אוי אני לא מאמינה!
כתבתי לך המון, ועכשיו אני נכנסת לדף ואין זכר לכל מה שכתבתי )-:
אז ככה, אשחזר בקצרה:
אז מאיזה גיל היית ממליצה להוסיף מוצקים?
לא אני ממליצה, יש המלצות כלליות.
באופן עקרוני, חשוב לראות על התינוק סימני מוכנות למזון מוצק. הם מרמזים לנו שמערכת העיכול של התינוק מסוגלת כבר לעכל מזון נוסף על חלב האם. אפשר למצוא הרבה מידע על זה בדף
התחלת מזון מוצק ובדפים אחרים שאפשר למצוא בדפי האינדקס
מדור תינוקות ואולי גם מדורים אחרים, את מוזמנת לחפש באתר. יש המון מידע וטיפים טובים.
לגבי היֶקואנה - לא רק אצלם אלא אצל כל החברות אפשר למצוא את הנוהג של מתן מזון לעוס מפי האם לפי התינוק בתור שלב ראשוני בהתרגלות למזון מוצק. עם זאת, זה נוהג שעובד רק בחברות שחיות חיים טבעיים יחסית, ושהתזונה שלהם טבעית ומקומית, למשל הם מלקטים וצדים בעצמם את המזון שלהם. לכן גם אין להם עששת.
בחיים שמבוססים על מזון תעשייתי (שבא מבתי חרושת ושלא גידלת וצדת במו ידייך), ובחברה שבה אין כמעט אדם שלא עבר עששת בחייו - זה מסוכן, כי ביחד עם האוכל עוברים לפה של התינוק גם החיידקים בפה שלנו. החיידקים שיש
לנו בפה, מסוכנים לשיניים החדשות של התינוק, ולכן לא הייתי ממליצה לחקות את היקואנה בעניין הזה, או כל שבט אחר.
לעניין הזה אני גם ממליצה על הדף
הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף. שם יש מידע שקשור לעניין הזה.
עוד דבר: בשום פנים ואופן אנחנו לא יכולים לעכל עשב, ולכן הדמיון שלנו לעזים ושל התינוקות שלנו לגדיים מסתיים בהנקה... עובדה היא שתינוקות אנושיים גם לא מסוגלים לעמוד שעות אחדות לאחר הלידה, בעוד שהגדיים כבר עומדים, הולכים ורצים שעות אחדות לאחר ההמלטה. (-;
לגבי ד"ר שושנה גרוס: אני לא מכירה אותה ולכן אין לי מושג אם היא יודעת לאבחן בעיות ביניקה. אולי כן ואולי לא, אבל עובדה שהבעיה ממשיכה - אז מה היא איבחנה? מה לדעתה הקושי? מה הפיתרון שהיא הציעה? לא מצאתי בדף הזה, אולי כתבת בדף אחר?
לדעתי, המצב שאת מתארת דורש בדיקת מומחה. לא נראה לי שהבעיה נפתרה, ולכן אני שבה וממליצה לפנות אל ד"ר ליבוביץ או ד"ר צימרמן. אם דינה צימרמן לא נמצאת, אולי כדאי לנסוע לד"ר ליבוביץ. הרי אילו היתה בעיית לב והיו מפנים אותך לקרדיולוג, היית נוסעת גם עד חיפה לראות את המומחה, לא?