טויף, הדפבית הוזנח וצריך לטפל גם בו

מצטערת שלוקח לי זמן.
קודם כל תודה. מאד מאד תודה. לא מן השפה ולחוץ, זה פשוט כל כך חשוב לי לשמוע את זה. אז תודה. @}
נמרה, תודה במיוחד @}
בענייני מתכונים ותזונת פשפשונים...
אז נתחיל עם הגלידה, כי עושה רושם שהיא מייסרת פה אנשים, וזה חבל.
אז ככה. המצב שאנחנו רוצים להגיע אליו זה חומר רך וקר מאד אך לא קפוא מדי. לא קשה מדי (שאז זה לא נעים לאכילה ובלתי בלנדיר) ולא רך מדי, שאז זה לא גלידה אלא מילקשייק.

פה, לדאבוני, נכנס הויטמיקס. לדאבוני, כי אני לא יכולה להגיד שניסיתי את זה עם מגוון בלנדרים אחרים, אבל אני חושבת שיש דברים שלא כל בלנדר יכול לעשות.
אישי ניסה כמה בלנדרים והצליח לו. אז אל יאוש.
הויטמיקס גם חזק מאד מאד וגם מאפשר לדחוף דברים בכוח לעבר הלהבים. יכול להיות שזו הבעיה אצלכם - קראו בהמשך.
בכולופן.
אני מציעה קודם להתנסות עם חלב.
חלב קאשיו
לוקחים קופסא בגודל שליש עד חצי ליטר, ממלאים אותה לחצי גובה בקשיו, זורקים לממחה. אח"כ ממלאים אותה פעמיים במים ומוסיפים לממחה. (כלומר אחד לארבע בנפח גס, לא טחון)
המהדרין (אני

) מוסיפים בשלב הזה כמה שבבי קוקוס נא, טיפת תמצית וניל וחצי כפית אגאבה. הכל בשביל הניחוחות. מבלנדרים. עד שהומוגני. לי יוצא קצף עדין מעל החלב וזה פשוט תענוג לשתות את זה. זה נשאר הומוגני ומחזיק מעמד כמה ימים במקרר בלי שום בעיות.
שמנת מתוקה קאשיו
אותו הדבר רק חצי מהמים, או יחס אחד לשניים. (אפשר גם אחד לאחד, תלוי מה הסמיכות שרוצים.)
גלידה
עושים שמנת סמיכה בכמות מאד קטנה - נגיד חופן קאשיו (אגרוף) ומים בכמות דומה לאגוזים. הכי חשוב שהלהבים יהיו מכוסים, אז קצת יותר זה גם בסדר. משתדלים לא להגזים בטחינה וגם לא בכמות כדי שלא יצא חם מדי ויחמם לנו את הגלידה.
מוציאים שתי בננות קפואות מהפריזר. (מה? אין לכן בננות קפואות בפריזר?? מה אתן עושות איתן כשהן כבר במצב הצבירה המאוס שכונה באופן בלתי מוסרי בעליל "דבש" על ידי דור ההורים שלנו? רוצו לפריזר ואפסנו שם כמה בננות מבעוד מועד.)
חותכים אותן. כמה קטן? כמה שהבלנדר שלכן צריך. עכשיו, זה לא שחייבים שמנת, אבל זה מאד עוזר לטחינה זה שכבר יש נוזלים, זה גם משפר טעם ומרקם.
חייבים Tamper שזה עוד משהו שיש לויטמיקס ואני לא מכירה ממחה אחר איתו. זה מקל שבנוי בדיוק בגודל שמאפשר לדחוף דברים לכיוון הלהבים מבלי שהמקל יגע בלהבים. דוחפים את הבננות באגרסיביות לתוך השמנת ונותנים לויטמיקס לטחון להן את הצורה. בתוך 20 שניות בערך יש גלידה.אלטרנטיבה אפשרית זה בלנדר מוט. הלהבים קטנים יותר והוא חלש יותר, אז צריך לקחת את זה בחשבון ולהשתמש יותר בכוח הזרוע.
גלית יקירתי.
אני לא יודעת איך אני.. טוב. אני אנסה.
אני יודעת שהדרך שבה אני נוטה להציג דברים היא דרך אופטימית, אידאליסטית, מוגמרת. בגלל זה ממש אני מתאמצת במודע להראות את התהליכים שלי, כי אני יודעת שיש אנשים שזה ממש מאיים עליהם ולא תורם להם. (לא את, אנשים.) אז לגבי המחנאות: זה כי הייתי בהיפך הגמור, את מבינה? הגעתי לפני שנתיים עם תינוקת בת שלושה חודשים, בפעם הראשונה, בידיעה שאני לבד (זוגי היה חייב לנסוע לחו"ל) אז ארזתי למלחמת עולם. הוא עזר לי לפרוש (ניסיתי להקים אוהל היכנשהו ונתקלתי בתגובות טריטוריאליות עוינות.. אז על אף שמישהו ציין שאני מאנשי שלומנו, חייכתי בנימוס וברחתי כל עוד נפשי בי ללוקיישן אחר.) ואז נסע. במהלך היום הזה בתי הזעירה פשפשה לכל עבר וקשקשה לכל עבר בלי הכרה, פיתחה חררה איומה מהחום ואני נכנסתי לחרדות שאני לא אצליח להתקפל לבד אם ארצה (הציעו עזרה, אבל לא הרגשתי בנוח להסתמך על זה. והאמת? ממש סבלנו שם.) התקשרתי לאיש, הוא הגיע לפנות בוקר עם החברהכיטובשלונועם ועזר לי לארוז את כל הפקלאות (הזוי כמה דברים היו שם)
חזרנו שבוע לאחר מכן ללא המונים, עדיין עם המווון ציוד, ובמזג אויר הרבה יותר נסבל.
כבר שנים שאני מצטמצמת בענייני אריזות. אני ממש עובדת על זה המון. יש לי רשימות, ואני מריצה תרחישים בראש.. בכל פעם שחוזרים, אני מציינת לעצמי כמה שימוש היה בכל דבר ובודקת אם אפשר לשחרר תלויות.
הרשימה למעלה היא ממש מבחן אומץ מבחינתי. אפשר לצמצם אותה עוד, אבל כרגע, אני באמת רוצה להאמין שאני יכולה לעשות את זה ככה עם ילדה, הרבה בגלל שאני מתה לנסוע לפטגוניה עם ילדים ותרמילים. זה תהליך שלי.
כשאנחנו פה, אנחנו עושים מה שנקרא "מחנאות מכונית" או car camping שזה אומר שיוצאים מנקודת הנחה שיש הרבה מקום לסחוב, ולוקחים את כל מה שעושה את החיים נוחים - אוהל 6 של Northface עם חדרים, מזרונים מתנפחים איכותיים, כסאות נוחים, מחצלות, רשתות, ועוד ענייני נוחות. יש לי עוד שיקול פה וזה שאני צריכה לסחוב איתי את הכל במטוס. זה חייב להיות מינימלי לשני הכיוונים - הלוך וחזור. אז זה ממש לא מנסה להיות רף למישהו אחר, זה ממילא רף ענק בשבילי ואני די מתורגלת במחנאות.
אם אני קוראת לא נכון ואת לא מביעה פה איזה חשש אז שכחי מהשורה הבאה: את יכולה להיות סמוכה שיהיו הרבה אנשים בשלל רמות איבזור וטהרנות וטבעית. אני באופן אישי לא מסתכלת על זה באופן שיפוטי או ערכי (היום בדיוק חשבתי על זה שהנה אלטר אגו הולכת לחגוג עם הילדים את היציאה מעבדות לחירות על גלידה איכותית, ואפילו לא עלה על דעתי שהיא אמא לא טובה, מזינה ברעל או שאר דברים שאנשים עשויים להסיק מהסגנון שלי.) אני מאושרת לפגוש את האנשים שאני אוהבת ומעריכה, שכיף לי לשוחח איתם שיחה אינטיליגנטית. מאד אשמח לפגוש אותך שם. גם אם תביאי במבה וDEET.
וילוסטון היה רק כדי להרגיע לי את הפיוזים. מאז שאני יכולה אני נוסעת לפחות פעם בשנה לטיול רציני. ואז הכרנו, וזה המשיך ככה (ארה"ב 5 שבועות, ספרד שלושה שבועות, ניו זילנד 3 חודשים. ועוד גיחות קטנות לצרפת ועוד) ואז התחתנו (בניו זילנד) ומאז נאדה! אז הטיול הזה היה כרוך באיומים קשים ומבחינתי הוא היה המינימום שבמינימום כדי שאני לא אשתגע. יש לי עוד הרבה לראות ולא הרבה זמן. שיתחיל להתנענע הבחור!
אני אכן מקוה להגיע לכל המשך, אבל לא ננעלת. אם נסבול נברח ונחזור.
אני אכתוב לך טלפון ונוכל לתאם. טוב?