איך לעזור לתינוק להוציא ליחה
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
ניסיתם טפיחות על הגב כשכף היד מקומרת קצת? (האצבעות וכף היד יוצרות משולש).
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
יש גם תכשירים טבעיים שמיועדים להוצאת ליחה, כמו הסמבוקול, למשל. לילדים אני אישית מעדיפה את זה בלי הסוכר. זה עובד טוב!
התפיחות לא תמיד יעילות, מנסיון
התפיחות לא תמיד יעילות, מנסיון
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
אתמול, לילדה בת שנה ושבע, הצעתי להשתעל, והיא עשתה זאת והשתחררה. הופתעתי.
-
גם אני גיליתי באיזו קלות אגם ומור, כל אחד בתורו, בגיל שנה וחצי בערך ידע לקנח את האף, כלומר לנשוף. קשה להסביר, אבל קל לבצע.
-
אני כבר מחכה לגיל בו אפשר יהיה להגיד לה לעשות את זה...
-
- הצטרפות: 21 אוגוסט 2002, 22:48
לגבי הליחה מה שעבד לי הכי טוב לבתי בת השנה ו-3 זו אמבטיה חמה כשהחדר מחומם טוב ונוצרים אדים וטיפטפתי שמן אקליפטוס למים - כ- 4 טיפות. חוץ מזה טיפטפתי טיפה אחת מהשמן על החולצה קרוב לצוואר ובלילה על המיטה איפה שהיא שמה את הראש. הליחה שהצטברה לה על מיתרי הקול (כך זה נשמע לפחות בשיעול) פשוט עברה מקנה הנשימה למערכת הבליעה ויצאה לה בקקי.
ענבל - את יכולה להסביר את שאלתך קצת יותר ? לא ברור לי מה את רוצה לדעת.
תודה.
ענבל - את יכולה להסביר את שאלתך קצת יותר ? לא ברור לי מה את רוצה לדעת.
תודה.
-
שמן אקליפטוס לא מומלץ לתינוקות עד שנה בערך, אולי במבער בחדר, אבל לא קרוב מדיי. יש סוג ספציפי של אקליפטוס שהוא עדין יותר (נדמה לי ששמו סמיטי) והוא מתאים לתינוקות
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
נדמה לי שקוראים לו ניאולי...
-
ניאולי הוא שמן אחר, עד כמה שידוע לי.
נזכרתי שיש עוד שמן מופלא ביותר, ה ראבינסארה הוא מצויין למערכת הנשימה, במיוחד אם צריך לשחרר ליחה. שמים 2-1 טיפות על 2 הידיים שלנו, משפשפים ומניחים יד אחת על בית החזה מקדימה ויד שניה מאחור ומשאירים אותן כך למספר דקות. אפשר למסג' בעדינות בעדינות.
השמן חודר לריאות ולמערכת הנשימה דרך העור. הוא עובד גם פיזית וגם ברמה אנרגטית דרך תדרים מתאימים.
שמתי אותו לאומני כשהייתה חולה והוא דיי מהר גרם לה להשתעל. אצלי זה היה too much כי לא הייתה לה הרבה ליחה בסה"כ, אז שימו לב. אין צורך ביותר מדיי פעמים.
ה, עושים זאת אחרי אמבטיה / מקלחת.
נזכרתי שיש עוד שמן מופלא ביותר, ה ראבינסארה הוא מצויין למערכת הנשימה, במיוחד אם צריך לשחרר ליחה. שמים 2-1 טיפות על 2 הידיים שלנו, משפשפים ומניחים יד אחת על בית החזה מקדימה ויד שניה מאחור ומשאירים אותן כך למספר דקות. אפשר למסג' בעדינות בעדינות.
השמן חודר לריאות ולמערכת הנשימה דרך העור. הוא עובד גם פיזית וגם ברמה אנרגטית דרך תדרים מתאימים.
שמתי אותו לאומני כשהייתה חולה והוא דיי מהר גרם לה להשתעל. אצלי זה היה too much כי לא הייתה לה הרבה ליחה בסה"כ, אז שימו לב. אין צורך ביותר מדיי פעמים.
ה, עושים זאת אחרי אמבטיה / מקלחת.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
אפשר לעסות את אזור בית החזה מן המרכז החוצה, בשתי הידיים במקביל. אפשר לטפוח גם על מרכז עצם החזה. למעשה, כדאי לעשות את זה כל יום - גם אנחנו המבוגרים!
-
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2004, 04:26
הצינון כבר חלף לפני שבועיים אבל התינוק בן השנה עדיין משתעל כמה פעמים ביום, שיעול רטוב כזה שנשמע כאילו יש לו ליחה שלא יוצאת. יש איזו דרך לעזור לו? מסאג'? תנוחה מסויימת? אני כבר ממש קרובה ללכת לרופא
דיקור סיני וכמה שיותר מהר. גם יהיה טוב לחזק אותו לפני החורף. ועד אז את יכולה לעסות לאו את בית החזה בשמן אקליפטוס לימוני או עדיף רווינסרה. על כף שמן בסיס לשים טיפה אחת של שמן אתרי ולעסות.להומגליל יש סירופ טוב לשיעול רטוב בשם "דרוז טוקס"(אל תקני את ה"בייבי"). מאד עזר לנו-תני לו כפית שלוש פעמים ביום עד להטבה.
תרגישו טוב.
תרגישו טוב.
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
אם הוא שותה תה אפשר להכין תה מכפית עלי קורנית (טימין) וכפית פרחי סמבוק לכוס מים רותחים. לכסות, להמתין 5 דקות, לצנן ולשתות.
כדאי להסתכל בדפים אמצעים לכיוח ו נשימה שעול ריאות
כדאי להסתכל בדפים אמצעים לכיוח ו נשימה שעול ריאות
לגבי חליטת הצמחים-לפעוט בן שנה מספיק לתת כמה כפיות. לא כדאי כוס שלמה.
שמעתי על אבא- שגרם לתינוק שלו להקיא- בשביל לשחרר את הליחה (שוב ושוב ושוב...). זה נשמע לי מוזר נורא... יש סיכוי שזה נכון?
הילד הקיא ליחה שכבר יצאה מדרכי הנשימה שלו ונבלעה.
לאחר שהליחה נמצאת במ"ע העיכול היא לא אמורה להכביד על הנשימה, ולכן אין בכך תועלת לגרום לו להקיא.
אם הליחה גורמת לבחילה - זה בהחלט עשוי להקל.
לאחר שהליחה נמצאת במ"ע העיכול היא לא אמורה להכביד על הנשימה, ולכן אין בכך תועלת לגרום לו להקיא.
אם הליחה גורמת לבחילה - זה בהחלט עשוי להקל.
-
אני מכירה שיטה אבל כדאי לראות מישהו אחר כדי לדייק בתנועה.
התינוק שוכב על בטנו על גבי ירכי המטפל וראשו נמוך מטוסיקו. המטפל טופח על גבו עם היד כשהיא מכופפת למשולש.
התינוק שוכב על בטנו על גבי ירכי המטפל וראשו נמוך מטוסיקו. המטפל טופח על גבו עם היד כשהיא מכופפת למשולש.
-
- הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
- דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*
הניחי את התינוק על בירכיך.
רגל אחת נמוכה במעט מהשניה.
פניו של התינוק כלפי מטה. ראשו נמוך מרגליו במעט.
קערי את כף ידך וטיפחי בקצב אחיד בעוצמה בינונית (חזק ככל שהתינוק יוכל לשאת) על חלקן האחורי של הצלעות שלו.
למעלה ולמטה.
היפכי את התינוק (פניו מטה) מדי פעם מצד שמאל לימין על מנת לנקות אותו משני הצדדים.
אל תכי אותו החזהו.
מדי שלוש דקות הושיבי את התינוק על ברכיך ביד אחת תימכי בחזהו ובשניה בכף יש קעורה טיפחי בין השכמות. המטרה היא שישתעל.
גם אם אינו משתעל הניחי אותו שוב על ברכייך וחיזרי על הטפיחות.
הוא יבכה!
זה לא מהכאב (אני בטוחה שתצליחי למצוא את הכוח המדוייק)
עשי זאת במשך 15 שעה 3 פעמים ביום.
רגל אחת נמוכה במעט מהשניה.
פניו של התינוק כלפי מטה. ראשו נמוך מרגליו במעט.
קערי את כף ידך וטיפחי בקצב אחיד בעוצמה בינונית (חזק ככל שהתינוק יוכל לשאת) על חלקן האחורי של הצלעות שלו.
למעלה ולמטה.
היפכי את התינוק (פניו מטה) מדי פעם מצד שמאל לימין על מנת לנקות אותו משני הצדדים.
אל תכי אותו החזהו.
מדי שלוש דקות הושיבי את התינוק על ברכיך ביד אחת תימכי בחזהו ובשניה בכף יש קעורה טיפחי בין השכמות. המטרה היא שישתעל.
גם אם אינו משתעל הניחי אותו שוב על ברכייך וחיזרי על הטפיחות.
הוא יבכה!
זה לא מהכאב (אני בטוחה שתצליחי למצוא את הכוח המדוייק)
עשי זאת במשך 15 שעה 3 פעמים ביום.
חוץ מהטפיחות (שאותן יש לבצע למיטב ידיעתי מבסיס הריאות כלפי מעלה. אבל אני לא מתווכחת עם בקי בנושא הזה כי נראה לי שהיא אוכלת אותי בלי מלח עם ידיים קשורות מאחורי הגב) אפשר גם לאחוז משני צידי צלעות הילד בשתי ידיים וללחוץ בו זמנית תוך יצירת רעד (ויברציה). קשה להסביר. מקווה שזה מספיק מובן. (אם לא אני אצטרך להקליט סרט כמו זה של הסינית המקפלת המופלאה )
-
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2004, 04:26
תודה רבה לכולכן על התגובות. אני אתחיל לנסות את העיסוי עם השמן ואת התנוחה עם הטפיחה. הייתי שמחה ללכת לטיפול אצל מדקר, הבעייה היא שאנחנו גרים בארה"ב, די חדשים כאן, ןאני ממש לא מכירה ולא יודעת איך לבחור מטפל. אני מאוד מפחדת ללכת למישהו בלי להכיר או לשמוע עליו משהו, בעיקר אם הוא הולך לטפל בתינוק שלי.
מכירה את הבעיה. נסי לשאול אנשים בעבודה שלך או של אישך. בגן/בי"ס אם ילדים אחרים הולכים. נסי אולי להכנס לפורומים מקומיים.
<לשרון לקח חצי שנה עד שמצאה גינקולוג ורופא שיניים בארה"ב...איך אפשר לבחור רופא לפי השם בספר הטלפונים?>
<לשרון לקח חצי שנה עד שמצאה גינקולוג ורופא שיניים בארה"ב...איך אפשר לבחור רופא לפי השם בספר הטלפונים?>
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 23:20
- דף אישי: הדף האישי של טל_טליה*
בתור מטפלת ברפואה סינית יש לי מספר עצות חשובות:
א.מה שגורם לליחה מבחינת תזונה: מוצרי חלב,בוטנים קרי במבה, בננות , סוכר לבן וממתקים כמובן. להמנע להמנע להמנע !!!!
ב. עסוי לקראת שינה מאוד יכול לעזור לילד שמשתעל בלילה.שמן זית עם פלפל שחור .
עיסוי בצלעות ,בחזה ובגב שווה את ההשקעה,השינה נטולת שיעולים מאוד חשוב בתקופה הזאת לפני שהחורף מגיע מחזק ומחסן את מערכת החיסון.
והכי חכם רפואה מונעת זה מנצח. לא להגיע למצב שהילד יהיה חולה אלה לתחזק אותו ערב ערב בעיסוי שכזה. שווה כל דקה.
הוירוסים והחידקים מסתובבים בכל מקום השאלה מי תופס אותם!
אני מזמינה אותכם לשאול אותי שאלות בנושאי הרפואה .
תהיו ברוכים...
א.מה שגורם לליחה מבחינת תזונה: מוצרי חלב,בוטנים קרי במבה, בננות , סוכר לבן וממתקים כמובן. להמנע להמנע להמנע !!!!
ב. עסוי לקראת שינה מאוד יכול לעזור לילד שמשתעל בלילה.שמן זית עם פלפל שחור .
עיסוי בצלעות ,בחזה ובגב שווה את ההשקעה,השינה נטולת שיעולים מאוד חשוב בתקופה הזאת לפני שהחורף מגיע מחזק ומחסן את מערכת החיסון.
והכי חכם רפואה מונעת זה מנצח. לא להגיע למצב שהילד יהיה חולה אלה לתחזק אותו ערב ערב בעיסוי שכזה. שווה כל דקה.
הוירוסים והחידקים מסתובבים בכל מקום השאלה מי תופס אותם!
אני מזמינה אותכם לשאול אותי שאלות בנושאי הרפואה .
תהיו ברוכים...
שלום גם. פיצקי (בן 8 חודשים) מצונן עד מאוד כבר כמה ימים טובים ועמוס בליחה.
הוא מתקשה לינוק בגלל זה ולפעמים מקיא מרוב עומס של ליחה ונזלת.
אני יודעת שזו הצורה שלו לשחרר את המערכת. ובכל זאת, זו לא דרך מאוד נעימה לו.
האם יש דרך אחרת או נוספת לעזור לו להתנקות ולהקל על הנשימה?
אשמח למחשבות.
הוא מתקשה לינוק בגלל זה ולפעמים מקיא מרוב עומס של ליחה ונזלת.
אני יודעת שזו הצורה שלו לשחרר את המערכת. ובכל זאת, זו לא דרך מאוד נעימה לו.
האם יש דרך אחרת או נוספת לעזור לו להתנקות ולהקל על הנשימה?
אשמח למחשבות.
אוריה - כל כך כאב לי לשמוע על פיצקי הסובל שמיד אכתוב לך מה אני יודעת בנושא. פיצקית שלנו בת ארבעה חודשים יונקת בלבד, ובאמת לפני כמה שבועות החלטתי לשתות קצת יוגורט לבן - דבר לכאורה בריא פחות או יותר - ואפה נסתם. הייתי מציעה דחוף שאמא של פיצקי תפסיק טוטאלית דברי חלב, ואם צריך - גם את שאר הדברים 'המתונים יותר' הגורמים ליחה כמו קמח (אפילו מלא), הרבה מתוקים - דבש ואין צריך לומר סוכר לבן, ודברים שומניים וליחתיים מטבעם כמו בוטנים, פיצוחים, בננות, קווקר, טחינה. מה נשאר?
אני מציעה לך לאכול מרק קטניות (עדשים/חומוס וכיו"ב) ירקות עם אורז מלא, גרעיני חמניה, ירקות טריים... זה נפלא וגם את תרגישי מצוין! אני אוכלת כך והאמת שברוך השם פיצקית שלנו נושמת יפה ובלי נזלת בניגוד לילדי השכנות שלי פה שכולם עם נזלת בעונה הזאת. בהצלחה ורפואה שלמה!
אני מציעה לך לאכול מרק קטניות (עדשים/חומוס וכיו"ב) ירקות עם אורז מלא, גרעיני חמניה, ירקות טריים... זה נפלא וגם את תרגישי מצוין! אני אוכלת כך והאמת שברוך השם פיצקית שלנו נושמת יפה ובלי נזלת בניגוד לילדי השכנות שלי פה שכולם עם נזלת בעונה הזאת. בהצלחה ורפואה שלמה!
תודה טל אור, לצערי (או אולי לשמחתי), אני לא אוכלת מוצרי חלב בכלל. לא אוכלת בננות מאז צינונו.
לא אוכלת קמח לבן כמעט בכלל, לא נגעתי בסוכר לבן כבר שנים ארוכות, וגם לא בפיצוחים.
אני לא אוהבת טחינה וגם לא קווקר.
לא נשאר הרבה, מה?
אבל אני שמחה לדווח שמצבו טיפטיפה יותר טוב, והוא לא הקיא כבר יום שלם, כך שאנחנו על דרך המלך..
השיעול שלו גם נעשה אפקטיבי יותר ונדמה שהוא מתחיל לאסוף בו יותר ליחה מקודם.
שוב מסתבר שאהבה וסבלנות הן התרופה הטובה ביותר..
תודה על הנסיון לעזור. גם אם לא את הנזלת, זה מרפא את הלב..
לא אוכלת קמח לבן כמעט בכלל, לא נגעתי בסוכר לבן כבר שנים ארוכות, וגם לא בפיצוחים.
אני לא אוהבת טחינה וגם לא קווקר.
לא נשאר הרבה, מה?
אבל אני שמחה לדווח שמצבו טיפטיפה יותר טוב, והוא לא הקיא כבר יום שלם, כך שאנחנו על דרך המלך..
השיעול שלו גם נעשה אפקטיבי יותר ונדמה שהוא מתחיל לאסוף בו יותר ליחה מקודם.
שוב מסתבר שאהבה וסבלנות הן התרופה הטובה ביותר..
תודה על הנסיון לעזור. גם אם לא את הנזלת, זה מרפא את הלב..
שלום לכולם ובמיוחד לאוריה,
אני שמחה שפיצקי משתפר, וכן, תיארתי לעצמי שחלב וכו' לא נכנסים אל פיך כי כיום כל בר-דעת יודע דברים כאלה. אני בזמן האחרון נעזרת מאד גם בדמיון מודרך (לדמיין בעת השאיפה העמוקה פנימה מהאף איך מכניסים אוויר יבש וחם לריאות - שמייבש אותן ומרפא אותן, ואז בנשיפה החוצה להוציא כל מה שמפריע). אלא שלפיצקים זה עוד לא רלוונטי. כל טוב ובהצלחה!! ותודה רונית רז על עצת הבצל.זנשמע שזה יעזור.
אגב, מישהו שמע שאולי כיח וגם קשיי נשימה ואלרגיות קשורים לקנדידה? האם זו אופנה הסיפור הזה או שיש מאחורי זה עזרה אמיתית?
אני שמחה שפיצקי משתפר, וכן, תיארתי לעצמי שחלב וכו' לא נכנסים אל פיך כי כיום כל בר-דעת יודע דברים כאלה. אני בזמן האחרון נעזרת מאד גם בדמיון מודרך (לדמיין בעת השאיפה העמוקה פנימה מהאף איך מכניסים אוויר יבש וחם לריאות - שמייבש אותן ומרפא אותן, ואז בנשיפה החוצה להוציא כל מה שמפריע). אלא שלפיצקים זה עוד לא רלוונטי. כל טוב ובהצלחה!! ותודה רונית רז על עצת הבצל.זנשמע שזה יעזור.
אגב, מישהו שמע שאולי כיח וגם קשיי נשימה ואלרגיות קשורים לקנדידה? האם זו אופנה הסיפור הזה או שיש מאחורי זה עזרה אמיתית?
-
- הצטרפות: 04 דצמבר 2005, 23:24
- דף אישי: הדף האישי של אמאבא_של_רמה*
התינוקת שלי בת 7 חודשים יונקת בלבד. היא מזה שבועיים מלאה בליחה (ללא נזלת) ככל הנראה בגלל יציאת שיניים שמתעכבת.
האם המזונות מעוררי הליחה משפיעים גם על חלב האם? כלומר האם רצוי שאמנע מהמזונות הנ"ל?
האם העיסוי בשמן אקליפטוס עשוי לעזור? האם ניתן לעסות בעזרתו באזור הפנים (הסינוסים)?
יש לי חשש שבעקבות הזמן הממושך שהיא עם הליחה הזו תתפתח לה דלקת אוזניים או דלקת בסינוסים.
הצעות יתקבלו בשמחה ותודה
האם המזונות מעוררי הליחה משפיעים גם על חלב האם? כלומר האם רצוי שאמנע מהמזונות הנ"ל?
האם העיסוי בשמן אקליפטוס עשוי לעזור? האם ניתן לעסות בעזרתו באזור הפנים (הסינוסים)?
יש לי חשש שבעקבות הזמן הממושך שהיא עם הליחה הזו תתפתח לה דלקת אוזניים או דלקת בסינוסים.
הצעות יתקבלו בשמחה ותודה
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
האם העיסוי בשמן אקליפטוס עשוי לעזור
אני יודעת שאסור להשתמש בשמן אקליפטוס במכשיר אדים בגיל הזה, אז נראה לי שממש לא כדאי במגע ישיר על העור (נסי לשאות את בת ההרים אם אני זוכרת נכון
אני יודעת שאסור להשתמש בשמן אקליפטוס במכשיר אדים בגיל הזה, אז נראה לי שממש לא כדאי במגע ישיר על העור (נסי לשאות את בת ההרים אם אני זוכרת נכון
עם איזה שמן כדאי לעסות תינוקת בת 3 חודשים מצוננת ומשתעלת ונראית די סובלת?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שלום, מישהו יודע איך "לייבש" תינוקת בת 10 ח עם המון נזלת ליחה ובלילה שיעול . זה כבר נמשך יותר משבועיים וזה מאוד מציק. תודה רבה לכם.
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*
הדבר שהכי עוזר לייבוש נזלת זה שמש. מצרך די נדיב בימים אלו. ואם יש נזלת כל כך הרבה זמן אני לא בטוחה שייבוש הנזלת תפתור את הבעיה כי יכול להיות שהנזלת תתייבש אבל תשאר בגוף ואז המצב רק עלול להחמיר. לכן רצוי לטפל בזה ברצינות ברפואה משלימה.
האם ניסיתם אדים חמים או קרים בבית? גם כן מאוד עוזר לההוציא את הנזלת.
האם ניסיתם אדים חמים או קרים בבית? גם כן מאוד עוזר לההוציא את הנזלת.
-
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*
אולי כדאי לחבר עם אמצעים לכיוח
-
מה שגורם לליחה מבחינת תזונה: מוצרי חלב,בוטנים קרי במבה, בננות , סוכר לבן וממתקים כמובן. להמנע להמנע להמנע !!!!
ראו גם מזונות מגבירי ליחה
ראו גם מזונות מגבירי ליחה
-
עם איזה שמן כדאי לעסות תינוקת בת 3 חודשים מצוננת ומשתעלת ונראית די סובלת?
אני יודעת שהשאלה נשאלה מזמן אבל לטובת השואלים ההווים או העתידיים... ראו ארומתרפיה ושמנים
אני יודעת שהשאלה נשאלה מזמן אבל לטובת השואלים ההווים או העתידיים... ראו ארומתרפיה ושמנים
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
תודה על ההפנייה, אבל אולי אפשר פשוט לכתוב פה למה? מפני שהדיונים בדף הנ"ל ארוכים ביותר.
אני כבר שבוע מורחת על בת חצי שנה אף קל שמכיל אקליפטוס. אז לא עשיתי טוב?
אני כבר שבוע מורחת על בת חצי שנה אף קל שמכיל אקליפטוס. אז לא עשיתי טוב?
-
רוי המלך!אמא מרחה אותי בשמן אקליפטוס [אני בן עשרה חודשים]ואחרי חצי דקה כל הליחה יצאה בקיא ופתאום הרי זה פלא התחלתי לנשום/לי זה עזר!
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*
חברה, אחת ולתמיד. האיקליפטוס היחיד שמתאים לתינוקות הוא אקליפטוס רדיאטה. לא לימוני! ולתינוקות קטנים- יש להשתמש רק בהדפה.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
אפשר ללמד תינוקות לקנח אף!
אמא שלי לימדה את הגדול כשהיה תינוק, חשבתי שזה בפוקס, אבל עובדה - אתמול הצלחתי ללמד את הקטן לקנח גם כן.
מדגימים לו עם טישיו או ליד זרם מים, בתנועה ובקול קצת מוגזמים, "הנה אמא מקנחת את האף"... בקול תרועה. אחר כך שמים לו 2 אצבעות על האף ואומרים "אחת שתים שלוש"...
הוא ניסה, בהתחלה הוא גם שואף וגם נושף, כלומר לא סגור על כך שצריך נשיפה. אבל ברגע שנשף, סגרתי קלות את האצבעות ולכדתי את המסה הירקרקה ושיבחתי אותו, שיידע שזה היה הכיוון.
בהמשך היום ניסינו עוד פעם-פעמיים, וזה עבד. הוא לא נושף חזק, אבל מספיק כדי שהקינוח יהיה אפקטיבי ליותר מ-2 דקות.
אמא שלי לימדה את הגדול כשהיה תינוק, חשבתי שזה בפוקס, אבל עובדה - אתמול הצלחתי ללמד את הקטן לקנח גם כן.
מדגימים לו עם טישיו או ליד זרם מים, בתנועה ובקול קצת מוגזמים, "הנה אמא מקנחת את האף"... בקול תרועה. אחר כך שמים לו 2 אצבעות על האף ואומרים "אחת שתים שלוש"...
הוא ניסה, בהתחלה הוא גם שואף וגם נושף, כלומר לא סגור על כך שצריך נשיפה. אבל ברגע שנשף, סגרתי קלות את האצבעות ולכדתי את המסה הירקרקה ושיבחתי אותו, שיידע שזה היה הכיוון.
בהמשך היום ניסינו עוד פעם-פעמיים, וזה עבד. הוא לא נושף חזק, אבל מספיק כדי שהקינוח יהיה אפקטיבי ליותר מ-2 דקות.
-
איך לעזור לתינוק בן חודשים להוציא את הליחה
-
- הצטרפות: 07 מאי 2009, 22:25
- דף אישי: הדף האישי של אמא_פילפילה*
-
- הצטרפות: 12 פברואר 2008, 22:43
- דף אישי: הדף האישי של איילת_מושל*
אפשר לשים שמנים מכייחים ומקלים על הנשימה במכשיר אדים או קערת מים חמים או מבער עד 6 טיפות ועל דש הבגד(טיפה אחת) למשל רבינסרה, הדס, אקליפטוס לימוני, ניאולי, לבונה, לבנדר(ניתן לעשות תערובת ביחסים שווים מכמה שמנים שברשימה וליצור סינרגטיקה ואז המינונים אותו דבר)
ובמקביל לבצע ניקוז באמצעות טפיחות קאפינג (עם כף יד קעורה שיוצר תהודה) על איזור הריאות וכלוב בית החזה כאשר התינוק שוכב על הברכיים וראשו מוטה כלפי מטה ניתן לבצע מספר פעמים ביום לפי הצורך.
במקביל להרים את המזרון של התינוק עם מגבת או כרית קטנה מתחת למזרן כדי להרים את הראש משאר הגוף
אם התינוק יונק לדאוג שתזונת האם לא תכיל מזונות שגורמים לליחה, אלא מזונות מייבשים ומחממים
להכין חליטה של תה מייבש כמו מרווה משולשת-מרמיה, נענעה ולתת לו לשתות, אם מכירים משהו אחר שמותר לתינוק קטן לשתות ומייבש גם טוב
ובמקביל לבצע ניקוז באמצעות טפיחות קאפינג (עם כף יד קעורה שיוצר תהודה) על איזור הריאות וכלוב בית החזה כאשר התינוק שוכב על הברכיים וראשו מוטה כלפי מטה ניתן לבצע מספר פעמים ביום לפי הצורך.
במקביל להרים את המזרון של התינוק עם מגבת או כרית קטנה מתחת למזרן כדי להרים את הראש משאר הגוף
אם התינוק יונק לדאוג שתזונת האם לא תכיל מזונות שגורמים לליחה, אלא מזונות מייבשים ומחממים
להכין חליטה של תה מייבש כמו מרווה משולשת-מרמיה, נענעה ולתת לו לשתות, אם מכירים משהו אחר שמותר לתינוק קטן לשתות ומייבש גם טוב
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2010, 21:50
- דף אישי: הדף האישי של חמדת_השקד*
אפשר להשרות זרעי פשתן במים לכמה שעות או לילה, לסנן ולתת 2-3 כפיות מהנוזל הרירי שנוצר, אצלנו זה מאד הקל אחרי כמה דקות.
-
- הצטרפות: 05 ספטמבר 2004, 02:37
בני בן שנה וחצי,ילד חייכן,שמח ומלא ביטחון.
לפני שבוע חלה בוירוס מעיים ולאחר מכן התחיל להשתעל.
מזה ארבעה ימים לא מפסיק לבכות,איבד את הביטחון התנועתי שלו(הולך רע),מביע כעס בכל מני צורות,
אני רואה התאוששות אך היא איטית מאוד בעיני.היה לו חום נמוך,38, כבר יומיים שאין לו.
זה ממש נראה שהוא בתוך בועה,שקשה לו לצאת ממנה.
מוכר למישהו ?
משהו שאפשר לעשות ?
לפני שבוע חלה בוירוס מעיים ולאחר מכן התחיל להשתעל.
מזה ארבעה ימים לא מפסיק לבכות,איבד את הביטחון התנועתי שלו(הולך רע),מביע כעס בכל מני צורות,
אני רואה התאוששות אך היא איטית מאוד בעיני.היה לו חום נמוך,38, כבר יומיים שאין לו.
זה ממש נראה שהוא בתוך בועה,שקשה לו לצאת ממנה.
מוכר למישהו ?
משהו שאפשר לעשות ?
-
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
- דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*
ספציפית- במקרה כזה הייתי לוקחת אותו לרופא.
באופן כללי- אין צורך לעזור לילד להוציא ליחה. היא עוברת באמצעות השיעול ממערכת הנשימה לחלל הפה, נבלעת, ומגיעה למערכת העיכול- ומשם יוצאת עם שאר פסולת הגוף מעצמה.
תרגישו טוב.
באופן כללי- אין צורך לעזור לילד להוציא ליחה. היא עוברת באמצעות השיעול ממערכת הנשימה לחלל הפה, נבלעת, ומגיעה למערכת העיכול- ומשם יוצאת עם שאר פסולת הגוף מעצמה.
תרגישו טוב.
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
בהחלט לקחת לרופא. בריאות!
לאמא עייפה! ממליצה לך בחום לקחת את הילד לטיפול אצל הומאופת/ית קלאסי/ת טוב/ה.
כמובן שזה לא סותר ואפילו כדאי ביקור אצל הרופא כדי לקבל אבחנה, אם תהיה לו.
כמובן שזה לא סותר ואפילו כדאי ביקור אצל הרופא כדי לקבל אבחנה, אם תהיה לו.
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
בתי בת החודשיים סובלת מליחה ( ללא נזלת), היא מחרחרת ומשתעלת כבר 3 ימים, הדבר גורם לה לישון הרבה פחות ומציק לה מאוד... האם מכשיר אדים בגיל זה יעזור? ומה אפשר לעשות בנוסף???
בתי בת החודשיים סובלת מליחה ( ללא נזלת), היא מחרחרת ומשתעלת כבר 3 ימים, הדבר גורם לה לישון הרבה פחות ומציק לה מאוד... האם מכשיר אדים בגיל זה יעזור? ומה אפשר לעשות בנוסף???
איך משחררים ליחה לתינוק בן חודש ימים??? אין שיעול ואין נזלת, פשוט ליחה וחירחורים....
איך משחררים ליחה לתינוק בן חודש ימים??? אין שיעול ואין נזלת, פשוט ליחה וחירחורים....
בנוסף למה שכתבה איילת מושל אפשר גם -
עיסוי בכף הרגל (רפלקסולוגיה) -
http://www.youtube.com/watch?v=[po]slcl 0oTW1o[/po]&feature=PlayList&p=BC10434B58270C5A&playnext=1&playnext from=PL&index=3
ונבט (nabat)- קונים בדר"כ בשוק, יש לדעתי גם בחנויות טבע, עדיף לקנות את הגושים עם החוט, ולא את הריבועים המדוייקים. ממיסים במים חמים ונותנים קצת לשתות, למיטב הבנתי זה עשוי מסוכר ענבים, ברור שעדיף לא לתת משהו מתוק כל כך לתינוק בן חודש, אבל גם אקמולי מתוק, וזה באמת עוזר.
עיסוי בכף הרגל (רפלקסולוגיה) -
http://www.youtube.com/watch?v=[po]slcl 0oTW1o[/po]&feature=PlayList&p=BC10434B58270C5A&playnext=1&playnext from=PL&index=3
ונבט (nabat)- קונים בדר"כ בשוק, יש לדעתי גם בחנויות טבע, עדיף לקנות את הגושים עם החוט, ולא את הריבועים המדוייקים. ממיסים במים חמים ונותנים קצת לשתות, למיטב הבנתי זה עשוי מסוכר ענבים, ברור שעדיף לא לתת משהו מתוק כל כך לתינוק בן חודש, אבל גם אקמולי מתוק, וזה באמת עוזר.
-
- הצטרפות: 07 דצמבר 2011, 12:07
לקחת כף גרגרי פשתן ולהרתיח. לסנן ויוצא נוזל שחלקו נראה כמו ליחה, ולשתות - זה עושה פלאים
אני מייבשת בעזרת בצל, שימו ליד הראש של התינוק בצל חתוך, הוא יתחיל לנשום סופסוף וגם מייבש את הליחה בסוף.
אני בת 30 בהריון - חודש חמישי מקוררת כבר 3 שבועות ולא מצליחה להיפטר מהליחה (לא יודעת איך להוציא אותה החוצה.. נבלעת לי בתום השיעול)
האם הקאה יזומה יכולה לעזור לי במקרה כזה ?? האם הליחה תצא ?
לקחת תרופות למיניהן אסור לי בגלל ההריון
האם הקאה יזומה יכולה לעזור לי במקרה כזה ?? האם הליחה תצא ?
לקחת תרופות למיניהן אסור לי בגלל ההריון
שלום לכולם, יש לנו תינוקת בת חודש וחצי עם נזלת, הרבה אפצ׳ים וגם שיעול..
כיצד ניתן לעזור להקל באמצעים טבעיים ובאיזה מינון מומלץ להכין מי מלח ביתיים? חשוב לציין גם שהתינוקת יונקת והנזלת מקשה עליה קצת לינוק.. תודה..
כיצד ניתן לעזור להקל באמצעים טבעיים ובאיזה מינון מומלץ להכין מי מלח ביתיים? חשוב לציין גם שהתינוקת יונקת והנזלת מקשה עליה קצת לינוק.. תודה..
חשוב לציין גם שהתינוקת יונקת
יופי! אפשר להשפריץ קצת חלב אם לתוך הנחיריים, זה עוזר לייבש את הנזלת...
יופי! אפשר להשפריץ קצת חלב אם לתוך הנחיריים, זה עוזר לייבש את הנזלת...
תודה רבה.. אנסה זאת...
-
- הצטרפות: 29 דצמבר 2012, 08:46
שלום לכולם.
עברתי על כל מה שכתוב זה מאד מבלבל.
בתי בת 3 חודשים סובלת משיעול, ליחה בפליטות באופן קבוע ולפחות 20 אפצ'ים ביום.
היא משתעלת בלילה בשינה בעיקר בשכיבה על הבטן ואני קופץ בבהלה כל פעם.
יש למישהו רעיון?
תודה
שלום לכולם.
עברתי על כל מה שכתוב זה מאד מבלבל.
בתי בת 3 חודשים סובלת משיעול, ליחה בפליטות באופן קבוע ולפחות 20 אפצ'ים ביום.
היא משתעלת בלילה בשינה בעיקר בשכיבה על הבטן ואני קופץ בבהלה כל פעם.
יש למישהו רעיון?
תודה
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2013, 13:53
אבא של אורי שלום,לתינוקות בגיל צעיר ניתן לתופף קלות עם קצות האצבעות על הגב בחלק התחתון של הריאות (בערך אמצע הגב) זה עוזר להוציא ליחה,
כמו כן ניתן לבצע עיסוי על הפנים:מהאף לכיוון תנוך האוזן ומהעין השלישית לאורך הגבות ,התנועות צריכות להיות עם לחיצה מסויימת כדי שנוכל להרגיש את הליחה יוצאת החוצה-אפשר למשוך את המקום בשמן-אני ביצעתי את המלאכה הנ"ל עם 3 ילדי (לא באותו חורף,כן?)עם שמן אקליפטוס כאשר הם שכבו במיטתם לישון,יכול להיות שהפעולה עצמה תהיה לא כ"כ נעימה לתינוק אולם התוצאות שוות את המאמץ,הם פשוט נרדמו בקלות לאחר מכן וישנו טוב,
לבסוף ישנו מכשיר שאיבת נזלת לתינוקות (לא הפומפה-צינורית שאיפה)אשר מומלץ לבצע לפני העיסוי-בהצלחה!
ניר גליקמן -רפואה טיבעית
אבא של אורי שלום,לתינוקות בגיל צעיר ניתן לתופף קלות עם קצות האצבעות על הגב בחלק התחתון של הריאות (בערך אמצע הגב) זה עוזר להוציא ליחה,
כמו כן ניתן לבצע עיסוי על הפנים:מהאף לכיוון תנוך האוזן ומהעין השלישית לאורך הגבות ,התנועות צריכות להיות עם לחיצה מסויימת כדי שנוכל להרגיש את הליחה יוצאת החוצה-אפשר למשוך את המקום בשמן-אני ביצעתי את המלאכה הנ"ל עם 3 ילדי (לא באותו חורף,כן?)עם שמן אקליפטוס כאשר הם שכבו במיטתם לישון,יכול להיות שהפעולה עצמה תהיה לא כ"כ נעימה לתינוק אולם התוצאות שוות את המאמץ,הם פשוט נרדמו בקלות לאחר מכן וישנו טוב,
לבסוף ישנו מכשיר שאיבת נזלת לתינוקות (לא הפומפה-צינורית שאיפה)אשר מומלץ לבצע לפני העיסוי-בהצלחה!
ניר גליקמן -רפואה טיבעית
-
שלום אבא של אורי! הייתי ממליצה לטפטף לאף טיפה של מים עם מלח בעזרת מקל אזניים.
ואם התינוקת יונקת עדיף לא לאכול דברים הגורמים לליחה...כי הליחה מביאה לפליטה...
הדברים שגורמים לליחה:
מוצרי חלב, במבה, בננות, סוכר לבן, ממתקים וכדומה...
הייתי ממליצה גם לשתות תה בבונג(קמומיל) או תה נענע...
בהצלחה!
שלום אבא של אורי! הייתי ממליצה לטפטף לאף טיפה של מים עם מלח בעזרת מקל אזניים.
ואם התינוקת יונקת עדיף לא לאכול דברים הגורמים לליחה...כי הליחה מביאה לפליטה...
הדברים שגורמים לליחה:
מוצרי חלב, במבה, בננות, סוכר לבן, ממתקים וכדומה...
הייתי ממליצה גם לשתות תה בבונג(קמומיל) או תה נענע...
בהצלחה!
מניסיון עובד 100% כפית מלח ים אטלנטי בכוס זכוכית לאוסיף מעט מים רותחים לערבב טוב ולשפוך את המים ללא הגושים שנותרו בכוס למכשיר אדים קרים ולהפעיל למשך הלילה ניתן להוסיף שתי טיפות שמן אורגנו . לבריאות
-
אפשר לשאוב עם הפה. זה יעיל מאוד ומרוקן ביסודיות. לא לאיסטניסטים...
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2014, 19:41
שלום אני אמא של אורי בן שבע חודשים הילד שלי סובל כבר שלושה ימים עם ליחה ומננוזל העם כף טימין במים עוזר ?
-
- הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
- דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*
לשים לידו ציפית של כרית עם כוס או שתיים מלח גס (קשור כמובן) זה סופח נוזלים דרך האויר.
יכול להיות שהוא ירצה י=לינוק קצת יותר מהרגיל בזמן הזה.
כשאת מרגישה שזה לא עובד- תחליפי את המלח.
זו כמות קטנה בכוונה (למבוגר שמים 2 קילו)
יכול להיות שהוא ירצה י=לינוק קצת יותר מהרגיל בזמן הזה.
כשאת מרגישה שזה לא עובד- תחליפי את המלח.
זו כמות קטנה בכוונה (למבוגר שמים 2 קילו)
-
- הצטרפות: 09 ינואר 2015, 07:13
שלום לכולם הקטנטנה היפה שלי בת שמונה חודשיים והיום מזג אויר ממש סוער היא משתעלת ממש חזק ואין ביכולתי לקחת אותה לרופא או להוציא אותה מהבית בסופה הזאת והיא גם מוזלת ושומעים ממנה שקשה לה ממש לנשום חייבת פיתרון במיידי עם זה אפשרי תודה לכולן אני ממש מודאגת
-
אינלציית מי מלח... עוזרת מאוד.
אינלציית מי מלח... עוזרת מאוד.
התינוק שלי בן שלושה חודשים כבר שבוע סובל משיעול קשה עם לחה עד שכבר מצליח לאכול משתעל ומקיא הכל עושה לו אינלציות מה עוד אפשר לעזור לו להוציא ליחה
-
שלום בתי בת חודשיים משתעלת ומתעטשת ויש לה חירחורים נזלת יבשה באף שלא נותנת לה כל כך לישון היא יונקת חלב מה אפשר לעשות?!
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2015, 17:26
היי לכולם
ביתי כבר שבוע פלוס מקוררת עברנו המון בדיקות ועניינים... כעת סובלת מליחה שממש חונקת מה עושים?! ניסיתי הכל
ביתי כבר שבוע פלוס מקוררת עברנו המון בדיקות ועניינים... כעת סובלת מליחה שממש חונקת מה עושים?! ניסיתי הכל
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2015, 17:26
אוסיף לומר שהיא שותה מטרנה ואין ביכולתי להפסיק לה זאת היא בת שנה ושלוש
-
- הצטרפות: 23 נובמבר 2015, 21:34
שלום, בן חודש וחצי
שלום ,
התינוק שלי בן 5 חודשים ומשתעל שיעול עם ליחה אשר לא נותן לו לישון בלילה, לפני כשבועיים הייתה לו דלקת ריאות אבל עכשיו הוא בריא, ללא חום רק השיעול נשאר
חשבתי להחליף לו את האוכל לתחליף ללא חלב ... לפחות עד שיעבור לו.
האם זה מומלץ?
שלום ,
התינוק שלי בן 5 חודשים ומשתעל שיעול עם ליחה אשר לא נותן לו לישון בלילה, לפני כשבועיים הייתה לו דלקת ריאות אבל עכשיו הוא בריא, ללא חום רק השיעול נשאר
חשבתי להחליף לו את האוכל לתחליף ללא חלב ... לפחות עד שיעבור לו.
האם זה מומלץ?
-
- הצטרפות: 21 מרץ 2005, 09:48
בתי בת תשעה חודשים עם מלא ליחה ולא מצליחה להוציא אותה ללא חום והיא ממש משגעת אותי יש פתרון כי זה ממש קשה ועד הרופא מחר יצאו לי קרניים
בתי בת תשעה חודשים עם מלא ליחה ולא מצליחה להוציא אותה ללא חום והיא ממש משגעת אותי יש פתרון כי זה ממש קשה ועד הרופא מחר יצאו לי קרניים
-
מה אפשר לעשות לתינוק בן 8 חודשים שפולט הרבה אומרים שיש לו ליחה רבה.
ראיתי הצעות של עיסוי עם שמן אקליפטוס, איזה סוג? יש שמות שונים
תודה
מה אפשר לעשות לתינוק בן 8 חודשים שפולט הרבה אומרים שיש לו ליחה רבה.
ראיתי הצעות של עיסוי עם שמן אקליפטוס, איזה סוג? יש שמות שונים
תודה
שלום,
גם אני אמא מיואשת עם כול הליחה שבאה לבקר את בני הרבה
איך אני גורמת לו להוציא ואפילו להקיא זה יהיה יותר טוב ככה יוציא הכול.
מיואשת כבר..
שלום,
גם אני אמא מיואשת עם כול הליחה שבאה לבקר את בני הרבה
איך אני גורמת לו להוציא ואפילו להקיא זה יהיה יותר טוב ככה יוציא הכול.
מיואשת כבר..
-
- הצטרפות: 18 אפריל 2017, 07:43
הבן שלי בן השנה עם ליחות ומשתעל יש לו חום גבוה בקושי ישן בלילה חלש וטרוד בנוסף לכך הוא צרוד
הבן שלי בן השנה עם ליחות ומשתעל יש לו חום גבוה בקושי ישן בלילה חלש וטרוד בנוסף לכך הוא צרוד
-
כרית מלח: לשים מלח בציפית של כרית, לקפל כמה פעמים (או לתפור ) ולישון על זה. מייבש את הנזלת והליחה. עיסוי החזה והגב בשמן זית. בצל חתוך ליד המיטה. זה מה שאני עושה
-
שלום אני אמא לילד בן חודש ושבוע יש לו נזלת והוא משתעל המון ויש לו ליחה איך אפשר לגרום לליחה ולנזלת לעבורר כואב לי לראות אותו ככה משתעל ואני לא יודעת איך להקל עליו
אמא לבת 7 חודשים. היא מקיאה כבר כמעט שבוע לפחות פעם ביום. הרופאה אומרת שזה ויראלי אבל לדעתי זה ליחה שתקועה לה כי וירוס הוא מקסימום 3 ימים. אני מרגישה שמשהו תקוע לה אבל לא מצליח לצאת וגורם לה להשתעל ולהקיא. אני מתוסכלת. רוצה שיהיה לה טוב ושלא תסבול. מה לעשות?
-
היי יש לי תינוקת בת חודשים שכבר שבועים לא מרגישה טוב בשבוע וחצי האחרונים היא מקבלת אנלציה ובשלוש ימים האחרונים היא קיבלה גם כדור ורוד קטן שממיסים במים ונתנים לה ועדיין אין לה שיפור יש לה מלאא לילות ונהעה לה קוצר נשימה וכולה אדומההה
בבית חולים בדקו אותה ואמרו שהריאות נקיות....
אני מאד בלחץץץ לא יודעת כבר מה לעשות כדי שהליחה תיצא לההה היא לא ישנה כמו שצריך ולא אוכלת טובה
יש לך עימה עבורי ??
בבית חולים בדקו אותה ואמרו שהריאות נקיות....
אני מאד בלחץץץ לא יודעת כבר מה לעשות כדי שהליחה תיצא לההה היא לא ישנה כמו שצריך ולא אוכלת טובה
יש לך עימה עבורי ??
תינוק בין 4 חודשים מלא בליחה ולא מסתדר עם האינלציה, צורח כבר כשרואה את הקופסה, יש למשהי פיתרון אחר לייבוש, משהי הייתה בחדר מלח, זה עוזר?