תינוק שלא גדל
תינוק שלא גדל
אחותי הגיעה היום לבית חולים עם תינוק בן שלושה חודשים שלא עלה במשקל בכלל מהלידה. (נולד 3.250). היא התעקשה רק להניק, למרות הלחץ של הסבתות. הוא סובל די הרבה מעניניי בטן אבל זה היה נראה מתאים לגיל. היו ימים שסרב לינוק, אבל אחר כך ינק יפה. הוא ערני, עושה פיפי וקקי. בחודש האחרון ינק פחות ופחות. היום בבי"ח אמרו לה שזה מקרה חמור של תת-תזונה, ושיש בעיה בתפקודי כבד.
איך יתכן שתינוק יונק יגיע לתת-תזונה?
נתנו לו שם בקבוק תחליף והוא גמר את כולו ועוד אחד ועוד אחד בערב ואחר כך גם ינק ולא בכה כמו בדרך כלל. איזה באסה כל הסיפור הזה! התיחסו אליה שם כמו לאם מזניחה, כמעט קראו לעו"ס. היא לא הסכימה להשאיר את התינוק שם ואמרה שתחזור לבדיקות בבוקר ובקושי נתנו לה ללכת. אני כל-כך עצובה בשבילה. היא בטח מרגישה נורא.
וגם אני ראיתי אותו ואמרתי שהוא נראה רזה, אבל סמכתי על ההנקה.
איך יתכן שתינוק יונק יגיע לתת-תזונה?
נתנו לו שם בקבוק תחליף והוא גמר את כולו ועוד אחד ועוד אחד בערב ואחר כך גם ינק ולא בכה כמו בדרך כלל. איזה באסה כל הסיפור הזה! התיחסו אליה שם כמו לאם מזניחה, כמעט קראו לעו"ס. היא לא הסכימה להשאיר את התינוק שם ואמרה שתחזור לבדיקות בבוקר ובקושי נתנו לה ללכת. אני כל-כך עצובה בשבילה. היא בטח מרגישה נורא.
וגם אני ראיתי אותו ואמרתי שהוא נראה רזה, אבל סמכתי על ההנקה.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
תינוק שלא גדל
לפנות מהר ליועצת הנקה! יכול להיות עניין של אחיזה, יכול להיות חוסר איזון בין חלב קדמי לאחורי, ויכול להיות שזה משהו אחר שאין לי מושג לגביו. בכל מקרה כדאי לפגוש יועצת.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
תינוק שלא גדל
לפגוש יועצת יש רשימה בדף יועצות הנקה,
אולי להשלים עם זה שהיא תניק חלקית (לפחות תקופה מסוימת).
להעיף את הסבתות מהתמונה (סליחה על הבוטות - אבל זה בדיוק מה שהיה לנו - באופן פחות חריף - מרוב שהיינו צריכים להלחם במשפחה, לא ראינו שהילדים רעבים).
תינוק יונק שלא עולה במשקל - יכול להיות למשל בגלל אחיזה לא טובה של השד, אמא עייפה מדי (ולא נתמכת!) - אלף סיבות. ובהחלט חשוב לטפל בזה (יועצת, כבר אמרנו?).
אולי להשלים עם זה שהיא תניק חלקית (לפחות תקופה מסוימת).
להעיף את הסבתות מהתמונה (סליחה על הבוטות - אבל זה בדיוק מה שהיה לנו - באופן פחות חריף - מרוב שהיינו צריכים להלחם במשפחה, לא ראינו שהילדים רעבים).
תינוק יונק שלא עולה במשקל - יכול להיות למשל בגלל אחיזה לא טובה של השד, אמא עייפה מדי (ולא נתמכת!) - אלף סיבות. ובהחלט חשוב לטפל בזה (יועצת, כבר אמרנו?).
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תינוק שלא גדל
it can also be a medical problem, not connected to breastfeeding. that's why it IS important to wight babies, especially newborn.
One good point: he didn't lose weight. it is frightening how fast they can lose weight in this age -
Anyway - search for professional help immediatly!
Carmit M
One good point: he didn't lose weight. it is frightening how fast they can lose weight in this age -
Anyway - search for professional help immediatly!
Carmit M
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
תינוק שלא גדל
תינוק שלא עולה שלושה חודשים מהלידה - זה בהחלט נשמע כמו תת-תזונה. זה לא נורמלי. תינוק ממוצע מכפיל את משקלו תוך שישה חודשים. חלב אם זה נפלא, אבל צריך לוודא שהוא אכן נכנס לתינוק, ושהוא מתעכל שם! הוא עשה קקי/פיפי בכלל בכל החודשים האלה?
זה מקרה ממש קיצוני.
זה מקרה ממש קיצוני.
-
- הצטרפות: 13 יולי 2001, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אופק*
תינוק שלא גדל
אני לא שקלתי את התינוק מגיל חודש (עכשיו הוא שלושה ו..) אבל נראה לי שהוא גדל... הבגדים של אופק מגיל חצי שנה כבר קטנים עליו, אבל אולי בכל זאת אלך לשקול.. הפחדתם אותי....
תינוק שלא גדל
כן, הוא עשה קקי-פיפי. היתה תקופה של עצירויות, אבל זה נגמר.
ונכון, זה נדיר. הרופאים בבי"ח מתייחסים אליה כאל פושעת, אבל היא בסה"כ האמינה בלב שלם שאם היא מניקה - הכל יהיה בסדר.
ונכון, זה נדיר. הרופאים בבי"ח מתייחסים אליה כאל פושעת, אבל היא בסה"כ האמינה בלב שלם שאם היא מניקה - הכל יהיה בסדר.
תינוק שלא גדל
היא בסה"כ האמינה בלב שלם שאם היא מניקה - הכל יהיה בסדר
טעות שהרבה אמהות עושות, וכבר התרענו על זה בעבר באתר.
אנא הפיצו את זה:
העובדה שההנקה "טבעית" לא אומרת שלא יכולות להיות בה תקלות. זו אמנות שצריכה לימוד.
טבעי הוא גם המוות. טבעי הוא המום המולד. טבעי הוא שאשה שאינה מבינה בהנקה אינה מזהה בעיות אצל התינוק או היניקה.
חשוב לשקול את התינוק הקטן ולספור חיתולים רטובים וצואים ולהיות עם יד על הדופק.
לא מוכרחים בטיפת חלב.
אני למשל קופצת למרפאת הילדים ושוקלת אותו, תמיד באותו המשקל. ורושמת לעצמי את התוצאות בטבלה שהכנתי. ועוקבת אחרי הפיפי והקקי שלו, כל יום.
טעות שהרבה אמהות עושות, וכבר התרענו על זה בעבר באתר.
אנא הפיצו את זה:
העובדה שההנקה "טבעית" לא אומרת שלא יכולות להיות בה תקלות. זו אמנות שצריכה לימוד.
טבעי הוא גם המוות. טבעי הוא המום המולד. טבעי הוא שאשה שאינה מבינה בהנקה אינה מזהה בעיות אצל התינוק או היניקה.
חשוב לשקול את התינוק הקטן ולספור חיתולים רטובים וצואים ולהיות עם יד על הדופק.
לא מוכרחים בטיפת חלב.
אני למשל קופצת למרפאת הילדים ושוקלת אותו, תמיד באותו המשקל. ורושמת לעצמי את התוצאות בטבלה שהכנתי. ועוקבת אחרי הפיפי והקקי שלו, כל יום.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
תינוק שלא גדל
ועכשיו בעברית - מצטרפת לבשמת.
הנקה זה נהדר, אבל זה לא פתרון קסם לכל הבעיות.
אם תינוק יונק לא עולה במשקל, זה יכול להיות בגלל הנקה לא יעילה, או בגלל בעיה שבכלל לא קשורה לאופן התזונה.
חשוב לראות עליה במשקל אצל תינוקות - במיוחד בתקופה הראשונה של חייהם. העליה היא לפעמים יותר מתונה מהעקומה - וזה לא בהכרח מעיד על בעיה (אבל לפעמים כן!) אבל חייבת להיות עליה. אם יש ירידה (ולא בגלל מחלה של כמה ימים) - חשוב לטפל בדחיפות, וגם אי עליה זה סימן אזהרה חשוב - בוודאי כאשר מדובר על תקופה של שלושה חודשים (בגיל זה).
הנקה זה נהדר, אבל זה לא פתרון קסם לכל הבעיות.
אם תינוק יונק לא עולה במשקל, זה יכול להיות בגלל הנקה לא יעילה, או בגלל בעיה שבכלל לא קשורה לאופן התזונה.
חשוב לראות עליה במשקל אצל תינוקות - במיוחד בתקופה הראשונה של חייהם. העליה היא לפעמים יותר מתונה מהעקומה - וזה לא בהכרח מעיד על בעיה (אבל לפעמים כן!) אבל חייבת להיות עליה. אם יש ירידה (ולא בגלל מחלה של כמה ימים) - חשוב לטפל בדחיפות, וגם אי עליה זה סימן אזהרה חשוב - בוודאי כאשר מדובר על תקופה של שלושה חודשים (בגיל זה).
תינוק שלא גדל
כן בנות, רק שאני שמעדיפה להישאר בעילום שם (בגלל הפרטיות של אחותי) וקוראת את הדיונים על הנקה כאן ובמקומות אחרים, לא הייתי מודעת לאפשרות הזו.
גם אני ספרתי פיפי-קקי והנקות בחודש הראשון והייתי עם יד על הדופק גם הרבה הלאה, אבל כולם מסביבי אמרו שאני היסטרית.
אחותי, להזכירכם שמה לב לחיתולים (בלי רישום מדויק), והם היו בסדר (זה הילד השלישי אז יש לה מושג) אבל פחדה ללכת לטיפת חלב לשקול אותו - למרות שנראה לה קטן, בגלל שהם לא מעודדים הנקה, ההפך! שני הילדים הגדולים יותר לא גדלו מספיק מהר והיא קיבלה המון לחץ לתת להם תחליפים גם מטיפת חלב וגם מהסבתות, מה שגמר על ההנקה. לא היה מדובר על כזה רזון קיצוני כמו הפעם, רק בתחתית עקומת הגדילה.
ולענייננו: אני כן חשבתי שהנקה היא פתרון קסם. אז חבל שצריך לקרות משהו כל כך קיצוני כדי להבהיר את הנקודה הזו. וגם: מוזר שבבי"ח לא הציעו לבדוק לה את החלב, אולי היא סובלת בעצמה מתת-תזונה. (היא נורא רזה בעצמה) ולכן אולי חסרים בחלב שלה חומרים חיוניים לגדילה.
מה שמוזר: עכשיו, אחרי בקבוק מלא תחליף, הוא גם יונק יפה. כלומר: אין בעית תפיסה.
מה כן? אין לי מושג ולא נראה שמישהו מהמטפלים מעוניין לרדת לחקר הסוגיה.
גם אני ספרתי פיפי-קקי והנקות בחודש הראשון והייתי עם יד על הדופק גם הרבה הלאה, אבל כולם מסביבי אמרו שאני היסטרית.
אחותי, להזכירכם שמה לב לחיתולים (בלי רישום מדויק), והם היו בסדר (זה הילד השלישי אז יש לה מושג) אבל פחדה ללכת לטיפת חלב לשקול אותו - למרות שנראה לה קטן, בגלל שהם לא מעודדים הנקה, ההפך! שני הילדים הגדולים יותר לא גדלו מספיק מהר והיא קיבלה המון לחץ לתת להם תחליפים גם מטיפת חלב וגם מהסבתות, מה שגמר על ההנקה. לא היה מדובר על כזה רזון קיצוני כמו הפעם, רק בתחתית עקומת הגדילה.
ולענייננו: אני כן חשבתי שהנקה היא פתרון קסם. אז חבל שצריך לקרות משהו כל כך קיצוני כדי להבהיר את הנקודה הזו. וגם: מוזר שבבי"ח לא הציעו לבדוק לה את החלב, אולי היא סובלת בעצמה מתת-תזונה. (היא נורא רזה בעצמה) ולכן אולי חסרים בחלב שלה חומרים חיוניים לגדילה.
מה שמוזר: עכשיו, אחרי בקבוק מלא תחליף, הוא גם יונק יפה. כלומר: אין בעית תפיסה.
מה כן? אין לי מושג ולא נראה שמישהו מהמטפלים מעוניין לרדת לחקר הסוגיה.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
תינוק שלא גדל
אני ממליצה לגשת ליועצת הנקה. אפילו אם הוא מוכן להתחבר לשד אחרי בקבוק, זה לא אומר שהוא התחבר בצורה טובה ויונק בצורה יעילה. יועצת הנקה תוכל לדעת ולתקן במידת הצורך.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
תינוק שלא גדל
ואולי גם לנסות להחליף טיפת חלב -- ממשלתית במקום של קופ"ח או להפך, פרטית, אצל רופא. לא בכל טיפת חלב מתנכלים למניקות.
תינוק שלא גדל
אני בעד הצעתה של אביב חדש.
ובקשר לרזונה של אחותך: תינוקות רבים בעולם השלישי יונקים מאמהות הסובלות מתת תזונה בעצמן, אך הם גדלים ומתפתחים יפה. כמובן שאחרי שנגמלו, הם בעצמם סובלים מתת תזונה. מה שאני רוצה לומר הוא שלתינוק לא יחסר, אם האם יודעת איך להניק. זו תורה שצריך ללמוד אותה.
ובקשר לרזונה של אחותך: תינוקות רבים בעולם השלישי יונקים מאמהות הסובלות מתת תזונה בעצמן, אך הם גדלים ומתפתחים יפה. כמובן שאחרי שנגמלו, הם בעצמם סובלים מתת תזונה. מה שאני רוצה לומר הוא שלתינוק לא יחסר, אם האם יודעת איך להניק. זו תורה שצריך ללמוד אותה.
תינוק שלא גדל
גם התינוק צריך לדעת לינוק. ולפעמים יש בעיה.
בתי כמעט ולא עלתה במשקל במשך 3 חודשים ראשונים והייתה מאוד בכיינית. היא עלתה אמנם אבל מעט מאוד. אחרי 3 חודשים התחילה לעלות יפה וגם נרגעה. היום ברור לי שהייתה בעיה כלשהי ביניקה שלה, וכנראה שזה קשור לכך שגם היום יש לה בעיות בדיבור ואוזניים. כששאלתי את אסתר גרוניס, היא אמרה לי שאם היתה פוגשת אותי אז הייתה אומרת לי לשאוב ולתת בבקבוק עד שהעסק יתברר. אני לא יודעת מה היה יוצא מזה כי השאיבות לדעתי היו גומרות לי את החלב תוך כמה שבועות (אני פשוט דפוקה בשאיבות, מין באג כזה), וככה היא ינקה עד גיל שנה ורבע, מתוכם 8 חודשים מלא, מה שהיה מאוד משמעותי מבחינתה כי היא היתה (ועדיין) אלרגית לכל מה שקיים כמעט. בקיצור, קשה לומר איפה בדיוק האמת אבל כמובן שאם התינוק רעב אין ברירה אלא להאכיל אותו, קודם כל...אך אז, לפני 5 שנים, בכלל לא היינו מודעים לכך שיש חיה כזו כמו יועצת הנקה. באתי לטיפת חלב, בכיתי, הם שקלו אותה לפני הארוחה ואחרי הארוחה ואמרו שהיא אכלה מאה ומשהו סי-סי ושזה בסדר. ושלחו אותי הביתה. בניגדו להרגלם אפילו לא אמרו לי לתת לה תחליף. לא יודעת למה.
אני רוצה לציין שאני ידעתי איך להניק, היא הייתה בת שנייה והנקתי את אחיה. השאלה היא האם היא ידעה איך לינוק.
בתי כמעט ולא עלתה במשקל במשך 3 חודשים ראשונים והייתה מאוד בכיינית. היא עלתה אמנם אבל מעט מאוד. אחרי 3 חודשים התחילה לעלות יפה וגם נרגעה. היום ברור לי שהייתה בעיה כלשהי ביניקה שלה, וכנראה שזה קשור לכך שגם היום יש לה בעיות בדיבור ואוזניים. כששאלתי את אסתר גרוניס, היא אמרה לי שאם היתה פוגשת אותי אז הייתה אומרת לי לשאוב ולתת בבקבוק עד שהעסק יתברר. אני לא יודעת מה היה יוצא מזה כי השאיבות לדעתי היו גומרות לי את החלב תוך כמה שבועות (אני פשוט דפוקה בשאיבות, מין באג כזה), וככה היא ינקה עד גיל שנה ורבע, מתוכם 8 חודשים מלא, מה שהיה מאוד משמעותי מבחינתה כי היא היתה (ועדיין) אלרגית לכל מה שקיים כמעט. בקיצור, קשה לומר איפה בדיוק האמת אבל כמובן שאם התינוק רעב אין ברירה אלא להאכיל אותו, קודם כל...אך אז, לפני 5 שנים, בכלל לא היינו מודעים לכך שיש חיה כזו כמו יועצת הנקה. באתי לטיפת חלב, בכיתי, הם שקלו אותה לפני הארוחה ואחרי הארוחה ואמרו שהיא אכלה מאה ומשהו סי-סי ושזה בסדר. ושלחו אותי הביתה. בניגדו להרגלם אפילו לא אמרו לי לתת לה תחליף. לא יודעת למה.
אני רוצה לציין שאני ידעתי איך להניק, היא הייתה בת שנייה והנקתי את אחיה. השאלה היא האם היא ידעה איך לינוק.
-
תינוק שלא גדל
מזל שהיא עלתה, כי אני לא יודעת מה היה קורה אם היאלא היתה עולה מספיק בשקילת הנסיון, בעיקר לאור העובדה שהיא אלרגית...
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
תינוק שלא גדל
חברים שלנו ילדו לפני 3 שבועות ולילד יש כל מיני בעיות לא ברורות. משהו שקשור לקרישת הדם שלו, זה עדיין בבדיקות. בנוסף הוא לא עולה במשקל, כנראה שזה קשור. היא דווקא מניקה בסבבה וממש נכנסה לזה בקלות, כך נאמר. אבל הבעסה של כ"כ הרבה בלאגנים לתינוק כ"כ קטן
עצוב לי. וגם שהוא כל הזמן מאושפז ומטורטר וכולה בן 20 יום.

-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
תינוק שלא גדל
ורד, מזל שהוא יונק.
תינוק שלא גדל
מתחשק לי לשלוח לאחראים על טיפות חלב את המקרה הזה, כי אם האם היתה יודעת שתקבל עזרה ממשית ותמיכה בטיפת חלב, זה לא היה מגיע למצב הזה. עצם החשש שטיפת חלב "ידפקו" את ההנקה ושטיפת חלב לא שווה להנקה- זה באג רציני מאוד של מערכת הבריאות בישראל.
-
תינוק שלא גדל
אבל הם יגידו "זו האמא שלא באה. צריך להכריח הורים לבוא". /-:
תינוק שלא גדל
א, את צודקת. זה בדיוק זה! וזה ממשיך: איימו לשלוח לה עו"ס אם תשתחרר מבי"ח. כי הם לא מבינים איך תינוק בן 3 חודשים לא העלה במשקלו מהלידה. היא אומרת שהוא עלה קצת וירד שוב בגלל שסרב לינוק. היא לא שוללת מפגש עם יועצת הנקה. למרות שלשתינו לא היה נסיון טוב עם יועצות. מישהי מומלצת בת"א?
-
תינוק שלא גדל
מה? היא עוד לא נפגשה עם יועצת? מה היא עושה בינתיים לתיקון המצב?
לכי לדף יועצות הנקה, פנו לדוריס ספרר.
לכי לדף יועצות הנקה, פנו לדוריס ספרר.
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
תינוק שלא גדל
אנחנו נעזרנו באלן שיין במ.מ.ש. אני ממליצה. יש טלפון בדף יועצות הנקה.
-
תינוק שלא גדל
אולי מהשאלה שלי נוצר הרושם שהדבר היחיד שניתן לעשות הוא לפנות ליועצת.
השאלה "מה היא עושה ... " הוא ניסוח רע ל - "מה המצב עכשיו? מה הם עושים?"
השאלה "מה היא עושה ... " הוא ניסוח רע ל - "מה המצב עכשיו? מה הם עושים?"
תינוק שלא גדל
מעבר לחיתולים רטובים וצואה, יש עוד אינדיקציות אם הילד לא עולה היטב. לי יש ילד שעלה על הפנים עם הנקה, וראו את זה . אני מסכלת על התמונות שלו וברור שהילד מזה רעב. כל כמה שאני תומכת בהנקה, ויודעת שהנקה היא המזון הטוב ביותר עבור התינוק, זה בתנאי אחד - שהילד אכן ניזון. אם לא - החלב אינו הפתרון.
-
תינוק שלא גדל
צפי - מאידך, מתן תמ"ל אינו תמיד הפתרון אם האמא מעוניינת להניק. בשביל זה יש יועצות הנקה, וגם רופאת משפחה שהיא יועצת הנקה, כדי לברר האם יש בעיות שהן מעבר לחיבור לא נכון לשד.
-
תינוק שלא גדל
אבל צפי, מה היתה הבעיה?
אם הילד לא ניזון מההנקה - אז הבעיה היא או בניהול ההנקה (לזה צריך יועצת הנקה) או בילד (יש בעיה מטאבולית או מום או מחלה אחרים, שצריך לטפל בהם). יש גם מקרים נדירים של מום קשה ביילוד, שאינו יכול לינוק (פירוט ב"מידע הנקה"), אבל אני מניחה שאינך מדברת על זה (לי למשל יש חברה שנולדה לה ילדה בלי חתיכה גדולה מהושט. היא הוזנה בגסטרוסטומי ישירות לטבור במשך שנים, עד שהצליח הניתוח השביעי והאחרון ליצירת ושט שלמה).
אם הילד לא ניזון מההנקה - אז הבעיה היא או בניהול ההנקה (לזה צריך יועצת הנקה) או בילד (יש בעיה מטאבולית או מום או מחלה אחרים, שצריך לטפל בהם). יש גם מקרים נדירים של מום קשה ביילוד, שאינו יכול לינוק (פירוט ב"מידע הנקה"), אבל אני מניחה שאינך מדברת על זה (לי למשל יש חברה שנולדה לה ילדה בלי חתיכה גדולה מהושט. היא הוזנה בגסטרוסטומי ישירות לטבור במשך שנים, עד שהצליח הניתוח השביעי והאחרון ליצירת ושט שלמה).
תינוק שלא גדל
בינתיים הם עוברים בדיקות גם כדי להסיר חששות שההרעבה שלו לא גרמה לפגיעות כלשהן (אולטרה סאונד לראש, כליות וכנראה גם כבד) וכן כדי להיות בטוחים שהבעיה נוצרה מהחלב ו/או היניקה ולא שבעייה מולדת יצרה קשיים בספיגתו של חלב האם.
כאמור, עדיין לא ניגשה ליועצת הנקה, כנראה בגלל פסימיות נרכשת, מנסיון רע של שתינו: אני מניקה עדיין - בת שנתיים - למרות יועצות הנקה ולא בגלל, כולל יועצת אחת מאוד ותיקה ונחשבת שאני לא רוצה לפגוע בה אך המציאה איזו תאוריה מופרכת על כך שהילדה יונקת "הפוך". עד היום לא גיליתי מה זה, אבל ברור שזו לא היתה הבעיה, אלא פה מאוד קטן מול ציצי ענקי בעל פיטמה שקשה מאוד לתפוס, מה שהשתפר עם גדילת הפה וקטינת הציץ.
כאמור, עדיין לא ניגשה ליועצת הנקה, כנראה בגלל פסימיות נרכשת, מנסיון רע של שתינו: אני מניקה עדיין - בת שנתיים - למרות יועצות הנקה ולא בגלל, כולל יועצת אחת מאוד ותיקה ונחשבת שאני לא רוצה לפגוע בה אך המציאה איזו תאוריה מופרכת על כך שהילדה יונקת "הפוך". עד היום לא גיליתי מה זה, אבל ברור שזו לא היתה הבעיה, אלא פה מאוד קטן מול ציצי ענקי בעל פיטמה שקשה מאוד לתפוס, מה שהשתפר עם גדילת הפה וקטינת הציץ.

-
תינוק שלא גדל
אז תפנו ליועצת אחרת...
זה כמו עם רופאים - צריך להיות קליק אנושי בין היועצת למיניקה, בנוסף למקצועיות של היועצת.
זה כמו עם רופאים - צריך להיות קליק אנושי בין היועצת למיניקה, בנוסף למקצועיות של היועצת.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
תינוק שלא גדל
חשוב לפנות ליועצת הנקה מוסמכת (IBCLC) ולא למדריכת הנקה, תומכת הנקה וכדומה, שלפעמים מבלבלים אותן עם יועצות - והן יכולות להיות נהדרות, אבל למקרים הבעייתיים באמת - זה לא מספיק, וחשוב הידע של יועצת מוסמכת.
(בשמת - הערת אגב, הבן שלי לא יכל לינוק למרות שלא היה לו מום קשה, אלא רק עיוות סביבתי זמני במבנה הלסת - לסת משוכה לאחור. האבחנה היתה של יועצת מוסמכת, והקשיים היו גם בבקבוק - אבל זה באמת לא קשור, ואני מתארת לעצמי שלא זו הבעיה כאן).
(בשמת - הערת אגב, הבן שלי לא יכל לינוק למרות שלא היה לו מום קשה, אלא רק עיוות סביבתי זמני במבנה הלסת - לסת משוכה לאחור. האבחנה היתה של יועצת מוסמכת, והקשיים היו גם בבקבוק - אבל זה באמת לא קשור, ואני מתארת לעצמי שלא זו הבעיה כאן).
-
תינוק שלא גדל
ו...
לא סיפרת:
מה שלום הילד?
האם הוא יונק? כמה?
האם אחותך בכלל רוצה לחזור להנקה?
לא סיפרת:
מה שלום הילד?
האם הוא יונק? כמה?
האם אחותך בכלל רוצה לחזור להנקה?
-
תינוק שלא גדל
סתם כתבתי "מום קשה". זה נחשב מום קל. יש גם מקרי שסע בפה שלא יכולים לינוק. ועוד ועוד.
תינוק שלא גדל
העצה ללכת ליועצת הנקה ניתנה לשואלת. כאשר היא מחליטה אפילו לא לנסות, והילד בינתים לא עולה במשקל, ברור שההנקה לא מזינה אותו. אני חושבת שכל בעיה בהנקה (ואולי אפילו ללא בעיה, סתם ליתר בטחון) כדאי לפנות ליועצת הנקה. אבל כאשר יש לאשה פחדים כלשהם, והיא רואה את ילדה לא מתפתח, ובכל זאת לא פונה ליעוץ, לי זה נראה מאוד משונה, בלשון המעטה.
-
תינוק שלא גדל
משונה עד הזנחה?
תינוק שלא גדל
משונה עד פליאה יתירה. ילד צריך לגדול. אם הוא לא גדל, צריך לבדוק את הנושא. רופאים, יועצות הנקה וכו'. אי הפניה למומחים מצביע, לדעתי, על בעיה אחרת.
-
- הצטרפות: 18 מרץ 2003, 23:06
תינוק שלא גדל
תינוק שלא עולה במשקל לא חייב להיות תוצאה ישירה מההנקה.
את זה אפשר יהיה לדעת בדיעבד רק עכשיו כשהוא יקבל תמ"ל . בהחלט ישנם מומים מולדים שגורמים לאי עליה במשקל והםלאו דוקא במערכת העיכול.
מומי לב למשל.
תינוק יונק שעושה פיפי קקי ולא עולה במשקל צריך להפנות בן היתר לאקו לב לשלול מום מולד.
אני לא חסידה של טיפת חלב (והם לא שלי... אני סדין אדום כי אני לא מחסנת....) אבל בחודשים הראשונים אני עוברת מידי פעם לשקול כדי להיות בענינים. חוץ מזה יש בגדים ורואים שהכל נהיה קטן וקצר .
לא יפה להגיד אבל זה קצת חוסר אחריות מי חשוב יותר טיפת חלב או התינוק? לכי תעקבי ,זה התינוק שלך,הם יכולים להגיד 1000 פעם תני תמ"ל או הפסיקי להניק ,ההחלטה תהיה של האם בלבד.
לא צריך להסחף בקיצוניות ולהחרים אותם אפשר פשוט לשמוע מה שלא נראה באוזן אחת ולהוציא מהשניה.
את זה אפשר יהיה לדעת בדיעבד רק עכשיו כשהוא יקבל תמ"ל . בהחלט ישנם מומים מולדים שגורמים לאי עליה במשקל והםלאו דוקא במערכת העיכול.
מומי לב למשל.
תינוק יונק שעושה פיפי קקי ולא עולה במשקל צריך להפנות בן היתר לאקו לב לשלול מום מולד.
אני לא חסידה של טיפת חלב (והם לא שלי... אני סדין אדום כי אני לא מחסנת....) אבל בחודשים הראשונים אני עוברת מידי פעם לשקול כדי להיות בענינים. חוץ מזה יש בגדים ורואים שהכל נהיה קטן וקצר .
לא יפה להגיד אבל זה קצת חוסר אחריות מי חשוב יותר טיפת חלב או התינוק? לכי תעקבי ,זה התינוק שלך,הם יכולים להגיד 1000 פעם תני תמ"ל או הפסיקי להניק ,ההחלטה תהיה של האם בלבד.
לא צריך להסחף בקיצוניות ולהחרים אותם אפשר פשוט לשמוע מה שלא נראה באוזן אחת ולהוציא מהשניה.
תינוק שלא גדל
חבצלת, כתבת למעלה:
התינוק נולד עם ידע איך לינוק. אם זה משתבש, צריך לדעת איך לטפל בבעיה. לזה התכוונתי כשכתבתי "האם צריכה לדעת". לשם כך בדיוק נולדה לה לצ'ה. לשם כך יש יועצות הנקה.
אם יש בעיה, צריך לטפל, ולא להכניס את הראש לאדמה ולהגיד: הכל בסדר. הרי התינוק יונק.
קשה לי להבין איך האם בעצמה לא עלתה על כך שיש בעיה. מה זה משנה, כתבת דברים נכונים.
ובכלל, אפשר לשקול גם במרפאה, לבוא למעקב אצל רופא ילדים. זה מה שאני עשיתי עם האחרונה שלי.
בדרך כלל כשמשהו לא בסדר עם תינוק, האם היא הראשונה לחוש בכך.
התינוק נולד עם ידע איך לינוק. אם זה משתבש, צריך לדעת איך לטפל בבעיה. לזה התכוונתי כשכתבתי "האם צריכה לדעת". לשם כך בדיוק נולדה לה לצ'ה. לשם כך יש יועצות הנקה.
אם יש בעיה, צריך לטפל, ולא להכניס את הראש לאדמה ולהגיד: הכל בסדר. הרי התינוק יונק.
קשה לי להבין איך האם בעצמה לא עלתה על כך שיש בעיה. מה זה משנה, כתבת דברים נכונים.
ובכלל, אפשר לשקול גם במרפאה, לבוא למעקב אצל רופא ילדים. זה מה שאני עשיתי עם האחרונה שלי.
בדרך כלל כשמשהו לא בסדר עם תינוק, האם היא הראשונה לחוש בכך.
תינוק שלא גדל
אני רק רוצה להעיר לגבי טיפת חלב (זה מדליק אותי...) שלהגיד שזוהי ההחלטה של האם בלבד מה לתת כשהתינוק שלא עולה לפי העקומה(מקרה הרבה פחות קיצוני, עשרות מונים, מתת התזונה שהובאה כאן לדיון...)זה קצת להתעלם ממערכת ההלחצה של האחות, החמות ושאר האנשים שלא באמת באמת מאמינים שאפשר לגדול מחלב אם.
באמת סיפורים כמו הנידון כאן מערערים בטחון ...(לא אצלי, אבל אני לא יודעת לגבי השאר) (טוב, אולי לא באתר הזה אבל תנסו להכניס סיפור כזה לYNET....
באמת סיפורים כמו הנידון כאן מערערים בטחון ...(לא אצלי, אבל אני לא יודעת לגבי השאר) (טוב, אולי לא באתר הזה אבל תנסו להכניס סיפור כזה לYNET....
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
תינוק שלא גדל
היה כאן פעם סיפור של " אמא רגועה מדי " , נדמה לי שזה היה מקרה דומה .
בכל אופן , אין מה לרדת כאן על האמא , עדיין יש סיכוי שהיא תרצה לקבל מהאתר הזה תמיכה .
בכל אופן , אין מה לרדת כאן על האמא , עדיין יש סיכוי שהיא תרצה לקבל מהאתר הזה תמיכה .
-
- הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
- דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*
תינוק שלא גדל
אתמול ישבנו כמה חברות, אחת מהן יועצת הנקה מדופלמת, השניה מדריכה להכנה ללידה, השלישית מזכירת רופא המשפחה של כולנו והרביעית אני. עלו כמה סיפורי הנקה מזעזעים של הזמן האחרון שלכולם יש מכנה משותף. תינוק שמאיזושהיא סיבה לא יונק היטב, לא עולה במשקל (אחת מהתינוקות אפילו ירדה במשקל), וישנים המון או עוד סמינים שמעידים על כך שהתינוק לא מקבל מספיק חלב. גם לגבי ההורים היו כמה מכנים משותפים - כולם האמינו שהנקה זה דבר טבעי שפשוט קורה מעצמו והם לא הניחו בכלל קיום סיבוכים (אם התינוק ישן זה סימן טוב, אם לא יצא עוד קקי, זה בסדר, לא נורא שהתינוק לא עלה במשקל). בכל המקרים האלו ההנחיה המיידית של יועצת ההנקה שאיתי היתה להוסיף לתינוק בבקבוק, או חלב שאוב אם אפשר או תמ"ל, מה שנתקל לא פעם בכעס והתנגדות מצד ההורים.
בזמן שהיא סיפרה, אחת החברות סיפרה על משפחה שהיא מכירה שהתינוקת בגיל יומיים בגלל הנקה לא מספיקה, נכנסה לקומה כתוצאה מנפילת סוכרים והיא עד היום פגועה מאד (אני מכירה אותה היטב והסיפור נכון)
נראה היה שאולי מדובר בתופעה שבה דווקא היחס החיובי להנקה, מעמעם את נורות האזהרה שצריכות להדילק הן אצל האימהות והן אצל המערכת מסביב. (למשל, אחות טיפת החלב במקרה של הילדה בת החודש שירדה במהלך החודש הזה מאה גרם, והיא דווקא עברה קורס לייעוץ בהנקה של קופת חולים, אבל לא נזעקה מהירידה במשקל)
בזמן שהיא סיפרה, אחת החברות סיפרה על משפחה שהיא מכירה שהתינוקת בגיל יומיים בגלל הנקה לא מספיקה, נכנסה לקומה כתוצאה מנפילת סוכרים והיא עד היום פגועה מאד (אני מכירה אותה היטב והסיפור נכון)
נראה היה שאולי מדובר בתופעה שבה דווקא היחס החיובי להנקה, מעמעם את נורות האזהרה שצריכות להדילק הן אצל האימהות והן אצל המערכת מסביב. (למשל, אחות טיפת החלב במקרה של הילדה בת החודש שירדה במהלך החודש הזה מאה גרם, והיא דווקא עברה קורס לייעוץ בהנקה של קופת חולים, אבל לא נזעקה מהירידה במשקל)
תינוק שלא גדל
שאלה- התינוקת שלנו (בת 10 ימים) יונקת לזמן ממש קצר- 5 דקות נרדמת וכעבור בערך 25 דקות מתעוררים ורוצים עוד וכך סביב השעון.... ביומיים האחרונים היא הייתה דווקא ערה ועירנית מאוד אבל רגועה ביותר... יש לה קקי ופיפי לפחות 5 חיתולים ביום. בשני הלילות האחרונים היא מתעוררת , סוף סוף, בלילה כל כ- שעה וחצי יונקת 5 דקות ושוב נרדמת. ההתעוררות שלה לרוב אינה מלווה בבכי אלא בקולות מציצה... (משהו כזה). יועצת ההנקה (שנמצאת עכשיו בחו"ל) אמרה לנו שרפלקס היניקה שלה חלש ולכן עלינו לאמן אותה באמצעות מזרק וחלב שאותו אני שואבת. כך גם המזרק ישמש אינדיקציה מסויימת לכמה היא אוכלת . בכל מקרה היא עלתה השבוע 400 גר' (אם כי לדעתי זה פחות בטיפת חלב היא שקלה אותה על משקל אחר מהפעם הקודמת אבל מה שחשוב זה שהיא עלתה)
אז מה בעצם אני רוצה... קודם כל אני דואגת (ילדה ראשונה...) בעיקר בגלל הזמן הקצרצר של ההנקה. אין לי כל כך מושג מה לעשות ולמרות שעל פניו נראה שזה מסתדר הזמנים לא מתארכים... ובגלל כל העניין של חלב קדמי ואחורי אז כל 2 הנקות הן מאותו שד... מכירים מקרים דומים? יש איזו עיצה עבורי? תודה
אז מה בעצם אני רוצה... קודם כל אני דואגת (ילדה ראשונה...) בעיקר בגלל הזמן הקצרצר של ההנקה. אין לי כל כך מושג מה לעשות ולמרות שעל פניו נראה שזה מסתדר הזמנים לא מתארכים... ובגלל כל העניין של חלב קדמי ואחורי אז כל 2 הנקות הן מאותו שד... מכירים מקרים דומים? יש איזו עיצה עבורי? תודה
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
- דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*
תינוק שלא גדל
בני היה יונק לעיתים תכופות, אולי לא כל עשרים דקות אבל כל ארבעים, וכל פעם היה יונק ארבע דקות.
ההמלצה שקבלתי מיועצת הנקה היתה להמשיך להניק כל פעם מאותו צד בטווח של 3-4 שעות, ורק אז לעבור לצד השני. כדי שהוא יצליח לינוק גם חלב אחורי במידה מספקת.
בדיעבד אני יכולה להגיד לך שהבית שלנו באותה תקופה היה רווי מתח רב (אכן, ילד ראשון...) וזה בוודאי הוסיף לחוסר השקט של התינוק. ולכן אני ממליצה מאד במקביל לטפל בדחיפות גם בבעיות הזוגיות אצל מטפל מנוסה שמניב תוצאות מהירות ומוכחות.
ההמלצה שקבלתי מיועצת הנקה היתה להמשיך להניק כל פעם מאותו צד בטווח של 3-4 שעות, ורק אז לעבור לצד השני. כדי שהוא יצליח לינוק גם חלב אחורי במידה מספקת.
בדיעבד אני יכולה להגיד לך שהבית שלנו באותה תקופה היה רווי מתח רב (אכן, ילד ראשון...) וזה בוודאי הוסיף לחוסר השקט של התינוק. ולכן אני ממליצה מאד במקביל לטפל בדחיפות גם בבעיות הזוגיות אצל מטפל מנוסה שמניב תוצאות מהירות ומוכחות.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תינוק שלא גדל
יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי שבחודש הראשון העלתה כמעט יותר מקילו והחל מהחודש השני חלה האטה בקצב העלייה והיו אף שבועיים בהם לא עלתה כלל.
בחודש הראשון היא ינקה בלבד ומהחודש השני החלה להראות סימני אי נוחות והתחלתי לתת לה תוספת אך גם אותה היא לא רצתה והיתה בוכה בזמן ההנקה ואף בזמן האכלה מבקבוק.
עכשיו כבר כמעט שבועיים שהיא כבר לא יונקת כלל ואוכלת תחליף חלב ועולה בקצב איטי של אולי 100 גרם בשבוע. בבדיקות דם לבדיקת המערכת המטבולית ע"י מדד אמוניה בדם נמצא כי התוצאה מעבר לנורמה. ביצענו בדיקה נוספת וגם היא היתה מעל הנורמה אך נמוכה מהקודמת.
מישהי אולי מכירה משהו בנושא, מה זה אומר, מה דרכי הטיפול מאחר והרופאים לא מנדבים מידע ואומרים שיש להמשיך בבדיקות.
אשמח לכל מידע.
בחודש הראשון היא ינקה בלבד ומהחודש השני החלה להראות סימני אי נוחות והתחלתי לתת לה תוספת אך גם אותה היא לא רצתה והיתה בוכה בזמן ההנקה ואף בזמן האכלה מבקבוק.
עכשיו כבר כמעט שבועיים שהיא כבר לא יונקת כלל ואוכלת תחליף חלב ועולה בקצב איטי של אולי 100 גרם בשבוע. בבדיקות דם לבדיקת המערכת המטבולית ע"י מדד אמוניה בדם נמצא כי התוצאה מעבר לנורמה. ביצענו בדיקה נוספת וגם היא היתה מעל הנורמה אך נמוכה מהקודמת.
מישהי אולי מכירה משהו בנושא, מה זה אומר, מה דרכי הטיפול מאחר והרופאים לא מנדבים מידע ואומרים שיש להמשיך בבדיקות.
אשמח לכל מידע.
תינוק שלא גדל
כשנולדה לי התינוקת הג'ינג'ית שלי,הייתי בבית חולים שמאוד תמך בהנקה, הוא כ"כ תמך שהם לא שמו לב שהתינוקת שלי בוכה לי בידיים שלושה ימים ושאני בתור אמא טריה לא יודעת מה לעשות הייתי ממש חסרת אונים,רק אחרי שהיא הגיעה למצב של התייבשות (היא הייתה שבוע בבית חולים עם זונדה אח"כ)הם נזכרו להגיד לי שאין לי מספיק חלב.כ"כ כעסתי עליהם,זה היה נראה לי שהם תוכנתו להמליץ על הנקה עד פאנטיות,ועל חשבון התינוקת שלי.
הרגשתי ממש כמו רוצחת שככה ייבשתי אותה....
המשכתי להניק והיא עלתה במשקל(הוספתי לה בקבוק פה ושם,בגלל הטראומה)עכשיו בגיל חצי שנה היא החליטה שנמאס לה.
ובלי קשר-אני מאוהבת בה קשות(-:
הרגשתי ממש כמו רוצחת שככה ייבשתי אותה....
המשכתי להניק והיא עלתה במשקל(הוספתי לה בקבוק פה ושם,בגלל הטראומה)עכשיו בגיל חצי שנה היא החליטה שנמאס לה.
ובלי קשר-אני מאוהבת בה קשות(-:
תינוק שלא גדל
כדאי לאחד אולי עם לא עולה במשקל ?
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
תינוק שלא גדל
גם לדעתי.דף כל כך חשוב וכל כך קל לפספס אותו.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
תינוק שלא גדל
לאחד.
תינוק שלא גדל
יעלה יקרה שלום ,
לא קראתי את כל הדיון פה בדף , רק את הסיפור שלך .
אני כותבת לך ממקום רגשי , אני עיפה עכשיו , אבל בכל אופן רוצה לכתוב לך .
אני חושבת שצריך לתבוע את הביח על רשלנות רפואית !
אמא טריה , גם אם יש לה כל מני רעיונות יפים על טיבעיות וכ' באה ללדת בב"יח ולהיות מאושפזת אחר כך במחלקת יולדות כי יש לה רצון לקבל הדרכה ומעקב רפואי .
יכולת גם ללדת במדבר , אם היית מתכוונת לא להגיע למעקב רפואי .
המטרה שלשמה יש בתי חולים ומחלקות יולדות היא כדי למנוע את מה שקרה לך.
אין דבר כזה הנקה בפאנטיות . זה בכלל לא בלקסיקון של יועצות הנקה מוסמכות וצוות בית חולים אחראי . כלל ראשון בהדרכה להנקה : התינוק חייב לאכול !
כלומר , לתת לתינוק מה שהוא צריך מבחינה תזונתית . עדיף חלב אם מהשד , אבל אם זה לא מספיק נותנים בבקבוק, נותנים פורמולה , העיקר לדאוג לו .
את לא יכולה ,לדעתי ,לנהל את חייך בשלווה כשאת עם רגשות אשם כה כבדים .
אבל זו לא אשמתך !
היתה פה רשלנות .
כל יום שוקלים את התינוקות בתינוקיה , בודקים את היציאות , את צבע וטונוס העור . כולמר , אם היה משהו עירני בין הרופאים או האחיות , היו שמים לב ומטפלים בכן , מסבירים ועושים מה שצריך . אפילו אם המצב בהתחלה לא היה כל כך קשה , היו יכולים להמליץ לך על מעקב כל יום בשקילה בטיפת חלב .
את לא רוצה לתבוע , אין לך כח לעינין משפטי , תכתבי מכתב למנהל בית החולים , משרד הבריאות וכ' יש לך חשק , תתראיני לעיתונות , אחרי שתזכי .
הגיע הזמן שהם יבינו שכדי לתמוך בהנקה זה לא רק לשים פוסטר יפה במחלקה , או לברבר לנשים הרות , כשיש סיורים בחדר לידה .צריך להעסיק צוות מיומן, יועצות הנקה , במשרות מלאות , ולטפל בתינוקות ובאמהות וללמד אותן ולעזור באמת .
מאחלת לך שתגדלי אותה בשמחה , הרבה בריאות לשתיכן.
לא קראתי את כל הדיון פה בדף , רק את הסיפור שלך .
אני כותבת לך ממקום רגשי , אני עיפה עכשיו , אבל בכל אופן רוצה לכתוב לך .
אני חושבת שצריך לתבוע את הביח על רשלנות רפואית !
אמא טריה , גם אם יש לה כל מני רעיונות יפים על טיבעיות וכ' באה ללדת בב"יח ולהיות מאושפזת אחר כך במחלקת יולדות כי יש לה רצון לקבל הדרכה ומעקב רפואי .
יכולת גם ללדת במדבר , אם היית מתכוונת לא להגיע למעקב רפואי .
המטרה שלשמה יש בתי חולים ומחלקות יולדות היא כדי למנוע את מה שקרה לך.
אין דבר כזה הנקה בפאנטיות . זה בכלל לא בלקסיקון של יועצות הנקה מוסמכות וצוות בית חולים אחראי . כלל ראשון בהדרכה להנקה : התינוק חייב לאכול !
כלומר , לתת לתינוק מה שהוא צריך מבחינה תזונתית . עדיף חלב אם מהשד , אבל אם זה לא מספיק נותנים בבקבוק, נותנים פורמולה , העיקר לדאוג לו .
את לא יכולה ,לדעתי ,לנהל את חייך בשלווה כשאת עם רגשות אשם כה כבדים .
אבל זו לא אשמתך !
היתה פה רשלנות .
כל יום שוקלים את התינוקות בתינוקיה , בודקים את היציאות , את צבע וטונוס העור . כולמר , אם היה משהו עירני בין הרופאים או האחיות , היו שמים לב ומטפלים בכן , מסבירים ועושים מה שצריך . אפילו אם המצב בהתחלה לא היה כל כך קשה , היו יכולים להמליץ לך על מעקב כל יום בשקילה בטיפת חלב .
את לא רוצה לתבוע , אין לך כח לעינין משפטי , תכתבי מכתב למנהל בית החולים , משרד הבריאות וכ' יש לך חשק , תתראיני לעיתונות , אחרי שתזכי .
הגיע הזמן שהם יבינו שכדי לתמוך בהנקה זה לא רק לשים פוסטר יפה במחלקה , או לברבר לנשים הרות , כשיש סיורים בחדר לידה .צריך להעסיק צוות מיומן, יועצות הנקה , במשרות מלאות , ולטפל בתינוקות ובאמהות וללמד אותן ולעזור באמת .
מאחלת לך שתגדלי אותה בשמחה , הרבה בריאות לשתיכן.
-
- הצטרפות: 02 יוני 2006, 10:29
- דף אישי: הדף האישי של גיימס_בונד*
תינוק שלא גדל
לפעמים הסבתות כל כך מלחיצות שזה הורס גם את ייצור החלב, גם את האם וגם את התינוק.