תכנון החלל בדירה קטנה

לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי לי_אורה* »

הבעיה בלישון מול הפתח היא לא בגלל הדלת.
גם לפי הפנג שואי לא מומלץ שהמיטה תהיה מול הדלת.

אגב, גם אני חושבת שדלתות הזזה הן רעיון גדול, ולכן בחדר השינה, בחדר האמבטיה ובשירותים יש דלתות הזזה.
אומ_איליי*
הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי אומ_איליי* »

ואפשר לעשות דלתות הזזה גדולות ולא רק בגודל הפתח ואז גם יצרת פרטיות וגם חלל גדול
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

וגם בלבלת את הפנג שווי עם שינה מול הפתח כי כל הקיר הוא פתח :-)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

כי כל הקיר הוא פתח.
את זה לא הבנתי.
פתח זה האיזור שפתוח בקיר, שלא סגור על ידי קיר.
בפנג שואי טוענים שלא בריא לישון מול פתח הדלת. זה לא משנה אם הדלת פתוחה או סגורה. אם יש שם דלת או אין דלת. דרך הפתח נכנסים לחדר, לא בריא לישון מול זה.

אני הגבתי לזה:
בשמת - דלתות הזזה - גם לארון בחדר השינה (כתבת שחוסמים אותו המזרונים ואי אפשר לפתוח), גם לארון החדש, אולי אפילו במטבח ובין החדרים.

_אני ישר חשבתי על להוריד את הדלת לגמרי. אבל אז אמרתי לעצמי "בחדר של מתבגרת? נאאא..."
בכל מקרה זו אפשרות._

אז כאמור: בארון בחדר השינה יש דלתות הזזה.
לארון החדש לא יהיו דלתות בכלל. היום קנינו. בלי דלתות. התיכנון הוא שנשים שם וילונות לסגור את הארון.
במטבח: אין דלת. הכניסה למטבח היא מעבר.
בין החדרים: אין "בין חדרים" אצלנו... יש דלת לחדר האמבטיה (שהוא גם השירותים), לחדר השינה, ולחדרון הילדים.
לא נרוויח כלום מלסלק את הדלת לחדרון הילדים.
מה שמפריע הוא לא שיש "דלת" (הדבר הזה עם הידית שפותחים וסוגרים) אלא שיש "פתח". לא נעים לישון על הפתח. אבל לא תהיה ברירה, כי ברוחב נכנסים בדיוק ארון, מזרון ברוחב 70 (לילד), ומזרון ברוחב 90 (של הילדה, שכרגע עדיין בחדר השינה, לידינו). של הילדה ייצא צמוד לקיר, ושל הילד - בין המזרון שלה לבין הארון (מזרון קטן, שבבוקר נרים ונהפוך על המזרון של הבת וכך יהיה מעבר בחדר).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בפנג שואי טוענים שלא בריא לישון מול פתח הדלת. זה לא משנה אם הדלת פתוחה או סגורה. אם יש שם דלת או אין דלת. דרך הפתח נכנסים לחדר, לא בריא לישון מול זה.
אבל בפנג שוואי גם מלמדים "לרמות" - אם יש פתח, מציבים שם מחיצה ניידת למשל (או וילון חרוזים שאפשר לקפל). גם פינות חדות הם לא אוהבים, אבל אם יש פינה חדה שאי אפשר להיפטר ממנה, מציבים לידה עציץ. דברים כאלה.
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

מציבים שם מחיצה ניידת למשל (או וילון חרוזים שאפשר לקפל.
המממ. אני לא יכולה להציב שום דבר שיפחיד או יפריע לילדים לצאת באמצע הלילה בחושך לשירותים או למיטה של ההןרים... |יד1|
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

חשבתי שאני כבר לא אתיחס לדירה הספציפית שלך בלי תכנית כי זה ממש לא יעיל בעיניי (כאדריכלית)
אבל אולי תכתבי את מידות החדרים ואת מיקום החלון והדלת כדי שאוכל קצת קצת להתיחס במקצועיות ולא לזרוק הצעות לחלל הלא ידוע...
ומסכימה עם הקרוטונית בפנג שואי יש הרבה אפשרויות זה לא מוחלט, ובעיקר כשהתכנון הוא נכון אז הפנג שואי פשוט קיים בלי ש"תסתכלי בכללים "
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, טוב, אני הולכת לצייר...
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

טוב
אחרי שקיבלתי את התכנית (משורטטת לא רע)
אני אכתוב דברים עקרוניים שיכולים לעזור לכל מי שרוצה לסדר את החללים אצלו.
למי שלא מחפש שיפוץ מלא אלא תכנון יותר נכון של מה שקיים.

בבית קטן כדאי לעשות ארונות גדולים שמשתלבים עם הבנוי ובכך לחסוך הרבה בלגן בעיניים.
לא כדאי להוסיף עוד שידה קטנה ועוד מדף עליון ועוד קטנים כאלו אלא להחליט שצריך משהו ולעשות לכל הגובה או לכל האורך/ רוחב
כשנינסים לחדר המקום הכי נכון לארון הגבוה יהיה בקיר הדלת ואז לא רואים ארון במרחב החדר
אם החדר ארון לא שמים ארון לאורך החדר זה גורם לחדר ברוב המקרים להראות עוד יותר ארוך וצר.
אם רוצים לתת תחושת מרחב כדאי לשים דברים אופקיים למשל ספסל שהוא ארגז (מצעים/נעליים/צעצועים/ווטאבר) לכל אורך הקיר שצריך להיות רוחב החדר ולא אורכו:-) ולא שידה ועוד שידה ועוד מדפים וכל אחד בגובה אחר
אם רוצים להשאיר את הריהוט הקיים אפשר לחשוב על לוח עץ אחד שיכסה את כל הריהוט הקיים וזה צריך להיות בגובה ספסל כדי שיהיה שימושי לישיבה לקריאת ספר על אדן חלון וכדומה...

ארון באופן כללי זה דבר לא ממש יעיל בגד מקופל לא צריך עומק של קולב לכן אם ממש לחוצים במקום כדאי לעשון ארון תליה בנפרד וארון למקופלים בנפרד.
במרחב השרות של הבית כדאי מאוד לשים מכונות זו על זו והרבה מדפים באותו אזור עד התקרה לקנות סולם אם צריך אבל להשתמש בכל הגובה.
(הסולם צריך גם להיות בארון)
עדיף לשים מחיצה קטנה בין אזורים ולנקות את הבלגן בעיניים אם יש חלל מאוד ארוך ובכך לחלק כאילו את החלל לאזורים אבל לשמור על אורכו בתחושה.
ספרים זה מצויין אבל בית הוא לא ספריה ואם יש הרבה ספרים כדאי לפצל את הספריה לכמה חלקים זה המון עומס וצבעוניות בעיניים ולדעתי לא צריך לשבת מול ספריה ענקית היא צריכה להיות שם אבל לא מול העיניים כל הזמן.
ואותו סיפור גם אם הסלון מאוד ארוך לא כדאי להאריך אותו ע"י ספריה/ ארון שמוצב לאורכו.

חייבת ללכת אמשיך בהמשך
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא כדאי להוסיף עוד שידה קטנה ועוד מדף עליון ועוד קטנים כאלו.
כן, מה שקרה אצלנו הוא מה שבטח קורה בהרבה בתים: מצטברים רהיטים מ"תקופות קודמות" שאתה אוהב ושהם שימושיים, ואתה גם לא רוצה להוציא כסף על רהיט חדש... אז משתמשים במה שיש עבור הצרכים החדשים, ומוסיפים עוד משהו כשצריך במקום להעיף הכל ולעשות מחדש (גם לא רוצה להעיף. יש לי רהיטים שאני רוצה לחיות איתם תמיד, פשוט כרגע הם לא מתאימים בדירה הנוכחית לצרכים המשתנים).

במרחב השרות של הבית כדאי מאוד לשים מכונות זו על זו.
אבל לא תמיד אפשר.
אצלנו, השטח ששרטטתי למרפסת השירות הוא ברוטו רצפה. בפועל, יש שם כמובן הרבה דברים שתקועים, כמו כל הצנרת של הבית (מים, ביוב, גז, ברז מרכזי) וגם אדן חלון מקורי בנוי מאבן שבולט פנימה.
כרגע יש שם מכונת כביסה, והכל מסביב מדפים שמנצלים כל אפשרות למלוא הגובה, כולל מדף מעל לדלת (כל המרפסת היא באורך של דלת + מכונת כביסה, כך שכאשר פותחים או סוגרים את הדלת כמעט "מגרדים" את החזית של מכונת הכביסה).
אם אני מכניסה שם גם את המייבש, אני צריכה לוותר על כל המדפים שמאחסנים כמויות אדירות של דברים. לא שווה לי. העדפתי לשים את המייבש בסלון, ואם זה לא היה אפשרי, הייתי מסרבת לקבל את המייבש (קיבלנו אותו מתנה ללידת הבכורה).

עכשיו אני רואה ששרטוט בכל זאת לא מעביר את התחושה בבית.
אצלנו אין תחושה שהסלון מאוד ארוך, כי הוא מופרד ויזואלית לשלושה איזורים נפרדים ("פינת העבודה", "חדר המגורים" ו"המסדרון" שהוא מעבר פתוח שנותן תחושת מרחב) וכי הפרופורציות של כל איזור טובות.

אילו היית רוצה להציע שיפוץ, לא רק סידור יעיל יותר מחדש, מה היית מציעה?

מחכה להמשך!
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

זהו, שלכל דירה יש כמה אלטרנטיבות טובות, אילו היית רוצה לשפץ ולהפוך הכל הייתי הופכת את הדירה מעבירה את המטבח ממקומו ומרחיבה את החדר הקטן במקום המטבח עד האמבטיה ומזיזה את האמבטיה עד הקיר החיצוני מאפשרת פינת עבודה או פינה רכה או פיצול לילדים בעתיד, המטבח יכול להיות בכמה מקומות המרפסת יכולה להיות מצוינת בגודלה ואולי אפילו דלפק בר או שולחן בין המטבח לסלון , אלטרנטיבה שניה הרווח שנשאר אחרי הזזה האמבטיה לפינה ועד החדר, המרפסת הסגורה בסלון יכולה להיות חצי חדר עבודה /ארוח עם מחיצה קטנה שנותנת פרטיות אבל שומרת על הגודל... בקיצור לדירה יש פוטנציאל לחלוקה מצויינת

היתרון שלה הוא גם באור שמציף אותה משני כיוונים אני אישית הייתי פותחת הכלללל , משאירה את העמוד גלוי והופכת את הדירה ללופט אבל אני במצב משפחתי שונה משלך

צנרות העברתי כבר בלי בעיה כך שאני לא מתיחסת אליהם כאל "אי אפשר לגעת"
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

ואפשר גם הפוך לא לפתוח הכל אלא ליצור אזורים פרטיים (לא קוראת לזה חדר) ל 3 משתמשים ועוד סלון מטבח כלומר מזיזה את האמבטיה יותר פנימה ודואגת לאיוורור מכני או פתרון אחר מושכת את חדר הילדים עד הקצה השני מה שמאפשר חלל לשני משתמשים (תגדירי שני חדרים או חדר משחקים וחדר עבודה או מה שבא) מקטינה את החדר הגדול הקיים.
מטבח על הקיר שבו מכונת הייבוש עד העמוד ואם ממש חייבים טיפה לגלוש בצורת רייש (מטבח שחייב להיות מתוכנן היטב ולא לאנשים שאוספים סרוויסים ) ושם גם פינת האוכל מוארת ושמחה במקום מה שכרגע השולחן עם כל המחשבים ומכונות ההדפסה והסורק

יתכן ויהיה צורך להעביר צנרת חדשה לצד הזה כי זה רחוק מאוד מהקו הקיים ואם גובה הקומה נמוך לא בטוח שיהיה אפשר לעשו שיפועים עד לשם אבל אנחנו מדברים תאורתית בכל מקרה....
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

יתכן ויהיה צורך להעביר צנרת חדשה לצד הזה.
אבל מדובר כזכור בבניין רכבת, שאנחנו בדיוק בכניסה האמצעית בו. איך תעבירי מים וביוב מצד אחד של הבניין לצד השני?
צריך יהיה להעביר בדירה צינור ביוב מהכיור שחוזר לצד של הביוב (הצד הצפוני, איזור השירות) וצינור מים חמים וצינור מים קרים (מהדוד, נכנס מהגג דרך איזור השירות) גם למשוך מאיזור השירות או מהמטבח הנוכחי עד הקצה הדרומי של הבית. כל מה שאת מושכת, צריך יהיה גם להחזיר למקור...
גם את צנרת הגז צריך יהיה להעביר לאורך הכל.
יותר מזה, אי אפשר להפוך את מרפסונת השירות לשום דבר אחר כי עוברת בה צנרת לשכנים. אני לא יכולה לחתוך את צינורות הביוב או המים של הבניין, כך שאין אפשר להזיז את האמבטיה או להפוך את מרפסת השירות לחדר. המקסימום ששכנים עשו זה לסלק את הדלת אליה, להגדיל את הפתח (עד למחסום של צינור הביוב וצנרת הגז) ולשלב אותה כחלק מהמטבח, כהרחבה למטבח.

לגבי הלופט, האמת, אני דווקא צריכה קירות. ליד קירות אפשר להציב ארונות גם באמצע הבית. וכאמור, אחת הבעיות עם גיל הילדים היא שאנחנו רוצים להגדיל את אפשרויות הפרטיות, לא להקטין אותן...
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

בכל אופן, רעיונות מעניינים. לא הייתי חושבת על זה בעצמי.
<לא אוספת סרוויסים. בעצם, אין לנו אפילו אחד...>
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

כל מה שאת מושכת, צריך יהיה גם להחזיר למקור...

ידוע בהחלט,
כמובן שצריך להתיחס למה שקורה אצלכם אבל יש הרבה פתרונות להעברת צנרת והחזרה שלה
אצלי בדירה מטייל הניקוז של הגג שחובר בזמנו ולא חוקית לצינור ה4 צול של השרותים של כל הבניין ואני העברתי את מיקום האמבטיה לצד השני של הדירה לא יכולתי לעשות צינור אוויר חדש כי הייתי חייבת להתחבר לשיפועי הגג והניקוזים אז פתרתי זאת בטיול הזה של הצינור אצלי... אף אחד כמובן לא יודע שהוא שם .
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

כן, ראיתי פעם ב"בניין ודיור" איך אדריכלית עשתה העברה כזאת בדירה קטנה. היא העבירה את צינור הביוב דרך כל הדירה לצד השני, והוא הוסתר ע"י כל מיני דברים, כמו ספסל בצורת ארגז סגור, ואני לא זוכרת מה עוד. אכן זכורה לי בעיה עם השיפועים, כי צינור ביוב אמור להיות אנכי ולא אופקי, שהכל יזרום למטה ולא ייתקע בתוך הדירה...
בובי*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2004, 10:31

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בובי* »

שלום לך!
אני תוהה אילו דרכים יש כדי לתת אשליה של אור בדירה? וגם של מרחב?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מראות שמשקפות את החלל רצוי מעל גובה העיניים שלא ישקפו גם אנשים ורהיטים
תאורה רכה ולא מסנוורת (פונה למעלה או עם אהיל)
מנורת הלוגן (לא אקולוגי) שנותנת אור דומה לאור יום
צבעים בהירים בכל מה שאפשר, אבל לא כדאי רק לבן - ייראה חיוור ואפור
הגדלת חלונות למקסימום
עציצים מטפסים תלויים מוסיפים חיים לבית והסינים קוראים לזה צ'י - יש כאלה שלא דורשים הרבה אור
ריהוט - רהיטים קטנים על רגליים נראות ליצירת מראה 'מרחף'
אפשר לראות עוד טיפים באתר של בניין ודיור - www.bvd.co.il
לי_אורה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי לי_אורה* »

אילו דרכים יש כדי לתת אשליה של אור בדירה? וגם של מרחב?
כמה דרכים שאני יודעת עליהן:
א) ראי - גם מחזיר אור וגם "מכפיל" את הקיר שממולו וכאילו מגדיל את החדר (אשליה ויזואלית)
ב) חפצים מבריקים: קרמיקה לבנה ומבריקה, חפצים מתכתיים מחזירי אור וכו'
ג) מרצפות בהירות
ד) צבע לבן לקירות או צבעים מאוווד בהירים לקירות
ה) רהיטים בצבעים בהירים (עץ בצבע טבעי או בהיר, ריפוד בהיר)
ו) רהיטים לא גדולים, בינוניים
ז) כיסאות וכורסאות עם רגליים ולא שוכבים ישירות על הרצפה
ח) מנורות לא ארוכות מדי, כמה שיותר קרובות לתקרה
ט) לגבי אשליה של מרחב: כמה שפחות דברים במרכז החדר, וכמובן כמה שפחות רהיטים. ואת הרהיטים שחייבים - לשים צמוד ככל האפשר לקירות, ולא במרכז החדר.

זה מה שיכולתי לחשוב עליו עכשיו. יש בוודאי עוד טריקים.
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

אצלי בבית, על מנת להרחיב את שטח המחיה בחדר הילדים, ביטלתי ארון קיר.
את הדברים שמתי בארונות קטני, ולמה שלא נשאר מקום (מצעים) תפרתי כריות בגווני אפור, פתחתי את הספה המתקפלת בסלון, ואני משתמשת בכריות הממולאות מצעים כמשענת לספה.
נורא יפה וחמוד.
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

חייבת לומר תודה גדולה וענקית לדף הזה, ובראש ובראשונה ל-אומ איליי שפתחה אותו!

שמתי לב, שהתגובות שלי מלאות כל מיני התנגדויות, בנוסח "אבל פה אי אפשר...". ובכל זאת, הדף הזה היה אחד הדברים שפתחו אצלי תהליך חשיבה מחדש על הדירה שלנו (יחד עם ביקורים בדירות להשכרה, שהחזירו אותנו לדירה הקטנה מהר מהר...). הבנתי שאין ברירה, וצריך לעשות מהכוך חדר ילדים.
אז שיניתי כמה תפיסות שהיו לי מראש:
  • ויתרתי על מיטה לילדה (10.5).
  • ויתרתי על מיטת "קומתיים" לשני הילדים (תוכננה מיטת חצי-קומתיים, כשהילדה בגובה חצי, והילד בגובה הרצפה, מיטת KURA באיקאה), שחוסכת מקום וממלאה את משאלותיהם (במקום מיטה - סידרנו מזרונים על הרצפה).
  • ויתרתי על קניית מזרון לילד, 5.5, לטווח ארוך (קניתי לו את המזרון הכי קטן, 70 על 160, כי רק זה נכנס על המילימטר).
  • ויתרתי על גמישות רהיטים (כי הארון החדש מוברג לקיר ואי אפשר להזיז, וכן חוסם חלק מהחלון שמכניס גם אור ואוויר לסלון, וכן חוסם את השקע החשמלי היחיד בחדר).
  • ויתרתי על נוחיות (כפי שהוצע כאן, כל בוקר צריך לקפל את כל כלי המיטה ולשים על המיטה שלנו בחדר השינה, ולהעמיד את המזרונים אל הקיר, וכל ערב צריך לפרוש את המזרונים על הרצפה, ולסדר את כלי המיטה. אין אפשרות אחרת, כי שני המזרונים תופסים בדיוק את כל השטח מקיר מזרחי לארון ומקיר צפוני לארון ודלת).
  • ויתרתי על כמה רהיטים אהובים, ועוד לא פתרתי את בעיית השולחנות שכרגע תופסים מקום בסלון.
אבל קיבלתי:
  • חדר ילדים עם הרגשה הרמונית ונעימה. במקום ערב רב של רהיטים מלאים צעצועים ודברים, שיצרו "רעש" גדול בחדר שמסתבר שהקרין לכל הבית, יש שם עכשיו קוים נקיים, לבנים, סגורים, נעימים, מסודר, הרמוני, חלק. כל האווירה אחרת.
  • מקום לילדים לישון, כי קודם לקטן כבר לא היה מקום במיטה המשפחתית והוא הפריע גם לילדה לישון, ובחדר השינה לא היה מקום לדחוס אפילו מזרון ברוחב 70.
  • הילדים נהנים לשחק בחדר שלהם, מפני ששטח הרצפה מזמין, והאווירה בחדר נעימה ומזמינה.
  • החדר מסודר כל הזמן, מפני שפשוט אי אפשר לפרוש את המזרונים אם הצעצועים לא חזרו למקום.
  • יש שעת השכבה מסודרת, שבה אני מקריאה סיפור ושרה שירי ערש, וזה מתאים עכשיו ונעים. והילדים ישנים שם בשמחה, ומתעוררים במצב רוח מצויין (אני חושדת שיש קשר לכך שהחדר צפוני, ובו חלון גדול ללא תריסים, כך שבבוקר חודר אור טבעי נעים).
  • הכל מסודר מאוד בחדר, והגבלת המקום ברורה מאוד (כי יש ארון PAX אחד לכל, וברור לגמרי מה נכנס ומה לא נכנס). לכן הם ויתרו בקלות על כמה צעצועים גדולים.
מה שקרה הוא, שבקריאת הדף קרה תהליך מקביל: במישור אחד, לא ראיתי איך אפשר ליישם את כל הטיפים והעצות לבית שלנו. אבל במישור מקביל, פתחתי תהליך חשיבה שבו "נאלצתי" להתגמש לגבי הרבה דברים שהיו חשובים לי בעבר, לשנות קונצפציות, ולעשות משהו אחר מיוחד משלי, ועם זאת בהשראת הדף הזה.
תודה תודה גדולה!
{@
לי_אורה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי לי_אורה* »

יופי! יופי לך!
גם אני גיליתי שכשמעצבים בית מעצבים בעצם את הפנימיות שלנו...
ושוב ושוב מתגלה הקשר העצום בין הפנים לחוץ, הקשר ההדדי
(ואולי לא צריך לכתוב את המילה המבחינה "קשר" - כלומר קשר בין 2 מהויות. אולי זה פשוט אחד).

מאחלת לכם הרבה אושר בבית שלכם!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני דווקא צריכה קירות. ליד קירות אפשר להציב ארונות גם באמצע הבית
אם רוצים קיר בשביל שיהיה לידו ארון, אפשר פשוט להציב את הארון בתור קיר. אפשר לקנות במיוחד ארון (* ) שיש לו שני צדדים, אפשר לקחת ארון רגיל, ולכסות את הצד האחורי שלו, ואפשר להעמיד שני ארונות גב אל גב..

(* ) ארון, כאן, כל רהיט גדול שמיועד לאיחסון: שידה, כוננית, כוורת... לאו דווקא ארון בגדים בעומק 60 ס"מ.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אה, תתחדשו על השינויים. נשמע יופי!
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

נשמע מצויין
לאחרונה עשיתי כמה חדרים לבנים ונקיים ויש תחושה כל כך מרגיעה ונעימה בהם
כיף שיש חדר שנעים להם בו.
התאור של האור הרך שנכנס לחדר שלהם נעם גם לי.

אני בהחלט מסכימה עם הגישה של להשאר במקום שטוב לנו בו ולעשות אותו טוב עדיפה על פני מעבר לדירה שכורה וענייני לשכור ולהשכיר, זה עושה את החיים נוחים ופשוטים יותר.
בשתי הדירות עליהן אני עובדת עכשיו האחת בשלבי סיום והשניה באמצע ביצוע ביקשו ממני להוסיף חדר והוא נכנס:-)

דבר נוסף ושאלה על חלון חדר הילדים, האם אפשר להחליף מעקות בבניין או שיש לבניין חזות אחידה?
אם ניתן, ובא לך להשקיע עוד קצת, יש לי רעיון מצויין בשבילך.
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

_דבר נוסף ושאלה על חלון חדר הילדים, האם אפשר להחליף מעקות בבניין או שיש לבניין חזות אחידה?
אם ניתן, ובא לך להשקיע עוד קצת, יש לי רעיון מצויין בשבילך._
לבניין חזות אחידה, זו חזית הכניסה, אבל אפשר לשנות לדעתי. מה הרעיון?
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

טוב עכשיו הסתכלתי במה שכתבת לי ואני רואה שהחלון מתחיל מגובה 90 , משום מה חשבתי שהוא נמוך יותר אבל עדיין אפשר
לעשות מעקה שיוצא החוצה ואז עולה למעלה ולהכניס אדניות ב"מגש" הזה , זה יוצר נוף משלכם ו"מגדיל " את החדר ... היה מגדיל יותר אם החלון היה יותר נמוך אבל גם בגובה הזה זה מוסיף.
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה, הבנתי.
שפירית*
הצטרפות: 11 יוני 2002, 22:47

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי שפירית* »

שלום, זו רק פעם שניה שאני כותבת באתר, למרות שקוראת כבר מזמן.
בשמת,
נפלא שהצלחת לגרום לדירה שלכם להיות נעימה יותר, ומתאימה יותר.
אבל מקריאה בדף אני מקבלת תחושה, שדווקא מאד יועיל לכם למצוא בית גדול יותר, גם אם הוא לא הבית שתכננתם בשטח שתכננתם.
אני לא יודעת מה המצב עם ועדת התכנון (אולי תסתיים בקרוב הסאגה?), אבל אולי כדאי לכם לחפש פתרון קבע אחר (לא שכירות).
בכל אופן - בהצלחה.
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אבל אולי כדאי לכם לחפש פתרון קבע אחר (לא שכירות).
תודה חמודה, אבל הסיפור היותר רחב הוא: את המגרש ירשנו. עוד עומד עליו הבית הישן של הסבא רבא. רק על בניה נצטרך לשלם. ההפרש משמעותי מבחינת האפשרויות שלנו (-: רק שיאשרו כבר את הפרצלציה! (יש עוד יורשים, ולקח יותר מארבעים שנה לעשות חלוקה של המגרש בין כולם, ועכשיו לוקח יותר מדי שנים לאשר את החלוקה הזאת, כל פעם מסיבות מטומטמות אחרות, כי עם "תוכנית החלוקה" אין בעיה. סתם ביורוקרטיה).
שלולית*
הצטרפות: 24 אפריל 2005, 20:46

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי שלולית* »

לבי איתך, בשמת.
שכנים שלנו נכנסו לדירתם הנוכחית לפני יותר מ-20 שנה. סלון, חדר שינה, וחדר אחד נוסף.
הם נכנסו עם תינוקת וידעו שהם תכף בונים תוספת על הגג שתרחיב משמעותית את תחום המחיה שלהם.
אבל, היו עם הבניה הרבה בעיות (לא מצד הרשויות הפעם, אבל עיכובים הם עיכובים), וכל פעם ששקלו לעבור לדירה יותר גדולה שתתאים למשפחתם המתרחבת פסלו את הרעיון כי "תכף מתחילים לבנות, נשרוד פה רק עוד קצת."
עדיין אין להם אישור לבנות, אבל 4 בנות בחדר אחד הם כבר גידלו.. האמת, כיף לבנות וכיף למשפחה והם לא היו נשארים בדירה אם לא היו כל כך אוהבים את האזור.
אבל הסיפור שלך הזכיר לי אותם, כי בניה יכולה לקחת כל כך הרבה זמן, שאם את לא רוצה למצוא את עצמך מתכננת חדר עבור בתך החיילת, אולי כדאי לשקול מכירת הדירה וקניית אחרת, אפילו אם בדיעבד יסתבר שזה היה רק לשנים מועטות.
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

שוקלים, שוקלים, אבל בשלב זה פוסלים.
יש עוד יתרונות לדירה הנוכחית, שהיא עוד סיבה לאנשים להישאר בדירות מאוד קטנות:
אחותי, עם שני ילדים בגילאים זהים לשלי, גרה ברחוב המקביל.
כשארבעת הילדים משחקים בגן השעשועים שבין הרחובות, גם אני וגם אחותי יכולות לקרוא להם מהחלון הביתה לאכול...
אין תחליף למשפחה קרובה שגרה כל כך קרוב. הילדים גדלים ממש כמו אחים. בחינוך הביתי במיוחד חשוב לגור קרוב לחברים-למשחק, כי לא תמיד מוצאים בקלות חברים בסביבה, היום, כשאין יותר "שכונה".
אבי גר במרחק 4-5 דקות הליכה. אמי גרה במרחק 7 דקות נסיעה. כל מה שאנחנו צריכים הוא במרחק הליכה או רכיבת אופניים. חוג אחד והספרייה (שאנחנו עושים בה שימוש רב) - במרחק דקות הליכה בתוך פארק, כך שהילדים יכולים ללכת לבד בלי חשש. האיש רוכב לעבודה באופניים - יותר מהר מלנסוע באוטו... אבל גם באוטו, העבודה שלו כל כך קרובה, שאף פעם אין פקקים בדרך.
כשלמדתי ועבדתי, גם אני הייתי במרחק הליכה משתי האוניברסיטאות שלי.
השכנים שלנו מקומת הקרקע גידלו 3 בנים בדירה הזאת. גם הם אמרו, שהמיקום שווה הכל: יתרונות השכונה, הקירבה למקום העבודה שלו (גם הוא, ברגל) ועוד. השכנים שמתחתי גידלו פה 2 בנות (לא מבינה איפה, הם מעולם לא הפכו את פינת האוכל של הסלון לחדר, אז יש להם רק חדר שינה אחד!) וכבר שנים "מגדלים" את הנכדים (הם היו ה"מטפלת" של כל הנכדים שלהם).
שפירית*
הצטרפות: 11 יוני 2002, 22:47

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי שפירית* »

הפתרון ברור,
צריך פשוט לסלק את השכנים ממול, ולהשתלט להם על הדירה
;)
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

טוב, לא קראתי הכל, אבל חייבת להגיב על מיטת גלריה
קודם כל זה:
גם נערים ונערות יכולים ליפול ממדרגות וממיטה...
שטות גמורה, סילחי לי, אין לי דרך אחרת להתייחס לזה, עשו בנושא מספיק בדיקות ומספיק מחקרים - אנשים לא נופלים מהמיטה שלהם מתוך שינה ואין קשר לגובה שלה מהרצפה, בכל מקרה, בכל מיטות הגלריה תמיד יש מעקה ביטחון, כך שבאמת אין שום סיבה בעולם לפול.

לנערה שלנו יש מיטה כזאת כבר מעל שנה - היא ממוקמת בגובה הנכון מהתקרה, מה שאומר שהיא טיפה נמוכה יחסית (רק 1.70 מ' מהרצפה) - היא יכולה לשבת עליה עם החברות שלה, יש לה שם מרחב שהוא באמת פרטי ושלה, ואין בעיה עם אורור - יש מאוורר בגובה המיטה והוא פועל רוב הזמן (כי זו הדרך שלה להתמודד עם יתושים) כך שלא נתקלנו בתלונות.
הבחירה במיטה הזאת היתה באמת מחוסר מקום, מתחתיה יש שולחן כתיבה ולידה שולחן עם מחשב. החדר שלה מכיל גם ארון בגדים, פסנתר, פינת בובות של הקטנה וארון ספרים ובמקור היה מיועד להיות גם פינת עבודה לאבא שלה (אבל הוא מעדיף את המטבח).
המיטה הזאת התבררה כפתרון מצויין, אחרי תקופה מאוד קצרה של הסתגלות כולנו כ"כ נהנים ממנה שאנחנו שוקלים להתקין כזאת גם בדירה הגדולה שנעבור אליה בקרוב...

אגב, בחדר ילדים אפשר לעשות מיטת גלריה גם בגובה של 1.50 ואם קשה למישהו עם "לחיות מתחת למיטה" אפשר פשוט לנצל את השטח לארון הבגדים.

חוצמזה ב-55 מ' שלנו יש עוד חדר שינה אחד לשלושה אנשים (2 גדולים ואחת קטנטונת) שיש בו מיטה ענקית עם ארגזי אחסון מתחתיה ו-2 ארונות בגדים - סה"כ נשאר מסביב למיטה שביל של 70 ס"מ מצד אחד ומצד שני היא צמודה לקיר (יש מדף מעל הראש לשעון מעורר וכו')
וגם
מקלחת אחת גדולה עם מקום למכונה ומייבש, ו-2 דלתות - אחת לחלל הציבורי והשניה לחדר ההורים. מטבח בגודל נאה וסלון שמשמש גם בתור חדר העבודה שלי (אני עובדת מהבית, כך שאני זקוקה לקצת יותר מפינת מחשב).
סה"כ מאוד מרווח לנו למרות שזה נחשב קטן בסטנדרטים של היום.
בתוכנית המקורית שלנו היו גם מדפים גבוהים לאורך כל הקירות - מה שלא מימשנו בסוף כי קנינו מחסן...

בשמת, אני יודעת שאצלכם יש עוד כמה קירות שאין עליהם מדפים גבוהים... (כמו למשל מעל הספה בסלון). חבל לא לנצל את השטח.

גיסי וגיסתי גרים בדירה של 45 מ' עם 2 ילדים, יש להם מטבחון שמחובר לסלון חדר שינה (שהוא גם ממ"ד) ומקלחת מרווחת (עם שרותים) - ממש דירת רווקים.
לא ברור לי למה הם מתעקשים להמשיך לגור שם (כנראה מסיבות כלכליות) אבל הם מצאו פתרון מצויין - כל הקירות מסביב לסלון ולחדר השינה וגם במבואה הקטנה ממודפים מעל גובה הראש במדפים רחבים יחסית, כך שיש שם ממש מקום איחסון גם לדברים גדולים כמו שמיכות וכד'. זה מרגיש קצת כמו לחיות בתוך ארון, אבל הם טוענים שזה בסדר להם. הסלון אצלם הפך כמובן לחדר הילדים שישנים על מזרונים שמקופלים בבוקר ועוברים לחדר השינה.
פלוני_אלמונית*

תכנון החלל בדירה קטנה

מחייה את הדף - רוצה לשמוע עוד טיפים על דירות קטנות. הנה אחד משלי - לתלות עציצים מהתקרה ומהקירות מעל פינות וליד החלונות. מוסיף צ'י לבית.
ירושלמית*
הצטרפות: 16 מרץ 2003, 20:56

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי ירושלמית* »

גם ביתנו קטן למדי, חמישים וכמה מטרים, זוג ושני ילדים (לא בלינה משותפת). הסידור של הבית מצוין בעיניי - מדובר בחלל אחד גדול שמשמש כסלון - חדר שינה הורים- מטבח - פינת אוכל (שולחן במרכז החלל שמפריד בין המטבח לשאר המרחב), השולחן כ"מרכז הבית" משמש לאכילה אבל גם כפינת ציור, עבודה וכו' במשך היום. ספה שהיא בעצם החלק התחתון של מיטת נוער, עם ארגז אחסון ומשמשת כמיטה נוספת בעת הצורך, פינת עבודה על הקיר שליד הספה הזו, שם גם מונח המחשב שהוא הטלויזיה של הבית, כך שהילדים יכולים לשבת על הספה ולצפות, והכי מוצלח - שני מזרונים צמודים שבמשך היום מונחים זה על גבי זה כפינת ישיבה נוחה ובלילה נפרשים למיטה זוגית (חדר השינה שלנו, ההורים, ועד הבוקר גם של הילדים..). החדר השני, שהוא קטן יותר, הפך לחדר ילדים וחדר ארונות לכל בני המשפחה. הילדים ישנים במיטה מוגבהת שבעצם הפכה למיטת קומותיים, כשהקומה למטה היא מזרון על הרצפה. דלת חדר הילדים נסגרת בעת הצורך, כשמישהו רוצה לישון צהריים, או סתם שקט - ואז שאר המשפחה מתנהלת בחדר המרכזי, הגדול.
אז בסך הכול אנחנו מאוד מרוצים, זה מאלץ אותנו לדיוק רב באשר למה נכנס ומה נחוץ, ורק שאלה אחת נותרה לא פתורה - יש לנו כמות אדירה של ספרים, שכרגע מסודרים בארבע (!) כונניות בחלל הגדול (שתיים משוקעות בקיר, ושתיים חיצוניות) ואכן יש צבעוניות ועומס די גדולים. הבעיה - לא מסוגלים להיפרד מהספרים. נשמח לרעיונות לגבי סידור ספרים - האם עדיף לרכז אותם, לפזר לחדר השני וכו'. ראיתי פעם בעיתון עיצוב את ביתה של מעצבת אופנה שעטפה את כל הספרים בספריה שלה בנייר לבן(!) וכך נחסך הרבה עומס בעיניים, זה רעיון מקסים בעייני אבל ללא ספק מלאכה מייגעת ולא ריאלית. יש למישהו רעיונות נוספים?
פלוני_אלמונית*

תכנון החלל בדירה קטנה

ספריה ענקית עם דלתות זכוכית חלבית - כל הספרים שם בלי שתראו את הצבעוניות המעמיסה שלהם. בדירה קטנה כונניות ספרים תופסות הרבה מקום, כי הן לא מגיעות עד התקרה. חוץ מזה, בכונניות קנויות יש מדפים גבוהים מדי, כך שמתבזבז חלל מעל לכל מדף - תמדדו את הספרים שלכם ותבנו (או תבקשו מנגר לבנות) את המדפים ברווחים צפופים יותר.
עוד אפשרות - וילונות, או מבד או וילונות-מחיצות כמו שיש באיקאה, ישרים כאלה שתלויים על מסילות ואפשר להזיז.
תשקלו גם לתת לספרים להיות הפוקוס, ובמקררה זה לנטרל את השאר - שהקירות יהיו לבנים ולא צבעוניים, שלא יתחרו בהם הרבה דברים קטנים אלא מעט גדולים, וכו'.
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי או_רורה* »

לעטוף ספרים בנייר לבן? אמהלה!1 איזה נורא..... אני אוהבת ספרים, יש לי המון מדפים עם ספרים, מעדיפה צבעוניות של ספרים על פני מיני פיצ'יפקס, זה הרבה יותר יפה וגם משתמשים בזה הרבה יותר!....

כל היופי, בעיני, זה שהספרים לא צפופים מידיי - לעשות טיפה רווחים על המדף, לא להעמיס - זה מאוד עוזר ליצור תחושה מרווחת יותר.

דבר נוסף, אם אין מקום לרווח - מה שאני עשיתי זה לשים חלק מהספרים שוכבים וחלק עומדים. גם מעניין.
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

לנו יש חדר מגורים פצפון פצפון (על אף שחדר השינה וחדר הילדים מרווחים מאד), אבל הוא מרכז הבית - שם אנחנו יושבים, משחקים, אוכלים ועובדים. היה בו שולחן אוכל שהיה לי קטן מדי כשרצינו לארח (אני אוהבת לארח לארוחות), כורסת טלויזיה ששימשה אותי מאד ככורסת הנקה, ספה וארגזי צעצועים, ולא היה מקום לנשום.
ואז חמותי קנתה שולחן אוכל חדש ושאלה אותי אם אני רוצה את השולחן הישן שלה - שהוא שולחן חלומותי ממש. אבל מה - גדול. גם כשלא פתוח הוא גדול ומרובע (הישן היה אליפטי), ויש לו שישה כסאות. אבל רציתי אותו מאד. וקצת קודם הספה קרסה סופית ונפטרנו ממנה.

אז מה שעשינו:
השולחן הישן והכהה חזר לאמא שלי, ובמקומו הוכנס השולחן החדש,. הוא אמנם הרבה יותר גדול, אבל הוא מלבני ומעץ בהיר, כך שהוא דחוף כל הזמן ממש ממש לפינת החדר (ככה ששתי פאות שלו נושקות לקיר), ומאחר והוא כל כך גדול עדיין יש לנו די והותר מקום לשבת מסביבו אלא אם באים אורחים. בגלל שהוא בהיר נראה כאילו שהוא תופס פחות מקום, וכשמפנים אותו החדר פתאום נראה מסודר...
כורסת ההנקה עזבה את הסלון. השפן כבר גדול, ואין עוד ילד בתכנון הקרוב. ממש כאב לי הלב. הכורסה הזו סימלה בעיני את כל השעות של הכירבול עם התינוק, וממש לא רציתי לזרוק אותה. אז זרקתי את הכורסה המתפרקת שעמדה בחדר של שפן, ושמתי את כורסת ההנקה שם, וככה חזרנו להתכרבל עליה כדי לקרוא סיפור.
במקום הספה נקנה (באיקאה) פוטון שנפתח למיטה זוגית, אבל מתקפל לספה שמתאימה בדיוק לשני מבוגרים וילד. בגלל שהוא יותר קצר מהספה, ובגלל שאין לו ידיות, הפוטון פתאום תופס הרבה פחות מהחלל. בגלל הצורה של הפוטון גם הרבה יותר קל פשוט לפרוש עליו שמיכת קיץ צבעונית וקלה לכביסה, במקום להזהר כל הזמן לא לעשות עליו פיפי או ללטף בידים מלאות רוטב. פתאום יש מקום לארח חברים ללילה, או לאחד מאיתנו לישון בעת הצטננות (ונחירות).
ארגזי הצעצועים הוחלפו בשידה גבוהה וצרה של כתר פלסטיק, שהמגירות שלה שקופות למחצה כך ששפן לא צריך לשפוך הכל על הריצפה כשהוא צריך משהו. השידה גבוהה ובהירה, כך שהיא תופסת הרבה פחות מקום גם פיזית וגם "בעיניים".
וזהו, עדין צפוף, אבל הרבה הרבה פחות. יש המון רצפה לבנות רכבת מכריות או מגדלים מקערות וסירים. אבא של שפן ואני מתכרבלים בערב על הספה - במקום שאחד ישב על הכורסה. הרבה יותר טוב לזוגיות.
ירושלמית*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי ירושלמית* »

קשור בקשר עקיף לדף, אבל שימח אותי ולכן רציתי לחלוק: ספרה של ג'יין ג'ייקובס - "מותן וחייהן של ערים אמריקאיות גדולות", אני קוראת אותו עכשיו ומרותקת אליו לגמרי - זה מן כתב מחאה או לחילופין ביקורת חברתית נוקבת על תכנון הערים המודרני, ושוב מחזיר אותי לשאלת השאלות - עיר או כפר?
והקשר העקיף לדף: תכנון החלל בדירה קטנה רלוונטי יותר לתושבי הערים - מהיכרותי עם ישובים וכפרים לרוב שטח הדירה גדול יותר ומצוקת המקום רלוונטית פחות. אשמח להתייחסויות לסוגיה הזו - אנחנו שוקלים לעבור משכונה שקטה וירוקה ללב המאפליה של המרכז הירושלמי, אם למישהו יש סיפורים על מעבר חזרה לעיר, וכן על החיים בעיר עם ילדים, אשמח לשמוע.
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

טוב, סתם משתפת:-) אני כנראה מחפשת דירה יותר גדולה לגור בה... עדיין לא השלמתי עם הרעיון בעצמי... קצת בגלל הגודל בעיקר בגלל המדרגות...
אני יכולה לעשות כאן משהו אחר אבל בהשקעה גדולה מידיי , היינו היום במושב (עבודה) איליי כל כך נהנה מהמרחבים...
אני צריכה 30 מ"ר על הקרקע כנראה...או +איזה גג לא נגמר...במרכז כמובן עדיף ליד הים...(חלומות...)
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

הו, הו! לפני שאת עוברת דירה אני חייבת חייבת חייבת לראות את הניסים שעשית בדירה הנוכחית! (בדיוק חשבתי עלייך לפני כמה ימים, אני רואה שהיקום מזרז אותי (-: ).
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

אני לא עוברת ככ מהר...ניסית לחפש דירה בתל אביב בזמן האחרון??? ...מסתבר שהדברים האלו לוקחים זמן...והרבה זמן ...
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ניסית לחפש דירה בתל אביב בזמן האחרון?
כן. ראינו דירות מגעילות במחירים מטורפים, והחלטנו שהדירה החמודה שלנו עם 49 מ"ר מספיק טובה לנו...
פלוני_אלמונית*

תכנון החלל בדירה קטנה

לאחרונה פיתחתי חיבה לדירות ישנות אך שמורות - עם רצפת הבלטות הצהבהבה, עם דלתות העץ הפשוטות והישנות, עם נגיעות של בית - שטיחי קיר, שטיחי רצפה שלא מסתירים את כולה, הרבה בד, עציצים תלויים וניצבים, כסאות כורסה ישנים עם מסעדי עץ, רהיט קש פה ושם, דוגמאות טקסטיל משנות ה-70, גוני הכתום-ירוק-צהוב וכו'. תחי הכמיהה לרטרו!
פראדם*
הצטרפות: 07 דצמבר 2008, 23:52

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי פראדם* »

רק עכשיו קלטתי את הדיון הזה....
אנחנו גרים בקראוון ומכיוון שהשטח מצומצם כל הבית הוא אקרובטיקה של הסתרת הבלאגן, חלוקת חדרים והוצאת חפצים מהבית למחסנון הצמוד (מסתבר שאני לא באמת צריך את כל הסיכומים של השנה הראשונה באוניברסיטה נגישים...). חוצמזה אנחנו מטפחים תרבות חוץ ענפה של ישיבה משותפת- משפחתית ורב משפחתית בפרגולות, סוכות וסתם אזורים מוצללים.
ותודה לאל על אתר אגורה שדרכו השגנו דלת ויטרינה גדולה שהפכה את הבית לפ-ת-ו-ח ומואר.
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

לא להאמין , את ההודעה על שאני חושבת לעבור כתבתי באוגוסט, מאז נמצאו קונים לדירתי המהממת אשר חיכו וחיכו עד שאני אמצא דירה בעצמי... וראו זה פלא... ברגע שמצאתי <אייקון מזיע הריונית עולה במדרגות של מליון דירות בתל אביב> הקונים ה"מסורים" וה"אמינים" שהיו איתי בקשר עד השבוע האחרון החליטו שהם רוצים להוריד במחיר ושאין באפשרותם לקנות אם לא...<כמובן שזה כבר הפך ללא מתאים> וזהו,
היום החלטתי שאין לי אנרגיות מיותרות לבזבז על זה ועדיף לי להשקיע את השעות הללו של חיפוש דירות וכיתות רגליי ברחובות תל אביב בביניני דירות מעצבנים ובדירות עם נוף עירוני <היינו הכביסה של השכנים> בלעבוד!!! כי אני לא מצליחה לעשות יותר מ15 שעות שבועיות וזה מכניס בין כמעט כלום לממש קצת... את הזמן עד ללידה אשקיע בשינויים קטנים כאן ואשמח ב30 המ"ר האהובים שלי עם כל המדרגות עד אליהם וזהו- יהיה קשה יותר עם שני ילדים כאן אבל מבטיחה שימשיך להיות שמח.
עכשיו צריכה לחשוב איך הופכים 30 מ"ר למרווחים עוד יותר , מה עף? מה מתקפל? ואיך אצליח יום אחד לעשות כאן סדר פסח לפחות ל-10 אורחים:-)
קצת נסחפתי עם עניינים שאינם קשורים לדף <סורי>
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

או, את זה אני עוד צריכה ללמוד, איך מעלים תמונות לאתר?
תמר_מסיני*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי תמר_מסיני* »

רוצים תמונות!
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

אוקיי:-) הבנתי, אני אצלם מחר חלקים אחרים ואעלה...
אגב המיטה כבר לא ממורכזת בחדר אלא כמובן מוצמדת לפינה.
ירושלמית*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי ירושלמית* »

מצטערת בשבילך שהמעבר לא הסתדר (אולי בקרוב עם ירידות מחירי הדירות הצפויים..). אבל אולי זו ההזדמנות להחיות את הדף.. גם אנחנו ב-49 מ"ר מרווחים (?) זוג עם ילד וילדה וגם חתולה וכלבה ובעוד חודשיים(אינשאללה) תצטרף גם תינוקת.
בכל אופן אשמח לרעיונות חדשים (אם היו לך בעת האחרונה) לגבי התנהלות משפחתית בצפיפות היחסית וכמובן גם לעוד תמונות
תמי_מה*
הצטרפות: 02 פברואר 2009, 14:53
דף אישי: הדף האישי של תמי_מה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי תמי_מה* »

האתר הזה עזר לי בכ"כ הרבה נושאים ועניינים שונים ואני מאמינה בו מאד ומודה לו! לכן מקפיצה שוב:
מעוניינת להציע את עצמי בארגון הבית/המשרד ועיצובו
מתמחה בארגון, סדר ועיצוב לבתים/משרדים. טובה במציאת פתרונות אסתתים לכל מיני מצבים וחפצים חסרי סטטוס, בהתאמת צבעים ויצירת אוירה, בארגון יעיל של חללים קטנים, סטיילינג שהוא עיצוב והלבשת הבית/עסק- לאחר וכולל ארגון פנימי ויסודי( כשצריך), וגם( חשוב מאד) בלעבוד גם בתקציבים נמוכים ולהשיג תוצאות מרשימות - תוך קשב והתאמה ללקוחות וצרכיהם.
ועכשיו במחירי חינם ממש, לרגל חזרתי לארץ משהות ארוכת שנים בגלות( ארה"ב), מציעה את עצמי באהבה. יש גם המלצות.
אעבוד מאזור המרכז ועד חיפה.
לפרטים:
תמי-054-6635984
[email protected]
או בדפבית
פלוני_אלמונית*

תכנון החלל בדירה קטנה

קראתי במרקר קפה: http://cafe.mouse.co.il/view.php?t=286224 על פיתרון אדריכלי לדירות קטנות שלא כולם אוהבים: המטבח עובר למרפסת סגורה ונוצר סלון + מטבח, ובמקום של המטבח עושים חדר או חצי חדר (תלוי בגודל).
הפלוס הוא עוד חדר שינה, עבודה, יצירה, מחסן. ויש הרבה אור במטבח. אבל מצד שני המטבח קטן, אולי רק פס על הקיר. רואים את כל הבלגן. האוכל מתקלקל בשמש מהחלונות הגדולים.
עוד שיקולים בעד ונגד הפיתרון הזה?
ירושלמית_מבחירה*
הצטרפות: 23 אפריל 2009, 23:31

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי ירושלמית_מבחירה* »

נראה לי שזה מאוד תלוי בצרכים המשפחתיים. בבתים קטנים לעיתים עוד חדר הוא חיוני. מטבח שצמוד לסלון יכול להיות יתרון כי מאפשר למבשל/מבשלת להיות חלק מההתרחשויות בבית, זה מאוד רלוונטי אם יש ילדים קטנים אבל בכל מקרה - כדי שמי שמבשל לא ירגיש "בעונש", מבודד בחדר סגור. מטבח שצמוד לסלון גם מאפשר למקם פינת אוכל שמנסיוני ממילא סביבה מתנהלים לעיתים קרובות חיי הבית והאירוח, ולא בהכרח על ספות ה2+3..אני באופן אישי גם מאוד אוהבת מטבחים שיש מהם יציאה לגינה, אבל זה כבר חלק מדיון אחר..
בכל מקרה נראה לי שצריך לשקול כל מקרה לגופו. נסי להסביר למה את שואלת ואז התשובה תהיה ממוקדת יותר
פלוני_אלמונית*

תכנון החלל בדירה קטנה

זאת אומרת שאת בעד, באופן כללי.
אני שואלת כי בעתיד הלא מאוד קרוב נרצה לקנות דירה במקום מרכזי, אבל התקציב יישאר צנוע. וזו באמת דרך להרוויח עוד חדר או חצי חדר (תלוי בגודל של המטבח הישן, כי הוא יכול להיות קטן וצר בתור חדר). זאת אומרת, לקנות דירת שלושה-שלושה וחצי חדרים ולהוסיף לה חדר בצורה כזאת. מצד שני ההתנגדות בדיון שראיתי גרמה לי לחשוב על זה פחות בחיוב.
ירושלמית_מבחירה*

תכנון החלל בדירה קטנה

כנראה שאני אכן בעד, אבל קטונתי (אולי איזה ארכיטקט יביע דעתו?). אני חושבת שזה נכנס לדיון יותר מהותי לגבי גודל הבית. אנחנו בחרנו (אמנם בשכירות) בדירה של שניים וחצי חדרים בלבד, כדי לגור בשכונה שאנחנו אוהבים, בבית שקט ומואר כשבאותו תקציב יכולנו לגור בשכונה זולה יותר, בבית בלי היתרונות שמניתי. (אנחנו חמש נפשות כלבה וחתולה, אז זה די צפוף בעצם..). אני חושבת שאם ע"י פתרון כזה את עומדת בתקציב שלך ולא משתעבדת למשכנתא מפלצתית אז זה טוב וראוי, אבל יש כמובן דרכים אחרות להרויח עוד חדר, אם באמצעות גלריה או חלוקה פנימית אחרת. ודרך אגב גם המטבח שלנו הוא בעצם מרפסת שנסגרה, אבל זה בית ערבי ישן נושן אז נראה לי שלולא הסגירה הזאת כנראה שלא היה לנו מטבח בכלל..
כל_הריון_הוא_התחלה*
הצטרפות: 26 פברואר 2009, 08:31
דף אישי: הדף האישי של כל_הריון_הוא_התחלה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי כל_הריון_הוא_התחלה* »

_הבונה, זה שיבנה את הגלריה, מאוד נגד הרעיון כולו.
הוא אומר ש20 סנטימטרים זה העץ, עדיין בלי מזרון.
אני בתחילת חודש תשיעי.
בן הזוג מתנגד מאוד לגלריה.
ועכשיו עלה רעיון חדש/ ישן.
פעם כשהילדים שלי היו קטנים, חשבתי שאם אי פעם אני אפריד ביניהם לשני חדרים נפרדים, אני אעשה פינה קטנה מהסלון, שאותה אסגור בקיר גבס.
איש העץ הסתוסבב בבית, וראה בעצם את אשר אני ראיתי פעם. טובים השניים מן האחד, אלא שהוא הציע לגנוב מטר מחדר הילדים ומטר מהסלון. לצורך כך יש להוריד את הקיר בין חדר הילדים ובין הסלון.
כשהיתה המלחמה הזו עם הטילים על חיפה, השתמשנו בבטחון רב בחדר הילדים, כממד.
הקיר הצפוני (מצפון תבוא הרעה) הוא קיר של מקלט, וכל החדר בלי חלונות חיצוניים. בעת הצורך יש לנו חדר מוגן.
כאילו לא צריך להתייחס לזה, אבל, בעצם קשה לי להתעלם שכעת, כדי להירגע מכל אלו, פתחתי את המחשב, כדי לשוטט לי בסלב או משהו, ומה אני רואה, שברק מאיים על לבנון.
גלריה או מקלט? זאת השאלה
שלום או מלחמה? עוד שאלה
וכמה נמוך אפשר ללכת, עם החלק התחתון של הגלריה?
ורגע, אולי אני בעצם לא צריכה לבחור בין שתי האפשרויות אלא לעשות גם וגם. גם גלריה בסלון, ומתחתיה חדר קטן. סתאאאם בצחוק...._
אשמח לתגובות הדף גלריה בשלושה מטרים גובה או כאן
פלוני_אלמונית*

תכנון החלל בדירה קטנה

מה עם הרעיון שעלה כאן, להפוך את המטבח לחדר נוסף ולהעביר את המטבח לסלון/למרפסת סגורה?
פיתרון של גלריה נשמע מסורבל וגם די חוסם את החלל.
ירושלמית_מבחירה*

תכנון החלל בדירה קטנה

נראה לי שצריך לראות איזו דירה אתם קונים ומהן האפשרויות בתוכה. אני חושבת שהצרכים מבית משתנים במהלך השנים - חללים גדולים יותר ופחות הפרדה כשיש מעט ילדים והם קטנים, ועם גדילתם הצורך בפרטיות גדל ונזקקים ליותר חללים. ככלל משחק עם החלוקה הפנימית של הבית הוא כיף ואז לסגור מטבח יכול להיות אפשרי ומועיל.

לגלריה בשלושה מטרים גובה
אם כבר התחלת תשיעי נראה לי שאת צריכה להחליט מהר. ללדת לתוך שיפוץ יכול להיות מבעס במיוחד..
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

ושוב חורגת מענייני הדף,
אנחנו עוזבים כאן את הדירה לחמישה חודשים ומי יודע אם נחזור לדירה הזו או לא.
בשבוע האחרון רוב הדברים כבר לא כאן וכל כך כיף בלי ערימות הצעצועים שהצטברו עם הזמן
אולי זו הזדמנות להזכיר לעצמי שלא אוגרים לא אוגרים גם אם זה צעצועים נפלאים שהם קיבלו...
אנחנו עוברים לדירה קטנה יותר-27 מ"ר אבל עם חצר.(כרגע חצר מקווה שנצליח להפריח את השממה גם בקיץ האילתי ולהפכה לגינה...)
והאמת גם בלי הרבה אפשרויות לשיפוץ- תקציבית
:-)
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

מזמן לא ביקרתי כאן.
אנחנו גרים כאן כבר 3 חודשים היתה התחלה קשה אבל עכשיו דברים מתאזנים ומשתנים ,
השבוע עשינו (ועדיין בתהליך) שיפוץ קטן והזזתי את המטבחון לאחד החדרים שמשמש לנו כחדר משחקים/סלון, כך שנוצר חלל נוסף שמשמש כרגע למחשב ולספריה מעין "חדר עבודה" אם רוצים להגדיר...
זה פשוט לא יאמן ב27 מ"ר האלו יש לנו חדר שינה ,חלל נוסף שהוא סלון+מטבחון וחדר עבודה (כל חדר כזה הוא לא חדר באמת כי הכל קטן קטן)
יש חצר אבל בימים החמים האלו ניתן לנצל אותה רק מוקדם בבוקר או מאוחר בערב - מה שקורה אצלנו לעיתים נדירות
בקיצור:-) עניין הכוכים הזה עובד ...כוך שינה כוך עבודה... כשמגיעים מראש למקום שחולק ככה קודם, אישית לא הייתי מחלקת ככה דירה:-) וכמובן דיי בלתי אפשרי לארח מעבר למבוגר וילד נוסף כבר אין מקום לזוז בעיקר כשצעצועים מעורבים בעניין גם:-)
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

את מדהימה ביכולות שלך!
לי_אורה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי לי_אורה* »

ריהוט פרקטי לדירות קטנות
תודה מיכלי! ממש נהניתי לצפות בסרטון. ניכר שהשקיעו המווון מחשבה, יצירתיות, מחשבה "מחוץ לקופסה".
עינה_אפונה*
הצטרפות: 09 אפריל 2010, 16:13

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי עינה_אפונה* »

מה חדש כקורא מחשבות
:-)

אהובי עבר לגור איתי בדירת חדר 3.5*3.5 בערך, עד שנחליט סופית איפה לגור ואיך.
אתמול (טכנית זה היה היום ב-02:00) חזרנו מהמרכז עם אוטו מלא בדברים (וכשאני אומרת אוטו אני מתכוונת לטנדר סוברו עם ארגז סגור וגגון, וכשאני אומרת מלא - אתם מבינים למה אני מתכוונת)
ובאמצע הלילה התחלנו לשחק show]סוקובאן game[/po]?gid=151 בלייב.
אני די מרוצה מאיך שיצא - מוזמנים לראות V
http://www.facebook.com/#!/photo.php?pi ... =720161113
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

חגית, עונה לך פה.
עד לא מזמן גרתי ב-35 מ"ר אני ושני ילדיי.
עכשיו גרה ב-70 עדיין, צריך להיות מאוד מאורגן.

אז הנה כמה דברים:
  • ) נראה לי שמוטב שבשני חדרים יהיו ארונות קיר גדולים שיכולים לאחסן הרבה דברים.
מאוד חשוב הארגון של הדברים בתוך הארונות. ארון קיר אחד משמש רק לבגדים. ארון שני חלקו העליון משמש לכל מיני דברים של הבית ובחלקו התחתון מדפים עם צעצועים.
  • ) מתחת למיטה יש שני ארגזים של נעליים (לא אוהבת לשים בארון). ארגז אחד עמוק של אלה שלא בשימוש וארגז שני נמצא בשליפה, שם כל הנעליים שמשתמשים. הארגז יכול להיות עם גלגלים או סתם ארגז קרטון חתוך לגובה שייכנס.
  • ) ארגון הצעצועים של הילדים ממש מכריע! אם הם מסודרים נכון קל לסדר אותם במקום ביומיום. צריך שיהיה סלסלות בגדלים שונים/ארגזי קש פלסטיק והצעצועים ממויינים לתוכם (כגון: כל המכוניות, כל בגדי הבובות, כל הלגו, תפזורת וכו').
  • ) במטבח הצלתי את עצמי כמה וכמה פעמים עם שידת החתלה שצבעתי ידנית . את לא מאמינה כמה דברים נכנסים בתוך המגרות ענק הללו. נכון להיום : מגרה אחת עם כל "כלי העבודה" של המטבח (פומפיה, מרסק, מרדד, תרבד וכו')
שתי מגרות עמוסות באוכל יבש ועוד מגרה עם כל הסמרטוטים, נורות, נרות וכו'
  • ) כמה מדפים בפינות הנכונות עושים פלאים: מדף מעל מע' סטראו, מדף מעל המחשב וכו
  • ) אני מחפשת מיטה עם ארגז מצעים מלמטה (גם חוסך מקום והאחסון במקום "מת" בכל מקרה)
בהצלחה @}
חגית*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 13:02

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי חגית* »

איזה דף נפלא, כייף ששלחתם אותי לפה !
צוף_של_העולם*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2008, 19:23
דף אישי: הדף האישי של צוף_של_העולם*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי צוף_של_העולם* »

מישהו יודע היכן ניתן לקנות בישראל מיטת קיר?
ענת_מחיפה*
הצטרפות: 25 יוני 2006, 11:13
דף אישי: הדף האישי של ענת_מחיפה*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי ענת_מחיפה* »

האם יש בישראל משווק של מה שמיכלי הפנתה: ריהוט פרקטי לדירות קטנות ??
מחפשים גם מיטת קיר.
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

שלום לום.
שוב אני ודירתי הקטנה.
עכשיו אנחנו בשיפוצים קטנים:-)
מרחיבים קצת את החדר על חשבון הסלון , כמובן שמדובר ב50 ס"מ בערך...
אבל הם יסדרו אותנו לא רע.
עכשיו כשכמויות הצעצועים והבגדים הוכפלו נדרש ארון והארון יהיה המחיצה בין הסלון לחדר
אני גרה בדירה הזו כבר9 שנים ולמרות המחשבה ש"חייבים לעבור" מסתבר שלא חייבים אלא צריך להתארגן נכון, ולעבור דירה בתוך הבית זה לא רק דף בבאופן.:-)
השינוי הקרוב המתוכנן הוא הפיכת חדר השינה לחדר ילדים שבערב יהפוך לחדר שינה (מזרנים לכולם) ובמשך היום יהיה חדר ילדים עם מקום למשחק ויצירה.
א_ל_א_ן*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

אנחנו שש נפשות סוערות- על אחת לכיוונה, הגרות בבית קטן, שאני מאוד אוהבת ומאוד מתעקשת עליו.
לקראת הלידה של זהר,עשינו שיפוץ מתוק ובו בעצם יצרנו חדר לבת האמצעית.
עדיין- זה לא פתר דברים, או שפתר, וצריך עוד.
אמשיך בהמשך
א_ל_א_ן*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

עברה שנה ויותר מאז השיפוץ, ובעצם יצרנו לילדים האמצעים שלנו חדרים נפרדים.
בפועל התינוקי ואני ישנים במיטה משלנו, ובן הזוג בחדר העבודה שלו. הוא לא אוהב לישון עם תינוק באותו החדר.
מבחינתי זה מצב אידיאלי, רק שחבל לי קצת על בן הזוג, שלא זוכה לחדר שינה נורמאלי, ובכלל- מזמן לא שיפצתי משהו בבית.
הרעיון האחרון שלי הוא כזה-
תגידו מה אתם חושבים עליו-
כרגע כל המיטות בבית (למעט זו של בן הזוג, בגלל מה שכבר כתבתי קודם) הן בגובה של 80 ס"
מתחת למיטות של הילדים יש ארונות בגדים, שניבנו במיוחד. מתחת למיטה שלי- יש מקום איחסון, לשמיכות/ חורף קיץ, ושות'
לא מזמן הייתי שם בפנים- מתחת למיטה שלי להוציא בגדי חורף שלי ושל בתי, והבזיק במוחי רעיון- להגביה את המיטה שלנו לגובה של 125 בערך, שזה בול לאמצע החלון שלנו- כך יוכל החלון לשמש את הקומה התחתונה, וגם את סוויטת ההורים.
כלומר- כל החדר הוא 2 על 2 מטר- מלמטה אני אשים מזרונים לתינוק ולי, ולמעלה תהיה מיטה לאבא ולי- ולפי מי שיתנהג יפה- אני אשן במיטתו.
הבחור ששיפץ אצלי- לא מתלהב מהרעיון- הוא חושב שזה צפוף מאוד...
צריך למצא פתרונות של- איך לעלות למעלה, ועוד כמה דברים... אם בכלל.
פלוני_אלמונית*

תכנון החלל בדירה קטנה

דף מקסים. עוד רעיון למקסום חלל: חדר שינה במרפסת סגורה- מאוורר, מואר, ולא תופס מקום.
פלוני_אלמונית*

תכנון החלל בדירה קטנה

32 מ"ר, הדירה הקטנה ביותר בתל אביב: http://www.bvd.co.il/%D7%91%D7%99%D7%A7 ... 7%AA%D7%9C[/u]%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91.html
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

זו הדירה שלנו:-)
נועה_ברוך*
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

וואלה! התבוננתי בה כבר כמה פעמים, מכל הכיוונים :-) איזה ניצול מדהים של החלל. ואיזה סדר מופתי..
אני בדיוק מתכננת את ביתי הקטן, מנסה (ללא נסיון קודם) לנצל חללים וכיוונים בעיצוב מנימליסטי. זו בהחלט השראה @}

איפה ניתן למצוא ארון דו-צדדי? נבנה במיוחד בשבילך?
אמא_ותיקה*
הצטרפות: 10 אפריל 2006, 23:47

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי אמא_ותיקה* »

מיד ידעתי שזו בודאי מישהי מבאופן...
ואיזה תגובות על לינה משותפת היום ב YNET...
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי יעלי_לה »

32, וואו! אפילו פחות מהאוטובוס...
נראה מדהים.
תגידי, נכון שלא הבחנתי שם בפינת אוכל? מה אתם עושים?
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי אחת* »

וואו, הדירה נראית מקסימה בפשטות וגאונות.
ממש כיף לגלות כשרונות כאלו בבאופן.
מתלבטת*
הצטרפות: 28 מאי 2003, 11:16

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי מתלבטת* »

אומ איליי איזה יופי של דירה.
ושאלה, (מתלבטת אם המקום פה או ב לינה משפחתית במשפחות מורכבות) אין לינה אלטרנטיבית ללינה המשפחתית, ומה עם זוגיות בהתהוות?
בשמת_א*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

איזה כיף שאפשר לכתוב לך בבאופן (אני באלרגיה לאימיילים...): הדירה מקסימה, ממש כל מה שהבטחת. הגאונות בהתגלמותה. ובאמת אפשר לראות אפילו דרך התמונות כמה שהיא נעימה ומלאה אנרגיות טובות.
אומ_איליי*

תכנון החלל בדירה קטנה

נועה ברוך - תודה, הארון בוצע ע"י נגר- הדו צדדיות אצלנו ניצלה את הפרש המפלסים בכל צד, אבל אפשר לעשות לבד ע"י שני ארונות ובניית השלמת גב בהתאם לצורך.
אחת - תודה רבה
מתלבטת - כשתהייה זוגיות נעבור את המשוכה < שתגיע כבר!!!> ובעקרון כפי שאמרתי הדירה גדלה ומשתנה בהתאם לצרכים שלנו, הדירה צולמה לפני כחצי שנה החדר עכשיו עובר תהליך שינוי לחדר ילדים באופיו, אני כמובן אמשיך לישון שם אבל יהיה מקום גדול יותר לשחק .
ובשמת א - תודה. בהחלט הרבה אנרגיות טובות.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי יעלי_לה »

"דירה של 24 מwatch]ר popup[/po]?v=wUXTepf5n0E
(בחו"ל)
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי מצ'רה* »

מיד ידעתי שזו בודאי מישהי מבאופן...
גמני.
הדירה אכן נראית מאממת.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

תכנון החלל בדירה קטנה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

הסרטון של יעלילה הזכיר לי דירה ששכרתי פעם לכמה שבועות ברומא- 15 מ"ר והיה בה הכל!!! מטבחון, חדר אמבטיה זעיר, מיטה זוגית, שולחן עבודה, פינת ישיבה+טלויזיה, ארון בגדים ויציאה למרפסת קטנה. היא גם היתה בקומה גבוהה בבית ישן בלי מעלית ולכן נזכרתי בה כשראיתי את הסרטון :-)
לא דירה שאפשר לגור בה עם ילד, אבל היא היתה מאד נוחה ונעימה וניצול החלל היה מעולה.

<אני בכלל לא שייכת לפה. מאז שיצאתי מבית הורי גרתי תמיד בדירות מרווחות הרבה יותר ממה שהייתי צריכה... בורחת>
שליחת תגובה

חזור אל “שיפוץ ועיצוב”