(מנסה לערוך, עדיין יש בסוף שאלות ללא מענה...מי שיודע מוזמן לענות! תודה, ליאת המאמינה)
ראה גם:
מדור תזונה טבעית
צמח הסטיוויה (אפשר ללחוץ להגדלה) -
http://home.hiroshima-u.ac.jp/shoyaku/photo/Vietnam/93Stevia.jpg]+צמח[/img] הסטיוויה
{עובדות על הסטיוויה:
הסטיוויה ממתיקה פי 30 מהסוכר.
נטול קלוריות.
מנטרל ומנקה בקטריות מחלל הפה והשיניים.
טוב לחולי סכרת לאיזון לחץ דם,הרזיה,איזון מערכת העיכול.
טוב נגד קנדידה נגד ליחההצטברות נוזלים ובצקות.
ניתן להשיג באבקה ונוזל.
בירחון 'חיים אחרים' מינואר 2004 היתה כתבה על הסטיביה.
מול החשד הזה (לא כתוב שם שזה הוכח באיזושהי צורה) מצויינות כמה עובדות:
הצמח נמצא בשימוש האינדיאנים המקומיים כבר כמה מאות שנים.
ביפן הוא תופס40% משוק תחילפי הסוכר.
מחקר בדנמרק (שנערך על עכברים)הראה שהחומר הפעיל בסטיביה משפר את הפרשת האינסולין.
מחקרים שהוגשו לFDA ומאשרים את בטיחות השימוש נתקלו באטימות,
אין אף דיווח מהשטח על תופעות לוואי הקשורות בשימוש בסטיביה (ויש מליונים שמשתמשים בו).
נשיא האגודה האמריקאית לצמחי מרפא מצוטט: "ממתיקים זה כסף גדול.אף אחד (קרי:תעשייני הממתיקים) לא רוצה לראות משהו זול וקל לגידול מתחרה בשוק עם החומרים שהם עבדו כלכך קשה לקבל אישור עבורם".
אותי אישית זה שכנע. (שגית רי)
ShowDoc
ממתיק של סנריידר
שמעתי שחברת סן-ריידר (שיווק רשתי אם אני לא טועה) משווקת ממתיק טבעי נוזלי אחר:
שמו Sunny Dew והוא מכיל שני צמחים: לואנגו (מה זה?) וחרצית.
מישהו ניסה?
הממתיק של סנריידר אחלה. אבל מאוד יקר. למרות שהוא מחזיק זמן רב.(עוד אחת)
עודד לבנה (2004-09-11T16:42:03):
אאל"ט, הממתיק של סאן ריידר הוא מסטיוויה.
(אאל"ט= אם אני לא טועה)
ב פטריה בלשון מהללים את תכונות המרפא שיש לממתיק של סנריידר
ענת (2004-12-14T13:59:40):
איך שמים את הסאן ריידר לטיפול בפטרייה לתינוק בגיל חודשיים והאם זה מסוכן לאור מה שרשום פה על סרטן וכול'
האם סטיוויה זהו חומר מסרטן?
מישהו יודע אולי למה אבקת סטיוויה אסורה לשיווק באנגליה? המוכר המחופף בחנות האורגאנית פה מלמל משהו על כך שסטיוויה חשודה כחומר מסרטן ועד שתבדק ע"י הרשויות האנגליות זה לא חוקי למכור סטיוויה בממלכה המאוחדת. יש לכל העניין הזה רגליים?
עירית לוי (2004-09-08T00:57:23):
שסטיוויה חשודה כחומר מסרטן
אין לי מושג, אבל נשמע לי מאוד תמוה.
סטיביה היא בסה"כ צמח. איך צמח יכול להיות מסרטן?
שמעתי פעם, שהיצרנים של הממתיקים המלאכותיים בארצות הברית יצאו ונלחמו בסטיביה, משום שהיא פוגעת בפרנסתם. אולי באנגליה זה סיפור דומה של מסע השמצות. סתם ניחוש.
כתבה מקיפה Y נט על הסטיוויה
טרה רוסה (2004-09-08T19:39:24):
שימו לב לתגובות הקוראים.
עירית לוי (2004-09-08T20:13:45):
וואלה.
ועדיין נותרה השאלה - צמח רעיל או השמצות מכוונות של יצרני הממתיקים המלאכותיים?
אליס בארץ המראה (2004-09-10T20:51:44):
מה כתוב בכתבה ובתגובות? אי אפשר לקרוא YNET מחו"ל בלי תשלום...
דקל נור (2004-09-10T22:07:07):
נדמה לי ש כך
ניתן לקרוא גם מחו"ל. אם לא, אתמצת לך.
עירית לוי (2004-09-10T22:35:41):
מה כתוב בכתבה ובתגובות? אי אפשר לקרוא YNET מחו"ל בלי תשלום...
התגובות -
אנשים העירו שלא ציינו בכתבה שום דבר שלילי לגבי הסטיביה, ואז החל דיון על האם זהו צמח רעיל שמסוכן לצרוך, או שמדובר בסתם השמצות של יצרני הממתיקים המלאכותיים מתוך פחד לתחרות בהם.
הכתבה -
הכתבה מקיפה למדי ומפרטת את מקור הצמח (מפרגוואי), אופני הצריכה (עלים טריים, עלים מיובשים, אבקה, נוזל, שקיקי תה לחליטה), מחירים בארץ, איך להשתמש בבישול ואפיה (להוסיף בהדרגה כי עודף יוצר טעם לוואי), איך להמתיק שתיה חמה (כמה טיפות או קמצוץ אבקה שנאספה לקיסם לח. בתה אפשר לשים עלה טרי או מיובש), טבלת המרות (כפית סוכר= 2-4 טיפות סטיביה נוזלית או קורט אבקת סטיביה, כוס סוכר לבן= כפית סטיביה נוזלית או כפית מחוקה של אבקת סטיביה), איך לגדל (בגינה או באדנית שפונה לשמש, הצמח צריך חום ולחות).
זו כתבה ארוכה. אם תרצי יותר פירוט על משהו מהדברים - תבקשי.
אליס בארץ המראה (2004-09-10T22:37:05):
בפעם הבאה שאני הולכת לחנות אני אשתדל לתפוס את המוכר הפחות-מעופף ולשמוע הסבר מעמיק ומקיף. אם מה שהוא יגיד לי ישמע כמו טיעון רציני, אני אדווח כאן מיד.
ורד לב (2004-09-12T10:50:29):
פרח, לא ידועות לי תכונות מסרטנות של הסטיביה. גם בעיניי תמוה שצמח "יסרטן". אנסה לברר קצת.
נטע (2004-09-12T13:41:32):
לא ידועות לי תכונות מסרטנות של הסטיביה. גם בעיניי תמוה שצמח "יסרטן".
מה שבטוח הוא שכל הממתיקים המלאכותיים מסרטנים.
בת ההרים (2004-09-14T11:40:22):
חברת ברא צמחי מרפא של ההרבליסט שרון קוצר משווקת טינקטורות של סטיוויה וגם חליטות. שרון למד הרבליזם באנגליה והוא מומחה בתחומו. קשה לי להאמין שהיה משווק חומר מבסוכן.
איך גורמים לצמח ללבלב גם אצלי בגינה.
דקל נור (2004-09-12T14:22:24):
קונים שתיל קטן בכל משתלה, בזול אפילו.
עירית לוי (2004-09-12T14:23:22):
בכתבה מ-YNET (ראי קישור בראש הדף) יש קצת מידע על זה.
שגית רי (2004-09-13T08:30:32):
קניתי בזול, שתלתי והשקתי אבל הוא סרב ללבלב. עכשיו באמת ראיתי שאולי מה שגמר אותו סופית היה הקור של הבוקר.
דקל נור (2004-09-14T12:38:13):
גם אני קניתי אמש ובאמת אמרו במשתלה שהוא זקוק לשמש
שגית רי (2004-09-14T12:48:22):
אני גרה בנגב אז שמש ממש לא חסרה.. ההפך

אבל בלפנות בוקר -בוקר כבר יש צינת סתיו כזו ואולי היה למסכן קר מידי.
רוני, אני חושבת שזה לפי הטעם שלך אבל יש בלינק לYNET מלמעלה טבלת כמויות.
טרה רוסה (2004-09-14T13:02:24):
אולי בתוך הבית על אדן חלון דרומי. ככה יהיה יותר מוגן בבוקר, אבל יקבל מספיק שמש.
היכן אפשר לקנות ממתיק סטיוויה? ומה העלות?
בחנויות טבע אפשר למצוא אותה בצורת נוזל או אבקה או עלים מיובשים.
במשתלות אפשר למצוא שתילים.
העלות:
בקבוקון טיפות סטיביה שמשווק ע"י הוליסטיק סנטר (קנדה), שמכיל 120 מ"ל עולה בסביבות 100-120 ש"ח, תלוי באיזו חנות.
זה מספיק להרבה זמן כי 4 טיפות משתוות לכפית סוכר מבחינת הטעם.
שתיל במשתלה עלה לי שקלים בודדים.
סוכר וקנה הסוכר
ומה עם סוכר רגיל? מה כל כך רע בסוכר, אם אני מבין נכון גם את הסוכר מפיקים מצמח.
אני זוכר שכשהינו ילדים הינו שוברים קני סוכר ולועסים את התוכן.

חוץ מקלוריות יש עוד בעיות משימוש בסוכר?
עירית לוי (2005-05-29T00:19:09):
אני זוכר שכשהינו ילדים הינו שוברים קני סוכר ולועסים את התוכן.
המרחק בין קני הסוכר הטריים לסוכר הלבן המעובד הוא גדול.
סוכר קנים הוא באמת הסוכר הכי פחות מעובד ונחשב לסוג הסוכר המועדף.
חוץ מקלוריות יש עוד בעיות משימוש בסוכר?
סוכר מעובד (לבן) הוא סוכר "ריק", כלומר, הוא עבר תהליך עיבוד שבסופו לא נותרו בו כלל מינרלים וויטמינים.
הוא עשוי לגרום לבעיות גופניות שונות (בריחה של ויטמינים, רמה גבוהה של כולסטרול, טריגליצרידים, לחץ דם, סכרת ויש עוד).
אתה יכול לקרוא ShowDoc]מאמר Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=1201 קצר של ורד לב על כל סוגי הממתיקים.
בנוסף, לאורך הדף (הארוך) שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים היו לא מעט דיונים בנושא. אני מניחה ששם תוכל למצוא מידע נוסף.
שאלות ללא תשובות: מי שיודע- אנא השיבו: