הנטורופתית ענבל נתן בר מספרת מניסיונה בקליניקה:
איכשהו יצא שממטופל למטופל נהייתי מומחית לעניין המציק הזה..
קודם כל אני רוצה להבהיר: אפשר להחלים מפיסורה, גם כרונית. אפשר למנוע חזרה של פיסורה. גם אם הרופא אומר שרק ניתוח יכול לעזור.
חשוב מאוד מאוד לטפל בפיסורה כמה שיותר מהר. מניסיוני הקליני ככל שמחכים יותר זמן, זמן ההחלמה ארוך יותר ומסובך יותר.
בפיסורה תהליך ההחלמה כולל רוב הפעמים עליות וירידות. לא להיבהל.
איך מטפלים?
איזון התזונה (וזו כבר אמנות, כי בפיסורה לא מספיק שלא תהיה עצירות אלא חשוב גם שלא יהיו שלשולים, ושיהיה מספר מסויים של יציאות ביום- לא יותר מדי ולא פחות מדי, ושמרקם הצואה יהיה כזה וכזה...) הוא חשוב מאין כמותו.
חשוב חשוב חשוב לעלות על הגורמים הפנימיים לפיסורה. חום פנימי, עודף לחות, תקיעות, ועוד גורמים רבים ושונים מייצרים לנו חוסר איזון שגורם לפיסורה (הכל כמובן משולב עם דפוסים רגשיים, הרגלי צאייה לא נכונים וכו'). בזה נטפל עם צמחים למשל...
ככה אפשר לרפא גם פיסורות כרוניות של שנים, פיסורה קשה אחרי לידה וכאלה שחזרו אחרי ניתוחים.
פלונית אלמונית מציעה כמה עצות:
לאכול כל יום סלט ענק עם הרבה שמן זית (שבמנה שלך תהיה לפחות כף).
להימנע ממה שעושה לך עצירות
לשתות המון מים
להקפיד ללכת לשירותים כל פעם שצריכים ולא לדחות את העניין (אפילו כשכואב ואני יודעת כמה זה יכול לכאוב...
כאילו מישהו הכניס לי לשם חרב (לפני חמישה ימים !) ולא מפסיק לסובב. )
לעשות פעילות גופנית - הליכות וכדומה, זה עוזר ליציאות טובות יותר
עד כאן בקשר למניעה. כאשר כבר מגיעה המכה - ובמוקדם או במאוחר היא מגיעה אז כדאי:
לשטוף עם מים קרים אחרי כל יציאה - מים בשביל ההגיינה, קרים - בשביל התחושה המרגיעה.
לנוח כמה שאפשר בשכיבה, הישיבה לוחצת על האיזור. למשלבאותו זמן להניק בשכיבה.
לקחת משככי כאבים כשהמצב קשה - כי כאמור הסבל אכן קשה.
כף שמן פראפין בערב - כאמור לא לאורך זמן בשל בעיות בספיגת ויטמינים. מסוכן.
לי המשחות של הטחורים לא עזרו פרט לזו עם הסטרואידים אבל עם ההנקה אין על מה לדבר.
שיהיה בהצלחה
שוכנת מציעה:
משחת בֵּפָּנְטֵן, שעוזרת לאיחוי חתכים קלים. אני מכירה אותה מסדקים בכפות הידיים ובפטמות, אבל צריך להתייעץ עם רופא אם מומלץ למרוח באיזור כזה, שהוא בין שימוש חיצוני לפנימי.
קרח להרגעה והורדת הנפיחות, כמו על תפרים של לידה - פד לח שהוקפא ולשים בתחתונים.
לפני יציאות לשמן היטב את האיזור אולי בשמן זית או וזלין או שמן שקדים, כדי למזער צריבה
לרכך את הצואה (אפשר גם עם משרת שזיפים מיובשים, יש גם מוכנה שאפשר לקנות)
לשבת על גלגל ים (עצה שלא מתאימה ללידה, מסתבר, אבל אולי כן לפיסורה)
לקחת אקמול או משו
ומישהי שבחרה את השם סיפור מהתחת חולקת תובנות:
לשתות שמן זרעי המפ !
המינון: בימים קשים + דימום לשתות כפית כל שעתיים. בימים יותר טובים לשתות כפית שלוש פעמים ביום.
לי זה מאוד עזר, הפך את היציאות לקלות ורכות והחלים את הפיסורה.
<שמן זרעי המפ מאיץ החלמת ריריות ורקמות פצועות>
השמן די טעים ולא היתה לי שום בעיה לשתות אותו ככה נקי. ניתן לקנות אותו בכל חנות טבע. הכי מומלץ של "שלוס".
אני מאחלת לך הקלה מהירה בקרוב ורפואה שלמה.