נקיון ידידותי לסביבה
-
- הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
- דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*
נקיון ידידותי לסביבה
ילדת טבע{{}}, אולי לנסות בלי מרכך בכלל? אני מוצאת שרוב סוגי הבדים לא מרגישים בהבדל (לא ניסיתי טטרה), והריח של אבקת הכביסה נעים גם בלי המרכך.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
נקיון ידידותי לסביבה
ילדת טבע, נסי לשים סודה לשתיה כבר בסל הכביסה. אולי סל הכביסה אינו מאוורר מספיק.
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
נקיון ידידותי לסביבה
אם הכביסה מריחה כמו עובש, נראה לי שהבעיה היא לא בחומץ אלא בכביסה. ייתכן שהריח נובע מזה שעכשיו קיץ, ומזג האוויר חם + כביסה לחה = סביבה אידאלית לצמיחת עובש. זה לא קשור למרכך, ושום מרכך לא יפתור את הבעיה. גם לא סודה לשתייה (מניסיון עצוב).
הדרך הכי טובה למנוע את זה היא לכבס בחום גבוה ככל האפשר, ולייבש מייד - רצוי בשמש או במייבש כביסה. לא לתת לכביסה רטובה לחכות בסל.
בפרוטוקול עובשים אפילו מומלץ לייבש במייבש כל דבר שנרטב, ומייד - אבל זה פרוטוקול לגמרי מופרע. לפחות נסי לפרוש את הכביסה הרטובה.
אם כלו כל הקצים, אפשר לנסות ממש מעט אקונומיקה רחמנא ליצלן, ולכבס כמה פעמים אחר כך כדי להיפטר מהריח. אקונומיקה זה רעל לא סימפתי ולא אקולוגי, אבל שום דבר לא נלחם טוב יותר בעובש ממנה, ויתרון נוסף שלה הוא שהיא מתנדפת לחלוטין, בלי זכר. מרככים לא.
(ואגב, גם עובשים מסוגים מסויימים הם רעילים, מעבר לזה שהם אלרגנים חזקים).
הדרך הכי טובה למנוע את זה היא לכבס בחום גבוה ככל האפשר, ולייבש מייד - רצוי בשמש או במייבש כביסה. לא לתת לכביסה רטובה לחכות בסל.
בפרוטוקול עובשים אפילו מומלץ לייבש במייבש כל דבר שנרטב, ומייד - אבל זה פרוטוקול לגמרי מופרע. לפחות נסי לפרוש את הכביסה הרטובה.
אם כלו כל הקצים, אפשר לנסות ממש מעט אקונומיקה רחמנא ליצלן, ולכבס כמה פעמים אחר כך כדי להיפטר מהריח. אקונומיקה זה רעל לא סימפתי ולא אקולוגי, אבל שום דבר לא נלחם טוב יותר בעובש ממנה, ויתרון נוסף שלה הוא שהיא מתנדפת לחלוטין, בלי זכר. מרככים לא.
(ואגב, גם עובשים מסוגים מסויימים הם רעילים, מעבר לזה שהם אלרגנים חזקים).
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
נקיון ידידותי לסביבה
בדיוק השבוע אודטה כתבה על כביסה שיוצאת מסריחה. זה קורה במיוחד אם משתמשים בנוזל או בג'ל כביסה - שאריות שנשארות במכונה, ונוצר עובש בקרקעית. צריך לנקות את המכונה. אני כרגע לא זוכרת איך. להפעיל על ריק בהרתחה עם איזשהו חומר. חפשו את העיתון של הסופשבוע, שם זה מוסבר בפירוט רב יותר.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
נקיון ידידותי לסביבה
... לא משתמשים בנוזל או בג'ל... תודה בכל אופן. מחכה לתשובות לגבי המרככים האקולוגים. תודה לכולם.
נקיון ידידותי לסביבה
מבקשת המלצה למוצרי ניקיון אקולוגיים טובים ל:
תודה
- כלים (כאלה שמאמת מסירים את השומן מהכלים)
- ניקוי כללי - שירותים כיורים, שייש וכו' - כאלה שאפשר לסמוך שהם גם מחטאים
- כביסה - כאלה שיכולים להוריד גם כתמים של קקי (בהרתחה)
תודה
-
נקיון ידידותי לסביבה
- אני משתמשת בנוזל כלים אקולוגי מדולל במים שהוספתי לו שמן הדרים. שמן הדרים הוא מסיר שומנים יעיל מאוד (מחולל נפלאות, למשל, בצבעים על קירות...). גם סודה לשתייה טובה להסרת שומנים מכלים. אני לא יודעת מה יש בארץ - אני משתמשת ב-CITRUS MAGIC או ב-CITRA SOLVE.
- גם מחטאים וגם מנקים: מי חמצן (HYDROGEN PREOXIDE). סודה לשתייה ומי חמצן ביחד הם חומר ניקוי יעיל שגם מחטא ומלבין.
-
- הצטרפות: 16 אפריל 2003, 14:12
נקיון ידידותי לסביבה
קניתי אבקת כביסה של TIDE ( אני חושבת ) בכל מקרה אחת מהידידותיות לסביבה.
האם אפשר להשתמש במים להשקיית גינה? יש פיסת דשא לידי ואני מעדיפה לעשות שימוש חוזר המים.
מישהו יודע מה ההשפעה על הקרקע מבחינת מליחות וכו'.
תודה
האם אפשר להשתמש במים להשקיית גינה? יש פיסת דשא לידי ואני מעדיפה לעשות שימוש חוזר המים.
מישהו יודע מה ההשפעה על הקרקע מבחינת מליחות וכו'.
תודה
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
נקיון ידידותי לסביבה
ניסיתם פעם לנקות בלי חומרי ניקוי בכלל?
עובד אחלה, לפעמים צריך לשפשף טיפה יותר, אבל אין בעיות מיוחדות.
עובד במיוחד בשטיפה של דברים שלא היה עליהם שומן מחומם, כמו כלים שבהם אוכלים פירות או סלט.
לא השתמשתי בסבון כלים כבר חודשיים והכלים נקיים להפליא.
עובד אחלה, לפעמים צריך לשפשף טיפה יותר, אבל אין בעיות מיוחדות.
עובד במיוחד בשטיפה של דברים שלא היה עליהם שומן מחומם, כמו כלים שבהם אוכלים פירות או סלט.
לא השתמשתי בסבון כלים כבר חודשיים והכלים נקיים להפליא.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
נקיון ידידותי לסביבה
_קניתי אבקת כביסה של TIDE ( אני חושבת ) בכל מקרה אחת מהידידותיות לסביבה.
האם אפשר להשתמש במים להשקיית גינה?_
עדיף לשאול בדף מיחזור מים ביתי לגינון
האם אפשר להשתמש במים להשקיית גינה?_
עדיף לשאול בדף מיחזור מים ביתי לגינון
נקיון ידידותי לסביבה
מישהו קרא את הכתבה על חומרי הניקוי האקולוגיים? היה רשום שלפחות בחלק מחומרי הניקוי של טיידי (ובכמה חברות נוספות)קיימים חומרים לא ידידותיים. האם מישהו יודע משהו על כך, ואם כן האם הנוזל לניקוי כלים שלהם נקי מחומרים אלו או לא?
-
- הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
- דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*
נקיון ידידותי לסביבה
ועכשיו לשאלתי: מזה זמן רב שאנחנו משתמשים בחומץ כמרכך כביסה, לאחרונה אני ממש לא מרוצה, הכל יוצא מסריח (או שזה חוש הריח ההריוני שלי ואז זה אומר שתמיד זה הסריח...) המגבות יוצאות ממש מסריחות וגם חיתולי הבד (איתם אני מנגבת פספוסים וכאלה כיום). אנחנו שוקלים להתחיל להשתמש במרכך אקולוגי
תשובות:
כביסה מסריחה משום שהתפתחו עליה חיידקים שונאי חמצן (אנאירוביים).
פתרונות:
א. משאירים את מכונת הכביסה פתוחה באופן קבוע לאויר. רצוי תמיד, כדי שכל המים יתאדו מתוכה וימיתו את החיידקים.
ב. כביסה מסריחה אפשר לתקן ע"י השרייתה במים עם קצת אקונומיקה. צריך להיזהר כמובן מפני הלבנה לא רצויה. ממלאים מים ומוסיפים אקונומיקה למים לפני שמוסיפים את הבגדים, כדי שתדולל ולא תלבין. האקונומיקה מחמצנת את המים וממיתה את החיידקים שונאי החמצן. או-אז מפעילים מחזור כביסה הכולל רק את הכביסה עצמה (ללא שלב ההשרייה והחלפת המים הראשונית) ואת השטיפות. הכביסה צריכה להיות שרויה לגמרי במים עם האקונומיקה לפחות כ-20 דקות לפני שכל החיידקים ימותו. לצורך כך, מכבים את המכונה לאחר כ-10 דקות מתחילת שלב הכביסה ומדליקים מדי פעם כדי לתת למים להגיע לכל הכביסה.אח"כ ממשיכים בכביסהבאופן רגיל.
ג. אסור להמתין עם כביסה סחוטה בתוך המכונה. יש להוציא מיד כאשר הסתיימה הכביסה ולאוורר מיידית.
סתם הערות:
מי חמצן הם חומר מחמצן חזק, אך לא בריא לגעת בהם.
מישהו יודע מה ההשפעה על הקרקע מבחינת מליחות וכו'._
אבקות כביסה של TIDE מכילות דטרגנטים המתפרקים באופן ביולוגי. לכן, יש להעביר את המים המשומשים דרך פילטר ביולוגי עמוק שיפרק את פעילי השטח, לפני שיגיעו לשורשי העץ.
תשובות:
כביסה מסריחה משום שהתפתחו עליה חיידקים שונאי חמצן (אנאירוביים).
פתרונות:
א. משאירים את מכונת הכביסה פתוחה באופן קבוע לאויר. רצוי תמיד, כדי שכל המים יתאדו מתוכה וימיתו את החיידקים.
ב. כביסה מסריחה אפשר לתקן ע"י השרייתה במים עם קצת אקונומיקה. צריך להיזהר כמובן מפני הלבנה לא רצויה. ממלאים מים ומוסיפים אקונומיקה למים לפני שמוסיפים את הבגדים, כדי שתדולל ולא תלבין. האקונומיקה מחמצנת את המים וממיתה את החיידקים שונאי החמצן. או-אז מפעילים מחזור כביסה הכולל רק את הכביסה עצמה (ללא שלב ההשרייה והחלפת המים הראשונית) ואת השטיפות. הכביסה צריכה להיות שרויה לגמרי במים עם האקונומיקה לפחות כ-20 דקות לפני שכל החיידקים ימותו. לצורך כך, מכבים את המכונה לאחר כ-10 דקות מתחילת שלב הכביסה ומדליקים מדי פעם כדי לתת למים להגיע לכל הכביסה.אח"כ ממשיכים בכביסהבאופן רגיל.
ג. אסור להמתין עם כביסה סחוטה בתוך המכונה. יש להוציא מיד כאשר הסתיימה הכביסה ולאוורר מיידית.
סתם הערות:
מי חמצן הם חומר מחמצן חזק, אך לא בריא לגעת בהם.
מישהו יודע מה ההשפעה על הקרקע מבחינת מליחות וכו'._
אבקות כביסה של TIDE מכילות דטרגנטים המתפרקים באופן ביולוגי. לכן, יש להעביר את המים המשומשים דרך פילטר ביולוגי עמוק שיפרק את פעילי השטח, לפני שיגיעו לשורשי העץ.
נקיון ידידותי לסביבה
איך נפתרים מנמלים באופן טבעי?
-
נקיון ידידותי לסביבה
ענת, תציצי ב הדברה ומיגור חרקים
-
- הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*
נקיון ידידותי לסביבה
קראתי איפה שהו באתר על מגנטים לכביסה,מישהו יכול להגיד לי מה זה בדיוק ואיפה משיגים? נשמע כמו מוצר גאוני שכל חברות אבקת הכביסה יילחמו בו עד חורמה..
-
נקיון ידידותי לסביבה
ל גבעה ירוקה :
מגנטים לכביסה יעילים באותה מידה כמו מגנטים לחסכון בדלק, מגנטים למניעת אבנית במים, מגנטים לטעינת אנרגיות חדשות במי שתייה ומגנטים נגד התקרחות. נראה לי שלא שכחתי שום דבר.
בשלבי פיתוח:
מגנטים לייבוש כביסה, מגנטים להרזייה.
מגנטים לכביסה יעילים באותה מידה כמו מגנטים לחסכון בדלק, מגנטים למניעת אבנית במים, מגנטים לטעינת אנרגיות חדשות במי שתייה ומגנטים נגד התקרחות. נראה לי שלא שכחתי שום דבר.
בשלבי פיתוח:
מגנטים לייבוש כביסה, מגנטים להרזייה.
נקיון ידידותי לסביבה
אנחנו עוברים לדירה חדשה, וצריכים לנקות את המקלחון (וחדר האמבטיה בכלל).
איך גורמים לו להיראות כמו חדש (כדי שאוכל להתקלח בלי קרוקס, אני קצת נגעלת מעובש של דיירים קודמים) בלי אקונומיקה וכו'? יש פטנט?
איך גורמים לו להיראות כמו חדש (כדי שאוכל להתקלח בלי קרוקס, אני קצת נגעלת מעובש של דיירים קודמים) בלי אקונומיקה וכו'? יש פטנט?
-
נקיון ידידותי לסביבה
אנחנו משתמשים באגוזי כביסה ודי מרוצים מהתוצאות רק הריח של הכביסה ממש לא משהו!!!
מה אפשר לעשות????
מה אפשר לעשות????
-
נקיון ידידותי לסביבה
מי לימון ("מיץ לימון משומר" שנמכר בבקבוקים) מהולים בקצת מים, יעשו את העבודה. לשפוך, אפשר להשאיר דקה-שתיים, ולעבור על זה בשפשוף עדין. מסיר ריחות מצוין וגם מבריק (בעצת אמא של שפן אני משתמשת בנוזל דומה לשטיפה/השריה של קופסאות פלסטיק זולות לאחסון אוכל, שהריח דבק בהן).
מי לימון ("מיץ לימון משומר" שנמכר בבקבוקים) מהולים בקצת מים, יעשו את העבודה. לשפוך, אפשר להשאיר דקה-שתיים, ולעבור על זה בשפשוף עדין. מסיר ריחות מצוין וגם מבריק (בעצת אמא של שפן אני משתמשת בנוזל דומה לשטיפה/השריה של קופסאות פלסטיק זולות לאחסון אוכל, שהריח דבק בהן).
-
נקיון ידידותי לסביבה
כביסה מסריחה אפשר לתקן ע"י השרייתה במים עם קצת אקונומיקה
הדף מדבר על ניקיון ידידותי לסביבה ... אקונומיקה או מי חמצן לא ממש ידידותיים.
מניסיון שלי, כל כביסה מסריחה או עבשה אפשר לתקן אם מפעילים על תוכנית שטיפה קצרה במים פושרים, ומוסיפים רבע או חצי בקבוק חומץ פשוט למי השטיפה.
למכונת כביסה מסריחה - מוסיפים בקבוק שלם ומפעילים "על ריק" בתוכנית הרתחה (טוב לא בדיוק על ריק, כדאי להכניס לשם כמה מטליות או סמרטוטי ניקוי, שלא יזיק להם לעבור טיפול כזה). אחרי שהמכונה מסיימת, פותחים את הדלת ועוברים במטלית על כל החלקים הפנימיים הגלויים (גומי וכולי), העובש שהצטבר ייצא בקלות.
הדף מדבר על ניקיון ידידותי לסביבה ... אקונומיקה או מי חמצן לא ממש ידידותיים.
מניסיון שלי, כל כביסה מסריחה או עבשה אפשר לתקן אם מפעילים על תוכנית שטיפה קצרה במים פושרים, ומוסיפים רבע או חצי בקבוק חומץ פשוט למי השטיפה.
למכונת כביסה מסריחה - מוסיפים בקבוק שלם ומפעילים "על ריק" בתוכנית הרתחה (טוב לא בדיוק על ריק, כדאי להכניס לשם כמה מטליות או סמרטוטי ניקוי, שלא יזיק להם לעבור טיפול כזה). אחרי שהמכונה מסיימת, פותחים את הדלת ועוברים במטלית על כל החלקים הפנימיים הגלויים (גומי וכולי), העובש שהצטבר ייצא בקלות.
-
נקיון ידידותי לסביבה
ל קרוטונית :
אקונומיקה או מי חמצן לא ממש ידידותיים.
נכון, אקונומיקה לא ידידותית לסביבה, אבל מי חמצן דווקא כן. הם מתפרקים למים ולחמצן. רק צריך להיזהר מלגעת בהם ביד חשופה וגם שלא ילבינו את הכביסה אם לא צריך.
השילוב של מי חמצן וחומץ יוצר חומר מאוד אפקטיבי נגד חיידקים ונקרא פאראצטיק אסיד. זה חומר מחמצן חזק מאוד שנוטה להתפרק בקלות. אסור לשמור אותו בכלי סגור (הכלי יתפוצץ!) ויש להשתמש בו מיד. אולי אפשר לנסות (בזהירות!) להוסיף למכונת הכביסה קצת מזה וקצת מזה.
אקונומיקה או מי חמצן לא ממש ידידותיים.
נכון, אקונומיקה לא ידידותית לסביבה, אבל מי חמצן דווקא כן. הם מתפרקים למים ולחמצן. רק צריך להיזהר מלגעת בהם ביד חשופה וגם שלא ילבינו את הכביסה אם לא צריך.
השילוב של מי חמצן וחומץ יוצר חומר מאוד אפקטיבי נגד חיידקים ונקרא פאראצטיק אסיד. זה חומר מחמצן חזק מאוד שנוטה להתפרק בקלות. אסור לשמור אותו בכלי סגור (הכלי יתפוצץ!) ויש להשתמש בו מיד. אולי אפשר לנסות (בזהירות!) להוסיף למכונת הכביסה קצת מזה וקצת מזה.
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
נקיון ידידותי לסביבה
אצלנו היה ריח לא נעים מהמכונה בגלל שהניקוז ממנה היה לא טוב.תבדקי את הזויות של הצינורות בקיר ואם צריך תזמיני אינסטלטור.
גיליתי שבהרבה מקרים בניה לא איכותית גורמת להרבה עבודה עם חומרים מזיקים לעצמנו ולסביבה, כמו חומרי הניקוי האגרסיביים, חומרי איטום וצבע .
מצטרפת להמלצה על ליפה במקום סקוצברייט.
הליפה מנקה יפה , אפשר לחתוך בכל גודל שמתאים ,לא שורטת את הכלים ,ומתאימה לכלים שהיו מושרים /מיד שוטפים אותם.
אצלנו משתמשים בשני צבעים של סקושברייט בשביל ההפרדה בין בשרי וחלבי.אפשר לקשור חוט תפירה כחול ואדום וככה לשמור,אם זה חשוב למישהו.
גיליתי שבהרבה מקרים בניה לא איכותית גורמת להרבה עבודה עם חומרים מזיקים לעצמנו ולסביבה, כמו חומרי הניקוי האגרסיביים, חומרי איטום וצבע .
מצטרפת להמלצה על ליפה במקום סקוצברייט.
הליפה מנקה יפה , אפשר לחתוך בכל גודל שמתאים ,לא שורטת את הכלים ,ומתאימה לכלים שהיו מושרים /מיד שוטפים אותם.
אצלנו משתמשים בשני צבעים של סקושברייט בשביל ההפרדה בין בשרי וחלבי.אפשר לקשור חוט תפירה כחול ואדום וככה לשמור,אם זה חשוב למישהו.
-
נקיון ידידותי לסביבה
יש לי בכיור שכבה חומחומה כזאת וניסיתי להוריד עם סודה לשתיה אבל לא הלך, איזה חומר יכול לעזור? יש משהו של אקובר (אני משתמשת בנוזל כלים שלהם ובנול לריצפה ומאוד מאוד מרוצה!)
-
- הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
- דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*
נקיון ידידותי לסביבה
מי לימון ("מיץ לימון משומר" שנמכר בבקבוקים) מהולים בקצת מים, יעשו את העבודה. לשפוך, אפשר להשאיר דקה-שתיים, ולעבור על זה בשפשוף עדין. מסיר ריחות מצוין וגם מבריק
האם גם מחטא (שירותים, אמבטיה) או רק למראית עין? במיוחד כי מתארחים אצלנו, ואני לא רוצה כל מני עניינים (המבין מבין... |-:) ...
גם קראתי איפשהו שאבקת סודה לשתיה, על האמבטיה, ולהוסיף מיץ לימון (מיד) ולשפשף - מנקה ומלבין, האם גם מחטא?
והאם זה יותר זול, יחסית מאשר אקונומיקה או שאר נוזלים "נחמדים"?
האם גם מחטא (שירותים, אמבטיה) או רק למראית עין? במיוחד כי מתארחים אצלנו, ואני לא רוצה כל מני עניינים (המבין מבין... |-:) ...
גם קראתי איפשהו שאבקת סודה לשתיה, על האמבטיה, ולהוסיף מיץ לימון (מיד) ולשפשף - מנקה ומלבין, האם גם מחטא?
והאם זה יותר זול, יחסית מאשר אקונומיקה או שאר נוזלים "נחמדים"?
-
נקיון ידידותי לסביבה
הצילו,לפתע התמלא הבית בפרפרים חומים קטנים,הם בכל מקום,במטבח במקלחת וגם בחדרים, אף פעם לא פגשתי תופעה כזו ואני תוהה האם זה עש? ...מה עושים אם זה באופן טבעי?..
-
נקיון ידידותי לסביבה
וגם התחלתי השבוע להשתמש בנוזל כביסה של אקובר והוא מצוין,הכביסה נקיה ורכה ומריחה נפלא,אפילו ויתרתי על החומץ.
-
- הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14
נקיון ידידותי לסביבה
זה נשמע לא סביר מבחינה כימית: סודה לשתיה היא בסיסית ולימון חומצי, אז אם מערבבים אותם הם מנטרלים זה את זה, לא?
זה נשמע לא סביר מבחינה כימית: סודה לשתיה היא בסיסית ולימון חומצי, אז אם מערבבים אותם הם מנטרלים זה את זה, לא?
-
נקיון ידידותי לסביבה
האם גם מחטא?
למה צריך לחטא?
למה צריך לחטא?
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
נקיון ידידותי לסביבה
אבקת סודה לשתייה - לחוד. בלי שום דבר חוץ ממים.
לימון - הולך עם מלח. אבל לא כדאי על האמבטיה, אם היא לא עשויה מחרסינה, כי אז היא תישרט.
את השירותים אני מנקה עכשיו לחילופין עם חומץ או עם מלח לימון - עובד מצויין. נסענו לכמה ימים ופשוט שפכתי בקבוק חומץ שלם פנימה, כשחזרתי מצאתי רק שרידי-שרידים של משקעי האבנית והחלודה שהיו שם (והם היו משקעים עקשניים!).
בקיצור, מכל החומרים שניסיתי - הכי יעילים וגם הכי אקולוגיים היו פשוט חומץ, או אבקת מלח לימון, או מלח ולימון (פיזרתי מלח, טיפטפתי מיץ מחצי לימון, ושיפשפתי עם המברשת - יעיל בטירוף! אבל את זה לא עשיתי הרבה, כי הלימונים שלנו אורגניים... חבל...).
לדעתי הם גם מחטאים: הורגים חיידקים, עובש וכל מה שיש שם.
לימון - הולך עם מלח. אבל לא כדאי על האמבטיה, אם היא לא עשויה מחרסינה, כי אז היא תישרט.
את השירותים אני מנקה עכשיו לחילופין עם חומץ או עם מלח לימון - עובד מצויין. נסענו לכמה ימים ופשוט שפכתי בקבוק חומץ שלם פנימה, כשחזרתי מצאתי רק שרידי-שרידים של משקעי האבנית והחלודה שהיו שם (והם היו משקעים עקשניים!).
בקיצור, מכל החומרים שניסיתי - הכי יעילים וגם הכי אקולוגיים היו פשוט חומץ, או אבקת מלח לימון, או מלח ולימון (פיזרתי מלח, טיפטפתי מיץ מחצי לימון, ושיפשפתי עם המברשת - יעיל בטירוף! אבל את זה לא עשיתי הרבה, כי הלימונים שלנו אורגניים... חבל...).
לדעתי הם גם מחטאים: הורגים חיידקים, עובש וכל מה שיש שם.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
נקיון ידידותי לסביבה
מה דעתכם על המכשירים האלה שמנקים בקיטור? ניסיתם?
-
נקיון ידידותי לסביבה
יש לי בכיור שכבה חומחומה כזאת וניסיתי להוריד עם סודה לשתיה
עוד רעיון בנוסף לאלה שהועלו כאן:
עוד רעיון בנוסף לאלה שהועלו כאן:
- תכשיר ניקוי המבוסס על שמני הדרים
- השריה בסודה לשתייה עם מי חמצן (יוצר חומר ניקוי יעיל מאוד)
נקיון ידידותי לסביבה
לג'וניפר חבל שלא ראיתי קודם, שאלתך היתה רלוונטית גם לגבי ועשיתי מחקר קטן לפני שיישמתי בהצלחה על שני מקלחונים מכוסי עובש
(זה מתאים לגם לשאלה על הכיור החום)
העקרונות המנחים-
(את העקרונות האלה קיבלתי בהרצאה מענינת עם אשה שיש לה חברת ניקוי בשוויץ שמנקה את הגותיאנום, ידידותית לסביבה וכל זה.)
רוב כתמי חדרי האמבטיה הם "בסיסיים" כי הם כתמי מים, כלומר אבנית (שתופסת עוד כל מיני ג'יפה אח"כ ולכן משחירה)
ולכן ברמת העקרון תמיד מנקים אותם עם חומר חומצי, ועם מטלית טובה שמשאירה יבש
חומץ עובד אבל אם את קונה חומרים אז חומר ניקוי לשירותים הוא תמיד חומצי ומומלץ להשתמש בו גם בכיור ובמקלחונים
שיטה מצוינת היא למלא בקבוק ספריי במעט חומר כזה מדולל עם מים, לרסס ולנגב
(אני ניסיתי לתקופה מסוימת עם חומץ, אבל עזבתי את זה, כי אני מדללת וזה בכ"ז עובד יותר טוב, וכי הריח לא נעים לי. אני משתמשת בנוזל שירותים של אקובר, שמריח יותר טוב מהנוזלים האחרים שמוכרים בחנויות הטבע פה, אבל אמרו לי שהוא מבוסס על חומצת חלב, ולכן בעייתי לאנשים מסוימים)
לאחרונה אני מאד בענין של מטליות טובות, מיקרופיבר שאפשר במקומות מסוימים להשיג ממוחזרות, עד כמה שידוע לי אין בעיה סביבתית וגיליתי שמטליות יעודיות בשימוש נכון חוסכות הרבה עבודה וחומרים (ממש גאון אני P-:)
עוד עיקרון שעוזר הוא שאת העבודה שעושים רוב האנשים עם חומרים "אכזריים" אנחנו עושים פחות עם חומר ויותר עם הידיים או עם כלי- אז מטליות ומברשות עם מקל ומגבונים, כל אלו משמשים אותי יותר מתמיד חוסכים זמן וחוסכים חומר.
אז שחזור שני המקלחונים נעשה ככה:
משפריצים מהחומר על המשטח המבוקש, מחכים ומשפשפים עם מברשת כלים ישנה, ומנגבים עם "וישר" כזה של כיורים, (אחרי כל ויש יש לנגב את הוישר עם מטלית שמחזיקים ביד. מקופלת) בסוף המטלית יבשה כמעט ואפשר לנגב עם הצד השני שלה את כל המשטח.
בעיקר השפשוף זו העבודה, וגם כאן עוזר מברשת עם ידית ארוכה. אפשר לחזור על כל העסק עם מצב המקלחון רע.
עכשיו מה שנשאר זה הפטריות שטיפול כזה לא מספיק להן, ובאמת כאן כנראה אקונומיקה (מדוללת מאד) היא הפתרון היחיד...
אז זהו, לעתים אין מנוס ממעט אקונומיקה מדוללת. אקונומיקה אגב לא נוראית כל כך כמו חומרים אחרים שנמצאים בשוק, ממיסי השומנים וכל אלו. ניתן להשתמש בה בכמויות קטנות אפילו עם המים מנוקים על ידי ברכות ניקוי (כמו אצלנו, מה שמגביל מאד את החומרים שמשתמשים בהם).
הקו האחרון שנשאר הוא הפטריות שנדבקות לסיליקון ולא יורדות- מאלו אין איך להפטר, צריך להחליף סיליקון (עוד לא עשיתי. כי זה סיפור וצריך להשאיר את המקום יומיים יבש. אבל אומרים שזה לא מסובך, פשוט תולשים את הישן קונים חדש בחנויות של עשה זאת בעצמך, ואחרי ניקוי יסודי של המקום, כשהמקום יבש אפשר לשים חדש)
אז זהו, אני מאד מרוצה מהאמבטיות עכשיו
אגב גיליתי חומר מצוין להמסת שומנים, אני לא יודעת אם יש בארץ- סודיום קרבונט. סודה לשתיה היא ביקרבונט, חלשה יותר ואפשר להשתמש בה על העור. אבל סודיום קרבונט זה חומר ניקוי חזק יותר, טוב נגד שומנים, לניקוי התנור ובעיקר עשה פלאים לרשת הזאת שמעל הגז (ברוב המטבחים בארץ בכלל אין כזה, נכון? אני אפילו לא יודעת איך לקרוא לזה בעברית... בכל מקרה כשיש זה נהיה די מגעיל.).
טוב עכשיו בכללי, מאד עזר לי לגלות את העקרונות הבסיסיים של חומרי ניקוי כדי להחליט איפה להשתמש בהם. אני כותבת כאן מה שנראה לי הכי רלוונטי:
חומרים חומציים- כמו למשל נוזל לניקוי שירותים, בכל מקום שיש מים, כיורים במטבח ואמבטיה. לא על מתכת (או לדלל) לא על המילוי בין החרסינות, או על אבן ושיש שאינם עמידים לחומציות.
חומרים אלקליניים- סבון, וסודה, טוב נגד שומן. לא טוב לניקוי לינולאום או רצפת עץ כי יש בהם שומנים
חומרים נייטרליים- "חומר רב תכליתי" למשטחים לא ספציפיים או סינטתיים, דלתות צבועות או פורמייקה. לא לאסלות וכיורים כי לא מסיר אבנית.
אבקות ומשחות גיריות- לסירים וסכו"מים וכל מיני ממתכת. למשטחים שרופים עם "תלתלי פלדה". להמנע משימוש מאמבטיה ובאסלה בגלל שחיקה.
(להרצאה שהאשה הזאת נתנה קראו cleaning has meaning ואני כל כך מתלהבת ממנה שאשמח לספק על פי דרישה דיווח מפורט יותר.
אבל מאידך אני כבר כל כך רגילה שלא לכל האנשים בורקות העיניים כמו לי כשהם עומדים מול אסלה שצריכה תשומת לב.. )
(זה מתאים לגם לשאלה על הכיור החום)
העקרונות המנחים-
(את העקרונות האלה קיבלתי בהרצאה מענינת עם אשה שיש לה חברת ניקוי בשוויץ שמנקה את הגותיאנום, ידידותית לסביבה וכל זה.)
רוב כתמי חדרי האמבטיה הם "בסיסיים" כי הם כתמי מים, כלומר אבנית (שתופסת עוד כל מיני ג'יפה אח"כ ולכן משחירה)
ולכן ברמת העקרון תמיד מנקים אותם עם חומר חומצי, ועם מטלית טובה שמשאירה יבש
חומץ עובד אבל אם את קונה חומרים אז חומר ניקוי לשירותים הוא תמיד חומצי ומומלץ להשתמש בו גם בכיור ובמקלחונים
שיטה מצוינת היא למלא בקבוק ספריי במעט חומר כזה מדולל עם מים, לרסס ולנגב
(אני ניסיתי לתקופה מסוימת עם חומץ, אבל עזבתי את זה, כי אני מדללת וזה בכ"ז עובד יותר טוב, וכי הריח לא נעים לי. אני משתמשת בנוזל שירותים של אקובר, שמריח יותר טוב מהנוזלים האחרים שמוכרים בחנויות הטבע פה, אבל אמרו לי שהוא מבוסס על חומצת חלב, ולכן בעייתי לאנשים מסוימים)
לאחרונה אני מאד בענין של מטליות טובות, מיקרופיבר שאפשר במקומות מסוימים להשיג ממוחזרות, עד כמה שידוע לי אין בעיה סביבתית וגיליתי שמטליות יעודיות בשימוש נכון חוסכות הרבה עבודה וחומרים (ממש גאון אני P-:)
עוד עיקרון שעוזר הוא שאת העבודה שעושים רוב האנשים עם חומרים "אכזריים" אנחנו עושים פחות עם חומר ויותר עם הידיים או עם כלי- אז מטליות ומברשות עם מקל ומגבונים, כל אלו משמשים אותי יותר מתמיד חוסכים זמן וחוסכים חומר.
אז שחזור שני המקלחונים נעשה ככה:
משפריצים מהחומר על המשטח המבוקש, מחכים ומשפשפים עם מברשת כלים ישנה, ומנגבים עם "וישר" כזה של כיורים, (אחרי כל ויש יש לנגב את הוישר עם מטלית שמחזיקים ביד. מקופלת) בסוף המטלית יבשה כמעט ואפשר לנגב עם הצד השני שלה את כל המשטח.
בעיקר השפשוף זו העבודה, וגם כאן עוזר מברשת עם ידית ארוכה. אפשר לחזור על כל העסק עם מצב המקלחון רע.
עכשיו מה שנשאר זה הפטריות שטיפול כזה לא מספיק להן, ובאמת כאן כנראה אקונומיקה (מדוללת מאד) היא הפתרון היחיד...
אז זהו, לעתים אין מנוס ממעט אקונומיקה מדוללת. אקונומיקה אגב לא נוראית כל כך כמו חומרים אחרים שנמצאים בשוק, ממיסי השומנים וכל אלו. ניתן להשתמש בה בכמויות קטנות אפילו עם המים מנוקים על ידי ברכות ניקוי (כמו אצלנו, מה שמגביל מאד את החומרים שמשתמשים בהם).
הקו האחרון שנשאר הוא הפטריות שנדבקות לסיליקון ולא יורדות- מאלו אין איך להפטר, צריך להחליף סיליקון (עוד לא עשיתי. כי זה סיפור וצריך להשאיר את המקום יומיים יבש. אבל אומרים שזה לא מסובך, פשוט תולשים את הישן קונים חדש בחנויות של עשה זאת בעצמך, ואחרי ניקוי יסודי של המקום, כשהמקום יבש אפשר לשים חדש)
אז זהו, אני מאד מרוצה מהאמבטיות עכשיו
אגב גיליתי חומר מצוין להמסת שומנים, אני לא יודעת אם יש בארץ- סודיום קרבונט. סודה לשתיה היא ביקרבונט, חלשה יותר ואפשר להשתמש בה על העור. אבל סודיום קרבונט זה חומר ניקוי חזק יותר, טוב נגד שומנים, לניקוי התנור ובעיקר עשה פלאים לרשת הזאת שמעל הגז (ברוב המטבחים בארץ בכלל אין כזה, נכון? אני אפילו לא יודעת איך לקרוא לזה בעברית... בכל מקרה כשיש זה נהיה די מגעיל.).
טוב עכשיו בכללי, מאד עזר לי לגלות את העקרונות הבסיסיים של חומרי ניקוי כדי להחליט איפה להשתמש בהם. אני כותבת כאן מה שנראה לי הכי רלוונטי:
חומרים חומציים- כמו למשל נוזל לניקוי שירותים, בכל מקום שיש מים, כיורים במטבח ואמבטיה. לא על מתכת (או לדלל) לא על המילוי בין החרסינות, או על אבן ושיש שאינם עמידים לחומציות.
חומרים אלקליניים- סבון, וסודה, טוב נגד שומן. לא טוב לניקוי לינולאום או רצפת עץ כי יש בהם שומנים
חומרים נייטרליים- "חומר רב תכליתי" למשטחים לא ספציפיים או סינטתיים, דלתות צבועות או פורמייקה. לא לאסלות וכיורים כי לא מסיר אבנית.
אבקות ומשחות גיריות- לסירים וסכו"מים וכל מיני ממתכת. למשטחים שרופים עם "תלתלי פלדה". להמנע משימוש מאמבטיה ובאסלה בגלל שחיקה.
(להרצאה שהאשה הזאת נתנה קראו cleaning has meaning ואני כל כך מתלהבת ממנה שאשמח לספק על פי דרישה דיווח מפורט יותר.
אבל מאידך אני כבר כל כך רגילה שלא לכל האנשים בורקות העיניים כמו לי כשהם עומדים מול אסלה שצריכה תשומת לב.. )
-
נקיון ידידותי לסביבה
_האם גם מחטא?
למה צריך לחטא?_
אורי יורמן - האם אתה באמת רוצה תשובה?
כי אני לא רוצה לשבת על שירותים מלאים חיידקים... או שבעלי ישב על הנ"ל. או אורח.
זה לא בריא.
בשביל זה צריך לחטא ......
למה צריך לחטא?_
אורי יורמן - האם אתה באמת רוצה תשובה?
כי אני לא רוצה לשבת על שירותים מלאים חיידקים... או שבעלי ישב על הנ"ל. או אורח.
זה לא בריא.
בשביל זה צריך לחטא ......
-
נקיון ידידותי לסביבה
בשמת, הי, מה שלומך?
כתבת על הסודה לשתיה, אבל הבנתי שזה לא כל-כך יעיל...
בכל מקרה- איך לנקות שירותים עם חומץ (מעבר לזה שנסעת ושפכת בקבוק שלם... ) -פשוט לשפוך קצת על המברשת, בזמן השפשוף, ולדאוג שתהיה רטובה מהחומץ? או להוסיף לניאגרה, וזה ינקה כל פעם שמורידים ת'מים?
כתבת על הסודה לשתיה, אבל הבנתי שזה לא כל-כך יעיל...
בכל מקרה- איך לנקות שירותים עם חומץ (מעבר לזה שנסעת ושפכת בקבוק שלם... ) -פשוט לשפוך קצת על המברשת, בזמן השפשוף, ולדאוג שתהיה רטובה מהחומץ? או להוסיף לניאגרה, וזה ינקה כל פעם שמורידים ת'מים?
-
נקיון ידידותי לסביבה
_כי אני לא רוצה לשבת על שירותים מלאים חיידקים... או שבעלי ישב על הנ"ל. או אורח.
זה לא בריא._
אלא אם כן מדובר בזוהמה של בית חולים למחלות מידבקות שבו המוני אנשים משתמשים באותה אסלה עם כל מה שיש להם,
כל חומר עם מים "מחטא". כמובן חומר חומצי כמו חומץ או לימון.
חיידקים יהיו שם כמובן, כי הרי זה חשוף לאוויר, אבל אם את מדברת על חיידקי מחלות - ברובם יסולקו על ידי מים בלבד, אם לא ימותו בחשיפה לאוויר עוד קודם.
זה לא בריא._
אלא אם כן מדובר בזוהמה של בית חולים למחלות מידבקות שבו המוני אנשים משתמשים באותה אסלה עם כל מה שיש להם,
כל חומר עם מים "מחטא". כמובן חומר חומצי כמו חומץ או לימון.
חיידקים יהיו שם כמובן, כי הרי זה חשוף לאוויר, אבל אם את מדברת על חיידקי מחלות - ברובם יסולקו על ידי מים בלבד, אם לא ימותו בחשיפה לאוויר עוד קודם.
-
נקיון ידידותי לסביבה
הי פפריקה הונגרית,
הסודה לשתייה היתה אצלי פחות יעילה בשירותים.
מלח לימון הרבה יותר יעיל. לדעתי אפילו יותר מהחומץ.
לניאגרה לא הייתי שופכת - יהיה לך ריח. מצד שני, גם בניאגרה זה ינקה את משקעי האבנית אז אולי זה חיובי! אחרי כך וכך הורדות מים, זה ייצא גם מהניאגרה...
מצד שני, זה לא ינקה כל פעם שמורידים את המים.
א. רצוי קצת להשאיר את זה (אם זה רק עובר ולא נשאר אז זה לא יעיל).
ב. צריך לשפשף.
הסודה לשתייה היתה אצלי פחות יעילה בשירותים.
מלח לימון הרבה יותר יעיל. לדעתי אפילו יותר מהחומץ.
לניאגרה לא הייתי שופכת - יהיה לך ריח. מצד שני, גם בניאגרה זה ינקה את משקעי האבנית אז אולי זה חיובי! אחרי כך וכך הורדות מים, זה ייצא גם מהניאגרה...
מצד שני, זה לא ינקה כל פעם שמורידים את המים.
א. רצוי קצת להשאיר את זה (אם זה רק עובר ולא נשאר אז זה לא יעיל).
ב. צריך לשפשף.
נקיון ידידותי לסביבה
זה נכון שרוב המחלות באות בעצם מהמטבח?
(שירותים סתם מעוררים אסוציאציות שלאנשים קשה להתמודד אתן)
(שירותים סתם מעוררים אסוציאציות שלאנשים קשה להתמודד אתן)
נקיון ידידותי לסביבה
סליחה לא התכוונתי שהמחלות באות מהמטבח (שלא יעלב לי המטבח) אלא שאם כבר חוטפים משהו מזיהום חיידקי יש יותר סבירות שזה המטבח ולא השירותים.
בכל מקרה, כך שמעתי.
בכל מקרה, כך שמעתי.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
נקיון ידידותי לסביבה
אז אחרי שהחלפתי בהצלחה והתלהבות אדירה את הסקוטש במטבח בליפה (וצחקתי מאוד לגלות שבלי להגיד כלום עוד המון אנשים גילו את ה"תגלית" הזו בדיוק יחד איתי) מחפשת תחליף ראוי לסמרטוט המצחין הזה שיושב לו על הברז. רק שתבינו, יש לי יחסים מאוד קשים עם המצחין הנ"ל, שונאת אותו עוד מימי ילדותי. אמא שלי היתה משרה אותו באקונומיקה ומה לא ועדיין הוא תמיד היה מסריח. עכשיו שוב, בשילוב עם חומרי ניקוי אקולוגים הוא אפילו עוד יותר מסריח מהרגיל... יתרון הליפה מבחינתי מלבד יכולת הניקוי וכו' שלה היא העובדה שאפשר לזרוק לקומפוסט ושפחות שאריות מזון נשארות בתוכה וכך היא לא מסריחה כלל. מי ימצאני תחליף חברותי לאוייב שלי (או אם ממש אצליח להתפשר אז דרך לחיות איתו בשלום)?
-
נקיון ידידותי לסביבה
ולפעמים מהידיים, שלא רחצו אותן אחרי השרותים, ונגעו בהן באוכל.
-
נקיון ידידותי לסביבה
משהו על טפילים, חיידקים, תולעים], וכו':
עד כמה שידוע לי, הם נמצאים איפה שמלוכלך. אם יהיה נקי איפשהו - הם פשוט לא יוכלו להתרבות ולשגשג שם. פשוט מאוד.
כבר כמה חודשים שלא השתמשתי בסבון כלים בכלל, אלא ניקיתי כלים רק בעזרת הידיים (בעבודה) ובעזרת ליפה (בבית), בעזרת מים כמובן. לא זכור לי שקיבלתי מזה מחלות כלשהן.
כל הקטע הזה של לחטא דברים זאת חיידקופוביה של העולם המודרני, לפחות לפי דעתי.
דברים צריכים להיות נקיים, לא מחוטאים.
ילדת טבע,
לסמרטוט המצחין הזה שיושב לו על הברז
למה הוא משמש אותך? (אם אני אדע, אוכל להציע לך תחליף)
עד כמה שידוע לי, הם נמצאים איפה שמלוכלך. אם יהיה נקי איפשהו - הם פשוט לא יוכלו להתרבות ולשגשג שם. פשוט מאוד.
כבר כמה חודשים שלא השתמשתי בסבון כלים בכלל, אלא ניקיתי כלים רק בעזרת הידיים (בעבודה) ובעזרת ליפה (בבית), בעזרת מים כמובן. לא זכור לי שקיבלתי מזה מחלות כלשהן.
כל הקטע הזה של לחטא דברים זאת חיידקופוביה של העולם המודרני, לפחות לפי דעתי.
דברים צריכים להיות נקיים, לא מחוטאים.
ילדת טבע,
לסמרטוט המצחין הזה שיושב לו על הברז
למה הוא משמש אותך? (אם אני אדע, אוכל להציע לך תחליף)
נקיון ידידותי לסביבה
ילדת,
(מניחה שאת משתמשת בו לניגובים שוטפים סביב הכיור ובמשטחי המטבח)
מה שאני עושה זה שיש גם מגב (וישר קטן כזה) ליד הכיור לניגובים שוטפים, ובעיקר שהסמרטוט נכנס תדיר למכונת כביסה ויש במגירה ערמת סמרטוטים שכובסו כבר כמה פעמים להחלפה. מחזיק שנים, אני לא יודעת למה אמא שלי נניח לא עשתה את זה. את הסמרטוט מחליפה לפחות פעם בשבוע, יותר סביר שפעמיים בשבוע.
עוד דבר שאני מנסה לאחרונה הוא סמרטוטים מהדור החדש, יעני, סמרטוטי מיקרופיבר יעודיים כאלה שאמורים להסריח פחות, כי הם דקים יותר או משהו. אבל גם בלי זה אין ריח.
חוצמיזה אם הרבה אנשים משתמשים בכיור, אולי זה יכול לעזור אם "תלמדי" אותם לשטוף, לסחוט ולפרוש... מנסיוני הסמרטוטים נהיים ג'יפיים כי חלק משוטפי הכלים סתם מקווצ'צ'ים אותם וזורקים לכיור.
(מניחה שאת משתמשת בו לניגובים שוטפים סביב הכיור ובמשטחי המטבח)
מה שאני עושה זה שיש גם מגב (וישר קטן כזה) ליד הכיור לניגובים שוטפים, ובעיקר שהסמרטוט נכנס תדיר למכונת כביסה ויש במגירה ערמת סמרטוטים שכובסו כבר כמה פעמים להחלפה. מחזיק שנים, אני לא יודעת למה אמא שלי נניח לא עשתה את זה. את הסמרטוט מחליפה לפחות פעם בשבוע, יותר סביר שפעמיים בשבוע.
עוד דבר שאני מנסה לאחרונה הוא סמרטוטים מהדור החדש, יעני, סמרטוטי מיקרופיבר יעודיים כאלה שאמורים להסריח פחות, כי הם דקים יותר או משהו. אבל גם בלי זה אין ריח.
חוצמיזה אם הרבה אנשים משתמשים בכיור, אולי זה יכול לעזור אם "תלמדי" אותם לשטוף, לסחוט ולפרוש... מנסיוני הסמרטוטים נהיים ג'יפיים כי חלק משוטפי הכלים סתם מקווצ'צ'ים אותם וזורקים לכיור.
-
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
נקיון ידידותי לסביבה
ברובם יסולקו על ידי מים בלבד
אז זהו, שלא. החיידקים לא מופיעים כיחידים אלא בצורת מרבד ביולוגי עמיד מאוד. לפיכך, יש לשפשף ולהשתמש בחומר ניקוי קצת יותר חזק ממים. אין מה לעשות.
אז זהו, שלא. החיידקים לא מופיעים כיחידים אלא בצורת מרבד ביולוגי עמיד מאוד. לפיכך, יש לשפשף ולהשתמש בחומר ניקוי קצת יותר חזק ממים. אין מה לעשות.
-
נקיון ידידותי לסביבה
אם יהיה נקי איפשהו - הם פשוט לא יוכלו להתרבות ולשגשג שם. פשוט מאוד
חיידקים מתרבים בכל סביבה שיש בה מקורות מזון. צלחות שנוקו רק במים מהוות סביבה מצוינת כיוון שבהיעדר דטרגנט נשארות שאריות מזון. פשוט היה לך מזל. אני לא הייתי עושה נסיונות כאלה בטח לא עם ילדים, זקנים, נשים בהיריון ושאר מדוכאי חיסון. מה עוד שבהיעדר דטרגנט כל השומנים נשארים על הצלחת.
חיידקים מתרבים בכל סביבה שיש בה מקורות מזון. צלחות שנוקו רק במים מהוות סביבה מצוינת כיוון שבהיעדר דטרגנט נשארות שאריות מזון. פשוט היה לך מזל. אני לא הייתי עושה נסיונות כאלה בטח לא עם ילדים, זקנים, נשים בהיריון ושאר מדוכאי חיסון. מה עוד שבהיעדר דטרגנט כל השומנים נשארים על הצלחת.
-
נקיון ידידותי לסביבה
לגבי הסמרטוט ליד הכיור. אני משתמשת במיקרופייבר והוא חד יומי. כלומר, פעם ביום למכונת הכביסה.
-
נקיון ידידותי לסביבה
מה עוד שבהיעדר דטרגנט כל השומנים נשארים על הצלחת.
מנסיון. שטפתי צלחת, אחרי שנשפך עליה יין, ותיארתי לעצמי שניקיתי. לא היה שום סימן, והצלחת למראית עיין היתה נקיה. למחרת הצלחת היתה מלאה נמלים. (בניגוד לצלחות האחרות ששטפתי עם סבון כי הן כן היו מלוכלכות.)
אני לא רוצה לדמיין מה הולך על צלחות כאלה מבחינה מיקרובית....
מנסיון. שטפתי צלחת, אחרי שנשפך עליה יין, ותיארתי לעצמי שניקיתי. לא היה שום סימן, והצלחת למראית עיין היתה נקיה. למחרת הצלחת היתה מלאה נמלים. (בניגוד לצלחות האחרות ששטפתי עם סבון כי הן כן היו מלוכלכות.)
אני לא רוצה לדמיין מה הולך על צלחות כאלה מבחינה מיקרובית....
-
נקיון ידידותי לסביבה
פפריקה,
אז מה אני אגיד לך - כנראה שלא שטפת מספיק טוב.
אני שוטף מאוד ביסודיות, ומשפשף כל פינה כמו שצריך, אולי זה עושה את ההבדל.
ואולי באמת סתם יש לי מזל. לא יודע.
אז מה אני אגיד לך - כנראה שלא שטפת מספיק טוב.
אני שוטף מאוד ביסודיות, ומשפשף כל פינה כמו שצריך, אולי זה עושה את ההבדל.
ואולי באמת סתם יש לי מזל. לא יודע.
-
נקיון ידידותי לסביבה
הקטע הוא לא "לשטוף" אלא לשפשף.
בכל אופן, כל הדברים שהגיוני לנקות איתם (נגיד, סבון כלים, חומץ, סודה לשתייה, ולפעמים רק שפשוף בלי שום חומר) - מנקים.
בכל אופן, כל הדברים שהגיוני לנקות איתם (נגיד, סבון כלים, חומץ, סודה לשתייה, ולפעמים רק שפשוף בלי שום חומר) - מנקים.
-
נקיון ידידותי לסביבה
כן, רק שמשום מה, אפילו בקהילת באופן, נראה להמון אנשים מאוד לא נכון לנקות בלי אף חומר. כל כך הרבה חומר בשביל שדברים יבריקו או בשביל לחסל מיקרובים...
כן, רק שמשום מה, אפילו בקהילת באופן, נראה להמון אנשים מאוד לא נכון לנקות בלי אף חומר. כל כך הרבה חומר בשביל שדברים יבריקו או בשביל לחסל מיקרובים...
-
נקיון ידידותי לסביבה
ברובם יסולקו על ידי מים בלבד
אורי, אתה שוכח שהתפריט שלך טבעוני ונא, בלי חלב ובלי ביצים ושאר כרים פורים לחיידקים לא סימפטיים. מי שיש לו, רחמנא ליצלן, שאריות שומן עוף על הצלחת, רואה דברים אחרת (אם כי אולי מים רותחים ושפשוף יספיקו גם במקרה כזה).
אורי, אתה שוכח שהתפריט שלך טבעוני ונא, בלי חלב ובלי ביצים ושאר כרים פורים לחיידקים לא סימפטיים. מי שיש לו, רחמנא ליצלן, שאריות שומן עוף על הצלחת, רואה דברים אחרת (אם כי אולי מים רותחים ושפשוף יספיקו גם במקרה כזה).
-
נקיון ידידותי לסביבה
מי שיש לו, רחמנא ליצלן, שאריות שומן עוף על הצלחת, רואה דברים אחרת
אכן.
אבל מה שכן, בפארק הירדן למדתי איך לנקות בשיפשוף בלבד, ואיך לחסוך בחומר ניקוי.
פשוט, הגענו עם כמות מסוימת של נוזל כלים אקולוגי (יקררררררר).
לא רציתי שייגמר לנו ונישאר בלי, ולא רציתי לבזבז את הנוזל היקר.
לכן, רחצתי היטב את כל הכלים בשיפשוף ומים בתוך הגיגית, ורק אחרי זה השתמשתי בקצת מאוד סבון כלים לעבור על הכלים.
אז שמתי לב ש:
יש דברים שנדבקים וצריך סבון, יש ריחות שאי אפשר להוריד בלי סבון, מה ששומני דורש פירוק בסבון ושפשוף ומים לא מספיקים.
אבל!!!
למדתי שיש דברים שהיו נקיים גם בלי סבון.
למדתי שבזכות השיטה הזאת גם חסכתי מים וגם ה-מ-ו-ן סבון.
וגם זה אקולוגי! וכלכלי!
אכן.
אבל מה שכן, בפארק הירדן למדתי איך לנקות בשיפשוף בלבד, ואיך לחסוך בחומר ניקוי.
פשוט, הגענו עם כמות מסוימת של נוזל כלים אקולוגי (יקררררררר).
לא רציתי שייגמר לנו ונישאר בלי, ולא רציתי לבזבז את הנוזל היקר.
לכן, רחצתי היטב את כל הכלים בשיפשוף ומים בתוך הגיגית, ורק אחרי זה השתמשתי בקצת מאוד סבון כלים לעבור על הכלים.
אז שמתי לב ש:
יש דברים שנדבקים וצריך סבון, יש ריחות שאי אפשר להוריד בלי סבון, מה ששומני דורש פירוק בסבון ושפשוף ומים לא מספיקים.
אבל!!!
למדתי שיש דברים שהיו נקיים גם בלי סבון.
למדתי שבזכות השיטה הזאת גם חסכתי מים וגם ה-מ-ו-ן סבון.
וגם זה אקולוגי! וכלכלי!
-
נקיון ידידותי לסביבה
אני חושבת שהנושא המעניין הזה מצדיק, אולי, דף נפרד בנושא הפחד מחיידקים. נתקלתי לאחרונה בכמה תאוריות מעניינות בנושא - כמה מהן קצת יותר מדיי הזויות בשבילי, אבל הן בהחלט מעוררות מחשבה. (למשל, שמחלות לא נוצרות מחיידקים - ושחיידקים שנחשבים לבעייתיים, כמו E-COLI, מסייעים למלחמה בסרטן. הממ).
אני לא זוכרת באיזה דף הזכרתי תוכנית של פן וטלר, בולשיט, שחצי ממנה הוקדש לניתוץ האמונה הזו (שיש לא מעטים שעושים ממנה הרבה כסף). הם התייחסו לפחד לגעת באסלה ציבורית שהצמיח שורה ארוכה של מוצרים כמו תרסיסים וכיסויי נייר, וטענו שאם האסלה יבשה ונראית נקייה, אין בסיס לפחד. (הם לקחו דגימות מאסלות כאלה ומכמה מקומות בגופם של מתנדבים, והראו שהתרבית מאזור הישבן הייתה הכי נקייה - לדעתי הם פשוט ששו על ההזדמנות להראות ישבנים חשופים P-: ).
אין ספק שבחברה המערבית, הפחד מחיידקים מגיע לשיאים מגוחכים (האם גם בארץ יש פרסומות שמפחידות הורים, שאם הם לא מרססים ה-כ-ו-ל בליזול או באקונומיקה יום הדין יגיע?). ושבגלל הפחד הזה ובשמו נעשו נזקים לא מעטים - למשל, כמו שלאחרונה "גילו" פתאום שסבונים וג'לים אנטי בקטריאליים גורמים נזק בלתי הפיך לילדים צעירים במיוחד. דה! או שבגללו התחילו לפסטר ולעקר ולהקרין הכול, ושכחו שככה הורגים גם חיידקים "טובים". לשאלה עד כמה הפחד הזה מוצדק אין היום לדעתי תשובה ברורה וחד משמעית, בין היתר כי קשורים בכך אינטרסים כלכליים חזקים כל כך.
אני לא זוכרת באיזה דף הזכרתי תוכנית של פן וטלר, בולשיט, שחצי ממנה הוקדש לניתוץ האמונה הזו (שיש לא מעטים שעושים ממנה הרבה כסף). הם התייחסו לפחד לגעת באסלה ציבורית שהצמיח שורה ארוכה של מוצרים כמו תרסיסים וכיסויי נייר, וטענו שאם האסלה יבשה ונראית נקייה, אין בסיס לפחד. (הם לקחו דגימות מאסלות כאלה ומכמה מקומות בגופם של מתנדבים, והראו שהתרבית מאזור הישבן הייתה הכי נקייה - לדעתי הם פשוט ששו על ההזדמנות להראות ישבנים חשופים P-: ).
אין ספק שבחברה המערבית, הפחד מחיידקים מגיע לשיאים מגוחכים (האם גם בארץ יש פרסומות שמפחידות הורים, שאם הם לא מרססים ה-כ-ו-ל בליזול או באקונומיקה יום הדין יגיע?). ושבגלל הפחד הזה ובשמו נעשו נזקים לא מעטים - למשל, כמו שלאחרונה "גילו" פתאום שסבונים וג'לים אנטי בקטריאליים גורמים נזק בלתי הפיך לילדים צעירים במיוחד. דה! או שבגללו התחילו לפסטר ולעקר ולהקרין הכול, ושכחו שככה הורגים גם חיידקים "טובים". לשאלה עד כמה הפחד הזה מוצדק אין היום לדעתי תשובה ברורה וחד משמעית, בין היתר כי קשורים בכך אינטרסים כלכליים חזקים כל כך.
-
נקיון ידידותי לסביבה
NWS]E-COLI כטיפול נגד סרטן 1 1x E coli Bacteria Could Become a Cancer Treatment[/po].asp
אני דווקא נתקלתי בטענה הזו אצל מחבר הספר WE WANT TO LIVE (בדף תזונא מן החי).
אני דווקא נתקלתי בטענה הזו אצל מחבר הספר WE WANT TO LIVE (בדף תזונא מן החי).
-
נקיון ידידותי לסביבה
הם התייחסו לפחד לגעת באסלה ציבורית שהצמיח שורה ארוכה של מוצרים כמו תרסיסים וכיסויי נייר, וטענו שאם האסלה יבשה ונראית נקייה, אין בסיס לפחד
לי זה פשוט מגעיל, שאיברים אינטימיים שלי יגעו במשהו שכל כך הרבה אחרים נוגעים בו. או לאכול במזלג מלוכלך.
לא פחד מ"חיידקים".
לי זה פשוט מגעיל, שאיברים אינטימיים שלי יגעו במשהו שכל כך הרבה אחרים נוגעים בו. או לאכול במזלג מלוכלך.
לא פחד מ"חיידקים".
נקיון ידידותי לסביבה
עכשיו קראתי במעלה הדף שכבר כתבו על סודיום קרבונט, שנקרא גם סודה לכביסה או
washing soda
אז אני חוזרת וממליצה- יעיל יותר מסודה לשתיה בניקוי והסרת שומנים (אם כי ידידותי פחות לעור)
עכשיו שאלה- ניסיתי לחפש באתר ובאינטרנט בכלל על הסרת כתמי צבע (ישן שהתיבש, צבע שמן לקיר) מהבלטות
היום ביליתי שעתיים בנסיון לגרד עם סכין, אחרי המסה עם כל מיני חומרים שחשבתי שיעזרו- אמוניה, אלכוהול, ספיריט
כלום. הבלטות מחוספסות כאלה ונורא קשה להוציא את הצבע. אני חוששת להשתמש בחומצה פן תהרס האבן של הבלטות
למישהו יש רעיון? (זה לא מופיע בדף על הסרת כתמים אם זה הרעיון שלכן )
עוד שאלה, שכבר דובר בה באתר, פתיחת סתימות- יש לנו ביוב שאי אפשר להגיע אליו עם ספירלה כי הוא מכוסה בכל מיני קונסטרוקציות מסובכות
אין מצב שאני קונה סודה קאוסטית
למישהו יש רעיון מה אפשר לשפוך לשם שיעזור?
washing soda
אז אני חוזרת וממליצה- יעיל יותר מסודה לשתיה בניקוי והסרת שומנים (אם כי ידידותי פחות לעור)
עכשיו שאלה- ניסיתי לחפש באתר ובאינטרנט בכלל על הסרת כתמי צבע (ישן שהתיבש, צבע שמן לקיר) מהבלטות
היום ביליתי שעתיים בנסיון לגרד עם סכין, אחרי המסה עם כל מיני חומרים שחשבתי שיעזרו- אמוניה, אלכוהול, ספיריט
כלום. הבלטות מחוספסות כאלה ונורא קשה להוציא את הצבע. אני חוששת להשתמש בחומצה פן תהרס האבן של הבלטות
למישהו יש רעיון? (זה לא מופיע בדף על הסרת כתמים אם זה הרעיון שלכן )
עוד שאלה, שכבר דובר בה באתר, פתיחת סתימות- יש לנו ביוב שאי אפשר להגיע אליו עם ספירלה כי הוא מכוסה בכל מיני קונסטרוקציות מסובכות
אין מצב שאני קונה סודה קאוסטית
למישהו יש רעיון מה אפשר לשפוך לשם שיעזור?
נקיון ידידותי לסביבה
האם מישהו יכול להפנות אותי לחומר מדעי (מאמרים, אתרי אינטרנט) שיביא הוכחותלכך שהשימוש בחומרי ניקוי וקוסמטיקה קונבנציונאליים אכן מזיק?
במיוחד לכך שמרכיבים או חומרים המקובלים בתכשירי ניקוי קונבנציונאליים עלולים לגרום לתופעותכמו רעילות, סירטון, אלרגיות??
תודה
במיוחד לכך שמרכיבים או חומרים המקובלים בתכשירי ניקוי קונבנציונאליים עלולים לגרום לתופעותכמו רעילות, סירטון, אלרגיות??
תודה
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
-
- הצטרפות: 18 יוני 2006, 10:59
- דף אישי: הדף האישי של קרן_קיימת*
נקיון ידידותי לסביבה
איך מורידים כתמי עובש מבד מגבת?
-
נקיון ידידותי לסביבה
יעל, נסי שמן הדרים נקי בלתי מדולל, אולי זה יעזור. זה ממיס שומנים.
קרן קיימת, נסי השריה במי חמצן עם סודה לשתייה לפני הכביסה או חשיפה לשמש (או שניהם). הניסיון שלי היה שזה לא יעיל כמו אקונומיקה, אבל יעיל יותר מלא כלום. זה הוריד את רוב הכתמים מווילון אמבטיה ארוג.
קרן קיימת, נסי השריה במי חמצן עם סודה לשתייה לפני הכביסה או חשיפה לשמש (או שניהם). הניסיון שלי היה שזה לא יעיל כמו אקונומיקה, אבל יעיל יותר מלא כלום. זה הוריד את רוב הכתמים מווילון אמבטיה ארוג.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2006, 10:59
- דף אישי: הדף האישי של קרן_קיימת*
נקיון ידידותי לסביבה
תודה תמי. חשיפה לשמש ניסיתי ולא עזר. מה זה מי חמצן?
-
-
נקיון ידידותי לסביבה
להרגעת העור ונגד תגובות אלרגיות, מערבבים אבקת סודה לשתיה עם מים ומורחים על הפנים.
הא? להיזהר עם זה, בבקשה.
לגזים וצרבת, מערבבים בכוס מים עם כף לימון וחצי כפית סודה לשתיה.
הלימון מנטרל את הבסיסיות של הסודה לשתייה ומנטרל במקביל גם את היעילות... כל הרעיון בסודה לשתייה כטיפול לצרבת הוא שהבסיסיות שלה סותרת את החומצה שגורמת לצרבת. סודה לשתייה בלבד - בלי הלימון - או TRI SALTS עדיפים, לדעתי.
הא? להיזהר עם זה, בבקשה.
לגזים וצרבת, מערבבים בכוס מים עם כף לימון וחצי כפית סודה לשתיה.
הלימון מנטרל את הבסיסיות של הסודה לשתייה ומנטרל במקביל גם את היעילות... כל הרעיון בסודה לשתייה כטיפול לצרבת הוא שהבסיסיות שלה סותרת את החומצה שגורמת לצרבת. סודה לשתייה בלבד - בלי הלימון - או TRI SALTS עדיפים, לדעתי.
נקיון ידידותי לסביבה
היי לכולם,
מזה זמן שאני עוקבת בהנאה אחרי הרעיונות שמוצעים כאן. את חלקם אף ניסיתי.
ברוח הדברים, אני שמחה לשתף אתכם בחלק מהתנסויותיי:
מטהרי אוויר טבעיים לשרותים
מזה זמן שאני עוקבת בהנאה אחרי הרעיונות שמוצעים כאן. את חלקם אף ניסיתי.
ברוח הדברים, אני שמחה לשתף אתכם בחלק מהתנסויותיי:
- מקלפים קליפות פרי הדר, חותכים לחתיכות קטנות, דוקרים החתיכות במזלג [להגברת הארומה] שמים בצלוחית, ומקשטים במספר עלי הדרים, את הצלוחית שמים בשרותים - נותן ריח עדין ונפלא .[החסרון: מחזיק ליומיים, אחר כך הארומה יורדת באופן משמעותי והקליפות מתיישנות]
- בוזקים אבקת קינמון בצלוחית ושמים בשרותים
- קוטפים עלים ארומתיים [למשל רוזמרין, עלי דפנה, גרניום לימוני]. את העלים קורעים לחתיכות [להגברת הארומה], שמים בצלוחית בשרותים. מוסיפים מספר עלים שלמים לקישוט.
נקיון ידידותי לסביבה
בנוגע למטליות לניקוי המטבח:
מומלץ לגזור המטליות ולהשתמש כל פעם בחצי מטלית. מטלית חצויה נוחה יותר לשימוש ומתייבשת מהר יותר.
מומלץ לגזור המטליות ולהשתמש כל פעם בחצי מטלית. מטלית חצויה נוחה יותר לשימוש ומתייבשת מהר יותר.
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2007, 19:45
נקיון ידידותי לסביבה
טוב אני לא יודעת עד כמה זה טבעי, או טוב לאוזון יחסית לקליפות תפוז, שנשמעות פיתרון מצויין,
אבל בטוח יותר טוב ממטהר אוויר וגם נעים יותר :
להדליק גפרור. עושה ריח חזק של גפרור שרוף ומכסה מעולה ריחות אחרים בשירותים.
טוב אני לא יודעת עד כמה זה טבעי, או טוב לאוזון יחסית לקליפות תפוז, שנשמעות פיתרון מצויין,
אבל בטוח יותר טוב ממטהר אוויר וגם נעים יותר :
להדליק גפרור. עושה ריח חזק של גפרור שרוף ומכסה מעולה ריחות אחרים בשירותים.
נקיון ידידותי לסביבה
משיהו יודע איפה אפשר להשיג סודה לשתיה בכמות קצת יותר
רצינית מהקופסה הקטנה בחנויות????
נראה לי לא כ"כ פרקטי להפוך אותה לחומר ניקוי בסיסי בבית אם זה בא
בכמויות כאלה קטנות...
רצינית מהקופסה הקטנה בחנויות????
נראה לי לא כ"כ פרקטי להפוך אותה לחומר ניקוי בסיסי בבית אם זה בא
בכמויות כאלה קטנות...
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
נקיון ידידותי לסביבה
ועוד משהו - לניקוי כתמי עובש ופטריות - מערבבים שמן לימון אתרי עם מים בריכוז 1:1 , שופכים על מטלית חד פעמית (גרביים ישנות וכו') ומשפשפים עם זה את העובש. הפטריות מתות והריח שנשאר ממש נעים! רק צריך להקפיד - לזרוק את המטלית ברגע שהיא משחירה. כל ניסיון למחזר אותה יגרום להעברת העובש למקומות חדשים.
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
נקיון ידידותי לסביבה
לדיאנה ,
בחנות התבלינים והקיטניות שבה אני עורכת את קניותי , יש סודה לשתיה במשקל.החנות הזאת היא החנות של האתיופים בערך באמצע שוק רמלה (כייף לי לעשות להם פירסומת כי הם מאוד נחמדים).
יכול להיות שיש בכל החניות מהסוג הזה.
בחנות התבלינים והקיטניות שבה אני עורכת את קניותי , יש סודה לשתיה במשקל.החנות הזאת היא החנות של האתיופים בערך באמצע שוק רמלה (כייף לי לעשות להם פירסומת כי הם מאוד נחמדים).
יכול להיות שיש בכל החניות מהסוג הזה.
-
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
נקיון ידידותי לסביבה
מחפשים פתרון יעיל לשטיפת כלים
מאסנו בקניית חומרים טבעיים - מאחר והם ממילא לא "מקציפים" ואיכות הנקיון נחמדה ולא יותר.
נשמח לרעיונות - ואם יש פתרון שגם נותן תחושה שאכן הכלים עוברים תהליך ניקוי, מה טוב...
מאסנו בקניית חומרים טבעיים - מאחר והם ממילא לא "מקציפים" ואיכות הנקיון נחמדה ולא יותר.
נשמח לרעיונות - ואם יש פתרון שגם נותן תחושה שאכן הכלים עוברים תהליך ניקוי, מה טוב...
נקיון ידידותי לסביבה
אני משתמשת בסבון כלים של אקובר והוא מאד מאד מקציף ומנקה מצויין.
במה השתמשתם?
אני משתמשת בסבון כלים של אקובר והוא מאד מאד מקציף ומנקה מצויין.
במה השתמשתם?
-
נקיון ידידותי לסביבה
מחפשים פתרון יעיל לשטיפת כלים
הפיתרון שלי:
לוקחים בקבוק ריק של נוזל כלים, וממלאים:
בערך רבע נוזל כלים אקולוגי
בערך חמישית תמצית שמני הדרים citrus magic, citra solve ודומיהם
מים
גם אקולוגי, גם חסכוני, גם מנקה ביעילות הכול, כולל שומנים. לא מקציף.
הפיתרון שלי:
לוקחים בקבוק ריק של נוזל כלים, וממלאים:
בערך רבע נוזל כלים אקולוגי
בערך חמישית תמצית שמני הדרים citrus magic, citra solve ודומיהם
מים
גם אקולוגי, גם חסכוני, גם מנקה ביעילות הכול, כולל שומנים. לא מקציף.
-
נקיון ידידותי לסביבה
למכירה במחיר סמלי - חומר ניקוי אקולוגי ביתי
בסופ"ש הכנתי חומר ניקוי (בעיקר לשטיפת כלים) אקולוגי תוצרת בית, מקליפות הדרים.
ההכנה היתה פשוטה למדי (אבל מצריכה בלנדר חזק), ולכן אשמח להביא לאנשים בקבוקים של 1.5 ליטר מהחומר תמורת סכום סמלי (10-15 ש"ח או כמה שבא לכם).
לתוהים איך זה עובד - יש חומצה בקליפות הדרים שמשמשת כמסיר שומנים לא רע.
למשל המוצרים של טיידי עשויים מקליפות של אשכוליות.
המעוניינים מוזמנים לדף הבית שלי
נ.ב יש לזה גם ריח נעים, וזה נשטף בקלות
בסופ"ש הכנתי חומר ניקוי (בעיקר לשטיפת כלים) אקולוגי תוצרת בית, מקליפות הדרים.
ההכנה היתה פשוטה למדי (אבל מצריכה בלנדר חזק), ולכן אשמח להביא לאנשים בקבוקים של 1.5 ליטר מהחומר תמורת סכום סמלי (10-15 ש"ח או כמה שבא לכם).
לתוהים איך זה עובד - יש חומצה בקליפות הדרים שמשמשת כמסיר שומנים לא רע.
למשל המוצרים של טיידי עשויים מקליפות של אשכוליות.
המעוניינים מוזמנים לדף הבית שלי
נ.ב יש לזה גם ריח נעים, וזה נשטף בקלות
-
נקיון ידידותי לסביבה
_מאסנו בקניית חומרים טבעיים - מאחר והם ממילא לא "מקציפים" ואיכות הנקיון נחמדה ולא יותר.
נשמח לרעיונות - ואם יש פתרון שגם נותן תחושה שאכן הכלים עוברים תהליך ניקוי, מה טוב..._
צריך להודות בזה שאקובר לא עושה עבודה מצוינת מבחינת המסת שומנים והפגת ריחות מזון מהכלים (ואני משתמשת באקובר כבר כשנתיים ואמשיך להשתמש).
הפטנט שלי : מי לימון ("מיץ לימון משומר" שנמכר בבקבוקים) מהולים בקצת מים חמים, יעשו את העבודה. לשפוך, אפשר להשאיר דקה-שתיים, ולעבור על זה בשפשוף עדין. מסיר ריחות מצוין וגם מבריק (בעצת אמא של שפן אני משתמשת בנוזל דומה לשטיפה/השריה של קופסאות פלסטיק זולות לאחסון אוכל, שהריח דבק בהן).
נשמח לרעיונות - ואם יש פתרון שגם נותן תחושה שאכן הכלים עוברים תהליך ניקוי, מה טוב..._
צריך להודות בזה שאקובר לא עושה עבודה מצוינת מבחינת המסת שומנים והפגת ריחות מזון מהכלים (ואני משתמשת באקובר כבר כשנתיים ואמשיך להשתמש).
הפטנט שלי : מי לימון ("מיץ לימון משומר" שנמכר בבקבוקים) מהולים בקצת מים חמים, יעשו את העבודה. לשפוך, אפשר להשאיר דקה-שתיים, ולעבור על זה בשפשוף עדין. מסיר ריחות מצוין וגם מבריק (בעצת אמא של שפן אני משתמשת בנוזל דומה לשטיפה/השריה של קופסאות פלסטיק זולות לאחסון אוכל, שהריח דבק בהן).
-
נקיון ידידותי לסביבה
חשבתי לנסות לפתח אמצעים טבעיים בעצמי.
למשל על הכנת חומץ בבית (מסיר הכל בערך, לא?) שיהיה מחוזק מהרגיל.
למשל על לתת למי-לימון לתסוס במשך שבועיים (וכך אולי ליצור קצת אלכוהול?)
מקווה לפצוח פה בסיעור מוחות
למשל על הכנת חומץ בבית (מסיר הכל בערך, לא?) שיהיה מחוזק מהרגיל.
למשל על לתת למי-לימון לתסוס במשך שבועיים (וכך אולי ליצור קצת אלכוהול?)
מקווה לפצוח פה בסיעור מוחות
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
נקיון ידידותי לסביבה
מחפשת פטנטים להסרת לכלוך קשה
בוץ שהתקשה על גרביים לדוגמה
עדין לא הבנתי איך לנקות אותן כמו סבתא
ובחומרים שסבתא משמשת לא מוכנה לגעת
כנ"ל חזיות, איזו דרך מוצלחת לכבסן מכירים?
נמאס לי לקנות חזיות חדשות כל חודשיים כי הישנות מתבלות
בכיכר השוק נענתי ב -
_שלולית (26.02.2008 10:19):
טיפים לכביסה אקולוגית
רוב הדברים יוצאים יופי גם במים קרים לחלוטין. זאת מה שלבן אפשר להרתיח פעם בכמה חודשים כדי להחזיר את הגוון הבוהק.
פריטים עדינים אני שמה בשקיות רשת שיש לי מאז שהייתי עושה כביסה בקיבוץ. בערך באלף הקודם.
גיליתי שמרכך לרוב הוא מיותר. מאז שנגמר ונאלצנו לכבס בלי לא חשנו בחסרונו מעולם. ייתכן כי מי שמייבש במייבש כן צריך מרכך, אבל אנחנו הרי דנים בכביסה אקולוגית. כדי לחסוך זמן על החבל את יכולה לקנות מכונה עם סל"ד (סיבובים לדקה) כמה שיותר גבוה, למשל 800.
אם יש תשובות נוספות אשמח לדעת
בוץ שהתקשה על גרביים לדוגמה
עדין לא הבנתי איך לנקות אותן כמו סבתא
ובחומרים שסבתא משמשת לא מוכנה לגעת
נמאס לי לקנות חזיות חדשות כל חודשיים כי הישנות מתבלות
בכיכר השוק נענתי ב -
_שלולית (26.02.2008 10:19):
טיפים לכביסה אקולוגית
רוב הדברים יוצאים יופי גם במים קרים לחלוטין. זאת מה שלבן אפשר להרתיח פעם בכמה חודשים כדי להחזיר את הגוון הבוהק.
פריטים עדינים אני שמה בשקיות רשת שיש לי מאז שהייתי עושה כביסה בקיבוץ. בערך באלף הקודם.
גיליתי שמרכך לרוב הוא מיותר. מאז שנגמר ונאלצנו לכבס בלי לא חשנו בחסרונו מעולם. ייתכן כי מי שמייבש במייבש כן צריך מרכך, אבל אנחנו הרי דנים בכביסה אקולוגית. כדי לחסוך זמן על החבל את יכולה לקנות מכונה עם סל"ד (סיבובים לדקה) כמה שיותר גבוה, למשל 800.
- נראה לי שחוזק המכונה הוא זה שקובע כמה מהלכלוך ירד, ולא האבקה, ובכל מקרה לא ראיתי הבדל גדול בין האבקות שניסיתי. אם את קונה אחת חדשה אולי תנסי לכבס "דגימות" אצל אנשים אחרים ולראות איך המכונות שלהם מתמודדות עם זה, ככה תדעי מה לקנות._
אם יש תשובות נוספות אשמח לדעת
-
נקיון ידידותי לסביבה
כתבתי לא מזמן בדף אחר - מכבסת במכונה, כל חזייה בתוך גרב ניילון קשורה (רופף), כך שלא יתמרטטו.
כתבתי לא מזמן בדף אחר - מכבסת במכונה, כל חזייה בתוך גרב ניילון קשורה (רופף), כך שלא יתמרטטו.
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
נקיון ידידותי לסביבה
והברזלים לא מתקלקלים?
מעולם לא היו לי גרבי נילון שהחזיקו מספיק זמן כדי להכנס לכביסה...
מעולם לא היו לי גרבי נילון שהחזיקו מספיק זמן כדי להכנס לכביסה...
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
נקיון ידידותי לסביבה
בדיוק השבוע נתקלתי ב"דלתא" בכדור רשת פלסטיק ליד הקופה.
נאמר לי שזה מתקן לשמירה על חזיות בכביסה
נאמר לי שזה מתקן לשמירה על חזיות בכביסה
-
נקיון ידידותי לסביבה
ולשאלה שלי
מישהו מכיר מסיר כתמים אקולוגי איכותי?
בשלוש השנים האחרונות, מאז שברשותי מכונת כביסה ואני משתמשת באקובר הבגדים נראים רע!
הרי אקובר לא ממש מנקה ונ מ א ס לי להסתובב עם כתמים. (מילא הבגדים של הקטנה...)
חוץ מזה שעור הידיים שלי סובל מהחומרים האלו (פתאום בחודשים האחרונים עד רמת פריחות קשות במטבח אני כבר לא יכולה לעבוד בלי כפפות וקיפול הכביסה עבר לבן זוגי)
בשאר חומרי הניקוי ניסיתי גם את טיידי, מנקה עוד פחות, לא פחות מזיק לידיים.
אז גם לא מנקה וגם פוגע בעור
יש חלופה????
מישהו מכיר מסיר כתמים אקולוגי איכותי?
בשלוש השנים האחרונות, מאז שברשותי מכונת כביסה ואני משתמשת באקובר הבגדים נראים רע!
הרי אקובר לא ממש מנקה ונ מ א ס לי להסתובב עם כתמים. (מילא הבגדים של הקטנה...)
חוץ מזה שעור הידיים שלי סובל מהחומרים האלו (פתאום בחודשים האחרונים עד רמת פריחות קשות במטבח אני כבר לא יכולה לעבוד בלי כפפות וקיפול הכביסה עבר לבן זוגי)
בשאר חומרי הניקוי ניסיתי גם את טיידי, מנקה עוד פחות, לא פחות מזיק לידיים.
אז גם לא מנקה וגם פוגע בעור
יש חלופה????
-
נקיון ידידותי לסביבה
יש חלופה????
אוקיי, תשמעי. קני משחת כלים בקופסה (קלין), מרחי על הכתמים לפני שאת מכבסת והרוב יצא. זה מסיר כתמים מצוין. הכמות שמשתמשים קטנה כך שזה גם חסכוני.
אוקיי, תשמעי. קני משחת כלים בקופסה (קלין), מרחי על הכתמים לפני שאת מכבסת והרוב יצא. זה מסיר כתמים מצוין. הכמות שמשתמשים קטנה כך שזה גם חסכוני.
-
נקיון ידידותי לסביבה
גיליתי שסבון נקה 7 מוצק מוריד כתמים יותר טוב מכל מסיר כתמים... (זה גרם לי להפסיק להשתמש בו כסבון המשפחתי). אבל "ידידותי לסביבה" הוא בטח לא.
-
נקיון ידידותי לסביבה
משחת כלים בקופסה (קלין),
מהנסיון שלי - מסירה כתמי שומן (במיוחד אם שמים לכמה שעות בשמש), אבל לא סוגים אחרים.
מהנסיון שלי - מסירה כתמי שומן (במיוחד אם שמים לכמה שעות בשמש), אבל לא סוגים אחרים.
-
נקיון ידידותי לסביבה
רציתי לעדכן
חומר הניקוי שהכנתי היה אמנם מצויין, אבל לא עבר את מבחן ההתקלקלות. אתמול הוא התחיל להעלות עובש.
השלב הבא זה לנסות להוסיף לו משהו שישמר אותו.
יש רעיונות?
חשבתי להוסיף לזה סודה לשתיה או מי מלח. אופק הציע להוסיף שמן אבל אני מעדיף בלי שמן.
חומר הניקוי שהכנתי היה אמנם מצויין, אבל לא עבר את מבחן ההתקלקלות. אתמול הוא התחיל להעלות עובש.
השלב הבא זה לנסות להוסיף לו משהו שישמר אותו.
יש רעיונות?
חשבתי להוסיף לזה סודה לשתיה או מי מלח. אופק הציע להוסיף שמן אבל אני מעדיף בלי שמן.
נקיון ידידותי לסביבה
אני שמרתי את שלי במקרר ובינתיים הוא תקין.
נקיון ידידותי לסביבה
את אגוזי הכביסה כבר פגשתן? אני מזמינה אתכן לקרוא,לנסות ולחוות דעתכן.
שיח הטבע
שיח הטבע
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
נקיון ידידותי לסביבה
אני בשוק. מה ז"א אקובר לא מנקה? מנקה לי מצוין. על כתמים מועדים לפורענות אני עוברת עם המסיר כתמים (עם הראש-מברשת) לפני המכונה.
-
נקיון ידידותי לסביבה
יעלי לה, את משאירה את הבגדים איזה זמן עם החומר או ישר מכבסת?
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
נקיון ידידותי לסביבה
כמה שיותר קרוב לזמן ההכתמה (לרוב פשוט באותו יום) אני עוברת עם המסיר כתמים של אקובר, משאירה 5 דקות, שוטפת חפיף, תולה על המוט של וילון האמבטיה להתייבש וזורקת לסל הכביסה.
-
- הצטרפות: 12 פברואר 2008, 21:56
- דף אישי: הדף האישי של ה_בוסתנאי*
נקיון ידידותי לסביבה
מעוניין להכין סבון משמן זית ואפר .
מבקש אם מישהו יודע כמויות , והיחס בינהם.
תודה מראש!
ופורים ש מ ח !!!!!!!!!!!
מבקש אם מישהו יודע כמויות , והיחס בינהם.
תודה מראש!
ופורים ש מ ח !!!!!!!!!!!
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
נקיון ידידותי לסביבה
למישהו יש רעיון במה להבריק נחושת? החומר התעשייתי המיועד לזה, שהשתמשתי בו בפעם הקודמת שהברקתי, מאוד לא בריא כנראה. עם זאת, הוא הבריק היטב, ואני לא מוכנה להתפשר על פחות מזה. מדובר בנברשת ישנה שאני רוצה לתלות שוב. לפיכך אין מה להציע השריות למיניהן.
ועוד שאלה: מצאנו סוף סוף את הדלת שהיתה חסרה לנו בין חדר העבודה לסלון. אלא מה - היא כנראה עמדה בחוץ ונראית זוועה: מקולפת חלקית מהצבע, והעץ החשוף שחור בחלקו... לא מתחשק לי במיוחד לצבוע אותה, אם אצליח לקלף את כל הצבע ולנקות את העץ שמתחתיו זה יספק אותי. רעיונות?
ועוד שאלה: מצאנו סוף סוף את הדלת שהיתה חסרה לנו בין חדר העבודה לסלון. אלא מה - היא כנראה עמדה בחוץ ונראית זוועה: מקולפת חלקית מהצבע, והעץ החשוף שחור בחלקו... לא מתחשק לי במיוחד לצבוע אותה, אם אצליח לקלף את כל הצבע ולנקות את העץ שמתחתיו זה יספק אותי. רעיונות?