תזונה ללידת תינוק בריא

מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

ללא ביסוס מדעי כלשהו, כדוגמת תיאוריית הלקטים-ציידים אני יודעת שזה לא קשור, אבל אפשר לקבל הסבר למה הכוונה? התאוריה הזאת לא נכונה? למה? ובכלל לאיזה תאוריה את מתכוונת, יש כל מיני תאוריות על הנושא למיטב ידיעתי.

אין בשר צייד למעט אצל ציידים
יש בין מושב אביאל לגבעת עדה חווה שמגדלים בה צבי אדום בשיטה של free-range, לבשר. ז"א שהעדר מסתובב חופשי בתוחמי החווה (כמה אלפי דונמים) וכשרוצים בשר אז צדים אותו.
זה לא בדיוק בשר אורגני כי למיטב ידיעתי חלק מהתזונה של העדר היא תעשייתית. אבל לא דוחפים להם אנטיביוטיקה וכל מיני הורמונים כדי שיגדלו יותר בשר.
וכשרוצים לאכול אותם, אז צדים אותם. (אמרתי כבר, מאוד לא פוליטקלי-קורקט).
מכיוון שמדובר בקרובי משפחה שלי אולי אפשר להשפיע עליהם לכיוון של גידול יותר אורגני. לא ניסיתי אז אני לא יודעת. אם תגידו שכדאי לי אז אני אנסה.
מי שרוצה גם יכול לקבל את הטלפון, ואפשר להזמין מהם מה שרוצים וכמה שרוצים. קצת פרסומת אבל למטרה טובה.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ללא ביסוס מדעי כלשהו, כדוגמת תיאוריית הלקטים-ציידים

למה אני מתכוונת:
באבולוציה בדרך כלל רואים מצב קיים, ואז מנסים להסביר היתכנות אבולוציונית להתפתחות מצב זה. תיאוריות אבולוציונית הן פעמים רבות רק סיפורים שמספרים, אך בדרך כלל אין דרך להוכיח אותם.

לדוגמה, מדוע יש לג'ירפה צוואר ארוך? כי היה מזון על הענפים הגבוהים, ורק ג'ירפה שבמקרה היה לה צוואר ארוך הצליחה להגיע למזון ולכן שרדה. כך התפתח המין ג'ירפה לכיוון של צוואר ארוך.

אבל, גם אם נמצא שרשרת של מאובנים מתקופות שונות בהם רואים כי למין ג'ירפה היה צוואר הולך ומתארך, הסיפור שהמצאנו, על פיו הסיבה לכך היא שהיה מזון בענפים הגבוהים, הוא רק סיפור שהמצאנו. אפשר להמציא גם סיפורים אחרים. החשיבות של הסיפור הוא בהיתכנות של התפתחות תכונה מסוימת.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

כן, אבל לקטים-ציידים קיימים עד היום, ואפשר לראות מה הם אוכלים.
ויש לנו תיעוד שלהם ממאה השנים האחרונות (אלה שכבר נכחדו בינתיים) שכולל את מה שהם אכלו, כולל כמויות.
והמחקר גם מתבסס לא רק על ניחושים כדוגמת דוגמת הג'ירפה, אלא על שחיקת השיניים, על ציורים שנותרו, על שרידי עצמות של החיות שנאכלו, על ידע בוטאני וזואולוגי מהאיזור והתקופה שמצאו במחקרים שמקבילים למחקרים על בני האדם, וכן הלאה וכן הלאה.

אף על פי כן מתגלות גם טעויות מעניינות.
למשל, טענו שהקופים לא אוכלים בעלי חיים, כשחשבו שהם אוכלים פירות.
ואז ניתוח של הפירות עצמם ושל היציאות של הקופים ועוד גילה, שיחד עם הצמחים הם אכלו כמות אדירה של חרקים ותולעים שהיו בפירות ובצמחים האחרים - המון חלבון מן החי!
עלמה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 10:31

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי עלמה* »

אולי תוכלו להרגיע או להלחיץ אותי - בחודשיים וחצי האחרונים אני מנסה לעשות בת. בין יתר השיטות להעלות את הסיכויים, קיימת דיאטה. אחרי שנכנסתי לכמה אתרים מצאתי שהספר המדריך הישראלי להריון ולידה מפרט יותר מכולם (אפילו שהייתה שם נימה של התנצלות על "שיטת הסבתא"). בכל אופן - בהתחלה הייתי מרוצה מאד, כיוון שהדיאטה אילצה אותי להוריד מהתפריט מיני ג'אנק והתחלתי להרגיש עירנית יותר ויפה (!) יותר (שלא לדבר על רזה יותר אבל זה לוא דווקא יתרון). אבל ככל שהזמן עבר נעשיתי יותר פנאטית בעניין. עכשיו, אחרי חודשיים וחצי, אחרי שהבירכיים התחילו לכאוב לי (אולי בלי קשר), התחלתי לברר מה בעצם חסר ונחרדתי. לא אוכלים שמרים ומלח שזה מצוין וצריך הרבה מוצרי חלב, אבל לי גם נמאס מהבשר והדגים והרבה ירקות שהרבתי לאכול ירדו. עכשיו נראה לי שאולי אני בכלל לא במצב להריון, שאולי חסר לי B12 (אפלו שאני עדיין ערנית ועליזה ביותר (וגם משתוקקת לעוד תינוק מתוק). מחר אני עושה בדיקת דם. האם תוצאות טובות אמורות להרגיע אותי?.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

ערנית ועליזה נשמע מצויין - זה יכול להיות פשוט מפני שהורדת את הג'אנק, שזה מצויין.
ועדיין יכול להיות לך חסר.
הבדיקות כנראה לא יגלו את החסר הזה, כי הם בודקים לפי הטבלאות שלהם על "מה שצריך להיות לך" ו"מה שצריך להיות" לפיהם הוא כבר מצב חסר, לפי המחקרים שאני קוראת. ראי "האם יש מחסור בויטמינים בחברת השפע" בראש הדף.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ורד_לב* »

לדעתי, כשרוצים להיכנס להריון רצוי מאד להיות במצב גופני ו נפשי שמתאים למצב רספטיבי שכזה.
שיוניים תזונתיים לכיוונים בריאים יותר הם נפלאים. אבל אם זה מכניס אותך לאי נוחות מסויימת, אולי כדאי לשקול/ לשנות/ להתאים.....?
תזכרי גם שדיאטה שכתובה בספר לא לוקחת בחשבון את האדם הפרטי שאת!
בהצלחה |תינוק|
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

כן, אני מצטרפת לורד - יש כאן כמה דפים לגבי כניסה להריון, מאוד טובים.
תעשי חיפוש על המלה "הריון" ותמצאי אותם.

הדף הזה עוסק אך ורק בסוגיה של התזונה, ומתעלם לחלוטין מכל השאלות האחרות - שלא מחליפות אותה והיא לא מחליפה אותן.
אני חושבת שהייתי רוצה להחליף את שם הדף אבל אני לא זוכרת את השם שאני התכוונתי לתת לו אילו הייתי פותחת אותו בעצמי...

ואגב, התזונה שאני מדברת עליה איננה "דיאטה" במובן המקובל.
מה שאני צריכה לרשום פה הוא כמויות מינימום של ויטמינים ומינרלים באיזו צורה... דברים מינימליים חשובים שצריכים להיות.

אם נגיד אני ארשום "איברים פנימיים", אז אחת אוהבת מרק מח עצם, אחרת אוהבת כבד קצוץ, שלישית אוהבת מעיים ממולאים כל שבוע בחמין שלה, ורביעית לא סובלת אף אחד מאלה ותצטרך לחשוב טוב טוב מה היא עושה עם ההמלצה הזאת.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

יש לי תהייה.
אני יודעת שהשליש הראשון של ההריון הוא הכי חשוב לכלמיני עניינים.
אני מבינה שמה שאוכלים בשליש הזה הוא הכי משמעותי.
עד כאן נכון?

בהריון הזה אני קצת יותר מודעת, קצת פחות עסוקה בקריאה בספרים מה צומח לעובר שלי בשעות אלה, קצת יותר מסתכלת עלי
אני רואה שדברים לא בריאים דוחים אותי.
אני רואה ששוקולד עושה לי רע (ושוקולד זה אהבה גדולה).
אני רואה שעוגות בכלל דוחות אותי (זה כלכך... מתוק!!!)
MSG וחבריו אני מריחה מקילומטרים
אני רואה שאני מסתדרת טוב עם פירות וירקות ועם דברים "נקיים" (מתבלינים וכד').
אבל אני כמעט ולא אוכלת!!!
אני מסתכלת מה אכלתי היום, כולל מה ש"דחפתי בכח" (לחם וחמאה אפפעם לא עושה לי בחילה... ;-) ) ומגיעה למשהו שאנורקסית בת 16 היתה שמחה בו.
איך זה מסתדר?
איך הדחיה מאוכל באשר הוא מסתדרת עם זה שאני צריכה להזין עובר?
אני מרגישה שאני מרעיבה אותו. מונעת ממנו חומרים חיוניים.
משהו פה לא מסתדר לי....
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי נועה* »

גם אני בהריון, חודש שלישי. אותי, לצערי, שוקולד עוגות ושאר מזיקים לא רק שלא דוחים, אלא אף מושכים יותר.
אבל שמתי לב כשאני לא אוכלת כלום אני לא רעבה, אלא יש לי בחילה ואז בכלל לא מתחשק לי לאכול. וחוסר החשק הולך ומתעצם עד שאני אוכלת משהו קטן, ואז התאבון נפתח (ולצערי גם לא נסגר מהר).
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

אולי הייתי רוצה ששם הדף יהיה:
"תזונה בהריון ללידת עובר בריא" . אני צריכה עוד לחשוב על זה.

סוף סוף מה שהבטחתי:
תפריט יומי לתזונה מינימלית שמספקת את הויטמינים והמינרלים הדרושים להריון וגם לשיקום עששת פעילה (לפני שעושים סתימה, כמובן)

לפני כן מלה של אזהרה: התפריטים שאני אציג כאן הם התפריטים שבנה ד"ר ווסטון פרייס, על סמך המחקרים שלו. הם מיועדים לציבור אמריקאי, בשנות השלושים של המאה העשרים. אין אנטיביוטיקה והורמונים, אין בעיית הרעלה קשה מחומרי הדברה, שהיו אז רק בראשיתם ולא בשימוש נרחב. כמו כן, התפריט מותאם להעדפות ולמצאי אמריקאי, ואתם תראו את זה ברשימת הדגנים, סוגי הבשר, הבישול של הירקות והפירות, וכן הלאה.
בשלב זה, אני מרגישה שאין ברשותי המומחיות הדרושה לעשות התאמות של התפריט הזה למזוננו כאן בארץ, כי צריך לדעת בדיוק את חישובי הכמויות והצירופים של המזונות לצורך מיקסום הויטמינים והמינרלים. ד"ר פרייס חשב על כל פרט פה ועל איזון בין הרכיבים, ואין כאן דבר מקרי - לכן לא הייתי מעזה להזיז פה איזו לבנה מחשש לפגיעה ביסודות הבניין.
אשמח להארות והצעות של ורד לב , שכן מתמצאת.

עוד הערה חשובה:
לטענתו, מי שאוכל כל יום או לפחות 6 פעמים בשבוע את כל מה שהוא רושם - יכול ביתר שעות היממה גם לאכול "זבל" (קמח לבן, סוכר לבן, שימורים, שוקולד וכן הלאה) ועדיין התזונה הזאת תפעל. מצד שני, חשוב לזכור שאשה בהריון צריכה לשקול היטב את הנזק, וזה גם תלוי בגילה ובמצבה הבריאותי, וכמה דורות לפניה משפחתה ומשפחת בעלה מגלים סימני ניוון.

למשל, לאחת כמוני אין רווח להסתכן בכלל.
לבת להורים שעלו מתימן, שם אכלו את מזונם המסורתי, שגדלה במושב עם עז בחצר שאמא שלה היתה חולבת, עם עצי פרי ואולי ירקות - יש סיכוי מצויין לבסיס בריא שמאפשר "חטאים" יותר בסלחנות.

תפריט א- מנה יומיומית שהצילה ילד קטן מנכות חמורה לבריאות שלמה:
  • סילוק מוחלט של כל המוצרים שהכילו כל כמות של קמח לבן מהתזונה
  • כל יום מנה של גרעיני חיטה ושיבולת שועל שנטחנו או נשברו (כלומר, כל יום לקחו מנה של גרעינים טריים מלאים משני הדגנים, ושברו אותם לפירורים גסים או טחנו אותם) סמוך להכנתם (לא כתוב איזו הכנה: האם הושרו או בושלו?),
  • עם חלב מלא (במקומות אחרים הוא מדגיש את החשיבות של ההימנעות מפיסטור) שהוסיפו לו כמות קטנה (במקומות אחרים הוא כותב
  • חצי כפית) של חמאה מיוחדת עשירה בויטמין א, שנחבצה מחלב של פרות שרעו במרעה טבעי של נבטי חיטה ירוקים (בעונה שהשיבולים נמצאות השלבים הראשונים של צמיחתן, והן ירוקות ורעננות, כלומר בד"כ באביב).
  • ובתוספת של כמות קטנה (גם פה הוא כותב במקומות אחרים חצי כפית) של שמן מכבד של דגי בקלה (cod liver oil) מאיכות מעולה.
תפריט ב - ארוחה יומיומית שניתנה לילדים עם עששת חמורה ביותר במשך כמה חודשים, ששה ימים בשבוע, והפסיקה אצלם לחלוטין את העששת עם שיפורים מדהימים גם בתחומים נוספים; כמו כן ניתנה לכמה נשים לקראת הריון נוסף ובמהלכו, כך שהפעם נולד להן עובר בריא:
(סדר המנות חשוב)
  • בערך 115 מ"ל מיץ עגבניות או מיץ תפוזים (מובן שהכוונה למיץ טרי שנסחט על המקום מעגבניות או תפוזים אורגניים טריים, ואני מניחה שהוא מציע מיץ כי אחרת מדובר על - כמה תפוזים או עגבניות שלמים? בכוס רגילה יש בערך 220 מ"ל, אז זה בסך הכל כחצי כוס!). ורד לב! אנא הצילי! (הערה שלי: יש פה בעיה עם שני המוצרים, בימינו. אלרגניים או סתם בעייתיים להרבה אנשים)
  • תערובת של חצי כפית חמאה וחצי כפית שמן דגים (לפי הפירוט שבתפריט א למעלה) בתחילת הארוחה (מודגש שבחילת הארוחה, כנראה משמעותי). חשוב לשים לב שיש להפחית בכמות שמן הדגים בקיץ הישראלי, לפי מידת החשיפה לשמש! אחרת יש בכך סכנה! חשוב לציין שהשילוב בין החמאה לשמן הדגים הוא שפועל. הסתפקות רק באחד המרכיבים לא תשפיע מספיק. אינני יודעת מה עושים במצב שלא קיימת החמאה מהסוג הזה בארץ, ואין שמן דגים כזה בארץ (רק כמוסות ולא של שמן כנ"ל).
  • כחצי ליטר קערת מרק, בוריאציות הבאות (כל יום מרק אחר, והיה עידוד לאכול מנה כפולה מהמרק):
V נזיד בשר וירקות מאוד עשיר, שהוכן בעיקר ממרק מח עצם, עם חתיכות מעולות של בשר רך שקודם בושל בנפרד broiled כדי לשמור על המיצים שלו ואחר כך נחתך דק מאוד והוסף למרק העצמות, וכן ירקות שנחתכו דק (לא כתוב איזה) כולל שפע של גזר כתום עז.
V או צ'אודר דגים (מרק דגים בוסטוני עשיר, ומדובר בתקופה שקדמה להרעלת הדגים המאסיבית בעולם. בארץ מגדלים רק אמנון הגליל אורגני).
V או איברים פנימיים: מוח, לב, כליות, כבד וכדומה (מה עוד יש?). אלה איברים מורעלים בטירוף אצל חיות לא אורגניות, ובארץ קיים רק כבד עוף אורגני - וגם זה במשורה, רק בתקופות השחיטה פעמים אחדות בשנה, וקפוא ולא טרי.
  • פרי מבושל שהומתק מעט מאוד (לא ברור למה לא פרי טרי שלם, ולמה להמתיק בכלל. סתם הרגלים אמריקאיים של האדם הלבן?)
  • לחמניות שנאפו מחיטה מלאה (אורגנית כמובן, אחרת זה רעיל במיוחד) שגרגריה נטחנו ממש לפני האפייה במטחנת קפה קטנה, מרוחות בחמאה כנ"ל. אין פירוט למרכיבים האחרים של הלחמניות.
  • שתי כוסות של חלב מלא טרי (לא מפוסטר, אני מניחה, לא חשוב אם מפרה, כבשה או עז). כמובן, אין התייחסות לאוכלוסיות רגישות לחלב. אני מניחה שאפשר להחליף בשקט ביוגורט.
בין היתר, תזונה זו מכילה בערך 1.48 גרם סידן ו-1.28 גרם זרחן. רמות אלה בנו את העצם מחדש ועשו רה-מינרליזציה של השיניים עם החורים.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

תפריט ג לאשה בהריון:
  • חלב מלא אורגני (חי וטרי)
  • ירקות ירוקים (עליים?)
  • מזונות ים (דגים ופירות ים, כאמור - כיום בעייתי מאוד)
  • איברים פנימיים (לנו מומלץ רק כבד עוף אורגני בגלל הרעל, אולי איברים פנימיים של חיות צייד, כולל ציפורים)
  • תערובת החמאה ושמן הדגים (פירוט בתפריט א לעיל)
תפריט זה הביא ללידת ילדה בריאה (לאחר הריון קודם ללא הקפדה על עקרונות התזונה הויטמינית עם ילדה שסבלה מכך) וללידה קצרה וטובה (לידה ראשונה ארוכה וקשה, ממצא שתואם את הקשר שנבדק במחקרי בעלי חיים על הקשר בין ויטמינים מספיקים ללידה טובה וקצרה).
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

_איך הדחיה מאוכל באשר הוא מסתדרת עם זה שאני צריכה להזין עובר?
אני מרגישה שאני מרעיבה אותו. מונעת ממנו חומרים חיוניים.
משהו פה לא מסתדר לי...._

אני מזדהה עם העוגיה ועם נועה:
כמוני כמוכן (בהריונותי שהיו, אני גמרתי {@ ).
לפי מה שקראתי, זה פשוט מעיד על מצבנו הבסיסי הגרוע (עוגיונת, אלרגיות אצל התינוקת מזכירות לך משהו? )-: ).

עצותי:
  • המון דיקור סיני וכדומה, לאיזון
  • שרון קוצר (טיפות וכו' - חפשו עליו ב בקשה מיוחדת של בשמת )
  • המון בחוץ, אויר צח, למצוא את המקומות ששם יש לכן תיאבון ויכולת לאכול
  • לשלם אפילו אלפי שקלים למי שיכול לבשל לכן כל גחמה, כל יום. שווה כל מחיר.
מקומות שבהם מוגש היצע מגוון של אוכל טוב - עוזרים. מסתבר שכש רואים* הרבה מאכלים תמיד יש משהו שנסכים לאכול, וזה עדיף על כלום. תתאשפזו עם הילדים בבית הבראה או בקיבוץ שיש בו חדראוכל או אצל אמא/סבתא/חמות או כל וריאציה.
ה_עוגיה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

תודה על העצות, בשמת.

העצה הזאת תתאשפזו עם הילדים בבית הבראה או בקיבוץ שיש בו חדראוכל או אצל אמא/סבתא/חמות או כל וריאציה. שיעשעה אותי מאוד כי כל הבחילות התחילו כשהיינו (בזמן השבעה) בקיבוץ. חדר אוכל של קיבוץ זה לא מקום לבחילוניות. הריחות הורגים את התאבון לחודשים.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אם_פי_3* »

> ההתייחסות ל חלב לא מפוסטר עברה לדף המתאים <
  • בהריון הזה, לא שמרתי כל כך טוב על התזונה. התשוקה למתוק גרמה לי לאכול הרבה יותר מדי שוקולדים ובכלל... וגם לא אורגני בכלל, מעט מלא וכדומה (דווקא השתדלתי... לא כל כך בהצלחה). יחד עם זאת, הלידה היתה יחסית קלה ומהירה (לידה ראשונה מבחינה פיזיולוגית).
  • חלק מהתפריטים הם עונתיים.
  • לא יודעת אם נכון, אבל שמעתי שבפרי מבושל הויטמינים יותר זמינים. זה היה "צידוק" לנתינת גרבר (או ללמה גרבר הוא לא לגמרי רע, ליתר דיוק). האמת - נשמע לי מוזר, כי אני יודעת שלא מעט ויטמינים (למשל ויטמין C שהוא אחד מיתרונות הפירות) נהרסים בחום.
ורד_לב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ורד_לב* »

בשמת, עבודה רצינית עשית.
כמו שכתבת אלו תפריטים שמתאימים למקומות וזמנים שכבר לא כ"כ איתנו :-(
איפה תמצאי את החמאה הזו? אישית אני משתדלת לאכול חמאה צהובה יותר בד"כ, כי זה נותן איזושהי אינדיקציה למה הפרות אכלו (לא רק מזון יבש, אלא גם ירק), אבל אולי אני טועה :-S
שמן דג בקלה- גם בעייתי, כי אפילו אם יש בכמוסות, מהיכן הגיעו הדגים? האם אנחנו יודעים שהמקור לא מזוהם?
קשה לאללה בעולם שלנו.
לגבי המיץ- בתפוזים זה בטח משהו כמו 3-4 בעגבניות- אף פעם לא הכנתי, אז אני לא כ"כ יודעת. בטח גם משהו בסגנון.
גם עניין החיטה שנטחנת על המקום בעייתי, אלא אם כן את זו שמגדלת אותה, קוצרת, אוספת וטוחנת במנות מדודות ובין לבין שומרת בקרור, או במקום בו היא לא תאכל/ תהרס וכו'.
אין מה לעשות, יש מחיר שאנחנו צריכים לשלם על החיים בעולם המודרני!
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

ורד - זהו, יש לי המון שאלות.
חמאה כזאת אפשר להשיג באירופה. אם יהיה ביקוש יהיה בארץ...
חלב טרי? זהו! שרה חמו (שביל הזהב לריפוי טבעי) השיגה עז!

הוא כותב על הביצים - אולי חלק מהבשרים אפשר להחליף בביצים, שכן יש לנו אורגניות וזמינות?
האם מרק עוף שמבושל עם עצמותיו יכול להיחשב מרק עצמות או שרק עצמות חשופות מספקות את מה שצריך?
מה עם הקטניות, האגוזים, השקדים, הזרעונים והדגנים שלא הזכיר?
למה בכלל צריך לעשות לחם מהדגנים? אולי זה סתם קיבעון של תרבות הלחם? אפשר סתם לבשל או להשרות ולאכול, לא? בורגול הוא חיטה שבורה, לא? אפשר לעשות סלט בורגול, וזה בלי בישול. דייסת קוואקר, בלי בישול.
וכן הלאה.

בנורבגיה יש שמן דגים משובח לא מזוהם.
אבל אין להשיג )-: (מחר אצלצל לנורבגיה).
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

יחד עם זאת, הלידה היתה יחסית קלה ומהירה
חשוב להבהיר:
יש פה הרבה משתנים.

לידה ארוכה וקשה מתקשרת עם מחסור בויטמינים.
ההיפך לא בהכרח נכון:
תיתכן לידה קלה, וזה אולי אומר שבויטמין הספציפי לא היה לך מחסור, או כל מיני סיבות.
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

אוהו, הדף הזה יכול להכניס לסטרס, וזה מאד לא בריא להכנת הגוף להריון!
כלומר, רציתי להפנות לכאן חברה שלי שמתכוונת להכנס להריון, אבל זה כבר לא נראה לי רעיון טוב.
אני חוששת שהיא בכלל לא תרצה להרות אם היא תקרא את כל מה שכתוב פה.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי נועה* »

ענת, היא לא בהכרח לא תרצה להרות. זאת תיהיה ההחלטה שלה.
אני יכולה להגיד לך מה לי הדף עשה ואני בהריון סוף שלישי.
אני יודעת שאסור לי לאכול המון דברים ודווקא אותם בא לי, האסור מושך אותי יותר. אבל הזזתי את עצמי לטיפול בעצמי.
ואז כן יצא מהדף משהו טוב.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

שהיא בכלל לא תרצה להרות אם היא תקרא את כל מה שכתוב פה.
אם זה ירתיע אותה - בניגוד לאפשרות, למשל, שהיא תשמח ותודה לך על המידע ותיכף תעשה כמה שיפורים קטנים בתזונה שלה, למען הגדלת הסיכויים לעובר בריא - אז היא לא בשלה לאמהות, ובמקרה כזה עדיף באמת לדחות את ההריון...

אגב - הדגש שלי הוא פחות על מה ש"אסור" (אני אומרת: לא רצוי, לא בריא) ויותר על מינימום ויטמינים ומינרלים הכרחיים.
כל יום שפע של ירקות, בשר, וכן הלאה, וגם חמאה ושמן דגים - ואחרי שגומרים את כמויות המזון החיוני, אפשר לאכול גם דברים אחרים. מה שנורא חשוב הוא להבין שיש מיכסת מינימום של ויטמינים ומינרלים יום יום , כי זה צריך לגדל עובר בריא.
לא לרעוב
לא למלא את הבטן במאכלים חסרי ערך תזונתי כך שלא נשאר מקום לתזונתי
לבדוק כל אחת על עצמה, מה "אורך החבל" שלה.
אני מזכירה, שאני דוגמא לאחת עם חבל קצרצר. כל זבל מייד גורם נזק. ואחרת, בריאה, צעירה, חסונה, בקושי דור ראשון לאוכלי זבל (קמח לבן וכו') - יכולה להשתולל יותר ממני.
החברה_שרוצה_להיכנס_להריון*
הצטרפות: 06 מאי 2004, 23:00

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי החברה_שרוצה_להיכנס_להריון* »

מה שכתוב כאן לא מרתיע.
זה מעלה אצלי מחשבות על משמעות החיים ומקומנו ביקום.
ואני כבר מתכננת בעיני רוחי את כל הלוגיסטיקה כדי להשיג את האוכל הרצוי.
ובכל זאת, בשמת, וסליחה מראש על הבוטות, נדמה לי שאת control freak, לא?
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

נדמה לי שאת control freak, לא?
תוכלי להסביר?
איבדת אותי כאן... אני בערפל מוחלט...
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

אגב לוגיסטיקה:
שמן דגים אפשר כרגע להשיג בארץ רק בכמוסות. אין כרגע cod liver oil. הכמוסות בהחלט טובות (אם כי תלוי מאיזו חברה, יש הבדלי איכות). (לי אין אפשרות לצרוך את הכמוסות כי התינוק שלי אלרגי לחומר שממנו מכינים את הכמוסה, כנראה, אבל זה נדיר).

נראה לי שאם תתחיל להיות דרישה, יהיה לחץ על היבואן ואולי הוא יביא.

חמאה:
  • יש חמאת תנובה. לפי המראה שלה (צהבהב חיוור) ולפי הטכנולוגיה שבה היא מיוצרת, אני מנחשת שערכה התזונתי נמוך ביותר.
  • יש חמאה אורגנית. לצערי, אני חוששת מאוד שגם היא סובלת מערך תזונתי נמוך מדי, כי צבעה גם הוא חיוור מדי.
  • יש חמאה צהובה גם של "גבינות השומרון" מבנימינה (ואולי עוד מחלבות בארץ) וגם זרה, שיש לה גם טעם של חמאה. כמובן, גם היא מפוסטרת, וכיוון שאינה אורגנית יש חשש שלא מדובר רק בחמאה שנוצרה בחביצה, ושלפחות חלק מהפרות שנתנו לה חלב רעו באחו ירוק, אלא שגם הכניסו שם כל מיני חומרים לא רצויים.
שמעתי שבאנגליה אפשר להשיג חמאה אורגנית שעשויה בשיטות מסורתיות מחלב לא מפוסטר (raw milk). אז כיף לאנגלים. איפה זה משאיר אותנו? אסור לייבא אותה ארצה כי בישראל עדיין פיסטור = היגיינה ואין עדיין מודעות לרעילות של חלב מפוסטר (אנחנו עדיין בעידן ה"מודרני", שבו מתפעלים מהטכנולוגיה ועוד לא גילו את הנזקים שלה).

בינתיים אני מסתפקת בצריכת חמאה מכל הסוגים, בתקווה שמהכמות ייצאו גם ויטמינים,
ולגבי שמן הדגים - אמשיך לנסות להשיג, ואדווח.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ההורים שלי קונים בסופר רגיל חמאה מיובאת הולנדית שנמכרת במשקל, צהובה למדי.

איך חובצים חמאה?

בישראל עדיין פיסטור = היגיינה ואין עדיין מודעות לרעילות של חלב מפוסטר.
זה אומר שאם אני רוצה לעשות חמאה בעצמי ואני רוצה לפסטר, כלומר לחמם עד 72 מעלות צלזיוס, זה לא בריא?
נורית_מ*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי נורית_מ* »

לי אין אפשרות לצרוך את הכמוסות כי התינוק שלי אלרגי לחומר שממנו מכינים את הכמוסה, כנראה, אבל זה נדיר

בשמת,
הבן שלי כמה פעמים פיצץ את ה"פלסטיק" הזה כששיחק עם הכמוסה. הוא עשה את זה ישירות לכיור אבל את יכולה לפתוח את הכמוסה לתוך כוס או כפית ולשתות.
ה_עוגיה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

בשמת, לא הצלחתי להשיג מידע פנימי ("את צריכה לשאול את הטכנולוג שלנו" אמרה המוכרת בחנות המפעל של "גבינות השומרון". באמת אני צריכה) אבל נראה ל י החמאות הצהובות האלה שנמכרות במשקל (ולא באריזה שאפשר להסתכל עליה ולראות מה המרכיבים) הן חמאות צבועות.
אני זוכרת גוש חמאה כזה מתוצרת תנובה (יש קרטונים כאלה של 25 ק"ג בכל מסעדה וקונדיטוריה, כמעט) ששמתי עטוף בנייר והנייר הפך כתום. חוצמזה שהגוון שלה משתנה מעת לעת ולפעמים הוא ממש לא הגיוני.
בקיצור - אולי אני חושדת בכשרים אבל נראה לי שמשלמים פה יותר רק בשביל בטא קרוטן (או חלילה צבע לא טבעי).
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, עכשיו אני מרגישה צורך להבהיר פה משהו:
  • אני חוזרת ומזכירה שהדף הזה איננו פוליטיקלי קורקט. האזהרה שלי איננה בדיחה. מי שקשה לו עם המידע פה, לא מוכרח לקרוא. אין בחינה בסוף השנה, ואני לא נעלבת מאלה שבורחים.
תברחו חופשי.
אבל מי שכאן - לא יכול לבקש ממני לשתוק או לדבר על הנושא הזה בצורה אחרת.
אלה הכללים.
אני מדברת כמו שאני מדברת.

מי שרוצה - יבוא וישמע. מי שלא - אני לא מכריחה אף אחד. מצדי אני מוכנה לדבר אל דף ריק, רק שיהיו הדברים כתובים, ככה שמי שבאמת רוצה בהם, יזכה בהם.
  • אני מגלה לכם כאן דברים שאני גיליתי. שאני גיליתי אותם מאוחר מדי. אילו סבתא שלי היתה מקשיבה לי, היא היתה היום בחיים. אילו אני הייתי יודעת אותם בזמן, הילדים שלי היו נולדים יותר בריאים, בלי בעיות שישפיעו עליהם כל החיים.
אני לא חקרתי אותם, אני לא "הוכחתי" אותם, אני לא מנסה לשכנע אף אחד, אני לא מתווכחת עם אף אחד. אחרים חקרו וכתבו אלפי עמודים (באנגלית ובשפות אחרות), ואני קראתי אותם. יש לי רקע בתחומים שמאפשרים לי להבין ולשפוט את המידע הזה, שחדש לי, והרקע הזה גרם לכך שברגע שנתקלתי בידע הזה הבנתי את ערכו ואת אמיתותו. מצד שני, לי אין שום עניין להוכיח את הידע הזה. פתחתי את הדף הזה כדי לתת לאחרים את מה שאני לא קיבלתי, לעזור לאחרים להציל את עצמם בנקודה שהם נמצאים בה - בתקוה שאציל לפחות עובר אחד מגורלו של בני.
מי שמעוניין בהוכחות - יכול פשוט להתחיל מהקישורים שנתתי, ולקרוא בעצמו את כל החומר, עם כל המחקרים המדעיים והניסויים והממצאים וההוכחות.
אותי לא מעניין לדבר על זה, כי אין לי מטרה לשכנע אתכם.
יש לי רק מטרה לספר את המידע למי שברגע זה בחייו פתוח לשמוע אותו, ולעזור.

אני חוזרת: המטרה שלי בדף הזה היא לעזור.

מי שדברי לא עוזרים לו - שלא יתווכח איתי. פשוט שילך. כי אני לא אשתוק פה, ואני לא אעדן את דברי.

זהו, אני יורדת מקופסת הסבון.

לא כתבתי לאף אחד במיוחד, במקרה שיש פה מישהו שחושב שאני מדברת אליו. אני לא. זה בגלל הדפים על הקול של באופן טבעי ועוד הערות על כמה שהדף הזה "מרתיע" או אפילו "קיצוני" (שם קוד ל"אף פעם לא שמעתי דבר כזה ואני גם לא רוצה לשמוע אז אני קוראת לך קיצונית כדי להרגיע את עצמי שאני נורמלית ויכולה להמשיך בחיי כמו קודם"), שקפצתי והבהרתי מה זה הדף הזה. זה הכל.
החברה_שרוצה_להיכנס_להריון*
הצטרפות: 06 מאי 2004, 23:00

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי החברה_שרוצה_להיכנס_להריון* »

בשמת
אני מתנצלת על הטון הביקורתי.
מצד שני...
ב"פריקית של שליטה" הכוונה היא שמתוך הכתוב כאן אני מתרשמת שהיית רוצה לשלוט באופן קיצוני על עולם התזונה שלנו.
משהו בטון ובאינטנסיביות שמשאיר עלי רושם שכזה. וזה כמובן מעורר בי תחושת חוסר אונים...עם כל הרצון הטוב.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמר_ס* »

אחרים חקרו וכתבו אלפי עמודים (באנגלית ובשפות אחרות), ואני קראתי אותם. יש לי רקע בתחומים שמאפשרים לי להבין ולשפוט את המידע הזה, שחדש לי, והרקע הזה גרם לכך שברגע שנתקלתי בידע הזה הבנתי את ערכו ואת אמיתותו. מצד שני, לי אין שום עניין להוכיח את הידע הזה. פתחתי את הדף הזה כדי לתת לאחרים את מה שאני לא קיבלתי, לעזור לאחרים להציל את עצמם בנקודה שהם נמצאים בה - בתקוה שאציל לפחות עובר אחד מגורלו של בני.

ותודה על זה בשמת, באמת. את לא מתארת לעצמך איזה שינוי גדול עשית לי. (ואולי בגלל זה לוקח לי כ"כ הרבה זמן להגיע להריון המיוחל, אני עוד לא מוכנה ב-100%).
רק אל תפסיקי כי אולי זה מפחיד מישהו.

_ומה שעצוב לי שכדי לשנות את הרגלי התזונה שלי אני חייבת לעשות כזה שינוי עצום בחיים שלי שאין לי מושג אפילו איך להתחיל.
מה שמביא אותי להבנה האמיתית שהכנה להריון זה לא רק תזונה_

את זה כתבתי לפני חודשיים בסך הכל, לא יאמן איפה אני היום.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

תמר, אני ממש אשמח לשמוע "איפה את היום". תני לנו קצת השראה, קצת סיפורים נחמדים וקצת נחת (-:

ב"פריקית של שליטה" הכוונה היא שמתוך הכתוב כאן אני מתרשמת שהיית רוצה לשלוט באופן קיצוני על עולם התזונה שלנו.
אה, הבנתי.
אז לא. ממש לא. באמת.
חשוב לי שיעבור המסר מהו "עולם התזונה" המתאים לנו כבני אדם.
אבל אחרי זה, שכל אחד ואחת יעשו את הבחירות שלהם. העיקר שזה מתוך מודעות.

אולי אנסה לנסח יותר טוב: נורא איכפת לי שכולם "יידעו את האמת", במיוחד מכיוון שחברות מסחריות משקיעות המון כסף ואנרגיה כדי לרמות אותנו, ובמיוחד מכיוון שהנזקים קשים מאוד ואנחנו בכלל לא יודעים שזה משהו שהיינו יכולים למנוע - אבל אין לי בעצם מטרה מעבר לזה ש תדעו .
מובן שאני אשמח עם כל אחד ואחת שישפרו את תזונתם ואת בריאותם ובריאות ילדיהם, אבל המטרה שלי נגמרת בקטע של הידיעה.

יכול להיות שיהיה לך יותר ברור אם תקראי את מה שהתחיל את העסק, הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף , כי שם אני מעלה את כל השאלות, הספקות, ההתלבטויות, הקשיים והמשמעות החברתית הכללית של "עולם התזונה".
הנה, אתמול היינו בחתונה, ואני הרשיתי לעצמי לטעום דברים שללא ספק הכילו רכיבים "לא ראויים". היה טעים. D-:
אם_פי_3*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אם_פי_3* »

כבר כמה שנים אני תוהה, איך זה, ש"נדבקתי" מבעלי בכל מיני חוליים לא מדבקים.
רק לאחרונה, נפל לי האסימון, שזה כי אימצתי את אורח החיים שלו (במידה רבה, לא מלאה), הכל כך לא בריא.
עכשיו צריך לפלס לי את הדרך שלי, בתוך הסטטוס קוו שנוצר, בתקווה, די חסרת סיכוי, מנסיון, שמשהו מזה גם ידבק בו (כדי שגם לו יוקל מחולייו, שהם חמורים משלי). מתחילה בצעדים פיצפונים.
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי סמדר_נ* »

איך נפריד את המוץ מן ה(אוי ואבוי, מן התבן? שכחתי את הביטוי... )?
אני חושבת שהביטוי הוא להפריד את המוץ/התבן מן הבר (אני יודעת שלא שייך לדף... אבל שאלת. אולי אמא של יונת או מייק בר רב אשי יודעים יותר).
רק לאחרונה, נפל לי האסימון, שזה כי אימצתי את אורח החיים שלו (במידה רבה, לא מלאה), הכל כך לא בריא.
ואילו האיש שלי טוען, שהוא מרגיש הרבה יותר בריא מאז שנישאנו, אף על פי שאני לא יודעת אם כל השינויים באורח החיים היו לרוחו בהתחלה. כך שיש תקווה, כרמית. קבלי עידוד.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

ואגב החמאה של "גבינות השומרון": למישהו יש מידע מבוסס, או שכמו שאני אמרתי, אילו רק חשדות בלתי מבוססים שהם בבחינת לשון הרע?
תמר_ס*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמר_ס* »

מתחילה בצעדים פיצפונים.
זה הסוד, כרמית, אח"כ אמשיך, אינליזמן.
ה_עוגיה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

בשמת
אני הפסקתי לאכול דגים נאים ובשר נא (ומה הטעם בבשר מת, לעזזל) ואפילו חלמונים לא עשויים (קשה....קשה...)
וכשאני שותלת אני משתמשת בכפפות
וכשהחתולה חירבנה על הפוף - לא אני ניקיתי אותו
אני מתיחסת מאוד ברצינות לכל ההנחיות האלה
כי מבחינתי להתעלם מהן זה כמו לעשות סקס בלי קונדום.

אבל אם באמת הסכנה היא לנשים הרות בלבד - אז שנשים הרות ימנעו מחלב לא מפוסטר ומוצריו (כמו שהן נמנעות מסושי). לא צריך למנוע מכולם.
הבעיה היא שצריך שהעדר יהיה מטופל כמו שצריך ולכי תחליטי מה זה בדיוק "כמו שצריך" ותדאגי שזה יבוצע...

לגבי מחלבות שומרון:
אפשר פשוט להתקשר אליהם ולבקש לדבר עם הטכנולוג שלהם....
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מתיחסת מאוד ברצינות לכל ההנחיות האלה
בצדק גמור. כמו שאמרתי, חברה שלי איבדה עובר, רצוי ביותר, מהמחלה הזאת.

ולכי תחליטי מה זה בדיוק "כמו שצריך" ותדאגי שזה יבוצע
מה זה בדיוק "כמו שצריך" אנחנו יודעים. זה קיים באירופה ויש ידע מדוייק.
לדאוג שזה יבוצע?
זה עקב אכילס בארץ.
מצד שני, אני כן סומכת על משקים אורגניים ועל הפיקוח האורגני בעניין הזה. יש אנשים שהם משוגעים לדבר והם מאמינים במה שהם עושים מתוך אידיאולוגיה.
תמר_ס*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמר_ס* »

כבר המון זמן שאני מסתובבת עם רצון לעשות שינוי, בעיקר עם פירות וירקות. זה התבשל והתבשל ודיברנו על זה המון (מה יש לדבר כ"כ הרבה? סתם, כמו כל דבר בחיים שנמרח בלי סיבה) , היתה הפלה שאחריה כל מיני מחשבות של "איך אפשר לצמוח מזה?" קצת קשה לצמוח משם, אני מודה, אבל החלטתי שעכשיו זה הזמן, בעצם עומר החליט, הוא לא הבין מה אני עושה מזה כזה סיפור, שזה רחוק? שזה לא בסופר? אז מה? כמו שנוסעים לסופר אפשר ליסוע גם לשם (שם=זעירא בבני עטרות, איזה חלום של חנות)., והתחלנו לקנות וכל פעם קצת יותר, גולשים לחלב, לקטניות, לכל מיני דברים חדשים שלא ידענו. (מה שמזכיר לי שהיום בעבודה פתאום קלטתי אחד אוכל קינואה! כמעט התעלפתי, ישר תיחקרתי אותו כמובן, הוא ממש לא התרגש שהסתכלתי לו בצלחת :-)).

מתן (בן שנתיים) אף פעם לא אהב ירקות. שום ירק לא נכנס לו לפה. פירות הוא אוהב (בכמויות מסחריות אם אפשר, הוא סופר קילואים של קלמנטינות, לא בודדים). ופתאום התחיל לאכול. ואיך זה התחיל? קילפנו יחד ירקות והוא שאל על הגזר "מה זה?" (כאילו זאת פעם ראשונה שהוא רואה גזר, לא מבינה מה הקטע, אולי הריח היה לו שונהP-:) שאלתי אותו אם הוא רוצה לטעום והוא פשוט אכל באושר, היה לו ממש טעים. נתתי לעומר לטעום והוא היה בשוק "ככה גזר היה כשהיינו קטנים! אמא שלי היתה מרסקת לנו ואהבתי את זה". מאז ארוע הגזר מתן אוכל את כל הירקות בלי יוצא מן הכלל, זה לא צרוף מקרים, זה בגלל שטעים לו. גם לנו הכל יותר טעים. בפסח קנינו ירקות רגילים כי החנות שלנו היתה סגורה ובקושי אכלנו, לא יאמן כמה מהר התרגלנו לטעם האמיתי של הכל.
שבת אחת גילינו שאנחנו חסרי מיץ ענבים אורגני ושתינו רגיל, שנינו כמעט הקאנו מרוב מתיקותS-: .

מה שקשה לי זה להפסיק עם שוקולד|U|, עוגות|U|, ושאר שטויות (מילקי וכד').
אבל טוב לי, ואני יודעת שאנחנו עוד בהתחלה.
שרון_א*
הצטרפות: 22 דצמבר 2003, 00:46
דף אישי: הדף האישי של שרון_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_א* »

אני שבה עם שאלת הברזל הנמוך. זה נראה לי שייך לכאן, כי זו בעיה נפוצה בתחום הריון.

זה לא מאוד נמוך, אבל בו נגיד , שאני תמיד איפשהו על המוגלובין 10-11. זה התחיל מתקופה של עשר שנים שבה הייתי צמחונית, ונמשך עד היום.
אני אוכלת קצת מהכל, אין לי תאווה גדולה לחלבונים (כבד לי מידי), או לפחמימות (סתמי לי מידי), אבל אוכלת מהכל, עם נטייה לכיוון ירקות, שמנים ומוצרי חלב.

בביקור השבוע, הרופא כבר נתן לי מולטיויטמין די מוצלח (אין בעיות עיכול או בעיות ביציאות), כי אני כבר בחודש חמישי, וזה שלב שבו חשוב להעלות את רמת הברזל כי הצורך מצד התינוק עולה, וצריך שיהיה מספיק בגוף כדי שגם לי ישאר משהו.
עוד סיבה שאני לוקחת את המולטי, כי ה12B ירד מתחת לנורמה (138 , שזה קצת מתחת למינימום), ויש לי ירידה במגנזיום (מה שעשה השבוע קצת קרחצים ברחם).

זהו, אשמח לרעיונות איך אפשר לעשות את זה בעצמי.
ורד_לב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ורד_לב* »

שרון, רמת ה- 12-B שלך מאד נמוכה!!!
הייתי ממליצה לך לקחת תוספת בנפרד מהמולטי כדי להעלות את רמתו יחסית מהר. לא הבנתי אם את עדיין צמחונית ואם לא, אם את אוכלת (ומה) מהחי.
לגבי ברזל, הסתכלי בדף חוסר ברזל ואת מוזמנת גם לקרוא ShowDoc]פה Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=553
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

כי אני כבר בחודש חמישי, וזה שלב שבו חשוב להעלות את רמת הברזל כי הצורך מצד התינוק עולה
שרון, אם קראת את כל הדף, סימן שנכשלתי בהסברה של משהו:

מה שאני מנסה להסביר כאן, הוא שהתזונה הרגילה שלנו לא מספיקה. מה שנחשב כ"נורמה" אינו מספיק כבר עכשיו.
מה שאני אומרת בדף הזה נוגד את ההרגעה של הרופאים.

מצד אחד אני לא רוצה להפחיד אותך, מצד שני, הדף הזה נועד בדיוק להפחיד אותך!
כדאי מאוד לעשות מאמץ גדול ולהעלות את רמות הויטמינים והמינרלים שלך לנורמה.
לעצות ספציפיות את מוזמנת לשאול גם כאן וגם בדף שאלות ותשובות בנושאי תזונה (אני לא בטוחה בשם המדויק).
הבהלת אותי קצת, אני מודה.
נורית_מ*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי נורית_מ* »

שרון א.
כשאני הייתי עם רמת B12 אפילו יותר גבוהה משלך (215) סבלתי מהמון תופעות לא סימפטות בכלל.
בקופת חולים מאוחדת הרמה שלי היא עדיין בנורמה בקופות אחרות הרמה הזו כבר מתחת לנורמה.
עד כמה שידוע לי מותר לקחת B12 בהריון אבל תבדקי את זה ודחוף תטפלי בעצמך.
לילה_טוב*
הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי לילה_טוב* »

רציתי לשאול - מה רע בצבעי מאכל טבעיים, הם הרי אמורים להיות מבוססים על צמחים כמו סלק נגיד וכאלה, לא? ומה רע בשמנים כמו קנולה וחריע שיצא להם שם טוב?

וגם נזכרתי בקשר לברזל שנבדקתי קצת אחרי הלידה והיה לי גבוה מאוד - 15 נדמה לי - יכול להיות? הרופא שאל אם אני מעשנת (אני לא). לא יודעת איך הוא היה גבוה.
לקטנה שלי היה 10 לפני שנה בערך. אמרו לי שזה בנורמה ולא דאגתי כל כך. לדאוג?
(קודם כל לדאוג). והאם פלורדיקס מלפני כל כך הרבה זמן עדיין שימושי?
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

צבעי מאכל טבעיים - לפי מיטב הבנתי, זה לא שסוחטים מיץ סלק טרי לתוך המזון... זה משהו מעובד. מקווה שורד תוסיף.

שמני קנולה וחריע - אם הם אורגניים מכבישה קרה, אז הם סתם לא מי יודע מה נחוצים. עדיפים עליהם שמנים אחרים. אם הם שמנים לא מכבישה קרה ולא אורגניים, אלא ה"רגילים" שמופקים כימית, אז הם ממש מזיקים.

10 לא בנורמה, בדרך כלל. לתינוקות הנורמה מתחילה ב-11.
לגבי הפלורדיקס: תראי מה כתוב על הקופסא או הבקבוק.
ורד_לב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ורד_לב* »

מצטערת, לא ממש מבינה בצבעי מאכל, אבל אני משערת שזה קרוב למה שבשמת כתבה.
אין רע בקנולה וחריע, אם הם מכבישה קרה. אבל אני לא רואה למה ממש צריך אותם. יש שמן זית ושומשום שהם הרבה יותר טובים. יש חמאה, למי שאוכל. יש טחינה ואגוזים וזרעים למיניהם, יש אבוקדו.
למה צריך כ"כ הרבה מבחר?
>כשורד עבדה בחנות טבע, היא לא הבינה למה יש כ"כ הרבה סוגי שמן על המדף<
ורד_לב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ורד_לב* »

לגבי הברזל, אני לא מצטרפת לבהלה של בשמת, פשוט כי אני רואה איך זה עובד על נשים.
ברור שה אידאל היה שכווווווולם היו משפרים את תזונתם, אוכלים מזונות מלאים, אורגניים ובריאים.
אבל, אחרי קצת זמן של עבודה כנטורופתית אני רואה ומבניה שלאנשים סדרי עדיפיוית משלהם. ואוכל זה issue לא קטן, מסתבר, אצל רוב האנשים.
מעטים האנשים שצ'יק צ'ק יפנימו את הידע החדש שמוגש להם וישנו את סגנון האכילה ואורח החיים שלהם, גם אם יש ביכולתם הכלכלית לעשות כן.
אצל הרבה נשים הריון הוא טריגר מעולה להבנה אמיתית ושינוי וטוב שכך. ואצל מי שלא, אולי בפעם הבאה ?
>ורד אופטימית מאד מטבעה<
בתכלס, שרון, אם זה מדבר אלייך (ונראה לי שכן), שנסי מותנייך והכניסי כמה שינויים הכרחיים בתפריט שלך. זה יעשה טוב הן לך, לבן זוגך ולעובר/ית שלך.
בשמת, אני מבינה שזה מאד בנפשך בזמן האחרון כל הנושא הזה, במיוחד לאור החוויות האישיות עם שי, אבל ת'אמת, אם אני הייתי מקבלת תשובה כזו (כמו שענית לשרון), הייתי מאד נלחצת ואולי זה אפילו היה סוגר אותי. אני מאד מאמינה בלפתוח, לנסות להעביר רעיונות בצורה שיפתחו את אוזניי השומע ואת ליבו ולא ישר יפחידו, ישפטו, יסגרו וירחיקו.
{@ נקודה למחשבה {@
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

_למה צריך כ"כ הרבה מבחר?
>כשורד עבדה בחנות טבע, היא לא הבינה למה יש כ"כ הרבה סוגי שמן על המדף<_
בשביל האלרגיים למיניהם...
ה_עוגיה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ורד, לא זוכרת על מה המלצת אז בהרצאה...
איזה ברזל לקחת? אפשר שם ספציפי ואיפה משיגים? מה הכי טוב?
(קיבלתי תוצאות של בדיקות הדם. ברזל בנורמה אבל בתחתית שלה. אני לא יכולה לסמוך על האוכל כרגע...)
ורד_לב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ורד_לב* »

גילה, לגבי שמן? זה בד"כ פחות רלוונטי. בנושא הדגניים ושאר ירקות אני מבינה, אבל עם שמנים אין עד כדי כך הרבה בעיות. לפחות עד כמה שידוע לי.
עוגיה, פלוריויטל- בקבוק זכוכית עם נוזל שחור טעייייים :-9 (לדעתי לפחות, אל תסקלי אותי אם זה לא ימצא חן בעינייך).
יש בסופר פארם ובגן שמואל.
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_ג* »

חברות יקרות.
ברזל 10 זה ברמת הרצפה בערך.
אתן מתכוונות להמוגלובין 10...
תינוק עם המוגלובין 10 - השאלה מתי בדקו. בזמן מחלה המוגלובין יורד בכ- 1 גרם לדציליטר, ואז ייתכן שכרגיל יש לו 11...
המוגלובין 15 יכול להיות גם בעת התייבשות (את שותה מספיק?)

<לגבי כל השאר, שרון ג חוששת לפצות את פיה בדפים כאלה.>
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

אתן מתכוונות להמוגלובין 10
סליחה, כמובן. חשבתי שלזה היא התכוונה.
שרון_ג*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_ג* »

ראיתי לפי מה שכתבת שלזה התייחסת :-)

אבל רציתי לתקן כי זו שגיאה כל כך נפוצה.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, ורד, בהתחלה אמרתי לעצמי "אבל זה דף להפחדה ואני לא רוצה להיות בו מעודנת. מי יפחיד אותה אם לא אני?"
אחר כך אמרתי, טוב, נו, בסדר, ורד. וערכתי.
לילה_טוב*
הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי לילה_טוב* »

אתן מתכוונות להמוגלובין 10
כן, סליחה. וגם לפלוריויטל (לבנות שלי ממש לא היה טעים). כתוב עליו - חמישה ימים אחרי הפתיחה. יכול להיות?
ותודה על התשובות.
מיכל_שץ*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

_למה צריך כ"כ הרבה מבחר?
>כשורד עבדה בחנות טבע, היא לא הבינה למה יש כ"כ הרבה סוגי שמן על המדף<_
בגלל הטעם, אוכל גם קשור למערך הרגשי שלנו, לא כך ורד?
שרון_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_א* »

או ואו, בדקתי ביומיים אחרי שהשארתי את ההודעה, ורק אתמול לא בדקתי, ואז כולם כתבו ביחד...
אז ככה, הB 12 שלי ברמות כאלה מידי כמה זמן, ביקשתי מהרופא בדיקה כזו, כי אני מכירה את עצמי.
אני כבר מזמן לא צמחונית (הייתי 9 שנים, הפסיק לי המחזור והתחלתי בהוראת רופא לאכול בשר, כי לא בא לי על הזריקות).
אנחנו אוכלים בשר לפחות פעם בשבוע, בדרך כלל אדום, בגללי.
יש לי כנראה בעיה של ספיגה או של יכולת איחסון של החומר הזה.

אני לא חושבת שאני מסוגלת לקחת הרבה ויטמינים (שונאת לקחת כדורים..), אבל אני אשמח לכל אפשרות למצוא מזון שמכיל את הדברים שאני צריכה.
אני בן אדם שאוכל יחסית בריא. אני לא יודעת מה הסטנדרטים פה, מדברים על מה צריך לעשות, לא ברור כמה מזה ישים.
אני לא אוהבת להתעסק סביב אוכל. אני אוהבת להנות מאוכל, אני אוהבת לבשל. אני לא יודעת ולא יכולה להיכנס ללופ של אכילה ואשמה. זה קרה לי יחד עם כל הבנות כשהייתי בת 16- 17, ומאז היתה לי תובנה והפסקתי.
אני חושבת שאכילה בריאה מתחילה ברגיעה.
אני מסכימה בהחלט שצריכה להיות לנו אחריות לגבי אכילה נכונה , ויש דברים שצריך לתגבר.
אני לא בטוחה שאני הולכת להיות מושלמת :-)
עין_הסערה*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34
דף אישי: הדף האישי של עין_הסערה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי עין_הסערה* »

_תינוק עם המוגלובין 10 - השאלה מתי בדקו. בזמן מחלה המוגלובין יורד בכ- 1 גרם לדציליטר, ואז ייתכן שכרגיל יש לו 11...
המוגלובין 15 יכול להיות גם בעת התייבשות (את שותה מספיק?)_

שרון ג האם את אומרת שהתייבשות "מסמיכה" את הדם ולכן ייתכן מוגלובין גבוה יותר?
האם יש תופעה הפוכה בשתיה מרובה, (היינו שההמוגלובין ייראה נמוך יותר כי הדם יותר דליל?)
איזה עוד "זיופים" את מכירה במדידת המוגלובין?
(רלוונטי לדף בקשה חשובה מבשמת אבל כתבתי כאן כדי שתראי)
שרון_ג*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_ג* »

עודף נוזלים אנחנו מיד משתינים, לכן פחות משפיע.
שרון_ג*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_ג* »

Hemoglobin
זו לא ה' הידיעה...
Heme זו טבעת שהברזל יושב במרכזה
גלובין-זה שאר החלבון
נורית_מ*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי נורית_מ* »

שרון א,
אני לא חושבת שבשר פעם בשבוע יעזור לך עם ה-B12 בשלב הזה. במיוחד אם לדעתך הבעיה היא בספיגה.
את לא חייבת לקבל זריקות, יש לסולגאר כדורי B12 למציצה מתחת ללשון שהם אפקטיביים בדיוק כמו הזריקות (הויטמין מגיע ישירות למחזור הדם בלי לעבור דרך מערכת העיכול ולכן זה טוב במיוחד למי שיש בעיות בספיגה). אני לקחתי במשך חודש את הכדורים האלה ורמת ה-B12 שלי הכפילה את עצמה.
את הכתבה הזו השארתי לרופאה שלי על השולחן.
שרון_ג*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_ג* »

לא רק לסולגאר.
לוקחים 1000 מק"ג מתחת ללשון יום יום במשך שבועיים, ואח"כ פעמיים בשבוע.
שרון_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_א* »

מסוף שבוע שעבר התחלתי לקחת מולטיויטמין,
שמכיל 12 מק"ג B12
60 מ"ג ברזל, 25
מ"ג מגנזיום, ועוד כל מיני.
אני לא יודעת אם זה מספיק, אבל בניגוד למולטיוויטמינים שלקחתי בהריון הקודם, שעשו לי צרות והעפתי אותם, זה הספציפי לא עושה לי בעיות עיכול.
יש לי נסיון טוב מאוד עם סולגאר (ברזל עדין, בהריון הקודם), ואני אשמח לנסות את ההצעה שלך.
עוד לא מצאתי כאן סולגר, יש כאן כל מיני מותגים חליפיים (שוויץ), יש לי מהארץ איזה B12 של סולגאר, שבבדיקה שעשיתי עכשיו, שיצא מתוקף לפני חודשיים.

אה, ואני ממאותגרי YNET (הם דורשים תשלום מישראלים בחו"ל).
אני חושבת שגילה יודעת איך עוקפים את זה, כשבאים לתת קישור.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

יש לי כנראה בעיה של ספיגה או של יכולת איחסון של החומר הזה.
יכול להיות. להרבה מאיתנו יש.
גם לתינוק שלי יש, ובזכות עצות טובות שקיבלתי בדף בקשה מיוחדת של בשמת הגעתי להרבלוג בשם שרון קוצר, שהכין לתינוק שלי טיפות להגברת הספיגה - וזה עובד! זה אפילו איפשר לגוף שלו להתחזק ולקבל את סירופ הברזל התעשייתי ולספוג אותו! (כן, אני מתלהבת) אז אני ממליצה מאוד להיעזר בו. הטלפונים שלו בדף הנ"ל. ובוודאי יש עוד כאלה, שאני לא מכירה.

דבר שאני גיליתי, וכתבתי עליו בדף אחר (אוף, לא זוכרת איפה), זה שאנשים כמוני (אולי דומה לך, נטייה לאנמיה ועוד כמה דברים) צריכים לאכול בשר כל יום, כל יום.
התזונה הזאת צריכה להיות יומיומית.
פעם בשבוע, למי שיש חסר, כנראה לא מספיקה. כאשר נאלצתי לאכול בשר כל יום ואפילו פעמיים ביום בגלל הבן שלי (סיפור ארוך, את יכולה לראות בדף שהזכרתי) - פתאום חל אצלי שיפור אדיר. אני מדברת על כמות של 100-200 גרם בשר בקר ביום. בשר במרק גולאש, שבושל בישול איטי עם ירקות (יש לזה כנראה משמעות לגבי הספיגה וכו').
מהחומר שקראתי הבנתי, שיש חשיבות גם להוספת עצם למרק. אפילו אם את לא אוכלת את העצם או את תוכנה (בשבילי זה איכס), זה כנראה משחרר ויטמינים ומינרלים מסוימים למרק, שמגיעים אלייך פשוט מהנוזלים של המרק, והם חיוניים לגוף שלך ושל העובר.

אז לגבי "מה שצריך לעשות" - את יכולה להתחיל משלושה דברים מחזקים, שעולים לי בראש בהקשר של מה שכתבת:
א. לנסות לאכול בשר כל יום (במיוחד בתבשילים, כגון הגולאש, ותראי את המרק של ווסטון פרייס למעלה בדף, וכן הלאה).
ב. לנסות לקחת כמוסות שמן דגים כל יום (ראי בתחילת הדף התייחסות לכמויות וזמנים).
ג. לנסות לקחת טיפות לשיפור הספיגה. אגב, אני ממליצה גם על פלורדיקס לברזל - אצלי בהריון הסתבר לי שזה היה התכשיר שעבד הכי טוב, לעומת הפריפל והאחרים.
תבשיל_קדרה*

תזונה ללידת תינוק בריא

אכן. שכחתי שאת זקוקה ל זה
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

הכתבה מ- YNET מדהימה! מחזקת את כל מה שאני אומרת בדף הזה, כולל חוסר המודעות של הרופאים וחשיבות המזון מן החי!
שרון_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_א* »

יש לי פה חברה טבעונית שאני אמליץ גם לה לקרוא.
יש לי כמה שאלות, אני אחזור אחרי שאקרא.
אם_פי_3*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לילה טוב - לפלורויטל/פלורדיקס (כל הסדרה) יש משך חיים קצר יחסית, בגלל שהם לא משתמשים בחומרים משמרים. אם אני זוכרת נכון (מפעם), אז יותר משבוע, אבל יכול להיות שיש הבדל בין המוצרים. מה שכתוב (ואני מודה שהשתמשנו גם קצת אחרי).
שרון_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_א* »

חבל על הזמן!
לפי הכתבה המצב שלי על הקרשים. העניין הוא שלפני ההריון לא היתה לי בכלל עייפות, ועכשיו אני תמיד משייכת את זה להריון.
ואגב, במכבי עד לפני שלוש שנים הקו התחתון של הנורמה עמד על 157 מיקרוגראם B 12
אני אעשה היום חיפוש אחרי סולגאר שאפשר להשיג פה.
יש לי כמה שאלות לבשמת,
לא שיגע אותך לאכול בשר כל יום? כי אותי זה מרדים לגמרי, עיכול בשר דורש כל כך הרבה מהגוף שלי. גם עם ביצים יש לי בעיה דומה. אם כי פחות, ואני עוד קצת עם בחילות והביצים שאני מצליחה לאכול הן כאלה שאני מחביאה לעצמי בתבשילים או מאפים..
מה נותן שמן דגים בעצם?
מה זה משפר הספיגה? מה הוא מכיל והאים זה לא מסוכן לקחת כל כך הרבה חומרים חדשים לגוף בזמן הריון?
מיכל_שץ*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

לא שיגע אותך לאכול בשר כל יום? כי אותי זה מרדים לגמרי
תאכלי לפני השינה
ה_עוגיה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הלכתי לקנות ברזל והיתה שם התלבטות בין פלורויטל לפלורדיקס שהם שניהם של אותה חברה עם אותו רעיון רק שמינוני הברזל ושאר הויטמינים שונים והפלורדיקס מיועד לילדים (לפי דברי הרוקח ולפי הפונט הילדותי שלו).
אבל מה שהפתיע אותי היה שהרוקח אמר לי שזה לא מתאים לנשים בהריון כי יש בו ויטמין C ובהריון מומלץ לצורך כמות מוגבלת של ויטמין C (הרוקחת השניה אמרה שמה שיש בפלורדיקס זה בגבולות המותר).

מומלץ להגביל צריכת ויטמין C?
איך זה מסתדר עם ההמלצה בראשית הדף לצרוך ויטמין C בכמות שכונתית?

ובכלל, כמה ברזל לקחת? אם אני בעניין של טיפול חרום להעלאה מהירה של הברזל.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא שיגע אותך לאכול בשר כל יום?
כן, בעיקר בגלל שאני לא אוהבת. אבל אצלך נשמע שהמצב יותר בעייתי בגלל החסר היותר גדול.

שמן דגים - ויטמינים ומינרלים חיוניים, חומרים נוגדי דלקת וחומצות אומגה 3 שהוכחו במחקרים כמשפרות את התפתחות המוח גם של עוברים וגם של תינוקות יונקים שאמם לקחה את התוסף.

משפר הספיגה - טיפות צמחיות. לא מסוכן: דברי עם שרון קוצר. הוא כתב על זה אפילו מאמר ב"שורר", עיתון המיילדות האחרון, ויש לי עותק אם את רוצה!
עידית.ק*
הצטרפות: 06 מאי 2004, 14:20

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי עידית.ק* »

סליחה אם כבר הוסבר בנידון, פשוט העיניים שלי כבר לא רואות ואני לקוראת ממש את כל הדף.
האם שמן שראיתי היום בחנות טבע - שמן מדג סלמון - אומגה 3 מתאים?
שרון_ג*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_ג* »

למיטב הבנתי כן. וצריך לקחת כמוסה אחת על כל 10 ק"ג משקל גוף, אם הבנתי נכון, וכמה שיותר מוקדם במהלך היום.
לשמור במקרר.

<שרון משתדלת להקשיב בשיעורים פה, ותשמח לתיקונים>
שרון_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_א* »

לא מצאתי היום את הסולגאר. יש מותגים אחרים מומלצים או לקחת מה שהרוקחת תציע, כל עוד זה בלקיחה תחת הלשון?
זה נראה כמו גלובולי של הומאופטיה?
גם בשביל המשפר ספיגה, אני צריכה מותגים, שמות , ערכים, הכל, כי אני לא בארץ.

מה שכן, אני מכינה היום חורשתה בזבזי, השגתי סוף סוף מתכון. זה מאכל פרסי שאוכלים עם אורז, ויש בזה הרבה בשר, שעועית אדומה, וטונות של ירוקים (3 כוסות, ועם הכמויות הזערוריות שמוכרים כאן, זה עלה לי בערך כמו הבשר). בכל מקרה תיכננתי להכין לשבת, אבל עכשיו אני עושה את זה עם כוונה..
אני אשמח לקרוא את המאמר, יש אפשרות לשים את זה על המחשב?
שרון_ג*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_ג* »

שרון, איפה את?
ורד_לב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ורד_לב* »

התבלבלתי כבר עם 2 השרוניות, אז לזו שיש לה 12-B נמוך וגרה בשוויץ.
נשמע שיש לך בעיית ספיגה וכדאי מאד לטפל בה. לא בטוח שיעזור בכלל אם תאכלי כמויות גדולות של בשר, כי לגוף לא יהיו משאבים לטפל בזה.
מאד ממליצה לך לפנות לטיפול נטורופתי / סיני/ בסגנון היכן שאת נמצאת. ויפה שעה אחת קודם.
רק כדי לסבר את האוזן- גם אם הרמה הנמוכה במכבי, או בכללית, או בלאומי היא 100-200 מק"ג זה ממש לא אומר שזה נורמלי.
מבחינתי כל מה שנמוך מ-400 מק"ג הוא לא תקין. יש הבדל בין הויטמין במאגר והויטמין הזמין. הבדיקות לא עושות את הדיפרנציאציה ביניהם ומכמתות את הכל, כך שבפועל לא נדע מה באמת זמין לגוף!
בכלל עדיף להסתמך על דעה מומחית בעניינים שכאלו- כזו הרואה תמונה רחבה יותר הכוללת את כל תיפקודי היומיום שלך, סוג הפעילות שאת מבצעת, עבודה, שעות שינה וערות, מצב רפואי ועוד ועוד.
באינטרנט יש נטייה לפשט מאד את הדברים ולהתבונן רק בפן צר יחסית שלהם, לאו דווקא בגלל חוסר מקצועיות, אלא מפאת קוצר היריעה.
ורד_לב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ורד_לב* »

אה, ומיכל לגבי עניין הטעם בשמנים- הוא לא עד כדי כך דומיננטי (לטעמי לפחות) כדי שיהיו לך 3-4 סוגי שמנים שמחירם נע בין 40-60 ש"ח לבקבוק :-S
כמובן שאישית אין לי בעיה עם זה, פשוט אני לעתים חושבת שככל שההיצע גדול יותר רב הבלבול!
שרון_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_א* »

בארץ, ברפואה הקונוונציונלית עשו לי בדיקות מקיפות בעניין הספיגה, כולל קולוסקופיה, והכל היה תקין.
הייתי בטיפול אצל וולמה בת"א, שהוא רופא הודי, והמסקנה שלו הייתה שבעיות הספיגה קשורות במתח פנימי שיש לי והמליץ בחום על יוגה. מה שאכן שיפר את המצב. בכלל ובפרט. הוא גם נתן לי אבקות לקחת עם האוכל, וסה"כ היה בסיידר.
כאן הפסקתי לעשות יוגה בהדרכה, עקב מצבינו הכלכלי הרעוע. האיש סטודנט, ושלושתינו חיים רק מהמילגה שלו, מצב שלא היה ברור מראש, כי הייתי בטוחה שאני אוכל להשיג עבודה אף על פי שאין לי אישור.
כך או כך, לאחרונה השגתי איזה עבודה קטנה, יחד עם עידו, כך שאני אוכל לממן יוגה ואני מקווה שזה ישפר את המצב.
הליכה לנטורופת כאן משמעה קרוב ל-1500 ש"ח לפחות.
הביטוח הרפואי כאן שונה מאוד מאשר בארץ.
אני משלמת קרוב ל600 ש"ח על הביטוח כל חודש , ובנוסף, עד שלא אגיע לסכום שנתי של 5000ש"ח ששילמתי בעצמי לרופאים, אני לא אקבל מהם החזרים. אני בכלל לא הולכת פה לרופאים, הלכתי פעמיים לגניקולוג בשנתיים האחרונות, ולמזלי מאז ההריון, הביטוח משלם על ביקורים אצל גניקולוג. על בדיקת הB12 הייתי צריכה לשלם בעצמי, כי זה לא נחשב לחלק מהסל הבסיסי של ההריון.זה נחשב לבעיה שלי, שקשורה למצבי הבריאותי בלי קשר להריון (הבדיקה עלתה לי קרוב ל 450 ש"ח).
בקיצור, אני לא בטוחה שאני אגיע כאן לנטורופת, אבל אני בהחלט חוזרת לעשות יוגה, ואני אקח מהתוספים שהמליצו לי כאן.
שרון_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_א* »

אני מסכימה איתך במאה אחוז שדרוש כאן משהו יסודי, אבל זה אומר שנצטרך לא לאכול חודש...
<שרון מגזימה, אבל הבנת את הרעיון>
תבשיל_קדרה*

תזונה ללידת תינוק בריא

יואו! שרון! כ"כ מסובך לעשות בדיקות, שאצלינו כאן ברורות מאיליהן (וכן נחשבות קשורות להריון)...
טובי_י*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טובי_י* »

וואי בשמת, קבלי כל הכבוד ענק על כמות המלל והאנרגיה שאת משקיעה כאן.. מאיפה הסבלנות?! גמני רוצה!

<בפעם האחרונה שטובי נתנה מחמאה לבשמת, היא חטפה על הראש, מקווה שזה לא יקרה שוב>
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

הבנתי שקמח וסוכר לבן הן קלוריות ריקות. הבנתי שבלאכול מלא יש ויטאמינים ומינרלים.(?) עדיין לא ברור לי ההבדל ביניהם.
<מונו לא מבינה כשאומרים לה "ככה זה">
ורד_לב*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ורד_לב* »

שרון א אם בא לך את יכולה ליצור אתי קשר "במייל" [email protected] ואולי אוכל לעזור לך גם מהמרחק.
מונו נוקי יש לי רעיון שאולי יתאים: נסי תקופה מסויימת לאכול מזונות מלאים, ראי איך התחושה בגוף ואז נוכל לחזור ולדבר על זה. מה דעתך?
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

עדיין לא ברור לי ההבדל ביניהם.
ואני בטיפשותי התבלבלתי ולא הבנתי מה את שואלת בדיוק.

ב"לבנים" אפשר להגיד ש"קילפו" מהם את כל הויטמינים והמינרלים (ונוסף על זה גם העבירו אותם תהליכים כימיים מזיקים, כמו הלבנה, אבל זה מילא). הם נותנים כמות מסוימת של אנרגיה (שאותה מודדים בקלוריות), אבל ללא ערך תזונתי.
ב"מלאים" נשארו כל הויטמינים והמינרלים שהגוף שלנו זקוק להם. כלומר, מהם את מקבלת גם את הקלוריות וגם את הערך התזונתי.
זה הבסיס, על רגל אחת.
עכשיו אולי תוכלי להסביר איזה חלק השארתי לא ברור? אחרי שתסבירי, אז ורד או אני בוודאי נוכל לענות.
מנג_בין*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מנג_בין* »

האם ניתן להחליף שמן דגים בשמן זרעי קנביס?
מיכל_שץ*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

מה עם שמן נבט-חיטה, הבנתי שגם בו יש אומגה 3.
ורד - אני ממש מרגישה בהבדלים בין הטעמים של השמנים, לשמן זית יש טעם מאוד חזק (בשבילי) ולכן אני מחפשת משהו עם טעם עדין, מודה ומתוודה עוד לא ניסיתי שמן שומשום כי עוד לא מצאתי חנות טבע. ת'אמת גם לא חיפשתי... מה את ממליצה? (אנחנו שתינו מאותו הכפר)
שרון_ג*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שרון_ג* »

זרעי קנביס לא עדיף לזרוע ואח"כ לעשן את התפרחת?
:-)
שליחת תגובה

חזור אל “לפני ההריון”