תכנון הריון באופן טבעי

ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

הי ענת.שמת לב לשאלה שלי?אשמח לתשובתך.תודה @}
ענת_ארד*
הצטרפות: 28 ספטמבר 2005, 22:22

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

להולכת בדרכים שלום!
אכן יישום השיטה שונה לאחר הלידה, והוא מתבטא בשימוש אחר של החוקים. בנוסף ישנם גורמים שמשפיעים על השינויים בהפרשות- כמו דפוסי האכלת התינוק.
"שאלתי היא האם על סמך זיהוי הפרשות בלבד אני יכולה לזהות מתי יופיע הביוץ הראשון שלי,ולסמוך על זה כאמצעי למניעת הריון" - ידיעת התקרבות הביוץ מבוססת על ההפרשות, אך על מנת להתבסס על כך כאמצעי מניעה, עלייך להתמצא היטב גם בחוקיות וגם בתהליך עצמו.
כיון שבעצם אין פה "אמצעי שמונע" - הדגש בשימוש הוא "שימוש נכון ומלא בידע". שימוש חלקי, מעקב לא עקבי, ויישום שגוי של החוקים- לא יכול להיחשב כשימוש בשיטה, ובמצב כזה כמובן שאין להסתמך על כך למניעת הריון.
בברכה,
ענת.
ההולכת_בדרכים*

תכנון הריון באופן טבעי

תודה ענת על תשובתך @}
אני רוצה להבין יותר במדויק-
אני יודעת שבעבר השתמשתי בידע באופן חלקי,אך בסך הכל הרגשתי שזה מספיק לי,משום שההפרשה לפני ביוץ הייתה כל כך ברורה שאי אפשר היה לפספס :-)
ואולי סתם היה לי מזל ?!
ממה שאת כותבת אני מבינה שכרגע לא יהיה נכון להסתפק בציפייה להפרשה הזו שתגיע ותסמן לי שהנה
עכשיו אני פוריה לכמה ימים.
וזה בגלל שאני אחרי לידה,או שתמיד זה לא יישום טוב מספיק?
אני מאוד רוצה לעשות את הקורס המלא אבל כרגע אני די סחופה בתוך האמהות החדשה,ואין לי פנאי בכלל...ומצד שני אני זקוקה למידע,בגדר עזרה ראשונה לפחות עד הביוץ הראשון <שאני מניחה שטרם הגיע>
אודה לכל הארה @}
ההולכת_בדרכים*

תכנון הריון באופן טבעי

אני מוסיפה משהו שנזכרתי בו-ההפרשה מתייבשת לאחר הביוץ,אך עדיין ניתן להכנס להריון זמן מה אחר כך כי הביצית שורדת 24 שעות.האם אני מדייקת?
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

להולכת בדרכים שלום,
אני יודעת שבעבר השתמשתי בידע באופן חלקי,אך בסך הכל הרגשתי שזה מספיק לי,משום שההפרשה לפני ביוץ הייתה כל כך ברורה שאי אפשר היה לפספס
ואולי סתם היה לי מזל ?! - אני מניחה שמדובר בשילוב של שניהם : ). גם כיון שלמדת לזהות את אותן הפרשות, וקישרת בינהן לבין התקופה הפוריה, וגם כי כל הריון שנוצר הוא נס בפני עצמו ! (זיהוי ההפרשות לא מבטיח שאכן יתרחש הריון, לכך כוונתי. כל שכן שהריון יסתיים בהצלחה).

ממה שאת כותבת אני מבינה שכרגע לא יהיה נכון להסתפק בציפייה להפרשה הזו שתגיע ותסמן לי שהנה
עכשיו אני פוריה לכמה ימים - נכון, כיון שמדובר בתהליך שיכול להתרחש על פני חודשים, ואף לחצות שנה ומעלה, הכל כתלות למשתנים שונים (מצבך הפיזי, דפוסי ההנקה, היסטוריה קודמת של המחזוריות). כלומר- לא מדובר בהופעה חד פעמית של הפרשה שממנה תביני שאת מתקרבת לביוץ, אלא לתהליך הדרגתי עם ניואנסים לכאן ולשם, בהתאם לגורמים השונים (למשל- ההנקה).

וזה בגלל שאני אחרי לידה,או שתמיד זה לא יישום טוב מספיק? - גם, וגם. גם בגלל שאת אחרי הלידה, והתקופה שאחרי הלידה היא אתגר בפני עצמו. אפילו נשים שלמדו את השיטה הרבה לפני שהרו, ורכשו נסיון וביטחון, עדיין אותן נשים עשויות להיתקל בקושי לפענח את המצב הנקודתי שלהן.

לגבי יישום טוב מספיק- פה נשאלת השאלה מהו יישום מספק, ומה יכול להשפיע עליו. כלומר- זה בכלל נושא בפני עצמו. אישה שבשום פנים ואופן אינה יכולה להרשות לעצמה להרות, מסיבות בריאותיות למשל, או כי יש לה כבר מס' ילדים וכרגע היא מאוד רוצה הפסקה, או מכל סיבה שהיא אחרת, אישה כזו תשאף ליישם את הידע באופן המדויק ביותר על מנת שלא למצוא את עצמה בסיטואציה שאינה מתאימה לה.
לא בכדי נאמר על השיטה שהיא "אינה סלחנית" כאשר אין משתמשים בה במדויק. להשתמש בשיטה, ולהיות במודעות לפוריות אלו הם שני דברים שעומדים כל אחד בפני עצמם, ועשויים להשלים האחד את השני:

"מודעות לפוריות" מתייחס למודעות לתפקודייה של מערכת הרבייה באופן כללי.
"השיטה" - מתייחס לשימוש ספציפי בהתאם לאמות מידה מקובלות (סטנדרט) באותה מודעות על מנת למנוע או להשיג הריון.

אחרי כל ההקדמה הארוכה הזו... הייתי רוצה להתייחס לנקודה מאוד מאוד חשובה שהעלית:
ואין לי פנאי בכלל... - ...
זו אכן חוויה שנשים רבות לאחר הלידה חוות, התינוק החדש, החוויה המדהימה של הלידה, ההנקה, כל אלו מאוד ממלאים אותנו.
בתוך החוויה החדשה הזו, בתהליך בפני עצמו, שיכול לקחת זמן רב, נשים מתחילות לחפש את עצמן מחדש.
את זה אני כותבת לך לא בהקשר הספציפי של "מודעות לפוריות" , אלא בכלל.
שאלה כמו "מה המקום שלי, כאישה, בתוך החוויה החדשה של החיים שלי", או "מה המקום של הקשר ביני לבין בן הזוג שלי, בתוך המציאות החדשה שבראנו ביחד?", וכיצד הקשר שלנו בא לידי ביטוי בתוך המציאות החדשה? איך היינו רוצים שיבוא לידי ביטוי?
כי "יחסי מין" הם רק היבט אחד של אותו קשר מיוחד, ובתוך יחסי מין יש עולם שלם של ביטויים.

נכון, נשים רבות לאחר הלידה מוצאות שבעצם אין להן ממש פנאי/זמן להקדיש לעצמן נטו.
אך בהקשר של השימוש בשיטה, למה הדבר דומה? לרצון לעלות על אוטו, ומיד להתחיל את הנסיעה. מבלי ללמוד קודם את הדרך, להתנסות במעקב ממקום שמאפשר את הלמידה ואת ההתנסות, ללא לחץ. שירלי ואני משתמשות בדוגמא של לימודי נהיגה כי מצאנו שהיא ממחישה היטב את הנקודה: האם תסעי ברכב של הורייך לפני שסיימת ללמוד נהיגה ?בד"כ לא... רובנו נלמד קודם כל. ורק אח"כ "נעלה על הכביש".
בהקשר של השיטה, תקופת הלמידה- כשמה כן היא. זו תקופה שאת מפנה לעצמך, על מנת ללמוד. כאשר תוך כדי למידה מנסים להשתמש בתוצאות המעקב, תיתכנה הפתעות.
לכן לא מדובר פה "בעזרה ראשונה", כיון שמדובר בתקופה שיכולה להימשך על פני תקופה, וישנם גורמים שונים שמשפיעים, וכל שינוי יכול להשפיע באופן אחר על דפוסי ההפרשות.
מה שיכול להיתפס בגדר עזרה ראשונה הוא כלל אצבע ראשון במעלתו:
אם אינך בטוחה ב 150% שאת לא פוריה (כאשר את מעונינת למנוע הריון) - הניחי שאת פוריה. שימוש באמצעי מניעה כפולים מגביר את אחוזי היעילות.

בברכה,
ענת.
ההולכת_בדרכים*

תכנון הריון באופן טבעי

הי ענת! מאוד התחברתי למה שכתבת על התקופה שלאחר הלידה ולחיפוש העצמי מחדש.
רק אתמול יצא לי לחשוב על זה,כשהבנתי שאין לי מושג למה אני מצפה מחיי לקראת השנה החדשה...
אני שוב רוצה לבדוק אם הבנתי את מה שכתבת במישור המעשי.
האם את אומרת שאחרי לידה ייתכן מצב שבו אהיה פוריה אך ההפרשה המוכרת לי מהעבר לא תופיע?
וגם-נניח והייתי עכשיו לומדת את השיטה באופן מסודר ומעמיק,היה לוקח לי כמה חודשים לגלות את דפוסי הפריון החדשים שלי ולהסתמך עליהם כאמצעי בטוח למניעת הריון?
בעצם את אומרת שבמהלך החיים דפוסי הפריון האישיים עלולים להשתנות,אחרי לידות ובכלל.
זה בהחלט הגיוני בעיני,ואז מדובר בלמידה מתמדת.ואם כך-איך ניתן להסתמך על השיטה למניעת הריון
אם הדברים משתנים כל הזמן?
אולי כשמסתמכים על יותר סימנים ומצליבים ביניהם מגיעים לרמה אופטימלית של בטחון?
ההולכת_בדרכים*

תכנון הריון באופן טבעי

ועוד משהו-בדף מניעת הריון בזמן הנקה כותבת אם פי 3 ב-29.01.2003 <לקראת סוף הדף>
בעניין מניעת הריון לפני הביוץ הראשון לאחר לידה.האם תוכלי להציץ שם ולומר מה דעתך על דבריה?
המון תודה @}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

להולכת בדרכים שלום,
אני שוב רוצה לבדוק אם הבנתי את מה שכתבת במישור המעשי.
האם את אומרת שאחרי לידה ייתכן מצב שבו אהיה פוריה אך ההפרשה המוכרת לי מהעבר לא תופיע? - כן, יכול להיות מצב כזה, וגם המצב ההפוך, שבו תראי הפרשות, ותחשבי שאת פוריה, אך לא תהיי פוריה.
הפואנטה היא לא בכך שההפרשות שיבואו עכשיו יהיו שונות מאלו שהיו בעבר (ומצב כזה אכן יתכן), אלא בפרשנות השונה שניתנת להפרשות בתק' ההנקה. זה ההבדל.
אותו הדבר גם בתק' גיל המעבר - שבו השינויים ההורמונליים גורמים ל"עליות וירידות", הביוץ יכול להקדים, או להתאחר.
העקרונות הם אותם עקרונות מבחינת הבנת המחזוריות, אך הפרשנות משתנה.

וגם-נניח והייתי עכשיו לומדת את השיטה באופן מסודר ומעמיק,היה לוקח לי כמה חודשים לגלות את דפוסי הפריון החדשים שלי ולהסתמך עליהם כאמצעי בטוח למניעת הריון? - כן, בהחלט יכול להיות מצב כזה, יכולים לעבור מס' חודשים עד שתרגישי בטוחה מספיק. לכן מקובל להשתמש באמצעי מניעה כפולים במהלך תקופת הלמידה (אמצעי מניעה כפולים כיון שאם אחד נכשל- יש לך גיבוי של השני).

בעצם את אומרת שבמהלך החיים דפוסי הפריון האישיים עלולים להשתנות,אחרי לידות ובכלל.
זה בהחלט הגיוני בעיני,ואז מדובר בלמידה מתמדת.ואם כך-איך ניתן להסתמך על השיטה למניעת הריון אם הדברים משתנים כל הזמן? - זה בדיוק כל היופי שבשיטה. השיטה מעולם לא יוצאת מנק' הנחה של חיזוי העתיד, ומקנה לך ידיעה עכשיווית בכל יום בנוגע למצב הפוריות שלך.

אקרא את הקישור ששלחת לי,
ענת.
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

להולכת בדרכים,
זה מה שמצאתי, ואני מניחה שאת מתכוונת לכך:
"שיטת מעקב ההפרשות אידאלית להנקה: גם מי שמתקשה לשמור על החוקים בהמשך, כשיש ביוץ, יכולה להשתמש בשיטה בשביל לדעת מתי מתקיים הביוץ הראשון, ובעצם לדעת עד מתי לא צריך שום אמצעי מניעה, שלכל אחד חסרונותיו".

ב ג ד ו ל , "זה נכון" - במובן שאחרי הלידה השיטה היישומית היא שיטת ההפרשות. אבל ממש לא כמו שהיא מיושמת אצל אישה שאינה בתקופת ההנקה.
אני שולחת לך קישור נוסף, מאמר שכתבה מיכל שונברון, בו תוכלי לקרוא עוד מידע:
http://www.leida.co.il/page.asp?id=99013

בברכת גמר חתימה טובה,
ענת.
ההולכת_בדרכים*

תכנון הריון באופן טבעי

הי ענת.
האם תוכלי לפרט במה שונה מעקב ההפרשות אחרי לידה ממעקב הפרשות רגיל?
וכן-במאמר היא כותבת שאחרי מעקב של שבועיים עם גורם מוסמך ניתן ליישם בבטחה את השיטה.
האמנם? <ממה שאת כתבת הבנתי שיש צורך בזמן ארוך יותר>
האם את ושירלי עושות מפגשי מעקב מיוחדים כאלה לנשים אחרי לידה?
אם כן,כמה מפגשים היית מעריכה שצריך?

שנה טובה וגמר חתימה טובה גם לך @}
מירי_של_שקד*
הצטרפות: 17 יולי 2005, 14:32
דף אישי: הדף האישי של מירי_של_שקד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי מירי_של_שקד* »

ענת שלום
אני מניקה תינוקת בת שנה ושלושה חודשים. היא יונקת מארבע אחר"הצ עד 7:30 בבוקר, בערך 7-8 פעמים. עדיין לא קיבלתי מחזור מאז הלידה. רציתי לדעת האם אכן כמו שכתבת לי בעבר מתאים ונכון להתחיל להשתמש בשיטה זו בזמן הנקה וכן האם הדבר מתאים גם למי ששומר על חוקי טהרת המשפחה(כעת זה לא רלוונטי כי אין מחזור אך בעתיד יהיה רלוונטי)
אני מעוניינת ללמוד את השיטה שלך, ורוצה לדעת היכן ומתי נפתחת קבוצה, מתי ולאורך כמה זמן מתקיימים מפגשים, וכו'. אשמח לקבל פרטים. תודה ושנה טובה, מירי
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

להולכת בדרכים שלום,
האם תוכלי לפרט במה שונה מעקב ההפרשות אחרי לידה ממעקב הפרשות רגיל? - המעקב אינו שונה, הפרשנות והחוקיות לגביו שונה.
לאחר שבועיים - תלוי על איזה שלב בתהליך חזרת המחזוריות שלך את מתחילה ללמוד.
עקרונית, לאחר שבועיים של מעקב את יודעת מהו הדפוס הבסיסי שלך, וממנו את ממשיכה. לזאת הכוונה מאחורי "שבועיים".
שירלי ואני משלבות בין נשים מניקות לבין נשים לא מניקות, כולן לומדות את מה שמשותף לכולן ביחד, אך נשים מניקות לומדות גם באופן ספציפי כיצד להתייחס לפוריות שלהן בתק' זו של חייהן. בסה"כ 5 מפגשים, ולאחר מכן אנו בקשר עם הנשים כל עוד הן זקוקות לייעוץ.
בהתאם לאישה- ובהתאם לשלב בחייה, כך גם המשך שמירת הקשר. כל הנשים שלמדו איתנו ואח"כ ילדו נפגשו איתנו בהמשך על מנת להבין כיצד השיטה ניתנת ליישום לארח הלידה. ישנן נשים שלאחר לידה שניה עדיין בקשר, כי הטבלה שלהן מצריכה עזרה בפענוח.
לכן, הבסיס הוא 5 מפגשים, אך לאחר מכן, יכולים להיות עוד רבים, גם אם לא בע"פ. זהו חלק מהשירות שלנו וכך אנו מאמינות שצריך להיות.
ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

סליחה, לא ראיתי שהרובריקה של "מאת" נושאת את הכותרת "פלוני אלמונית"...
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

מירי שלום,
אכן ניתן ללמוד את השיטה גם בתק' ההנקה.
השיטה מתאימה כמובן גם לנשים השומרות על חוקי טהרת המשפחה, וישנן נשים דתיות רבות אשר למדו ומשתמשות בשיטה.
אשמח לשלוח לך פרטים, אנא שלחי לי מייל לכתובת [email protected] עם ציון בקשתך,
שנה טובה,
ענת.
ההולכת_בדרכים*

תכנון הריון באופן טבעי

הי ענת.גם אני מעוניינת בפרטים לגבי הקורס.אשלח לך מייל.
שנה טובה @}@} @}
עינת*
הצטרפות: 26 ינואר 2003, 12:56

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי עינת* »

שלום ,
האם נכון שהביוץ נמשך יום-יומיים?
הבנתי שזה עובר מהפרשה יבשה לרטובה יותר ואח"כ לצורת חלבון ביצה ואח"כ שוב מתייבש , האם זה תיאור נכון?
האם בזמן הביוץ עצמו יש את ההפרשה בצורת חלבון ביצה? איזו הפרשה יש כ- 5 ימים לפני הביוץ?
האם מחזור של כ- 34 ימים זה ארוך מידי?
האם הגיוני שבשל לחץ נפשי גדול יתאחר הביוץ בשבועיים? (היה לי מחזור של 48 יום בתקופת בחינות...)
תודה ,
עינת
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

עינת שלום,
שאלות רבות, תשובות רבות :) :
הביוץ - כארוע בפני עצמו, כלומר "חריגת הביצית מהשחלה" - אורך פחות משניה... (החריגה עצמה מתרחשת במהירות, כמו "ברק").
כל ה"הכנות" לביוץ, יכולות לארוך (אם אפשר להשתמש במילה הזו) - כמספר ימים.
הספרות המקצועית מציינת שהביוץ אורך מס' ימים, אך הכוונה אינה "לביוץ עצמו", אלא לכל "החבילה" - עד לביוץ עצמו, ומהביוץ עצמו שיכול להיות מורכב מחריגה של שתי ביציות, אחת אחרי השניה.

חשוב תמיד לזכור: הביוץ הוא לא הפואנטה. וזאת כיון שלפני הביוץ ישנן כבר הפרשות שעשויות לאפשר לזרעים להתקיים, עד לרגע הביוץ עצמו.
לכן הביוץ לא נחשב לנקודה העיקרית.

מהלך התפתחות ההפרשות הוא מיובש ועד לרטיבות, ושוב חזרה ליובש. ההפרשה לא חייבת להגיע עד לאיכות של חלבון ביצה, זה לא תנאי להתרחשות של הביוץ. לא בהכרח שהתהליך יתחיל מיובש, ישנן נשים שמעולם לא חוו יובש.
וכך גם בסוף התהליך - לא בהכרח שההפרשה תתיבש לחלוטין (אצל אותן נשים שמעולם לא חוות יובש, זה מאפיין).

בזמן הביוץ- איזו הפרשה יש? תלוי באופן יחסי למה שהיה לפני. אין קביעה שכך צריך להיות (כלומר- שבזמן הביוץ תהיה הפרשה של חלבון). יכולה להיות הפרשה של חלבון, ויומיים אחרייה חריגה של הביצית.

לכן- שוב. הביוץ עצמו אינו הנק' המרכזית. בדומה- לא ניתן להניח מראש בצורה תאורטית מה תהיה ההפרשה 5 ימים ל פ נ י הביוץ. גישה זו אינה מדייקת לשיטה, השיטה יוצאת מנק' הנחה שאין אפשרות לחזות את העתיד. לכן אין אפשרות להניח מראש חמישה ימים (כי אין לדעת אם אלו חמישה ימים לפני, או אולי 8 ימים?).
למשל- יכולה להיות אישה שבחמישת הימים שלפני הביוץ- כבר נוכחה לראות שיש לה הפרשות של חלבון ביצה. וזו דוגמא מאוד אמיתית ומוחשית.
אצל אותה אישה מהלך ההפרשות יכול להיות כך: מיד אחרי הווסת הפרשות רטובות, יום יומיים אחרי תום הווסת יופיעו מיד הפרשות כמו חלבון ביצה, ויימשכו למשך 5 ימים.
אפשר לראות את הדוגמא הזו למשל אצל נשים בתק' ההנקה! ושם יכולים להיות אפילו שבועיים של הפרשות מאוד פוריות !
אבל לא רק, לכל אישה יכולה להיות סיטואציה שכזו.

האם מחזור של כ- 34 ימים זה ארוך מידי? - תלוי בשביל מי. וזאת למה? ברמה התאורטית ביותר, אורכו של מחזור הווסת אמור להיות כאורך מחזור אחד של הלבנה, שאורכו 29.5 יום.
בפועל, מבחינת הרפ' המערבית מחזור שאורכו נע בין 21-40 יום נחשב בגדר גבולות הטווח התקין.
אבל אם את הולכת לרפ' הסינית למשל- אז אל תוך הטווח שנחשב כתקין מבחינה מערבית, יש התיחסות שלמה של אבחנה מבדלת: אם המחזור נוטה יותר לצד של ה 21 יש לזה משמעות אחת, ואם הוא נוטה לצד של 40 יש לזה משמעות אחרת.
בגדול, 34 יום זה אורך יסחית מאוד ממוצע. קחי גם בחשבון שבכל חודש ישנם שינויים. גם את זה צריך לקחת בחשבון- האם השינויים הם בטווח קטן (תזוזות של יומיים שלושה לפה או לשם), או שפעם המחזור מאוד ארוך, ובפעם הבאה הוא מפתיע בקוצר שלו?

האם הגיוני שבשל לחץ נפשי גדול יתאחר הביוץ בשבועיים? (היה לי מחזור של 48 יום בתקופת בחינות...) - כן. כיון שעד הביוץ עצמו, מדובר בארוע שמושפע מהפרשת הורמונים ברמת המוח, ואופן השפעתם על השחלות. אך מרגע הביוץ- הארוע "מנוהל" ע"י הפרשת הפרוגסטרון דרך הגופיף הצהוב.
לכן עד המחצית הראשונה- לוקחים בחשבון השפעות ברמה המנטלית, הרגשית (סטרס).
ומהמחצית השניה- מתיחסים להשפעות ברמה הפיזית יותר .

בברכה,
ענת.
רונית_דיטל*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 22:38
דף אישי: הדף האישי של רונית_דיטל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רונית_דיטל* »

התוודעתי לשיטה רק לא מזמן ואני עומדת נפעמת לנוכח הגילוי שלי את הגוף שלי. זה מידע שכל בחורה שמקיימת יחסים מין צריכה לדעת. הדיוק הוא מדהים והחיבור לגוף מושלם.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

שלום ענת
קראתי את ההפנייה שנתת לי לאתר האנגלי.
הוא לא חידש לי הרבה. ומה שאני עדיין לא מבינה, זה מה זו בדיקת הפרשות פנימית ואיך עושים אותה?
באתר היה כתוב על בדיקה כמו שאני עושה, עם האצבע. (כבר דיברנו על זה ואמרת שזו לא בדיקה פנימית).

עכשיו אני חוזרת למה שאמרת לי כבר, שכמות ההפרשות החלבוניות זה לא מה שמשנה, אלא איכותן.
אם כך, האם נכון יהיה לומר שאם אני מבחינה במעט הפרשות ואח"כ כבר לא, זה היה הזמן שצריך היה לנצל לקיום יחסי מין?
האם זה אומר שחלון הפוריות שלי כזה קצר?
כי באתר היה כתוב שלא תמיד מבחינים בהפרשה ושפעילות גופנית או פעילות מעיים יכולה לעודד יציאה של ההפרשות החוצה.
אם כך, נניח שיש מצב בו ישנן הפרשות, אך הן לא יוצאות החוצה (ואז אני לא מבחינה בהן), מלבד, נגיד לאחר פעילות מעיים.
האם מצב זה מצביע על כך שחלון הפוריות הוא רק זמן שאני מבחינה בהפרשות? או גם מעבר לכך?
מקווה שלא בלבלתי יותר מדי...
עזרה....*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2005, 16:15

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי עזרה....* »

אנחנו מאוד רוצים הריון....והפעם המחזור מאחר לי כבר בשבוע-אבל...בדיקות הריון ביתיות של שתן-מראות שאין הריון,
המחזור שלי סדיר, למשהי יש מושג מה זה יכול להיות?????????אני מאד רוצה להמנע מבדיקה אצל רופא...
אשמח לעזרה כלשהי, וגם אם למישהי יש כתובת או טלפון של מישהי שיכולה לעזור בשאלות כמוזו טלפונית- שוב, כדי להמנע מפולשנות גניקולוגית מיותרת...
הרבה תודה לכל התייחסות.
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

תעשי בדיקת הריון עם השתן הראשון של הבוקר. זו בדיקה יותר מדוייקת.
בכל אופן, אם בדיקת ההריון לא מאשרת את ההריון, את יכולה פשוט ללכת לאחות בקופת חולים ולבקש לעשות בדיקת דם, שיכולה לאשר האם את בהריון או לא.
מקווה בשבילך שכן!
בהצלחה
רונית_דיטל*

תכנון הריון באופן טבעי

מישהי יודעת מה קורה או איך מתייחסים לאי התאמה בין הפרשות לטמפרטורת הגוף?
לפי ההפרשות וצוואר הרחם התרחש ביוץ אבל טמפרטורת הגוף נשארה נמוכה לאורך כל הזמן
א_לכסנדרה*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2005, 10:21
דף אישי: הדף האישי של א_לכסנדרה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי א_לכסנדרה* »

כנראה שהיה ניסיון של הגוף לבייץ, אך הוא לא הצליח.
צפי לניסיון נוסף, או שהחודש זה יהיה פשוט מחזור ללא ביוץ.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

ליעל שלום,
מתנצלת על איחור בתשובה... חגים, משפחה, עבודה.
הבדיקה הפנימית- על מנת לוודא שמה שההפרשה שאת רואה היא היא הפרשה שמקורה מצוואר הרחם, עלייך לנסות "לשאוב" עם שתי אצבעות את ההפרשה (אם קיימת) מאזור פתח צוואר הרחם. לאחר מכן- עלייך להתבונן בהפרשה שאת רואה בין האצבעות, ולא מסביב להן (אלו יהיו מהנרתיק עצמו).
ברשותך אוסיף הסתייגות מלמידה של נושא חשוב זה דרך מדיום וירטואלי.
למרות שהבדיקה מתוארת בספרות, וגם באתרים שונים - עדיין אין תחליף להדרכה אנושית ומקצועית.
על זה נאמר: לא פשוט ללמוד שחייה בהתכתבות. : )

בנוגע לסוגית האיכות והכמות:
אכן כך. האיכות היא זו שקובעת ולא הכמות עצמה. מספיקה טיפה קטנה של הפרשה פוריה על מנת שזרע ישרוד את הזמן שנותר לביוץ.
כיצד את יכולה להתמודד עם סיטואציה שבה בעקבות יציאות ההפרשה "חמקה" מעינייך?
זיכרי שמדובר "בתקופה פוריה". ישנם שינויים נוספים מעבר להפרשה עצמה (שבהחלט עשויה לצאת מבלי שתיווכחי בה), כמו תחושה מסביב לפתח הנרתיק, עליה של צוואר הרחם עצמו, שינויים בעור, בשיער ועוד.
מדובר בארוע שמשפיע על כל כולך. ההפרשה היא פרמטר אחד מיני רבים! נכון שהסיבה לעקוב אחרייה טמונה בכך שיחסית לשאר המשתנים - קל יחסית להבחין בה. אבל היא לא הפרמטר היחיד.
את יכולה להצליב את התחושות שלך ביחד עם ערכה לבדיקת רוק (כמו אובילוק למשל).

מקווה שתשובותי תועילנה (האם זו המילה בעברית?), ומקוה שתצליחי!!!
אשמח לעזור בכל עת,
ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

לעזרה...
מאחר וישנו פער מסוים בין תחילת היווצרות ההריון עצמו, לבין מתי הוא "ייראה" בבדיקת שתן, לתיזמון מבחינת באיזה יום - יש משמעות.
תאורטית, יעברו כ 10 ימים עד שהורמון העובר יגיע לרמה ניכרת, שהבדיקה יכולה לזהות.
לכן גם לבדיקת הדם צריך להמתין לפחות 10 ימים.
בהצלחה לכם!!!
ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

לרונית דיטל שלום,
המצב שאת מתארת (פער בין הפרמטרים השונים שאת עוקבת אחריהם) עשוי להעיד על מספר דברים:
  1. עליה איטית בפרוגסטרון, ולכן למרות שנוכחת לראות כי יתכן והביוץ התרחש- עדיין יעברו מס' ימים עד שתראי את עליית החום.
  2. באותו הקשר של הפרוגסטרון- יתכן מצב של ערכים נמוכים, ועשוי להעיד על בעיה עם הגופיף הצהוב.
  3. סיבה אחרת לגמרי- הגוף ניסה לבייץ, אך לא הצליח, ולכן אינך רואה עליה בחום. יתכן וינסה שנית- ולכן עלייך להמתין ולראות כיצד יתפתח המצב.
בכל מקרה- עלייך להמתין לכל השיטות (במידה ואת מעונינת למנוע הריון).

בהצלחה,
ענת.
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

שלום ענת
תדה על התשובות
בהקשר ליציאה, לא התכוונתי שההפרשה חומקת ממני בגלל היציאה, אלא בדיוק להיפך: בדר"כ אני מבחינה בה בעת היציאה (כנראה בגלל הפתיחה של איזור האגן)
רציתי לשאול איך אתן מתייחסות בסדנאות שלכן לנשים עם בעיות פוריות. כלומר, לא נשים שאובחנו עם בעיה ספיציפית, אלא נשים כמוני, שמנסות ולא מצליחות, כשהביוץ לא עקבי או שכן, אבל זה בכל זאת זה לא מצליח.
האם היית ממליצה לי להגיע לסדנא?
אני התכוונתי מתישהו בחיי לעשות את זה, אבל אני חוששת שדווקא עכשיו, עודף התעסקות סביב הנושא עלול דווקא להרחיק אותי מהריון. אולי אני דווקא צריכה להרפות קצת....
איפה מתקיימות הסדנאות ומה מחירן?
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

יעל שלום,
כאשר מגיעות לסדנא נשים אשר מעונינות להרות- הן עוברות בדיוק דרך אותו תהליך , כיון שהמודעות כשלעצמה מתיחסת לאותו ידע. ומכיון שהידע הוא אותו ידע, השאלה היא באיזה אופן אישה מתכוונת כרגע להשתמש בידע (על מנת להשיג הריון, או על מנת למנוע).

כאשר אישה מגיעה עם תלונה שמהותה קושי להרות - ראשית יש לבדוק שהשימוש בידע הוא מקסימלי.
שנית - יתכן ועולה הצורך לפנות לבירור רפואי יסודי, גם של האישה וגם של בן זוגה.
יכול להיות שישנה סיבה לכך שלמרות השימוש המדויק בידע- עדין אין הריון.
הסיבות מתפלגות למספר רמות - יתכן וישנה בעיה הורמונלית, או שהבעיה היא אנטומית (חסימה כלשהי, או הידבקות), או שישנה היסטוריה של בעיות מחזור (כמו מחזוריות לא סדירה שבעצמה יכולה לנבוע ממס' סיבות).
כיון שכיום ישנם מס' ענפים שעוסקים בבעיות פוריות (הכוונה היא: לרפואה קונוונציונלית, לרפ' המשלימה, ולתחום המודעות לפוריות) - יכול להיווצר מצב שבו "זרוע אחת" אינה עובדת בתיאום עם הזרוע השניה.
למשל מצב שבו אישה פונה לרפ' מערבית, עוברת תהליך איבחוני, ומתחילים בטיפולים- לפני שניסו לבדוק האם שימוש בשיטת המודעות לפוריות תסייע לה להרות.
או מצב שבו אישה מגיעה לתחום הרפ' המשלימה, עוברת אבחון ומתחילה בסידרת טיפולים, אך לא לומדת כיצד היא יכולה לעקוב אחר הפוריות שלה ובהתאם- להגביר את סיכויי ההתעברות שלה.
מבחינתנו, כמדריכות שיטת המודעות לפוריות, מחובתינו לברר אם אישה משתמשת בעיקביות ובצורה נכונה בידע. אם אנו מזהות שלמרות כל זאת היא אינה משיגה הריון - מחובתינו להפנות אותה הלאה לבירור קונוונציונלי, על מנת לקבל אבחנה מדויקת.
מנק' זו- בהתאם לאופי הבעיה, אישה יכולה לבחור בטיפול המתאים לה.

התהליך יכול להתרחש גם בכיוון ההפוך, למשל אישה שהתקשתה להרות, עברה בדיקות ונמצא כי הסיבה לכך היא רקע של שחלות פוליציסטיות. אותה אישה יכולה לבחור בטיפול ברפ' סינית, ולשלב את הטיפול ביחד עם למידת שיטת המודעות לפוריות.

מבחינת הלמידה עצמה- ישנם מס' מסלולי למידה. ישנן נשים שמעונינות ללמוד רק את שיטת ההפרשות, כחלק משלים לטיפולים ברפ' המשלימה (הדבר נובע מכך שמטפלים רבים אינם מתמצאים לעומק בשיטה ויעדיפו להפנות את המטופלת אלינו). במקרה כזה, אנחנו מקיימות פגישה חד פעמית.
ישנן נשים שמעונינות להתמקד אך ורק בשיטה - ובמקרה כזה יידרשו שלושה מפגשים.
ה"סדנא" עצמה מורכבת מחמישה מפגשים ומרחיבה את היריעה על עוד היבטים שקשורים לפוריות.
מאחרו אני באופן אישי עוסקת גם ברפ' סינית - ישנן נשים שמגיעות אלי מתוך מטרה להתכונן להריון באופן כללי (תחום אשר נקרא : Pre Conceptual Awarenes ), וכחלק מהתהליך הטיפולי הן לומדות כיצד לעקוב אחר המחזוריות שלהן.
אשמח לעזור לך למצוא מה הדרך הנכונה והמתאימה לך ביותר (נכון, לפעמים גם "לא לעשות כלום" היא דרך בפני עצמה!),
את תמיד יכולה ליצור איתי קשר במייל ([email protected] ),
בברכה,
ענת.
רונית_דיטל*

תכנון הריון באופן טבעי

הגוף ניסה לבייץ, אך לא הצליח, ולכן אינך רואה עליה בחום
למה הכוונה?
אני רוצה בהיריון,
נדמה לי שאני עברתי ביוץ שני עם מגמת עלייה בטמפרטורת הגוף, שעכשיו אם אינני טועה, אני אמורה לקוות שהיא תשאר גבוהה
מדהים החיבור בין הביוץ לירח המלא, שמתי לב לזה גם בחודש קודם, אולי בפעם הראשונה החודש לא היה ביוץ כי אמנם הייתי ביום הרגיל שלי במחזור שבו מתחולל ביוץ אבל הירח לא היה מלא... מה דעתך?
עינת*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי עינת* »

שלום לכולכם.
קודם כל ברצוני להודות לכם על האתר הנפלא, שבזכותו החודש, לאחר יותר מ-10 שנים של גלולות, החלפתי את אמצעי המניעה שלי לשיטה הטבעית. זאת כמובן לאחר קריאה של הספרים המצויינים "Taking Charge of Your Fertility" ו"גופה של אישה תבונתה של אישה".

במהלך השבוע עלו לי כמה שאלות, מקווה שמישהי תוכל לעזור לי איתן:
1) טמפ' שחר - במשך השבוע אני מכוונת שעון מעורר לשעה 7:00 אך קורה שאני מתעוררת לפני, בין 6:00 ל 7:00... בספר כתוב שהטמפ' צריכה להילקח באותה שעה, או להוסיף עשירית מעלה על כל חצי שעה שיושנים. אם התעוררתי נגיד ב 6:30 ונשארתי במיטה לנסות להמשיך לישון עד 7:00 האם למדוד ישר כשאני מתעוררת או לחכות במיטה שלעה 7:00? כמה זה קריטי אם נאמר אמדוד כל יום כשאתעורר בין 6:30 ל 7:30?
2) אינני יודעת מתי יגיע הביוץ שלי, מאחר והתהליך יכול לקחת קצת זמן לאחר הפסקת השימוש בגלולות, האם עלי להמשיך את הטבלה הבאה כהמשך לטבלה הראשונה עד שיגיע המחזור הראשון?
3) הוזכר בפורום המכשיר EVA TEST אך לא היתה התייחסות של מישהי שהשתמשה בו כבר. הייתי שמחה לשמוע ממישהי על אמינות המכשיר.

ושוב תודה על העלאת המודעות, אין חשוב מזה.

עינת.
רוצה_להפסיק_ומתלבטת*
הצטרפות: 29 נובמבר 2005, 18:20

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רוצה_להפסיק_ומתלבטת* »

שאלתי כבר בדף אני הפסקתי עם הגלולות אבל, אני רואה שפה הפעילות קצת יותר גבוהה ולכן שואלת שוב:
אני משתמשת בגלולות קרוב לתשע שנים. (עם הפסקה לחצי שנה לפני שש שנים בערך. לקח למחזור שלי ארבעה חודשים עד שחזר, ואז חזרתי לקחת גלולות...), אני בת 28 כמעט.
אני ממש רוצה להפסיק לקחת גלולות. אין לנו בעיה להשתמש בקונדום עם צריך בחלק מהזמן (נראה לי שזה שווה את זה).
אבל...
בעוד כחודשיים אני ובעלי נוסעים לחו"ל לתקופה ארוכה (טיול של יותר מחצי שנה). מצד אחד, הייתי רוצה להפסיק כבר עכשיו, לנקות את הגוף, ובעיקר להיות מוכנה להכנס להריון כשנחזור לארץ. מצד שני, אני מרגישה כל כך תלויה בגלולות. אולי דווקא סיטואציה של טיול זאת לא בדיוק הסיטואציה הנכונה להכנס להרפתקאה הזו??
אני כל כך רגילה לדעת מתי ולכמה זמן...
אבל העליה בחשק המיני מפתה גם היא במיחוד לסיטואציה של טיול וביחד...
אשמח לשמוע מנסיונכן וגם דעות ועצות.
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי נטע_ש* »

מתלבטת יקרה
עברתי תהליך דומה לשלך לפני 3-4 שנים. הייתי עם בן זוג, הפסקתי עם הגלולות ועברתי לשיטה הטבעית.
מהנסיון שלי זה תהליך. תהליך של חיבור לגוף שלך, של שיתוף פעולה עם הבן זוג, צריך קצת סבלנות ויצר הרפתקנות.
מאד שווה ומומלץ.
חודשיים זה זמן טוב להתחיל לפני שנוסעים. בכל מקרה יש קונדומים למהלך הטיול, ואולי תוכלו לקראת סוף הטיול אם זה אכן בתכנון להרפות מהקונדומים ולהיות פתוחים להריון שיכול לקרות.
בכל מקרה, אם את דבקה באמצעי הבדיקה ובטבלה, אחרי חודשיים כבר אולי תוכלי לראות איזו תבניתיות במחזור החודשי שלך.
וגם, כשנוסעים לחו"ל המחזור יכול להשתנות, להתעכב וכד'. לי זה קרה, 3 חודשים לא היה מחזור. אז זה גם משהו שיכול לקרות.
זו הרפתקה, ויוצאים אליה לא בגלל שהחשק המיני עולה או דבר כזה או אחר. זו הרפתקה של להכיר את הגוף שלך ולהכיר ממש טוב.
ככה מנסיוני.
שיהיה בהצלחה ובכיף.
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

עינת
גם אני נתקלתי בעניין של מדידת החום בשעה הקבועה. אז החודש הקדמתי את שעת המדידה, לשעה המוקדמת ביותר שאני עלולה להתעורר בה. 06:30, זו השעה שבן זוגי מתעורר. אני מודדת בשעה זו ואם אין בכוונתי לקום כל כך מוקדם, אני ממשיכה לישון אח"כ.
אגב, בפורום לקראת הריון בתפוז, תוכלי למצוא קובץ עם טבלה וגרף ערוך באקסל, שם את יכולה להכניס את המדידות שלך והגרף עושה תיקונים אוטומטיים אם את חורגת מהשעה.

לרוצה להפסיק והמתלבטת
תמיד אפשר להשתמש בקונדום. אני גיליתי את השיטה הטבעית רק כשרציתי להרות. אבל הרבה הרבה לפני וויתרתי על הגלולות
פשוט כי הן לא עשו לי טוב. השתמשנו בקונדומים וזה לא היה סוף העולם.
אם אתם יוצאים לטיול, זה דווקא זמן מצויין להכנס להריון. בטיול קורים כל מיני שינויים בגוף, כמו שנטע כתבה לך. חלק מהם, כך לפחות אני גיליתי, הם דווקא העצמת הפוריות שלך. בטיול את רגועה ושמחה ושלווה וזה יכול לעודד את הפוריות.
(אצלי לפחות, זה באופן בולט יותר ממה שקורה לי בשגרה בארץ...)
למה בעצם שלא תנצלו את ההזדמנות להנות מהכל? גם טיול, גם יחסי מין טבעיים ובלי הגבלות, גם שקט נפשי כדי להקשיב לגוף וללמוד אותו וגם סיכוי שתיקלטו להריון ואז תחזרו הביתה כבר עם בטן קטנה?
בכל אופן אם את רוצה להכין את הגוף שלך להריון, הייתי ממליצה לך להקפיד בטיול על הזנת הגוף, אכילה טובה ונכונה.
בטיול לפעמים שוכחים מזה. התופעות שהווסת מפסיקה בטיולים ארוכים כאלה הן לדעתי קשורות לתזונה בלתי מספקת.
שיהיה בהצלחה!
איזה כייף לך!
חמוטל_בת_חוה*
הצטרפות: 22 מרץ 2005, 13:59
דף אישי: הדף האישי של חמוטל_בת_חוה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי חמוטל_בת_חוה* »

רונית דיטל
כתבת שאולי עברת ביוץ שני? למה את מתכוונת ? אין שני ביוצים באותו חודש. כאשר משתחררות שתי ביציות, מבחינה הורמונלית זה אותו ביוץ. זה נגיד בהפרש של עד עשרים וארבע שעות מהביוץ הראשון.... אם היתה לך עלייה בחום, עלייה ברורה, ואז נגיד שמונה תשעה ימים אחר כך עוד פעם עלייה, את כמעט בטוח בהריון. זה משום שכאשר העובר משתרש ברחם, מתישהו לקראת היום העשירי אחרי ההפריה, הפרוגסטרון שוב עולה, והחום עולה שוב

בהצלחה. בקרי בדף שלי
משקיפה*
הצטרפות: 13 יולי 2005, 23:53

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי משקיפה* »

הסיבה הכי טובה נגד השיטה היא שזו השיטה של הכנסיה הקתולית למניעת הריון והכנסיה הקתולית כידוע איננה גוף נחמד...
לקנדום יש גם תפקיד של מניעת הידבקות במחלות ולכן אם מדובר בקשר עם מישהו שלא עבר בדיקות רפואיות כדאי להשתמש בו.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

ל - רוצה להפסיק אך מתלבטת, שלום!
נקודה חשובה שצריך לקחת לתשומת הלב לפני היציאה לטיול היא "חיסונים".
ישנם חיסונים מסוימים שמשמפיעים גם על מערכת הרביה, כמו למשל החיסול נגד מלריה. שימוש בחיסון יכול (בד"כ) לשבש את המחזוריות. חשוב לדעת זאת לפני, על מנת שלא להיכנס לתהיות במדיה ואת מוצאת כי המחזוריות שלך השתנתה.
נקודה נוספת היא כמובן הפרשי השעות, וזמן ההסתגלות של הגוף- על מנת לאפס את המעקבים שלך במידה ותבחרי בדרך זו.
כל נקודה בזמן היא נקודה אפשרית להפסקת שימוש בגלולות, והייתי הולכת לפי מה שיגרום לך להרגיש הכי בנוח, ולאו דוקא בהתאם ללוח המזנים של הטיול.
בהצלחה, ותהנו!
ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

למשקיפה שלום!
חשוב להבדיל בין השיטות "הטבעיות" למניעת הריון.
אכן FAM לא דומה לחלוטין ל NFP . למרות שלכאורה הן זהות ברמת החומר הנלמד - FNP אינו מתייחסל תקופה הפוריה כאל תקופה מותרת לקיום יחסי מין (עקב הצורך בשימוש באמצעי מניעה נוסף). כמו כן,בתוך FNP ישנה חלוקה אידאולוגית ! (מסתבר שרובינו לא יודעים זאת...).
FAM עצמה, אינה קושרה לחלוטין לשום דת כנסיה או מה שלא יהיה, כמובן.
החסרונות שלה קשורים לכך ששימוש לא נכון ועקבי במידע- עלול לגרום לכניסה לא מתוכננת להריון.
בברכה,
ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

לרונית דיטל (ולחמוטל בת חוה) שלום,
"הגוף ניסה לבייץ אך לא הצליח" - מתייחס למצב שבו למרות נוכחותן של הפרשות פוריות - לא תיראה עליה בחום הגוף.

לעיתים, לארח נסיון כזה, יתרחש שוב ניסיון, הוא יתאפיין כמובן שבו בעלייה בהפרשות הפרויות ויחד עימן תהיה גם עליה בחום.

(זה לא אותו מצב כמו מה שחמוטל הציעה - ביוץ שני בטווח של 24 שע', או כמו המצב הנוסף שחמוטל שיערה שיכול להיות - שבו ישנה עליה נוספת יחסית לעליה הראשונה, דבר אשר קורה על פי רוב בסביבות היום השמונה עשרה למדידה ומעיד על הריון).

ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

לעינת שלום,
לשאלותייך:
"כמה זה קריטי אם נאמר אמדוד כל יום כשאתעורר בין 6:30 ל 7:30?" - אין לדעת מראש "כמה קריטי", כיון שאצל כל אישה תהיה תגובה שונה למרווחי זמן. יש נשים שעבורן סטייה של חצי שעה מזמן המדידה הקבוע- יגרום לקושי בפענוח הטבלה, ויש נשים שמרווח של שעה - לא שינה הרבה את הגרף.
לכן את צריכה פשוט- לנסות! מתוך ההתנסות שלך- תוכלי למצוא האם ועד כמה זה קריטי עבורך.

"אינני יודעת מתי יגיע הביוץ שלי, מאחר והתהליך יכול לקחת קצת זמן לאחר הפסקת השימוש בגלולות, האם עלי להמשיך את הטבלה הבאה כהמשך לטבלה הראשונה עד שיגיע המחזור הראשון?" - זה לא כל כך משנה, אלא רק לצורכי הנוחות שלך. אם את רוצה שהתיעוד יהיה מלא ושלם - אז כן. תתעלמי מכך שטבלה מצויה היא על פי רוב באורך של ארבעים יום, ופשוט תשני את מספרי הימים למספרים המתאימים לך.
אין לדעת, אך אולי המחזוריות שלך תחזור מהר מכפי שאת סבורה?
שוב- כל הפרמטרים (הגלולה עצמה, משך השימוש בה) - יתבטאו אחרת אצל כל אישה. אישה אחת תשתמש בגלולה שנה, ואח"כ יעברו חודשים עד שהמחזרויות שלה תחזור לתיקנה, ואישה אחרת תשתמש מס' שנים, ומהיום שתפסיק- תוך חודש תראה מחזוריות קבועה.
אין לדעת מראש- זו תמיד הנחת העל.
בהצלחה בלמידה,
ענת.
פלונית_מפילה*
הצטרפות: 03 דצמבר 2005, 22:36

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי פלונית_מפילה* »

כמה זמן אחרי הפלה טבעית בשליש ראשון, יבוא הביוץ?
חושבת_שיודעת*
הצטרפות: 06 דצמבר 2005, 00:02

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי חושבת_שיודעת* »

כמה זמן אחרי הפלה טבעית בשליש ראשון, יבוא הביוץ?

מהניסיון שלי אחרי הפלה טבעית לקח בערך 20 יום עד שהיה ביוץ שהתגלה בדעיבד כלא פורה
רוצה_להפסיק_ומתלבטת*
הצטרפות: 29 נובמבר 2005, 18:20

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רוצה_להפסיק_ומתלבטת* »

תודה על התשובות.
אני מודעת לכך שיקח לגוף שלי זמן מה "להתאפס". מנסיון קודם יכולים לעבור מספר חודשים עד שתחזור הווסת והגוף יחזור למחזוריות שלו (דרך אגב, לפני הגלולות היה לי מחזור די ארוך, בערך 40 יום, אבל בעצם הוא אף פעם לא היה סדיר ממש בלי גלולות)
חשבתי שכדי להיות רגועה אני אקח איתי לטיול בדיקת הריון ו"גלולת היום שאחרי" למקרה שיהיה פנצ'ר. השאלה היא אם הגלולה הזו היא לא הפצצה של הורמונים ואז בעצם לא עשיתי כלום...
אני לא רוצה להכנס להריון במהלך הטיול כיוון שבדרך התזונה לקויה, וכל הגוף חשוף למיני תנודות בשינה, בזמנים... אני גם לא יודעת איך ארגיש בתחילת ההריון, עלולות להיות תופעות לוואי וזה נראה לי קצת לא סימפטי לעבור אותן בדרכים...
אשמח לשמוע עוד מנסיונכן ועצותיכן. אה.. וכן, באמת כייף לנו!
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

גלולת היום שאחרי היא לא אמצעי מניעה!!!!
קונדומים כן.
הגלולה של היום שאחרי זו אכן הפצצה של הורמונים ואם כוונתך להכין את הגוף להריון זו ממש לא הדרך.
אם אין לכם בעיה להשתמש בקונדומים, לכו על זה. (מומלץ להשתמש גם בג'ל, כי לקונדומים יש נטייה ליבש את הנרתיק ואז עולה הסיכוי שהקונדם יקרע).
ואם זה מאוד מטריד אותך, אולי תפסיקי עם הגלולות מתי שתרגישי נוח עם זה או כשתחזרו לארץ ולא דווקא עכשיו.
טמפרטורה_קופצנית*
הצטרפות: 09 דצמבר 2005, 14:30

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי טמפרטורה_קופצנית* »

מישהי יודעת מה המשמעות של זה שהטמפרטורה עלתה מ 36:30 ל 36:80 יש הפרשה פוריה אבל עדיין לא פוריה מאד ולא ביוץ לפי צוואר הרחם וההפרשות
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

למיטב ידיעתי את אמורה לראות שלוש עליות טמפ' (של לפחות 0.2.) ברציפות (כלומר יום אחרי יום), כדי שתוכלי להניח שהביוץ התרחש. בכל אופן הייתי ממליצה לך לרכז את ה"פעילות" לפני שזה יקרה, כי אחרי הביוץ כבר אי אפשר להכנס להריון.
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

שלום . רציתי לשאול שאלה אשמח אם מישהו יוכל לענות לי. אני לוקחת גלולות בשם פמולן מכיוון שאני מניקה וזה מה שאמרו לי לקחת. זוהי הפעם הראשונה שאני לוקחת ואני לוקחת כבר חודש ומרגישה עם זה רע.
אני דתייה ולכן זו האפשרות היחידה מבחינתי וגם ככה חיכינו חודש פלוס כי רציתי לראות שהמחזור חוזר להיות סדיר לפני הכדורים.
בקיצור שאלתי היא אם יש טעם לנסות להתאמן בשיטה תוך כדי לקיחת הכדורים עד שאני אהיה מיומנת. פשוט הבנתי שהכדורים האלו לא מונעים את הביוץ אלא פועלים על משהו אחר... אם יש מישהו שמבין בזה ויכול להתייחס אני אשמח...
תודה
עינת*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי עינת* »

שלום שוב,
כמה בשורות משמחות! אבל קודם כל- ענת ויעל - תודה רבה רבה לכן על תשובותיכן.
  1. קיבלתי וסת ביום ה-28!! החשש שהוא יתעכב עקב לקיחת גלולות זמן כה רב, פג!
  2. למרות הבעיות בלקיחת טמפ' שחר, לאחר הביוץ הטמפ' התקבעה בין 36.90 ל 36.95 עד ליום ה 28 שבו היא צנחה ל 36.50 והייתי מוכנה עם עזרה שניה! ואכן הוסת הגיעה לעת ערב!
  3. הרגשתי את הביוץ :-) :-) ואף צפיתי את הגעת הוסת לאחר בערך 14 יום.
בקיצור, השיטה עבדה נהדר כבר בחודש הראשון!! אני ממש שמחה ושוב מודה לכן על הפורום הנהדר!

עינת
זמננית*
הצטרפות: 27 דצמבר 2005, 17:53

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי זמננית* »

היי ענת ורונה,
אני רוצה להיכנס להריון, ומאוד רוצה ללמוד את השיטה, אבל מתלבטת:
א. יש לי כל מיני קשיים טכניים להגיע לקורס, אבל הם פתירים, ולמעשה מהווים רק תירוץ.
ב. הדילמה העיקרית: במשך כמה שנים יחסי המין שלי היו במצב של קושי גדול. רק לפני שנה בערך נפתרו הבעיות שהעיקו עלי, ומאז אני באמת נהנית, כל פעם, בלי דאגות.
ועכשיו אני מרגישה רתיעה גדולה מללמוד את השיטה, מחשש שזה יחזיר אותי למקום של הסתכלות טכנית על יחסי המין, ולא מוצא חן בעיני הרעיון של בדיקות עצמיות שצריך לזכור לבצע בכל בוקר... ואם שכחתי? ואם עשיתי את זה שעה מאוחר יותר? שעה מוקדם יותר? זה די מעיק ואני לא רוצה לחזור שוב למקום של מתח ושל "צריך" ושל "האם אני בסדר" ובקיצור - של יותר מדי מודעות עצמית איפה שאני לא צריכה אותה.
הכיף הכי גדול שלי כשהפסקתי עם הגלולות היה לגלות עד כמה העיקו עלי הצורך לזכור אותן כל לילה והמתח שמא שכחתי/אשכח. והשחרור שהיה בזה - להפסיק אתן, ולתת לדברים לקרות לבד.

מצד שני, אני יודעת שהשיטה הזאת היא ידע בסיסי, ושאני אשמח בה - לכל החיים. (אני נורא מצטערת שלא נחשפתי אליה בגיל 18).
ברור לי לחלוטין שכדאי לי מאוד ללמוד אותה.

אז מה עושים?
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

האם מישהי יודעת: בחודש שלאחר הפסקה בלקיחת גלולות - מתי יש לצפות לביוץ? (כוונתי - האם להתחיל לחשב את הימים מיום הפסקת הנטילה, או רק מזמן הופעת הדימום?)
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

"תוך כמה זמן אחרי הפלה בשליש הראשון - מתרחש הביוץ?" -
לצורך הענין, לא משנה כמה זמן נמשך אותו הריון. בין אם שלושה חודשים ובין אם חצי שנה - לאחר תום הההריון , הגוף ישנס מחדש את כוחותיו, וינסה לבייץ.
כמו לאחר דימום הווסת, או כמו לאחר הלידה.
בשלושת המיקרים- המכנה המשותף הוא שארוע אחד הסתיים, וכעת הגוף מוכן להתחיל מחזור מחדש.
כמה זמן יקח לגוף עד שיצליח לבייץ? - תלוי בגורמים כמו מצב בריאותי (פרופיל הורמונלי, מצב אנרגטי וכן הלאה).
בהנחה שהכל כשורה- סביר להניח שהגוף יחזור למעגל המחזוריות מיד.
בברכה ובהצלחה,
ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

לזמננית שלום,
אני מבינה את חששותייך ("מחשש שזה יחזיר אותי למקום של הסתכלות טכנית על יחסי המין") ויכולה לראות ביחד איתך שישנה אפשרות שכתוצאה מאותה התחברות (ומודעות) - את עשויה לחוות שוב את קשיי העבר.
ואולם, בחיבור לשיטה, אנו תמיד מדגישות (אנו- שירלי פבליק ואני) שהחיבור יכול להתרחש גם ממקום של בחירה.
לא ממקום של "כי צריך". "כי עכשיו זה באופנה", "כי עכשיו טבעי- זה הטרנד" וכן הלאה.

באותו מקום שנקרא "בחירה" - יכולות לצוף חוויות שונות. אך בידינו הזכות לבחור לאילו חוויות אנו נתחבר, ולאילו - לא.
במובן הזה- למידת השיטה יכולה להוות עברו כל אישה מעין "ארכיטיפ" שדרכו היא יכולה להתבונן על כל ההיבטים השונים של חייה.

לפעמים, הרתיעה מאוד גדולה. וזה בסדר גמור. מי אמר שכולן "צריכות" ללמוד באותה דרך?
יתכן ולך מתאים ללמוד באופן פרטני, עם יותר תשומת לב לאותן חוויות שאת רוצה ללמוד לשים בצד על מנת להנות מהשימוש בשיטה זו.

אני יכולה לחזקך, בתחושתך כי נכון הוא "שתשמחי בששיטה זו למשך כל ימי חייך" - כך אני רואה שקורה לנשים רבות!
מתוך הבחירה שלך להתבונן גם בנקוקת יתרון זו- את עשויה לבחור ללמוד ממקום של גילוי, של התחדשות, של היחשפות לידע מרתק , ואלו יכולים לעשות את כל ההבדל!

אשמח להמליץ לך על ג'נט פרדו, שעוסקת בטיפול פרטני בהקשבה, וגם מלמדת את השיטה.
את יכולה לשלוח לי מייל ואשלח לך את מס' הטלפון שלה.
בברכה ובהצלחה,
ענת.
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

מכירים מישהי המלמדת את השיטה בבאר שבע או דרומה?
אמא_של_שחר*
הצטרפות: 31 מרץ 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שחר*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אמא_של_שחר* »

שלום לכולן
הגעתי לדף הזה דרך הדף על אמצעי מניעה
עם הגנטיקה שלי ממש לא מומלץ לי להשתמש בשום אמצעי הורמונלי (סרטן השד...)
עם הדיאפרגמה לא ממש הסתדרנו.....
עכשיו אני עם התקן כמעט שנה. לא היתה בעיה עד שהופיע המחזור (לפני חודש וקצת), ועכשיו אני ממש סובלת ממנו - גם מחזור מאוד קשה, וגם ה-מ-ו-ן דימום בין ויסתי.
העניין של המעקב והקשב נשמע לי מאוד מתאים לי,
אבל מאחר ובכל זאת חונכתי במערב המודרני, אני די סקפטית.........
מנסיונכן, עד כמה כל הסיפור יעיל למניעת הריון?
אני רוצה לחכות עוד כמה חודשים לפני ההריון, ולהיפטר מאמצעי המינעה כמה שיותר מהר.
תודה רבה על כל המידע
מיובשת*
הצטרפות: 21 פברואר 2006, 14:04

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי מיובשת* »

ענת שלום.
אני שנתיים אחרי לידת בני (עדיין מניקה)ומעוניינת בהריון נוסף.
העניין הוא שלפני שילדתי יכולתי לזהות בוודאות את הימים הפוריים מכייון שהיתה לי הפרשה גדולה דמוי חלבון.
מאז שילדתי ואולי גם בגלל ההנקה אין לי בכלל כמעט הפרשות. (מחזור יש כבר שנה)...האם זה אומר שאני פורה פחות??
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יערת_דבש* »

"שיטה טבעית לתכנון משפחה - מניעת הריון בדרך שיתופית" בהוצאת "המין השני"
אחרי חיפושים, השגתי את הספר היום מההוצאה עצמה.
התרגשות וציפיה.
מישהי מכירה ולמדה ממנו?
שאלה*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2003, 17:02

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי שאלה* »

הכוונה בשאלה למעלה, היא אם מישהי התנסתה בזה למניעת הריון.
{@ תודה, יערת.
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי חגית_פ* »

יערת, תוכלי לתת פרטים לגבי רכישת הספר?
אודם_כ*
הצטרפות: 28 פברואר 2006, 13:51

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אודם_כ* »

אני לא בטוחה שהגעתי למקום הנכון, אבל, רציתי לדעת אם מישהי/ו יכול/ה לעזור לי:
הפסקתי לקחת גלולות ואני מעוניינת להיכנס להריון. מאז שהפסקתי את לקיחת הגלולות לא קיבלתי מחזור (6 שבועות). תוך כמה זמן מחזור "טבעי" אמור להופיע? האם יש דרך טבעית להאיץ את קבלתו?
תודה רבה.
יערת_דבש*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יערת_דבש* »

הפרטים הרשומים למעלה, כלומר:
  • "שיטה טבעית לתכנון משפחה - מניעת הריון בדרך שיתופית" בהוצאת "המין השני" (מדפי זהב - 03-7312349) ב-1984
ההוצאה יושבת בגבעתיים. מחיר: 35 ש"ח.

{@{@{@
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי חגית_פ* »

תודה! |L|
איזה_אחת*
הצטרפות: 04 מרץ 2006, 14:37

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי איזה_אחת* »

מאז הלידה הקודמת (ארבע שנים) אני עם גלולות אלא שכבר ארבעה חודשים לא מגיע מחזור (חודשיים מהם לא היה כלום בכלל וחודשיים מין הפרשה דמית קלה וחד פעמית).
אחרי קריאה ולמידה של הענין החלטתי לסיים עם הגלולות לתמיד ולפני כשלושה שבועות הפסקתי אלא שהמחזור עדיין לא מגיע.
עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא שלילי. פעמיים.
שאלתי היא: האם אפשר בכל זאת להיכנס להריון גם אם אין מחזור?
יערת_דבש*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יערת_דבש* »

תמיד ישנה אפשרות של כניסה להריון מהביוץ שלפני הוסת "הבאה".
אני כותבת במרכאות, כי ההריון כאילו תופס את מקומה של הוסת שצריכה להגיע לאחר הביוץ, ואז היא לא קורית בעצם.
אבל תמיד אחרי ביוץ, כך אני מבינה, ישנה וסת.
וסת באה בעקבות ביוץ ולא להפך, כך שאת יכולה במקרה להכנס להריון לפני שאת יודעת שאמורה לחזור לך הוסת.
אני לא יודעת על אפשרות אחרת.

וחוץ מזה, שלושה שבועות זה בכלל לא הרבה,
תני לגוף שלך להתנקות, להתרגל. בלי גלולות זה שפה אחרת של הגוף.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

לפלונית אלמונית,
הנקודה הדרומית היא מקום מגורי, גדרה.
אך אני יכולה לומר לך שלסדנא הגיעו נשים גם מערד, וגם מבאר שבע, כיון שמדובר היה בזמנו בסה"כ בחמישה מפגשים. כיום זה עשוי להיות קל יותר, לאחר שאירגנו מחדש את מערכי השיעור וקיבצנו אותם לשלושה מפגשים. כך שמדובר במאמץ שמקביל ללמידה פרטנית שגם היא מחייבת שלושה מפגשים לכל הפחות.
בברכה,
ענת ארד.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

לאמא של שחר,
על יעילות השיטה: אחוזי היעילות שלהשיטה גבוהים ביותר, עם שינויים בערכים בהתאם לאופן השימוש (האם מקיימים יחסי מין עם אמצעי מניעה מומיים בתקופה הפוריה? או שלא?).
השיטה יעילה כמו גלולות מבחינת אחוזי יעילות, אך כמו לגבי כל אמצעי מניעה אחר, גם כאן חשוב לזכור כי:
גם למשתמש יש מרכיב בהעלאת/ הורדת אחוזי היעילות!
במקרה של השיטה- היעילות עולה ככל שהשימוש בשיטה נעשה בצורה נכונה וכמובן עקבית.
לא מספיק "ללמוד", חשוב גם להשתמש נכון. בכל המיקרים שאישה נכנסה להריון תוך כדי שימוש בשיטה- בבדיקה מעמקיה הסתבר כי "היא שכחה לעקוב פה יומיים, ושם שלושה ימים, ונדמה לה ש... ונראה לה ש..." וכן הלאה.
אי אפשר להכינס להריון אם לא רוצים:
לא רוצים = מעקב יום יומי, רישום, ופענוח של המידע.
לכן נאמר על השיטה שהיא "אינה סלחנית" - אם לא משתמשים בה נכון.
למידה בצורה מקצועית- משפרת את הסיכוי כי האישה תשתמש בשיטה בצורה הנכונה.

בברכה,
ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

ליערת הדבש,
הספר מפרט את עיקרי השיטה, אך לא קל ללמוד "מ" ספר.
ספר לא יכול לבדוק יחד איתך את הטבלה החודשית, ולפענח את הטבלה שלך.
ספר באשר הוא- מתאר מצב אידאלי, על מנת להסביר רעיון. כמו למשל שעל מנת להסביר את מחזור הווסת נהוג לתאר אותו באורך של 28 יום, לצורך הנוחות.
אך במציאות/החיים האמיתיים, הגירסאות השונות הן כמס' הנשים. לכן תפקידו של ספר לתת מידע, לפתוח את המודעות לכך שישנה שיטה ולספר עלייה.
אך ללמוד להשתמש בידע באופן שיטתי- זה משהו לגמרי אחר, ואי אפשר "לקבל" את זה מ"ספר".
כמו שאי אפשר ללמוד יוגה מספר, או פילאטיס מספר, וכן הלאה.

בהצלחה,
ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

לאודם כ
"הפסקתי לקחת גלולות ואני מעוניינת להיכנס להריון. מאז שהפסקתי את לקיחת הגלולות לא קיבלתי מחזור (6 שבועות). תוך כמה זמן מחזור "טבעי" אמור להופיע? האם יש דרך טבעית להאיץ את קבלתו?" -
לא תמיד, אבל לפעמים, ישנן נשים שלאחר הפסקת השימוש בגלולה, לוקח להן זמן עד שהגוף מצליח להתארגן ולממש את הביוץ הבא. (ולאחר אותו ביוץ תופיע הווסת הראשונה שלאחר הפסקת הגלולות).
הגלולות- מדכאות את התרחשותו של הביוץ (על כך מבוסס מנגנון הפעולה שלהן), יתכן שלאחר שימוש ממושך, השחלות "התרגלו" שלא להגיב ל איתותי FSH , והן לא מתחילות תהליך שבסופו אמור להתרחש הביוץ.
אפשר לטפל במצב כזה, לא כי "צריך להאיץ" וכן הלאה, אלא כי אפשר להשפיע על המערכת כולה - לשחרר את ההשפעה ההורמונלית שמקורה משימוש בגלולות.
החל משימוש בצמחי מרפא שמעודדים את מערכות הגוף, ושילוב ביחד עם דיקור - שני אלו ביחד נותנים תוצאות מצוינות.
בהצלחה,
ענת.
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

לאיזו _ אחת שלום,
" שאלתי היא: האם אפשר בכל זאת להיכנס להריון גם אם אין מחזור?" - כן.
ניתן להיכנס להריון "גם אם אין מחזור" - כיון שזיכרי שלפני המחזור, ישנו ביוץ.
לכן, בעודך ממתינה לדימום הווסת הבאה, יתכן ששבועיים לפנייה יתרחש לו הביוץ, ומאותו ביוץ ניתן להרות כמובן.
לכן- מה שאנו מחפשות זה לאו דקוא את הווסת הבאה, אלא את הביוץ שיגיע לפנייה.

בברכה,
ענת.
יערת_דבש*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יערת_דבש* »

תודה על התשובות,
פתאום עולה לי שאלה זו:
אם וסת מגיעה אחרי ביוץ, מדוע תוך שימוש בגלולות, ישנה וסת אף על פי שאין ביוץ?
{@
ענת_ארד*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_ארד* »

ליערת הדבש,
הסיבה לכך שישנו דימום למרות שלא היה למעשה ביוץ (כאשר משתמשים בגלולות) הוא שהגלולות מכילות הורמונים אשר תורמים להתפתחות רירית הרחם.
(הורמונים אלו "מהווים תחליף" לאותם הורמונים שהיו נוצרים במידה והיה מתרחש לו תהליך של ביוץ).
כאשר עושים שבוע הפסקה (עם הגלולות) - הרירית נושרת.

על מנת להבין את העיקרון - חשוב להבין את עיקרון המחזוריות כולה, כך ניתן להבין כיצד למעשה הגלולה "מדכאה" את תהליך הביוץ, ולמה למרות זאת -עדיין ישנה ווסת.
בברכה,
ענת.
זמננית*
הצטרפות: 27 דצמבר 2005, 17:53

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי זמננית* »

ענת, תודה רבה על התשובות.
אכן חיזקת אותי.

מאז שכתבתי לך עבר איזה זמן ורציתי לשתף: התחלתי מדי פעם לבדוק את ההפרשות שלי, בתזמון מאוד לא עקבי, רק מתי שהתחשק לי, כל כמה ימים, פשוט כדי להיות יותר מודעת לסוגי ההפרשות השונים ולהרגשה של צוואר הרחם.

גיליתי את ההבדלים בצבע ובמרקם, ואת ההבדלים בתחושה של צוואר הרחם, ואפילו זיהיתי ביוץ אחד, וצירפתי לזה את התחושה של עוררות מינית אינהרנטית. הלמידה העצמית הזאת, שהיתה הכי לא מחייבת שאפשר, מילאה אותי שמחה רבה. למעשה, ביום הביוץ במקרה הייתי חופשייה לבטא את עצמי, אז הורדתי את כל הבגדים ורקדתי עירומה בסלון, ונתתי לעצמי לחוש את גופי ברמות שעד עכשיו לא שמתי אליהן לב. הרגשתי שאני חוגגת את הפוריות שלי. זו היתה חווייה נפלאה.

נורא כיף לשנות את הגישה לגבי ההפרשות: מ"לכלוך סתמי עד מטריד" ל"חלק מה'ריקוד' והפיזיולוגיה של הגוף".

אני מניחה שאני עוד לא יכולה להשתמש בשיטה ולצפות שהיא תעבוד פרפקט (כמו שאמרת, "היא לא סלחנית") אבל כרגע מספיק לי שאני יודעת פחות-או-יותר להבדיל את הימים הפוריים מהלא-פוריים, גם אם בקירוב, וזה כל מה שאני צריכה כרגע.
תודה!
חיה*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2003, 00:47

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי חיה* »

בבקשה עזרה!
קראתי את הדף ולמעשה עדיין לא הבנתי לגמרי כיצד מזהים את היום "המסוכן" הראשון (כשמנסים למנוע הריון)?
האם ברגע שההפרשות מתחילות להעיד על הכנה לביוץ (ז"א עוד לפני ההפרשה הצמיגית כשהן במצב הלבן נוזלי) זה בעצם כבר מסוכן כי הזרע יכול "לחכות" לביוץ כמה ימים? ומתי לאחר יום ההפרשה הצמיגית עובר הסיכון?
יערת_דבש*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יערת_דבש* »

מפיצה קצת מהידע החדש שלי:

חיה,
אני התוודעתי לשיטה (אחרי הדף הזה) מספר מפורט וקפדני מאד.
אי אפשר ללמוד מהדף את כל התורה, הוא רק נותן "טעימה" או הצצה ללימוד מעמיק.
יש הרבה התעסקות עד שמבינים באמת, גם אני די תיאורטית כרגע.

אז כמה תשובות (אבל תבטיחי לי שתלמדי את זה באמת..)
מסתבר שהיום ה"מסוכן" הראשון יכול להיות בסוף הוסת, או אפילו קודם, במקרים מסוימים.. או קצת אחריה.
התקדמות מצב ההפרשות אכן מעידה משהו אבל זה לא מספיק- צריך להשתמש בכל מרכיבי השיטה-
גם מדידת חום וגם ספירת ימים במחזורים קודמים- מוסבר בספר, וכמובן גם בקורסים המוזכרים למעלה, שאני יודעת שהם מאד מומלצים.

אכן חלק מהספירה בנויה על כך שהזרע חי שלושה ימים ויש לו תנאים טובים להמתין לביוץ,
וגם שביצית יכולה לחיות עד יומיים אם אני לא טועה אז זה מאריך את הימים הלא בטוחים.

זהו בערך.
אוס*
הצטרפות: 06 מרץ 2006, 10:58

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אוס* »

אני לא מוצאת בשום מקום פרוט של השלושה שלבים (מחזור, ביוץ ואחרי ביוץ) עם התייחסות למיקום צוואר הרחם
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יער_ה* »

יש תוכנה מעולה באנגלית, שמחשבת בעצמה את הכל ומציגה סטטיסטיקות - בצורה של לוח שנה.
אני ניסיתי כמה תוכנות וזו הכי טובה בעיניי.
http://www.hormonalforecaster.com
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי חוט_השני* »

חום הגוף - יש צורך לקנות מד חום מיוחד
איפה אפשר לקנות מד חום כזה?
בהריון*
הצטרפות: 23 דצמבר 2004, 21:29

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי בהריון* »

הצלחתי להכנס להריון על הנסיון הראשון באמצעות השיטה
מאוד ממליצה
הערסית_מהשכונה*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

אם המחזור הופיע פיתאום אחרי 27 יום אחרי שהתרגלתי כמה חדשים לספירה של 30 יום...אז איך אני סופרת עכשיו אחורה לביוץ? 15 ? או 13?
הייתכן שסקס לפני מחזור מזרז את בואו(מניאק!)?

לתתשובתכם הכנה אודה
על החתום
הערסית מתכננת הריון שני!
שירלי_פבליק*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 22:38

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי שירלי_פבליק* »

שלום לערסית מהשכונה
הדימום יגיע בין 12 ל16 יום אחרי הביוץ לפיכך בכל אחד מהמחזורים שלך תוכלי לדעת בדיעבד מתי כפי הנראה בייצת ע"י ספירה לאחור.
יכולים להיות מספר גורמים שיהוו סיבה להגעת דימום וסת לפני שיעברו 12 יום, חד משמעית סקס הוא לא אחד מהם.הפרמטר העקרי שיקבע את אורך המחזור (מיום ראשון לדימום עד הדימום הבא) הוא אורך התקופה שלפני הביוץ.
בברכת הצלחה
חדשונת*
הצטרפות: 22 יוני 2006, 22:31

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי חדשונת* »

היי לכולם!
יש לי שאלה קטנה ומאוד חשובה לי-איך אני אדע שאני בהריון?
האם חום הגוף ביקיצה אמור להשתנות??????????
אישה_אחת*
הצטרפות: 05 דצמבר 2002, 18:17

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אישה_אחת* »

אם נכנסת להריון, חום הגוף שעלה בביוץ, לאחר הביוץ לא ירד חזרה אלא ימשיך להיות גבוה.
חדשונת*
הצטרפות: 22 יוני 2006, 22:31

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי חדשונת* »

אשה אחת שלום!
אני קצת מבולבלת כי אני לא יודעת מה הטפ' שצריכה להיות בביוץ.
אני בודקת כל יום חום וכל יום יש לי טפ' שונה?האם משהו לא בסדר.אולי זה בגלל שהמחזור שלי לא סדיר?
אישה_אחת*
הצטרפות: 05 דצמבר 2002, 18:17

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אישה_אחת* »

הטמפרטורה של הגוף יכולה להיות שונה בכל יום. ברגע הביוץ הטמפרטורה עולה בקצת,גבוהה יותר משלושה ימים לפני, ונשארת גבוהה. אם היא יורדת שוב למחרת זה לא היה ביוץ. היא אמורה להשאר גבוהה כמה ימים. ואז לרדת אם אין הריון ואם יש הריון היא תשאר גבוהה.
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

אני צריכה עזרה בלוגיסטיקה של מדידת חום ביקיצה. אנחנו ישנים על מזרון והקטנה ישנה צמוד אלי. אין מעלי מדף או מקום לשים מדחום, שעון ופנקס לרישום במקום שהיא לא תגיע אליו ותחרב לי אותו. וכל הרעיון הוא שזה הפריטים הללו יהיו צמודים אלי ברגע שאני קמה כדי שלא אצטרך לקום. למישהי יש רעיון מה לעשות?
מיכלול_ה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

הכי מעניין להרים את הכרית ולראות מה יש למטה. אני מנסה לחפש קופסא דקה שתכנס בין המזרון לקיר, כשו שהיא לא יכולה לפתוח. בינתיים לא מצאתי קופסא במימדים המתאימים.
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אפשר בתוך הציפית.... :-)
מיכלול_ה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

אפשר בתוך הציפית....
רעיון טוב, ננסה אותו.
שירי*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 20:47

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי שירי* »

שלום ותודה על פורום שהאיר את עיני
אנחנו מנסים להכנס להריון כחצי שנה ושמחתי לגלות שיש גם שיטות טבעיות שמקשיבות לגוף ולא רק בדיקות ביוץ מעצבנות ויקרות וחישובי ימים שרירותיים וטכניים שהכרתי עד עכשיו. שאלה לי:
כשאני רוצה להשתמש בטבלאות לרישום ההפרשות אני אמורה לסמן מתי התחיל הדימום של המחזור הקודם. מתי בעצם נחשב שהתחיל הדימום של המחזור, בימים שיש בהם הכתמות חומות קלות או ביום שיש כבר הרבה דם שממלא תחבושות והוא גם אדום?(יש לי בין יומיים לארבעה ימים כאלה של הכתמות, זה התחיל בשלושת החודשים האחרונים, לפני כן המחזור היה מתחיל "ישר". אני ללא גלולות כבר שנה)
תודה רבה
שירי
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי שני_צו* »

שלום שירי,

כשאת ממלאת טבלה לרישום הפרשות, את רושמת כל יום מה המצב. אז אם מה שיש זה הכתמות חומות קלות, אז זה מה שאת רושמת. וכשיש דימום את רושמת דימום. הרעיון הוא לערוך מעקב יום יום בשביל לדעת מה המצב ולתפוש שינויים אם יש ברגע שהם קורים (זה חשוב בעיקר אם את רוצה להמנע מהריון).
אם את מנסה להכנס להריון אז מה שיותר חשוב לך זה לזהות את הימים בסביבות אמצע המחזור שבהם ההפרשות הן פוריות, אלה הימים שמהווים את "חלון ההזדמנויות" החודשי מבחינתך.
שירי*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 20:47

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי שירי* »

אעשה זאת.
תודה רבה שני!
שירי
שליחת תגובה

חזור אל “תכנון הריון”