קוסמטיקה טבעית

עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

מזה זמן די ארוך שכמעט כל מוצרי הקוסמטיקה שלנו בבית הוחלפו למוצרים טבעיים. בחלקם ערכנו ניסויים במוצרים שונים עד שמצאנו מה שמתאים לנו.

אבל יש דבר אחד שזוגתי ממאנת להחליף: סבון רחצה. יש לה עור מאוד יבש, וכל הסבונים שניסינו עד עכשיו (במיוחד סבונים שונים משמנים, כמו סבתא ג'מילה, כנען, איה נטורל) השאירו לה את העור יבש, ואילו הסבון שהיא משתמשת בו - נעים לה ומשאיר את העור פחות יבש.

אולי יש למישהו/י המלצה או הצעה בשבילה? היא לא כל-כך ששה לנסות דברים חדשים בתחום הזה, אבל אני הייתי שמח אם היא היתה מחליפה את הסבון הלא-טבעי שהיא משתמשת בו (וגם היא, אלא שהיא לא מצאה תחליף).

תודה.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_בר* »

עודד, אתה מוזמן אלי לדף הבית, יש שם למעלה קישור לאתר של "סבון הברון" ועוד הסבר קצר.
חג שמח @}
אנה_בי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 21:24
דף אישי: הדף האישי של אנה_בי*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי אנה_בי* »

שלום עודד! האמת זאת גם הבעיה שלי שהסבונים הקשים על בסיס שמנים (ועל כמה וכמה על בסיס גליצרין חס וחלילה :-S ) משאירים את העור יבש. אבל לאחרונה גיליתי סבון נוזלי, טבעי על בסיס סלק והוא הרבה יותר עדין. אפשר להזמיןאותו דרך האתר של "קו טבעי" }

http://www.linenatural.com/index.asp המוצר נקרא "סבון מתוק" כי הוא על בסיס סלק.

בהצלחה@}
נועה_היפואית*
הצטרפות: 07 ינואר 2007, 09:44
דף אישי: הדף האישי של נועה_היפואית*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_היפואית* »

מישהו יכול בבקשה לרשום כמה סבון מתוק עולה? האתר מסרב להראות.
אנה_בי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 21:24
דף אישי: הדף האישי של אנה_בי*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי אנה_בי* »

חברה שלי הזמינה. זה עולה לה 35 ש''ח לליטר.
נועה_בר*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_בר* »

"סבון מתוק" כי הוא על בסיס סלק
מי יודע מה עוד מכיל הסבון?
נועה_בר*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_בר* »

סבון מתוק" כי הוא על בסיס סלק
היום שמעתי עליו שהוא מאוד מייבש את העור. (וגם שאולי חלק מהמוכרים מוסיפים לו SLS)
נועה_היפואית*
הצטרפות: 07 ינואר 2007, 09:44
דף אישי: הדף האישי של נועה_היפואית*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_היפואית* »

שימי לב להבדל בין סבון מתוק לבין סבון סוכר, שהוא ממש מייבש ומשתמשים בו למקרים קשים של אקנה. אולי לזה התכוונת?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מחפשת קרם לחות על בסיס טבעי.
אני בהריון. ובמהשך גם אניק ... מאוד חשוב לי שיהיה משהו טוב שאוכל לרכוש עוד ועוד שנגמר. מישהו יודע על משהו מומלץ?
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

לפלונית - קרם לחות, מעצם הגדרתו, מכיל מים. מים מושכים חיידקים ופטריות, ולכן כל קרם לחות, גם כזה שמוגדר כטבעי, חייב להכיל גם חומרים משמרים. אני מציעה לך לקנות שמן בכבישה קרה שאת מתחברת לריח שלו (שקדים, מקדמיה וכו'), או חמאת שיאה, ולהשתמש בזה במקום קרם מסחרי. בכל מקרה, בהריון לא מומלץ לקנות קרמים עתירי שמנים אתריים, גם אם הם טבעיים.
פלוני_אלמונית*

קוסמטיקה טבעית

פיתחתי רגישות בקרקפת גם לצבעי השיער של חברת NATURINT (צבע ללא אמוניה וללא רסורצינול) האם יש בשוק סוגים נוספים של צבע על בסיס טבעי/צמחי?
כלנית*
הצטרפות: 27 מרץ 2005, 21:47

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי כלנית* »

יש של הרביטנט
Herbitant
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אתר מצויין של אירגון רציני:
http://www.cosmeticdatabase.com/index.php
דירוג וניקוד למוצרי טיפוח "טבעיים". מומלץ בחום.
מירב.ב*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי מירב.ב* »

בכל מקרה, בהריון לא מומלץ לקנות קרמים עתירי שמנים אתריים, גם אם הם טבעיים.
אם כך מה יכול להתאים לנשים בהיריון שמעוניינות/זקוקות לקוסמטיקה טבעית?

אתר מצויין של אירגון רציני:
אתר מרשים ביותר!
חבל שאין גרסה דומה למוצרים שכיחים בישראל.
נועה_בר*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_בר* »

קוסמטיקה טבעית יכולה להיות שמנים איכותיים בלבד (צמחיים, כבישה-קרה ועוד) וללא שמנים אתריים.
בסבון, למשל, השמנים האתריים הרבה פחות משמעותיים מאשר בקרם.
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

מסכימה עם נועה. המתכון שלי לנשים בהריון הוא חמאת שיאה + חמאת קקאו + שמן מקדמיה, ללא תוספות. אם כי גם קרם טבעי עם מעט לבנדר יכול להתאים. ולגבי סבונים - כל הסבונים של סבון הברון מתאימים גם לנשים בהריון. הן משתמשות רק בשמנים אתריים שמותרים בהריון.
נועה_בר*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_בר* »

הן משתמשות רק בשמנים אתריים שמותרים בהריון
אני לא בטוחה בעניין הזה ב- 100% אבל בזמנו נאמר לי שהכמויות בסבון (בהנחה שהשימוש חיצוני כמובן ;-) ) מיזעריות, ושלא כמו בקרם אפשרות החדירה לגוף נמוכה בהרבה.
עפרה_עדין*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

הי ניבה
ביקרתי באתר שלך וראיתי שהוספת את שלי.
קראתי את כל מה שנכתב כאן וזה מעניין מאוד! לגבי פלינגים: את צודקת שאת בעד אבל אני לא מציעה לעשות יותר מידי פילינגים: זה נכון שהעור נראה פשוט נפלא אח"כ וסופג את השמנים בצורה מדהימה, אבל ישנם מחקרים שמראים שקילוף עור אינטנסיבי מידי גורם להזדקנות מהירה שלו . אז כדאי לשמור את זה באמת לארועים מיוחדים.
דרך אגב: מה דעתך להוסיף את הטיפ שלך בנוגע לפילינג השקדים בקטגוריה של טיפים בנושא בריאות?
נשתמע עפרה
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי בשמת_א* »

שקילוף עור אינטנסיבי מידי
מה זה אינטנסיבי מדי?
מהי התדירות המומלצת?
מה זה "יותר מדי"?
נועה_בר*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_בר* »

בעיני להסיר תאים שעדיין לא סיימו תפקידם באופן טבעי זה אינטנסיבי מידי!
הפילינג הטבעי הוא שיפשוף עדין, עם מגבת אחרי רחצה, או עם קוואקר שמורחים ולאחר 10 דק' שוטפים.
אם אין פגיעה בעור זה לא יכול להזיק.
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

מה זה אינטנסיבי מידי? תלוי בעור- הפנים, מצבו ובגיל. עור דק ושילוב של גיל מתקדם לא דורש פילינג יותר מפעמיים בשנה. ואז צריך גם לנצל מיד את ההזדמנות להזנה טובה של העור ע"י שמנים, כי העור פשוט בולע שמנים אחרי תקליף(פילינג). חשוב יותר זה מה שעושים ביום יום. עור דק ועדין- רק פעם בשבוע לרחוץ עם סבון כי זה גם פילינג. להיזהרכמובן גם בעת חפיפת השיער. שטיפה יומית במים חמימים וניגוב עדין במגבת רכה ולא יותר מזה לעור מסוג זה! מה שמסירים מהפנים בעזרת סבונים /פילינגים/שפשופים הם תאי עור שעוד לא הגיע זמנם לנשור. תאי עור מוגבלים במספר הפעמים שהם מתחדשים במהלך החיים ולכן- אל תמהרנה להסיר אותם בטרם עת.
זה נכון שקוסמטיקאית רגילה בלי טיפול פילינג מפסיקה לחיות ולבעוט, אבל אני (גם קוסמטיקאית) קוראת ולומדת קצת מעבר למה שמלמדים בבתי הספר לקוסמטיקה ולכן מגיעה למסקנות אחרות (מידי פעם). חשיבות עליונה יש לשימון היומיומי של העור .detail]קראו כתבה id[/po]=530771 אודות שימון העור ותועילו רק לעצמכן!
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי לי_אורה* »

טוב, ברור שלא כדאי להשתמש בשום דבר הנמכר בחנויות "רגילות", ואפילו במחלקות טבע למיניהן.
פשוט צריך לקרוא על כל מוצר מה הוא מכיל. אם יש המון מילים שקשה להבין, מילים ארוכות-ארוכות - מדובר בכימיקלים, תוצרי נפט וכו'. בקיצור, לא מומלץ, בלשון המעטה.
בשמת_א*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה זה אינטנסיבי מידי? תלוי בעור- הפנים, מצבו ובגיל.
שמתי לב שאצל הרבה נשים, כולל אצלי, העור אחרי הרבה חודשים ללא טיפול מקבל נקודות שחורות, גבשושיות, מין בועות לבנות קטנות, ובכלל מקבל מראה אפור ולא רענן, ולעומת זאת בששה טיפולים בשנה, שכוללים קצת פילינג, קצת ניקוי, מסכה וכדומה - העור נראה הרבה יותר טוב כל הזמן.
כשהשתמשתי בשמנים, מה שקרה זה שהתגברה התופעה של נקבוביות סתומות (התרבו פצעונים, שחורים וגבשושיות מכל מיני סוגים).
התזונה שלי טובה, ואני שותה רק מים.
אז אני תוהה, מה טבעי?
מה אמור להיות?
מה זה טיפול בקוואקר? הרי בטח לא מניחים סתם קוואקר יבש על העור... (-:
איך מונעים את מראה העור הלא-מטופל בלי פילינגים?

(רמז לעצמי: אולי מספיק שעות שינה, ופעילות גופנית יומיומית טובה).
נועה_בר*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_בר* »

מה זה טיפול בקוואקר? הרי בטח לא מניחים סתם קוואקר יבש על העור...
קוואקר טחון דק מעורבב עם קצת מים לעיסה דייסתית.
מורחים על הפנים וכשמתייבש ומתחיל לעקצץ שוטפים.
זהו.
לקוואקר תכונה של הסרת תאים. ללא שיפשוף והכי עדין שיש.

תאי עור מוגבלים במספר הפעמים שהם מתחדשים במהלך החיים
אפשר הוכחה כתובה לטענה זו? לדעתי זה בכלל לא הגיוני, אפיטל היא שכבה מתחדשת.
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

ללא פילינגים: הדוגמא שנתתי התייחסה למקרה של עור דק ועדין- ומתחיל להתבגר. את מבקשת לדעת על עצמך: כמובן שאת צריכה טיפול קוסמטי לפי התיאור שלך, השאלה היא מה עושים בטיפול והאם הוא באמת מותאם לעורך. כמו בכל בחירה של איש מקצוע- צריך להפעיל אינטואיציות ולנסות לראות האם הוא באמת בעל מקצוע שמעמיק במקצועו או חאפר.
לגבי שמנים: האם קראת את הכתבה שלי? לחצי על הקישור. בקיצור- הכל תלוי אילו שמנים את מורחת (רק טבעיים) וללא כל תוספת סינטטית. גם לא כל שמן שקדים הוא באמת שמן שקדים. שקרים קיימים בכל מקום ובמיוחד בתחום זה. אני יודעת עובדה אחת: כבעלת עור שומני מאוד, שצרכה די הרבה קרמים נטלי שומן שרק הגבירו את הפצעים. היום אני מורחת 100 % שמן ואין לי יותר פצעים!!! השיטה היא למרוח שמן (טיפה קטנה) על פנים לחות ולעסות עד להתייבשות המים. בצורה זו את מדללת את השמן עם מים טריים ולא מים רוויים בכימיקלים משמרים. את גם קובעת את המינון לפי עורך.
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

לגבי תאי העור (נועה בר הקשתה): אני מצטטת מתוך כתבתו של דר יורם הרט (רופא עור) באתר דוקטורס "הקוסמטיקאית וחומצות אלפא ובטא הידרוקסי":
"ידוע מזה שנים שתא יכול להתחלק כ 50 פעמים בלבד. לאחר מכן הוא מאבד את חיותו והתאים הנוצרים הם פגומים. הקילוף המואץ המתמיד של העור על ידי החומצות האלפא והבטא הידרוקסי גורמות לחלוקה מזורזת של התאים בשכבה הבאזלית של העור. השאלה שנותרת פתוחה היא אם התאים יוכלו להמשיך להתחדש לשנים רבות או שיכנסו למצב זקנה מוקדם. מצב זה יכול להביא להרעה במצב העור ובין היתר להפחתה ביכולתו לרפא פצעים"

פה מדובר בפילינג ע"י חומצות שמקורן מפירות או חומצה סליצילית, בהן משתמשות רוב הקוסמטיקאיות כי הן בטוחות לשימוש ובאמת טובות. אני חושבת אינטואיטיבית שבגלל שכל שאנו מתבגרים, יורד קצב התחדשות התאים, יש לרענן את העור במידת הצורך ובעדינות מירבית.
נועה_בר*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_בר* »

השאלה שנותרת פתוחה היא אם התאים יוכלו להמשיך להתחדש לשנים רבות
אם כך - זוהי התשובה? אז אין הוכחות לטענה זו.

יש לרענן את העור במידת הצורך ובעדינות מירבית.
בדיוק כך כתבתי:
_הפילינג הטבעי הוא שיפשוף עדין, עם מגבת אחרי רחצה, או עם קוואקר שמורחים ולאחר 10 דק' שוטפים.
אם אין פגיעה בעור זה לא יכול להזיק_
בשמת_א*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי בשמת_א* »

האם קראת את הכתבה שלי?
כן, ובעצם עלו אצלי כמה תשובות:
  • העור מגיב כך כי בעצם השתמשתי בשמפו ובסבון לא טבעיים, כך שהפנים באו במגע עם החומרים האלה.
  • רוב הזמן המשכתי להשתמש במוצרים כגון קרם לחות או סבון פנים, שוב, לא על בסיס שמנים טבעיים אורגניים אלא מסחריים (כלומר, עם כל הכימיקלים הסינתיטיים וחומרי השימוש).
עכשיו לילדה שלי בת ה-10 יש פצעונים.
שמתי לב שזה משתפר כאשר אני מקפידה לשטוף לה את הפנים היטב בזמן הרחצה בערב, ולסבן את האיזורים הבעייתיים בסבון הברון (לנו יש לבנדר). שמתי טיפה שמן עץ התה (שהוספג בצמר גפן), ובפעם אחרת טיפת שמן אתרי לבנדר (שהוספג בצמר גפן) וראיתי שגם זה מועיל.
אני לא רוצה לקחת אותה לטיפול של ניקוי הפצעונים כי היא נראית לי צעירה מדי לסבול (זה לא נעים).
הרופא המליץ על איזו משחה שכמובן אין לי שום כוונה למרוח עליה (אנטיביוטית, נדמה לי, עם עוד מרכיבים...).
נועה_בר*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נועה_בר* »

בשמת, רציתי לכתוב לך כבר קודם שכתבת על
התופעה של נקבוביות סתומות (התרבו פצעונים, שחורים וגבשושיות מכל מיני סוגים).
שיש לי חשש שזיעה עם כל הלכלוך שבאוויר הם גורם עיקרי לבעיה.
וניקוי עדין בערב יכול אולי להועיל.
בקשר לבת -
שמתי לב שזה משתפר כאשר אני מקפידה לשטוף לה את הפנים היטב בזמן הרחצה בערב, ולסבן את האיזורים הבעייתיים בסבון הברון
על אותו עיקרון - ניקוי. פשוט מאוד מזוהם בחוץ ועם הזיעה הכל נדבק וסותם (בוץ!!)
שמן עץ-התה חזק מידי ומאוד מאוד מייבש (יותר מידי, ואז העור חייב להתאמץ קשות ולהפריש עוד כדי להגן על עצמו!)
כשלי יש פצעים אני לוקחת קצת סבון לבנדר רטוב ועל הפצע יוצרת שכבה קטנה ממנו (כמו קרם - נקודתי) לתת לזה להתייבש ואפשר להשאיר על העור כמה שרוצים.
לדעתי ניקוי אצל קוסמטיקאית ממש מיותר, ואם את רוצה משחה מרפאת אפשר לבדוק אם יש משהו על בסיס שמנים אתריים. בעיקרון לבנדר הוא המלך, אבל יש עוד.

מהו האזור של הפיצעונים? יש אזורים בפנים שהם יותר הורמונליים.
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

כאשר אני מקפידה לשטוף לה את הפנים היטב בזמן הרחצה בערב, ולסבן את האיזורים הבעייתיים בסבון הברון (לנו יש לבנדר). שמתי טיפה שמן עץ התה (שהוספג בצמר גפן), ובפעם אחרת טיפת שמן אתרי לבנדר (שהוספג בצמר גפן) וראיתי שגם זה מועיל.

את ממש נוהגת כמו שצריך. למרות שאפשר למרוח את השמנים שהזכרת ישירות על העור, את יכולה להרטיב את צמר הגפן ראשית, כדי לדלל את המינון. שמן אתרי נוסף שכדאי להשתמש בו לפצעים הוא קמומיל. תקפידי לקנות מחברות מוכרות , מאושרות ע"י תו אורגני כל שהוא, כי יש הרבה בלופים.
הרבה פעמים, הפצעונים מעידים על סוג של אלרגיה למשהו. בנוסף לחמרים החיצוניים שהיא באה במגע איתם, צריך לבדוק את תזונתה. בכל החטיפים והממתקים, וכמובן באוכל תעשייתי, יש המון חמרים שאין לנו צורך בהם במקרה הטוב ומזיקים לטווח הארוך במקרה הרע.
בשמת_א*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי בשמת_א* »

מהו האזור של הפיצעונים? יש אזורים בפנים שהם יותר הורמונליים.
אצל הבת: איזור המצח, במיוחד מעל האף, כל איזור האף, איזור הסנטר. כמובן, האיזורים ההורמונאליים. אבל זה קצת מוקדם.
סביר שבמיוחד בגלל הזיעה והזיהום כאן )-:

בכל החטיפים והממתקים, וכמובן באוכל תעשייתי
לא אוכלת חטיפים או ממתקים או אוכל תעשייתי בכלל (טוב, למעט פריכיות אורז מלא אורגניות, קורנפלקס אורגני מתירס ומלח ללא סוכר, ואני לא זוכרת אם יש עוד משהו).
שותה רק מים.
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

הי עפרל'ה,
אני ממש שמחה שהתחלת לכתוב פה. נראה לי שאת הקוסמטיקאית היחידה פה. אני אכניס לאתר שלי את ההמלצה שלך, לא להגזים עם הפילינג. באופן מקרי או אינטואיטיבי, באמת יוצא לי לעשות פילינג רק פעם בכמה חודשים. אבל עד עכשו היו לי יסורי מצפון, שאני לא מספיק משקיעה...
דרך אגב, הלקוחות שלי עם העור השמן, הכי התחברו לקרם הקלנדולה, יותר מאשר לשמנים האחרים. הן אומרות שהקלנדולה עוד יותר מאזנת להן את העור, גם יחסית לשמנים האחרים ובעיקר יחסית לתכשירים הכימיים שבהם הן השתמשו קודם. נתקלת גם בפידבקים כאלו לגבי הקלנדולה?

ועוד משהו - אני שוטפת את הפנים במים מינרליים לפני מריחת השמנים, כדי לא להתעסק עם הכלור שבמי הברז. אצלנו יש מעיין ליד הבית, ככה שזה בחינם, אבל הייתי מוכנה גם לקנות מים מינרליים. אם משאירים אותם להתייבש על הפנים, הם לא משאירים תחושת יובש כמו המים עם הכלור.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי פלונית* »

שלום עפרה עדין, האם אפשר לשאולך מס' שאלות?

מה התחליף הכי טוב לקרם לחות התעשייתי? דהיינו, מה יספק לחות לעור?

מה התחליף הטבעי יותר להורדת איפור מהעיניים?

האם יש משהו שאכן יכול למנוע/לעכב הופעת קמטים? אני צעירה, אך ליד העיניים יש לי כבר קמטי הבעה לא מעטים :-( מה עושים?
לי_אורה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי לי_אורה* »

קוואקר טחון דק מעורבב עם קצת מים לעיסה דייסתית.
אני אוהבת להוסיף לקוואקר הטחון האורגני קצת חלב אורגני או קצת יוגורט אורגני או קצת גבינה אורגנית - כששמים חלב צריך לשים קצת פחות אחרת זה יוצא יותר מדי נוזלי. ואם יש פצעונים על הפנים, אפשר לשפוך לתוך התערובת כמה טיפות שמן לבנדר וגם מעט טיפות שמן קלנדולה.

מניחים על העור, בהתחלה יושבים עם צלחת מתחת לפנים כדי שאם יש נוזלים הם יזלו עליה (כן, המראה מלבב ביותר :-P ) ולאחר זמן מה מסירים בעדינות (בלי לשפשף!) את מסכת הקוואקר. ושוטפים את הפנים, ואז אפשר למרוח מעט שמן שקדים על פנים לחות. בשמת, טיפול זה גם מרפא פצעונים למיניהם!
לי_אורה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי לי_אורה* »

ובשמת, לסבון הברון יש גם סבון חלב אורז ושיבולת שועל, ורחל אמרה לי שלרחוץ את הפנים עם הסבון הזה עושה מעט פילינג. כלומר, כשרוחצים את הפנים עם הסבון הזה להשאיר אותו מעט על הפנים ורק אח"כ לשטוף. קניתי את הסבון ועוד לא ניסיתי אותו, אז לא יכולה להעיד בנידון. אני כן יכולה להעיד על סבון קלנדולה (של סבון הברון) שהוא מאוד טוב לפנים ומרפא פצעונים.
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

שלום פלונית

הכי טוב זה קודם כל להפסיק להשתמש בקרם תעשייתי! לקוחות שלי שמגיעות עם כל מיני תופעות עוריות, קודם כל מפסיקות ( לבקשתי) להשתמש בכל קרם שהוא למשך שבועיים. אני ממליצה להן לעבור לשטוף את הפנים בסבון טבעי (סבון הברון מוזכר כאן הרבה אבל באמת שווה) ולגבי שמפו- עדיף גם כן. בכל מקרה- אני גם אוסרת עליהן להעביר את הקרמים היקרים שכבר יש להן, לאזורים אחרים בגוף, מכיוון שדרך כל חלקי העור, נספגים כימיקלים מזיקים. הן תמיד מדווחות לי על שיפור מידי בבעיות העור. אני אישית קיבלתי עשרות דוגמיות של חברות קוסמטיקה ,בזמן לימודי הקוסמטיקה, והכל הלך לפח.
לאחר מכן- אני מתאימה להן קרם פנים לפי מצב עורן. אם עורך אינו בעייתי, את יכולה לחפש באינטרנט אחר תכשירי קוסמטיקה המיוצרים ממוצרים טבעיים, אך לא להסתפק בהצהרה "טבעיים", אלא לבדוק את תכולת התכשיר. כעקרון: בכל תכשיר המכיל מים, יהיו גם חמרים משמרים.
להשכלה כללית: כל התכשירים הטבעיים מיוצרים משמנים שונים שמוצו ע"י כבישה קרה, שעוות דבורים טבעית (לא תמיד) ושמנים אתרים (נדיפים) שהם חמרים המופקים מצמחים. לצמח הם עוזרים להתגבר על פתוגנים למיניהם והאדם משתמש בהם לרפואה אלפי שנים.

לניקוי עיניים (וכל הפנים): צמר גפן רטוב שעליו מטפטפים שמן גזר: גם ינקה את העיניים בעדינות וגם יעזור מיידית לבעיית הקמטוטים. את אזור העיניים חשוב לשמן בשכבה דקה דקה (כדי לא ליצור כבדות וכתוצאה מכך- נפילה של האזור).השמן חייב להיות בעל מרקם קליל (זרעי ענבים, קלנדולה, גזר) . מעטה דק של שומן יוצרים ע"י הרטבה של העיניים במים ומריחה של טיפונת שומן בעזרת המים. ניבה כותבת מים מינרלים שזה אפילו עוד יותר טוב, אבל לא לכל אחד יש מעיין ליד הבית..
בצורה זו בעצם "עובדים יותר קשה" על המריחה , אבל מקבלים מרקם נקי על הפנים, רענן ולא דביק מכל הזבל שמכניסים לנו בקרמים תעשייתים.

חוץ מזה- לשתות הרבה ולחבוש משקפיים גדולים וטובים כדי לא לצמצם את העיניים בשמש- אבל בשום אופן לא להפסיק לצחוק !!
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

נתקלת גם בפידבקים כאלו לגבי הקלנדולה?

הי ניבה! לגבי קלנדולה וגם גזר- הם לא שמנים רגילים, הם שמני תשרית. לדעתי משרים אותם בשמן זרעי ענבים, ולכן המרקם שלהם יותר קליל. בכל מקרה לעור שמן אני תמיד משתמשת בזרעי ענבים כבסיס, כי הוא הכי קליל אבל תמיד מוסיפה גם קלנדולה כי היא מעולה לריפוי העור .

לגבי הפילינג: במיוחד בעור דק אני נזהרת מאוד!! הוא מתקמט מאוד מהר ולכן צריך להתחשב בו. אבל בלי שום ספק- כשמסירים בבת אחת את כל התאים המתים (ולא שכל אחד נושר לו בזמנו החפשי) העור פשוט מואר בבת אחת! קשה לוותר על זה. בכל מקרה, אני חושבת שאינטואיטיבית, כל אחת יודעת מתי העור שלה זקוק ריענון.
פלונית*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי פלונית* »

הי עופרה!
איזה כיף, תודה על התשובה! :)

אני באמת באמת לא משתמשת בקרמים תעשייתיים כלל...בשום מקו בגוף...יש לי קצת מושג על נושא של קוסמטיקה טבעית, אני קוראת ומתעניינת...שותה הרבה מאד, אבל לא שמה משקפי שמש, בגלל אחרי הפלורוסנטים של המשרד בא לראות קצת אור שמש :-) אבל אולי אני אתחיל, בכל זאת...

אני רוחצת את הפנים עם סבון של סבתא ג'מילה. מה דעתך עליו? את האיפור הייתי מורידה עם שמן זית, אבל הוא היה כבד-כבד לי על הפנים...

ברשותך, אני אחזור על הדברים, לראות שהבנתי נכון: הורדת איפור - צמר גפן רטוב עם טיפת שמן גזר. לא נורא שהשמן יכנס לתוך העיניים?האם אפשר לשפשף קצת, כדי שכל האיפור ירד?

זרעי ענבים, קלנדולה, גזר - טיפה מהם ועם מים למרוח מסביב לעיניים שכבה דקה. זה נגד קמטוטים? :-) או במקום קרם לחות?

ושאלה אחרונה...איפה משיגים שמן גזר איכותי? לא ראיתי בשום מקום....

המון תודה לך, ויום נפלא!
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

הי פלונית
אם את מנקה את האיפור בצמר גפן רטוב סחוט שעליו טפטפת כמה טיפות שמן גזר: עדיף לך לעצום את העיניים כי האיפור יחדור לך לעיניים. אחרי שניקית היטב- הגזר לא גורם לגירוי אבל יטשטש לך את הראיה...בכל זאת שמן בעיניים...
מסקנה- מנקים או מעסים בעיניים עצומות.
לא צריך להתעסק יותר מידי עם עור העיניים ואם מתעסקים אז בעדינות: ללא שפשופים מיותרים. עיסויים= עדינים.
אם את מנקה בכל ערב עם שמן גזר אז כבר עשית את שלך לעור העיניים כי הגזר נשאר על העור.
אני אישית מוכרת קרם לניקוי העיניים שמורכב מכמה דברים ואז יש לך הזנה מלאה וטיפוח יחד עם הניקוי.
אם תרצי להשיג שמן גזר בלבד דרכי אז ניתן. אני קונה משיפון ומחברה בחו"ל- אבל הם מספקים רק לקוסמטיקאיות.
תוכלי ליצור עמי קשר בדוא"ל [email protected] .
פלונית*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי פלונית* »

עפרה, תודה רבה!

בנוגע לרכישה - אני אבדוק מס' דברים ואצור אתך קשר :)
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

25 ש"ח ל-150 גרם חמאת שיאה זה יקר?
פלונית*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי פלונית* »

25 ש"ח ל-150 גרם חמאת שיאה זה יקר?

לא מחיר מופקע, אבל יש הרבה יותר זול.
תתקשרי ל ניבה שקד
היא תעזור לך
פלוני_אלמונית*

קוסמטיקה טבעית

עפרה שלום
ראיתי שכתבת על חברת שיפון, אני משתמשת בסבון שלהם לניקוי הפנים. האם הוא מומלץ לדעתך? הוא אכן טבעי?
יש לי עור מאד בעייתי, עם אדמומיות ופצעים.
האם יש לך המלצות נוספות?
תודה
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

לאמא אדמה,
25 ש"ח זה מחיר סביר מאד ל- 150 גר' חמאת שיאה. אם את בטוחה לגבי המקור - תקני.
לי_אורה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי לי_אורה* »

שאלה לגבי: משחת בייבילי קלנדולה ארומתית וטבעית, של עומר הגליל
מכיל: חמאת שיאה, קלנדולה, ויטמינים, ג'ל אלוורה, שמן קמומיל רומן, שמן לבנדר, שמן רוז אבסולוט.

עלה על דעתי שזו יכולה להיות משחה טובה לפנים או לכל הפחות משחה טובה לידיים ולרגליים (ולאו דווקא ליעד שהם מייעדים: תפרחת חיתולים). מה דעתכן?

ושאלה שאני לא יודעת איפה לכתוב אז כותבת כאן: ממה מורכב כדור ויטמינים? איך בכלל מכניסים את הויטמינים לכדור? אני מתכוונת: הכדור עצמו, האבקה שמצורפת יחדיו ויוצרת את כדור הויטמין - ממה היא עשויה? באינטואיציה זה לא נראה לי עשוי מחומרים טבעיים, ולא בטוחה בכלל שאין בפנים כל מיני חומרים לא טובים...
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

הי ליאורה,
במשחה הזאת יש חומרים משמרים ולכן היא לא רק מועילה אלא גם מזיקה במקביל. איך יודעים? כל מה שמכיל ג'ל כלשהוא / מים / תמציות מימיות, מושך אליו חיידקים ופטריות. החומרים היחידים שמצליחים לשמר קרמים עם מים, הם אלו שרעילים גם לנו ולא רק לחיידקים. בדרך כלל החומרים המשמרים בג'ל האלוורה הם ממשפחת הפראבנים (שחונקים את התאים בגופנו) או אוריאה, שגם היא לא ידידותית לבני אדם.
בעניין הויטמינים - תכנסי לאתר של סולגאר ותפני אליהם את השאלה. הם ענו לי פעם על שאלה אחרת באופן מאד מפורט.
לי_אורה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי לי_אורה* »

ניבה, תודה על תשובתך ואכן זה רעיון לפנות לסולגאר.

ומדברייך על המשחה אני מניחה שאת חושבת שלא כתובים עליה כל המרכיבים, אלא רק חלק, ושמשום שהיא מכילה גם ג'ל אלוורה את מניחה שהיא מכילה גם חומרים משמרים? והרי לפי החוק הם מחוייבים לכתוב את כל הרכיבים כולל החומרים המשמרים, לא?

ואגב, לא קראתי את הרכיבים של קרם הידיים פוליגונום של מורז, אבל אני מניחה שדברייך נכונים גם במקרה זה...
דפנה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 18:35

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי דפנה* »

שלום לכולם,
אני חייבת לשתף משהו שזיעזע אותי היום... אחותי סיפרה לי היום בסוד שהיא מנקה את עור הפנים עם.... השתן שלה. כן, כן!! ככה, נקי, אפילו לא מדולל!! היא פגשה מישהי בהודו ולא הבינה איך אחרי טרק ארוך שהם עשו היא נראית זוהרת בעוד אחותי נראית ג'יפה, וככה היא גילתה את הסוד. אני חייבת לומר שעם כל הפתיחות שיש לי לגוף האדם- פשוט הזדעזתי!! ונכון, העור שלה (של אחותי) נראה ממש טוב, אבל באינסטינקט זה נשמע לי ממש לא טוב, לא? כל החומצה הזאת של השתן בטוח עושה כוויות, לא?
מישהי/ו שמעה פרטים על הנושא שיוכלו להשקיט את מוחי?
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

בתכשירים קוסמטים רבים מוספת אוריאה כרכיב צובר לחות. וחוץ מזה מעניין לדעת:

מתוך ויקיפדיה:

שתן מורכב מתמיסה מימית של פסולת מטבולית ומרכיבים נוספים. הנוזל נאסף בדרך כלל מהדם או מנוזלי המעי. שתן מכיל כמויות גדולות של שִתְנָן (אוראה), חומצת שתן, קראטנין ונתרן כלורי ועוד כמויות קטנות של חומרים רבים. הוא מהווה מקור חנקן מצוין עבור צמחים. בתור שכזה הוא שימושי כמאיץ לקומפוסט.

שתן הוא האמצעי העיקרי להפרשת כימיקלים ותרופות מהגוף. ניתן לזהות ולנתח כימיקלים אלה בבדיקת שתן.

למרות האמונה הנפוצה ששתן הוא "מלוכלך", למעשה לא כך הדבר. במקרים של זיהום בכליות או במערכת השתן, השתן יכיל חיידקים, אך פרט לכך שתן הוא למעשה סטרילי וכמעט חסר ריח כשהוא יוצא מהגוף. עם זאת, לאחר צאתו, חיידקים שמזהמים את השתן הופכים כימיקלים בתוכו לכימיקלים בעלי ריח והם הגורמים לריח האופייני לשתן עומד, בפרט האמוניה שהם מפיקים מהשִתנן.

שימושים
בעלי-חיים נוהגים לסמן את גבולות הטריטוריה שלהם באמצעות השתן שלהם.

רופאים אצטקים השתמשו בשתן כדי לנקות פצעים ולמנוע זיהום, ונתנו אותו כמשקה להקלה על בעיות בקיבה ובמעיים.

בסיביר, כדי לתקשר עם הרוחות, הקוריאקים שתו שתן של אדם שנטל פטרייה הגורמת הזיות או ששתה בעצמו שתן של אדם כזה. השפעת הפטרייה אינה פוחתת משמעותית עד השותה השביעי בערך, מכיוון שהמוסקימול מהפטרייה נשאר בצורתו המקורית לאחר הפרשתו מהכליות. לא זאת בלבד שהדבר חוסך בפטריות, הוא גם מבטל את תופעות הלוואי של המוסקרין, שאינו עובר בשתן. באופן דומה, איילים נהגו ללקק את האדמה במקום שנותר שתן שהכיל את הפטרייה לאחר הטקס הדתי.

ביפן נהגו למכור שתן לאיכרים שייצרו ממנו דשנים.

במלחמת העולם הראשונה חיילים ללא מסכות גז השתמשו בבד ספוג בשתן בזמן התקפת גזים.
בשמת_א*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי בשמת_א* »

נהפוך הוא.
אם אני לא טועה זה לקוח מהרפואה הטיבטית, וידוע לי גם שמוצרי קוסמטיקה לאורך הדורות השתמשו ומשתמשים בשתן של בעלי חיים (לא יודעת פרטים מדוייקים).
אותנו זה פשוט מגעיל, סתם בגלל החינוך להיגיינה בחברתנו, מורשת סוף המאה ה-19, אבל כשמתגברים על המחסום הנפשי הזה, אז זה מאוד הגיוני, אקולוגי, וכנראה גם עובד.
(אין לי שום ניסיון עם שימוש בשתן אנושי, אבל כן יש לי ניסיון עם היפטרות ממטעני הגועל שקשורים להפרשות האנושיות, הן בהקשר של גידול תינוקות בלי חיתולים, והן בהקשר של המחשבה על קימפוסט זבלאנושי, משהו שאני רוצה לעשות).
דפנה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי דפנה* »

בשמת ועופרה,
תודה לשתיכן. נתתן לי נקודות למחשבה...
שנה טובה!!
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

הי ליאורה,
יש יצרנים שמעגלים פינות במה שקשור לחשיפה מלאה של הרכיבים. יש כאלו שמסתמכים על העובדה, שיצרני ג'ל האלוורה מוסיפים חומרים משמרים במקור, ולכן הם מסתפקים בכתיבת "גל אלוורה" ללא פירוט נוסף, שיזיק לתדמית הטבעית שלהם. לא נראה לי שמותר להם לכתוב את זה ככה, אבל הם סומכים על משרד הבריאות שיהיו לו דברים יותר חשובים לטפל בהם, חוץ מלבדוק את האותיות הקטנות שלהם. כמובן שגם מורז מוסיפים מים וחומרים משמרים, אבל נדמה לי שהם דווקא כותבים את זה במפורש.
לי_אורה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי לי_אורה* »

יש יצרנים שמעגלים פינות
זה בכל זאת מפתיע כשמדובר בעומר הגליל.
דפנה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי דפנה* »

תשימו לב שגם כשמשווים בין הרכיבים הכתובים באנגלית ועברית תמיד יש פער עצום.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי יעל* »

איזו קוסמיות שענין השתן עובר גם כאן כרגע..
בדיוק הייתי בסדנה מגניבה על נקיון בשם cleaning has meaning
(מעורר השראה! שהעבירה הבחורה שאחראית על נקיון הגותיאנום בשוויץ, שכחתי את שמה כרגע, לא רלוונטי, לדף אחר אולי :-) מישהי מעונינת?)
הפואטנה היא, דבר מוביל לדבר, אנחנו מדברים על ניקוי השירותים, היא כמובן מנקה עם היד עם ספוג בתוך המים של האסלה ללא כפפות וללא עכבות...
היא לא אוהבת להשתמש בכפפות, בסדר. אחר כך, בהפסקה, שאלה אותה אחת הבנות, איך את מטפלת בעור הידיים? ובאמת העור שלה נראה מעולה, גם הפנים, אשה לא צעירה.
אז היא אמרה, טוב, אם עיקמתם את הפרצוף שאני מכניסה את היד למים של האסלה אז זה באמת הולך להפיל אותכם מהכסא... :-)
אוקצור, היא אכן לא רק מורחת את השתן של עצמה על עור הפנים והידיים, אלא גם שותה אותו מדי בוקר.
טוב, על זה כבר שמענו, אנשים עושים את זה, ואומרים שזה אחלה. למרוח על העור אמנם חידש לי משהו.
וגם לה זה לקח זמן היא אמרה, מאז שהיא שמעה על זה (היא קנתה ספר קטן, טיבטי אאל"ל, על כוחו המרפא של השתן) ועד שהיא הביאה את זה לשימוש על עצמה (אחרי מספר שנים היא חלתה מאד- איבדה כח ומשקל אחרי לידה, עם מחזור מטורף למרות הנקה, בלאגן. החליטה לנסות, ואמרה שזה הבריא אותה לחלוטין ומהר חזרה לעצמה, המחזור הפסיק, המשקל חזר...)
זו גם היתה שיטה טובה בשבילה, היא אמרה, לגלות אילו מזונות עושים לה טוב ואילו לא. אם האוכל לא מתאים לה- הטעם של השתן לא טוב... (מאד מענין לי בתור אחת שתמיד בשאלה- חלב כן או לא, בשר כן או לא, וכולי.)
נשמע אכן קצת מזעזע, אבל דברים כאלו שוקעים, ואחרי כמה שנים פתאום חושבים עליהם שבעצם, זה הכי טבעי ואין עם זה שום בעיה.. אז, אני בשלב המשקעים בנתיים..
ושנה טובה מהצפון הרחוק...
דפנה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי דפנה* »

יעל,
חוץ מזה שמסקרן אותי בטירוף לשמוע על המהות שבסדנא הזאתי (לא הבנתי מה עשיתם שם בעצם- אבל יכול להיות שזה באמת לדף אחד, אל תשכחי להפנות אותנו!!), אני חייבת לומר שנשמע לי לא הגיוני בעליל לשתות את השתן של עצמך, ביחוד אם האישה ההיא בשלב לא בריא, כי הרי שתן זה הרעלים שלנו שמתנקזים מהגוף. הכליות כל תפקידן זה למיין מה טוב, ונשאר, ומה רע, ויוצא, אז לשתות את זה? וכשאת עוד לא בריאה, זה נשמע לי באמת רעל טהור, וסתם להכריח את הגוף לקבל עוד פעם משהו שהוא ניסה להיפטר ממנו. אבל מצד שני- עם הצלחה לא מתווכחים, ונשמע כאילו המנחה ההיא היא הדוגמה החיה לכך...
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי יעל* »

הי דפנה וסליחה שלא חזרתי
(נסעתי ושכחתי באיזה דף כתבתי את ההערה הזאת)
אין לי ספק שכבר יש על זה דיונים באתר זה (יתכן שלא?)
וגם דיונים על נושא הסדנא שלי- נקיון ומשמעותו, יש כאן. אולי לא מנקודת מבת אנתרופוסופית, שהיא גם מענינת בהקשר הזה
(ואולי כן? לא נתקלתי. אני אולי אוכל להרחיב יום אחד, בדף אחר, כשלא אחוש רגשות אשם על שאני בכלל פותחת את הדפים הצהובים הללו במקום לגשת לעבודה... :-/)
אז- אני לא ממש מבינה בזה ולא היה לי זמן לחפש, קיוויתי שאולי מישהי יודעת להפנות לדיון הרלוונטי
בגדול הבנתי שהשתן הוא סטרילי כשהוא יוצא מהגוף, כך שאין סכנה מהבחינה הזאת,
ומבחינת ההגיון של מתן טיפול בשתן- קטונתי מלהסביר... זה קשור בדיוק למה שאמרת, "שתן הוא הרעלים שלנו שמתנקזים" אבל בהפוכה. אני לא רוצה לסבך את עצמי במילים פה, אבל זה קשור למהותו של השתן, ואולי למהותו של רעל?
שוב, אני אשמח לשמוע עוד אם יש מישהי שיודעת.
טבעית*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2006, 00:23

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי טבעית* »

מכיוון שעור הפנים שלי לא תמיד נראה הכי ייצוגי, ויש מקרים שמאלצים זאת,
אני משתמשת לפעמים בפודרה. כמובן שאני לא מרגישה נוח עם החומר הזה על עורי, ולכן:
שאלתי:
האם יש פודרה מחומרים טבעיים?
ומייק אפ?
תודה.
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נגה* »

יש קוסמטיקה ידידותית לבע"ח שאני ניסיתי והיא טובה:
http://www.bwcv.com/
טבעית*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2006, 00:23

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי טבעית* »

אם ענית לי, אז קודם כל, תודה, אך שאלתי לגבי חומרים טבעיים, ולאו דווקא לגבי מוצרים שלא נוסו על בע"ח.
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי נגה* »

לפעמים זה הולך ביחד. תבדקי באתר. גם חברת מאק, שיש לה שני סניפים בארץ, יש לה מודעות סביבתית.
אילת*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי אילת* »

שלום
מה לגבי מסכות לעור רגיל-יבש? יש מסיכות מחומרים טבעיים שניתן להכין לבד בבית?
אני מנקה את פני במיים או בחליטת קמומיל, פעם בשבוע עם סבון של ג'מילה או עם קוואקר מושרה במיים. ללחות ושימון משתמשת בשמן חוחבה 100 אחוז. האם יש מסיכה שיכולה לספק לי קצת יותר לחות ושומן? מה לגבי מסביב לעניים? שמן חוחובה טוב?
תודה רבה
גילי_סמולר*
הצטרפות: 30 ינואר 2008, 19:22

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי גילי_סמולר* »

מעבירה לכולכן באהבה את הפרטים של הקוסמטיקאית שלי
קרן זמיר מזכרון יעקב
אישה מופלאה וקוסמטיקאית בחסד
0545811643
קוסמטיקה טבעית -שמלאה באור ואהבה
מאיה*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי מאיה* »

האם מישהו יודע אם קרם הלחות לפנים של עומר הגליל,הוא טיבעי באמת? ובכלל מה אתם חושבים עליהם.
ו מה האלטרנטיבה הטובה ביותר והעדינה ביותר לקרם לחות לפנים
תודה לכולם.
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

אני מזמינה אתכן לקרוא ולהבין על "קוסמטיקה טבעית"www.adin-is-natural.com .
ישנם הסברים קצרים וקולעים ולמי שרוצה להתעמק- יש כתבות בקטגוריה להבין יותר

עפרה
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

למאיה,

לעומר הגליל יש הרבה סוגי קרמים ואני לא מכירה את כולם. אלה שאני כן מכירה, מכילים מים / ג'ל, ולכן גם חומרים משמרים. גם אני מפנה אותך לקישור של עפרה עדין (בתגובה מעלי), שמסבירה מאד יפה למה שמן הוא טוב לגוף. ברגע שמוסיפים מים, זה נותן תחושת לחות מיידית, אבל אחרי חצי שעה בערך מתחילים להרגיש את החומרים המשמרים, הנלווים למים, שמייבשים את העור. (במקרה הטוב. במקרה הרע יש להם עוד הרבה השפעות שליליות אחרות). אני לא בטוחה שהם כותבים מה מכיל מים ומה לא, ולכן אפשר לעשות ניסיון פשוט: מערבבים כפית מהקרם עם שתי כפות של שמן זית מהמטבח ומערבבים ביסודיות בתוך כוסית יין שקופה וגבוהה. אם זה קרם שעשוי רק משמנים (100% טבעי), הוא יהפוך להיות יותר דליל / נוזלי בעירבוב יסודי עם שמן הזית, אבל ישאר הומוגני. אם זה קרם שמכיל מים, לאחר העירבוב היסודי, תתחילי לראות שלאט לאט מצטברת למטה שכבה לבנה ולמעלה צף השמן. זוכרת את המשוואה? מים / ג'ל = חומרים משמרים.

האלטרנטיבה שנוסתה על מיליוני אנשים לאורך אלפי דורות היא פשוט שמן צמחי, רצוי בכבישה קרה. מתחברים לשמנים שאוהבים את הריח שלהם ומורחים כמו קרם לחות. לוקח זמן להתרגל לעובדה שזה לא נספג מיד, אבל מקבלים בתמורה 100% חומרי הזנה בריאים, בלי חומרים משמרים או רעלים אחרים.

ניבה.
מאיה*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי מאיה* »

ניבה תודה רבה ,עזרת לי מאוד. למעשה פעם הייתי משתמשת בשמן זית,אני חושבת שאחזור לזה. לפעמים ריח של קרם קצת מפתה... אחפש לי שמן חדש
וחוץ מזה :
אחותי רוצה ללמוד להיות קוסמטיקאית טבעית,מי יודע היכן היא יכולה ללמוד או ממי
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

אבל ניבה, אפשר להשתמש בויטמין E כחומר משמר, וגם בשמנים אתריים. הכנתי הרבה פעמים קרמים טבעיים (חמאת שיאה, ג'ל אצות וכו') והם לא התקלקלו.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא זוכרת אם כבר כתבתי את זה בעבר, בכל אופן היום נפגשתי עם מי שמכינה קוסמטיקה טבעית נפלאה.
הרחתי, טעמתי, ניסיתי, לקחתי הבייתה לנסות עוד, זה מרגיש מעולה
לבנדר תהנו {@
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

אבל ניבה, אפשר להשתמש בויטמין E כחומר משמר, וגם בשמנים אתריים. הכנתי הרבה פעמים קרמים טבעיים (חמאת שיאה, ג'ל אצות וכו') והם לא התקלקלו

ברגע שהוספת ג'ל אצות- הוספת חומר משמר כי את הג'ל מכינים עם חומר משמר. אין ג'ל ללא חומר משמר- בדוק.

כשמכינים קרם ללא מים- אין צורך להוסיף חומר משמר כי זה מחזיק מעמד כמה חדשים.
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

בדיוק. מים מזוקקים / ג'ל / תמצית צמחים מימית - כולם באים כבר קומפלט עם החומר המשמר בפנים. לא תמיד זה כתוב על חומר הגלם...
ויטמין E הוא רק מונע חימצון. הוא לא יכול להילחם בחיידקים ובפטריות. לכן בקרמים שמכילים רק שמנים (חמאת שיאה עם שמנים נוספים), הוא מספיק לגמרי כחומר משמר, כי במילא חיידקים ופטריות לא יכולים לחיות בשמן בלי מים. וגם בלעדיו הם יישמרו במקום אפל וקריר, בצנצנת סגורה, במשך כשנה.
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

לורד - עשית ל"לבנדר" את מבחן ה"100% שמנים צמחיים?" (מופיע 6 תגובות למעלה, בתשובה שלי למאיה). אם הם עברו את מבחן הוספת השמן ואכן אין שם מים, יהיה מעניין ליצור איתם קשר ולשתף פעולה.
שיר_ה*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2006, 13:50
דף אישי: הדף האישי של שיר_ה*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי שיר_ה* »

מחפשת דחוף קרם הגנה לגוף ולפנים טבעי ושיתאים גם לי וגם לבני בן השנה. ללא בושם וללא כימיקלים וחומרים משמרים. אנחנו נחשפים הרבה לשמש וזקוקים להגנה מקסימלית. וכן, אני יודעת שרצוי לכסות בבגדים וכובע וכ"ו. והאם מישהי יכולה להאיר את עיני בקשר למשמעות של המספר מקדם ההגנה? שמעתי שמעל 15 המשמעות היא לא ברמת ההגנה אלא במספר השעות שזה עובד, האם זה נכון? האם יש אפשרות להכין קרם הגנה ביתי יעיל? תודה מקרב לב
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

הי שיר,

רק עכשו ראיתי את ההודעה שלך. הדבר היחידי שלא יוצר רדיקלים חופשיים וגם מגן מהשמש, הוא חמאת שיאה. היא מגינה בערך כמו מקדם הגנה 10 (כלומר - אחרי 10 דקות, ההשפעה של השמש תהיה כמו אחרי חשיפה של דקה אחת ללא מקדם הגנה). זה אמנם קצת מעט, אבל בהחלט מספיק לי ולביתי בת ה- 5 (מאז שהיא היתה תינוקת. שתינו בהירות מתחת לשיזוף).
אם את רוצה חמאת שיאה אמיתית (וגם אורגנית) - אני מפנה אותך לאתר שלי. יש שם מגוון קרמים על בסיס חמאת שיאה אורגנית וגם חמאה לבד, בלי תוספות: http://www.shaked-natural.com/index.php?tPath=[po]4 12[/po]
פלוני_אלמונית*

קוסמטיקה טבעית

שלום,

יש לי שאלות לגבי 3 מוצרים שברצוני לרכוש. המוצרים הם של חברה ידועה בחו"ל, ורוב המרכיבים של מוצריה אמורים להיות טבעיים. מה שהכי חשוב לי לדעת זה שאין במוצרים אלו שמנים שמסוכן לשים אותם בימי קיץ, כשנמצאים הרבה בשמש. ניסיתי לבדוק עפ"י רשימות למיניהן, אך לא הגעתי לשום מסקנה.

אודה לכן אם תוכלנה להעיף מבט על רשימות המוצרים הלא ארוכות מדי :)

Cleansing Milk:

Water/Aqua, Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Glycerin, Fermented Grain Extract, Cetearyl Alcohol, Bentonite, Lecithin, Xanthan Gum, Hydrolyzed Wheat Protein, Fragrance/Parfum (Essential Oil), Limonene, Geraniol, Linalool, Citronellol

Facial Toner :

Water/Aqua, Anthyllis Vulneraria Extract, Alcohol, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Fragrance/Parfum (Essential Oil), Linalool, Citronellol, Geraniol, Limonene

Moisturizing Day Cream:

Water/Aqua, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Alcohol, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Hypericum Perforatum (St. John'swort) Extract, Glycerin, Calendula Officinalis Flower Extract, Lecithin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Fragrance/Parfum (Essential Oil), Limonene, Linalool, Farnesol, Benzyl Benzoate, Geraniol, Citronellol, Citral, Eugenol, Benzyl Salicylate, Algin, Xanthan Gum
פלוני_אלמונית*

קוסמטיקה טבעית

וכמובן, מודה מאש על התשובות :)
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

אלמונית יקרה,

זה מה שיש לי להגיד על המוצרים עם הרכיבים בהנ"ל:

א. כל מה שמכיל מים (Water/Aqua), מכיל גם חומרים משמרים, שמזקינים את העור בטרם עת. לא כל היצרנים מציינים את כל החומרים המשמרים ברשימת התכולה!
ב. אלכוהול מושך שמש ומייבש את העור.
ג. Essential Oil - זה שם כולל מידי לשמנים אתריים, שחלקם עלולים למשוך שמש. (כל ההדריים - לימון, תפוז וכו' + מליסה, נענע וכד').
ד. Limonene - זהו בעצם סוג של שמן לימון אתרי , שמושך אליו את קרני השמש וגורם להופעת נמשים וכתמי פיגמנטציה. מותר למרוח אותו רק בערב.
ה. Benzyl Benzoate - עלול לגרום לגירוי ועיקצוץ.

בנוסף - האם התכשירים נמצאים במיכלי פלסטיק? Limonene ובעצם רוב השמנים מפרקים את הפלסטיק ומוציאים ממנו נגזרות של כלור הישר לתוך הקרם! אם כי פלסטיק מסוג PET הוא לרוב עמיד בפני השמנים.

חוץ מזה - בעניין חלב ומי הפנים - עדיף לנקות את העור עם חלב אמיתי (מהמקרר) ומים אמיתיים (רצוי מינרליים, בלי כלור). זה יפה שהיצרנים מתאמצים לחקות את היכולת הטבעית של החלב לנקות את הפנים, יוצרים תחליב של מים ושמנים ואורזים אותו יפה במחירים גבוהים. אבל למה לנו, בתור צרכנים, לשלם על תחליב עם חומרים משמרים, כשאנחנו יכולים לשפוך מעט חלב אמיתי וזול על צמר גפן נקי ולהגיע בדיוק לאותה תוצאה בלי להחשף לחומרים משמרים ובהרבה פחות כסף?
פלוני_אלמונית*

קוסמטיקה טבעית

שלום לך גברת ניבה
אני מבינה שאת יצרנית של מוצרי קוסמטיקה טבעית
ואני חייבת לומר לך שכדי למכור ולהצליח לא צריך לקטול אחרים אנו משתמשים במוצרי עומר הגליל
ומאד מרוצים ולמרבה הפלא הרבה ממכרנו משתמשים אף הם וממליצים לכולם בכדי להצליח צריך לפרגן למי שבאמת מגיעה.שיהיה לך בהצלחה
אירית_עומר_הגליל*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2008, 21:33

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי אירית_עומר_הגליל* »

שלום לכם חברים יקרים
אני לא נוהגת להגיב בדרך כלל בפורמים ומאמינה שהמוצרים שלנו מדברים באכותם ולקוחותנו הרבים וביניהם רבים מהחברים שגולשים בבאופן טבעי יעדו על כך. אולם הפעם אני כותבת לכם מכיוון שאני רואה שישנם הרבה מאד אי הבנות והטעיות לגבי מוצרים טבעיים ושמנים צמחיים ולכן אביא בפניכם מקצת מהידע שברשותי לאחר שנים רבות של למידה ולימוד תחום השמנים.
שמן זית טוב ונפלא לסלט, חביתות ומני מאכלים בתנאי שהוא מכבישה קרה ורצוי אורגני. לפנים ולגוף הוא קצת פחות מומלץ כיוון שהוא חומצי ומשנה את ה-P.H של העור ולא רצוי לצאת איתו לשמש מאותה סיבה. כאשר יש בעיות עור כמו פסוריאזיס כן מומלץ להשתמש בו כיוון שאז הוא מאזן ומרפא.
רוצים להסיר איפור ולנקות את הפנים באופן פשוט זול וקל - קחו שמן שקדים מכבישה קרה הוסיפו שמן לבנדר ותפוז ונקו איתם. לגוף ניתן להכין תערובת של מלח טבעי גס או עדין ולהוסיף שמן שקדים עד כיסוי המלח ולהוסיף מספר טיפות של שמנים אתריים שאהובים אליכם משאיר עור נקי ורענן.
לגבי השאלות על מוצרי קוסמטיקה טבעית- ניתן להכין מוצרים טבעיים לגמרי כולל מוצרים המכילים ג'ל אלוורה או ג'ל אחר, נכון,זה מאד קשה,מסובך ויקר אבל בכל זאת אפשרי. צריך הרבה סבלנות ידע ושנות נסיון רבות והכי חשוב צריך אמינות ויושר פנימי של יצרן הקוסמטיקה. ואמונה בעשיה שבגללה אתה מייצר. להכנת ג'ל טבעי יש מספר דרכים טבעיות חלקן יקרות וחלקן זמינות, פשוטות וטבעיות ומשתמשים בהם בבתים רבים במטבח. אני מבקשת סליחה מראש על שאינני מציינת את שמם של החומרים על מנת לא להקל על כאילו המתיימרים לדעת הכל ובדרך מכפישים אחרים על מנת למכור את מרכולתם. אני מאוד אשמח לראות אותם מתאמצים כמוני בחיפוש אחר הידע.
רוב השמנים האתריים אינם פוטו סנסטיביים ואינם מסוכנים בחשיפה לשמש מלבד השמנים הבאים- עשב לימון, ברגמוט, מאי צאנג, ציטרונלה, אקליפטוס לימוני, מליסה ושמנים אחרים המכילים חומר הנקרא ציטראל שמנים אלו לא נמצאים בקרמים לפנים בדרך כלל.
שמנים צמחיים אשר עוזרים להגנה חלקית מפני השמש ומשמשים כמקדמי הגנה הם- חמאת שיאה ושמן שומשום,
אם ישנן שאלות נוספות בתחום אשמח לענות ולשתף אתכם בנסיון הרב שצברנו במשך שנות עבודתנו הרבות.
לחומר מקצועי על שמנים וצמחי מרפא אתם מוזמנים לבקר באתר "עומר -הגליל" www.omer-hagalil.co.il
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

פה לא קוטלים, רק מיידעים אנשים שרוצים לשמוע אמת אחרת. יש מספיק אנשים שלא שואלים שאלות ומשתמשים במה שמוצע. כאן עונים לאנשים ששואלים שאלות ומשתדלים לענות מתוך אמת אישית.
את מוזמנת להוסיף את התרשמותך ממוצר זה או אחר ואין זה אומר שקטלת את האחרים .יש מקום לכולם.
ניבה_שקד*

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

הי אירית,

יש לי בעיה עם חומרים סודיים בקרם. אישית, הפסקתי לקנות מיצרנים שלא ציינו איך הם משמרים את הג'לים / קרמים שלהם ולכן גם פתחתי את חברת "שקד" www.shaked-natural.com שבה כל הרכיבים גלויים, ללא יוצא מן הכל. יש עוד כמה יצרנים שאצלם הרכיבים גלויים, כמו עפרה עדין, סבון הברון, לבנדר, טבע הגליל וגם לבידו, שאמנם לא לגמרי טבעיים, אבל לפחות כותבים מה החומרים המשמרים!
אירית_עומר_הגליל*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2008, 21:33

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי אירית_עומר_הגליל* »

אני בעד שאנשים ידעו מה הם רוכשים וילמדו לקרוא מרכיבים ולכן במוצרים שלנו המרכיבים גלויים וכתובים על אריזת הקרמים גם באנגלית וגם בעברית. מכיוון שהמוצרים שלנו מאושרים ע"י משרד הבריאות אני מחוייבת לרשום על האריזה החיצונית את כל המרכיבים. וכן יש הבדל בין הכיתוב החיצוני על המוצר ובין הכיתוב הפנימי לא בגלל חוסר תשומת לב, רמאות או טיפשות אלא מסיבה פשוטה מאד- המרכיבים לפי דרישות משרד הבריאות על האריזה החיצונית הם לפי השמות הכימיים שאינם מוכרים לרוב האנשים. מכיוון שאנו חברה ישראלית וחשוב לנו שגם לקוחותנו הרבים יפגשו את שמות השמנים בעברית אנו רושמים על האריזה הפנימית את רשימת השמנים.
לגבי שימור המוצר - אם היית טורחת לבדוק את הסוגיה הזו יותר לעומק ולא מסתפקת בלהשמיץ אחרים היית מגלה שקיימים ספרים שלמים הדנים בנושא וישנן שיטות מתקדמות וטבעיות לשמר מוצרים.
זו הפעם אחרונה שבה אני מגיבה על הנושא הזה ומבקשת ממך ומחברותיך לא להשתמש בשמנו (לתשומת ליבך תביעת דיבה עלולה לעלות יקר )
אני מתנצלת בפני חברי הפורום על מה שקרה פה. פשוט איני יכולה להמשיך לקבל את מסכת השקרים, חוסר המקצעיות וסילוף האמת של חלק מחברי הפורום למען קידום עיסקיהם.
אשמח לעמוד לרשותכם בכל נושא מקצעי הקשור לשמנים וקוסמטיקה טבעית לשתף ולהשתתף בידע .
רותם*
הצטרפות: 04 מרץ 2003, 06:37

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי רותם* »

אשמח אם גברת אירית עומר הגליל תסביר לנו מהם חמרי השימור המתקדמים (רק שמות) כדי שאהיה בטוחה שאין שם חומר שאני אלרגית אליו.
חנה_בבלי*
הצטרפות: 07 ספטמבר 2004, 21:03

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי חנה_בבלי* »

סליחה רותם, אבל כאן פורום מנומס כן??
אולי תבחרי בניסוח עדין יותר?
@}
פלוני_אלמונית*

קוסמטיקה טבעית

ישנם חומרי שימור שקיימים בטבע ואינם מסונתזים כמו מיץ לימון, סוכר, מלח, גזים מסויימים שאנחנו אפילו נושמים. ואכן בכיתוב המקצועי שלהם לא יהיה כתוב "מיץ לימון" אלא השם המדעי.
כללית אני חושבת שכדאי להיזהר מכל מי שנותן עצות לא בגלל שהוא בעל כוונות רעות אלא בגלל שהידע של כל אדם הוא מוגבל, אין אמיתות אבסולוטיות וקביעות נחרצות הן לעולם חשודות.
שוש_קצרין*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2008, 16:11

קוסמטיקה טבעית

שליחה על ידי שוש_קצרין* »

לגבי שימור מוצרים באופן טבעי
אולי תפנו גם לחברת ולדה וד"ר האושקה שגם במוצרים שלהם אין חומרי שימור
אף שלדעתי מבחינת רמת המוצרים עומר הגליל עולים עליהם בהרבה
או שאולי גם אותם אתן שוללות ?
וכמי שלמדה ארומתרפיה עם כמה מחברי הפורום אני יודעת בדיוק מה רמת הידע שלהם ומה רמת החומר שהם למדו
פלוני_אלמונית*

קוסמטיקה טבעית

חוץ מזה - בעניין חלב ומי הפנים - עדיף לנקות את העור עם חלב אמיתי (מהמקרר) ומים אמיתיים (רצוי מינרליים, בלי כלור). זה יפה שהיצרנים מתאמצים לחקות את היכולת הטבעית של החלב לנקות את הפנים, יוצרים תחליב של מים ושמנים ואורזים אותו יפה במחירים גבוהים. אבל למה לנו, בתור צרכנים, לשלם על תחליב עם חומרים משמרים, כשאנחנו יכולים לשפוך מעט חלב אמיתי וזול על צמר גפן נקי ולהגיע בדיוק לאותה תוצאה בלי להחשף לחומרים משמרים ובהרבה פחות כסף?

הי ניבה,

תודה רבה על תשובתך!

1) לגבי Limonene - חשבתי שמדובר במשהו שמופק משערות של כבשים...או שאני הוזה? :)
2 ) לגבי חלב פנים - אני נוסעת לטיול ארוך, וחלב זה לא משהו שאוכל לקחת אתי, או אפילו למצוא בדרך...עלי לקחת משהו שאוכל להשתמש בו.
חוץ מזה, גם בחלב לא חסר הורמונים וחומרים משמרים, לצערי :(

אשמח להערותיך! :)

חוץ מזה - איזה תחליף אפשר למצוא לקרם לחות?
פלוני_אלמונית*

קוסמטיקה טבעית

וכמי שלמדה ארומתרפיה עם כמה מחברי הפורום אני יודעת בדיוק מה רמת הידע שלהם ומה רמת החומר שהם למדו
באמת? ישבת אתם בכיתה? את יודעת איזה שיעור הם החסירו ואיזה חומר הם חיפשו עליו באינטרנט? איזה ספרים הם קראו ועם מי הם דיברו?
ענווה וסבלנות. זה כל מה שמתבקש. זה גם כל מה שמבקשים, מכל צד.
עפרה_עדין*

קוסמטיקה טבעית

אני לא מבינה על מה הרוגז? אם יש חמרי שימור: בבקשה תספרו לנו עליהם. אם לא, אז לא ודי.
בסה"כ מה שניבה כתבה למעלה זה שהיא ראתה במוצרי החברה הנ"ל ג'ל וכידוע כדי לשמר ג'ל שהוא בעצם מים, צריך חומר משמר .
אם טענה זו לא נכונה: תגידו שהיא לא נכונה ותנמקו למה.עדיף מכל ההסברים הערטילאים על לימון, מלח, גזים ושאר חמרי שימור מתקדמים. אם היא נכונה- בבקשה כתבו איזה חומר משמר יש בקרם כדי שנדע. יכול להיות שאין בקרם שום חומר משמר ויהיו הרבה לקוחות חדשות שירצו לקנות אותו. דרך אגב אאושקה וולדה משתשמים באלכוהול לשימור. יש כאלו שלא אכפת להן ויש כאלו שכן. זכותו של כל אחד לבחור מה טוב לו, וכפי שכבר כתבתי: יש מקום לכולם.
50% מלקוחותי הן אלרגיות מאוד לחמרים משמרים מכל מיני סוגים. אם אטפל בהם במוצרים עם חמרים משמרים הן תפתחנה אלרגיה. אני לא מבינה מה חנה בבלי התנפלה על רותם. היא שאלה בצורה מנומסת מאוד, לדעתי לפחות.
שליחת תגובה

חזור אל “טיפוח באופן טבעי”