רעיונות לאוכל בריא בגן
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
רעיונות לאוכל בריא בגן
יש לי בקשה . אתגר למי שמעוניין.
בגן של בני יש יוזמה מבורכת. החליטו במקום שביום ההולדת יביאו מליון ממתקים, להביא רק עוגה , וההורים מביאים גם ארוחת בוקר מושקעת.
טוב, עוגה אני מתורגלת כבר משנה שעברה;-) הכנתי עוגת חתול משתי עוגות. אחת היתה עוגת חרובים והשניה עוגת תפוזים. בינתיים נוספה לרפרטואר גם עוגת גזר..... קישוטים: קוקוס, פירות יבשים, שפם מליקריץ(שהורדתי אותו כשחתכתי את העוגה) ופירות טריים
ראיתי באחד מימי ההולדת שההורים הביאו שוקו ובורקסים, ירקות חתוכים וביצים קשות חצויות.
אשמח לקבל רעיונות.......
בגן של בני יש יוזמה מבורכת. החליטו במקום שביום ההולדת יביאו מליון ממתקים, להביא רק עוגה , וההורים מביאים גם ארוחת בוקר מושקעת.
טוב, עוגה אני מתורגלת כבר משנה שעברה;-) הכנתי עוגת חתול משתי עוגות. אחת היתה עוגת חרובים והשניה עוגת תפוזים. בינתיים נוספה לרפרטואר גם עוגת גזר..... קישוטים: קוקוס, פירות יבשים, שפם מליקריץ(שהורדתי אותו כשחתכתי את העוגה) ופירות טריים
ראיתי באחד מימי ההולדת שההורים הביאו שוקו ובורקסים, ירקות חתוכים וביצים קשות חצויות.
אשמח לקבל רעיונות.......
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
רעיונות לאוכל בריא בגן
מה עם חומוס ביתי ופיתות מחיטה מלאה?
ליד זה הרבה ירקות חתוכים.
או בטטות בתנור - ממש כיף ביום חורף, גם בתור ארוחת בוקר, וגם מתקתק שילדים אוהבים.
אם זה לא שיא החורף, אפשר להכין פיתות עם הילדים במקום - זו הפעילות הכי כייפית ליומולדת, לטעמי המאוד אישי.
תה מיוחד וחם. אפשר תה פירות שמבשלים לבד.
אה! מרק פירות. גם מתוק וגם לא נחשב ג'אנק.
ליד זה הרבה ירקות חתוכים.
או בטטות בתנור - ממש כיף ביום חורף, גם בתור ארוחת בוקר, וגם מתקתק שילדים אוהבים.
אם זה לא שיא החורף, אפשר להכין פיתות עם הילדים במקום - זו הפעילות הכי כייפית ליומולדת, לטעמי המאוד אישי.
תה מיוחד וחם. אפשר תה פירות שמבשלים לבד.
אה! מרק פירות. גם מתוק וגם לא נחשב ג'אנק.
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
רעיונות לאוכל בריא בגן
וסלט פירות - שקדים שהושרו במים וקולפו ונחתכו, תפוח חתוך ובננה חתוכה - יאממי!!!, הבנות שלי סוף סוף מוכנות לאכול דברים בריאים כאלה.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
שוחחתי עם מנהלת הגן .
שאלתי אותה אם יש אפשרות לגוון את האוכל בגן עם אוכל בריא יותר. מה שמפריע לי זה שהתזונאית בנתה תפריט, אבל בפועל לא מגוונים בו. למשל אם כתוב כריך עם שוקולד\גבינה\חומוס אז תמיד נותנים כריך עם שוקולד.
אם כתוב שיש ריבה בארוחת בוקר שמיועדת לילדים שלא אוכלים כלום, הרי בפועל הם בקושי נוגעים בטונה\גבינה\חביתה ואוכלים כריך עם ריבה.
המנהלת אמרה שהיא לא מוכנה לתת שוב פירות אחה"צ במקום כריך אבל הסכימה לקבל הצעות לכריך אחר. היא חושבת שצריך לתת כריך מתוק (בגלל זה הצעתי פירות) ושניסו עם חלבה והילדים לא אכלו. זה צריך להיות משהו לא מאד יקר (נניח שקדיה זה יקר מאד)
אשמח לקבל רעיונות.
שאלתי אותה אם יש אפשרות לגוון את האוכל בגן עם אוכל בריא יותר. מה שמפריע לי זה שהתזונאית בנתה תפריט, אבל בפועל לא מגוונים בו. למשל אם כתוב כריך עם שוקולד\גבינה\חומוס אז תמיד נותנים כריך עם שוקולד.
אם כתוב שיש ריבה בארוחת בוקר שמיועדת לילדים שלא אוכלים כלום, הרי בפועל הם בקושי נוגעים בטונה\גבינה\חביתה ואוכלים כריך עם ריבה.
המנהלת אמרה שהיא לא מוכנה לתת שוב פירות אחה"צ במקום כריך אבל הסכימה לקבל הצעות לכריך אחר. היא חושבת שצריך לתת כריך מתוק (בגלל זה הצעתי פירות) ושניסו עם חלבה והילדים לא אכלו. זה צריך להיות משהו לא מאד יקר (נניח שקדיה זה יקר מאד)
אשמח לקבל רעיונות.
רעיונות לאוכל בריא בגן
נניח שקדיה זה יקר מאד
גם אם קונים בכמות גדולה מאד ישירות מהיצרן?
חוץ מזה אוכל זבל=זבל,
ואוכל בריא עולה כסף, אין מה לעשות.
גם אם קונים בכמות גדולה מאד ישירות מהיצרן?
חוץ מזה אוכל זבל=זבל,
ואוכל בריא עולה כסף, אין מה לעשות.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
מה עם חלבה מטחינה גולמית ודבש?
או טחינה גולמית עם תבלינים (יעני, ממרח טחינה)?
דורש קצת הכנה, אבל יכול להיות מעדן.
או טחינה גולמית עם תבלינים (יעני, ממרח טחינה)?
דורש קצת הכנה, אבל יכול להיות מעדן.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
פ פ, לגננת יש תקציב מסויים, אם אני רוצה שהיא תכניס אוכל בריא, יש לתת אוכל שיתקבל על דעתה.
יש מבשלת בגן לכן נראה לי שאפשר להכין. אני אציע טחינה.
יש רעיון למשהו מתוק אבל לא חלבה?
תודה!
יש מבשלת בגן לכן נראה לי שאפשר להכין. אני אציע טחינה.
יש רעיון למשהו מתוק אבל לא חלבה?
תודה!
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
יש להם בלנדר או מעבד מזון?
אפשר להכין ממרח חרובים (אבקת חרובים זה לא זול, אבל לא יקר כמו שקדייה)
או ממרח תמרים.
אפשר להכין ממרח חרובים (אבקת חרובים זה לא זול, אבל לא יקר כמו שקדייה)
או ממרח תמרים.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
רעיונות לאוכל בריא בגן
יש ריבה מתפוחים ואגסים בלבד. ככל הזכור לי לא יותר יקרה מריבה רגילה. אולי גם המבשלת יכולה להכין...
רעיונות לאוכל בריא בגן
אם יש טחינה גולמית אז אפשר למרוח בכריך צד אחד של טחינה וצד שני של דבש.
רעיונות לאוכל בריא בגן
מונו נוקי , מה דעתך לשים בגן צנצנת ממרח חרובים, או לחם מלא?
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אני אציע לחם מלא. גם אציע ממרח חרובים , למרות שבזה הקנוי יש שומנים מוקשים(הוא גם עולה פי 2 מהממרח שוקולד אגב) . ליאת את יודעת איך מכינים?
ממרח תמרים זה רעיון טוב, אני אבדוק אותו.
אני אבדוק לגבי הריבה. את יודעת שם יצרן במקרה- עדי?
אני צריכה לנסות את נושא הכריך המשולב טחינה ודבש:-D שסיפרתי לבעלי הוא הזכיר לי את פינוקיו בארץ העצלנים:-D
לחם מלא זה רעיון טוב.
חשבתי להציע גם קינואה או קוסקוס מלא. לארוחת צהריים.
ממרח תמרים זה רעיון טוב, אני אבדוק אותו.
אני אבדוק לגבי הריבה. את יודעת שם יצרן במקרה- עדי?
אני צריכה לנסות את נושא הכריך המשולב טחינה ודבש:-D שסיפרתי לבעלי הוא הזכיר לי את פינוקיו בארץ העצלנים:-D
לחם מלא זה רעיון טוב.
רעיונות לאוכל בריא בגן
לגבי זה שהילדים לא אוכלים, לטענת הגננת, כשיש כריך מסוג חדש, נזכרתי שקראתי שבשמת א כתבה פעם שלפעמים צריך להציע עשר פעמים את אותו המאכל עד שהם מתרגלים. השאלה היא אם לגננת יש סבלנות (וגם "לב" לזרוק כריכים שלא נאכלו).
אולי כדאי גם לשוחח עם הגננת על כך שאכילה ותזונה נכונה הן חלק מהחינוך ומההרגלים הנרכשים לחיים. אולי אם היא תפנים את עניין האוכל הבריא באופן כזה, יהיה לה יותר קל להכניס שינויים.
אולי כדאי גם לשוחח עם הגננת על כך שאכילה ותזונה נכונה הן חלק מהחינוך ומההרגלים הנרכשים לחיים. אולי אם היא תפנים את עניין האוכל הבריא באופן כזה, יהיה לה יותר קל להכניס שינויים.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
הגננת היא אשה נחמדה וטובה. הבעיה שהתפיסות שלה לגבי תזונה קצת מקובעות. היא לא רואה רע בלחם עם שוקולד. (ביננו, גם רב ההורים לא. אני רואה אותם אחרי הגן בגינת הבמבה, ומה שהם נותנים שם) לה חשוב לראות את הילדים אוכלים. אם יש למישהו רעיון איך אני יכולה להציג את הנושא בלי לעמוד על קופסת הסבון של הפנאטים אשמח לשמוע.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
רעיונות לאוכל בריא בגן
אפשר להתחיל מלשאול איזה ערך תזונתי יש לפיתה עם ממרח שוקולד?
לא בתוקפנות אלא בסקרנות (זה ישמע ציני זה בטוח)
<וחוץ מזה שפיתה עם ממרח שוקולד זה מה זה טעים!!!>
לא בתוקפנות אלא בסקרנות (זה ישמע ציני זה בטוח)
<וחוץ מזה שפיתה עם ממרח שוקולד זה מה זה טעים!!!>
-
- הצטרפות: 31 ינואר 2004, 17:41
רעיונות לאוכל בריא בגן
אני לא מבינה למה זה חייב להיות כריך מתוק?
אולי חמאת בוטנים עם ריבה (הייתי חייב להציע בתור אמריקאית) - רק לפי דעתי חמאת בוטנים אמיתי יקר בארץ.
_אפשר להתחיל מלשאול איזה ערך תזונתי יש לפיתה עם ממרח שוקולד?
לא בתוקפנות אלא בסקרנות (זה ישמע ציני זה בטוח)_
אין לזה שום ערך תזונתי - קמח לבן, סוכר לבן, שמנים נוקשים. קלוריות ריקות.
אולי חמאת בוטנים עם ריבה (הייתי חייב להציע בתור אמריקאית) - רק לפי דעתי חמאת בוטנים אמיתי יקר בארץ.
_אפשר להתחיל מלשאול איזה ערך תזונתי יש לפיתה עם ממרח שוקולד?
לא בתוקפנות אלא בסקרנות (זה ישמע ציני זה בטוח)_
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
הו אני יודעת את זה, כוונתי היתה ל מונו נוקי ששאלה אם יש למישהו רעיון איך אני יכולה להציג את הנושא בלי לעמוד על קופסת הסבון של הפנאטים אשמח לשמוע.
לגרום לגננת להגיע לבד למסקנה ש אין לזה שום ערך תזונתי - קמחלבן, סוכר לבן, שמנים נוקשים. קלוריות ריקות. כשיהיה עליה למצוא את הערך התזונתי
כשתנסה לענות על השאלה שהוצגה לה.
לפעמים התשובה הכי טובה היא שאלה, כי אז הנשאל צריך לענות לעצמו במקום לשמוע את התשובה ממישהו אחר. ותשובה פנימית הרבה יותר משכנעת.
הו אני יודעת את זה, כוונתי היתה ל מונו נוקי ששאלה אם יש למישהו רעיון איך אני יכולה להציג את הנושא בלי לעמוד על קופסת הסבון של הפנאטים אשמח לשמוע.
לגרום לגננת להגיע לבד למסקנה ש אין לזה שום ערך תזונתי - קמחלבן, סוכר לבן, שמנים נוקשים. קלוריות ריקות. כשיהיה עליה למצוא את הערך התזונתי
כשתנסה לענות על השאלה שהוצגה לה.
לפעמים התשובה הכי טובה היא שאלה, כי אז הנשאל צריך לענות לעצמו במקום לשמוע את התשובה ממישהו אחר. ותשובה פנימית הרבה יותר משכנעת.
-
- הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
- דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*
רעיונות לאוכל בריא בגן
קינואה זה יותר יקר וגם לא מאוד זמין למי שלא הולך לחפש במיוחד אז הן בטח לא ירצו אבל אפשר להציע בורגול.
קינואה זה יותר יקר וגם לא מאוד זמין למי שלא הולך לחפש במיוחד אז הן בטח לא ירצו אבל אפשר להציע בורגול.
-
- הצטרפות: 31 ינואר 2004, 17:41
רעיונות לאוכל בריא בגן
_לגרום לגננת להגיע לבד למסקנה ש אין לזה שום ערך תזונתי - קמח לבן, סוכר לבן, שמנים נוקשים. קלוריות ריקות. כשיהיה עליה למצוא את הערך התזונתי
כשתנסה לענות על השאלה שהוצגה לה._
לא נראה לי שאכפת למישהו שאין לזה ערך תזונתי ....... הרבה מאוד מאכלים שנותנים לילדים אין להם שום ערך - דובונים, במבה וכו'. ממתי ערך תזונתי הוא שיקול במתן מזון לילדים? העיקר שהם אוכלים משהו.
כשתנסה לענות על השאלה שהוצגה לה._
לא נראה לי שאכפת למישהו שאין לזה ערך תזונתי ....... הרבה מאוד מאכלים שנותנים לילדים אין להם שום ערך - דובונים, במבה וכו'. ממתי ערך תזונתי הוא שיקול במתן מזון לילדים? העיקר שהם אוכלים משהו.
-
- הצטרפות: 02 ינואר 2005, 15:31
- דף אישי: הדף האישי של מתוקה_מתחילה_מחדש*
רעיונות לאוכל בריא בגן
מה עם פנקייק מקמח מלא, עם סירופ מייפל אמיתי?
לחם מקמח מלא עם ממרח טחינה ודבש?
אפשר להגיש לשולחן, לחמים מסוגים שונים, ממרחים שונים ושהילדים יבחרו, זה לא חייב להיות מתוק, גיליתי שכאשר הילד בוחר לבד מתוך מגוון, אז ממש לא חסר לו המתוק. כאשר המבוגרים עושים עניין מהשוקולד והמתוק אז הילד הולך בעקבותיהם אבל כשהם מתייחסים לשוקולד כמו לכל דבר אחר גם הילד לא מתרגש.
מעבר לזה, מדי פעם לאכול שוקולד זה לא נורא, יש גם אוכל לנפש ולא רק אוכל לגוף, אז אם הנפש נהנית מהשוקולד, הגוף לא יסבול עד כדי כך...
לחם מקמח מלא עם ממרח טחינה ודבש?
אפשר להגיש לשולחן, לחמים מסוגים שונים, ממרחים שונים ושהילדים יבחרו, זה לא חייב להיות מתוק, גיליתי שכאשר הילד בוחר לבד מתוך מגוון, אז ממש לא חסר לו המתוק. כאשר המבוגרים עושים עניין מהשוקולד והמתוק אז הילד הולך בעקבותיהם אבל כשהם מתייחסים לשוקולד כמו לכל דבר אחר גם הילד לא מתרגש.
מעבר לזה, מדי פעם לאכול שוקולד זה לא נורא, יש גם אוכל לנפש ולא רק אוכל לגוף, אז אם הנפש נהנית מהשוקולד, הגוף לא יסבול עד כדי כך...
רעיונות לאוכל בריא בגן
רעיונות לאוכל בריא בגן (נחזור לנושא המקורי ) :
<בסוף נערוך את הדף ונשלח עם המלצות לגננות>
היא לא רואה רע בלחם עם שוקולד. (ביננו, גם רב ההורים לא. אני רואה אותם אחרי הגן בגינת הבמבה, ומה שהם נותנים שם) לה חשוב לראות את הילדים אוכלים. אם יש למישהו רעיון איך אני יכולה להציג את הנושא בלי לעמוד על קופסת הסבון של הפנאטים אשמח לשמוע.
אולי לגרום לה להיות גאה בכך שהתפריט בגן שלה מיוחד ומושקע ומותאם באמת לילדים.
- במקום שתיה ממותקת לתת מים פושרים עם נענע ואולי טיפה דבש ולימון, טעם עדין.
- במקום פתי+שוקולד של ארוחת ארבע: פרות חתוכים כמו תפוחים, אגסים, בננות, לפי העונה/ פרות יבשים: תמרחם ללא גרעין, משמש מיובש.
- בארוחת בוקר או ארוחת עשר: ירקות חתוכים כגון מלפפונים, עגבניות, אבוקדו, פלפלים
- בארוחת צהריים: אפשר להחליף מנת פחמימות בקלחי תירס.
<בסוף נערוך את הדף ונשלח עם המלצות לגננות>
היא לא רואה רע בלחם עם שוקולד. (ביננו, גם רב ההורים לא. אני רואה אותם אחרי הגן בגינת הבמבה, ומה שהם נותנים שם) לה חשוב לראות את הילדים אוכלים. אם יש למישהו רעיון איך אני יכולה להציג את הנושא בלי לעמוד על קופסת הסבון של הפנאטים אשמח לשמוע.
אולי לגרום לה להיות גאה בכך שהתפריט בגן שלה מיוחד ומושקע ומותאם באמת לילדים.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
תודה על התגובות שקיבלתי כאן.
בגן יש תפריט שהכינה תזונאית . אין שתייה ממותקת ויש פירות . יש ירקות בארוחות .
אגב אני לא בטוחה לגבי הפירות היבשים. "בטרם" ממליצים על תמרים קלופים בלבד (בגלל הזג. אגב, שימו לב לכך) ופירות יבשים שאינם אורגנים........ יש בהם הרבה רע. שלא לדבר על המון סוכר.
טונה\גבינה יש גם כן בבוקר.
מה דעתכם אציע אורז מלא,פסטה מלאה. ובתור ממרחים כנראה שאין עוד הרבה אפשרויות חוץ מדבש או ממרח תמרים - לטעם מתוק. אני אציע גם שימוש בלחם מלא ונבדוק את עניין הריבה שהציעו למעלה למרות שלא ראיתי אותה בסופר.
הבעיה שתפיסה של הרבה אנשים היא מיושנת לגבי מזון. למשל הילדים בגן למדו על נושא פירות הדר. הם הכינו סוכריות מקליפות. זה לא כל כך מפריע לי כי זה חד פעמי וזה סיכום של נושא לימודי וחוויה בכלל לילדים. אבל זה לא "אוכל בריא"(הגננת אמרה לי שהנה זה גם בריא. זה לא).
בגן יש תפריט שהכינה תזונאית . אין שתייה ממותקת ויש פירות . יש ירקות בארוחות .
אגב אני לא בטוחה לגבי הפירות היבשים. "בטרם" ממליצים על תמרים קלופים בלבד (בגלל הזג. אגב, שימו לב לכך) ופירות יבשים שאינם אורגנים........ יש בהם הרבה רע. שלא לדבר על המון סוכר.
טונה\גבינה יש גם כן בבוקר.
מה דעתכם אציע אורז מלא,פסטה מלאה. ובתור ממרחים כנראה שאין עוד הרבה אפשרויות חוץ מדבש או ממרח תמרים - לטעם מתוק. אני אציע גם שימוש בלחם מלא ונבדוק את עניין הריבה שהציעו למעלה למרות שלא ראיתי אותה בסופר.
הבעיה שתפיסה של הרבה אנשים היא מיושנת לגבי מזון. למשל הילדים בגן למדו על נושא פירות הדר. הם הכינו סוכריות מקליפות. זה לא כל כך מפריע לי כי זה חד פעמי וזה סיכום של נושא לימודי וחוויה בכלל לילדים. אבל זה לא "אוכל בריא"(הגננת אמרה לי שהנה זה גם בריא. זה לא).
רעיונות לאוכל בריא בגן
הורים יקרים, אני לא יודעת איך אתם מסתדרים אבל אני ממש נשחקת מכמויות הממתקים ששופכים על הילדים בגן, זה מתחיל מזה שכל יומהולדת הילד מקבל ערימה של ממתקים, וזה ממשיך שכל פעם שהגננת רוצה לעשות גוד טיים לילדים אז היא קונה קרמבו או קרטיבים וכן הלאה. אגב ביום שיש יומהולדת נאמר לנו לא להביא ארוחת 10. נמאס לי כבר להיות האמא הרעה שגם לוקחת לבת שלה את השקית יומהולדת וגם צריכה לעשות מסע הסברה יומיומי מול הגננות וההורים.
רעיונות לאוכל בריא בגן
אגב ביום שיש יומהולדת נאמר לנו לא להביא ארוחת 10.
בגן שלנו דווקא הנהיגו מסורת נחמדה בימי הולדת: הילדים לא מביאים ארוחת בוקר, אבל ההורים של הילד החוגג את יום ההולדת מארגנים לילדים בגן ארוחת בוקר ללא ממתקים - פיתות, גבינות, ירקות חתוכים, ביצים קשות, זיתים, קצת בורקס, ועוד כיד הדמיון. אולי לא מזון בריאות, אבל לפחות אוכל ממש, לא ממתקים ושטויות. וכמובן עוגת יום הולדת...
בגן שלנו דווקא הנהיגו מסורת נחמדה בימי הולדת: הילדים לא מביאים ארוחת בוקר, אבל ההורים של הילד החוגג את יום ההולדת מארגנים לילדים בגן ארוחת בוקר ללא ממתקים - פיתות, גבינות, ירקות חתוכים, ביצים קשות, זיתים, קצת בורקס, ועוד כיד הדמיון. אולי לא מזון בריאות, אבל לפחות אוכל ממש, לא ממתקים ושטויות. וכמובן עוגת יום הולדת...
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2004, 09:54
- דף אישי: הדף האישי של יושי_י*
רעיונות לאוכל בריא בגן
בכל סוף יום כשאני מגיעה לפעוטון בקיבוץ לאסוף את הקטנה, המטפלת נועצת בי מבטי תוכחה ומתארת כמה הילדה היתה מסכנה כשחילקו לילדים האחרים ביסקויט/ עוגה /חלב/ לחם עם שוקולד...ומוסיפות משהו בסגנון שהדבר יהיה על מצפוני. ואני, צריכה לעמוד ולהצטדק בעוד שאר האימהות נועצות בי ובביתי מבטים מלאי רחמים
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
ומתארת כמה הילדה היתה מסכנה כשחילקו לילדים האחרים ביסקויט/ עוגה /חלב/ לחם עם שוקולד...
האמת? נשמע לי באמת מצב מאוד אומלל שמחלקים לכל הילדים משהו טעים במיוחד, גם אם לא בריא, ויש ילדה שצריכה לעמוד ולאכול רק עם העיניים...
כשאני מגיעה למקום שמחלקים לילדים/הילדים אוכלים משהו טעים ולא בריא, אני עושה אחורה פנה, או נותנת לה להנות עם כולם. לא מוכנה להעמיד אותה במצב שהיא מתחננת לקבל דבר מאכל ואני אוסרת מטעמי בריאות. יש גם את בריאות הנפש...
האמת? נשמע לי באמת מצב מאוד אומלל שמחלקים לכל הילדים משהו טעים במיוחד, גם אם לא בריא, ויש ילדה שצריכה לעמוד ולאכול רק עם העיניים...
כשאני מגיעה למקום שמחלקים לילדים/הילדים אוכלים משהו טעים ולא בריא, אני עושה אחורה פנה, או נותנת לה להנות עם כולם. לא מוכנה להעמיד אותה במצב שהיא מתחננת לקבל דבר מאכל ואני אוסרת מטעמי בריאות. יש גם את בריאות הנפש...
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
יש גם את בריאות הנפש... לגמרי מסכימה עם ליאת. הסיפור שאציג אמנם שונה קצת אבל בכל זאת...
אני מכירה ילדה אחת (בת שנתיים וחצי) שהוריה רצו שתתחיל לאכול בריא, והביאו לה לגן לחם מיוחד בריא (לחם שיפון שהם קראו לו כך, ובכך הגדילו עוד יותר את הבדלותה מהאחרים)
הילדה ממש לא רצתה לאכול ממנו בגן (בבית כן הסכימה) היא היתה בטוחה שהיא חולה כי הביאו לה לחם בריא . בסופו של דבר גם שאר הילדים עברו ללחם מלא (הגן החליט להכניס לחם כזה לתפריט הרגיל) ואז היא הסכימה לאכול מהלחם שלה, נקודה למחשבה.
אני מכירה ילדה אחת (בת שנתיים וחצי) שהוריה רצו שתתחיל לאכול בריא, והביאו לה לגן לחם מיוחד בריא (לחם שיפון שהם קראו לו כך, ובכך הגדילו עוד יותר את הבדלותה מהאחרים)
הילדה ממש לא רצתה לאכול ממנו בגן (בבית כן הסכימה) היא היתה בטוחה שהיא חולה כי הביאו לה לחם בריא . בסופו של דבר גם שאר הילדים עברו ללחם מלא (הגן החליט להכניס לחם כזה לתפריט הרגיל) ואז היא הסכימה לאכול מהלחם שלה, נקודה למחשבה.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
רעיונות לאוכל בריא בגן
אנחנו מביאים לתמר לארוחת צהריים - את המנה העיקרית למה שתואם את מה שיש בגן אבל מלא. אורז מלא, קוסקוס מלא, פסטה מלא, קינואה (בימים של קוסקוס). שמים לה את הרוטב של הגן והירקות של הגן. לפעמים זה נראה קצת שונה. אבל בגן כל יום מלקקים את האצבעות (הצוות). אנחנו מביאים כמות גדולה בכדי שהם יטעמו. הם ביקשו ממני מתכונים (וזה בכלל בעלי מבשל), והן מנסות זאת על עצמן. כנראה שזה לא יהיה כשתמר תהיה בגן - אבל נראה לי שבסוף הם ישנו את התפריט לכולם.
הן בעצמן גילו שזה יכול להיות טעים.
אבל מה - זה יותר יקר - וזה גם שיקול בגן.
לגבי לחם - בהתחלה הבאנו לתמר - אבל זה נראה ממש שונה - והיא התחילה לקחת לילדים מהצלחת - אז הפסקנו להביא. ובגן היא אוכלת לחם לבן.
ימי הולדת - שנה שעברה ביום הולדת של תמר הבאנו אבטיח במקום ממתקים - והילדים התלהבו כאילו הם לא אכלו אבטיח בחיים שלהם. הגננת התלהבה ואמרה שמעכשיו ההורים יביאו סלט פירות.
זה לא החזיק מעמד הרבה זמן - ההורים לא הסכימו לעשות יום הולדת בלי ממתקים (איזה מין יום הולדת זה?).
המזל שלנו שהיא לא משתגעת אחרי ממתקים.
הן בעצמן גילו שזה יכול להיות טעים.
אבל מה - זה יותר יקר - וזה גם שיקול בגן.
לגבי לחם - בהתחלה הבאנו לתמר - אבל זה נראה ממש שונה - והיא התחילה לקחת לילדים מהצלחת - אז הפסקנו להביא. ובגן היא אוכלת לחם לבן.
ימי הולדת - שנה שעברה ביום הולדת של תמר הבאנו אבטיח במקום ממתקים - והילדים התלהבו כאילו הם לא אכלו אבטיח בחיים שלהם. הגננת התלהבה ואמרה שמעכשיו ההורים יביאו סלט פירות.
זה לא החזיק מעמד הרבה זמן - ההורים לא הסכימו לעשות יום הולדת בלי ממתקים (איזה מין יום הולדת זה?).
המזל שלנו שהיא לא משתגעת אחרי ממתקים.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
רעיון טוב להביא אוכל דומה.
לנו הציעה הגננת להביא ממרח דומה לממרח השוקולד המאוס, אבל באופן טבעי הילד לא אוהב להיות שונה וירדתי מזה.
הבעיה העיקרית אינה הגן יחסית- אני מבינה זאת יותר ויותר. שוחחתי עם אימהות אחרות. הן אוהבות שהילד אוכל ממרח שוקולד ולא רצו לקבל את ההצעה שלי להחליף את זה כי "הילדים אוהבים את זה ולפחות הם אוכלים משהו".
נתנו לנו שיעורי בית ליום המשפחה להכין דגם של בית לגן. חלק ניכר מהבתים היו עשויים מממתקים.
הצעתי דגנים מלאים בגן ולא קיבלו את זה בינתיים. אבל הבטיחו לבדוק שוב את העניין.
אחרי הגן כולם הולכים לגינת הבמבה המאוסה שבה שפע זבל מסוג ז' ומטה. התחלתי לקנות פלפלים קטנים,צבעוניים בגודל של הידיים הקטנות וראיתי שיש גם גזר קטן,גמדי לא קפוא. הילדים בגינת הבמבה מתלהבים מזה בטירוף , חבל שזה יקר כל כך. בינתיים הוא מתייחס גם אל פריכיות אורז (מלאות) כמו אל חטיף ומי אני שאתקן אותו.
למדתי משהו מועד הבית הזקן של הבניין שלי. כמה פעמים התלוננתי על שכנה מסויימת בפניו. הוא הצתיע לי הצעות שנראו לי פשרניות ויוניות.פעם האחרונה הוא חייך ואמר "אתם הצעירים, חושבים שאפשר להשיג דברים במלחמות גדולות. תבינו שרק עמדה עקבית ועיקשת היא זו שאפשר להשיג איתה מה שרוצים. "
כן, למדתי משהו. יכול להיות שמהפך לא אוכל לעשות .מדובר פה על מהפך גדול עבור הרבה אנשים: ההורים, הגננות, הילדים. יכול להיות שלפעמים פלפלים צבעוניים בגינה, אפונה טריה, גזר גמדי, אוכל בריא בימי הולדת יעשו הבדל איטי מאשר מהפכות שאפשר פשוט להתעלם מהן.
לנו הציעה הגננת להביא ממרח דומה לממרח השוקולד המאוס, אבל באופן טבעי הילד לא אוהב להיות שונה וירדתי מזה.
הבעיה העיקרית אינה הגן יחסית- אני מבינה זאת יותר ויותר. שוחחתי עם אימהות אחרות. הן אוהבות שהילד אוכל ממרח שוקולד ולא רצו לקבל את ההצעה שלי להחליף את זה כי "הילדים אוהבים את זה ולפחות הם אוכלים משהו".
נתנו לנו שיעורי בית ליום המשפחה להכין דגם של בית לגן. חלק ניכר מהבתים היו עשויים מממתקים.
הצעתי דגנים מלאים בגן ולא קיבלו את זה בינתיים. אבל הבטיחו לבדוק שוב את העניין.
אחרי הגן כולם הולכים לגינת הבמבה המאוסה שבה שפע זבל מסוג ז' ומטה. התחלתי לקנות פלפלים קטנים,צבעוניים בגודל של הידיים הקטנות וראיתי שיש גם גזר קטן,גמדי לא קפוא. הילדים בגינת הבמבה מתלהבים מזה בטירוף , חבל שזה יקר כל כך. בינתיים הוא מתייחס גם אל פריכיות אורז (מלאות) כמו אל חטיף ומי אני שאתקן אותו.
למדתי משהו מועד הבית הזקן של הבניין שלי. כמה פעמים התלוננתי על שכנה מסויימת בפניו. הוא הצתיע לי הצעות שנראו לי פשרניות ויוניות.פעם האחרונה הוא חייך ואמר "אתם הצעירים, חושבים שאפשר להשיג דברים במלחמות גדולות. תבינו שרק עמדה עקבית ועיקשת היא זו שאפשר להשיג איתה מה שרוצים. "
כן, למדתי משהו. יכול להיות שמהפך לא אוכל לעשות .מדובר פה על מהפך גדול עבור הרבה אנשים: ההורים, הגננות, הילדים. יכול להיות שלפעמים פלפלים צבעוניים בגינה, אפונה טריה, גזר גמדי, אוכל בריא בימי הולדת יעשו הבדל איטי מאשר מהפכות שאפשר פשוט להתעלם מהן.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
ואולי יש למישהו רעיונות בהקשר של פורים המתקרב? אולי אפשר להציע משהו אחר , שונה מאורגית הממתקים של משלוחי המנות? מעבר לנושא השיניים מעצבן אותי נושא הבטיחות במזון.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אפשר להביא במשלוח המנות - פירות (כמו תותים למשל), חטיפי גרנולה, עוגיות מקמח מלא, המשלוח לא חייב להיות מורכב רק מג'אנק. אפשר כמובן לשלב, ולהציע לילדים להתחלף בדברים. אני נותן תותים ומקבל... אפשר להציע גם להורים האחרים לשלב במשלוח כל מיני סוגים של אוכל.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
כן, דף מצויין. יותר התכוונתי לשאול איך לשכנע את הסובבים שזה רעיון טוב:-D
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אני עסוקה בלבנות תפריט בריא יותר לילדים בפעוטון שלי. מצד שני אני גם אחראית על תקציב מצומצם.
אני מנסה לשלב בין הצרכים של התקציב, הצרכים של הבריאות ומה שליאת קראה כאן בריאות הנפש.
חשבתי שאולי אני יכולה להוסיף מנסיוני כדי לנסות להבהיר גם את הצד של הגננת.
לדוגמה בפעוטון הקודם שלי היתה אמא שביקשה שלא נשתמש בקקאו בעוגות ולאורך כל השנה היא היתה קונה לנו אבקת חרובים והיינו אופים עם זה. כשרציתי לעשות עוגת שוקולד ביקשתי ממנה והיא הביאה שוקולד חרובים. כמובן שמה שהיא הביאה שימש את כל הילדים ולא רק את הילד שלה.
אני מנסה לשלב בין הצרכים של התקציב, הצרכים של הבריאות ומה שליאת קראה כאן בריאות הנפש.
חשבתי שאולי אני יכולה להוסיף מנסיוני כדי לנסות להבהיר גם את הצד של הגננת.
- לחם: אין לנו אפשרות מבחינה תקציבית לקנות לחם מלא, אנחנו אוכלים לחם אחיד.
- פחמימה: אורז מלא, בורגול, פירה שעשוי עם שמן זית וחרדל במקום חלב וחמאה כי יש ילדים שלא אוכלים מוצרי חלב, פסטה רגילה או פתיתים וקוסוקוס שנכנסים פחות לתפריט.
- קינואה: אין בתפריט בגלל שיקר. וזה דווקא חבל כי בבית אנחנו עושים וקטיני מאוד אוהבת (וגם אני)
- מתוק אוכלים פעם ביום בארבע. פעם בשבוע אני מכינה עוגה יחד עם הילדים ואותה אנחנו אוכלים בארוחות ארבע. אם אין עוגה, אוכלים ממרח חלבה תוצרת בית.
- ימי הולדת: יש עוגה וזהו.
- שתיה: שותים מים או תה עם מעט סוכר.
- כדי לגוון את ארוחות הבוקר בחורף אני מכינה לפעמים דייסת קווקאר אבל הילדים לא ממש התלהבו.
- בכל ארוחה יש ירקות טריים או מבושלים
- בעשר אנחנו אוכלים פירות
- אם ילד רעב בין הארוחות (לא שבאמת יש זמן כזה כשאוכלים ארוחת בוקר בשמונה ורבע, עשר בעשר וצהריים באחת עשרה ורבע )אני נותנת פתי בר. אם קורה שאני נותנת יותר מדיי פתי בר ,אני הולכת לבדוק את התפריט ומנסה לראות מה אפשר לשנות כדי לשפר את האכילה של הילדים בזמן הארוחה.
- בזמן האחרון הוספתי ביצים קשות ולפעמים גם מטוגנות לארוחת בוקר בגלל הסיבה הזאת.
- בארוחת בוקר אוכלים חומוס תוצרת בית, גבינה, קוטג', טונה במים, טחינה, אין ממרח מתוק, לפעמים יש לחמניות מתוקות שנשארו מהבצק של יום שישי.
לדוגמה בפעוטון הקודם שלי היתה אמא שביקשה שלא נשתמש בקקאו בעוגות ולאורך כל השנה היא היתה קונה לנו אבקת חרובים והיינו אופים עם זה. כשרציתי לעשות עוגת שוקולד ביקשתי ממנה והיא הביאה שוקולד חרובים. כמובן שמה שהיא הביאה שימש את כל הילדים ולא רק את הילד שלה.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
רעיונות לאוכל בריא בגן
פסטה רגילה
לדעתי, פסטה מלאה לא יקרה בהרבה.
חבילה עולה פי אחת וחצי מחבילה של פסטה לבנה, אבל התחושה שלי היא הכמות המתקבלת בבישול גדולה יותר - זה "דחוס יותר" (כמו שקמח מלא "לוקח" יותר מים).
(זו תחושה שלי. עוד מישהו חושב כמוני?)
לדעתי, פסטה מלאה לא יקרה בהרבה.
חבילה עולה פי אחת וחצי מחבילה של פסטה לבנה, אבל התחושה שלי היא הכמות המתקבלת בבישול גדולה יותר - זה "דחוס יותר" (כמו שקמח מלא "לוקח" יותר מים).
(זו תחושה שלי. עוד מישהו חושב כמוני?)
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אורז מלא לא יקר בהרבה מאורז רגיל. אפשר לבדוק כמה עולה קוסקוס ואולי לברר בכל מני מקומות שמוכרים את זה. אולי יש ספקים שמוכרים אוכל מלא יותר בזול.
אפשר גם להכין חלה או לחם מקמח מלא פעם בשבוע (או יותר לפי איך שיוצא) גם מהנה ואז לפחות פעם אחת יאכלו לחם מקמח מלא שלא ביוקר.
פירה אפשר לעשות מתפו"א אבל גם מבטטה, דלעת, ברוקולי והמון ירקות אחרים.
בפתי בר יש שומנים מוקשים עדיף פריכיות אורז(מלאות) או פרי או משהו אחר. הנה הורדנו משהו מהתפריט, אפשר לקנות משהו אחר:-D
אפשר גם להכין חלה או לחם מקמח מלא פעם בשבוע (או יותר לפי איך שיוצא) גם מהנה ואז לפחות פעם אחת יאכלו לחם מקמח מלא שלא ביוקר.
פירה אפשר לעשות מתפו"א אבל גם מבטטה, דלעת, ברוקולי והמון ירקות אחרים.
בפתי בר יש שומנים מוקשים עדיף פריכיות אורז(מלאות) או פרי או משהו אחר. הנה הורדנו משהו מהתפריט, אפשר לקנות משהו אחר:-D
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
רעיונות לאוכל בריא בגן
חבילה עולה פי אחת וחצי מחבילה של פסטה לבנה
במקום שאני קונה בו, ההפרש במחיר בין חצי ק"ג פסטה מלאה אורגנית של הרדוף לפסטה לבנה "פרפקטו" של אסם באותו משקל הוא כמה עשרות אגורות בלבד.
בעבר היו שם מותגי חו"ל של פסטה לבנה שנמכרו בהרבה פחות, ולגביהם הנתון של "פי אחד וחצי" אכן תופס. אבל עכשיו הם לא שם, ועברנו סופית לפסטת הרדוף. ההפרש כבר היה זניח מכדי לקחת אותו בכלל בחשבון.
במקום שאני קונה בו, ההפרש במחיר בין חצי ק"ג פסטה מלאה אורגנית של הרדוף לפסטה לבנה "פרפקטו" של אסם באותו משקל הוא כמה עשרות אגורות בלבד.
בעבר היו שם מותגי חו"ל של פסטה לבנה שנמכרו בהרבה פחות, ולגביהם הנתון של "פי אחד וחצי" אכן תופס. אבל עכשיו הם לא שם, ועברנו סופית לפסטת הרדוף. ההפרש כבר היה זניח מכדי לקחת אותו בכלל בחשבון.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
נותנת יותר מדיי פתי בר
הכוונה כאן ליותר מפעם בשבוע, כך שחבילה אמורה להספיק לשנה פחות או יותר, אז לא ממש חוסך אם הורדתי את זה,
אורז מלא לא יקר בהרבה מאורז רגיל
ולכן אנחנו משתמשים בו יחד עם עדשים
במקום שאני קונה בו,
אחת הבעיות העיקריות שלי גם בקניות לפעוטון וגם לבית היא הנגישות לדברים כאלה. אין כאן קרוב חנות שמוכרת את הדברים האלה ואין לי לא אוטו ולא זמן לנסוע במיוחד להשיג אותם
הכוונה כאן ליותר מפעם בשבוע, כך שחבילה אמורה להספיק לשנה פחות או יותר, אז לא ממש חוסך אם הורדתי את זה,
אורז מלא לא יקר בהרבה מאורז רגיל
ולכן אנחנו משתמשים בו יחד עם עדשים
במקום שאני קונה בו,
אחת הבעיות העיקריות שלי גם בקניות לפעוטון וגם לבית היא הנגישות לדברים כאלה. אין כאן קרוב חנות שמוכרת את הדברים האלה ואין לי לא אוטו ולא זמן לנסוע במיוחד להשיג אותם
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
רעיונות לאוכל בריא בגן
אחת הבעיות העיקריות שלי גם בקניות לפעוטון וגם לבית היא הנגישות לדברים כאלה
חוה, מה עם משלוחים? יש שירותי משלוחים כמו ארץ אורגנית או סל בטבע, וגם רוב חנויות הטבע הרגילות עושות משלוחים.
אני כבר כמה חודשים עושה קניות רק דרך הטלפון.
חוה, מה עם משלוחים? יש שירותי משלוחים כמו ארץ אורגנית או סל בטבע, וגם רוב חנויות הטבע הרגילות עושות משלוחים.
אני כבר כמה חודשים עושה קניות רק דרך הטלפון.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אני אבדוק את זה. קשה לי להאמין שמישהו יגיע לפה בלי תוספת מחיר בשביל קניה קטנה יחסית. בעיר כאן אין חנות טבע. תודה בכל מקרה. @}
-
- הצטרפות: 22 נובמבר 2004, 16:39
- דף אישי: הדף האישי של אליה_דור_כהן*
רעיונות לאוכל בריא בגן
מונו נוקי
אנחנו בבית מכינים ריבה מפירות טריים וסוכר חום. אמנם זה עדיין סוכר אבל יותר עדיף.....
וגם אין חומרים משמרים ושטויות.
עושים כמות גדולה ומחלקים לצנצנות מעוקרות.
הריבה נשמרת מלא זמן - לפחות שנתיים בצנצנות מעוקרות. אפשר כל פעם לפתוח צנצנת אחת ואת השאר לשמור במזווה.
(אחרי הפתיחה מומלץ לשמור במקרר.)
בהצלחה
אנחנו בבית מכינים ריבה מפירות טריים וסוכר חום. אמנם זה עדיין סוכר אבל יותר עדיף.....
וגם אין חומרים משמרים ושטויות.
עושים כמות גדולה ומחלקים לצנצנות מעוקרות.
הריבה נשמרת מלא זמן - לפחות שנתיים בצנצנות מעוקרות. אפשר כל פעם לפתוח צנצנת אחת ואת השאר לשמור במזווה.
(אחרי הפתיחה מומלץ לשמור במקרר.)
בהצלחה
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
בארץ אורגנית המינימום הוא 120 ש"ח לקנייה (תקנו אותי אם אני טועה). אם זה יותר ממה שאת מוציאה בקנייה שבועית אפשר לעשות קניות מרוכזות רק של מוצרים יבשים במרווחי זמן גדולים יותר. או אולי לעשות קנייה משותפת גם לפעוטון וגם לבית? ואז זו כבר לא תהיה כזו קנייה קטנה?
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אורית - איפה זה ארץ אורגנית? אני באזור עמק יזרעאל.
יכול להיות שאני יכולה לארגן קניה של כמה אנשים יחד
< חוה חושבת לעצמה בקול רם >
יכול להיות שאני יכולה לארגן קניה של כמה אנשים יחד
< חוה חושבת לעצמה בקול רם >
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
ארץ אורגנית זה שירות משלוחים שמגיע עקרונית לכל הארץ.
תסתכלי ב מזון אורגני- תמצאי שם פרטים עליהם ועל עוד חנויות, אולי גם באזור שלך.
תסתכלי ב מזון אורגני- תמצאי שם פרטים עליהם ועל עוד חנויות, אולי גם באזור שלך.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
תודה אני אבדוק את זה.@}
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
דיברתי עם הגננת לגבי פורים
ביקשתי ממנה שיהיה אוכל בטיחותי במשלוח מנות והיא סיפרה לי שהשנה היא אומרת לכל הורה מה להביא, כדי שלכל הילדים יהיה דומה: אוזני המן, שקית קטנה של במבה, סוכריה על מקל(ביקשתי שיהיה משהו אחר, הצעתי ביגלה או עוגיות) ושכחתי מה עוד.
ביקשתי ממנה שיהיה אוכל בטיחותי במשלוח מנות והיא סיפרה לי שהשנה היא אומרת לכל הורה מה להביא, כדי שלכל הילדים יהיה דומה: אוזני המן, שקית קטנה של במבה, סוכריה על מקל(ביקשתי שיהיה משהו אחר, הצעתי ביגלה או עוגיות) ושכחתי מה עוד.
רעיונות לאוכל בריא בגן
באזור עמק יזרעאל אפשר להזמין משלוחים דרר "הסל האורגני" שולי הלחמי מכפר יהושוע. מזמינים ביום ראשון דרך מחירון שנשלח בדוא"ל ומקבלים ביום רביעי. מאוד נוח, מחירים סבירים יחסית לסביבה, בעיקר מה שמגיע בתפזורת.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
רק לעדכן.
לארוחת היומולדת בגן הכנתי פיצות שאפיתי והילדים אהבו מאד. פרט לכך היו ביצים קשות וירקות חתוכים.
לארוחת היומולדת בגן הכנתי פיצות שאפיתי והילדים אהבו מאד. פרט לכך היו ביצים קשות וירקות חתוכים.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
מחפשת מתכונים שהילדים יאהבו לאכול בגן
רוצה קצת לחדש
דרושים רק מתכונים צמחונים כי בבשרי אנחנו מכוסים
אבל זקוקה בעיקר למתכונים של פשטידות (לא יותר מאחד או שניים), ירקות, וקטניות או דגנים (עדשים, מאש, בורגול) שיהיו גם בריאים וגם יהיו אהובים על ילדים.
למישהו יש רעיונות?
זקוקה לזה בדחיפות, כי השנה התחילה ואין לי מושג איפה להתחיל לחפש
אני זוכרת (מקוה שאני לא טועה) שחוה ש מנהל תמשפחתון
אז חוה, אם את כאן אולי יש לך רעיונות?
רוצה קצת לחדש
דרושים רק מתכונים צמחונים כי בבשרי אנחנו מכוסים
אבל זקוקה בעיקר למתכונים של פשטידות (לא יותר מאחד או שניים), ירקות, וקטניות או דגנים (עדשים, מאש, בורגול) שיהיו גם בריאים וגם יהיו אהובים על ילדים.
למישהו יש רעיונות?
זקוקה לזה בדחיפות, כי השנה התחילה ואין לי מושג איפה להתחיל לחפש
אני זוכרת (מקוה שאני לא טועה) שחוה ש מנהל תמשפחתון
אז חוה, אם את כאן אולי יש לך רעיונות?
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אני לא טובה בלתת מתכונים אבל אני אנסה לכתוב מסודר את שני מתכוני הפשטידות שהלכו אצלנו ממש טוב ואם יש לך שאלות... (אני לא סגורה כמה הם בריאים)
פשטידת כרובית
חומרים
כרובית מבושלת עם קצת מלח או מאודה
אורז מבושל
תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה עם קצת שמן זית ומלח
צרור שמיר קצוץ
הכנה
מערבבים הכל יחד טועמים אם יש מספיק מלח מכניסים לתבנית ואופים 40 דקות בחום בינוני
פשטידת תירס
חומרים
קופסת שימורי תירס (עדיף בלי סוכר)
שלושת רבעי כוס שמן
שלושת רבעי כוס מים
3 בצלים קצוצים
קצת מלח
הכנה
מערבבים הכל יחד, מכניסים לתבנית ואופים 40 דקות בחום בינוני
עוד משהו שהולך אצלנו מעולה: כרוב
חומרים
2 בצלים קצוצים
כרוב גדול חתוך לקוביות
חצי כוס רוטב סויה
שמן לטיגון
הכנה
מטגנים את הבצל וכשמתחיל להזהיב מוסיפים את הכרוב ומערבבים מדי פעם כשהכרוב מתחיל להפריש נוזלים מוסיפים את הסויה ומבשלים עד שהכרוב מבושל לגמרי
בתאבון
פשטידת כרובית
חומרים
כרובית מבושלת עם קצת מלח או מאודה
אורז מבושל
תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה עם קצת שמן זית ומלח
צרור שמיר קצוץ
הכנה
מערבבים הכל יחד טועמים אם יש מספיק מלח מכניסים לתבנית ואופים 40 דקות בחום בינוני
פשטידת תירס
חומרים
קופסת שימורי תירס (עדיף בלי סוכר)
שלושת רבעי כוס שמן
שלושת רבעי כוס מים
3 בצלים קצוצים
- 5 כוסות קמח
קצת מלח
הכנה
מערבבים הכל יחד, מכניסים לתבנית ואופים 40 דקות בחום בינוני
עוד משהו שהולך אצלנו מעולה: כרוב
חומרים
2 בצלים קצוצים
כרוב גדול חתוך לקוביות
חצי כוס רוטב סויה
שמן לטיגון
הכנה
מטגנים את הבצל וכשמתחיל להזהיב מוסיפים את הכרוב ומערבבים מדי פעם כשהכרוב מתחיל להפריש נוזלים מוסיפים את הסויה ומבשלים עד שהכרוב מבושל לגמרי
בתאבון
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
חוה
תודה
ננסה
תודה
ננסה
רעיונות לאוכל בריא בגן
ממש על קצה המזלג:
פשטידת קישואים
4 קישואים
בצל
גזר
קצת קמח
ביצה
תבלינים
הכנה:
לגרר את הירקות ולסנן את הנוזלים (כדאי לשמור למרק).
להוסיף קצת קמח (תלוי כמה את רוצה שהפשטידה תצא מוצקה)
להוסיף ביצה ותבלינים (מלח, פלפל וכו'), אם הבלילה נראית לך מאד יבשה אפשר להוסיף מים (במקור סבתא שלי מוסיפה קצת שמן)
לערבב הכל ולאפות.
פשטידת תירס חלבית
להיט בקרב ילדים (למדתי מקרובים בקיבוץ)
300-400 גר' תירס (משומר, קפוא)
קופסה של גבינה לבנה / אפשר לשלב עם שאריות יוגורט, קוטג'
ביצה אחת
תבלינים
קמח
הכנה:
מערבבים הכל ולתנור.
רעיונות על קצת המזלג (אם את רוצה מתכון מפורט תגידי)
אורז עם תוספות
יש ילדים שמוכנים לאכול כי זה מזכיר להם פסטה.
שעועית ירוקה, אפונה בתרמיליה, מבושלות (אוכל אצבעות, מה גילאי הילדים?)
<מקוה שלא כתבתי שטויות>
פשטידת קישואים
4 קישואים
בצל
גזר
קצת קמח
ביצה
תבלינים
הכנה:
לגרר את הירקות ולסנן את הנוזלים (כדאי לשמור למרק).
להוסיף קצת קמח (תלוי כמה את רוצה שהפשטידה תצא מוצקה)
להוסיף ביצה ותבלינים (מלח, פלפל וכו'), אם הבלילה נראית לך מאד יבשה אפשר להוסיף מים (במקור סבתא שלי מוסיפה קצת שמן)
לערבב הכל ולאפות.
פשטידת תירס חלבית
להיט בקרב ילדים (למדתי מקרובים בקיבוץ)
300-400 גר' תירס (משומר, קפוא)
קופסה של גבינה לבנה / אפשר לשלב עם שאריות יוגורט, קוטג'
ביצה אחת
תבלינים
קמח
הכנה:
מערבבים הכל ולתנור.
רעיונות על קצת המזלג (אם את רוצה מתכון מפורט תגידי)
אורז עם תוספות
- אפשר לבשל עם האורז עדשים אדומים (או אדומות?), יש הילדים לא שמים לב לשינוי, אבל מבחינת התזונה יש כמובן הבדל.
- לערבב אורז עם עדשים ירוקים (ירוקות?) ביחס של 1:3 או פחות, לילדים שמפריע להם "אורז מלוכלך".
יש ילדים שמוכנים לאכול כי זה מזכיר להם פסטה.
שעועית ירוקה, אפונה בתרמיליה, מבושלות (אוכל אצבעות, מה גילאי הילדים?)
<מקוה שלא כתבתי שטויות>
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
הילדים כולם מעל גיל שנתיים
וכמו שכתבת באמת לא אוהבים אוכל "מלוכלך" זרוע בכל מיני ירקות או דגנים או קטניות
אבל אנחנו רוצים לגוון קצת
כרגע התפריט לארוחת צהרים מתבסס על שלושה ימים בשריים שבהם אנחנו מסודרים לגמרי ושני ימים צמחוניים
יום צמחוני כולל מנה עיקרית (פשטידה/ פיצה/בורקס/שניצל תירס) ומתוספת (אורז/קוסקוס) ירק חם (כרובית בתנור/גזר גמדי/תירס/גרגרי חומוס/עדשים)) וירק חי (סלט)
את הפסטה החלפנו בפסטה מקמח מלא.
פשטידת תירס הם כבר אוכלים ואוהבים מאוד (וגם מכינים אותה בעצמם אז ההנאה היא כפולה)
בחורף אנחנו מגישים הרבה פעמים גם מרק (עוף/, ירקות/, אפונה/, עדשים)
השאלה העיקרית היא במה להחליף את הפיצה והבורקס שהיוו מנה עיקרית
למישהו יש רעיונות?
וכמו שכתבת באמת לא אוהבים אוכל "מלוכלך" זרוע בכל מיני ירקות או דגנים או קטניות
אבל אנחנו רוצים לגוון קצת
כרגע התפריט לארוחת צהרים מתבסס על שלושה ימים בשריים שבהם אנחנו מסודרים לגמרי ושני ימים צמחוניים
יום צמחוני כולל מנה עיקרית (פשטידה/ פיצה/בורקס/שניצל תירס) ומתוספת (אורז/קוסקוס) ירק חם (כרובית בתנור/גזר גמדי/תירס/גרגרי חומוס/עדשים)) וירק חי (סלט)
את הפסטה החלפנו בפסטה מקמח מלא.
פשטידת תירס הם כבר אוכלים ואוהבים מאוד (וגם מכינים אותה בעצמם אז ההנאה היא כפולה)
בחורף אנחנו מגישים הרבה פעמים גם מרק (עוף/, ירקות/, אפונה/, עדשים)
למישהו יש רעיונות?
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
מה רע בפיצה? אפשר להכין מבצק שמרים קמח מלא, עגבניות מרוסקות וגבינה בולגרית או מעט מוצרלה. אפשר גם קציצות ירק או אחרות.
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
רעיונות לאוכל בריא בגן
הייתי מחליפה את הקונספט - גם אורז וקוסקוס הם מנה עיקרית, בעיקר הם הם באים בתוספת (לחוד כמובן ולא מעורבב לטובת האיסטניסטים) של קטניות, שאז ביחד יש לך חלבון מלא.
מסכימה עם מונו - מה רע בפיצה? אפשר להכין לבד (אם תרצי מתכון לבצק פשוט וטעים אז יש לי), לשים ביחד, רוטב עגבניות, קצת מוצרלה או בולגרית ואפילו גיבנ"צ זה לא כזה נורא (בטח אם משווים את זה לבורקס או לשניצל תעשייתי)...
אפשר גם מנה עיקרית של תפ"א ובטטות.
הייתי מחליפה את הקונספט - גם אורז וקוסקוס הם מנה עיקרית, בעיקר הם הם באים בתוספת (לחוד כמובן ולא מעורבב לטובת האיסטניסטים) של קטניות, שאז ביחד יש לך חלבון מלא.
מסכימה עם מונו - מה רע בפיצה? אפשר להכין לבד (אם תרצי מתכון לבצק פשוט וטעים אז יש לי), לשים ביחד, רוטב עגבניות, קצת מוצרלה או בולגרית ואפילו גיבנ"צ זה לא כזה נורא (בטח אם משווים את זה לבורקס או לשניצל תעשייתי)...
אפשר גם מנה עיקרית של תפ"א ובטטות.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
ואם כבר קוסקוס, אז בורגול זה דגן מלא וזה כמעט זהה במרקם ובטעם. אבל גם קוסקוס זה טוב (יש גם מלא).
גם אורז בסמתי לבן, לפחות ככה שמעתי מכמה מקורות ביניהם מוסמכים, זה דגן מלא!
גם אורז בסמתי לבן, לפחות ככה שמעתי מכמה מקורות ביניהם מוסמכים, זה דגן מלא!
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
את הפיצה אנחנו מכינים לבד (לפעמים עם הילדים, לפעמים לא), עם רוטב ביתי וגבינה צהובה וזיתים
גם את הבורקס מכינים לבד (אבל הבצק הוא עדיין בצק עלים וזה ממש לא בריא)
כשיש בורקס ופיצה התוספת החמה היא קוסקוס עם מרק וירקות מבושלים (בטטה, דלעת, גזר קישוא, תפו"א)
כדאי להחליף את הקוסקוס בבורגול? מה ההבדל ביניהם? למה הבורגול בריא יותר?
נראה לכן שכדאי להישאר עם הפיצה בכל זאת?
ומה כתחליף לבורקס, שאותו אנחנו ממש רוצים להוציא מהתפריט?
תודה על העזרה עד כה
גם את הבורקס מכינים לבד (אבל הבצק הוא עדיין בצק עלים וזה ממש לא בריא)
כשיש בורקס ופיצה התוספת החמה היא קוסקוס עם מרק וירקות מבושלים (בטטה, דלעת, גזר קישוא, תפו"א)
כדאי להחליף את הקוסקוס בבורגול? מה ההבדל ביניהם? למה הבורגול בריא יותר?
נראה לכן שכדאי להישאר עם הפיצה בכל זאת?
תודה על העזרה עד כה
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
עוד שאלה
האם כדאי להכין את הפיצה מקמח מלא?
היא לא תצא כבדה מדי
אולי לערבב קמח מלא ולבן?
יש לי מתכון מעולה לבצק לפיצה אבל הוא עם קמח לבן בלבד
למישהי מכן יש מתכון עם קמח מלא?
האם כדאי להכין את הפיצה מקמח מלא?
היא לא תצא כבדה מדי
אולי לערבב קמח מלא ולבן?
יש לי מתכון מעולה לבצק לפיצה אבל הוא עם קמח לבן בלבד
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אפשר להכין בורקס או מאפה מבצק שליש: 1 חבילה קמח תופח 1 גביע ביו 1 חבילת חמאה או מזולה או כוס שמן זית קפוא - מעבדים הכל במעבד מזון ומקררים אפשר גם להקפיא ולהשתמש מתי שצריך.
לא יודעת לגבי ההערכים התזונתיים אבל קוסקוס עשוי מסולת ובורגול זה חיטה שבורה - אצלנו אוכלים גם וגם והאמת היא שהם לא ממש שמים לב להבדל. משום מה ניראה לי שהבורגול יותר בריא מקוסקוס בעיקר אם הקוסקוס הוא מהיר הכנה ולא ביתי.
לא יודעת לגבי ההערכים התזונתיים אבל קוסקוס עשוי מסולת ובורגול זה חיטה שבורה - אצלנו אוכלים גם וגם והאמת היא שהם לא ממש שמים לב להבדל. משום מה ניראה לי שהבורגול יותר בריא מקוסקוס בעיקר אם הקוסקוס הוא מהיר הכנה ולא ביתי.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
יכול להיות אבל הייתי מעדיפה שהדיון לא יהיה בדף הזה.
אשמח לקבל מהגננות מתכונים שילדים אוהבים, אולי טיפים לגבי המרקם. לאחרונה הבן שלי מסרב לגעת באוכל , כולל אורז וקינואה שפעם מאד אוהב ונמשך כמו פרפר לאש אחרי ג'אנק(שאין בבית אבל יש בשפע בחוץ) . חוץ מפיצה שמקומה נשמר(כמובן ללא שום דבר למעלה) וחביתה, הוא לא אוהב שום דבר שעבר תהליך עיבוד כלשהו. בפרט אשמח לקבל מתכונים לקטניות, מרק או כל דבר אחר. שניצל ביתי הוא ממש לא מעוניין ומתלהב רק משניצל תעשייתי שיש אצל סבא וסבתא.
אשמח לקבל מהגננות מתכונים שילדים אוהבים, אולי טיפים לגבי המרקם. לאחרונה הבן שלי מסרב לגעת באוכל , כולל אורז וקינואה שפעם מאד אוהב ונמשך כמו פרפר לאש אחרי ג'אנק(שאין בבית אבל יש בשפע בחוץ) . חוץ מפיצה שמקומה נשמר(כמובן ללא שום דבר למעלה) וחביתה, הוא לא אוהב שום דבר שעבר תהליך עיבוד כלשהו. בפרט אשמח לקבל מתכונים לקטניות, מרק או כל דבר אחר. שניצל ביתי הוא ממש לא מעוניין ומתלהב רק משניצל תעשייתי שיש אצל סבא וסבתא.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
רעיונות לאוכל בריא בגן
כל בצק שמרים פשוט אפשר להחליף בקמח מלא. אני עושה בצק בבית מ - 3 כוסות מלא + 1 כוס לבן.
כבר הרבה יותר בריא.
לוקח לבצק כזה קצת יותר זמן לתפוח, ואני עושה שתי התפחות לפני אפיה של לחם/לחמניות , אבל נדמה לי שפיצה לא צריכה כמעט לתפוח ? אין לי נסיון עם פיצה
אם מחפשים מאכל "בצקי" כדי שיהיה "ממלא", אז אפשר להחליף את הבורקס בפשטידה ( אחרת מהתירס ) או בלביבות ירקות, אלו מכילים בתוכם את הקמח שנותן את הבצקיות.
קוסקוס ומרק ירקות זו ממש ארוחה, כמו גם אורז מלא עם קטניות שאפשר להגיש יחד או לחוד.
יש תבשילים מ- מש או מעדשים, לצד אורז/ בורגול אם או בלי תוספת של ירק שיכולים להיות לצד הקוסקוס או במקומו.
אם יש תמיד גם סלט טרי, אפשר ביום צמחוני להגיש גם טחינה שהיא תוספת תזונתית מצויינת.
הפסטה מקמח מלא לא תמיד חביבה על ילדים, בעיקר אלו שרגילים לפסטה מקמח לבן, כדאי לשים לב לזה @}
כל בצק שמרים פשוט אפשר להחליף בקמח מלא. אני עושה בצק בבית מ - 3 כוסות מלא + 1 כוס לבן.
כבר הרבה יותר בריא.
לוקח לבצק כזה קצת יותר זמן לתפוח, ואני עושה שתי התפחות לפני אפיה של לחם/לחמניות , אבל נדמה לי שפיצה לא צריכה כמעט לתפוח ? אין לי נסיון עם פיצה
אם מחפשים מאכל "בצקי" כדי שיהיה "ממלא", אז אפשר להחליף את הבורקס בפשטידה ( אחרת מהתירס ) או בלביבות ירקות, אלו מכילים בתוכם את הקמח שנותן את הבצקיות.
קוסקוס ומרק ירקות זו ממש ארוחה, כמו גם אורז מלא עם קטניות שאפשר להגיש יחד או לחוד.
יש תבשילים מ- מש או מעדשים, לצד אורז/ בורגול אם או בלי תוספת של ירק שיכולים להיות לצד הקוסקוס או במקומו.
אם יש תמיד גם סלט טרי, אפשר ביום צמחוני להגיש גם טחינה שהיא תוספת תזונתית מצויינת.
הפסטה מקמח מלא לא תמיד חביבה על ילדים, בעיקר אלו שרגילים לפסטה מקמח לבן, כדאי לשים לב לזה @}
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
בפיצה שמורכבת מקילו קמח לבן, להחליף חצי מהקמח או פחות מזה?
אני לא רוצה יציקה בבטן של הילדים
אבל לא יודעת ממש איך לעשות שיהיה מקמח מלא ולא כבד מדי (וזאת פיצה על בסיס שמרים)
חוץ מזה הקוסקוס והירקות לא מספיקים להם כארוחה, איך שהוא הם מתייחסים לזה כתוספת. חוץ מזה לא כל הילדים אוהבים פיצה ולא כל הילדים אוהבים קוסקוס או מרק אז ככה יש להם יותר אפשרות לבחור.
ושוב שאלה: מה עושים עם מאש? יש לי שקית שלמה וחוץ מזה שצריך להשרות את זה, מה לעשות עם זה אחר כך?
לבשל ולהגיש ככה, כתוספת למשהו?
למי יש רעיונות?
אני לא רוצה יציקה בבטן של הילדים
אבל לא יודעת ממש איך לעשות שיהיה מקמח מלא ולא כבד מדי (וזאת פיצה על בסיס שמרים)
חוץ מזה הקוסקוס והירקות לא מספיקים להם כארוחה, איך שהוא הם מתייחסים לזה כתוספת. חוץ מזה לא כל הילדים אוהבים פיצה ולא כל הילדים אוהבים קוסקוס או מרק אז ככה יש להם יותר אפשרות לבחור.
ושוב שאלה: מה עושים עם מאש? יש לי שקית שלמה וחוץ מזה שצריך להשרות את זה, מה לעשות עם זה אחר כך?
לבשל ולהגיש ככה, כתוספת למשהו?
למי יש רעיונות?
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
מה עושים עם מאש?
אפשר אחרי השריה לאכול ככה או לבשל ולערבב עם דגן אחר - בורגול, קינואה, אורז, חיטה
אפשר אחרי השריה לאכול ככה או לבשל ולערבב עם דגן אחר - בורגול, קינואה, אורז, חיטה
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
יש למישהי מכן מתכון לפשטידת תפו"א (לא בשרית ובלי הרבה ביצים)
או אולי מתכון לפשטידת בטטה?
הפשטידות צריכות להיות קלות להכנה בלי יותר מדי התעסקויות
תודה
או אולי מתכון לפשטידת בטטה?
הפשטידות צריכות להיות קלות להכנה בלי יותר מדי התעסקויות
תודה
רעיונות לאוכל בריא בגן
בטטות נורא טעימות פשוט אפויות בתנור עם קצת שמן או חמאה.
אפשר לפרוס לפרוסות עבות ואת לזלף קצת שמן.
אפשר לפרוס לפרוסות עבות ואת לזלף קצת שמן.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
היום ניסינו פעם ראשונה מאש. כמעט כל הילדים הסכימו לטעוםו חלקם אפילו טענו שזה ממש כמו עדשים שאותם הם מוכנים לאכול כל הזמן. אז הנה מצאנו עוד משהו שהם אוהבים ומי שחושש מהחדש יתרגל אחרי שנכין את זה כמה פעמים ברצף.
ניסינו לפני כמה ימים גם פשטידת אטריות - לא ממש נרשמה התלהבות, אולי היתה להם תפלה מדי. בפעם הבאה נכניס לתוכה קצת גבינה מלוחה אולי יתלהבו יותר. בארוחה הזו היתה פשטידת האטריות, עדשים ירוקות, אורז, כרובית בתנור ותבשיל של גזר גמדי. הרגשתי שלכל הילדים היה ממה לבחור וכולם יצאו שבעים ומסופקים. (אם כי כמו תמיד הגיעו לארוחת ארבע מורעבים וטרפו הכל)
ניסינו לפני כמה ימים גם פשטידת אטריות - לא ממש נרשמה התלהבות, אולי היתה להם תפלה מדי. בפעם הבאה נכניס לתוכה קצת גבינה מלוחה אולי יתלהבו יותר. בארוחה הזו היתה פשטידת האטריות, עדשים ירוקות, אורז, כרובית בתנור ותבשיל של גזר גמדי. הרגשתי שלכל הילדים היה ממה לבחור וכולם יצאו שבעים ומסופקים. (אם כי כמו תמיד הגיעו לארוחת ארבע מורעבים וטרפו הכל)
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
_בטטות נורא טעימות פשוט אפויות בתנור עם קצת שמן או חמאה.
אפשר לפרוס לפרוסות עבות ואת לזלף קצת שמן._
נזכרתי במשהו שהיינו אוכלים בחורף: ירקות שורש אפויים על מלח גס: שוטפים ירקות שורש שלמים עם הקליפה: בטטה, תפוח אדמה, סלק. מפזרים שכבה עבה של מלח גס ומכניסים לתנור לשעה שעתיים (כל ירק צריך זמן אחר אז מוציאים לפי התור)
אפשר לפרוס לפרוסות עבות ואת לזלף קצת שמן._
נזכרתי במשהו שהיינו אוכלים בחורף: ירקות שורש אפויים על מלח גס: שוטפים ירקות שורש שלמים עם הקליפה: בטטה, תפוח אדמה, סלק. מפזרים שכבה עבה של מלח גס ומכניסים לתנור לשעה שעתיים (כל ירק צריך זמן אחר אז מוציאים לפי התור)
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
רציתי לדעת מה דעתכן....
שקדי בת 10 חודשים הולכת למשפחתון שבו רק עוד תינוק אחד בן שנה והשאר (3 ילדים בסביבות גלאי שנתיים) וכל יום הגננת מכינה להם מרק עם חזה עוף, שאלתי אותה למה היא לא מגוונת: פירה אורז וכו'
תשובתה: אני כל יום מוסיפה משהו אחר....(תפו"א/אורז) ולמה לתת להם פירה או אורז לבד שאין להם ערך
תזונתי גבוהה..... \-:
חוצמזה אשמח לרעיונות לאוכל בריא לתינוקת בת 10 חודשים שאוכלת הכל (ז"א מוצקים וכו')
שקדי בת 10 חודשים הולכת למשפחתון שבו רק עוד תינוק אחד בן שנה והשאר (3 ילדים בסביבות גלאי שנתיים) וכל יום הגננת מכינה להם מרק עם חזה עוף, שאלתי אותה למה היא לא מגוונת: פירה אורז וכו'
תשובתה: אני כל יום מוסיפה משהו אחר....(תפו"א/אורז) ולמה לתת להם פירה או אורז לבד שאין להם ערך
תזונתי גבוהה..... \-:
חוצמזה אשמח לרעיונות לאוכל בריא לתינוקת בת 10 חודשים שאוכלת הכל (ז"א מוצקים וכו')
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אשמח לרעיונות לאוכל בריא לתינוקת בת 10 חודשים שאוכלת הכל (ז"א מוצקים וכו')
כדאי לקרוא את הדף הזה יש כאן המון.
לגבי הגננת לא ממש הבנתי מה הם כן אוכלים והאם יש או אין גיוון.
כדאי לקרוא את הדף הזה יש כאן המון.
לגבי הגננת לא ממש הבנתי מה הם כן אוכלים והאם יש או אין גיוון.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
היי חווה, תודה על ההתייחסות.
הם אוכלים כל יום מרק שמכיל ירקות: גזר, סלרי, ברוקלי, תפו"א, בטטה וכו' ועוף (שוק או חזה).
ולגבי הגיוון זו בדיוק הבעיה שכשאמרתי לה שתגוון היא לא הבינה מה הצורך שכן הכי בריא זה מרק שמכיל
את כל הירקות לעומת פירה (שמכיל רק תפו"א) או פסטה וכו'.
השאלה האם היא צודקת ????
הם אוכלים כל יום מרק שמכיל ירקות: גזר, סלרי, ברוקלי, תפו"א, בטטה וכו' ועוף (שוק או חזה).
ולגבי הגיוון זו בדיוק הבעיה שכשאמרתי לה שתגוון היא לא הבינה מה הצורך שכן הכי בריא זה מרק שמכיל
את כל הירקות לעומת פירה (שמכיל רק תפו"א) או פסטה וכו'.
השאלה האם היא צודקת ????
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
השאלה האם היא צודקת ????
לדעתי לא. ילדים צריכים להחשף למגוון רחב של טעמים על מנת שיוכלו לפתח את הטעם האישי שלהם. חשוב לתת להם להתנסות במרקמים, תחושות וטעמים מגוונים כדי שיוכלו לבחון מה טעים להם ומה לא. התנסויות אמיצות באוכל מגדילות את טווח היכולות שלהם גם בשאר התחומים: תנועתי, חברתי, רגשי.
לדעתי לא. ילדים צריכים להחשף למגוון רחב של טעמים על מנת שיוכלו לפתח את הטעם האישי שלהם. חשוב לתת להם להתנסות במרקמים, תחושות וטעמים מגוונים כדי שיוכלו לבחון מה טעים להם ומה לא. התנסויות אמיצות באוכל מגדילות את טווח היכולות שלהם גם בשאר התחומים: תנועתי, חברתי, רגשי.
-
- הצטרפות: 12 דצמבר 2005, 13:02
רעיונות לאוכל בריא בגן
כמו שחשבתי....לכי תסבירי לה את זה /-:
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
לכי תסבירי לה את זה
למה להסביר לה? אם את מרוצה מהמקום ורק עניין האוכל מפריע לך את יכולה להפגיש את הילדה עם טעמים נוספים בזמנים שאת איתה או להביא לה עוד דברים ואם יש עוד דברים אולי שווה לחשוב על מקום אחר?
(אוכל זה דבר חשוב והוא יכול להיות גם סוג של ראי להשקעה הכללית של מסגרת בילדים ובהורים שנמצאים בה.)
למה להסביר לה? אם את מרוצה מהמקום ורק עניין האוכל מפריע לך את יכולה להפגיש את הילדה עם טעמים נוספים בזמנים שאת איתה או להביא לה עוד דברים ואם יש עוד דברים אולי שווה לחשוב על מקום אחר?
(אוכל זה דבר חשוב והוא יכול להיות גם סוג של ראי להשקעה הכללית של מסגרת בילדים ובהורים שנמצאים בה.)
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
חוה שלום !!!!
אנחנו די חדשים במשפחתון הזה ולכן הוא עדיין מה שנקרא "בבחינה" (כמובן אחרי הבדיקות הראשוניות
שעבר, אבל אין כמו הניסיון בפועל) ולכן אני עם יד על הדופק אבל לא ממהרת להסיק מסקנות ולהעביר אותה
לגן אחר.
ההרגשה הכללית היא שדווקא מאוד משקיעים יש שתי גננות קבועות ועוד שתי סייעות (אחת באה לכמה שעות
רק לעזור בהאכלה והחתלה והשניה שהיא הבת של הגננת, מורה לחינוך גופני לגיל הרך שמפעילה את
הילדדוס') וכל זה מול 5 זעטוטים בסה"כ כך שאין מצב שילד לא מקבל יחס, חוץ מזה יש באויר המון חום ואהבה
הגננת מזכירה סבתא מטופחת ורגועה והשניה פצצת אנרגיה שכל הזמן שרה ומפעילה, המשפחתון עצמו
מרגיש כמו חצי בית חצי משחקיה מלא משחקים, פינות מנוחה, פינת ספרים ומטבח והכל בגובה של הקטנים.
יש דברים שקצת מציקים כמו: ממתקים (בסקויט שהיא טוענת שהוא במיוחד לפעוטות ומכיל וויטמינים,
ובמבה וכן...איך לא גמדים), ולפעמים אני מוצאת את הבת שלי עם מוצץ של תינוקי אחר (עכשיו כבר לא,
אחרי שרשמתי את השם שלה בכל פינה של בקבוק ומוצץ) )-: אבל בסה"כ נראה שבסדר אני מנסה לאט
ובעדינות להעיר ולהאיר ואולי דברים יתחילו לחלחל....
<קוראת את התיאור של המשפחתון ולא מאמינה שהצלחנו למצוא אחד כזה....איזה כיף.....(-: >
אנחנו די חדשים במשפחתון הזה ולכן הוא עדיין מה שנקרא "בבחינה" (כמובן אחרי הבדיקות הראשוניות
שעבר, אבל אין כמו הניסיון בפועל) ולכן אני עם יד על הדופק אבל לא ממהרת להסיק מסקנות ולהעביר אותה
לגן אחר.
ההרגשה הכללית היא שדווקא מאוד משקיעים יש שתי גננות קבועות ועוד שתי סייעות (אחת באה לכמה שעות
רק לעזור בהאכלה והחתלה והשניה שהיא הבת של הגננת, מורה לחינוך גופני לגיל הרך שמפעילה את
הילדדוס') וכל זה מול 5 זעטוטים בסה"כ כך שאין מצב שילד לא מקבל יחס, חוץ מזה יש באויר המון חום ואהבה
הגננת מזכירה סבתא מטופחת ורגועה והשניה פצצת אנרגיה שכל הזמן שרה ומפעילה, המשפחתון עצמו
מרגיש כמו חצי בית חצי משחקיה מלא משחקים, פינות מנוחה, פינת ספרים ומטבח והכל בגובה של הקטנים.
יש דברים שקצת מציקים כמו: ממתקים (בסקויט שהיא טוענת שהוא במיוחד לפעוטות ומכיל וויטמינים,
ובמבה וכן...איך לא גמדים), ולפעמים אני מוצאת את הבת שלי עם מוצץ של תינוקי אחר (עכשיו כבר לא,
אחרי שרשמתי את השם שלה בכל פינה של בקבוק ומוצץ) )-: אבל בסה"כ נראה שבסדר אני מנסה לאט
ובעדינות להעיר ולהאיר ואולי דברים יתחילו לחלחל....
<קוראת את התיאור של המשפחתון ולא מאמינה שהצלחנו למצוא אחד כזה....איזה כיף.....(-: >
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
הי,
הורדנו לכבוד החורף מוצרי חלב מתפריט ארוחת הבוקר, ואנחנו מחפשים רעיונות לממרחים. בינתיים יש - אבוקדו, ריבה, שמן זית, טונה, חומוס. יש לכם רעיונות נוספים?
הורדנו לכבוד החורף מוצרי חלב מתפריט ארוחת הבוקר, ואנחנו מחפשים רעיונות לממרחים. בינתיים יש - אבוקדו, ריבה, שמן זית, טונה, חומוס. יש לכם רעיונות נוספים?
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
יש לכם רעיונות נוספים?
טחינה, ממרח חלבה תוצרת בית מטחינה ודבש, אצלנו אוכלים בחורף דייסת קווקאר עם תפוחים, צימוקים, בננות, קינמון ודבש
קוראת את התיאור של המשפחתון ולא מאמינה שהצלחנו למצוא אחד כזה....איזה כיף..... >
נשמע טוב ולכן כדאי להעשיר את התפריט בבית. במקביל אפשר לבקש מהגננת, לא לשאול אותה, לגוון את תפריט הארוחה וגם זה סוג של "בחינה" עד כמה היא נענית וקשובה לרצונות וצרכים של ההורים. הרבה מעבודת הגננת היא עם ההורים והיא צריכה להיות קשובה להם כמו לילדים
טחינה, ממרח חלבה תוצרת בית מטחינה ודבש, אצלנו אוכלים בחורף דייסת קווקאר עם תפוחים, צימוקים, בננות, קינמון ודבש
קוראת את התיאור של המשפחתון ולא מאמינה שהצלחנו למצוא אחד כזה....איזה כיף..... >
נשמע טוב ולכן כדאי להעשיר את התפריט בבית. במקביל אפשר לבקש מהגננת, לא לשאול אותה, לגוון את תפריט הארוחה וגם זה סוג של "בחינה" עד כמה היא נענית וקשובה לרצונות וצרכים של ההורים. הרבה מעבודת הגננת היא עם ההורים והיא צריכה להיות קשובה להם כמו לילדים
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
חווה D-: המון תודה !!!!!
-
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2004, 10:05
- דף אישי: הדף האישי של זוטא_לבנה*
רעיונות לאוכל בריא בגן
במבי, אצלנו אוהבים זעתר עם שמן זית.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
טחינה, ממרח חלבה תוצרת בית מטחינה ודבש
פחות הולך (בגן).
אצלנו אוכלים בחורף דייסת קווקאר
גם אצלנו.
במבי, אצלנו אוהבים זעתר עם שמן זית
זה כבר יש וגם אהוב מאוד (גם בבית, עם לחם טרי...)
פחות הולך (בגן).
אצלנו אוכלים בחורף דייסת קווקאר
גם אצלנו.
במבי, אצלנו אוהבים זעתר עם שמן זית
זה כבר יש וגם אהוב מאוד (גם בבית, עם לחם טרי...)
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
אנחנו הורדנו את ממרח החלבה הקנוי ומכינים לבד והולך מצוין כקינוח, על לחם.
איך מכינים דייסת סולת? על בסיס מים זה אפשרי? או שחייב להיות חלבי?
במבי - לאבוקדו אנחנו מוסיפים ביצה קשה ומועכים אותה לתוכו, מוסיפיןם לימון והילדים טורפים את זה בארוחת בוקר.
חוץ מזה אני מעונינת לשתול בגינה צמחי תבלין עבור חליטות לילדים, כאלה שיכולים לעזור בעיקר בחורף. הילדים שותים המון חליטות בגן, מעדיפים את זה על מים (כנראה נהנים בחורף ממשקה חם) שתלנו היום נענע, מליסה, גרניום לימוני ומרווה, נוסיף השבוע גם לימונית. האם יש צמחים מסוימים שמחזקים את המערכת החיסונית מול מחלות חורף, נזלות ושיעולים? אם מישהו יודע, הייתי שמחה לדעת גם
תודה
איך מכינים דייסת סולת? על בסיס מים זה אפשרי? או שחייב להיות חלבי?
במבי - לאבוקדו אנחנו מוסיפים ביצה קשה ומועכים אותה לתוכו, מוסיפיןם לימון והילדים טורפים את זה בארוחת בוקר.
חוץ מזה אני מעונינת לשתול בגינה צמחי תבלין עבור חליטות לילדים, כאלה שיכולים לעזור בעיקר בחורף. הילדים שותים המון חליטות בגן, מעדיפים את זה על מים (כנראה נהנים בחורף ממשקה חם) שתלנו היום נענע, מליסה, גרניום לימוני ומרווה, נוסיף השבוע גם לימונית. האם יש צמחים מסוימים שמחזקים את המערכת החיסונית מול מחלות חורף, נזלות ושיעולים? אם מישהו יודע, הייתי שמחה לדעת גם
תודה
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
מאכל חדש יחסית אצלנו שהפך להיט בזמן האחרון בארוחת ארבע.
לחם קלוי בתנור, מרוח בשמן זית עם זעתר
ולצידו מוגשת לבנה או טחינה
הילדים נהנים לנגב (האמת מעדיפים לנגב על כל דבר אחר, ירקות, קרקרים, כל דבר) ישראלים נו מה...
לחם קלוי בתנור, מרוח בשמן זית עם זעתר
ולצידו מוגשת לבנה או טחינה
הילדים נהנים לנגב (האמת מעדיפים לנגב על כל דבר אחר, ירקות, קרקרים, כל דבר) ישראלים נו מה...
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
רעיונות לאוכל בריא בגן
מחפשים רעיונות לממרחים.
שקדיה, סילאן, ממרח פסטו, עגבניות מיובשות בשמן זית, או כל דבר אחר עם שמן זית -
ממרח זיתים
ממרח טופו וביצים, או טופו עם כל טעם אחר...
<אולי יבוא לי עוד.....>
בתאבון
שקדיה, סילאן, ממרח פסטו, עגבניות מיובשות בשמן זית, או כל דבר אחר עם שמן זית -
ממרח זיתים
ממרח טופו וביצים, או טופו עם כל טעם אחר...
<אולי יבוא לי עוד.....>
בתאבון
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
רעיונות לאוכל בריא בגן
יש דף של ממרחים באתר, עם מתכונים לכלמיני ממרחים על בסיס טופו.
אפשר להכין ממרחים מרוב הקטניות כמו חומוס: קטניות מבושלות, מים, טחינה גולמית, מיץ לימון, תבלינים. אפשר ממרח כתום מעדשים כתומות (ככה אני מפתה את הגדול אצלי: יש ממרח כתום! אורז סגול! צ'יפס טופו!).
ממרח פסטו אפשר להכין לא בהכרח מבזיליקום - גם מפטרוזילה, כוסברה, נענע, או שילובים שלהם.
אפשר להכין ממרחים מרוב הקטניות כמו חומוס: קטניות מבושלות, מים, טחינה גולמית, מיץ לימון, תבלינים. אפשר ממרח כתום מעדשים כתומות (ככה אני מפתה את הגדול אצלי: יש ממרח כתום! אורז סגול! צ'יפס טופו!).
ממרח פסטו אפשר להכין לא בהכרח מבזיליקום - גם מפטרוזילה, כוסברה, נענע, או שילובים שלהם.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
רעיונות לאוכל בריא בגן
חשבתי על עוד משהו: חציל קלוי, או סלט חצילים/קישואים/אגוזים בטעם כבד (עם ביצים קשות והמון בצל מטוגן).
ומהדף שתי שניות ובלנדר מוט:
_מחשבות (30.06.2005 09:38):
שלושה מתכונים מעניינים לבלנדר שאספתי כאן באתר - בתקוה שההעתקה המגמתית מקובלת על המחברות
רוטב בטטה-תאנים (ורד לב)
3/4 כוס בטטה מבושלת
1/2 כוס חלב סויה / מים
2 כפיות טחינה גלמית / שקדיה
(או חמאת בטנים או פקאן)
מוסקט מגורר
לבלנדר ולהוסיף 4 תאנים יבשות קצוצות
טוב כרוטב לפסטה, אורז, עוד דגנים
או כמטבל ו/או עם גרנולה
חמאת שקדים/ שומשום/ קשיו (ורד לב)
1 כוס שעועית מבושלת
2-3 כפיות חמאת אגוזים
1/4 כוס מים / מיץ תפוחים או תפוזים
מתאים כרוטב לפסטה, תבשיל, דיפ
ממרח פטרוזיליה (אורנה שפרון)
צרור לא קטן של עלי פטרוזיליה
3 שיני שום
5 כפות שמן זית
3 לימונים סחוטים
1 כפית מלח
טוב לצד סלט, טחינה, חומוס, קציצות,
אורז וכל דבר כמעט
ומהדף שתי שניות ובלנדר מוט:
_מחשבות (30.06.2005 09:38):
שלושה מתכונים מעניינים לבלנדר שאספתי כאן באתר - בתקוה שההעתקה המגמתית מקובלת על המחברות
רוטב בטטה-תאנים (ורד לב)
3/4 כוס בטטה מבושלת
1/2 כוס חלב סויה / מים
2 כפיות טחינה גלמית / שקדיה
(או חמאת בטנים או פקאן)
מוסקט מגורר
לבלנדר ולהוסיף 4 תאנים יבשות קצוצות
טוב כרוטב לפסטה, אורז, עוד דגנים
או כמטבל ו/או עם גרנולה
חמאת שקדים/ שומשום/ קשיו (ורד לב)
1 כוס שעועית מבושלת
2-3 כפיות חמאת אגוזים
1/4 כוס מים / מיץ תפוחים או תפוזים
מתאים כרוטב לפסטה, תבשיל, דיפ
ממרח פטרוזיליה (אורנה שפרון)
צרור לא קטן של עלי פטרוזיליה
3 שיני שום
5 כפות שמן זית
3 לימונים סחוטים
1 כפית מלח
טוב לצד סלט, טחינה, חומוס, קציצות,
אורז וכל דבר כמעט
רעיונות לאוכל בריא בגן
שלום! אני מחפשת רעיונות לארוחת בוקר לתינוקת בת שנה ועשרה חודשים לפני שאני לוקחת אותה לגן. משהו שיהיה טעים, חם ובריא. תודה.
רעיונות לאוכל בריא בגן
רק משהו קטן...
מתכון מעולה לממרח חרובים:
2 חבילות חמאה (200 גר')
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס אבקת חרובים
1 כף מים/קוניאק/תמצית וניל
בתאבון!!!
מתכון מעולה לממרח חרובים:
2 חבילות חמאה (200 גר')
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס אבקת חרובים
1 כף מים/קוניאק/תמצית וניל
- להמיס בסיר עד שהסוכר נמס היטב
- להוריד מהאש ולערבב פנימה ביצה
- לצנן ולקוות שיחזיק מעמד עד הסנדוויץ הבא (אצלנו לא)
בתאבון!!!
רעיונות לאוכל בריא בגן
פיתה אורגנית מלאה
למרוח בפנים:
שקדיה מצד אחד
מולסה מצד שני
לסגור
הכי טעים בעולם - מושלם - טעם גן עדן
למרוח בפנים:
שקדיה מצד אחד
מולסה מצד שני
לסגור
הכי טעים בעולם - מושלם - טעם גן עדן
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
רעיונות לאוכל בריא בגן
מאחר ואני מצ'פרת את ילד-הבית-ספר שלי לפעמים בסנדביץ' עם נוטלה, ומאחר והוא היה רוצה כמובן שזה יקרה לעיתים הרבה יותר תכופות, ואילו אני מתבאסת מהממרח התעשייתי, עלה לי רעיון, אשר יושם היום לראשונה, ובהצלחה.
אני מכינה לו "ממרח שוקולד".
ממיסה חמאה (בקערית זכוכית שמונחת על פינג'אן עם מים שרתחו), מוסיפה סוכר וממיסה גם אותו, ולבסוף אבקת קקאו.
אפשר לשחק עם הכמויות. נדמה לי ששמתי 25 ג' חמאה, 3 כפיות שמנמנות סוכר, 2 כפיות שמנמנות קקאו. הילד שלי לא ירצה את זה אם זה לא יהיה מתוק. לבני השני, שמסכים לאכול שוקולד מריר, אכין גירסה מתוקה פחות.
בשלב הבא, אנסה לשלב בפנים שקדיה, אגוזים טחונים, להחליף חלק מהסוכר בסילאן, וכדומה.
אגב, גם אני נדלקתי על זה, ליקקתי להנאתי, והחלטתי שחסל סדר קניית השוקולד המריר בבית, ואם ירצה בני הבכור תבוטל גם הנוטלה.
אני מכינה לו "ממרח שוקולד".
ממיסה חמאה (בקערית זכוכית שמונחת על פינג'אן עם מים שרתחו), מוסיפה סוכר וממיסה גם אותו, ולבסוף אבקת קקאו.
אפשר לשחק עם הכמויות. נדמה לי ששמתי 25 ג' חמאה, 3 כפיות שמנמנות סוכר, 2 כפיות שמנמנות קקאו. הילד שלי לא ירצה את זה אם זה לא יהיה מתוק. לבני השני, שמסכים לאכול שוקולד מריר, אכין גירסה מתוקה פחות.
בשלב הבא, אנסה לשלב בפנים שקדיה, אגוזים טחונים, להחליף חלק מהסוכר בסילאן, וכדומה.
אגב, גם אני נדלקתי על זה, ליקקתי להנאתי, והחלטתי שחסל סדר קניית השוקולד המריר בבית, ואם ירצה בני הבכור תבוטל גם הנוטלה.
-
רעיונות לאוכל בריא בגן
הילד שלי מת על פיתות מחיטה מלאה. אין ספק שהן הרבה יותר רכות וטעימות מהפיתות הלבנות! אני מביאה לי פיתה מחיטה מלאה, פירות (הוא מת על פירות) ירקות (לא תמיד אוכל, שבא לו) ומוסיפה גם עוגיות ביתיות שאני יודעת מה יש בהן, את כמות הסוכר שלהן ועוד.