_האם יש כוח עליון? אולי.
האם זה אומר שמדובר באותו כוח עליון שבגללו צריך לתלוש את נייר הטואלט לפני השבת וצריך להחזיק שני סטים של צלחות כי אסור לאכול על אותה צלחת לחם עם גבינה ועוף עם פירה? אני חושבת שאפשר להבין מתשובתי מה אני חושבת על הרעיונות האלה, מה גם שאני סמוכה ובטוחה חד משמעית שהכללים האלה הם מעשי ידי אדם, נבראו במוח אדם, וזה ממש לא נמסר למשה בסיני. עם כל הכבוד למורשת ישראל, ויש כבוד.
אז אני, לא "אדם מאמין".
אבל אני אדם מאמין. אני מאמינה שאפשר. אני מאמינה ב"אם תרצו אין זו אגדה". בזה אני ממש מאמינה, ולדעתי כל חיי נראים כך._
הי בשמת, גם אני באתי מדף הזוגיות הבעייתית, ורציתי מאוד להגיב למשפט המצוטט אבל לא ידעתי איפה, אז באתי הנה, מקווה שזה בסדר (ואם לא, הופל'ה למחוק או להעביר (-:)
רציתי להגיב לזה מכיוון שאני עצמי גם עסוקה בסוגיית האמונה בשנים האחרונות, עסוקה בה כמוך מנקודת מבטי החילונית (בדף של
נקודות ורודות אגדיות יש אפילו דיון בינינו מלא מזמן על אותה הסוגיה ממש). אני חושבת שיש כוחות. לא יודעת אם הם עליוניים, כי אני מרגישה אותם גם למטה וגם למעלה, גם בפנים בתוכי וגם בחוץ. לא יודעת אם יש כוח אחד ראשי שמרכז את כל הכוחות האלה (התשובה תלויה כמובן בכתביה של איזו תרבות תפשפשי) אבל יודעת שיש כוחות שפועלים עלינו ועל העולם כל הזמן. אני דווקא נוטה לחשוב שהכוח העליון שאת מדברת עליו הוא תמיד אותו כוח עליון ובהחלט מסכימה שהנוהלים והמצוות הם מעשה אדם. לפעמים יש לפעולות מסויימות השפעה אנרגטית. לפעמים אמונות אודות השפעות אנרגטיות מסויימות של אנשים הופכים לחוקים נוקשים ומתאספים לכדי דת, לכדי אסור ומותר וחלק מאותם מנהגים כמובן בעיקר באים מהצורך של אנשים להשיג שליטה ובעלות על אנשים אחרים. מה שכן בכל דת מהנדואיזם, יהדות, נצרות שמאניזם ומה שלא תרצי תמצאי אוסף כזה של חוקים כדוגמת
אסור לאכול על אותה צלחת לחם עם גבינה ועוף עם פירה
באופן שאני רואה את זה, יש מערכת שלמה של כוחות שפועלים בין כה וכה במקרוקוסמוס ובמיקרוקוסמוס ולי יש יכולת לנסות להבין אותה ולפעול כמה שאפשר באופן הרמוני איתה. אני יכולה לנסות להסתנכרן אנרגטית ופיסית עם אותה מערכת כוחות או להשפיע על המערך האנרגטי הפנימי שלי אם מערך האנרגיות החיצוני לא מתאים לי. ובמובן הזה, זו האמונה שלי וככה נראים חיי.
גם אני מאוד אהבתי לקרוא את מה שכתבת על השינוי האנרגטי שעבר דרך מרק העוף (-:
ואני מצטערת אם נשפכתי לך פה, זה כאמור מעסיק אותי מאוד וכמובן מוזמנת למחוק @}