שאלות נפוצות בחינוך ביתי

בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי בשמת_א* »

כמה זמן זה קיים בעולם? זו תופעה חדשה, לא?
כל "מערכת החינוך" היא תופעה חדשה.
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי שירה* »

אני יודעת.
וחינוך ביתי חופשי שמדברים עליו באתר נכלל בזה, לא?
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אבל לחינוך ביתי בסביבה משכילה, בשאיפה לאפשר לילדים להגיע לאן שהם רוצים, להעמיק בכל נושא שיתאים להם, ובאטמוספירה חברתית כזאת שבה זה יהיה ממש מוזר אם הם לא יידעו אי-אלו דברים במתמטיקה, היסטוריה ועוד - כמה זמן זה קיים בעולם? זו תופעה חדשה, לא?
נראה לי שבכלל חינוך כמו שאנחנו תופסים אותו כיום הוא תופעה חדשה. חינוך במובן של טיפוח הילד - ובהקשר הזה לא משנה אם זה טיפוח למצוינות או "טיפוח פתוח" וכל מה שבאמצע - לא נראה לי שהיה קיים לפני זמננו. אולי כי ילדים, באופן הכי טבעי, גדלים בתוך חברה ששואפת להמשיך את עצמה; אם ההמשכיות דורשת ציד אז הילד יחונך להיות צייד, אם המורשת החשובה היא פילוסופיה - זה החינוך שהוא יקבל (יוון העתיקה?), ואם בימינו האדם יותר מתמיד הוא מרכז עולמו (מבחינתו), אזי הילד, כדי להיות חלק מהחברה שכה עסוקה בעצמה (בעולם השׂבע), מחונך לממש את עצמו/ למצות את הפוטנציאל/ ללכת בעקבות הסקרנות הטבעית שלו...
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי אבישג_א* »

_כמה זמן זה קיים בעולם? זו תופעה חדשה, לא?
כל "מערכת החינוך" היא תופעה חדשה._

למה בדיוק כוונתך במונח מערכת החינוך ? לבית הספר ? חינוך לעם ? חינוך מובנה ? ולמה כוונתך במונח תופעה חדשה - אני כלל לא בטוחה שזו אכן תופעה חדשה.
בחברה היהודית מוזכר מוסד המקביל לבית ספר עוד בסוף ימי בית שני, גם בחברות אחרות דובר על חינוך מובנה. את ילדי האצולה לימדו מורים מקצועיים מבחוץ, הם לא למדו מעצמם. פשוטי העם לרוב לא למדו באופן מובנה אלא את המלאכות הפשוטות אותם ביצעו הוריהם. לכן עד היום "חינוך לכל" נחשב סמל לחברה מתקדמת.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מקווה שזה המקום הנכון לשאול שאלה קטנה.
הילדה שלי בת 6וקצת, כיתה א. בסך הכל הולכת לבית הספר בטוב. אוהבת ללמוד- אבל-
בקצב שלה, בזמן שלה, עם המורות שהיא אוהבת. מיותר לציין כאן עד כמה לוחצים ומלחיצים
את הרכים האלו ואני לגמרי זורמת איתה. בנתיים לשעורי חשבון היא לא נכנסת אלא נמצאת עם
המחנך שלה בחדר מורים (הוא מקבל את זה ומכבד את זה). העניין הוא שלאט לאט מתברר לי שהלימודים שלה יצטרכו להיות
בדרך שלה. ואני מכבדת את זה לגמרי. מצד שני מבחינת בית ספר אני צופה שזו תהיה בעיה (כי עכשיו גם
לשעורים נוספים היא לא רוצה ללכת אלא ללמוד לבד בחדר מורים).

השאלה שלי תכ'לס- האם חוקית אפשרי לקבל אישור על חינוך ביתי (היא יום-יומיים בשבוע בבית בדרך כלל)? האם פרק זמן
קצר כזה של שהיה בבית נחשב "מספיק" לקבל אישור על חינוך ביתי? האם למעשה חינוך ביתי פוטר אותה
מכניסה לשיעורים גם אם היא במסגרת בית הספר?

תודה רבהמראש על כל התיחסות
נטע
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי שירה* »

נטע יקרה, הסתכלתי במפתח הנושאים ומצאתי את הדף התייעצות חוקית לגבי חינוך ביתי{{}}. נראה לך שהשאלה שלך תוכל להתאים לשם? אם כן, אולי עדיף באמת שתעבירי אותה כדי לאפשר לשני הדיונים לצמוח בנפרד @}

ריש גלית{{}}, תודה על תשובתך. אני עוד חושבת עליה.
ריש_גלית*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אני חושבת שמה שניסיתי לומר הוא שהשורש המשותף לדברים הוא צמיחת האינדיבידואליזם, המצאת המושג "גאון" וכו'. כולנו - מהמערכתיים ביותר ועד המסתגרים בדלת אמותיהם ביותר - תוצרים של המאה ה-18 "הנאורה".
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לחינוך ביתי בסביבה משכילה, בשאיפה לאפשר לילדים להגיע לאן שהם רוצים, להעמיק בכל נושא שיתאים להם, ובאטמוספירה חברתית כזאת שבה זה יהיה ממש מוזר אם הם לא יידעו אי-אלו דברים במתמטיקה, היסטוריה ועוד - כמה זמן זה קיים בעולם? זו תופעה חדשה, לא?

זה קיים בעולם מאז שהיתה סביבה משכילה, אם כי תמיד היה מדובר בבודדים. מה שאבישג כתבה על גל בשנות הששים וגאות בשנות ה-80, מתייחס לעליה מרמה של בודדים לרמה של 1-3% בארה"ב. אבל גם קודם זה היה קיים פה ושם. את יכולה לראות דוגמאות ברשימת בוגרי חינוך ביתי מפורסמים שאספתי פעם, ואם תשאלי סביב בטח תמצאי דוגמאות לאנשים "רגילים" שלמדו בבית (למשל סבא שלי התחיל ככה, רק בהמשך נכנס לבי"ס).

למה מעניין אותך "התקדים"? מה את רוצה ללמוד ממנו?
מאיה_ואליה*
הצטרפות: 27 יוני 2013, 10:02

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי מאיה_ואליה* »

שאלה: קטנה בת שנה ו4, איתי בבית, ורציתי לשאול מה אפשר לעשות איתה בבית? רעיונות הצעות, לפעמים אני מרגישה שאולי היא מפספסת כי לא הכנסתי אותה לגן, אבל לא רציתי שכבר תצטרך להתמודד עם "מלחמת הישרדות" וכל שאר, :) אשמח לתגובות ורעיונות , תודה
ריש_גלית*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי ריש_גלית* »

את מרגישה שהיא זקוקה לפעילות מיוחדת או שאת חושבת שתינוקות צריכים פעילות?

לתפיסתי תינוק בגיל הזה לא צריך פעילות מיוחדת, אלא בעיקר להיות עם אמא שלו. כמובן שסביבה מגוונת שיש בה צמחייה, אדמה, ילדים בגילים שונים, מבוגרים שאמא יכולה לדבר איתם - סביבה כזאת היא צורך אנושי בסיסי שבחיים המודרניים בדרך כלל קשה לספק. בטח בתוך דירה בעיר.
לכן - ממליצה להיות כמה שיותר בחוץ, אם יש חצר זה טוב, אם לא אז גינה ציבורית, חוף הים וכו'.
במצב כזה, בחוץ, ייתכן שלא תצטרכי לעשות כלום. פשוט לשבת לידה וליהנות ולנוח. תינוקות בגיל הזה יכולים להעסיק את עצמם די הרבה זמן בעלה, אבן, חול, בחקירת סביבתם, בהתבוננות בילדים אחרים.
את והיא לבד בבית זה קשה יותר.
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי טלי_ב* »

הבן שלי בגיל דומה, וזה מה שאני עושה:
יוצאים כל בוקר פחות או יותר באותה שעה לגינה שליד הבית. אם אני מקפידה על השעה יוצא שאנחנו פוגשים שם די הרבה את אותם ילדים, וזה נחמד בשבילו כי הם מזהים אחד את השני. לפעמים מישהו מביא איתו צעצוע נחמד וכולם מתגודדים בסקרנות סביבו.
אני צריכה לקום אמשיך אחר כך...
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי אבישג_א* »

מאיה, מישהי שאלה על כך ממש לא מזמן בדף מדור חינוך ביתי - את מוזמנת לעיין (בסוף הדף) בתשובה היפה של יונת שרון ,היא שאלה על כך בעוד דף וקיבלה הרבה תשובות מ בשמת א יונת שרון רסיסים של אור ואולי עוד - לא זוכרת עכשיו את שם הדף, אולי תשאלי את הכותבות.
מאיה_ואליה*
הצטרפות: 27 יוני 2013, 10:02

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי מאיה_ואליה* »

תודה רבה בנות, איזה כיף שאתן כאן :)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום רב,
אני מבקשת הפנייה והמלצות לגבי חינוך ביתי לבנים בכיתה ח.
האם להבנות תוכנית לימודים שבועית?
האם לנסח יחד הסכם?
תודה מראש,
חיה
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

תלוי מה מתאים לכם, למה אתם יוצאים לחינוך ביתי, מה המטרות שלכם...
יונת_שרון*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

ממליצה קודם כל להיפגש עם עוד משפחות באזור: מדור קבוצות חינוך ביתי.
לגבי שאר השאלות: אפשר לנסות ולראות מה מתאים לכם. אם מה שבחרתם לא עובד טוב בשבילכם, אפשר פשוט לשנות ולנסות משהו אחר.

בהצלחה!
הילד_בן_30*
הצטרפות: 25 פברואר 2015, 11:28

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי הילד_בן_30* »

היי.. אני לא מצליח למצוא חומר בנושא.. תוהה אם תוכלו לעזור לי פה..
האם ילד בחינוך ביתי (גיל גן כרגע הרלוונטי) זכאי לקבל מלגת לימודים ממשרד החינוך? אם כן, על איזה סכום מדובר? פעם בכמה זמן מקבלים?

אודה לעונים...!
שמנדובה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2014, 18:24

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי שמנדובה* »

כידוע לי אינכם זכאים לשום דבר עבור ילד בחינוך ביתי. לא משנה מה גילו.
הילד_בן_30*
הצטרפות: 25 פברואר 2015, 11:28

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי הילד_בן_30* »

אולי לא דייקתי בשאלה.. אם נרשמתי במועצה כמסגרת חינוך לא פורמלית וקיבלתי אישורים לחינוך ביתי וכו'
האם גם אז לא מגיע לילדים תשלום? (הרי עבור כל ילד במסגרת חינוך של המדינה מקבלים תשלום מהמדינה..)
תודה.
שמנדובה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2014, 18:24

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי שמנדובה* »

כן כן, הבנתי את השאלה. זו שאלה שרבים שאלו בעבר... והתשובה היא שעדיין לא. גם עם אישורים, אין מימון. המדינה משלמת רק למסגרות מאושרות של משרד החינוך, ולא לחינוך ביתי (אני חושבת שגם לא למסגרות פרטיות)
עדי*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 22:19

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

שליחה על ידי עדי* »

שלום רב,
רציתי בבקשה לדעת לגבי נתונים על משפחות בחינוך ביתי. אני יודעת שהמספרים אף פעם לא נכונים משום שמשפחות רבות מנהלות חינוך ביתי ללא אישור. אבל בכל זאת, איפה ניתן למצוא את הנתונים העדכניים ביותר בעניין הזה?
פניתי למשרד החינוך והם ביקשו שהפנייה תיעשה בהתאם לחוק חופש המידע :/
יונת_שרון*

שאלות נפוצות בחינוך ביתי

במשרד החינוך נתנו אישורים לכמה מאות משפחות.
בשטח יש כנראה מעל אלף.
למה זה חשוב לך?
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”