פרסומות להנקה
-
- הצטרפות: 25 יולי 2001, 09:26
- דף אישי: הדף האישי של נהר_שליט*
פרסומות להנקה
חשבתי על פרסום הנקה ממש כמו פרסום פורמולות, המטרה היא להעלות את המודעות ולפרסם עובדות שאינן ידועות מספיק. את דפי הפרסום נשלח לכל המעונין וכל אחד יתלה בסביבתו (כמובן רק במקומות המיועדים לכך). מה דעתכם? מה כדאי לכתוב שם?}
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
פרסומות להנקה
כשחברות המייצרות פורמולה מפרסמות את מוצריהן יש להן תקציב המיועד לכך, בדיוק כמו שיש להן תקציב למחקר ופיתוח.
אבל מי יפרסם את ההנקה?
עידוד ההנקה דורש שינוי בחוקי המדינה כמו החוק של גוז'נסקי שאפשר לראות אותו כאן:
http://www.knesset.gov.il/knesset/hebframe.htm ולחפש את הצעת חוק מס' 1883 של גוז'נסקי
כדי לעודד אותה, או כמו אותו שר חרדי שביטל את התשלום לטיפת חלב על מנת שנשים לא יהססו להגיע לטיפת חלב ויקבלו שם עידוד להנקה (מה שלא קורה בפועל ברוב המקומות מכיוון שהאחיות לא תמיד בעלות האינפורמציה הנכונה).
צריך בעל עניין וממון כדי לפרסם הנקה. לא פשוט בכלל
אבל מי יפרסם את ההנקה?
עידוד ההנקה דורש שינוי בחוקי המדינה כמו החוק של גוז'נסקי שאפשר לראות אותו כאן:
http://www.knesset.gov.il/knesset/hebframe.htm ולחפש את הצעת חוק מס' 1883 של גוז'נסקי
כדי לעודד אותה, או כמו אותו שר חרדי שביטל את התשלום לטיפת חלב על מנת שנשים לא יהססו להגיע לטיפת חלב ויקבלו שם עידוד להנקה (מה שלא קורה בפועל ברוב המקומות מכיוון שהאחיות לא תמיד בעלות האינפורמציה הנכונה).
צריך בעל עניין וממון כדי לפרסם הנקה. לא פשוט בכלל
-
פרסומות להנקה
כוונתי היתה שנדפיס כמה מאות דפים ונתלה אותם על לוחות המודעות השכונתיים ובמקומות העבודה. במידה וכל מנוי של "באופן טבעי" יתנדב לתלות נייר שכזה הארץ תוצף.}
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
פרסומות להנקה
"הנקה - ההשקעה הטובה ביותר" (ההשקייה הטובה ביותר...) מוצא חן בעיני.}
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
פרסומות להנקה
היה גם פעם הקטע החמוד הזה,שאינני זוכרת אותו במקורו (אולי מישהו כן?) :
חלב אם הוא המזון הכי טוב לתינוק.
הוא טעים, הוא מוכן לשימוש, הוא תמיד טרי
והוא מוגש בכלים מקסימים.}
חלב אם הוא המזון הכי טוב לתינוק.
הוא טעים, הוא מוכן לשימוש, הוא תמיד טרי
והוא מוגש בכלים מקסימים.}
-
פרסומות להנקה
תרגמתי את האתר "101 סיבות להנקת ילדך" (בשמת, צריך לתאם יום שנבוא אליכם ונשב קצת על ההגהה)
ואפשר להוציא משם דברים שיוכלו להוות פרסומת להנקה מכיוון שהם מגובים במחקרים רציניים.}
ואפשר להוציא משם דברים שיוכלו להוות פרסומת להנקה מכיוון שהם מגובים במחקרים רציניים.}
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 12:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_בן_אדיבה*
פרסומות להנקה
אני בעד!
חשבתי פעם שצריך לפרסם בערוץ 2- פשוט תמונות של נשים מניקות ילדים בגילאים שונים (לא רק ילדים בני 3 חודשים). אפילו הבזקים של כמה שניות. פשוט שטיפת מוח, בדיוק השיטה שבה משתמשות הפורמולות. במלחמה, כמו במלחמה...רציתי לכתוב את זה בצרפתית, אבל לא רציתי להתפדח עם שגיאות!
חשבתי פעם שצריך לפרסם בערוץ 2- פשוט תמונות של נשים מניקות ילדים בגילאים שונים (לא רק ילדים בני 3 חודשים). אפילו הבזקים של כמה שניות. פשוט שטיפת מוח, בדיוק השיטה שבה משתמשות הפורמולות. במלחמה, כמו במלחמה...רציתי לכתוב את זה בצרפתית, אבל לא רציתי להתפדח עם שגיאות!
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 14:19
- דף אישי: הדף האישי של דפנה_לוי*
פרסומות להנקה
ליאת, רעיון נפלא! אבל נראה לי שאם באמת יעשו אותו יקומו חוגים שיגידו שזה לא צנוע , סוטה ועוד...
ומעניין שהם אותם חוגים שלא אמורה להיות להם טלויזיה בבית.
מה דעתך?
אני מוכנה לדגמן - הבת שלי מוכנה גם
ומעניין שהם אותם חוגים שלא אמורה להיות להם טלויזיה בבית.
מה דעתך?
אני מוכנה לדגמן - הבת שלי מוכנה גם
-
פרסומות להנקה
שלום לכולם, מבצע עידוד הנקה יוצא לדרך. זה עתה יצאו לדפוס הפרסומות להנקה.
הנוסח: להזכירך להנקה אין תחליף! ומצוטט סעיף מהמלצות ארגון הרופאים האמריקני הממליץ להניק לפחות עד גיל שנה.
יש תמונה וזה יצא ממש יופי.
כל מי שרוצה לתת יד ולתלות על לוחות מודעות באיזור מגוריו ,מוזמן להשאיר לי הודעה כמה עותקים והמנה הראשונה תשלך עם הגליון הקרוב.
אפשר גם להתקשר ל-רני וחדוה כשר בענין זה.
הלואי ותצטרפו בהמוניכם
|L||L|
הנוסח: להזכירך להנקה אין תחליף! ומצוטט סעיף מהמלצות ארגון הרופאים האמריקני הממליץ להניק לפחות עד גיל שנה.
יש תמונה וזה יצא ממש יופי.
כל מי שרוצה לתת יד ולתלות על לוחות מודעות באיזור מגוריו ,מוזמן להשאיר לי הודעה כמה עותקים והמנה הראשונה תשלך עם הגליון הקרוב.
אפשר גם להתקשר ל-רני וחדוה כשר בענין זה.
הלואי ותצטרפו בהמוניכם

-
פרסומות להנקה
צריך עותקים מקוריים, או שזה משהו שייצא טוב בצילום במכונת צילום?
-
פרסומות להנקה
ה"פרסומות" צבעוניות . יש אלף עותקים בדרך ,אם תהיה דרישה יהיו עוד. הכל בחסות באופן טבעי. תודה על ההיענות.
|#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#|

-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
פרסומות להנקה
קיבלנו את הפרסומות, ותודה רבה, הן מקסימות, אבל...
היתה לי תחושה שלא יתקבלו בברכה בט"ח, בגלל הניסוח...
וזו ט"ח דווקא "חיובית", שתולים בה בשמחה פוסטרים של לה לצ'ה שהבאתי לשם, והודעות על מפגשים...
האחות הסתכלה, חייכה, קראה את המשפט השני, (על כך שיש להניק לפחות שנה) ואמרה שהיא חוששת לעשות לנשים שלא הצליחו להניק רגשות אשמה.
אז הרעיון נפלא, אבל מאחר שאין לנו האפשרות לתלות בכל מקום שנרצה, אלא צריך הסכמה, אולי בפעם הבאה כדאי לחשוב על ניסוח שלא יקפיץ כל מיני כפתורים רגישים. החלק הראשון, על כך שהנקה היא התזונה המושלמת לתינוקות, הוא לא בעייתי. אני יודעת שזה המשפט בניסוח של ה AAP, אבל...
היתה לי תחושה שלא יתקבלו בברכה בט"ח, בגלל הניסוח...
וזו ט"ח דווקא "חיובית", שתולים בה בשמחה פוסטרים של לה לצ'ה שהבאתי לשם, והודעות על מפגשים...
האחות הסתכלה, חייכה, קראה את המשפט השני, (על כך שיש להניק לפחות שנה) ואמרה שהיא חוששת לעשות לנשים שלא הצליחו להניק רגשות אשמה.
אז הרעיון נפלא, אבל מאחר שאין לנו האפשרות לתלות בכל מקום שנרצה, אלא צריך הסכמה, אולי בפעם הבאה כדאי לחשוב על ניסוח שלא יקפיץ כל מיני כפתורים רגישים. החלק הראשון, על כך שהנקה היא התזונה המושלמת לתינוקות, הוא לא בעייתי. אני יודעת שזה המשפט בניסוח של ה AAP, אבל...
פרסומות להנקה
התשובה בקשר לרגשי האשמה זה ההשוואה לעישון. גם לעשן זה לא בריא, ולא מתחשבים ברגשות האשם של המעשנים.
הבעיה היא שגם בבית חולים וגם בטיפת חלב כבר יש תמונות של נשים מחייכות ומניקות, עם סיסמאות כאילה ואחרות.
ולידן הצוות שמתייחס אליך כמו עב"מ כי את מניקה בלבד. (בהפתעה: כל הכבוד! אולי תבואו להשקל בעוד שבועיים בשביל להיות שקטה...
ואח"כ אמא בתור שואלות אותך איך את מושכת אותו אם הוא רוצה לינוק שעה אחרי הפעם הקודמת)
הציטוט לגבי השנה הוא רעיון טוב, אבל זה לא מספיק. אולי דווקה פוסטרים של לה לצה והודעות על מפגשים יכולים לעבוד יותר, כי הם מציעים תמיכה.
הבעיה היא שגם בבית חולים וגם בטיפת חלב כבר יש תמונות של נשים מחייכות ומניקות, עם סיסמאות כאילה ואחרות.
ולידן הצוות שמתייחס אליך כמו עב"מ כי את מניקה בלבד. (בהפתעה: כל הכבוד! אולי תבואו להשקל בעוד שבועיים בשביל להיות שקטה...
ואח"כ אמא בתור שואלות אותך איך את מושכת אותו אם הוא רוצה לינוק שעה אחרי הפעם הקודמת)
הציטוט לגבי השנה הוא רעיון טוב, אבל זה לא מספיק. אולי דווקה פוסטרים של לה לצה והודעות על מפגשים יכולים לעבוד יותר, כי הם מציעים תמיכה.
פרסומות להנקה
לא יקפיץ כפתורים רגישים?
אי אפשר להגיד "הנקה" בלי שיהיה מי שיקפוץ \-:
אי אפשר להגיד "הנקה" בלי שיהיה מי שיקפוץ \-:
-
פרסומות להנקה
הילה, את לא צריכה לשכנע אותי על המקבילה לעישון, או לצורך העניין, לאי-חגירת ילדים בכיסא בטיחות.
אפילו אמרתי את זה לאחות. אבל היא אומרת שכשנשים מגיעות אליה זה כבר אחרי הגמילה הרבה פעמים, ולכן רגשות האשם פה לא יועילו.
יש בזה משהו. מסרים חיוביים עובדים טוב יותר מאשר הפחדות, איומים וציוויים, לא?
אפילו אמרתי את זה לאחות. אבל היא אומרת שכשנשים מגיעות אליה זה כבר אחרי הגמילה הרבה פעמים, ולכן רגשות האשם פה לא יועילו.
יש בזה משהו. מסרים חיוביים עובדים טוב יותר מאשר הפחדות, איומים וציוויים, לא?
פרסומות להנקה
הנקה זה דבר מקפיץ כי זה קשור לשד של האשה- וזה מקפיץ גם גברים וגם נשים שלא משתחררים מהגישה שנשים זה מסוכן...
-
פרסומות להנקה
למה יותר איכפת לה מרגשות האשם של נשים שלא הניקו או הניקו פחות (ובטח גם לא יקראו את המודעה) מאשר מתמיכה ועידוד בנשים שכן מיניקות או בנשים שמתכוננות להיניק (וזה כן יכול להשפיע על הבחירה שלהן)?
(שאלה רטורית, אני יודעת היטב את התשובה)
(שאלה רטורית, אני יודעת היטב את התשובה)
-
פרסומות להנקה
בשמת, אנא תני את התשובה, כי לי לא ברור. אני לא ממש ידעתי מה לענות לה. וזו אחות שהניקה בעצמה (אני לאי יודעת כמה זמן) ובאמת מאמינה שההנקה חשובה.
פרסומות להנקה
אפשר להניק גם אחרי הגמילה. זה כניראה תלוי בזמן שעבר מהגמילה ובמשך ההנקה, אבל בכמה תרבויות סבתות מניקות נכדים, ועוד*. בת דודתי גמלה את הבת שלה בגיל 9 ח' וגילתה שהתינוקת אלרגית לחלב פרה. אם היא היתה מעלה על דעתה שאפשר לחזור להניק (זה היה לפני "זמני" כאם) היא מן הסתם היתה חוזרת. (וגם אם לא: לפחות היתה לה את הבחירה לחזור.)
- בספר "תעלומת השלג של העלמה סמילה" או שם דומה, מותחן שמסופר ע"י אינואיטית, היא מספרת שבגיל 10 היא ניפצעה ואמא נתנה לה ציצי, והיה בו חלב. אני לא בטוחה בפרטים, אבל זה הרשים אותי מאד.
- אם אמהות מאמצות יכולות להניק, גם כאילו שגמלו יכולות.
-
פרסומות להנקה
עדי, התשובה היא כבר במה שאמרנו קודם:
שעצם איזכור המלה "הנקה" כבר נתפס כמסיונריות וכאיום על כל מי שלא רוצה להניק. מרוב התקפות רבות שנים על מי שתומכת בהנקה, זה לא פוליטיקלי-קורקט בארץ לתמוך בהנקה. צריך כל הזמן להסתייג ולהבהיר, שאין כוונה לאלץ אף אחת להיניק וכו' וכו' וכו', וזה אומר גם שיתוף פעולה עם השקרים המסחריים ש"אפשר לגדול יפה מאוד גם עם פורמולה" וכל יתר הקלישאות ש"מוכרחים" להגיד כדי "להרגיע" את כל האמהות שלא טרחו, שלא חשבו, שלא איכפת להן, וגם שלא "הצליחו" מכל מיני סיבות.
אז האחות הזאת היא חלק מהתרבות, וכמי שחיה בקרב ההתקפות על מצדדי ההנקה היא עסוקה אך ורק בהגנה על הנשים הלא מיניקות.
אין לה בכלל חשיבה שמעלה טענה מנוגדת, על התועלת שיכולה לצמוח לנשים שפשוט לא יודעות, או לנשים מיניקות שזקוקות לתמיכה. הן לא בתודעה שלה. הן לא קהל היעד שלה, כי הן לא יתקיפו אותה. הן סתם יידפקו (ירגישו משוגעות, חריגות, יסבלו את כל ה"מה, את עדיין מיניקה??" וכל "החלב שלך כבר לא שווה כלום" - ורק השבוע שמעה את זה אמא אחת ממומחה לגסטרואנטרולוגיה של תינוקות וילדים!!!!!!), או יפסידו, הן והתינוקות שלהן, מהעובדה שלא ידעו את מה שיכולת לתרום להן.
אבל עדי, אם תשאלי אותה את השאלה שהעליתי - לא תהיה לה תשובה. היא פשוט מעולם לא חשבה על זה ככה: להעמיד את הנשים שזה לא ישפיע עליהן (כי הרי הן כבר גמלו) לעומת הנשים שזה כן יכול לעזור להן (כי הן עוד לא ילדו, כי הן עוד מתלבטות, כי הן זקוקות לתמיכה בהנקה, כי הן ישמחו להיתלות בהמלצה רשמית כל כך רמה), ולהעמיד את הפחד מגרימת "רגשי אשמה" (שיש לאמהות האלה ממילא, מה שלא תגידי) - לעומת החשיבות של העברת המסר.
אם את רוצה, בפעם הבאה שתיפגשי איתה תשאלי אותה את השאלה שהעליתי. במקרה הכי גרוע תגרמי לה לחשוב.
במקרה הטוב, אולי זה אפילו ישכנע אותה לשנות את דעתה.
הילה, את לגמרי צודקת.
חוץ מאשר, ש"תעלומת השלג של העלמה סמילה" נכתב בידי סופר (נדמה לי שגבר, בעניין הזה אני לא בטוחה) דני, וסמילה היא, שוב אני לא בטוחה, רק חצי אינואיטית (אינואיט inuit - איך שהאסקימוסים קוראים לעצמם, והיום כבר לא מקובל לקרוא להם "אסקימוסים" אלא "אינואיט").
שעצם איזכור המלה "הנקה" כבר נתפס כמסיונריות וכאיום על כל מי שלא רוצה להניק. מרוב התקפות רבות שנים על מי שתומכת בהנקה, זה לא פוליטיקלי-קורקט בארץ לתמוך בהנקה. צריך כל הזמן להסתייג ולהבהיר, שאין כוונה לאלץ אף אחת להיניק וכו' וכו' וכו', וזה אומר גם שיתוף פעולה עם השקרים המסחריים ש"אפשר לגדול יפה מאוד גם עם פורמולה" וכל יתר הקלישאות ש"מוכרחים" להגיד כדי "להרגיע" את כל האמהות שלא טרחו, שלא חשבו, שלא איכפת להן, וגם שלא "הצליחו" מכל מיני סיבות.
אז האחות הזאת היא חלק מהתרבות, וכמי שחיה בקרב ההתקפות על מצדדי ההנקה היא עסוקה אך ורק בהגנה על הנשים הלא מיניקות.
אין לה בכלל חשיבה שמעלה טענה מנוגדת, על התועלת שיכולה לצמוח לנשים שפשוט לא יודעות, או לנשים מיניקות שזקוקות לתמיכה. הן לא בתודעה שלה. הן לא קהל היעד שלה, כי הן לא יתקיפו אותה. הן סתם יידפקו (ירגישו משוגעות, חריגות, יסבלו את כל ה"מה, את עדיין מיניקה??" וכל "החלב שלך כבר לא שווה כלום" - ורק השבוע שמעה את זה אמא אחת ממומחה לגסטרואנטרולוגיה של תינוקות וילדים!!!!!!), או יפסידו, הן והתינוקות שלהן, מהעובדה שלא ידעו את מה שיכולת לתרום להן.
אבל עדי, אם תשאלי אותה את השאלה שהעליתי - לא תהיה לה תשובה. היא פשוט מעולם לא חשבה על זה ככה: להעמיד את הנשים שזה לא ישפיע עליהן (כי הרי הן כבר גמלו) לעומת הנשים שזה כן יכול לעזור להן (כי הן עוד לא ילדו, כי הן עוד מתלבטות, כי הן זקוקות לתמיכה בהנקה, כי הן ישמחו להיתלות בהמלצה רשמית כל כך רמה), ולהעמיד את הפחד מגרימת "רגשי אשמה" (שיש לאמהות האלה ממילא, מה שלא תגידי) - לעומת החשיבות של העברת המסר.
אם את רוצה, בפעם הבאה שתיפגשי איתה תשאלי אותה את השאלה שהעליתי. במקרה הכי גרוע תגרמי לה לחשוב.
במקרה הטוב, אולי זה אפילו ישכנע אותה לשנות את דעתה.
הילה, את לגמרי צודקת.
חוץ מאשר, ש"תעלומת השלג של העלמה סמילה" נכתב בידי סופר (נדמה לי שגבר, בעניין הזה אני לא בטוחה) דני, וסמילה היא, שוב אני לא בטוחה, רק חצי אינואיטית (אינואיט inuit - איך שהאסקימוסים קוראים לעצמם, והיום כבר לא מקובל לקרוא להם "אסקימוסים" אלא "אינואיט").
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
- דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*
פרסומות להנקה
"חוש השלג של העלמה סמילה" של פטר הוג.
ספר נהדר כמו גם ספריו האחרים של הסופר (קראתי רק את מה שתורגם לעברית): "הגבוליים" ו"האשה והקוף".
כל ספר שונה לחלוטין, כך שמי שאהב את סמילה לאו דווקא יתלהב מהשאר.
דרך אגב "הגבוליים" יכול לדבר מאוד אל מי שמנסה לגבש לעצמו מה רע בחינוך מוסדי. זה פשוט כתב אישום מזעזע נגד מוסד בית הספר מנקודת מבטם של ילדים. בניגוד לסמילה, שם הוא נכנס לעורה של אישה ועשה זאת מצויין לדעתי, כאן הוא נכנס לעורם של ילדים. קשה לי לומר אם הוא עושה זאת טוב או לא, בגלל המגבלות שלי, אבל הוא בטוח מעורר מחשבה.
"האשה והקוף" מעניין גם הוא ומראה עד כמה החברה שלנו סוגרת עצמה, פיזית ומחשבתית, במסגרות וכלובים, ועד כמה נעדרת ממנה קבלת השונה (עד כדי רדיפת השונה).
ספר נהדר כמו גם ספריו האחרים של הסופר (קראתי רק את מה שתורגם לעברית): "הגבוליים" ו"האשה והקוף".
כל ספר שונה לחלוטין, כך שמי שאהב את סמילה לאו דווקא יתלהב מהשאר.
דרך אגב "הגבוליים" יכול לדבר מאוד אל מי שמנסה לגבש לעצמו מה רע בחינוך מוסדי. זה פשוט כתב אישום מזעזע נגד מוסד בית הספר מנקודת מבטם של ילדים. בניגוד לסמילה, שם הוא נכנס לעורה של אישה ועשה זאת מצויין לדעתי, כאן הוא נכנס לעורם של ילדים. קשה לי לומר אם הוא עושה זאת טוב או לא, בגלל המגבלות שלי, אבל הוא בטוח מעורר מחשבה.
"האשה והקוף" מעניין גם הוא ומראה עד כמה החברה שלנו סוגרת עצמה, פיזית ומחשבתית, במסגרות וכלובים, ועד כמה נעדרת ממנה קבלת השונה (עד כדי רדיפת השונה).
-
- הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 15:06
- דף אישי: הדף האישי של לאה_מ*
פרסומות להנקה
לא רק שעידוד הנקה נחשב כמיסיונריות, אלא גם - לטעמי - הנקה דורשת הרבה יותר תמיכה מאשר אי הנקה. כאשר בוחרים בהזנה מבקבוק, נפתח מגוון של אפשרויות פרקטיות שלא קיימות בהנקה (להשאיר את התינוק עם מישהו, לא לקום בלילה, למדוד כמה הוא אכל בכל ארוחה וכו'). זה לא דורש תמיכה מיוחדת, הסביבה בדרך כלל מספיק תומכת. אבל אם שמניקה - ואגב, לא רק כאלה שעדיין לא ילדו או שזה עתה ילדו, אלא גם אמהות לפעוטות שמעוניינות להמשיך להניק, ומופעל עליהן לחץ גדול ביותר של הסביבה לגמול את הילד - זקוקה להרבה מאד תמיכה. ולדעתי, גם מודעה תומכת בטיפת חלב, היא חלק ממארג התמיכה הזה.
פרסומות להנקה
בדיוק היום חברה שאלה אותי בדיוק על זה. היא הניקה אות התינוק אחרי הפסקה ארוכה ואח"כ היה לו קילקול קיבה ויש לה קצת חששות. טוב אז הרגעתי אותה שהחלב לא "התקלקל" ולדעתי הגוף מפרק אותו ומיצר חדש כל הזמן, אבל אני מודה שביולוגית יש במנגנון כזה בזבוז אנרגיה. משהי יודעת קצת יותר מה קורה?
בקשר לפרסומת, חשבתי שצריך להפנות אותה לאמהות בהריון. משהו בכותרת: "הכנות להנקה". הקוראות יחשבו שצריך לעשות משהוא לפטמות, אבל התוכן יהיה שצריך ללמוד על מנת שההנקה תצליח. אני מנסחת עכשיו משהו, שצריך להיות מופנה לכל אשה בהריון ראשון, שבטוחה שהתינוק שלה ישן כל היום וכל הלילה, ולא חושבת על מה שמעבר ללידה. אני חושבת לשלוח את זה לפורומים של הריון.
אני אשמח אם נוכל לרכז כאן רשימת מקורות, רצוי בעברית, מקורות שמי שקוראת אותם יכולה לעבור מבחן בהנקה תאורטית
ואולי אפילו מעשית...
בנתיים יש לי (בעברית.) רק את הפרקים הרלוונטיים במדריך הישראלי להריון ולידה. אני זוכרת שהיו עוד ספרים בעברית, אבל שכחתי כבר של מי.
בקשר לפרסומת, חשבתי שצריך להפנות אותה לאמהות בהריון. משהו בכותרת: "הכנות להנקה". הקוראות יחשבו שצריך לעשות משהוא לפטמות, אבל התוכן יהיה שצריך ללמוד על מנת שההנקה תצליח. אני מנסחת עכשיו משהו, שצריך להיות מופנה לכל אשה בהריון ראשון, שבטוחה שהתינוק שלה ישן כל היום וכל הלילה, ולא חושבת על מה שמעבר ללידה. אני חושבת לשלוח את זה לפורומים של הריון.
אני אשמח אם נוכל לרכז כאן רשימת מקורות, רצוי בעברית, מקורות שמי שקוראת אותם יכולה לעבור מבחן בהנקה תאורטית

בנתיים יש לי (בעברית.) רק את הפרקים הרלוונטיים במדריך הישראלי להריון ולידה. אני זוכרת שהיו עוד ספרים בעברית, אבל שכחתי כבר של מי.
-
פרסומות להנקה
קראתי עכשיו שוב את מה שמתייחס להנקה ב"מדריך הישראלי להריון ולידה". אמנם יש לי ספר מ-1996, שכנראה הובא לדפוס ב-1994, אז אולי בינתיים תוקנו שם דברים, אבל:
א. בכל הפרק שעוסק בלידה אין שום הבנה לחשיבות העצומה של ההנקה מייד לאחר הלידה להתחלה טובה ולמניעת בעיות בהמשך. הגישה שם היא יותר "אם בא לך, יופי, אם לא - אין בעיה". זו טעות חמורה להפגין שאננות כזאת.
כמו כן אין הדגשה על הנזק במוצצים ועל הסכנה שבכל פיטמה מלאכותית בבית החולים ובכלל בשבועות הראשונים. כמו כן אין שם שום מושג על הנזק ששאיבת הריר מאפו ומלועו של הרך היילוד עלולה לגרום להנקה (שלא לדבר על פתח להכנסת חיידקים לא טובים למעי התינוק, שאחר כך ייעשו בעיות קשות). וברור שאין שם (כי זה באמת חדש חדש) שום מידע על ההפרעה שהעירוי בלידה עלול לגרום להנקה (מסתבר שבמקרים רבים העירוי גורם לקצת בצקת אצל האם, שגורמת להתנפחות לא טבעית של השדיים והפטמות, ומקשה על התינוק שזה עתה נולד, לינוק. הוא מסרב לינוק, ולא מבינים שזה בגלל האינפוזיה).
ב. בפרק על ההנקה, שאותו ערכה אלן שיין, המידע לא תמיד מעודכן. שוב, אולי במהדורה הכי אחרונה אלן עידכנה, אבל אולי לא. לא זוכרת בדיוק מה היו הדברים הלא כל כך מדוייקים, אבל בכל זאת יש שם כמה כאלה וחבל להטעות.
א. בכל הפרק שעוסק בלידה אין שום הבנה לחשיבות העצומה של ההנקה מייד לאחר הלידה להתחלה טובה ולמניעת בעיות בהמשך. הגישה שם היא יותר "אם בא לך, יופי, אם לא - אין בעיה". זו טעות חמורה להפגין שאננות כזאת.
כמו כן אין הדגשה על הנזק במוצצים ועל הסכנה שבכל פיטמה מלאכותית בבית החולים ובכלל בשבועות הראשונים. כמו כן אין שם שום מושג על הנזק ששאיבת הריר מאפו ומלועו של הרך היילוד עלולה לגרום להנקה (שלא לדבר על פתח להכנסת חיידקים לא טובים למעי התינוק, שאחר כך ייעשו בעיות קשות). וברור שאין שם (כי זה באמת חדש חדש) שום מידע על ההפרעה שהעירוי בלידה עלול לגרום להנקה (מסתבר שבמקרים רבים העירוי גורם לקצת בצקת אצל האם, שגורמת להתנפחות לא טבעית של השדיים והפטמות, ומקשה על התינוק שזה עתה נולד, לינוק. הוא מסרב לינוק, ולא מבינים שזה בגלל האינפוזיה).
ב. בפרק על ההנקה, שאותו ערכה אלן שיין, המידע לא תמיד מעודכן. שוב, אולי במהדורה הכי אחרונה אלן עידכנה, אבל אולי לא. לא זוכרת בדיוק מה היו הדברים הלא כל כך מדוייקים, אבל בכל זאת יש שם כמה כאלה וחבל להטעות.
פרסומות להנקה
אני לא מכירה חומר כתוב טוב.
כדאי להפנות לפורומי הנקה - של אסתר, של אלן, ושלי (תמיכה, לא מקצועי, אבל זה לא פחות חשוב - יש לנו, למשל, אוסף די גדול של סיפורי התחלת הנקה). אני אוכל להביא קישורים כשאני לא אמהר כמו עכשיו.
כדאי להפנות לפורומי הנקה - של אסתר, של אלן, ושלי (תמיכה, לא מקצועי, אבל זה לא פחות חשוב - יש לנו, למשל, אוסף די גדול של סיפורי התחלת הנקה). אני אוכל להביא קישורים כשאני לא אמהר כמו עכשיו.
-
פרסומות להנקה
בעברית:
הספר "הנקה פשוטה וטבעית" של ליגת לה לצ'ה, להשיג דרך מדריכות לה לצ'ה, במ.מ.ש ת"א, בדיאדה ובכמה מקומות אחרים.
הספרון של אלן שיין, יצא במהדורה חדשה.
הפרק בספר החדש והנפלא "טבעי ללדת" של גילה רונאל, מירה ארצי פדן ועלמה כהן-ורדי, שערכה להן ג'ינה שלנו.
זה חפוז, מזיכרון.
הספר "הנקה פשוטה וטבעית" של ליגת לה לצ'ה, להשיג דרך מדריכות לה לצ'ה, במ.מ.ש ת"א, בדיאדה ובכמה מקומות אחרים.
הספרון של אלן שיין, יצא במהדורה חדשה.
הפרק בספר החדש והנפלא "טבעי ללדת" של גילה רונאל, מירה ארצי פדן ועלמה כהן-ורדי, שערכה להן ג'ינה שלנו.
זה חפוז, מזיכרון.
-
פרסומות להנקה
וכמובן, רשימת החומר באנגלית על הנקה ארוכה כאורך הגלות, ומומלץ מאוד להתחיל עם ספר היסוד של לה לצ'ה (The womanly art...(.
חשבתי שהכוונה היתה רק למקורות בעברית, אם רוצים להגיע לקהל רחב בארץ.
חשבתי שהכוונה היתה רק למקורות בעברית, אם רוצים להגיע לקהל רחב בארץ.
פרסומות להנקה
הכוונה באמת בעברית. פשוט ספר בשם דומה באנגלית לא נשמע לי מוכר.
פרסומות להנקה
forum]פורום הנקה של אסתר id[/po]=1453&cat id=315 גרוניס, IBCLC, בוואלה.
פורום (תמיכה ב-) הנקה בתפוז בניהולי ובניהולה של ענבל.
קיים גם פורום של אלן שיין, מישהי יכולה לתת קישור?
פורום (תמיכה ב-) הנקה בתפוז בניהולי ובניהולה של ענבל.
קיים גם פורום של אלן שיין, מישהי יכולה לתת קישור?
-
פרסומות להנקה
הפורום שאותו אלן מנהלת.
-
פרסומות להנקה
lighter]מצגת side[/po]/waba comic 1.html
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
פרסומות להנקה
נחמד מאד!
-
פרסומות להנקה
ובדיוק רלבנטי למה שכתבתי ב כמו כולם
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
פרסומות להנקה
בקשר לפרסומת ברדיו המעודדת מעסיקים לתת תנאים (לשאיבה) לאמהות מניקות -
יש שם משפט האומר כי אמהות מניקות חוזרות מהר יותר לעבודה
מי פה מכירה מחקר עליו נשען המשפט הזה?
יש שם משפט האומר כי אמהות מניקות חוזרות מהר יותר לעבודה
מי פה מכירה מחקר עליו נשען המשפט הזה?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
פרסומות להנקה
למיטב הבנתי - לא התכונו שחוזרות מהר יותר, אלא שמפסיודת פחות ימים בגלל מחלה.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
פרסומות להנקה
אם אני לא טועה הם אומרים גם את זה וגם את זה
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
פרסומות להנקה
אשאל את החבר'ה.
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
- דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*
פרסומות להנקה
הם אומרים גם את זה וגם את זה.
בכל מקרה - את תמצאי מחקר שייתמוך בכל טענה שהיא, כך שזה לא ממש משנה אם באמת יש או אין מחקר כזה.
> איתי כמעט עשה תאונה כשהבין שהוא אכן שומע ברדיו של המכונית פרסומת שמעודדת הנקה <
בכל מקרה - את תמצאי מחקר שייתמוך בכל טענה שהיא, כך שזה לא ממש משנה אם באמת יש או אין מחקר כזה.
> איתי כמעט עשה תאונה כשהבין שהוא אכן שומע ברדיו של המכונית פרסומת שמעודדת הנקה <
-
- הצטרפות: 26 יוני 2004, 22:01
- דף אישי: הדף האישי של רון_ג*
פרסומות להנקה
יש סערה ב Ynet סביב פרסומות לתמ"ל בפורום הנקה.
-
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2007, 15:47
פרסומות להנקה
הנה למשל פרסומת להנקה
או בעצם תשדיר שירות לכבוד שבוע ההנקה הבינלאומי, והאירוע החגיגי השנתי של ליגת לה לצ'ה לכבוד שבוע ההנקה.
שימו לב לטלפון של קו התמיכה של ליגת לה לצ'ה.
או בעצם תשדיר שירות לכבוד שבוע ההנקה הבינלאומי, והאירוע החגיגי השנתי של ליגת לה לצ'ה לכבוד שבוע ההנקה.
שימו לב לטלפון של קו התמיכה של ליגת לה לצ'ה.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
פרסומות להנקה
אסם נכנסת לשוק התמ"ל – קונה את מטרנה
ציטוט: "הרכישה של אסם-נסטלה תגדיל את הקטגוריה של מזון לתינוקות ותאפשר למטרנה להכנס לעולמות תוכן נוספים, שעד כה לא הייתה בהם... אנחנו מוותרים על השליטה בחברה כדי למנף את המותג מטרנה ולהשיק תחתיו מוצרים שלא היו לנו עד כה על המדף, וזה הופך את המהלך ליותר מסתם רכישה".
אכן יותר מסתם רכישה. מי שפעילה בארגונים שונים לקידום הנקה – שימו לב לבולדוזר הענק המתקרב לכיוון, ותתכוננו. צריך לזכור שאסם היא "אסם-נסטלה" – שייכת לאותו תאגיד שאינו זכור לטובה.
אני נחרדת לחשוב על החבילות הייעודיות שהחברה הזו תתחיל לנפק מתישהו – תלושים לחבילות שי ליולדות טריות עם תמ"ל, במבה, שניצל טבעול עם קטשופ, גרבר (שבבעלות נסטלה) ופתי בר ש"מכסות" את תזונת התינוק עד גיל שנה. פרסום מסיבי הרבה יותר ממה שראינו עד עתה, לפורמולות. מאבק קשה הרבה יותר גם במתחרות וגם בתומכי ההנקה.
מקווה מאוד שאני סתם פסימית.
ציטוט: "הרכישה של אסם-נסטלה תגדיל את הקטגוריה של מזון לתינוקות ותאפשר למטרנה להכנס לעולמות תוכן נוספים, שעד כה לא הייתה בהם... אנחנו מוותרים על השליטה בחברה כדי למנף את המותג מטרנה ולהשיק תחתיו מוצרים שלא היו לנו עד כה על המדף, וזה הופך את המהלך ליותר מסתם רכישה".
אכן יותר מסתם רכישה. מי שפעילה בארגונים שונים לקידום הנקה – שימו לב לבולדוזר הענק המתקרב לכיוון, ותתכוננו. צריך לזכור שאסם היא "אסם-נסטלה" – שייכת לאותו תאגיד שאינו זכור לטובה.
אני נחרדת לחשוב על החבילות הייעודיות שהחברה הזו תתחיל לנפק מתישהו – תלושים לחבילות שי ליולדות טריות עם תמ"ל, במבה, שניצל טבעול עם קטשופ, גרבר (שבבעלות נסטלה) ופתי בר ש"מכסות" את תזונת התינוק עד גיל שנה. פרסום מסיבי הרבה יותר ממה שראינו עד עתה, לפורמולות. מאבק קשה הרבה יותר גם במתחרות וגם בתומכי ההנקה.
מקווה מאוד שאני סתם פסימית.