נשיאת תינוקות מגיל אפס

אנונימי

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אנונימי »

אלו תנוחות ואלו מנשאים מתאימים ל נשיאת תינוקות מגיל אפס?
  1. תנוחת ערסול
נחשבת לתנוחה הטובה ביותר לתינוקות בחודשים הראשונים, ומאפשרת גם הנקה במנשא (המתקדמות יכולות להניק גם בהליכה).
ניתן לערסל תינוקות החל מרגע הלידה ב-מנשא צד, מנשא בד ארוך או מנשא לופי.
  1. תנוחת בטן לבטן (עם רגלי צפרדע)
זוהי תנוחה אנכית, בה התינוק נשען על בטנו של הנושא ורגליו פשוקות ומחבקות את גוף הנושא. חשוב להקפיד שהתינוק יהיה צמוד ומהודק לגוף הנושא ושהרגליים יהיו תמיד בתוך המנשא ולא ישתלשלו החוצה, כדי שלא יהיה שום עומס על עמוד השדרה והאגן שלו.
ניתן לשאת תינוקות בתנוחה זו ב-מנשא מסורתי, בתנוחת שק ב-מנשא בד ארוך או מנשא לופי, או במנשא מערבי כמו מנשא wilkinet, מנשא בייבי טרקר או מנשא first journey (במנשאים מערביים הרגליים משתלשלות החוצה, ויש לוודא שהמנשא בנוי כך שמשקלן לא מעמיס על אגן התינוק).
  1. תנוחת גב לבטן
תנוחה זו איננה מומלצת לתינוקות שעדיין אינן יושבים משום שהיא דורשת החזקה מינימלית של הראש ועלולה להעמיס על עמוד השדרה (יש הגורסים כי גם מבחינה רגשית, תינוקות רכים צריכים לפנות עם הפנים לאמם ולא כלפי חוץ). ברם יש תינוקות אשר כבר בגיל שבועות ספורים מוכנים להכנס למנשא רק כאשר הם יכולים להתבונן החוצה.
כדי למנוע עומס על עמוד השדרה של התינוק התנוחה הטובה ביותר עם הפנים החוצה היא כאשר רגלי התינוק מקופלות בתנוחת לוטוס, גבו נשען לאחור וכל גופו צמוד לגוף הנושא כך שכל משקל התינוק מועמס על הנושא. ניתן לשאת תינוקות בתנוחה זו בכמה סוגים של מנשא צד (לא בפאוצ'ים) (אם כי רצוי לתמוך בתינוק בזרוע אחת כל הזמן), ב מנשא מסורתי עם ארבע רצועות, או ב מנשא בד ארוך או מנשא לופי כאשר אגן התינוק מונח על האיקס אך רגליו מקופלות ומוחזקות ע"י הרצועה האופקית. תנוחה זו טובה במיוחד לתינוקות הסובלים מגזים.
ניתן לשאת את התינוק עם הפנים החוצה גם בסוגים מסוימים של מנשא מערבי כמו מנשא wilkinet, מנשא בייבי טרקר או מנשא first journey (במנשאים מערביים הרגליים משתלשלות החוצה, ויש לוודא שהמנשא בנוי כך שמשקלן לא מעמיס על אגן התינוק).

1. נשיאה על הגב
גם תנוחה זו אינה מומלצת לתינוקות שעדיין אינם מחזיקים את הראש, אם כי יש הנושאים תינוקות בני שבועות ספורים בלבד ב מנשא מסורתי עם ארבע רצועות או מנשא קובבה.

למידע נוסף ודיונים על סוגי מנשאים ראו מדור מנשאים.

תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי תמר* »

אני מחפשת מנשא שמתאים לתינוק מגיל 0 , מה מומלץ חוץ מתינוכיס?
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אביב_חדש* »

כל המנשאים הצידיים (חיבוקית over the shoulder ו sling ezee) טובים מגיל 0.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי בשמת_א* »

מהלידה (הוא בן ארבעה שבועות וקצת) אני משתמשת במנשא המאיה החדש שלי (תודה ליאת סקיפי) ומאוד מרוצה.
גם הוא מרוצה!
כרמל*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2003, 21:09

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי כרמל* »

טוב, אני די התבלבלתי... ענבר בן חודש ואני מאוד רוצא לנשוא אותו מרבית היום אבל קשה לי לבצע עבודות בית כשהוא לפני (מקדימה בבטן) הייתי מאוד רוצה המלצה על מנשא הניתן לנשיאת תינוק בן חודש על הגב בביטחה. תודה כרמל
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גם בפאוץ' של Maya Wrap אפשר לשאת על הגב, אבל רק עד גיל של חודשים ספורים, ואחרי זה שוב, מעל גיל שנה בערך: http://www.mayawrap.com/bpch/pouchnbb.shtml
בשמת_א*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי בשמת_א* »

הווילקינט מתאים מלידה. הוא עוטף יפה את התינוק.

אם כי, האמת, שנשיאה על הגב בכלל עדיפה רק אחרי שהתינוק כבר מחזיק את הראש, בערך בגיל חודשיים.

נשים בתרבויות "פרימיטיביות" לא לקחו תינוקות בני שבועות ספורים על הגב, כי גם האמא לא "יצאה לעבודות" בשבועות הראשונים אחרי הלידה.
ששה-שמונה השבועות הראשונים הם זמן לאמא לנוח לנוח לנוח להחלים להחלים להחלים מהלידה, לא לאמץ את הגב ואת האגן בשום אופן, לא לשאת תינוקות, להיות מוקפת באנשים (נשים) שעוזרים עם התינוק ועם הילדים הגדולים יותר.

בערך בגיל שהתינוק כבר מחזיק את הראש האמא גם מתחילה לחזור לחיים, ואז היא קושרת אותו עליה ויאללה לחיים.
עירית*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי עירית* »

שלום לכולן. נעים להכיר. זהו ביקורי הראשון כאן.
יש לי שאלה לכל המנוסות-במנשאים:
אני עומדת ללדת בעוד חודש והשבוע כבר קניתי לה ולי את הפריט הכי חשוב: המנשא ("מאיה" של הורות טבעית - כמו תינוכיס), כי אני רוצה להשתמש בו ממש מההתחלה.
שאלתי היא - ממתי כדאי, או יותר נכון אפשר להתחיל. באינטואיציה שלי - אפשר מההתחלה.
התכנון שלי הוא לקחת את המנשא בתיק לבית החולים ולהשתמש בו כבר שם.
האם באמת מומלץ להתחיל ממש ביום- יומיים הראשונים? מה אתן אומרות?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

ביום-יומיים הראשונים בקושי הלכתי בעצמי, אז התינוקת פשוט היתה על הידיים שלי, בישיבה.
לא ראיתי צורך להשתמש במנשא, בין השאר במובן זה שלא הייתי זקוקה לידיים שלי לשום דבר אחר - זה לא שניסיתי לבשל אתה מיד כשגמרתי ללדת.
לדעתי - קחי את המנשא לבית החולים ("האוטו סוחב"), אבל אל תקחי את ההתנסות במנשא כמשימה חשובה. השתמשי בו כשתרגישי שאת זקוקה לו.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי הילה* »

אנחנו לקחנו את המנשא לבית חולים ואסרו עלינו להסתובב איתו שם מטעמי ביטוח. בכל זאת הלכתי איתה שם קצת במנשא (ילדה שניה). אני דווקא כן חושבת שטוב ללכת עם המנשא ולהתרגל להניק במינשא מההתחלה, אם כי לא קריטי לעשות את זה דווקא בבית חולים. יש הרבה דברים שנוח לעשות עם המינשא חוץ מלבשל. לאכול ארוחת בוקר למשל. כמו כל דבר, כשמתרגלים איליו מהתחלה אח"כ הוא בה יותר בקלות. לאמא יותר קל לסחוב (השרירים מתרגלים בהדרגה לשניים וחצי קילו ולא ישר צריך לסחוב חמש קילו) והתינוקת מתרגלת שלינוק בתוך המנשא זה טיבעי. ( :-) )
אמא_אינקובטור*
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

לתינוקות קטנטנים כדאי לרפד את מנשא OTSBH בשמיכה מקופלת.
אני ניסיתי את אותו מנשא עם בתי הבכורה כשהיתה פיצפונת וממש לא הסתדרתי איתו. גיליתי את האור עם התינוכיס.
עם הילדה השניה ניסיתי את המנשא כשכבר החזיקה את עצמה וזה היה נסיון הרבה יותר מוצלח.
אביב_חדש*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אביב_חדש* »

היום ניסיתי לעזור לאמא עם תינוק בן 3 שבועות לשים את התינוק בקובבה. אני, שמחשיבה את עצמי מנוסה במנשא הזה, הרגשתי מאוד לא בטוחה איתו עם תינוק כל כך קטן. הוא עוד כל כך מקופל ועוברי, שזה פשוט עוד לא הזמן.
אני שמחה שהיא קיבלה אותו מתנה ויש לה מנשא מ-ה-מ-ם בבדיו וצבעיו, אבל היא כנראה צריכה לחכות עוד קצת... עד אז, OTSBH יעשה עבודתו נאמנה...
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי בת_ההרים* »

קובבה הוא לא רק מגיל 3-4 חודשים. אני לקחתי תינוקת בת 3 שבועות של חברה על הגב עם הקובבה והיה נהדר. לשתינו. הכל עניין של בטחון עצמי. גם יש בעיה עם תינוקות רכים שעדיין לא מפשקים רגליים-אבל בעצם זו לא ממש בעיה. פשוט מניחים אותם על הגב בלי לפשק להם רגליים. בקיצור,עם כמה אימונים- לא בעיה. אביבי חדש-נראה לי שפשוט פחדת בגלל שזו תינוקת של מישהי אחרת. יש לי הרגשה שעם שלך(בלי נדר)לא תהיה לך בעיה מיומו הראשון.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

דנה יחזקאלי כתבה שלקחה בקובבה מגיל צעיר. בדף מנשא קובבה.
אביב_חדש*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אביב_חדש* »

נראה לי שפשוט פחדת בגלל שזו תינוקת של מישהי אחרת.
נכון, גם לי היתה תחושה כזאת, וגם אמרתי אותה לאמא של התינוק. העיקר שנתתי לה לראות איך שמים תינוק על הגב, מה היא צריכה לעשות (היא גם ראתה את הקטנה שלי והבינה איך זה אמור להיראות) ואולי בבית היא תנסה. אולי עוד שבוע, שבועיים וכו'.
זעיר_בורגנית*
הצטרפות: 11 מרץ 2006, 11:04

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי זעיר_בורגנית* »

שלום לכולם! זו פעם ראשונה שאני "מעזה" לכתוב אחרי שבועות של קריאה אילמת, אז אני ממש מקווה שתענו... אני מניחה שזה בגלל שאני לא בדיוק עונה על הקריטריונים של "באופן טבעי" מבחינת אורח חיי. אבל, לפני כמה שנים (עוד לפני שתכננתי על צאצאים..) התגלגל לידיי "עקרון הרצף" והשאיר עליי רושם חזק. היום אני מצפה לילד ראשון, ולמרות שבקריאה שניה הספר נראה לי קצת נוקשה וקיצוני מדי, החלטתי שאנסה.... העניין הוא שאני קצת מבולבלת מהיצע המנשאים העצום. אני מחפשת מנשא שיתאים לתינוק מימיו הראשונים, שיהיה קל ללבישה (פס בד אחד ארוך נראה לי בלתי אפשרי ללבישה לבד- לפחות על פי כישוריי המוטורים), שיתאים גם לי וגם לבעלי, ואני קצת חוששת מהמנשאים עם האבזמים הגדולים (הם לא עלולים לפגוע בראש הקטנטן?). ראיתי באינטרנט את תינוכיס, לופי ו- carry care, את ה- maya ועוד רבים וטובים. אשמח לעצות מהמנוסים שבחבורה...
ואם כבר אני פותחת את הפה.... רציתי להודות לכם על כל הרעיונות המעניינים שקראתי באתר הזה, עד עכשיו קצת בגניבה... ; )
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

הי זעיר בורגנית
הקטע עם המנשאים הוא שחייבים לנסות ולראות מה מתאים ספציפית לך ולתינוק שלך. בגיל 0 יחסית אין הרבה אופציות- מנשא בד ארוך/לופי, מנשאי סלינג למיניהם -אובר דה שולדר, מאיה וכיו"ב, או מנשאים מערביים מסוימים כמו בייבי ביורן. אפשר לחפש מנשאים יד שנייה או לשאול ממשפחה שאין לה כרגע תינוקות בגיל של מנשא, כדי לא להכנס להוצאות מטורפות.
אני קניתי לפני הלידה את האובר דה שולדר ומנשא בד ארוך וכרגע הקטן (4 שבועות) מעדיף את האובר (המנשא בד ארוך מעצבן אותו כי לוקח לי יותר מדי זמן לארגן אותו בפנים, אבל אני מקווה ששנינו נשתפר בקרוב).
אם את חוששת מהבד הארוך נסי את הלופי, זה אותו דבר רק יותר פשוט ללבוש. וממש לא קשה ללבוש לבד את הבד הארוך, את רק צריכה שמישהו יראה לך איך בפעם הראשונה.
לגבי התאמה לך ולבעלך- היתרון של מנשא בד ארוך הוא שהוא מתאים לכל גוף, האובר דה שולדר לעומת זאת מגיע במידות שונות ואם יש הבדל גובה משמעותי בינך ובין בעלך יתכן שתהיו חייבים לרכוש שני מנשאים. אצלנו יש הפרש של 15 ס"מ ואנחנו מסתדרים עם מנשא אחד, אם כי הוא קצת גדול עלי.
מזל טוב ושתהיה לידה קלה :-)
אמא_חדשה*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

ממליצה בחום, ממש גדול על "מנשאפלא" דומה לתינוכיס. 2 רצועות שמלבשות כל אחת על כתף, ועוד רצועת בטחון עם כיס שימושי.
הכי נוח לחודשים הראשונים עד שתגדלו ותתאימו ל מנשא ילקוט .

במנשאפלא, אפשר לשאת בתנוחת עירסול להתחלה, אחר-כך בטן אל בטן, כשיתחיל להחזיק את הראש טוב אז עם הפנים החוצה, ובשלב מתקדם יותר אפשר לשאת על המותן (בשלב הזה עברנו ל "יאמו"). מאוד נוח ללבישה עצמית כשאת מחזיקה את התינוק צמוד אלייך עם יד אחת.

אבל הכי טוב, ללכת לחנויות ולהתנסות, לגעת, למדוד, ולראות את התפעול.
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

שמעתי שלדעת אוסתיאופטים ואורתופדים הבייבי ביורן ודומיו לא טובים לתינוק קטן, ומניסיון שלי גם לא נוחים לסוחבים. חשוב מאוד בחודשים הראשונים לקחת את התינוק בתנוחת ערסול. בד ארוך הכי נוח ומתאים לצורך העניין אבל יש לקחת בחשבון שבקיץ חם איתו מאוד. אני עברתי מהר מאוד ללופי והייתי מאוד מרוצה. הכי טוב זה להשאיל מנשא ממישהו או אפילו לבוא למדוד לפני שמחליטים מה מתאים, ובהחלט עדיף לקנות אחרי הלידה כי חשוב לא רק מה לך נוח אלא מה נוח לתינוק.
אז קודם שתהיה לך לידה נפלאה ואחרי שתנוחי כמה ימים ותתרגלי לתינוק מצאי לך אמא מנוסת מנשאים ולכי לבקר אותה, או שהיא תבקר אותך. מקום טוב לראות מנשאים זה מפגשים של לה לצ'ה, ובכלל אם את מתכוונת להניק מומלץ ללכת למפגשים עוד לפני הלידה. גם את יכולה לפרדם הודעה ב ככר השוק שאת מחפשת אמא באזור מגורייך שתתן לך למדוד את המנשאים שלה.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי ורד_לב* »

אנחנו מג'נגלים בין הלופי לאובר דה שולדר (אני מעדיפה את השני) עם פצפון בן 2.5 שבועות.
קסם {@
בפעם הקודמת היינו בשלב זה עם בד ארוך. באמת מסורבל יותר...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני דוקא קניתי כמה סוגים לפני הלידה: תינוכיס, אובר ובייביביורן ומה שלא מתאים תמיד אפשר למכור....
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי עירית_לוי »

שמעתי שלדעת אוסתיאופטים ואורתופדים הבייבי ביורן ודומיו לא טובים לתינוק קטן
יש פירוט בנושא בדף מנשאים ואורתופדיה.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי סיגל_ב* »

חשוב מאוד בחודשים הראשונים לקחת את התינוק בתנוחת ערסול. בד ארוך הכי נוח ומתאים לצורך העניין
לטעמי דווקא האובר דה שולדר הכי נוח והכי מתאים (היו לי את שניהם).
בכל אופן, מצטרפת לקודמותיי,
חשוב למדוד לפני, ובכלל יעזור אם תפגשי עם אמהות שמשתמשות במנשאים, כדי שיוכלו להדגים לך תנוחות שונות ולעזור לך ללבוש את המנשאים בצורה מיטבית.
איפה את גרה?
את יכולה להגיע למפגשי חינוך ביתי, ולקבל שם מידע ותמיכה לעניין.
אמא_לשלושה_מקסימים*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2006, 14:39

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אמא_לשלושה_מקסימים* »

האם מישהי מכירה מנשא הדומה לתיק? ראיתי בtoy's r us (אני מתגוררת בארה"ב) מנשא שנראה כמו תיק צד. פשוט מניחים את המנשא באלכסון על הכתף ואת התינוק בפנים. מישהי מכירה אותו? הוא טוב, בטוח לתינוקת שזה עתה נולדה? האם אפשר להניק שהתינוק בתוכו?.

ושאלה נוספת: יש לי תינוכיס, ואבדה לי חוברת ההוראות. היכן אני יכולה למצוא הדרכה כיצד לקשור אותו לתנוחה המתאימה לגיל עשרה ימים? יש אתר לתינוכיס?
תבשיל_קדרה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

בדף מנשא בד ארוך יש רשימה של קישורים להסברים.
את יכולה למצוא קישור באתר של Toys r us למנשא שאת מדברת עליו?
אולי זה פאוץ' של מאיה? (נדמה לי שמופיע ב-מנשא צד)
תבשיל_קדרה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

תראי אם את מוצאת את זה פה
אמא_לשלושה_מקסימים*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

זה בדיוק המנשא שמופיע בשורה העליונה באמצע (עולה 29$) האם הוא נראה מתאים לתינוקת בת שבועיים ובעיקר להנקה.
אמא_לשלושה_מקסימים*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

ושכחתי להוסיף סימן שאלה בסוף משפט.
תבשיל_קדרה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

אוי, prod]הוא prodinfo[/po] נראה מדליק!
אני לא בטוחה אם הוא נוח, צריך לנסות.
תמדדי עם התינוקת, מבחינת המידה (בפרט אם יש מידות שונות) את רוצה:
1 - שתוכלי להקטין את זה מספיק כדי שהתינוקת תהיה מהודקת אליך, ולא תטלטל.
2 - שיהיה לך די מרחב להגדיל, כי התינוקת גדלה.
שימי לב שהאופן בו מחזיקה הדוגמנית את המנשא ממש גרוע - הוא לא מהודק מספיק, מטלטל, ולכן מעמיס על הגב.
(יש לך חברה מנוסה שיכולה לבוא אתך למדידה?)

לדעתי - הוא בהחלט מתאים מהלידה.
לגבי הנקה, נראה שאפשר. תצטרכי לנסות. לא כולן מצליחות להיניק בכל המנשאים. אני לא בטוחה כמה זה קריטי כקריטריון לבחירת מנשא.

(כדאי להעביר את הדיון לדף מנשא צד, האם את יודעת איך עושים את זה?)
תזמורת_הים*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

כדאי להעביר את הדיון לדף מנשא צד, האם את יודעת איך עושים את זה?)
הדיון דווקא רלבנטי לדף הזה.
מה שכן, כדאי לשים קישור למנשא הזה ב מנשא צד.
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אוי, הוא נראה מדליק!
רק שימי לב לביקורות, בכלל לא משהו. אולי מנשא צד אחר יהיה מוצלח יותר.
אמא_לשלושה_מקסימים*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

טוב, ניסיתי אותו והוא בכלל לא נוח, אי אפשר להדק אותו מספיק , לא הרגשתי בטוחה איתו. אני אנסה אחרים. ומתאים לזמן מוגבל לא ניתן להגדיל אותו.
ושוב חוזרת לשאלה, אשמח לקבל את חוברת ההוראות לתינוכיס, האם למישהי יש את החוברת.?
אביב_חדש*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אני לא יודעת כמה הוא נוח, אבל גבי מ"עקרות בית נואשות" נצפתה לפני שבוע עושה יוגה כשהתינוקת במנשא כזה...

<"עקרות בית נואשות" - ההתמכרות החדשה שלי>
תזמורת_הים*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

ושוב חוזרת לשאלה, אשמח לקבל את חוברת ההוראות לתינוכיס, האם למישהי יש את החוברת.?
נדמה לי שיש את ההוראות אונליין איפשהו. חפשי ב מנשא בד ארוך, יש שם כל מיני קישורים.
לי_לו*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2004, 19:05
דף אישי: הדף האישי של לי_לו*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי לי_לו* »

לי יש את החוברת. מוזמנת ליצור קשר. לילך.
אומה_לי*
הצטרפות: 29 מאי 2006, 21:37

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אומה_לי* »

מישהו יכול להסביר לי
מה ההבדל בין יאמו לארגו?
רגע לפני שאני יוצאת לקנות
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

מה ההבדל בין יאמו לארגו?
לפי מה שאנחנו ראינו הארגו מרופד יותר בכתפיות מה שמקל על סחיבת ילשד לאורך זמן.
וגם צריך פחות להסתבך עם הרצועות בצורות הנשיאה השונות.
חוץ מזה היאמו הוא חיקוי ישרקאלי של הארגו.

אנחנו בחרנו בארגו למרות שהוא יותר יקר..
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אני* »

ברשותי מנשא בייבי הולדר בגודל S חדש לגמרי (+ קלטת הדרכה) למכירה ב 150 שקלים (ניתן לבוא להתנסות והדרכה)
כפר סבא 052-4281167
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

בס"ד
אשר אגן התינוק מונח על האיקס אך רגליו מקופלות ומוחזקות ע"י הרצועה האופקית נשאתי כך את בני, אבל שמתי את המנשא הפוך- כלומר האיקס מתחת לרצועה האופקית, והיא היתה מונחת תחת ברכיו, כי נראה לי שאם אני אשים אותה מתחת לכפות-רגליו, הוא כאילו עומד על הרגליים, לפחות מבחינת כפות הרגליים , כי נראה לי שהרצועה לוחצת על הרגליים כלפי מעלה..... ואז בעצם הוא כאילו ישב(אבל הי'ה ממש ממש צמוד) על האופקית, ולא עמד עלי'ה כמו שנראה לי שקורה. זה בסדר? כלומר- לא יוצר לחץ על הברכים? או האגן?

אני- אני רוצה!- יואו, עוד לא מכרת? בבקשה חכי עם זה, אני מתקשרת בע"ה מחר!
תזמורת_הים*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

נראה לי שאם אני אשים אותה מתחת לכפות-רגליו, הוא כאילו עומד על הרגליים
חן,
בתנוחת גב לבטן עם רגליים מקופלות הרגליים של התינוק מקופלות לפני הגוף שלו, במעין ישיבת לוטוס, כאשר כפות הרגליים נמצאות גבוה יותר מהישבן שלו והרצועה האופקית מצמידה את הרגליים אל הבטן שלו. נראה לי שנשאת את בנך בתנוחה אחרת (לא ממש הבנתי איך- באמת קשה לתאר דרך האינטרנט...)
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

מכל ההמלצות והדפים בנושא שקראתי, אני מבינה שעדיף לקנות את המנשא עם התינוק, כדי לראות מה נוח לו. אבל זה השאלה אם זה בסדר להסתובב עם תינוק פיצפון בחנויות ? וכמה זמן אפשר בעצם להסתדר בלי מנשא?
נראה לי גם שעם כל המבקרים של ההתחלה זה שהתינוק במנשא מקטין את הסיכוי לכך שינסו להרים אותו, לא? (מאשר אם הוא כבר בתנוחה נגישה על הידיים שלי).
(מקווה שהמשפט האחרון לא היה היסטרי מדי)
משפחת_אושר*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

בשביל זה יש את אורית או נעמה (תלוי איפה את גרה). את יכולה ללכת אליהן למדוד את כל סוגי המנשאים (בחנויות יש מנשאים ספציפים לחנות ולא את כולם בחנות אחת, מה שהן כן מספקות) ולהחליט. לדעתי אורית גם תבוא אלייך, אולי גם נעמה מספקת שרות כזה.
http://minsa.co.il/
http://minsaim.co.il/
תבשיל_קדרה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

עם כל המבקרים של ההתחלה זה שהתינוק במנשא מקטין את הסיכוי לכך שינסו להרים אותו,
בהחלט.
ולא - לא היסטרי, אם כי זו אל סיבה לשאת במנשא אם בדיוק לא בא לך.
אורית*
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

וכמה זמן אפשר בעצם להסתדר בלי מנשא
תלוי. יש כאלה שלא מוכנות לצאת מבי"ח בלי מנשא ויש כאלה שנזכרות לקנות מנשא כשהילד בן 4 חודשים...
ממליצה ליצור קשר אתי או עם נעמה (אני במרכז/שפלה, נעמה בצפון) ונעזור לך למצוא מנשא בלי להסתובב בחנויות (הכנסי לקישורים של משפחת אושר) :-)
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

הקטנה כבר בת חודשיים וחצי ואני מתה להעביר לגב. תפרתי מנשא סיני בכוונה לשאת גבוה כך שתוכל לראות מעבר לכתף אבל אני פשוט לא מצליחה להבין איך לעשות את זה ואיפה אני טועה. איך הרגליים מסודרת? מקופלות מתחת לגוף או לצידי הגוף? והראש? תמוך או לא תמוך? לא מבינה איך אפשר לתמוך בראש בתנוחה הזאת. חוץ מזה אם הראש מעבר לכתף אז היא לא יושבת סימטרי במנשא אלא אלכסונית.
מישהי מוכנה להסביר?
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

בגיל כזה הם בדרך כלל אמורים להיות עם הרגליים בתנוחת צפרדע, ממש כמו שזה נשמע. הראש די שקוע ונתמך בתוך המנשא. הם אמורים בעצם להראות כמו בנשיאה קדמית בטן לבטן. הראש לא אמור להיות עדיין על הכתף היא עדיין קטנה מאוד.
לי באופן אישי לא היתה הצלחה עם הסיני בגיל הזה כי הוא היה צריך המון להכנס ולצאת והקשירות וההנפות לא ממש מאפשרות את זה בקלות. בגיל חודשיים וחצי שלושה חודשים התחלתי לשאת אותו ביאמו על הגב, אמנם לא הרבה ורק כשהיתי ממש צריכה שתי ידיים ופרונט וידעתי שהוא הולך לישון אבל ההוצאה וההנסה היו לי הרבה יותר קלות.מאוחר יותר כשקיבלתי מנשא קוראני (מויאטנם דווקא) די הצטערתי שלא בדקתי את המנשא הזה בזמנו כשקניתי (פייר, זו מכרה לי את המנשא לא ממש השקיעה בלמכור לי אותו ואפילו די סרבלה את ההצגה שלו וחבל דווקא הוא זה שמשמש אותי היטב גם היום לפעמים).
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

בגיל חודשיים וחצי שלושה חודשים התחלתי לשאת אותו ביאמו על הגב,
כנ"ל אבל בארגו.
הקטנה מחודשיים וחצי הייתה בארגו על הגב.

אבל היא הייתה מאד מפותחת לגילה. גם החזיקה מעולה את הראש כבר וגם התחילה לזחול גחון כך שלא היו לי חששות שהיא לא יודעת עדיין להחזיק את עצמה.
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

anchor]בבקשה 316[/po]
לדעתי עדיף לעשות את כל התהליך בעזרת מיטה ולא בהנפה, עד שהתינוק כבר בגיל של פישוק ומחזיק את הראש, אבל זו אני :-)
יש לי סרטון שעוד לא העליתי ליוטיוב וטוב שאת מזכירה לי להעלות אותו כבר...
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

אגב, בגיל שלה היא לא תוכל לראות מעבר לכתף, כי הראש שלה צריך עדיין להיות בתוך המנשא. רק כשתחזיק ראש מספיק יציב כדי להנשא עם ראש בחוץ היא תוכל גם לראות.
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

בינתיים מצרפת לך סרטון של לבישת מנשא סיני בעזרת מיטה אצל תינוק קטן עושים אותו דבר, רק כשהתינוק מונח כשכולו בתוך המנשא כולל הראש והרגליים (מקפלים אותן לצידי הגוף). אינשאללה אעלה את הסרטון של הניובורן מחר (אבל הוא מצולם עם בובה. לא הצלחתי למצוא תינוק ששיתף פעולה. בעסה).
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

ומצרפת גם my]תמונה files[/po]/mikedem%20back%20NB%201.jpg של איך זה אמור להראות עם ניו בורן. בגיל חודשיים וחצי זה עדיין אמור להראות ככה, אלא אם כן הראש שלה מספיק יציב כדי לבצבץ למעלה ללא תמיכה.
אום_אל_קיצקיצ*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

תודה לכולן. אז היא לא יכולה לראות. בעסה. אני מחפשת פיתרון נשיאה לשעות ערות.
אורית, מוכנה לנדב את הקטנה שלי לדגמון בסרטון נשיאת גב ניובורן ועל הדרך לראות איך זה נעשה (מכירה את האתר של קוזי אבל לא הצלחתי להבין לפי התמונות איך בדיוק התינוק מונח בפנים).
אום_אל_קיצקיצ*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

עד שהתינוק כבר בגיל של פישוק
מה ז"א "גיל של פישוק"?
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

הגיל שבו הוא כבר יכול להנשא כשהרגליים יוצאות מהצדדים ולא עם רגלי צפרדע, מבלי שצריך לפשק "בכוח" אלא כשהגפיים נפתחות באופן טבעי.
ילד בן חודש למשל בדרך כלל נוטה לאסוף את הגפיים קרוב למרכז הגוף כמו עובר, ילד בן 3 חודשים בד"כ כבר פורש את הגפיים.
רוב הילדים מגיעים ל"גיל של פישוק" סביב 3 חודשים, אבל כמובן שזה אינדיוידואלי לכל ילד.

אני מחפשת פיתרון נשיאה לשעות ערות.
תנוחת לוטוס

מוכנה לנדב את הקטנה שלי לדגמון בסרטון נשיאת גב ניובורן מאוחר מדי, הצילומים הסתימו (למה לא ילדת בתחילת ספטמבר???) אבל את מוזמנת לבוא לבקר בלי קשר ולקבל הדגמה :-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

זה לא קצת מוקדם, יאמו על הגב בגיל 3 חודשים?

<רוצה אבל חוששת>
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני התחלתי על הגב עם יאמו בגיל 8 ש'.
אם זה מוקדם מדי - את תחליטי. צריך להסתכל על הילד, לא על לוח השנה :-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

אבל לפי מה קובעים? לפי גודל הפישוק שלו? (אם מעטפת המנשא לא לוחצת לו?)
ראש הוא מחזיק נהדר, ובכלל הוא די בריון.
ה_עוגיה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הרגליים צריכות להיות בחוץ החל מהברכיים. אם הפיסוק שלו מאפשר זאת - אפשר.
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

הרגליים צריכות להיות בחוץ החל מהברכיים. אם הפיסוק שלו מאפשר זאת - אפשר.
זו ההמלצה של היצרן, אבל הרבה תינוקות מסוגלים (לדעתי) להנשא ביאמו הרבה לפני שאורך הרגליים שלהם מאפשר להצמד להמלצה הזאת. לא חסרים תינוקות קטנים בגודל שמחזיקים את עצמם יפה ומפשקים בכיף.
אני בעד להסתכל על 2 פרמטרים- שהתינוק מחזיק יפה את הראש (אלא אם כן הוא מספיק קטן כדי להנשא כשהראש שלו למעשה בחלקו בתוך המנשא, ואז אפשר "לזייף") ושאין לו בעיה לפשק.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

לא חסרים תינוקות קטנים בגודל שמחזיקים את עצמם יפה ומפשקים בכיף.
כן, הוא כבר עכשיו ביאמו - על הבטן. אבל נדמה לי שעל הגב הפישוק הנדרש גדול יותר.
בכל אופן ננסה בקרוב, כי מתחיל להיות לי כבד (בטח איזה 7 קילו עכשיו..).
אום_אל_קיצקיצ*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

אורית, במסגרת הפקת לקחים מהתינוקת הקודמת, קשה להרגיל לגב מי שרגיל לתנאים של פנורמה מלאה כמו בנשיאה בתנוחת לוטוס.
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

קשה להרגיל לגב מי שרגיל לתנאים של פנורמה מלאה כמו בנשיאה בתנוחת לוטוס.
גם זה נכון.
השאלה היא מה עדיף לך עכשיו- לשאת אותה בלוטוס לפרקי זמן קצרים אך ורק כאשר היא מביעה התנגדות לכל תנוחה אחרת, לשאת אותה בתנוחה שהיא מתנגדת אליה תוך בכי, או לא לשאת אותה בזמני העירות שלה?
הרעיון בלוטוס הוא להשתמש בו מעט ככל האפשר ורק כששום דבר אחר לא עובד, ורק עד שהילדה תוכל להנשא בלי תמיכה לראש, שאז אפשר לעבור אם לא לגב לפחות לתנוחת בטן לבטן עם ראש בחוץ.
כמו כן נשיאת גב גבוהה תעזור לפתור את הבעיה כשיגיע הזמן לעבור לגב, וכדאי לעבור אליה ברגע שהילדה מחזיקה מספיק יפה את הראש, מה שאמור לקרות תוך חודש או חודשיים לכל היותר.
עוד תנוחה שאפשר לנסות כרגע זה ערסול גבוה, בזוית שמאפשרת לה להציץ החוצה. אפשר לעשות את זה בכל מנשא מערסל שיש לכם.

חשוב לציין שיש תינוקות שהם סרבני גב, וסרבני מנשאים, לא משנה למה הרגילו אותם. זה עשוי להיות קשור לטונוס שרירים גבוה או עודף מתח שרירי. אם הייתי יודעת לפני שנתיים מה שאני יודעת היום, אולי הייתי מצליחה לעזור לכם יותר עם מס' 1 :-)

נדמה לי שעל הגב הפישוק הנדרש גדול יותר.
לא נראה לי. בכל אופן, ברגע שהתינוק מסוגל להיות בפישוט איברים, כשהעקבים רחוקים מהטוסיק, הזוית של הפישוק כבר לא ממש משנה. לדעתי.
אום_אל_קיצקיצ*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

חשוב לציין שיש תינוקות שהם סרבני גב, וסרבני מנשאים, לא משנה למה הרגילו אותם. זה עשוי להיות קשור לטונוס שרירים גבוה או עודף מתח שרירי. אם הייתי יודעת לפני שנתיים מה שאני יודעת היום, אולי הייתי מצליחה לעזור לכם יותר עם מס' 1 happy
הגדולה דוקא עברה לגב על אפה ועל חמתה בגיל 4.5 חודשים, למנשא אתיופי וקצת אח"כ הצטרף גם קוריאני שקנו לנו בסין וג'ינגלנו ביניהם חצי שנה עד שבגיל 10 חודשים קנינו קואלה שאנחנו משתמשים בו עוד היום (שנתיים וחצי). אז באתיופי יושבים בפישוק למרות שמהמנשא ביצבצו רק כפות הרגליים. אז אני תוהה לגבי הפישוק. מעולם לא שמתי לב שיש קטע כזה שלומדים לפשק. איך יודעים? מה רואים? באתיופי נראה לי שמפשקים מהתחלה. אולי בגלל שהמנשא לא צמוד לגוף באזור הראש ונוצרת זוית בין גוף הנושא לגוף התינוק, מה שמקטין את אפקט הפישוק? (אני מובנת?).
בשמת_א*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי בשמת_א* »

באתיופי מפשקים מההתחלה, וזו אחת הסיבות שהאתיופים חזקים במיוחד ברגליים (הליכה, ריצה). הפישוק מעולה מבחינה אורתופדית להתפתחות התינוק.
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

אז אני תוהה לגבי הפישוק. מעולם לא שמתי לב שיש קטע כזה שלומדים לפשק. איך יודעים? מה רואים? באתיופי נראה לי שמפשקים מהתחלה.
אורתופד ילדים בכיר בארץ אכן טוען שאין בעיה עם פישוק מגיל אפס ומעריץ את המנשאים המסורתיים כמו האתיופי וחבריו שמאפשרים את זה. אבל ממה שראיתי, יש תינוקות שכן זקוקים לתנוחות עם איברים אסופים בשבועות/חודשים הראשונים לחייהם, ואחרים שאין להם בעיה להיות בפישוק מהתחלה. לכן אני ממליצה תמיד להסתכל על התינוק ולראות מה נכון לו.

המנשא לא צמוד לגוף באזור הראש ונוצרת זוית בין גוף הנושא לגוף התינוק
וואלה? את בטוחה שככה הם נושאים גם תינוקות קטנים? נשמע ממש לא בטיחותי ולא תומך. לדעתי באתיופי יש פחות פישוק בגלל שאפשר לכווצ'ץ' את הבד בין הרגליים אם רוצים.
אליס_בארץ_המראה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אליס_בארץ_המראה* »

הפישוק מעולה מבחינה אורתופדית להתפתחות התינוק.

אני בטוחה שקיים אפשהו אבל לא הצלחתי למצוא - מישהי יכולה לתת קישור למאמר שתומך בפישוק? בנזוג תמיד שואל אם הפישוק בריא, אני עונה שכן, אבל אין לי "הוכחות" (חוץ מילדה מקסימה ומאושרת ששמחה להיות במנשא).
אום_אל_קיצקיצ*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

וואלה? את בטוחה שככה הם נושאים גם תינוקות קטנים?
אז זהו, שאני לא יודעת לגבי תינוקות קטנים ממש, כי כמו שאמרתי, התחלנו אחרי גיל 4 חודשים והאתיופים הראו לנו איך ללבוש. המנשא הרבה יותר רחב מ"מקדם". הבד יותר רחב מרוחב הכתפיים כך שמה שקורה זה שנוצרת מין בטן למנשא באזור הראש, שהראש שעון עליה. אותה דבר היה גם במנשא שקיבלנו מסין. באזור הרגליים אכן יוצרים כיוצים של הבד עד שכפות הרגליים מבצבצות.
בשמת_א*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי בשמת_א* »

מישהי יכולה לתת קישור למאמר שתומך בפישוק?
אם אני אזכור, אשאל את פרופ' שלמה פורת מ"הדסה". הוא אורתופד ילדים מהבכירים בארץ, שמדבר על זה בכל ההרצאות שלו. לא יודעת אם הוא כתב מאמר בנושא (-: אבל הוא יכול להסביר למה.
ה_עוגיה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

בשמת, אם יש מאמר - אשמח לקבל קישור.

הנה ציטוט של פרופ' פורת (מתוך תשובה שענה לי בכתב):

. העקרון החשוב ביותר במנשא הוא פישוק רחב. אכן, ראיתי את אותם מנשאים הדומים לערסל בהם מוחזקים התינוקות בשכיבת צד כאשר רגליהם סגורות לחלוטין. הדבר רע ביותר מאחר וזאת תנוחה שעלולה להזיק למפרקי הירכיים שמצבם גבולי מבחינת מיקומם. עקרון שני הוא השענות גוף התינוק עם מגע שלם עם גוף האם כשהערסל צמוד. עמוד השדרה של התינוק לפני גיל הישיבה זקוק לתמיכה לכל אורכו. ממחקרים רבים שנעשו בתחילת המאה הקודמת ובאמצעיתה נלמד בעיקר בדרום אפריקה, שם התפתחה רפואה קהילתית טובה, שבקרב האוכלוסיה השחורה ובעיקר הכפרית לא הכירו תופעה של פריקה מולדת של הירך. מצב זה נבע גם מסיבות של מבנה האגן בגזע הזה אך גם מעצם החזקת התינוקות על גב האם עם פישוק רחב החובק את מותני האם. צורה זו של נשיאת תינוקות אני רואה היום בקרב האמהות האתיופיות. וזו ההחזקה הבריאה ביותר מבחינת פרקי הירכיים. מבחינתי כאשר שני העקרונות האלה מתקיימים אני לא מבחין בין החזקת התינוק מקדימה או מאחור.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מי? מי זאת היתה שהתווכחה איתי על זה לא מזמן? שתבוא לפה! <אורית? זאת היית את? :-)> בקיצור, אכן נהדר !
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

ולנו דווקא בחוג של התפתחות לתינוקות הוסבר ע"י מדריכה שלמדה בצעד ראשון (של שי זיברבוש) כי תינוקות קטנים צריכים להיות בערסול.
וחוץ מזה מה שהוא כותב זה לגבי תינוקות שיש להם בעיה עם מפרק הירך. מה לגבי תינוקות שאין להם את הבעיה הזאת?
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

ולנו דווקא בחוג של התפתחות לתינוקות הוסבר ע"י מדריכה שלמדה בצעד ראשון (של שי זיברבוש) כי תינוקות קטנים צריכים להיות בערסול. אני חושבת שגם בפלדנקרייז, וגם בשלל השיטת שרוחו הפלנדנקרייז שורה עליהן (צעד ראשון, שיטת ורדי, ויש גם בייבי ספייס או משהו כזה, של אמא של שי זילברבוש), אומרים באמת שתנוחת הערסול היא מעולה לתינוקות רכים. כשהיא מבוצעת נכון, היא מאפשרת לתינוקות "לחבר" ידיים (הכרות עם קו האמצע), מאפשרת הרפיה של הגוף ודומה לתנוחת העובר בבטן.

אני בהחלט גידלתי את ילדיי תוך צער על כך שאף אחד מהם לא אהב להתערסל. שלושתם העדיפו תנוחת בטן-אל-בטן.
אמאעדי*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 10:01

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אמאעדי* »

בפלדנקרייז לסוגיו ובשיטת ורדי אכן ממליצים על ערסול.
אורתופדים אוהבים פיסוק בגלל העובדה שיש תינוקות שיש להם בעייה בפרקי הירכיים ופיסוק הירכיים לרווחה עשוי להועיל.

<אני מטפלת בשיטת ורדי>
ה_עוגיה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מה שעדי אמרה.

(ניסחתי ניסוחי ורגע לפני שכתבתי רפרשתי. אז רק מוסיפה את זה - לערסל או לא לערסל
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

_בפלדנקרייז לסוגיו ובשיטת ורדי אכן ממליצים על ערסול.
אורתופדים אוהבים פיסוק בגלל העובדה שיש תינוקות שיש להם בעייה בפרקי הירכיים ופיסוק הירכיים לרווחה עשוי להועיל._
לכן הכי טוב לשאת תינוקות גם ככה וגם ככה, ואז כולם מרוצים :-)

אגב, לתינוקות שלא אוהבים להתערסל אפשר לעזור. כדבריה של מלווה התפתחותית שאני מכירה, היא עדיין לא נתקלה בתינוק שסרב להתערסל אחרי שהיא "ריככה" אותו :-) לא חייבים לותר על ערסול בגלל שהתינוק מסרב להתערסל. מצרפת משהו שכתבתי בקשר לזה
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

אגב, לתינוקות שלא אוהבים להתערסל אפשר לעזור. כדבריה של מלווה התפתחותית שאני מכירה, היא עדיין לא נתקלה בתינוק שסרב להתערסל אחרי שהיא "ריככה" אותו לא חייבים לותר על ערסול בגלל שהתינוק מסרב להתערסל.

מטריד אותי משהו במשפט הזה. אני תוהה האם באמת הערסול כל כך חשוב, או שמא עדיף פשוט לזרום עם מה שהתינוק מעדיף? אולי אנחנו סתם שבויים באיזו קונספציה שאומרת ערסול? הרי יש תרבויות רבות שבהן לא מערסלים את התינוקות, והפלא ופלא, כולם מתפתחים לתפארת. מה אם זה האחות הבאופנית של "חייבים להשכיב על הבטן?

<נאמר לא בהתרסה חלילה אלא בתהייה אמיתית ורצון לפתח את הנושא>
תפוח_אדמה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

אני בהחלט גידלתי את ילדיי תוך צער על כך שאף אחד מהם לא אהב להתערסל. שלושתם העדיפו תנוחת בטן-אל-בטן.
השאלה שלמעלה מגיעה בגלל שאלות שכאלה. גם בני העדיפו שניהם בטן אל בטן, וניתקלתי בעוד תינוקות כאלו. האומנם יש מקום לגרום לדאגה נוספת בים דאגות ה "האם אני בסדר"?
אמאעדי*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אמאעדי* »

אני מטפלת בשיטת ורדי (ומדריכת עיסוי תינוקות) ואנסה לענות לך, תפוח אדמה .

לגב יש שלושה מישורי תנועה - כפיפה, זקיפה ורוטציות (פיתול לאחור). מכיוון שלכולנו אותם מישורי תנועה, נרצה שהתינוק ירגיש בנוח בכל התנוחות הללו ושיצליח לשהות בכל אחת מהן. כמו שנרצה שתינוק יצליח לזקוף את הראש ולאחר מכן את הגב, כך נרצה שהוא יצליח לשהות בנעימים גם בנערסול.
לא מוכרחים לערסל תינוקות. הסיבה שאנחנו ממליצים על ערסול היא שלרוב תינוקות נרגעים מאוד בתנוחה הזאת כי כך הם היו ברחם. בנוסף, היא משפרת את השכיבה על הבטן (מבחינת יכולת לשאת את השכיבה הזאת).
כשלתינוק לא מתחשק לבצע פעולה תנועתית מסויימת (כמו ערסול או זקיפה, או כמו שלב מוטורי כזה או אחר), הדבר נובע לרוב מקושי ולא מחוסר חשק סתמי.
בנוסף, לתינוקות רבים נטייה להשתמש בצורה מופרזת בשרירים הזוקפים. הפעם הראשונה שתינוק משתמש בשרירים הללו היא בלידה (וגינלית) וחלקם פשוט "נתקעים" בה. רפלקס מורו עוזר להתקעות הזאת, טונוס גבוה, בכי רב וסיבות נוספות שאיננו יודעים מהן. גנטיקה אולי. תינוקות כאלה מתקשים לכפוף את הגב ולפי שיטת ורדי מודעים מאוד לחלק האחורי של גופם וחסרי מודעות לחלק הקדמי. לכן, אנו נעבוד גם על תרגילים להתעגלות הגב אך לא נסתפק בזה ונעלה את המודעות לחלק הקדמי.
תינוקות שמתקשים להתערסל עלולים (כמובן שלא לבטח) להתקשות להתהפך מהבטן לגב, ידיהם בורחות לתנוחת אוירון כשהם על הבטן למשך חודשים ארוכים מהרגיל וחלקם יתקשו לעבור עם היד את קו האמצע של גופם. בנוסף, גם בלי השלכות שיתכן שלא יתממשו, אותם תינוקות זקופים כל הזמן ופשוט לא מממשים את הפוטנציאל הגופני שלהם ושל כולנו - לכפוף.

מה שאני אומרת לאמהות הוא שאין שום הכרח לערסל תינוקות, הגם שזה פשוט כיף להם. תינוק שמתקשה להתערסל, כדאי יותר לעזור לו, כי מן הסתם יש לו קושי.

אני מקווה שהובנתי, אני כותבת תוך דיבור עם שלושה קטנים ולא מרוכזת מספיק.

עדי
אום_אל_קיצקיצ*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

בנוסף, היא משפרת את השכיבה על הבטן (מבחינת יכולת לשאת את השכיבה הזאת).
תוכלי להסביר?
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

תפוח,
אני גם חשבתי כמוך.
אבל אחרי שראיתי עוד ועוד תינוקות שמסרבים להתערסל, וכשמחזיקים אותם מרגישים את הנוקשות והמתח בגוף שלהם, והתחלתי לחקור את הנושא, הבנתי שלזרום עם התינוק, זה אומר לפעמים להניח לתינוק לחיות עם קושי שלא מוסיף לאיכות החיים שלו. אמאעדי הסבירה היטב.
אוסיף על דבריה שהבנתי מקולגה שלה שלפעמים הקושי להתערסל בינקות יכול להמשיך ולהתבטא בהמשך, למשל בקושי לעשות גילגול בגיל שלוש.
אז שוב, לא חייבים להתערסל בגיל חודש, ולא חייבים לעשות גילגול בגיל שלוש. אבל יש הבדל בין ילד שלא רוצה לעשות גילגול, וילד שלא יכול, כי יש לו קושי לכופף את הראש אל הבטן בגלל עודף מתח בשרירים הזוקפים.

כשאני פוגשת תינוק בן קרוב לשנה שעוד לא הולך וזוחל, זה נראה לי די מבאס מנקודת המבט שלו. בעיני תמיד יש מקום לשאול- אם אפשר היה לשאול את התינוק, האם לא היה אומר שהוא מעדיף לזחול ולשבת כמה שיותר מהר? ואם יש משהו שמפריע לו לעשות זאת- האם לא היה רוצה שיעזרו לו לפתור את הקושי?
אמאעדי*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אמאעדי* »

_בנוסף, היא משפרת את השכיבה על הבטן (מבחינת יכולת לשאת את השכיבה הזאת).
תוכלי להסביר?_

בשכיבה על הגב התינוק מפעיל את שרירי הבטן שלו. הערסול מאפשר לו להרפות אותה, דבר המקל על שכיבה על הבטן.
בנוסף, הערסול עוזר לתינוק לקרב את ידיו לקו האמצע של גופו והדבר עוזר מאוד בשכיבה על הבטן.
תפוח_אדמה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

ספציפית במקרה שלנו חוסר הרצון להתערסל נבע מרפלוקס. אבל שני הבנים שלי זריזים במיוחד לפחות בכל שלבי הינקות (בינתיים בלתי אפשרי לענות על הטווח הארוך). ברור לי שזה רק מקרה אחד (בסגנון הבן של אח של גיסתי ינק והיה חולה כל יומיים עד גיל 3 אז למה להניק). אני חייבת להגיד שברגע שפתרנו את בעיית הריפלוס הוא נהיה הרבה יותר רך ונינוח, אבל עדיין לא ממש חיבב את הערסול - העדיף שהראש שלו יהיה חופשי לזוז.

אוסיף על דבריה שהבנתי מקולגה שלה שלפעמים הקושי להתערסל בינקות יכול להמשיך ולהתבטא בהמשך, למשל בקושי לעשות גילגול בגיל שלוש.
האם אין בעיות שנובעות מערסול יתר? (שואלת בכנות, לא בהתרסה).
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

שוב, אין אמת אחת לכל התינוקות. יש תינוקות שלא אוהבים ערסול כי הם פשוט לא אוהבים ויש שלא אוהבים כי משהו מפריע להם (בין אם זה ריפלוקס ובין אם זה מליון דברים פיזיים אחרים) שווה לבדוק מה הסיבה.
הנה, הבת שלי לא סבלה ערסול, הצלחתי לערסל אותה פעמיים בדיוק. עם זאת לא היו לה שום בעיות עם שכיבה על הבטן, מעולם לא היה לה עניין של קשיון עורף (מלבד עקשנות :-) ) והקשתות. החזיקה את עצמה היטב והיתה רכה ומתכדררת (ועדיין כזו, אקרובטית קטנה וגמישה). בגיל שנתיים וחצי עשתה גלגול.
לא חייבים להתערסל אם אין שום בעיה פיזית שמונעת ערסול.

<ילדת טבע מרגישה צורך להדגיש את זה כי בזמן האחרון הרבה פעמים משתמע פה מכל מיני דפים שצריך לעשות איזה דיסלקיימר על דברים שאומרים, יש כאלה שלוקחים הכל טיפה רחוק מידי...>
אורית*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי אורית* »

שוב, אין אמת אחת לכל התינוקות. יש תינוקות שלא אוהבים ערסול כי הם פשוט לא אוהבים ויש שלא אוהבים כי משהו מפריע להם
הו, מסכימה בהחלט.
אני רק חושבת שכדאי לדעת מה עשויה להיות המשמעות של סרבנות ערסול. ידע הוא כוח, את יודעת :-) אפשר להחליט על סמך תצפית על הילד ששום דבר לא מפריע לו, ואפשר להחליט שאם בנוסף לסרבנות ערסול יש עוד תופעות שיכולות להיות קשורות- בכי בלתי מוסבר (ע"ע תינוקת עם קשיי התאקלמות), גזים (ע"ע בכי בלתי מוסבר), ונטייה של התינוק להיות מתוח ונוקשה, שווה לברר אם יש איזו בעיה מאחורי כל זה.

הבירור והטיפול, חשוב לי להדגיש, יכולים וצריכים להיות מהנים לתינוק. ראיתי איך עובדים עם תינוקות בליווי התפתחותי. ראיתי איך תינוק סרבן ערסול מתגלגל מצחוק כשהמטפלת עשתה לו תרגילים לריכוך ושחרור הגב. לא מדובר על משטר אימונים נוקשה, או להכריח את התינוק בכוח לעשות משהו שלא נעים לו או משהו כזה. חס וחלילה.
תפוח_אדמה*

נשיאת תינוקות מגיל אפס

<ילדת טבע מרגישה צורך להדגיש את זה כי בזמן האחרון הרבה פעמים משתמע פה מכל מיני דפים שצריך לעשות איזה דיסלקיימר על דברים שאומרים, יש כאלה שלוקחים הכל טיפה רחוק מידי...>
כן, גם אני שמתי לב לזה... :-)
שקדיה*
הצטרפות: 07 ינואר 2006, 21:40

נשיאת תינוקות מגיל אפס

שליחה על ידי שקדיה* »

שלומות,
מבקשת עצה בענייני מנשאים... לקראת הלידה הצפויה במאי אנחנו מתחילים להתלבט מה לקנות מראש, לפני הלידה. מקריאה של החומרים באתר ובאתרים נוספים אני מבינה שהכי טוב ויעיל לנסות כמה סוגי מנשאים בהמשך, לכשיוולד לו התינוק, ולבדוק מה הכי נוח לו ולנו, ובכל זאת מעוניינים במנשא גם להתחלה המעייפת, לפני שנאזור כוחות להסתובב ולמדוד.
אני נמוכה במיוחד- 1.50, ובנזוגי 1.75, וחשוב לנו שכל מנשא יתאים לשנינו, בלי להתחיל להסתבך עם מידות שונות. האם מבחינת כריכות יתאימו לנו רק מנשא בד ארוך או שרון דרור? ומה לגבי סלינגים? לא עדיף שיהיה גם סלינג בהתחשב באביב ובקיץ הישראלים? יש סלינג שיכול להתאים לשנינו?
אשמח לשמוע, מה יכול להתאים לנו, בהתחשב בזה שכבר יהיה אביב ומשם רק יתחמם, ובכלל לקבל עצות לגבי תחילת הנשיאה.

תודה...
שליחת תגובה

חזור אל “סוגיות מנשאים”