שאיבת חלב

אנונימי

שאיבת חלב

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: מדור הנקה.
מרכז שירות (ומכירה?!) של אוונט - רח' גיבורי ישראל 47 נתניה טל' 000 500 1800 אני רושמת כי לי לקח זמן למצוא ונראה לי רלוונטי פה - הם מחליפים (בכסף) חלקים שנשברו Pלונית אחרת
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
הצטרפות: 10 אפריל 2002, 21:51
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אמא_של_איסתרא_ובלגינא* »

אני לא יכולה להניק בכל הזמן אך איסתרא יונק הנקה מלאה. הבעיה היא שיש פעמים בהן אני שואבת וכל המנה מורכבת מהחלב הראשון- הדליל. מה עושים כדי לשפר? (אני אוגרת עכשיו במקפיא לשנת הלימודים).
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

גם אני חשבתי על רעיון השאיבה. איך זה נעשה עם ההרכבים השונים של החלב? (קדמי ואחורי) הרי הכל מתרבב, כמו בפורמולה בעצם (להבדיל אלפי הבדלות, כמובן). הרי זה כן משנה ליונק/ת לקבל את החלב הקדמי והאחורי בזמן המתאים, לא?
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

שאיבת חלב

שליחה על ידי גילה* »

ורד - משנה, אבל כמו שאמרת - עדיף על פורמולה.
לא היתי מיחסת לזה חשיבות, סתם מבלבל ומוסיף ושהו לדאוג בגללו.
אמא של איסתרא - אם זה ממש רק חלב קדמי, תשאבי יותר זמן, וגם האחורי יגיע.
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

שאיבת חלב

כמה יותר זמן??? בלי עין הרע יש לי מספיק ל5 ילדים (אמא שלי אומרת שיש לפי הצריכה) ולפעמים יש לי בקבוק של 260 מ"ל עם חלב שנראה לי דליל. יכול להיות שזה רק נראה לי?
גילה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי גילה* »

אם את רואה הבדלים בין שאיבות - הם קיימים. (המימי: תכלכל, השמנוני בצבע קרם).
אבל, כאמור - לא הייתי עושה מזה ענין.
ועוד אפשרות היא לשאוב אחרי הנקה, לפני שהספיק להצטבר חלב קדמי (המימי) חדש.
ורד_לב*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

איך באמת עושים זאת? יש לי משאבה ידנית של אוונט ואצטרך (אולי) לשאוב חלב ל3-2 ארוחות פעם בשבוע. מתי כדאי לי לשאוב? יום לפני? יומיים? לשמור במקרר? אילו בקבוקים מומלצים? אילו פטמות? זה משנה, נכון?
וכאשר אהיה רחוקה מהבית ומאומני אני צריכה להמשיך לשאוב לפי קצב אכילתה הרגיל נכון? שוב משהו בין 3-2 שאיבות. מה עושים עם החלב הזה? אין לי היכן לשמור אותו והיא לא תזדקק לו אלא רק אחרי שבוע...
אוף, מלא שאלות
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

שאיבת חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

ורד, פשוט תתחילי לשחק עם זה כמה ימים. התמונה תתברר לך בקרוב. לגבי החלב שאת שואבת כשאת רחוקה מאומני - הצטיידי בציידנית ונסי לבדוק אולי בכ"ז יש מקרר בסביבה.
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

שאיבת חלב

ורד אני כבר עם מחלבה שלמה בהקפאה כך שאני מוציאה במוצש ערב מההקפאה וניתן להשתמש בבוקר(אני מפשיר במקרר כדי שלא יתקלקל בחוץ).ביום א' אני שואבת וכך יש לי בשביל יום ב' ואת מה שאני שואבת ביום ב' אני שומרת בהקפאה עד מוצש וכו'.
אוונט הכי טוב גם הבקבוק וגם המשאבה. ניתן להקפיא בשקיות מיחדות או בבקבוקים(אני קניתי מס' בקבוקים זולים והם משמשים לזה).
בשביל הפעם הראשונה שתעדרי תשאבי את מה שנשאר אחרי אורחה כדי שלו יהיה לך חלב בזמן נוסף ולאט לאט תרכיבי ארוחות שלמות.
במקרר חלב מחזיק שבוע ובהקפאה עד 3 חודשים. חשוב לכתוב תאריך יצור...
גילה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי גילה* »

ורד - הנה טיפים לשאיבה שכתבה יועצת הנקה (גבי היא יועצת הנקה מוסמכת חדשה, אחות ט"ח באיזור כרמיאל).
ורד_לב*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

תודה בנות על הכל, אבל למזלי כרגע הלימודים כנראה יצחילו רק בדצמבר- איזה כייף!!!!!!
גילה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי גילה* »

נהדר! (-:
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

כמה ימים אפשר לשמור חלב שאוב במקפיא?
שמעתי שמישהי שומרת חודשיים (!) וזה נראה לי מוגזם..
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אפשר שלושה חודשים, במקפיא שיש לו דלת נפרדת מדלת המקרר (כמו רוב המקריים הביתיים היום), ואם החלב נמצא עמוק.
כעבור חודש, הוא מאבד מערכו (אני משערת שחלק ממרכיביו היותר מתוחכמים מתפרקים), אך נשאר מזין.
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

שאיבת חלב

שליחה על ידי עידית* »

חזרתי לעבוד ובמהלך היום אני שואבת חלב.
בשבוע האחרון כמות החלב (השואב ) ירדה מה אני אמורה לעשות?
עידית
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

חברה שלי נתקלה בבעיה דומה.
היא התחילה להשתמש בכמוסות חילבה ומדווחת על תוצאות טובות.
הכמוסות הן: סופר-חילבה של NatureLife והיבואן ניתן להשגה ב03-5384555

כאן http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-134 ... 75,00.html את יכולה לקרוא על חברתי הנוטפת (-;
אורנה_עמוס*
הצטרפות: 06 יולי 2003, 09:47
דף אישי: הדף האישי של אורנה_עמוס*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אורנה_עמוס* »

שלום לכולן
שמי אורנה בתי נטע בת 3.5 חודשים.
אני שואבת חלב במדלה מיני אלקטריק, פעמיים נטע שתתה 90 cc מבקבוק ועכשיו שוב מסרבת.( כנראה טעות שלנו שלא הקפדנו כל יום, ועכשיו צריכים להתחיל הכל מחדש)
בכל אופן, באוקטובר אני חוזרת ללימודי התואר השני ואעדר ליום שלם מהבוקר עד הלילה. כמה חלב להשאיר? בתוספת אקסטרות למקרה שתרצה יותר?
כשאצא ללימודים היא תהיה בת 5 חודשים (וואו)... כמה "מצופה" מילדה בגיל זה לאכול?
אשמח לעצות.
סתם לשתף אתכן בחלום: שתהה אימא נוספת בסביבתי שנניק במשותף את הילדים, כשהיא או אני נעדרות, - נראה לי פתרון נפלא לכל " הבקבוקיידה" המעיקה והמחלבה הקטנה שפתחנו כאן.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

זה מאד שונה מילד לילד, ולא ניתן לדעת.
הבן שלי שותה כ-400 CC בתשע שעות - אבל הוא לא היה סרבן בקבוק.
בהתחלה השארתי יותר (600) כי חשבתי שיאכל יותר. כשראיתי שלא צריך, הסתפקתי בזה + 200 סמ"ק קפואים במקרר בגן + דוגמיות מטרנה, למקרה שכלו כל הקיצין (והחלב) (ואצלנו יש בד"כ גם אבא זמין להביא מהמלאי שבבית).
החישוב הממוצע הוא של 150 סמ"ק לכל ק"ג משקל גוף, ליממה. עפ"י זה בצעתי את ההערכה הראשונית, ואח"כ ביצעתי התאמות, לפי המציאות (שיכולה להיות שונה מאד מהממוצע. בין תינוקות שאוכלים מבקבוק מינימום, ומשלימים אח"כ יניקה, לתינוקות ששותים יותר מהממוצע).
אגב, עפ"י ארגון הבריאות העולמי (ותודה ל מסעדה הניידת על התיקון), עדיף חלב שלך לא בהנקה, על פני חלב של אמא אחרת, בהנקה.
אורנה_עמוס*

שאיבת חלב

כרמית
תודה, כלומר אני צריכה להכפיל 150 סמ"ק X 6 ק"ג = 900 סמ"ק.
עכשיו השאלה איך אני יוצרת בפריזר סטוק כזה? זו כמות אדירה.. במשך היום יוצא פחות חלב מאשר בבוקר.ואת זה של הבוקר אני נותנת לתירגולי הבקבוק של המטפלת וגם זה לא מספיק.
מה עושים?
אורנה
אם_פי_3*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

900 סמ"ק זה ליממה (כולל לילה), וכאמור, גם זה בערך. אם היא שותה 90CC בארוחה, סביר להניח שלא תצטרכי כמות כל כך גדולה. כנראה שהיא מעדיפה לינוק, ובבקבוק אוכלת רק את המינימום כדי לא לרעוב. (זה טוב לך).
אני לא חושבת שאתם צריכים לעשות כל יום נסיונות בקבוק. כשהיא תצטרך, היא תאכל - לפחות ברמה של למנוע רעב, גם אם לא "בשביל הכיף".
לגבי יצירת מלאי - לאט לאט. אני שואבת כל ערב, בנוסף להנקה מלאה. זה התחיל מ-50 סמ"ק ועלה ל 150-200 סמ"ק לשאיבה. הגוף מתרגל. בנוסף, בימים שאני עובדת ולא איתו (אצלי זה לא כל יום), אני שואבת במשך היום, בערך את הכמות שהוא אוכל (אתמול יצא לי יותר...).
יש חשיבות ליצירת מלאי, כפי שקיבלתי הוכחה היום: ממש כשעמדתי לצאת מהבית, גיליתי שהבקבוקים טפטפו את עצמם למוות (והם שוכבים בשלולית לבנה, כולל "בגד להחלפה" ספוג לחלוטין בחלב (לפחות לא פליטות כמו בד"כ) - ומזל שיש לי מלאי מספיק כך שיכולתי פשוט להוציא שקיות חדשות מהמקפיא. בדיוק כשחשבתי איך להעביר למישהי את מרבית המלאי שלי, לשימושה... (בעלי מתעצבן כבר מכל השקיות שממלאות לנו את המקפיא ומתנפלות עליו כל פעם שהוא רוצה קרח, ונראה לי שהרוב לא יגיע לידי שימוש).
ה_עוגיה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אורנה, כשתהיי כל היום מחוץ לבית
לא תשאבי? בטח שתשאבי (פעמיים? כדי להקל?)
את מה שאת שואבת שימי במקרר, הביאי הביתה עם צידנית
והקפיאי לשימוש בהעדרך בשבוע הבא.

באוקטובר הילדה שלך תהיה בת יותר מ4 חודשים ואפשר להתחיל לתת לה מוצקים. זה יכול לחסוך לך ארוחה (לא על ההתחלה).

מה עוד?
900 מ"ל זה לכל היום. 24 שעות. בתוך אותו היום בו את נעדת - את בבית בשעות הבוקר המוקדמות לפני שאת יוצאת ובלילה מאוחר כשאת חוזרת. אם את מניקה במשך הזמן הזה אז זה חלק מאותם 900 מ"ל.

את לא צריכה להכין סטוקים של 900 ליום מעכשיו. כדאי להכין קצת ספיירים שיהיה שקט נפשי אבל לא יותר מזה.
את הספיירים את יכולה להכין בשאיבות בבוקר, לפני שהיא מתעוררת והשדיים מלאים.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אורנה, לפי החישוב, 900 סמ"ק הם ליממה. מחלקים ב 8, מספר הארוחות ביממה. את הרי לא תיעדרי 24 שעות, אלא בערך 8 או 10 שעות?
ורד_לב*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

עוגיה, 4 חודשים זה אולי קצת מוקדם למוצקים. צריך לחכות למוכנות של הילד/ה עפ"י רוב מדברים על אזור 6 חודשים לפחות. כשהם יכולים כבר להחזיק את עצמם, אולי כבר לשבת לבד, כשיש להם עניין באוכל שלנו ולא כשיש לנו עניין להאכיל אותם.
לאט לאט.
אורנה_עמוס*

שאיבת חלב

תודה לכולם,
לאביב - פעם בשבוע אני לא אהיה בבית מ 6:00 - 23:00 ( בהתחשב בעובדה שהיא ישנה בלילה ויונקת פחות, נותרו 7 שעות שכולן לילה). לפי החישוב שלי אני צרכיה להשאיר ליום כזה 600 סמ"ק + 100 סמ"ק אקסטרות?

עוד שאלה קטנה, החלב בבקבוק חומם, אכלה מעט. כמה זמן ניתן להשאירו בחוץ, עד שזורקים, אם תרצה להשלים את הארוחה? (חבל לי על "החלב שנשפך", אחרי מאמץ כה רב להפיקו)
אורנה
ה_עוגיה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אומרים שחלב אם מחזיק 6 שעות בטמפ' החדר.
כדאי לחמם כמויות קטנות ואז יש פחות שאריות.
וכשמגיעה הארוחה הבאה - לא לערבב ישן עם חדש אלא לתת את הישן ואחריו את החדש
(אם מחזיקים שני בקבוקים זה לא קשה)
כי כשמערבבים שני חלבים הם מקבלים את הגיל של החלב הישן
אביב_חדש*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אומרים שחלב אם מחזיק 6 שעות בטמפ' החדר
חלב טרי. לא כזה שחומם כבר. לכן כדאי לחמם כמויות קטנות.
אביב_חדש*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ועוד הסתייגות - תלוי בטמפ' החדר. בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס, בין 4 ל 6 שעות. ככל שהטמפ' יורדת, אפשר יותר שעות.
אם_פי_3*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אוף, מרגיז.
סיפרתי אתמול, שבדיוק לפני שלקחתי את התינוק לבית התינוקות, נשפך לי כל החלב, והוצאתי מיד מהמקפיא. בבית התינוקות, סיפרתי להם את הסיפור, ושמתי את השקיות על השיש, שיפשירו. בלחץ הזמן, לא חשבתי להסביר בדיוק מה לעשות עם השקיות, ורק אמרתי שזה כרגיל, חוץ מזה שבד"כ אני מביאה בקבוקים במנות מוכנות וכבר מופשרים (נוזליים, אבל קרים - שמה במקרר).
כשהגעתי אחה"צ, מצאתי שקית אחת עדיין שלמה - ועדיין בחוץ (והוא בדיוק אכל, ככה שזו לא היתה הכנה להאכלה). נאלצתי לזרוק אותה כמו עז, אבל בעיקר, אני מקווה שהילד לא קיבל חלב מקולקל שעמד כל היום בחוץ. אוף. חשבתי שיש להן הגיון סביר.
אגב - מישהי יודעת, אם יש עדיפות לחלב שרק קורר במקרר (מיום עד 5 ימים קודם) על פני חלב שכבר היה קפוא? (כלומר, האם עדיף לי לתת חלב מיום העבודה הקודם או להצעיר את מלאי הקפואים כל הזמן)
אורנה_עמוס*

שאיבת חלב

האם הבנתי נכון? חלב שחומם יכול עד שעתיים בחדר עם טמפרטורה של עד 25 מעלות?
כרמית _מ חצי שעה לשאוב לגננת מהציצי והיא תבין למה זה כ"כ מרגיז
אורנה
אביב_חדש*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אורנה - כמו שכתבתי. חלב טרי (ולא קפוא שהופשר) יכול להיות מחוץ למקרר בטמפרטורה של 15 מעלות 24 שעות, בטמפרטורה של 19-22 מעלות עד 10 שעות, בטמפרטורה של 25 מעלות בין 4 ל 6 שעות. בטמפרטורה של 30-38 מעלות עד 4 שעות.

כרמית - יש מחקר שנערך ב 1994 שהראה שעדיף חלב שהיה אפילו 8 ימים במקרר מאשר הוקפא. בכל מקרה, הוראת משרד הבריאות הישראלי היא לא יותר מ 4 ימים במקרר.
יעל_כ*
הצטרפות: 29 אפריל 2003, 14:43

שאיבת חלב

שליחה על ידי יעל_כ* »

הוראת משרד הבריאות הא על סמך מחקר חדש. אני אחפש אותו.
ענן*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2002, 08:21

שאיבת חלב

שליחה על ידי ענן* »

יועצת הנקה אמרה לי שחלב יכול להשאר בטמפ' חדר במשך 4 שע' בחורף , ועד שעתיים בקיץ.

ולעניין אחר:
אחרי 8 חודשים נמאס לי לשאוב!!!!!!! פשוט לא יכולה לסבול את זה יותר.עשיתי זאת באהבה וסבלנות, באמצע העבודה ובתנאים כמעט בלתי אפשריים (אבל רק כמעט..). וזהו. פשוט יש לי כזאת אי התלהבות מהעניין: מהצורך להפסיק את עבודתי באמצע ולמהר ולשאוב, מהריח של החלב על השד אחרי השאיבה, מהמחוייבות...
כמובן שאני ממשיכה להניק בכייף כשהיא איתי.

בנתיים היא מסתדרת מצויין אצל המטפלת - ירקות, פירות והיום עובר נפלא.
אני שואלת את עצמי ואתכן (ם) האם במידה וארצה לצאת בערב (מה שלא קורה הרבה), ניתן יהיה לתת לה חלב סויה במקום חלב אם?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

ענן, אם שאבת 8 חודשים אז אני מניחה שהילדה לפחות בת שנה?
ואני מבינה שהיא אוכלת במשך היום?
אז האמת, שאם תרצי לצאת בערב, לפי נסיוני ונסיונן של אחרות - הבעיה שלך לא תהיה החלב אלא האמא. כלומר, ילדים בגילאים כאלה יכולים גם להסתדר בלי החלב דווקא כשאת יוצאת, לינוק לפני ולינוק אחרי (בלילה) ואולי לאכול משהו או לשתות מים אם, אבל מה שחסר להם הוא האמא והגוף של אמא ולא החלב.
למה חלב סויה? זה עלול להיות אלרגני כמו חלב פרה. היא אלרגית?
אם היא עברה את גיל שנה אפשר לתת לה אפילו סתם חלב (רצוי אורגני, או חלב עיזים אורגני הכי טוב)... או חלב שקדים (שקדיה +מים). נראה לי פחות בעייתי מאבקה תעשייתית.
אבל, כאמור, אני חוששת שאם תהיה בעיה, היא לא תהיה תזונתית.
ענן*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ענן* »

תודה בשמת.

למעשה ביתי בת 8 חודשים, והתחלתי לשאוב כאשר היתה בת חודש. בנתיים היא אינה מראה סימנים של מצוקה כאשר איני נמצאת.
למוצרי סויה היא לא אלרגית. ממש לא חשבתי על חלב עיזים כאפשרות , רעיון מצויין!
מה זה "שקדיה", אני מכירה ממרח שקדים טבעי בשם שקדיה, האם לזה הכוונה? הוא מתוק לא?

זה באמת מעניין: חברה שהיא יועצת הנקה הנחתה אותי במהלך ההנקה, דבר שהיה נפלא ביותר. מצד שני היא כנראה העבירה לי את הגישה המאוד לא מתפשרת שלה בעניין המזון - מגיל חצי שנה לתת מזון או להניק. ואם אין אפשרות להניק אז לשאוב. לכן עד לאחרונה לא חשבתי בכלל על האופציה של לא לשאוב ולתת לה משהו אחר במקום. אני יודעת שחברתי שאבה כול זמן שהניקה (שנתיים) ואיך שהוא קיבלתי כעובדה ש"כך צריך לעשות, ורק כך"....
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה, ענן, אם היא בת 8 חודשים אז לא מומלץ לתת לה חלב של חיה אחרת, אז את חלב העיזים עדיף לדחות לגיל שנה ומעלה.
ממרח השקדים מעורבב במים (יש הוראות על הקופסה) הוא "חלב שקדים".
זה פשוט מזון.
בגילה, את לא חייבת להשאיר חלב שאוב (אני מזדהה איתך. בכלל אני מעריצה אותך על ששאבת עד עכשיו!), אם היא אוכלת, כי אפשר להשאיר אוכל. חלב שקדים זה גם אוכל - אבל ברור שמה שלא תשאירי, אם זה לא חלב שלך אז צריך לתת לה אותו כמה פעמים קודם, לוודא שאין לה בעיה עם האוכל הזה.

בנתיים היא אינה מראה סימנים של מצוקה כאשר איני נמצאת
גם בלילה? ואם היא מתעוררת בלילה היא לא נרדמת בהנקה? כאמור, בגילה אפשר להסתדר גם עם מים או עם חלב שקדים (וגם עם פורמולה, אבל למה. אוכל אמיתי מותאם לגילה - עדיף), אבל ההנקה איננה שיטת הזנה.
זה קודם כל חיבוק של אמא, שבמקרה בא עם חלב.
ורד_לב*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא הבנתי את
מגיל חצי שנה לתת מזון או להניק.
יש את עניין המוכנות של התינוק לעבור למזונות מוצקים, לא רק כי הגיע הגיל...
שקדיה זה מה שתארת. זה מתוק אבל בטבעיות, ללא תוספות. ויש גם חלב אורז שאפשר לבדוק, אם כי יש כאלו שזה עושה להם עצירות, אבל לא לכולם!
אפשר גם להכין דייסת קוואקר דלילה יותר ולתת לה.
ענן*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ענן* »

בשמת: אני מנסה להבין מדוע לדעתך היא צריכה להראות סימנים של מצוקה כאשר איני נמצאת?

אם היא מתעוררת בלילה ואני קמה אליה היא נרדמת בהנקה. במידה ובן זוגי נענה לקריאתה הוא מרים אותה, נותן לה מעט מים , והיא חוזרת לישון.
קרה כבר שהיא ינקה והתעוררה כעבור שעה, ואז הרמתי אותה (חום ואהבה), נתתי קצת מים (אם רצתה - לא תמיד היא רוצה), והחזרתי אותה למיטה. היא נרדמת מיד.

אני אנסה את חלב השקדים. פורמולה לא ניסיתי, אבל אני כבר מעדיפה אוכל שאני יודעת ממה הוא מורכב. (מתישהוא הסתכלתי על מרכיבי הסימילאק ולא הכרתי חלק מהמרכיבים. אני מאמינה שמי שייצר את המזון יודע מה טוב, אבל איכשהו אני רוצה לדעת מה נכנס לתוך הפה של התינוקת שלי)

ורד_ לב: מגיל חצי שנה לתת מזון או להניק
לא ניסחתי את עצמי טוב. הכוונה היא שנאמר לי לחכות לפחות עד שהיא בת חצי שנה לפני שאתן לה מזון שאיננו חלב אם (כי מערכת העיכול איננה מפותחת מספיק לפני כן). כמובן שהשאלה מתי להתחיל היא עניין של המוכנות והעניין שהתינוק מגלה במזון.

לגבי דייסת הקוואקר - במה לערבב את הדיסה אם לא רוצים לתת חלב ? (מים נראה לי לא טעים)
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מנסה להבין מדוע לדעתך היא צריכה להראות סימנים של מצוקה כאשר איני נמצאת?
סליחה, לא הובנתי נכון:
זה לא שלדעתי היא "צריכה להראות", אלא אני שואלת אותך על זה, האם היא תראה סימנים של מצוקה כאשר אינך נמצאת, כי הנסיון שלי ושל אמהות רבות מראה ש
אם היא מתעוררת בלילה ואני קמה אליה היא נרדמת בהנקה.
כמו שכתבת, ואז יכול להיות שאם לא תהיי (כל השיחה היא על זה שאולי תרצי לצאת בלילה, לא?) אז הבעיה תהיה לא החלב אלא הנוכחות שלך.
אבל הנה את ענית על זה וכתבת ש:
במידה ובן זוגי נענה לקריאתה הוא מרים אותה, נותן לה מעט מים , והיא חוזרת לישון.
כך שבמקרה הספציפי שלך, אם בן זוגך נמצא שם ונותן לה מים, זה גם בסדר.
אבל מה קורה אם היציאה הלילית היא עם בן זוגך? היא תסכים לקבל קצת מים ממישהו אחר ולחזור מייד לישון?
אם כן - אז הנה הפתרון שלך!
בקיצור, מה שרציתי להגיד הוא, שבכל מקרה, לדעתי, אין שום צורך שתשאבי חלב אם את רוצה לצאת.
הנה, אפשר להסתדר עם מים. אין לה צורך בחלב שאוב.
אם יהיה לה צורך במשהו, זה במי שירגיע אותה. ואם היא מוכנה לקבל מים או חיבוק ממישהו אחר ולחזור לישון - אז נהדר! את בהחלט יכולה לצאת ואת לא צריכה לשאוב בכלל בכלל.
אני מקווה שעכשיו הצלחתי להסביר את עצמי.
אמא_של_גל*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2003, 19:02

שאיבת חלב

שליחה על ידי אמא_של_גל* »

הי בנות,
שמי עדי ואני אמא של גל |תינוק| מזה חודש ימים (ואמא בכלל). בימים האחרונים אני מבלה את רוב שעות ההנקה בקריאת ההודעות באתר, מנסה למצוא פיתרונות לכל התהיות והשאלות שצצות אצלנו (ויש הרבה כאלה). על חלק מהשאלות מצאתי תגובות אבל עדיין יש מס' דברים שמתרידים אותי ואולי מישהי ממכן תוכל לעזור.
אז ככה. אני מניקה כבר חודש, ואני חייבת להודות שזה עדיין קשה ואני לא בדיוק מבינה על מה מדברים כשאומרים שזה מהנה. נתחיל מזה שהוא מעדיף את צד ימין, וכשאני אומרת מעדיף אני מתכוונת שהוא פשוט מסרב לאכול מצד שמאל. הוא לוקח שני שלוקים ועוזב, אני מציעה לו שוב והוא חוזר על התרגיל. לפני יומיים קניתי משאבה (של מדלה) ואני חושבת שאני מתחילה להבין מה הבעיה - פשוט לא ניראה לי שיש שם חלב. כמעט לא יוצא כלום. חוץ מזה כואב לי מאוד (בשני הצדדים לחילופין) אחרי ההנקה - אני לא חושבת שראיתי התיחסות לבעיה דומה בפורום. זה כאב פנימי (לא הפטמה - שזאת כבר בעיה אחרת), יכול להיות שזאת דלקת? אין לי חום, והכאב לא קיים כל הזמן (לרוב בערב ובלילה). למישהיא יש נסיון בענין?
הנושא השני שאני מתחבטת בו הוא שאיבות. אני רוצה להכין מאגר קטן במקפיא ו/או במקרר למיקרה ואני ארצה לצאת מהבית ליותר משעתיים (סרט או הצגה), וגם שתהיה לי אפשרות לתת בקבוק בלילה במיקרה ומאוד כואב. ניסיתי לשאוב מספר פעמים אחרי ההנקה אבל לא יצא יותר מ-20CC. פחדתי שאם אני אשאב לפני ההנקה לא ישאר לו מה לאכול :'. איך בדיוק עושים את זה? או יותר נכון - מתי? הבחור יונק כל שלוש שעות כך שאין לי חלון הזדמנויות גדול במיוחד. ובכלל, כמה צריך להשאיר? ראיתי שמס' בנות כתבו 150CC * משקל. האם מדובר באותה כמות (150CC) לכל גיל?

מצטערת על הקיטורים המרובים ואין סוף השאלות.
ענן*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ענן* »

אמא של גל

השאיבה היא טכניקה שמשתבחת עם הזמן. כשהתחלתי לא להצלחתי להוציא יותר מידי חלב (30 CC, נראה כמו שיא...) והיום אני ממלאה בקבוק של 200 CC ב-15 דקות.
אחת הבעיות שבדיעבד היו לי בהתחלה זו משאבה לא נוחה. קיבלתי ממישהי משאבה של מדלה (חשמלית) שאמורה להיות הטובה ביותר וזה לא היה זה.
באיזשהו שלב היא התקלקלה וחברה הלוותה לי את האבנט הידנית שלה. פתאום עם האבנט הצלחתי לשאוב כמויות גדולות יותר וגם השאיבה היתה מהנה יותר ושקטה יותר (ללא המנוע המעצבן).

לגבי ההנקה עצמה, זה בוודאי אינדיבידואלי. אני רואה בהנקה קסם: שבעזרת החלב שלי בלבד אני מצליחה להאכיל את התינוקת שלי.
יכול להיות שיש לך דלקת בשד ? שווה לבדוק אצל רופא.
נראה לי שכול העניין הזה של אימהות זה דבר שלוקח לכול אמא זמן שונה להכנס אליו. ישנן אלה שכאילו נולדו לזה, ויש כאלה שצריכות זמן (אני למשל). כנ"ל לגבי שאיבה.
את תמיד יכולה להתייעץ עם יועצת הנקה, או להתקשר ללה-לצ'ה טל: 1-800-350-440

מאחלת לך שההתמדה תניב פירות של הנאה מההנקה
ענן*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ענן* »

בשמת

תודה על ההסברים.
סתם מתוך סקרנות, כמה זמן את שאבת?
פתאום הבנתי שאולי לא כולן שואבות במשך 7 חודשים.....
אם_פי_3*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אמא של גל - כאבים פנימיים, אולי זו פטריה?
העדפת צד - אני מנחשת שאת ימנית (ידיים לא פוליטיקה) - ולכן לך פחות נוח בצד הזה, וכתוצאה מכך לו פחות נוח -> הוא יונק פחות מצד זה -> פחות חלב -> פחות נוח לו וחוזר חלילה.
אם את רוצה לשנות (ויש כאלו שהניקו מצד אחד בלבד, לאורך זמן), נראה לי שכדאי לתת לו הרבה את הצד הפחות אהוב. אפשר לנסות בתנוחה "מוזזת" - כלומר, כמו שהוא יונק מצד ימין, רק טיפה הצידה כך שהוא מול צד שמאל. אם הוא לא מעוניין - לוותר, ואח"כ לנסות שוב, אולי אחרי הצד הראשון, כשהוא פחות רעב. הכי חשוב לא להפוך את זה למאבק, שיהיה נעים.
לגבי הכמות - היא לא תלויה בגיל (בתיאוריה לפחות), אלא במשקל אבל שימי לב שזו כמות ל-24 שעות.
ושאיבה - זה הולך יותר טוב כשהגוף מתרגל. שעת שאיבה קבועה תשפר את התוצאות. יש כאלו שלא הולך להן - עם משאבה מסוימת, או בכלל. זה לא מעיד על כמות חלב. - ובדרך כלל אין בעיה לינוק אחרי שאיבה (להיפך - כן). שתיית מים מעלה את התנובה כמעט מיידית...
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

ענן, לא כל כך הבנתי את שאלתך.
האם אני כתבתי ששאבתי?
אנא, הסבירי, כי התבלבלתי.
ענן*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ענן* »

בשמת

כתבת : בגילה, את לא חייבת להשאיר חלב שאוב (אני מזדהה איתך. בכלל אני מעריצה אותך על ששאבת עד עכשיו!)
ואני הסקתי מזה שאת שאבת פחות מ-7 חודשים. אבל אולי לא שאבת בכלל?
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה, הבנתי.
לא, לא שאבתי בכלל - הנסיון היחיד שלי גרם לי להרגיש ששאיבה היא ממש לא בשבילי.
לכן אני מזדהה עם הרצון שלך לא לשאוב יותר
ולכן אני מעריצה את העובדה שהצלחת לשאוב 7 חודשים.
אמא_של_גל*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2003, 19:02

שאיבת חלב

שליחה על ידי אמא_של_גל* »

ענן וכרמית,
תודה רבה על התגובות (-:
המצב אכן משתפר עם הזמן...הרגישות פחתה וההנאה גדלה.
עדיין גל מעדיף את צד ימין (ואני מקוה שלא כולם מבחינים) אבל בסך הכל הוא ניראה שבע ומרוצה.

שוב המון תודה,
עדי
אורנה_עמוס*

שאיבת חלב

הי שוב לכולכם

נטע הגיעה כמעט לגיל חמישה חודשים, השאיבה ממש קשה לי ( יש לי מדלה מיני אלקטריק). בבוקר עוד יוצא כ 60 - 80 cc חלב בשאיבה, במהלך היום אני שואבת כל שלוש שעות בערך ויוצא ממש מעט. אני צריכה לשאוב כמות של 2000 cc לשבוע! (מינימום), התחלתי לצבור במקפיא, מה לעשות כדי להגביר את השאיבה במהלך היום?
עדי_יותם*

שאיבת חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

כל הכבוד על הניסיון לספק שני ליטרים לשבוע! אני מקווה בשבילך שנטע תגלה עניין במוצקים מגיל חצי שנה כך שהכמויות שתזדקקי להן יהיו קטנות יותר.
כמה זמן נמשכת כל שאיבה? ייתכן שאת מאלה שהמבנה שלהן מאפשר מאגרי חלב קטנים, ואז מתאימות שאיבות קצרות ומרובות, בעוד ששאיבות ארוכות ומרוחקות לא יהיו יעילות באותה מידה.
חשוב לנסות לשמור על סדר יום קבוע בשאיבות - בד"כ, אם במשך 3-4 ימים תשאבי כל יום באותן שעות, השאיבה תהיה קלה יותר.
אם אין לך בעיות לחץ דם או סוכרת, אפשר לנסות לקחת חילבה, בכמוסות. להתחיל מ-1-2 שלוש פעמים ביום, לשים לב שאין תופעות לוואי (חוץ מריח הזיעה והשתן שמשתנה, וזו אינדיקציה שהחומר מתחיל לפעול) ולעלות עד ל-3 בכל פעם, שלוש פעמים ביום.
עדכני איך מתקדם. בהצלחה!
ענן*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ענן* »

אורנה

אולי זה אישי, אבל אצלי עם המדלה בקושי הצלחתי לשאוב, וכשהתקלקלה במקרה ולקחתי AVENT מחברה גיליתי פתאום שעם ה AVENT אני מצליחה לשאוב 150 בלי בעיה.
אם_פי_3*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מסעדה - דווקא אם יש סכרת, חילבה זה מצוין, כי זה עוזר גם לאיזון הסכרת וגם להגברת החלב, לא?
ענן - זה אכן אישי. אני שואבת מצוין עם מיניאלקטריק. עם משאבה אחרת שיש לי, לא מצליחה בכלל (והיא טובה).
עדי_יותם*

שאיבת חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

כרמית, תודה. אני אתקן את הניסוח: אם יש לך סוכרת או ענייני לחץ דם, שמטופלים ומאוזנים בתרופות - צריך להיזהר עם החילבה ולקחת רק אם נמצאים במעקב רפואי, כי התרופות כבר מורידות את הרמה, והחילבה עלולה להוריד עוד יותר.
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

תשמעו, חבר'ה, אלוהים שולח לכל אחד את השיעור שלו:

נכון שאמרתי שאני לא מסוגלת בכלל להתקרב למשאבת חלב?

נכון.

והנה עכשיו אני צריכה "לשאוב" בשביל הינוקא, כדי שאפשר יהיה לערבב חלב שלי (במקום מים) באיזו אבקה סופר-לא-אלרגנית שהוא צריך לאכול בתור מזון מוצק ש(כמעט) בטוח לא יגרום לו לשלשול דמי.
לאבקה עם מים יש טעם נתעב (תאמינו לי, גם אני אוכלת כזה למבוגרים עכשיו, וזה פשוט בלתי אכיל), ולכן הדיאטנית המליצה שאערבב עם חלב שלי, לשיפור הטעם (והערך הקלורי והתזונתי, כמובן).

נו, אז נאלצתי ללמוד סחיטה ידנית. כן, כן, להוציא חלב בלי משאבה (התחלתי לנסות את האוונט הידנית, וגם בזה לא עמדתי).
תודה לג'ינה ול אמא ל 5 שלימדו אותי! זה דבר אחר לגמרי לדקלם את התיאוריה ודבר אחר להבין איך עושים את זה בפועל.

אני משתפרת מיום ליום (התחלתי אתמול ;-) ), ואני לא מפסיקה לצחוק מהבדיחות של אלוהים.
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

ואיך הולך? אולי אחרי שתסתדרי טוב ידנית תוכלי גם לנסות את האוונט? אם תצליחי לגרות את שחרור החלב, אז האוונט תוכל ביתר קלות לשאוב.
עדכני מה קורה. ובעיקר - מה שלומך?
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

אוף, אני חושבת בחלחלה על האוונט. ממש לא בא לי לנסות שוב...
את שחרור החלב אני לא מצליחה לגרות. ואין לי בעצם תנאים לשאיבה, אני מאלתרת (מסיבות שונות אי אפשר כשהוא ישן ומובן שהוא מפריע כשהוא ער).
שלומי לא רע.
לגבי "מה קורה", נראה לי שירדתי איזה קילו במשקל מאז יום רביעי. אבל עדיין לא ירדתי מתחת ל-50. טוב שעם העוגות של רני היו לי קצת עודפים.
מחר אנסה לדבר עם ביה"ח.
אם_פי_3*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

בשמת - את רוצה אולי לנסות את המשאבה הלוחשת (ראי בדף המצאות למיניקות)? זאת משאבה לא "משאבתית" - ויש כאלו שהצליחו להוציא בה כמויות יפות (אני אישית לא, אבל זה לא אומר). אם כן, תגידי, ואנסה לשלוח אלייך (חבל שלא אמרת קודם... (-; )
ה_עוגיה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

בשמת, מה עם משאבות חשמליות? רוצה לנסות את האמדה-דו-צדדית כדי לראות אם היא מתאימה לך?
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

תודה, משאבות חשמליות אני ממש לא מסוגלת לסבול. על האוונט חשבתי שאוכל, אבל התברר שזה יותר מדי בשבילי.
כרמית, מה זאת המשאבה הלוחשת?
בכל מקרה, אני בינתיים יורדת במשקל, וזה לא מתכון טוב לייצור שופע של חלב )-:
אביב_חדש*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ואולי אפילו את הידנית החדשה של מדלה? יש לה מנגנון נחמד של שחרור חלב (שאיבות קטנות כאלו, כמו המציצות הקטנות בתחילת ההנקה עד שהחלב מגיע) ואז שאיבות ארוכות.
עדי_יותם*

שאיבת חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אביב, אני חושבת שעדיין לא הגיעה לארץ. אולי בעוד כמה שבועות.
עתליה*
הצטרפות: 10 ינואר 2003, 19:09

שאיבת חלב

שליחה על ידי עתליה* »

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... =317&[po]t name[/po]=t 317&catName=שאיבה%20והאכלה%20מבקבוק
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, בדקות הספורות שהצלחתי לפנות לסחיטה ידנית בשישי, שבת והיום, הצלחתי להוציא 20 מ"ל.
ואגב, הוספתי 10 מ"ל מים וכפית מדידה של האבקה המגעילה, והינוקא זלל בשמחה רבה.
מעכשיו אסחט חלב ישירות לבקבוק הקטן, ונראה מה יהיה מחר. אכפיל את כמות המזון החדש, אבל אני לא יודעת אם אצליח לסחוט מספיק חלב בשביל מנה כפולה.
נו, טוב, אולי לכבוד יום הולדתי זה יצליח.
אם_פי_3*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

בשמת - קודם כל מזל טוב! חוץ מזה, עקב תקלה אני לא יכולה להעתיק קישורים, אבל בדף המצאות הזויות למניקות יש קישור למשאבה הלוחשת, בהודעה של אביב חדש. יש לי חד צדדית לא בשימוש.
ועוד: לא אמרת שהינוקא אמור לינוק בלעדית בשבועיים הקרובים?
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

לינוק בלעדית ולקבל נאוקייט כתחליף למזון מוצק. אבל נראה שהנאוקייט גרם לו שלשול.
מסקנה: הוא אלרגי גם לנאוקייט.
עדי_יותם*

שאיבת חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אוי )-:
אולי תנסו את הנאוקייט הרגיל, לא אדוונסד?
בשמת_א*

שאיבת חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

מסעדה, זה היה הנאוקייט הרגיל.
לירון*
הצטרפות: 29 אוקטובר 2003, 16:20

שאיבת חלב

שליחה על ידי לירון* »

שלום לכולן, אני חדשה.
מחפשת לקנות משאבת אמדה חשמלית דו צדדית, יודעות היכן להשיג ?
תודה לירון.
דוסית_מצטרפת*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2003, 22:06

שאיבת חלב

שליחה על ידי דוסית_מצטרפת* »

במסגרת תכנית החלוקה החדשה (אמא-ללימודים פעם בשבוע, מותק- לאבא שלו) אני מנסה כבר זמן מה לשאוב.
נעזרת בטיפים שבדפים (לצערי זה נראה כאילו יש לי לא הרבה מאוד חלב...).
הצרה -
אני מרתיחה בקבוקים וחלקי משאבה. והם מתמלאים אבנית!!! אבקה לבנה ומעצבנת שנשארת גם אחרי שאני מקררת במים מינרליים(!!!)
עזרה דחופה תתקבל בברכה...@ }
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

שאיבת חלב

שליחה על ידי עוף_החול* »

אם יש לכם מיקרו תיקנו את הכלי המיוחד לממיקרו זה עובד יופי..
אם לא,
יש כלי חיטוי שפועל על אדים.
אבל אולי אם יש לך סיר לקוסקוס את יכולה לנסות לחטא באדים בעצמך.
ה_עוגיה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נסי לשים חומץ במי ההרתחה. אצלי זה עובד יופי (נטולי אבנית ומנצנצים).
דוסית_מצטרפת*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2003, 22:06

שאיבת חלב

שליחה על ידי דוסית_מצטרפת* »

תודה! ננסה את החומץ תייכף ומיד (זמין בבית). אם יש טיפ לעידוד השאיבה (כי אני ממש מתקשה להתגייס לזה, מבאס שיוצא מעט וכל ההתעסקות עם בקבוקים/חיטוי/הקפאה די מתבלגן לי.....אמא'לה!!!) :'(
ה_עוגיה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

טיפ לעידוד השאיבה ...
נתחיל מזה שיש אמהות ששואבות על בסיס יומיומי, פעם בבית ועוד פעם פעמיים בעבודה כבר כמה חודשים. אני מכירה אישית אחת כזאת.
אז בכל פעם שאת מתישבת לשאוב תגידי - איזה מזל יש לי שאני יוצאת רק פעם בשבוע.
חוצמזה - נהגתי לשאוב בדו צדדית ותוך כדי לגלוש כאן כך שלא התבזבז לי הזמן (להיפך. זכיתי בשעות של שקט שאסור להפריע לי).

ולעניין ההתעסקות עם החיטוי וכל זה - תזכרי שזה למטרה טובה. גם לשטוף את הכלים אחרי ארוחת ערב זה לא כזה כיף גדול ועדיין את עושה את זה יום יום.

עם הזמן זה הופך לשגרה ומפסיק להעסיק אותך כלכך הרבה (מבחינת הראש. הזמן הוא עדיין... זמן...).
בהצלחה
:-)
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

שאיבת חלב

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

להרתיח מיים ולהוסיף מלח לימון. לתת לזה לתסוס( עד שכל העסק נרגע), לחזור שוב במידת הצורך, לשטוף,ולהרתיח שוב במיים בלבד.
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

שאיבת חלב

שליחה על ידי עוף_החול* »

בענין השאיבה.
לי היתה משאבת מדלה. הייתי שואבת מצד אחד תוך כדי הנקה מהצד השני. זה היה משפר מאד את הזרימה.
בעינין הוא בשיחרור החלב. צריך להיתרגל או פשוט לודא שהבייבי נמצא קרוב והשיחרור כבר יקרה...
שי''ר*
הצטרפות: 16 נובמבר 2003, 19:30

שאיבת חלב

שליחה על ידי שי''ר* »

תודה לאל ולאחותי, קיבלתי במתנה משאבת חלב, אוונט ISIS.
א. מה דעתכם עליה?
ב. אני לא מצליחה למצוא תנוחה טובה לשאיבה וזקוקה בדחיפות לעצה: כשאני זקופה, החלב השאוב זורם וחוזר לכיוון השד, מה שגורם לי לשאוב כשאני כפופה כדי שהחלב יזרום כלפי מטה. האם משהי יכולה לומר לי איך היא שואבת במשאבה הזו???
אמא_אדמה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

טוב, גם זמני הגיע.
עוד 3 שבועות אני חוזרת לעבוד יום בשבוע.
החמודון יישאר עם אבא'לה.
בינתיים השכרתי מיד שרה. עם הכמויות חלב שיש לי (טפו טפו) לא כל כך משנה לי עם איזו משאבה אני אשאב.
היום בבוקר שאבתי 50 CC ברבע שעה בערך ואז העברתי לבקבוק ובעלי האכיל אותו והכל עבר בסדר.
משום מה נראה לי שכשאני שואבת ידנית רק כדי להקל על הגודש יוצא הרבה יותר רק מה, אני לא מצליחה "לקלוע" לכלי קיבול.
ניסיתי כמה פעמים וכל פעם שהתמלא נשפכה כמעט כל הכמות. יש שיטה לזה?
אני תוהה אם כדאי "לאמן" אותו כל יום מעכשיו לאכול ארוחה אחת שאובה או רק מדי פעם.
אפשר להקפיא את החלב בצנצנות זכוכית שיש לי בבית ?
נאמר ל-3 ארוחות שאני אפספס אני צריכה להשאיר משהו כמו 300 CC?
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

שאיבת חלב

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

יועצות הנקה לא ממליצות על המשאבות של יד שרה שעשויות לגרם נזק לשד. בפורום הנקה בתפוז יש מאמר על שאיבה ידנית , שווה להציץ.
בזמנו המליצו לתת מבקבוק פעם בשבוע . נראה לי שצנצנות זכוכית לא מספיק סטריליות. קשה לנבא את הכמות. כל ילד זולל אחרת. נסי להשאיר לפי כמה שאכל מהשאוב + רזרווה. אני יודעת שזה מעצבן שאי אפשר לדעת מראש כמה להשאיר.... כמה קל יותר להניק:-P
ה_עוגיה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אמא אדמה , אני מאוד ממליצה לך על אמדה דו צדדית. חוסכת זמן ועובדת יפה מאוד.
לא מבינה מה הקטע עם "לקלוע" לכלי הקיבול. זה לא מחובר?

לגבי צנצנות זכוכית - דווקא נראה לי שאין בעית סטריליות - אם תעקרי אותן.
כמויות - יקח לכם זמן לגלות כמה חמודון אוכל. יש כאלה שרוצים רק את המקור ומחכים לאמא...
ממליצה לך להשאיר מנה אחת טריה (תחליטי את כמה זה מנה) ומנות קטנות קפואות. אם זה בצנצנות זכוכית ולא בכמות גדולה אז הפשרה בתוך כלי עם מים חמים תהיה מהירה מאוד (ז"א לא צריך להפשיר מראש).

כמובן שכשיש גודש יוצא הרבה חלב ומהר. אני הייתי חולבת על הבוקר לפני שאור ינקה. אין בעיה להניק אחרי שאיבה. משאבה זה לא תינוק, יש גבול כמה היא יכולה לקחת.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

לא מבינה מה הקטע עם "לקלוע" לכלי הקיבול.
הכוונה בסחיטה ידנית-ידנית, כלומר - עם היד, בלי משאבה.

מה עם לסחוט לכוס/קערית (פתח רחב יותר).

נראה לי שצנצנות זכוכית לא מספיק סטריליות
אבל אפשר לסטרל בקלות, וזה לא מפריש חומרים לתוך החלב.
נראה לי מצוין! אבל צריך צנצנות מאוד קטנות (כדי להפשיר במנות קטנות, כדי לא להצטרך לזרוק את היתרה).
אמא_אדמה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

מה עם לסחוט לכוס/קערית (פתח רחב יותר).
יש לי איזה 5-6 מזרקות, כל אחת לכיוון אחר. לא פעם קיבלתי שפריץ לפנים.. :-P , אבל אני אנסה שוב כי זה הרבה יותר ידידותי לי..
ה_עוגיה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אבל צריך צנצנות מאוד קטנות (כדי להפשיר במנות קטנות, כדי לא להצטרך לזרוק את היתרה)
למשל צנצנות של גרבר (וזה קל למצוא. צריך לבקש מאמא עם ילד קצת יותר גדול שתשמור לך כמה)
אם_פי_3*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

צנצנות זכוכית קצת מסוכן שיתפוצצו. חשוב להשאיר מספיק מקום פנוי (החלב מתרחב בקופאו) וגם אז לא בטוחה שמספיק בטיחותי.
גם ההפשרה ארוכה יותר בכלי זכוכית עבה מאשר בשקית פלסטיק דקה.
אמא_אדמה*

שאיבת חלב

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

שמתי בצנצנות סנטדלפור (הריבה). עוד לא הקפאתי. בינתיים רק במקרר.
אביטל*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2003, 11:53

שאיבת חלב

שליחה על ידי אביטל* »

נראה לי (באופן תיאורטי) שאם מקפיאים בזכוכית אפשר להכניס להקפאה עם פלסטיק נצמד או כיסוי גמיש אחר, ואחרי שהתוכן קפא אפשר להשתמש במכסה

אמא אדמה - כולי קנאה שהילד לקח את הבקבוק
אצלנו כבר איזה 4 נסיונות שהסתיימו בבכי וטלפון אליי כשברקע בכי שפירושו "רק ציצי של אמא"
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאיבת חלב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נשבר לנו חלק ממשאבה ידנית של אוונט - מאיפה ניתן להסיג חלקים למשאבה זו ? מישהו יודע ??????
קרן*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

שאיבת חלב

שליחה על ידי קרן* »

האם שאיבת חלב תשפר / תגדיל את כמות החלב המיוצר ע"י הגוף ?
עדי_יותם*

שאיבת חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

נשבר לנו חלק ממשאבה ידנית של אוונט - מאיפה ניתן להסיג חלקים למשאבה זו ? מישהו יודע ??????
1-800-500-000.
קרן - זו אחת הדרכים. לא היעילה שבהן. את מוזמנת לפרט קצת יותר.
דידי*
הצטרפות: 28 אפריל 2004, 13:59

שאיבת חלב

שליחה על ידי דידי* »

רציתי לדעת האם שילוב של הנקה משד והנקה ע"י שאיבת חלב לבקבוק יכולה לגרום לבלבול אצל היונק,היות ובמשך שעות היום ביתי יונקת מהשד ובלילה מקבלת חלב אם מבקבוק.
צריכת החלב מבקבוק היא בערך 3 פעמים ביממה וכל השאר הנקה משד.
ביתי בת 3 שבועות ועולה יפה במשקלה ועד עתה לא ראיתי בעיה מיוחדת בין הנקה להנקה.
שאלה נוספת היא האם יש איזו סיבה מיוחדת לכך שלא מומלץ להשתמש בפיטמת סיליקון,היות ופיטמותיי נסדקו עקב אחיזה לא נכונה של הפיטמה בשבוע הראשון,אני מיניקה עם פיטמת סיליקון,וביתי מסתדרת עם כך בצורה נפלאה,השאלה היא מה החיסרון בכך והאם יש מניעה להמשך היניקה בצורה כזאת.
אציין כי פיטמותיי צריכות "עזרה" בכדי שיהיו זקורות במשך כל היניקה.
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

שאיבת חלב

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

דידי, שילוב כזה בהחלט עשוי לגרום לבלבול, ולכן לא מומלץ לשלב לפני גיל 6 שבועות.
לא מומלץ להשתמש בפטמות סיליקון בגלל מנגנון יצירת החלב- כמות החלב נוצרתבהתאם לביקוש (כמה שיונקים) ופטמת סיליקון עלולה להביא מסר שגוי לגוף כי אין מגע ישיר בין היניקה לפטמה. אולי כדאי לקפוץ לפגישת לה לצ'ה באיזור מגוריך או להתיעץ ביועצת הנקה
מיכל_ט*
הצטרפות: 20 מאי 2004, 00:27

שאיבת חלב

שליחה על ידי מיכל_ט* »

שלום
רציתי לדעת עד כמה המיכל מפלסטיק של אבנט, שמיועד לשמירה על חום של חלב שאוב, אכן טוב?
ועוד שאלה- האם אפשר לחמם חלב-אם קפוא ולאחסנו במיכל לשעה- שעתיים? או שלא כדאי לחמם מחשש להחמצת החלב במידה ולא נותנים אותו מיד לתינוק?
ובקיצור- מה עליי לעשות אם המטפלת רוצה לצאת עם הילד לטיול של שעה בערך ולקחת איתה חלב-אם שאוב מהפריזר?
חבצלת_השרון*
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

שאיבת חלב

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

שתיקח אותו קפוא, הוא בדיוק יפשיר תוך שעה. שתיקח אתה טרמוס, ותחמם אותו במים חמים רגע לפני שהיא נותנת לתינוק.
אני לא היתה מפשירה ואז משאירה. החיידקים הטובים בחלב מתים בהקפאה ואני לא יודעת מה עמידותו בלעדיהם.
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”