עוגיות חיוניות
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
לאור בקשות חוזרות ונשנות למתכונים מסודרים של העוגיות הנאות שאני מכינה, אני כותבת כאן את המתכון הראשון. בהמשך אחשוב על פתיחה מעניינת יותר לדף, ואלקט מדפים אחרים מתכונים נוספים.
שומשום מלא
כוסמת מונבטת
תמרים קטנים מגולענים
קינמון
זנגוויל טרי מגורד
אגוז מוסקט מגורד
ציפורן טחונה
תהליך הכנה מוקדם:
כיממה לפני הכנת העוגיות אני מנביטה את הכוסמת. במקביל אני משרה את השומשום במים טהורים לכמה שעות, ומייבשת במגש בשמש (לא חובה לייבש, פשוט במעבד המזון שאני משתמשת הוא נטחן טוב יותר יבש).
עד כאן ההכנה "הקשה".
אופן ההכנה:
במעבד מזון או בממחה טוחנים את כל הרכיבים ומעבדים עד להיווצרות מרקם אחיד.
את העיסה שהתקבלה אני משהה במקרר כרבע שעה או יותר (כדי להקל על הכנת העוגיות).
כעת יש שתי אפשרויות:
א. לאכול את התערובת כמו שהיא - ואז צרים בידיים יבשות כדורים ואוכלים / שומרים בקירור.
ב. למרקם פריך יותר, צרים בידיים יבשות כדורים, מועכים כל כדור, ומניחים בתבנית. ניתן לייבש בשמש או במייבש מזון או בתנור אפייה (עם פונקציית FAN) בטמפרטורה עד 42 מעלות.
תוספות:
עוגיות שומשום וכוסמת
רכיבים:שומשום מלא
כוסמת מונבטת
תמרים קטנים מגולענים
קינמון
זנגוויל טרי מגורד
אגוז מוסקט מגורד
ציפורן טחונה
תהליך הכנה מוקדם:
כיממה לפני הכנת העוגיות אני מנביטה את הכוסמת. במקביל אני משרה את השומשום במים טהורים לכמה שעות, ומייבשת במגש בשמש (לא חובה לייבש, פשוט במעבד המזון שאני משתמשת הוא נטחן טוב יותר יבש).
עד כאן ההכנה "הקשה".
אופן ההכנה:
במעבד מזון או בממחה טוחנים את כל הרכיבים ומעבדים עד להיווצרות מרקם אחיד.
את העיסה שהתקבלה אני משהה במקרר כרבע שעה או יותר (כדי להקל על הכנת העוגיות).
כעת יש שתי אפשרויות:
א. לאכול את התערובת כמו שהיא - ואז צרים בידיים יבשות כדורים ואוכלים / שומרים בקירור.
ב. למרקם פריך יותר, צרים בידיים יבשות כדורים, מועכים כל כדור, ומניחים בתבנית. ניתן לייבש בשמש או במייבש מזון או בתנור אפייה (עם פונקציית FAN) בטמפרטורה עד 42 מעלות.
תוספות:
- למראה חגיגי ניתן למשוח במברשת כל עוגיה במייפל אמיתי (שמוסיף גם מעט מתיקות).
- למי שמחפש עוגיות נאות בצורות שמזכירות עוגיות "רגילות", ניתן לעבד בקלות את העיסה שמתקבלת לחישוקים, לנחשים ואפילו לצורה של ביגלה.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
עוגיות חיוניות
תודה 
חייבים מעבד מזון?
אם אני טוחנת את היבשים מטחנת תבלינים, את העיבוד אפשאר לעשות ידנית או במיקסר (עם הגיטרה, שמיועדת לבצק פריך)?

חייבים מעבד מזון?
אם אני טוחנת את היבשים מטחנת תבלינים, את העיבוד אפשאר לעשות ידנית או במיקסר (עם הגיטרה, שמיועדת לבצק פריך)?
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
עוגיות חיוניות
עוגיות דלעת ושוקולד צ'יפס
יוצרים ממתיק נא וטבעי בממחה - כוס צימוקים, תפוח ומיץ מתפוז אחד (לא להגזים עם המיץ) לחלופות אפשר להשתמש בתמרים, אגס, מים ואגאבה, או בכל תחליף יצירתי אחר.לא צריך להיות יותר מדי אדוק עם העניין הזה - משחתי זה טוב, לא יוצא אז לא סוף העולם.
מקלפים דלורית ממוצעת טריה ושמחה וחותכים לקוביות, מוסיפים אותה אל הממחה. (נסיונות שונים העלו שדלוע בשם Acorn Squash הוא הכי הכי טעים. לא חושבת שניתן להשיג בארץ. אם כן, מעולה לכם

מרסקים הכל יחד למחית חלקה ומתוקה (אפשר לטעום) ומתבלים לפי הטעם (קינמון, מוסקט, אגאבה)
מוסיפים צימוקים שיהיו כמו שוקולד-צ'יפס
מוסיפים קינמון/מוסקט/אגאבה לפי הטעם
יוצרים תלוליות שמנמנות ופוחסים אותם (די עבה, נגיד 2-3 ס"מ) ומייבשים.
הרבה זמן נגיד יום.
הקטע הוא שבמקור לקחתי את זה מספר של ויקטוריה בוטנקו, אבל עשיתי בו כמה וכמה שינויים, ואז ראיתי באתר האינטרנט של משפחת בוטנקו שהמתכון המעודכן שם נורא דומה לזה שלי. אחלה. הגענו לאותו דבר טוב


-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
חייבים מעבד מזון?
בעיקרון לא.
אין בעיה לטחון את היבשים במטחנת תבלינים.
הקושי היחיד יכול להיות בריכוך התמרים ולכידותם בתערובת.
אבל אם משרים את התמרים מהלילה, אז נראה לי שעיבוד במיקסר בהחלט אפשרי. אולי תצטרכי לטפטף כמה טיפות ממי ההשרייה של התמרים לתוך התערובת כדי להגיע למרקם אחיד.
בעיקרון לא.
אין בעיה לטחון את היבשים במטחנת תבלינים.
הקושי היחיד יכול להיות בריכוך התמרים ולכידותם בתערובת.
אבל אם משרים את התמרים מהלילה, אז נראה לי שעיבוד במיקסר בהחלט אפשרי. אולי תצטרכי לטפטף כמה טיפות ממי ההשרייה של התמרים לתוך התערובת כדי להגיע למרקם אחיד.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
עוגיות חיוניות
אשמח לשמוע רעיונות נאים לשימוש בבטטות. יש לנו שפע מהן.
(לאכול אותן ככה זאת לא אפשרות. לא כיף לי).
(לאכול אותן ככה זאת לא אפשרות. לא כיף לי).
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
עוגיות חיוניות
ותהיה - אם בעוגיות שבראשית העמוד אפשר להחליף את השומשום בפשתן (לא אוהבת שומשומיות) ומה צריך להיות היחס.
ושוב תודה על המתכונים וההשראה.
ושוב תודה על המתכונים וההשראה.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
עוגיות חיוניות
ה עוגיה - בלטקעס לחיים (קציצות ולביבות נאות), ובתמליא דלעת (עוגות נאות) אפשר להשתמש בבטטות במקום בדלעת בשניהם. כמו כן ב-פסטה מירקות להכין את הפסטה קודם ולתת לזה לשבת איזה שעה (בזמן שמכינים את הרוטב) עם קצת שמן זית ומלח לריכוך ועידון. בתאבון.
-
- הודעות: 941
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
עוגיות חיוניות
עוגית, הבטטות מהגינה?
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
עוגיות חיוניות
אופק, תודה
אמאדמה, כן. שפע. בטטות גדלות מדהים (בואי קחי).
הכנתי עכשיו איזו וריאציה על המתכון מלמעלה עם תמרים, פשתן טחון, כוסמת (מונבטת מיובשת טחונה) ותבלינים. אני צריכה לנסות שוב כדי לקבל את היחס הנכון ובכלל מעניין אותי איך זה ירגיש בבוקר אחרי שלפשתן תהיה הזדמנות להכיר את מי שסביבו.
העקרון הוא כזה:
תמרים+מיץ תפוזים=מתוק בטירוף.
לזה מוסיפים שיבולת שועל טחונה או לא, מיני אגוזים קצוצים או טחונים ופירות יבשים קצוצים.
מכדררים לכדורים ומעניקים ליולדת.
הגרסה היקרה: תמרים ומיני אגוזים גרוסים
מהדקים על מקלות (של תות במקרה שלנו)
מגלגלים בקוקוס.
מקבלים "ארטיק של פיות"
(זה מה שהכנתי כשחיפשתי אוכל של פיות ליומולדת של הפיה שלי).
אמאדמה, כן. שפע. בטטות גדלות מדהים (בואי קחי).
הכנתי עכשיו איזו וריאציה על המתכון מלמעלה עם תמרים, פשתן טחון, כוסמת (מונבטת מיובשת טחונה) ותבלינים. אני צריכה לנסות שוב כדי לקבל את היחס הנכון ובכלל מעניין אותי איך זה ירגיש בבוקר אחרי שלפשתן תהיה הזדמנות להכיר את מי שסביבו.
כדורי תמרים ותפוז
נזכרתי שיצא לי להכין עוגיות נאות בעבר, רק שלא קראתי לזה ככה.העקרון הוא כזה:
תמרים+מיץ תפוזים=מתוק בטירוף.
לזה מוסיפים שיבולת שועל טחונה או לא, מיני אגוזים קצוצים או טחונים ופירות יבשים קצוצים.
מכדררים לכדורים ומעניקים ליולדת.
הגרסה היקרה: תמרים ומיני אגוזים גרוסים
גרסת הפיות:
תמרים, מיץ תפוזים, קווקר ואגוזים טחוניםמהדקים על מקלות (של תות במקרה שלנו)
מגלגלים בקוקוס.
מקבלים "ארטיק של פיות"
(זה מה שהכנתי כשחיפשתי אוכל של פיות ליומולדת של הפיה שלי).
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
האם בעוגיות שבראשית העמוד אפשר להחליף את השומשום בפשתן
כמו שדיווחת אז אפשר (-:
אצלנו בבית לא אוכלים פשתן, כך שאני יכולה לספר הפוך - על מתכונים שונים בהם אני מחליפה את הפשתן ברכיבים אחרים. אגב, הטעם של עוגיות השומשום לא ממש מזכיר שומשום או שומשומיות; והיתרון בייבושן זה שמתקבלות עוגיות "רגילות" לכל דבר.
כמו שדיווחת אז אפשר (-:
אצלנו בבית לא אוכלים פשתן, כך שאני יכולה לספר הפוך - על מתכונים שונים בהם אני מחליפה את הפשתן ברכיבים אחרים. אגב, הטעם של עוגיות השומשום לא ממש מזכיר שומשום או שומשומיות; והיתרון בייבושן זה שמתקבלות עוגיות "רגילות" לכל דבר.
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
אשמח לשמוע רעיונות נאים לשימוש בבטטות
אפשר להכין קרקרים מבטטה וכוסמת או פת שמש על בסיס בטטות במקום דלעת.
אפשר להכין קרקרים מבטטה וכוסמת או פת שמש על בסיס בטטות במקום דלעת.
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
עוגיות "חטיף כוסמת"
רכיבים:כוסמת מונבטת
תפוחים
תמרים
קלמנטינה
כפית מייפל אמיתי (רשות)
אופן ההכנה:
כ- 12 שעות לפני הכנת העוגיות, מנביטים את הכוסמת.
מעבדים את הפירות למחית בעזרת ממחה או מעבד מזון, וסוחטים לתוך התערובת מיץ מהקלמנטינה. מעבירים לקערה גדולה את המחית, מוסיפים את הכוסמת המונבטת וכפית מייפל, ומערבבים בעדינות. את העיסה המתקבלת משטחים לגובה של 3-2.5 ס"מ בתבנית תואמת לכמות, ומייבשים בשמש או במייבש מזון. לאחר ייבוש החלק העליון לחלוטין, להפוך לצד השני כל מלבן עד לייבושו המלא. לקבלת חטיף פריך, משך הייבוש ארוך (לפחות 12-16 שעות).
מתקבלים חטיפי כוסמת מתוקים ופריכים להפליא.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
עוגיות חיוניות
עוגיות פרג לימון צימוקים
+רכיבים: כוסמת מונבטת, פשתן זהוב טחון, תמרים, צימוקים, לימון, זנגוויל, קורטוב מלח, קורטוב קינמון.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
עוגיות חיוניות
ופרג?
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
עוגיות חיוניות
הכנתי משהו דומה לעוגיות הכוסמת ש{{}}מירב ב מכינה והשאלה שלי היא לגבי האחסון... העוגיות התייבשו בשמש והן לא ייבשות לגמרי אלא קצת לחות. להכניס למקרר? להשאיר בחוץ?
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
עוגיות חיוניות
ה עוגיה - בואי למפגש מחר..
לא יכולה מחר. מחר אני משחקת אותה בת 16* והולכת לראות הופעה אז אני צריכה להתרגש מהבוקר.
לא יכולה מחר. מחר אני משחקת אותה בת 16* והולכת לראות הופעה אז אני צריכה להתרגש מהבוקר.
- בת 16 עם חינוך מיני לקוי. מקווה שקשת תאהב את שלומי שבן.
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
להכניס למקרר? להשאיר בחוץ?
אני שומרת במקרר בצנצנת אטומה.
אם הכנתי כמות גדולה מדיי, אני מקפיאה חלק, ומוציאה שבוע אחרי.
אני שומרת במקרר בצנצנת אטומה.
אם הכנתי כמות גדולה מדיי, אני מקפיאה חלק, ומוציאה שבוע אחרי.
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
עוגיות חיוניות
תודה, העוגיות הועברו לקופסא אטומה במקרר.
עוגיות חיוניות
ואו תודה על הדף המגניב, אני אנסה. לא ידעתי שיש כזו אידאולוגיה, חשבתי שאני המשוגעת כשלא יכולתי להפסיק לנשנש את 'הבצק' של העוגיות קוואקר שהכנתי מהדף (עוגיות בריאות).
לא הבנתי בדיוק את תהליך ההנבטה (בטח מופיע בדפים אחרים, אשמח להפניות)
מה זה כוסמת לא קלויה מה שקונים באריזה כמו של סוגת וכו' זה קלוי?
לא הבנתי בדיוק את תהליך ההנבטה (בטח מופיע בדפים אחרים, אשמח להפניות)
מה זה כוסמת לא קלויה מה שקונים באריזה כמו של סוגת וכו' זה קלוי?
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
אוזני המן נאים מפרג
זרעי פרג טריים (לא טחונים)תמרים מגולענים
צימוקים
קליפת לימון
מעטפת ירוקה:
עלי חוביזה טריים
צימוקים או חמוציות
אופן ההכנה:
ההכנה קלה ביותר במעבד מזון - מעבדים את הרכיבים לכדי תערובת מתוקה וצרים עוגיות בצורת משולש.
כדאי לשמור במקרר, ואז ה"משולשים" הופכים קשים ויציבים.
מצד שני, כשהם בטמפרטורת החדר, הם הרבה יותר נימוחים וטעימים.
ozney]+אוזני המן מפרג במעטפת ירוקה haman 01[/po].jpg
-
- הודעות: 621
- הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*
עוגיות חיוניות
וואו, נראה מדהים.
מתי פורים הבא?
מתי פורים הבא?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
עוגיות חיוניות
היו מאוד טעימים אוזני ההמן.
(אוכל כרגע מהשאריות)
(אוכל כרגע מהשאריות)
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
עוגיות חיוניות
תודה! אוזני ההמן שמירב הכינה בהחלט היו משהו מיוחד...
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
לא הבנתי בדיוק את תהליך ההנבטה (בטח מופיע בדפים אחרים, אשמח להפניות)
מה זה כוסמת לא קלויה מה שקונים באריזה כמו של סוגת וכו' זה קלוי?
בדף על הנבטה ונבטים יש מידע רב על תהליך ההנבטה.
צבע כוסמת לא קלויה הוא ירוק בהיר ולבן, ובד"כ ניתן לקנותה במשקל או באריזות של חברות שונות.
לא נתקלתי בעבר בכוסמת של "סוגת", אך כוסמת אורגנית, כאמור, יש למשווקים שונים.
מה זה כוסמת לא קלויה מה שקונים באריזה כמו של סוגת וכו' זה קלוי?
בדף על הנבטה ונבטים יש מידע רב על תהליך ההנבטה.
צבע כוסמת לא קלויה הוא ירוק בהיר ולבן, ובד"כ ניתן לקנותה במשקל או באריזות של חברות שונות.
לא נתקלתי בעבר בכוסמת של "סוגת", אך כוסמת אורגנית, כאמור, יש למשווקים שונים.
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
עוגיות חיוניות
מירב, מה זה - "מייבשת 4 שעות"? איך?
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
מירב, מה זה - - "מיבשת 4 שעות"? איך?
התכוונתי - לייבש ארבע שעות בתנור או במייבש מזון או בשמש.
כיוון שאת הנ"ל הכנתי בערב, ייבשתי בתנור בטמפרטורה 42 מעלות +- למשך חמש שעות (עם דלת התנור מעט מעט פתוחה בעזרת מטלית מטבח). העוגיות התקבלו יבשות ויציבות לחלוטין. ייתכן שמזג האוויר החמים והיבש בימים האחרונים גם כן תרם לעניין.
התכוונתי - לייבש ארבע שעות בתנור או במייבש מזון או בשמש.
כיוון שאת הנ"ל הכנתי בערב, ייבשתי בתנור בטמפרטורה 42 מעלות +- למשך חמש שעות (עם דלת התנור מעט מעט פתוחה בעזרת מטלית מטבח). העוגיות התקבלו יבשות ויציבות לחלוטין. ייתכן שמזג האוויר החמים והיבש בימים האחרונים גם כן תרם לעניין.
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
[h=3]
משלוח מנות שגרתי אבל 'חי'[/h]http://img230.imageshack.us/img230/575/4707kz3.jpg]+משלוח[/img] מנות שגרתי אבל חי
פירוט: עלים של קייל וקולרדס, אוזני המן מפרג במילוי צימוקים, משולשי שקדים ותמרים, אוזני המן מבצק כוסמת, קרקרי גזר וגרעיני חמנית וכדורי קקאו ופיסטוק.
(ללא קמח חיטה, שמן, ביצים, מוצרי חלב וסוכר מעובד).
-
- הודעות: 1707
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
עוגיות חיוניות
וואו מירב,
נראה נהדר

נראה נהדר


-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
עוגיות חיוניות
וואו! עשיתם אותי רעבה!
אוזני ההמן נראות מדהים.

-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
עוגיות חיוניות
נראה לוהט!
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
פִּנְכוֹת שקד במילוי קרם וניל
גלגולי השם:במקור, ניסיתי ליצור צדפות-שקד, אך הן נראו דומות יותר לקערות קטנות. בחיפושיי אחר שם מעניין יותר מקעריות-שקד, הציעה ליאת skippy פִּנְכָּה שזו קערה/צלחת בארמית.
רכיבי הפנכות:
שקדים
תמרים
קליפת לימון מגוררת (אפשרות)
זנגוויל (אפשרות)
רכיבי הקרם:
אגוזי מקדמיה קלופים
מים טהורים
מקל וניל
ממתיק טבעי כמו אגאבה
וכמובן תותים.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
עוגיות חיוניות
זה נראה כלכך כלכך... וואו!
-
- הודעות: 1626
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
עוגיות חיוניות
זה נראה כלכך כלכך... וואו!
אשמח למתכון....
אשמח למתכון....
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
עוגיות חיוניות
נפלא!
גם אני אשמח לקרוא קצת מלל.. גם על אופן ההכנה וגם קצת הסבר על "פנכות".
נ.ב. מנסיון אני ממליץ בלהט לצלם בתאורה טבעית - יענו באור יום (במיוחד בשעת זריחה או שקיעה) - היחס לעומת ההשקעה במתכון ובצילום משתפר מהותית.
גם אני אשמח לקרוא קצת מלל.. גם על אופן ההכנה וגם קצת הסבר על "פנכות".
נ.ב. מנסיון אני ממליץ בלהט לצלם בתאורה טבעית - יענו באור יום (במיוחד בשעת זריחה או שקיעה) - היחס לעומת ההשקעה במתכון ובצילום משתפר מהותית.
-
- הודעות: 2444
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
עוגיות חיוניות
אפשר מתכון לפנכות שקד?
עוגיות חיוניות
אופק
אפשר מתכון קצת יותר מפורט לעוגיות פרג לימון וצימוקים, שנראות סוף הדרך...?
שלא לדבר על הדרך שמשתקפת מאחריהן בתמונה...
אפשר מתכון קצת יותר מפורט לעוגיות פרג לימון וצימוקים, שנראות סוף הדרך...?
שלא לדבר על הדרך שמשתקפת מאחריהן בתמונה...
-
- הודעות: 1021
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
- דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*
עוגיות חיוניות
אז ככה:
התחלנו לשתות חלב שקדים,שזה נהדר. בסוף ההכנה,נשארים לנו השקדים הטחונים (אחרי שסיננתי את החלב מהם בתוך החיתול (הילד גדל בלי חיתולים...)
שאלתי היא: אילו עוגיות אפשר להכין מהשקדים המרוסקים שנשארים?
אשמח למתכון טעים ופשוט.
תודה
נעמה
התחלנו לשתות חלב שקדים,שזה נהדר. בסוף ההכנה,נשארים לנו השקדים הטחונים (אחרי שסיננתי את החלב מהם בתוך החיתול (הילד גדל בלי חיתולים...)
שאלתי היא: אילו עוגיות אפשר להכין מהשקדים המרוסקים שנשארים?
אשמח למתכון טעים ופשוט.
תודה
נעמה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הודעות: 1021
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
- דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*
עוגיות חיוניות
פלונית ששמה את הקישור באנגלית. מתאים לך לתרגם?
תודה מראש...
תודה מראש...
-
- הודעות: 1021
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
- דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*
עוגיות חיוניות
תודה מירב, אבל לא אוהבת מרציפן. עוד רעיונות?
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
יש לי רעיונות לא מתוקים. מעוניינת?
-
- הודעות: 1021
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
- דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*
עוגיות חיוניות
אפשר...
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
עוגיות חיוניות
ראי במתכונים ל{{}}קציצות ולביבות נאות מתכון לקציצות עם שקדים; רטבים וממרחים על בסיס שקדים ב{{}}ממרחים חיים או ב{{}}סלטים חיים כמנה עיקרית.
-
- הודעות: 337
- הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
- דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*
עוגיות חיוניות
שאלה.
יש לי שאריות של שקדים טחונים שעשיתי חלב. פעם שעברה שמתי אותם בעוגה. אם אני אשים אותם עם טחינה וסילאן אני אוכל ליבש אות כל זה לעוגיות?
למישהי יש ניסיון? אני אשמח לעצה מה היחס של המוצרים שנראה לכן וגם איך אתן ממליצות ליבש, אין לי מיבש יש לי רק תנור. אני די ירוקה בזה...
תודה (-:
יש לי שאריות של שקדים טחונים שעשיתי חלב. פעם שעברה שמתי אותם בעוגה. אם אני אשים אותם עם טחינה וסילאן אני אוכל ליבש אות כל זה לעוגיות?
למישהי יש ניסיון? אני אשמח לעצה מה היחס של המוצרים שנראה לכן וגם איך אתן ממליצות ליבש, אין לי מיבש יש לי רק תנור. אני די ירוקה בזה...
תודה (-:
-
- הודעות: 337
- הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
- דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*
עוגיות חיוניות
ההודעה שלי נכתבה בלשון נקבה, אבל מיועדת גם לגברים (-:
-
- הודעות: 880
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
עוגיות חיוניות
להיות ירוקה בימינו ,זה נחשב IN..
לפי דעתי את צריכה שם משהו יבש כמו קוקוס או כוסמת מונבטת-מיובשת טחונה,או קואקר.(סתם אני מאלתרת),
ואז לערבב עם הסילאן ומה שאת רוצה ולשים בשמש על תבנית פח או בתנור בחום נמוך ומאורר .
לפי דעתי את צריכה שם משהו יבש כמו קוקוס או כוסמת מונבטת-מיובשת טחונה,או קואקר.(סתם אני מאלתרת),
ואז לערבב עם הסילאן ומה שאת רוצה ולשים בשמש על תבנית פח או בתנור בחום נמוך ומאורר .
-
- הודעות: 337
- הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
- דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*
עוגיות חיוניות
להיות ירוקה בימינו ,זה נחשב IN..
D-:
תודה אילה@} אני עדיין עובדת על הנבטת הכוסמת...
D-:
תודה אילה@} אני עדיין עובדת על הנבטת הכוסמת...

-
- הודעות: 770
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*
עוגיות חיוניות
מה עם פשתן טחון מושרה? הג'לי שלו יכול לעבוד גם כאן (אבל אולי לא הטעם... מה דעתך?).
-
- הודעות: 337
- הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
- דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*
עוגיות חיוניות
אפשר לנסות. רעיון טוב. תודה!
עוגיות חיוניות
מתכון של שירי בן דב
מתכון מדהים לעוגיות טבעונאיות, הכי פשוט בעולם וטעים במידה שלא תיאמן- המצאה שלי כל הזכויות שמורות לקדוש ברוך הוא.
עוגיות מרציפן טבעונאיות
החומרים- חופן של כ-30 שקדים , חופן של כ-30 אגוזי קשיו , 6 תמרים מהרכים הנוחים לעיבוד כמו ברהי או מג'הול. אניבאופן אישי מעדיפה את הברהי כי הם פחות מתוקים. אם משתמשים במג'הול מספיק 5 תמרים כי הם יותר גדולים בדרך כלל. טוחנים את השקדים והקשיו במטחנת קפה, או מטחנת תבלינים, שזה אותו הדבר בדרך כלל, אני מחלקת ל2 כמויות כי המטחנה שלי קטנה, ואז צריך פשוט ללוש את האבקה עם התמרים לאחר שגילענת אותם עד שנוצר בצק איד פחותויותר. יוצרים כדורים קטנים, או צורות של עוגיות. אפשר לשים קשיו או שקד מעל כל עוגיה. לא צריך לאפות ולא בטיח. טעים להפליא וגם בריא. בתיאבון.
מתכון מדהים לעוגיות טבעונאיות, הכי פשוט בעולם וטעים במידה שלא תיאמן- המצאה שלי כל הזכויות שמורות לקדוש ברוך הוא.
עוגיות מרציפן טבעונאיות
החומרים- חופן של כ-30 שקדים , חופן של כ-30 אגוזי קשיו , 6 תמרים מהרכים הנוחים לעיבוד כמו ברהי או מג'הול. אניבאופן אישי מעדיפה את הברהי כי הם פחות מתוקים. אם משתמשים במג'הול מספיק 5 תמרים כי הם יותר גדולים בדרך כלל. טוחנים את השקדים והקשיו במטחנת קפה, או מטחנת תבלינים, שזה אותו הדבר בדרך כלל, אני מחלקת ל2 כמויות כי המטחנה שלי קטנה, ואז צריך פשוט ללוש את האבקה עם התמרים לאחר שגילענת אותם עד שנוצר בצק איד פחותויותר. יוצרים כדורים קטנים, או צורות של עוגיות. אפשר לשים קשיו או שקד מעל כל עוגיה. לא צריך לאפות ולא בטיח. טעים להפליא וגם בריא. בתיאבון.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
עוגיות חיוניות
מפרגן
-
- הודעות: 2934
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
עוגיות חיוניות
אחרי ששמתי את המתכון בדף של ליאת טאוב באו אלי לדף כמה אנשים שהכינו ואהבו מאד, אז חשבתי שמן הראוי לשתף בזה את כלל האומה ולא לשמור בשושו. מקור המתכון בספר רואו פוד קנדי שחברים שלי קנו בקנדה.
טראפלס ט ע י מ י ם
1 כוס פקאנים (אני משתמשת בד"כ באגוזי מלך ומי שנתן לי את המתכון משתמש בברזיל, קיצר מה שבא)
חצי כוס תמרים, לגלען
רבע כוס מים - אם התמרים לחים להשתמש בפחות
רבע כפית מלח ים
4 כפות אבקת חרובים (ועוד אחת לאח"כ)
לא לדלג על שלבים ולא לאחד ביניהם!
לרסק אגוזים במעבד מזון (הבלנדר שלי לא מאד חזק ועושה מצוין את העבודה)
אפשר לשים בצד כף אחת לפני שממשיכים, לציפוי.
להוסיף תמרים לאגוזים ולהמשיך לעבד, עד שהתערובת חלקה.
להוסיף מים, מלח ואבקת חרובים, לעבד.
לקרר את התערובת לפחות 15 דקות (אני עושה חצי שעה) כדי שתהיה יותר קשה ויהיה אפשר לעבוד איתה.
עכשיו מגלגלים כדורים ומגלגלים אותם באבקת חרובים/אגוזים טחונים שהוצאת מהתערובת אחרי הריסוק/קוקוס טחון (כעיקרון צריך כף מכל אחד אם מגלגלים שליש/שליש/שליש).
הערה:המתכון מציע את כל ה 3 , לחלק את הכדורים חלק בכף קוקוס חלק באגוזים וחלק באבקת חרובים. אני עושה רק אבקת חרובים כי הכי טעים לי.
אחרי שיש כדורים הם צריכים מקרר (צטערת) כמה זמן, או פריזר. יכולים להחזיק כמה ימים טובים במקרר ועד חודש בפריזר, אם כי בדרך כלל הם לא שורדים יותר מיום יומיים מקסימום.
טראפלס ט ע י מ י ם
1 כוס פקאנים (אני משתמשת בד"כ באגוזי מלך ומי שנתן לי את המתכון משתמש בברזיל, קיצר מה שבא)
חצי כוס תמרים, לגלען
רבע כוס מים - אם התמרים לחים להשתמש בפחות
רבע כפית מלח ים
4 כפות אבקת חרובים (ועוד אחת לאח"כ)
לא לדלג על שלבים ולא לאחד ביניהם!
לרסק אגוזים במעבד מזון (הבלנדר שלי לא מאד חזק ועושה מצוין את העבודה)
אפשר לשים בצד כף אחת לפני שממשיכים, לציפוי.
להוסיף תמרים לאגוזים ולהמשיך לעבד, עד שהתערובת חלקה.
להוסיף מים, מלח ואבקת חרובים, לעבד.
לקרר את התערובת לפחות 15 דקות (אני עושה חצי שעה) כדי שתהיה יותר קשה ויהיה אפשר לעבוד איתה.
עכשיו מגלגלים כדורים ומגלגלים אותם באבקת חרובים/אגוזים טחונים שהוצאת מהתערובת אחרי הריסוק/קוקוס טחון (כעיקרון צריך כף מכל אחד אם מגלגלים שליש/שליש/שליש).
הערה:המתכון מציע את כל ה 3 , לחלק את הכדורים חלק בכף קוקוס חלק באגוזים וחלק באבקת חרובים. אני עושה רק אבקת חרובים כי הכי טעים לי.
אחרי שיש כדורים הם צריכים מקרר (צטערת) כמה זמן, או פריזר. יכולים להחזיק כמה ימים טובים במקרר ועד חודש בפריזר, אם כי בדרך כלל הם לא שורדים יותר מיום יומיים מקסימום.
עוגיות חיוניות
הטראפלס נשמע מעולה,
במה אפשר להחליף את התמרים?
במה אפשר להחליף את התמרים?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
עוגיות חיוניות
קרן, יש לך רגישות לתמרים או סתם לא אוהבת את הטעם?
אני חושב שניתן להשיג סירופ אגבה חי איכותי אבל זה יקר.
אני חושב שניתן להשיג סירופ אגבה חי איכותי אבל זה יקר.
עוגיות חיוניות
האחיינית שלי רגישה לתמרים
זה ממש קשה, כל המתכונים עם תמרים
יש אולי עוד רעיון חוץ מאגבה?
זה ממש קשה, כל המתכונים עם תמרים

יש אולי עוד רעיון חוץ מאגבה?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
עוגיות חיוניות
תאנים יבשות בלדי,
באופן כללי פירות יבשים
רק מה? לכל פרי יש טעם אחר, ותמרים הם בין היחידים שהטעם שלהם יחסית מתוק-נייטרלי
באופן כללי פירות יבשים
רק מה? לכל פרי יש טעם אחר, ותמרים הם בין היחידים שהטעם שלהם יחסית מתוק-נייטרלי
עוגיות חיוניות
וואו.תודה על הדף הזה. חן חן לכותבות ולעורכות
<גם בלשון זכר וכו'>
<גם בלשון זכר וכו'>
-
- הודעות: 1626
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
עוגיות חיוניות
אפשר לנסות עם צימוקים וגם עם חרובים טחונים.
-
- הודעות: 1626
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
עוגיות חיוניות
תלוי גם במתכון. אם התמרים הם חלק מהבצק, את יכולה להמתיק עם צימוקים ואם המרקם יבש עדיין להוסיף מעט ממי ההשריה שלהם. אבל בגדול את שואפת למרקם יבש יותר. אם התמרים הם חלק מקרם אפשר פשוט להשרות מעט צימוקים ולהשתמש במי ההשריה במקום המים שמופיעים במתכון.
-
- הודעות: 5866
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
עוגיות חיוניות
מה זה אומר 'חיוניות'? כאילו, במקום 'נאות'? לא אפויות?
מי המציא את הביטוי הזה בהקשר הזה? לא שמעתי את זה אף פעם...
נשמע מוזר....
(כשראיתי את שם הדף חשבתי שעוגיות חיוניות זה עוגיות ש'אי אפשר בלעדיהן'
)
מי המציא את הביטוי הזה בהקשר הזה? לא שמעתי את זה אף פעם...
נשמע מוזר....
(כשראיתי את שם הדף חשבתי שעוגיות חיוניות זה עוגיות ש'אי אפשר בלעדיהן'

-
- הודעות: 229
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 16:07
- דף אישי: הדף האישי של נורמה_טבעית*
עוגיות חיוניות
חיוניות זה מקסים - שיש בהן חיוּת.
אבל בואי נעבור ל-raw food בעברית
נשאיר כאן את המקום לאוזני המן ועוגיות
אבל בואי נעבור ל-raw food בעברית
נשאיר כאן את המקום לאוזני המן ועוגיות