קומפוסט במרפסת בעיר
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
קומפוסט במרפסת בעיר
למה לפתוח ?מאיך יווצר עובש אם אתן פותחת את המכסה
מה זה מירי בוהדנה שאתן נותנות לזה להשתזף?
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
קומפוסט במרפסת בעיר
הצחקתיני!
לא יודעת, דיברו פה על הצטברות נוזלים וכו' אז הבנתי שיהיה טוב לאדות קצת, וחוץ מזה בטבע אין מכסה.
בקיצור, או שלא הבנתי כלום וכשיהיה לי זמן וסבלנות אני אקרא את כל הדף מהתחלה שוב, או שאני אחכה ואראה. אין ספק שאצלי הפרטץ' חוגג. אבל עכשיו אני חייבת ללכת לאזן את התקציב, בדפים אחרים. אולי פעם יהיה לי תקציב (וסבלנות) לחוות תולעים מסודרת.
הצחקתיני!
לא יודעת, דיברו פה על הצטברות נוזלים וכו' אז הבנתי שיהיה טוב לאדות קצת, וחוץ מזה בטבע אין מכסה.
בקיצור, או שלא הבנתי כלום וכשיהיה לי זמן וסבלנות אני אקרא את כל הדף מהתחלה שוב, או שאני אחכה ואראה. אין ספק שאצלי הפרטץ' חוגג. אבל עכשיו אני חייבת ללכת לאזן את התקציב, בדפים אחרים. אולי פעם יהיה לי תקציב (וסבלנות) לחוות תולעים מסודרת.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
טוב, יש לי וידוי מצמרר: מצאתי רימות בדלי הקומפוסט.
ראיתי אותן היום בצהריים ומאז אני באבל, הדחקה וייאוש מוחלט. אני לא הולכת להילחם בהן. עד שהגעתי למצב שאין לי רימות בפח הרגיל... אתן חושבות שזה נורא מצדי פשוט להוריד את כל תכולת הפח לאיזה חלק נסתר בגינה (החלק שפעם היה בו בור קומפוסט) ולחכות שהרימות יחזרו אלי בתור זבובים? ובכלל, מה עושים נגד הרימות - כלומר נגד הזבובים - האלה? אל תציעו לי רשת על החלונות, הבית לא שלי ויש לו חלונות כפולים של פעם.
האם זה בגלל שסגרתי את הפח רק ברשת?
האם זה בגלל שששאלתי את אילה א שאלות פרובוקטיביות?
ראיתי אותן היום בצהריים ומאז אני באבל, הדחקה וייאוש מוחלט. אני לא הולכת להילחם בהן. עד שהגעתי למצב שאין לי רימות בפח הרגיל... אתן חושבות שזה נורא מצדי פשוט להוריד את כל תכולת הפח לאיזה חלק נסתר בגינה (החלק שפעם היה בו בור קומפוסט) ולחכות שהרימות יחזרו אלי בתור זבובים? ובכלל, מה עושים נגד הרימות - כלומר נגד הזבובים - האלה? אל תציעו לי רשת על החלונות, הבית לא שלי ויש לו חלונות כפולים של פעם.
האם זה בגלל שששאלתי את אילה א שאלות פרובוקטיביות?
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
קומפוסט במרפסת בעיר
כן. מספיק שתיכנס לשם זבובה אחת ותטיל ביצים.
לא עושים "נגדם" כלום. אם יש לך מקום בגינה לערימת קומפוסט, אז תכיני שם מצע מעלים יבשים או קש או ענפים קטנים, עליו תשפכי את תכולת הדלי, ותכסי הכל בעוד ערימה של עלים יבשים טוב-טוב. זה יהפוך לאדמה, והרימות לא יהיו אצלך בבית.
כן. מספיק שתיכנס לשם זבובה אחת ותטיל ביצים.
לא עושים "נגדם" כלום. אם יש לך מקום בגינה לערימת קומפוסט, אז תכיני שם מצע מעלים יבשים או קש או ענפים קטנים, עליו תשפכי את תכולת הדלי, ותכסי הכל בעוד ערימה של עלים יבשים טוב-טוב. זה יהפוך לאדמה, והרימות לא יהיו אצלך בבית.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אני גם לא רואה סיבה לבכות או להתאבל
לי יש רימות ואני מאכילה אותן בזבל אורגני
לא קרה כלום
לי יש רימות ואני מאכילה אותן בזבל אורגני
לא קרה כלום
-
קומפוסט במרפסת בעיר
_לי יש רימות ואני מאכילה אותן בזבל אורגני
לא קרה כלום_
עדיין לא קרה כלום. יום אחד הן ייהפכו לזבובים והנחיל יתנחל בבית וכל התהליך יתחיל מהתחלה: ביצים, רימות, זבובים.
מצטערת, אני אמנם בת של חקלאי, אבל זבובים מגעילים אותי. וגם הרימות שלהם.
תודה על התשובות, בכל אופן. אני אנסה להוריד אותן לגינה לפי ההוראות של בשמת א.
לא קרה כלום_
עדיין לא קרה כלום. יום אחד הן ייהפכו לזבובים והנחיל יתנחל בבית וכל התהליך יתחיל מהתחלה: ביצים, רימות, זבובים.
מצטערת, אני אמנם בת של חקלאי, אבל זבובים מגעילים אותי. וגם הרימות שלהם.
תודה על התשובות, בכל אופן. אני אנסה להוריד אותן לגינה לפי ההוראות של בשמת א.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
קומפוסט במרפסת בעיר
אצלי בכל פעם שסגרתי את הפח ליום-יומיים, הן מתו בהמוניהן.
להוריד לגינה זה לא ממש פתרון לשיטת הפח (למה שהן לא יחזרו?). אולי פשוט למגן טוב יותר.
<תראו מי שמדברת>
להוריד לגינה זה לא ממש פתרון לשיטת הפח (למה שהן לא יחזרו?). אולי פשוט למגן טוב יותר.
<תראו מי שמדברת>
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אצלי בכל פעם שסגרתי את הפח ליום-יומיים, הן מתו בהמוניהן
טוב, לסגור כבר סגרתי בבהלה איך שראיתי אותן. נחכה ונראה. אבל אני אשמח שתסבירי לי את עניין הרשת לעומת המכסה - מתי ולמה את שמה רשת? האם באמת כדי לייבש? ואם כן, לכמה זמן?
חוץ מזה, אולי אני צריכה לקנות פח אמיתי, שחור, כמו ההוא שתיארתן. בינתיים אני עם שני פחים של 18 ליטרים שהתרוקנו מצבע ובגלל שבמיחזור עסקינן העדפתי למלא אותם ולא לקנות במיוחד, אלא שמכסה יש רק לאחד מהם... ואני מקווה מאוד שהוא סוגר היטב את הפתח! תיכף אבדוק.
טוב, לסגור כבר סגרתי בבהלה איך שראיתי אותן. נחכה ונראה. אבל אני אשמח שתסבירי לי את עניין הרשת לעומת המכסה - מתי ולמה את שמה רשת? האם באמת כדי לייבש? ואם כן, לכמה זמן?
חוץ מזה, אולי אני צריכה לקנות פח אמיתי, שחור, כמו ההוא שתיארתן. בינתיים אני עם שני פחים של 18 ליטרים שהתרוקנו מצבע ובגלל שבמיחזור עסקינן העדפתי למלא אותם ולא לקנות במיוחד, אלא שמכסה יש רק לאחד מהם... ואני מקווה מאוד שהוא סוגר היטב את הפתח! תיכף אבדוק.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אני אשמח שתסבירי לי את עניין הרשת לעומת המכסה - מתי ולמה את שמה רשת? האם באמת כדי לייבש? ואם כן, לכמה זמן?
שמתי רשת (כל הזמן) כדי שהיתושים/זבובים לא ייכנסו. זה עוזר רק חלקית.
אני שוקלת להשיג יותר חומר יבש ואז להתחיל להשאיר את הפח מכוסה. חבל שאין לי יותר שמש במרפסת...
שמתי רשת (כל הזמן) כדי שהיתושים/זבובים לא ייכנסו. זה עוזר רק חלקית.
אני שוקלת להשיג יותר חומר יבש ואז להתחיל להשאיר את הפח מכוסה. חבל שאין לי יותר שמש במרפסת...
-
קומפוסט במרפסת בעיר
לי יש המון שמשמ ועדיין יש את התולעי רימות האלה
אני לא מבינה מה הבעיה באמת
אבל כן הייתי קונה את הפח של החמישים שקל הזה תחשבי שהוא יהיה איתך המון שנים אז מה זה משנה זה לא כאילו את קונה גבינה בקופסת פלסטיק וזורקת אותה מחר כדי לקנות אחרת
אני לא מבינה מה הבעיה באמת
אבל כן הייתי קונה את הפח של החמישים שקל הזה תחשבי שהוא יהיה איתך המון שנים אז מה זה משנה זה לא כאילו את קונה גבינה בקופסת פלסטיק וזורקת אותה מחר כדי לקנות אחרת
-
קומפוסט במרפסת בעיר
(להעביר או לא להעביר את הדיון עם דליתוש ב ? להעביר)
במסגרת ניסיונותי לחיות על הקצה, החלטתי להוציא את הרשת ולסגור את הפח. בסך הכל כבר לא קיץ מהביל. חייתי עם פח סגור במשך שבוע, פחדתי לפתוח, צברתי חומרי קומפוסט במקרר ורק היום אזרתי אומץ ופתחתי ובדקתי. המצב ממש בסדר. הברחשייה התמעטה (אין להם אוויר, שיילכו למקום אחר, חולירות) ויש המון לחות בגלל ה"בישול" בפנים, אבל היא נספגה בעלי שלכת והמון קרטון ששמתי בפעם האחרונה. הוספתי עוד הרבה קרטון ושמתי את כל מה שנשאר במקרר, וסגרתי באנחת רווחה. נראה לי שכך נבלה את החורף.
במסגרת ניסיונותי לחיות על הקצה, החלטתי להוציא את הרשת ולסגור את הפח. בסך הכל כבר לא קיץ מהביל. חייתי עם פח סגור במשך שבוע, פחדתי לפתוח, צברתי חומרי קומפוסט במקרר ורק היום אזרתי אומץ ופתחתי ובדקתי. המצב ממש בסדר. הברחשייה התמעטה (אין להם אוויר, שיילכו למקום אחר, חולירות) ויש המון לחות בגלל ה"בישול" בפנים, אבל היא נספגה בעלי שלכת והמון קרטון ששמתי בפעם האחרונה. הוספתי עוד הרבה קרטון ושמתי את כל מה שנשאר במקרר, וסגרתי באנחת רווחה. נראה לי שכך נבלה את החורף.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אצלי הפח המלא - מלא קומפוסט ורימות - סגור כבר איזה שבוע וחצי. מדי פעם אני פותחת ומגלה שהרימות עוד רוחשות. בסוף אני אשבר ואזרוק את הכל לגינה. לפי ההוראות של בשמת א כמובן.
לפעמים אני חושבת שאולי אחפור בור קומפוסט קטן בגינה וזהו. זאת גינה בלתי מטופלת לחלוטין ואיש לא ישתמש בקומפוסט, אבל לפחות הוא יחזור לאדמה (שממילא בטח תיהפך לריצוף ברגע שיהרסו את הבניין כדי "למקסם רווחים").
לפעמים אני חושבת שאולי אחפור בור קומפוסט קטן בגינה וזהו. זאת גינה בלתי מטופלת לחלוטין ואיש לא ישתמש בקומפוסט, אבל לפחות הוא יחזור לאדמה (שממילא בטח תיהפך לריצוף ברגע שיהרסו את הבניין כדי "למקסם רווחים").
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
קומפוסט במרפסת בעיר
אוקיי, אז הזנחתי. חשבתי שאם זה מלא ואני אסגור את זה, זה יעבוד.
זה לא. אתמול פתחתי, הוצאתי חלק, ערבבתי חלק אחר וראיתי שכל החלק התחתון רטוב ורקוב. לא רק זה, זה הסריח כאילו משהו נשרף. מוכר?
הכנסתי המון חתיכות של קרטון ביצים, דאגתי לעשות שכבות של רטוב ויבש, ולקחת חלק ממה שהיה הכי למטה, העברתי למעלה. אני אנסה גם להשאיר את זה פתוח לכמה שעות ביום שישי, אם יהיה מספיק נעים בחוץ.
הגדולה עמדה לידי כשעבדתי ואמרה שזה מאוד מסריח.
זה לא. אתמול פתחתי, הוצאתי חלק, ערבבתי חלק אחר וראיתי שכל החלק התחתון רטוב ורקוב. לא רק זה, זה הסריח כאילו משהו נשרף. מוכר?
הכנסתי המון חתיכות של קרטון ביצים, דאגתי לעשות שכבות של רטוב ויבש, ולקחת חלק ממה שהיה הכי למטה, העברתי למעלה. אני אנסה גם להשאיר את זה פתוח לכמה שעות ביום שישי, אם יהיה מספיק נעים בחוץ.
הגדולה עמדה לידי כשעבדתי ואמרה שזה מאוד מסריח.

-
קומפוסט במרפסת בעיר
אם יש בזה נוזלים אני מציעה לך לנקז אותם החוצה לי זה ממש פתר את הבעיה
גלית למה שלא תשימי בעציצים ותשתלי בזה צמחים ?נענע בזיליקום לימונית הרימות ימותו ברגע שהן יהיו בתוך עציץ בשמש
גלית למה שלא תשימי בעציצים ותשתלי בזה צמחים ?נענע בזיליקום לימונית הרימות ימותו ברגע שהן יהיו בתוך עציץ בשמש
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אם יש בזה נוזלים אני מציעה לך לנקז אותם החוצה לי זה ממש פתר את הבעיה
לא ראיתי ממש נוזלים, אלא פשוט בוץ. הכנסתי הרבה חומר יבש והעברתי חלק מהקומפוסט עם האדמה היבשה יותר להתערבב, ואולי לספוג חלק מהלחות.
לא ראיתי ממש נוזלים, אלא פשוט בוץ. הכנסתי הרבה חומר יבש והעברתי חלק מהקומפוסט עם האדמה היבשה יותר להתערבב, ואולי לספוג חלק מהלחות.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אף חצוף, זה אותו טיפול שנתתי גם כן לפח שלי כמה פעמים. בפעם הבאה פשוט לזכור להכניס המון המון המון חומר יבש למטה. רצוי עלים ולא קרטון כי הם מתכלים לאט יותר.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
תודה, אילה א, אבל אחרי עוד איזה שבועיים שלא פתחתי - פתחתי ורוב הרימות מתו, ונראה לי שבקרוב זה יהיה בשל לשימוש.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
הפח שלי פתוח עכשיו, כי חורף וקר, ומפלס הקומפוסט מסרב לרדת.
מי רוצה קצת קומפוסט חצי מוכן ושלושת רבעי מוכן? הוצאתי את המוכן לדליים ומיכלים גדולים, אבל כיוון שעדיין יש מצוקה אני מחביאה גם בתוכם עלי חסה וכרוב וקליפות אפרסמון.
(בעקבות הקישור שניצן שמה איפשהו, שמתיר קצת יותר ליברליות בסוגי הנייר המתאימים) הוכרז לאחרונה "מבצע דפי זהב 2005". כבר הכנסתי לפח את הדפים א.א.א זגגים בע"מ עד אוטו-קארד רחיצת מכוניות. הולך סבבה.
מי רוצה קצת קומפוסט חצי מוכן ושלושת רבעי מוכן? הוצאתי את המוכן לדליים ומיכלים גדולים, אבל כיוון שעדיין יש מצוקה אני מחביאה גם בתוכם עלי חסה וכרוב וקליפות אפרסמון.
(בעקבות הקישור שניצן שמה איפשהו, שמתיר קצת יותר ליברליות בסוגי הנייר המתאימים) הוכרז לאחרונה "מבצע דפי זהב 2005". כבר הכנסתי לפח את הדפים א.א.א זגגים בע"מ עד אוטו-קארד רחיצת מכוניות. הולך סבבה.
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
קומפוסט במרפסת בעיר
קרוטונית, איפה את גרה?
אולי ניקח קצת לבית של חברה שלי (איזור כיכר רבין)
אולי ניקח קצת לבית של חברה שלי (איזור כיכר רבין)
-
קומפוסט במרפסת בעיר
קרוטונית רק שתדעי שאפשר לשתול בשלושת רבעי מוכן מה שרוצים
טוב אצלי המצב קצת שונה
החלטתי להתחיל לקבור את הקומפוסט בגינה הקדמית המוזנחת של הבניין השגתי מעדר
בשבוע הראשון קברתי בשבעו השני קברתי בשבוע השלישי שמתי בשקית במרפסת וזה מחכה ומא כל שבוע יש עוד שקית במרפסת אז בנתיים יש 5 שקיות ואני עושה ניסוי ב קימפוסט בשקיות במרפסת אולי היום או שאני מקוה שביום חמישי יצא לי לקבור את כולם אבל אני גם אציץ פנימה קודם לראות מה מצב החומר שם ואדווח
טוב אצלי המצב קצת שונה
החלטתי להתחיל לקבור את הקומפוסט בגינה הקדמית המוזנחת של הבניין השגתי מעדר
בשבוע הראשון קברתי בשבעו השני קברתי בשבוע השלישי שמתי בשקית במרפסת וזה מחכה ומא כל שבוע יש עוד שקית במרפסת אז בנתיים יש 5 שקיות ואני עושה ניסוי ב קימפוסט בשקיות במרפסת אולי היום או שאני מקוה שביום חמישי יצא לי לקבור את כולם אבל אני גם אציץ פנימה קודם לראות מה מצב החומר שם ואדווח
-
קומפוסט במרפסת בעיר
גם אני מתכננת כבר שבועות להתחיל לקבור את הקומפוסט בגינה-לא-גינה שבחצר. מתכננת...
ואולי אפילו לחדש את הערוגות שהיו שם פעם! אולי.
ואולי אפילו לחדש את הערוגות שהיו שם פעם! אולי.
קומפוסט במרפסת בעיר
שלום מקווה שתוכלו לעזור
כשעברתי לבית הנוכחי התחלתי 2 דליי קומפוסט קטנים (אלו היו המיכלים שמצאתי.הדליים התמלאו מהר ואינם מאווררים מספיק.
כך שנותרו מלאים ועכשיו גם רטובים מאד מהגשם. אני הפסקתי עם ההפרדה מאחר ולא היה לי מיכל נוסף למלא בו פסולת אורגנית.
עכשיו מצאתי 2 ארגזי תנובה וסל קש בינוני שנראים לי מתאימים להצלת הפסולת הרטובה והפיכתה לקומפוסט וגם הוספה והפרדה מחדש.
ואחרי כל ההקדמה 2 שאלות:
1 - איך מצילים את הפסולת הרטובה מאד ומחזירים אותה למסלול הפיכה לקומפוסט איכותי?
2- האם כדאי להוסיף תולעים ואם כן האם עליי לדפן המיכלים בפלריג או משהו דומה שימנע מהתולעים לעבור לסביבה?
אשמח לתשובות
נטע
כשעברתי לבית הנוכחי התחלתי 2 דליי קומפוסט קטנים (אלו היו המיכלים שמצאתי.הדליים התמלאו מהר ואינם מאווררים מספיק.
כך שנותרו מלאים ועכשיו גם רטובים מאד מהגשם. אני הפסקתי עם ההפרדה מאחר ולא היה לי מיכל נוסף למלא בו פסולת אורגנית.
עכשיו מצאתי 2 ארגזי תנובה וסל קש בינוני שנראים לי מתאימים להצלת הפסולת הרטובה והפיכתה לקומפוסט וגם הוספה והפרדה מחדש.
ואחרי כל ההקדמה 2 שאלות:
1 - איך מצילים את הפסולת הרטובה מאד ומחזירים אותה למסלול הפיכה לקומפוסט איכותי?
2- האם כדאי להוסיף תולעים ואם כן האם עליי לדפן המיכלים בפלריג או משהו דומה שימנע מהתולעים לעבור לסביבה?
אשמח לתשובות
נטע
-
קומפוסט במרפסת בעיר
- לכסות. וכדי לייבש, לחפור ולהוסיף למטה המון חומרים יבשים - עיתונים, עלים, דפים, חתיכות קרטון גזורות...
-
קומפוסט במרפסת בעיר
בפעם האחרונה שערבבתי והוצאתי חומר, לפני כמה ימים, ראיתי קומפוסט מוכן ומשובח עם ריח נעים.
הבעיה שלי היא שהבית הפך - בשבועות האחרונים - למעון מחסה ליתושונים. הם בכל מקום, מהסלון ועד המטבח, חונים על כל צלחת מזדמנת, מחכים על הווילון.... וכמובן שהם שורצים בקומפוסט, מה שלא מפריע לי. רק למה אתם נכנסים הביתה אם יש לכם כל כך הרבה אוכל בחוץ? ..
הבעיה שלי היא שהבית הפך - בשבועות האחרונים - למעון מחסה ליתושונים. הם בכל מקום, מהסלון ועד המטבח, חונים על כל צלחת מזדמנת, מחכים על הווילון.... וכמובן שהם שורצים בקומפוסט, מה שלא מפריע לי. רק למה אתם נכנסים הביתה אם יש לכם כל כך הרבה אוכל בחוץ? ..
-
קומפוסט במרפסת בעיר
סתם חזירים
סליחה סתם יתושים
סליחה סתם יתושים
קומפוסט במרפסת בעיר
שלום לכולם...
אני חדשה כאן וגם אני מקמפסטת ב"מרפסת" בעיר (אצלי זה אדנית ) ב-3 דליים שחורים ורגילים (קטנים)
אחרי תקופת סלידה מלפתוח את הפח ולערבב חזרתי לעניינים שוב...יש לי יחסי אהבה שנאה עם הפח הזה...
מרוב התלהבות לקחתי כמעט את כל האדמה הישנה מהאדניות שכוסחו ע"י הרוח והגשם בתקווה שלקראת האביב כבר תהייה אדמה משובחת להחזיר לעציצים..
אז כרגע האדניות שלי ריקות והקומפוסט שלי מלא...
בתקווה שיצטמצם בקרוב כי יש לי לאחרונה המון קליפות הדר שתופסות נפח ואני אצטרך כנראה להרחיב את הקומפוסט לעוד ועוד דליים (ממש שוליית הקוסם)
יש לי גם שאלה, מה הדבר שלוקח לו הכי הרבה זמן להתקמפסט?
אני חדשה כאן וגם אני מקמפסטת ב"מרפסת" בעיר (אצלי זה אדנית ) ב-3 דליים שחורים ורגילים (קטנים)
אחרי תקופת סלידה מלפתוח את הפח ולערבב חזרתי לעניינים שוב...יש לי יחסי אהבה שנאה עם הפח הזה...
מרוב התלהבות לקחתי כמעט את כל האדמה הישנה מהאדניות שכוסחו ע"י הרוח והגשם בתקווה שלקראת האביב כבר תהייה אדמה משובחת להחזיר לעציצים..
אז כרגע האדניות שלי ריקות והקומפוסט שלי מלא...

יש לי גם שאלה, מה הדבר שלוקח לו הכי הרבה זמן להתקמפסט?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
נייר של ביצים גליל של נייר טואלט (למעשה אני הפסקתי לשים אותם ולוקחת אותם למיחזור נייר)
ואולי גם קליפות של ביצים אבל אולי זה בגלל שאני לא מפוררת אותם כי אני לא עובדת בקומפוסט הקומפוסט עובד אצלי אבל הכי גרועים הם
הפרחים לשבת
הם מתקפסטים אבל הבסיס שלהם נשאר כמו סיבים ארוכים כאלה שצריך לקרוע כשרוצים לערבב או לשתול
ואולי גם קליפות של ביצים אבל אולי זה בגלל שאני לא מפוררת אותם כי אני לא עובדת בקומפוסט הקומפוסט עובד אצלי אבל הכי גרועים הם
הפרחים לשבת
הם מתקפסטים אבל הבסיס שלהם נשאר כמו סיבים ארוכים כאלה שצריך לקרוע כשרוצים לערבב או לשתול
קומפוסט במרפסת בעיר
יש לי עוד שאלה...
עשיתי חורים בתחתית הדלי והוא מונח על תחתית של עציץ (במקור הדליים תוכננו כעציצים) האם כדאי לקדוח גם בדפנות? הדליים ממוקמים אצלי על מעקה כך שזה לא ידלוף לתוך המרפסת.
פרחים לשבת אני לא קונה...מעדיפה עציץ של פרח (כרגע אין לי)
עשיתי חורים בתחתית הדלי והוא מונח על תחתית של עציץ (במקור הדליים תוכננו כעציצים) האם כדאי לקדוח גם בדפנות? הדליים ממוקמים אצלי על מעקה כך שזה לא ידלוף לתוך המרפסת.
פרחים לשבת אני לא קונה...מעדיפה עציץ של פרח (כרגע אין לי)
-
קומפוסט במרפסת בעיר
עציץ של פרח נעלם מהר מאוד כי יש בו גם אדמה
אני אוהבת גם פרחים וגם עציץ אז יש לי גם וגם עכשיו יש לי סיגליות יקינטונים וגרברות במים
לא יודעת לגבי חורים
אני אוהבת גם פרחים וגם עציץ אז יש לי גם וגם עכשיו יש לי סיגליות יקינטונים וגרברות במים
לא יודעת לגבי חורים
-
קומפוסט במרפסת בעיר
_נייר של ביצים גליל של נייר טואלט (למעשה אני הפסקתי לשים אותם ולוקחת אותם למיחזור נייר)
ואולי גם קליפות של ביצים אבל אולי זה בגלל שאני לא מפוררת אותם_
כל דבר מתקמפסט צ'יק צ'ק ובקלות אם טורחים לגזור אותו לחתיכות קטנות. גליל נייר או קליפת בננה גזורים - נעלמים תוך יומיים. לא גזורים - תוך שבוע-שבועיים.
בהתחלה טרחתי לגזור הכל, עכשיו אני פשוט זורקת כמו שזה.
דבר נוסף שצריך לזכור - ערימה גדולה מתחממת מהר יותר וטוב יותר מדלי קטן, ולכן דברים "ייעלמו" בה מהר יותר.
ואולי גם קליפות של ביצים אבל אולי זה בגלל שאני לא מפוררת אותם_
כל דבר מתקמפסט צ'יק צ'ק ובקלות אם טורחים לגזור אותו לחתיכות קטנות. גליל נייר או קליפת בננה גזורים - נעלמים תוך יומיים. לא גזורים - תוך שבוע-שבועיים.
בהתחלה טרחתי לגזור הכל, עכשיו אני פשוט זורקת כמו שזה.
דבר נוסף שצריך לזכור - ערימה גדולה מתחממת מהר יותר וטוב יותר מדלי קטן, ולכן דברים "ייעלמו" בה מהר יותר.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
קומפוסט במרפסת בעיר
נייר של ביצים גליל של נייר טואלט
_ואולי גם קליפות של ביצים אבל אולי זה בגלל שאני לא מפוררת אותם כי אני לא עובדת בקומפוסט הקומפוסט עובד אצלי אבל הכי גרועים הם
הפרחים לשבת_
_ואולי גם קליפות של ביצים אבל אולי זה בגלל שאני לא מפוררת אותם כי אני לא עובדת בקומפוסט הקומפוסט עובד אצלי אבל הכי גרועים הם
הפרחים לשבת_
- ניירות לא לוקחים אצלי הרבה זמן בכלל. למרות שאני חושב שאולי מי שעושה במרפסת מתכוון למשהו אחר ממני כשהוא אומר "מעט זמן". אני בכלל לא חושב לבדוק את התוצאה לפני שעברו 3 חודשים או יותר. ורק אז אני מפסיק עם הערימה הזו ועובר לחדשה.
- גרעיני אבודקו, זיתים, משמש, אפרסק וכדומה - לוקח המון זמן.
- פרחים לשבת מלאים בחומרים כימיים שאת לא רוצה בקומפוסט שלך. מה זה מלאים, מפוצצים! (לא אוכלים את זה, אז מבחינת החוק מותר להשתמש בהרבה יותר חומרים). זו, לדעתי, גם סיבה למה לקנות פחות פרחים ולהעדיף עציצי פרחים, אם חייבים (גם כלכלית זה הרבה יותר משתלם).
קומפוסט במרפסת בעיר
וגם קל יותר לערבב...
אולי אני אעשה איחוד דליים ואעלה הכל לגג בפח ענק כמו שלך... אבל כרגע יותר נגיש לי לזרוק לדלי במעקה...
וגם קל יותר לערבב...
אולי אני אעשה איחוד דליים ואעלה הכל לגג בפח ענק כמו שלך... אבל כרגע יותר נגיש לי לזרוק לדלי במעקה...
-
קומפוסט במרפסת בעיר
מצטטת את עצמי:
ושוב, כמה זמן אח"כ:
_גם אני מתכננת כבר שבועות להתחיל לקבור את הקומפוסט בגינה-לא-גינה שבחצר. מתכננת...
ואולי אפילו לחדש את הערוגות שהיו שם פעם! אולי._
והיום:
אז זהו, זה נעשה לפני שבועיים, והדיווח המפורט הועבר לדף יצירת קומפוסט. חוץ מזה אני ממשיכה לקמפסט במרפסת ואפילו מצאתי ברחוב שלי פח שחור גדול שככל הנראה שימש לקומפוסט (הוא מחורר ובתחתיתו היתה קצת אדמה ו/או עלים יבשים) ומישהו זרק אותו לערימת זבל, כנראה עקב מעבר דירה. האם היו ברחוב שלי אנשי "באופן" שנזרקו מהבית בנסיבות נדל"ניות? או שסתם עברו לבית עם גינה בפר"ח?
ושוב, כמה זמן אח"כ:
_גם אני מתכננת כבר שבועות להתחיל לקבור את הקומפוסט בגינה-לא-גינה שבחצר. מתכננת...
ואולי אפילו לחדש את הערוגות שהיו שם פעם! אולי._
והיום:
אז זהו, זה נעשה לפני שבועיים, והדיווח המפורט הועבר לדף יצירת קומפוסט. חוץ מזה אני ממשיכה לקמפסט במרפסת ואפילו מצאתי ברחוב שלי פח שחור גדול שככל הנראה שימש לקומפוסט (הוא מחורר ובתחתיתו היתה קצת אדמה ו/או עלים יבשים) ומישהו זרק אותו לערימת זבל, כנראה עקב מעבר דירה. האם היו ברחוב שלי אנשי "באופן" שנזרקו מהבית בנסיבות נדל"ניות? או שסתם עברו לבית עם גינה בפר"ח?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אני שמחה להגיד שבזמן האחרון אני רואה שהערימה קטנה, כך שמשהו כנראה עובד, וסוף סוף יש מקום לעוד קצת זבל, שלא היה כל כך בחודשים האחרונים.
לפני כמה ימים ראיתי את הגנן בעבודה, ושאלתי אותו מה הם עושים עם כל הגזם, כדי שאני אולי אוכל לאסוף ולהוסיף לקומפוסט. כשהוא שמע שאני עושה קומפוסט שלא לצורך גינון (ולא, אני לא רוצה להוסיף כימיקלים כדי שזה יתקמפסט יותר מהר) הוא אמר "אז את בטח מהמורעלים" ופצח איתי בשיחה על הירוקים ותוכנית ספדיה בירושלים.
היה מוזר. (לא, הוא לא בעד הירוקים)
העיקר אני עכשיו יודעת איפה המכולות של הגזם.
לפני כמה ימים ראיתי את הגנן בעבודה, ושאלתי אותו מה הם עושים עם כל הגזם, כדי שאני אולי אוכל לאסוף ולהוסיף לקומפוסט. כשהוא שמע שאני עושה קומפוסט שלא לצורך גינון (ולא, אני לא רוצה להוסיף כימיקלים כדי שזה יתקמפסט יותר מהר) הוא אמר "אז את בטח מהמורעלים" ופצח איתי בשיחה על הירוקים ותוכנית ספדיה בירושלים.

העיקר אני עכשיו יודעת איפה המכולות של הגזם.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
לפני שעברו 3 חודשים או יותר
שולשה חודשים אצלי בקומפוסט זה לייף טיים שלם הייתי מאוד מתבאסת לגלות בו משהו מלפני שלושה חודשים שעדיין ניתן לזיהוי .
לגבי הפרחים - מכורה . כל שבוע נשבעת להפסיק קונה עציץ ואז ביום שישי פתאום מוצאת את עצמי מול האיש ואומרת לו ברעד כמה הכלניות כמה הטוליפים כמה הנרקיסים טוב תארוז לי אבל רק בנייר .
מעבירה לו שטר שעבדתי עבורו המון שעות . מכורה . אומרת לעצמי מגיע לך השבוע עשית ככה או עשית ככה .
שבוע הבא תוותרי , אבל מכורה תמיד חוזרת לפושר שלה שמוסיף לה גם גרברות על בחצי מחיר .
ואז ביום רביעי מעבירה אותם לקומפוסט ואומרת לעצמי השבוע רק עציץ . וביום שישי לא יודעת איך אני שוב מולו . שיאסרו אותו כבר שמישהו יטפל בבעיה שלי שיתנו לי אדולן פרחים מפלסטיק או משהו .
שולשה חודשים אצלי בקומפוסט זה לייף טיים שלם הייתי מאוד מתבאסת לגלות בו משהו מלפני שלושה חודשים שעדיין ניתן לזיהוי .
לגבי הפרחים - מכורה . כל שבוע נשבעת להפסיק קונה עציץ ואז ביום שישי פתאום מוצאת את עצמי מול האיש ואומרת לו ברעד כמה הכלניות כמה הטוליפים כמה הנרקיסים טוב תארוז לי אבל רק בנייר .
מעבירה לו שטר שעבדתי עבורו המון שעות . מכורה . אומרת לעצמי מגיע לך השבוע עשית ככה או עשית ככה .
שבוע הבא תוותרי , אבל מכורה תמיד חוזרת לפושר שלה שמוסיף לה גם גרברות על בחצי מחיר .
ואז ביום רביעי מעבירה אותם לקומפוסט ואומרת לעצמי השבוע רק עציץ . וביום שישי לא יודעת איך אני שוב מולו . שיאסרו אותו כבר שמישהו יטפל בבעיה שלי שיתנו לי אדולן פרחים מפלסטיק או משהו .
-
קומפוסט במרפסת בעיר
הייתי מאוד מתבאסת לגלות בו משהו מלפני שלושה חודשים שעדיין ניתן לזיהוי
יש לי רק פריט אחד כזה (עמוק בתוך הפח הגדול) - מגבת מטבח מכותנה שזרקתי בשלמותה (התלכלכה באיזה ג'יפה ולא רציתי להתעסק עם זה)..
יש לי רק פריט אחד כזה (עמוק בתוך הפח הגדול) - מגבת מטבח מכותנה שזרקתי בשלמותה (התלכלכה באיזה ג'יפה ולא רציתי להתעסק עם זה)..
-
קומפוסט במרפסת בעיר
מן הסתם הדברים שבתחתית הערימה כבר מוכנים הרבה לפני זה, אבל כדי שאפשר באמת להשתמש, צריך שהכל יהיה מוכן. אלא אם את בעניין של להפריד מוכן/לא מוכן.... ואז באיזשהו שלב חייבים להפסיק לשים דברים ולתת לזה לעבוד, ובינתיים להתחיל ערימה/פח חדשים.
או שיש לכן שיטה אחרת?
מן הסתם הדברים שבתחתית הערימה כבר מוכנים הרבה לפני זה, אבל כדי שאפשר באמת להשתמש, צריך שהכל יהיה מוכן. אלא אם את בעניין של להפריד מוכן/לא מוכן.... ואז באיזשהו שלב חייבים להפסיק לשים דברים ולתת לזה לעבוד, ובינתיים להתחיל ערימה/פח חדשים.
או שיש לכן שיטה אחרת?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
_שלושה חודשים אצלי בקומפוסט זה לייף טיים שלם הייתי מאוד מתבאסת לגלות בו משהו מלפני שלושה חודשים שעדיין ניתן לזיהוי .
מן הסתם הדברים שבתחתית הערימה כבר מוכנים הרבה לפני זה_
תשמעו, אני כנראה עושה משהו מאוד לא נכון כי כשזרקתי את שלושת הדליים שהיו לי לבור שחפרתי בחצר עוד היו שם הרבה דברים ניתנים לזיהוי... בדקתי פה במעלה הדף מתי התחלתי - סוף ספטמבר! פאדיחה. וגם מעולם לא ראיתי פח מהביל כמו שתיארו אחרים... אני מקווה שבבור זה יעבוד טוב יותר ואוכל להתייחס לפח במרפסת כמו אל סתם מצבור זבל אורגני בדרך לבור קומפוסט. בלי מחויבות מעבר לזה.
|מתביישת בפינה|
מן הסתם הדברים שבתחתית הערימה כבר מוכנים הרבה לפני זה_
תשמעו, אני כנראה עושה משהו מאוד לא נכון כי כשזרקתי את שלושת הדליים שהיו לי לבור שחפרתי בחצר עוד היו שם הרבה דברים ניתנים לזיהוי... בדקתי פה במעלה הדף מתי התחלתי - סוף ספטמבר! פאדיחה. וגם מעולם לא ראיתי פח מהביל כמו שתיארו אחרים... אני מקווה שבבור זה יעבוד טוב יותר ואוכל להתייחס לפח במרפסת כמו אל סתם מצבור זבל אורגני בדרך לבור קומפוסט. בלי מחויבות מעבר לזה.
|מתביישת בפינה|
-
קומפוסט במרפסת בעיר
ריש גלית,
החיים שלך מה זה בזבל, אפילו הזבל שלך לא עובד כמו שצריך... (סתם
)
חשוב העירוב של פחמן וחנקן, היחס לא קריטי למרות שיש איזה יחס "נכון" שצריך כדי שהקומפוסט יהיה איכותי. רק שאריות מהמטבח פשוט יירקבו ולא יהפכו לקומפוסט. צריך להוסיף דברים עשירים בחנקן כמו גזם, זבל סוסים או פרות או עופות, קרטון וכו' ולשמור על לחות ואיוורור.
בהצלחה.
החיים שלך מה זה בזבל, אפילו הזבל שלך לא עובד כמו שצריך... (סתם

חשוב העירוב של פחמן וחנקן, היחס לא קריטי למרות שיש איזה יחס "נכון" שצריך כדי שהקומפוסט יהיה איכותי. רק שאריות מהמטבח פשוט יירקבו ולא יהפכו לקומפוסט. צריך להוסיף דברים עשירים בחנקן כמו גזם, זבל סוסים או פרות או עופות, קרטון וכו' ולשמור על לחות ואיוורור.
בהצלחה.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אם זה בפח בעיר לא צריך כלום
אני פשוט שמה דברים ואחרי כמה זמן הם הופכים לאדמה לפעמים הם נרקבים תוך כדי או לפני לפעמים זה לוקח זמן אין לי גזם יש לי רק קצת עלים והרבה אבק שאני מטאטאת מהרצפה של המרפסת ואת כל זה ואולי גם עציץ של איזה קאלה שנבל אני שמה בפנים ואחרי כמה חודשים שותלת בזה איזה נענע . לא מערבבת בסיפור לא חמצן ולא חנקן ולא כלום סתם שמה דברים אורגניים . לא להפחיד אנשים .
וזה גם לא תמיד מהביל והתקופה היחידה שזה היה מהביל הייתה בקיץ בסיפור עם האבטיח .
אני פשוט שמה דברים ואחרי כמה זמן הם הופכים לאדמה לפעמים הם נרקבים תוך כדי או לפני לפעמים זה לוקח זמן אין לי גזם יש לי רק קצת עלים והרבה אבק שאני מטאטאת מהרצפה של המרפסת ואת כל זה ואולי גם עציץ של איזה קאלה שנבל אני שמה בפנים ואחרי כמה חודשים שותלת בזה איזה נענע . לא מערבבת בסיפור לא חמצן ולא חנקן ולא כלום סתם שמה דברים אורגניים . לא להפחיד אנשים .
וזה גם לא תמיד מהביל והתקופה היחידה שזה היה מהביל הייתה בקיץ בסיפור עם האבטיח .
-
- הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14
קומפוסט במרפסת בעיר
רק שאריות מהמטבח פשוט יירקבו ולא יהפכו לקומפוסט
מה ההבדל בין רקבון והפיכה לקומפוסט? דברי רקובים גם הופכים לקומפוסט בסוף - לא?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
זה לא בדיוק אותו דבר. נכון שכל דבר אורגני יתפרק בסופו של דבר, אבל תלוי כמה זמן זה ייקח ותלוי מה תהיה התוצאה הסופית. קומפוסט אמיתי זה לא אוסף של ירקות רקובים.
אבל כנראה שגם אוסף של ירקות רקובים נותן תוצאה סבירה.
<עודד המפחיד>
זה לא בדיוק אותו דבר. נכון שכל דבר אורגני יתפרק בסופו של דבר, אבל תלוי כמה זמן זה ייקח ותלוי מה תהיה התוצאה הסופית. קומפוסט אמיתי זה לא אוסף של ירקות רקובים.
אבל כנראה שגם אוסף של ירקות רקובים נותן תוצאה סבירה.
<עודד המפחיד>
-
קומפוסט במרפסת בעיר
בשיטה שלי אין הבדל הכל טוב
רקוב או טרי הכל הופך לאדמה חמודה בסוף
כנראה שתלוי את מי שואלים
ואולי תלוי אם אצלו זה במרפסת או לא
בשיטה שלי אין הבדל הכל טוב
רקוב או טרי הכל הופך לאדמה חמודה בסוף
כנראה שתלוי את מי שואלים
ואולי תלוי אם אצלו זה במרפסת או לא
-
- הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*
קומפוסט במרפסת בעיר
שאלות לגבי דברים שאני לא בטוחה שאפשר לשים בקומפוסט:
- צמר גפן
- גפרורים משומשים
- בדים וחוטי תפירה
- ניירות (של מדפסת)
-
קומפוסט במרפסת בעיר
לדעתי אפשר לשים בקומפוסט
_צמר גפן
גפרורים משומשים
בדים וחוטי תפירה
ניירות (של מדפסת)_
אבל כמאמר עודד המעודד -
ריש גלית, החיים שלך מה זה בזבל, אפילו הזבל שלך לא עובד כמו שצריך...
וכמאמר שודו השודון הקטנטון: "אני עוד אראה לכם!"
_צמר גפן
גפרורים משומשים
בדים וחוטי תפירה
ניירות (של מדפסת)_
אבל כמאמר עודד המעודד -
ריש גלית, החיים שלך מה זה בזבל, אפילו הזבל שלך לא עובד כמו שצריך...
וכמאמר שודו השודון הקטנטון: "אני עוד אראה לכם!"
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
קומפוסט במרפסת בעיר
_שאלות לגבי דברים שאני לא בטוחה שאפשר לשים בקומפוסט:
צמר גפן
גפרורים משומשים
בדים וחוטי תפירה
ניירות (של מדפסת)_
אני שמה את כל אלה.
אבל בעצם, ניירות של מדפסת אני שמה בתיבת המיחזור לניירות. אלא אם כן זה דף שרשומים עליו המון דברים סודיים שאני לא רוצה שיעופו ברחוב, ואז, לפי שיטת ניצן אמ, אני קורעת את זה לקרעים ו/או עושה מזה כדור נייר ומוסיפה לקומפוסט.
צמר גפן, אגב, זה פשוט החלק הלבן שגדל בצמח הכותנה. זה לגמרי צמח. גם בדים וחוטי תפירה הם בדרך כלל מכותנה, שהיא צמח.
מצד שני, לא יודעת מה קורה עם בדים סינתטיים... אף פעם לא ניסיתי לקמפסט!
צמר גפן
גפרורים משומשים
בדים וחוטי תפירה
ניירות (של מדפסת)_
אני שמה את כל אלה.
אבל בעצם, ניירות של מדפסת אני שמה בתיבת המיחזור לניירות. אלא אם כן זה דף שרשומים עליו המון דברים סודיים שאני לא רוצה שיעופו ברחוב, ואז, לפי שיטת ניצן אמ, אני קורעת את זה לקרעים ו/או עושה מזה כדור נייר ומוסיפה לקומפוסט.
צמר גפן, אגב, זה פשוט החלק הלבן שגדל בצמח הכותנה. זה לגמרי צמח. גם בדים וחוטי תפירה הם בדרך כלל מכותנה, שהיא צמח.
מצד שני, לא יודעת מה קורה עם בדים סינתטיים... אף פעם לא ניסיתי לקמפסט!
-
קומפוסט במרפסת בעיר
ושאלה דומה - שכרוכה בווידוי על חטא אקולוגי: האם כדאי לנסות לקמפסט את המוך שיוצא ממייבש הכביסה (כן, יש לי ואני מכורה)?
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
קומפוסט במרפסת בעיר
האם כדאי לנסות לקמפסט את המוך שיוצא ממייבש הכביסה (כן, יש לי ואני מכורה)?
אם זה מבגדים מכותנה או צמר - לא רואה סיבה לא לקמפסט.
אם זה סינטטי אז זה קצת כמו לקמפסט פלסטיק (לא נותן תוצאות טובות...)
אם זה מבגדים מכותנה או צמר - לא רואה סיבה לא לקמפסט.
אם זה סינטטי אז זה קצת כמו לקמפסט פלסטיק (לא נותן תוצאות טובות...)
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
קומפוסט במרפסת בעיר
זה סתם שטויות זה כמו לזרוק את השיער שהורדת מהמברשת זה סיבים גם אם הם פלסטיק אפשר קטנים מכדי להפריע
אפשר גם לזרוק ציפורניים גזורות
אבל עדיף להעיף אותם מהחלון כי אם תופסים אחת כזאת אפשר לעשות עליך כישוף נוראי .
צמר גפן אפשר אבל אז צריך גם באמבטיה לעשות פח אורגני ופח רגיל בשבילי זה כבר יותר מידי.
ניירות מדפסת אני מעדיפה למחזור נייר ובכלל נייר למזחור נייר כי לוקח לו המון זמן להתפרק .
בדים לא ניסיתי נשמע לי שיקח להם מאה שנה אולי אלף(כמו שמצאו בים המלח עם המגילות חתיכות בד)
איפה מזג האויר של ים המלח ואיפה תל אביב
>אילה לא עושה כלום ועוד משלמים לה וקוראים לזה עבודה<
אפשר גם לזרוק ציפורניים גזורות
אבל עדיף להעיף אותם מהחלון כי אם תופסים אחת כזאת אפשר לעשות עליך כישוף נוראי .
צמר גפן אפשר אבל אז צריך גם באמבטיה לעשות פח אורגני ופח רגיל בשבילי זה כבר יותר מידי.
ניירות מדפסת אני מעדיפה למחזור נייר ובכלל נייר למזחור נייר כי לוקח לו המון זמן להתפרק .
בדים לא ניסיתי נשמע לי שיקח להם מאה שנה אולי אלף(כמו שמצאו בים המלח עם המגילות חתיכות בד)
איפה מזג האויר של ים המלח ואיפה תל אביב
>אילה לא עושה כלום ועוד משלמים לה וקוראים לזה עבודה<
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אילה, אפילו כשאת פלונית אלמונית אי אפשר לא לזהות ולאהוב את הסגנון שלך.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אהא! האם בים המלח ערבבו את הקומפוסט?!
אהא! האם בים המלח ערבבו את הקומפוסט?!

-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
קומפוסט במרפסת בעיר
ידעתי שהציפורניים החלון יסגירו אותי
אני לא חושבת שהם ערבבו אבל במקום גזם היה להם קקי של עזים הרי זה שמצא את המגילות חיפש עז או כיבשה שהלכה לאיבוד
אני לא חושבת שהם ערבבו אבל במקום גזם היה להם קקי של עזים הרי זה שמצא את המגילות חיפש עז או כיבשה שהלכה לאיבוד
-
קומפוסט במרפסת בעיר
מוסר השכל: קקי של עזים או כבשים הוא חומר משמר מעולה (E4000BC)!
מוסר השכל 2: הרחיקו את העדר מערימת הקומפוסט!
מוסר השכל 2: הרחיקו את העדר מערימת הקומפוסט!
-
- הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
- דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*
קומפוסט במרפסת בעיר
עלילות הקומפוסט שלי...
ריכזתי את כל הפיחס יאק במגירה גדולה מצופה ניילון על הגג, הדליים באדנית היו קטנים מידיי ונרקבו פשוט כנראה בגלל הגשמים והעובדה שהם לא היו אטומים לחלוטין והכל היה פשוט מגעיל ברמות...
בקיצור מילאתי את הרטוב במלא קרטונים (לצערי חלקם קצת צבעוניים מעטיפות המשחקים של איליי)
ובעוד אדמה מכל העציצים שלא שרדו את החורף (כולם כמעט:-()
עכשיו...
הרמתי את הניילון לראות מה קורה שם
ו...............
הכל פורח !!!!!!!!!!גדלים לי כל מיני עלים שם שאין לי מושג מה הם...
מה הלאה?
להתחיל להכניס רטוב? לעזוב לעוד שבוע?
ריכזתי את כל הפיחס יאק במגירה גדולה מצופה ניילון על הגג, הדליים באדנית היו קטנים מידיי ונרקבו פשוט כנראה בגלל הגשמים והעובדה שהם לא היו אטומים לחלוטין והכל היה פשוט מגעיל ברמות...
בקיצור מילאתי את הרטוב במלא קרטונים (לצערי חלקם קצת צבעוניים מעטיפות המשחקים של איליי)
ובעוד אדמה מכל העציצים שלא שרדו את החורף (כולם כמעט:-()
עכשיו...
הרמתי את הניילון לראות מה קורה שם
ו...............
הכל פורח !!!!!!!!!!גדלים לי כל מיני עלים שם שאין לי מושג מה הם...
מה הלאה?
להתחיל להכניס רטוב? לעזוב לעוד שבוע?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
לא הבנתי מה קרה
אם צומח משהו אני עוזבת אותו לצמוח (בדיוק אתמול גיליתי שנבט לי תפוח אדמה בחושך של הפח )
לדעתי תתחילי ערימה חדשה או יותר נכון פח חדש והפעם תדאגי לכסותו
איז המעניין שכל אחת מאיתנו ניתקלת בבעיות שונות לגמרי
אם צומח משהו אני עוזבת אותו לצמוח (בדיוק אתמול גיליתי שנבט לי תפוח אדמה בחושך של הפח )
לדעתי תתחילי ערימה חדשה או יותר נכון פח חדש והפעם תדאגי לכסותו
איז המעניין שכל אחת מאיתנו ניתקלת בבעיות שונות לגמרי
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אני רוצה להשתמש בזה לערוגות! המטרה בלהעלות הכל לגג היתה בעצם להתחיל להכין ערוגות לפני האביב ורוצה להשתמש בקומפוסט שטרחתי ואספתי (ולא ערבבתי מספיק ...)
הכל היה מגעיל בהתחלה עכשיו זה מתחיל להתיבש וגם צומחים שם עלים.
אני רוצה לא רק לקמפסט ל"הנאתי" אלא להשתמש בחומר המדושן הזה לערוגות לפני הקיץ...השנה אני רוצה יבול מלפפונים עגבניות ושאר החברה...
מה הכוונה ערימה חדשה? ומה אני עושה עם זו??? אין מצב שאני מורידה את זה 4 קומות למטה לפח אני רוצה להציל ולהשתמש בה.
וזה שצמחו שם עלים לא מעיד שהערימה "הבריאה" וניתן לגדל בה?
ולמה לכסות לחלוטין?
הכל היה מגעיל בהתחלה עכשיו זה מתחיל להתיבש וגם צומחים שם עלים.
אני רוצה לא רק לקמפסט ל"הנאתי" אלא להשתמש בחומר המדושן הזה לערוגות לפני הקיץ...השנה אני רוצה יבול מלפפונים עגבניות ושאר החברה...
מה הכוונה ערימה חדשה? ומה אני עושה עם זו??? אין מצב שאני מורידה את זה 4 קומות למטה לפח אני רוצה להציל ולהשתמש בה.
וזה שצמחו שם עלים לא מעיד שהערימה "הבריאה" וניתן לגדל בה?
ולמה לכסות לחלוטין?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
_הרמתי את הניילון לראות מה קורה שם
ו...............
הכל פורח !!!!!!!!!!גדלים לי כל מיני עלים שם שאין לי מושג מה הם..._
אוי
זה בעצם לא כזה נורא, זה אומר שטוב להם שם בפנים ושהקומפוסט מוצלח. זה סתם עלול להפריע לך להשתמש בזה לערוגות. ייתכן שאלה נבטים של זרעים לא מבושלים ששמת שם (זרעי פירות)? ירקות שורש?
כבר ראיתי צמח בננה שצמח על תלולית קומפוסט (בחצר של תמי צרי ).
לדעתי אין בעיה להשתמש בזה, אבל כדאי לסנן קצת לפני, להוציא את מה שנבט ולזרוק בנפרד.
ו...............
הכל פורח !!!!!!!!!!גדלים לי כל מיני עלים שם שאין לי מושג מה הם..._
אוי

זה בעצם לא כזה נורא, זה אומר שטוב להם שם בפנים ושהקומפוסט מוצלח. זה סתם עלול להפריע לך להשתמש בזה לערוגות. ייתכן שאלה נבטים של זרעים לא מבושלים ששמת שם (זרעי פירות)? ירקות שורש?
כבר ראיתי צמח בננה שצמח על תלולית קומפוסט (בחצר של תמי צרי ).
לדעתי אין בעיה להשתמש בזה, אבל כדאי לסנן קצת לפני, להוציא את מה שנבט ולזרוק בנפרד.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
יש לי עוד חודש עד שאשתול האם כדאי להמשיך להוסיף לערימה את הזבל שלי?
יש לי עוד דלי של איחס...
אני אנכש את העלים אחרי שאגלה מה הם , נראה לי שיהיה נחמד לגלות שיש לי למשל שיח עגבניות
בגלל הניילון זה יהיה עגבניות חממה...
בקומפוסט טוב תוך כמה זמן הזבל נעלם?
יש לי עוד דלי של איחס...
אני אנכש את העלים אחרי שאגלה מה הם , נראה לי שיהיה נחמד לגלות שיש לי למשל שיח עגבניות

בקומפוסט טוב תוך כמה זמן הזבל נעלם?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
את יכולה לשתול בזה ויצמח לך
מה פתאום לזרוק לזבל ברור שלהשתמש
פשוט אני הייתי דוחה את השימוש ורואה מה צמח
אבל אני יכולה להגיד לך שאצלי כמעט כל פעם שאני משתמשת בקומפוסט ושותלת משהו יוצא עוד משהו (בדרך כלל סתם עלים אבל באחד יצא לי צמח טעים קצת כמו חרדל )
לדעתי תוסיפי הכל חופשי
הזבל נעלם זה בטוח כמה זמן זה לוקח זה תלוי
(לפעמים אני תוהה עם העלה של הכרוב שנתתי לקרוטונית בתחילת הדף עדיין אצלה)
אבל למה זה משנה ? את לחוצה שהיבול שלך יהיה בתקופה מסויימת?
מה פתאום לזרוק לזבל ברור שלהשתמש
פשוט אני הייתי דוחה את השימוש ורואה מה צמח
אבל אני יכולה להגיד לך שאצלי כמעט כל פעם שאני משתמשת בקומפוסט ושותלת משהו יוצא עוד משהו (בדרך כלל סתם עלים אבל באחד יצא לי צמח טעים קצת כמו חרדל )
לדעתי תוסיפי הכל חופשי
הזבל נעלם זה בטוח כמה זמן זה לוקח זה תלוי
אבל למה זה משנה ? את לחוצה שהיבול שלך יהיה בתקופה מסויימת?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
_האם כדאי להמשיך להוסיף לערימה את הזבל שלי?
יש לי עוד דלי של איחס..._
בטח, כי מזג האוויר מתחמם ומתייבש עכשיו, ויש סיכוי שגורלו יהיה טוב יותר מזה של שאריות החורף הרטוב.
יש לי עוד דלי של איחס..._
בטח, כי מזג האוויר מתחמם ומתייבש עכשיו, ויש סיכוי שגורלו יהיה טוב יותר מזה של שאריות החורף הרטוב.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
באיזהשהו שלב אני אגדיר את המגירה הזו כערוגה ולא כקומפוסט...
השאלה האם בתוך חודש יעלם האיחס של הדלי האחרון...
נראה שאני בכל מקרה אצטרך קצת לסנן שם כמה דברים אבל האם העיקר יעלם?
כלומר השאלה העקרונית היא מה זמן הביניים בין ערוגה לקומפוסט כי זה כבר ישאר באותו מקום ...

השאלה האם בתוך חודש יעלם האיחס של הדלי האחרון...
נראה שאני בכל מקרה אצטרך קצת לסנן שם כמה דברים אבל האם העיקר יעלם?
כלומר השאלה העקרונית היא מה זמן הביניים בין ערוגה לקומפוסט כי זה כבר ישאר באותו מקום ...
-
קומפוסט במרפסת בעיר
כאמור במזג האוויר הנוכחי דברים נעלמים לי תוך שבוע (שבשיא הקור לקח להם מספר שבועות).
בטח יש משהו מהדנ"א שלו איפשהו בפח...
בטח יש משהו מהדנ"א שלו איפשהו בפח...
-
קומפוסט במרפסת בעיר
ולי יש מתקפת זבובונים מטורפת. והפח החדש שלי הוא בלי מכסה אלא רק רשת יתושים קשורה מעל. מוכרחים מכסה לדעתכן?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
לדעתי כן
אבל לי יש יתושונים גם עם מכסה אז כנראה שבבנין הארף ננוחם
אבל לי יש יתושונים גם עם מכסה אז כנראה שבבנין הארף ננוחם
-
קומפוסט במרפסת בעיר
טוב, נראה לי שאני אלך על פתרון ביניים שהמצאתי עכשיו.
אני לא מוסיפה לערימה הזו כלום.
להפך אני מחדשת את הדליים באדניות עם בסיס מתוך הערימה הזו , כל דלי יקבל שבועיים עבודה ואז ישלח לערבוב עם המגירה האם (מלשון אמא) עד שאחליט שאני שותלת בה ומפסיקה לערבל אותה ואעבור למגירה חדשה
(יש לי 3 מגירות)
גם לי יש זבובונים ...
ואני עדיין לא בטוחה אם גם האורי כדורי קשורים לנושא אבל הבית מלא...
אני לא מוסיפה לערימה הזו כלום.
להפך אני מחדשת את הדליים באדניות עם בסיס מתוך הערימה הזו , כל דלי יקבל שבועיים עבודה ואז ישלח לערבוב עם המגירה האם (מלשון אמא) עד שאחליט שאני שותלת בה ומפסיקה לערבל אותה ואעבור למגירה חדשה

גם לי יש זבובונים ...
ואני עדיין לא בטוחה אם גם האורי כדורי קשורים לנושא אבל הבית מלא...
-
קומפוסט במרפסת בעיר
נשמע סבבה.
אצלי הזבובונים נעלמו - ראשית סתם פחתו (אם כי מוזר לי שדווקא כשמתחמם הם נעלמו), ואח"כ החלטתי שחם מספיק כדי לסגור את הפח, והוא נשאר כך כמעט שבוע וכל הפוטנציאלים הקטנים שלהם מתו. עכשיו נקי, חמסה שום בצל.
אצלי הזבובונים נעלמו - ראשית סתם פחתו (אם כי מוזר לי שדווקא כשמתחמם הם נעלמו), ואח"כ החלטתי שחם מספיק כדי לסגור את הפח, והוא נשאר כך כמעט שבוע וכל הפוטנציאלים הקטנים שלהם מתו. עכשיו נקי, חמסה שום בצל.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אין לי מכסה מתאים )-:
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אולי אפשר להכין?
מפלסטיק לא קשיח שמוכרים בחנויות יצירה ובדים מסביב או משהו
מפלסטיק לא קשיח שמוכרים בחנויות יצירה ובדים מסביב או משהו
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אולי אפשר להכין?
אולי (אחרי שאולי אצליח לגמור את השרביט לפורים ועוד כל מיני אוליאים).
אולי (אחרי שאולי אצליח לגמור את השרביט לפורים ועוד כל מיני אוליאים).
-
קומפוסט במרפסת בעיר
אפשר להסתפק ברשת שמוצמדת בסרט גומי (של תחתונים) סביב שולי הפח.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
יש לי רשת מוצמדת בחבל. על גומי תחתונים לא חשבתי. גאוני.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
צריכים להתחיל למכור את העניין הזה כ"קיט":-)
פח שחור רשת וגומי תחתונים...
מעניין לא? אדם נכנס לחנות ומבקש פח שחור גדול המוכר שואל להוסיף גם רשת וגומי תחתונים?
אולי בקבוק שתיה ישן לניקוז? הקיץ מתקרב יש אבטיחים...הכן קומפוסטך לקיץ... ומה בדבר תרווד רחב לערבוב נוח?
מעניין לא? אדם נכנס לחנות ומבקש פח שחור גדול המוכר שואל להוסיף גם רשת וגומי תחתונים?
אולי בקבוק שתיה ישן לניקוז? הקיץ מתקרב יש אבטיחים...הכן קומפוסטך לקיץ... ומה בדבר תרווד רחב לערבוב נוח?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
מעולה 

-
קומפוסט במרפסת בעיר
הרסת אותי LOL
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
קומפוסט במרפסת בעיר
רק שלא ישלחו אותך בטעות לחנות סקס (פח גומי ותחתוני רשת שחורים? אי הבנה מתבקש.)
רק שלא ישלחו אותך בטעות לחנות סקס (פח גומי ותחתוני רשת שחורים? אי הבנה מתבקש.)
-
קומפוסט במרפסת בעיר
חנות סקס 
גדול, אני תמיד חושבת שכל הבית שלי יפה סקסי ומעוצב ופתאום במרפסת הפח של מושה אופניק
אני גם רוצה תחתוני רשת שחורים לכיסוי אפשר גם ויניל

גדול, אני תמיד חושבת שכל הבית שלי יפה סקסי ומעוצב ופתאום במרפסת הפח של מושה אופניק
אני גם רוצה תחתוני רשת שחורים לכיסוי אפשר גם ויניל
-
קומפוסט במרפסת בעיר
ויניל זה אנאירובי 

-
- הצטרפות: 18 מרץ 2008, 23:14
קומפוסט במרפסת בעיר
מסיר את אחריותי על הפח שלך....עד שהוא לא זוכה להתיחסות הולמת כאל שאר בני הבית....
-
קומפוסט במרפסת בעיר
תגידו , הזבובונים שפוקדים את דירתי קשורים לקומפוסט? לחום היאק הזה? או למושה אופניק?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
שמוישה יענה
מוישה אל תעלב לא הבנת נכון זה שהפח שלך פחות מעומב משאר הבית מבדיל אותך אבל זה לטובה
מוישה אל תעלב לא הבנת נכון זה שהפח שלך פחות מעומב משאר הבית מבדיל אותך אבל זה לטובה
-
קומפוסט במרפסת בעיר
הזבובונים שפוקדים את דירתי קשורים לקומפוסט?
כן.
זבובוני תסיסה בטח.
הם רבים מאד גם בקומפוסטר בחוץ.
קצת עוזר: לערבב את התכולה ולכסות בשכבת חומר יבש. (עלים, טישיו...)
כן.
זבובוני תסיסה בטח.
הם רבים מאד גם בקומפוסטר בחוץ.
קצת עוזר: לערבב את התכולה ולכסות בשכבת חומר יבש. (עלים, טישיו...)
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
קומפוסט במרפסת בעיר
אני הפסקתי בגלל זה קומפוסט בדלי. נראה לי כמו מפגע רציני. רימות וזבובונים בכמות גדולה.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
טוב , אם זה כך אני גם כנראה אפסיק, אני אעלה את כל מה שעוד נשאר כאן לגג ואשמח שעשיתי משהו עד כה...
לא מסתדר לי שבגלל הפח אני לא יכולה להשאיר פרי בשל בחוץ (אתמול הכנסתי בננות למקרר!!!)
לא מסתדר לי שבגלל הפח אני לא יכולה להשאיר פרי בשל בחוץ (אתמול הכנסתי בננות למקרר!!!)
-
- הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*
קומפוסט במרפסת בעיר
שאלה למקמפסטים הוותיקים:
אחרי שמילאנו שני פחים שחורים עד תום, החלטנו לעצור את הכל ולראות מה קורה. אז כבר שלושה שבועות לא נגענו והיה תהליך כזה- בהתחלה הריח כמו שוק הכרמל בסוף היום- חמוץ ומגעיל, כמו המון ירקות רקובים. אחר כך באו זבובונים והטילו באלפים. עכשיו אין זבובונים, יש רימות שלהם ומריח כמו, הממ, קקי. חוץ מזה נהיה קצת יותר חומחום כזה, אחרי שקודם היה צבעוני ומעובש. עדיין מתחמם לדעתי כי המכסה של הפח מזיע ונוטף מים כשפותחים.
אין לי מושג מה קורה למטה כי בלתי אפשרי להפוך את המסה הדחוסה הזאת- וחוץ מזה בפעם האחרונה שערבבנו היה סרחון שלא פג 3 ימים.
האם יש סיכוי לקומפוסט או שזה לנצח ישאר זבל לא מעוכל?
אחרי שמילאנו שני פחים שחורים עד תום, החלטנו לעצור את הכל ולראות מה קורה. אז כבר שלושה שבועות לא נגענו והיה תהליך כזה- בהתחלה הריח כמו שוק הכרמל בסוף היום- חמוץ ומגעיל, כמו המון ירקות רקובים. אחר כך באו זבובונים והטילו באלפים. עכשיו אין זבובונים, יש רימות שלהם ומריח כמו, הממ, קקי. חוץ מזה נהיה קצת יותר חומחום כזה, אחרי שקודם היה צבעוני ומעובש. עדיין מתחמם לדעתי כי המכסה של הפח מזיע ונוטף מים כשפותחים.
אין לי מושג מה קורה למטה כי בלתי אפשרי להפוך את המסה הדחוסה הזאת- וחוץ מזה בפעם האחרונה שערבבנו היה סרחון שלא פג 3 ימים.
האם יש סיכוי לקומפוסט או שזה לנצח ישאר זבל לא מעוכל?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
יקירתי, אם זה ממש-ממש מסריח, ולא רק ניחוח קל של "התבשלות", זה לא מאוורר מספיק כנראה. זה תמיד יתחמם, אין שלב שבו זה מפסיק להתחמם (כל עוד הקומפוסט המוכן והחדש נמצאים יחד באותו פח). פשוט לפתוח. אולי תשימו רשת מהודקת למעלה?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
ומריח כמו, הממ, קקי
האם ייתכן שהשתרבב לכם לשם משהו שלא שייך לקומפוסט?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
לא, אין סיכוי , אלא אם כן מישהי מהילדות או הכלבות עלו על השיש וחרבנו לי בתוך המשולש שבכיור... (האמת שבהתחלה ממש חיפשתי אם השאירו לי איזו "מתנה" במרפסת)
זה לא מאוורר מספיק כנראה זה בטוח. אנחנו הולכים על קומפוסט אנאירובי ללא מגע יד אדם... אין סיכוי שהוא יצליח בלי ערבוב?

זה לא מאוורר מספיק כנראה זה בטוח. אנחנו הולכים על קומפוסט אנאירובי ללא מגע יד אדם... אין סיכוי שהוא יצליח בלי ערבוב?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
לפתוח, לפתוח!
תשאירו פתוח כמה ימים ותנסו לערבב רק אחרי זה. במזג אוויר היבש הנוכחי, הנוזלים יתאדו מהר יחסית (למעשה הם מבקשים להתאדות כבר עכשיו, אבל נקווים על מכסה הפח וחוזרים חזרה, כי אתם סותמים עליהם את הגולל באכזריות!).
גם לא צריך להפוך לגמרי - מספיק לנעוץ ולהוציא כמה פעמים את/תרווד ארוך עד החצי בערך, במין "חצי חפירה", רק שייתן לאוויר קצת להיכנס לשם.
תשאירו פתוח כמה ימים ותנסו לערבב רק אחרי זה. במזג אוויר היבש הנוכחי, הנוזלים יתאדו מהר יחסית (למעשה הם מבקשים להתאדות כבר עכשיו, אבל נקווים על מכסה הפח וחוזרים חזרה, כי אתם סותמים עליהם את הגולל באכזריות!).
גם לא צריך להפוך לגמרי - מספיק לנעוץ ולהוציא כמה פעמים את/תרווד ארוך עד החצי בערך, במין "חצי חפירה", רק שייתן לאוויר קצת להיכנס לשם.
-
קומפוסט במרפסת בעיר
באמת לפתוח עם כל הרימות והריח? השכנים ירצחו אותי. זה לא מפגע תברואתי?
-
קומפוסט במרפסת בעיר
רגע זה נוזל או יבש <?
אם זה נוזל חייבים להוציא מזה את הנוזלים בשיטה שתיארתי למעלה
(להכין מצקת מבקבוק פסטיק ולנקז נוזלים)
אםזה יבש לעזוב לעזוב לעזוב
מקסימום לשפוך מלמעה טיפונת אדמה
(כדי לעצור את הריחות )
ולעזוב
לי היה ריח של רפת בשכל הסיפור עם הנוזלים והאבטיחים קרה כי היו שם נוזלים ברגע שהוצאתי אותם חזר להיות נחמד
אם זה נוזל חייבים להוציא מזה את הנוזלים בשיטה שתיארתי למעלה
(להכין מצקת מבקבוק פסטיק ולנקז נוזלים)
אםזה יבש לעזוב לעזוב לעזוב
מקסימום לשפוך מלמעה טיפונת אדמה
(כדי לעצור את הריחות )
ולעזוב
לי היה ריח של רפת בשכל הסיפור עם הנוזלים והאבטיחים קרה כי היו שם נוזלים ברגע שהוצאתי אותם חזר להיות נחמד