תמי גלילי
תמי גלילי
תמי, אלפי סליחות! תיקנתי על מנת שהכוונה תהיה ברורה. מצטערת, ממש לא התכוונתי לפגוע.
מקוה שאתם בטוב!
<לא יודעת האם את מזהה>
מקוה שאתם בטוב!
<לא יודעת האם את מזהה>
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
תמי גלילי
תודה, לא נפגעתי, זה יותר עניין עקרוני. וגם לא זיהיתי...
תמי גלילי
את צודקת כמובן. זה היה חוסר רגישות מצידי. אשים לב, להבא. תודה שהדגשת את זה בשבילי.
טוב לי בעילום שם ובלי דף בית. חופשיה ממחויבות. לא הייתי שורדת את החשיפה כמוך בשם מלא. תחת ניק לא שרדתי.
טוב לי בעילום שם ובלי דף בית. חופשיה ממחויבות. לא הייתי שורדת את החשיפה כמוך בשם מלא. תחת ניק לא שרדתי.
-
- הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
- דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*
תמי גלילי
מזמן לא נתקלתי בתגובה ארסית כל כך למה שכתבתי בבאופן. מעניין למה?
אם פגעתי בך או במי שהוא אישית לא התכוונתי.
אני מדברת על מחקר חדש המדבר על תהליך אפיגנטי .
אירוע הלידה הוא קריטי לילוד.
השינויים האפיגנטיים מתיחסים לחווית הלידה של הוריו או סביו במאה ה20 . תהליך הלידה במשך מאות שנים אינו מעודד התקשרות אם -ילוד ובנגוד לשאר היונקים אנחנו חונכנו להאמין שטוב לילוד בידי המטפל האחר.
אם פגעתי בך או במי שהוא אישית לא התכוונתי.
אני מדברת על מחקר חדש המדבר על תהליך אפיגנטי .
אירוע הלידה הוא קריטי לילוד.
השינויים האפיגנטיים מתיחסים לחווית הלידה של הוריו או סביו במאה ה20 . תהליך הלידה במשך מאות שנים אינו מעודד התקשרות אם -ילוד ובנגוד לשאר היונקים אנחנו חונכנו להאמין שטוב לילוד בידי המטפל האחר.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
תמי גלילי
תודה, ראיתי והתייחסתי כבר כשפורסם בסיינטיפיק וויינט.
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
תמי גלילי
תמי, תודה על המידע הרבה שציינת בדף הרעלת כספית.
יש לי שלוש שאלות שנותרו פתוחות ואשמח מאוד למענה או הכוונה בנושא:
ג'ינג'ית
יש לי שלוש שאלות שנותרו פתוחות ואשמח מאוד למענה או הכוונה בנושא:
- מה בנוגע לבעלי חיים? יש לי חתולה שאוכלת לא מעט טונה, אמנון, ושימורי דגים (סרדינים ועוד) של חתולי. האם גם אצל חיות כל נושא הכספית והספיגה בגוף זהים? האם נתקלת במאמר המקשר למידע בנושא?
- עוד בעניין אינפורמציה - לא מצאתי טבלה מסודרת ברשת שמפרטת את סוגי הדגים הפופולרים בארץ ואת רמת הרעילות שבהם. אני מכורה לדגים וזה חשוב לי.
- בנוגע לדגי בריכות, הבנתי שהרעילות בהם מגיעה ממיה גשמים ובכ"ז בארץ אין הרבה גשם ורובם גדלים, אני מניחה במקומות מקורים - האם יש מידע יותר קונקרטי לגבי בריכות דגים בארץ?
ג'ינג'ית
תמי גלילי
תמי שלום,
הרבה זמן לא הייתי בבאופן, וגם כשחזרתי, דברים נעלמו מעיני...
ראיתי את שמך הבוקר, בדף אולי מחר הוא יזחל.
היה לי עצוב וקשה לקרוא את המשפט הזה: הצרות שהיא נתנה לי, למשל, היו גדולות עליי (והתמוטטתי).
את עזרת לי המון. היו דברים שנעזרתי בהם אחרי שקראתי אותם אצלך, והיו דברים שעשיתי, ואז באתי לדף שלך, ומצאתי
התייחסות, נחמה, עצות מצויינות, בדיוק באותן נקודות, בלי שבכלל דיברנו...
אין לך מושג כמה שחיזקת אותי.
אנחנו במקום מצויין היום, הרבה בזכותך, וגם בזכות רז, שאמר לי טלפונית כמה משפטים, שנתנו כח להמון זמן.
אני אפילו לא זוכרת אם הודיתי לך פעם, אם פירטתי לך על מה בדיוק אני מודה לך
אין לי מושג מה שלומך עכשיו, מה איתכם עכשיו, מה גם שערכת ושינית כמעט את כל מה שאני זוכרת מהדף שלך.
מקוה שאתם בטוב @}
ושוב תודה על הכל,
יסמין
הרבה זמן לא הייתי בבאופן, וגם כשחזרתי, דברים נעלמו מעיני...
ראיתי את שמך הבוקר, בדף אולי מחר הוא יזחל.
היה לי עצוב וקשה לקרוא את המשפט הזה: הצרות שהיא נתנה לי, למשל, היו גדולות עליי (והתמוטטתי).
את עזרת לי המון. היו דברים שנעזרתי בהם אחרי שקראתי אותם אצלך, והיו דברים שעשיתי, ואז באתי לדף שלך, ומצאתי
התייחסות, נחמה, עצות מצויינות, בדיוק באותן נקודות, בלי שבכלל דיברנו...
אין לך מושג כמה שחיזקת אותי.
אנחנו במקום מצויין היום, הרבה בזכותך, וגם בזכות רז, שאמר לי טלפונית כמה משפטים, שנתנו כח להמון זמן.
אני אפילו לא זוכרת אם הודיתי לך פעם, אם פירטתי לך על מה בדיוק אני מודה לך
אין לי מושג מה שלומך עכשיו, מה איתכם עכשיו, מה גם שערכת ושינית כמעט את כל מה שאני זוכרת מהדף שלך.
מקוה שאתם בטוב @}
ושוב תודה על הכל,
יסמין
-
תמי גלילי
תודה רבה על הפירגון והאמפתיה, יסמין! וכיף לשמוע שאתם בטוב.
אכן, התמוטטתי, בתחילת 2004. הגענו אז לשפל מכל בחינה אפשרית כמעט (לא מבחינת הקשר בינינו, לרווחתנו), ומאז אנחנו מטפסים יחד מהתהום צעד צעד כשאנחנו אוחזים בציצית ראשנו, נפרדים יותר ויותר ממצב החירום וחוזרים לחיים.
היום שלומנו טוב. לפני שמונה חודשים ומשהו ילדתי את דניאל יובל והוא עושה אותי מאושרת יותר, כמו שכתבתי במקום אחר, גם בשביל יותם. קפצנו ראש לבריכה הגנטית ונראה, חמסה חמסה, שלפחות מאוטיזם הצלחנו להימנע.
אכן, התמוטטתי, בתחילת 2004. הגענו אז לשפל מכל בחינה אפשרית כמעט (לא מבחינת הקשר בינינו, לרווחתנו), ומאז אנחנו מטפסים יחד מהתהום צעד צעד כשאנחנו אוחזים בציצית ראשנו, נפרדים יותר ויותר ממצב החירום וחוזרים לחיים.
היום שלומנו טוב. לפני שמונה חודשים ומשהו ילדתי את דניאל יובל והוא עושה אותי מאושרת יותר, כמו שכתבתי במקום אחר, גם בשביל יותם. קפצנו ראש לבריכה הגנטית ונראה, חמסה חמסה, שלפחות מאוטיזם הצלחנו להימנע.
-
תמי גלילי
מתעוררים פה ולכן כנראה המשך העריכה יחכה.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
תמי גלילי
היי תמי,
אפשר להתנחל עלייך? יש לי חצי מיליון שאלות שהייתי רוצה לשאול אותך.... תגידי לי אם את לא מרגישה חשק לענות @}
התחלתי לעבוד בשירות להתפתחות הילד (אוסטרליה, כרגיל), שירות ממשלתי במימון משרד החינוך-והגיל-הרך, ו... עם ילדים אוטיסטים. משהו שעד עכשיו לא העזתי להתקרב אליו כי "גדול עלי". עכשיו זה עדיין גדול עלי, אבל לא גדול מספיק. מודל העבודה שלנו הוא ביקורי בית וביקורים במסגרות חינוכיות, Family centred.
אז יש לי משפחה עם ילדה חמודה בת שלוש ומשהו, ואני מנסה למפות את הצרכים שלה, הצרכים של המשפחה, מה הם רוצים, ומה ממה שהם רוצים אני יכולה לספק.
ההורים שלה אומרים: שהיא תהיה יותר מעורבת בפעילויות ומשחקים, ולהגדיל טווח קשב וריכוז. אחלה מטרה. יש לי כמה רעיונות ודרכים איך להשיג אותה.
הבעיה שלי: כימיה לא הכי מדהימה עם אמא שלה (נקרא לה לילי). לא קטסטרופה, פשוט תחושת אי-נוחות.
מצד אחד, היא לא הכי מבסוטה מהשירות שהיא מקבלת, שאם נבחן רק את הצד הריפוי-בעיסוקי אפשר להבין את זה, כי היתה לה מרפאה בעיסוק אחרת מאוד מנוסה שעזבה די בפתאומיות, ואז היא קיבלה אותי. וגם לקח לי חודש ליצור קשר עם הגננת ולארגן ביקור בגן (בגלל שגם היא וגם אני עובדות במשרה חלקית, בקושי יש חפיפה בימים). שזה הרבה זמן לכל הדעות.
מצד שני, כל סגנון ההורות וההתנהלות שלה שונה מאוד משלי. שזה לא אמורה להיות בעיה עקרונית, אבל זה מקשה עלי אישית להתכוונן אליה, להבין מה מתאים לה.
נהגתי בחוסר טאקט מסוים, כשהבאתי לה כמה משחקים תחושתיים (=בלגן ולכלוך) לבית הכי נקי ומצוחצח ומסודר באוסטרליה. Never again! את הלקח למדתי, חמש מאות התנצלויות התנצלתי, אבל הרושם הקודם, חוששתני, נשאר.
אז באתי לשם, וישבנו ודיברנו על הצרכים התחושתיים שלה, על הדפוס של הכנסת דברים לפה ואני הצעתי כל מיני דברים, בחנו אותם, והשארתי לה ליישם מה שמתאים להם.
אחר כך באתי עם הפיזיותרפיסטית שלנו, ועשינו כמה טיפולים משותפים. תוך שני סשנים התחלנו להתאפס על איזשהו מודל שמתאים לה: חצי מובנה, חצי floor-time, כלומר יש "סדר יום" חזותי שתוחם את הסשן, מציג רצף של פעילויות ומבהיר כוונות, אבל יש גם גמישות במובן של התזמון של כל פעילות, מה בדיוק עושים עם כל משפחק, ויש את המרכיב הפלורטיימי של לערוב אחריה ולתת פידבק חיובי על מה שהיא עושה, למלל את המשחק שלה, להשתתף במה שמשמעותי בשבילה וכו'.
היום באנו אליה, ומה קרה? אמא שלה נאלצה להיעדר מסיבות אישיות. סבא וסבתא שלה היו בבית, וכשבאנו הם נסוגו באלגנטיות למטבח, עם אחותה התאומה, והשאירו לנו להתנהל אתה לבד.
והטיפול היה נורא מוצלח. הכי טוב עד עכשיו.
למה? אולי מכמה סיבות:
א. הבאנו פעילויות (וצורת עבודה) שיותר מתאימות לה, חלקן היא הכירה ואהבה כבר מהפעם הקודמת. וגם: אולי היא כבר פשוט יותר הכירה וזכרה אותנו.
ב. בגלל שאמא שלה לא היתה שם? בטוח שזה השפיע עלי - אני הייתי הרבה יותר נינוחה. אבל האם אי-הנינוחות שלי כשאמא שלה שם השפיע גם על הילדה? ועד כמה?
ג. בגלל שאחותה התאומה לא היתה שם (זה סיפור בפני עצמו, אחותה נצמדת אליה מאוד בזמן האחרון, וגם הסבתא וגם הגננת אמרו לנו שברור שהילדה לא הכי מאושרת מזה)
אחר כך סבתא שלה באה לחדר, ואמרה שמהמטבח שמעו שהיה טיפול טוב, ואמרה לנו שאולי יותר מתאים שתמיד נעבוד אתה לחוד, בלי שאמא שלה ואחותה יהיו "עליה" גם כן. שזה לא מקובל במודל שלנו, של המשפחה במרכז. וחצמזה, מה ההיגיון להוציא את אמא שלה מהמשחק? היא זו שמבלה אתה הכי הרבה ומכירה אותה הכי טוב וכו'. אלא אם כן האמא בעצמה היתה שמחה לסגת אחורה ולהשתמש בנו כדי לנוח קצת ולהעביר אחריות למישהו אחר, או סתם להתבונן מהצד. שכרגע זה לא המצב, היא בהחלט מעורבת מאוד (ורוצה להיות מעורבת, אני מניחה) כשהיא שם.
בקיצור, סיטואציה משפחתית שאני לא יודעת מה לעשות אתה.
אני צריכה להיות נינוחה יותר, כי הביצוע שלי נפגע כשאני מתוחה. אז אני עושה את זה על ידי העלאת הביטחון דרך רכישה של מיומנות מקצועית, למידה, הדרכה, קריאה וכו'. ברור שאין מה לדבר על לעשות את הטיפול בנפרד מהאמא (הו, איזו אפשרות מפתה!) רק כי אני מתוחה. נו, באמת...
אני גם צריכה (באידיאל) לשמש מודל לאמא, כדי לעזור לה לעזור לבת שלה. שזה כרגע קצת מצחיק, כי אני בתחילת הדרך. אם כבר, אז היא אמורה לשמש לי מודל ביחס לבת שלה (אם כי לא באופן כללי ).
ואז יש גם את אחותה. האם זה הגיוני לברר אם יש אפשרות שאחותה לא תהיה שם בסביבה כשאנחנו באים? אבל היא גם ככה סובלת מזה שכל תשומת הלב על א'... ומה זה משליך על היומיום של המשפחה? אי אפשר סתם להרחיק את האחות רק כי היא מעיקה על א', צריך למצוא דרך לספק את הצרכים שלה, שגורמים לה להיצמד כל כך לאחותה. הבעיה היא, אני לא יודעת איך להעלות את הנושא. ומה בכלל הצרכים של אחותה?
אז מה אני עושה עם זה? מה את כאמא היית רוצה בסיטואציה כזאת? תוכלי לעזור לי לעשות סדר במחשבות?
<יצא מבולבל, חוששתני>
אה, ויש גם את הגישה הביורפואית שממה שקראתי קצת (בייחוד ממה שאת כתבת עליה פה ושם) נשמעת לי הגיונית, כמו משהו ששווה להתעמק בו, אבל אני לא יודעת מאיפה להתחיל לקרוא... קצה חוט?
(כנראה אצלנו הגישה הזאת לא הולך חזק במיוחד, אף אחד בצוות לא הזכיר לי את הנושא בחצי שנה שאני שם. אז זה או לימוד אוטודידקטי או כלום. מה שנורא מפתה אותי לוותר על הכל, ורק ללכת בדרך הישר של לעשות מה שהמדריכות שלי והראש צוות שלי אומרות ולא לגלות תחומים מעבר לזה. מתחבר ישר לחוסר הביטחון שלי. אוף!))
וגם: האם לחכות עד שאקרא ואלמד ואהיה חכמה נורא, או להתחיל לגשש בנושא עם המשפחות? למשל, עם המשפחה הזאת, אמרתי לך כבר שזה הבית הכי הכי נקי בחצי הכדור הדרומי. האם שווה לשאול את אמא באילו חומרי ניקיון היא משתמשת? איך אדע אם הם בעייתיים או לא? ואם כן, אולי להציע מעבר לחומרים יותר סביבתיים? (זה הדבר היחיד שאני מרגישה שאני יכולה להעלות עכשיו בתחום הזה, במסגרת הידע וההבנה הנוכחיים שלי)
המון תודה, ואם כל זה מכביד עלייך, אנא שלחי אותי למקום אחר
אפשר להתנחל עלייך? יש לי חצי מיליון שאלות שהייתי רוצה לשאול אותך.... תגידי לי אם את לא מרגישה חשק לענות @}
התחלתי לעבוד בשירות להתפתחות הילד (אוסטרליה, כרגיל), שירות ממשלתי במימון משרד החינוך-והגיל-הרך, ו... עם ילדים אוטיסטים. משהו שעד עכשיו לא העזתי להתקרב אליו כי "גדול עלי". עכשיו זה עדיין גדול עלי, אבל לא גדול מספיק. מודל העבודה שלנו הוא ביקורי בית וביקורים במסגרות חינוכיות, Family centred.
אז יש לי משפחה עם ילדה חמודה בת שלוש ומשהו, ואני מנסה למפות את הצרכים שלה, הצרכים של המשפחה, מה הם רוצים, ומה ממה שהם רוצים אני יכולה לספק.
ההורים שלה אומרים: שהיא תהיה יותר מעורבת בפעילויות ומשחקים, ולהגדיל טווח קשב וריכוז. אחלה מטרה. יש לי כמה רעיונות ודרכים איך להשיג אותה.
הבעיה שלי: כימיה לא הכי מדהימה עם אמא שלה (נקרא לה לילי). לא קטסטרופה, פשוט תחושת אי-נוחות.
מצד אחד, היא לא הכי מבסוטה מהשירות שהיא מקבלת, שאם נבחן רק את הצד הריפוי-בעיסוקי אפשר להבין את זה, כי היתה לה מרפאה בעיסוק אחרת מאוד מנוסה שעזבה די בפתאומיות, ואז היא קיבלה אותי. וגם לקח לי חודש ליצור קשר עם הגננת ולארגן ביקור בגן (בגלל שגם היא וגם אני עובדות במשרה חלקית, בקושי יש חפיפה בימים). שזה הרבה זמן לכל הדעות.
מצד שני, כל סגנון ההורות וההתנהלות שלה שונה מאוד משלי. שזה לא אמורה להיות בעיה עקרונית, אבל זה מקשה עלי אישית להתכוונן אליה, להבין מה מתאים לה.
נהגתי בחוסר טאקט מסוים, כשהבאתי לה כמה משחקים תחושתיים (=בלגן ולכלוך) לבית הכי נקי ומצוחצח ומסודר באוסטרליה. Never again! את הלקח למדתי, חמש מאות התנצלויות התנצלתי, אבל הרושם הקודם, חוששתני, נשאר.
אז באתי לשם, וישבנו ודיברנו על הצרכים התחושתיים שלה, על הדפוס של הכנסת דברים לפה ואני הצעתי כל מיני דברים, בחנו אותם, והשארתי לה ליישם מה שמתאים להם.
אחר כך באתי עם הפיזיותרפיסטית שלנו, ועשינו כמה טיפולים משותפים. תוך שני סשנים התחלנו להתאפס על איזשהו מודל שמתאים לה: חצי מובנה, חצי floor-time, כלומר יש "סדר יום" חזותי שתוחם את הסשן, מציג רצף של פעילויות ומבהיר כוונות, אבל יש גם גמישות במובן של התזמון של כל פעילות, מה בדיוק עושים עם כל משפחק, ויש את המרכיב הפלורטיימי של לערוב אחריה ולתת פידבק חיובי על מה שהיא עושה, למלל את המשחק שלה, להשתתף במה שמשמעותי בשבילה וכו'.
היום באנו אליה, ומה קרה? אמא שלה נאלצה להיעדר מסיבות אישיות. סבא וסבתא שלה היו בבית, וכשבאנו הם נסוגו באלגנטיות למטבח, עם אחותה התאומה, והשאירו לנו להתנהל אתה לבד.
והטיפול היה נורא מוצלח. הכי טוב עד עכשיו.
למה? אולי מכמה סיבות:
א. הבאנו פעילויות (וצורת עבודה) שיותר מתאימות לה, חלקן היא הכירה ואהבה כבר מהפעם הקודמת. וגם: אולי היא כבר פשוט יותר הכירה וזכרה אותנו.
ב. בגלל שאמא שלה לא היתה שם? בטוח שזה השפיע עלי - אני הייתי הרבה יותר נינוחה. אבל האם אי-הנינוחות שלי כשאמא שלה שם השפיע גם על הילדה? ועד כמה?
ג. בגלל שאחותה התאומה לא היתה שם (זה סיפור בפני עצמו, אחותה נצמדת אליה מאוד בזמן האחרון, וגם הסבתא וגם הגננת אמרו לנו שברור שהילדה לא הכי מאושרת מזה)
אחר כך סבתא שלה באה לחדר, ואמרה שמהמטבח שמעו שהיה טיפול טוב, ואמרה לנו שאולי יותר מתאים שתמיד נעבוד אתה לחוד, בלי שאמא שלה ואחותה יהיו "עליה" גם כן. שזה לא מקובל במודל שלנו, של המשפחה במרכז. וחצמזה, מה ההיגיון להוציא את אמא שלה מהמשחק? היא זו שמבלה אתה הכי הרבה ומכירה אותה הכי טוב וכו'. אלא אם כן האמא בעצמה היתה שמחה לסגת אחורה ולהשתמש בנו כדי לנוח קצת ולהעביר אחריות למישהו אחר, או סתם להתבונן מהצד. שכרגע זה לא המצב, היא בהחלט מעורבת מאוד (ורוצה להיות מעורבת, אני מניחה) כשהיא שם.
בקיצור, סיטואציה משפחתית שאני לא יודעת מה לעשות אתה.
אני צריכה להיות נינוחה יותר, כי הביצוע שלי נפגע כשאני מתוחה. אז אני עושה את זה על ידי העלאת הביטחון דרך רכישה של מיומנות מקצועית, למידה, הדרכה, קריאה וכו'. ברור שאין מה לדבר על לעשות את הטיפול בנפרד מהאמא (הו, איזו אפשרות מפתה!) רק כי אני מתוחה. נו, באמת...
אני גם צריכה (באידיאל) לשמש מודל לאמא, כדי לעזור לה לעזור לבת שלה. שזה כרגע קצת מצחיק, כי אני בתחילת הדרך. אם כבר, אז היא אמורה לשמש לי מודל ביחס לבת שלה (אם כי לא באופן כללי ).
ואז יש גם את אחותה. האם זה הגיוני לברר אם יש אפשרות שאחותה לא תהיה שם בסביבה כשאנחנו באים? אבל היא גם ככה סובלת מזה שכל תשומת הלב על א'... ומה זה משליך על היומיום של המשפחה? אי אפשר סתם להרחיק את האחות רק כי היא מעיקה על א', צריך למצוא דרך לספק את הצרכים שלה, שגורמים לה להיצמד כל כך לאחותה. הבעיה היא, אני לא יודעת איך להעלות את הנושא. ומה בכלל הצרכים של אחותה?
אז מה אני עושה עם זה? מה את כאמא היית רוצה בסיטואציה כזאת? תוכלי לעזור לי לעשות סדר במחשבות?
<יצא מבולבל, חוששתני>
אה, ויש גם את הגישה הביורפואית שממה שקראתי קצת (בייחוד ממה שאת כתבת עליה פה ושם) נשמעת לי הגיונית, כמו משהו ששווה להתעמק בו, אבל אני לא יודעת מאיפה להתחיל לקרוא... קצה חוט?
(כנראה אצלנו הגישה הזאת לא הולך חזק במיוחד, אף אחד בצוות לא הזכיר לי את הנושא בחצי שנה שאני שם. אז זה או לימוד אוטודידקטי או כלום. מה שנורא מפתה אותי לוותר על הכל, ורק ללכת בדרך הישר של לעשות מה שהמדריכות שלי והראש צוות שלי אומרות ולא לגלות תחומים מעבר לזה. מתחבר ישר לחוסר הביטחון שלי. אוף!))
וגם: האם לחכות עד שאקרא ואלמד ואהיה חכמה נורא, או להתחיל לגשש בנושא עם המשפחות? למשל, עם המשפחה הזאת, אמרתי לך כבר שזה הבית הכי הכי נקי בחצי הכדור הדרומי. האם שווה לשאול את אמא באילו חומרי ניקיון היא משתמשת? איך אדע אם הם בעייתיים או לא? ואם כן, אולי להציע מעבר לחומרים יותר סביבתיים? (זה הדבר היחיד שאני מרגישה שאני יכולה להעלות עכשיו בתחום הזה, במסגרת הידע וההבנה הנוכחיים שלי)
המון תודה, ואם כל זה מכביד עלייך, אנא שלחי אותי למקום אחר
-
תמי גלילי
וגם, תגידי לי אם יותר מתאים להעביר את זה לבלוג שלך.
@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@
או למחוק ולהציק למישהו אחר
@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@
או למחוק ולהציק למישהו אחר
-
תמי גלילי
(הולכת לקרוא את המבוא החלקי לגישה מהפורום בתפוז)
-
תמי גלילי
תמרוש, אני מאותגרת הקלדה ויש כאן המון עניינים להתייחסות! ננסה סקייפ? יש לי כמה רעיונות להפניות בשבילך בתור התחלה .
-
תמי גלילי
בתור התחלה:
- אל תנסי להשיג את כל המטרות מיד. יכוליות אפילו שתצטרכי כרגע לעשות ההפך ממה שאת רוצה להשיג...נניח, להרחיק את האם כרגע. או לערב אותה כרגע. נכון לעכשיו נראה לי שהמטרה העיקרית היא ביסוס אמון, ולזה צריך להתכוונן. זה יאפשר לך לעזור לילדה.
- אני הייתי גם שותקת לגבי נוכחות האם בשיעור, ונותנת לסבתא לעשות את העבודה בשבילך. שהאם תחליט אם מתאים לה. לפחות האפשרות תהיה על השולחן.
- עם המשפחה הספציפית הזו, הייתי מחכה לפני שאני מעלה את הנושא הביו רפואי.
- את לא צריכה למלא את צרכי כולם באותה מידה ובאותו זמן. יש לך סדר עדיפויות. הילדה עצמה, למשל, עומדת כרגע מבחינתך במקום גבוה יותר בסדר העדיפויות מאחותה.
תמי גלילי
ילדתי את דניאל יובל והוא עושה אותי מאושרת
מזל טוב! איזה יופי
מזל טוב! איזה יופי
-
תמי גלילי
קודם כל, המון תודה
עם המשפחה הספציפית הזו, הייתי מחכה לפני שאני מעלה את הנושא הביו רפואי.
למה?
נכון לעכשיו נראה לי שהמטרה העיקרית היא ביסוס אמון, ולזה צריך להתכוונן. זה יאפשר לך לעזור לילדה.
נכון מאוד. השילוב של הטיפול המוצלח האחרון, ביחד עם ביקור במוצלח בגן, ביחד עם החומר (המוצלח) שאני קוראת עכשיו, נותנים לי הרגשה הרבה יותר טובה ביחס לתפקיד שלי עם הילדה, הרבה דברים התבהרו לי (בקשר למה שאני יכולה להציע להם בסיטואציה) ואני חושבת שמעכשיו יהיה לי יותר קל לבנות מערכת יחסים פרודוקטיבית עם אמא.
נותנת לסבתא לעשות את העבודה בשבילך
לדעתי הסבתא לא תגיד כלום, או לפחות תנסה לא להגיד כלום, כי לדעתה אין לה מקום להתערב. אבל זה לא בוער לי כל כך כרגע. לא יודעת למה, אני חושבת שיהיה בסדר
עם המשפחה הספציפית הזו, הייתי מחכה לפני שאני מעלה את הנושא הביו רפואי.
למה?
נכון לעכשיו נראה לי שהמטרה העיקרית היא ביסוס אמון, ולזה צריך להתכוונן. זה יאפשר לך לעזור לילדה.
נכון מאוד. השילוב של הטיפול המוצלח האחרון, ביחד עם ביקור במוצלח בגן, ביחד עם החומר (המוצלח) שאני קוראת עכשיו, נותנים לי הרגשה הרבה יותר טובה ביחס לתפקיד שלי עם הילדה, הרבה דברים התבהרו לי (בקשר למה שאני יכולה להציע להם בסיטואציה) ואני חושבת שמעכשיו יהיה לי יותר קל לבנות מערכת יחסים פרודוקטיבית עם אמא.
נותנת לסבתא לעשות את העבודה בשבילך
לדעתי הסבתא לא תגיד כלום, או לפחות תנסה לא להגיד כלום, כי לדעתה אין לה מקום להתערב. אבל זה לא בוער לי כל כך כרגע. לא יודעת למה, אני חושבת שיהיה בסדר
-
תמי גלילי
_עם המשפחה הספציפית הזו, הייתי מחכה לפני שאני מעלה את הנושא הביו רפואי.
למה?_
פרה פרה. קודם תבססי אמון ומצב שבו מקשיבים לדעתך. ביו רפואי זה לא בדיוק מיינסטרים .
למה?_
פרה פרה. קודם תבססי אמון ומצב שבו מקשיבים לדעתך. ביו רפואי זה לא בדיוק מיינסטרים .
-
תמי גלילי
אמא1, אשמח לדבר אתך בסקייפ. הכתובת בראש הדף. סליחה על הקיצור...
תמי גלילי
היי תמי,
כתבתי שאלה ב אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל בקשר לנייר אפייה
איפה בעצם אפשר למצוא מידע על זה?
אני אשמח אם תוכלי לעזור לי שם
תודה.
כתבתי שאלה ב אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל בקשר לנייר אפייה
איפה בעצם אפשר למצוא מידע על זה?
אני אשמח אם תוכלי לעזור לי שם
תודה.
-
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
תמי גלילי
היום יש גם נייר אפייה חום מצופה בחומרים טבעיים פחות בעייתיים
שואלת גם פה... היכן ניתן למצוא נייר אפייה כזה ?
שואלת גם פה... היכן ניתן למצוא נייר אפייה כזה ?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
-
תמי גלילי
פילה בחנות חרסינה אולי את יכולה לעזור?
-
- הצטרפות: 14 מרץ 2008, 12:00
תמי גלילי
היי תמי, קראתי בפורום "טיפול בקנדידה" שכתבת שלא מומלץ לעשות בדיקת קנדידה בביה"ח אלישע. תוכלי לומר מדוע ?
תמי גלילי
תמי שלום,
רציתי לומר לך תודה על כל המידע הרב שאת נותנת על כל הרעלים שסביבנו,
אני קוראת גם בפורום שלך תכנים מרתקים ממש.
רציתי לשאול שאלה, לגבי צבע לקירות של טמבור.
האם זה רעל מוחלט?
את מכירה תחליפים?
אני ממש מודה לך. בחודשים האחרונים עשית שינוי בחיים שלנו.
רציתי לומר לך תודה על כל המידע הרב שאת נותנת על כל הרעלים שסביבנו,
אני קוראת גם בפורום שלך תכנים מרתקים ממש.
רציתי לשאול שאלה, לגבי צבע לקירות של טמבור.
האם זה רעל מוחלט?
את מכירה תחליפים?
אני ממש מודה לך. בחודשים האחרונים עשית שינוי בחיים שלנו.
-
תמי גלילי
לעינת: תודה!
חיפוש בפורום שלנו על טמבור
אלטרנטיבה בארץ: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... 570735&r=1
חזרה לקנדידה , הנה תוצאות חיפוש בפורום שלנו שמדברות בעד עצמן:
http://www.tapuz.co.il/search2009/?&sta ... 7%93%D7%94
חיפוש בפורום שלנו על טמבור
אלטרנטיבה בארץ: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... 570735&r=1
חזרה לקנדידה , הנה תוצאות חיפוש בפורום שלנו שמדברות בעד עצמן:
http://www.tapuz.co.il/search2009/?&sta ... 7%93%D7%94
תמי גלילי
תודה תמי,
ניצלתי את השנ"ץ של בעז, ו-3/4 דף ממויין (אלומיניום ושאר צרות, כמובן). אני עושה עוד הפסקה כי יש לי כבר בחילה...
צריך לנסח הקדמה לכל באי הדף. אולי בלילה תהיה לי מוזה..
רציתי לשאול אותך עוד שאלה,
במסגרת החירפון המתמשך, עברתי עם מצית על כל הארון, וכל מה שנחרך אחרי 3 שניות הועבר לשק גדול, שיעבור לתרומה.
עכשיו נשארו לי רק כותנות וסיבים טבעיים (למרות שאני לא בטוחה לגבי ויסקוזה, כי אמר לי הספק שלי של הכותנה האורגנית, שויסקוזה עוברת תהליך כימי לא פשוט, כדי להפוך עץ לחוט).
רציתי לשאול אותך לגבי פוליאסטר בבגדים, אם את יכולה להפנות אותי למאמר כלשהו אני אודה לך מאוד..
ניצלתי את השנ"ץ של בעז, ו-3/4 דף ממויין (אלומיניום ושאר צרות, כמובן). אני עושה עוד הפסקה כי יש לי כבר בחילה...
צריך לנסח הקדמה לכל באי הדף. אולי בלילה תהיה לי מוזה..
רציתי לשאול אותך עוד שאלה,
במסגרת החירפון המתמשך, עברתי עם מצית על כל הארון, וכל מה שנחרך אחרי 3 שניות הועבר לשק גדול, שיעבור לתרומה.
עכשיו נשארו לי רק כותנות וסיבים טבעיים (למרות שאני לא בטוחה לגבי ויסקוזה, כי אמר לי הספק שלי של הכותנה האורגנית, שויסקוזה עוברת תהליך כימי לא פשוט, כדי להפוך עץ לחוט).
רציתי לשאול אותך לגבי פוליאסטר בבגדים, אם את יכולה להפנות אותי למאמר כלשהו אני אודה לך מאוד..
תמי גלילי
תמי,
קראתי בפורום שלך, ובא לי פשוט לעבור דירה ולבנות בית חדש מבוץ ועצים.. אני ממש מתוסכלת אני מרגישה חנוקה ומוקפת רעלים, ושאין לי לאן לברוח.
אני מרגישה חרא שצבעתי פעם בגינה ובעז היה לא רחוק ממני בגינה, ושהוא נשם אדים של טרפנטין, רוב הבית שלנו זה מלמין, והכי גרוע- יש לנו פרקט למינציה סינטטי בשני החדרים (שינה ועבודה).
זה נורא!!
רציתי לשאול אותך לגבי תאורה, באיזה תאורה את משתמשת?
אני מצטערת שאני נופלת עליך ככה, אני בזמן האחרון ב"טיהור" הבית וגם ככה כולם חושבים שהשתגעתי.
לצערי לפני כמה חודשים קניתי 10 ליטר צבע (5 כחול 5 ירוק) לצביעת הבית, ועוד לא הספקתי לצבוע, זה עלה המון ועכשיו אני לא יודעת אם זה טוב.. זה של טמבור אבל יש לזה תקן ירוק של מכון התקנים- זה שווה משהו (חוץ מל@#$)?
קראתי בפורום שלך, ובא לי פשוט לעבור דירה ולבנות בית חדש מבוץ ועצים.. אני ממש מתוסכלת אני מרגישה חנוקה ומוקפת רעלים, ושאין לי לאן לברוח.
אני מרגישה חרא שצבעתי פעם בגינה ובעז היה לא רחוק ממני בגינה, ושהוא נשם אדים של טרפנטין, רוב הבית שלנו זה מלמין, והכי גרוע- יש לנו פרקט למינציה סינטטי בשני החדרים (שינה ועבודה).
זה נורא!!
רציתי לשאול אותך לגבי תאורה, באיזה תאורה את משתמשת?
אני מצטערת שאני נופלת עליך ככה, אני בזמן האחרון ב"טיהור" הבית וגם ככה כולם חושבים שהשתגעתי.
לצערי לפני כמה חודשים קניתי 10 ליטר צבע (5 כחול 5 ירוק) לצביעת הבית, ועוד לא הספקתי לצבוע, זה עלה המון ועכשיו אני לא יודעת אם זה טוב.. זה של טמבור אבל יש לזה תקן ירוק של מכון התקנים- זה שווה משהו (חוץ מל@#$)?
תמי גלילי
הי תמי,
קראתי את הדיון על אומגה 3, השכלתי ואני משתמשת כרגע באומגה 3 הגליל בהמלצתך... אני רוצה להזמין מחו"ל קפסולות שהמלצת עליהם, אך
הדיון הוא מ-2006 וההמלצות הן the very finest fish oil - Carlson, Rx Omega 3 Factors - Natural Factors
את עדיין ממליצה על זה או שכבר יש ממצאים/חברות חדשות.
חברה נמצאת בשבוע הקרוב בארה"ב ואודה לתשובתך למייל,
תודה יעל
[email protected]
קראתי את הדיון על אומגה 3, השכלתי ואני משתמשת כרגע באומגה 3 הגליל בהמלצתך... אני רוצה להזמין מחו"ל קפסולות שהמלצת עליהם, אך
הדיון הוא מ-2006 וההמלצות הן the very finest fish oil - Carlson, Rx Omega 3 Factors - Natural Factors
את עדיין ממליצה על זה או שכבר יש ממצאים/חברות חדשות.
חברה נמצאת בשבוע הקרוב בארה"ב ואודה לתשובתך למייל,
תודה יעל
[email protected]
-
תמי גלילי
יעל, עדיין ממליצה. זה מה שאנחנו לוקחים.
עינת, סליחה, רק עכשיו ראיתי! קצר - פוליאסטר נחשב לא טוב (יותם אלרגי) אבל אין לי מאמר בשלוף.
כשאנחנו עברנו לסביבה נקייה נפרדנו מכל דברי הבד שלנו. בעיקר בגלל חומרי כביסה (מרככים) שאי אפשר להיפטר מהם לעולם.
אני כן משתמשת היום בבדים סינתטיים במידת מה, רק מכבסת בחומרים אקולוגיים.
תאורה - לא משתמשת בנורות חסכוניות, יש כאן גם דף על זה איפשהו.
צבע - נסי למכור. טמבור לא מייצרים צבע בלי VOCS למיטב ידיעתי. לא הייתי משתמשת.
עינת, סליחה, רק עכשיו ראיתי! קצר - פוליאסטר נחשב לא טוב (יותם אלרגי) אבל אין לי מאמר בשלוף.
כשאנחנו עברנו לסביבה נקייה נפרדנו מכל דברי הבד שלנו. בעיקר בגלל חומרי כביסה (מרככים) שאי אפשר להיפטר מהם לעולם.
אני כן משתמשת היום בבדים סינתטיים במידת מה, רק מכבסת בחומרים אקולוגיים.
תאורה - לא משתמשת בנורות חסכוניות, יש כאן גם דף על זה איפשהו.
צבע - נסי למכור. טמבור לא מייצרים צבע בלי VOCS למיטב ידיעתי. לא הייתי משתמשת.
תמי גלילי
אני סורגת עכשיו שטיח מהמם מחוטי טריקו, לסלון. חשבתי לסרוג אותו מכותנה אורגנית אבל אחרי חישובים של משקל השטיח העתידי זה היה אמור לעלות 700 שקלים רק הבד..
אולי יום אחד אעשה זאת, אבל היום אין לי שום אופצייה כזו. מאחר ואני חייבת שטיח לחורף הקרוב, ואחרי כל המידע שקראתי אני ממש לא רוצה לחשוב מה יש בשטיחים הקנויים, וגם הנמסרים, החלטתי לסרוג מסדינים ישנים וחוטי טריקו מכותנה וגם כותנה מעורבת עם פוליאסטר.
הרתחתי את הכל פעמיים בתכנית כפולה עם חומרים אקולוגים, חצי ייבשתי במייבש ואז נעלם כל הריח ונשאר ריח של בד נקי, ובחלק שייבשתי בשמש נשאר ריח "חדש". המייבש הוציא גם המון סיבים בלתי נראים.
האם יותם אלרגי למגע בלבד או שגם אם הוא מתקרב לזה אז יש אלרגיה (האם זה נדיף?)
דרך אגב הכנתי לעצמי נעליים מחבל קש וג'ינס משומש, יצא מקסים, בלי שום דבק רק חוט ומחט.
אני אעלה הדרכה אם זה מעניין אותך, אפשר להכין ככה נעלים גם לצעד ראשון, אני מכינה לבן שלי, והן מתאימות גם למים כי אין בהן דבק.
אולי יום אחד אעשה זאת, אבל היום אין לי שום אופצייה כזו. מאחר ואני חייבת שטיח לחורף הקרוב, ואחרי כל המידע שקראתי אני ממש לא רוצה לחשוב מה יש בשטיחים הקנויים, וגם הנמסרים, החלטתי לסרוג מסדינים ישנים וחוטי טריקו מכותנה וגם כותנה מעורבת עם פוליאסטר.
הרתחתי את הכל פעמיים בתכנית כפולה עם חומרים אקולוגים, חצי ייבשתי במייבש ואז נעלם כל הריח ונשאר ריח של בד נקי, ובחלק שייבשתי בשמש נשאר ריח "חדש". המייבש הוציא גם המון סיבים בלתי נראים.
האם יותם אלרגי למגע בלבד או שגם אם הוא מתקרב לזה אז יש אלרגיה (האם זה נדיף?)
דרך אגב הכנתי לעצמי נעליים מחבל קש וג'ינס משומש, יצא מקסים, בלי שום דבק רק חוט ומחט.
אני אעלה הדרכה אם זה מעניין אותך, אפשר להכין ככה נעלים גם לצעד ראשון, אני מכינה לבן שלי, והן מתאימות גם למים כי אין בהן דבק.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
- דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*
תמי גלילי
שלחתי לך מייל
@}
@}
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
תמי גלילי
זה רעיון שאני חושבת עליו הרבה מאוד... להתקשר אלייך, כלומר. אני פשוט לא מצליחה. בעיקר עכשיו. אבל אנסה יותר חזק. אולי בימי סוף השבוע של החג. היום אני נוסעת, אבל בשישי-שבת אהיה בבית, ואולי אפילו אפתח את הסקייפ אם את רוצה לתקוף ראשונה.
שנה טובה מאוד!
שנה טובה מאוד!
-
תמי גלילי
תמי שלום,
בעקבות דברים שקראתי שקראתי על b12 ' רציתי לשאול אותך, אם זה בסדר, לגבי מתן תוסף. הבן שלי בן חמש כמעט ולא אוכל בשר. האם יש תוסף או חלופה אחרת שאת ממליצה עליה (כנ"ל לגבי חומצה פולית) ???
בכל מקרה, שתהיה לך שנה טובה ומבורכת !
בעקבות דברים שקראתי שקראתי על b12 ' רציתי לשאול אותך, אם זה בסדר, לגבי מתן תוסף. הבן שלי בן חמש כמעט ולא אוכל בשר. האם יש תוסף או חלופה אחרת שאת ממליצה עליה (כנ"ל לגבי חומצה פולית) ???
בכל מקרה, שתהיה לך שנה טובה ומבורכת !
תמי גלילי
שלום, יצא לי לקרוא את הדף המאוד מעניין על הרעלת כספית, ויש לי שאלה קטנה, אני מקווה שזה בסדר לשאול פה (כי לא ידעתי אם זה רלוונטי יותר ל סתימות כסף ): האם ידוע על החמרה של פצעי פה כתוצאה מזיהום כספית? נזכרתי שלפני כ5 שנים עשו לי סתימה אפורה ואח"כ הרגשתי רסיס בפה, אז לא ממש ייחסתי לזה חשיבות וייתכן שאפילו בלעתי את זה. כשבוע אח"כ הופיעו לי אפטות (לא חדש) שנמשכו כ-3 חודשים כמעט ללא הפוגה (אחת הלכה אחרת צצה), העניין הוא שבדיוק באותו זמן גם התחלתי קורס צבאי, כלומר שינוי סביבתי שיכול להסביר את הנ"ל. (מיותר לציין שרופאים לא ראו בזה משהו מוזר..) בכל מקרה אני אשמח לדעת אם נתקלת פעם בקישור בין השניים. תודה
-
תמי גלילי
תמי שלום,
האם זרעי צ'יה, מהווים חלופה טובה לצריכה של אומגה שלוש שהוזכרה למעלה ?
האם זרעי צ'יה, מהווים חלופה טובה לצריכה של אומגה שלוש שהוזכרה למעלה ?
-
תמי גלילי
פלוני אלמונית מ-19/9 , B12 בסדר לדעתי, תלוי איזה וכמה. אני ממליצה על מתיל קובלמין. לגבי מינון והמלצות אחרות, כדאי שתתייעצי עם תזונאית ומישהו שיכיר את בנך - אני ממליצה על רוני אנטן המקסימה.
יעל, כן, נדמה לי ששמעתי על זה. אם יהיה לי זמן אני אחפש לך אצל קאטלר (ובכל מקרה ממליצה מאוד על הספרים שלו).
פלוני אלמונית מ-24.9, לא ממליצה. למיטב הבנתי צ'יה = מרווה מרושתת. זה לא מחליף אומגה 3 מדגים (ואם זה פירמידה אז בכלל עדיף להתרחק).
יעל, כן, נדמה לי ששמעתי על זה. אם יהיה לי זמן אני אחפש לך אצל קאטלר (ובכל מקרה ממליצה מאוד על הספרים שלו).
פלוני אלמונית מ-24.9, לא ממליצה. למיטב הבנתי צ'יה = מרווה מרושתת. זה לא מחליף אומגה 3 מדגים (ואם זה פירמידה אז בכלל עדיף להתרחק).
תמי גלילי
תודה, אולי אני אזמין את הספר על האמלגם בהזדמנות (הרשימה כבר ארוכה..) חשבתי גם לעשות בדיקת שיער, אבל בעיקר בגלל חיסון הגרדסיל שעשיתי בעוונותי לפני שהתוודעתי לנושא .
תודה, אולי אני אזמין את הספר על האמלגם בהזדמנות (הרשימה כבר ארוכה..) חשבתי גם לעשות בדיקת שיער, אבל בעיקר בגלל חיסון הגרדסיל שעשיתי בעוונותי לפני שהתוודעתי לנושא .
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ריחות_של_יסמין*
תמי גלילי
אוי איזה בעסה, אני מבינה שלא הלך עם הבית?
אם תצטרכו אתם מוזמנים אלינו בכל מקרה! (יש לנו אפילו מזרון מתנפח חדש!)
אם תצטרכו אתם מוזמנים אלינו בכל מקרה! (יש לנו אפילו מזרון מתנפח חדש!)
תמי גלילי
הי תמי,
אשמח להשאיל לך כיסא בטיחות אבל הוא "פושט",
לא מאוד מתוחכם או נוח
(זה מה שנמצא במכונית של הוריי ככיסא גיבוי שכזה, או כשנוסעים אליהם...
המוכרת בחנות כינתה אותו "כיסא של סבים" כי כל הסבים קונים אותו ככיסא שני...)
בכל אופן אם יש צורך הודיעי לי ואדאג שיגיע לתל אביב
daniwind בג'ימייל
אשמח להשאיל לך כיסא בטיחות אבל הוא "פושט",
לא מאוד מתוחכם או נוח
(זה מה שנמצא במכונית של הוריי ככיסא גיבוי שכזה, או כשנוסעים אליהם...
המוכרת בחנות כינתה אותו "כיסא של סבים" כי כל הסבים קונים אותו ככיסא שני...)
בכל אופן אם יש צורך הודיעי לי ואדאג שיגיע לתל אביב
daniwind בג'ימייל
-
תמי גלילי
תודה רבה רבה דניאלה! פושט זה בסדר גמור.
כרגע נראה שכבר יהיה לנו כיסא, אבל אתקשר איתך אם זה לא ייצא לפועל.
כרגע נראה שכבר יהיה לנו כיסא, אבל אתקשר איתך אם זה לא ייצא לפועל.
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
תמי גלילי
גם לנו יש כסא להשאיל בשמחה אם תרצי...
-
- הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*
תמי גלילי
אתם מגיעים לארץ? ואו! מתי?
יש סיכוי שנספיק להיפגש או שהלו"ז שלכם צפוף בטירוף?
אם תרצו לבקר אותנו ברחובות או להיפגש איפשהו נשמח מאד מאד. הטלפון שלי הוא 054-4511938
נשיקות
יש סיכוי שנספיק להיפגש או שהלו"ז שלכם צפוף בטירוף?
אם תרצו לבקר אותנו ברחובות או להיפגש איפשהו נשמח מאד מאד. הטלפון שלי הוא 054-4511938
נשיקות
-
תמי גלילי
תמי, אני מקווה שאת קוראת פה... אין לי הטלפון שלך והאינטרנט במשורה ובקושי, אנא התקשרי אלי! 0545371474 (מחקי אחרי השימוש) . אשתדל גם לשלוח מייל. הבטחת שנתראה!
-
תמי גלילי
שלחתי גם מייל. (-:.
תמי גלילי
תמי - תרצי שאעלה מידע לעמוד הזה בנושא הבא? http://www.facebook.com/event.php?eid=134674589917846?
-
תמי גלילי
נעמה, לא הבנתי...איזה עמוד?
-
- הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*
תמי גלילי
השארתי לך הודעה בחזרה בסקייפ, חשבתי שראית.
מחר ועד חמישי אני בתל אביב כל יום בסדנה, בסמינר הקיבוצים. אתם קרובים לשם? יש לי הפסקה של שעה בערך בצהריים, אחרת אני לא מאמינה שאצליח להגיע שוב לת"א לפני שאתם נוסעים. אנחנו בתקופה מטורפת.
בכל אופן, הנייד שלי הוא 054-4511938, בואי ננסה לתאם משהו.
מחר ועד חמישי אני בתל אביב כל יום בסדנה, בסמינר הקיבוצים. אתם קרובים לשם? יש לי הפסקה של שעה בערך בצהריים, אחרת אני לא מאמינה שאצליח להגיע שוב לת"א לפני שאתם נוסעים. אנחנו בתקופה מטורפת.
בכל אופן, הנייד שלי הוא 054-4511938, בואי ננסה לתאם משהו.
-
תמי גלילי
שלום תמי,
אולי תוכלי לעזור לי להחליט מה לעשות?
אם יש לך זמן להכנס לדף פלואוריד על שיני חלב דף זמני ולחלוק מידיעותיך הרבות, מאד אודה לך.
תודה מראש, הולנדי ה.
אולי תוכלי לעזור לי להחליט מה לעשות?
אם יש לך זמן להכנס לדף פלואוריד על שיני חלב דף זמני ולחלוק מידיעותיך הרבות, מאד אודה לך.
תודה מראש, הולנדי ה.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי
תמי גלילי
לא, לא קיבלתי. מוזר..
תשלחי שוב ותגידי לי כאן אחרי ששלחת, או שתנסי דרך פ"ב. יש קישור אלי בדף בית.
תשלחי שוב ותגידי לי כאן אחרי ששלחת, או שתנסי דרך פ"ב. יש קישור אלי בדף בית.
-
תמי גלילי
שלום לך אני עשיתי תהליך של תיאור הבית מעין הרע. עם בכור. אבל מי שניה אחרי יש לי פריחה הדמומית בגוף עם גיוי בעור עם שמעת משהוא כזה תודה
-
תמי גלילי
פלוני אלמונית, אין לי מושג.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
תמי גלילי
אשמח לעזור גרפית, פני אלי במייל בבקשה
-
תמי גלילי
לא התקבל מייל.
-
תמי גלילי
אולי אין לך את כתובת המייל הנכונה שלי?
ניסית עם הכתובת שמופיעה אצלי בדפבית?
ניסית עם הכתובת שמופיעה אצלי בדפבית?
-
תמי גלילי
בקרוב, אולי אפילו מחר (-: פשוט המחשב פועל רק ברגעים שהוא בשימוש ספציפי ואחרת מכבים אותו, אז זה דורש ממני להיות יותר מפוקסת. כמובן, יש את הרגעים שאני נסחפת לבאופן, אבל זה חולני וזה בטיפול (סוג של טיפול. יותר מין "נו-נו-נו" כזה). אבל באמת מחר אני אמורה להיות פנויה ובודדה בערב אז ננסה. @}
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
תמי גלילי
הי תמי, מה שלומך? אני זוכרת שבאחד הדפים כתבת מתישהו שאת מכינה מיונז ביתי, ותהיתי מאיזה שמן את מכינה אותו. בנסיונות עבר, מצאתי שלמיונז שלי יש טעם שומני לא נעים. תודה!
-
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
תמי גלילי
תודה! בדיוק התפתח על זה גם דיון בבלוג של גוגוס, בטח ראית.
-
- הצטרפות: 04 יולי 2010, 10:13
תמי גלילי
הי תמי, איך אני יכולה לעזור לך?
אין לי דפבית בכוונה, ואת הבלוג ההוא נטשתי די מזמן... אני באמת צריכה למחוק אותו, הוא כל כך לא רלוונטי כתבי לי כאן, מבטיחה שאחזור לקרוא!
אין לי דפבית בכוונה, ואת הבלוג ההוא נטשתי די מזמן... אני באמת צריכה למחוק אותו, הוא כל כך לא רלוונטי כתבי לי כאן, מבטיחה שאחזור לקרוא!
-
תמי גלילי
תודה! מעדיפה באימייל. את מוכנה לשלוח לי? (הכתובת בראש הדף).
-
תמי גלילי
כתבתי לך .
שוב תודה!
שוב תודה!
-
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
תמי גלילי
שלום תמי,
מקריאה באתר לאורך זמן אני מתרשמת מהתובנות שלך ומהידע שרכשת תוך כדי תנועה.
אני תוהה אם יצא לך להתקל בחיפושייך בתוספים של אומגה 3? אולי את מבינה בזה?
אני מחפשת עכשיו פתרון לבתי, כמפורט בדף שיעול שלא מרפה. יתכן שיש לה טורט. קראתי שאומגה 3 יכול לעזור אבל כל מה שמצאתי ברשת נכתב ע"י בעלי אינטרס והותיר אותי מבולבלת: עדיף דגים או צמחי, ואולי ממרווה? חובה בתוספת מגנזיום ונוגדי חמצון, או שסתם מנסים למכור לי עוד מוצר?ומה הכמות?
אשמח מאד לשמוע אם יש לך מה לתרום. אפשר בדף הנ"ל ואפשר אצלי בדפבית.
תודה רבה,
שלי.
מקריאה באתר לאורך זמן אני מתרשמת מהתובנות שלך ומהידע שרכשת תוך כדי תנועה.
אני תוהה אם יצא לך להתקל בחיפושייך בתוספים של אומגה 3? אולי את מבינה בזה?
אני מחפשת עכשיו פתרון לבתי, כמפורט בדף שיעול שלא מרפה. יתכן שיש לה טורט. קראתי שאומגה 3 יכול לעזור אבל כל מה שמצאתי ברשת נכתב ע"י בעלי אינטרס והותיר אותי מבולבלת: עדיף דגים או צמחי, ואולי ממרווה? חובה בתוספת מגנזיום ונוגדי חמצון, או שסתם מנסים למכור לי עוד מוצר?ומה הכמות?
אשמח מאד לשמוע אם יש לך מה לתרום. אפשר בדף הנ"ל ואפשר אצלי בדפבית.
תודה רבה,
שלי.
-
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
תמי גלילי
היי תמי, רציתי לשמוע את דעתך על המאמר הקצר - http://bodyecology.com/autism.php
-
תמי גלילי
מכירה את האתר כבר שנים, רכשנו ממנו בעבר מוצרים. המאמר עצמו (רק רפרפתי) נראה על פניו פרסומי ואינו מחדש לי.
תמי גלילי
הי תמי, ראיתי שאת מנהלת קומונה של גישה ביו רפואית בתפוז. קראתי את המאמרים שכתבת שם לגבי תזונה, והם נשמעים מאד מעניינים. האם סוגי התזונה האלה נותנים תוצאות גם במקרים של אספרגר? לא תיאורטית, אלא ממש בפועל, סיפורים אמיתיים שאת מכירה, תוצאות משמעותיות. תודה רבה מראש.
-
תמי גלילי
אביבה, אני לא יודעת. אני אפילו לא בטוחה שאספרגר ואוטיזם אלה דרגות חומרה שונות על אותו ספקטרום (כן מבחינה סימפטומתית, אבל לא בטוח שמבחינת הבעיות הפיסיולוגיות שמאחורי זה).
מה שכן, אני חושבת שהגישה הזו יכולה להועיל להרבה אנשים בלי קשר לספקטרום. אולי באוטיזם הבעיות האלה חמורות יותר, אבל כמעט כולנו סובלים מדחק, הרעלה סביבתית ותזונה לא אופטימלית ותוצאותיהם.
מה שכן, אני חושבת שהגישה הזו יכולה להועיל להרבה אנשים בלי קשר לספקטרום. אולי באוטיזם הבעיות האלה חמורות יותר, אבל כמעט כולנו סובלים מדחק, הרעלה סביבתית ותזונה לא אופטימלית ותוצאותיהם.
תמי גלילי
תודה רבה תמי. אני מאד מעריכה את תשובתך. יש לך מושג מי כן יכול יותר להתמצא בסיבות הפיזיולוגיות לאספרגר? ובפתרון התזונתי למצב.
-
תמי גלילי
רוני אנטן היא יועצת תזונה נהדרת שמתמחה בבעיות התפתחות והפרעות למידה, לאוו דווקא באספרגר. לא ידוע לי על מישהו בעולם שמתמחה באספרגר מבחינת תזונה. היא עובדת עם רופא הילדים הכי טוב שאני מכירה (בעצם, הרופא הכי טוב שאני מכירה), ד"ר דייוויד ברגר מפלורידה. תגידי לה שאני הפניתי ותמסרי ד"ש מאיתנו .
www/ronienten.com/he
www/ronienten.com/he
-
תמי גלילי
אגב, זה:
אני אפילו לא בטוחה שאספרגר ואוטיזם אלה דרגות חומרה שונות על אותו ספקטרום (כן מבחינה סימפטומתית, אבל לא בטוח שמבחינת הבעיות הפיסיולוגיות שמאחורי זה).
לא נאמר מחוסר ידע אישי, אלא מהעדר מידע מדעי בכלל . נהוג לשייך אספרגר לספקטרום כי הסימפטומים דומים לאוטיזם, ונכון להיום ההגדרה לספקטרום היא סימפטומתית ולא פיסיולוגית (שזה תמוה ומקומם). אני אישית תוהה אם לא מדובר בשני דברים שונים לחלוטין. (ואז לגבי אספרגר ייתכן שמדובר ב"שונות", כפי שטוענים אירגוני אוטיסטים בוגרים, ואילו אוטיזם הוא בבירור "לקות". לפחות לדעתי הלא PC).
אני אפילו לא בטוחה שאספרגר ואוטיזם אלה דרגות חומרה שונות על אותו ספקטרום (כן מבחינה סימפטומתית, אבל לא בטוח שמבחינת הבעיות הפיסיולוגיות שמאחורי זה).
לא נאמר מחוסר ידע אישי, אלא מהעדר מידע מדעי בכלל . נהוג לשייך אספרגר לספקטרום כי הסימפטומים דומים לאוטיזם, ונכון להיום ההגדרה לספקטרום היא סימפטומתית ולא פיסיולוגית (שזה תמוה ומקומם). אני אישית תוהה אם לא מדובר בשני דברים שונים לחלוטין. (ואז לגבי אספרגר ייתכן שמדובר ב"שונות", כפי שטוענים אירגוני אוטיסטים בוגרים, ואילו אוטיזם הוא בבירור "לקות". לפחות לדעתי הלא PC).
תמי גלילי
ואוו, התשובות שלך חכמות ותורמות. אני מתארת לעצמי שיש סיבה כלשהי שאת בספק שהסיבות לשני הדברים אכן דומות / זהות. תוכלי אולי לפרט מה הסיבה?
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
תמי גלילי
תודה
זה הדדי
זה הדדי
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
תמי גלילי
כל הכבוד על העריכה הנקייה והזריזה! (ילדים, חו"ל...).
אני מתארת לעצמי שיש סיבה כלשהי שאת בספק שהסיבות לשני הדברים אכן דומות / זהות. תוכלי אולי לפרט מה הסיבה?
גם אני ממש אשמח לשמוע תשובה לזה.
(מישהו שאני מעדיפה לא לחשוף אמר לי שלדעתו, כל הגברים במשפחתו "בספקטרום". אני נוטה להסכים איתו, אבל אם כן אז גם אוטיזם וגם אספרגר. אז אולי חלק מהדברים הגנטיים פשוט משותפים לשתי ה"כותרות"?).
אני מתארת לעצמי שיש סיבה כלשהי שאת בספק שהסיבות לשני הדברים אכן דומות / זהות. תוכלי אולי לפרט מה הסיבה?
גם אני ממש אשמח לשמוע תשובה לזה.
(מישהו שאני מעדיפה לא לחשוף אמר לי שלדעתו, כל הגברים במשפחתו "בספקטרום". אני נוטה להסכים איתו, אבל אם כן אז גם אוטיזם וגם אספרגר. אז אולי חלק מהדברים הגנטיים פשוט משותפים לשתי ה"כותרות"?).
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
תמי גלילי
הי תמי, בדיוק התכוונתי לכתוב לך. איך ידעת? יש משהו שהיית רוצה לשאול אותך.
אבל לפני זה: אנחנו גרים בהיילנד-פארק. זה בין ניו-ברנזוויק לאדין במחוז מידלסקס, אם את מכירה את ניו ג'רזי (אני לא).
לפני יומיים בעלי שמע מחוקרת שחוקרת כספית הרבה שנים, שניו-ג'רזי מזוהת מאוד בכספית וברקמות של תושבי ניו-ג'רסי נמצאו רמות של פי שלוש יותר כספיתמאשר הממוצע באמריקה. לטענתה זה בא מהמים (הכספית באויר נספגת בגשם, שאח"ר שותיפ וכו'). לטענתה, פילטר פחמי רגיל במטבח מספיק למניעה. בתור מומחית לכספית בעצמך, מה דעתך? חושבת שיש עוד מקורות לספיגת כספית מלבד מי השתיה (והבישול)? אנחנו משתמשים בפילטר בריטה, אבל הידיעה החדשה מטרידה אותי מאוד.
אבל לפני זה: אנחנו גרים בהיילנד-פארק. זה בין ניו-ברנזוויק לאדין במחוז מידלסקס, אם את מכירה את ניו ג'רזי (אני לא).
לפני יומיים בעלי שמע מחוקרת שחוקרת כספית הרבה שנים, שניו-ג'רזי מזוהת מאוד בכספית וברקמות של תושבי ניו-ג'רסי נמצאו רמות של פי שלוש יותר כספיתמאשר הממוצע באמריקה. לטענתה זה בא מהמים (הכספית באויר נספגת בגשם, שאח"ר שותיפ וכו'). לטענתה, פילטר פחמי רגיל במטבח מספיק למניעה. בתור מומחית לכספית בעצמך, מה דעתך? חושבת שיש עוד מקורות לספיגת כספית מלבד מי השתיה (והבישול)? אנחנו משתמשים בפילטר בריטה, אבל הידיעה החדשה מטרידה אותי מאוד.
-
תמי גלילי
היי, תכתבי לי באימייל, ונחליף מספרי טלפון .
לצערי היא כנראה צודקת לגבי הכספית (בניו ג'רסי יש גם יותר אוטיזם, במקביל).
לגבי המים - אנחנו לא שותים מים של ניו ג'רסי בכלל. רק ממכלים. גם מבשלים בהם. ומתקלחים במים מפולטרים (יש פילטרים לראשי מקלחות), וממלאים גם אמבטיה מהמקלחת דרך הפילטר. אם וכאשר נקנה בית, אני מתכוונת להשקיע בפילטר מים טוב לכל הבית, כנראה אוסמוזה הפוכה.
יש כאן גם בעיית עופרת במים כי הרבה צינורות צופו בעופרת באופן לא חוקי (הרבה בתים ישנים).
אני גם לא שוטפת פירות וירקות אורגניים בכלל. מה שלא נמצא עליהם לא יכול להיות יותר גרוע מהמים של ניו ג'רסי. מתכות כבדות, PCBS ושאר מרעין בישין.
לגבי האוויר אין מה לעשות. בבית יש לנו מטהר אוויר, אבל כשיוצאים נחשפים.
לצערי היא כנראה צודקת לגבי הכספית (בניו ג'רסי יש גם יותר אוטיזם, במקביל).
לגבי המים - אנחנו לא שותים מים של ניו ג'רסי בכלל. רק ממכלים. גם מבשלים בהם. ומתקלחים במים מפולטרים (יש פילטרים לראשי מקלחות), וממלאים גם אמבטיה מהמקלחת דרך הפילטר. אם וכאשר נקנה בית, אני מתכוונת להשקיע בפילטר מים טוב לכל הבית, כנראה אוסמוזה הפוכה.
יש כאן גם בעיית עופרת במים כי הרבה צינורות צופו בעופרת באופן לא חוקי (הרבה בתים ישנים).
אני גם לא שוטפת פירות וירקות אורגניים בכלל. מה שלא נמצא עליהם לא יכול להיות יותר גרוע מהמים של ניו ג'רסי. מתכות כבדות, PCBS ושאר מרעין בישין.
לגבי האוויר אין מה לעשות. בבית יש לנו מטהר אוויר, אבל כשיוצאים נחשפים.
תמי גלילי
שלום
קראתי לעומק ולרוחב את הדף על אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל, שתרמת לו רבות. בכל זאת עלו בי שאלות וכתבתי אותן שם - שתי ההודעות האחרונות. אשמח אם תיכנסי להגיב. בהזדמנות זו - תודה רבה על המידע הרב שתרמת לי בדף זה ובדפים אחרים. תמר
קראתי לעומק ולרוחב את הדף על אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל, שתרמת לו רבות. בכל זאת עלו בי שאלות וכתבתי אותן שם - שתי ההודעות האחרונות. אשמח אם תיכנסי להגיב. בהזדמנות זו - תודה רבה על המידע הרב שתרמת לי בדף זה ובדפים אחרים. תמר
-
תמי גלילי
היי תמי,
רציתי לבקש ממך עצה בנושא דכאונות חורף. אולי במקרה את יודעת משהו בעניין, מתוקף הבקיאות שלך בתוספי מזון...
מאז שעזבנו את ישראל, כל חורף אני בדיכאון, שמתחיל איפשהו במאי ונמשך עד סוף יולי.
פה ימי החורף הקצרים עוד יותר קצרים (שמש שזורחת אחרי שבע בבוקר ושוקעת בחמש) ותוספת החושך הזאת מאוד מאוד משפיעה עלי.
הטמפרטורות הן בערך מה שאני רגילה לו מהארץ.
ידידה שלי אמרה לי שהיא סבלה מדכאונות חורף, עד שגילתה איזה משהו, משהו פשוט כמו ויטמין מסוים או תוסף מזון, וזה ממש פתר לה את הבעיה. רק מה, היא לא הצליחה להיזכר מה זה היה, והקשר בינינו נותק.
אולי ידוע לך משהו בנושא?
ואם לא, את מי היית מציעה לי לשאול?
תודה!
רציתי לבקש ממך עצה בנושא דכאונות חורף. אולי במקרה את יודעת משהו בעניין, מתוקף הבקיאות שלך בתוספי מזון...
מאז שעזבנו את ישראל, כל חורף אני בדיכאון, שמתחיל איפשהו במאי ונמשך עד סוף יולי.
פה ימי החורף הקצרים עוד יותר קצרים (שמש שזורחת אחרי שבע בבוקר ושוקעת בחמש) ותוספת החושך הזאת מאוד מאוד משפיעה עלי.
הטמפרטורות הן בערך מה שאני רגילה לו מהארץ.
ידידה שלי אמרה לי שהיא סבלה מדכאונות חורף, עד שגילתה איזה משהו, משהו פשוט כמו ויטמין מסוים או תוסף מזון, וזה ממש פתר לה את הבעיה. רק מה, היא לא הצליחה להיזכר מה זה היה, והקשר בינינו נותק.
אולי ידוע לך משהו בנושא?
ואם לא, את מי היית מציעה לי לשאול?
תודה!
-
תמי גלילי
היי, תכתבי לי באימייל, ונחליף מספרי טלפון
אבל לאיזה מייל?
המייל שלי: eilatservi בג'ימייל דוט קום
אני רוצה להתייעץ איתך בדיסקרטיות בקשר למשהו
תודה
אבל לאיזה מייל?
המייל שלי: eilatservi בג'ימייל דוט קום
אני רוצה להתייעץ איתך בדיסקרטיות בקשר למשהו
תודה
-
תמי גלילי
כן, קיבלתי,תודה! עוד לא היה לי זמן לענות. אולי עכשו...
-
תמי גלילי
תודה (-:.
(לא מצליחה להגיע לסקייפ )-:).
(לא מצליחה להגיע לסקייפ )-:).
תמי גלילי
הי תמי, אני נהנית לקרוא דברים שלך בנושאים שונים ולמדתי ממך כבר הרבה. אז קודם כל תודה.
אשמח לשמוע את דעתך בדף בת שלוש מגרדת אובססיבית בפנים דף זמני. אם מתאים לך כמובן.
אשמח לשמוע את דעתך בדף בת שלוש מגרדת אובססיבית בפנים דף זמני. אם מתאים לך כמובן.
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
תמי גלילי
קורס בחשיבה שלילית
מכירה?
מכירה?
-
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
תמי גלילי
החברה שלך שמחפשת מקום זמני, את חושבת שתרצה לעבוד כסייעת סיעודית לקשישה? אני לא בטוחה אם השכנה כבר מצאה מי שתחליף את הסייעת הקבועה שלה לחודש, אני יכולה לברר. אם כן, זה דורש נוכחות בבית, גם בלילות, יום חופש אחד בשבוע, לספק חברה בעיקר, בישולים ולטפל בכלבה. לא בטוחה שזה באמת הכל, אבל אפשר לברר. יהיה לה חדר משל עצמה, ותשלום של 3000 ש"ח לחודש.
אם זה יעניין אותה, צרי איתי קשר ואברר אקטואליות.
אם זה יעניין אותה, צרי איתי קשר ואברר אקטואליות.
-
- הצטרפות: 07 מאי 2006, 07:05
- דף אישי: הדף האישי של ליאורה_אורה*
תמי גלילי
היי תמי, אני גרה ברמת-גן ואולי אוכל להציע לחברה שלך מגורים זמניים.
את מוזמנת להתקשר: 054-6606639
ליאורה
את מוזמנת להתקשר: 054-6606639
ליאורה
-
- הצטרפות: 04 יולי 2010, 10:13
תמי גלילי
הי תמי!
אנחנו עוברים לניו ג'רזי, לאיזור פרינסטון... איפה אתם?
מצאתי לא מעט מקורות מידע וקבוצות בניו ג'רזי באופן כללי, אני מקווה שנצליח להשתלב שם בכיף
אשמח לשוחח איתך קצת יותר...
ronnieibclc בג'ימייל.קומ
אנחנו עוברים לניו ג'רזי, לאיזור פרינסטון... איפה אתם?
מצאתי לא מעט מקורות מידע וקבוצות בניו ג'רזי באופן כללי, אני מקווה שנצליח להשתלב שם בכיף
אשמח לשוחח איתך קצת יותר...
ronnieibclc בג'ימייל.קומ
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
תמי גלילי
הי תמי,
רציתי לשאול אם את יודעת על בטיחות של נבטי אלפלפא.
קראתי שאספסת סופחת מתכות כבדות...
תודה
רציתי לשאול אם את יודעת על בטיחות של נבטי אלפלפא.
קראתי שאספסת סופחת מתכות כבדות...
תודה