אני אשמח להסביר.
(אגב, לא היה לי קושי בחיברות עם ילדתי. חיברות זה תהליך התאמה של ילד לתרבות ולחברה. זו לא היתה הבעיה. אבל אני אתייחס למה שאני חושבת שהתכוונת.)
אני אומרת (וזה, כאמור, מוכח מחקרית באופן בלתי משתמע לשתי פנים) שיש רכיב ביולוגי מובהק בגידול ילדים - משתתפים בזה הורמונים שמשפיעים על רגשות, משפיעים על התנהגות, על היקשרות לילד ועוד. כל כך הרבה, שתקצר היריעה מלתאר, ויותר מזה, היריעה היא רק דו מימדית, ויש כאן עוד מימדים שיריעה בכלל לא יכולה לתפוש.
האם זה אומר שאי אפשר? ברור שלא. אפשר, ועושים. כמו שאפשר להאכיל בתמ"ל למרות שזה פחות עדיף מהנקה (כמשתנה מבודד לגמרי. לא כחלק ממערך שיקולים. שלא יתחיל פה ויכוח על זכותה של האם לקריירה.

האם זה אומר שזה לא מוסרי? שאלה מעניינת. תלויה במוסר האישי. אני חושבת שכמה אנשים הסבירו כאן למה ספציפית פונדקאות (בניגוד לאפשרויות אחרות) איננה מוסרית בעיניהם, ללא קשר למין ההורים המגדלים.
האם זה אומר שזו "זכותם"? זכות, מסתבר, גם היא עניין מאד מורכב. היא אישית, היא תרבותית, היא חוקית, היא חברתית, היא משפחתית, היא קהילתית... היא משפיעה בהרבה מאד רבדים על כל המארג. זכותם? תלוי את מי שואלים. אני בטוחה שיש לא מעט רבנים שיפקפקו בזכות הזאת. אז? מה קובע את הזכות? הרוב? אני?
ונניח שמי שקובע זה ההורים עצמם, הם לא צריכים להתייחס לדברים שמחוץ ליריעה? האם הם יכולים? לדעת מה זה להיות בהריון? מה זה ללדת? מה זה לוותר על צאצא שגידלת ברחמך תשעה חודשים? (אני לא מוכנה לעשות את זה בעד שום הון שבעולם.) האם הם יכולים לדעת מה זה להיות תינוק שאיבד את אמא שלו ברגע הלידה? שלא ינק?
אז התשובה הישירה והקלה היא - לא. הם לא יכולים.
האם זה פוסל אותם להורות? ודאי שלא. כי הם יכולים לנסות להבין, והם יכולים לתת המון.
אלא מה, במקרה הספציפי של פונדקאות מאד קשה להגיד שהם יכולים לתת יותר. שזה אמור להיות טיעון המחץ. זה עובד אם מאמצים, או אם הילד ממילא היה מקבל מעט. אבל זה לא עובד אם מייצרים תינוק יש מאין. את מבינה?
אני שמה לב, שכמעט אף אחד, כולל אני, לא התייחס לעניין מין ההורים המגדלים. אני חושבת שזה פשוט לא האלמנט הבעייתי בסיפור. אני חושבת שפונדקאות היא בעייתית בלי קשר למין ההורים המגדלים. אני חושבת שאימוץ ילדים שזקוקים להורים זה עדיף מהרבה מאד בחינות גם על פני גידול ילדים מפונדקאות, גם על פני הולדת ילדים שלנו, אפילו אם רק מסיבות אקולוגיות בלי שום התייחסות למוסר בין-אנושי... (יש גם מוסר אקולוגי ומוסר בין מינים ביולוגיים, אבל אני לא רוצה לסבך את התמונה רק בגלל חשבון עתיק עם ז'ראר

נראה לי שאת קפצת בגלל הנושא החד-מיני, ובינתיים חוץ מהודעה אחת קצת חשוכה לא היתה כאן התייחסות שלילית להורות חד מינית, ואליס בגלל האימוץ.
אז תודה על ההזדמנות לחדד, להביא מחקרים, לצטט, להתבטא ולפתח את הדיון הלאה.