תמי גלילי
-
- הצטרפות: 19 אפריל 2007, 15:37
- דף אישי: הדף האישי של אלנור_יה*
תמי גלילי
תמי הי,
אולי תוכלי לתת שוב את הפרטים של חיה לוטנר שעושה קילציה? לא מצאתי בדף על הכספית ובדף של סתימות כסף וסתימות שורש.
וגם- באתר של ד"ר גולדשטיין יש תהליך שהוא מכנה דה- טוקסיפיקציה. האם זהו שם אחר לקילציה? (נשמע תאור זהה...) http://www.biodent.co.il/service6.php
תודה רבה רבה!
אולי תוכלי לתת שוב את הפרטים של חיה לוטנר שעושה קילציה? לא מצאתי בדף על הכספית ובדף של סתימות כסף וסתימות שורש.
וגם- באתר של ד"ר גולדשטיין יש תהליך שהוא מכנה דה- טוקסיפיקציה. האם זהו שם אחר לקילציה? (נשמע תאור זהה...) http://www.biodent.co.il/service6.php
תודה רבה רבה!
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
תמי גלילי
בתור אמא ומחכנת, אני אשמח אם תתרמי איזה משהו בדף על לצייר בשביל הילד
יש שם (שוב) נטיה להפוך תאוריה מדעית לאמונה דתית, ואת תמיד מצליחה לאזן. תודה!
יש שם (שוב) נטיה להפוך תאוריה מדעית לאמונה דתית, ואת תמיד מצליחה לאזן. תודה!
-
- הצטרפות: 19 אפריל 2007, 15:37
- דף אישי: הדף האישי של אלנור_יה*
תמי גלילי
תמי,
תודה, תודה על תשובתך. חיזקת את ההרגשה שלי בקשר למושג הזה...
תודה, תודה על תשובתך. חיזקת את ההרגשה שלי בקשר למושג הזה...
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
תמי גלילי
תודה! שימחת אותי מאוד וגם עודדת אותי. זה עולה לי במאמצים גדולים, לנסות לכתוב ככה. בחיי היום-יום אני הרבה יותר סוערת ומתפרצת ולפעמים אפילו מתלהמת... (-:
וקשה לי מאוד להשתדל להתבטא בצורה מדויקת מול אנשים מלאי ידע וחוכמה ולא להתבטל לפניהם לגמרי. חוסר ההשכלה שלי הוא חטוטרת שקשה לי מאוד לשאת על גבי.
וקשה לי מאוד להשתדל להתבטא בצורה מדויקת מול אנשים מלאי ידע וחוכמה ולא להתבטל לפניהם לגמרי. חוסר ההשכלה שלי הוא חטוטרת שקשה לי מאוד לשאת על גבי.
-
תמי גלילי
[-:
באמת שלא חשבתי שככה זה נקרא בעינייך (עיניים שאני מעריכה כל כך!). אני מאוד מתרגשת מזה.
ובעניין הבורות - לא מאמינה עלייך... את מצטיירת לי מעמיקה כל כך, חוקרת, קוראת הכל. מה לך ולבורות?
חייבת ללכת, מישהי קטנה התעוררה וצריכה אמא.
שוב תודה.
באמת שלא חשבתי שככה זה נקרא בעינייך (עיניים שאני מעריכה כל כך!). אני מאוד מתרגשת מזה.
ובעניין הבורות - לא מאמינה עלייך... את מצטיירת לי מעמיקה כל כך, חוקרת, קוראת הכל. מה לך ולבורות?
חייבת ללכת, מישהי קטנה התעוררה וצריכה אמא.
שוב תודה.
תמי גלילי
אח... למה מחקת את עצמך, עד שעניתי לך? או שמישהו אחר צינזר אותך. האלטר אגו שלך...
-
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
תמי גלילי
אין כמוך!!
איזה יופי שיש אנשים כמוך!!
תמשיכי תמשיכי,
אם את שואלת לגבי מה התגובה שלי...
קראתי אותך הרבה היום.
במקרה גם את הסיפור שלך מינואר על המעבר לחינוך ביתי והתיאור המצמרר של החוקים אח"כ.
אני מגיבה לגבי כל אחת מן הפעמים שקראתי אותך
איזה יופי שיש אנשים כמוך!!
תמשיכי תמשיכי,
אם את שואלת לגבי מה התגובה שלי...
קראתי אותך הרבה היום.
במקרה גם את הסיפור שלך מינואר על המעבר לחינוך ביתי והתיאור המצמרר של החוקים אח"כ.
אני מגיבה לגבי כל אחת מן הפעמים שקראתי אותך
-
תמי גלילי
garabed בנטוויז'ן נט איל. יש לי גם סקייפ...
-
תמי גלילי
נו, כדי להיות ראויה יותר לעבור איתך לפסים אישיים קראתי עכשיו את תהליך אבל לשחרור מטראומות ילדות. והשאלה העיקרת שמציקה לי אחרי שקראתי אותו... היא... מה זה הטפיל הזה שמעורר אלימות ועצבנות? כי בטוח שאני סובלת ממנו P-:
סתם, האמת שכל הדף מרתק, ומדהימה (תמיד מחדש) ההשקעה שלך והרצון לחלוק מנסיונך ומתובנותייך. קצת מתסכל שלא ברור איך אפשר, כיום, בארץ, לעשות את הדרך שמתוארת שם.
אם כי לא בטוח שהייתי נכנסת לזה בעצמי, כרגע.
לילה טוב!
את מתוקה (מתפרצת ולא מצנזרת).
סתם, האמת שכל הדף מרתק, ומדהימה (תמיד מחדש) ההשקעה שלך והרצון לחלוק מנסיונך ומתובנותייך. קצת מתסכל שלא ברור איך אפשר, כיום, בארץ, לעשות את הדרך שמתוארת שם.
אם כי לא בטוח שהייתי נכנסת לזה בעצמי, כרגע.
לילה טוב!
את מתוקה (מתפרצת ולא מצנזרת).
-
תמי גלילי
טוב, מי צריך את שתי הקללות הראשונות שהזכרת כשבטוח שיש לי השלישית...
תכתבי לי למייל? אח"כ נוכל להתחמם ולעבור לסקייפ (אני צריכה רק לצלוח את צניחת האנרגיות הנוכחית כדי להיות מסוגלת לדבר).
תכתבי לי למייל? אח"כ נוכל להתחמם ולעבור לסקייפ (אני צריכה רק לצלוח את צניחת האנרגיות הנוכחית כדי להיות מסוגלת לדבר).
-
- הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*
תמי גלילי
הייתי הולכת על עולם קטן כי אנחנו לא שיא החברותיות, או יותר נכון אין לנו המון חברים...
אבל עכשיו אני סקרנית לדעת על מי מדובר...
אני ארים טלפון מחר בשעות הבוקר, את בבית? (אם לא אז תגידי לי מתי יהיה לך נוח, בדפבית או במייל ואז אני אדע מתי להתקשר...)
בינתיים
אבל עכשיו אני סקרנית לדעת על מי מדובר...
אני ארים טלפון מחר בשעות הבוקר, את בבית? (אם לא אז תגידי לי מתי יהיה לך נוח, בדפבית או במייל ואז אני אדע מתי להתקשר...)
בינתיים
-
תמי גלילי
בהצלחה אצל הרופא ועם הנסיעה, אני אתקשר ביום רביעי אם ככה
-
תמי גלילי
תמי שלום,
אשמח אם תוכלי לעזור לי בעניין אצות.
אני משוגעת על אצות ומרגישה שהן בריאות לי (תת פעילות בלוטת התריס).
כתבת בדף על ניקוי רעלים מן הגוף לגבי הכספית באצות.
אשמח אם תוכלי להגיב על דבריו של אופק בנושא:
_אכן יתכנו מתכות כבדות ושאר רעלים - אני לא חושב שהסוגים הקלויים הקיימים בארץ הם טובים יותר.. הם פשוט יקרים יותר כאן. חוץ מזה אני ממליץ מאד מאד מאד על "מיין סיקאוסט" .. http://seaveg.com זאת חברה מקסימה שמוכרת אצות בר שונות לפי קילו.. הכל נבדק נגד רעלים כל שנה - נעמה - ממליץ להוציא 50 דולר לפחות על מגוון אצות לבית.. בסלטים במרקים ופשוט ככה.. מומו מתה על אצות ושמתי לב שילדים רבים שלא בדיוק בקטע של עלים ירוקים.. דווקא אוכלים אצות. זה מסתדר לי כי מבין התיאוריות האבולוציוניות הכי הגיוני לי הקוף האקווטי...
מתכות כבדות ורעלים מצטברים בכמויות גדולות הרבה יותר בבע"ח - בים ובאדמה..
אין כרגע הסכמה לגבי כמה המתכות הכבדות זמינות לגוף כשאוכלים אצות אם בכלל. מה שכן ידוע זה שמתכות כבדות באצות הן strongly bonded with indigestible polysaccharides
ושפוליסאצ'ירידים עוברים דרך הגוף ויוצאים ממנו כמו שהם.
ישנם מחקרים רבים שמראים שאצות אפילו עוזרות לגוף להיפטר ממתכות כבדות שכבר הצטברו.
מה ששוכחים לספר לנו לגבי ברזל זה שיכולת הספיגה עולה משמעותית אבל יכול ההיפטרות יורדת כי בחימום ישנו תהליך כימי שמפריד את הברזל ממולקלות אחרות. הצטברות ברזל בגוף זו תופעה מסוכנת מאד ולצערי שגורה אצל הרבה מאיתנו (בעיקר גברים ונשים לאחר המחזור מסיבות ברורות). אם אני לוקח את ההגיון הזה למתכות אחרות - אז אני מניח שבישול גורם לספיגה מוגברת שלהן וגם מעודד הצטברות. לכן אני מדגיש לרכוש אצות חיות ולא קלויות ולאכול אותן חי!_
וכן, לגבי הנתונים בעמוד הזה
אשמח אם תוכלי לעזור לי בעניין אצות.
אני משוגעת על אצות ומרגישה שהן בריאות לי (תת פעילות בלוטת התריס).
כתבת בדף על ניקוי רעלים מן הגוף לגבי הכספית באצות.
אשמח אם תוכלי להגיב על דבריו של אופק בנושא:
_אכן יתכנו מתכות כבדות ושאר רעלים - אני לא חושב שהסוגים הקלויים הקיימים בארץ הם טובים יותר.. הם פשוט יקרים יותר כאן. חוץ מזה אני ממליץ מאד מאד מאד על "מיין סיקאוסט" .. http://seaveg.com זאת חברה מקסימה שמוכרת אצות בר שונות לפי קילו.. הכל נבדק נגד רעלים כל שנה - נעמה - ממליץ להוציא 50 דולר לפחות על מגוון אצות לבית.. בסלטים במרקים ופשוט ככה.. מומו מתה על אצות ושמתי לב שילדים רבים שלא בדיוק בקטע של עלים ירוקים.. דווקא אוכלים אצות. זה מסתדר לי כי מבין התיאוריות האבולוציוניות הכי הגיוני לי הקוף האקווטי...
מתכות כבדות ורעלים מצטברים בכמויות גדולות הרבה יותר בבע"ח - בים ובאדמה..
אין כרגע הסכמה לגבי כמה המתכות הכבדות זמינות לגוף כשאוכלים אצות אם בכלל. מה שכן ידוע זה שמתכות כבדות באצות הן strongly bonded with indigestible polysaccharides
ושפוליסאצ'ירידים עוברים דרך הגוף ויוצאים ממנו כמו שהם.
ישנם מחקרים רבים שמראים שאצות אפילו עוזרות לגוף להיפטר ממתכות כבדות שכבר הצטברו.
מה ששוכחים לספר לנו לגבי ברזל זה שיכולת הספיגה עולה משמעותית אבל יכול ההיפטרות יורדת כי בחימום ישנו תהליך כימי שמפריד את הברזל ממולקלות אחרות. הצטברות ברזל בגוף זו תופעה מסוכנת מאד ולצערי שגורה אצל הרבה מאיתנו (בעיקר גברים ונשים לאחר המחזור מסיבות ברורות). אם אני לוקח את ההגיון הזה למתכות אחרות - אז אני מניח שבישול גורם לספיגה מוגברת שלהן וגם מעודד הצטברות. לכן אני מדגיש לרכוש אצות חיות ולא קלויות ולאכול אותן חי!_
וכן, לגבי הנתונים בעמוד הזה
-
תמי גלילי
תודה
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
תמי גלילי
חניתה - לצערי אין לי זמן כרגע לעשות ממש מחקר, אני אענה בקיצור עד שאגיע לזה.
מתכות כבדות ורעלים מצטברים בכמויות גדולות הרבה יותר בבע"ח - בים ובאדמה.
נכון, הרבה יותר בים. מצד שני, בכספית אין כמות מינימלית שמזיקה - כמו שכתוב בדף על הכספית. לכן הנתון "יותר בבע"ח" הוא חסר משמעות.
_מה שכן ידוע זה שמתכות כבדות באצות הן strongly bonded with indigestible polysaccharides
ושפוליסאצ'ירידים עוברים דרך הגוף ויוצאים ממנו כמו שהם._
פוליסאצ'ארידים זו מילה לועזית מנופחת לרב סוכרים. רב סוכרים יכולים להיות מסוג עמילנים או מסוג סיבים (צלולוז). זה נכון שצלולוז אינו מתעכל בגוף האדם. אני לא יודעת כרגע מספיק כדי להגיב לטענה שהמתכות קשורות לצלולוז ולכן גם הן אינן נקלטות - אני צריכה לבדוק את זה.
בבל"ת. היה מחקר ש"הראה" שאצה מסוג אלגאה גרמה להפרשה מוגברת של כספית. מחקר אחר הראה שמקורה של הכספית המופרשת היה באלגאה עצמה, ושאלגאה נקייה לא הביאה לאותו אפקט.
התייחסתי לזה כבר באחד הדפים על כספית. אין שום דבר באצות שיכול לגרום לקילציה. קילציה הוא תהליך כימי שיש לו הסבר חד משמעי.
מה ששוכחים לספר לנו לגבי ברזל זה שיכולת הספיגה עולה משמעותית אבל יכול ההיפטרות יורדת כי בחימום ישנו תהליך כימי שמפריד את הברזל ממולקלות אחרות. הצטברות ברזל בגוף זו תופעה מסוכנת מאד ולצערי שגורה אצל הרבה מאיתנו (בעיקר גברים ונשים לאחר המחזור מסיבות ברורות).
עד כאן הגיוני ואני אפילו מסכימה עם חלק, מהמעט שאני יודעת.
אם אני לוקח את ההגיון הזה למתכות אחרות
סליחה? למה לקחת את ההיגיון הזה למתכות אחרות? תן הסבר כימי למה זה נכון. רדוקציה לא תמיד עובדת! בוודאי כשמדובר במשהו קריטי כמו הרעלת מתכות כבדות.
לכן אני מדגיש לרכוש אצות חיות ולא קלויות ולאכול אותן חי!
אני אוהבת אצות מאוד, ולכן אוכלת מהן לפעמים בכמויות קטנות. לאכול אותן חיות ולא קלויות זה בוודאי רעיון טוב והגיוני. מצד שני, ניסיוני המר הביא אותי אישית to err on the side of caution. אני מעדיפה להיות זהירה מדיי. אבל, זו אני.
הסתכלתי באתר של החברה שאופק הפנה אליה. על פניו, היא נראית רצינית ומכובדת, והתרשמתי מהשורה הארוכה של מחקרים מצוטטים. הסתכלתי גם בדף על הבדיקות, שאת הבאת - נראה לי רציני ואמין. מצויינות שם כמויות של מתכות שנמצאו (עופרת, ארסניק וקדמיום) - צריך מחקר נוסף לגבי מה הכמויות האלה אומרות בפועל, אבל אולי בינתיים הייתי נמנעת לפחות מהמוצרים שבהם נמצאה עופרת. גם בכמויות זעירות זה לא רעיון טוב.
בקיצור, ובכפוף למחקר נוסף, אני הייתי מרשה לעצמי לאכול מהאצות האלה - במידה.
ותודה על המידע.
מתכות כבדות ורעלים מצטברים בכמויות גדולות הרבה יותר בבע"ח - בים ובאדמה.
נכון, הרבה יותר בים. מצד שני, בכספית אין כמות מינימלית שמזיקה - כמו שכתוב בדף על הכספית. לכן הנתון "יותר בבע"ח" הוא חסר משמעות.
_מה שכן ידוע זה שמתכות כבדות באצות הן strongly bonded with indigestible polysaccharides
ושפוליסאצ'ירידים עוברים דרך הגוף ויוצאים ממנו כמו שהם._
פוליסאצ'ארידים זו מילה לועזית מנופחת לרב סוכרים. רב סוכרים יכולים להיות מסוג עמילנים או מסוג סיבים (צלולוז). זה נכון שצלולוז אינו מתעכל בגוף האדם. אני לא יודעת כרגע מספיק כדי להגיב לטענה שהמתכות קשורות לצלולוז ולכן גם הן אינן נקלטות - אני צריכה לבדוק את זה.
בבל"ת. היה מחקר ש"הראה" שאצה מסוג אלגאה גרמה להפרשה מוגברת של כספית. מחקר אחר הראה שמקורה של הכספית המופרשת היה באלגאה עצמה, ושאלגאה נקייה לא הביאה לאותו אפקט.
התייחסתי לזה כבר באחד הדפים על כספית. אין שום דבר באצות שיכול לגרום לקילציה. קילציה הוא תהליך כימי שיש לו הסבר חד משמעי.
מה ששוכחים לספר לנו לגבי ברזל זה שיכולת הספיגה עולה משמעותית אבל יכול ההיפטרות יורדת כי בחימום ישנו תהליך כימי שמפריד את הברזל ממולקלות אחרות. הצטברות ברזל בגוף זו תופעה מסוכנת מאד ולצערי שגורה אצל הרבה מאיתנו (בעיקר גברים ונשים לאחר המחזור מסיבות ברורות).
עד כאן הגיוני ואני אפילו מסכימה עם חלק, מהמעט שאני יודעת.
אם אני לוקח את ההגיון הזה למתכות אחרות
סליחה? למה לקחת את ההיגיון הזה למתכות אחרות? תן הסבר כימי למה זה נכון. רדוקציה לא תמיד עובדת! בוודאי כשמדובר במשהו קריטי כמו הרעלת מתכות כבדות.
לכן אני מדגיש לרכוש אצות חיות ולא קלויות ולאכול אותן חי!
אני אוהבת אצות מאוד, ולכן אוכלת מהן לפעמים בכמויות קטנות. לאכול אותן חיות ולא קלויות זה בוודאי רעיון טוב והגיוני. מצד שני, ניסיוני המר הביא אותי אישית to err on the side of caution. אני מעדיפה להיות זהירה מדיי. אבל, זו אני.
הסתכלתי באתר של החברה שאופק הפנה אליה. על פניו, היא נראית רצינית ומכובדת, והתרשמתי מהשורה הארוכה של מחקרים מצוטטים. הסתכלתי גם בדף על הבדיקות, שאת הבאת - נראה לי רציני ואמין. מצויינות שם כמויות של מתכות שנמצאו (עופרת, ארסניק וקדמיום) - צריך מחקר נוסף לגבי מה הכמויות האלה אומרות בפועל, אבל אולי בינתיים הייתי נמנעת לפחות מהמוצרים שבהם נמצאה עופרת. גם בכמויות זעירות זה לא רעיון טוב.
בקיצור, ובכפוף למחקר נוסף, אני הייתי מרשה לעצמי לאכול מהאצות האלה - במידה.
ותודה על המידע.
-
תמי גלילי
תודה על התשובה המושקעת
אם יצא לך להכנס לנושא יותר לעומק, אשמח אם תוכלי לשתף אותי בתוצאות...
יום טוב מאד
אם יצא לך להכנס לנושא יותר לעומק, אשמח אם תוכלי לשתף אותי בתוצאות...
יום טוב מאד
-
תמי גלילי
יקירתי, אפשר להתייעץ איתך על משהו?
אני רוצה לקרוא על אומגה 3 ועל איך כדאי לצרוך אותו, וגם איך אפשר לתת אותו לילדים. אני יודעת שנתקלתי בדברים שכתבת על זה אבל לא יודעת לשחזר איפה, ואיך שהוא יש לי בראש שאת יודעת הרבה על הנושא הזה.
נתקלתי באתר של "דר מרקולה" www.mercola.com אבל לא הצלחתי להבין אם הוא שרלטן או רציני (פעם ראשונה שאני מנסה לשים קישור, מקווה שזה יעבוד). הוא ממליץ על שמן שמופק מ- krill (סוג של שרימפים קטנים) מכל מיני סיבות, וכמובן שהוא גם מוכר את זה... את מכירה את האפשרות הזאת?
תודה וחיבוק
אני רוצה לקרוא על אומגה 3 ועל איך כדאי לצרוך אותו, וגם איך אפשר לתת אותו לילדים. אני יודעת שנתקלתי בדברים שכתבת על זה אבל לא יודעת לשחזר איפה, ואיך שהוא יש לי בראש שאת יודעת הרבה על הנושא הזה.
נתקלתי באתר של "דר מרקולה" www.mercola.com אבל לא הצלחתי להבין אם הוא שרלטן או רציני (פעם ראשונה שאני מנסה לשים קישור, מקווה שזה יעבוד). הוא ממליץ על שמן שמופק מ- krill (סוג של שרימפים קטנים) מכל מיני סיבות, וכמובן שהוא גם מוכר את זה... את מכירה את האפשרות הזאת?
תודה וחיבוק
-
תמי גלילי
הה, ידעתי שאני פונה לאשה הנכונה
יש לי עוד שאלות, אני מקווה שזה לא מעיק עלייך (אם כן תגידי ואני אפסיק):
מצד שני, לנו שמן קריל עזר כמו כוסות רוח למת, ואנחנו לא היחידים שהתיאוריה התנפצה אצלם מול סלע הפרקטיקה בקשר אליהם....
אני מניחה שאת מתייחסת ליותם או גם אליכם? אם לא לוקחים את זה מסיבה מסוימת אלא סתם לצורך בריאות כללית, יש איזה דרך לדעת אם זה עוזר/ נספג כמו שצריך בגוף?
וגם, כשאת אומרת שזאת תיאוריה - מה הכוונה? זה לא מוכח שאפשר להפיק אומגה 3 מקריל?
הריח של השמן מגיע לדברים גם אם הוא לא נוגע בהם (כלומר רק שותים אותו או לוקחים את הכמוסה?)
תודה
יש לי עוד שאלות, אני מקווה שזה לא מעיק עלייך (אם כן תגידי ואני אפסיק):
מצד שני, לנו שמן קריל עזר כמו כוסות רוח למת, ואנחנו לא היחידים שהתיאוריה התנפצה אצלם מול סלע הפרקטיקה בקשר אליהם....
אני מניחה שאת מתייחסת ליותם או גם אליכם? אם לא לוקחים את זה מסיבה מסוימת אלא סתם לצורך בריאות כללית, יש איזה דרך לדעת אם זה עוזר/ נספג כמו שצריך בגוף?
וגם, כשאת אומרת שזאת תיאוריה - מה הכוונה? זה לא מוכח שאפשר להפיק אומגה 3 מקריל?
הריח של השמן מגיע לדברים גם אם הוא לא נוגע בהם (כלומר רק שותים אותו או לוקחים את הכמוסה?)
תודה
-
תמי גלילי
לא, התכוונתי שהתאוריה היא שזה אמור לעשות מה שעושה שמן דגים רק טוב יותר, אבל אצלנו זה לא עשה כלום. בהחלט אפשר להפיק אומגה 3 מקריל והיא גם אמורה להיות איכותית. מכירה את הבדיחה על הרב והשמש? אז אני לא מסתכלת בספר, אני מסתכלת על הילד .
הדרך לדעת אם זה עוזר היא לראות אם יש שיפור עקבי. לגיא בן צבי יש הסבר לגבי השיפור - אין לי כוח למצוא כרגע, אבל יש שיפור שניתן לראות בטווח קצר, יש בטווח בינוני, ויש בטווח ארוך (אחרי חודשיים שלושה של צריכת השמן).
הדרך לדעת אם זה נספג היא שלילית: אם יוצא שתן בריח דגי, זה לא נספג. זה יכול להיות גם במקרה שנותנים כמות גדולה מדיי בבת אחת, ואז אפשר לחלק אותה למנות במשך היום.
לגבי הריח - עוד לא הגעתי למצב שבו הילד לגמרי לא נוגע ושהשמן לא מטפטף על הבגדים, לפחות קצת. או שהילד מוחה את הפה ביד ואז מנגב על החולצה...
מתה מעייפות - הולכת לנוח. נדבר בקרוב?
הדרך לדעת אם זה עוזר היא לראות אם יש שיפור עקבי. לגיא בן צבי יש הסבר לגבי השיפור - אין לי כוח למצוא כרגע, אבל יש שיפור שניתן לראות בטווח קצר, יש בטווח בינוני, ויש בטווח ארוך (אחרי חודשיים שלושה של צריכת השמן).
הדרך לדעת אם זה נספג היא שלילית: אם יוצא שתן בריח דגי, זה לא נספג. זה יכול להיות גם במקרה שנותנים כמות גדולה מדיי בבת אחת, ואז אפשר לחלק אותה למנות במשך היום.
לגבי הריח - עוד לא הגעתי למצב שבו הילד לגמרי לא נוגע ושהשמן לא מטפטף על הבגדים, לפחות קצת. או שהילד מוחה את הפה ביד ואז מנגב על החולצה...
מתה מעייפות - הולכת לנוח. נדבר בקרוב?
-
תמי גלילי
בטח. תרגישי טוב יקירתי. גם כאן עובר על כוחותינו יום עייף ולאה....
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
תמי גלילי
היי תמי.
אקדים ואספר לך שבין היתר (אך בעיקר) הדברים שכתבת פה באתר גרמו לי להימנע מצריכת דגים ולהמליץ לאנשים אחרים להימנע מהם (אני בקרוב אהיה נטורופתית ומן הסתם יוצא לי לייעץ הרבה בענייני תזונה).
אני אשמח לשמוע ממך לגבי דגי בריכה (קראתי שכתבת שהם מורעלים בכספית ממי הגשמים, אבל אז זה אומר שהירקות והפירות וכל המים שאנחנו שותים מורעלים בכספית גם הם) וגם לגבי תוספי אומגה שלוש ואצות ים שאינם מכילים כספית. כמובן שכל החברות מצהירות שהתוספים שלהם לא מכילים כספית, אבל... (ניוטרילייף - אלספה, סולגאר וכו').
תודה רבה(-:
אקדים ואספר לך שבין היתר (אך בעיקר) הדברים שכתבת פה באתר גרמו לי להימנע מצריכת דגים ולהמליץ לאנשים אחרים להימנע מהם (אני בקרוב אהיה נטורופתית ומן הסתם יוצא לי לייעץ הרבה בענייני תזונה).
אני אשמח לשמוע ממך לגבי דגי בריכה (קראתי שכתבת שהם מורעלים בכספית ממי הגשמים, אבל אז זה אומר שהירקות והפירות וכל המים שאנחנו שותים מורעלים בכספית גם הם) וגם לגבי תוספי אומגה שלוש ואצות ים שאינם מכילים כספית. כמובן שכל החברות מצהירות שהתוספים שלהם לא מכילים כספית, אבל... (ניוטרילייף - אלספה, סולגאר וכו').
תודה רבה(-:
-
תמי גלילי
איזה ניק חמוד זה גברת פלפלת
זה אומר שהירקות והפירות וכל המים שאנחנו שותים מורעלים בכספית גם הם
אכן, אבל בדגים הכספית מצטברת (בעיקר בדגים גדולים שנמצאים גבוה בשרשרת המזון, כי הם אוכלים דגים אחרים שספגו כספית).
דגי בריכה - צריך לברר איזו בריכה. לפעמים פשוט מגדרים חלק מהאוקיינוס וקוראים לזה "בריכה".
ולפעמםי דגי בריכה מקבלים כל מיני איכסים אחרים כמו צבעי מאכל (למשל סלמון בריכה, כדי שיהיה ורוד...). במקרים רבים גם מאכילים אותם בדגנים, מה שגורם להם לא להיות עשירים באומגה 3 (כמו בקר).
דגי בריכה אורגניים יכולים להיות בסדר - שמעתי שיש בארץ כאלה. הייתי מציעה להתקשר עם המגדל או מי שנתן את הדירוג האורגני ולברר בדיוק מה זה בריכה, מה הדגים מקבלים לאכול ומה לא, וכו'.
לגבי תוספים - מה שאת מחפשת זה תוסף שמן דגים שעבר זיקוק מולקולרי (molecular distillation) וקיבל תעודה מצד שלישי עצמאי ומכובד לגבי תכולת מתכות כבדות. אאל"ט אלספה עונה על זה - לא יודעת לגבי נוטרילייף אבל זו לא בעיה לברר.
בנוסף לזה את רוצה יחס נכון בין EPA ל-DHA - זה צריך להיות 3:2 לטובת ה-EPA. אני משתמשת בתוסף שגיא בן צבי המליץ עליו (לא התוסף שהוא משווק) שיש בו יחס של 2:1 ולטענתו זה מספיק קרוב.
עוד משהו - את רוצה תוסף שהמחיר שלו יהיה טוב יחסית לחומר הפעיל כי זה קנה המידה היחיד שבאמת קובע. גם שם המוצר של גיא בן צבי מומלץ - נדמה לי שיש עוד מוצר בארץ שמתחרה בו מבחינת המחיר, לא זוכרת איזה.
על האתר של גיא בן צבי יש הרבה הסברים מעניינים ומחקרים, והוא גם שמח להסביר באופן אישי (ולא כי הוא רודף אחרי הכסף אלא כי הוא רואה בעניין מעין שליחות).
www.omega3galil.com
יש גם מאמר קצר על אומגה 3 בפורום שלנו בתפוז עם טבלת השוואת תכונות ומחירים.
זה אומר שהירקות והפירות וכל המים שאנחנו שותים מורעלים בכספית גם הם
אכן, אבל בדגים הכספית מצטברת (בעיקר בדגים גדולים שנמצאים גבוה בשרשרת המזון, כי הם אוכלים דגים אחרים שספגו כספית).
דגי בריכה - צריך לברר איזו בריכה. לפעמים פשוט מגדרים חלק מהאוקיינוס וקוראים לזה "בריכה".
ולפעמםי דגי בריכה מקבלים כל מיני איכסים אחרים כמו צבעי מאכל (למשל סלמון בריכה, כדי שיהיה ורוד...). במקרים רבים גם מאכילים אותם בדגנים, מה שגורם להם לא להיות עשירים באומגה 3 (כמו בקר).
דגי בריכה אורגניים יכולים להיות בסדר - שמעתי שיש בארץ כאלה. הייתי מציעה להתקשר עם המגדל או מי שנתן את הדירוג האורגני ולברר בדיוק מה זה בריכה, מה הדגים מקבלים לאכול ומה לא, וכו'.
לגבי תוספים - מה שאת מחפשת זה תוסף שמן דגים שעבר זיקוק מולקולרי (molecular distillation) וקיבל תעודה מצד שלישי עצמאי ומכובד לגבי תכולת מתכות כבדות. אאל"ט אלספה עונה על זה - לא יודעת לגבי נוטרילייף אבל זו לא בעיה לברר.
בנוסף לזה את רוצה יחס נכון בין EPA ל-DHA - זה צריך להיות 3:2 לטובת ה-EPA. אני משתמשת בתוסף שגיא בן צבי המליץ עליו (לא התוסף שהוא משווק) שיש בו יחס של 2:1 ולטענתו זה מספיק קרוב.
עוד משהו - את רוצה תוסף שהמחיר שלו יהיה טוב יחסית לחומר הפעיל כי זה קנה המידה היחיד שבאמת קובע. גם שם המוצר של גיא בן צבי מומלץ - נדמה לי שיש עוד מוצר בארץ שמתחרה בו מבחינת המחיר, לא זוכרת איזה.
על האתר של גיא בן צבי יש הרבה הסברים מעניינים ומחקרים, והוא גם שמח להסביר באופן אישי (ולא כי הוא רודף אחרי הכסף אלא כי הוא רואה בעניין מעין שליחות).
www.omega3galil.com
יש גם מאמר קצר על אומגה 3 בפורום שלנו בתפוז עם טבלת השוואת תכונות ומחירים.
-
תמי גלילי
יש גם מאמר קצר על אומגה 3 בפורום שלנו בתפוז עם טבלת השוואת תכונות ומחירים
לא מצאתי את הקישור למאמרים בפורום (כשנכנסתי בעבר ראיתי אותו) - ?
אגב, מה את אומרת על הטענה שאנשים בלי בעיות בריאות מיוחדות ידועות לא צריכים שום תוסף, גם לא אומגה 3? אני בטוחה שהתייחסת לזה איפשהו, לא?
חוץ מזה גם כתבתי לך מייל ודי אני הולכת לישון!
לא מצאתי את הקישור למאמרים בפורום (כשנכנסתי בעבר ראיתי אותו) - ?
אגב, מה את אומרת על הטענה שאנשים בלי בעיות בריאות מיוחדות ידועות לא צריכים שום תוסף, גם לא אומגה 3? אני בטוחה שהתייחסת לזה איפשהו, לא?
חוץ מזה גם כתבתי לך מייל ודי אני הולכת לישון!
-
תמי גלילי
מה את אומרת על הטענה שאנשים בלי בעיות בריאות מיוחדות ידועות לא צריכים שום תוסף, גם לא אומגה 3?
אנשים בלי בעיות בריאות מיוחדות מקבלים את יסודות המזון שהם זקוקים להם מתזונה מלאה, בריאה ומאוזנת.
בימינו, קשה לקבל אומגה 3 מתזונה, גם אם היא מלאה ובריאה. לטענת אופק אפשר לקבל את זה מריג'לה, גיא בן צבי לא מסכים איתו.
כתבתי לך מייל
קיבלתי, אענה בקרוב!
אנשים בלי בעיות בריאות מיוחדות מקבלים את יסודות המזון שהם זקוקים להם מתזונה מלאה, בריאה ומאוזנת.
בימינו, קשה לקבל אומגה 3 מתזונה, גם אם היא מלאה ובריאה. לטענת אופק אפשר לקבל את זה מריג'לה, גיא בן צבי לא מסכים איתו.
כתבתי לך מייל
קיבלתי, אענה בקרוב!
-
תמי גלילי
מי שאמר לי שמיותר לקחת אומגה 3 הוא אורי מאיר צ'יזיק, ביום העיון האחרון של באופן. כמובן שהוא מדבר על תזונה מלאה, בריאה ומאוזנת, כולל בשר או דגים בין פעם בחודש (למבוגרים בריאים) לעד שלוש פעמים בשבוע (לילדים, נשים בהריון וכו'). שאלתי אותו כמובן מאיפה משיגים בשר ודגים ראויים למאכל ולא מלאי כספית ורעלים. הוא לדבריו מתכנן לגדל עז וכבש לצורך העניין... אני לא.
-
תמי גלילי
הי, עכשיו גיליתי (בדף על אומגה 3 שסוף סוף אני קוראת אותו ביסודיות) שגם את פריקית של סכיני פיקסוול!!! אני אחרי שקראתי עליהם את ההמלצה של נירה רוסו הייתי כל כך גאה שגיליתי אותם בעצמי לפני שנים... מה שכן, מאז שיש לי ילדים אני פחות ממהרת לחדש את המלאי. ותמיד כשאני מחדשת אני נחתכת נורא... אה, ולפני זמן מה ננזפתי קשות מפי בשלנית מקצועית (מיצי החתולה) על שאלה הסכינים שאני משתמשת בהם ואין לי סכין שף ראוי לשמו P-:
אגב, בשום השוואה בין מוצרי אומגה 3 אני לא מוצאת מלה על התוצר שהמליצה לי המיילדת שלי, טריומר. זה מוצר שווייצרי, מנוקה, עם יחס של 375 EPA ל- 275 DHA
אגב, בשום השוואה בין מוצרי אומגה 3 אני לא מוצאת מלה על התוצר שהמליצה לי המיילדת שלי, טריומר. זה מוצר שווייצרי, מנוקה, עם יחס של 375 EPA ל- 275 DHA
-
תמי גלילי
שלחתי את הפוסט הקודם בלי לגמור אותו כי צ'יק צ'ק ומוזילה לא מסתדרים טוב, לפחות לא במחשב שלי, ובטח אם מכניסים להם אנגלית ועברית מעורבבים.
טוב, אני מפסיקה לבלבל לך את המוח כאן. ביי בינתיים.
טוב, אני מפסיקה לבלבל לך את המוח כאן. ביי בינתיים.
-
- הצטרפות: 28 יוני 2006, 06:06
- דף אישי: הדף האישי של רויטל_ב*
תמי גלילי
שלחתי לך מייל
-
תמי גלילי
איזה ניק חמוד זה גברת פלפלת
תודה [-:
בעיקר בדגים גדולים שנמצאים גבוה בשרשרת המזון, כי הם אוכלים דגים אחרים שספגו כספית
אז בעיקרון אין כל כך בעיה עם צריכת דגים קטנים? (בורי, סרדינים וכו'?)
מצד שלישי עצמאי ומכובד
כמו למשל...?
בנוסף לזה את רוצה יחס נכון בין EPA ל-DHA - זה צריך להיות 3:2 לטובת ה-EPA.
בהריון והנקה היחס צריך להיות שונה, עם יתרון לDHA, לפי מה שלמדתי. אם ידוע לך משהו אחר על כך אשמח לשמוע.
תודה רבה!
תודה [-:
בעיקר בדגים גדולים שנמצאים גבוה בשרשרת המזון, כי הם אוכלים דגים אחרים שספגו כספית
מצד שלישי עצמאי ומכובד
כמו למשל...?
בנוסף לזה את רוצה יחס נכון בין EPA ל-DHA - זה צריך להיות 3:2 לטובת ה-EPA.
בהריון והנקה היחס צריך להיות שונה, עם יתרון לDHA, לפי מה שלמדתי. אם ידוע לך משהו אחר על כך אשמח לשמוע.
תודה רבה!
-
תמי גלילי
אני לא זוכרת באיזה דף כתבתי את זה (אולי אי רציונאלי ), אבל אסור ליפול למלכודת הכשל הלוגי הזה, דווקא משום שגורמים אינטרסנטיים משחקים עליו כל הזמן (ולא רק בנושא הכספית). "פחות כספית" לא אומר "מעט כספית" וגם לא אומר "כמות לא מזיקה של כספית". כספית מזיקה גם בכמויות מיקרוסקופיות - בעצם אין רמה של כספית שנמצאה לא מזיקה (ומחקרים אחרונים מצביעים על נזק עצבי מאחד חלקי מיליון של גרם). את מוכנה להסתכן באכילת "רק קצת" רעל? אני לא. מצד שני, אני נזהרת יותר מרוב האנשים כי כבר נכוויתי. מי שנכוונה ברותחים, נזהר בצוננים...
_מצד שלישי עצמאי ומכובד
כמו למשל...?_
שאלה שכדאי להפנות לגיא בן צבי.
_בנוסף לזה את רוצה יחס נכון בין EPA ל-DHA - זה צריך להיות 3:2 לטובת ה-EPA.
בהריון והנקה היחס צריך להיות שונה, עם יתרון לDHA, לפי מה שלמדתי. אם ידוע לך משהו אחר על כך אשמח לשמוע._
אני מציעה שתפני לגיא בן צבי ותשאלי אותו. עדיף לקבל הסבר מכלי ראשון ממישהו שבאמת מבין בעניין, ואני לא מישהי שבאמת מבינה בעניין. רוב מה שאני יודעת בנושא למדתי ממנו, ומעולם לא העמקתי כמוהו. יש לו גם ידע בכימיה שלי אין.
למיטב זיכרוני הוא גם כתב על זה בדף על אוטיזם PDD או בדף על אומגה 3 , שווה לך לבדוק אותם כמו גם את האתר שלו שיש בו מצגות מפורטות ומעניינות. הוא גם שמח להסביר .
אני סקרנית - למה בעצם שבהריון והנקה היחס יצטרך להיות שונה? מה ההסבר?
אני לא זוכרת באיזה דף כתבתי את זה (אולי אי רציונאלי ), אבל אסור ליפול למלכודת הכשל הלוגי הזה, דווקא משום שגורמים אינטרסנטיים משחקים עליו כל הזמן (ולא רק בנושא הכספית). "פחות כספית" לא אומר "מעט כספית" וגם לא אומר "כמות לא מזיקה של כספית". כספית מזיקה גם בכמויות מיקרוסקופיות - בעצם אין רמה של כספית שנמצאה לא מזיקה (ומחקרים אחרונים מצביעים על נזק עצבי מאחד חלקי מיליון של גרם). את מוכנה להסתכן באכילת "רק קצת" רעל? אני לא. מצד שני, אני נזהרת יותר מרוב האנשים כי כבר נכוויתי. מי שנכוונה ברותחים, נזהר בצוננים...
_מצד שלישי עצמאי ומכובד
כמו למשל...?_
שאלה שכדאי להפנות לגיא בן צבי.
_בנוסף לזה את רוצה יחס נכון בין EPA ל-DHA - זה צריך להיות 3:2 לטובת ה-EPA.
בהריון והנקה היחס צריך להיות שונה, עם יתרון לDHA, לפי מה שלמדתי. אם ידוע לך משהו אחר על כך אשמח לשמוע._
אני מציעה שתפני לגיא בן צבי ותשאלי אותו. עדיף לקבל הסבר מכלי ראשון ממישהו שבאמת מבין בעניין, ואני לא מישהי שבאמת מבינה בעניין. רוב מה שאני יודעת בנושא למדתי ממנו, ומעולם לא העמקתי כמוהו. יש לו גם ידע בכימיה שלי אין.
למיטב זיכרוני הוא גם כתב על זה בדף על אוטיזם PDD או בדף על אומגה 3 , שווה לך לבדוק אותם כמו גם את האתר שלו שיש בו מצגות מפורטות ומעניינות. הוא גם שמח להסביר .
אני סקרנית - למה בעצם שבהריון והנקה היחס יצטרך להיות שונה? מה ההסבר?
-
תמי גלילי
בהנקה והריון צריך יותר DHA בגלל שהתינוק 'משתמש' בו בכמות גדולה יותר (בין היתר חומר גלם ליצור מבנים במוח)
תודה על עזרתך.
תודה על עזרתך.
-
תמי גלילי
היי, מצאתי הודעה רלוונטית של גיא מהדף אומגה 3 שם הוא מתייחס לטענה הזו ופוסל אותה :
"מאחר ראיתי הרבה כניסות לאתר שלי מכאן באתי לראות על מה הדיון. מעבר לכך שיש לי הרבה מאד מה להגיד על אומגה 3 בפרט ותזונת שומנים בכלל יש לי הערה אחת חשובה ביותר לדיון האחרון שלכם על היחס בין EPA ל DHA.
אסור, ממש אסור, לצרוך יותר DHA מ EPA! אם כבר לצרוך רק חומצת שומן אחת אז רק EPA ובשום אופן לא רק DHA.
יש לכך הסבר ביוכימי ברור חד וחלק. אמנם הסבר מורכב אבל אני יכול להסביר אותו (לא עכשיו, מי שרוצה שיפנה אלי).
הטענה שהעובר המתפתח צריך הרבה DHA היא נכונה לצורך יצור רקמת המוח העצבים והעין. אבל הגוף יודע ליצר DHA מ EPA ביעילות מאד גבוה. לעומת זאת הוא לא יודע ליצר EPA מ DHA (אולי בכמויות מזעריות). אבל מנגנון הויסות בין חומצה ארכידונית (אומגה 6 ) לEPA (אומגה 3) תלוי בכמות הEPA והDHA והיחס ביניהם. והתוצאה הסופית של עודף DHA ומחסור בEPA היא עודף יצור של חומצה ארכידונית שזה אומר מצב של מחסור באומגה 3 ועודף באומגה 6. לכן עד כמה שזה מנוגד לאינטואיציה אולי- תריכה עודפת של DHA (שהיא סוג של אומגה 3) גורמת לנזק של עודף אומגה 6 וחוסר אומגה 3...
לכן אני מתריע בפני יועצי התזונה שכאן- בשום אופן לא להמליץ על צריכת כמות מוגברת של DHA אפילו אם יש מוצרים כאלו בשוק ואפילו אם אתם קוראים מחקרים על כך שמוח האדם מכיל הרבה DHA (מה שנכון בפני עצמו).
היחס האופטימלי של EPA ל DHA במזון הוא היחס הטבעי בשמן דגים שהוא 3:2 או לכל היותר 2:1 לטובת EPA.
ולמי הזכירה כאן שפשתן הוא תחליף לשמן דגים- זו טעות בסיסית. הגוף לא צריך את האומגה 3 שבפשתן שזו חומצה לינולנית אלא כדי ליצר EPA. הוא עושה זאת ביעילות נמוכה של 5-10% לכל היותר אצל אנשים בריאים ופחות מכך אצל אנשים עם בעיות מטבוליות. לכן הדרך הנכונה לתיגבור EPA היא שמן דגים או בשר בעלי חיים שגדלו רק על עשב...
ועוד הערה קטנה לנושא הריון ומדללי דם- אומגה 3 בצורת שמן דגים איננה מדללת דם. . היא לא מונעת קרישה, לא גורמת לדימום ולא מדללת דם. היא מונעת קרישת יתר ובכך מקטינה מאד את הסכנה לקרישי דם בהריון ובכלל. אני מצרף כאן קישור למאמר על אומגה 3 ופוריות הכולל גם הסבר על ענין "דילול הדם". http://www.omega3galil.com/articles.asp?lang=1&aid=32 "
"מאחר ראיתי הרבה כניסות לאתר שלי מכאן באתי לראות על מה הדיון. מעבר לכך שיש לי הרבה מאד מה להגיד על אומגה 3 בפרט ותזונת שומנים בכלל יש לי הערה אחת חשובה ביותר לדיון האחרון שלכם על היחס בין EPA ל DHA.
אסור, ממש אסור, לצרוך יותר DHA מ EPA! אם כבר לצרוך רק חומצת שומן אחת אז רק EPA ובשום אופן לא רק DHA.
יש לכך הסבר ביוכימי ברור חד וחלק. אמנם הסבר מורכב אבל אני יכול להסביר אותו (לא עכשיו, מי שרוצה שיפנה אלי).
הטענה שהעובר המתפתח צריך הרבה DHA היא נכונה לצורך יצור רקמת המוח העצבים והעין. אבל הגוף יודע ליצר DHA מ EPA ביעילות מאד גבוה. לעומת זאת הוא לא יודע ליצר EPA מ DHA (אולי בכמויות מזעריות). אבל מנגנון הויסות בין חומצה ארכידונית (אומגה 6 ) לEPA (אומגה 3) תלוי בכמות הEPA והDHA והיחס ביניהם. והתוצאה הסופית של עודף DHA ומחסור בEPA היא עודף יצור של חומצה ארכידונית שזה אומר מצב של מחסור באומגה 3 ועודף באומגה 6. לכן עד כמה שזה מנוגד לאינטואיציה אולי- תריכה עודפת של DHA (שהיא סוג של אומגה 3) גורמת לנזק של עודף אומגה 6 וחוסר אומגה 3...
לכן אני מתריע בפני יועצי התזונה שכאן- בשום אופן לא להמליץ על צריכת כמות מוגברת של DHA אפילו אם יש מוצרים כאלו בשוק ואפילו אם אתם קוראים מחקרים על כך שמוח האדם מכיל הרבה DHA (מה שנכון בפני עצמו).
היחס האופטימלי של EPA ל DHA במזון הוא היחס הטבעי בשמן דגים שהוא 3:2 או לכל היותר 2:1 לטובת EPA.
ולמי הזכירה כאן שפשתן הוא תחליף לשמן דגים- זו טעות בסיסית. הגוף לא צריך את האומגה 3 שבפשתן שזו חומצה לינולנית אלא כדי ליצר EPA. הוא עושה זאת ביעילות נמוכה של 5-10% לכל היותר אצל אנשים בריאים ופחות מכך אצל אנשים עם בעיות מטבוליות. לכן הדרך הנכונה לתיגבור EPA היא שמן דגים או בשר בעלי חיים שגדלו רק על עשב...
ועוד הערה קטנה לנושא הריון ומדללי דם- אומגה 3 בצורת שמן דגים איננה מדללת דם. . היא לא מונעת קרישה, לא גורמת לדימום ולא מדללת דם. היא מונעת קרישת יתר ובכך מקטינה מאד את הסכנה לקרישי דם בהריון ובכלל. אני מצרף כאן קישור למאמר על אומגה 3 ופוריות הכולל גם הסבר על ענין "דילול הדם". http://www.omega3galil.com/articles.asp?lang=1&aid=32 "
-
תמי גלילי
תודה תמי!!!
-
תמי גלילי
יש לי רק בעיה קטנה. בכנס תזונה מכובד מאוד נתנו המלצה סותרת למה שכתוב למעלה. וגיא בן צבי הוא בעל אינטרס (מוכר מוצר).
מה את אומרת?
מה את אומרת?
-
תמי גלילי
אני חושבת שגיא אמין, מעמיק ורציני (למרות שלא תמיד אני מסכימה איתו). עוד לא פגשתי אדם שיודע על חומצות שומן יותר ממנו, וזה כולל רופאים מכובדים ומבריקים וטובים. הוא אומר שהוא הגיע למכירת המוצר בגלל תחושת שליחות ושהוא מוכר אותו ברווח די קטן, ואני אישית מאמינה לו (המוצר שלו אכן זול לעומת רוב המוצרים שבשוק). אני גם ראיתי אותו ממליץ על מוצרים של חברות מתחרות. אבל את יודעת מה? אל תאמיני לי, דברי איתו והתרשמי בעצמך. הוא שמח להסביר וגם מעביר הרצאות בעצמו מדי פעם.
באופן כללי, תזונה הוא נושא שיש בו הרבה מיתוסים שמתחפשים למדע (קראת כבר את GOOD CALORIES, BAD CALORIES? כדאי לך). אגב, מי נתן את ההמלצה בכינוס? מה היה נושא הכינוס?
באופן כללי, תזונה הוא נושא שיש בו הרבה מיתוסים שמתחפשים למדע (קראת כבר את GOOD CALORIES, BAD CALORIES? כדאי לך). אגב, מי נתן את ההמלצה בכינוס? מה היה נושא הכינוס?
-
תמי גלילי
טריומר
היחס בין EPA ל-DHA נראה טוב וגם כמות החומר הפעיל לכמוסה נראית מכובדת.
חיפשתי בגוגל, יש חומר בעיקר בנורווגית. בשמת בטח תוכל לתרגם. מצאתי גם תיאור מחקר (שעדיין לא הסתיים) על המוצר והשפעתו על טרשת נפוצה.
על פניו זה נראה לי מוצר טוב. אני לא רואה סיבה להמליץ דווקא עליו ולא על מוצרים טובים אחרים שיש בשוק אלא אם כן מחירו תחרותי.
היחס בין EPA ל-DHA נראה טוב וגם כמות החומר הפעיל לכמוסה נראית מכובדת.
חיפשתי בגוגל, יש חומר בעיקר בנורווגית. בשמת בטח תוכל לתרגם. מצאתי גם תיאור מחקר (שעדיין לא הסתיים) על המוצר והשפעתו על טרשת נפוצה.
על פניו זה נראה לי מוצר טוב. אני לא רואה סיבה להמליץ דווקא עליו ולא על מוצרים טובים אחרים שיש בשוק אלא אם כן מחירו תחרותי.
-
תמי גלילי
או קיי. אדבר איתו.
את הדברים שמעתי מתזונאית טבעית מאוד מכובדת ומקצועית, בכנס בנושא תזונה.וזו הגישה הרווחת כיום כפי שאני מתרשמת (שמעתי זאת מעוד מקורות.)
את הדברים שמעתי מתזונאית טבעית מאוד מכובדת ומקצועית, בכנס בנושא תזונה.וזו הגישה הרווחת כיום כפי שאני מתרשמת (שמעתי זאת מעוד מקורות.)
-
תמי גלילי
שמחה לשמוע! בעניין הבית, ז"א. תוכלי לפרט קצת יותר באימייל?
אגב אימייל, יש לי מחשב חדש סוף סוף, אבל כל החומרים מהמחשבים הישנים נשארו עליהם בינתיים. זה אומר גם האימיילים. אני מתכננת להעביר בצורה מסודרת אבל לשם כך אני זקוקה לכמה שעות של שקט וגם לעזרה טכנית, כי המחשב שהשתמשתי בו בשוטף כ"כ ישן ששום דבר בו לא פועל כהלכה ולכן אין לי שום גיבוי מסודר לכלום... והמחשב הישן יותר בכלל הפסיק לפעול וצריך לשלוף ממנו חומרים איכשהו, אולי ישר מההרד-דיסק...
למה אני מספרת לך את זה? - סתם לשתף אותך בצרות שלי. ולמה אין לי שקט? - הילדים חולים. שלשול גועלי.
אז בקיצור תכתבי לי ונוכל להמשיך לשוחח. יש על מה...
אגב אימייל, יש לי מחשב חדש סוף סוף, אבל כל החומרים מהמחשבים הישנים נשארו עליהם בינתיים. זה אומר גם האימיילים. אני מתכננת להעביר בצורה מסודרת אבל לשם כך אני זקוקה לכמה שעות של שקט וגם לעזרה טכנית, כי המחשב שהשתמשתי בו בשוטף כ"כ ישן ששום דבר בו לא פועל כהלכה ולכן אין לי שום גיבוי מסודר לכלום... והמחשב הישן יותר בכלל הפסיק לפעול וצריך לשלוף ממנו חומרים איכשהו, אולי ישר מההרד-דיסק...
למה אני מספרת לך את זה? - סתם לשתף אותך בצרות שלי. ולמה אין לי שקט? - הילדים חולים. שלשול גועלי.
אז בקיצור תכתבי לי ונוכל להמשיך לשוחח. יש על מה...
-
- הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
- דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*
תמי גלילי
הי תמי, בשמחה .
לא ברור לי למה המייל חזר
תנסי ל raizee18@ gmail.com
לא ברור לי למה המייל חזר
תנסי ל raizee18@ gmail.com
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
תמי גלילי
מצטטת את עצמי מהדף כלור ונזקיו:
כלורינטור מאפשר חיטוי על ידי הפיכת יוני כלור (ממלח בישול) לכלור אורגני (החומר החזק והרעיל שאנחנו מדברים עליו פה) יתרונותיו הבולטים - ממה שהבנתי אין צורך להוסיף כל הזמן מלח (או כלור) כי יש שם תהליך מעגלי של מיחזור המלח/הכלור שוב ושוב, אפשר לשמור על רמה מאוזנת של כלור לאורך זמן (ולא תנודות של מאד רעיל בהוספה/פחות רעיל לאורך זמן שמרגישים בצריבה בעיניים למשל) וכן שהרמה המאוזנת הזאת יכולה להיות נמוכה בהרבה ממה שבתקן לבריכות שחייה ציבוריות.
יוני כלור (כלור מינוס) הם חומר יציב ולא רעיל בכלל. כלור אורגני (כלור לא במצב יוני) הוא חומר רעיל ולא יציב (לכן צריך להוסיף כל הזמן) אז שימי לב שזה שמלח בישול מתפרק לנתרן ולכלור זה תהליך שפיר לחלוטין שקורה לך כל הזמן באוכל. בבריכות שמחטאות במלח עושים כלורינציה כמתואר לעיל. זה לא בלי כלור, אבל זה הרבה פחות גרוע מהרבה בחינות. אני לא "יודעת" שיש לשמעון כלורינטור כי לא ראיתי אותו בעיניים, אבל זו הנחה סבירה לאור זה ש... היה ריח של כלור (מאד עדין בהשוואה לבריכות רגילות, אלא אם בדיוק הוא הוסיף מאה קילו מלח... לא קורה המון.) היתה ערכה לבדיקת כלור, אם היה לי בגד ים לא endurance הוא התפורר תוך חודשיים מקסימום (משהייה של 16 שעות בשבוע, לא מ45 דקות בשבוע.)
בקיצור, אני הייתי בפירוש הולכת. אבל לשיקולה. זה עניין של כמה הילד רגיש לעומת כמה תועלת הוא יקבל מהעבודה במים. זה לא ש "רעל הוא רעל הוא רעל." יש בפירוש עניין של רגישות אישית, מינונים, התנקות והתנהלות מול רעל ועוד. אם (בתיאוריה כן?) הגוף מטייב תהליכי ניקוי בשל השהייה במים, אז יש תועלת בצד הנזק. (זה כמו לאכול חסה לא אורגנית.. מבינה את כוונתי?)
איך הולך עם המעבר?
כלורינטור מאפשר חיטוי על ידי הפיכת יוני כלור (ממלח בישול) לכלור אורגני (החומר החזק והרעיל שאנחנו מדברים עליו פה) יתרונותיו הבולטים - ממה שהבנתי אין צורך להוסיף כל הזמן מלח (או כלור) כי יש שם תהליך מעגלי של מיחזור המלח/הכלור שוב ושוב, אפשר לשמור על רמה מאוזנת של כלור לאורך זמן (ולא תנודות של מאד רעיל בהוספה/פחות רעיל לאורך זמן שמרגישים בצריבה בעיניים למשל) וכן שהרמה המאוזנת הזאת יכולה להיות נמוכה בהרבה ממה שבתקן לבריכות שחייה ציבוריות.
יוני כלור (כלור מינוס) הם חומר יציב ולא רעיל בכלל. כלור אורגני (כלור לא במצב יוני) הוא חומר רעיל ולא יציב (לכן צריך להוסיף כל הזמן) אז שימי לב שזה שמלח בישול מתפרק לנתרן ולכלור זה תהליך שפיר לחלוטין שקורה לך כל הזמן באוכל. בבריכות שמחטאות במלח עושים כלורינציה כמתואר לעיל. זה לא בלי כלור, אבל זה הרבה פחות גרוע מהרבה בחינות. אני לא "יודעת" שיש לשמעון כלורינטור כי לא ראיתי אותו בעיניים, אבל זו הנחה סבירה לאור זה ש... היה ריח של כלור (מאד עדין בהשוואה לבריכות רגילות, אלא אם בדיוק הוא הוסיף מאה קילו מלח... לא קורה המון.) היתה ערכה לבדיקת כלור, אם היה לי בגד ים לא endurance הוא התפורר תוך חודשיים מקסימום (משהייה של 16 שעות בשבוע, לא מ45 דקות בשבוע.)
בקיצור, אני הייתי בפירוש הולכת. אבל לשיקולה. זה עניין של כמה הילד רגיש לעומת כמה תועלת הוא יקבל מהעבודה במים. זה לא ש "רעל הוא רעל הוא רעל." יש בפירוש עניין של רגישות אישית, מינונים, התנקות והתנהלות מול רעל ועוד. אם (בתיאוריה כן?) הגוף מטייב תהליכי ניקוי בשל השהייה במים, אז יש תועלת בצד הנזק. (זה כמו לאכול חסה לא אורגנית.. מבינה את כוונתי?)
איך הולך עם המעבר?
-
- הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*
תמי גלילי
גם בהקשר לדיון בדף של ז'ראר, וגם בהקשר לזה שאת אוהבת הרצאות מטד, ראית את זה כבר?
http://www.ted.com/index.php/talks/[po]jill bolte taylor s powerful stroke of insight[/po].html
אני ראיתי 4 פעמים לפחות וכל פעם ירדו לי דמעות בסוף. אין מילים.
http://www.ted.com/index.php/talks/[po]jill bolte taylor s powerful stroke of insight[/po].html
אני ראיתי 4 פעמים לפחות וכל פעם ירדו לי דמעות בסוף. אין מילים.
-
תמי גלילי
יומולדת שמח לי!
-
תמי גלילי
בהחלט!
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
תמי גלילי
מזל טוב! (גם לבת שלי היום)...
-
תמי גלילי
תודה, שימחתן אותי!
(לכי כבר לארוז, תמי!)
(לכי כבר לארוז, תמי!)
-
תמי גלילי
תודה היה לה יומולדת חמוד וקטן (ה"מסיבה" = קומזיץ עם חברים, נדחתה לאחרי הלידה שצפויה כל יום), שזה בערך הכי הפוך ממה שהיא היתה רוצה, אבל בערב היא אמרה לי: "תודה אמא על יומולדת נפלא!"
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
תמי גלילי
יומולדת שמח @}
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
תמי גלילי
זאת גברת פלפלת
-
תמי גלילי
יומולדת שמח לך!
@}
@}
-
תמי גלילי
תודה ותודה!
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
תמי גלילי
אוי, פספסתי אתמול!
אז באיחור של יום - יומולדת שמח! (4 ימים אחרי )
אז באיחור של יום - יומולדת שמח! (4 ימים אחרי )
-
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 00:00
- דף אישי: הדף האישי של יתרון_האור*
תמי גלילי
מזל טוב!!!
(סתם נכנסתי למשהו לא קשור, אבל למה לא?)
רציתי לשאול אותך לגבי ניקוי מתכות כבדות,
ראיתי שאת מבינה בתחום.
יש לי חברה שעוברת עכשיו תהליך של הוצאת סתימות אמלגם
היא מעוניינת לעשות ניקוי לגוף ומחפשת המלצה על רופא/ה שמבינים בתחום (בארץ, רצוי באזור ירושלים)
יש לה קרובים בצרפת שיכולים לקנות עבורה את התרופות/חומרים הדרושים
האם יש לך המלצה או רעיון כלשהו בנושא?
(סתם נכנסתי למשהו לא קשור, אבל למה לא?)
רציתי לשאול אותך לגבי ניקוי מתכות כבדות,
ראיתי שאת מבינה בתחום.
יש לי חברה שעוברת עכשיו תהליך של הוצאת סתימות אמלגם
היא מעוניינת לעשות ניקוי לגוף ומחפשת המלצה על רופא/ה שמבינים בתחום (בארץ, רצוי באזור ירושלים)
יש לה קרובים בצרפת שיכולים לקנות עבורה את התרופות/חומרים הדרושים
האם יש לך המלצה או רעיון כלשהו בנושא?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תמי גלילי
אנו צריכים לקנות ארון לחדר של ילד בספקטרום האוטיסטי. אנו מחפשים ארון שלא יפלוט כל מיני אדים רעילים.
לכן שלא יהיה מ MDF או קרטון דחוס או סיבית דחוסה, שכל אילו הם תערובת של סיבים עם דבקים (כולל פורמלדהיד).
ושמעתי שגם ארונות שעשויים מפלטות של עצים אמיתיים, בכל זאת אח"כ מדביקים בינהן, ולא מחברים עם מסמרים.
האם את יודעת היכן ניתן לקנות (בישראל), ארון שלא יפלוט שום כימיקלים- בין אם מוכן, ובין אם לעשות אצל נגר?
תודה מראש
לכן שלא יהיה מ MDF או קרטון דחוס או סיבית דחוסה, שכל אילו הם תערובת של סיבים עם דבקים (כולל פורמלדהיד).
ושמעתי שגם ארונות שעשויים מפלטות של עצים אמיתיים, בכל זאת אח"כ מדביקים בינהן, ולא מחברים עם מסמרים.
האם את יודעת היכן ניתן לקנות (בישראל), ארון שלא יפלוט שום כימיקלים- בין אם מוכן, ובין אם לעשות אצל נגר?
תודה מראש
-
תמי גלילי
אוי, פספסתי את היומולדת שלך! מזל טוב מאוחר יקירתי!!
עברתם? איך ההסתגלות למקום החדש?
נשיקות
עברתם? איך ההסתגלות למקום החדש?
נשיקות
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
תמי גלילי
הי תמי, את הפנית באיזה דף למאמר על הקשר בין דחיית חיסון טטנוס לירידה סטטיסטית באסטמה לפני גיל שבע. אני לא מוצאת באיזה דף זה היה. תוכלי להפנות אותי לדף או למאמר?
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
תמי גלילי
_מה, לדעתכן לא צריך דף נפרד לממחה, דף נפרד למעבד מזון ודף נפרד (למעשה, שניים) למיקסר?
(אני כבר בשלב שזה בעיקר מצחיק אותי)_
הצחקת גם אותי
(ואני מגריינת)
(אני כבר בשלב שזה בעיקר מצחיק אותי)_
הצחקת גם אותי
(ואני מגריינת)
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
תמי גלילי
תודה! אגב, מה הקשר לאוכל בריא?
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
- דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*
תמי גלילי
בטעות בלית מוסברת (טוב, יש הסבר. אני בחודש תשיעי, אני עובדת עשר שעות ביממה, ויכולותי הטכנולוגיות עומדות ביחס הפוך למס' המסמכים בגרמנית שקראתי ב-24 השעות האחרונות) - מחקתי אותך מהסקייפ שלי! אז אני אנסה להחזיר עכשיו. אם את מקבלת בקשת-חברות מסקייפ ותיק ומוכר - זאת אני
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
תמי גלילי
זוכרת את הגרפים הזזים של רוסלינג? עכשיו אפשר ליצור כאלה לבד, ולהשתמש גם באינדיקטורים שהוא לא התייחס אליהם:
http://graphs.gapminder.org/world/
(כמובן שמיד ניסיתי מס' ילדים לאשה לעומת פליטות פחמן-דו-חמצני לנפש, והתוצאות היו כצפוי.)
נסי ותהני!
http://graphs.gapminder.org/world/
(כמובן שמיד ניסיתי מס' ילדים לאשה לעומת פליטות פחמן-דו-חמצני לנפש, והתוצאות היו כצפוי.)
נסי ותהני!
-
תמי גלילי
הי מותק!
אנחנו אכן באטרף של הכנות...
גם אני חושבת עלייך
מאמינה שנצליח לדבר בטח כבר רק אחרי שנחזור לכאן.
נשיקות בינתיים
אנחנו אכן באטרף של הכנות...
גם אני חושבת עלייך
מאמינה שנצליח לדבר בטח כבר רק אחרי שנחזור לכאן.
נשיקות בינתיים
-
-
תמי גלילי
אולי זה לא מפריע לה והיא לא חושבת שזה רע שיגדל לה מדען או מהנדס?
(יו, לאיזה בור אני קופצת כאן, ועוד יש בדף של תמי. אבל "הספקטרום" הוא מאוד רחב (ויש לו יותר מאשר ממד אחד). לא כל מי שלא יכול להסתכל לאחרים בעיניים (למשל) נדון לחיי נידוי וחוסר תפקוד.)
(יו, לאיזה בור אני קופצת כאן, ועוד יש בדף של תמי. אבל "הספקטרום" הוא מאוד רחב (ויש לו יותר מאשר ממד אחד). לא כל מי שלא יכול להסתכל לאחרים בעיניים (למשל) נדון לחיי נידוי וחוסר תפקוד.)
-
תמי גלילי
אולי זה לא מפריע לה והיא לא חושבת שזה רע שיגדל לה מדען או מהנדס?
טוב, אולי זה כי לא פרטתי (לא מתאים לי לפרט) אבל זו ממש לא הבעיה.
טוב, אולי זה כי לא פרטתי (לא מתאים לי לפרט) אבל זו ממש לא הבעיה.
-
תמי גלילי
אני באמת צריכה להתקשר אלייך לפטפט קצת. בפרט על הילד...
בקשר לצנצנת, בפעם היחידה שלא עיקרתי הכל נרקב וזה היה ממש גועל נפש. המלפפונים אמנם נראו בסדר, אבל הם היו ממש רכים והתפוררו והריח היה רע.
בפעמים שכן עיקרתי זה החזיק מעמד שבועות ויצא מצויין.
לא מדעי, רק הנסיון שלי. (ואני בדיוק מאלה שינסו להתחמק מעיקור, כידוע לך.)
בקשר לצנצנת, בפעם היחידה שלא עיקרתי הכל נרקב וזה היה ממש גועל נפש. המלפפונים אמנם נראו בסדר, אבל הם היו ממש רכים והתפוררו והריח היה רע.
בפעמים שכן עיקרתי זה החזיק מעמד שבועות ויצא מצויין.
לא מדעי, רק הנסיון שלי. (ואני בדיוק מאלה שינסו להתחמק מעיקור, כידוע לך.)
-
- הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
- דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*
תמי גלילי
הי תמי, מה שלומך?
קראתי לאחרונה ספר שנקרא "השפה הסודית של בעלי החיים" כתבה אותו טמפל גרנדין (אם אני לא טועה), את מכירה אותו?
אם כן, אני אשמח לשמוע איך היה לך
קראתי לאחרונה ספר שנקרא "השפה הסודית של בעלי החיים" כתבה אותו טמפל גרנדין (אם אני לא טועה), את מכירה אותו?
אם כן, אני אשמח לשמוע איך היה לך
-
תמי גלילי
הי, סקייפ!
אנחנו מתחילים בזה הרגע מרתון של בטלסטאר גאלאקטיקה והסקייפ פתוח בשעתיים הקרובות. אשמח לשוחח איתך (והכנתי מראש שאלות ).
אגב, תמסרי לבעלך שעברנו על 2 העונות של קרניבל, תודה על ההמלצה. יש לנו הרבה הערות ותיקונים לעונות הבאות (ואין מה לעשות, לא היה ולא תהיה עוד דמות בטלוויזיה כמו ליוויה סופרנו) (כנציגת האופל המוחלט, אפרופו קרניבל)
אנחנו מתחילים בזה הרגע מרתון של בטלסטאר גאלאקטיקה והסקייפ פתוח בשעתיים הקרובות. אשמח לשוחח איתך (והכנתי מראש שאלות ).
אגב, תמסרי לבעלך שעברנו על 2 העונות של קרניבל, תודה על ההמלצה. יש לנו הרבה הערות ותיקונים לעונות הבאות (ואין מה לעשות, לא היה ולא תהיה עוד דמות בטלוויזיה כמו ליוויה סופרנו) (כנציגת האופל המוחלט, אפרופו קרניבל)
תמי גלילי
הרגת'תותי עם ה-אד פרסונם הזה שלך. עכשיו אני צריך שבוע רק כדי לעקל את מה שכתבת שם. חלק ממנו בכלל אהיה מנותק מהאתר בימים הקרובים. איך אשרוד?
-
תמי גלילי
למה אתה צריך שבוע לעקל?
צוות של הוצאה לפועל מסדר לך עיקול קומפלט באחה"צ אחד.
צוות של הוצאה לפועל מסדר לך עיקול קומפלט באחה"צ אחד.
-
תמי גלילי
קיבלת את ההודעה מאתמול בסקייפי?
-
תמי גלילי
אנסה בקרוב למצוא לנו זמן איכות ולהתחבר לשיחה. כל הזדמנויות האינטרנט שלי בימים האחרונים הן חטופות
-
תמי גלילי
לגבי ביקורת ממשתתפים חדשים - את כל כך צודקת. אבל דעי שהדף הזה הוא תולדה של דף הרבה הרבה יותר גרוע ומתנשא, ככה שזה אולי הרע במיעוטו. (אולי כבר שמעת את זה ממני)
במובן הפרגמטי - הדף בא אחרי דף שאני פתחתי לפני כמה שנים, שכנראה היה עוקב במקרה לכמה דפים שהיו נדמים לאנשים כדומים. מה שכתבתי נקרא כביקורת, למרות שהיה משהו אחר לגמרי (שאלה מתוך עניין ותמיהה). המסקנה היתה שמי שמעביר ביקורת, אם הוא משתתף חדש - זו דרכו להיכנס לקהילה לצריך להגיד לו "ברוך הבא איזה כיף שבאת" מבלי להתייחס לדבריו. כבר אז ידעתי וחשבתי שזה שטויות, לפחות במקרה שלי, אבל לא כתבתי מעולם מכיוון שנמאס לנבור בזה ולנסות שוב להסביר מי אני, ושאני לא "מקרה" שנופל תחת איזה הגדרה של משתתפים-חדשים-שמבקרים-אך-בעצם-רוצים-בלה-בלה. חשבתי שאולי אני מיוחדת, ושאם המנגנון הזה יעבוד טוב עבור אחרים, אז שיהיה. אבל שאני שמחה שעלית על זה בעצמך, צריך הרבה רגישות כדי להבין את זה מבלי לדעת איך צמח הדף. ויכול להיות שכבר יצא לנו לדבר על זה פעם איכשהו, ולכן את כן מכירה את הרקע..
בוהן-למעלה, את משהו
במובן הפרגמטי - הדף בא אחרי דף שאני פתחתי לפני כמה שנים, שכנראה היה עוקב במקרה לכמה דפים שהיו נדמים לאנשים כדומים. מה שכתבתי נקרא כביקורת, למרות שהיה משהו אחר לגמרי (שאלה מתוך עניין ותמיהה). המסקנה היתה שמי שמעביר ביקורת, אם הוא משתתף חדש - זו דרכו להיכנס לקהילה לצריך להגיד לו "ברוך הבא איזה כיף שבאת" מבלי להתייחס לדבריו. כבר אז ידעתי וחשבתי שזה שטויות, לפחות במקרה שלי, אבל לא כתבתי מעולם מכיוון שנמאס לנבור בזה ולנסות שוב להסביר מי אני, ושאני לא "מקרה" שנופל תחת איזה הגדרה של משתתפים-חדשים-שמבקרים-אך-בעצם-רוצים-בלה-בלה. חשבתי שאולי אני מיוחדת, ושאם המנגנון הזה יעבוד טוב עבור אחרים, אז שיהיה. אבל שאני שמחה שעלית על זה בעצמך, צריך הרבה רגישות כדי להבין את זה מבלי לדעת איך צמח הדף. ויכול להיות שכבר יצא לנו לדבר על זה פעם איכשהו, ולכן את כן מכירה את הרקע..
בוהן-למעלה, את משהו
-
תמי גלילי
מה ששאלת את ג'ינג'ית:
הועבר לדף האם תזונא מתאימה לכולן.
בהודעה הזו של ג'ינ ג'ית מ- 22.11.2007 בשעה 14:35 נמצא המשפט שחיפשת.
הועבר לדף האם תזונא מתאימה לכולן.
בהודעה הזו של ג'ינ ג'ית מ- 22.11.2007 בשעה 14:35 נמצא המשפט שחיפשת.
-
-
- הצטרפות: 09 יוני 2007, 23:13
תמי גלילי
היי תמי!
אני תמיד אוהבת לקרוא את מה שאת כותבת באתר, אז רציתי להזמין אותך לבלוג שלי,
בלוג לימודים בלגנים. אם יש לך מה להגיד על הקטעים האחרונים (ויש לך זמן, ובא לך),
אני אשמח לשמוע מה את חושבת.
תודה - ושנה טובה!
אני תמיד אוהבת לקרוא את מה שאת כותבת באתר, אז רציתי להזמין אותך לבלוג שלי,
בלוג לימודים בלגנים. אם יש לך מה להגיד על הקטעים האחרונים (ויש לך זמן, ובא לך),
אני אשמח לשמוע מה את חושבת.
תודה - ושנה טובה!
תמי גלילי
_הראשונה: אני היחידה שיכולה לדעת את האמת על עצמי ועל ההיסטוריה האישית שלי, ולכן היחידה שיכולה להוביל את תהליך ההחלמה שלי. האם אתה מסכים?
השנייה: המטרה שלך בטיפול היא שאני לא אצטרך אותך יותר. מסכים?_
תודה על התזכורת, הבאת לי את זה בדיוק בזמן.
השנייה: המטרה שלך בטיפול היא שאני לא אצטרך אותך יותר. מסכים?_
תודה על התזכורת, הבאת לי את זה בדיוק בזמן.
-
-
תמי גלילי
בימים הקרובים לא תהיה לי גישה לבאופן. ניתן להשיג אותי בדוא"ל, בסקייפ ובטלפון. סליחה ותודה.
-
תמי גלילי
תודה על מה שכתבת בדף על הפרשנויות (לגבי הכתיבה כלפי מהורהרת). לזה בדיוק התכוונתי. כתבתי גם ליונת, שלדעתי המחיר של הכתיבה הזו (מעבר לפגיעה האישית באדם עליו דובר) הוא אנשים (טובים) שמפסיקים לכתוב, ואחרים שנעלמים מהאתר. לטעמי זה מחיר גבוה.
תמי גלילי
בעיקר כלפי ילדים, interpretation abuse היא לדעתי כפייה ריגשית וחוסר כבוד לריגשותיו של הילד - בדיוק כפי שניסיון לכפות עליו לאכול הוא כפייה גופנית וחוסר כבוד לגופו.
כמה נכון, נכון לגבי מבוגרים אבל עוד יותר לגבי ילדים
תודה על כל מה שכתבת שם את מנסחת ניפלא את המחשבות שלי
כמה נכון, נכון לגבי מבוגרים אבל עוד יותר לגבי ילדים
תודה על כל מה שכתבת שם את מנסחת ניפלא את המחשבות שלי
תמי גלילי
הכוונה לדף על פרשנות ורגשות בדיונים.
-
- הצטרפות: 09 יוני 2007, 23:13
תמי גלילי
תודה על המחמאות.
אשמח לדעתך על הקטעים האחרונים שכתבתי (הרס עצמי, שליטה עצמית...).
לגבי הדיכאון - תודה על ההתייחסות. כרגע מכניס אותי אותי לדיכאון לחשוב על זה, ויש לי היעדר גדול של הנעה לבדוק טיפולים חלופיים, במיוחד כאלה שדורשים בליעה של כדורים נוספים (-:
אבל אני שמחה לדעת עוד על הנושא, ואולי מתישהו אעשה משהו בקשר לזה.
אשמח לדעתך על הקטעים האחרונים שכתבתי (הרס עצמי, שליטה עצמית...).
לגבי הדיכאון - תודה על ההתייחסות. כרגע מכניס אותי אותי לדיכאון לחשוב על זה, ויש לי היעדר גדול של הנעה לבדוק טיפולים חלופיים, במיוחד כאלה שדורשים בליעה של כדורים נוספים (-:
אבל אני שמחה לדעת עוד על הנושא, ואולי מתישהו אעשה משהו בקשר לזה.
-
- הצטרפות: 01 מאי 2008, 21:21
תמי גלילי
תמי שלום. קראתי את המשפט הזה:
בעיה בהנעה (לעשות, ליזום, לעשות...) היא בעיה פיסיולוגית במהותה, למשל מחסור במוליכים עצביים מסויימים.
בתגובתך בבלוג לימודים בלגנים.
אשמח לקבל ממך הכוונה לקרוא על זה קצת יותר. אני מוצאת שיש לי בעיה בהנעה של עצמי ואשמח להבין את מקור אמירתך. תודה
בעיה בהנעה (לעשות, ליזום, לעשות...) היא בעיה פיסיולוגית במהותה, למשל מחסור במוליכים עצביים מסויימים.
בתגובתך בבלוג לימודים בלגנים.
אשמח לקבל ממך הכוונה לקרוא על זה קצת יותר. אני מוצאת שיש לי בעיה בהנעה של עצמי ואשמח להבין את מקור אמירתך. תודה
-
- הצטרפות: 01 מאי 2008, 21:21
תמי גלילי
תודה על ההסבר וגם רציתי להגיד שאני מאד מעריכה את נכונותך לשתף בידע שלך שעולה בכל מיני דפים.
-
תמי גלילי
אהלן,
האיש מסר לי, אבל שירה בבית היום והיא במצב די משברי, ככה שאין סיכוי שהיא תאפשר לי שיחה נורמלית בטלפון. אני אנסה לחזור אלייך מחר או בתחילת השבוע, בתקווה שהיא כבר תחזור לשגרה ולגן...
האיש מסר לי, אבל שירה בבית היום והיא במצב די משברי, ככה שאין סיכוי שהיא תאפשר לי שיחה נורמלית בטלפון. אני אנסה לחזור אלייך מחר או בתחילת השבוע, בתקווה שהיא כבר תחזור לשגרה ולגן...
תמי גלילי
שלום תמי,
את לא מכירה אותי, אבל אני נתרמת רבות מהידע שלך, פה באתר. תודה רבה.
אני צריכה ליטול תכשיר פרוביוטיקה. ישלך אולי המלצה על תכשיר מסוים, שאפשר לרכוש בישראל ?
תודה רבה
את לא מכירה אותי, אבל אני נתרמת רבות מהידע שלך, פה באתר. תודה רבה.
אני צריכה ליטול תכשיר פרוביוטיקה. ישלך אולי המלצה על תכשיר מסוים, שאפשר לרכוש בישראל ?
תודה רבה
-
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2008, 11:41
-
תמי גלילי
אם אין לך אלרגיה לתירס - VSL3 (אבל הזכרתי את זה כאן באתר כמה פעמים) היא פרוביוטיקה איכותית שיש בה הרבה חיידקים (במיליארדים) ושניתן לקבל במירשם ולרכוש בבית מרקחת, מה שמוזיל את מחירה.
יש גם איש בשם יעקב סקיר (רוסי) שכותב אצלנו בפורום בתפוז. הוא אב לילד אוטיסט שפתח חנות אונליין ומייבא תוספים איכותיים מארה"ב. הוא מייבא תוספים של חברת KLAIRE שיש לה כמה נוסחאות של פרוביוטיקה - לפחות אחת מהן מקיפה הרבה סוגים. זו חברה שעובדת בצמוד לרופאה שמטפלת בילדי הספקטרום האוטיסטי ולכן היא אמינה עליי. יש לי בעיה להיכנס לתפוז לאחרונה ואני לא בטוחה שאני זוכרת את שם המשתמש שלו. את מוזמנת להיכנס לפורום שלנו (מס' 1248 - אוטיזם גישה ביו רפואית), ולפרסם שם שאלה ליעקב סקיר. הוא פעיל מאוד בפורום ואני בטוחה שהוא יענה לך בזריזות.
יש גם איש בשם יעקב סקיר (רוסי) שכותב אצלנו בפורום בתפוז. הוא אב לילד אוטיסט שפתח חנות אונליין ומייבא תוספים איכותיים מארה"ב. הוא מייבא תוספים של חברת KLAIRE שיש לה כמה נוסחאות של פרוביוטיקה - לפחות אחת מהן מקיפה הרבה סוגים. זו חברה שעובדת בצמוד לרופאה שמטפלת בילדי הספקטרום האוטיסטי ולכן היא אמינה עליי. יש לי בעיה להיכנס לתפוז לאחרונה ואני לא בטוחה שאני זוכרת את שם המשתמש שלו. את מוזמנת להיכנס לפורום שלנו (מס' 1248 - אוטיזם גישה ביו רפואית), ולפרסם שם שאלה ליעקב סקיר. הוא פעיל מאוד בפורום ואני בטוחה שהוא יענה לך בזריזות.
-
תמי גלילי
לא שואלת מתוך חטטנות פשוט גם אני אם כי ממש ממש גבוה קצה קצה האספרגר. למה הכוונה שיטות ביורפואיות (לוקח לי זמן פשוט עד שאני ניתפסת לפורום לכן אני שואלת אותך כאן)?