האם באמת חשוב שהתינוק יישן דווקא בערב?
מה שטבעי, נראה לי, זה שהתינוק יישן פחות או יותר(!) לפי שעות האור והחושך. בקיץ הגיוני שזה יהיה מעט יותר מאוחר. אבל שינה בלילה קשורה לייצור
מלטונין , להפרשת הורמון גדילה, לעיבוד מוחי של חוויות היומיום, להרבה תופעות שאמורות להתרחש בזמן זה של היממה, וקורות במשך השינה ולא בעירות. לטעמי האישי לא בריא שתינוקת תתעורר לזמן ממושך באמצע הלילה (מבחינתה, גם אם עבורכם זה ערב) ותתחיל "לחגוג".
בבוקר היא קמה איתנו, מאוחר, אבל במשך הבוקר לפני הקימה מרבה להתהפך ולהתגלגל במיטה, בלי להתעורר אבל גם בלי ממש לישון. אני קמה מבוקר כזה מותשת ביותר
אולי כי השעות שלכן לא חופפות? היא אתכם במיטה, לכן נשארת שם, אולי קצת עייפה מהלילה, אבל בעצם ערנית לגמרי - אולי השעון הביולוגי האישי שלה מצביע על קימה בשעה שבע, נניח, ואתם קמים בעשר? יש כאן חוסר חפיפה בין שעות ההורים לשעות הילדים, שבדרך כלל ההורים משלמים את מחירה (בעיניים טרוטות). אצלכם הילדה מתאימה עצמה אל המבוגרים, אבל מעבר לרמה מסוימת אני לא בטוחה שזה מועיל לה.
זה לא אומר שתתחילו להנהיג סדר יום לפי הלוחשת, אבל אולי בוקר אחד תקומו איתה (לפחות אחד מכם, למרות שאולי זה נשמע מהפכני
זה פחות מתיש מאשר מישהו ערני שחוגג לכם על הראש כשאתם מנסים לישון), ובאותו ערב תשכיבו אותה לישון במועדה, תנהיגו חושך ושקט באזור השינה שלה ותחזיקו אצבעות שלא תתעורר (כיוון שקמה בשעה שלה, אולי גם תהיה עייפה במידה ראויה ולא תהפוך ערנית באמצע הלילה). זו יכולה להיות פתיחה לסידור טוב יותר של היום והלילה. זה אמור לזרום ולהיות קשוב לצרכים שלה, לא איזה משהו שהנחתתם מלמעלה. פשוט רואים מה עובד ומה לא.
הקטונת (6 חודשים) מתעוררת כל 40 דקות, בעיקר בשינה במשך היום ובערב. מתעוררת בבכי ומתקשה להמשיך לישון, בעיקר אם אני לא יכולה להגיע תוך שניה, הבכי שלה מעיר אותה עוד יותר
האם הנקה מרגיעה אותה? חיבוק? ליטוף? שששש ארוך? עושים מה שמרגיע אותה...
אולי יעזור לך גם לקרוא ב
חמשת ה Sים להרגעת תינוקות (למרות שמתייחס לתינוקות קטנים יותר)
וגם לבדוק אם יש לה
תולעים בטוסיק , שאולי מציקות ומעירות בלילה
יש גם דף
למה פעוטות מתעוררים בבכי
ובכלל הרבה דפים רלוונטיים ב
מדור שינה @}