשמעו. הוא טיפל גם בי- אז אני יודעת שזה לא נעים, אבל זו אי נעימות רגעית ונקודתית. אני יצאתי ממנו לחלוטין בלי כאבים אחרי 7 חודשים של כאבים באגן.למשל הוא אבחן אצלי שהצד השמאלי של האגן עלה למעלה, אז נתן משיכה טובה, היה קנאק ואח"כ הכאב נעלם.
את הילד הוא כיווצ'ץ' וקיפל, ורוב הטיפול הוא בכה (כאמור- זה לא נעים), אבל הפסיק לבכות ברגע שהמגע נפסק- האי נעימות היא רגעית. בחלק אחר של הטיפול הכניס לו אצבע אחת לפה, ביד השניה אחז בגולגולת, ואמר שהוא מזיז לו את אחת מעצמות החך. בכל מקרה בקשנו והוא הסביר לנו הכל על שלד ועל דגם של גולגולת שיש לו בקליניקה.
הפידבק היה מידי. לפני הטיפול הילד לא הצליח להרים ראש בצד אחד, ו-10 דקות אחר כך הצליח. והיתה לילד בליטה בגולגולת שפשוט נעלמה, היניקה השתפרה. הטיפול לילד היה קצר מאוד- 5 דקות, הפסקה, ואז עוד 5 דקות.
נטיית ראש לתינוק
בראש פנה יש מטפלת (פיזיוטרפיסטית ) בשם טל שרת, היא עובדת בהתפתחות הילד בחצור ועושה נפלאות עם ילדים.
מאוד מומלצת!
מאוד מומלצת!
-
- הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של שני_צו*
נטיית ראש לתינוק
_בראש פנה יש מטפלת (פיזיוטרפיסטית ) בשם טל שרת, היא עובדת בהתפתחות הילד בחצור ועושה נפלאות עם ילדים.
מאוד מומלצת!_
מצטרפת להמלצה על טל.
היא פיזיוטרפיסטית, אבל גם מורה לפלדנקרייז. מטפלת נדירה שעושה פלאות בכך שעובדת עם ולא על הילד. ומעולה בהדרכת האמא להתנהלות נכונה שתעזור לתינוק.
את מוזמנת להתקשר או לסמס לי אם את מעוניינת בטלפון שלה 050-8313532.
מאוד מומלצת!_
מצטרפת להמלצה על טל.
היא פיזיוטרפיסטית, אבל גם מורה לפלדנקרייז. מטפלת נדירה שעושה פלאות בכך שעובדת עם ולא על הילד. ומעולה בהדרכת האמא להתנהלות נכונה שתעזור לתינוק.
את מוזמנת להתקשר או לסמס לי אם את מעוניינת בטלפון שלה 050-8313532.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
נטיית ראש לתינוק
טיפול במים מאוד נשמע לי, רק קשה לי עם העניין של הכלור במים... בבריכות טיפול המים חמים, וזה מגביר את הספיגה של הכלור בגוף. אבל אני מניחה שזה מחיר שאאלץ לשלם לצורך העניין.
מבדיקה אישית, מי הברז בבית לא פחות מוכלרים ממי בריכה, ולא פעם יותר חמים. לתשומת הלב!
אצל שמעון מכלירים עם מלח (שזה אומר שרמות הכלור מאוזנות יותר)
יש משהו בבריכה בנופית, תלוי כמה צפון זה צפון אצלך...
חוץ מזה, גם אני מצטרפת בחום רב להמלצה על טל.
מבדיקה אישית, מי הברז בבית לא פחות מוכלרים ממי בריכה, ולא פעם יותר חמים. לתשומת הלב!

יש משהו בבריכה בנופית, תלוי כמה צפון זה צפון אצלך...
חוץ מזה, גם אני מצטרפת בחום רב להמלצה על טל.
-
- הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:29
- דף אישי: הדף האישי של לירי_יער*
נטיית ראש לתינוק
טורטיקוליס זו תופעה שיש לה המון אבל המון רמות
קשה לאבחן דרך האינטרנט
יש כאלה כמו בני האמצעי שהיתה לו רק נטיה - כלומר שכל פעם שהנחתי אותו על הגב הוא היטה את הראש ימינה
ויש תינוקות שממש הבדל משמעותי בין הצדדים - עד לאי סימטריה במבנה הראש
אני אישית לא הייתי מזניחה
יש לזה כל כך הרבה דברים שמושפעים מזה בהתפתחות
אנחנו מטופלים כבר שנים אצל שירלי גורפיל
גם פיזיוטרפיסטית של התפתחות הילד- גם קופת חולים כללית וגם בפרטי
והיא גם מטפלת בכירה בקרניו סקרל
גרה בפרדס חנה ומגיעה גם לביקורי בית- לדעתי ממש בזול
054-2460658
דרך אגב גם שיטת NST מאוד יעילה בנושא
אם כי זה תלוי במידת הטורטיקוליס על הספקטרום וגם בגיל הילד
קשה לאבחן דרך האינטרנט
יש כאלה כמו בני האמצעי שהיתה לו רק נטיה - כלומר שכל פעם שהנחתי אותו על הגב הוא היטה את הראש ימינה
ויש תינוקות שממש הבדל משמעותי בין הצדדים - עד לאי סימטריה במבנה הראש
אני אישית לא הייתי מזניחה
יש לזה כל כך הרבה דברים שמושפעים מזה בהתפתחות
אנחנו מטופלים כבר שנים אצל שירלי גורפיל
גם פיזיוטרפיסטית של התפתחות הילד- גם קופת חולים כללית וגם בפרטי
והיא גם מטפלת בכירה בקרניו סקרל
גרה בפרדס חנה ומגיעה גם לביקורי בית- לדעתי ממש בזול
054-2460658
דרך אגב גם שיטת NST מאוד יעילה בנושא
אם כי זה תלוי במידת הטורטיקוליס על הספקטרום וגם בגיל הילד
נטיית ראש לתינוק
מצטרפת לממליצים.
ביתנו לאחר הלידה כל הזמן "הסתכלה" ימינה, ולא אהבה להזיז את את הראש שמאלה.
הלכנו לפיזיו', אבל כאשר עשינו את "שיעורי הבית" התינוקת (בת חודשיים) צרחה את נשמתה.
לכן הלכנו לאוסטיאופת בת"א (קלוד אמסאלם, אם תרצי אחפש את מספרו), הוא היה מקסים ותוך 2 פגישות נעימות יחסית (טיפל בה בזמן שהנקתי אותה), זה ממש הסתדר.
אני מאוד ממליצה.
שיהיה בהצלחה
ביתנו לאחר הלידה כל הזמן "הסתכלה" ימינה, ולא אהבה להזיז את את הראש שמאלה.
הלכנו לפיזיו', אבל כאשר עשינו את "שיעורי הבית" התינוקת (בת חודשיים) צרחה את נשמתה.
לכן הלכנו לאוסטיאופת בת"א (קלוד אמסאלם, אם תרצי אחפש את מספרו), הוא היה מקסים ותוך 2 פגישות נעימות יחסית (טיפל בה בזמן שהנקתי אותה), זה ממש הסתדר.
אני מאוד ממליצה.
שיהיה בהצלחה
-
- הצטרפות: 24 יולי 2005, 16:37
- דף אישי: הדף האישי של איתן_לרנר*
נטיית ראש לתינוק
שלום לך יעל
מוזר לי שבשעורי פלדנקרייז הילד היביע מורת רוח.כנראה לא התחבר למורה או אולי זו היתה מטפלת בליווי התפתחותי שזה משהו שונה לגמרי.מורים לפלדנקרייז יעבדו בדרך כלל במגע ובתנועה ולא יתנו תרגילים . אני עובד בעיקר עם תינוקות וילדים עם בעיות שונות מקלות ועד בעלי צרכים מיוחדים. טורטיקוליס אינו דבר שכדאי לחכות או להזניח אותו כיוון שהנטייה של הצוואר היא חלק קטן מהבעיה . הילד צריך להסתגל לנטיית הצוואר וגופו נדרש להתארגן בצורה שפוגעת בכל דבר שהוא עושה ובדרך תנועתו וככל שעובר הזמן יש יותר למידה שצריך "לפרק" (to unlearn ). אני מורה בכיר לשיטת פלדנקרייז וכאמור מתמחה בעבודה עם תינוקות ומניסיוני טורטיקוליס בגיל כזה ניתן לטיפול בקלות רבה יחסית .יש אפילו אנשי באופן עם בעיה דומה שהיו אצלי והנושא טופל והשתנה לחלוטין.אם תפני אלי אוכל להפנות אותך לממליצים - הורים לילדים עם טורטיקוליס בעבר.
אגב ואגב חשוב מאוד- למידה ושיפור היכולת התנועתית וטיפול אינם צריכים להיות לא נעימים. מערכת העצבים אינה לומדת ומטמיעה דברים בצורה מיטבית כאשר יש אי נוחות וכאב ולכן בשיטתנו יש דגש רב על הנוחות והקלות וחוסר המאמץ.
איתן לרנר - 052-8321780
מוזר לי שבשעורי פלדנקרייז הילד היביע מורת רוח.כנראה לא התחבר למורה או אולי זו היתה מטפלת בליווי התפתחותי שזה משהו שונה לגמרי.מורים לפלדנקרייז יעבדו בדרך כלל במגע ובתנועה ולא יתנו תרגילים . אני עובד בעיקר עם תינוקות וילדים עם בעיות שונות מקלות ועד בעלי צרכים מיוחדים. טורטיקוליס אינו דבר שכדאי לחכות או להזניח אותו כיוון שהנטייה של הצוואר היא חלק קטן מהבעיה . הילד צריך להסתגל לנטיית הצוואר וגופו נדרש להתארגן בצורה שפוגעת בכל דבר שהוא עושה ובדרך תנועתו וככל שעובר הזמן יש יותר למידה שצריך "לפרק" (to unlearn ). אני מורה בכיר לשיטת פלדנקרייז וכאמור מתמחה בעבודה עם תינוקות ומניסיוני טורטיקוליס בגיל כזה ניתן לטיפול בקלות רבה יחסית .יש אפילו אנשי באופן עם בעיה דומה שהיו אצלי והנושא טופל והשתנה לחלוטין.אם תפני אלי אוכל להפנות אותך לממליצים - הורים לילדים עם טורטיקוליס בעבר.
אגב ואגב חשוב מאוד- למידה ושיפור היכולת התנועתית וטיפול אינם צריכים להיות לא נעימים. מערכת העצבים אינה לומדת ומטמיעה דברים בצורה מיטבית כאשר יש אי נוחות וכאב ולכן בשיטתנו יש דגש רב על הנוחות והקלות וחוסר המאמץ.
איתן לרנר - 052-8321780
נטיית ראש לתינוק
עליך לטפל במהירות במצב זה, יש לו השלכות מרחיקות לכת על המשך ההתפתחות של התינוק. לדעתי כדאי להתיעץ בהתפתחות הילד ואם את לא מרוצה מהפזיו' שם, תבקשי שיחליפו לאחרת.
-
- הצטרפות: 10 מרץ 2012, 22:40
נטיית ראש לתינוק
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אכן טורטיקוליס היא בעיה כואבת שיכולה להמשך זמן מה ולהפריע להתפתחות הטבעית של התינוק. מומלץ לשלב טיפולי כירופרקטיקה עדינים בשיטת האקטיבטור עם קרניו סקרל. בעזרת האקטיבטור אפשר לאתר ולאזן גם מפרקים מאוד עדינים כמו עצם הבריח, מפרקי הלסת, השכמות, הכתפיים וכמובן את חוליות הצוואר. במרפאות בהרצליה ובמכמנים אנו משלבים טיפולי כירופרקטיקה עם אוסטיאופתיה וקרניו סקרל לאיזון של תינוקות וילדים החל מהיום הראשון לאחר הלידה.
אכן טורטיקוליס היא בעיה כואבת שיכולה להמשך זמן מה ולהפריע להתפתחות הטבעית של התינוק. מומלץ לשלב טיפולי כירופרקטיקה עדינים בשיטת האקטיבטור עם קרניו סקרל. בעזרת האקטיבטור אפשר לאתר ולאזן גם מפרקים מאוד עדינים כמו עצם הבריח, מפרקי הלסת, השכמות, הכתפיים וכמובן את חוליות הצוואר. במרפאות בהרצליה ובמכמנים אנו משלבים טיפולי כירופרקטיקה עם אוסטיאופתיה וקרניו סקרל לאיזון של תינוקות וילדים החל מהיום הראשון לאחר הלידה.
נטיית ראש לתינוק
אמהות יקרות, ישנה שיטה נוספת נעימה, הטיפול הינו עם המון חיוכים של המטפלת ושל המטופל, מנסיון 2-3 מפגשים והמשך "תחזוקה" בבית והטרטיקוליס יעלם וזה חשוב מאד למניעת מצב של יציבה לא תקינה או עין עצלה. אז באיזו שיטה מדובר? שיטת ורדי. ניתן לקבל מידע באתרי אינטרנט תחת המושג - שיטת ורדי. בהצלחה.
נטיית ראש לתינוק
הייתי אצל ד״ר מיכאל סנהדרין,
הבת שלי גם סבלה מהבעיה שהראש נוטע לצד אחד והיא בת 7 חודשים.
כעבור עשר דקות מאז שנכנסנו הראש ניהיה ישר!!
אגב הפרופסור הזה(מיכאל סנהדרין) מומלץ
מאוד הוא נחמד ומרגיע את התינוקת מתי שהיא בוכה. ממליצה בחום!!
הייתי אצל ד״ר מיכאל סנהדרין,
הבת שלי גם סבלה מהבעיה שהראש נוטע לצד אחד והיא בת 7 חודשים.
כעבור עשר דקות מאז שנכנסנו הראש ניהיה ישר!!
אגב הפרופסור הזה(מיכאל סנהדרין) מומלץ
מאוד הוא נחמד ומרגיע את התינוקת מתי שהיא בוכה. ממליצה בחום!!
נטיית ראש לתינוק
לגבי מיכאל סנהדרין, לא בדיוק לגבי נטיית הראש לתינוק אלא מנסיון אישי: הייתי אצלו היום (!) מהמלצה של קרובת משפחה. פתר לי בעייה באזור מפתח הלב שנגררה שנים, ובעייה בקרסול שנמשכה שלושה שבועות. זמן הטיפול היה קצת מעל חצי שעה. הסביר לי בדיוק מה לעשות ואיך לדאוג שלא יקרה שוב, מתי ואיך יפתר לגמרי ואיזה תרגילים לעשות כל יום. מקצוען מבריק.
לגבי מיכאל סנהדרין, לא בדיוק לגבי נטיית הראש לתינוק אלא מנסיון אישי: הייתי אצלו היום (!) מהמלצה של קרובת משפחה. פתר לי בעייה באזור מפתח הלב שנגררה שנים, ובעייה בקרסול שנמשכה שלושה שבועות. זמן הטיפול היה קצת מעל חצי שעה. הסביר לי בדיוק מה לעשות ואיך לדאוג שלא יקרה שוב, מתי ואיך יפתר לגמרי ואיזה תרגילים לעשות כל יום. מקצוען מבריק.
נטיית ראש לתינוק
מה טווח המחירים אצל מיכאל סנהדרין???בטיפול בתינוקת
וכמה זמן המתנה עד לטיפול?
וכמה זמן המתנה עד לטיפול?
-
נטיית ראש לתינוק
אאל"ט טיפול בתינוק 200-250 ש"ח, משתדל לתת תור זריז אם מדובר בתינוק רך. בד"כ זה גם טיפול קצר שקל להשחיל בין תורים אחרים.
-
- הצטרפות: 25 נובמבר 2012, 02:23
נטיית ראש לתינוק
שלום!
רציתי לשאול לגבי תופעה אצל הבת שלי.
היא בת קרוב לשמונה חודשים ומאז שנולדה היא נוטה לעיתים קרובות, בעיקר כשהיא עייפה לקשת את הגב במידה ניכרת ממש הראש אחורה (עם הידיים וכאלה), חשבתי בהתחלה אולי זה נקרא טורטילוס אבל מקריאה בדף זה לא היה נראה, היא גם מתפתחת היטב ומהר, כבר זוחלת, יושבת, עומדת והולכת קצת "מחוף אל חוף" (ז"א מרהיט לרהיט...)
אבל החלטתי לשאול בכל זאת, כי היא ישנה חלק ניכר מהלילה על הצד (כשהיא לא מחוברת לשד.... ) בקישות ממש מוזר. אם הכל בסדר וזה נוח לה - סבבבה, השאלה אם יש מקום לדאגה?
תודה רבה מאד!
רציתי לשאול לגבי תופעה אצל הבת שלי.
היא בת קרוב לשמונה חודשים ומאז שנולדה היא נוטה לעיתים קרובות, בעיקר כשהיא עייפה לקשת את הגב במידה ניכרת ממש הראש אחורה (עם הידיים וכאלה), חשבתי בהתחלה אולי זה נקרא טורטילוס אבל מקריאה בדף זה לא היה נראה, היא גם מתפתחת היטב ומהר, כבר זוחלת, יושבת, עומדת והולכת קצת "מחוף אל חוף" (ז"א מרהיט לרהיט...)
אבל החלטתי לשאול בכל זאת, כי היא ישנה חלק ניכר מהלילה על הצד (כשהיא לא מחוברת לשד.... ) בקישות ממש מוזר. אם הכל בסדר וזה נוח לה - סבבבה, השאלה אם יש מקום לדאגה?
תודה רבה מאד!
נטיית ראש לתינוק
אני לא חושבת שיש לך סיבה לדאגה
לעומת ביתי אני מרגישה רק בעת ההרמה את הקשת ואני חשה שהיא מתוחה באזור צוואר גב זה נקרא טונוס שרירים גבוה
אך תתיעצי עם הרופאה בכל מקרה
לעומת ביתי אני מרגישה רק בעת ההרמה את הקשת ואני חשה שהיא מתוחה באזור צוואר גב זה נקרא טונוס שרירים גבוה
אך תתיעצי עם הרופאה בכל מקרה
-
- הצטרפות: 22 אפריל 2013, 14:53
נטיית ראש לתינוק
למישהי יש פרטי התקשרות של מיכאל סנהדרין בתל אביב? אני חייבת אותו גחוף לתינוק שלי שלא מפסיק לצרוח ולא מבינים מה יש לו מלבד טורטיקוליס ועד שבבית לוינשטיין ימצאו לי תור אני חייבת להגיע אליו בדחיפות
-
- הצטרפות: 22 אפריל 2013, 14:53
נטיית ראש לתינוק
הילד ער 24 שעות רק צורח ואני משתגעת כבר! מרדימה אותו על הידיים הוא נוחר וברגע שמורידה למיטה הוא מתעורר בצרחות איימה כאילו מתעללים בו
אני כבר יורדת מהפסים וכולם מסביב אומרים לי להתמודד כי אני אמא! אבל גם לי יש רגשות וגם לי נגמרים הכוחות ואני כבר מתוסכלת ובוכה יחד איתו
לא ישמה לא בוקר לא לילה והחיים כאן תוהו ובוהו
בבקשה עזרו לי אני מותשת
אני כבר יורדת מהפסים וכולם מסביב אומרים לי להתמודד כי אני אמא! אבל גם לי יש רגשות וגם לי נגמרים הכוחות ואני כבר מתוסכלת ובוכה יחד איתו
לא ישמה לא בוקר לא לילה והחיים כאן תוהו ובוהו
בבקשה עזרו לי אני מותשת
נטיית ראש לתינוק
קודם כל, קחי נשימה, צאי איתו אולי החוצה, לחברה, אחות שיכולה להחזיק אותו, או אפילו הניחי אותו קצת במיטה שיצרח, העיקר לא להשתגע.
התקופה הזו תעבור,והכל ירגע בכל מקרה, אבל יש דברים שיכולים לעזור לו להרגע, שני רעיונות על קצה המזלג:
שימוש תכוף במנשא שבטי כלשהו, עוזר להרגיע את התינוק ומקל על הנשיאה.
ישנן רגישויות למזון שגורמות לתינוק חוסר נחת, אצלינו זה היה מוצרי חלב פרה למיניהם , שעברו גם דרך חלב האם,
אם תספרי לנו על התזונה של התינוק, נוכל אולי לעזור לך.
בקיצור, ספרי לנו עוד וננסה לתמוך בך, אם את רוצה תמיכה טלפונית או אולי אם מנוסה שגרה באיזור תוכל לקפוץ אליך תצייני.
בהצלחה!
התקופה הזו תעבור,והכל ירגע בכל מקרה, אבל יש דברים שיכולים לעזור לו להרגע, שני רעיונות על קצה המזלג:
שימוש תכוף במנשא שבטי כלשהו, עוזר להרגיע את התינוק ומקל על הנשיאה.
ישנן רגישויות למזון שגורמות לתינוק חוסר נחת, אצלינו זה היה מוצרי חלב פרה למיניהם , שעברו גם דרך חלב האם,
אם תספרי לנו על התזונה של התינוק, נוכל אולי לעזור לך.
בקיצור, ספרי לנו עוד וננסה לתמוך בך, אם את רוצה תמיכה טלפונית או אולי אם מנוסה שגרה באיזור תוכל לקפוץ אליך תצייני.
בהצלחה!
-
נטיית ראש לתינוק
איך אפשר להגיע למיכאל סנהדרין מישהיא יכולה למסור מספר טלפון ?? תודה
איך אפשר להגיע למיכאל סנהדרין מישהיא יכולה למסור מספר טלפון ?? תודה
נטיית ראש לתינוק
בבקשה - 052-8035505
-
נטיית ראש לתינוק
איפה דר מיכאל סנהדרין מקבל בת״א?
-
נטיית ראש לתינוק
הוא פשוט לא עונה בנייד
-
נטיית ראש לתינוק
יש טלפון נוסף למיכאל סנהדרין הוא לא עונה בנייד.... איפה מקבל בת"א?
נטיית ראש לתינוק
הטלפון הוא 052-80305505 כפי שמצויין גם למעלה
תשאירו הודעה בתא הקולי ובמקביל תשלחו לו SMS
מבטיחה לכם שלא תצטערו, לקוח לו כמה ימים לחזור ואם הוא עדיין לא חוזר תשאירו לו הודעה נוספת
פשוט שווה כל מאמץ! הוא מקבל גם בתל אביב וגם בבית החולין לניאדו בנתניה
הגעתי עם הבת שלי שהיא בת שנה וחצי עם טורטיקוליס קשה שלא עובר לא משנה כמה טיפלנו ולאן הלכנו.
דוקטור מיכאל סנהדרין פשוט יישר אותה. מומלץ בחום להגיע אליו
תשאירו הודעה בתא הקולי ובמקביל תשלחו לו SMS
מבטיחה לכם שלא תצטערו, לקוח לו כמה ימים לחזור ואם הוא עדיין לא חוזר תשאירו לו הודעה נוספת
פשוט שווה כל מאמץ! הוא מקבל גם בתל אביב וגם בבית החולין לניאדו בנתניה
הגעתי עם הבת שלי שהיא בת שנה וחצי עם טורטיקוליס קשה שלא עובר לא משנה כמה טיפלנו ולאן הלכנו.
דוקטור מיכאל סנהדרין פשוט יישר אותה. מומלץ בחום להגיע אליו
-
נטיית ראש לתינוק
גל תודה רבה. השארתי לו בינתיים מספר הודעות כרגע ללא הצלחה... מקווה שיחזור בימים הקרובים.
איך אפשר להגיע אליו ללניאדו?
איך אפשר להגיע אליו ללניאדו?
נטיית ראש לתינוק
תינוקת בת שבעה חודשים עם טורטיקוליס. נשמע מהדף פה שכדאי לנסוע לתל אביב לדר מיכאל סנהדרין... אבל שנייה לפני, מישהו מכיר משהו בירושלים? ניסינו קרניו סקראל ולא ממש רואים שינוי 
אשמח לעזרה וייעוץ (וגם הרגעה...)

אשמח לעזרה וייעוץ (וגם הרגעה...)
-
נטיית ראש לתינוק
את צריכה פזיותרפיסטית התפתחותית, תבררי מי עובדת באלין ותלכי לאחת מהן
את צריכה פזיותרפיסטית התפתחותית, תבררי מי עובדת באלין ותלכי לאחת מהן
נטיית ראש לתינוק
תודה. איך מגיעים אליהם, זה דרך הקופה? (כי הבנתי שזו פרוצדורה ממש ארוכה דרכם) הייתי מעדיפה אפילו בפרטי מלחכות המון...
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
נטיית ראש לתינוק
מה שחיפוש קצר בגוגל יכול להעלות...
http://www.physicaltherapy.co.il/Suppli ... D7%AA.html
http://www.physicaltherapy.co.il/Suppli ... D7%AA.html
-
נטיית ראש לתינוק
את לא חייבת דרך אלי"ן. ישנם מרכזים מצוינים להתפתחות הילד בכל הקופות , שדרכם ניתן לקבל טיפול.
(מרכזים אלו אפילו עדיפים על אלי"ן שמתמחים בשיקום).
קחי הפנייה מטיפת חלב/ רופא, ופני לקופה. את לא אמורה לחכות יותר מידי בתור.
מאידך לא הייתי דוחה טיפול לתינוקת בת שבעה חודשים.
בהצלחה
(מרכזים אלו אפילו עדיפים על אלי"ן שמתמחים בשיקום).
קחי הפנייה מטיפת חלב/ רופא, ופני לקופה. את לא אמורה לחכות יותר מידי בתור.
מאידך לא הייתי דוחה טיפול לתינוקת בת שבעה חודשים.
בהצלחה
-
נטיית ראש לתינוק
ידוע לכם אם אוסטאופטיה עוזרת לתקן חוסר סימטריה שנוצרת לעיתים בעקבות טרקטוקוליס?
ידוע לכם אם אוסטאופטיה עוזרת לתקן חוסר סימטריה שנוצרת לעיתים בעקבות טרקטוקוליס?
-
נטיית ראש לתינוק
חברים, שאלה. יש לי ילד בן 3.5 חודשים. לאחרונה שמנו לב שיש לו נטייה בראש לצד ימין והלכנו לד"ר מיכאל סנהדרין. ד"ר סנהדרין מיד אבחן שאכן מדובר בטורטיקוליס. הוא הסביר משהו לגבי הגולגולת והצוואר עשה מספר פעולות עם הילד והסביר שתוך כחודשיים הדבר צפוי להסתדר לגמרי. השאלה מכוונת למי שטופל אצלו... האם הוא באמת עזר לילדיכם? תוך כמה זמן ראיתם שיפור מרגע הטיפול? ודבר נוסף, איך זה אמור להסתדר אם לא מבצעים שום טיפול עקבי, כמו בפיזיוטרפיה, בשריר המקוצר? בקיצור, אשמח שתשתפו אותי בחוויה שלכם עם ד"ר מיכאל סנהדרין בכל הקשור בטיפול בטורטיקוליס. אקדים תודה לכל העונים.
חברים, שאלה. יש לי ילד בן 3.5 חודשים. לאחרונה שמנו לב שיש לו נטייה בראש לצד ימין והלכנו לד"ר מיכאל סנהדרין. ד"ר סנהדרין מיד אבחן שאכן מדובר בטורטיקוליס. הוא הסביר משהו לגבי הגולגולת והצוואר עשה מספר פעולות עם הילד והסביר שתוך כחודשיים הדבר צפוי להסתדר לגמרי. השאלה מכוונת למי שטופל אצלו... האם הוא באמת עזר לילדיכם? תוך כמה זמן ראיתם שיפור מרגע הטיפול? ודבר נוסף, איך זה אמור להסתדר אם לא מבצעים שום טיפול עקבי, כמו בפיזיוטרפיה, בשריר המקוצר? בקיצור, אשמח שתשתפו אותי בחוויה שלכם עם ד"ר מיכאל סנהדרין בכל הקשור בטיפול בטורטיקוליס. אקדים תודה לכל העונים.
-
נטיית ראש לתינוק
אני הולכת היום בפעם הראשונה לדר מיכאל סנהדרין עם התינוק שלי שבן 2 חודשים בשל טורטיקוליס ואי סימטריות בראש ופליטות. האם אכן עזר לכם? עבר מהר בלי תרגולי פיזיו הטורטיקולס? השאלה מכוונת גם לזו שהיתה ביוני - האם את רואה את השיפור ששאלת עליו? תודה רבה לעונים
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*
נטיית ראש לתינוק
בדוק היום היה אצלנו בקבוצת החנ"ב דיון על טיפול בנטיית ראש אצל תינוקות.
הבנתי שקרניו הוא הטיפול המיטבי במקרה כזה, עדין בהרבה מאוסטאופתיה, ועמוק יותר.
הבנתי שקרניו הוא הטיפול המיטבי במקרה כזה, עדין בהרבה מאוסטאופתיה, ועמוק יותר.
-
נטיית ראש לתינוק
היינו אתמול אצל דר סנהדרין כמו שכתבתי, הוא הזיז את החוליות בצוואר (כך אמר) שלא היו במקום עשה פעולות עם הילד ונראה היה אצלו שהילד מרים יותר את הראש.
היום בבוקר בתרגולי הבטן שוב לא הזיז ולא הרים כמעט את הראש. אני לא יודעת אם זה כי הטיפול לא עזר (סנהדרין אמר שהלך מעולה ואין צורך לבוא שוב עד גיל 10 חודשים כדי לראות את מבנה הגולגולת שהסתדר) או שלוקח זמן עד שעוזר.
בכל או]ן אני מתכננת ללכת לפיזיותרפיה כדי לא להזניח את שרירי הטורטיקוליס של התינוק אך האם למישהו עזר הטיפול עם סנהדרין מיד או שלוקח זמן.
היום בבוקר בתרגולי הבטן שוב לא הזיז ולא הרים כמעט את הראש. אני לא יודעת אם זה כי הטיפול לא עזר (סנהדרין אמר שהלך מעולה ואין צורך לבוא שוב עד גיל 10 חודשים כדי לראות את מבנה הגולגולת שהסתדר) או שלוקח זמן עד שעוזר.
בכל או]ן אני מתכננת ללכת לפיזיותרפיה כדי לא להזניח את שרירי הטורטיקוליס של התינוק אך האם למישהו עזר הטיפול עם סנהדרין מיד או שלוקח זמן.
-
נטיית ראש לתינוק
"שקדי ה" או אם מישהו אחר יודע/מתכוון ללכת אליו, מה הם 2 השמות של האוסטאופתים האחרים עם ההכשרה והיכולות כמו של מיכאל סנהדרין שהוא ציין בפנייך? (גם אם רק מלמדים/עוסקים עם מכשירים)?
תודה רבה.
"שקדי ה" או אם מישהו אחר יודע/מתכוון ללכת אליו, מה הם 2 השמות של האוסטאופתים האחרים עם ההכשרה והיכולות כמו של מיכאל סנהדרין שהוא ציין בפנייך? (גם אם רק מלמדים/עוסקים עם מכשירים)?
תודה רבה.
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
- דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*
נטיית ראש לתינוק
מאיפה את ?
-
נטיית ראש לתינוק
אני מאזור המרכז. הייתי בעבר אצל מיכאל והוא אכן מעולה ופתר לי כל מיני כאבים אבל לא את הבעיה שאיתה הגעתי. ואני מוכן להגיע לאן שצריך ולנסות, אם את יודעת לאיזה אוסטאופתים שלמדו ברמה שלו הוא התכוון?
אני מאזור המרכז. הייתי בעבר אצל מיכאל והוא אכן מעולה ופתר לי כל מיני כאבים אבל לא את הבעיה שאיתה הגעתי. ואני מוכן להגיע לאן שצריך ולנסות, אם את יודעת לאיזה אוסטאופתים שלמדו ברמה שלו הוא התכוון?
-
נטיית ראש לתינוק
הי , לא מכירה את הדר הנל. אנחנו טיפלנו באופן משולב אוסטיאופטיה ופיזיותרפיה בקופת חולים. הכל הסתדר. זו בעיה פשוטה לטיפול !
-
נטיית ראש לתינוק
אז ככה, יש את: קלוד אמסלם,ברונו,ענת שיינמן,מרווין וולדמן וג'וזי פוזטניק...
אז ככה, יש את: קלוד אמסלם,ברונו,ענת שיינמן,מרווין וולדמן וג'וזי פוזטניק...
-
נטיית ראש לתינוק
התינוקת של ידידה שלי הייתה אצל שמעון גדג', אבל אני שמעתי גם המלצות חמות על איאן רייט. האוסטאופתיה והקרניו סקראל זה טיפול לכל הגילאים.
התינוקת של ידידה שלי הייתה אצל שמעון גדג', אבל אני שמעתי גם המלצות חמות על איאן רייט. האוסטאופתיה והקרניו סקראל זה טיפול לכל הגילאים.
-
- הצטרפות: 29 אוקטובר 2003, 21:21
נטיית ראש לתינוק
הי, בני בן 4 חודשים ויש לו טורטיקוליס- האם טיפול אצל ד"ר מיכאל סנדרין עוזר? מה בדיוק הוא עושה?
-
נטיית ראש לתינוק
לטורטיקוליס יש להיות מטופלים / במעקב גם בפיזיותרפיה, רצוי בהתפתחות הילד בקופת החולים.
השיטות המצויינות לעיל יכולות גם הן להיות מועילות, ויש מטפלים מצויינים, אך חשוב להיות גם במעקב פיזיותרפיה.
אגב, אמורים להתקבל להערכה בקופת חולים מאוד מהר מכיוון שמדובר בתינוקות.
לגבי מיכאל סנהדרין - היתה לנו חוויה מאוד לא טובה איתו, אני באופן אישי מאוד לא ממליצה.
שמעון גדג' עזר לבת שלי (וגם פיזיותרפיה).
לטורטיקוליס יש להיות מטופלים / במעקב גם בפיזיותרפיה, רצוי בהתפתחות הילד בקופת החולים.
השיטות המצויינות לעיל יכולות גם הן להיות מועילות, ויש מטפלים מצויינים, אך חשוב להיות גם במעקב פיזיותרפיה.
אגב, אמורים להתקבל להערכה בקופת חולים מאוד מהר מכיוון שמדובר בתינוקות.
לגבי מיכאל סנהדרין - היתה לנו חוויה מאוד לא טובה איתו, אני באופן אישי מאוד לא ממליצה.
שמעון גדג' עזר לבת שלי (וגם פיזיותרפיה).
-
נטיית ראש לתינוק
מותר לשאול איזו חוויה לא טובה הייתה לך ממנו?
אני הרגשתי מקצועיות וידע רב ממנו והתוצאות מדברות בעד עצמן.
מותר לשאול איזו חוויה לא טובה הייתה לך ממנו?
אני הרגשתי מקצועיות וידע רב ממנו והתוצאות מדברות בעד עצמן.
-
נטיית ראש לתינוק
אל תלכו אל מיכאל סנהדרין בחיים!!! הוא ממש אכזרי ולא מתחשב. היה גס רוח ולא אכפתי בכלל. ממש התעללות בבת שלי עד ש צעקתי עליו להפסיק. לא הסכים ש אשאל אותו שאלות כי זה לא ענייני ודיבר ממש בחוצפה!
הלכתי בגלל שראיתי הרבה המלצות בפורומים אבל כדאי גם להציף את הבוטות!! בדיעבד, אם הייתי יודעת מ בחורות אחרות על התנהגותו לא הייתי הולכת בחיים!! יש מספיק אחרים טובים. הוא לא שווה את העוגמת נפש
הלכתי בגלל שראיתי הרבה המלצות בפורומים אבל כדאי גם להציף את הבוטות!! בדיעבד, אם הייתי יודעת מ בחורות אחרות על התנהגותו לא הייתי הולכת בחיים!! יש מספיק אחרים טובים. הוא לא שווה את העוגמת נפש
-
נטיית ראש לתינוק
אולי הוא מקצועי.. אבל, דרך ארץ קדמה לתורה!!! פשוט בושה!!! אל תתקרבו! ממש התעללות!!!!!
-
נטיית ראש לתינוק
אם את מתכוונת שהטיפול היה אגרסיבי,כך גם הרבה כירופרקטים מטפלים.
אם את מתכוונת שהטיפול היה אגרסיבי,כך גם הרבה כירופרקטים מטפלים.
נטיית ראש לתינוק
אנחנו היינו אצלו היום בפעם ה-3, עם הבת שלי (בת 4 חודשים)
אין ספק שזה נראה כואב מאוד, הבת שלי ממש בכתה!!! מצד שניה הוא דווקא היה נחמד אליה וליטף אותה. וכששאלנו שאלות הוא היה נחמד ורגוע...כרגע אני לא יודעת אם הטיפולים שהוא עושה משנים משהו, אבל ימים יגידו...
אין ספק שזה נראה כואב מאוד, הבת שלי ממש בכתה!!! מצד שניה הוא דווקא היה נחמד אליה וליטף אותה. וכששאלנו שאלות הוא היה נחמד ורגוע...כרגע אני לא יודעת אם הטיפולים שהוא עושה משנים משהו, אבל ימים יגידו...
נטיית ראש לתינוק
דר. מיכאל סנהדרין מקבל גם בבי"ח לניאדו בנתניה. הטיפול כואב אבל מהיר ביותר. הילד נרגע מייד. 450 ₪. אולי יש החזר מהקופות. היינו היום. השינוי ביכולות של תנועתיות הילד נראה מייד. לפני הטיפול הוא הראה לנו את אי הסימטריה בתנועות ואחרי הטיפול השתנה לחלוטין. כמו קסם...הילד בן 3 חד. הוזמנו לביקורת בגיל 8 חד.
דר. מיכאל סנהדרין מקבל גם בבי"ח לניאדו בנתניה. הטיפול כואב אבל מהיר ביותר. הילד נרגע מייד. 450 ₪. אולי יש החזר מהקופות. היינו היום. השינוי ביכולות של תנועתיות הילד נראה מייד. לפני הטיפול הוא הראה לנו את אי הסימטריה בתנועות ואחרי הטיפול השתנה לחלוטין. כמו קסם...הילד בן 3 חד. הוזמנו לביקורת בגיל 8 חד.
-
נטיית ראש לתינוק
הי..למישהי יש את הטלפון של סנהדרין מיכאל
הי..למישהי יש את הטלפון של סנהדרין מיכאל
Re: נטיית ראש לתינוק
נועה* כתב: ↑28 אוקטובר 2010, 23:37 הי יעל
Re: נטיית ראש לתינוק
הי יעל,
אני מבינה את הדאגה שלך, אצל בני גם שמתי לב לנטיית ראש מגיל צעיר (בערך מגיל חודשיים).
עברנו טיפול אצל אוסטיאופת ומאוד ראינו שיפור בתנועה של הצוואר, אבל הנטייה עצמה נשארה. לאחר מכן הלכנו לאוסטיאופת נוסף שמתמחה בתינוקות, והוא הסביר שזו בעיה של אסימטריה בעצם בבסיס הגולגולת.
הטיפול כלל יישור של החוליות והארכת השרירים, ועכשיו אחרי חודשיים נראה שיפור ממשי.גם הפיזיותרפיסטית שמלווה אותנו אמרה שהמצב מצוין, והיא ממליצה להניח את הילד על הצדדים באופן שווה כדי לשמור על איזון. חשוב לציין שבזמן מחלה יש נטייה מוגברת לבעיה, ואז זה חוזר למצבה הקודם.
אני בטוחה שעם הזמן וההתמדה זה יסתדר, וזה מאוד נפוץ בגילאים האלה.
בהצלחה!
אני מבינה את הדאגה שלך, אצל בני גם שמתי לב לנטיית ראש מגיל צעיר (בערך מגיל חודשיים).
עברנו טיפול אצל אוסטיאופת ומאוד ראינו שיפור בתנועה של הצוואר, אבל הנטייה עצמה נשארה. לאחר מכן הלכנו לאוסטיאופת נוסף שמתמחה בתינוקות, והוא הסביר שזו בעיה של אסימטריה בעצם בבסיס הגולגולת.
הטיפול כלל יישור של החוליות והארכת השרירים, ועכשיו אחרי חודשיים נראה שיפור ממשי.גם הפיזיותרפיסטית שמלווה אותנו אמרה שהמצב מצוין, והיא ממליצה להניח את הילד על הצדדים באופן שווה כדי לשמור על איזון. חשוב לציין שבזמן מחלה יש נטייה מוגברת לבעיה, ואז זה חוזר למצבה הקודם.
אני בטוחה שעם הזמן וההתמדה זה יסתדר, וזה מאוד נפוץ בגילאים האלה.
בהצלחה!