פתרונות אחסון וארגון

רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

לרגל פתיחת החופש הגדול, חידשנו את המלאי של חומרי היצירה בבית.
ברשותנו שפע של חומרים, צבעים, חרוזים (גם גדולים מעץ), בדים, קלקרים, פייטים, סיכות, חוטי צמר, פומפונים, צבעי גואש, מנקי מקטרות, קרשים לתמונות, ניירות, מדבקות ועוד.... לצבעי העפרון, הטושים - כבר מצאנו פתרון!

אשמח לשמוע עצות כמו:
  1. פתרונות לאחסון וארגון חומרי היצירה (אני מעדיפה בצורה חזותית שכל אחד יוכל למצוא את מה שהוא צריך).
  2. היכן אתם מאחסנים בבית את הציוד והחומרים.
  3. היכן בתוך הבית עוסקים אצלכם ביצירה.
יש לנו שידה נחמדה בפינת האוכל ויש בה ארון לחומרי היצירה אבל בחופש הגדול כשעוסקים ביצירה יום-יום זה לא מספיק!
אני חולמת על חדר יצירה במרפסת אבל לא רואה איך אני מבצעת את זה (בית פרטי, מרפסת פתוחה נושקת לגינה).

מבחינתי - זה דף זמני!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יעיל יותר כשכל הקופסאות שקופות, בעלות מכסה ישר ובאותו הגודל - רואים מבחוץ (פחות מתפזר) ונוח לערום למגדל.
קופסאות ריקות של גלידה יכולות להיות שימושיות מאוד לצורך שמירת הדברים הקטנים.
אם משתמשים הרבה שווה להשקיע בקופסאות של ברגים שמחולקות לתאים: מרוכז אבל מחולק, נוח לנייוד, ניתן לשמור בעמידה גם במקומות צרים ונוח לפתוח-לעבוד-לסגור במהירות. אפשר לקנות גם במחירים נמוחים יחסית - טווח המחירים עצום.
אם יש הרבה דברים גדולים - עגלת מגירות על גלגלים ורצוי כזו עם מגירות גדולות וקטנות או לשים במגירה גדולה מס' קופסאות קטנות ואפשר גם בלי מכסה שיראו מלמעלה.

אני לוקחת מפות שעוונית ישנות או וילון אמבטיה ושמה אחד על השולחן ואחד מתחת לשולחן ולכיסאות בסיום מנגבת קלות ומה שיורד - יורד ומה שנשאר - נשאר.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

תודה רבה על העצות, פלוני!
דווקא על עגלת מגרות על גלגלים, לא חשבתי בכלל! רעיון נהדר! וככה אפשר לעבוד גם במרפסת וגם בפינת האוכל, נפלא!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מבחינתי - זה דף זמני!
דווקא דף מועיל שאפשר לשמור או לאחד לדעתי.
אביטל_צ*
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי אביטל_צ* »

ענייני אחסון בגדים בשקיות ואקום
איחסנתי את בגדי החורף בשקיות ואקום, ועכשיו פתחתי וגיליתי שיש לבגדים ריח לא נעים.
לפני שאני מכניסה את בגדי הקיץ, אשמח לרעיונות כיצד להמנע מהריח.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

איזה ריח זה? קצת עבש? אולי כדאי להכניס לשקית כמה גיליונות נייר סופג (נייר מטבח) שיספגו לחות. או אפילו את אחת השקיקים האלה שמקבלים כשקונים נעליים ושאר חפצים, שבהם גבישים של חומר סופח לחות.
אם זה ריח לא טוב סתם, לשים שקיות בד עם לבנדר ועלי דפנה, זה גם מרחיק מזיקים.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

השאלה גם אם כל הבגדים המאוחסנים היו מכובסים ולגמרי יבשים.
אם מאחסנים בגדים לא מכובסים נהיה להם כזה "ריח של ארונות".
......*
הצטרפות: 17 מאי 2004, 15:44
דף אישי: הדף האישי של ......*

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי ......* »

איחסנתי את בגדי החורף בשקיות ואקום, ועכשיו פתחתי וגיליתי שיש לבגדים ריח לא נעים.
ולא נכנס אוויר?
אנחנו גילינו שכדאי לבדוק מדי פעם שהואקום לא נפתח ואם כן לשאוב שוב ואז אין בעיה.
אצלנו היה ריח רק באלה שנכנס אוויר.
חגית*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 13:02

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי חגית* »

חיפשתי דף שיעסוק בענין פתרונות ארגון בבית קטן.
אנחנו זוג פלוס שלושה זאטוטים בבית של 60 מ"ר. תודה לאל יש חצר קטנטנה אבל לפחות הרבה מהמשחקים של הילדים בחוץ.
המטבח זה לא מטבח אלא חתיכת שיש קטנה עם שני ארונות, אין מקום לכלום.

חייבת רעיונות איך לארגן בית כ"כ קטן שלא ייראה מוצף אלא מסודר ואיפה לשים את כל הדברים (אגב אין לנו המון חפצים, אבל כשאין איפה לאפסן אותם הבית נראה מבורדק).
אומ_איליי*
הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי אומ_איליי* »

בהנחה שיש גובה נורמלי לדירה ולא 2.40 גובה... לעשות אחסון עליון :שתי קורות עץ מחוברות לקירות מנוגדים ועליהן קורות עץ אנחנו שמים על הקורות האלו ארגזי אחסון קטנים כאלו של ארכיון . צריך להקפיד שלא נוצרת בטן לקורות אם רוחב החדר גדול מ240 שזה מצב דיי סביר ...הייתי מוסיפה חיזוק מרכזי לכיוון התקרה ולבחור נכון את עובי הקורות (כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין)
לחילופין (אם הבית שלכם כי זאת כבר השקעה) בויידם תחתון להגביה את כל החדר ב40 ס"מ ועל הבמה הנ"ל להציב את המיטה שארגז המצעים יהיה כולל את גובה ההגבהה ואת גובה המיטה (קצת עבודת נגרות ...)
בויידם במסדרונות : לוח עץ מעל דלת לכיוון המסדרון כאילו מדף כפול ברוחב עם גישה לשני כיוונים של אחסון.
פתרונות למטבח: להוסיף מדף או שניים, לדלל את כמות הכלים שלכם. בדירה שלי יש משטח עבודה של פחות מ 2 מ"א ובניצב לו ארון בגובה 140 ובו התנור ארון אחסון ומגירות בתוך כל אלו גם מכונת כביסה. ואחסון לשואב והאמת...יש עוד מקום ספייר בארון הזה.
לדעתי חשוב כן למצוא ארונות או פתרונות סגורים כי כשהכל בחוץ התחושה היא ש ל בלגן.
עוד כמה: לסדר דברים בצורה אופקית ולא לגובה פרט לארונות קיר זה יוצר תחושת מרחב טובה יותר.
שולחן סלון שהוא מגירת אחסון ספסל שהוא ארגז אחסון
חגית*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 13:02

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי חגית* »

תודה לאומ איליי על התשובה המושקעת ועל ההפנייה לדף אחר .
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ערב טוב לך חגית (במקרה גם לי קוראים חגית).. אנחנו עשינו היום הויידם במזדרון הקצר שיש לנו. אנחנו גרים כבר 4 שנים בקרוואן ותמיד זה היה נראה לי עושה תחושה של צפיפות אבל זה ממש פיתרון מעולה במיוחד שבעלי עשה את הבויידם מגבס כך שזה משתלב יפה.דחפנו בפנים את מה שאנחנו שומרים לעוד כמה וכמה שנים ובחזית את השקיות היותר שימושיות. במטבח יש לנו מדף ארוך עליו אני שמה את הסיריםומהמדף הוספנו עוד קרש בזווית ושמנו עליו 4 ווים (או אנקול) ושם אני תולה את הסירים לייבוש בהדרגה וזה גם יפה (בהנחה שהסירים שטופים טוב ולא חרוכים...) , לשים מדפים, בהצלחה ושתעברו בקרוב לבית יותר גדול!
ענבל*
הצטרפות: 06 פברואר 2002, 10:42

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי ענבל* »

שלום לכן. קנינו לאחרונה דירה קטנה ויש לנו מעט מקומות אחסון. רצינו לקנות ארונות שנוכל לתלות על הקיר מעל מכונת הכביסה ומעל המקרר. בחיפושים באינטרנט אני רואה בעיקר ארונות מפלסטיק. אני לא אוהבת את זה. אני מעדיפה מעץ. מישהו יודע היכן אפשר להשיג חוץ מלהזמין נגר?
אשמח לתשובה בהקדם כי נמאס לי מהקרטונים שמחכים לפריקה. תודה ושנה טובה.
פולנית*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2004, 16:03

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי פולנית* »

ענבל, למה את לא רוצה להזמין נגר? יכול להיות יותר זול במיוחד אם מדובר בארונות לפי מידות.
אבל בכל מקרה, באיקאה את יכולה להזמין ארונות לפי גודל צורה וכו' - מגיעים לאזור הארונות ויש שם מישהו שעוזר לך לתכנן על המחשב את מה שאת צריכה ועד שאת מגיעה לקופות זה כבר מחכה לך מוכן.
אנחנו הזמנו ארונות מאוד גדולים אז גם הזמנו מרכיבים אבל לא תמיד צריך אם זה משהו לא גדול.
בהצלחה!
פלוני_אלמונימית*
הצטרפות: 28 אפריל 2009, 20:31

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי פלוני_אלמונימית* »

ענבל, אנשים מוכרים בלי סוף ארונות מטבח כשהם מחליפים את המטבח שלהם. מחירים שווים לכל נפש וכמובן אפשר להתמקח. כמובן ארונות עליונים! יכול לפתור את הבעיה שלכם. אם זה נראה לך, תחפשי באתר יד 2.
לא_מאורגנת*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2010, 12:20

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי לא_מאורגנת* »

יש לי שאלה לאנשים שיש להם בית מאורגן:
איפה בבית אתם שמים את כלי העבודה ? (לנו יש ארון גדול עם כלי עבודה).
לא_מאורגנת*

פתרונות אחסון וארגון

וזה בתוך הבית ? באיזה חדר ?
הרגע_שלפני*
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

וזה בתוך הבית ? באיזה חדר ?
אצלנו יש ארון פלסטיק גבוה וצר במרפסת שירות (חדר כביסה). משהו כזה - http://www.shivookyashir.org/Default.as ... ntId=77872
הארון בנוי ככה שאפשר לתלות כלים גם על הדלתות מבפנים וזה מאד נוח.
לא_מאורגנת*

פתרונות אחסון וארגון

אה, תודה.
אצלינו אין מרפסת שירות. חדר הכביסה זעיר ואין בו מקום.
מתבלגנת*
הצטרפות: 15 ספטמבר 2010, 13:03

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי מתבלגנת* »

יש לנו דירה בעיר, לרוב לכל דבר יש מקום אחסון.
הבעיה היא שיש הרבה שקיות ודברים שלוקח זמן עד שאני מסדרת אותם במקום שלהם, כמו בגדים שמקבלים ממישהו עד שמעלים למעלה ממוין, או חומרי יצירה בשקיות עד שאני מסדרת כל דבר במקום.

האם למישהו יש רעיון איפה לשים את כל הדברים הזמניים האלה כדי שלא יבלגנו את הספה והרצפה בפינת העבודה?
אין לנו מחסן או מקום פנוי ממש אז נוצר המון בלגן עם כל השקיות האלה...

תודה!!
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

עד כמה שאני מצליחה לחשוב על העינין הזה של סדר ובלאגן , אירגון וחוסר אירגון,,אני הגעתי למסקנה שבשבילי ישנה משוואה =
סדר =אנרגיה .
בשביל שיהיה סדר צריך להשקיע אנרגיה.
בשביל שלא יהיה בלאגן צריך שיהיה מקום לאיחסון.
או שמראש לא מכניסים שום שקיות עם בגדים/שמעטס ולא מקבלים שום מתנות מאף אחד ולא אוספים שום דבר .וגם כאן צריך להכניס הרבה אנרגיה כדי לצור גבול.

אנשים מסודרים אוהבים להשקיע את האנרגיה הזו בלסדר.לקפל וכ'. גם אם עכשיו חזרו מהעבודה , חזרו מהדודה עם שקיות בעשר בלילה- לא משנה , הם יסדרו.
פשוטי העם הולכים לנשנש משהו לפני השינה ,לעשות מקלחת מפנקת ולרבוץ בניחותא..
אנחנו יכולים לעשות לעצמנו רשימה - ביום א' נפתח ונמיין את השקית עם הבגדים ליוסילה,ביום ב' נמיין את המשחקים..
ולעשות וי- מהמיטב שביכולתנו..

לגבי כלי עבודה -
אם אין לך איפה לשים אותם, את לא יכולה לארגן להם ארון, ארגז לא חשוב מה - אולי לא כדאי להחזיק כזה אוסף?
אומנם בהום סנטר מבטיחים לנו שאנחנו יכולים לעשות הכל וזה יצא זול , רק קצת מיומנות,קצת ניסיון,פיזיקה למתחילים, חשמלאות למתקדמים, אומץ..
הרבה שיפוצניקים שיצא לי לדבר איתם ישמחו לתקן ,לקדוח,לפתוח סתימות , ולארגן באותו ביקור . הם יבואו עם הכלים שלהם אחרי הכל מנקים בבת אחת .
סדרנית*
הצטרפות: 01 יולי 2010, 10:45

פתרונות אחסון וארגון

שליחה על ידי סדרנית* »

למתבלגנת- שקיות של בגדים וחפצים עתידים לשימוש ממיינים לפי עונה גודל וכו..שמים בשקית נקייה מוסיפים סבון או שניים לוקחים שואב אבק מכניסים את הפייה של השואב לקצה השקית לחור קטן והיא יוצרת ואקום. עכשין קושרים לוקחים נייר רושמים מה יש ומכניסים לארון שמריך זה יוצא מיד. מניסיון של איחסון בגדים בדירות קטנות נכנס מצויין מתחת למיטות לארונות.. וחץ מזה אני לא אוספת ג'אנק.
שליחת תגובה

חזור אל “בבית באופן טבעי”