היי סאלי, ראיתי שאת אוהבת קרקרים אבל מתקשה להכין אותם.
אני אומנם בי-ם ולא בחיפה, אבל הכנת קרקרים יכולה להיות ממש פשוטה,
כתודה על המדריך ששלחת לי לפני שלושה ימים (בו עדין לא הספקתי לעיין)
מצרפת מדריך פשוט להכנת קרקרים "נאים" יותר ופחות בתנאי בית ללא מייבש
אני משרה במים זרעי פשתן זהוב/חום בשלמותו למספר שעות - הפשתן יפריש למים חומרים שיצרו מרקם "חלבוני", לרוב אני משתמשת ביחס של אחד לאחד בין המים והפשתן.
טוחנת בבלנדר עלים ירוקים/עגבניות/שום/בצל בתוספת מעט נוזלים לפי החשק והטעם (כמובן שגם תערובות עובדות מצוין)
מערבבת את שתי התערובות יחד ביחס של 3 ל 1 (בערך) לטובת הפשתן. טועמת ומוסיפה תבלינים/זרעים לפי החשק, במידה ומרגיש לך נוזלי מידי אפשר להוסיף גם פשתן טחון/לא מושרה לתערובת, הוא יספוג מהנוזלים.
פורסת את הבלילה על נייר אפיה בתבנית, יותר דק יותר טוב - הזרעים לא צריכים להיות צפופים.
ואז לקרקרים נאים - שימי את התבנית בשמש ישירה למספר שעות (בירושלים בימי הקיץ 8 - 14 מספיק), אם אין שמש חזקה יתכן והתהליך יקח מספר ימים, ואז מומלץ להכניס את התבנית הביתה בערב כדי שלא תתפוס לחות שתשנה את הטעם, ואולי לסיים את היבוש בטוסטר/תנור עם דלת פתוחה חלקית בחום הכי נמוך שיש, זה יכול לקחת מספר שעות. כשהשכבה העליונה של הקרקרים התקשתה אפשר להפוך אותם ולייבש את צידם השני באותה הצורה. הטוסטר עם הדלת הפתוחה מחליף את מיבש המזון.
או הגירסה הלא נאה, שמבחינת טעם נשארת זהה -
בטוסטר אובן ל- 10-25 דקות מכל צד על 160 מעלות עובד לי יופי. בודקים שהנוזל מתאדה והשכבה העליונה מתקשה מעט לפני שהופכים, גם אם זה יקח קצת יותר.
מבחינת טעמים תשחקי ותטבלי לפי טעמך האישי, בתכלס זה 5 דקות עבודה במצטבר, ועוד זמן מסוים להמתנה.
בהצלחה ובתאבון
אלה