קודם כל חיבוק. זה מאוד קשה!
לגבי חומרי ניקוי אקולוגיים: היום ניתן להשיג בכל חנות טבע, ויש גם סופרמרקטים שמחזיקים חלק מחומרי הניקוי.
מה צריך: חומר ניקוי כללי (לרצפה, לאמבטיה וכו'), נוזל כלים, נוזל כביסה. לא באמת צריך מעבר לזה, בייחוד אם את מחזיקה בית נקי.
אם את גרה באיזור גבעתיים, אז יש שם חנות בשם "שקדיה" ברח' כצנלסון כמעט ליד פינת ויצמן, כשבאים מכיוון עליית הנוער, שבה נמכרים חומרי הניקוי של אקובר בהנחות גדולות. אולי יש לו גם טיידי הישראלי, אבל פחות אהבתי אותם. תריחי ותראי...
לגבי האוכל:
את יכולה להתחיל בטיפול פיזי שיעזור לך. למשל טיפול סיני, הומיאופתי, פרחי באך. יש טיפולים שיכולים לעזור לך להתנקות.
מי עוד נמצא בבית? בן זוג? ילד ותינוק? זהו?
האם יש בעייה שכולם יכולים לעבור בבת אחת לאכול
מזון אורגני ? (תראי חנות קרובה אלייך. כמעט כולם עושים משלוחים לטווח מאוד רחוק).
את מזכירה שאת הולכת לטיפול - המטפל/ת שלך לא יכול לתמוך בך בגמילה חדה מההתמכרויות למזונות אלרגניים?
או, במלים אחרות, מה את חושבת יכול לעזור לך?
יש טענה, שאם מספיק רע לנו, נעשה שינוי.
צריך להגיע למצב של "נמאס, נמאס, נמאס לי!!!!!!", ולפעמים עד שלא מגיעים אליו לא מצליחים לעשות שינוי.
איך אני אגמל מכל זה ? איך עושים את זה ?אני לא מסוגלת
בעצם, איזו תשובה את מחפשת?
כלומר, אפשר לענות לך "פשוט מעיפים מהבית את כל הרעלים, תיכף ומייד, שמים אותם בארגז קרטון של סופרמרקט למטה, וקונים רק אורגני. מה שיש. ואוכלים רק את מה שיש בבית". כמובן, יש היגיון בלהזמין קודם מזון אורגני וכשהוא בדרך לסלק מהבית את כל הזבל... אבל לא חייבים.
יש מי שפשוט יילך, יוציא הכל מהמקרר והארון, יעיף הכל מהבית, ועם בית ריק יילך לסופרמרקט וימצא שם רק עגבניות, מלפפונים, פלפל, תפוחי אדמה ובצל, ביצים אורגניות ודגנים וקטניות אורגניים, ועם זה יתחיל.
ויש מי שירצה לאכול קודם את כל מה שיש בבית... (אז אפשר להתחיל להכין ארוחות ממה שיש, וזהו. אין - לא קונים חדש. קונים מה שיש באורגני).
ואפשר לענות לך, שכשהגוף בהתקף אלרגיה זה מתבטא גם במה שאני קוראת "עצבנות פיזית". זה מין רטט של עצבים בבטן, בכל הגוף, שגורם לנו להיות במצב רתיחה - בלי שבכלל היה משהו שהכעיס אותנו. זה פיזי. זו תגובה אלרגית.
עכשיו ברור, שעל העצבנות של האלרגיה תתלבש תיכף עצבנות על משהו ש"מעצבן" אותנו... כי כשהגוף קופצני ורוטט ורע-רע-רע לנו כל דבר מעצבן אותנו.
מה יעזור לך להיות מסוגלת?
מה מפריע לך להעיף את כל הרעל מהבית שלך ולהכניס רק דברים נקיים?
מה מפריע לך למשל לזרוק את כל הקפה מהבית?
אורחים?
לאורחים את אומרת שאת בטיפול רפואי לגמילה מכל סוג של קפה, ואסור לך להחזיק את זה בבית. מי שאוהב אותך יעבור לחליטת צמחים ומים. מי שלא אוהב אותך, שלא יבוא.
בן הזוג?
אם הוא עובד, אז הוא יכול לקבל את כל הקפה לעבודה שלו, ושם הוא ישתה את ספל הקפה שלו.
ממתקים?
לזרוק לפח. לא לקנות חדשים. לא להכניס הביתה.
אבל בימים הראשונים אחרי שאת זורקת עוגות, עוגיות וממתקים אחרים - כדאי אולי לאכול חלבונים במידה מוגברת. ביצים (רצוי מבושלות, פחות מורעל ממטוגנות), כבד עוף אורגני (בלבד! לא לגעת בכבד לא אורגני!), עוף אורגני (אפילו טבע עוף), רצוי מבושל/בתנור. החלבונים עוזרים להילחם בתשוקה הבלתי נסבלת למתוק ולבצקי.
רצוי לאכול הרבה חלבונים עם הרבה ירקות, המון ירקות - לצירוף הזה יש נטייה לעזור מאוד מאוד לגוף.
אפשר להתחיל את הבוקר עם המון פירות ושקדים. פירות הכי כדאי לאכול על קיבה ריקה. הצירוף של פירות ושקדים עוזר לספיגה של הויטמינים והמינרלים משניהם, וגם משביע (פירות בלי שקדים - יכול ליצור בלגן של סוכר).
תמי אולי תמליץ להמנע מפירות בתור פרוטוקול סכרת, אבל אולי זה יכול להיות שלב ביניים בגמילה.
ארוחות חמות עוזרות מאוד. נגיד, אורז מלא, ירקות מבושלים בכל מיני צורות, ועוף בתנור. או קינואה עם ירקות, ולידה סלט ירוק ענקי, וביצים קשות, או סרדינים, או עוף.
(הבשר לא כל כך מומלץ, כי אין בשר אורגני, והבשר הלא אורגני מורעל זוועה. יש דגים אורגניים, אבל הם יכולים להיות נורא יקרים).
האם עדיין כשאת מסתכלת על מה שאת אוכלת את מרגישה געגוע ואובדן? זה מה שמפריע לך?
את מזהה את האוכל הזה עם פינוק ועם סיפוק צרכים?
את עוד לא יכולה להסתכל על זה ולראות רעל?
את לא מצליחה לראות בגוף שלך מקדש טהור, שאת לא רוצה לטמא אותו עם רעל וזבל?
משהו אחר?
אני זורקת כל מיני רעיונות, בתקווה שתחשבי מה בדיוק עוצר אותך פה, ומשם אפשר להמשיך.