עצות לפגישה עסקית
עצות לפגישה עסקית
שלום לכולם,
מבקשת את עצתכם בתודה
יש לי עסק קטן ונחמד משלי. אין לי את הפנאי והממון לגדול אתו וגם לא הייתי טורחת, אבל לאחרונה מסתמן איום על ההמשך, כי אנשים אחרים בתחומי פרצו קדימה עם משרדים גדולים וטכנולוגיה באלפים ואיפה אני מול כל זה. אני מאד אוהבת את מה שאני עושה וגם את זה שזה אפשרי לי מהבית.
פתאום נקרה מולי האיש ההכי חשוב בתחום, שגם הכי גדול וגם הכי מאיים. גדול שזה לא יאומן (במושגים עסקיים), מאיים כי התחביב שלו זה ללכת בשדות ולקטוף אנשים כמוני, ואז או לצרף אותם אליו או לרמוס אותם תחתיו (כי אין שום מצב להתחרות בו). הפגישה המקרית לגמרי הפכה לשיחה ערה ומרתקת, ובקרוב מאד אנחנו אמורים להיפגש שוב ולגשש ברצינות.
אף פעם בחיים לא היתה לי פגישה כל כך קריטית מבחינה מקצועית. הכי בעולם אני רוצה לשלב אתו כוחות, והכי פחות להישאר מתחרה שלו. אז מה, כבר כמה ימים אני שוקדת על הצגת עצמי באופן הכי מפתה שיש, מסדרת תיקי עבודות ומתייקת את כל הרעיונות וזה וזה וזה, אבל בד בבד אני מודאגת אימים - מה אם הוא יקח את כל הרעיונות היפים שלי, יריץ אותם במכונות היקרות שלו וישאיר אותי בלי כלום? ומצד שני, אם לא אשתף אותו ברעיונות שלי למה שיקח אותי אל שורותיו, איך יידע מה יש לי להציע?
בדילמה...
תודה.
מבקשת את עצתכם בתודה
יש לי עסק קטן ונחמד משלי. אין לי את הפנאי והממון לגדול אתו וגם לא הייתי טורחת, אבל לאחרונה מסתמן איום על ההמשך, כי אנשים אחרים בתחומי פרצו קדימה עם משרדים גדולים וטכנולוגיה באלפים ואיפה אני מול כל זה. אני מאד אוהבת את מה שאני עושה וגם את זה שזה אפשרי לי מהבית.
פתאום נקרה מולי האיש ההכי חשוב בתחום, שגם הכי גדול וגם הכי מאיים. גדול שזה לא יאומן (במושגים עסקיים), מאיים כי התחביב שלו זה ללכת בשדות ולקטוף אנשים כמוני, ואז או לצרף אותם אליו או לרמוס אותם תחתיו (כי אין שום מצב להתחרות בו). הפגישה המקרית לגמרי הפכה לשיחה ערה ומרתקת, ובקרוב מאד אנחנו אמורים להיפגש שוב ולגשש ברצינות.
אף פעם בחיים לא היתה לי פגישה כל כך קריטית מבחינה מקצועית. הכי בעולם אני רוצה לשלב אתו כוחות, והכי פחות להישאר מתחרה שלו. אז מה, כבר כמה ימים אני שוקדת על הצגת עצמי באופן הכי מפתה שיש, מסדרת תיקי עבודות ומתייקת את כל הרעיונות וזה וזה וזה, אבל בד בבד אני מודאגת אימים - מה אם הוא יקח את כל הרעיונות היפים שלי, יריץ אותם במכונות היקרות שלו וישאיר אותי בלי כלום? ומצד שני, אם לא אשתף אותו ברעיונות שלי למה שיקח אותי אל שורותיו, איך יידע מה יש לי להציע?
בדילמה...
תודה.
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
עצות לפגישה עסקית
את יכולה לחשוב על זה כדייט
תפלרטטי אבל אל תתני לו הכל על מגש של קסם כבר בערב הראשון
ובעיקר תגידי לו כמה הוא מדהים
בהצלחה
תפלרטטי אבל אל תתני לו הכל על מגש של קסם כבר בערב הראשון

בהצלחה

עצות לפגישה עסקית
הממ... מענין ואולי מבריק. אבל זה לא יהפוך אותי לעוד יותר קטנה מולו?
חוץ מזה שכחתי להגיד שבפגישה לא נהיה רק שנינו, אלא עוד איזה צבא קטן שהוא מארגן מאנשי המשרד שלו
הממ... מענין ואולי מבריק. אבל זה לא יהפוך אותי לעוד יותר קטנה מולו?
חוץ מזה שכחתי להגיד שבפגישה לא נהיה רק שנינו, אלא עוד איזה צבא קטן שהוא מארגן מאנשי המשרד שלו

-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2004, 11:08
עצות לפגישה עסקית
אם הוא אמיתי הוא יבין את החששות שלך.
אל תחששי להשאיר חלק משמעותי מהרעינות שלך לשלב יותר מאוחר.
לא צריך להיות בוטה.
אפשר להיות מעורפל עם ניסוחים כמו - "נראה איך אנחנו מתקדמים בהמשך", "אמון הוא לא דבר שבונים ביום אחד",
"ניתן זמן לתהליך ונתקדם בשלבים" וכיוצא בזה.
תנסי להגדיר לעצמך מטרות ברורות למפגש.
תבצעי סימולציות (תני לצד נוסף לשחק את הצד השני בזמן שאת משחקת את עצמך)
תתיעצי (כמו כאן) עם אנשים נוספים בעלי ניסיון בתחוום שלך.
אל תחששי להשאיר חלק משמעותי מהרעינות שלך לשלב יותר מאוחר.
לא צריך להיות בוטה.
אפשר להיות מעורפל עם ניסוחים כמו - "נראה איך אנחנו מתקדמים בהמשך", "אמון הוא לא דבר שבונים ביום אחד",
"ניתן זמן לתהליך ונתקדם בשלבים" וכיוצא בזה.
תנסי להגדיר לעצמך מטרות ברורות למפגש.
תבצעי סימולציות (תני לצד נוסף לשחק את הצד השני בזמן שאת משחקת את עצמך)
תתיעצי (כמו כאן) עם אנשים נוספים בעלי ניסיון בתחוום שלך.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
עצות לפגישה עסקית
שמרי על רעיונותייך לעצמך. אל תתני הכל על מגש של כסף.
בחיי המקצועיים נתקלתי לא אחת בגניבה צינית וחסרת בושה מחסרי האמצעים המשפטיים.
למעשה, אפילו עבדתי פעם בחברה שחלק ניכר מזמנה מושקע ברישום וגניבת פטנטים... אם זה מענקיות אחרות, אז יש מאזן אימה, ואם זה מגמדים, אז רומסים בלי בושה.
שמרי נפשך...
למעשה, אפילו עבדתי פעם בחברה שחלק ניכר מזמנה מושקע ברישום וגניבת פטנטים... אם זה מענקיות אחרות, אז יש מאזן אימה, ואם זה מגמדים, אז רומסים בלי בושה.
שמרי נפשך...
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2008, 07:19
עצות לפגישה עסקית
תני לצד נוסף לשחק את הצד השני בזמן שאת משחקת את עצמך ורצוי שגם יבוא איתך לפגישה. טובים השניים.
תנסי להגדיר לעצמך מטרות ברורות למפגש. על נייר
תנסי להגדיר לעצמך מטרות ברורות למפגש. על נייר
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
- דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*
עצות לפגישה עסקית
תשחררי כמה שפחות אינפורמציות. תישארי מסקרנת במידה כזו שהם ירצו לפגוש אותך שוב ושוב, והם אלו שיבואו בהצעות המפתות. אבל תזכרי שזו רק פגישה ראשונה, ושבסופה לא צריכים לסכם כלום. אם זה עדיין נראה לך ממש מאיים, תראי אם יש מישהו מיקצועי שאת יכולה לפנת אליו בתשלום, כמו עורך דין שמתמחה בשכאלה. לא יודעת לתת לך שם אבל בטוח שאם תחפשי תמצאי. והכי טוב, תסמכי על החושים ועל תחושות הבטן שלך. בהצלחה!
עצות לפגישה עסקית
תנהלי שיחה שלמה כאילו את מולו ושאר צבאו.
ממש שיחה לפרטי פרטים.
בהצלחה
ממש שיחה לפרטי פרטים.
בהצלחה
עצות לפגישה עסקית
תודה על העצות המועילות!
אולי יש איזו דרך ליצור לעצמי הגנה משפטית? למשל דרך עד אמין או רישום מקדים.. אין משהו שמקובל במקרים כאלו?
והכי טוב, תסמכי על החושים ועל תחושות הבטן שלך
בשיחה הראשונה שהיתה לנו תחושת הבטן שלי היתה כל כך נינוחה, שמצאתי את עצמי משתפת בדברים בלתי צפויים לחלוטין, כאילו אנחנו כבר עובדים ביחד והאמון כבר שם. התגובה שלו היתה מאד מתפעלת ומעודדת, כולל עצות מדויקות להפליא לפיתוח הלאה. יומיים הייתי בעננים ובתחושה של 'אני סומכת על האינטואיציה שלי', ואז פתאום פשטה הפרנויה. אולי בדיוק מזה הוא ניזון, מיכולת התעתוע הלבבית שלו, בדרכו הסוערת למעלה? - - מצד אחד מתביישת בחשדנות החדשה הזו שלי, אחרי שלכאורה נוצר כזה קשר ראשוני מופלא ומבטיח. מצד שני, באמת שהפעם מוטל הרבה מאד על הכף. האם החושים שלי, שבדרך כלל משוננים היטב, יצליחו לצלוח זיוף ולאתר אותו, במידה ונוצר?
אולי יש איזו דרך ליצור לעצמי הגנה משפטית? למשל דרך עד אמין או רישום מקדים.. אין משהו שמקובל במקרים כאלו?
והכי טוב, תסמכי על החושים ועל תחושות הבטן שלך
בשיחה הראשונה שהיתה לנו תחושת הבטן שלי היתה כל כך נינוחה, שמצאתי את עצמי משתפת בדברים בלתי צפויים לחלוטין, כאילו אנחנו כבר עובדים ביחד והאמון כבר שם. התגובה שלו היתה מאד מתפעלת ומעודדת, כולל עצות מדויקות להפליא לפיתוח הלאה. יומיים הייתי בעננים ובתחושה של 'אני סומכת על האינטואיציה שלי', ואז פתאום פשטה הפרנויה. אולי בדיוק מזה הוא ניזון, מיכולת התעתוע הלבבית שלו, בדרכו הסוערת למעלה? - - מצד אחד מתביישת בחשדנות החדשה הזו שלי, אחרי שלכאורה נוצר כזה קשר ראשוני מופלא ומבטיח. מצד שני, באמת שהפעם מוטל הרבה מאד על הכף. האם החושים שלי, שבדרך כלל משוננים היטב, יצליחו לצלוח זיוף ולאתר אותו, במידה ונוצר?
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
עצות לפגישה עסקית
האם החושים שלי, שבדרך כלל משוננים היטב, יצליחו לצלוח זיוף ולאתר אותו, במידה ונוצר?
את לא תזהי זיוף (כך אני מהמרת).
אנשי עסקים משופשפים, גם אם הם ממש נחמדים (ובאמת נחמדים), יש להם דרכים משלהם.
חשבי רק על מה שאת רוצה, לא מה שהוא אולי רוצה או עשוי לרצות. אל תתני לו שום דבר בפגישה. אם הוא קבע אתך פגישה וכבר ראה כמה רעיונות את לא צריכה לחשוף כלום יותר! כבר הוכחת שאת פרטנר.
בואי לפגישה בגישה של "סמול טוק", דברי בחביבות, וברגע המתאים תגידי משהו כמו "מתאים לי שנשתף פעולה".
גם אם הוא מתחייב או מבטיח שיתוף פעולה עתידי, אל תראי כלום עדיין. דברי על הדרכים לסגור את העסקה, על לוחות זמנים. ההמשך יהיה רק כשתעבדו ביחד, בחסות חוזה שאישר העו"ד שלך..
מה שמתאים לך ולא מה שהוא עשוי לרצות.
את לא תזהי זיוף (כך אני מהמרת).
אנשי עסקים משופשפים, גם אם הם ממש נחמדים (ובאמת נחמדים), יש להם דרכים משלהם.
חשבי רק על מה שאת רוצה, לא מה שהוא אולי רוצה או עשוי לרצות. אל תתני לו שום דבר בפגישה. אם הוא קבע אתך פגישה וכבר ראה כמה רעיונות את לא צריכה לחשוף כלום יותר! כבר הוכחת שאת פרטנר.
בואי לפגישה בגישה של "סמול טוק", דברי בחביבות, וברגע המתאים תגידי משהו כמו "מתאים לי שנשתף פעולה".
גם אם הוא מתחייב או מבטיח שיתוף פעולה עתידי, אל תראי כלום עדיין. דברי על הדרכים לסגור את העסקה, על לוחות זמנים. ההמשך יהיה רק כשתעבדו ביחד, בחסות חוזה שאישר העו"ד שלך..
מה שמתאים לך ולא מה שהוא עשוי לרצות.
עצות לפגישה עסקית
מאיים כי התחביב שלו זה ללכת בשדות ולקטוף אנשים כמוני, ואז או לצרף אותם אליו או לרמוס אותם תחתיו
אם יש לו נסיון עם זה, זו לא פארוניה
אין לי עצות, אז - בהצלחה רבה! (אני סקרנית, במה את עוסקת? (רק אם מתאים))
אם יש לו נסיון עם זה, זו לא פארוניה

אין לי עצות, אז - בהצלחה רבה! (אני סקרנית, במה את עוסקת? (רק אם מתאים))
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
עצות לפגישה עסקית
לא רוצה ליצור חששות, אבל זה בד"כ לא עוזר, כי הצד החזק יודע שהוא לא ייתבע, ושאם ייתבע, יש לו יותר אמצעים כדי לשרוד מהלך כזה מאשר לצד החלש.
כלומר, כן. נתקלתי בסיטואציה בה חברה גדולה חתמה על מסמך סודיות לפני "שיתוף פעולה" לכאורה, שלחה את מיטב מומחיה לחברה הקטנה כדי "ללמוד את החומר לקראת המיזוג" ואז נטשה אותם, והקימה חטיבה שהתחרתה בחברה הקטנה ורמסה אותה.
_את לא תזהי זיוף (כך אני מהמרת).
אנשי עסקים משופשפים, גם אם הם ממש נחמדים (ובאמת נחמדים), יש להם דרכים משלהם._
מצטערת להסכים. אין להוריד את ההגנות גם אם נדמה שאתם אחוקים מהגנון.
לא רוצה ליצור חששות, אבל זה בד"כ לא עוזר, כי הצד החזק יודע שהוא לא ייתבע, ושאם ייתבע, יש לו יותר אמצעים כדי לשרוד מהלך כזה מאשר לצד החלש.
כלומר, כן. נתקלתי בסיטואציה בה חברה גדולה חתמה על מסמך סודיות לפני "שיתוף פעולה" לכאורה, שלחה את מיטב מומחיה לחברה הקטנה כדי "ללמוד את החומר לקראת המיזוג" ואז נטשה אותם, והקימה חטיבה שהתחרתה בחברה הקטנה ורמסה אותה.
_את לא תזהי זיוף (כך אני מהמרת).
אנשי עסקים משופשפים, גם אם הם ממש נחמדים (ובאמת נחמדים), יש להם דרכים משלהם._
מצטערת להסכים. אין להוריד את ההגנות גם אם נדמה שאתם אחוקים מהגנון.
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
עצות לפגישה עסקית
לא כל מי שנחמד הוא צדיק
הכלבוטק מלא באנשים כריזמטיים שמנצלים אנשים פחות כריזמטיים
מאיים כי התחביב שלו זה ללכת בשדות ולקטוף אנשים כמוני, ואז או לצרף אותם אליו או לרמוס אותם תחתיו
מניחה שכשהוא קוטף הוא יותר נעים הליכות מכשהוא רומס...
הכלבוטק מלא באנשים כריזמטיים שמנצלים אנשים פחות כריזמטיים
מניחה שכשהוא קוטף הוא יותר נעים הליכות מכשהוא רומס...
עצות לפגישה עסקית
בואי לפגישה בגישה של "סמול טוק", דברי בחביבות
מענין. אני יושבת כאן ומכינה פרזנטציה סוף הדרך, אבל - אולי באמת מטרת הפגישה, בעיניו, היא קודם כל לדעת אם אני אדם שנעים לעבוד אתו? (אמנם הצגת את זה מכיוון אחר, אבל מכאן עלה לי זה).
לא רוצה ליצור חששות, אבל זה בד"כ לא עוזר,
ושמעתי גם, מחברה שהיא עו"ד שמתמחה בקנין רוחני, שזה מאד מרתיע את הצד הגדול אם מישהו מגיע בגישה חשדנית. [קץ' 22]
ורציתי להגיד תודה שאתם פה. תודה על הדאגה והאכפתיות!
מענין. אני יושבת כאן ומכינה פרזנטציה סוף הדרך, אבל - אולי באמת מטרת הפגישה, בעיניו, היא קודם כל לדעת אם אני אדם שנעים לעבוד אתו? (אמנם הצגת את זה מכיוון אחר, אבל מכאן עלה לי זה).
לא רוצה ליצור חששות, אבל זה בד"כ לא עוזר,
ושמעתי גם, מחברה שהיא עו"ד שמתמחה בקנין רוחני, שזה מאד מרתיע את הצד הגדול אם מישהו מגיע בגישה חשדנית. [קץ' 22]
ורציתי להגיד תודה שאתם פה. תודה על הדאגה והאכפתיות!
עצות לפגישה עסקית
(שולחת הרהור - באותה מידה כמעט בדיוק יכולתי להיות נגר קטן עם חזון גדול, שמול הבית צמחה לו חנות איקאה. כמה אנשים עוברים בחייהם המקצועיים את הצומת שאני נתונה בו עכשיו? מה זה עושה לנו?)
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של עין_הסערה*
עצות לפגישה עסקית
את יכולה להקליט את השיחה מבלי ידיעתו, ולצלם מראש את כל העבודות שלך במצלמה דיגיטלית עם תאריך. אם יש לך עו"ד שמוכן לעזור לך עם הפרוצדורה של תיעוד (או לפחות להגיד לך איך לעשות את זה) - זה יעזור.
פעם קיבלתי טיפ לפני ראיון שהיה מאד חשוב לי:
להיות מאד רגועה וממורכזת, ואז לדמיין שיש לך רשת של קורי עכביש, אבק כוכבים, רשת קסמים, ואת מטילה אותה על בן שיחך כדי שיישבה בקסמך.
אני יכולה להגיד לך שניסיתי, והראיון שלי הסתיים בהצלחה עם התוצאות שרציתי.
(כמובן, זה לא תחליף להכנה - גם של מה את רוצה להשיג, וגם של המסר שאת רוצה להעביר, כמה לחשוף וכו'.)
בהצלחה!
את יכולה להקליט את השיחה מבלי ידיעתו, ולצלם מראש את כל העבודות שלך במצלמה דיגיטלית עם תאריך. אם יש לך עו"ד שמוכן לעזור לך עם הפרוצדורה של תיעוד (או לפחות להגיד לך איך לעשות את זה) - זה יעזור.
פעם קיבלתי טיפ לפני ראיון שהיה מאד חשוב לי:
להיות מאד רגועה וממורכזת, ואז לדמיין שיש לך רשת של קורי עכביש, אבק כוכבים, רשת קסמים, ואת מטילה אותה על בן שיחך כדי שיישבה בקסמך.
אני יכולה להגיד לך שניסיתי, והראיון שלי הסתיים בהצלחה עם התוצאות שרציתי.
(כמובן, זה לא תחליף להכנה - גם של מה את רוצה להשיג, וגם של המסר שאת רוצה להעביר, כמה לחשוף וכו'.)
בהצלחה!
-
עצות לפגישה עסקית
דווקא את זה לא הייתי עושה בפגישה עם שותף עסקי לעתיד. אם לא סומכים ברמה כזו, אז עדיף לא לעבוד יחד כלל.
דווקא את זה לא הייתי עושה בפגישה עם שותף עסקי לעתיד. אם לא סומכים ברמה כזו, אז עדיף לא לעבוד יחד כלל.
-
- הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
- דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*
עצות לפגישה עסקית
אחרי שאת כבר ערה לכל הסיכונים חשוב להתכונן לפגישה לא כאל מלחמה.
את יכולה להתקשר אליו ולומר לו ששזה יעזור לך אם תדברו לפני הפגישה על המטרות שלה .
תנסחי לעצמך שאלות איזה אינפורמציה תעזור לך.
ואם יש משהו שלא ברור לך עד הסוף אל תהססי לשאול.
אהבה
את יכולה להתקשר אליו ולומר לו ששזה יעזור לך אם תדברו לפני הפגישה על המטרות שלה .
תנסחי לעצמך שאלות איזה אינפורמציה תעזור לך.
ואם יש משהו שלא ברור לך עד הסוף אל תהססי לשאול.
אהבה
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
עצות לפגישה עסקית
תבואי בראש שאת מראיינת אותו ולא להפך!
אם את הולכת למכור לו את מפעל חייך, את בהחלט צריכה לבדוק שהוא מתאים למשימה!
אם את הולכת למכור לו את מפעל חייך, את בהחלט צריכה לבדוק שהוא מתאים למשימה!
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
עצות לפגישה עסקית
תבואי בראש שאת מראיינת אותו ולא להפך!
זה הכיוון שגם אני חשבתי עליו במהלך הקריאה של הדף. לדייק אפילו יותר מבחינתי זה להציע לך להתעניין באדם, מה הוא מחפש? מה הוא אוהב?
הצרה היא שיהיו עוד אנשים שם.. אז בעצם הגישה היא יותר, לשאול אותם שאלות - ללמוד עליהם על דרך העבודה שלהם, על הצרכים שלהם...
_הפגישה המקרית לגמרי הפכה לשיחה ערה ומרתקת, ובקרוב מאד אנחנו אמורים להיפגש שוב ולגשש ברצינות.
אף פעם בחיים לא היתה לי פגישה כל כך קריטית מבחינה מקצועית_
האם זה וודאי שאת באה לרעיון עבודה ? אולי נכון לברר בדיוק מהי מטרת הפגישה.
כבר כמה ימים אני שוקדת על הצגת עצמי באופן הכי מפתה שיש
מבלי לחשוף רעיונות חדשים את יכולה להציג את כל הדברים הנהדרים שכבר עשית, להציג את דרכי החשיבה וההבנה שלך את המקצוע ואת הלקוחות, ז"א לדבר יותר תיאוריה ופחות תכלס.
בהצלחה @}
זה הכיוון שגם אני חשבתי עליו במהלך הקריאה של הדף. לדייק אפילו יותר מבחינתי זה להציע לך להתעניין באדם, מה הוא מחפש? מה הוא אוהב?
הצרה היא שיהיו עוד אנשים שם.. אז בעצם הגישה היא יותר, לשאול אותם שאלות - ללמוד עליהם על דרך העבודה שלהם, על הצרכים שלהם...
_הפגישה המקרית לגמרי הפכה לשיחה ערה ומרתקת, ובקרוב מאד אנחנו אמורים להיפגש שוב ולגשש ברצינות.
אף פעם בחיים לא היתה לי פגישה כל כך קריטית מבחינה מקצועית_
האם זה וודאי שאת באה לרעיון עבודה ? אולי נכון לברר בדיוק מהי מטרת הפגישה.
כבר כמה ימים אני שוקדת על הצגת עצמי באופן הכי מפתה שיש
מבלי לחשוף רעיונות חדשים את יכולה להציג את כל הדברים הנהדרים שכבר עשית, להציג את דרכי החשיבה וההבנה שלך את המקצוע ואת הלקוחות, ז"א לדבר יותר תיאוריה ופחות תכלס.
בהצלחה @}
עצות לפגישה עסקית
המון, המון תודה על כל העצות הטובות! וגם מהאכפתיות שלכן כאן התרגשתי מאד, אחד יותר מהשני
הפגישה ארכה מהצהרים עד הערב, כמעט רצוף למעט הפסקות הנקה.
זה היה מ ת י ש
התחלנו בסמול טוק ולמצוא מכרים משותפים מהצופים וכל זה, קפה תה צחקוקים, ופתאום הם התחילו במצגת.
נשתלתי באדמה, מכל התרחישים שדמיינתי בדרך, לרגע לא חשבתי ש הם יכינו לי מצגת. אחר כך הצגתי את שלי, אחת מתוך כמה גרסאות (שאוכל להחליט מה הרצויה ברגע האמת). הם הציגו בשלהם את נקודות החולשה ואיפה אני אמורה להשתבץ. אני הצגתי בשלי כמה אני טובה ומוצלחת, כאילו על המילה חולשה לא שמעתי מעולם. הם נתנו תחושה טובה ואוהדת, ובכל אופן חלק מהפגישה החבאתי את הידיים מתחת לירכיים, כי הן ממש רעדו לי.
הסיכום הוא שלא סוכם כלום, ושהכל פתוח. מכל המאמץ, זה מה שיצא. אולי ככה זה נהוג בפגישות כאלו, ובכל אופן אני קצת מאוכזבת. קיוויתי שייסגר משהו ברור יותר. עכשיו אני בעמדה הקלאסית של דונ'ט קול אס ווי'ל קול יו, נושכת שיניים ומקוה לטוב.
אז שוב תודה על כל העצות ושלום לכולם
הפגישה ארכה מהצהרים עד הערב, כמעט רצוף למעט הפסקות הנקה.
זה היה מ ת י ש
התחלנו בסמול טוק ולמצוא מכרים משותפים מהצופים וכל זה, קפה תה צחקוקים, ופתאום הם התחילו במצגת.
נשתלתי באדמה, מכל התרחישים שדמיינתי בדרך, לרגע לא חשבתי ש הם יכינו לי מצגת. אחר כך הצגתי את שלי, אחת מתוך כמה גרסאות (שאוכל להחליט מה הרצויה ברגע האמת). הם הציגו בשלהם את נקודות החולשה ואיפה אני אמורה להשתבץ. אני הצגתי בשלי כמה אני טובה ומוצלחת, כאילו על המילה חולשה לא שמעתי מעולם. הם נתנו תחושה טובה ואוהדת, ובכל אופן חלק מהפגישה החבאתי את הידיים מתחת לירכיים, כי הן ממש רעדו לי.
הסיכום הוא שלא סוכם כלום, ושהכל פתוח. מכל המאמץ, זה מה שיצא. אולי ככה זה נהוג בפגישות כאלו, ובכל אופן אני קצת מאוכזבת. קיוויתי שייסגר משהו ברור יותר. עכשיו אני בעמדה הקלאסית של דונ'ט קול אס ווי'ל קול יו, נושכת שיניים ומקוה לטוב.
אז שוב תודה על כל העצות ושלום לכולם

-
- הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
- דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*
עצות לפגישה עסקית
אין כמוך וגם הדף שפתחת שווה זהב!
תודה לך
תודה לך

-
עצות לפגישה עסקית

בהצלחה!
-
- הצטרפות: 09 אוקטובר 2008, 00:40
- דף אישי: הדף האישי של צליל_מכוון*
עצות לפגישה עסקית
שאלה לבעלי עסק קטן.
אני מנהלת עסק קטן בתחילת דרכו, אני עושה הכל, כולל שיווק ומכירות.
אני נותנת הנחה מסוימת למי שקונה ממני במטרה למכור ללקוחות שלו אבל בעיקר מתבססת על שיווק ישיר ממני.
קיבלתי הצעה מלקוח שלי שעד היום היה קונה ומוכר ללקוחות שלו, הוא מקבל הנחה כמובן.
הוא הציע את המוצר למישהו שבעצמו מוכר ללקוחות שלו, יש התלהבות ועכשיו נשאלת השאלה איך מתמחרים אחוזי הנחה כשפתאום יש בדרך עוד גוזרי קופון.
ברור שכך עובדים כל העסקים המבוססים, יצרן-משווק-חנות, היות ואני גם היצרן גם המשווק וגם החנות אני שואלת את עצמי הרבה שאלות שבטוח עונים עליהן בקורסים של שיווק או שלומדים תוך כדי...
אשמח לנצל את הקהילה הזו ואת כח הנתינה שפגשתי פה כדי להתייעץ עם מי שכבר צברו ניסיון ומוכנים לשתף.
אם יש דף יותר מתאים אשמח להפניה או כל הפניה לקישור מתאים.
אני מנהלת עסק קטן בתחילת דרכו, אני עושה הכל, כולל שיווק ומכירות.
אני נותנת הנחה מסוימת למי שקונה ממני במטרה למכור ללקוחות שלו אבל בעיקר מתבססת על שיווק ישיר ממני.
קיבלתי הצעה מלקוח שלי שעד היום היה קונה ומוכר ללקוחות שלו, הוא מקבל הנחה כמובן.
הוא הציע את המוצר למישהו שבעצמו מוכר ללקוחות שלו, יש התלהבות ועכשיו נשאלת השאלה איך מתמחרים אחוזי הנחה כשפתאום יש בדרך עוד גוזרי קופון.
ברור שכך עובדים כל העסקים המבוססים, יצרן-משווק-חנות, היות ואני גם היצרן גם המשווק וגם החנות אני שואלת את עצמי הרבה שאלות שבטוח עונים עליהן בקורסים של שיווק או שלומדים תוך כדי...
אשמח לנצל את הקהילה הזו ואת כח הנתינה שפגשתי פה כדי להתייעץ עם מי שכבר צברו ניסיון ומוכנים לשתף.
אם יש דף יותר מתאים אשמח להפניה או כל הפניה לקישור מתאים.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
עצות לפגישה עסקית
שלום לך צליל,
זה לא התחום שלי ממש -אני לא יועצת עסקית - אבל אני מסתובבת הרבה סביב עסקים. אז יש כבר תובנות.
מה שקפץ לי מול העיניים הוא כזה: יש הנחה על קנייה בכמות גדולה. זו ההנחה. ההנחה היא לא בגלל שאתה מוכר למישהו אחר. אם אני אבוא לאוסם וארצה חבילת וופלים אחת כדי למכור לשכנה שלי, לא אקבל הנחה. אם ארצה 1000 חבילות (אפילו אם זה לצריכה עצמית...) אקבל הנחה.
את צריכה לחשב, באיזו כמות שווה לתת לתת הנחה, ואיזו. יש פה שאלה, כמה את חושבת שהוא יכול למכור.
יש גם הסכמים מדורגים: בהתחלה תקבל מחיר מסוים. תפגין יכולת מכירה של x יחידות ב - y זמן - תקבל מחיר z.
זה לא התחום שלי ממש -אני לא יועצת עסקית - אבל אני מסתובבת הרבה סביב עסקים. אז יש כבר תובנות.
מה שקפץ לי מול העיניים הוא כזה: יש הנחה על קנייה בכמות גדולה. זו ההנחה. ההנחה היא לא בגלל שאתה מוכר למישהו אחר. אם אני אבוא לאוסם וארצה חבילת וופלים אחת כדי למכור לשכנה שלי, לא אקבל הנחה. אם ארצה 1000 חבילות (אפילו אם זה לצריכה עצמית...) אקבל הנחה.
את צריכה לחשב, באיזו כמות שווה לתת לתת הנחה, ואיזו. יש פה שאלה, כמה את חושבת שהוא יכול למכור.
יש גם הסכמים מדורגים: בהתחלה תקבל מחיר מסוים. תפגין יכולת מכירה של x יחידות ב - y זמן - תקבל מחיר z.
-
- הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*
עצות לפגישה עסקית
קחי גם החשבון שכל החלק של השיווק במקרה הזה יורד ממך כי אלו שקונים ממך משווקים הלאה.
זה תחשיב של פחות עבודה ולכן גם פחות רווח (למרות שהרווח שלך פה זה זמן כי את למעשה עובדת פחות).
כדי לתמחר את זה נכון תחליטי עם עצמך כמה את רוצה להרויח עבור המוצר+עלות המוצר הגולמי וזה הסכום שבו תמכרי במידה ואין לך הוצאות נוספות.
כמו שהזכרתי בהתחלה, יורדים לך החישובים על השיווק וחנות כי מישהו אחר עושה את זה.
תחשבי גם כמה זה שווה לך למכור בצורה כזאת. יכול להיות ששווה לך להרויח אפילו מעט מאד כי זה נותן לך פרסום ויכול להיות שזה לא שווה לך כלכלית. את יודעת איך לחשב את זה.
בהצלחה.
זה תחשיב של פחות עבודה ולכן גם פחות רווח (למרות שהרווח שלך פה זה זמן כי את למעשה עובדת פחות).
כדי לתמחר את זה נכון תחליטי עם עצמך כמה את רוצה להרויח עבור המוצר+עלות המוצר הגולמי וזה הסכום שבו תמכרי במידה ואין לך הוצאות נוספות.
כמו שהזכרתי בהתחלה, יורדים לך החישובים על השיווק וחנות כי מישהו אחר עושה את זה.
תחשבי גם כמה זה שווה לך למכור בצורה כזאת. יכול להיות ששווה לך להרויח אפילו מעט מאד כי זה נותן לך פרסום ויכול להיות שזה לא שווה לך כלכלית. את יודעת איך לחשב את זה.
בהצלחה.
-
- הצטרפות: 09 אוקטובר 2008, 00:40
- דף אישי: הדף האישי של צליל_מכוון*
עצות לפגישה עסקית
תודה רבה
זה פחות או יותר מה שחשבתי שנכון לעשות, להקטין את הרווח שלי מתוך הנחה שעם עליה בכמות מכירות אני בכל מקרה ארוויח את חלקי,
והסכם מדורג.
בינתיים אני מחפשת קבוצת נטוורקינג של עסקים מתחילים באזורי.
שוב תודה על המיקוד.
זה פחות או יותר מה שחשבתי שנכון לעשות, להקטין את הרווח שלי מתוך הנחה שעם עליה בכמות מכירות אני בכל מקרה ארוויח את חלקי,
והסכם מדורג.
בינתיים אני מחפשת קבוצת נטוורקינג של עסקים מתחילים באזורי.
שוב תודה על המיקוד.
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
עצות לפגישה עסקית
בעקרון במקרה הזה כדאי למכור לו בערך במחיר שמכרת לבחור שהפנה אותך אליו, אם תשני מהותית את הסכום או תופיעי עם הסכם מדורג מפלצתי לעומת הבחור שהפנה אליו שלא מחויב לזה - זה עלול להרתיע ולדפוק את העסקה.
מאחר והם מכירים והוא מעוניין בעסקים מולך לאחר שקיבל הסבר על התנאים מהבחור המפנה - כדאי להשאיר פחות או יותר את התנאים כפי שהיו לבחור המפנה ובעתיד לאחר שכבר נוצרה מערכת יחסים של ספק-משווק תוכלי לפתוח את זה.
בעקרון במקרה הזה כדאי למכור לו בערך במחיר שמכרת לבחור שהפנה אותך אליו, אם תשני מהותית את הסכום או תופיעי עם הסכם מדורג מפלצתי לעומת הבחור שהפנה אליו שלא מחויב לזה - זה עלול להרתיע ולדפוק את העסקה.
מאחר והם מכירים והוא מעוניין בעסקים מולך לאחר שקיבל הסבר על התנאים מהבחור המפנה - כדאי להשאיר פחות או יותר את התנאים כפי שהיו לבחור המפנה ובעתיד לאחר שכבר נוצרה מערכת יחסים של ספק-משווק תוכלי לפתוח את זה.