רישום כוזב בחינוך ביתי
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
רישום כוזב בחינוך ביתי
הנהלים של משרד החינוך אומרים שאם מישהו רוצה לעשות חינוך ביתי, הדבר הראשון שהוא צריך לעשות זה להרשם לבית ספר. זה תנאי מקדים להגשת בקשה לחינוך ביתי.
למה? כי לפי משרד החינוך הילדים חייבים להיות רשומים איפהשהו. לא נורא אם הם רשומים למקום שאין להם כל קשר אליו, לא נורא אם תקציבי החינוך שלהם ילכו למי שלא מחנך אותם, לא נורא אם אין קשר בין הרישום למציאות. העיקר שיהיה רישום מסודר.
אז מילא הישראבלוף, מילא הכסף, מילא הבלגן הבירוקרטי, ואפילו מילא המנהל הלא תקין.
ניחא.
הבעיה היא האחריות מחד והסחבת מאידך.
למה אני מתכוונת?
מנהל בית הספר אחראי שהילדים הרשומים אצלו יבקרו בבי״ס באופן סדיר, כל עוד אין להם אישור לחינוך ביתי. זה צד אחד. הצד השני זה הסחבת, החודשים הארוכים שלוקח עד שמגיע האישור לחינוך ביתי. זה הצד השני. יחד הם סוגרים על הילדים, כאילו במתקפת מלקחיים: כן רשומים לבי"ס, אבל עדיין בלי אישור לחינוך ביתי; שילכו לבי״ס או שילכו נגד הנהלים.
אז אם ממילא נאלצים ללכת נגד הנהלים בשביל להיות בחינוך ביתי, מראש אין טעם לרשום את הילדים לבי״ס.
ובאמת יש משפחות שמגישות את הבקשה בלי לרשום את הילדים לבי״ס, עם התחייבות לרשום ברגע שיגיע האישור. זאת נראית לי פשרה סבירה מבחינה מעשית, אם כי עדיין לקויה ברישום כוזב מבחינה מוסרית וחוקית.
בעבר פנינו למשרד החינוך (כמה וכמה פעמים) שיפסיקו את הרישום הכוזב ובמקום זאת יאפשרו לרשום את הילדים כתלמידים בחינוך ביתי. הבקשה הזו כנראה לא זכתה להגיע למקום גבוה בסדר העדיפויות של העוסקים בנושא. אולי פעם, מי יודע.
למה? כי לפי משרד החינוך הילדים חייבים להיות רשומים איפהשהו. לא נורא אם הם רשומים למקום שאין להם כל קשר אליו, לא נורא אם תקציבי החינוך שלהם ילכו למי שלא מחנך אותם, לא נורא אם אין קשר בין הרישום למציאות. העיקר שיהיה רישום מסודר.
אז מילא הישראבלוף, מילא הכסף, מילא הבלגן הבירוקרטי, ואפילו מילא המנהל הלא תקין.
ניחא.
הבעיה היא האחריות מחד והסחבת מאידך.
למה אני מתכוונת?
מנהל בית הספר אחראי שהילדים הרשומים אצלו יבקרו בבי״ס באופן סדיר, כל עוד אין להם אישור לחינוך ביתי. זה צד אחד. הצד השני זה הסחבת, החודשים הארוכים שלוקח עד שמגיע האישור לחינוך ביתי. זה הצד השני. יחד הם סוגרים על הילדים, כאילו במתקפת מלקחיים: כן רשומים לבי"ס, אבל עדיין בלי אישור לחינוך ביתי; שילכו לבי״ס או שילכו נגד הנהלים.
אז אם ממילא נאלצים ללכת נגד הנהלים בשביל להיות בחינוך ביתי, מראש אין טעם לרשום את הילדים לבי״ס.
ובאמת יש משפחות שמגישות את הבקשה בלי לרשום את הילדים לבי״ס, עם התחייבות לרשום ברגע שיגיע האישור. זאת נראית לי פשרה סבירה מבחינה מעשית, אם כי עדיין לקויה ברישום כוזב מבחינה מוסרית וחוקית.
בעבר פנינו למשרד החינוך (כמה וכמה פעמים) שיפסיקו את הרישום הכוזב ובמקום זאת יאפשרו לרשום את הילדים כתלמידים בחינוך ביתי. הבקשה הזו כנראה לא זכתה להגיע למקום גבוה בסדר העדיפויות של העוסקים בנושא. אולי פעם, מי יודע.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
רישום כוזב בחינוך ביתי
קודם שיצאו מהבלגן שהם נמצאים ולא יבקשו אישורים במרץ ויתנו אישור בפבואר שנה אחר כך. שכל המחוזות יעמדו ממתחת למה שכתוב בחוזר מנכ"ל ולא כל מחוז לפי ראות עיניו ולפי מצב הרוח של המפקחת.
והרישום אז אולי יהיה בזמן נורמלי ונכון
אחת שמגלה כל פעם מחדש את הפתעות המשרד לפי המחוז
והרישום אז אולי יהיה בזמן נורמלי ונכון
אחת שמגלה כל פעם מחדש את הפתעות המשרד לפי המחוז
רישום כוזב בחינוך ביתי
כשאני אמרתי לקצינת הביקור שאני לא מוכנה לרשום את הילדים, היא אמרה שאין שום צורך, ולמעשה היא התכחשה לסעיף הזה.
רישום כוזב בחינוך ביתי
מזכירה שבמחוז ירושלים נאמר לנו בפירוש ע"י הקב"סית ובהמשך ע"י יו"ר הוועדה שאין צורך לרשום. ולא רשמנו. והם לא רשומים. לעתים אני דווקא מצרה על כך, כי ילדים שרשומים יכולים למשל ליהנות מאתרים שביה"ס רשום אליהם (כמו בריינפופ או גלים) בלי שההורים יצטרכו לרשום באופן פרטי, ועוד דברים שאני אכתוב אם הדף יהיה מוצנע.
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
רישום כוזב בחינוך ביתי
לנו לא נאמר דבר על רישום ולא רשמנו.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
רישום כוזב בחינוך ביתי
בזמנו רשמנו לבית הספר המקומי ובעת הרישום המזכירה הוסיפה הערה (כתובה) - "בחינוך ביתי".
כל זה היה לפני שקיבלנו אישור (כי זה היה תנאי להגשת הבקשה) ואף אחד לא חשב שאנחנו צריכים לבקר בבית הספר בינתיים.
לא שזה הופך את כל הישראבלוף הזה לתקין.
כאן (מערב קנדה) אפשר להיות בחנ"ב בלי להירשם בשום מקום ואז גם לא מקבלים כלום אבל יש גם פורמטים של חנ"ב תחת "למידה מרחוק" (שזה דבר שהולך פה יפה כי יש הרבה מקומות רחוקים...) שכלולים בהם גם תקציבים להורים.
כל זה היה לפני שקיבלנו אישור (כי זה היה תנאי להגשת הבקשה) ואף אחד לא חשב שאנחנו צריכים לבקר בבית הספר בינתיים.
לא שזה הופך את כל הישראבלוף הזה לתקין.
כאן (מערב קנדה) אפשר להיות בחנ"ב בלי להירשם בשום מקום ואז גם לא מקבלים כלום אבל יש גם פורמטים של חנ"ב תחת "למידה מרחוק" (שזה דבר שהולך פה יפה כי יש הרבה מקומות רחוקים...) שכלולים בהם גם תקציבים להורים.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
רישום כוזב בחינוך ביתי
אני מוסיפה "רישום לצורך בחינוך ביתי" בהערות.
חשוב לי במיוחד ברישום ממוחשב לגנים, בו חייבים לסמן על "אני מתחייב לשלם כנדרש".
חשוב לי במיוחד ברישום ממוחשב לגנים, בו חייבים לסמן על "אני מתחייב לשלם כנדרש".
רישום כוזב בחינוך ביתי
אז מה אתן מציעות לעשות?
צריכה להגיש בקשה בפעם הראשונה, לפני עלייה לכיתה א׳ ולצעיר שאמור להיות בטרום חובה... לרשום אותם או לא? אם כן, מה הפרוצדורה?
ואם לא לרשום אותם, למי אני צריכה לפנות כדי להגיש את הבקשה?
אם אגיש עכשיו , מתי אני אקבל את האישור? לפני ספטמבר?
צריכה להגיש בקשה בפעם הראשונה, לפני עלייה לכיתה א׳ ולצעיר שאמור להיות בטרום חובה... לרשום אותם או לא? אם כן, מה הפרוצדורה?
ואם לא לרשום אותם, למי אני צריכה לפנות כדי להגיש את הבקשה?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
רישום כוזב בחינוך ביתי
תלוי ברשות המוניציפלית ובמחוז.
ישנם בהחלט איזורים בהם זה קורה כמו שצריך ובזמן.
תלוי ברשות המוניציפלית ובמחוז.
ישנם בהחלט איזורים בהם זה קורה כמו שצריך ובזמן.
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 09:23
- דף אישי: הדף האישי של עורבני_מצוי*
רישום כוזב בחינוך ביתי
אנחנו תמיד רשמנו. הדענו להם שהילדים בחינוך ביתי. והכל עבר מאוד חלק.
דרך אגב, בית הספר לא מקבל תקציבים עבור הילדים שרשומים אליו והם בחינוך ביתי...כך שאין כאן שום עיניין תקציבי. יש כאן עיניין של להמשיך לעקוב, זה הכל.
בינתיים אנחנו בגישה של "אין לנו מה להסתיר ואין לנו ממה לפחד".
וזה הוכיח עתמו רק לטובה...
דרך אגב, בית הספר לא מקבל תקציבים עבור הילדים שרשומים אליו והם בחינוך ביתי...כך שאין כאן שום עיניין תקציבי. יש כאן עיניין של להמשיך לעקוב, זה הכל.
בינתיים אנחנו בגישה של "אין לנו מה להסתיר ואין לנו ממה לפחד".
וזה הוכיח עתמו רק לטובה...
רישום כוזב בחינוך ביתי
אנחנו שייכים למחוז מרכז.
הגשנו בקשה ראשונה במרץ שנה שעברה. הקב"סית הנחתה אותנו לא לרשום ואמרה שתדווח עלינו. היה ביקור במהלך מרץ ומאז לא שמענו דבר.
איריס, את אמורה להגיש רק לבכור. נסחי בקשה, מלאי טפסים שניתן להוריד באינטרנט ושלחי למחוז ולקב"סית. יש המון מידע ב מדור חינוך ביתי והחוק
הגשנו בקשה ראשונה במרץ שנה שעברה. הקב"סית הנחתה אותנו לא לרשום ואמרה שתדווח עלינו. היה ביקור במהלך מרץ ומאז לא שמענו דבר.
איריס, את אמורה להגיש רק לבכור. נסחי בקשה, מלאי טפסים שניתן להוריד באינטרנט ושלחי למחוז ולקב"סית. יש המון מידע ב מדור חינוך ביתי והחוק
-
- הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*
רישום כוזב בחינוך ביתי
יפה שאת אופטימית (-:
אנחנו רשמנו כמו שהקב"ס אמר, אבל לא שלחנו כי אמרנו שהם בחנ"ב, לא חושבת שצריך לשלוח אם הם רשומים, הרי המנהל יודע שהם רשומים סתם ובעצם הם בחנ"ב. דווקא יש לזה יתרון ענק מבחינתי, הם רשומים מבחינת משרד החינוך כך שאף אחד לא אמור להתעניין בהם, המנהלת יודעת שהם בחנ"ב, הקב"ס יודע שהנושא בטיפול ואני יודעת שעשיתי השתדלות ממש מגניבה בכך ששלחתי את הטפסים לאן ששלחתי, זה שהיה טעות בכתובת זבש"ם, אין לי כוח שוב לשלוח וגם ככה כל הגופים הקשורים מרוצים מהמצב (-:
יפה שאת אופטימית (-:
אנחנו רשמנו כמו שהקב"ס אמר, אבל לא שלחנו כי אמרנו שהם בחנ"ב, לא חושבת שצריך לשלוח אם הם רשומים, הרי המנהל יודע שהם רשומים סתם ובעצם הם בחנ"ב. דווקא יש לזה יתרון ענק מבחינתי, הם רשומים מבחינת משרד החינוך כך שאף אחד לא אמור להתעניין בהם, המנהלת יודעת שהם בחנ"ב, הקב"ס יודע שהנושא בטיפול ואני יודעת שעשיתי השתדלות ממש מגניבה בכך ששלחתי את הטפסים לאן ששלחתי, זה שהיה טעות בכתובת זבש"ם, אין לי כוח שוב לשלוח וגם ככה כל הגופים הקשורים מרוצים מהמצב (-:
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
רישום כוזב בחינוך ביתי
אנחנו לא רשמנו
משרד החינוך רשם במקומנו,
קיבלנו תביעה מהקב"סית של בית הספר שהילד לא מגיע לבית הספר ולא עזרו כל הסברנו...
משרד החינוך רשם במקומנו,
קיבלנו תביעה מהקב"סית של בית הספר שהילד לא מגיע לבית הספר ולא עזרו כל הסברנו...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
רישום כוזב בחינוך ביתי
איריס מתי תקבלי את האישור לא לפני ספטמבר וזה לא קשור למחוז שאת שייכת אליו הייתי בכמה מחוזות עד שהבקשה מגיעה והם מסתכלים עליה הם יוצאים לפגרת הקיץ חוזרים ורק אחרי ששנת הלימודים מתחילה במקרה הטוב מתקשרים אליך או אחרי שנה מיום הגשת הטופס הכל כביל ותופס במשרד הזה.
אם תרשמי את יכולה לעשות טוב לכיתה שאולי תתפצל מניסיון בגלל עודף תלמידים או שהבית ספר גן יזכו בגננת מורה קבועה של משרד החינוך גם זה כבר עשינו.
בכל מקרה ממליצה לך לשוח בזמן עם העכתק של פקס לקב"ס
בהצלחה
אם תרשמי את יכולה לעשות טוב לכיתה שאולי תתפצל מניסיון בגלל עודף תלמידים או שהבית ספר גן יזכו בגננת מורה קבועה של משרד החינוך גם זה כבר עשינו.
בכל מקרה ממליצה לך לשוח בזמן עם העכתק של פקס לקב"ס
בהצלחה
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
רישום כוזב בחינוך ביתי
כששאלתי את הקב"ס שלנו, הוא אמר שלא צריך לרשום (כבר שנתיים).
רישום כוזב בחינוך ביתי
תקבלי את האישור לא לפני ספטמבר
זה לא כך במחוז ירושלים. אנחנו מגישים אחרי פסח ומקבלים בחופש הגדול.
זה לא כך במחוז ירושלים. אנחנו מגישים אחרי פסח ומקבלים בחופש הגדול.
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
רישום כוזב בחינוך ביתי
לאיריס, זה לא משנה מתי תקבלי את האישור, העיקר שתגישי בזמן את הבקשה ותעשי את מה שהם מבקשים, כי ככה הנהל.
בזמן הנראה לעין, לא נראה לי שנצליח להתארגן כדי לשנות את העינין.או שיש משהו חדש?
בזמן הנראה לעין, לא נראה לי שנצליח להתארגן כדי לשנות את העינין.או שיש משהו חדש?