סתימת צינורית חלב

אנונימי

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אנונימי »

סיכום תוכן דף סתימת צינורית חלב
[מעודכן עד 27-9-2004]
מידע נוסף על סתימות, דלקות ושלפוחיות חלב ר' בדף דלקת בשד

סתימת צינורית גורמת לכך שאזור מסוים בשד לא מתרוקן, ואז יש גוש ורגישות באותו אזור. הסתימה לא בהכרח בקצה, כלומר בפטמה, ולכן לרוב אין כאב בפטמה בעת סתימת צינורית. נשים מדווחות על קשר בין עייופת וסטרס לבין הופעת סתימות. אם יש סתימות חוזרות במקום קבוע, סביר שזה מקום שמופעל עליו לחץ באופן קבוע (תיק, מנשא, חזייה, תנוחת שינה, תנוחה של היד).

סימנים
  • "ערוץ" קשה מהפטמה במעלה השד, לא תמיד מלווה בכאבים.
  • אזור מאובן, קשה, מציק,לא תמיד אדום, אבל כואב כאב מציק, אחר מכאב של דלקת
  • לפעמים כתם אדום על פני השד, מלווה בכאב או רגישות מקומית ותחושת של גוש קשה בשד.
טיפול בסתימה בצינורית חלב
  • הנקה בתנוחות שונות, כולל אקרובטיות, לריקון שווה של כל חלקי השד.
  • הנקה כשסנטר היונק מכוון כלפי האזור הרגיש, כדי לפורר את הסתימה.
  • עיסויים במקלחת חמה, ובהטיית הגוף כלפי מטה לניצול כוח המשיכה.
  • גיוס בן הזוג ליניקה מהצד הסתום, עם עיסוי ידני במקביל ליניקה
  • שאיבה במשאבה ידנית.
  • טבילת השדיים כמו שקיות תה במים חמים. אפשר באמבטיה, בכיור או גיגית. ברכינה כלפי מטה.
  • טיפול באלכוהול - שמים הרבה וודקה וטיפת שמן קמפור על פיסת צמר גפן. מצמידים אל האזור הכואב ל-15-20 דקות, כמה פעמים ביום. זה מחמם את האיזור ומרחיב את כלי הדם. אין לשים על הפטמה. - וודקה, כמו כל אלכוהול (גם בשתיה), יוצרת תחושה (שקרית) של חום, ומרחיבה את כלי הדם הקרובים לעור (ע"מ לקרר את הגוף, שחושב בטעות שחם). הרחבת כלי הדם, ובאותו מחיר - צינוריות החלב, מאפשרת לשחרר סתימות - כמו חימום השד בדרכים אחרות. [אני יודעת על יועצת הנקה מוסמכת שממליצה על הטיפול הזה – ובכל זאת מציינת כי אני מסתייגת ממנו ומעדיפה שיטות יותר קונבנציונליות. שמיכת טלאים]
קישור עם הסברי אבחון וטיפול, מאתר ללל הבינ"ל.

שלפוחית חלב
נקודה לבנה בפיטמה, מלווה בתחושת כאב. אין הסבר טוב מדוע זה קורה.
אם אין סימנים של חסימת צינורית, כאב וגוש באזור מסוים בשד, אז זה רק מקומי, אבל לעיתים זה באמת חלק מסתימת צינורית.
אפשר לפתוח בעדינות את השלפוחית עם קצה של מחט מחוטאת, ולמרוח מעט משחה כמו דרמקומבין אחרי כל הנקה לכמה ימים, כדי שלא ייסגר חזרה. זה לא כואב כלל כי העור מעל השלפוחית הוא עור מת. לא צריך לשטוף את המשחה לפני ההנקה הבאה. לעיתים השלפוחית נפתחת לבד ביניקה - ניתן לזרז את פתיחת השלפוחית על ידי קומפרס עם מטלית רטובה חמימה לפני ההנקה כדי לרכך את המקום, שיתפוצץ יותר בקלות.
לפתיחת השלפוחית ניתן גם , לשפשף בעדינות (כי כואב מאוד) במגבת, לאחר מקלחת חמה. לאחר הפתיחה מוציאים בסחיטה את החלב, שיכול להיראות קצת אבקתי, או כמו "ספגטי." אפשר גם לשים קלנדולה, במקום דרמהקומבין

ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

דמיינו לעצמכם את התמונה הבאה:
אני שוכבת / יושבת על הפוף כשאומני יונקת כרגיל משד אחד ואילו מהשני... דודו יונק. שניהם עושים את אותן התנועות של סחיטה עם הידיים (דודו מחקה אותה :-) ).
דודו כמעט ונחנק מהחלב ואני מתפוצצת מצחוק, אומני תוקעת כמה שיניים.

אז ככה, יש לי, לדעתי סתימה בצינורית חלב בשד. כבר יום ומשהו.
אומני יונקת ממנו בלי בעיה בינתיים. ניסיתי גם כל מיני תנוחות אחרות אליהן היא לא רגילה לפי כל מיני המלצות מ דלקת בשד וגם אני מעסה את הציצ כמעט כל היום (לא מורידה את היד ממנו).
ניסיתי גם לינוק מעצמי ולשחרר, אבל זה לא עזר, אולי לא ניסיתי מספיק?!?
גם דודו ינק וזה גם לא הספיק.
מה עוד?
מקלחת חמה אתמול עם עיסויים לא עבדה עדיין, עוד מעט אנסה שוב.
גם עבודה עם כוח המשיכה, כלומר בהטייה למטה.
ניסיתי גם לשאוב עם משאבה ידנית.

זה לא שזה לא משחרר חלב, החלב משתחרר, אבל מצינוריות אחרות כפי הנראה ואז נותר זרזיף קטנטן והצינורית הסתומה.

יש עוד רעיונות? זה דיי דחוף- קריטי- בוער ורציני. ממש לא רוצה דלקת, לא זקוקה לה בחיי כרגע ולא אקדם אותה בברכה :-)
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לפי מה את חושסת שזו סתימה בצינורית? מה הסימפטומים?
יש אצלי כרגע דפים של "מידע הנקה" בנושא כאבים בפטמה ובשד ואולי יכולה לעזור (וגם היתה לי בועה שהיא בעצם סתימה)
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

אני ממש מרגישה מעין ערוץ קשה על הציצ מלמעלה עד לפטמה כמעט. זה לא מצב רגיל אצלי.משערת שזו צינורית.
אני חייבת לומר שאין לי כאבים, או גודש בכלל.
כפי שכבר כתבתי, אומני יונקת ומרוקנת את אותו ציצ בלי בעיות. אני קצת נותנת לה אותו יותר מכרגיל (כל ארוחה היא בד"כ מציצ אחר), כדי שתפעיל עליו את הואקום האימתני שלה. עכשיו היא נרדמה איתו (בשכיבה) וחשבתי שאולי... אבל לא!
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אני קצת קצרה בזמן, אז הנה רק לינק עם הסברי אבחון וטיפול, מאתר ללל הבינ"ל.
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא ממש הוסיף לי משהו שלא ידעתי. אבל תודה בכ"ז.
זה מוזר, כי אין לי כאב. יש רגישות קצת עכשיו בגלל כל ההתעסקויות שלנו עם הציצ (היניקה שלי ושל דודו שאיננו מנוסים וגם ה- over של אומני מאותו הצד).
בינתיים הפסקתי להתעסק איתו. תיכף מקלחת חמה ולישון. נראה מה יהיה מחר!
אם_פי_3*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

ורד - לא מצאתי עוד עצות. רק הדגשה על שינוי תנוחות ולנסות לגרום לתינוקת (או לאבא שלה...) לינוק מכל מיני כיוונים - עד שמוצאים את הכיוון המשחרר.
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

אני אמשיך לנסות, כמובן. רק שנראה לי שזה ממש מעצבן אותה שינויי התנוחות ומעצבן אותה גם כשאבא שלה משתלט לה על הציצ, גם אם היא יונקת באותו זמן מהשני.
מצחיק, לא הטריטוריאליות הזו.
תודה לכולן, בכל אופן על העצות.
אם למישהי יש עוד........
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

לטבול את השדיים כמו שקיות תה במים חמים. אפשר באמבטיה, בכיור או גיגית. ברכינה כלפי מטה.
עדינה_מאוד*
הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי עדינה_מאוד* »

יש אמהות שאומרות שעוזר להן לכוון את הסנטר של היונק (מי שהוא לא יהיה...;-))למקום של האדמומית או ההצקה, כי הסנטר הוא העוזר ל"חלוב" את השד.
אז אם מזמוזי השד, אחרי יומים כאלה, לא עושים לך כלום- אולי זה?
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

נפתרה הבעיה איזה כייף.
בשעות המוקדמות של הבוקר, כשעוד שתינו מסטולות משינה וחלב, עשיתי מהלך מדהים והגשתי לה את הציצ בתנוחה אחרת ו...היא רוקנה ופתחה אותו כפי הנראה.
אין אין אין כמו ואקום (של יונקת)! כשר לפסח לא רק לאוכלי קטניות.
שוב תודה לכולן. אתן נפלאות {@
יולי_פעלולי*
הצטרפות: 19 פברואר 2003, 01:29
דף אישי: הדף האישי של יולי_פעלולי*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי יולי_פעלולי* »

קארתי רק אחרי ש"נפתרה הבעיה":-), ובכל זאת!
המלצה שקיבלתי, וגם ניצלתי בזמנו:
שמים הרבה וודקה על חתיכת צמר גפן וטיפה של שמן קמפורה. מצמידים על האיזור הגדוש או כואב ל-15-20 דקות, כמה פעמים ביום. זה מחמם את האיזור ומרחיב את כלי הדם. מאוד ממליצה גם על קרוב. בו השתמשתי לגודש שהיה לי מיד אחרי הלידה וזה עובד מצויין, חלב פשוט לא הפסיק לנזול מהשדיים!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אכן - וודקה, כמו כל אלכוהול (גם בשתיה), יוצר תחושה (שקרית) של חום, ומרחיב את כלי הדם הקרובים לעור (ע"מ לקרר את הגוף, שחושב בטעות שחם).
הרחבת כלי הדם, ובאותו מחיר - צינוריות החלב, מאפשרת לשחרר סתימות - כמו חימום השד בדרכים אחרות.

שאלה אחת היא כמה אלכוהול נספג בגוף (ואולי אף מגיע ישירות לחלב, דרך העור).
יולי_פעלולי*
הצטרפות: 19 פברואר 2003, 01:29
דף אישי: הדף האישי של יולי_פעלולי*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי יולי_פעלולי* »

שלא יבינו אותי לא נכון, אין לשים צמר גפן ספוג בוודקה ושמן קמפורה על הפטמה, אלא רק על העור של השד. לא נראה לי שהאלכוהול יחלחל עד לחלב דרך כל השכבות העור.
תבשיל_קדרה*

סתימת צינורית חלב

אני לא יודעת.
מצד שני - איך האלכוהול משפיע ומרחיב את צינוריות החלב?
יכול להיות שהדרך בה האלכוהול משפיע היא הרחבת צינוריות הדם וע"י זה חימום השד, ובאמת לא מגיע עד החלב.

מישהו יודע??
כרמלה_ודן_מיכאל*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 23:52
דף אישי: הדף האישי של כרמלה_ודן_מיכאל*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי כרמלה_ודן_מיכאל* »

לצערי, אני למודת נסיון בסתימת צנוריות בשד. (גיא בן שנה ויונק).
יש לי אזור קבוע, בשד קבוע, שבו הצינוריות ברבע שד מתאבנות, (אפשר ממש ללכת עלייהן עם האצבעות ולהרגיש את צורתן).התחושה היא שהאזור מאובן, קשה, מציק,לא אדום, אבל כואב כאב מציק, אחר מכאב של דלקת(שגם פה אני עתירת נסיון).
עשיתי המון נסיונות...חייבת לסיים אמשיך אחר כך.
תבשיל_קדרה*

סתימת צינורית חלב

כרמלה - את נשמעת עונה ולא שואלת, ובכ"ז -
ניסית לברר מה גורם לסתימות החוזרות?
אם זה במקום קבוע, סביר שזה מקום שמופעל עליו לחץ באופן קבוע (תיק, מנשא, חזיה, תנוחת שינה, תנוחה של היד ....). שווה לנסות לאתר, לעתיד.
סימונה*
הצטרפות: 03 ינואר 2002, 12:45

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי סימונה* »

אני קיבלתי טיפ מאבא שלי (רופא) ומחלקת לכולם. אצלי זה עבד: להרים את השד כדי לתת לחלב לזרום חופשי. גרב בחזיה עושה את זה.
וגם בספר ההנקה יש הסבר על עיסוי נכון.
היו לי כבר די הרבה גודשים למניהם (באסה) ואני בדך כלל מקשרת את זה לשינויים בהרגלי הצריכה (של הינוקת, לא שלי ;-))
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

אחרי סתימה נוספת לפני כמה ימים, אני מנסה להבין למה זה קורה?
אגב, זה חזר אצלי לאותו המקום בדיוק וגם השתחרר באותה הדרך (הגשת הציצ באופן טיפה שונה באמצע הלילה)
מנג_בין*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מנג_בין* »

לפני כמה ימים הופיעה לי נקודה לבנה בפיטמה וגרמה לי כאב די לא נעים... במיוחד בתחילת ההנקה.
נתתי ל"שואבת" (לאחות הגדולה שעדיין יונקת יש יכולות מדהימות !) לינוק רק מהשד עם הנקודה ואכן לאחר יומיים זה נעלם.
הבוקר שוב כאב לי, ולהפתעתי מצאתי את אותה נקודה לבנה!

האם זה מה שנקרא - סתימה של צינורית חלב?
אם כן - מה עושים?

אגב, זה קרה לי (בדיוק באותו שד ובאותו מקום) גם כשהאחות הגדולה היתה תינוקת ובסוף הצלחתי "לפתוח" את זה ע"י לחיצות סביב הנקודה.

תודה.
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

זוהי שלפוחית חלב. אם אין סימנים של חסימת צינורית, כאב וגוש באזור מסוים בשד, אז זה רק מקומי, אבל לעיתים זב באמת חלק מסתימת צינורית.
אפשר לפתוח בעדינות את השלפוחית עם קצה של מחט מחוטאת, ולמרוח מעט משחה כמו דרמקומבין אחרי כל הנקה לכמה ימים, כדי שלא יסגר חזרה. זה לא כואב כלל כי העור מעל השלפוחית הוא עור מת. לא צריך לשטוף את המשחה לפני ההנקה הבאה.
(רק כדי שתדעי על סמך מה אני אומרת את זה - אני רופאה, מנהלת מרפאת הנקה, למרות שאני כאן על תקן אמא, אבל למה לא לעזור, אם אפשר).
מנג_בין*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מנג_בין* »

מה הם הסימנים לחסימת צינורית?
אני אתאר לך את מה שיש לי - הכאב הוא מקומי על הפיטמה ויוצא חלב (מאותה נקודה). כואב לי בעיקר בתחילת ההנקה ואחריה.
האם התיאור שלי תואם יותר לשלפוחית חלב מאשר לחסימה?
ושאלה אחרונה - ממה נוצרת אותה שלפוחית?
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

סתימת צינורית גורמת לכך שאזור מסוים בשד לא מתרוקן, ואז יש גוש ורגישות ברותו אזור. הסתימה לא בהכרח בקצה, כלומר בפטמה, ולכן לרוב אין כאב בפטמה בעת סתימת צינורית.
מה שתיארת בהתחלה נשמה כמו שלפוחית חלב, שלמען האמת אין הסבר טוב מדוע זה קורה. הפתיחה שהצעתי היא בכלל לא משהו מסובך, אך מאחר ומעורבת מחט, לרוב רק רופא יעשה זאת, ורוב הרואפאים לא מכירים את זה, ולא ידעו מה לעשות. יועצת הנקה לא תעשה זאת. יש אמהות שהיו אצלי, ראו מה עשיתי, ואם זה חזר שוב - עשו זאת בעמצן. לעיתים זה יפתח לבד ביניקה, כמו שגם את תארת, וניתן לזרז זאת כ\על ידי קומפרס עם מטלית רטובה חמימה לפני ההנקה לרכך את המקום, שיתפוצץ יותר בקלות. המשחה נועדה למנוע מזה להסגר מחדש. זה לרוב לא קורה לעיתים קרובות.
אבל קחי בחשבון שאני כמובן לא ראיתי במה מדובר, ואולי אני בכלל טועה. יועצת הנקה תדע לאבחן אם זה באמת זה. רופא רגיל לרוב לא יהיה לו מושג מה זה.
מקווה שיעבור במהרה.
אם_פי_3*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לי גם היה כזה, פתחתי אותו (לפי המלצת יועצת הנקה) בעזרת שפשוף עדין (כי כאב נורא) של מגבת, לאחר מקלחת חמה - ואז הוצאת חלב, שנראה קצת אבקתי (כנראה כי הוא התייבש). אפשר גם לשים קלנדולה, במקום דרמהקומבין.
מנג_בין*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מנג_בין* »

הללויה !
השלפוחית השתחררה, הפעם בזכות היניקה של הבן !
אני מקווה שהיא לא תחזור יותר....
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

זה שוב חזר על עצמו, שוב באותו המקום, שוב בלי כאבים- רק התחושה של הסתימה והמראה שלה מעבר לציצ.
אולי הפעם תהיה למישהי איזושהי insight? בבקשה?
מיכל_מ*
הצטרפות: 06 דצמבר 2001, 17:44
דף אישי: הדף האישי של מיכל_מ*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מיכל_מ* »

ורד, לא מזמן הייתה לי סתימה/ דלקת (כן חום, אבל קצר). זה הגיע בסופו של שבוע שבו הייתי מאוד יעילה, והגשתי לילדים ממש חמש ארוחות ביום, הכל תוקתק והיונקת בת השנה וחצי אכן אכלה יותר... בקיצור, היא אכלה יותר, ינקה פחות, וזו הייתה כנראה התוצאה. עכשיו, אם זה היה מגיע ממנה, הלאכול יותר, אני מאמינה (מנחשת, מעלה השערה) שזה לא היה קורה. היה פה מצב של מן עודף מוטיבציה שלי, כנראה עשיתי יותר מדי, התאמצתי יותר מדי, את מבינה? זה היה גם סביב פעולות לכיוון של מעבר דירה, כך שדי בטוח שזה בא ממקום של "עשיית-יתר" (ואגב, כמה שבועות קודם לכן היו לי גם כמה ימי "האכלה מסודרת מדי" ואז שני הילדים התחילו להקיא!).

אגב, האסימון נפל לי אחרי שדיברתי עם אשה חכמה שסיפרה על חברה. אצל החברה הייתה סתימה בצינורית כשהיונקת שלה נכנסה לגן והרגלי האכילה שלה השתנו במהירות. אבל, כמובן, יכול להיות שאצלך זה קשור לעניינים אחרים לגמרי. בכל מקרה, הייתי מופתעת עד כמה זה דיכדך אותי כל העניין (())
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

מה דכדך? שהייתה סתימה, או שהיא התחילה לאכול יותר?
אני לא ממש מצליחה לזהות משהו שונה. היא כן מתחילה לאכול יותר, אבל לא ממש יותר. כלומר, היא עדיין יונקת מלא עם טעימות נוספות (שנה וחודש).
היא יותר בוחרת בין הצדדים עכשיו, עם קצת יותר העדפה דווקא לציצ הנסתם, אבל אני משתדלת לאזן אותה.
אולי משהו שקשור לתנוחת ההנקה? לא ממש ברור לי, כי היא בעצמה כ"כ מגוונת את התנוחות של עצמה...
זה ממש לא ברור לי.
ואני לא הולכת עם חזיות / בגדים לוחצים. אני לא בסטרס וכו'...
|ורד אובדת עצות|
מיכל_מ*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מיכל_מ* »

שהייתה סתימה. האכילה חזרה לאיזון ברגע שחזרתי ל"כרגיל".
מיכל_מ*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מיכל_מ* »

רגע, היא מעדיפה את הציצ הנסתם כל הזמן? גם לפני שהוא נסתם? אולי כדאי לך לתת לה? כלומר כשהיא בוחרת אותו לתת לה, אבל כשלא משנה לה לתת לפי בחירתך. אני לא מומחית, פשוט קראתי שוב את מה שכתבת, וגם ניסיתי לחשוב מה אני עושה וזה בערך מה שאני עושה. שלי עכשיו לפעמים עוברת מאחד לשני כל כמה שניות... (היא גילתה שיש שניים לפני כמה חודשים, אבל בגלל שאני מניקה אותה בלילה כשהיא באותו צד שלי כל הזמן, ולכן אני נשכבת במין אלכסון כדי לתת לה את השני, היא לא כל כך הבינה איך זה הולך, איפה הם בדיוק... לפעמים היא מזיזה אותי ומחפשת אחד בגב...).
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

גם אצלי היא מחפשת על הגב... :-D
אני בהחלט נותנת לה את זה שהיא בוחרת וכשלא משנה לה, או בלילה, מעבירה אותה גם לשני.
מיכל_מ*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מיכל_מ* »

בכל מקרה בהצלחה לך במציאת הפתרון שלך לעניין.
ונזכרתי שהיא חיפשה גם ציצ במותניים 8-)
מיכל_מ*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מיכל_מ* »

ורד, מתאים לך לעדכן?
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

כמובן!
זה נפתח ביום שאחרי, כמו שזה תמיד קורה.
יום יומיים אח"כ התחיל לכאוב לי אותו ציצ בתחושה שיש בו מעין גושים כאלה וילדתי המדהימה פשוט ישבה לי על הציצים במשך יומיים ועזרה לי להעביר את זה ע"י יניקה מרובה תנוחות שונות ומשונות (ממש לא הייתי צריכה לומר לה דבר, היא כאילו ידע לבד מה לעשות. זה מדהים!!!).
אז גם זה עבר.
למה זה קשור? אולי יום עמוס לפני כן, בלי מנוחה? אולי צורך מוגבר שלה שהתנפל לי על הציצים? אני ממש לא יודעת.
מה שטוב זה שאני דיי יודעת איך להעביר את זה. אז אמנם אינני אוהבת לעבוד סימפטומתית, אלא מעדיפה לעקור מן השורש, אבל כרגע זה כל מה שיש בידי... :-/
אבל תודה עלל ההקשבה!
מיכל_מ*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מיכל_מ* »

גם אני הרגשתי שהיא ממש "יודעת מה לעשות"! כלומר היא הייתה המון על הציצ הסתום, ושיתפה פעולה בשמחה עם התנוחות המגוונות. זה באמת מדהים! טוב שהזכרת לי...
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

טוב, זה בהחלט הדף שלי :-D
הגעתי למסקנה שזה קשור לסטרס (ראו בדידות בחינוך ביתי ).
מה שיש לי הפעם (מקווה שזה לקראת הסוף :-P ) זה הכי היסטרי.
אבל מה שרציתי לספר זה שטעמתי את החלב ב-2 הצדדים ובצד הסתום זה........מלוח! מדהים ביותר!
ואומני יונקת ואומרת טעים!
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי תמר_ס* »

אוי, ורד. גם אצלי בכל הפעמים שהיתה סתימה (היו 4 :-() זה היה בגלל לחץ, עומס, עייפות, לא שום דבר אחר.
אף אחד לא חושד בך שזה בגלל שהחזיה לוחצתP-:
גם אצלי החלב נהיה דוחה בצורה פראית והפשפש היה מאושר כי לא זזתי ממנו לדקה. ינק במרץ.
ולגבי הדף שפתחת יש לי מלא מה לומר אבל אין לי זמן (כי בגללך אני עושה עכשיו קינואה ותרד וכלמינידבריםכאלה).
תרגישי טוב.
ורד_לב*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

ואם אין לי חזיה...?
ו- בגללייייייייייייייייייי?
תהיי בריאה |L|
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי רק_טוב* »

בתחילת השבוע הבחנתי בגוש די גדול מעל החזה שלי שהיה מלווה בכאבים לא ברורים בשד, למחרת כבר כל השד מהפטמה ומעלה היה גושי, קשה וכואב וגם הייה נקודה לבנה בפטמה, מקריאה בדף זה הסקתי שזו סתימה של צינורית חלב, פעלתי עפ"י ההמלצות ובאמ תוך יומיים הכל עבר, אבל הפטמה המשיכה לכאוב בהנקה ועכשיו שוב השד כואב, קשה וגבשושי, מה לעשות כדי שתופעות כאלו לא ישנו (לפחות לא באותה תדירות)?, אגב הקטנה שלי בת חודשיים, אני נושאת אותה כל היום במנשארי, ועכשיו רכשתי גם לופי, יכול להיות שהיא לוחצת לי על השד ובכך גורמת לסתימה? אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי. תודה
דקל_נור*
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי דקל_נור* »

לי אם, המנשאים שברשותך (או כל מנשא, בעצם, אם לובשים אותו נכון) לא יגרמו לסתימת צינורית, לדעתי.
אם הפיטמה כואבת והתחושה ה"גושית" הזו חוזרת על עצמה, כדאי שתפני ליועצת הנקה, שתנחה אותך ותראה אולי התינוקת לא תופסת טוב את השד. בדף יועצות הנקה וגם ליגת לה לצ'ה תוכלי למצוא יותר פרטים.
בהצלחה ותרגישי טוב {@
יפעת*
הצטרפות: 28 יוני 2001, 04:05

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי יפעת* »

האם למישהו יש מידע על שימוש בלציטין למניעה של סתימות חוזרות של צינוריות חלב ?
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי נועה_בר* »

לציטין:
מנקה את מערכת הדם, מסייע באיזון כולסטרול ובמניעת טרשת עורקים.
חשוב לעיכול שומנים. עוזר בהרזיה. מכיל ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול, לכן פועל לשיפור הזיכרון והעברת מסרים עצביים. עשיר בחומצות שומן רב בלתי רוויות.
(מתוך חוברת של סולגר).
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ג'ק ניומן מציע כטיפול מונע לסתימה בצינוריות חלב - 1200 מ"ג 4 פעמים ביום.
יפעת*
הצטרפות: 28 יוני 2001, 04:05

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי יפעת* »

המון תודה למשיבים ולעורכים
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי רק_טוב* »

טיפ ל טיפול באלכוהול
להספיג פד או רפידת הנקה בוודקה ולהכניס לתוך שקית (שקית אוכל קטנה) ולקשור. את השקית להניח על המקום הבעייתי למשך 20 דקות- חצי שעה ולאחר מכן למרוח משחת "טראומיל" ולעסות. לחזור על הפעולה כל שעה עד לשיפור. אח"כ אפשר להגדיל את פרקי הזמן בין הטיפולים אך חשוב להמשיך עד שהשד רך לגמרי (הטיפול בהדרכת יועצת הנקה מוסמכת, אני יכולה להעיד שהוא יעיל ומהיר מאוד, אפילו במקרה שכבר התפתח חום).
יוחננ_ית*
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

המון תודה למשיבים ולעורכים
מזל שיש את הדף הזה - נחסכה מאיתנו היסטריה קלה בשבוע שעבר!
חברה מאנגליה סיפרה שכשלה הייתה סתימה בצינורית החלב, היא הלכה למומחה שדיים (אל תשאלו אותי מה זה) והוא שאב לה את החלב עם מחט (לא כאב בכלל).
ג'ני*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2004, 08:23

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ג'ני* »

לפני יומיים הרגשתי גודש ושמתי לב שנוצרה שלפוחית חלב וסתימה בצינורית. עם המון קומפרסים הצינורית נפתחה והגודש ירד אבל השלפוחית (שהיא די גדולה - 3 מ"מ בערך) נשארה. ההנקה בשד זה כואבת מאוד והסבל הוא בלתי נסבל מה עושים :-(
הערסית*
הצטרפות: 30 מאי 2005, 19:56

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי הערסית* »

טיפול באלכוהול
וואלה....
עכשיו אני מבינה למה אמא שלי היתה מורחת לנו ערק על הבטן כשהיה לנו כאב בטן כשהיינו ערסים קטנים.
טישטושית*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2005, 01:55

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי טישטושית* »

הי בנות,
מישהי יודעת אם סתימה בצינורית החלב יכולה להיות קשורה לשאיבה במדלה חשמלית?
הציץ השמאלי שלי היה מאוד מעוניין לדעת... :)
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

אני צריכה עצה. בחודשיים האחרונים היו לי המון חסימות של צינוריות חלב בשני השדיים (בכל שד במקום קבוע). ניפגשתי עם יועצת הנקה ואני יודעת איך להתמודד עם צינורית סתומה אך הבעיה היא שזה כל הזמן חוזר. בשבוע האחרון היו כבר שתי חסימות מכל צד, כלומר כמעט כל הזמן יש שד שכואב מאוד. העניין הוא שגם אין גודש לפני, למרות שהיא יונקת המון, ופתאום אני מרגישה חסימה וכעבור כמה שעות הכאב מתגבר מאוד. אני צריכה עצה איך לטפל בעצמי כדי למנוע חזרה של החסימות.
מה יכול לגרום לחסימות החוזרות?
האם מישהי מכירה טיפול מונע מתאים. מטפל או שיטת טיפול שעזרה לה במצב כזה?
דנדנה*
הצטרפות: 20 מרץ 2006, 22:12

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי דנדנה* »

טיפול בדיקור
רוצה להמליץ על טיפול בדיקור (סיני) לפתיחת סתימות. אני מניקה כבר 10 חודשים והיו לי כמה פעמים סתימות. בן זוגי שלמד רפואה סינית עושה לי טיפול מיוחד למקום וזה פשוט עובד כמו קסם. תוך כמה שעות הסתימה כלא היתה, בד"כ בעזרת ההנקה שאחרי הטיפול. אני כל פעם מודה מחדש על הטיפול המציל הזה.
אמא_של_תמר*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 01:42

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אמא_של_תמר* »

אני כבר שבוע עם נקודה לבנה שכבר התקשתה ואפילו קצת הצהיבה, ניסיתי עיסוי במים חמים, וודקה, ואפילו ביקור אצל כירורג שד שניקה עם מחט ושעתיים אח"כ הנקודה חזרה. הכאב מציק ביותר והכי גרוע...מוציא לי את החשק להניק. מה עוד ניתן לעשות?
פלוני_אלמונית*

סתימת צינורית חלב

ולמרוח מעט משחה כמו דרמקומבין אחרי כל הנקה לכמה ימים,
אפשר גם לשים קלנדולה, במקום דרמהקומבין
אני השתמשתי פעם בדרמקומבין לכמה ימים (בהמלצת ד"ר ליבוביץ') בלי החלק של הפתיחה עם המחט. עבר ממש מהר.
בהצלחה!
אמא_של_תמר*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 01:42

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אמא_של_תמר* »

תודה. אנסה זאת. צריך מרשם רופא עבור דרמקומבין?
טיפ נוסף שקיבלתי מיועצת הנקההוא לשים צמר גפן עם קצת שמן זית על הפיטמה ואחרי חצי שעה לעסות.
ג'וניפר_והמשפחה*
הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ג'וניפר_והמשפחה* »

מוסיפה את הנסיון שלי:
קמתי בבוקר עם גוש כואב בשד. תיארתי לעצמי שמדובר בסתימה, למרות שלא ידעתי הרבה על פתולוגיות שד למיניהן.
ליתר בטחון, לא ברור למה בדיוק חלפה המחשבה בראשי, החלטתי לטעום את החלב שלי. ואויה - הוא מלוח!
מזה כבר נבהלתי והתקשרתי לחברה שהיא מדריכת הנקה, שסיפרה לי שהכל בסדר, חלב מלוח הוא סימפטום מוכר לסתימה רק שרוב הנשים לא טורחות לטעום את החלב שלהן.

את הקטן הנקתי במשך כל אותו היום בפוטבול, והבעל גם נלהב לעזור אבל כיוון שאין לי מושג ירוק ביניקה זה לא היה קל. מצחיק קצת ללמד גבר בן 34 עם זיפים לפתוח פה ולא לשתות כמו מקש (אאוץ'!).
ועם כל כמה שזה לא פמיניסטי, גם הפעם נראה שאם יש סתימה בבית, הגבר יהיה זה שיפתח אותה.
אחרי הנקות לפני ואחרי העבודה (שלו) כבר הורגשה הקלה, ולמחרת קמתי בסדר גמור.
גם_יעל*
הצטרפות: 21 אפריל 2009, 19:58
דף אישי: הדף האישי של גם_יעל*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי גם_יעל* »

כותבת כאן בשביל הבאה בתור:

לפני חודש וקצת פגשתי את הסתימה לראשונה. אורצ'יק היה אז בן 9 חודשים, אני מניקה מאז שהוא נולד והרבה, וזו הפעם הראשונה שהיה לי דבר כזה.
התחלתי להרגיש גודש בלילה, לא הבנתי למה כי הנקתי באותו היום בלי הפסקות גדולות. הלכתי לישון ואמרתי לעצמי שעם הנקות הלילה (המרובות למדי) זה יעבור. באמצע הלילה התעוררתי עם תחושה של אבן ענקית בתוך השד, ישבתי וקראתי בבאופן (בדף הזה ובדף על דלקות בשד), והבנתי על מה מדובר. קראתי גם על שלפוחיות חלב, הסתכלתי על הפיטמה וראיתי שבאמת יש נקודה לבנה ברורה. הלכתי לישון. בבוקר הרמתי טלפון ליועצת הנקה כי למרות כל העצות המעולות שפה, הרגשתי שאני צריכה ייעוץ מקצועי ממוקד. היא נתנה לי הוראות מאוד מדוייקות לגבי מה לעשות (הרבה מהן אכן כתובות כאן), והצלחתי להעביר את הסתימה תוך כמה שעות (עד הצהריים כבר חזרתי לעצמי).
מה שעשיתי היה:
  • לפתוח את הסתימה כמה פעמים בעזרת מחט מחוטאת ולמרוח אחרכך סינטומיצין (לא מפחיד בכלל, לא כואב בכלל, רק צריך לדייק כדי להתעסק רק עם העור ה"מת" של השלפוחית). אחרי שפתחתי את השלפוחית הוצאתי משם חלב וראיתי שבאמת זורם. אחרי כמה זמן אם שוב חזר הכתם הלבן פתחתי שוב עם מחט ושוב הוצאתי חלב.
  • שמתי כרית חימום על השד ואחרכך עיסיתי אותו עיסוי עמוק וחזק עם משחת "טראומיל". ממש חזק, זה כואב אבל עוזר מאוד.
  • ניסיתי להניק "הפוך", עם הסנטר לכיוון הסתימה (אורצ'יק שוכב על הגב ואני רוכנת מעליו הפוכה), אבל זה לא הצליח להרבה זמן ולדעתי זה לא מה שפתח בסופו של דבר. למרות שזו היתה אחת העצות המרכזיות של היועצת שדיברתי איתה.
  • התקשרתי לקבוע תור לדיקור סיני, אבל עד שהמדקרת התקשרה אלי בחזרה כבר הכל עבר.:)
מאז זה חזר עוד פעמיים (אחרי שבועיים בערך, ואז אחרי עוד שבועיים). אני לא כלכך יודעת מה הסיבה. אולי שינויים בהרגלי היניקה של הקטנטן. אולי חזיות חדשות שהתחלתי ללבוש (ובכלל - עד לא מזמן בקושי לבשתי חזיות, יכול להיות שזה יצר לחץ על השד). אולי צמיחת השיניים שלו שגרמה לכמה יניקות אגרסיביות במקצת ונשיכות פה ושם.

בכל מקרה, בפעם השניה שזה חזר זה גם היה עם שלפוחית ועשיתי בדיוק את אותם דברים וזה עבר.

בפעם השלישית זה היה בלי שלפוחית, רק גודש, לא אבן ענקית אבל בהחלט גוש מוצק שלא מוכן לזוז גם לא כשמניקים, וכאב שמורגש רק כשאני מניקה או נוגעת באיזור הגדוש.
לא היתה שלפוחית אז את פרוצדורת המחט לא היה טעם להפעיל, ועל כן התמקדתי בחימום האיזור, עיסויים רבים, מקלחות חמות והפעם באמת הלכתי לדיקור - שלדעתי עזר.
הפעם לקח הרבה זמן להחלמה - אני חושבת שבערך 48 שעות מאז הסימנים הראשונים ועד להחלמה המלאה. אבל עדיין זה לא התפתח לדלקת (לא היה לי חום או אדמומיות) וזה מאוד שימח אותי, כי הפחד הגדול שלי הוא שזה יגיע למצב של דלקת.

מבחינה רגשית - בכל הפעמים, ובעיקר בפעם האחרונה והמתישה, עלו בי שאלות לגבי המשך ההנקה שלי והאם הגוף שלי מנסה לומר לי משהו על האופן שבו אני מנהלת את ההנקה, או על זה שהגיע הזמן להתחיל להפחית קצת הנקות. ברגע שהחלמתי חזרתי להניק כרגיל והמחשבות נשארו בתיאוריה...

מקווה שלא יצא לי לפגוש את התופעה עוד הרבה, וגם לכן לא! ובכל מקרה, אם מישהי תגיע לפה איזה לילה מוטרדת מגודש לא מוסבר, אולי זה יעזור לה...
ליירה_24*
הצטרפות: 28 פברואר 2010, 11:03
דף אישי: הדף האישי של ליירה_24*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי ליירה_24* »

תודה רבה על הדף הזה! אתמול בלילה התעוררתי גם אני עם סתימה כזו, ולמזלי עד עשר בבוקר הצלחתי לפתוח אותה לגמרי, עם העצות שרשומות פה.

מקווה שלא יחזור עוד (פיצי בת שנה כבר).

הכי עזר לי: מסאג' על השד, וממש סחיטה של הפטמה (כמו שמנסים לפוצץ חצ'קון - סליחה על התיאור הציורי והדוחה), עד שהסתימה נפתחה.
פלוני_אלמונית*

סתימת צינורית חלב

היום בלילה גם אני קמתי עם כאב ואבן קשה בחלק התחתון של השד... 3 פעמים במשך הלילה שאבתי .. ניסיתי לתת לתינוקי לינוק למרות שאני לא מניקה אותו בלילה כי הוא נרדם. קמתי בבוקר חיממתי כרית חימום ושתי כמה פעמים קו החזיה ועשיתי הרבה מסז'ים ושוב שאבתי. ( ההנקה לא עזרה) אני רגישה שקצת השתחרר אבל עדיין יש כאבים. בנוסף לזה אחרי שקראתי את כל מה שכתוב פה גיליתי גם אצלי נקודה קטנה לבנה. לא יודעת מה לעשות איתה יותר נכון מפחדת לעשות לבד עם המחט.. חר אלך ליועצת הנקה בטיפת חלב.. מקווה שאשרוד עד אז.
פלוני_אלמונית*

סתימת צינורית חלב

הצלחתי לפתור את בעית הנקודה הלבנה ובעיית הסתימה.. (ללא עזרת האינסטלטור):) בעזרת כרית חימום מסז'ים ושאיבות מרובות... איזה מזל שמצאתי את הדף הזה. ממש הצלת חיים.תודה תודה תודה. הילד בן 3 וחצי חודשים ולא ממש מתלהב מהיניקה (אוכל משולב חלב+ סימילאק) על הציצי הוא נרדם אבל מבקבוק הוא אוכל.. ברגע שהוא יונק גם יש לי כאבים בפיטמה אולי כי הוא יונק בצורה לא נכונה? יש למישהי בעיה כזו? HELP!!!
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אילה_א* »

יועצת הנקה אמיתית לא בטיפת חלב
שתבנה לך תוכנית של לחזור או לעבור להנקה מלאה
ובלי כאב
עולם_חדש_מופלא*
הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי עולם_חדש_מופלא* »

ממליצה לך לפנות בהקדם ליועצת הנקה. את יכולה להיעזר בדף יועצות הנקה ולמצוא מישהי באזורך.
מצטרפת לדברי אילה- עדיף לא מישהי מטיפת חלב.

מעלה השערה סבירה- יכול להיות שהכאבים בהנקה הם בגלל שהקטן רגיל לבקבוק, ולכן תופס את השד לא נכון.
כדאי שיועצת מוסמכת תסתכל על התפיסה ותעזור לך לתקן אם יש צורך.

בהצלחה
(-:
נעמי*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2002, 20:19

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי נעמי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני ממש ממליצה על היועצת של טיפת חלב (יהודית, איזור חיפה). בניגוד ליועצות הנקה פרטיות, שיש להן אינטרס שתבואי אליהן כמה שיותר, כי הן מקבלות כסף פר פגישה, היועצת של טיפת חלב רק רוצה לפתור לך את הבעיה כמה שיותר מהר (אצלי זאת לא היתה סתימה, אלא קשיים של גודש ופצעים בהתחלה, כשהוא רק נולד - עכשיו בן 6 חודשים וההנקה היא כיף גדול לשנינו).
אמא_של_מיכאל*
הצטרפות: 09 דצמבר 2012, 21:18

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אמא_של_מיכאל* »

תודה על כל העצות, אני קמתי היום עם גודש ענק כמו אבן ועם צינורית סתומה, לאחר שקראתי את כל ההמלצות, חיממתי בעזרת כרית חימום את האזור ונתתי לבן שלי בן 3 חודשים לינוק כאשר הסנטר שלו מכוון כלפי הגודש וכך במשך כל היום, לקראת הלילה הצלחתי להתגבר על זה. זה היה סיוט, כל היום התעסקתי רק בזה והעיקר שלבסוף השתחרר. תודה לכל ההמלצות
עדי_דוש*
הצטרפות: 10 פברואר 2010, 14:06
דף אישי: הדף האישי של עדי_דוש*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי עדי_דוש* »

עוד טיפ ששיך ל הנקה בתנוחות שונות, כולל אקרובטיות, קיבלתי אותו מאמי, שבזמנו קיבלה אותו מסבתי התימנייה:
להחזיק את התינוק בתנוחת הנקה רגילה ולהגיש לו את השד השני ! השד אמור להיות מתוח מאד (לא למתוח את הפטמה רק את השד) ואז זה עוזר לשחרור
למאותגרות מבחינת גודל החזה (כמוני) אפשר קצת לקרב את התינוק
הי_אני*
הצטרפות: 18 מרץ 2014, 17:38

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי הי_אני* »

הי אני אובדת עצות ומחפשת אם מישהי יודעת מה לעשות בנדון. יש לי כאבים חזקים בשד ימין כבר 3 שבועות בערך. הם מופיעים לאחר ההנקה ובתחילת המציצה של התינוק. יש גם כאב בפיטמה במיוחד לאחר ההנקה. והכאב בחזה יוצא מהפיטמה במורד השד ובצידו הימני לכיוון הגב הכאב מרגיש כמו נעיצות סכין או/ו כאילו מושכים לי את הצינוריות בחוזקה. אין גודש מורגש ולא אדמומיות גם פניתי לרופא נשים, כירורוג ויועצת וכולם אמרו שאין כלום הכירורוג רמז לי פשוט להפסיק כי הנקה זה כואב...
אני לא רוצה להפסיק כי אחרי שהסתובבתי בפורום הזה כל כך הרבה זה רק נתן לי כח להמשיך ולהלחם לנסות למצוא פתרון ולעת עתה גם לסבול מהכאב (ולפעמים לקחת אופטלגין כשאני לא יכולה לסבול יותר...)
יש לי נקודה לבנה בפיטמה ושיערתי שיש לי שלפוחית חלב אז ניסיתי פעמיים לפתוח עם סיכה את השלפוחית. הנקודה ממשיכה להופיע אך נעלמת מדי פעם. אך באזור שלה יש לי תמיד גבשושית קטנה. אני מנסה לעשות מקלחות חמות עם מסאג' של האזור וסחיטה - אני לא מצליחה לסחוט הרבה וגם לא לעשות הרבה מקלחות ביום כמו שהמליצה היועצת הנקה (כי יש לי תינוק בבית:). אז אני מנסה כל הנקה שנייה (כשאני מתחילה מהשד הכואב) לחמם עם בקבוק מים חמים את השד הכואב לתת לתינוק לינוק ואח"כ לשאוב עם משאבה. יש הקלה אבל עדיין יש כאב. אני לא בטוחה לגבי המשאבת חלב כי אולי אני סתם מייצרת עוד יותר חלב שאני שואבת סתם - אני לא רוצה ליצור גודש.
האם למישהי יש רעיון מה אני יכולה לעשות בנדון?
האם יכול להיות שעשיתי נזק עם הסיכה למרות שחיטאתי אותה (פעם אחת עם אש פעם אחת עם אלכוהול)?
אני לא רוצה להישבר, ואני רוצה להמשיך להניק בהנאה ובלי כאב...
פלוני_אלמונית*

סתימת צינורית חלב

אני חיטאתי עם אלכוהול את הסיכה ואחרי זה מרחתי משחה לפטמות. אחרי פעם פעמיים זה עבר לגמרי.
את רואה מן חלב קרוש דק (נראה קצת כמו שערה)? אני לא יודעת אם זו צינורית סתומה לכן לא הייתי ממשיכה עם הדקירות עד שמבררת.
לי עזרה באבחנה יועצת של לה לצ'ה, טלפונית.
בהצלחה!
רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי רק_מה* »

איך טיפלתי:
היה לי מקרה חוזר (שבוע אחרי) של סתימה.
בראשון פשוט הנקתי וסחטתי במקלחת והתעניתי יממה.
פעם שניה לא הצלחתי ללחוץ החוצה (כאב) וההנקה כאבה כמו לא יודעת מה.
הקפדתי להמשיך להניק, ניסיתי כרית חימום..מה ששחרר בסוף הוא מקלחת חמה תוך יניקה עצמית קלה (עם הקפדה על יניקה, קרי: לסת תחתונה זזה).
ומה שהבנתי מהמקרה החוזר: הנקה בשכיבה משום מה לא עובדת לנו כרגע :-( באתי לחלוק מה כן עובד: הנקה אינסטינקטיבית (אני שעונה על הגב והיא תופסת לבד) מפעילה מינימום לחץ ולכן כרגע אני מקפידה עליה. בהצלחה לכולן
פלוני_אלמונית*

סתימת צינורית חלב

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כמה דברים:
פניתי לרופא נשים, כירורוג ויועצת וכולם אמרו שאין כלום
בואי נדייק: כולם אמרו שאין לך שום דבר שהם מצליחים לאבחן.
זה לא אומר שהכל אצלך בסדר, שאת מדמיינת, סתם מתלוננת או ש"הנקה זה כואב" (באמת? הנקה כואבת באופן נורמלי? פחחחח על הכירורג הזה |N|), אלא שהבעיה שאת סובלת ממנה מספיק בלתי-נפוצה ו/או מבלבלת בסימפטומים ששלושה אנשי מקצוע לא הצליחו להבין מה זה.
קורה. לא להתרגש, זה קורה. אני כותבת את זה כדי שלא תתבאסי מהתגובה של הרופאים. אני שומעת מקרים כאלה מדי פעם, של נשים שהיה להן "משהו" (בכל מיני תחומים, לא רק בהקשר של הנקה), והן היו צריכות לעבור כמה וכמה אנשי מקצוע עד שמצאו מישהו שהיה יכול לאבחן, ופתאום הכל נראה הרבה יותר פשוט.
נקודה למחשבה.
<אופציה: אם בא לך לנסות עוד הפניה אחת, ולהבין מה לכל הרוחות הדבר הזה שאת סובלת ממנו, שווה לשקול ללכת לרופאה שהיא גם יועצת הנקה, למשל ד"ר ליבוביץ באודים או ד"ר דינה צימרמן בירושלים>

אני רוצה להמשיך להניק בהנאה ובלי כאב
צודקת לגמרי!!!! אני אתך |Y||Y|

אני מנסה לעשות מקלחות חמות עם מסאג' של האזור וסחיטה - אני לא מצליחה לסחוט הרבה וגם לא לעשות הרבה מקלחות ביום כמו שהמליצה היועצת הנקה
אם כך, אני הייתי מנסה לעשות מסאז' עדין ומתמשך של האזור עם שמן זית (אפשר כל שמן למסאז', אבל זית הכי זמין). מה זאת אומרת עדין ומתמשך? עדין זה עדין, כזה שלא מתקרב בכלל לסף הכאב, ומתמשך זה כזה שאת ממסג'ת כמה תנועות כל פעם שמתאפשר לך, תוך כדי תנועה, תוך כדי שאת עושה דברים אחרים. בערך כמו גירוד באף. הרי את לא עוצרת כדי לגרד, נכון? ;-)
אם את שמה קצת שמן זית בעיסוי הראשון, משהו מנו נשאר שם ואת יכולה למסז' את עצמך דקה-שתיים כל פעם שיש לך יד חופשית, והאזור עדיין יהיה משומן ורך למגע.

פעם שניה לא הצלחתי ללחוץ החוצה (כאב)
שגיאה נפוצה :-( מסאז' לצורך פתיחת סתימה אמור להיות עדין מאוד ולא כואב. המטרה היא לא ללחוץ את הסתימה החוצה בכוח, אלא להניע את הרקמות ולעודד זרימה טובה יותר בכל האזור.

<תמרוש רוש ממחשב אחר>
אמא_ליונק_בן_שנה_ושמונה*
הצטרפות: 27 יוני 2014, 10:17

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אמא_ליונק_בן_שנה_ושמונה* »

תודה רבה לכולכן יש לי לדעתי צינורית סתומה באותו שד שכבר היה לי בו דלקת ניסיתי עם מחט ולא הלך שאבתי ידנית ולא הלך דולי בן שנה ושמונה יונק משם וזה לא מוצא ממש רואים נקודה צהובה
אנסה עצות נוספות תודה רבה שבת שלום
צעד_על_שביל_חצץ*
הצטרפות: 10 מאי 2014, 23:11
דף אישי: הדף האישי של צעד_על_שביל_חצץ*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי צעד_על_שביל_חצץ* »

אני הייתי מוסיפה לעניין הזה טבילת השד בכלי עם מים חמימים, עיסוי ומקלחת חמה ונעימה תוך כדי עיסוי.
דנד_י*
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי דנד_י* »

הנקודה הלבנה היא כמו מכסה של הצינורית
צריך להרים את המכסה הזה בעדינות וכשהוא פתוח להניק
צריך לחזור על הפעולה כמה פעמים עד שהחלב מתחיל לזרום
אחרי ההנקה למרוח שם לנולין
לא לנתק/לחתוך את המכסה, פשוט להרים.
מקווה שתצליחי.

אגב - זה קורה הרבה פעמים בגלל תנוחה לא טובה, אז את צריכה לתקן את התנוחה - דרך סרטונים/יועצת, כי אחרת זה עלול לחזור על עצמו גם אחרי הטיפול.
איזה_צחוקים*
הצטרפות: 28 יוני 2014, 22:32

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי איזה_צחוקים* »

היום אמרתי לבעלי שנראה לי שיש לי סתימה בצינורית חלב הוא ענה לי מה?? יש לך צינורות בציצי ?? אז מה חשבת?! שאלתי אותו והוא ענה לא יודע שזה כמו שקית שוקו כזאת מלאה בחלב ... שתבינו אני מניקה ילד שלישי ברצף ובעלי מעודד הנקה ומעורב בהנקה ממש . קטעים שהוא חשב ככה..ואני עד היום התרברתי שהוא ממש יועצת הנקה...
פלוני_אלמונית*

סתימת צינורית חלב

אני מניקה כבר שישה שבועות. בימים האחרונים שמתי לב שיוצא לי נקודות קטנות של חלב בעטרה עצמה ולא רק בפטמה שזהו המקום הטבעי ליציאת חלב, האם זה תקין? (מציינת שאני עם סיליקון אולי יש קשר?)
לא_יועצת_הנקה*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2014, 02:02

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי לא_יועצת_הנקה* »

לא כואב- תקין
לא_יועצת_הנקה*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2014, 02:02

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי לא_יועצת_הנקה* »

לא כואב- תקין
רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי רק_מה* »

תקין.
מציעה לך להוריד בהדרגה את הסיליקון. עלול להפחית את ייצור החלב, בלי שתרגישי :-(

איך? בסופי הנקה לתת לתינוק להשתעשע עם יניקה מהפטמה עצמה
(כשהוא לא טרוד ברעב היסטרי, כשהשד לא מלא מדי, כשכולם רגועים).
לנסות שהפטמה תדגדג לו את הקצה העליון של החיך (לכוון לאף כביכול)
או לתת לו לתפוס לבד
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי גוונים* »

טוב, הבעיות בהנקה הובילו כנראה לסתימה כלשהי. אזור קשה וכואב, אין שלפוחית.
קראתי עכשיו את כל הדף ויש לי כמה שאלות:
הבנתי שצריך לגוון בתנוחות, העניין הוא שכרגע לא נפתר עדיין משבר ההנקה (המתמשך כבר:-( כתבתי עליו בדף השאלות של האימהות הטריות..) כך שרוב הפעמים קשה לשכנע אותה לינוק וכשהיא מסכימה לינוק סוף סוף אני בערך לא נושמת ולא זזה כדי שלא תפסיק, אז להתחיל עכשיו עם כל מיני אקרובטיקות נראה לי שפשוט לא יעבוד, מחפשת איזשהן תנוחות עדינות יותר שיוכלו לעזור, בתור התחלה. אבל בכלל אשמח לשמוע על כל מיני רעיונות לתנוחות, אולי משהו יעבוד.
דבר נוסף, קראתי כאן שאפשר לטבול משהו בוודקה ולהניח על המקום הכואב, אפשר גם סוגים אחרים של אלכוהול או שיש חשיבות מיוחדת לוודקה?
ולא הבנתי אם כדאי לשאוב או לא ואם כן מתי וכמה. אני מנסה לתת לה לינוק עכשיו מהצד הזה הרבה (הבעיה היא שהוא הצד הפחות מועדף עליה ובגלל בעית ההנקה, כנראה שהוא נזנח קצת למרות שאני ממש מנסה להקפיד כל הזמן להעביר אותה אליו) אבל בלילה היא פותחת פערים של כמה שעות, לשאוב בין לבין? לשאוב בין הנקות? מיד אחרי? אין לי שום ניסיון בשאיבות... ואם אני שואבת זה לא אומר שייצור החלב רק ייגבר? וזה משהו שממש לא הייתי רוצה שיקרה כרגע...
אוף, אין לי כבר כוחות להתעסקות האינסופית הזו עם ההנקה...:-(
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

גוונים,
יש כל מיני דרכים לשחרר סתימות בצינוריות חלב, וכל אחת פחות או יותר מוצאת מה עובד הכי טוב לגביה. אז אין כאן עניין של צריך ולא צריך, אלא של לבחור ממגוון הפטנטים את זה שהכי יעיל למצב שלך.
אז למשל תנוחות: אם את לא יכולה להניק בתנוחה אחרת ממה שאת מיניקה כרגע, תשכחי מזה ותעברי הלאה, לטיפ הבא. לא רלוונטי, לא ישים.
הנקה תכופה: יופי שאת מנסה :-) תמשיכי כך, בסבלנות ובעדינות.
שאיבה: שוב, יש נשים ששאיבה זה ה-דבר שעוזר להם, ויש נשים ששאיבה מצליחה רק להצחיק את הסתימה (לי היתה פעם סתימה ממש ענקית מהזן השני. ניסיתי לשאוב וזה היה פשוט מגוחך כמה שזה לא הזיז כלום. לא יצאה לי אפילו טיפה אחת, ובדרך כלל אני יודעת לשאוב...). אז את יכולה לנסות לשאוב, לדעתי לא ממש משנה התזמון, אבל הגיוני שתשאבי, למשל, בין הנקות אם נפתח פער זמן גדול, או אם היא לא ינקה מהצד הזה. א-ב-ל, אם את רואה שלא יוצא הרבה (מה שצפוי בשאיבות ראשונות, כי גם שאיבה זו מיומנות נלמדת), או שלא יוצא כלום, תעזבי את זה ותעברי לטיפ הבא.

והטיפ שלי: עיסוי, עיסוי, עיסוי. נראה לי הדבר הכי יעיל למצבך. העיסוי צריך להיות עדין, רך ונעים: המטרה היא לא לדחוף את החלב בכוח החוצה, אלא לעזור לנוזלים לנוע בתוך השד ולמצוא בעצמם לאיפה להתנקז. אז כל הנעה של האזור, כל עוד היא רכה ולא כואבת, היא חיובית. תנועה מעגלית עובדת טוב בדרך כלל, וקל להמשיך אתה ברצף לאורך זמן. את יכולה להשתמש בקצת שמן שמתאים למסז' (למשל שמן זית) כדי שתוכלי למסז' לאורך זמן בלי שזה ישפשף או יגרה את העור, ולהקדיש לזה נניח 15-30 שניות (או יותר) כל פעם שאת נזכרת, למשל כל רבע שעה או חצי שעה או שעה. ככה, להרביץ כמה עיגולים על המקום ומסביבו, תוך כדי שאת עושה דברים אחרים. וכל המרבה הרי זה משובח.

אוף, אין לי כבר כוחות להתעסקות האינסופית הזו עם ההנקה..
יהיה בסדר (())(())(())(())(())(())(())(())
גוונים*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי גוונים* »

תמרוש, כל כך תודה על הדברים שכתבת ואפילו יותר מהדברים עצמם, תודה על הטון המרגיע, הסבלני. הענייני. הפרקטי. ממש עשה לי טוב לקרוא אותך, גם אם את המידע ברובו ידעתי (קראתי את כל הדף, כולל דברים דומים שאת כתבת פעם).
עד כדי כך שחזרתי היום, שוב עם סתימה (באותו מקום) כדי לקרוא שוב, ושוב להירגע (ולהתחזק באמונה שזה באמת יעבור, תכף, אוטוטו ולא שלנצח אני אחיה עכשיו עם הכאב והאי נוחות האלה).
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי אורי* »

גם לי היתה סתימה לא מזמן מה שהרגיש כמו גוש כואב בשד. שאבתי (ויצא הרבה) והנקתי הרבה מהצד הזה,ועדיין הרגיש אבן.
בסוף עשיתי עיסוי (עם משחת רסקיו) די הרבה בערב אחד,למחרת זה עבר.
גוונים*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי גוונים* »

משחת רסקיו זה רעיון טוב.
לי כבר פעמיים עזר טיפול משולב של עיסוי, חימום (בקבוק חם) והנקה בפוזת הפוטבול.
כששאבתי לא יצא כלום!!
מה שמבאס זה שזה קרה פעמיים בדיוק באותו מקום ועכשיו נראה לי שזה נהיה רגיש ויקרה שם שוב...
שמנדובה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2014, 18:24

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי שמנדובה* »

גוונים, יש משפט באנגלית שמסכם יפה את הטיפול בסתימה בשד:
Heat, rest, empty the breast.

תנוחות וכל זה - עזבי, לא חובה. במקום זה, עסי את האיזור הסתום/גדוש והפעילי עליו לחץ בזמן הנקה או שאיבה או במקלחת חמה, בתנועות סחיטה. החימום עוזר מאוד לפתוח ולהרחיב צינוריות.
תמרוש_רוש

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

עסי את האיזור הסתום/גדוש והפעילי עליו לחץ
רוצה לסייג - להיזהר עם הלחץ! זה עלול רק לפגוע.
לא ללחוץ מעבר להרגשת אי נוחות.
עדיף עיסוי עדין שמזיז ומניע את הרקמות, לא לוחץ עליהן.
פלוני_אלמונית*

סתימת צינורית חלב

מעתיקה עצות שקיבלתי לפני כמה זמן כשקרה לי וכתבתי בדף של שאלות לאימהות מנוסות וגו'

קרה לי לפני שבועיים וקיבלתי עצות מאד טובות מיועצת הנקה של ללל בירושלים. הנה:
לקרב משהו רוטט למקום (היא הציעה טלפון אני חשבתי על משהו אחר (-;, לעשות לחילופין קומפרס חם וקר כדי לגרום לתנועה באזור, לעשות מסאז' בין המקום הגדוש לבין הפטמה ולא על הגודש עצמו ולהקפיד לא להכאיב, למרוח משחת טראומיל שכן לפעמים יש פשוט מכה באזור והיא שגורמת לגודש (יכול להיות מתיק או מנשא או תנועה לא נכונה), לעמוד על ארבע כך שכוח המשיכה ישפיע על ההצטברות לכיוון מטה, וכמובן לנוח הרבה ולשתות.
והכי חשוב, לדעת שזה יכול לקחת כמה ימים עד שייפתר לגמרי והדבר הכי טוב שאפשר לעשות בינתיים הוא להמשיך להניק, זו הפעולה הטבעית לאזור והגוף יודע לרפא את עצמו.
גוונים*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי גוונים* »

חוזרת עם תופעה מבאסת.
מאז הסתימה הראשונה (שהשתחררה אחרי כמה שעות בעקבות הרבה מהעצות כאן בדף שישמתי) יש לי כמעט כל יום סתימה נוספת!
היה עוד פעם או פעמיים באותו מקום (בחלק העליון של הציצי) וגם במקום שונה (בצד, היה כואב ברמות היסטריות) ועכשיו שוב במקום שונה (בצד התחתון...) עד כה זה נפתח אחרי כמה שעות של בקבוק חם ועיסויים ואז יניקה מאסיבית שלה בתנוחת הפוטבול. אבל הפעם, כבר יותר מ-15 שעות, חיממתי עם בקבוק חם, מנסה גם עיסויים למרות שמתקשה כבר לעשות שם משהו שלא יכאב, הכל שם כבר נורא רגגיש והיא ינקה כבר כמה וכמה פעמים בתנוחה רגילה, במאונך ובפוטבול וזה עדיין לא השתחרר! מניחה שמשהו יקרה וזה ישתחרר בקרוב (מקווה, זה ממש מפריע לי כבר לתפקד..) אבל מוטרדת יותר מהחזרה של זה שוב ושוב בכזה רצף.
מה יכולה להיות הסיבה?
מה אפשר לעשות כדי למנוע?
שום דבר לא השתנה באופן שהיא יונקת, להפך בימים האחרונים היא יונקת (סוף סוף, אחרי התקופה המשברית) טוב והרבה.
הדבר היחיד זה שאני קצת חולה (מצוננת/גרון לא יותר מזה) כבר כמה ימים. וגם היא כנראה עברה איזה צינון קטן לפני יומיים ועכשיו נראה לי שהיא כבר אחרי.
אוף. מתיש אותי. כואב לי. מוריד לי את המצב רוח (לא יודעת אפילו למה...) וגורם לי לחשוב שמעכשיו זה ישאר ככה כל עוד אני מניקה, כאב תמידי בציצי... (כן, אני יודעת שהדברים דינמיים ומשתנים כל הזמן, אבל עכשיו עם הרצף הזה, נראה כאילו משהו נדפק בציצי הזה)
דנד_י*
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי דנד_י* »

הי גוונים,
מבאס שהסתימות חוזרות
בטח כבר חשבת על זה בעצמך אבל... אולי משהו בתנוחה לא מושלם? או שאולי משהו אחר גורם ללחץ - חזייה לא נוחה משהו בסגנון?
אולי בגלל שהייתה חולה הנקת בתנוחה אחרת או בפחות הקפדה על התנוחה?
(יורה באפלה, מנסה לעזור)
תמרוש_רוש

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

יש כמה דברים שעשויים לגרום לסתימות חוזרות: לחץ על האזור על ידי בגדים, חגורת בטיחות, רצועה של תיק צד...
פתרון? לזהות את הגורם - אם קיים - ולהעיף אותו.
לפעמים אין גורם כזה ברור. במקרה כזה, יש אפשרות לטיפול באולטרסאונד. אין לי מושג איך ואם יש בישראל, אבל כאן למטה הרבה פיזיותרפיסטיות שמתמחות בבריאות האשה (קרי, רצפת אגן בעיקר) גם עושות טיפולים באולטרסאונד. שמעתי מכמה נשים שזה יכול מאוד להועיל לסתימות חוזרות.
((-))
גוונים*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי גוונים* »

דנדי ותמרוש, רק עכשיו ראיתי שעניתן, תודה!
אז מה שקרה אז, איך שקמתי מהמחשב הלכתי להניק את פיצקית, היא ינקה הרבה ושחררה לי את הסתימה ההיא, זו היתה הקלה רצינית.
מאז לא היו סתימות, כבר שלושה ימים, וחשבתי שכבר עברתי את המה שזה לא היה.
אבל עכשיו אני מרגישה שוב:-(
מנסה להבין מה היה היום שונה מאתמול ושלשום ולא מצליחה לחשוב על כלום.
אני לא הולכת עם בגדים לוחצים, ממעטת ללבוש חזיות... עכשיו תוך כדי שאני כותבת אני חושבת על זה שבמנשא היא לפעמים לוחצת לי על החזה ובאמת יש לה נטיה להשען יותר על צד ימין...
יכול להיות שזה הגורם??? היום באמת נשאתי אותה קצת יותר מהרגיל ובאיזשהו שלב משהו התרופף ואיכשהו היא היתה בפוזה לא רגילה, אולי זה לחץ??
וואו, איזה שינוי קונספציה, אני כל הזמן מנסה למצוא סיבות שקשורות ליניקה עצמה, כמות, אחיזה וכד' ופתאום לחשוב על הכיוון הזה...
השאלה אם יש משהו שאפשר לעשות...
ועוד שאלה, בצד שאני מרגישה בשעתיים שלוש האחרונות את הסתימה, פתאום גם התחיל לדלוף... אני לא מרגישה גודש יוצא דופן, רק באזור הסתום, והיא ינקה לא מאד מזמן, יש קשר בין דליפה שכזו לסתימה?
גוונים*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי גוונים* »

וגם אולי לא שתיתי מספיק היום.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

סתימת צינורית חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני כל הזמן מנסה למצוא סיבות שקשורות ליניקה עצמה
בגיל כזה? כמעט לעולם לא.

תראי כאן: http://www.lllisrael.org.il/recurring-p ... infection/

אחת האפשרויות: יכול להיות שאת אוכלת כמויות גדולות מאוד של אגוזים או טחינה וכדומה?
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”