תמיכה לתומכת הנקה
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
תמיכה לתומכת הנקה
פלוני אלמונית -
קראי על ייעוץ/הדרכה בדף יועצות הנקה, על תומכת הנקה בדף המתאים, ועל שאר הנושאים - ליגת לה לצ'ה ונושאי הנקה אחרים בדפים שמופיעים ברשימה בדף מדור הנקה.
קראי על ייעוץ/הדרכה בדף יועצות הנקה, על תומכת הנקה בדף המתאים, ועל שאר הנושאים - ליגת לה לצ'ה ונושאי הנקה אחרים בדפים שמופיעים ברשימה בדף מדור הנקה.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
תמיכה לתומכת הנקה
לי יש קצת פרטים.
הקורס אמור להתחיל בספטמבר, עוד לא נקבע תאריך מדוייק (עד כמה שאני יודעת).
זה יהיה באיכילוב- ת"א.
ימי ה' מ- 9:00 עד 14:00 ויש גם תרגול מעשי שצריך לעשות. משהו בין 3 ל-4 שעות, עם שיחה אחרי זה. את זה ניתן לעשות אחרי השיעור (יעני יום ה' עד 18:00 בערך), או ביום ג' (אלו פשוט הימים בהם אסתר גרוניס נמצאת, לפי הבנתי).
מחיר 1350$
זה פחות או יותר מה שאני יודעת.
את יכולה להתקשר וישלחו לך טפסים ופרטים (יש טלפון ב יועצות הנקה )
הקורס אמור להתחיל בספטמבר, עוד לא נקבע תאריך מדוייק (עד כמה שאני יודעת).
זה יהיה באיכילוב- ת"א.
ימי ה' מ- 9:00 עד 14:00 ויש גם תרגול מעשי שצריך לעשות. משהו בין 3 ל-4 שעות, עם שיחה אחרי זה. את זה ניתן לעשות אחרי השיעור (יעני יום ה' עד 18:00 בערך), או ביום ג' (אלו פשוט הימים בהם אסתר גרוניס נמצאת, לפי הבנתי).
מחיר 1350$
זה פחות או יותר מה שאני יודעת.
את יכולה להתקשר וישלחו לך טפסים ופרטים (יש טלפון ב יועצות הנקה )
-
- הצטרפות: 29 מאי 2003, 02:49
- דף אישי: הדף האישי של דיאנה_ב*
תמיכה לתומכת הנקה
פלוני אלמוני, קצת סדר:
הקורס של בתיה הוא תחילת ההכשרה של יועצות הנקה. בנוסף לקורס הן צריכות מספר גדול של שעות ניסיון מעשי ולאחר מכן לעבור מבחן, ואז הן יהיו יועצות הנקה מוסמכות ויוכלו ליעץ בתשלום ולפתור בעיות בהנקה.
מדריכות לה לצ'ה לא יכולות לייעץ בתשלום ולפתור בעיות, הן מנחות מפגשי תמיכה קבוצתיות ונותנות מידע כללי על הנקה בטלפון. כשהן מזהות בעיה הן אמורות להציע לפנות ליועצת הנקה כדי לפתור אותה (אם זו לא בעיה של חוסר ידע בלבד, שמתן ידע כללי יכול לפתור אותה).
מדריכת הנקה, אם לשאול את ההגדרה של ד"ר לייבוביץ' בתשובה לשאלה דומה בפורום אחר, היא כל מי שמגדירה את עצמה כזו. כלומר אין סטנדרט בינלאומי (או סטנדרט בכלל) לרמת ותוכן ההכשרה, מספר השעות המעשיות והמבחן שיש לעשות כדי לקבל את התואר "מדריכת הנקה". (זה לא אומר שאין כמה מעולות כאלה, כולל כמה שאני מכירה אישית, אבל התואר עצמו למעשה לא אומר דבר).
לדעתי, הדרך הטובה ביותר למנוע בעיות בהנקה היא להשתתף במפגש של הכנה להנקה של יועצת הנקה מוסמכת. "הספר של ג'ינה" הוא לא של ג'ינה
אלא ספר הלימוד בקורס תומכות הנקה של ג'ינה (מה זה תומכת הנקה תוכלי למצוא בדף תומכת הנקה ) שהוא "הנקה פשוטה וטבעית" של גוון גוטש. אני מניחה שאפשר לרכוש אותו דרך לה לצ'ה.
עוד מקור טוב למידע ולקבלת תשובות לשאלות על הנקה הם הפורומים באינטרנט המנוהלים על ידי יועצות הנקה מוסמכות: הפורום של אסתר גרוניס בתפוז, הפורום של ד"ר לייבוביץ' בסטארמד (http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=31).
בהצלחה וכל הכבוד על ההתכוננות הרצינית מראש!
הקורס של בתיה הוא תחילת ההכשרה של יועצות הנקה. בנוסף לקורס הן צריכות מספר גדול של שעות ניסיון מעשי ולאחר מכן לעבור מבחן, ואז הן יהיו יועצות הנקה מוסמכות ויוכלו ליעץ בתשלום ולפתור בעיות בהנקה.
מדריכות לה לצ'ה לא יכולות לייעץ בתשלום ולפתור בעיות, הן מנחות מפגשי תמיכה קבוצתיות ונותנות מידע כללי על הנקה בטלפון. כשהן מזהות בעיה הן אמורות להציע לפנות ליועצת הנקה כדי לפתור אותה (אם זו לא בעיה של חוסר ידע בלבד, שמתן ידע כללי יכול לפתור אותה).
מדריכת הנקה, אם לשאול את ההגדרה של ד"ר לייבוביץ' בתשובה לשאלה דומה בפורום אחר, היא כל מי שמגדירה את עצמה כזו. כלומר אין סטנדרט בינלאומי (או סטנדרט בכלל) לרמת ותוכן ההכשרה, מספר השעות המעשיות והמבחן שיש לעשות כדי לקבל את התואר "מדריכת הנקה". (זה לא אומר שאין כמה מעולות כאלה, כולל כמה שאני מכירה אישית, אבל התואר עצמו למעשה לא אומר דבר).
לדעתי, הדרך הטובה ביותר למנוע בעיות בהנקה היא להשתתף במפגש של הכנה להנקה של יועצת הנקה מוסמכת. "הספר של ג'ינה" הוא לא של ג'ינה

עוד מקור טוב למידע ולקבלת תשובות לשאלות על הנקה הם הפורומים באינטרנט המנוהלים על ידי יועצות הנקה מוסמכות: הפורום של אסתר גרוניס בתפוז, הפורום של ד"ר לייבוביץ' בסטארמד (http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=31).
בהצלחה וכל הכבוד על ההתכוננות הרצינית מראש!
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
תמיכה לתומכת הנקה
אני עכשיו לקראת סיום הקורס של בתיה ורציתי רק להוסיף שלמיטב ידיעתי זה הקורס היחד שיש בן שעות קליניות. 100 שעות הקורס עצמו ועוד 60 שעות קליניקה. זה המון יחסית ל-0. אבל כלום כדי להרגיש מה זה.
חוץ מזה יש המון שעורים והרבה קריאה. מי שטוב באנגלית הרבה יותר קל לו (אולי בגלל זה נראה לי שזה הרבה שעורים...). ובתיה מדהימה כמובן, כבר אמרתי?
וגילה, מבחינת נסיעות, זה סיוט לא נורמלי אבל אני מנסה לעודד אותך אם תחליטי ללכת על זה. הקורס עצמו בימי חמישי 9:00-14:00. אח"כ יש קליניקה-4 3 שעות. במקום להשאר באותו יום אפשר לעשות את הקליניקה בימי שלישי משך כל היום. בתיה שם מ-8:00 עד 18:00. אני לא אומרת לך חס וחלילה לבוא פעמיים בשבוע, אל תבהלי לי. רק שפעם בחודש אין קורס כי בתיה לוקחת חופש. באותו שבוע את יכולה לבוא ביום שלישי (כי אין חמישי) ולעשות כמה שעות. שלא לדבר על זה שאם לא תצליחי לעשות את השעות המעשיות תוכלי להשלים בשנה אחרי.
ואם תוכלי לעשות את זה עם עולל/ית משלך, זה אני כבר לא יודעת. אני מאמינה שכן. מנשא.
חוץ מזה יש המון שעורים והרבה קריאה. מי שטוב באנגלית הרבה יותר קל לו (אולי בגלל זה נראה לי שזה הרבה שעורים...). ובתיה מדהימה כמובן, כבר אמרתי?
וגילה, מבחינת נסיעות, זה סיוט לא נורמלי אבל אני מנסה לעודד אותך אם תחליטי ללכת על זה. הקורס עצמו בימי חמישי 9:00-14:00. אח"כ יש קליניקה-4 3 שעות. במקום להשאר באותו יום אפשר לעשות את הקליניקה בימי שלישי משך כל היום. בתיה שם מ-8:00 עד 18:00. אני לא אומרת לך חס וחלילה לבוא פעמיים בשבוע, אל תבהלי לי. רק שפעם בחודש אין קורס כי בתיה לוקחת חופש. באותו שבוע את יכולה לבוא ביום שלישי (כי אין חמישי) ולעשות כמה שעות. שלא לדבר על זה שאם לא תצליחי לעשות את השעות המעשיות תוכלי להשלים בשנה אחרי.
ואם תוכלי לעשות את זה עם עולל/ית משלך, זה אני כבר לא יודעת. אני מאמינה שכן. מנשא.
-
תמיכה לתומכת הנקה
אבל אני מנסה לעודד אותך אם תחליטי ללכת על זה
תודה.
די ברור לי ש(אם ואם ואם ואם, )אני אצטרך לחפש (ושבתיה תסכים...) פתרונות מענינים לשעות הקליניות.
ורד -
כמה שבועות הקורס? 100 שעות עיוניות = 20 פגישות. ככה?
> גילה שוב מכריחה את ורד לעשות תרגילי חילוק <
תודה.
די ברור לי ש(אם ואם ואם ואם, )אני אצטרך לחפש (ושבתיה תסכים...) פתרונות מענינים לשעות הקליניות.
ורד -
כמה שבועות הקורס? 100 שעות עיוניות = 20 פגישות. ככה?
> גילה שוב מכריחה את ורד לעשות תרגילי חילוק <
תמיכה לתומכת הנקה
ורד, תודה!
מצטרפת לבקשה של גילה לבצע קצת תרגילי חילוק (אז מספטמבר עד פברואר? )
עדה
מצטרפת לבקשה של גילה לבצע קצת תרגילי חילוק (אז מספטמבר עד פברואר? )
עדה
-
תמיכה לתומכת הנקה
כן, מדובר על 20 פגישות. שזה...? משהו כמו 5-6 חודשים (חגים וכאלה נראה לי מותחים את זה קצת).
תמר למה התכוונת ב:
רק שפעם בשבוע אין קורס כי בתיה לוקחת חופש. ? פעם בחודש? או פעם בקורס? אנא הבהירי.
וחוצמזה אשמח לשמוע ממך (או מאחרות) עוד על הקורס. סתם כדי להתגרות...
אם תוכלי גם אולי לתת קצת מרשימת הקריאה שלך, אולי אפשר יהיה להתחיל כבר לפני...? "המייל שלי" [email protected]
תמר למה התכוונת ב:
רק שפעם בשבוע אין קורס כי בתיה לוקחת חופש. ? פעם בחודש? או פעם בקורס? אנא הבהירי.
וחוצמזה אשמח לשמוע ממך (או מאחרות) עוד על הקורס. סתם כדי להתגרות...
אם תוכלי גם אולי לתת קצת מרשימת הקריאה שלך, אולי אפשר יהיה להתחיל כבר לפני...? "המייל שלי" [email protected]
-
תמיכה לתומכת הנקה
פעם בחודש. וזה טוב. זה נותן אויר לנשימה (ולהשלים עבודות...) אבל מצד שני מאריך מאוד את הקורס. ואני כבר הולכת לתקן את הטעות שעשיתי (איזה כיף לערוך דף!!)
יש לנו ספר לקורס שצריך לקרוא בו פרק בשבוע וחוץ מזה מאמרים שהיא נותנת. היא ממליצה הרבה על עוד ספרים שהם לא חובה אבל כדאי להיות בעיניינים.
יש לנו ספר לקורס שצריך לקרוא בו פרק בשבוע וחוץ מזה מאמרים שהיא נותנת. היא ממליצה הרבה על עוד ספרים שהם לא חובה אבל כדאי להיות בעיניינים.
-
תמיכה לתומכת הנקה
אז בעצם מדובר ב 3-4 פעמים בחודש? זה נשמע הרבה הרבה יותר מעשי!
-
תמיכה לתומכת הנקה
או. סוף סוף הבנת אותי, גילה. 

-
תמיכה לתומכת הנקה
נפלא, זה גם יעזור לנו לתכנן איזושהי חופדשה משפחתית שדודו מפנטז עליה וכבר חשבנו שלא תצא לפועל!
תמיכה לתומכת הנקה
תמר,
אם זו לא טרחה גדולה מדי, תוכלי לתת כאן את רשימת הספרות של הקורס (או חלקה)?
תודה,
עדה
אם זו לא טרחה גדולה מדי, תוכלי לתת כאן את רשימת הספרות של הקורס (או חלקה)?
תודה,
עדה
-
תמיכה לתומכת הנקה
- חדשות-חדשות-
תמיכה לתומכת הנקה
גילה,זה טוב, לא?
נספיק ללדת...
וגילה, תגידי, את יודעת משהו לגבי הסטאז'? הרי צריך 500 שעות בשביל ה IBCLC, ובקורס יש רק 60...
נספיק ללדת...
וגילה, תגידי, את יודעת משהו לגבי הסטאז'? הרי צריך 500 שעות בשביל ה IBCLC, ובקורס יש רק 60...
-
תמיכה לתומכת הנקה
זה שני דברים שלא קשורים אחד לשני.
לא ביררתי לגבי הסטאז' (500 שעות), אלא רק לגבי השעות הקליניות (60 בקורס).
מה שכן - תסתכלי למעלה, נשמע שאולי תהיה אפשרות מבטיחה צפונית יותר .... (אני, אישית, לא ממהרת לשומקום).
טוב? לא יודעת. מעט יותר מעשי - כי זה פרוש.
יש הנחיה של בית החולים לא להביא תינוקות לקליניקה (לא להפגיש תינוקות "מבחוץ" עם הילודים של בית החולים). לא דרישה מופרכת, המשמעות - שמרטף במרחק קריאה להנקה (בימי שלישי, של הקליניקה, חמותי פנויה, אבל לא ברור שב כל שבוע, מה גם שצפויה עוד לידה במשפחה שתעסיק אותה).
לשעורים העיוניים - אין בעיה לבוא עם יונק/ת (מה יש לך? מתי את צפויה ללדת?). מאידך, לקראת הסוף, יהיה קשה יותר לתינוק בן 7 חודשים לשבת בשקט במנשא בשעור.
אם אני אחליט להצטרף - אפשר לנסות להתארגן יחד על בייביסיטר במקום (ורד, גם את בענין?).
> גילה שונאת לוותר על דברים בגלל אילוצי מציאות <
לא ביררתי לגבי הסטאז' (500 שעות), אלא רק לגבי השעות הקליניות (60 בקורס).
מה שכן - תסתכלי למעלה, נשמע שאולי תהיה אפשרות מבטיחה צפונית יותר .... (אני, אישית, לא ממהרת לשומקום).
טוב? לא יודעת. מעט יותר מעשי - כי זה פרוש.
יש הנחיה של בית החולים לא להביא תינוקות לקליניקה (לא להפגיש תינוקות "מבחוץ" עם הילודים של בית החולים). לא דרישה מופרכת, המשמעות - שמרטף במרחק קריאה להנקה (בימי שלישי, של הקליניקה, חמותי פנויה, אבל לא ברור שב כל שבוע, מה גם שצפויה עוד לידה במשפחה שתעסיק אותה).
לשעורים העיוניים - אין בעיה לבוא עם יונק/ת (מה יש לך? מתי את צפויה ללדת?). מאידך, לקראת הסוף, יהיה קשה יותר לתינוק בן 7 חודשים לשבת בשקט במנשא בשעור.
אם אני אחליט להצטרף - אפשר לנסות להתארגן יחד על בייביסיטר במקום (ורד, גם את בענין?).
> גילה שונאת לוותר על דברים בגלל אילוצי מציאות <
-
תמיכה לתומכת הנקה
אני בינתיים מצאתי בייביסיטר סבא וסבתא.
מקווה שזה יסתדר.
אוי, חדשות מצויינות לגבי אחרי החגים. מתי זה? אוקטובר? אמצע? סוף?
זה יהיה ממש טוב, יסתנכרן עם החופשה של דודו מהעבודה ואולי נוכל ליסוע קצת...
מקווה שזה יסתדר.
אוי, חדשות מצויינות לגבי אחרי החגים. מתי זה? אוקטובר? אמצע? סוף?
זה יהיה ממש טוב, יסתנכרן עם החופשה של דודו מהעבודה ואולי נוכל ליסוע קצת...
תמיכה לתומכת הנקה
גילה,
אני עוד צריכה לעשות חושבים בנושאים ה"גדולים יותר":
אם אני מוכנה להשקיע בזה את הזמן והכסף הנדרשים?
מה עם התיזה? מה בכלל הכיוון בהמשך? (אני לא פוסלת אפשרות לעשות את זה כ"תחביב", משהו שאני מאמינה בו ועושה בהתנדבות, אבל לא מתפרנסת ממנו...)
מתי לחזור לעבודה (מצפים שאחזור אחרי 3 חודשים)? ואם להאריך את החופשה, איך להתארגן כלכלית?
בקיצור- מחשבות לא פשוטות.
מאוד יעזור אם אצליח לסיים את (רוב) התיזה לפני הלידה, ואז תמיד אוכל להתייחס לקורס כאל "צ'ופר" שאני נותנת לעצמי.
ולגי הלידה: זה בן (יש לי בת בת שנתיים). הוא צפוי ב2/9 (אבל אם לשפוט לפי אחותו הגדולה, 16/9 הוא תאריך ריאלי יותר...)
בינתיים השארתי הודעה לבתיה ובקשה לקבל פרטים, והיא לא חזרה אלי.
נראה מה יהיה.
בכל מקרה, במידה ואני הולכת על זה, אשמח לחלוק בייביסיטר, ויתכן שיש לי אפילו מועמדות. רק נצטרך למצוא מקום שכל החבורה תוכל להיות בו בזמן שאנחנו בקליניקה (אולי יש שם חדר שאפשר "להתנחל" בו?)
לגבי הסטאז', אם אין משהו שקשור לקורס, ואם אלך על זה, אני מתכוונת לשאול את ד"ר לייבוביץ' אם היא זקוקה לעוזרת מתנדבת באודים. נראה לי שהיא עשויה להסכים.
עדה
אני עוד צריכה לעשות חושבים בנושאים ה"גדולים יותר":
אם אני מוכנה להשקיע בזה את הזמן והכסף הנדרשים?
מה עם התיזה? מה בכלל הכיוון בהמשך? (אני לא פוסלת אפשרות לעשות את זה כ"תחביב", משהו שאני מאמינה בו ועושה בהתנדבות, אבל לא מתפרנסת ממנו...)
מתי לחזור לעבודה (מצפים שאחזור אחרי 3 חודשים)? ואם להאריך את החופשה, איך להתארגן כלכלית?
בקיצור- מחשבות לא פשוטות.
מאוד יעזור אם אצליח לסיים את (רוב) התיזה לפני הלידה, ואז תמיד אוכל להתייחס לקורס כאל "צ'ופר" שאני נותנת לעצמי.
ולגי הלידה: זה בן (יש לי בת בת שנתיים). הוא צפוי ב2/9 (אבל אם לשפוט לפי אחותו הגדולה, 16/9 הוא תאריך ריאלי יותר...)
בינתיים השארתי הודעה לבתיה ובקשה לקבל פרטים, והיא לא חזרה אלי.
נראה מה יהיה.
בכל מקרה, במידה ואני הולכת על זה, אשמח לחלוק בייביסיטר, ויתכן שיש לי אפילו מועמדות. רק נצטרך למצוא מקום שכל החבורה תוכל להיות בו בזמן שאנחנו בקליניקה (אולי יש שם חדר שאפשר "להתנחל" בו?)
לגבי הסטאז', אם אין משהו שקשור לקורס, ואם אלך על זה, אני מתכוונת לשאול את ד"ר לייבוביץ' אם היא זקוקה לעוזרת מתנדבת באודים. נראה לי שהיא עשויה להסכים.
עדה
-
תמיכה לתומכת הנקה
עדה, קיבלנו ספר אחד חובה לקורס:
Counseling the Nursing Mother-Judith Lauwers & Debbie Shinskie
חוץ מזה בתיה מחלקת מאמרים. וממליצה כמעט כל פגישה על ספר.
Counseling the Nursing Mother-Judith Lauwers & Debbie Shinskie
חוץ מזה בתיה מחלקת מאמרים. וממליצה כמעט כל פגישה על ספר.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
תמיכה לתומכת הנקה
הרי צריך 500 שעות בשביל ה IBCLC,
צר לי לאכזב אתכן. צריך 2500 שעות קליניות כדי לגשת לבחינה של ה IBCLC
פרטים באתר של IBLCE
צר לי לאכזב אתכן. צריך 2500 שעות קליניות כדי לגשת לבחינה של ה IBCLC
פרטים באתר של IBLCE
-
תמיכה לתומכת הנקה
הרי צריך 500 שעות בשביל ה IBCLC,
מישהי (תמר? עדה?) כתבה למעלה שיש ענין חדש של - רק 500 שעות, בתנאי שהן בליווי של יועצת מוסמכת.
מישהי (תמר? עדה?) כתבה למעלה שיש ענין חדש של - רק 500 שעות, בתנאי שהן בליווי של יועצת מוסמכת.
-
- הצטרפות: 29 מאי 2003, 02:49
- דף אישי: הדף האישי של דיאנה_ב*
תמיכה לתומכת הנקה
וזה כתוב ממש באותו אתר ששגית הפנתה אליו:
Trial Alternate Pathway F.
Candidates choosing this pathway must document the successful completion of the Clinical Competencies for IBCLC Practice by accruing at least 500 pre-approved hours of hands-on clinical experience, supervised by an IBCLC (RLC) who has recertified at least once. There are no post secondary education requirements, but applicants must complete a minimum of 45 hours of education specific to breastfeeding within three (3) years immediately prior to taking the exam., plus health professional background education, as defined, if applicable.
כאן: http://www.iblce.org/pathways.htm
Trial Alternate Pathway F.
Candidates choosing this pathway must document the successful completion of the Clinical Competencies for IBCLC Practice by accruing at least 500 pre-approved hours of hands-on clinical experience, supervised by an IBCLC (RLC) who has recertified at least once. There are no post secondary education requirements, but applicants must complete a minimum of 45 hours of education specific to breastfeeding within three (3) years immediately prior to taking the exam., plus health professional background education, as defined, if applicable.
כאן: http://www.iblce.org/pathways.htm
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
תמיכה לתומכת הנקה
המרפאה באודים תפתח בתחילת ספטמבר, אך אני לא יודעת עדיין בדיוק באיזה מתכונת, ובודאי יקח זמן מה עד שהיא תפעל בתפוסה מלאה - זה לא כמו מחלקת יולדות שיש אספקה מובטחת של תינוקות ואמהות... כאן נכנס שוב מה שכתבתי עליו לעיל - הפרסום וכו'. אבל בהחלט יתכן שהאפשרות לקבל ייעוץ זול יותר על ידי מתמחות יהווה דווקא תמריץ לחלק מהפונות. מצד שני, מאחר וזה שרות פרטי, יש נשים שחשות אי נוחות לקבל טיפול על ידי מישהו אחר מאשר היועצות המוסמכות שבגללן הגיעו למרפאה. היו לנו בעבר אחיות טיפת חלב שהגיעו מטעם השתלמויות של משרד הבריאות בטיפות החלב, והיו לעיתים אמהות שלא היו מוכנות שהן ישתתפו בביקור שלהן. צריך יהיה לברר איך זה נעשה במרפאות דומות ברחבי העולם. צריך גם לזכור שהדרישה של ה IBLCE אומרת שהמשתלמת תעשה את כל העבודה, תוך תצפית של היועצת המוסמכת, כלומר זה לא שהיועצת תעבוד והמשתלמת תסתכל, כמו שהיה עם אחיות טיפת חלב, וזה שוב מצריך כמובן שיתוף פעולה של האמהות שמגיעות. אנחנו מאד מאד רוצות לעשות את הסטאג' אצלנו במרפאה, אבל זה בהחלט דורש התארגנות ולימוד של הנושא לעומק - איך עושים זאת כך שכולם יהיו מרוצים.
מצד שני - המרפאה צמודה לבית שלי, כך שמטפלת עם תינוק/ות תוכל לבלות שם בזמן שהאמא המשתלמת במרפאה. באמת נכון שלא רצוי שהתינוקות של המשתלמות יהיו במרפאה עצמה, יחד עם תינוקות בני יומם.
עוד שבועיים אני נוסעת לכנס יועצות ההנקה הבינלאומי באוסטרליה, ואני אנסה לברר איך זה נעשה במקומות אחרים.
מצד שני - המרפאה צמודה לבית שלי, כך שמטפלת עם תינוק/ות תוכל לבלות שם בזמן שהאמא המשתלמת במרפאה. באמת נכון שלא רצוי שהתינוקות של המשתלמות יהיו במרפאה עצמה, יחד עם תינוקות בני יומם.
עוד שבועיים אני נוסעת לכנס יועצות ההנקה הבינלאומי באוסטרליה, ואני אנסה לברר איך זה נעשה במקומות אחרים.
-
תמיכה לתומכת הנקה
המרפאה באודים תפתח בתחילת ספטמבר
הידד!
אפשר לספר לבנות בפורום בתפוז?
הידד!
אפשר לספר לבנות בפורום בתפוז?
-
תמיכה לתומכת הנקה
כן גילה, יש את המסלול החדש. יועצת הנקה שעברה הסמכה מחדש לפחות פעם אחת (זה אומר שהיא יועצת לפחות 5 שנים). בעיני זה שווה הרבה הרבה יותר מ-2500 שעות לבד.
-
תמיכה לתומכת הנקה
המרפאה באודים תפתח בתחילת ספטמבר. אפשר לספר לבנות בפורום בתפוז?
אפשר לספר לכולם. עוד אין לי תאריך - כי עוד לא ברור לי מה מצב המרפאה, כמה זמן ידרש לי לסידורים אחרי החזרה (אנחנו מגיעים ב 29.8), הכנסת ילדים לבתי ספר וגן וכו'.
אני כבר מחכה בקוצר רוח לחזור לעבוד!
אפשר לספר לכולם. עוד אין לי תאריך - כי עוד לא ברור לי מה מצב המרפאה, כמה זמן ידרש לי לסידורים אחרי החזרה (אנחנו מגיעים ב 29.8), הכנסת ילדים לבתי ספר וגן וכו'.
אני כבר מחכה בקוצר רוח לחזור לעבוד!
-
תמיכה לתומכת הנקה
בעיני זה שווה הרבה הרבה יותר מ-2500 שעות לבד
גם בעיני (כלקוחה, וכ-אולי-פעם-רוצה-להיות-יועצת).
גם בעיני (כלקוחה, וכ-אולי-פעם-רוצה-להיות-יועצת).
תמיכה לתומכת הנקה
אמא ל 5, אשמח לסייע בהתארגנות.
בשלב הזה אני אמורה להיות ב"חופשת לידה" (איזה שם גרוע יש לתקופה הזאת....) ונראה לי שלא יזיק לי להעסיק את עצמי במשהו מועיל ואקטיבי, שקשור בענייני הנקה, במקביל להיותי ציצי מהלך לגמד ב'.
זאת בתקווה שעד אז אצליח להיפטר מהתיזה המעיקה הזאת...
משהו בודאי אוכל לעשות בכל מקרה.
תגידי מה צריך, ונראה איך מתארגנים.
בלי קשר לקורס, סטאז' וכו', שעליהם עוד ידובר אחר כך.
(אני עוד "חייבת" לך ולדוריס פתיחה של סתימה עקשנית במיוחד...)
עדה
בשלב הזה אני אמורה להיות ב"חופשת לידה" (איזה שם גרוע יש לתקופה הזאת....) ונראה לי שלא יזיק לי להעסיק את עצמי במשהו מועיל ואקטיבי, שקשור בענייני הנקה, במקביל להיותי ציצי מהלך לגמד ב'.
זאת בתקווה שעד אז אצליח להיפטר מהתיזה המעיקה הזאת...
משהו בודאי אוכל לעשות בכל מקרה.
תגידי מה צריך, ונראה איך מתארגנים.
בלי קשר לקורס, סטאז' וכו', שעליהם עוד ידובר אחר כך.
(אני עוד "חייבת" לך ולדוריס פתיחה של סתימה עקשנית במיוחד...)
עדה
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
תמיכה לתומכת הנקה
איזה יופי שהמרפאה נפתחת שוב! אמונטיקון |אנחת רווחה|
לא אשכח שהגעתי למרפאה עם מור, בן שנתיים וחצי לפתיחת milk blister...
התרשמתי עמוקות.
לא אשכח שהגעתי למרפאה עם מור, בן שנתיים וחצי לפתיחת milk blister...
התרשמתי עמוקות.
-
תמיכה לתומכת הנקה
איזה יופי לדעת שמחכים לי! אודיע לכולם כשאגיע, וכמובן שאשמח לכל רעיון או עזרה.
עדה - אני מנצלת את ההזדמנות לאחל לידה טובה - קיסרי, רגיל - לא חשוב - העיקר שיעבר בצורה הטובה ביותר!
עדה - אני מנצלת את ההזדמנות לאחל לידה טובה - קיסרי, רגיל - לא חשוב - העיקר שיעבר בצורה הטובה ביותר!
-
תמיכה לתומכת הנקה
מה אתך!?
מחכים עוד מלפני שנסעת! (כך בקרב הגולשות התפוזיות)
מחכים עוד מלפני שנסעת! (כך בקרב הגולשות התפוזיות)
-
תמיכה לתומכת הנקה
המרכז הרפואי להנקה באודים יפתח שוב בראשית ספטמבר, עם חזרתה של ד"ר ליבוביץ משנת שבתון בחו"ל. מושב אודים נמצא על כביש החוף, דרומית לנתניה.
למרכז דרושה מזכירה שתוכל לענות על טלפונים, לשאול את השאלות הנכונות, לקבוע מה דחוף ומה פחות דחוף, לקבוע תורים, להעודד ולהרגיע, וכד', כלומר מישהי שמבינה משהו בהנקה.
היתה מזכירה נהדרת לפני שהמרפאה נסגרה, ותחילה נראה היה שהיא תחזור, אך עתה מתברר שהיא לא תוכל לחזור לעבוד. כמובן שזו גם הזדמנות מצוינת ללמוד על הנקה.
מדובר בשלב ראשון בעבודה של כחמש שעות ביום, חמישה ימים בשבוע, עד שהמרפאה תתחיל לפעול בהיקף נרחב יותר. מועד תחילת העבודה בתחילת ספטמבר (עוד אין תאריך סופי).
אשמח אם תוכלו לפרסם זאת גם בעמודים נוספים, כי אני עוד לא מספיק מתמצאת באתר כדי לדעת איפה כדאי לשים זאת. שמתי בלוח דרושים, אך אולי כדאי גם בדפים אחרים.
מי שמעוניינת, נא לכתוב לדף שלי, בצרוף אי מייל ליצירת קשר.
למרכז דרושה מזכירה שתוכל לענות על טלפונים, לשאול את השאלות הנכונות, לקבוע מה דחוף ומה פחות דחוף, לקבוע תורים, להעודד ולהרגיע, וכד', כלומר מישהי שמבינה משהו בהנקה.
היתה מזכירה נהדרת לפני שהמרפאה נסגרה, ותחילה נראה היה שהיא תחזור, אך עתה מתברר שהיא לא תוכל לחזור לעבוד. כמובן שזו גם הזדמנות מצוינת ללמוד על הנקה.
מדובר בשלב ראשון בעבודה של כחמש שעות ביום, חמישה ימים בשבוע, עד שהמרפאה תתחיל לפעול בהיקף נרחב יותר. מועד תחילת העבודה בתחילת ספטמבר (עוד אין תאריך סופי).
אשמח אם תוכלו לפרסם זאת גם בעמודים נוספים, כי אני עוד לא מספיק מתמצאת באתר כדי לדעת איפה כדאי לשים זאת. שמתי בלוח דרושים, אך אולי כדאי גם בדפים אחרים.
מי שמעוניינת, נא לכתוב לדף שלי, בצרוף אי מייל ליצירת קשר.
-
- הצטרפות: 15 ינואר 2003, 12:01
- דף אישי: הדף האישי של ש_צברי*
תמיכה לתומכת הנקה
אבקש להצטרף למברכות על המרכז החדש וגם ברוך שובך לארץ. לגבי מזכירה אולי כדאי לתת העדפה מתקנת לאם מניקה?
-
תמיכה לתומכת הנקה
כן, חשבתי דווקא על אמא מניקה, אבל יש בעיה מסוימת. עם הזמן, כאשר התינוק היונק גדל, הוא עלול , כמו כל תינוק, לסבול מנזלות, שעולים וכו' מידי פעם, וזה לא כל כך מוצלח במקום שמגיעים אליו תינוקות בני יומם, חלקם פגים וכו'. באמת התלבטות קשה.
מה אתן באמת אומרות על זה?
מה אתן באמת אומרות על זה?
-
תמיכה לתומכת הנקה
חשבתי על זה בעקבות האיסור על הבאת יונקים גדולים לבית חולים, ל(חלק הקליני של )קורס מדריכות.
ואמא שלו מה - לא מביאה אותם וירוסים אתה לעבודה?
ושאר הצוות, עם ילדים בגיל גן - לא מביאות לעבודה (וממנה הביתה) מי-יודע-כמה-חולירות?
ותינוק שמגיע לביקור אצל רופא במרפאה? לא נחשף וגו'?
העולם אינו סטרילי.
> גילה מצדדת בתזה שמי שצריך לחלות - ימצא כבר ממה/י להדבק <
ואמא שלו מה - לא מביאה אותם וירוסים אתה לעבודה?
ושאר הצוות, עם ילדים בגיל גן - לא מביאות לעבודה (וממנה הביתה) מי-יודע-כמה-חולירות?
ותינוק שמגיע לביקור אצל רופא במרפאה? לא נחשף וגו'?
העולם אינו סטרילי.
> גילה מצדדת בתזה שמי שצריך לחלות - ימצא כבר ממה/י להדבק <
-
תמיכה לתומכת הנקה
בכל זאת, ילדים יותר חולים ממבוגרים. עבד איתי רופא משפחה לאחר השתלת כליה, ואסרו עליו לעבוד עם ילדים, כי קיבל תרופות לדיכוי מערכת החיסון.
וזאת גם אחת הסיבות להפרדת "טיפת חלב", כלומר בדיקת ילדים בריאים, ממרפאות רגילות. והעברת מחלות דרך אדם שלישי (כלומר לא חולה) היא הרבה יותר מצומצמת.
כמובן שיש לתינוק עוד אלף הזדמנויות להדבק, אבל יש גם את הבעיה של מרפאה פרטית - אנשים משלמים כסף, ועלולים לראות בצורה מאד לא חיובית מזכירה המסתובבת עם תינוק מנוזל ליד תינוקם בן היומיים.
מצד שני, אני מאד בעד הבאת תינוק יונק לעבודה. אני ממש מתלבטת. הן מהבחינה הבריאותית, והן מבחינת היות המרפאה פרטית, וציפיית האנשים שיבואו. זה שוב בעיה קשה בגלל שמדובר במקום שצריך לתת שרות, צריך להתקיים כלכלית, ו"הלקוח תמיד צודק". אתם לא תאמינו איזה דברים כבר אמרו לנו...זה מאד קשה.
וזאת גם אחת הסיבות להפרדת "טיפת חלב", כלומר בדיקת ילדים בריאים, ממרפאות רגילות. והעברת מחלות דרך אדם שלישי (כלומר לא חולה) היא הרבה יותר מצומצמת.
כמובן שיש לתינוק עוד אלף הזדמנויות להדבק, אבל יש גם את הבעיה של מרפאה פרטית - אנשים משלמים כסף, ועלולים לראות בצורה מאד לא חיובית מזכירה המסתובבת עם תינוק מנוזל ליד תינוקם בן היומיים.
מצד שני, אני מאד בעד הבאת תינוק יונק לעבודה. אני ממש מתלבטת. הן מהבחינה הבריאותית, והן מבחינת היות המרפאה פרטית, וציפיית האנשים שיבואו. זה שוב בעיה קשה בגלל שמדובר במקום שצריך לתת שרות, צריך להתקיים כלכלית, ו"הלקוח תמיד צודק". אתם לא תאמינו איזה דברים כבר אמרו לנו...זה מאד קשה.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
תמיכה לתומכת הנקה
אמא ל 5, אולי אפשר להתפשר על אמא מניקה שהתינוק לא איתה בזמן העבודה...
עקרונית אני מאוד בעד שילוב עבודה עם הורות, אבל בתור מישהי שניסתה את החוויה בצורות שונות (ובמידה מסוימת, עדיין מנסה) אני ממליצה לאמהות לנסות להימנע מזה, לפחות עם תינוקות קטנים. זה מלחיץ מאוד לנסות לענות לטלפון בצורה מקצועית ועניינית בזמן שהתינוק על הידיים מקטר מעייפות, או רוצה דווקא לצאת ולחקור את סביבותיו, או להקליד במחשב בזמן שלתינוק נורא דחוף לכבות אותו, וכו'.
עקרונית אני מאוד בעד שילוב עבודה עם הורות, אבל בתור מישהי שניסתה את החוויה בצורות שונות (ובמידה מסוימת, עדיין מנסה) אני ממליצה לאמהות לנסות להימנע מזה, לפחות עם תינוקות קטנים. זה מלחיץ מאוד לנסות לענות לטלפון בצורה מקצועית ועניינית בזמן שהתינוק על הידיים מקטר מעייפות, או רוצה דווקא לצאת ולחקור את סביבותיו, או להקליד במחשב בזמן שלתינוק נורא דחוף לכבות אותו, וכו'.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
תמיכה לתומכת הנקה
הייתי היום אצל חברה שיש להתחנוקת בת חמישה ימים.
בברור ראיתי שיש קושי לתינוקת לתפוס נכון את הפטמה. הלסת התחתונה אינה משורבבת החוצה, הפטמה מחליקה לה, ואין תנועות יניקה.היא מתוסכלת בוכה.
אחרי מאמצים רבים היה לי הרושם שהצלחנו לגרום לה לפתוח את הפה בצורה הנכונה. ( הזוית, התנוחה, האף מול הפטמה, הפה הפעור ...וכ')
הסתמכתי על כך שהאוזן והרקות זזו בזמן היניקה.
מה דעתכן?
בברור ראיתי שיש קושי לתינוקת לתפוס נכון את הפטמה. הלסת התחתונה אינה משורבבת החוצה, הפטמה מחליקה לה, ואין תנועות יניקה.היא מתוסכלת בוכה.
אחרי מאמצים רבים היה לי הרושם שהצלחנו לגרום לה לפתוח את הפה בצורה הנכונה. ( הזוית, התנוחה, האף מול הפטמה, הפה הפעור ...וכ')
הסתמכתי על כך שהאוזן והרקות זזו בזמן היניקה.
מה דעתכן?
-
תמיכה לתומכת הנקה
מיץ פטל כל הכבוד לך!!!
נסי לחשוב על כך שהיא לא צריכה
לתפוס נכון את הפטמה
אלא לתפוס נכון את השד
זה הבדל משמעותי!
זה יכול לקחת קצת זמן, אולי אפילו כמה ימים, אבל היא צריכה להבין את הדברים הבסיסיים:
לחכות עד שהתינוקת תפתח פה מספיק גדול ואז במהירות להצמיד אותה אל השד, כך שהתינוקת תיקח אל פיה חלק גדול יותר מההילה שמתחת לפיטמה. יותר מאשר החלק העליון שלה.
בשביל כך על האם לשבת בתנוחה נוחה וזקופה, עדיף עם תמיכה לגב ואולי גם עם תמיכה לרגליים- שווה בדיקה.
צריך לראות שנוח לה עם התנוחה ואם לא, למצוא תנוחה שתהיה לה נוחה, אפילו רק בשביל ההתחלה. אולי יד נגדית לשד, אולי פוטבול. תלוי במצב, גודל השד, חוזק הידיים וכו'. כריות לתמיכה.
שימי לב לאופן היניקה- יש יניקות קצרות ומהירות בהתחלה והן אמורות להשתנות ליניקות ארוכות ועמוקות יותר, נסי לעקוב אחרי זה.
הרבה סבלנות ורצון ו....תמיכה- שלך, של בעלה, של הסבתות, של חברות, אולי יועצת הנקה, אם יש צורך.
אין ספק שצריך להשקיע בזה קצת בהתחלה, אבל כדאי
בהצלחה לשתיכן!
נסי לחשוב על כך שהיא לא צריכה
לתפוס נכון את הפטמה
אלא לתפוס נכון את השד
זה הבדל משמעותי!
זה יכול לקחת קצת זמן, אולי אפילו כמה ימים, אבל היא צריכה להבין את הדברים הבסיסיים:
לחכות עד שהתינוקת תפתח פה מספיק גדול ואז במהירות להצמיד אותה אל השד, כך שהתינוקת תיקח אל פיה חלק גדול יותר מההילה שמתחת לפיטמה. יותר מאשר החלק העליון שלה.
בשביל כך על האם לשבת בתנוחה נוחה וזקופה, עדיף עם תמיכה לגב ואולי גם עם תמיכה לרגליים- שווה בדיקה.
צריך לראות שנוח לה עם התנוחה ואם לא, למצוא תנוחה שתהיה לה נוחה, אפילו רק בשביל ההתחלה. אולי יד נגדית לשד, אולי פוטבול. תלוי במצב, גודל השד, חוזק הידיים וכו'. כריות לתמיכה.
שימי לב לאופן היניקה- יש יניקות קצרות ומהירות בהתחלה והן אמורות להשתנות ליניקות ארוכות ועמוקות יותר, נסי לעקוב אחרי זה.
הרבה סבלנות ורצון ו....תמיכה- שלך, של בעלה, של הסבתות, של חברות, אולי יועצת הנקה, אם יש צורך.
אין ספק שצריך להשקיע בזה קצת בהתחלה, אבל כדאי

בהצלחה לשתיכן!
-
תמיכה לתומכת הנקה
אפשר להעלות שאלה אחרת לגמרי?
מהצד השני, בעצם.
(אם יתפתח, נפתח דףחדש).
יצא לי, בימים האחרונים, לדבר עם שתי אמהות שהאינטראקציה שלהן עם מדריכות הנקה (המדריכות מוכרות לי, אמינות, נחמדות, רציניות וכו') היתה קשה להן - הן נכנסו למגננה של "מה פתאום נותנים לי עצות?". מדובר באמהות מיניקות, שרוצות להמשיך להיניק (כלומר - זה לא המקרה של סיבות לאי הנקה). האם אתן - התומכות, מדריכות, יועצות מכירות מצב כזה? מרגישות דברים כאלה? מה אתן עושות עם זה?
מהצד השני, בעצם.
(אם יתפתח, נפתח דףחדש).
יצא לי, בימים האחרונים, לדבר עם שתי אמהות שהאינטראקציה שלהן עם מדריכות הנקה (המדריכות מוכרות לי, אמינות, נחמדות, רציניות וכו') היתה קשה להן - הן נכנסו למגננה של "מה פתאום נותנים לי עצות?". מדובר באמהות מיניקות, שרוצות להמשיך להיניק (כלומר - זה לא המקרה של סיבות לאי הנקה). האם אתן - התומכות, מדריכות, יועצות מכירות מצב כזה? מרגישות דברים כאלה? מה אתן עושות עם זה?
תמיכה לתומכת הנקה
אני חושבת שלפעמים יש מדריכות אמינות ונחמדות אבל הן לא "קולטות" את האמא ולא יודעות איך לדבר אליה. אל הלב שלה. יש באמת הרבה אימהות שרוצות להניק אבל עדיין לא עשו שלום עם איזשהו קושי(שלאו דווקא קשור ישירות להנקה אבל להן הוא מתחבר אליה)- חוסר שינה, להשאר קרוב פיזית אל תהינוק, איבוד ה"עצמאות", החלב שנוזל מן השדיים, הנקה בפומבי-ונראה לי שמדריכות לפעמים כל כך רוצות לעזור ולתת עיצות טובות שהן מפספסות הן ה"מחסום" הזה. לפעמים צריך לרכך בכדי להגיע.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2006, 23:02
- דף אישי: הדף האישי של אשה_לומדת*
תמיכה לתומכת הנקה
רוצה להחיות את הדף. מתלבטת אם להרשם לקורס של בטיה דוויס.הנושא של הנקה מאד מעניין אותי, כנראה בגלל שלא הצלחתי להניק כמו שרציתי, בגלל חוסר ידע וחוסר בטחון.
מאד רוצה לתקן את הטעות עם הילד הבא, ומצד שני מאד פוחדת שהקורס והתעסקות עם נושא ההנקה יעורר בי תסכול, מכיוון שלא הצלחתי להניק כמו שצריך וכמו שרציתי.
אני קוראת סמויה באתר כבר הרבה זמן ופעם ראשונה העזתי לכתוב.
אשמח לקבל תגובות ועצות בנושא.
מצטערת על השגיעות והניסוח. העיברית היא לא שפת האם שלי.
מאד רוצה לתקן את הטעות עם הילד הבא, ומצד שני מאד פוחדת שהקורס והתעסקות עם נושא ההנקה יעורר בי תסכול, מכיוון שלא הצלחתי להניק כמו שצריך וכמו שרציתי.
אני קוראת סמויה באתר כבר הרבה זמן ופעם ראשונה העזתי לכתוב.
אשמח לקבל תגובות ועצות בנושא.
מצטערת על השגיעות והניסוח. העיברית היא לא שפת האם שלי.