+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני סבלתי שנה שלמה מפיסורה אימתנית פשוט אימתנית - והשתמשתי יותר מחצי שנה ברקטוג'סיק שלא כ"כ עזר, ואחד מהדברים העיקריים שעזרו לי לצאת מזה זה משחת פיסורX של חברת שמן טוב (חשוב להדגיש נרפאתי כבר לגמרי ואז בעקבות בדיקת סיגמא המקום נקרע שוב ועכשיו ברוך ה' לאט לאט אני יוצא מזה שוב - לפעמים יש רידות כשאני מחפף בתזונה או נמצא בלחץ נפשי גדול אבל אם תאמצו את מה שאני כותב למטה ותשתמשו במשחה של הפיסורה של שמן טוב לדעתי זו הדרך "האידיאלית" להיפטר מהפיסורה (אגב כשאתם מדברים עם שמן טוב, תדברו עם הבן אדם שמוכר את זה יש לו מלא ניסיון)
הנה הסבר קטן ממה שלמדתי על עצמי בשנה האחרונה:
טוב, הדבר הראשון שצריך לדעת זה שאפשר להיפטר מהבעיה לגמרי לגמרי.
1) אחד הדברים שהכי תוקעים את המערכת זה מאכלים/מאפים מקמח לבן ולא קמח מלא, קח פעם לחם לבן תגלגל אותו ביד ותראה שיצא לך פלסטלינה, לעומת זאת קח לחם מקמח מלא תגלגל אותו ביד ותראה שהוא יתפורר. האוכל מקמח לבן נסתם בעורקים וגורם לבעיה - וגב במקרים חמורים מומלץ לפחות בהתחלה עד לריפוי חלקי וראשוני להשתמש בלחם כוסמין - יותר קל לעיכול מלחם מלא - לא מרגישים אותו בבטן.
2) הדבר השני זה שתית מים, צריך לשתות הרבה הרבה מים לפחות 12 כוסות ביום, שהגוף יבש, נגרמת הבעיה.
3) צריך לפחות בהתחלה להתרחק ממאכלי חלב/קפה/ משקאות עם קפאין ואלכוהול --- לא לגעת בכל הדברים האלה, לפחות עד שהבעיה נפתרת.
4) להשתדל להוריד מאכלים חומציים (עגבניות - בייחוד הגרעינים של העגבניות, חצילים, מטבוחה וכו' - תבדקו באינטרנט איזה עוד מאכלים חומציים יש)
4) פירות וירקות - חשוב מאוד לאכול ירקות/ ירקות מבושלים, ופירות (בעיקר תפוחים, אבל לא תפוזים ופירות הדר).
5) סיבים תזונתיים -- אני ממליץ בחום לקנות סיבים תזונתיים, זה מן אבקה טבעית כזאת, אתם מערבבים עם מים (זה בלי טעם וריח) והסיבים זה חומר שלא מתעכל והוא פשוט עובר בעיכול ומנקה את המערכת.
6) בבוקר כשאתם קמים צריך לשתות כוס או 2 כוסות של מים וכוס לימון סחוט ( או חצי לימון) + כף שמן צ'יה/ שמן אורגנו/ שמן זית --- הדבר הזה חשוב מאוד --- הוא ישמן את האזור ויגרום ליציאה חלקה.
7) פעילות ספורטיבית - ריצות להמריץ את הדם ואת החמצן בגוף ואירובי זה חשוב מאוד מאוד זה עוזר לעיכול ולגוף..
8) לחץ נפשי - תהיו רגועים
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
החיים יפים, קחו את הכל בפרופורציות, תעשו דברים שאתם אוהבים, תנשמו עמוק וטוב.
10) חשוב לזכור שצריך שתהיה יציאה כל יום, או יום כן יום לא.
11) אני ממליץ (גם למי שלא מאמין..) להגיד תפילת אשר יצר אחרי השירותים - זו תפילה קצרה לה' שמודה לאלוקים שהגוף בריא - כי אנחנו יודעים שכל דבר קטן יכול לשנות את הכל..
אם אתם סובלים מפיסורה חמורה, להבנתי אתם צריכים להתשמש בנוסף בתרופות האלה, יש תרופה שנקראת "נורמלקס" (אומרים שהיא לא ממכרת בכלל) התרופה מגבירה את המים בצואה וככה יש צואה רכה. ועוד תרופה שיכולה לעזור זה שמן פרפין (שהיא גם כמו הלימון סחוט והשמן זית עוזרת למעבר חלק של הצואה) - אבל חשוב להדגיש, עדיף להגביר את המינון של הנורמלקס ל-2 ואפילו ל3 (ובמקרים מאוד קיצונים - עד 4 זה בסדר) מאשר להשתמש בשמן פרפין - זה שמן שמונע ספיגה של וויטמינים בגוף - דבר שיכול ליצור שלל בעיות אחרות - בכל מקרה לא להשתמש בשמן פרפין באופן קבוע.
מי שסבל/סובל מפיסורה מכיר תחושה שלא הרבה אנשים בארץ נחוו לה כאבי תופת, לילות בלי שינה, לחץ נפשי גדול - אם עברתם את זה אתם יכולים לעבור את הכל
אני מאחל לכם ולעצמי שיבוא יום ונהנה מהיציאות בשירותים.
רפואה שלמה לכולם
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)