אני כותבת כאן בהמשך לדבריי בדף
תזונת ילדים על פי ציפיות ההורים, שכבר לא התאימו לנושא שם.
כתבתי שם:
מצאתי קופסת מטרנה צמחית ישנה שמתגלגלת פה כמשחק.
רכיבים:
מוצקי סירופ גלוקוז (שיהיה להם מתוק ויתמכרו?),
שמנים צמחיים (מאילו צמחים? מוקשים או לא? משמן מזוכך? אני פולטת שטויות? אולי מישהי תסביר),
חלבון סויה מבודד (קשה לעיכול לבני אדם בוגרים),
סוכרוז (יאמי, מתוק)
מינרלים ,
ויטמינים ,
מתיונין (?),
כולין (זה משהו שקשור לבניית המוח, לא?),
אינוסיטול (?),
קרניטין (?),
ויסודות קורט (אלו מינרלים שצריך בכמות קטנה, נכון?).
מעורר תיאבון!
ונשאלתי איך אדע שיש את כל המרכיבים החיוניים האלו במזון שמוכן לבד. חיפשתי חיפשתי ולהלן מה שמצאתי (כל מוצרי המזון שרשמתי הם מהצומח, מלבד ביצים, ויכולים להתאים למזון של ילדים בני פחות משנה):
כולין - יש בביצים בגרעינים מלאים, אגוזים, קטניות, נבט חיטה, פרי הדר.
אינוזיטול (דרוש להתרבות תאים, למוח, לעמוד השדרה...) - יש בביצים, בקטניות, בפירות הדר, במלון, באגוזים, בנבט חיטה.
מתיונין (חומצת אמינו חיונית) - יש בביצים, באורז, בעדשים (הכי טוב להשיג חומצות אמינו מהצומח בשילוב של אורז ועדשים או דגן וקטנית אחרים).
קרמיטין - חומצת אמינו לא חיונית (לא מצאתי איפה אפשר להשיג אותה שלא בתוך קופסת מטרנה).
יסודות קורט:
אבץ - אגוזי פקאן, אפונה, לפת, חלמון ביצה, חיטה מלאה, שיפון, שיבולת שועל, שקדים.
ברזל - גרעיני דלעת, שקדים, שזיפים יבשים, צימוקים, אגוזי מלך, תמרים, שומשום, פקאן.
כרום - חיטה מלאה, שיפון, תפו"א, נבט חיטה, תפוחים, קמח תירס.
מנגן - ענבים, שיבולת שועל, סלק, סלרי.
נחושת - מי שתיה
סלניום - מולאסה, כרוב, קישואים.
מינרלים:
סידן - שקדים, תירס, ארטישוק, שזיפים מיובשים, גרעיני דלעת, שעועית, כרוב.
זרחן - מצוי כמעט בכל המזונות
אשלגן - נבטים, כרוב, סלרי, גזר לבן, קישואים, כרובית, פטריות, דלעת, מולאסה.
כלור - לא מצאתי
נתרן - סלק, סלרי, כרוב, נבטים, שעועית אדומה.
יוד - לא מצאתי
יש מינרלים חיוניים נוספים שלא נמצאים ברשימת המרכיבים במטרנה. אלו מינרלים "חדשים" יחסית. ויש כאלו שעוד לא התגלו, אלו ימצאו רק במזונות טבעיים ולא בתרכובת מלאכותית.
לא אמשיך. נראה לי שהדוגמאות שהבאתי מספיקות כדי לראות שכל מה שיש במטרנה צמחית, יכול להיות במזון מוכן בבית. אם מתעקשים גם על המינונים המדוייקים, הם מופיעים על האריזה ואפשר לבנות בעזרת ספרים תזונה הולמת לתינוק.
מה שכתבתי מעלה מתבסס על הספר "התנ"ך לתזונה אופטימלית" מאת פטריק הולפורד, אבל ודאי ניתן למצוא את אותו מידע גם בספרים אחרים.